Измишльотините на БСП

Плакат на БСП, архив

© Асен Тонев

Плакат на БСП, архивСъс своята позиция по бежанския въпрос българската левица се оказва по-близо до крайните националисти, отколкото до европейските си посестрими, е мнението на Ясен Бояджиев. За "Дойче веле" той дава конкретни примери.

Случката е от август тази година. Вицеканцлерът на Германия Зигмар Габриел, който от 7 години е лидер на Социалдемократическата партия, минава покрай група крайнодесни протестиращи, които носят два плаката. Единият определя канцлерката Меркел като "предател на расата си", а другият възхвалява покойния баща на вицеканцлера, който бил "нацист до последния си дъх". Габриел спира край тях, изсмива им се, след което им показва среден пръст и отминава. Жестът безспорно не е сред най-изисканите (и затова събира немалко критики), но затова пък е недвусмислено ясен (заради което получава и похвали).


В България няма кой да го направи


Възможна ли е тази случка в България? В първата си част, с лозунгите на протестиращите - да. (Въпреки че за разлика от Германия в българския случай става дума за няколко хиляди души, които огромната част от населението е виждало само по телевизията). И тук на публични места и по медиите могат да се чуят и прочетат призиви, заплахи и определения като "не хора, а измет", "паразити", "маймуни", които "беснеят в родината, градовете, а скоро и в домовете ни", "ще хвърчат глави", "да ги качим на картонена лодка насред Черно море". А като символичен (и практичен) български принос в борбата срещу "нашествениците" се размахват "свински опашки". И тук мислещите по друг начин са "предатели".
Във втората си част обаче случката е невъзможна. Но не толкова заради възпитанието на българските политици. Преследвайки конюнктурните си интереси, много от тях раздухаха мигрантската заплаха, разпалиха страха и така предизвикаха вълна от ксенофобия и расизъм. И сега от тях няма да чуете или да видите дори и най-малък жест на противопоставяне или разграничаване. С глухотата и мълчанието си "блести" и българската левица - другарите на Зигмар Габриел от Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Какво прави европейската левица


Най-общо казано, в бежанската политика на германските социалдемократи, както и на повечето от останалите традиционни партии в лявоцентристкото европейско политическо семейство, могат да се разграничат два основни елемента. От една страна, те търсят и предлагат прагматични решения за справяне с кризата, включително контрол и ограничаване на миграционния поток. Споменатият Зигмар Габриел дори се противопостави на коалиционната си партньорка, канцлерката Ангела Меркел, с искането за налагане на горна граница на броя на новопристигащите мигранти, съобразена с интеграционния капацитет на страната. От друга страна обаче, тези партии не се колебаят да се противопоставят на лъжите на десния популизъм, на ксенофобията и расовата омраза. В краткосрочен план тази позиция им донесе или предвещава да донесе загуба на гласове. Което обаче не ги разколебава да се придържат към изконните ценности на европейската левица - солидарност, справедливост, свобода.


А българската?


Нищо такова не се забелязва в позицията на българската левица, чийто бивш лидер, впрочем, се явява председател на ПЕС и пише нови визии за Европа на базата именно на споменатите ценности. Българската левица не само не се противопоставя на цитираните лозунги, но и ги подклажда с малко по-благообразен техен римейк: правителството било "погребало България", като "подменя историческата ни памет и българската идентичност", "обезличава българската нация", "залага етническа промяна", "замества заминалите ни деца с бежанци", "слугува на европейските институции", които му плащали, "за да ни превърне в бежански лагер". Тези напълно неверни и безотговорни твърдения се "доказват" чрез преиначаване на фактите, чрез превратни тълкувания и откровени лъжи и измислици. Като например, че със специално постановление правителството готви "трайно заселване на бежанци в българските общини".


Всъщност става дума за наредба, която съгласно международните задължения на страната урежда условия и правила за интеграция на получилите бежански статут (а не някакви "нелегални мигранти"), за да не бъдат оставени на улицата, а да учат езика и да си намерят работа. От това постановление впрочем са се възползвали десетина души. Особено комичен беше случаят, когато новата лидерка на социалистите се разграничи от резолюция с подобно съдържание на Европейския парламент, подкрепена единодушно от ПЕС, и привика на отчет в София гласувалите я български леви евродепутати - включително бившия лидер на БСП и днешен лидер на ПЕС и новоизбраната българска вицепрезидентка. Особено отвращаващ пък е последният случай, при който същата тази вицепрезидентка се опита да излъже българската публика за размера и предназначението на помощта, предоставяна на България от ЕК. Въпреки че много добре знае истината.

Да не говорим пък за предлаганите от българската левица "решения" на проблема. Те са до такава степен несъобразени с българското и международното законодателство, те са толкова безсмислени, неприложими и илюзорни, че на практика водят емоциите на публиката до най-радикалните предложения: мигрантите да бъдат посрещани на границата с огнестрелно оръжие, а ако все пак я преминат - бодлива тел и концентрационнни лагери.


Криви сметки


Позицията на социалистите по бежанската криза напълно компрометира претенцията им, че са модерна европейска лява партия. Това обаче е най-малкият им проблем. Елементарната сметка на социалистите вероятно е следната: че залагайки на антиимигрантската риторика, няма да губят (като европейските си "посестрими"), а ще трупат електорална тежест. Но в надпреварата по популизъм обикновено печелят най-крайните и най-кресливите. Тъй че накрая сметката може да се окаже крива, а левицата, (само)завързана със "свинската опашка" на национализма, може и да бъде отнесена от него. (По подобен начин не излезе сметката и на ГЕРБ, които се надяваха да укрепят управлението си чрез преувеличаване на бежанската заплаха и раздухване на истерия.)


Това развитие е голям проблем за обществото. Защото отговорността на подобни партии, определящи себе си като "системни", е да бъдат негов защитен бент. И когато те отстъпят от отговорността си, бентът се къса и надигащата се кафява вълна отнася здравия разум, толерантността, законността, правата и демократичния ред. Тази опасност е несравнимо по-голяма от заплахата, произтичаща от бежанците. Колкото и да са те.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Българската левица от работническа става земеделска понеже десницата продаде заводите.

 2. 2 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Национал-социалисти, социалисти, националисти, фашисти... разликите са само в имената. Няма как разумен човек, да изповядва техните "ценности".

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 3. 3 Профил на OOPS
  OOPS
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Избрахте си ги, сърбайте им попарата.

 4. 4 Профил на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  БСП са проклятието на България. Костов беше казал, че е ДПС, но в основата на всичко (включително ДПС) стои БСП.

 5. 5 Профил на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Няма Фандък за лиляви и червени комунисти
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  И сега остава като румънците да гласуваме пак за социалистите и окончателно ще се убедя, че сме много прост народ. Иначе все тая някаква надежда, че не сме чак толкова малоумни, но действителността винаги ме опровергава.

 6. 6 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2157 Неутрално

  Разликата между немските социалдемократи и българските социалисти е като между стола и електрическия стол.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 7. 7 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Заглавието е култово!
  Всеобхватно, нетърпящо възражения и добре обясняващо същината на нашенското БСП!
  Браво!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 8. 8 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7027 Неутрално

  Гласуването на БСП в Европарламента по въпроса за бежанците си беше истински резил за столетницата.

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7543 Неутрално

  След провала на глобалните, левичарски и мултикултурни идеологии, хората все повече търсят упование в традиционните ценности. Патриотизъм, религия и семейство ще стават важни думи. Ако десницата не си ги върне, ще бъдат издигнати като лозунги от левицата !!!

  karabastun1@abv.bg
 10. 10 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 636 Весело

  [quote#6:"Николай Колев"]Разликата между немските социалдемократи и българските социалисти е като между стола и електрическия стол. [/quote]
  +++++
  Отличен коментар, обобщава всичко по темата!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 11. 11 Профил на bizdelnik
  bizdelnik
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Моля ви се, за труповете или добро или нищо.

 12. 12 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  [quote#5:"Jumbo Jet"]И сега остава като румънците да гласуваме пак за социалистите [/quote]


  В България няма социалисти! БСП е сборище на прокремълски комунисти и то от най-долнопробното качество!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 13. 13 Профил на due07477623
  due07477623
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Вижда се че и Ясен Бояджиев е получил коледен бонус от Сорос. Хайде със здраве да си го харчи че ще му е последния..

 14. 14 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Германия остана сама да духа супата с бежанците,така че средният пръст на изискания Хер всъщност е насочен към него самия.Още средни пръсти ще му трябват,когато стоварят в Германия всичкото "сириец",дето си го поканиха.И един задокеански.
  Меркел също му показа среден, обръщайки палачинката,но късно.От тарикат-арабчетата ще се отървем,но Европа никога няма да забрави огромната обида и незачитане от страна на фюрера Меркел,раздаваща заповеди като на роби на другите нации в ЕС.Нито ще прости.Нейните пудели го усетиха и си подадоха оставките.Сама си,Танте,приеми го,заедно със средния.
  А БСП си ни е ясна,тя е столетница+, и не разбирам защо авторът се пъне да открива топлата вода.Или заработва,като уж разкрива злата БСП,пък всъщност ни намеква,че мигрантите са тук,за да ни сменят.
  Слабо и старо...

 15. 15 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 2269 Неутрално

  БСП веднъж са социалисти, друг път комунисти на Бузлуджа, а в ръководството им са най-крупните капиталисти.

 16. 16 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Тази партия не нито фашистка, нито социална, нито патриотична, абе никаква не е! Това една сбирщина мошеници, забогатяли благодарение на обстоятелствата, драпащи до власт пак в името на кражбите, чрез лъжи, демагогия и приписване на собствени вини върху опонента.......чисти комунисти попаднали в подходяща смрадлива среда!

 17. 17 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  "те са толкова безсмислени, неприложими и илюзорни"

  Мечти и действия на БСП, винаги водещи страната до катастрофа!

 18. 18 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Електората на БСП вече е толкова изпаднал и долнопробен че може да му се приказва абсолютно всичко..

 19. 19 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#9] от "karabastun":


  [quote#9:"karabastun"]След провала на глобалните, левичарски и мултикултурни идеологии, хората все повече търсят упование в традиционните ценности.[/quote]

  Пак си се хванал на най- елементарната пропаганда...нищо такова няма..

 20. 20 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3833 Неутрално

  Българските комунисти, пардон социалисти..., са наследници на онези същите, които искаха да ни правят 16-та съветска република! Днес, всякакви червени идиоти, тръгнали да се тревожат, за националната ни идентичност и традиции...!

  Бивш tww09306483.
 21. 21 Профил на FvH
  FvH
  Рейтинг: 783 Весело

  Само не разбирам, защо БКП продължава да се таргетира като лява партия... те са партия на едрия капитал, и то едрия капитал на държавна софра. Всеки път, след всеки избори, които загубят правят "анализ".. всеки път стигат до същия извод - трябва да сме "по-леви". По-леви, по-леви.. ама как точно да стане като самите те не знаят какво е да си ляв. Всеки път измислят точно 2 (словом две) точки как да станат по-леви - да махнат плоския данък, който сами сложиха и да "върнат държавата в икономиката". Това второто не им е съвсем ясно какво значи, но им звучи много хубаво... едната половина откровено си представя повече "разпределяне".

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 22. 22 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  [quote#13:"due07477623"]Вижда се че и Ясен Бояджиев е получил коледен бонус от Сорос.[/quote]
  По-добре от Сорос, отколкото вашите кремълски копейки!

 23. 23 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2580 Неутрално

  Да пишеш за леви в България е пълна безсмислица - за нормалните хора такова понятие не съществува, а на зомбираните каквото и да напишеш, няма да го разберат.

 24. 24 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#1] от "xali": "Българската левица от работническа става земеделска понеже десницата продаде заводите." (цитат)

  За ваше сведение, в момента в България левица няма има само комунистица в лицето на БСП, АБВ и другите мошеници наричащи се левица. Истинската българска левица е затрита още 1947-а. Ако познавахте историята щяхте да знаете че от 1919-а и особено след управлението на Стамболийски 90% от комунистите са си селяни та и до днес.
  Никакви заводи, никакви социални права нямат значение за тях освен думата на Москва.
  Ама то и руските комунисти са си селяни. 25. 25 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Не са модерна нито европейска нито лява нито партия.Комунистите не са нищо друго освен кървава и крадлива без всякакви задръжки банда.За съжаление в държавата Лумпенистан по народна воля наследниците им са в парламента.

 26. 26 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#14] от "fresia": Или заработва,като уж разкрива злата БСП,пък всъщност ни намеква,че мигрантите са тук,за да ни сменят.
  ====================================

  Не е само това. На българската политическа сцена става пренереждане на интересите. Преминава се от ВСИЧКИ ПРОТИВ ГЕРБ И ББ към ВСИЧКИ ЗА ГЕРБ И ББ. Защото в България друга изцяло системна партия извън ГЕРБ, която да може да победи на избори и да управлява, няма. А БСП и ДПС, макар и да са системни, не са чак правоверни, каквато е ГЕРБ. Да не говорим за патриотите, които не са твърдо срещу неолиберализма и глобализма, но все пак са поне до някъде националистически, което ги прави напълно неприемлими. Но нямат широка електорална подкрепа, затова основните удари са насочени към БСП. И към бъдещия ни президент, разбира се.

  Колкото до авторите на нови десни проекти, на политическата ни сцена те са толкова незабележими, че могат да бъдат финансирани, но на тях не може сериозно да се разчита. Те нямат електорат.

 27. 27 Профил на Poruchik Makedonsky
  Poruchik Makedonsky
  Рейтинг: 237 Неутрално

  На 02.09.1944 българският парламент избра ново правителство и политици със социалдемократически възгледи дойдоха на власт. На българска територия нямаше германски войски. Затова на 05.09.1944 Сталин обяви война на България, а на 08.09.1944 съветските войски окупираха страната, натовариха златните резерви на Националната банка на 8 железопътни вагони и ги изпратиха в Москва. После заграбиха всички резерви от тютюн и розово масло, а след това всички свестни заводи в страната. До края на септември всичките 4 армии (България е малка страна) бяха включени в Трети украински фронт и започнаха военни действия срещу хитлеристите.
  В същото време, съветските "освободители" грабеха, изнасилваха и убиваха мирни граждани, така че дори и Георги Димитров - генерален секретар на Комунистическия интернационал (седалището на тероризма в света) от 1935, заведущ международния (терористическия) отдел на ЦК на ВКП(б) от 1943 до 1946 и генерален секретар на Българската комунистическа партия се жалвал пред Сталин в специално писмо две седмици след началото на окупацията.
  Съветските "освободители" направиха същото в Югославия и членът на Политбюро на Комунистическата партия на Югославия Милован Джилас и Тито също се оплаквали напразно пред Сталин ...
  В битките с хитлеристите били убити 35 хиляди български войници и в същото време Червеният терор с помощта на съветските "освободители" е унищожен цветът на българската нация - повече от 200 хиляди души ..

 28. 28 Профил на Poruchik Makedonsky
  Poruchik Makedonsky
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Комунист, честен и умен - три качества, които са несъвместими в един човек. Ако един комунист е честен, той не е умен. Ако комунистът е умен, няма да бъда честен. Ако човек е умен и честен – няма да бъде комунист.

 29. 29 Профил на Poruchik Makedonsky
  Poruchik Makedonsky
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Комунистите по целия свят, от Корея до Перу, са били и ще бъдат предатели на своята страна и служители (терористи) на Москва или Пекин.

 30. 30 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  [quote#1:"xali"]Българската левица от работническа става земеделска понеже десницата продаде заводите.[/quote]

  Стана ФАБРИКАНТСКА левица, но не защото купиха фабриките, а защото ги откраднаха! Развитие! От кражби на кашкавал и сирене минаха на кражби на фабрики, банки и всичко останало!

  РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
 31. 31 Профил на Poruchik Makedonsky
  Poruchik Makedonsky
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Какво е комунист? Човек, който е прочел трудовете на класиците на марксизма-ленинизма-сталинизма-маоизма.
  Какво е анти-комунист? Човек, който е прочел класиците и е разбрал, какво са искали да кажат!

 32. 32 Профил на Poruchik Makedonsky
  Poruchik Makedonsky
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "Комунизмът не е форма на политическа или икономическа система, а вид лудост."
  Роналд Рейгън - In the Face of Evil

 33. 33 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  [quote#3:"OOPS"]Избрахте си ги, сърбайте им попарата. [/quote]
  Проблемът е в това,че не само тези ,които си ги избират "ядат попарата".Попарата е и за тези,които не са ги избирали.

 34. 34 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5179 Неутрално

  У нас нито десните са десни, нито левите са леви, нито сиренето е сирене!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 35. 35 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  [quote#0:"Статия"]изконните ценности на европейската левица - солидарност, справедливост, свобода[/quote]
  А стига, бе! Германците кога зачеркнаха изконните си ценности - върховенство на закона, ред (ясни стандарти/правила) и дисциплина (точното им спазване, без нарушаване на чужди граници)?
  [quote#0:"Статия"]От една страна, те търсят и предлагат прагматични решения за справяне с кризата[/quote]
  Знаем, знаем, социалдемократите са върхът на прагматизма. С практичното решение "Европа на две скорости" ...излетя "извън пистата" Великобритания; С "европейската солидарност" Гърция още повече затъна в дългове (и търгуването на островите не й помогна); С политиката на "отрицателни лихви" италианските банки са пред фалит (не че испанските и немските са цъфнали и вързали).
  Това е Кризата -финансовият крах на либертианството. Ако не беше тая криза, "мигрантите" са бял кахър - по време на югославските войни, далеч по-малката Европа прие 2 млн. албански бежанци и още един милион души от другите югославски република ... и питаше за още. Сега и един милион са много. Защо?

 36. 36 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2502 Любопитно

  [quote#32:"Poruchik Makedonsky"]форма на политическа или икономическа система[/quote]
  А актьорът обясни ли каква е разлика между политическа и икономическа система?

 37. 37 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  До коментар [#1] от "xali":
  Браво ще си препиша този велик лозунг

 38. 38 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2502 Весело

  [quote#12:"Rim"] то от най-долнопробното качество! [/quote]
  А Вие да не би да предлагате да бъдат внесени комунисти от световно качество?
  Защото, ако са качествени, могат да спечелят изборите. Затова най-добре е да са без качество, ама никакво, нито горно- долнопродно, нито високо- нискокачествено.

 39. 39 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2502 Весело

  До коментар [#37] от "shileto":

  Ама лозунга не е верен. По-скоро българската левица стана банкерска защото десницата продаде и заводите, и земята, а тя самата приватизира банките (през 1996-1997 г.)

 40. 40 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  До коментар [#37] от "shileto":

  Ама лозунгът не е верен. По-скоро българската левица стана банкерска защото десницата продаде и заводите, и земята, а тя самата приватизира банките (през 1996-1997 г.)

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9185 Неутрално

  Че тя БСП да не би да е българска партия. Тя от създаването си не е работила за България.

 42. 42 Профил на Poruchik Makedonsky
  Poruchik Makedonsky
  Рейтинг: 237 Неутрално

  На политическо ниво двата тоталитарни режима установили монопол, но разликата е на икономическо ниво. Болшевиките заграбили в полза на държавата (чиновниците) цялата частна собственост и затова им се удало да убият много повече хора, отколкото нацизма: 7,5 милиона в гражданската война, 7,5 милиона в Голодомора 1921-1923, 3 милиона по време на колективизацията, 13 милиона в Голодомора 1931-1933 и 11 милиона в Големия терор. До 09.01.1939 хитлеризмът в нощта на "дългите ножове", евтаназията, погромите на 1938 г. и в лагерите е унищожил по-малко от 10 хиляди души. А италианският фашизма - още по-малко ...

 43. 43 Профил на Poruchik Makedonsky
  Poruchik Makedonsky
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Хитлер не устройвал колхози и Голодомор на народа си, а Сталин предлагал на малките държави, както и на Балтийските, "Договор за приятелство и взаимопомощ" (окупация). След финландската война и окупацията на Полша, Балтийските страни, Бесарабия и Буковина всички малки държави "в съветската сфера на влияние" (Словакия, Унгария, Румъния, Югославия, България и Турция) избрали по-малкото зло и сключили съюз с Хитлер. Ето защо 4,1 милиона съветски войници се предали в плен до февруари 42-ра и 3,5 милиона воювали срещу болшевиките!
  Сталинизмът е много по-страшен, отколкото хитлеризма – така казват всички историци! За да скрие тази истина побърканият кремълски педофил пусна няколко специални закона против "фалшификациите на историята", според които всеки честен историк ще получи 5, а може и 10 години, ако каже истината!

 44. 44 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11082 Неутрално

  От БСП нищо добро не е дошло, крайно време да се престане с това очакване на Годо

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 45. 45 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#43:"Poruchik Makedonsky"]За да скрие тази истина побърканият кремълски педофил пусна няколко специални закона против "фалшификациите на историята", според които всеки честен историк ще получи 5, а може и 10 години, ако каже истината! [/quote]
  Оф,щото Ердо не им спря и интернета и "тока" в Турция.Страшна демокрация ги е налегнала.Или пък в САЩ,дето с едно "екскюз ми" ще платят кървавите пролети,дето ги направиха.За евреите и Соросови мълчим,че думи не останаха.
  Като съдиш,съди цялата компания.

 46. 46 Профил на Poruchik Makedonsky
  Poruchik Makedonsky
  Рейтинг: 237 Гневно

  До коментар [#45] от "fresia":

  От несвързания ти брътвеж разбрах само, че си яростна привърженичка на комунистите и побъркания кремълски педофил. Отговор можеш да намериш в коментари 27, 28 и 29.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK