Радев като "котка в чувал", избори като филм ноар

Румен Радев като победител в президентските избори

© Цветелина Белутова, Капитал

Румен Радев като победител в президентските избориПобедата на Румен Радев, подкрепен от БСП, загубата на кандидатите на ГЕРБ и обявената оставка на кабинета "Борисов" естествено са най-разискваните теми в социалните мрежи. "Дневник" ви предлага част от интересните коментари без претенции за изчерпателност.


"Не е спечелил Радев (той тепърва има да заслужи този резултат) и не Цачева е загубила. Борисов победи себе си, както беше казал веднъж. В момента той плаща цената за отказа си да изпълни мандата за дълбока реформа на управленския модел и борба с корупцията. Подмени го със стабилност на корупционния модел. Цацаров и Пеевски му изядоха главата. И никак не е случайно, че откак стана ясно, че губи, атакува с толкова жлъч онези, които през цялото време му казваха истината.


Днес дори извади от бунището пропаганден реквизит от миналия век. Подаването му беше подхванато и доразвито старателно от Пеевската пропагандна машина и развито във всякакви безумни спекулации за политически проекти и служебни кабинети. В този смисъл - и аз получих СМС: за разлика от 2013 г. Пеевски не се обръща срещу Борисов. Неразчленими са. Ще оцеляват или загиват заедно", това пише в профила си бившият правосъден министър Христо Иванов.


България навлиза в кризисен, нестабилен перио, е коментарът на Александър Йорданов - председател на 36-то Народно събрание, 1992- 1994 г. Предстоящата криза е най-краткият извод от днешния изборен резултат според него. Мнението му продължава така: "Първи коментатор по "Нова телевизия" – Румен Овчаров. Започва се. Ще дефилира цялата кавалкада... Българите днес не избраха промяната, а движението на заден ход. Това движение ще продължи за съжаление. Изход от ситуацията, с оглед и на разположението на останалите политически сили, не се вижда в близко време. В момента вече Овчаров цитира и Ленин,за революцията.Така ще бъде. За вината ще говорим утре."
Според политолога Димитър Бечев военни са повели на милиция с 1:0

"Бойко Борисов е собственик, селекционер и играещ треньор на отбора ГЕРБ. Направи фатални грешки със селекцията на играчите и със стратегията на играта. Няма възможност за втора дузпа. Не обича да губи. Дано не срути стадиона" - мнението е на Аглая Коцева, журналист.


Нали Радев беше независим?


"Съвсем се обърках. Моралната победа май я разбирам. Но политическа? Нали беше независим кандидат? За чия политическа победа и над кого говори о.з. генералът?" - политологът Ружа Смилова обръща внимание на думите на Румен Радев след като гласува, че моралната победа е налице, но политическата тепърва предстои.


"Радев засега е нещо, на което му казват "котка в чувал". Никой не знае кой и какъв всъщност е той. Тепърва предстои да се разбере. В момента всеки вижда в него това, което иска да види. Образът е размит, такъв, какъвто го изисква предизборната кампания. Но какво ще излезе от чувала на неопределеността - това не се знае..." - написа проф. Николай Слатински.

"Седемстотин хиляди гласа са разгром, както и да ги броим. От колкото и дерета вода да вадим, тук нямат нищо общо никакви умни и красиви. Борисов загуби изборите по такъв начин, по който нямаше как да му се помогне, дори и да не боравеше с мутренските си методи и да не караше министрите си да му въртят публични вувузели. А сега какво? Ясно какво - сърдитото детенце ще удари с всичка сила играчките си в земята. Това по темата, кое Борисов цени повече - кариерата си или стабилността на България", коментира Константин Павлов - Комитата.


27 години, за да стугнем до тук!!!


е краткият, но ясен коментар на оперната певица Александрина Пендачанска, която винаги е имала силна гражданска позиция.


"Честит президент на приятелите в България. Гледам Луната над Лондон тази вечер и си мисля: Президентските избори в България бяха като филм ноар с типичните за този жанр характеристики: тъмнина, мошеници, измамени почтени граждани, нещастна жена и заподозрени. В края злодеят се саморазруши, но това нищо не променя - също по жанровите правила", пише Бойко Боев в социалната мрежа.

ГЕРБ може да загуби мажоритарни парламентарни избори


След като премиерът Бойко Борисов няколко пъти обяви, че депутатите от ГЕРБ ще подкрепят мажоритарен избор на парламента, политологът Даниел Смилов напомни: "При около 2 млн. души, гласували за Радев, за ГЕРБ може да се окаже фатално въвеждането на мажоритарна система на следващите парламентарни избори. Ако се запази преливането на патриотичен вот към БСП и ако се стигне до някаква предварителна договорка между БСП и Патриотите, ГЕРБ могат да се окажат в ситуацията на социалистите, когато въведоха 31 мажоритарни района и ги загубиха всичките. От френския опит е видно, че при (мажоритарни) парламентарни избори непосредствено след президентски, спечелилият президентските печели и парламентарните."


Саша Безуханова пише за какво очаква да работи новия държавен глава: "...Президентът трябва да формулира програма и да задават дневен ред за нацията ни, базирани на ползите за държавата ни от сменената динамика в света. Във външно политическо отношение това означава активна регионална политика на Балканите в полза на европейското развитие, партньорски инициативи, които разширяват влиянието на България като държава – фактор в преодоляване на предизвикателствата пред Европа и утвърждават гео-стратегическата роля на България в условия на нарастващи рискове от юг и от изток.

Във вътрешно политическо отношение той трябва да стимулира отворен диалог и обществено съгласие по критични за развитието и авторитета на България въпроси...Той трябва да стимулира автентично активно гражданско участие и да разяснява ползите от гражданския коректив на национално и европейско равнище.


Като публична фигура президентът трябва да бъде модел за политически и граждански морал, трасиращ пътя на България за утрешния ден. Той трябва да се еманципира от партийния си генезис, да поведе лична битка с езика на омразата и отрицанието и със заинтересованите от това българите да живеят в страх и разделени. Негова е ролята да върне в обществото ни усещането за достойнство и перспектива. То значи работа за честен прочит на историята ни и освобождаването й от доктриналните мантри на миналото и, заедно с това, утвърждаване на обществени модели и примери за развитие чрез градивно сътрудничество, обединение и споделяне отвъд политическото разделение. Това е моделът за успех в утрешния ден.


Бих искала Президентът ни да разбира, че новият свързан свят дава нови възможности на държави като България да създават продукти и инициативи с глобална стойност и да печелят от това нова роля, икономически ползи и авторитет."

Теодор Михайлов коментари ситуацията в поетична форма:


О, Ставка!


Три деня млади реформатори
как министерства бранят.
Пристъпи ужасни! Тринайсти
бюлетини лазят по Кунева дива
като стрели я стрелят, и кръв я залива.
Бюлетина подир бюлетина! Протокол след протокол!
Бойко безумний сочи "Дондуков" пак
и вика: "Търчете! Кабинетите вий веднага опразнете!"


И орди Лукарски тръгват с викове сърдити,
И Москов гръмовно въздуха разпаря.
И Ненчев отговаря с други вик: ура!
И всякой гледа само да бъде назаде
и гърди чужди геройски на смърт да изложи,
и един ден повеч на власт да положи.


Пушкалата екнат. Турците ревът.
Министерства падат, и мрът.
Идат като тигри, бягат като орешарци
и пак се зарвъщат - реформатори орловци
кат лъвове тичат от Раковска към Проното,
не сещат ни жега, ни жажда, ни труд.


"Хвърляйте Радана!" - някой се изкряска
и десебари фръкнаха завчаска,
кат демони черни над Боровец,
катурят, струпалят като живи пак!


Щурмът е отчаян, отпорът на Бойко лют е.
Три дни веч се бият, но помощ не иде,
от никъде взорът надежда не види,
сал един генерал оставя в небето кемтрейлс следи.


Нищо. Те ще паднат, но честно, без страх -
кат съдебна реформа под компромис исторический.


Но вълни по-нови от орди дивашки
гълтат, потопяват реформатора юнашки...
Йоще миг - ще падне "Дондуков".
Изведнъж герал Радев пристига със гръм.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
спомня тоз ден балотажен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
сал една надежда е жива - за служебний кабинет!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1777 Любопитно

  Е изборите свършиха и сега тепърва ни предстои да разберем, що за човек ни новия президент!

 2. 2 Профил на today
  today
  Рейтинг: 835 Неутрално

  "за разлика от 2013 г. Пеевски не се обръща срещу Борисов. Неразчленими са. Ще оцеляват или загиват заедно"

  Пеевски, по-точно библиотекаря зад Пеевски, ще оцелее. Днес ясно показа, че без неговата подкрепа много трудно да изберат президент или да съставят управляващо мнозинство.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 3. 3 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#2] от "today":

  Точно пък днес гласовете му не бяха решаващи за нито. Нито пък електората му е гласувал на 100%. Най-ниската избирателна активност е била точно в смесените райони. Не повтаряйте мантрите на Баце.
  По-интересно е защо ГЕРБ управляваше без ДПС, но играеше по свирката на Доган и Пеевски?

 4. 4 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6523 Неутрално

  До коментар [#2] от "today":

  Да, и затова ще се върнат във властта доганите и барековите, които са артисали, както и онзи със златния пръст.

 5. 5 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Прекрасни статуси!Благодаря,Дневник!
  Не ровите ли и в профилите на комунета,те също са креативни?

 6. 6 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  Борисов ни го представиха като мъжкар, мъжага, изобщо всякакви комплименти суперменски.
  Въшльо, напълнигащи! Един мандат докрая не изкара! Ни като кмет, ни като премиер. Н@пик@н генерал!

 7. 7 Профил на Martin Pavlov
  Martin Pavlov
  Рейтинг: 65 Весело

  Дневник, да бяхте пуснали поне един ляв коментар, е така от кумува срама

 8. 8 Профил на enidet
  enidet
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Генерала е.а ма..та на "генерала".

 9. 9 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  [quote#1:"vagabond66"]Е изборите свършиха и сега тепърва ни предстои да разберем, що за човек ни новия президент![/quote]

  И ти от кого очакваш да ти каже що за човек е? Който и да ти каже, ще те излъже. Защото си гледа неговия интерес, не твоя. Имаш си глава и собствен разум. Слушай го, гледай го, преценяй го. Оформи си собствено мнение. Каквото и да е, даже и грешно да е, но да е твоето.

 10. 10 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1777 Любопитно

  До коментар [#9] от "Judjuk":

  [quote#9:"Judjuk"]Който и да ти каже, ще те излъже. Защото си гледа неговия интерес, не твоя. Имаш си глава и собствен разум. Слушай го, гледай го, преценяй го. Оформи си собствено мнение. Каквото и да е, даже и грешно да е, но да е твоето.
  [/quote]
  Точно това съм искал да кажа.
  Понеже е напълно непознат, затова ни предстои да разберем.
  Всеки да си го мери според собствения си аршин.

 11. 11 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Какъв президент, за Бога! Правителството подаде оставка. Бокича е аут. Това е новината! Самонатирил се в миша дупка, воден от собствената си глупост и превърнал се от котка в мишка по свое собствено желание. Щото ББ реши, че ако не спечели президентския избор, така презирания от него президентски пост, ще обрече Правителството на гибел. Ако имаше една идея мисъл за принципите на Монтескьо, едва ли щеше да посъпи по този начин. Глупаво начинание, само по себе си.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 12. 12 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2184 Весело

  Толкова много умни и красиви, а всъщност интелектуални кастрати. Щото не харасваха банкянската мутра си избраха уродливия болшевишки фатмак. Нека им бъде президент сега агента на злобната империя. Да се научат какво се получава когато сектата прогресивни демократи гласува заедно със сараите на #Кой. Ако може да им извъртят бургията 9-и номер за да им държи влага по-дълго. Да живей Трайчето и останалите тънки гласчета!

 13. 13 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Турци и "националисти" гласуват в единен блок. Ша умра...

 14. 14 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 562 Неутрално

  А бе, в тези социални мрежи, само соросоиди ли списват!! А гати понографията!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 15. 15 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  [quote#1:"vagabond66"]Е изборите свършиха и сега тепърва ни предстои да разберем, що за човек ни новия президент! [/quote]
  Ама наистина големи наивници имало на този свят. И в статията и в менията това чета "Какъв ли ще е Радев?". Ами такъв какъвто е бил досега:
  - генерал от армия на НАТО който заявява, че натовски самолети да летят над нас е по-лошо от Ньойският договор;
  - натовски генерал който заявява, че Крим е руски и по-този начин одобрява заграбването на територия на суверенна държава,
  - натовски генерал който приема номинацията на партия която откровено е антинатовска.

  Повече трябва ли ви?

  Все пак да ви успокоя, няма от първите дни да тръгне с рогата напред. Не трябва да се плаши стадото до парламентарните избори.

  Дори може да отрони някоя пронатовска фраза да си кажете "Абе тези БСП не са толкова лоши, я какъв свестен президент издигнаха. Ха да пуснем пак една бюлетина за тях".

  Истинският му образ ще видите при някой нов Троен Член, при поръчката на самолети които ПАК ще се окажат руски, при някое противопоставяне когато трябва да забие нож в гърба, когато стане дума за санкциите.

  Но вече казах, това СЛЕД парламентарните избори. Стадото трябва отново да заспи щастливо и да не усети какъв нож му точат. Пък и да забрави кои уж десни уж патриоти помогнаха Радев да стане президент. Необходими са за последната игра.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 16. 16 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  [quote#13:"dutch"]Турци и "националисти" гласуват в единен блок. Ша умра... [/quote]
  Сефте ли е? Забравихте ли "златният пръст" на Болен Сидеров който крепеше правителството на БСП+ДПС? Тъпото е друго, че още има идиоти които да вярват на тези уж националисти които са очевадни ДС/КГБ ченгета.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 17. 17 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  Общо взето тъп анализ от тип футбол.
  Селекционери сякаш става въпрос за нов вид говедо.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 18. 18 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  До коментар [#16] от "Fred":


  [quote#16:"Fred"] да вярват на тези уж националисти които са очевадни ДС/КГБ ченгета. [/quote]
  Има.
  Фак...т.
  Зад каракачанов никой не разбра, че е сидеров. Производно на Кремъл.
  Мисленето не е силна черта на българина.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 19. 19 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Абе, КОЙ спечели изборите в България... Не е въпрос, коментар е...

 20. 20 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#16] от "Fred":

  Народа се е ошашавил яко и си гони опашката, за да накаже Боко си го натресе четвъртит....

 21. 21 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#18] от "Росен (Путлер капут)":

  Роска, много глъм народ, приятелю - така и не разбра от къде му идват шамарите

 22. 22 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Весело

  Йоще миг - ще падне "Дондуков".
  Изведнъж герал Радев пристига със гръм
  ========
  Е не чак толкова .....
  Първите 6 месеца ще я кара на автопилот , бъди сигурен !

  Bukalemun
 23. 23 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  [quote#15:"Fred"]Ама наистина големи наивници имало на този свят. И в статията и в мненията това чета "Какъв ли ще е Радев?".[/quote]
  Дори световната преса която безспорно има информация не може да им помогне да се осъзнаят. Или просто не искат да си признаят за л@ното което сътвориха. А заглавията са показателни:

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/11/13/2862572_svetovnite_medii_pobedata_na_proruski_general_veshtae/

  Световните медии: Победата на проруски генерал вещае месеци несигурност в България

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 24. 24 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 783 Неутрално

  [quote#1:"vagabond66"]Е изборите свършиха и сега тепърва ни предстои да разберем, що за човек ни новия президент![/quote]
  Надявам се да е Човек !

  Stupid people make me sick
 25. 25 Профил на matrix
  matrix
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Връщат се времената на на нескончаемите протести.

 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  До коментар [#15] от "Fred":

  когато си бил болен от рак и си се отървал инфарктът ти се струва като лека настинка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4234 Неутрално

  До коментар [#25] от "matrix":

  ще се върнат ако има пари. а май няма за тази цел.господарите на БХ се разочароваха от слугата и го натириха от софрата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  [quote#26:"КМЕТ В СЯНКА"]когато си бил болен от рак и си се отървал инфарктът ти се струва като лека настинка. [/quote]
  Абе Виденовата зима и хиперинфлацията с 3000 лв за $1 не ми изглеждат като лека настинка. А това се задава на хоризонта защото идва партията която ги предизвика. Май че ББ ще е леката настинка.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 29. 29 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Поне едно е сигурно сега ще ви свистят главите от кражби. Селянията победи демокрацията. Вече и Слави е неотменим фактор в политиката така, че ще се налага да се наемат и психолози и психиатри , за да се сключват бъдещи коалиции. Костов открадна демокрацията и я подари на ДС, той постави и Славчо в БТВ, направиха го либерален и сега звездата им изгря. Не познавам почни никой от цитираните мнения. Хората, които работиха с Европа загубиха, спечелиха хората, с които никой не иска да има вземане даване, а руснаците искат да имат само даване.

 30. 30 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Един мошеник, който излъга жена си, армията и вместо да бъдат раследвани се пъчат заедно с облагодетелствуваната младоженка, като Бони и Клайд и накрая излъга, и народа, сега ще доведе нестабилност и безвремие.

 31. 31 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#8] от "enidet":

  И майката...

  No Pain No Gain
 32. 32 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Харесва ми стиха на Теодор Михайлов "О, Ставка!"

  Прекрасно е! Благодаря!!!

 33. 33 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Кошмарът се стовари върху ни. Каква промяна с надничащи БСП и ДПС зад гърба на Радев

 34. 34 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 454 Неутрално

  [quote#3:"VR|46"]По-интересно е защо ГЕРБ управляваше без ДПС, но играеше по свирката на Доган и Пеевски[/quote]

  КТБ?

 35. 35 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  "Пеевски не се обръща срещу Борисов."
  .....................
  Няма нужда, Боко сам се свали от власт.

 36. 36 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1918 Разстроено

  С един брилянтен ход Бойко подарява властта на БКП/БСП. Номинира неизбираема лелка, а след това подава оставка.
  Следващата стъпка е да откаже мандата за съставяне на правителство и БСП получават 2 в 1 - и президент, и правителство...

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 37. 37 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3116 Неутрално

  Хубави коментари, лоша поезия.

  Еретик
 38. 38 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  [quote#36:"mitko11"]Бойко подарява властта[/quote]
  Че от кое време няма БГ власт,т.е. от когато безпрекословно се изпълняват заповедите на Вашингтон, дори простреляме децата си, отишли да гинат по европлощадите.

 39. 39 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Генералът е гол, да живее генералът!

 40. 40 Профил на angelats
  angelats
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#12] от "Lemmy":
  Таз империя на злото прословута...Гледам Тръмп, и той уродлив болшевишки фатмак.

 41. 41 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  "Голяма работа станала!", както казваше Ляпчев (изборите 1929), просто ГЕРБ изтърваха сапунчето!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 42. 42 Профил на angelats
  angelats
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#30:"cherezchur"]Един мошеник, който излъга жена си, армията и вместо да бъдат раследвани се пъчат заедно с облагодетелствуваната младоженка, като Бони и Клайд и накрая излъга, и народа, сега ще доведе нестабилност и безвремие.[/quote]
  Вие светихте ли му?

 43. 43 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#25] от "matrix":

  Пробвайте се!! Да няма мяу мяу после....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 44. 44 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#30] от "cherezchur":

  Кротко, по калпав от Роската няма как да бъде!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 45. 45 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#44] от "boby1945":

  5 млн граждан России перешагнут черту крайней нищеты в ближайшие три года!

  Уже сейчас официальная статистика сообщает нам о том, что более 20 миллионов граждан России находятся за «чертой бедности». Минэкономразвития в своем прогнозе на ближайшие годы утверждает, что наша страна не преодолеет стагнацию. Дескать, как внутренние, так и внешние факторы будут негативно влиять на экономику. И ситуация усугубится, так к 2019 году доход ниже официального прожиточного минимума будут получать еще, как минимум, полтора-два миллиона граждан.

 46. 46 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#45] от "cherezchur":

  И каква връзка има твоя пост с темата на съобщението? Никаква!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 47. 47 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "27 години, за да стигнем до тук!!!

  е краткият, но ясен коментар на оперната певица Александрина Пендачанска, която винаги е имала силна гражданска позиция."
  27 години, за да стигнем отново до изходната точка.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 48. 48 Профил на georgealall
  georgealall
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Радем мисля е безспорна изненада и за самата БСП. Той има двоен резултат на БСП и почти двоен - на БСП и ДПС. за него гласуваха не само традицонните партии ляво-център но и хора от дясното и националистическото пространстно - Герб, Патриоти, Марешки, дори реформатори. т.е. той е представен от цяла България.
  Това го прави независим от БСП и ДПС.
  през цялото време той се разграничава от БСП.
  Исканията му за съдебна рефорам по румънски образец много изненадаха БСП, а относно това дали Бойко е държавник К.нинова и радев -се разминаха. те казахе едно и също нещо, ПО СЪЩНОСТ но Радев го каза по дипломатичен и умерен начин, докато Нинова търсеше остро говорене и сблъсък.
  говори се, че Радев вече си имал екип и не давал БСП много да му се месят. Ако Радев реши да го играе независим от всички може Йотова да го играе контрапункт, както М.Попова бе контрапункт на Плевневлиев и постоянно го апострофираше.
  във всеки случай - чака ни интересно време - задава се нова избирателно система и същевременно един президент, който има претенцията да е равно отдалечен от всичик партии, ако и да има леви симпатии.

 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5716 Неутрално

  Изводи:
  - Борисов е самовлюбен глухар, отстреляха го когато не очакваше
  - Радев е неясен, но контролиран (чрез Йотова), доколко е надпартиен бъдещето ще покаже
  - Доган се присламчи към победителя, но се оказа в многобройна компания и трудно се забелязва
  - България отново се яви неподготвена на избори, скоро идат други, нека тренира на тези
  - Търпението на българите привършва, страната е бременна с промени

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 460 Весело

  Много ми е забавно не какво пишат, а как се опитват да измислят всякакви причини. Има само една причина и тя е, че Цачева не става. Ако беше издигната Фандъкова, разликата щеше да е същата, че и повече в нейна полза.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 51. 51 Профил на georgealall
  georgealall
  Рейтинг: 402 Неутрално

  тук всичик сме съгсасни. Фандъкова или Дончева щяха да победят Радев - вероятно дори на първи тур. Не, че Радев е толкоав лош, но Фандъкова и Дончев са популярни лица, с опит в управлението и умение да говорят английски, щяха да се съберат нужния брой хора.
  Борисов прояви високомерие, реши че и краставо магаре да сложи може да стане президент, заложи на най-слабата кандитатура, защото бе послушанка, показа че не цени мнението на народа, присмя се на народа че след 5 години ще е той - и народа не я избра.
  Борисов не разбра, че въпреки критиките към Плевневлиев като президент той имаше беспорни качества като министър и владееше отлично немски - нещо с което Цачева не може да се похвали.
  неколкотратно ни бе набивано че тя е добър юрист, но за 6-те години като председател на парламенат, тя издъни съдебната реформа, като кандидат -президент заяви че гражданските права не са й приоритет и лъсна РАФБАК -овата й диплома -4,19. Блестящ юрист - няма дума.
  Борисом загуби заради ВИСОКОМЕРИЕ!

 52. 52 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#11] от "tourlache": Какъв президент, за Бога! Правителството подаде оставка. Бокича е аут. Това е новината!
  ====================================

  Права си, това, че ББ падна толкова атрактивно, е наистина новина. Но новият ни бъдещ президент може да се окаже още по-голяма новина.

 53. 53 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#12] от "Lemmy": Толкова много умни и красиви, а всъщност интелектуални кастрати. Щото не харасваха банкянската мутра си избраха уродливия болшевишки фатмак.
  ====================================

  Lemmy, не си прав. Не УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ си избраха новия бъдещ президент. Той не е техен, и те не са негови. Те сега просто се радват, че ББ е сразен. Но още не са се сетили, че неговият избор може да се окаже нещо като поговорката ОТ ТРЪН, ТА НА ГЛОГ.

 54. 54 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#15] от "Fred": Само частично съм съгласен с теб, но ти лепнах един плюс. И мисля, че го заслужаваш.

  Вероятно РР е точно такъв, какъвто предполагаш в своя коментар. И това е една от двете основни причини за неговата невероятна победа. Но все пак мен ме интересуват и още някой други проблеми, свързани с вътрешната политика, както и точното му отношение към ЕС. Както и това, дали наистина е такава силна личност, за каквато го представят и като какъвто общо взето се е показал до сега.

 55. 55 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#20] от "dutch": Народа се е ошашавил яко и си гони опашката, за да накаже Боко си го натресе четвъртит....
  ====================================

  Всъщност не е така. Вотът не е чисто, а не е и предимно наказателен. Народът гласува не толкова против ЦЦ, ББ и ГЕРБ, колкото гласува за РР (а не за БСП). Ако го нямаше РР, ЦЦ при малко повече натиск можеше и да мине.

 56. 56 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#35] от "volarok": Няма нужда, Боко сам се свали от власт.
  ====================================

  Не съм предполагал, че някога ше ти щтракна плюс, но ето че и това се случи.

 57. 57 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Това трябваше да се случи ,а ББ и той да отиде там,при омразния му Костов.С тази разлика,че Костов изкара един пълен мандат,а този недодялания нарцис по 1-2 години и потроши на държавата и на нас маса пари.А сега пък и на всички е с ърдит,само не и на себе си и на другия милиционер до него .Просто има късмет,че народа прост наказвайки него и свитата му,наказва и себе си.Нещата трябва съвсем да стигнат дъното в държавата ни и се воля сано дойде ден в който тоз народ изтрезнее и се вземе в ръце.Ако ли не-друм широк по света,Тръмп може и да гони имигранти,но ще му пристана!

 58. 58 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#52] от "glog":Я болшевика се появи,щом отново изгря червената рубинена звезда на хоризонта!

 59. 59 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 676 Неутрално

  За сведение на антибългарите, гласували за Радев и кощунствено нарекли себе си "десни":

  Световните медии: Изборът на проруски президент хвърли България в политическа криза -
  "Ройтерс", Списание "Шпигел", в. "Зюддойче цайтунг" , "Франс прес", в. "Файненшъл таймс", в. "Политико"
  На страницата си във "Фейсбук", известният националист Александър Дугин споделя, че "проруският генерал Румен Радев победи кандидат на Вашингтон и Брюксел, което е нов успех за Владимир Путин и поредният провал на Барак Обама".

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  "27 години, за да стугнем до тук!!!"
  Тъжно и говори много за българската нация. Глупави ли сме, наивни ли сме, отвикнали сме да мислим ли, че все искаме някой да го прави вместо нас. Може би от всичко по малко. Когото и да бяхме избрали, все ние ще сме прецаканите. Защото трябваше да избираме между явни и скрити комунисти. Не мога да определя, кое е по-лошото. Но мислещите за България хора, европейски мислещите хора, със сигурност загубиха. И това не е от вчерашните избори, а много по-отдавна.

 61. 61 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#58] от "matera": Я болшевика се появи,щом отново изгря червената рубинена звезда на хоризонта!
  ====================================

  Първо, не съм болшевик. Второ, никъде не съм изчезвал, през цялото време си коментирам във Форума. И трето, имаше едно време една коментираща, която постоянно ви натякваше, че съм АОНСУ. Тъкмо бях написал едно стихотворение за нея, и тя беше спряла да ми гризе задника. Но езглежда, че пак иска нещо от мен.

  Ето и самото стихотворение:

  Нахална и нагла една откачалка,
  повредена нещо навярно от малка,
  когато където уста си отваря,
  АОНСУ, АОНСУ, безумно повтаря.

  АОНСУ, АОНСУ, повтаря горката
  едничката мисъл що има в главата,
  какво я измъчва, какво я терзае,
  навярно тя даже самата не знае.

  Какво ще кажеш за стихотворението? Харесва ли ти? Ако ти харесва, имам още няколко готови за подобни случаи. Само че са малко по-така, нали разбираш, ....


 62. 62 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2474 Неутрално

  В „Берлин” кроят шапките на Борисов и „Позитано” 20
  http://frognews.bg/news_122964/V-Berlin-kroiat-shapkite-na-Borisov-i-Pozitano-20

 63. 63 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 676 Неутрално

  ЧервеноРуски Трън

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 64. 64 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Световните медии: Изборът на проруски президент хвърли България в политическа криза -
  "Ройтерс", Списание "Шпигел", в. "Зюддойче цайтунг" , "Франс прес", в. "Файненшъл таймс", в. "Политико"
  На страницата си във "Фейсбук", известният националист Дугин споделя, че "проруският генерал Румен Радев победи кандидат на Вашингтон и Брюксел, което е нов успех за Владимир Путин и поредният провал на Барак Обама".

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 65. 65 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Нема явни, нема "скрити" комунисти.Стига с тия неясни "комунисти", бе! Ако не ви е ясно:
  Има АБпФК - те беха принцовете на КомунизЪма, но преди 17 години скъсаха и станаха Олигарсни Капиталисти. Внуците им сега управляват България (огромното мнозинство от: магистратите, адвокатите, собственици на медии, водещи журналисти, вс генерали произведени до 1990, началниците и средния състав на Службите, началниците и средния състав на "научните заведения", значителна част от научно-преподавателски я състав на Вуз, "художественотворческата интелигенция, средната и висша държ. администрация, средния състав на общинската администрация...и т.н и т. н...-.)
  Има " политически Русофили" -т. нар. ЧервеноРуски агенти - включват генеричните потомци на горните (АБпФК - масови убийци) и техните Слуги (нисшия и част отт средния състав на БНА, МВР,...), както и присъдружна лумпенизирана и друга помия, също и заблудена маса с промити в посл 75 г мозъци...
  Тия всичките (антибългари) гласуваха масово и свъодушевление за червения Генерал, а сега НЕКОИ от тех се гърчат и обясняват, че гласували против България ..., защото мразели Тиквата Боко!?

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 66. 66 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1407 Весело

  “Утре да ходим ли на работа, или всичко свърши?”

  Евала!

  I Want To Believe
 67. 67 Профил на реалист
  реалист
  Рейтинг: 333 Неутрално

  До коментар [#22] от "eti":
  Не, братче. Той ще е Пилотът, но един червенокос Навигатор, който го предупреди , "а си мръднал против нас, а сме те ....ли", ще му чертае маршрута.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK