Реформаторите връщат мандата и се разпускат

Лидери на партиите от Реформаторския блок на срещата при президента по време на политическите консултации след оставката на правителството на Борисов

© Георги Кожухаров

Лидери на партиите от Реформаторския блок на срещата при президента по време на политическите консултации след оставката на правителството на Борисов"Дневник" препубликува текста от портал "Култура". Акцентите са на редакцията.


Разпускането на РБ и вливането му в ГЕРБ е най-доброто и най-рационалното решение за всички партии в център-дясното и техните избиратели поради следните причини:


1. Реформаторски блок отдавна няма. Той престана да съществува преди година, когато ДСБ излязоха от управляващото мнозинство. Гражданският му съвет също вече не функционира, а той беше генератор на политики и легитимност на блока. Кой носи вината за този печален резултат е въпрос на спор, но така или иначе днес РБ е просто етикет, единствената стойност на който е, че определена група от хора гласуват за него по инерция или някаква друга (вероятно биографична) причина;
2. Тези хора не са много обаче. Гласоподавателите на блока спаднаха от 7-9% до 2-3%, които няма да са достатъчни за влизането му в следващия парламент;


3. Най-деструктивно за дясното ще е да си организира кампания, при която ДСБ, един остатъчен РБ и новият проект на Христо Иванов се конкурират – тогава невлизането в НС на всички ще е гарантирано;


4. Партиите от остатъчния РБ – СДС, ДБГ и т.н. – имат интерес да влязат в ясна предизборна коалиция с ГЕРБ (заедно или поотделно). По този начин техните 2-3% няма да се загубят и ще подпомогнат сформиране на евентуално мнозинство или поне на по-голяма парламентарна група. Така или иначе за тези партии биха гласували хора, които смятат, че тяхната функция е да подпомагат ГЕРБ – тези избиратели ще оценят положително подобна ясна стратегия;


5. ГЕРБ има огромен интерес от такова развитие. Така той ще покаже, че прави опити да "консолидира" десницата и ще вземе все още престижния в определени среди етикет СДС. Но много по-важно е, че по този начин ГЕРБ ще избегне чистата загуба на дясно-центристки гласове и създаването на впечатлението, че дясното е безнадежно фрагментирано. Това впечатление, ако се наложи в кампанията, ще даде автоматично голяма победа в ръцете на левицата. Сами ГЕРБ не могат да разчитат на повече от 30% от местата в следващото НС – ако останалите са леви, патриоти и случайни популисти, ГЕРБ лесно ще бъде изолиран;


6. Консолидацията на ГЕРБ, ДБГ, СДС и др. в предизборна коалиция от рода на тези, които БСП обикновено правят вляво, ще даде възможност за създаването на втори десен център около ДСБ и "Да, България!". Този център ще се бори за гласовете, които Борисов така или иначе безвъзвратно е загубил. Бойкотирането на подобен втори център, колкото и да е парадоксално, е губеща стратегия за ГЕРБ (въпреки инстинктите на г-н Цветанов). Ако този център не възникне, голяма част от десните избиратели просто ще си останат вкъщи или ще се пръснат по най-различни извънпарламентарни опции. (Президентските избори показаха, че призивите за "антикомунистически" вот в полза на ГЕРБ звучат кухо дори за собствените му избиратели.) Така ГЕРБ ще остане партия без никакъв шанс да състави дясно правителство или дори да участва със сериозно дясно-центристко присъствие в новото НС. Единствената опция в такава ситуация би била да бъде доста дълбока опозиция, очакването за което пък ще откаже конформисткия вот от ГЕРБ (тези, които обичат да гласуват за победителя). А това ще свали още резултата на Борисов и компания. Перспективата за "голяма коалиция" с БСП (и ДПС) също би била привлекателна само за най-закоравелите привърженици на ГЕРБ, което отново демонстрира, че за Борисов втори десен център в парламента е всъщност изгоден. (Най-малкото този център ще вдигне преговорната цена на ГЕРБ, ако те толкова много искат да се коалират с БСП и ДПС, тъй като биха могли да твърдят, че имат опции и вдясно.)


Алтернативата на този вариант с два десни центъра е стратегията "Цветанов" – унищожаването и раздробяването на малките десни формации, така че само ГЕРБ да остане на сцената. Това може да изглежда рационална стратегия на хора, за които политиката е игра с нулев сбор – за да спечелят едни, другите трябва непременно да загубят. В сегашната ситуация обаче от тази стратегия ще загубят абсолютно всички десни. Известна минимална координация и взаимодействие биха ги подпомогнали, каквито и да са принципните различия между тях.


Стратегията "Цветанов" всъщност вече демонстрира своя деструктивен потенциал. Тя допринесе за разпада на дясно-центристкото мнозинство зад правителството "Борисов 2" и даде президентския пост на левицата. Придържайки се към тази стратегия, ГЕРБ просто ще продължи свличането и самомаргинализацията си в следващия парламент. С по-малко места, той ще разполага и с по-малко потенциални партньори.


Това са изцяло реалполитик съображения, които са валидни независимо от това кой какво разбира под "дясно", кой какви политики ще води и кой с кого ще се коалира след изборите. Важният дебат е, разбира се, по точно тези въпроси. Но всъщност предизборната тактика може да се окаже решаваща – ако тя е неудачна, съдържателният дебат ще бъде до голяма степен безпредметен.


Саморазпускането на РБ не би било отрицание на постигнатото от блока. Напротив, продължаването му в сегашната форма го дискредитира напълно и го прави да изглежда абсолютно нелеп. Функцията му оттук нататък би била просто да фрагментира дясното и да обрече всички десни формации на неуспех по гореспоменатите причини. Зомбирането на формацията до края на предсрочните избори няма как да допринесе за по-добра оценка за общата й политическа роля, в която имаше и много добри, и полезни неща.


Всъщност със саморазпускането си РБ би съхранил двете си най-ценни характеристики, които с течението на времето влязоха в тежко противоречие. Първо, РБ беше създаден като политически инструмент на протеста от лятото на 2013 г.: на желанието да се разгради моделът "КОЙ", да се освободи държавата от захвата на определени интереси, а (по-късно) и да се търси отговорност за фалита на КТБ. След декември 2015 г. на голяма част от десните избиратели стана ясно, че в коалиция с ГЕРБ това няма да се случи. Разпускайки се сега, РБ ще даде възможност за консолидирането на тези избиратели в представителство, което отговаря по-адекватно на тяхната позиция.


Второ, РБ възникна с идеята да предотврати фрагментацията на дясното и поне за година показа, че това е възможно. Тази възможност все още не е напълно изчезнала, но единствено по формулата описана по-горе, а не по тази от стратегията "Цветанов".


Казано високо-теоретично, десните са изправени пред проблем на колективното действие. Ако всички се държат егоистично и гледат само собствения си интерес, ще постигнат най-лошия възможен резултат. Един от проблемите на колективното действие носи показателното заглавие "Дилема на затворника".


В една държава с безконтролна прокуратура, в която главният прокурор еднолично определя какво е правно задължително и какво не е, "Дилемата на затворника" може да придобие съвсем различен, а-теоретичен смисъл за формации, които пренебрегват сътрудничеството и координацията.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (194)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3422 Неутрално

  Най после го взехте това решение,мъдреци.

 2. 2 Профил на conventi0nal
  conventi0nal
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Истинските реформатори си тръгнаха...

 3. 3 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1605 Весело

  И какво следва? Разпускане на Герб и вливане в БСП? Иначе няма власт за Кунева?

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 4. 4 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 271 Весело

  Айде пак ГЕРБ виновни.

 5. 5 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 814 Разстроено

  То хубаво дясното да е обединено, ама точно ГЕРБ ли да го представлява.

  Every cradle is a grave.
 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3340 Любопитно

  Да видим сега Христо Иванов и Радан дали ще успеят да деструктират дясното до толкова, че да сринат ГЕРБ и да помогнат на червената напаст да ни доведе до нова национална катастрофа...?

  [email protected]
 7. 7 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Тези по добре да се присъединят към Републиканската пратия на САЩ!!! Поне ще е оригинално!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 8. 8 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Дневник, категоричното ви заглавие НЕ НОСИ смисъла на теоретичните размишления на Смилов по- долу!

  Бих каал, че заглавието ви е ВРЪХТА на журналистиката!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 9. 9 Профил на vlado1978
  vlado1978
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#1] от "chicago514":

  Доколкото разбирам от текста, това не е решение на реформаторите, а предложение на автора на материала. Така извадено като заглавие, доста заблуждава. Седи момента, че може наистина да е взето и да не съм разбрал аз. Ако е така, то коментарът ми е напълно безсмислен

 10. 10 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 849 Любопитно

  "Реформаторите връщат мандата и се разпускат"
  ..............................................................
  Има ли взето решение за горното или това са желанията на Смилов? Ако е второто, заглавието жълтее до кафяво...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 11. 11 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3337 Разстроено

  А сега накъде?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 12. 12 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  До коментар [#6] от "karabastun":

  Няма да им се отдаде да направят голяма беля!! Малка, иди дойди..... но голяма йок!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 13. 13 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Обаче ако гледаш заглавието ще кажеш, че мокрите сънища на Смилов са вече реалност
  Няма да стане пиленце.

 14. 14 Профил на tko42434569
  tko42434569
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Заглавие в стил Блиц - съзнателно подвеждащо за да събира кликове.

 15. 15 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Доколкото разбирам това е само едно пожелание / свободно съчинение.

 16. 16 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  " ...рационална стратегия на хора, за които политиката е игра с нулев сбор – за да спечелят едни, другите трябва непременно да загубят. В сегашната ситуация обаче от тази стратегия ще загубят абсолютно всички десни. "

  Брееййй, ЧИЯ беше тази политика до сега?

  Къде беше СМИЛОВ да направи забележка на Бай Ъз ? Публичното пространство е ОКЪПАНО с омразата на десебарките към СДС, ДБГ и ГЕРБ !

  Лесно се дават съвети на чужд гръб!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 17. 17 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Автора пише едно, редактора друго, а реформаторите правят трето.
  Смилов така и не разбра кое е дясно и кое не е...

 18. 18 Профил на danfan
  danfan
  Рейтинг: 9 Разстроено

  Само не ми е ясно защо в портала "Култура" се публикуват такива неща.

 19. 19 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3422 Неутрално

  [quote#9:"vlado1978"]Ако е така, то коментарът ми е напълно безсмислен [/quote]Абсолютно смислен и точен ви е коментара,ама понеже и аз искам този реформаторски блок да вземе това решение за саморазпускане и затова така съм го написал.Виж има и неща с които не съм съгласен и не ги коментирам.

 20. 20 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Пхаха..

  Блока за реформи блока за чудо и приказ.
  Поредната сбирщина гладници, които опитаха от пая на народа.
  Към момента в България има 3 реални партии и доста паразита.
  БСП, ГЕРБ и ДПС..

  От там на сетне само паразити. Кой каквото успее да докопа, след купища обещания пред хората и много гъзелизане зад гърбовете им..

  Хората, които искат и гласуват за "промяната" нека се замислят, "по стълбата от горе на долу ли се качва"?

  Няма кой да ни предложи хубава промяна, просто ей така !

 21. 21 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Емииии, тва Ви беше. В следващия парламент Ви нЕма.

 22. 22 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3422 Неутрално

  [quote#20:"sv3tli0"]Към момента в България има 3 реални партии и доста паразита.
  БСП, ГЕРБ и ДПС.. [/quote]Даже може да ги кажем две постоянни БСП и ДПС.

 23. 23 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#21] от "442":

  И теб ли те подведе заглавието? Прочети статията де....

 24. 24 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Абе уж за доброто на РБ са се загрижили ама отзад прозира друга идея - освобождаване на дясното пространство за "автентичните". Стара тяхна мечта е, да нямат конкуренция там. Колко са автентични както са се прегърнали с Татяна Дончева е друг разговор. "Култура" са си стар рупор на Сектата така че не ме учудва идеята им.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 25. 25 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Смилов,не си точен,идеалите са по книгите,в Живота е друго!

 26. 26 Профил на OOPS
  OOPS
  Рейтинг: 213 Весело

  [quote#8:"mr.lottalove."]Бих каал, че заглавието ви е ВРЪХТА на журналистиката![/quote]
  За пръв път се случва - простено им е

 27. 27 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Реформираха всичко и сега е време да се преименуват.

 28. 28 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Коригирайте заглавието!
  Абсолютно заблуждаващо е!
  Слизате до нивото на брадва и ПИК, не осъзнавате ли?

 29. 29 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  [quote#18:"danfan"]Само не ми е ясно защо в портала "Култура" се публикуват такива неща. [/quote]
  Прочети мнението ми в #24. И си спомни кой е Смилов, стар поборник в Сектата. Той пък точно толкова да се загрижи за РБ и партиите там... Иначе ако въпросът е "Защо в Култура"... ами защото са го направили свой рупор, всички теменужени там се подвизават пък и тук в Дневник.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2926 Весело

  Ха-ха-хаааа!

  Боже, колко мъка имало по този свят!

  Смилов, моите съболезнования, брат'чеТ ...
  И да си завиваш краката нощем, ей!

 31. 31 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1672 Весело

  До коментар [#5] от "Ватник":

  "То хубаво дясното да е обединено, ама точно ГЕРБ ли да го представлява."

  Отлично знаеш, че не е ГЕРБ. Хайде, изплюй камъчето, не крий обединяващия представител! Дай на народа малко да въздъхне облекчено.

  А по-сериозно, без деструктивната ДСБ такова обединение би могло да се състои. И без това основната маса избиратели на ГЕРБ са бивши седесари....

 32. 32 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 648 Любопитно

  Има логика в идеята СДС и ДБГ юридически да се влеят в ГЕРБ. Те така или иначе досега се държаха като неговимарионетни джуджета, поне да не се рзпилее оскъдния им електорат.
  По-важното е към новия Десен блок на "ДСБ" и "Да България" да се присъединят колкото може повече добре разпознаваеми политически субекти като например БЗНС на Николай Ненчев, НПСД на Корман Исмаилов и т.н. А защо не и ДОСТ ? Важното е да бъде мобилизиран възможно по-голям електорат, за да влезе убедително в парламента един истински десен политически субект ! Това е от полза и на ГЕРБ, ако иска да си партнира с дясна партия, а не с БСП и ДПС !

 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2926 Весело

  [quote#18:"danfan"]Само не ми е ясно защо в портала "Култура" се публикуват такива неща. [/quote]
  Че те там са се сбрали спецовете именно по "такива неща"!

 34. 34 Профил на Kiril Dimov
  Kiril Dimov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  един измъчен блок се разпадна логично и ще бъде претопен...реформаторите, които не можеха да се разберат и всеки си теглеше чергата към него..тъжно е, но такава ни е държавата и матриала..

 35. 35 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Дневник,

  Това новина ли е или коментар? Защото заглавието намеква със своята категоричност че това е вече факт, но в действителност са идеи с пожелателен характер. Ако последното е вярно, моля да си промените заглавието защото настоящето е най-малкото манипулативно и непрофесионално.

 36. 36 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Кунева и Лукарски са част от ГЕРБ и няма смисъл от съществуването им, защото който харесва ГЕРБ ще си даде гласа за тях без посредничеството на СДС и ДБГ. За мен има смисъл политиката на Радан, Гражданския съвет и Христо Иванов. ГЕРБ, БСП и ДПС нямат желание да се борят срещу корупцията, защото са самата корупция, създават една забатачена държава, в която трагедиите следват една след друга.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 37. 37 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  Заглавието е доста провокативно и подвеждащо!
  Видно е, че дори платения трол се е хванал!
  Идеите на Смилов(друг платен култур трегер) са също токова стойностни, колкото и на Дудука, с разлика, че втория поне е бил на изборна позииция!

  Да се съсредоточим върху следното:
  “Консолидацията на ГЕРБ, ДБГ, СДС и др. в предизборна коалиция от рода на тези, които БСП обикновено правят в ляво, ще даде възможност за създаването на втори десен център около ДСБ и "Да, България!".

  Какъв е резонът някой политик да освобождава място за свой конкурент, преди избори? Нали точно изборите са еманация на конкуренцията - демек пазарът за политици?! Хубаво, да предположим, че някой вземе да осигури писта на Кънев и Малеева(не знам дали точно тяхната фамилия е добър пример за борба с корупцията) за парламента, след това какво?! Пак от същото, както беше посочено тук от П. Владимирова...

  I Want To Believe
 38. 38 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 316 Весело

  Представям си как звучат думите на Смилов за втори център в дясното в ушите на байхой и цвъки - "Анатема, Анатема".

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 39. 39 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Заглавие в стил ПрасПрес.

 40. 40 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 679 Весело

  Божо Трика и Снахата да се саморазпуснат, стига смешки, те са готови да съставят правителство с 15 депутата

 41. 41 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Много доброжелатели на РБ, много нещо. И разбира се с "блестящи" идеи: я се разпуснете и се обединете с ГЕРБ или с нов проект. Сезонът на политическите бисери продължава с нова сила!

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 42. 42 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 414 Неутрално

  [quote#32:"objective"]По-важното е към новия Десен блок на "ДСБ" и "Да България" да се присъединят колкото може повече добре разпознаваеми политически субекти като например БЗНС на Николай Ненчев, НПСД на Корман Исмаилов и т.н. А защо не и ДОСТ ?[/quote]

  Хайде няма нужда. Новата политическа платформа на Христо Иванов не е отпадно депо. Наистина ли искате компрометирани, некомпетентни и дори открито анти-български субекти да омърсят новия проект? Това само един недоброжелател на този проект би предложил нещо такова. А и изброените са тези които унищожиха съдебната реформа - как, Бога ми, сега изведнъж ще станат поддръжници на тази идея. Това е най-малкото несериозно.


 43. 43 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5749 Весело

  До коментар [#1] от "chicago514":

  Какво решение, това е пожелателен анализ, явно от бързане да сме първи и да трупаме рейтинг, четем само заглавията...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 44. 44 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 470 Весело

  Да започнеш :

  "Разпускането на РБ и вливането му в ГЕРБ е най-доброто и най-рационалното решение за всички партии в център-дясното и техните избиратели "

  А след това да го "одумаш" , не знам на кому е нужно ?

  Лаф да става .

 45. 45 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Всъщност, с две думи, Смилов е прав :)
  Стратегията Боко - цветанов не е нова ..Чисто партийна и егоистична ..
  Вие мен, мутрата и Цв. - не призавате ли за 'единствените " десноцентристи ?? :)

  Навремето БКП- водеше яростна битка и успя да смачка партията на Дертлиев - социалдемократите ..И СДС , дори им помагаше ., по други причини ..

  Много от тях бяха и бивши пандизчии- хора антикомунисти и бяха опасни за БКП ..) Важното беше БКП - да остане единствената 'лява' партия и ..успяха ...
  Сега Цв. повтаря тяхната схема ..Нищо ново ...
  Герб- мутрите , слугите на БКП , вифаджиите и пенсионираните фуражки - да останат ЕДИНСТВЕНИТЕ "десни" в ..България :)
  Е, няма как да стане ..))

  И Христо и Радан ще успеят, защото ЗАД тях ще има нормални граждани, хора мислещи и е достатъчно да се ..активизират .
  .А трябва , особено , при това недоразумение и ЖЕНА му ..)), което имаме за президент ..)

  BIG AL
 46. 46 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Ще опонирам на Смилов:

  Сегашните неволи на ГЕРБ се дължат на безпринципна СЛЕДизборна коалиция с открито враждебни към ГЕРБ партии.

  За какво му е на ГЕРБ да влиза в нова такава коалиция с "остатъчния РБ"?

  Това ще му донесе проценти ли?
  Няколко съмнителни процента. И повод за безкрайни плювни от враждебните ДСБ! От сега си представям коментарите не десебарките!

  Ще донесе на ГЕРБ имидж на обединител на дясното?
  Имидж на СДС и ДБГ? Смилов наясно ли е какъв взрив от :"Уууу! Предатели! Службогонци!" ще последва откъм десебарките?

  ГЕРБ ще изгубят гласовете на фрагментираното дясно- център, представяни от "остатъчния РБ" ?
  Не се притеснявай, Смилов, тези избиратели не са квадратни костомолски глави. Това са бивши седесари. Те могат достатъчно добре да решат за кого да гласуват!

  Тези неадекватни Смилови размишления, представени така тенденциозно от Дневник, ме карат да се замисля:

  1. Толкова неадекватен ли са Смилов и кръгът зад него, че да пишат подобни нелепици?

  2. Или имат някаква скрита цел?

  Какава ли може да е тази цел? Я да потеоретизираме малко И НИЕ! :

  Създавайки два ясни и очертани центъра в дясно- около ГЕРБ и около Проекта, Смилов и Кръгът зад него всъщност искат да УЛЕСНЯТ работата на ПРОЕКТАНТИТЕ. Хр. Иванов вече заяви, че създава ИДЕЕН проект и търси ляво и дясно за подкрепа. Представяте ли си , на майтап, Кунева, Лукарски и т.н. от "остатъчния РБ" да поискат да се присъединят ?! Това ще предизвика безброй усмивки и поводи за безкраен майтап! Как да кажеш:"Не ви щем вас, искаме Дончева и Зелените!" Или някоя друга червена люспа.

  Смилов иска да очертае границите между ГЕРБ и Проекта, за да не настъпва ненужно смесване !


  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 47. 47 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  Айде пак костовистите са се размечтали как всичко дясно се разапада,че да останат само те.Вече претестъра Иванов си направи партия,която много харесвала Татяна Дончева,така,че се гответе за обединение с такива като нея и Кадиев.Оставете РБ-него си го има и скоро има избори и ще се види колко струва.Опасявам се,че на вас няма да ви хареса резултата.

 48. 48 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 676 Весело

  Боко, Кунева и Лукарски са естествена компилация. Симбиоза породена от идейно-МАТЕРИАЛНИ причини. Липсват само Гоце, Румен Петков и македонецът от Русе та да се скалъпи чрвената дружинка.

 49. 49 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Дневник упорито копае дъното.
  Толкова прозрачно тенденциозно и пристрастно може би се пише в "Дума",а просташките подмятания и вулгарни изрази са като в парцалите с кафяв оттенък.
  Жалко!

  Дневник-токсичният сайт
 50. 50 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 602 Неутрално

  [quote#8:"mr.lottalove."]Бих каал, че заглавието ви е ВРЪХТА на журналистиката![/quote]

  От друга страна статията е много актуална за българската десница. Съвсем навреме за поредното реанимиране на мутромилиционерската шайка на сикаджията, която и след 10 г. погром над българската държавност не само не смущава десните политолози, но и се търсят варианти, които да създадат условия за поредното правителство на мутрата.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 51. 51 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#6] от "karabastun":


  [quote#6:"karabastun"]Да видим сега Христо Иванов и Радан дали ще успеят да деструктират дясното до толкова, че да сринат ГЕРБ и да помогнат на червената напаст да ни доведе до нова национална катастрофа...? [/quote]
  Винаги това е целта на ДСБ,от както Костов ги създаде.

 52. 52 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  Заглавието, определено подвежда... и не би трябвало, точно Дневник да го прави...!
  Иначе, РБ е пред пълен разпад. Не е дали, по-скоро кога?! Въпрос на време бих казал. В този си вид с Кунева, Лукарски, Ненчев и прочие, влизането на РБ в следващ парламент е мисия невъзможна.
  Слугинажа в полза на ГЕРБ, не беше най-доброто, което можеха да свършат, но целта явно е била друга или поне за по-голямата част от лидерите в РБ. ГЕРБ остана без естествен десен съюзник, но и двете страни, никога не са се тревожели заради това...!
  Предстои да видим, какво ще се случи с новия проект, около Христо Иванов и Радан Кънев. Дано да имат успех...!

  Бивш tww09306483.
 53. 53 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  Даниеле Смилов, цялата ти статия върви в политически смисъл, а на края завиваш в правния проблем на държавата!
  Тези гъвкави в кръста "политици" от РБ как ги виждаш като коректив на влюбения в себе си Борисов, да не говорим за онова "нещо" Цв!
  Правния проблем не е в бъдещите "проекти" на ББ, защото знаем - ТОЙ си го избра!

 54. 54 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#18] от "danfan":


  [quote#18:"danfan"]Само не ми е ясно защо в портала "Култура" се публикуват такива неща. [/quote]Ами,разбира се защото въпросния портал е част от медийния кръг,обслужващ кръга Капитал и НПО-тата,гравитиращи около него.

 55. 55 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 927 Неутрално

  То това, което остана от РБ, и без това си е де факто част от ГЕРБ и от една страна, по-добре да го направят и де юре, иначе има голяма опасност да не помиришат пак парламент. От друга страна, дали ГЕРБ ще се съгласи да им подхвърли пак толкова едър кокал като в сегашното правителство? Едва ли. Освен това, мисълта, че така дават пространство и на толкова омразния "нов проект", включващ толкова омразната ДСБ, сигурно няма да се хареса на никого от коалицията.

 56. 56 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#6] от "karabastun":

  Хм-м-м...! Един файтон хора, да преобърне ГЕРБ и божеството Бойко Борисов? Къде остана народната любов, към харизмата на Бойко Борисов...? Всъщност, Кънев и Костов ли предложиха Цецка или някой друг...?! И най-вече, защо...?!

  Бивш tww09306483.
 57. 57 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 482 Неутрално

  ГЕРБ печели най-вече, че привлече един сериозен политик като Кунева, която има потенциал да се превърне в силна единица в партийната иерархия. РБ се разпадна много лесно, Бойко го предсказа още на изборите, като умуваха останалите ква коалиция да мъдрят. Разпадна се, защото на протестите се издигаха идеи, а никой не каза кои са новите носители на тия идеи. Радан и Христо се намусиха като сърдити деца, на ти куклите и т.н. и кво, накривиха някому капата. За съжаление така продължава и до сега. Но то си е фактор не само у нас, но и на др. места. Ето във възхвалената ни Румъния назрява конфликт между президент Йоханис и соца Драгня, щото последния има присъда корумпе. А се точи за премиер. Верно е, че трябват нови хора да осъществят новите идеи. Но в най-добрия случай още са в началното училище.

 58. 58 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#24] от "Fred":


  [quote#24:"Fred"]Колко са автентични както са се прегърнали с Татяна Дончева е друг разговор. "[/quote]
  Ами Иво Прокопиев се е прегърнал с Цветан Василев,съответно и десебарките харесаха автоматично Дончева.Няма не искам,няма недей.Партията на ПМ вече обяви,че не била дясна и много харесвала Дончева.Костоветата да се готвят.

 59. 59 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Така или иначе РБ е смесица от демократично настроени хора с привкус и апетит към властта,което му изигра лоша шега.Да се влеят в ГЕРБ и да почервенеят.
  Те мислят само за себе си,а не за народа!
  За мен трябва чисто нов десен проект,а не хамелеонщина!

 60. 60 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 213 Весело

  И да излязат от политиката!

 61. 61 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1136 Весело

  [quote#37:"2.5"] някой вземе да осигури писта на Кънев и Малеева[/quote]


  Синтезирано с две думи!

  Точно това е!

  Пак да дам един приятелски съвет на Кръга зад Смилов, Дайнов, българската редакция на Дойче Веле, Слатински, порталът Култура , Медиапул , Биволъ, Фрог Нюз и т.н. остриета от пропагандисти:

  Дами и господа, в увлечението си да се смятате за умни и красиви, подценявате ЖЕСТОКО българския народ!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 62. 62 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Да НЕ си против цацата,пеевски доган, корупцията , олигархията , мафията - а тя е 90% - червено- гербаджийска, показва нисък "Ентелект",
  невъзможност да възприемаш реалната действителност, сега, в България, означава да си съгласен с блатото, което залива страната и т.н..

  Боко доказа, че НЯМА да води тази борба ..
  Ами да си върви в къщи, в ЮАР или Швейцария - при маджо ...)
  ДРУГИ ще поемат , започнат, тази , борба ..
  Иначе, какъв народ сме ...)

  BIG AL
 63. 63 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#44:"aboto"]А след това да го "одумаш" , не знам на кому е нужно ? [/quote]
  Че как пък да не е нужно?! На ДСБ и "Да,България" е нужно, все пак ние сме на тяхна територия в Дневник(може и да бъркам де!)

  Дневник-токсичният сайт
 64. 64 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#36] от "soave":


  [quote#36:"soave"]Кунева и Лукарски са част от ГЕРБ и няма смисъл от съществуването им, защото който харесва ГЕРБ ще си даде гласа за тях без посредничеството на СДС и ДБГ. [/quote]
  Аз мога да го редактирам така: Кънев и Атанасов са част от БСП и няма смисъл от съществуването им,защото който харесва БСП може да гласува за тах без посредничеството на ДСБ-справка последните президентски избори,където мнозинството от гласувалите костовисти гласува точно за кандидата на БСП.

 65. 65 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#54] от "yanne":

  ..) защото въпросния портал е част от медийния кръг,обслужващ кръга Капитал и НПО-тата,г..)
  .......................
  Ама , защо се притесняваш ??
  ТИ , обслужвай добре медийния кръг :ПЕЕВСКИ, доган , сикаджиите , цв., пашата и маджо , Боко, златев и Емо фаса ,МВР фуражките и ..вучката ..)
  Какъв е проблема ??? :)))))))))

  BIG AL
 66. 66 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#64] от "yanne":

  Аз мога да го редактирам така: Кънев и Атанасов са част от БСП:))))
  ............
  Това ,вече , не е развинтена фантазия на трол-
  по -лошо е , свързано със здравната система ..особено при стократно повторение :)

  BIG AL
 67. 67 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 316 Весело

  [quote#54:"yanne"]Ами,разбира се защото въпросния портал е част от медийния кръг,обслужващ кръга Капитал и НПО-тата,гравитиращи около него[/quote]


  Друго си е като вожда ти да получаваш медийна подкрепа от свинските медии, нали?

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 68. 68 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#64] от "yanne":

  Който харесва БСП няма нужда да гласува за ГЕРБ, защото БСП са комунистическата аристокрация, а ГЕРБ са обслужващия персонал. Не търси Радан и Атанасов между тях. А на президентските избори много хора избраха Радев, защото Цецка е комунистка освен това долнопробна лъжкиня.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 69. 69 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#48] от "yorddj":


  [quote#48:"yorddj"]Боко, Кунева и Лукарски са естествена компилация. Симбиоза породена от идейно-МАТЕРИАЛНИ причини.[/quote]
  Я кажи сега за компилацията Кънев,Дончева и Кадиев.Остави другите...

 70. 70 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#24:"Fred"] освобождаване на дясното пространство за "автентичните". Стара тяхна мечта е, да нямат конкуренция там. Колко са автентични както са се прегърнали с Татяна Дончева е друг разговор.[/quote]
  Ей тъй на ще да са се прегърнали "автентичните"...
  http://www.bnews.bg/article/185232

 71. 71 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#61] от "mr.lottalove.":


  [quote#61:"mr.lottalove."]Дами и господа, в увлечението си да се смятате за умни и красиви, подценявате ЖЕСТОКО българския народ![/quote]
  Саможаблудата е най-големия им враг.Толкова се рекламират като такива,че отдавна са си самоповярвали.А това е най-голямата им грешка.А скоро идват избори и с тях поредното разочарование.

 72. 72 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#61] от "mr.lottalove.":

  подценявате ЖЕСТОКО българския народ! :))
  .......................
  А българския народ се е КЛЕЛ във ВЕЧНА вярност - на мутрите , на сикаджиите , на цацата, певски и доган , на Цецка, цецо и Боко :) И КЛЕТВАТА му важи, поне 35 години - колкото Тошо управлява , или докогато Боко РЕШИ - да управлява ...))

  BIG AL
 73. 73 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#65] от "BIG AL":


  [quote#65:"BIG AL"]Ама , защо се притесняваш ??
  ТИ , обслужвай добре медийния кръг :[/quote]
  Не се притеснявам по никой начин.Що се отнася до Блиц-там не съм влизал и само костовистите ми съобщавате какво пише там-докато го правите,няма защо да влизам директно.То и без друго май вие сте най-редовните там.Влече си ви,както ви влечеше Радев.

 74. 74 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Весело

  До коментар [#66] от "BIG AL":


  [quote#66:"BIG AL"]Аз мога да го редактирам така: Кънев и Атанасов са част от БСП)))
  ............
  Това ,вече , не е развинтена фантазия [/quote]
  Скоро бяха президентските избори и всички помнят за кого агитираха и срещу кого.Не знам защо си мислите,че всички имат вашата избирателна памет.Ти сигурно си забравил за кого гласуваха мнознстовото костовисти на балотажа,нали?!

 75. 75 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#46] от "mr.lottalove.":

  Е-е-е-е... знаем ,че другаря Първанов и АБВ, бяха от приятелски настроените ама и те взеха, че избягаха...!
  Въпроса е, защо Бойко Борисов участва в тази безпринципна според вас коалиция?! Какви интереси защити? В името на какво? Знаем, че се ползваше доста често и от плаващите мнозинства с ДПС...! А, както знаем, ДПС нищо не дава даром!
  Всъщност е крайно време в ГЕРБ, да застанат на някаква принципна позиция и да я следват! Не през ден, Бойко Борисов да си сменя мнението...!
  Всъщност нещото, което характеризира ГЕРБ е безпринципността, много правилно сте го усетили! Но, за това няма как, някой друг да е виновен...!

  Бивш tww09306483.
 76. 76 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#67] от "меншевик":


  [quote#67:"меншевик"]Друго си е като вожда ти да получаваш медийна подкрепа от свинските медии, нали? [/quote]
  Не знам-не ги чета.Не съм костовист,а само такива май влизат там.Ти ще кажеш.

 77. 77 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3447 Весело

  [quote#6:"karabastun"]Да видим сега Христо Иванов и Радан дали ще успеят да деструктират дясното [/quote]

  Ами ако сме толкова глупави, че да гласуваме на инат и да признаем тези двамата за новите месии, ще стане

 78. 78 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Точно до вчерашната статия "Внимание, фалшива новина"

 79. 79 Профил на detted
  detted
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Потрудил се е този автор, но малко му се изплъзва факта че българския избирател сега си търси нов “бащица”.

  Според мен този избирател има безкрайни възможности: Сл. Трифонов, Куб. Пулев, Хр. Стоичков..., сигурно има и други подобни чалгаджии на които аз не им знам имената.

  Най трагичното е че % резултат от изборите в България се повтаря в много избирателни бюра в С. Америка, особено на изток ( в OH (там е страшно), MI, WI, Montreal). Така навремето си глауваха и за ГЕРБ, не че тези гласове имат някаво значение за крайния резултат.

  Единственото успокоение е че в S. Francisco, S. Diego, LA, в Австралия, Н. Зеландия резултатите са обратни на генералната тенденция. Може би, българите които са колкото може по-далеч от България да са най-трезво мислещи?

 80. 80 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#69] от "yanne":
  Я кажи сега за компилацията Кънев,Дончева и Кадиев.Остави другите...

  Тази компилация я има само в гербаджийската ти глава. Виж другата компилация- Борисов -Пеевски - Цацаров си е реална.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 81. 81 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Кунева нищо няма да разпусне, ще се държи за името до край, а който я покани да си прави изводите за в бъдеще

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 82. 82 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/89044-reshetnikov-bozhestvenata-misiya-na-balgariya-e-da-pomaga-na-rusiya.html
  Статията е от вчера, интервюто-от 2010. Предполагам не е публикувано тук, заради следния цитат опровергаващ мантрата че Борисов и Кремъл гледали в една посока.

  "Аз съм убеден, че Божествената мисия на България е да помага на Русия в нейния исторически дълг, да върви заедно с нея, да служи заедно с нея.".....................................
  "Сегашното българско ръководство се стреми да впише България в съвременното, постхристиянско европейско общество. Добре, тяхна воля. Но съм убеден, че това е грешен път, че той води към загуба на националната идентичност и самобитност,".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 83. 83 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#6:"karabastun"]Да видим сега Христо Иванов и Радан дали ще успеят да деструктират дясното до толкова, че да сринат ГЕРБ и да помогнат на червената напаст да ни доведе до нова национална катастрофа...?[/quote]
  [quote#51:"yanne"]Винаги това е целта на ДСБ,от както Костов ги създаде.[/quote]
  Доколко ГЕРБавите комуняги са алтернатива на "червената напаст" го каза ген. Решетников - "ГЕРБ са по-искрени партньори на Русия от БСП"

  Все си мислех, че гербавите тролове сте свалили от вахта тая тотално овехтяла опорна точка, ма явно имало още бунаци, като "Янето" и "Фреди", които я държат още на въоръжение, изстрелвайки с нея единствено халосни патрони.

 84. 84 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2101 Весело

  [quote#58:"yanne"]Партията на ПМ вече обяви,че не била дясна и много харесвала Дончева.Костоветата да се готвят. [/quote]
  Какво да се готвят, те вече са готовички Дори я ухажват, на конгреса на ДСБ я срещнали с бурни ръкопляскания.

  Още когато ДСБ напуснаха РБ си зададох въпросът "А сега с кого ще правят коалиция?". Защото те без коалиция са загубени, не влизат с техните 1-2%. А без НС ще изчезнат, край на непрекъснатите визити по разни ТВ студия, ще бъдат забравени. Превъртах разните партии и не можех да видя кои ще се съгласят да са в коалиция с тях. Защото това е прегръдка с отровна змия, непременно ще те ухапе.

  Сега се очертава да се прегърнат с Татяна Дончева, и тя сама не влиза. Но ще е брак по сметка, веднага след влизането ще се разведат. Татяна Дончева не е човек който безропотно ще се съгласи да му обезличат партията както направиха със СДС на Мартин Димитров. Но от друга страна за да има парламентарна група е необходим някакъв брой депутати, ако се разделят едва ли ще има за 2 групи. Проблеми...

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 85. 85 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 687 Неутрално

  До коментар [#14] от "tko42434569":

  за повечето четящи това издание е ясно, че статията е анализ, и защото е в раздел "коментари и анализи" (а не в "новини", и заради автора. Но както казах, за повечето четящи

 86. 86 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1192 Любопитно

  [quote#20:"sv3tli0"]Към момента в България има 3 реални партии и доста паразита.
  БСП, ГЕРБ и ДПС.. [/quote]
  аз що си мисля че си изброил точно баш паразитите

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 87. 87 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  [quote#28:"Sir Humphrey"]Коригирайте заглавието!
  Абсолютно заблуждаващо е!
  Слизате до нивото на брадва и ПИК, не осъзнавате ли? [/quote]

  Не им е за първи път. Манипулативните заглавия са редовна практика на Дневник.

 88. 88 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2053 Разстроено

  "Стратегията "Цветанов" всъщност вече демонстрира своя деструктивен потенциал."

  Точно това е най-влудяващото! Не може да го допуснем, толкова ли са алчни или са толкова елементарни в РБ?!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 89. 89 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  [quote#64:"yanne"]Аз мога да го редактирам така: Кънев и Атанасов са част от БСП и няма смисъл от съществуването им[/quote]
  Това отдавна го чакам, Сценаристите да си приберат слугите в партията която ги роди. Да не забравяме как Костов 1989г даваше съвети на БКП/БСП как да оцелее и как се сговаряше с Николай Добрев на Копитото да не ги постигне заслуженото възмездие. Или приватизацията която роди червената олигархия.

  Стара маша на БСП са Сектата и трябва тя най-после да си ги прибере като награда за добре свършената работа.Но явно още е необходима, не е унищожено дясното до корен каквато им е задачата.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 90. 90 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 470 Любопитно

  [quote#78:"Whoops"]Точно до вчерашната статия "Внимание, фалшива новина" [/quote]
  Също и до следната:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/12/07/2878800_citat_na_denia_mediite_da_ne_se_zanimavat_s/
  Не знам цинизъм ли е или шизофрения,или тооолкова ненадминато самочувствие! ...

  Дневник-токсичният сайт
 91. 91 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  Как ще разпуснеш нещо, което отдавна се е разпаднало.

 92. 92 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#77] от "сидер":

  Не се разсейвай !! Месията е ЕДИН и Цецо е неговият пророк !! :)

  BIG AL
 93. 93 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Ще му се на Смилов и десебарките да изсмучат всичкия електорат на РБ...

 94. 94 Профил на tko42434569
  tko42434569
  Рейтинг: 287 Неутрално

  [quote#85:"Yomega"]статията е анализ, и защото е в раздел "коментари и анализи"[/quote]

  Виж сега, за повечето четящи заглавието е в раздел "Коментари и анализи", но за малкото бързо и рано четящи заглавието беше в новинарската колонка най-вдясно. С други думи - преместено е по-късно. Ок ли е така?

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 96. 96 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Е, тепърва ще видим какво ще стане.

 97. 97 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#74] от "yanne":

  Ти питай боко, защо съюзниците му Гоце и доган гласуваха против него ...То, не беше съюз, не беше съдебна реформа ..Питай ги защо не смее да спомене цацата или Пеевски ,и не лъжи КОЙ за кого е гласувал ...Съюзниците на Боко - го свалиха - кандидата му ...:
  Де да имаха ДСБ - 800 000 гласа - колкото е разликата на изборите :)

  BIG AL
 98. 98 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#74] от "yanne":

  Скоро бяха президентските избори и всички помнят за кого агитираха и срещу кого...:)) !!??
  ...............
  Скоро беше и "Съд . реформа" на Боко, доган и Гоце , и знаем КОЙ , как гласува , само преди година :))

  BIG AL
 99. 99 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Ако разбирам правилно г-н Смилов, неговото пожелание е:
  - разпускане на РБ и вливане на остатъците му в ГЕРБ
  - създаване на нов център вдясно, на мястото на РБ, около ДСБ и Христо Иванов.
  - бъдещо сътрудничество на новия десен център с ГЕРБ.
  Не ми стана ясно:
  - ако старият РБ се е компрометирал заради сътрудничество с ГЕРБ, та трябва да се разпусне, тогава защо и новият да го прави
  - ако новият десен център трябва да работи с ГЕРБ, тогава защо г-н Смилов не съсредоточи критиките си върху БСП и ДПС, вместо върху остатъчните реформатори и ГЕРБ
  Не съм съгласен:
  - че Гражданският съвет бил генератор на идеи и политики за РБ и му давал легитимност. Изобщо не съм съгласен. В Гражданския съвет бяха хора, които не са избирани от гласоподаватели и не носеха никакъв контрол и отговорност за поведението си. Затова се държаха редовно като разглезени деца. И продължават да го правят. И изобщо не е демократично да има политически орган, върху който избирателите да нямат контрол. Ако не си доволен от политик, не гласуваш за него. Ако не си доволен от член на Гражданския съвет, какво правиш?
  Дано ДСБ и Христо Иванов да не се излъжат да направят нещо подобно на този съвет, че много ще разочаровам.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 100. 100 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Твърде хубаво за да бъде вярно. За съжаление Кунева и Ко. ще направят възможно най-големите поразии, преди да се разпаднат.

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK