Христо Иванов: България ще има друга съдба (пълен текст)

Христо Иванов

© Цветелина Белутова, Капитал

Христо Иванов"Дневник" публикува едно към едно речта на Христо Иванов пред учредителното събрание на движение "Да, България" в партия. Текстът е предоставен от пресекипа на движението.


Репортаж от събитието - четете тук.


Здравейте приятели!
Благодаря ви, че сте тук, въпреки предизвикателствата на времето навън. Днес сме заедно, за да поставим начало на политическа партия от ново поколение. За първи път в България се създава политическа формация не отвън или отгоре, а от хората, които са в сърцевината й, от нейните членове.


Когато на 9 декември обявихме намерението си да я създадем, не ми е минавало и през ум, че само след 20-ина дни ще сме стигнали толкова далеч. Вече имаме подкрепата на 4500 регистрирани членове и над 500 дарители, които набраха до момента 90 000 лева. За днешното учредително събрание по закон са ни необходими 500 души, планирахме 800, а дойдоха над 1200. Благодаря ви. Сега, стоейки пред вас, усещам, че сме в правилното време, на правилното място. Това е, което наричат историческа необходимост.


Това, което ни събира днес е нетърпимост.


И не просто нетърпимост към беззаконието и корупцията, бедността и деградацията. Към безперспективността, тиранията на всевластната простащина, чудовищните лъжи в политиката и медиите, към унижението да си бежанец в собствената си страна


С всички тези нетърпимости се свиква. Милиони живеят така. Това, което ни призова днес тук, е нещо по-силно. Нетърпимото съзнание, че всъщност България може да е друга, че България заслужава друго. Това, което на мен лично не ми дава мира, не е просто наблюдението колко лоши са нещата, а съзнанието, че


България може много повече от това


Ако тя наистина беше една материално бедна и нища духом страна, ако народът ни беше наистина лош човешки материал, ако обществото ни беше необратимо болно, може би щяхме да се примирим, всеки да си намери колая тук или навън Но онова, което днес ни събира тук, за да се превърнем в политическа сила, която иска да промени пътя на родината ни, е волята да кажем:


Да. България ще има друга съдба!


Ние изведохме като своя знакова кауза борбата с корупцията и отвоюването на държавата от мафиотски плен. Вярваме, че това е ключова предпоставка за постигането на всички останали цели и програмни намерения. Вярваме и че това е онази голяма национална цел, която за всеки един от нас оправдава решението да се политизира, да оставим различията помежду си и да протегнем ръка за съдействие на всички други граждани и организации, които искат да се включат в тази борба. Казаха ни, това не е достатъчно, това е прекалено амбициозно, това е твърде популистко, това е твърде елитарно и никой няма да го разбере, и, последно - че вече не било 2013 г.


Всеки, който каже, че може да постигне която и да било от големите национални цели, без да се справи с корупционното завладяване на държавата, ви лъже.


Всеки, който каже, че българските граждани не разбирали важността на правосъдието и върховенството на закона, ни мисли за глупаци


И, всъщност, 2013 година не е свършвала и няма да свърши, докато не наложим законност и отговорност на недосегаемите и техните покровители.


Същите тези недосегаеми и техните покровители държат в плен институциите и тровят българската държавност. Това е много повече от простото крадене. Тези хора са дълбоката причина за безотговорността, некомпетентността, развихрянето на арогантната простащина и за политическият рекет над бизнеса. Те развращават политическата и медийната ни система. Те са реалната причина за кражбите чрез монополите и картелите. Те задушават предприемачеството и обричат нашите родители на безнадеждна мизерия. Те рушат образованието и здравеопазването.


Когато ежедневно слушаме как поредната възрастна жена е ограбена от телефонните измамници, някой има ли съмнение, че реалната причина за това те да не са в затвора, е корупция?! И мислите, че хората не виждат това?!


Когато цялото ни общество гледа как прокуратурата с върховно безочие се върти като ветропоказател на политическата върхушка и ту не вижда крещящи престъпления, ту изведнъж вади отлежавали с години на трупчета дела, за да удари някой, който й е неудобен в момента,


мислите ли, че хората не усещат, че това се нарича корупция!?


Когато Пеевски, хората зад схемата "Булгартабак" и свързваните с ПИБ схеми остават недосегаеми за закона, а в същото време прокуратурата гони хората с остъклени балкони, дали някой се затруднява да даде име на това?! Когато гледаме вече поне трети пристъп на активност с хвърляне на процесуален прах в очите по далаверата Белене и знаем, че следва поредното няколкогодишно затишие и че накрая няма да има виновни, нима някой дори се замисля как се нарича това!?


Когато миньорите трябва да стачкуват в забоите, за да получат заплатите си, мислите ли, че те не знаят, че те и техните семейства са заложници на корупцията?


Когато след две и половина години и 3,7 милиарда синдиците на КТБ са събрали само 60 милиона, активите на банката се разграбват пред очите на всички, нима това не е корупция? Когато прокуратурата ни обяснява, че не може да проследи откраднатите пари до партийните джобове, до имотите в чужбина и до офшорните сметки, защото не може да използва телефон и да разпита Цветан Василев - нима хората не знаят, че тази некомпетентност и корупция струват 1760 лева на всяко семейство?


Когато при всички опасности за нашата сигурност и въпреки прескъпите огради, камери, роувъри, границата ни продължава да е като паяжина за трафика на мигранти, дали някой се съмнява, че причината за това е корупция? Дали някой мисли, че останалите ни системи за сигурност са незасегнати от корупционната проказа?


Когато в България правенето на бизнес е по-трудно отколкото в Грузия и сме по-корумпирани от Гана и Сенегал,


когато една фризьорка или един таксиметров шофьор разбират, че или трябва да бъдат в сивата икономика, или да забравят за поминъка си...


В Румъния наложиха запор на Лукойл за 1,7 милиарда евро укрити данъци. А в България където плащаме с 19 стотинки на литър повече от румънците, Лукойл не само не плаща данъци, а получава 20 милиона данъчен кредит от държавата.


Когато говорим за древната българска цивилизация, а строим модерни "руини" от блокчета. Когато пеем в химна, че родината ни е земен рай,


а гледаме как мутри с офшорки го бетонират и разорават, дали има по-подходящо име от корупция?!


Днес нашата държава е обсебена от един модел на корупция, при която властта се концентрира в ръцете на малцина, а реалните решения се пазарят задкулисно. За тях не е важен общественият интерес, важни са зависимостите. Ако играят правилно играта - те са недосегаеми за закона. Този модел отрича правовата държава и независимото правосъдие. Той е като раково заболяване за българския народ.


Тук сме, за да се заемем с неговото решаване.


Кои сме ние?


Десет години след присъединяването на България към ЕС прекалено много от очакванията ни не се сбъднаха. Основната ни надежда беше, че ЕС ще се превърне във външен скелет за нашата държавност и демократичен процес, че някак си от Брюксел ще преборят нашата мафия, ще наложат правила и ще извоюват правосъдие за нас. Вместо това, видяхме как твърде много от структурните фондове захраниха мафиотските схеми, а нашият корумпиран елит успешно се спазарява и интегрира със своите европейски и атлантически "началници". Днес сме тук да основем "Да, България", защото разбираме, че трябва да спрем да викаме евро-неволята и да съберем сили да спечелим своите битки за своята си страна.


Всеки от нас е опитвал да се справя поединично, в малки професионални групи, да се затвори в своята група приятели. Всеки един е имал своите малки победи, развивал е своята среда и общност. Днес сме тук, защото знаем, че ако не освободим страната си от корумпирания елит, всичките ни усилия като отделни граждани, предприемачи, експерти винаги ще се сблъскват с един непреодолим стъклен таван и че той е разположен задушаващо ниско за общите ни мечти. Време е за политическо решение!

Така наречената "стабилност" е просто затваряне на очи, което повече не може да продължава. Ние ясно виждаме, че моментът е повратен:


България или ще поеме път нагоре, или ще продължи да затъва


За какво мечтаем?


Ние не сме тук само за да избегнем лошия сценарий на развитие. Тук сме, защото вярваме, че истинският двигател на политиката са мечтите и искаме да поставим в сърцето на нашия политически живот своята Българска мечта. А тя е проста: искаме всеки българин да може да чувства България свой дом – източник на сигурност, на подкрепа, мястото, където си най-силен, мястото, където принадлежиш , откъде си тръгнал и където винаги се връщаш. Онова, с което се гордееш и оставяш на децата си, защото твоят дом е делото на целия ти живот.


Това е България.
Това е Да, България.


Конкретните политически цели, които си поставяме са:


- да гарантираме върховенство на закона и ефективно и достъпно правосъдие;


- да ускорим осезаемо темповете на развитие на страната;


- да започнем целенасочена борба със системната бедност и за повишаване жизнения стандарт.


Освобождаване на държавното управление от властта на корумпираните, даване път на нормални хора е основна предпоставка, за ускоряването на икономическия растеж, за реално гарантиране на националната ни сигурност, за разсичането на гордиевите възли в образованието и здравеопазването, за опазването на природата и запазването на културата. И хората разбират това, не защото са чели дълбокомъдрени анализи и трактати, а защото са част от народа на пленената страна и това е техният живот.


Ние не обявяваме риторична война на някаква абстрактна корупция и беззаконие и не говорим за бедността изобщо.


Изправяме се срещу малка група недосегаеми и техните покровители


На задаващите се избори, отново, целта на системните партии е да презаредят този модел след предоговаряне на някои условия и, евентуално, освежаване на някои партийни лица.


Днес ние се събираме за да кажем "не" на тези планове. Да хвърлим ръкавица на този модел и заедно да обърнем играта. В тази зала са събрани хора с безпрецедентен опит в борбата с този модел. Някои са се борили с него в областта на правосъдието и на политическата сцена, други в образованието и здравеопазването, трети в медиите, четвърти в най-различни роли в бизнеса, пети в борбата за защита на културното наследство и опазване на природата.


Голямата промяна от последните години е, че


много отделни граждани и общности натрупаха реален опит в противодействието на този модел


Днес ние започваме процес по въплъщаването на този опит в една политическа сила и единна програма. Искам да осъзнаем един факт – никога досега у нас на едно място, обединени от обща кауза и усещане за историческа неотложност, не са се събирали хора, които знаят за какво става дума и знаят как да водят война с него. На война се казва "за един бит, давам двама не влизали в бой". Аз ви казвам – за всеки един от вас, с трудния опит на самотна смелост и борба или дори просто устояване без да се пречупиш срещу мафията във всички отделни сектори, давам по пет олигархични търтея, угоени в гарантираната си безнаказаност и десетилетна липса на реално политическо предизвикателство.


Лостовете на властта може да са у тях и винаги да са били в ръцете им, те може да имат несравнено повече средства, медийни и политически машини, да смятат, че международната конюнктура се развива в тяхна полза. Ние имаме едно нещо – силата на хора, които осъзнават какъв проблем стои пред тях и се борят за собственото си достойнство и за собствената си страна. Нямам съмнение, че това ще ни стигне, за да си свършим работата.


Какво конкретно предлагам?


Първо, да изградим "Да България" като специално пригодена политическа организация.


Ако искаме да се борим с корупцията, ние трябва да имунизираме своето движение от някои от основните форми на корупционна зараза.


- Антикорупционна кауза


Залагаме в центъра на учредителните си документи антикорупционната кауза. борбата с корупционното завладяване на държавата, налагането на върховенство на правото и действено и достъпно правосъдие са наш основен непосредствен фокус. Трябва да можем да се обединяваме в името му както вътре в "Да, България", така и с други автентично антикорупционни сили. Трябва да можем да преодоляваме или просто оставяме настрана другите си различия.


- Пакт за почтеност


Днес, основавайки "Да, България" ние трябва да сключим помежду си един пакт за почтеност.


На първо място това означава, че всеки, който става член на движението декларира липсата на принадлежност към структурите на бившата държавна сигурност и залагаме в устава основание за отказ на прием или изключване на хора, които са въвлечени в корупционни действия.


- Правила за номинации по обективни критерии и избор


Националният съвет ще изработи и предложи за общопартийна дискусия правила за вътрешни номинации, обсъждане и излъчване на кандидатури за публични постове, които да гарантират, че "Да, България" ще въведе и отстоява най-високи обективни професионални и нравствени изисквания към хората, които биват издигани от наше име.


И нещо повече - наша кауза ще е да въведем в българската политика понятието характер, защото ще изискваме всеки кандидат да може да докаже не само че е чист от съмнения, но и че има конкретна публична биография, доказваща способност да отстоява каузи и да брани публичния интерес.


Безименните послушковци няма да бъдат приоритет за нас.


- Изграждане на мрежа от каузални мрежи


Макар и в тези кратки срокове, "Да, България" изниква като мрежа от каузални мрежи. В тази зала всеки е поканен от някой друг, човек по човек. Хората тук не са наринати с лопата и докарани с автобуси. Тези връзки са основния ни капитал и ние ще изработим модел, който да ги активизира и държи живи и да ги превърне в политическа и обществена вълна.


Финансирането


Стартираме "Да, България" на основата на безпрецедентна в българския политически живот кампания за набиране на дарения – както по широчината на базата си от дарители, така и по прозрачността на отчитане както на приходите, така и на разходите. Ние трябва да съумеем да продължим да изграждаме този модел и да основем издръжката на партията си не на очакването за държавна субсидия, а на такъв тип финансиране, защото той е залог за постоянна и директна отчетност пред хората, от които искаш парична подкрепа и които знаят, че във всеки момент могат да те уволнят. Този модел и неговата прозрачност са гаранция, че ние няма да позволим "Да, България" да изпадне в зависимост от един или няколко фактора.


Вода и олио: списък от далавери


Както за хората, търсещи тих и бърз кариеристичен асансьор, така и по отношение всякакви примамливи оферти за коалиции, "Да България" трябва да може да запази своите основополагащи принципи. Един от начините за това е простото правило, че нищо не те определя по-добре и не те освобождава от излишни "приятелства", както враговете, които си избираш. Ако "Да, България" не изоставя своя Антикорупционен императив, ако култивира политическа смелост и постави съвсем конкретни и адекватни анти-корупционни мерки като предварително условие за всякакво взаимодействие, това ще ни направи неприемливи за определен кръг лица и организации.


Второ, да разработим и предложим на избирателите конкретен план за взривяване на корупционния модел и утвърждаване на върховенството на правото, компетентното и отчетно управление. Неговите минимални елементи включват:


- Преосноваване на прокуратурата


Ще приложим, дори и в опозиция в следващото Народно събрание, конкретен модел на парламентарни разследвания за ключови корупционни далавери и скандали, които остават неразследвани. В техните рамки ще осветлим конкретно и работата на прокуратурата и службата, и изпълнението на различни политически поръчки. Националният съвет ще изработи и обяви предварително този модел и списъка на:


- Съживяване на регулаторите и процеса по назначения в тях


- Реформа на МВР и службите


- Одържавяване и прочистване на разузнавателната общност


Трето, да се явим на предстоящите избори с конкретни програми за управление на ключови сектори от икономическия и социалния живот, така че едновременно с елиминиране на най-зловредните форми на корупция, да отключим потенциала в тях и да изведем страната в орбита на ускорено развитие. Заради човешкия потенциал на страната, заради децата и образованието, заради културата и хората й, заради здравеопазването и нашите родители и заради природата на България, без която не можем.


Ето това е моята кауза, за която на 9-ти декември отправих призива "политизирайте се". Заради това сме тук – да започнем една работа със сърце!


Януари е. Великият Радичков казваше, че януари е най-българският месец.


Днес е Ивановден. По стара българска традиция на Ивановден приключват кукерските игри и ритуали за прогонване на злото в очакване на новото слънце. Тези ритуали затварят цикъла на зимните обичаи и обръщат поглед към новото зараждане на живота, към пролетта и надеждата за по-светли дни.


Но зимата не се предава лесно: много от нашите симпатизанти не успяха да дойдат заради очакваните снежни виелици и затворени пътища.


Политическата зима в България също е люта и също няма да се предаде лесно. А пролетта след нея не идва по закон на природата. Тя идва, ако всички искаме и работим за това.


Днес, в деня на Свети Йоан Кръстител, няма да ви обещавам спасение. Изредиха се достатъчно спасители на България. Аз ви обещавам битка! Това ще е трудна война, но ще бъде красива.


Тя няма да е джентълменска, нито спортсменска, въпреки, че някои от опонентите ни минават за спортисти. Но това е битката, която трябва да поведем сега. Която ще спечелим


Защото това е битката за България, такава каквато ние я мечтаем.


Да, България!


Репортаж от събитието - четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (142)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  Борба за 1,1%, да впият устни в бозката на данъкоплатеца и да цокат, като много други сладкодумци и борци срещу корупцията.

 2. 2 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 843 Неутрално

  Със сорсоидното си минало Иванов няма как да спечели моето доверие!

 3. 3 Профил на OOPS
  OOPS
  Рейтинг: 213 Неутрално
 4. 4 Профил на Нико Колев
  Нико Колев
  Рейтинг: 213 Неутрално

  А къде в програмата на партията е войната срещу руската пета колона у нас, срещу безродните национални предатели путинофилите?

 5. 5 Профил на Нико Колев
  Нико Колев
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#2] от "von_seeckt":

  по извратената путинофилска логика всеки, който е наясно,че русия е най- големият ни враг, е соросоид, вкл. и тези

  “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

  Русчук, 1-й Март 1886 г.

  З.Стоянов

 6. 6 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Не искам да живея повече във 2013 -та , г-н Иванов ! И да -Да. България ще има друга съдба!

  Поздравления !

 7. 7 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#2:"von_seeckt"]Със сорсоидното си минало Иванов няма как да спечели моето доверие![/quote]

  Абе изглежда честно момче, но с тези романи малко ме губи. Очаквам по-прагматична реч и мисъл. Морално ми е съмнителен, колкото и останалите политически фигури.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 8. 8 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#5] от "Нико Колев":

  Нерде Иванов, нерде Стоянов, нерде Раковски и Бенковски??? Сложете ред в мислите си и тогава, когато станат те в един чудесен, логично подреден вид ги изложете във формата на един възпитан, културен език.

 9. 9 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#7] от "Правоверен грант-коментатор":

  Признавам, че и аз тая известни симпатии, но има две неща, които ме притесняват, както вече споменах, сорсоидното му минало и второ, финансирането на партията му. Иванов е всичко друго, но не толкова наивен да мисли, че една политическа партия може дългосрочно да се финансира с 80 000 лева. Тук е заровен ключът към политическото му лице.

 10. 10 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  Като един от малкото, които имаха кураж да се изправят срещу нашенския Вишински, Христо Иванов ме печели, ама да видим и останалите лица.

 11. 11 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 317 Неутрално

  [quote#8:"von_seeckt"]Нерде Иванов, нерде Стоянов, нерде Раковски и Бенковски???[/quote]

  Аз ще добавя и името на Росен Плевнелиев , та съсвем да изгубиш доверие .

 12. 12 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Поредният политик, който знае как не трябва да е, но не знае как трябва да е - т.е. ако дойде на власт ще експериментира.

  Чакам партия с ясни идеи (стратегия), превърнати в идеологии (тактика) и подкрепена с човешки потенциал (лидери)! (Тези не са нито едно от трите)

 13. 13 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2206 Неутрално

  Поне за мен има натрапчива аналогия с НДСВ!
  Откъдето и да го погледнеш!

  I Want To Believe
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на kipe
  kipe
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Силна реч и всичко казано е така, но не знам...трудно ще е.

 16. 16 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  ПИБ имат всички основания да съдят за този пореден "спасител".

  over the under
 17. 17 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 862 Неутрално
 18. 18 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  "реалните решения се пазарят задкулисно" - това само да се изкорени и всичко ще тръгне както трябва, затова прозрачността трябва да бъде основното, демократичното, истинското. Иначе, няма красива война...
  Успех на всички почтени хора!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 19. 19 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Добре го е написал особенно в часта с РублоФилиците..... Лукойл краде от нас и дава на мекеретата и лъжепатриотите от батака дпс бкп смешниците от вомороо и др .рублолижещи Мекерета

  Долу рушистите и фашистите
 20. 20 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Силни и съдържателни думи!
  Дали и от колко ще бъдат разбрани и одобрени е въпросът , който би трябвало да тревожи и Христо Иванов, защото и "Да България" и ДСБ и остатъчният РБ, се борят за умовете и сърцата на един и същ електорат, за хората задаващи въпрос и за хората задаващи си въпроси. А те не са мнозинство в България ...

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 21. 21 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Дори и да не влязат в парламента, тази партия трябва да създаде публичен регистър в мрежата. Нека всеки българин да може да проследява всяка корупционна практика до къде е стигнала в своето развитие. Да е видно коя институция задържа борбата срещу отделни прояви на корупция.

  подпис
 22. 22 Профил на mo.lko
  mo.lko
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Браво! Днес в България се появи лъч надежда. Пожелавам успех на г-н Иванов, аз ще помагам с каквото мога. Нека всички се политизираме!

 23. 23 Профил на province2001
  province2001
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Иска ми се да е вярно и не зная защо му вярвам. Всъщност зная защо му вярвам, защото няма готови отговори и защото към момента само показва какъв е проблемът и как трябва да му се търси лекарство - с изследване на симптомите, с поставяне на диагноза и с лечение, но тези трите неща се взимат с обсъждане и консенсус и със закон в ръка, в сърецто и в ума. Всеки който дойде с готови отговори е ясно, че ще сгреши, защото битката с корупцията и налагане върховенство на закона е процес и за него няма готови отговори, те се изработват конкретно в обсъждане, но при ясно спазване на основния принцип - закона. Мисля че ще успее, но няма да е скоро и няма да е леко, ако изобщо оцелее. Оцеляването е подвъпорс, защото другите разполагат с много, ама с много пари и единственото което ги интересува е да са на власт.

 24. 24 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#11] от "v.n.t.news":

  Респектирам напълно правото ви да правите аналогии всякакви, дори най неудачните.

 25. 25 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Лукойл също може да го съдят за клевата. Много слаба реч.

  over the under
 26. 26 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Нищо няма да стане и от тези. Дежурните клишета, пред дежурните физиономии. Досадно.

  over the under
 27. 27 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  [quote#4:"Нико Колев"]А къде в програмата на партията е войната срещу руската пета колона у нас[/quote]
  Те ако се борят с корупцията се борят и с путлерската пета колона.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 28. 28 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Е много хубаво ама тази атипулерискта и анти мутренска формация кой ще я финансира? Щото както казва Светльо Витков - за избори треат пари!
  Да не говорим ,че нищо не пише за плащане на данъци от водещите картели и монополи и за заличаване на колониалния ЗНИ -закон за насърчаване на инвеститори- офшорковци и финансови анархисти!?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 29. 29 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 317 Неутрално

  До коментар [#24] от "von_seeckt":

  Добрее . Така най- добре се открояват различията ни.

 30. 30 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Със сигурност Иванов няма да промени съдбата, но ако продължават даренията по личната му сметка ще променят личната му съдба

 31. 31 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#28] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":
  "Е много хубаво ама тази атипулерискта и анти мутренска формация кой ще я финансира? Щото както казва Светльо Витков - за избори треат пари!"

  За избори наистина трябват пари, но за политическа дейност не. Тази партия може да бъде полезна дори извън парламента.
  След прочетеното аз веднага реших - ще им предложа да им направя за своя сметка публичен регистър за всяка корупционна практика с всички нейни етапи за развитие.
  Ако сме живи и здрави и видите такъв регистър може аз да съм го направил.

  подпис
 32. 32 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3141 Неутрално

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!!
  Най-после някой да се сети
  ДА ИЗЗЕМЕ ОПОЗИЦИОННОТО ГОВОРЕНЕ
  ОТ УСТАТА НА ОТКРОВЕНИ МОШЕНИЦИ
  И ШАРЛАТАНИ
  Всичко ще си остане обаче глас в пустиня
  АКО НЯМА СОБСТВЕНИ МЕДИИ
  СОБСТВЕНА ТЕЛЕВИЗИЯ най-вече
  Видяхте ли как от нищото бяха извадени
  и сложени в Парламента и в политическия
  живот откровено несъстоятелни фигури
  като СИДОРОВ, ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ, ДОГАН
  ББ......и то само и единствено
  БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕДИИТЕ И ТЕЛЕВИЗИЯТА

 33. 33 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":


  До коментар [#2] от "von_seeckt":


  До коментар [#7] от "Правоверен грант-коментатор":

  Поне прочетете преди да пишете! Глупаци!
  До коментар [#14] от "Virgin":


  До коментар [#14] от "Virgin":

 34. 34 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Всеки от нас е способен да помага на тази партия, без да рискува репресии, както в Русия или Иран или Турция.

  подпис
 35. 35 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#30] от "shileto":

  Нали не си вярваш? Просто плюеш? Прочете ли поне 2 реда?

 36. 36 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#2] от "von_seeckt":

  От една страна Сорос ,от друга КПСС/БКП/ - др.Бойкикева и от трета - Учредителна реч написана от вездесъщия Кристиян Петров /Пеков/Таков !
  напред към "Светли бъднини с Да,България! и нейните "непорочни зачатели" !

 37. 37 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3141 Неутрално

  [quote#26:"Отец Сисой"]Дежурните клишета, пред дежурните физиономии. Досадно. [/quote]
  Ние пък бихме казали
  ДЕЖУРНИТЕ ОБЛАЙВАНИЯ
  от ДЕЖУРНИТЕ РУСКИ НИКОВЕ
  с ДЕЖУРНИТЕ ВЕХТИ ОПОРКИ
  Гнусно и повече от досадно

 38. 38 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  Много ме кефи комунистическия вой. Лаете ли бе, лаете ли?
  Да, България ми става още по-симпатична.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 39. 39 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 843 Неутрално

  [quote#31:"Иван К"]За избори наистина трябват пари, но за политическа дейност не[/quote]

  Това, как точно го разбирате? На една политическа партия и трябва минимум едно помещение, технически средства, най малкото председателят и и няколко сътрудника трябва да получават заплати. Според вас 90 000 лева за колко месеца ще стигнат?

 40. 40 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#16] от "Отец Сисой":

  Чети Бивол ! Там има и документи.

 41. 41 Профил на Красен
  Красен
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":

  Ти ли си на работа днес :) дано ти плащат извънредни :)

 42. 42 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Всичко е правдиво в речта на Хр.Иванов, целта е ясна и посоката е вярна. Няма е обаче ясната и последователна политическа формулировка на целите, задачите и средствата, както умее да ги формулира политикът Радан Кънев. Е, нека вървят поотделно и паралелно двата проекта, щом са решили така. Важното е обаче да има единна предизборна платформа, много по-силно аргументирана, отколкото популистките обещания на обединените патриотари, например(защото и всички извън тях сме патриоти). Дано разумните и смели хора се окажат повече от слабите и зависимите!

 43. 43 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 521 Любопитно

  христо иванов:
  - Другари, ние ще забогатеем и ще имаме друга съдба!

  плах глас от залата:
  - А, ние?

 44. 44 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#35] от "hodounski":
  Ти като прочете какво разбра, че е съмнало ли,пишеш глупости и ставаш за смях. Като видна десебарка как ще се ориентираш, Радан, Ивановата партия или евентуалния проект на Трайчо или сттаваш все объркана и търсиш вината в другите

 45. 45 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 443 Неутрално

  [quote#22:"mo.lko"]Днес в България се появи лъч надежда. [/quote]

  По-скоро угасна поредният лъч надежда. Очаквах с интерес програманата му реч, но освен пропагандни клишета, популистки залитания и голословни обвнинения по адрес на водещи корпорации (които нямат място в подобна реч), няма нищо по-сериозно. При това лъха на някаква необоснована претензиозност за морално превъзходство в духа на "умните и красивите". Това е път за никъде.

  over the under
 46. 46 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Весело

  До коментар [#43] от "_dan_":
  Ще набедят Путин

 47. 47 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 843 Неутрално

  [quote#42:"chernomorski"]Няма е обаче ясната и последователна политическа формулировка на целите, задачите и средствата, както умее да ги формулира политикът Радан Кънев. Е, нека вървят поотделно и паралелно двата проекта, щом са решили така.[/quote]

  Абе те нека да вървят, но с това членската им маса няма да стане по голяма, а когато разделиш един атом на две, се получават величини, необозрими за човешките сетива.

 48. 48 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#38] от "Darth Plagueis":
  Това комунисите ставате все по объркани, последно ти десебар раданист ли си или Иваново партииче или важно е да напишеш нещо за хонорара

 49. 49 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 257 Неутрално

  [quote#31:"Иван К"]За избори наистина трябват пари, но за политическа дейност не.[/quote]
  Ами дано изкара поне да си плати членския внос към адвокатската колегия.

  ПУТИН АКБАР
 50. 50 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#39] от "von_seeckt":
  "Според вас 90 000 лева за колко месеца ще стигнат?"

  Повече от 6000 на месец не са нужни. Това са за двама щатни плюс опис и интернет. Много хора ще работят по убеждение. Най-важно е, че хората способни да бъдат полезни ТОЧНО в такава дейност харесват тази политическа програма. На тази партия не са нужни комици с пошли шеги. Нужни са компетентни хора от всички професии. Например един инженер може да помогне с експертно мнение за някаква корупционна сделка.

  подпис
 51. 51 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Толкова лирика, епитети и патетика ... поредното есе

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 52. 52 Профил на evelin_m
  evelin_m
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Лумберен соросоид, който едва ли ще мине и 3 %, но има си пътници за всеки влак !

 53. 53 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#44] от "shileto":

  И да ти разкажа ,няма да разбереш.Само губене на време. Научи се да четеш.

 54. 54 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 521 Любопитно

  [quote#45:"Отец Сисой"]При това лъха на някаква необоснована претензиозност за морално превъзходство в духа на "умните и красивите".[/quote]

  Да, спонсорите са им едни и същи!

 55. 55 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  На тази партия са нужни хора, чиито мнения и обобщения да могат да бъдат осмисляни. Не са нужни хора, които ни провокират с пошлост. Ние добре знаем шоуто на Слави и така знаем какво няма място в тази партия.

  подпис
 56. 56 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3460 Весело

  ,,....Стартираме "Да, България" на основата на безпрецедентна в българския политически живот кампания за набиране на дарения – както по широчината на базата си от дарители, така и по прозрачността на отчитане както на приходите така и на разходите....,,

  Схемата на Бареков, знаем я тази схема. Големите дарения се разфасоват върху нищо неподозиращи хора и така милионните суми стават на по стотина лева всяка сума

 57. 57 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1276 Весело

  [quote#36:"doroteus"]Учредителна реч написана от вездесъщия Кристиян Петров /Пеков/Таков[/quote]
  абе, заплес, да беше избрал едно вместо да изреждаш всичките опции... или за по-сигурно хахаха, то верно че отде да знаеш кое ще хване дикиш

 58. 58 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Любопитно

  До коментар [#45] от "Отец Сисой":
  "При това лъха на някаква необоснована претензиозност за морално превъзходство в духа на "умните и красивите"."

  Само с думата "необоснована" грешиш.

  подпис
 59. 59 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#53] от "hodounski":
  Като ясно разбрала фенка на Иванов би ли ми казала , ако утре Радан направи "десния проект" към кои минаваш, зарязваш ли десебето. ще спреш ли поклоните като чуеш името Костово

 60. 60 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#54] от "_dan_":
  "Да, спонсорите са им едни и същи!"

  Ако сте сигурни, че имат спонсори, тогава е лицемерно да се притеснявате за тяхната издръжка.

  подпис
 61. 61 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#13] от "2.5":

  И за мен също!Особено ако се има предвид,че в други изказвания др.Иванов няма нищо против да бъде "подкрепян"от кръгът "Милениум"създаден под "патрондаша"на Кобурга и нерде шан-нерде Багдад - от Марешки -ако имал "чисти"помисли !
  Ами те всички до сега все бяха с "чисти помисли" и "неопетнени"и "безгрешни"като новородено !!!

 62. 62 Профил на hqx04506254
  hqx04506254
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Впечатляваща реч! Надеждата ми е, че в България броят на почтените хора все пак е по-голям и те ще подкрепят новата партия. Успех!

 63. 63 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Ще ги поддържам, но само ако НЕ допуснат някой от тяхно име да сипе ругатни или да се заяжда както прави Радан Кънев.

  подпис
 64. 64 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3460 Весело

  [quote#50:"Иван К"]Например един инженер може да помогне с експертно мнение за някаква корупционна сделка. [/quote]

  А например ти зваеш ли, че съдът не признава експертно решение на инжинер хванат от улицата. Инжинер ,,хванат,, от улицата може да стане например министър. Но инжинер хванат от улицата не се признава от съда като експерт, той трябва да бъде признат от съда за експерт

 65. 65 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Всички деятели от тази партия трябва да се държат като експерти по политика а не като политици.

  подпис
 66. 66 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#64] от "сидер":
  "А например ти зваеш ли, че съдът не признава експертно решение на инжинер хванат от улицата. "

  Аз предлагам създаване на публичен регистър, където всеки експерт да застане с името си пред обществото а не пред съда. Естествено, че професионализмът на деятелите от тази партия ще попречи там да попаднат самозванци.
  Някой тук се подиграват наричайки деятелите "красивите". Точно духът на протестите срещу Орешарски трябва да управлява тази партия.

  подпис
 67. 67 Профил на zbs44514268
  zbs44514268
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Още един Бареков!! Целта е Парламента. По възможност и Европейския.

 68. 68 Профил на 404
  404
  Рейтинг: 367 Весело

  [quote#2:"von_seeckt"]Със сорсоидното си минало Иванов няма как да спечели моето доверие![/quote]

  Той за защстие не се и засилил да печели точно твоето доверие, другарю. За теб си има Корнелия =)

 69. 69 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 264 Неутрално

  [quote#59:"shileto"]ако утре Радан направи "десния проект" към кои минаваш, зарязваш ли десебето. ще спреш ли поклоните като чуеш името Костово[/quote]
  Вие герберите сте вманиачени на тема Костов.

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 70. 70 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3460 Весело

  [quote#50:"Иван К"]Повече от 6000 на месец не са нужни. Това са за двама щатни плюс опис и интернет[/quote]

  Тва начи ша са Ицето и Таковото Криси, е па за секи от тех пиши и по ена или две сикритарки. Ми чистачката, пазвантина де ги слагаш, или те ша работат по убеждение безплатно

 71. 71 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Защото това е битката за България, такава каквато ние я мечтаем.

  Да България!
  =======
  Всеки с мечтите си...Аз си мечтая да се отървем един път и завинаги от комунетата...бизнес партията на Доган да се обяви за противоконституционна...Патриотите да бъдат български патриоти...и гражданите за Европа да не криволичат по пътя за там...ама това са мечти...все пак, успех на мечтателите...

 72. 72 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3460 Неутрално

  [quote#66:"Иван К"]Аз предлагам създаване на публичен регистър,[/quote]

  Ми той и сега си е публичен, но ,,вързан,, към съда

 73. 73 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 264 Неутрално

  [quote#63:"Иван К"]Ще ги поддържам, но само ако НЕ допуснат някой от тяхно име да сипе ругатни или да се заяжда както прави Радан Кънев. [/quote]
  Ха-ха, сигурно затова си поддържник на Слънчо? Много ви боли, че се намери човек да ви каже истината за байхуй в очите.

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 74. 74 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2206 Весело

  До коментар [#61] от "doroteus":

  Да започнем оттам, че Деди беше заложил на мастити юристи като Герджиков, Петканов(лека му пръст), Панайотов и Камелия Касабова! Сега в цедката на Христо Иванов са студентите на същите капацитети! И лозунгите им силно наподобяват на вврясъците на Качакова "срам ни е от Вас"!
  Само сезонът не посволява да се появят със съответните рекламни тениски...

  I Want To Believe
 75. 75 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3460 Весело

  [quote#49:"voltron"]Ами дано изкара поне да си плати членския внос към адвокатската колегия.[/quote]

  Ма ти не знаеш ли, че Ицето е изхвърлен от тази колегия и ич не го сакат

 76. 76 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 777 Любопитно

  Някой би ли обяснил,в какво се изразява "финансиране на партия"? Платени партийни функционери "по места" ? Нещо като платените партийни секретари на БКП ? И служебни коли,офиси и консумативи за тях? Че ще им снасят златни яйца?Това не е ли форма на политическа корупция?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 77. 77 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  Прокопиевич яко се е заел да си отгледа партийка. Нещо като политически акушер се явява.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 78. 78 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  [quote#63:"Иван К"]Ще ги поддържам, но само ако НЕ допуснат някой от тяхно име да сипе ругатни или да се заяжда както прави Радан Кънев.[/quote]
  точно . вулгарни , елементарни псевдо десни уж подкрепящи най много пречат . странно е защо са толерирани точно тук . хубавото е , че са 4-5 само и предполагам са за генериране на трафик само .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 79. 79 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2887 Любопитно

  [quote#77:"emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!"]Прокопиевич яко се е заел да си отгледа партийка. Нещо като политически акушер се явява.[/quote]
  при ясни правила какъв е проблема

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 80. 80 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3460 Весело

  [quote#38:"Darth Plagueis"]Много ме кефи комунистическия вой. Лаете ли бе, лаете ли?
  Да, България ми става още по-симпатична. [/quote]

  Ей Радан ша ти са разсърди и нема ти дава парички. Па Ицето е скрънза от мен ша го знайш

 81. 81 Профил на Sandokan
  Sandokan
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#5] от "Нико Колев":

  Започвате ли да си вярвате на глупостите, които непрекъснато повтаряте?

 82. 82 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3460 Неутрално

  [quote#76:"Майндърбайндър"]

  Някой би ли обяснил,в какво се изразява "финансиране на партия"? Платени партийни функционери "по места" ?[/quote]

  Ми той Ицето го каза ве, сичко което е под Ицето и Таковото Криси ша работи безплатно за роду Болгарскому

 83. 83 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3460 Весело

  [quote#69:"az22"]Вие герберите сте вманиачени на тема Костов. [/quote]

  Ве ти господин номер22 от партида Аз знаеш ли, че кой където го сърби там са чеши

 84. 84 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  Няма причина да не им желая успех независимо че си мисля че става дума за повече от старата манджа. Опасявам се обаче че този първоначален ентусиазъм скоро ще охладнее и ще се поразсее изправен пред неумолимостта на изборните резултати. Не виждам как ще привлекат и един избирател извън кръга на обичайните сини хардлайнери с които Христо Иванов вече е асоцииран доживотно. Направо се чудя за какво са тези циркове че не били леви или десни като че ли на някой престарял социалист пенсионер ще му трепне ръката да гласува за бъдещата коалиция на Христо и Радан защото видите ли Христо ще ни спаси от корупцията. Как точно обаче и досега не е ясно. Едва ли ще е с 90 хиляди от дарения.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 85. 85 Профил на gonzalez
  *****
  Неутрално

  На добър час,да,България!)

 86. 86 Профил на Иван Арнаудов
  Иван Арнаудов
  Рейтинг: 520 Неутрално

  [quote#4:"Нико Колев"]А къде в програмата на партията е войната срещу руската пета колона у нас, срещу безродните национални предатели путинофилите?[/quote]
  В точката за одържавяване и прочистване на разузнавателната общност.

  [quote#76:"Майндърбайндър"]Някой би ли обяснил,в какво се изразява "финансиране на партия"?[/quote]Ясно е че питаш, понеже се правиш на ударен, но въпреки това обяснявам. В сайта на партията е публикуван бюджет за януари и февруари за пътуване и организиране на 15 срещи по места. За да пътуваш и да се срещаш с хора, както и за да си основеш партия, трябва да наемаш помещения и техника, да плащаш транспорт и т.н. Ето за такива неща се изисква финансиране.

  Някои хора поддържат линия, а пък аз... поддържам окръжност.
 87. 87 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Да, Да, Да и дано!
  Всички имаме нужда от нормална държавност. Дори и платените хейтъри на партийна хранилка, на които ще им се наложи прекфалификация към по-честен труд.

 88. 88 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2729 Весело

  До коментар [#59] от "shileto":

  Гледам и не вярвам на ушите си!Гербер се притеснява за ДСБ и Костов?

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Каква съдба ще има България зависи от резултата от парламентарните избори. Ако про-путинските партии участват обединени в блок,могат да се надяват на успех.Дано това не се случи !

 91. 91 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Един "технически" въпрос. Правописът и пунктуацията в тази белетристика автентичен авторски ли е, или и Дневник имат "принос"? Иначе, по същество - нищо.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 92. 92 Профил на Иван Арнаудов
  Иван Арнаудов
  Рейтинг: 520 Весело

  [quote#56:"сидер"]Схемата на Бареков, знаем я тази схема. Големите дарения се разфасоват върху нищо неподозиращи хора и така милионните суми стават на по стотина лева всяка сума[/quote]
  Милионни суми. Смешник си ти, да сравняваш милионите от КТБ, изсипани на Бареков в кеш, брой и на ръка, с 90-те хиляди лева, дарени ***по банков път*** на "Да, България"... Ама блювайте де, друго не ви остава, освен да се задавите от злоба.

  Някои хора поддържат линия, а пък аз... поддържам окръжност.
 93. 93 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  [quote#4:"Нико Колев"]А къде в програмата на партията е войната срещу руската пета колона у нас, срещу безродните национални предатели путинофилите?[/quote]
  ++++ мечтииии! Кога си чул номенклатурно чедо да критикува император Путин? Та за тях благоденствието на Раша е по важно от живота на собствените им деца. От няколко дена повтарям- по-следващите избори ще се спечелят от партия, движение което се бори срещу руското завладяване на земята ни!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 94. 94 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 998 Весело

  [quote#87:"Лелка"]Да, Да, Да и дано!
  [/quote]
  Satisfaction after action?
  Честито, госпожа!

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 95. 95 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#39:"von_seeckt"]Според вас 90 000 лева за колко месеца ще стигнат?[/quote]
  Ще дадем още като видим, че има файда. Ти какво искаш да ни кажеш, че няма кой да направи бакалските сметки които те притесняват?

 96. 96 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 998 Весело

  [quote#90:"palivec"]Ако про-путинските партии участват обединени в блок, могат да се надяват на успех.[/quote]
  Надяват се, и ляво-дясната партия на Иванов ще е в блока. "Време е да се гримираме, време е да се костюмираме..." The Muppets 2017.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 97. 97 Профил на riot
  riot
  Рейтинг: 8 Весело

  Не знам, но тоя ми прилича много на някакъв проповедник евангелист. Чух проблемите, не чух решения. Ще го следим изкъсо...

 98. 98 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 777 Неутрално

  [quote#86:"Иван Арнаудов"]Ясно е че питаш, понеже се правиш на ударен, [/quote]

  Не беше това.Питам,защото не ми харесват платени партийци и това няма нищо общо с новата партия,а е отговор на ехидни подмятания и защото смятам,че при ежедневното цитиране на Левски ,би трябвало да има много хора,които правят нещо безплатно за Родината си.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 99. 99 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Господине, лично аз дълбоко се съмнявам в успеха на вашата така нар."борба"" защото не излъчвате ненавист каквато имаше например в лидера на "Атака".Събраните средства са дадени от хората от любов към науката и бързо ще свършат.Но пробвайте.

 100. 100 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 644 Неутрално

  "
  - Ще приложим, дори и в опозиция в следващото народно събрание, конкретен модел на парламентарни разследвания за ключови корупционни далавери и скандали, които остават неразследвани. В техните рамки ще осветлим конкретно и работата на прокуратурата и службата, и изпълнението на различни политически поръчки. "

  "искаме всеки българин да може да чувства България свой дом – източник на сигурност, на подкрепа, мястото, където си най-силен, мястото, където принадлежиш , откъде си тръгнал и където винаги се връщаш. Онова, с което се гордееш и оставяш на децата си, защото твоят дом е делото на целия ти живот. "

  "всеки, който става член на движението декларира липсата на принадлежност към структурите на бившата държавна сигурност и залагаме в устава основание за отказ на прием или изключване на хора, които са въвлечени в корупционни действия."


  ""Да България" трябва да може да запази своите основополагащи принципи. Един от начините за това е простото правило, че нищо не те определя по-добре и не те освобождава от излишни "приятелства", както враговете, които си избираш. Ако "Да, България" не изоставя своя Антикорупционен императив, ако култивира политическа смелост и постави съвсем конкретни и адекватни анти-корупционни мерки като предварително условие за всякакво взаимодействие, това ще ни направи неприемливи за определен кръг лица и организации."

  Подкрепям! Успех!

  4itatel
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK