Човекът, който каза "вие сте прости и аз съм прост..."

Бойко Борисов

© Георги Кожухаров

Бойко БорисовБорисов е прав да предупреждава, че "популизмът шества със страховита сила в България". Но на самия него никак не му приляга позата на печален герой, паднал невинна жертва на популизма. Ясен Бояджиев в "Дойче веле" припомня защо:

"Надявам се, че един ден здравият разум ще надделее в България", каза тези дни човекът, който, комай единствен в най-новата история на страната, на два пъти имаше шанса да помогне за тържествуването на здравия разум като министър-председател и на два пъти преждевременно, изненадващо и без да е съвсем наложително хвърли оставка. "Популизмът шества със страховита сила в България и не знам докъде ще се докара", притеснява се той.


Личният му принос


И по принцип е напълно прав. Прав е да предупреждава, че "исканията винаги са повече от моженето". Прав е, че е опасен призивът "вдигайте пенсии, вдигайте заплати, всичко да се вдига сега, за да могат да се спечелят изборите". Добре е, че обещава да не се подведе "по всеобщата лудост, колкото и да е модерно, колкото и да е сладко за ухото".
Въпреки това обаче позата на печален герой, паднал невинна жертва на популизма, и ролята на единствена и последна преграда пред страховитата му сила хич не му прилягат. Не толкова защото напоследък тази сила бе отприщена от собствените му действия около президентските избори и последвалата ги оставка. А заради дългогодишния му принос като "централен нападател" и "голмайстор" на популизма срещу здравия разум.


"Вие сте прости и аз съм прост..."


В България популизмът набира сила отдавна. И придобива най-различни превъплъщения - по-"мек" (вписващ се донякъде в системата) или по-"твърд" (антисистемен), десен или ляв, с национал-ксенофобско лице или с по-либерална окраска, а понякога дори и с европейско наметало. Но да оставим дефинициите и класификацията на политологическата наука и да си припомним някои основни моменти от присъствието на днешния премиер в оставка в българския политически живот.


Още с появата си като главен секретар на МВР той се вписа мощно и даже новаторски в популистката традиция с титаничната си битка срещу престъпността, от която, кажи-речи, се запомниха само телевизионно-театралният пиар, кожената тужурка, героично начумереният поглед и репликата "Ние ги хващаме, те ги пускат".


От първите му стъпки в политиката пък остана даденото ѝ от него определение - "л...о, обвито в целофан". С много от последвалите си думи и действия той успя да се нареди в отбора на онези, които, впрегнали мощен медийно-пропаганден ресурс, насаждаха отвращение към политиката, компрометираха и делегитимираха политическото мислене и стойностните политици, за да ги подменят с карикатурни, но услужливи ментета.


От по-късния му етап завинаги ще остане мисълта: "Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме". (Интересно дали и тогава се е надявал здравият разум да надделее?) С нея той даде своя принос в подкрепа на друга от ключовите тези на популизма - няма ляво, няма дясно, хората се делят на "народ" и елит. И органично заигра едновременно две роли. В едната, като "човек от народа", задръсти публичното пространство с простонародно-остроумните си "бисери".


Някои откриха в тях "дарена му от Бог харизма". Други - умението на гениален манипулатор да опростява и опошлява и най-сложните въпроси чрез смесица от полуистини, лъжи и измислици. В другата роля, на вечно очаквания от народа месия, раздаваше блага в първо лице единствено число, въздаваше справедливост с твърда ръка и решаваше всички въпроси като последна инстанция. Което не му пречеше (за да се хареса на всички) да променя мнението си и да сменя решенията си от ден до пладне.


Провалът


Когато обвинява другите в популизъм, той има предвид най-разпространената му дефиниция - избягването на непопулярни мерки и даването на неизпълними или опасни, но галещи ухото обещания. Самият той обаче се вписва в тази дефиниция. Вярно, опазваше финансовата стабилност и строеше, както беше обещал. Но не направи почти нищо за изпълнение на другото си обещание, което можеше наистина да промени живота в страната - провали се в реформите. Включително в най-ключовата - съдебната. А този провал укрепва основната опора на популизма - липсата на справедливост. Нещо повече: мнозина са убедени или поне подозират, че самият той е част от модела на мафиотско завладяване на държавата и "разпределение на порциите". Каквато и да е истината, той не направи нищо за разбиването на този модел.

Разбира се, отговорността за провала на реформите не е само негова, а и на другите партии, претендиращи, че са "системни". Основно негова е обаче заслугата за раздухването на друга популистка димна завеса, която има за цел да отвлече вниманието - опасността от "бежанско нашествие". В крайна сметка от изкуствено създадената истерия се възползваха други и така тя се обърна срещу него.


"За пореден път ставаме свидетели на безотговорно поведение, пренебрегване на националния интерес за сметка на популизма и употреба на страха на българските граждани за извличане на политически дивиденти", оплака се той преди изборите. Нещо като "популистът вика "Дръжте популиста!"". Но вече беше късно - вълната, отприщена от самия него, го отнесе. А за следващия изборен "мач" край тъч линията загряват още по-кресливи и безогледни играчи.


Какво става със здравия разум?


Колкото до надеждата му, "че един ден здравият разум ще надделее", прогнозите се разминават. "Внимавай какво си пожелаваш", казват някои, според които при победа на здравия разум самият той би изхвърчал от политиката. В този смисъл, казват те, здравият разум дори е започнал да надделява на последните избори.


Други, които не виждат по-добра алтернатива и затова избират по-малкото зло, смятат точно обратното. Сякаш мнозинството българи са последвали съвета, даден тези дни на италианците от лидера на устремилите се към властта италиански популисти: "Доверете се на усета, а не на разума си".


Трети пък твърдят, че здравият разум ще надделее, когато и ако мафията го позволи. Тоест, "скоро няма такава опасност".


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Хубаво плюйте по ББ, но каква е ползата?

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 2. 2 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Прав си! Ние сме прости, защото още те търпим.

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 3. 3 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Когато го привързали за стълба и натрупали около него дървата за кладата, придружаващият го кардинал му предложил за последен път да се отрече от учението си. Ян Хус категорично отказал. Той остава верен на думите си, произнесени в една негова проповед: "Ако забележа в заповедите на папата нещо, противоречащо на истината, то аз никога няма да се подчиня, дори ако поставите пред мен огън, приготвен за изгаряне на тялото ми". След отказа му да се покае, палачът запалил кладата. Тъй като огънят не се разгорял бързо, една старица, случайно попаднала на мястото на екзекуцията, хвърлила няколко сухи съчки в огъня. Виждайки това, Ян Хус, чийто съзнателен живот преминал в защита на бедните, произнесъл: Sancta Simplicitas!, или „О, свещена простота!“

  TAKE THE RED PILL!
 4. 4 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2107 Неутрално

  човекът, който, комай единствен в най-новата история на страната, на два пъти имаше шанса да помогне за тържествуването на здравия разум
  _______________
  Делата на ГЕРБ е доста спорно колко са здрав разум и въобще колко разум е вложено!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 5. 5 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 450 Весело

  Искам на Марусяяяя ! Искам на Лада Нива, броне от Путин, без пари !

 6. 6 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 927 Весело

  една от малкото истини които ТОЙ някога е изричал ,и все пак маТряла не е чак толкова прост ,колкото на баце би му се искало

 7. 7 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1548 Весело

  [quote#0:"Дневник"]От първите му стъпки в политиката пък остана даденото ѝ от него определение - "л...о, обвито в целофан". [/quote]
  Мда, той горкия разскЪса ... целоФана !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  за Василев - натиснете 1 , за Ганчев - натиснете 2 , за ..... натиснете..
  обратен ефект вече има от всички "статии" и разочаровани 2% ще има . отново

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 453 Любопитно

  Гласът на разума у нас е предимно опозиционен. Откакто Борисов подаде оставка, все по-често намира този глас.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 10. 10 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1712 Весело

  До коментар [#1] от "Правоверен грант-коментатор":


  [quote#1:"Правоверен грант-коментатор"]Хубаво плюйте по ББ, но каква е ползата? [/quote]
  Антистресова...поне така казват психолозите...

 11. 11 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Хора, били в комбинация с Кунева, нямат бъдеще в политиката. Вече са доста: Царя, Борисов, Слави Трифонов, Лукарски.

 12. 12 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#1] от "Правоверен грант-коментатор":Не става въпрос за поредното плюене, а за поредното осъзнаване какво са си Избрали!

 13. 13 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#6] от "Stewie":

  Прав си!
  Баце ти греши!
  Много, ама много по-прост е мат'ряла!!!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 14. 14 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2011 Неутрално

  За тези думи му давам право.

 15. 15 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Здравият разум дано му нашепва на бат Бойко на ушенце : ...откажи се, тая работа не е за теб...!!!!!

 16. 16 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  До коментар [#4] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":въобще колко разум е вложено!

  Вложен е, вложен е ! Виж, и днес пише,че е ходил при Рабинович да му влага още.

 17. 17 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Много добра статия. Толкова е просто (!) всичко, че няма накъде. Уви, разумът няма много почва у нас...

 18. 18 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1548 Весело

  [quote#0:"Дневник"]От по-късния му етап завинаги ще остане мисълта: "Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме"[/quote]
  и в последния му "етап" доразвиването й:
  "простите Хора изстиват най-лесно !"

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 19. 19 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  "Трети пък твърдят, че здравият разум ще надделее, когато и ако мафията го позволи. Тоест, “скоро няма такава опасност".

  За съжаление съм склонен да се съглася...

  I Want To Believe
 20. 20 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2728 Весело

  Чакайте,чакайте! Че ДСБ от години тръби, че мат'риалът е много прост и затова не им дава повече от половин процент. Сега слагат клеймо "популист" на човек, който е дръзнал да го каже. И да подчертая- БЕЗ ДА ОТДЕЛЯ себе си от другите...

  ПС Пиша го, без надежда, че някой от зомбитата на ДСБ ще го разбере. На тях това им е генетично отказано!

 21. 21 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 485 Весело

  [quote#1:"Правоверен грант-коментатор"]Хубаво плюйте по ББ, но каква е ползата? [/quote]
  По мое мнение тази статия е опит за "сбит преразказ" на политическата кариера на Борисов, с някои акценти върху колоритния й облик и текста едва ли би могъл да се нарече "плюене".
  Н оможе би според Вас за "ББ" или добро или нищо!?!

 22. 22 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 621 Неутрално

  "Внимавай какво си пожелаваш", казват някои, според които при победа на здравия разум самият той би изхвърчал от политиката."
  Безспорна истина.

 23. 23 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5451 Неутрално

  ББ е не само популист, но и манипулатор на мат'ряла.

 24. 24 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 616 Любопитно

  До коментар [#1] от "Правоверен грант-коментатор":

  Написаното в статията е много достоверно,за какво плюене става въпрос като това са фактите.

 25. 25 Профил на Admiral
  Admiral
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Борисов не е докарвал хиперинфлации, олигарси на ръководни постове, загубени милиарди в проекти като "Белене" и т.н. Проблемите може да има много, но те няма как да се разрешат с магическа пръчка.

 26. 26 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Ясно е желанието да се вадят реплики отпреди 100 години, защото няма за какво да се хванеш. Обяснимо е. Но защо не кажат на хората кого да изберем, кой беше този, който беше умен, разумен, почтен и достоен? Кой е този, който няма да се подаде на Слави, Цацаров, Путин, Ердоган и т.н? А иначе, много е наивно като падне някой да го обябяваш за прост, след като ти не си постигнал и 1/10000 от това, което е постигнал той. И най важното е, че има много умни, но непочтенни хора, е, за какво са ми?

 27. 27 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 292 Весело

  До коментар [#1] от "Правоверен грант-коментатор":

  Ползата е нулева, но нека се заблуждават всички умни и красиви, че печелят нови гласове за рестартираното ДСБ. Аз този сериал съм го гледал и краят ми е ясен.

 28. 28 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ганювци си избират ганю да ги води олицетворението на народа е това което си изберат най отгоре

 29. 29 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  [quote#1:"Правоверен грант-коментатор"]Хубаво плюйте по ББ, но каква е ползата?
  [/quote]
  А от вашите ласкателства към ББ има ли полза?

 30. 30 Профил на xlg16488429
  xlg16488429
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Трети пък твърдят, че здравият разум ще надделее, когато и ако мафията го позволи. Тоест, "скоро няма такава опасност".
  Абсолютно верно !
  В България не управляват тези, които народът избира, управлява олигархията. Изборите са за заблуда на балъците. ББ е само лицето, нямащо глас в управлението.
  Който се е опрял на олигархията добро не е видял ! Например Костов.

 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7650 Неутрално

  Трети пък твърдят, че здравият разум ще надделее, когато и ако мафията го позволи. Тоест, "скоро няма такава опасност".
  Тъжно и безнадеждно. А преди 26 години мислехме, че всичко скоро ще бъде променено и забравено. Оказа се, че и след още толкова, ще си бъде същото.

 32. 32 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 523 Неутрално

  [quote#26:"cherezchur"]Но защо не кажат на хората кого да изберем, кой беше този, който беше умен, разумен, почтен и достоен?[/quote]

  Радан Кънев!

 33. 33 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  [quote#26:"cherezchur"]. Но защо не кажат на хората кого да изберем, кой беше този, който беше умен, разумен, почтен и достоен? Кой е този, който няма да се подаде н[/quote]
  Кой, кой, кой... Не кой, а каква политика! Стига сте залагали всичко на един човек! Съдбата на държавата е в нашите ръце, в ръцете на всеки един от нас. Ние трябва да сме убедени, че искаме да се спазват законите, че самите ние ще се стараем да ги спазваме и че ще изискваме от управляващите да ги спазват. Искаме реформирани и работещи институции – това пак сме ние, ние работим в тези институции, ние ползваме тези институции, ние пренебрегваме институциите и за всичко се обръщаме към Бойко. Ние сами създаваме култа към него.
  Така че не кой, а кои – тези, които ще направят реформи, но ние трябва да помагаме, а не да пречим.

 34. 34 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Дойче Веле - яснооооо....

 35. 35 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 886 Любопитно

  Знаменосец на тоталния провал в съдебната реформа е Цацаров!
  Нека Боко даде едно разумно обяснение, какъв е неговия дял в избора му!
  ....................
  Може, пък да не е негов избор! Тогава на кого е?
  На Прасчо или Доган! Ако- ДА! Тогава защо!

  Да разлая троловете!!
 36. 36 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#34] от "cristo_n":

  Не, бе! Радио "Ичкерия"-Грозни е!

  Да разлая троловете!!
 37. 37 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 523 Весело

  "Вие сте прости и аз съм прост..."

  Сега на изборите ще разбере, че колкото и прости да са привържениците му, не са мазохисти!

 38. 38 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 927 Весело

  [quote#13:"The Core"]Много, ама много по-прост е мат'ряла[/quote]

  Вероятно говориш за маТряла с който баце се разбираше ,и съответно го избираше ?

 39. 39 Профил на Melancholy Beloved
  Melancholy Beloved
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Не е Борисов проблема, а традиционно гласуващите за него по инерция. Българите все чакат някой да ги спаси от блатото, в което сами газят, пък после мрънкотят. Изключително неприятен е култът към личността, който като че десетки години не може да изчезне от пустия балкански манталитет. Няма ГЕРБ, има Борисов. Няма ДПС, има Доган. Няма ДСБ, има Костов и т.н, и т.н (не, че тия три примера не са верни, де)
  Здраве да е, може би все някога ще ни дойде истински акъл. Уви, едва ли ще съм жив, за да го видя, а почти съм чукнал тридесетака.
  Между другото от текста лъха странно дежа вю, не го казвам като критика.

  Не си правете труда ме ме цитирате, нямам намерение да чета или отговарям. Поканите за физическа саморазправа - при католикоса.
 40. 40 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2572 Весело

  [quote#0:"статия"]"Вие сте прости и аз съм прост..."
  [/quote]
  Баце ще остане в историята с тази реплика както Андрей Ляпчев със "Со кротце, со благо"

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 41. 41 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 605 Неутрално

  "вие сте прости и аз съм прост..." копиран е късния Т.Живков .Нищо лично все пак Баце му бе само бодигард .В тази връзка се сещам за един виц малко преди ноемврийския пленум на ЦК на БКП от 1989 г.:
  Връща се тато от среща с Горбачов и веднага на среща с членове на политбюро на ЦК на БКП . Другарят Горбачов е тежко болен , промълвил с тъга първия ръководител. След дълго мълчание,започват въпросите Но как?Защо? От къде разбра? на което Живков отговаря. Изпращайки ме на летището другарят Горбачов ми пожела лек път и ми промълви "за последен път се виждаме !".

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  До коментар [#1] от "Правоверен грант-коментатор":

  Статията по-горе, в никакъв случай не може да бъде определена, като "плюене"...!
  Написана е със сериозен тон, загриженост и съжаление, че за пореден път сме загубили още няколко години в напразни надежди, че сме започнали да се превръщаме в европейска държава!
  Борисов допусна огромни грешки, заслепен от болното си самочувствие. Заобграден е с жалки душици, които се интересуват от кражби на едро и дребно. Натрупаха се и доста основателни съмнения, че Борисов здраво е нагазил в лука, хванат под ръка с другари от БСП и ДПС...!
  Не е ясно, защо приравнявате добре обоснована критика с "плюене"...?!

  Бивш tww09306483.
 44. 44 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  До коментар [#26] от "cherezchur":


  " А иначе, много е наивно като падне някой да го обявяваш за прост . "


  Абе, ти тази сутрин ли си се родил ? Колко години вече от репликата " И аз съм прост и вие сте прости ... " ? Мутрагена САМ СЕБЕ СИ нарича прост и това е единственият случай, когато казва истината !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 45. 45 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#2] от "neut":

  Прости сме защото търпим КОГО- журналистът от ДВ,от чието писание се разбра само че "хем сърби,хем боли"когато ББ се оттегли,Арменският поп Мая,вицето Йотова,невстъпилият все още във власт Радев/който ходи по спявки на БСП - пленуми/,уточни се ,моля!
  И дай предложение щом не се смяташ за прост !

 46. 46 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  До коментар [#20] от "Дон Кихот":

  Хмм...! И кой по-точно от ДСБ...? Или кои...?
  Отделно, статията е за Борисов или вие, просто така си пишете, по универсалната формула! За всички грешки на ГЕРБ и Борисов, виновни са Кънев, Костов и ДСБ...!
  Даже си мисля, че има ГЕРБ-ери, които искрено вярват, че за загубата на Цецка е виновен..., Костов!

  Бивш tww09306483.
 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2181 Неутрално

  До коментар [#31] от "Роси":


  " Тъжно и безнадеждно . "


  Така е, но българите САМИ искат да е така . Ако бъде обявен протест за утре, ще се съберат 100-150 калпака, а на пошлостта предложена от учиндолския чалгар - хиляди !
  Е, кой е виновният ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2728 Весело

  До коментар [#42] от "niksan1":

  "Какъв грездей те работи в " ДСБ от години ... " ?

  Що бе, цитирам мнението на най-автентично дясната, най-демократичната, най-елитарната, най последовантелната, най-безкористната, най-неподкупната, най-принципната....въобще най-най партията в България. Безаналоговата!

  ПС Ти благодари на такива като мен, които все още си спомнят за ДСБ, защото ще ставаме все по-малко. А в един момент споменът ще се свежда само до това, че е продукт на Костов. Но него няма как да го забравим, най-малко още 10 години ще теглим последствията от неговитте "подвизи"....

 49. 49 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Интересен анализ на Ясен Бояджиев!
  Бприсов отново потвърждава,че той надценява собствените си възможности,обиждайки останалите в простотия.
  Ако си истински държавник,никога няма да обиждаш суверена,а потърси грешката в себе си!


 50. 50 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#3] от "Beyond":

  Прав сте,но Ян Хус и ББ са от различни светове!

 51. 51 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Весело

  [quote#1:"Правоверен грант-коментатор"] каква е ползата?[/quote]
  Аз, аз, аз...... той давал, той разрешавал, той забранявал, той пускал, той спирал....и все другите му са виновни....

 52. 52 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#3] от "Beyond":

  Прав сте,но Ян Хус и ББ са от различни светове!

 53. 53 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Четете и мислете за "здравите сили", едно изследване по поръчка на РИСИ:
  http://brodbg.com/pic/newsp/BG1244651838LOCK_RISS_N_R_S_A_Jul%202016.pdf

 54. 54 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Стига с този популизъм! "Популизъм" ли е решението да се вдигне минималната пенсия до 300 лв. (150 евра)? Ами такава няма, дори и да е вдигната до великите 150 евра. Няма в сърбия, в македония, в албания, в аруба, в най-затънтените африкански провинции! Добре, геноцидът срещу изградилите това, дето днес се краде, действа! Да попитам синовете и внуците на подложените на геноцид - не ви ли е срам? "Популизъм" ли наричате един нещастен опит да дадат глътка въздух на родителите ви и на бабите и дядовците ви? Марш към огледалото и вижте какво виждате там!

  Мърфи е оптимист!
 55. 55 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#1] от "Правоверен грант-коментатор":

  Плюенето по комуняга носи радост. Кво неясно има?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 56. 57 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  [quote#54:"султана глаушева"]"Популизъм" ли е решението да се вдигне минималната пенсия до 300 лв. (150 евра)?[/quote]

  До коментар [#54] от "султана глаушева":

  Популизъм е да не се казва от къде ще дойдат парите за увеличението. За сметка на санирането е само временно решение. Трайното решение е в премахването на ДЗПО-то.

 57. 58 Профил на georgealall
  georgealall
  Рейтинг: 395 Неутрално

  някои от по-забележителните реплики на Борисов

  сравни народа с "мат ' рял"
  Сравни народа с любиите си кучета.
  Насокоро Плевневлиев - назначен от него президент сравни народа с говеда. - нужен му било "водач"
  Борисов пращаше Ай ти специалистите да бъдат овчари.
  Твърдеше, че е народа му е прост и затова така добер се разбира от него.
  заплашваше народа си, че ако не избере кандидата му - партиен секретар -натъпва потора. Като не го избрахме се обиди
  Постоянно говореше колко много победи има над БСП, но като го питаха за първата му загуба от тях, първо се вбеси, а посел я омаловажи.
  Не даавше журналистите да му задават неудобни въпроси "нека е щастлив Сашо диков" .
  ОСвен това няма изкаран мандат до край - веднъж 3 години и половина и веднъж 2 години. И как да изкара като не носи отговорност за действията си.

 58. 59 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#30] от "xlg16488429":

  Е, са, Костов. Човекът е друга бира - професионалист! При него дългът на държавата намаляваше. Що тъй сега расте кат гъба след дъжд", расте този дълг, кат гъба расте..дългът. Расте

 59. 60 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  [quote#58:"georgealall"]Не давше журналистите да му задават неудобни въпроси[/quote]
  Помним, как след интервю с Боко, уволниха водещите в сутришния блок на Бтв. И те сега са в Нова....

 60. 61 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 277 Неутрално

  [quote#60:"dobrich"]Помним, как след интервю с Боко, уволниха водещите в сутришния блок на Бтв. И те сега са в Нова....[/quote]
  Много помните вие... ам малко накриво. Щото Анка и Викторчо изхвърчаха след интервюто с Орешарски и многократно повтореният въпрос "Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС". Както винаги, сините комунета на Кънев лъжат и мажат в полза на червените на Корнелия. Класика в жанра "червено-синя мъгла"...

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 61. 62 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 277 Неутрално

  [quote#55:"Darth Plagueis"]Плюенето по комуняга носи радост. [/quote]
  Сигурно постоянно се плюеш, че си такъв радостен?

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 62. 63 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  [quote#42:"niksan1"]пише за мутро-простака от Банкя, понял бляд [/quote]
  На това удивително интелигентно изказване му сложих удивителната, няма как.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 63. 64 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Адекватен и навременен отговор на Я.Бояджиев на наглостта и нахалното говорене на баш популиста ББ.То бива тепегьозлък, ама това на Банкянския пехливан, не се трае.

 64. 65 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2852 Весело

  За съжаление е прав - има 7 степени на простотата:
  1. Прост;
  2. По-прост;
  3. Най-прост;
  4. Зверски прост;
  5. Чудовищно прост;
  6. Реформатор;
  7. ДСБ-ар.
  Може като осма степен да се добави "Костовак" - но Костов не е прост, за разлика от лидерите в РБ и лидера на ДСБ - Радан Кънев.

  Може и да няма много акъл Баце, но то и "матряла" няма повече - сал "умните и красивите" си мислят, че не им се подиграват с предходните епитети, а наистина се имат за умни - то да се смееш ли, да плачеш ли - по-добре удри Ина рИкия и изпростей - т.е. стани "умен и красив" .

 65. 66 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#54] от "султана глаушева":

  Да дадат, ама трябва да се плаща на Русия за атомна енергетика. Ей до вчера искаха Южен поток да им плащаме, вместо те на нас да плащат и да си го построят с техни пари. Няма да има за пенсии, като трябва да се изплаща КТБ, а никой не е в затвора и върнал парите, а ние ги връщаме. Така, че правете си сметката като гласувате.

 66. 67 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Оф, лесно ни е на нас, че сме прости. А гледай тарикатите какво правят:
  "​Бос на СИК и дъщерята на Нора Ананиева събрали Нинова и Решетников"
  "...Това разкри самият шеф на Института за стратегически изследвания в телефонно интервю с Георги Коритаров по ТВ+. Според Решетников Нинова искала среща с него още при посещението си в Москва, но той не успял да я приеме. ..."
  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/88521-bos-na-sik-i-dasteryata-na-nora-ananieva-sabrali-ninova-i-reshetnikov.html


  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 67. 68 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#57] от "plebs":
  Хайде холан! Има пари, дето винаги ги и има. И има такива, дето никога ги няма. Има за изцепки на неграмотните управляващи - милиарди за ктб, дето те си затвориха очите, когато висши държавни институции; за неустойки по сключени договори, дето някой си сенатор пристига и ги изкомандарва да го спрат; за мвр, дето предоставя най-голям брой на глава полицаи и най-голяма битова престъпност. Няма за майка ти и баба ти, за лекарите, за учителите, за учените! А какво стана с 16-те милиарда, това никой не знае. И никой не пита! Нямало пари, така ли?

  Мърфи е оптимист!
 68. 69 Профил на latsy
  latsy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#65] от "Deaddark":

  Якооооо.......!!!!!
  +++++++++++++++++++++++++++
  +++++++++++++++++++++++++++
  +++++++++++++++++++++++++++

 69. 70 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 229 Неутрално

  После прост е Борисов, ама никой не е наричал БХ- това е ужас не по малък от Динко и Перата. И имаме ли прокуратура да се занимай как един никой ще нарича премиера така? Те всички ще ни наричат така скоро и никой няма да му пука. А Радан да знае, че навсякъде по света го знаят какви ги приказва. Никой няма да се среща с него, поради срам от подобни приказки, но той много добре го знае, затова и ги приказва.

 70. 71 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#66] от "cherezchur":
  Така ли? Кой спря енергийните проекти? Теб не те ли е срам как тексасеца маккейн дойде, удари с юмрук, заповяда "спирайте" и орешарчето от днес за утре го спря? Да беше толкова лошо, как германия си прави сега северния, а направи всичко да спре нашия южен! Да беше трудно е едно. Но да е унизително е съвсем друго. А на унизително точно унизените да пригласят, е трето. Уникум някакъв. Срамотен.

  Мърфи е оптимист!
 71. 72 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Популизмът започна да царува тук с царя, а Байхуй е негов продукт, та няма как да е иначе.Не сме имали по-прост премиер никога, а този два пъти дори го избираха някои!То, само заради това, че даде пример за добро управление Хитлер и Живков е достатъчно, да ти покаже колко му е интелекта, ама на гласоподавателите му, явно е по-нисък!

 72. 73 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#65] от "Deaddark":

  Ако не беше Костов можеше и да те няма, ама как да го разбереш, когато си дебил!Виденов почти затри рода ти, ама не той е виновен, а Костов, нали.
  Пък ББ, като ти казва, че си прост се радваш и пляскаш с ръце от кеф, а отсрани изглеждаш, като олигофрен, какъвто явно си!

 73. 74 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5932 Весело

  Боце пасва идеално на масите.
  Ял филия с лютеница, ритал топка по прашните банкянски улици, копал картофи, каратист, бияч, мускуляга...
  Харизма, та дрънка!
  Еваларка Баце!!!

  Коя фигура от сегашните политици е най-добрата му алтернатива?
  Радан?
  Буахахахахаха...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 74. 75 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 542 Неутрално

  "Някои откриха в тях "дарена му от Бог харизма"."
  Това не може да му се отрече, харизмата или я имаш или я нямаш, а той я има. От 1989 година насам нямаме политик с харизма, т.е. човек, който да бъде роден водач, да печели симпатиите на хората. Изредиха се много политици във властта, но те бяха безцветни, скучни хора, които не можаха да спечелят масите. Накрая доиде Бойко и ги спечели. И ако освен харизматичен, беше и честен човек, цена нямаше да има. Само че той се продаде и това нанесе много вреди на имиджа му. И въпреки това пак има много по-големи шансове от осаналите марионетки, които се пишат политици и искат да ни управляват.

 75. 76 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#65] от "Deaddark":

  Евала Пич! Всичките ти проблеми са решени с тоя списък.
  За съжаление май няма да те запомним.

  Navigare Necesse Est
 76. 77 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  До коментар [#73] от "chinaski":

  Чети внимателно, червеногАзо недоиз(рано комуне - Чемодан, вокзал, Москва и не задълбавай че не знам руски, разбира се. ЧервеногАзите комунисти, като теб, трябваше да бъдете разстреляни още 1990-та - и тогава нямаше да го има червеногАзия комунист Костов, червеногАзия комунист Борисов, червеногАзата комунистка Кунева, червеногАзия комунист Кънев и теб.

  ЧервеногАзите комунета вярно много сте навредили на семейството ми; и вярно - трябва да висите по кестените, да бъдете заведени на разстрел и други смъртни присъди. Но и вашата ще дойде - като ви огъзят неоНКВД че 27г. саботирате демокрацията безуспешно - ще има награда - чемодан, вокзал, Сибир - наградата може да я получите и посмъртно на(рани.

 77. 78 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2852 Весело

  До коментар [#76] от "Schopenberg":

  Теб един въпрос да ти задам - какво свърши РБ и в частност ДСБ за "благото на народа" - и ако не може да отговориш, прочети списъка отново.

 78. 79 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Популизма,така както и аплодисментите галят ушите но да не забравяме,че интереса клати феса.

 79. 80 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#77] от "Deaddark":

  Ти си болен, бе, комунде долно!Точно наглите комунисти се криха толкова години и се правеха на демократи, та и ти си един от тях, ама по-смотан и уродлив от всички.
  За кого си гласувал, бе, шушумиго?!!За царчето, болния волен и байхуй ли, бе?!!!За руските агенти и платените клакьорки, като теб, нали?
  Ама какво съм седнал да се занимавам с луди, като теб - ще те приберат някой ден, да ни отърват от изметта!!!

 80. 81 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  Комуне, на всички е ясно защо харесваш Костов - защото ви спаси червените задници от бесилото - след като се осрахте 96-та и 97-ма (Виденовата зима), и народа (вкл. и аз), чакахме по 4-5 часа за един хляб, докато за комунетата (като теб), имаше запазени; народа така ни бе причерняло, че щяхме да ви избием там, дето ви сварим - но понеже сме наивни - излъга ни Костов (за него съм гласувал, да пукне и да ходи в ада), та отървахте червената си четинка - затова сега му целувате ръка, както правите и на Д(П)С агентите Исмаилов и Дал - че ако не беше Д(П)С и Доган, правителството на Филип Димитров щеше да ви лустрира и осъди - всичките комунета. Петър Стоянов бе последния десен мохикан, но комуниста Костов се справи и с него - с помощта на Богомил Бонев, Георги Първанов и мултака Слави Трифонов. Сегашното "дясно" в лицето на РБ е "верна и проверена" патерица на неоБКП, т.е. на ГЕРБ - сега РБ е както беше БЗНС по времето на БКП - уж алтернатива, а всъщност заедно.

 81. 82 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#25] от "Admiral":

  Борисов не е докарвал хиперинфлация защото НЕ МОЖЕ!
  Ако нямаше ограниченията на валутния борд незабавно би пуснал машината на високи обороти за да плаща, да дава, да строи, да боядисва, да реже ленти и да бъде обичан от ВСИЧКИ! А това много го обижда и ... хвърля кърпата

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 82. 83 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#26] от "cherezchur":

  Не точно кого... ако търсим добрия цар Ивайло или спасител, неминуемо ще се озовем там от където сме тръгнали.
  Въпросът е принципи, цели, програма... политики в определени сфери и дейности

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 83. 84 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 560 Неутрално

  "От всички най-силен е кралят, още по-силно е виното, още по- силни са жените, но най-силна е истината..."

 84. 85 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  простия народ да си го избере пак, след което ще опростее още повече!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 85. 86 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4100 Любопитно

  секи 4ти км

  "Човекът, който каза "вие сте прости и аз съм прост""

  Аристотел?

 86. 87 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  [quote#0:"Дойче Веле"]С много от последвалите си думи и действия той успя да се нареди в отбора на онези, които, впрегнали мощен медийно-пропаганден ресурс, насаждаха отвращение към политиката, компрометираха и делегитимираха политическото мислене и стойностните политици, за да ги подменят с карикатурни, но услужливи ментета.[/quote]

  Колко точно е описана централната линия по-която се водеше (Да! В минало време!) през целия си политически живот Борисов.
  Наистина ролята му бе да заблуди и отнесе основния потенциал на десните в герберските блатни води и така за забави и напълно да спре каквито и да са опити за истинско и качествено развитие на обществения живот, застрашаващо изградените с толкова манипулации, лъжи и кражби устои на БКП/БСП/ДС-арското статукво, което разгневените граждани нарекоха #КОЙ!
  Борисов се оказа основния враг на истинското развитие на България, в годините когато БСП/ДПС/АБВ бяха загубили всякакво влияние върху избирателя и нямаха никаква надежда да застанат на кормилото на страната....
  Сега вече, след като обслужи достойно интересите на статуквото, след като под ръководството на АБВ/ДПС отряза качествата на съдебната реформа, Борисов вече не е нужен и трябва да си отива....в Банкя!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 87. 88 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5547 Неутрално

  Горко на България - и политиците и избирателите си играят на рулетка с бъдещето ни

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 88. 89 Профил на Lamento
  Lamento
  Рейтинг: 229 Весело

  До коментар [#7] от "HLopaTaRA":

  Да! И след това л@йното удари вентилатора...

  Комунизъм или смърт!......Каква е разликата?!?
 89. 90 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4100 Любопитно

  МОЧА на секи км

  Или предоставъчен стадий Пепи Младенов...

  Къде са танковете?
  Тамо са раите!

  Бронебойни сме.
  Противосеруми нема открити

  До коментар [#40] от "Julian Mall":

  "Вие сте прости и аз съм прост"
  - цитат на коментар #0 от “статия”

  Баце ще остане в историята с тази реплика както Андрей Ляпчев със "Со кротце, со благо"

 90. 91 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Гневно

  [quote#83:"serafin"]Въпросът е принципи, цели, програма... политики в определени сфери и дейности [/quote]
  Това е основното, което трябва да търси избирателят, за да избере най-достойните, най-честните и най-качествените лидери на страната ни.
  Не случайно в годините от властването на популистите от НДСВ насам всякакви дебати и спорове за начина и методите които трябва да се приложат за да успее България бяха зарязани, премина се през тотланата им (на дебатите на живо) липса та се стигна до Боковата агитация - "Вие сте прости и аз съм прост. Значи ще се разберем."

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Весело

  [quote#39:"Melancholy Beloved"]Между другото от текста лъха странно дежа вю, не го казвам като критика.[/quote]
  По-скоро целенасочено се опитваш да поставиш на едно място несравними личности.
  Докато Костов работеше за успеха и напредъка на страната, то Борисов и Доган работят за задържане на сегашното властващо положение на #КОЙ. Иначе казано последните двама работеха, работят и сега срещу успеха и развитието на родината ни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 92. 93 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4100 Гневно

  Омбудсманка Мая

  Лютеница и майонеза Буда едно и също ли е?

  Проникнал некой е в патента
  с подправена фалшиво мента!

  До коментар [#74] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Боце пасва идеално на масите.
  Ял филия с лютеница, ритал топка по прашните банкянски улици, копал картофи, каратист, бияч, мускуляга...
  Харизма, та дрънка!
  Еваларка Баце!!!

  Коя фигура от сегашните политици е най-добрата му алтернатива?
  Радан?
  Буахахахахаха...

 93. 94 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2593 Неутрално

  На тези избори бай Х. ще отстъпи властта на БСПДПС. Така му е наредено.

 94. 95 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 277 Неутрално

  [quote#92:"Храбър"]Докато Костов работеше за успеха и напредъка на страната, то Борисов...[/quote]
  Достатъчно е да посочиш с квкао Костов е "развил" страната и с какво - Борисов. Храбреца ще трябва да предаде празен лист на летучката...
  Построеното от Борисов не може да се побере в двутомник с допълнителни приложения. Смешни лъжи от необразовани другари.

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 95. 96 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 277 Неутрално

  [quote#94:"volarok"]На тези избори бай Х. ще отстъпи властта [/quote]
  Ние да не сме монархия бе, другар? Властта отива в този, когото суверенът избере!

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 96. 97 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 294 Неутрално
 97. 98 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4100 Разстроено

  МОЧА секиму

  Да, прост съм Аз. Не ми се мисли.
  Тъжни ме владят мисли.

  пп
  Едно Ви молим (простий род),
  простей в Платформа за Възход.

  До коментар [#44] от "niksan1":
  До коментар [#26] от "cherezchur":
  " А иначе, много е наивно като падне някой да го обявяваш за прост . "

  Абе, ти тази сутрин ли си се родил ? Колко години вече от репликата " И аз съм прост и вие сте прости ... " ? Мутрагена САМ СЕБЕ СИ нарича прост и това е единственият случай, когато казва истината !

 98. 99 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 283 Весело

  Ясен Бояджиев в "Дойче веле" припомня защо: ...
  ------------------------------------------

  Нямаме нужда някой от Германия да ни разтяга локуми, да си гледат баба Меркел, нея да поу4ават! Борисов сам се бори със Статуквото в България! Други до него няма!

  Ама си мъл4ат политкоректно, обясни Ясене?

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
 99. 100 Профил на Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Светльо - Радан, ти си нашто 🚩
  Рейтинг: 283 Гневно

  [quote#92:"Храбър"]Докато Костов работеше за успеха и напредъка на страната, ... [/quote]

  И за награда го пратихме в Лабораторията?

  Как можете да сравнявате крадеца Костов със създателя Борисов! Каквото новопостроено има в България е дело на Боко!

  Утре в седем Тръмп е новият президент на САЩ!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK