Въпросът е колко Радев ще се еманципира от жените-генерали, а те - от командирите в Кремъл

Радев прилича повече на кандидат на ГЕРБ. Ако следващият премиер е Бойко Борисов, то единственото разногласие между двамата би било по линията "кой е по-голям мъжкар"

© Надежда Чипева, Капитал

Радев прилича повече на кандидат на ГЕРБ. Ако следващият премиер е Бойко Борисов, то единственото разногласие между двамата би било по линията "кой е по-голям мъжкар"Каква ще бъде политическата 2017 г., ще имат ли успех новите проекти, ще донесат ли предсрочните избори нови управленски формули - с такива въпроси "Дневник" се обърна към политолози и социолози. Четете техните мнения в специалната рубрика "Годината".


Днес - какво мисли Георги Гочев. Обобщението му за 2016 - може да прочетете тук:


Какви нови политически проекти ще се появят?
- Двата проекта, които очаквам, са на Слави Трифонов (незаявен, но не невъзможен) и Христо Иванов (вече заявен). За първия можем само да гадаем, така че няколко думи за втория.


Добре е, че проектът на Христо Иванов се учреди скоро (на 7 януари - бел.ред.) и като политическа партия – и защото "проект" носи една ненужна свенливост и поражда асоциации с това, че някой ще кандидатства за нещо; и защото партията носи реална отговорност да осъществява своите предложения; и най-вече защото партията, ако е истинска партия, излиза от полето на приятелския кръг и оперира като малък модел на самото общество.


Остава обаче един друг ход, който е много по-труден, и той е да се внуши на повече хора, че корупцията освен огромен политически и съдебен проблем, е и начин на мислене, който е дълбоко вкоренен у българите. Това е може би най-трайната обществена черта на българския живот от робството до днес – че за да се постигне нещо, трябва да се плати на някой, който да го уреди. Преборването с нагласата да се урежда – това е мъчното и за него не е достатъчна реформа на съдебната система, нужна е и реформа на вътрешния съд.


Така че реформа на съда – да, но и образование, образование, образование, друг културен модел, който учи, че успехът се постига и другояче, освен с уреждане.


Ще настъпят ли промени и какви в ГЕРБ и БСП?


- Предполагам, че ГЕРБ ще погълнат остатъците от Реформаторския блок. Количествено погледнато, този акт няма особено значение. Символично обаче, той може би ще бъде разпознат в някои среди като един вид знак за това, че ГЕРБ най-сетне се отказват от политическото си езичество.


Що се отнася до БСП, тя е в особена ситуация. По логиката, че е спечелила едни избори, тя трябва да спечели и следващи, само дето знае, че не може да го направи, а и да го направи – не може да управлява – и защото е нелицеприятна, и защото няма ресурс. Изборът е между прагматично скатаване и добре отиграно разочарование.


Каква роля ще си извоюва ДПС?


- Оказва се, че за ДПС не е толкова лошо да стои в опозиция в парламента. Ако управлява, това дразни и не носи особена облага, освен за егото на партийните лидери, но пък някои от тях така или иначе отпаднаха. По-добре е в парламента да бъде в опозиция, а да управлява по места – тихичко и като си сътрудничи с управляващите в правителството.


Да очакваме ли повече популизъм?


- Разбира се. Само че нещо около т.нар. популизъм не се казва ясно. То е, че освен политическо изкрещяване на онова, което хората искат да чуят, популизмът е и готовност на огромна маса от хора да бъдат излъгани. Тази готовност се подхранва от политиците и медиите, но не възниква само от тях, а от цялата ни съвременна култура, която е естетизирала и превърнала в нещо добро лъженето на себе си.


Гримасата на политика, който лъже в очите своите избиратели, и гримасата на онзи, който си прави селфи като някой, който знае, че не е, са в крайна сметка едно и също. Те се индуцират взаимно.


Ще има ли трети кабинет Борисов?


- Има такава теза – че рано или късно Борисов ще се върне във властта. Е, да, но тогава защо изобщо трябваше да я оставя? Това е като с мъжете, които бягат от жените си; когато жената ги приема обратно, тя иска от тях да й покажат или поне да я излъжат, че са станали други. За да се върне, Борисов трябва да се покаже като друг. Което означава да спре да се върти във всички посоки.


Колко още Бойко Борисов ще може да разчита на харизмата си?


- Харизмата не е печка – да я подгрееш, когато изстине. От друга страна, харизмата е и някаква готовност на много хора да видят у някого точно определени качества. Харизмата е нещо лично, но и предварителна нагласа на онзи, който я вижда. Народното харесване на определен вид управници е със сигурност много по-стабилно от очарованието на Борисов.


Възможна ли е коалиция ГЕРБ – БСП?


- Ако ГЕРБ погълнат остатъците от Реформаторския блок и заложат (както досега, макар и с колебание) на дясната идентичност, по-скоро не е възможна. Би било странно да се брандираш като продължение на някогашното СДС и заедно с това да играеш с бившите комунисти. Ако обаче това не се случи и ГЕРБ продължат да изтикват на преден план лица с визията и поведението на някогашните партийни апаратчици, всичко е възможно.


Какви са очакванията Ви за президента Радев, имате ли опасения?


- Макар че беше номиниран от БСП, Радев прилича повече на кандидат, издигнат от ГЕРБ. Ако следващият премиер е отново Бойко Борисов, то единственото разногласие между двамата би било по линията "кой е по-голям мъжкар". Предполагам, че в подобна ситуация съперничеството ще се реши като между древни богове: единият ще си запази властта над земята (разбирай пари за магистрали), а другият ще получи небето (разбирай пари за нови самолети).


По-интересното обаче е друго – отношенията с Корнелия Нинова и Илияна Йотова. В нощта на изборите ясно се видя, че Нинова крачи пред своя кандидат; от своя страна, Йотова вече хитро пусна в обращание темата за лоялността към командващите, която за един военен би трябвало да означава много.


Та въпросът около Радев е до каква степен ще се еманципира от жените-генерали около себе си, както и тези жени-генерали – те до каква степен ще са послушни пред своите командири в Кремъл.


Ще расте или ще отслабва влиянието на шоумените?


- Вижте отговора на въпроса за популизма. Шоумените са просто елитът на онези, които се радваме да сме други. Т.е. всички.


Каква 2017 г. си пожелавате?


- Една година, в която се прибираме повече в себе си, към онова, което прилича на нас и ни е познато.


Още прогнози за 2017 четете в "Годината" - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (164)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Корупцията е борба, защото се превърна в каста/класа на демокрацията.

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Нито Радев, нито жените генерали ще се отърсят от руската опека! Пак ще има шлемове и пак ще заборчнеем на Матюшка с някой милиард!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 507 Неутрално

  С две думи както винаги ако ще се случи нещо добро то ще е от Да България..
  ..Останалото е все същото блато..

 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  [quote#3:"lynyrdS"]добро то ще е от Да България.. [/quote]
  От новата комунистическа партия на Христо не очаквам нищо друго, освен да подкрепя БСП, както е било винаги, когато Костов създаде нЕкоя партийка. Хубавото е, че няма да влезе в парламента!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не мога да разбера с какво ги дразни Бойко такива хора като Гочев ? Гошето уж интелигентно момче пък си изпуска нервите и бълва змии и гущери като крадците и комплексарите. Краде ли му се та съска срещу Бойко, Премиер ли иска да го направим? Ай да го наперим в премиерското кресло та да са опраим в тоя живот веднъж за винаги да на опраи Гошето да разберем и ние от хубаво

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 6. 6 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#2:"lz2"] Пак ще има шлемове и пак ще заборчнеем на Матюшка с някой милиард![/quote]
  Че за какво си правят труда и харчат пари Кремъл ако не да ни окрадат едно хуубаво после? Нищо лично, просто бизнес брат

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  БХ се окака тотално тоталитарно и харизмата му се изчерпа до кота зеро !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  Ами то кърканият Ламбо си го каза в нощта на изборите - "Ти знай'ш ли колко ще е независим ТОЯ?"

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  ПРАВ си - една е БКП и Боцко е нейният пророк !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#8:"emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!"]Ами то кърканият Ламбо си го каза в нощта на изборите[/quote]
  Хи хи, ама как му отива ролята на мафиот а? Журналистите на крака у тях, а негово келешеско превъзходителство с чаша в ръка баламосва раята хи хи

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Весело

  До коментар [#10] от "oporna_to4ka":

  Друго си е БХ - оригиналът !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Няма да се еманципират.
  Рублите, па макар и рубли, се услаждат.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 13. 13 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Човекът, когото наричат русофоб, е прозападно ориентиран, англосаксонски патриот, демократ и либерал. В България е десен и антикомунист. Рядко ляв. Важно е да се отбележи, че съзнателно или несъзнателно този човек се преживява като антропологична норма, като образец за глобално разпространение. Разполага с мандат от историята за „нормализация” на света. „Периферията” подлежи на либерално обучение и демократична стандартизация по американски образец. Периферията иска това, но не на всяка цена знае какво иска или може да го изрази. Дълг е да чуем и това, което тя не казва, но би искала да каже. Ние сме тълкувателите. Разнообразието на културите е неравенство на културите. Слабо модернизираните култури съзерцават предразсъдъци и суеверия, наричани „ценности”, и влачат жалко съществувание на лишени от икономически растеж. Нуждаят се от „инвестиции” и просвещение. Америка има месианско предназначение да демократизира света. Русия пречи.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 14. 14 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 723 Неутрално

  [quote#2:"lz2"]Нито Радев, нито жените генерали ще се отърсят от руската опека![/quote]

  Тъжно, но факт - комунистът името си мени, но нрава на продажник никога.

  Eddie lives... somewhere in time!
 15. 15 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#8:"emil НОВИ ИЗБОРНИ ПРАВИЛА ВЕДНАГА!"] "Ти знай'ш ли колко ще е независим ТОЯ?"

  [/quote]

  http://www.segabg.com/pic/news/27/676522.jpg

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 16. 16 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#14:"tigervi"]комунистът името си мени, но нрава на продажник никога. [/quote]
  Борисов, Плевнелиев, Цачева, Бойкикев, Таков....

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 17. 17 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Чугунориата не е спал. Редили са се на студа пред Поитано за опорни точки.

 18. 18 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 488 Весело

  "Въпросът е колко Радев ще се еманципира от жените-генерали, а те - от командирите в Кремъл"
  Че това въпрос ли е? И защо трябва да се "еманципира"? За да е по-симпатичен на Гочето Гочев? Та "жените-генерали" му отвориха пътя за президентството, а жалката пропагандна интрига за "командирите в Кремъл" на обслужващите презокеанските си господари медии само наляха вода в мелницата му, като дадоха основание на отвратените от безгръбначното поведение на Роско, да гласуват за Радев.

  nègre littéraire
 19. 19 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#18:"Да, Да България-Решетниковски"]обслужващите презокеанските си господари медии само наляха вода в мелницата му, като дадоха основание на отвратените от безгръбначното поведение на Роско, да гласуват за Радев.[/quote]
  Шииу, кой ти плаща не теб не мога да разбера? Много добре работиш, таака хубаво ги нагласяш, пълна лудница праиш, та чак опорна точка се обърка и не мога да разбера кой ти дава пари

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 20. 20 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Радев е кукла на конци, надявам се нямате илюзии по въпроса. Илияна Йотова си го каза "Нито едно ваше движение срещу тази партия няма да ви бъде простено"

  Няма шики-мики.
 21. 21 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Чугунориата не е спал. Редили са се на студа пред Поитано за опорни точки.

 22. 22 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Току що някой си Кирил Петков от "Дай България" сподели пред Антон Хекимян, че Кристианчо Таков сам е признал на учредителното събрание, че е бил 3 години член на БКП. Но той го приемал този факт за нещо естествено, защото сега се борел срещу корупцията и е бил изкупил греховете си.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 23. 23 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 734 Неутрално

  До коментар [#13] от "Кристалин Боков":

  “Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите”.

  (Димитър Благоев „Принос към историята на социализма в България, С., 1976)

  Аз не зареждам в Лукойл.
 24. 24 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6204 Неутрално

  Добър анализ, не бих казал неочакван. Ще поживеем, ще видим...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 25. 25 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 467 Неутрално

  "Корупцията […] е и начин на мислене, който е дълбоко вкоренен у българите."

  Общо-взето това изчерпва темата.

 26. 26 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#20] от "Радан-Издислав Кънев":

  И кво ще стане като не бъде простено? Ще го свалят от президентския пост? Няма да го подкрепят за втори мандат? Ще го гръмнат?! Смешни сте да връзвате на празните приказки на Йотова.

 27. 27 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3522 Неутрално

  Да очакваме ли повече популизъм?

  - Разбира се. Само че нещо около т.нар. популизъм не се казва ясно. То е, че освен политическо изкрещяване на онова, което хората искат да чуят, популизмът е и готовност на огромна маса от хора да бъдат излъгани."Това е истината.То е като при корупцията ,ако намаляват тези дето са склонни да дават за да си свършат по лесно работата,ще намаляват и тези които взимат за да свършат работата по втория начин.Чист пазарен механизъм - Има предлагане,щом има търсене,ще предлагаме повече популизъм.

 28. 28 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Въпрос за русофили, мурзилки
  1. Каква е причината, за майка България, да се сближава с Русия, като:
  - средната руска заплата е по-малка от българската, а минималната е 1/3 от българската
  - като България изнася 2 пъти-повече от Русия на глава от населението, въпреки "големият" износ на оръжие, петрол,злато и диаманти. Ако от сравнението се извадят суровите и полуготови минерали, един българин изнася на световния пазар колкото 6 руснака (600% повече)
  - като всяка година руснаците, напускат Русия и бягат на "Запад" и дори в България, а никой от запада или България не отива в Русия
  - като децата на руския елит - са отишли да живеят "при врага"
  Децата на Путин, Лавров, Хрушчов и т.н.
  - като това е държавата, която е водеща в света по: алкохолизъм, употреба на дрога, убийства и самоубийства, жертви при ПТП и т.н. ( в пъти повече отколкото в България)
  - като продължителността на живота е 10 години по-къса отколкото в България - - като това е държавата водеща в света по изоставени деца и възрастни хора, при живи роднини (в пъти повече отколкото в България)
  - като това е държавата, в която показателите за свобода на медиите, за качество на живот, коефициент джини са по-ниски отколкото в България, а показателите за корупция и липса на демокрация - много по-високи
  - като това е държавата която ни държи (поддържайки пета колона в България в абсолютна енергийна зависимост. А една енергийна зависимост в държава в която има заиа е равнозначни на загуба на независимост, загуба на суверенитет, с заплахата че ако българското правителство не изпълнява нарежданията на Москва ще оставят българите на студено. Няма правителство което да ме се огъне под такъв натиск (както се случи на ББ през 2009, Путин официално го заплаши) А от друга страна ни принуждават да плащаме огромни, надпазарни цени за газ и гориво с което ни обезкървяват икономиката.
  - като това е държавата която изнася всяка година милиарди от България (справка НСИ), като съзнателно пречи на българският износ (България изнася под 2 % за русия, а внася над 12%), и само фирми, „целуващи ръка“ на Путин, имат право да експортират
  - като това е държавата за която се твърди, че има огромен пазар, които ние българите не трябва да губим, а всъщност е малък пазар в сравнение с нашият собствен, европейския (140 милиона руснака и 550 милиона европейци), а като обем е 1300 милиарда (доста по-малък от италианския)
  - като това е държавата, заради която в очите на развития свят ни наричат "троянски коне или магарета"
  - това е държавата в която законност и демокрация са мръсни думи. Там важи закона на джунглата – по силния печели всичко.


  Русия е лошата компания от която България трябва да се отърве веднъж завинаги....
  Практически Русия няма какво да предложи на България в геополитически, цивилизационен и икономически план. Докато обратното е ставало през цялата история на Русия

  И понеже към днешна дата няма нищо привлекателно в Русия, мурзилките веднага ще го обърнат на история, ще говорят за "освобождението" от турско "робство" и за това че сме им "длъжни" по някакъв начин на руснаците (което е пълна глупост- разбира се) искам да спомена няколко факта от историята, които повечето българи не са чували, но лесно могат да се проверят …………..

  1. Турско „робство“ е имало само в България. Ако прочетете историите на съседните държави, били под османско владичество (Гърция, Сърбия, Румъния, Кипър, Сирия, Ирак, Египет……………..) с изненада ще установите, че навсякъде е имало османско владичество или управление, само по някаква незнайна причина в България е имало робство. Защо ? Ами за да се каже, че руснаците са ни освободили от робство и трябва да сме им задължени. През „робството“ българите са имали собствена земя и стока, получавали са пазарно заплащане на услугите си и са имали право да се придвижват свободно и да живеят в границите на цялата империя и извън нея. В същото време руснаците са били крепостни, а дори за тях не се казва,че са били роби. Крепостните са били законно продавани като кучета и помешчика е спал с жената на крепостния когато поиска. Ботев е изпратен от баща си съвсем свободно и законно да учи в Одеса, а с парите който баща му е изкарал, законно с труд в Османската империя и му е изпратил, е могъл да си купи, пак законно крепостни или кучета в Русия.
  И за да не ме обвини някой, че омаловажавам борбата на нашите борци, герои, за национално освобождение ще кажа, че е МНОГО ПО- ГОЛЯМА САМОЖЕРТВА, и много по-достойно, да рискуваш живота си за свобода и национална независимост, когато си материално осигурен и рискуваш бъдещето на децата си, отколкото ако го правиш, като роб и няма какво да губиш и дори не разполагаш с децата си, както руските крепостни. Моите прародители са се били на Шипка, но те роби не са били. Имали са шивашки дукян в Пазарджик, което за времето си е било доста добре. Светла им памет.
  2.Руснаците никога не са мислили да ни освобождават. Няма НИТО ЕДИН документ от който да е видно че са искали да създадат независима държава България. Навсякъде в руските и световни документи, за територията на България пише - окупирани територии и окупационни войски. А и звучи супер наивно, че Русия води 13 войни да завземе Босфора и Дарданелите и да си осигури достъп – до Средиземно море , загубила е хиляди войници, за целта, поробили са 20 народа (освободи ли ги, де) и точна на пътя –на голямата си цел са създали независима България 
  Независима България е създадена , в действителност, на Берлинския конгрес от великите сили (Не защото и те са "обичали" България), а за да разкарат руснаците по-далече от проливите. Тогава и за първи път се поставя дата на която окупационните руски войски да напуснат окупираните територии на България. От тогава русия е най-големият ни враг. Пак не заради някакво специално отношение, към нас , а защото стоим на пътя на вековната им цел. И все по този повод:
  3. Създадоха от чисти българи - "македонската нация"
  4. Насъскаха сърбите да ни нападнат при съединението
  5. ПСВ нахлуха в Добруджа и бомбардираха Варна. Разбира се тогава ген. Колев, ги изпрати по живо, по-здраво обратно, а България подписа Брест-Литовския мирен договор, като страна победител, а Русия с най-големите териториални загуби в историята си.
  6. Нападнаха ни през ВСВ, въпреки че България не е убила нито един руски войник и беше неутрална спрямо Русия. Българското консулство е работило в Москва през цялото време на войната.
  7. Вкараха ни сред държавите, загубили войната, въпреки хилядите паднали български жертви в битките срещу Вермахта.
  8. Избиха цялата българска интелигенция и отнеха най-ценното за българина – земята и възможността, децата му, да се образоват на запад ..................

  И последно да добавя. САЩ два пъти спасява Франция от Германия, като загиват стотици хиляди американски момчета, без САЩ да придобие каквато и да била територия. Т.е. десетки пъти повече отколкото войници на руската империя за "освобождението" на България. И въпреки това Франция води, абсолютно независима от САЩ политика и няма паметник на американски президенти - пред техния парламент.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 29. 29 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  Ние никога не ставаме борчлии на Рассия, ние плащаме данък освобождение.

 30. 30 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Щото Плевнелиев беше много еманципиран. Така и не разбрахме може ли да се наложи над жена си, която по протокол има задължения като първа дама и да демонстрира едно пълноценно семейство. Ако не можеш да управляваш семейството си как ще го правиш с държавата. За Кремъл Гочев е просто смешен - и Плевнелиев и цялата кохорта либерали околко не не казват мищо преди да са чули каква е американската позиция по въпроса. При това главно на американски англисйки в някакви западни издания. Не е ясно 4 години дали имахме президент на България или американски либерал който понякога говори на български за величието на американо - либералния световен ред.

 31. 31 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  [quote#30:"Каишков - Системен нарушител"]Ако не можеш да управляваш семейството си как ще го правиш с държавата.[/quote]

  Др. Каишков, Радеф до къде я докара с управлението на семейството си???

 32. 32 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  Смятам че авторът е преекспонирал по отношение на корупцията като национална черта. Аз лично докато живеех в БГ, както и моите приятели никога не сме давали подкупи. Корупция има когато се сблъскаш с държавната и общинска администрация и регулаторни органи. Едва ли само чрез съдебна реформа би се решил този така наболял проблем. Смятам че ако се ограничи тежестта на държавните регулаторни органи и администрации корупцията и уродливото ѝ разклонение - разпределителни коалиции, ще спадне защото средата която позволя да съществува и развива ще бъде ограничена.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 33. 33 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#30] от "Каишков - Системен нарушител":

  Гледам тука една групичка сте се строили на амбразурата и плюете така усилено че чак слюнките ви опръскаха Аляска. Никъде в статията не се споменава Плевенлиев. И второ още не можеш да сравниш Радев с Плевенлиев. База за сравнение има след време, когато новият президент а бил достатъчно дълго на този висок пост и чрез делата и решенията си е доказал че е по-добър от предишния. Въпросната групичка форумци ( разбирай тролчета ) към която и вие принадлежите опорочочихте форума с помията която постоянно изливате тука.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2486 Любопитно

  Само вие ли не разбрахте още , че Радев и Нинова са хората на САЩ в България ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 36. 36 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#22] от "Кристалин Боков":

  Ми виж, човека си е признал че е бил член на БКП. Нещо лошо ако някой казва истината виждаш ли? И какво е това "Дай България"? Партията току що беше основана. Все още почти нищо не се знае, ама тролчетата трябва да плюете. Спрете се че от вчера ме сърбят ръцете да натрия няколко тролски носове и днеска ще видите дявол посред пладне. Изливате помия с килограми във форума.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 37. 37 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 992 Неутрално

  [quote#13:"Кристалин Боков"]Човекът, когото наричат русофоб, е прозападно ориентиран, англосаксонски патриот, демократ и либерал.[/quote]

  Русофобът е родофил, обратното на русофил!!! Да мразиш поробителя си не означава, че го правиш защото обичаш някой друг. Мразиш го защото ти е враг.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 38. 38 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#34] от "Yossarian":

  Смахнат, като търговското салдо е толкова важно за теб - бегом марш към Русия. САЩ от години са с отрицателно търговско салдо, Япония също, Великобритания и всички развити държави също, ама всички живеят много по-добре от рашистанците.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 39. 39 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  До коментар [#34] от "Yossarian":
  Умник, кажи една държава, на която Русия да е помогнала да стане развита?!?!?!? И може ли държава, която продава само природни ресурси, да бъде модел за подражание и обект на интеграция? - Освен, разбира се, ако не плаща на продажни български политици да внушават на сънародниците си, руска идентичност. чудя се на човек, който не вижда това, на какво основание може да нарече когото и да били "тъпак"?

 40. 40 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 992 Неутрално

  [quote#30:"Каишков - Системен нарушител"]Така и не разбрахме може ли да се наложи над жена си, която по протокол има задължения като първа дама [/quote]

  Я дай линк със задълженията и!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 41. 41 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 723 Неутрално

  [quote#26:"lechevalier"]Ще го гръмнат?! [/quote]

  Не така грубо, има и по-изтънчени и по-ефикасни методи.

  Eddie lives... somewhere in time!
 42. 42 Профил на 678
  678
  Рейтинг: 289 Неутрално

  И като Плевнелиев се беше еманципирал от Русия какво това донесе на българския народ ? Цафна ли, върза ли ? Участваме в едни безсмислени санкции и губим от това ? Какво стана с газовия хъб ? Защо се млъкна ? Нали добрия ЕС щеше да дава пари за него ? Впрочем Плевнелиев защо не посмя да се кандидатира за втори мандат ?

 43. 43 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1041 Весело

  А някои еманципираха ли се от Джим Кери и от Макейн?

 44. 44 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#28] от "iak":

  Всичко което сте написали е абсолютно точно, но трябва да се учи задължително в училище. Не случайно е бясната съпротива на комунистите срещу това да се изучава истинската история в нашите училища.
  Ако сте по възрастен трябва да си спомняте кои специалности бяха под специалното наблюдение на ЦК на БКП и по голямата част от студентите влизаха с привилегии като деца на АБФК а именно право, журналистика, история и международни отношения.
  Това обяснява защо по горе изброените специалности са бастиони на комунистите и последните се борят със зъби и нокти срещу лустрация в тези области.
  Като допълнение искам да отбележа че ние сме получили автономия благодарение на руско-турска война но независимостта си сме извоювали сами, докато сърбите са получили и двете благодарение на руско-турски войни.
  Не съм чувал сърбите да благодарят непрекъснато за освобождението си, нито да са си го платили както сме направили ние.

 45. 45 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Не съм съгласен с една от тезите на автора - Дпс гласуват по най важните закони заедно с ГерБорисов. Герберите по никакакъв начин не са нарушили интересите на Сопола. Пеевски е топлата връзка между тях - не е ли очеизвадно? Медиите на Прасчо се скъсват от хвалби към "любимият премиер".

 46. 46 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#42] от "678":

  Газовият хъб си беше една илюзорна грандоманска идея на Бойка. От къде толкова газ че хъб да се строи. Дано се построи една тръба от ТАНАП до БГ, и още една от Румъния че да можем да се свържим с Европейските коридори и оттървем от Рашистанския газов монопол.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 47. 47 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Весело

  Ах, колко много генерала ще дразни когото трябва!
  Голям кеф ще е и забавление цели 10 години...

 48. 48 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 942 Весело

  До коментар [#38] от "tsyrvulan":

  И на нашата, чистачка, търговското салдо и е положително, но не се прави на много успяла, нито се опитва на ми казва как да живея ...

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 49. 49 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#44] от "pomnesht":

  Разбира се че трябва, защото, в противен случай младите са изложени на болестите "комунизъм" и "русофилство". А това хване ли те --- няма лекуване, направо ти променя ДНК- то.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 50. 50 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#35] от "dark'star":

  Трудно схващат някои. Аз отдавна го писах, военното аташе на САЩ имаше мнение за Радев, ама писателите не разсъждават.

 51. 51 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#42:"678"]И като Плевнелиев се беше еманципирал от Русия какво това донесе на българския народ ? Цафна ли, върза ли ? [/quote]

  Плевнелиев беше президент само 5 години и ролята му в българската политика беше силно ограничена от правомощията му като такъв.
  Но България даже да извадим тези 5 години поне 65 години се намира под непосредственото влияние на Русия като в по голямата част от тях беше в робско положение спрямо нея. Да не би да цъфна и върза? НЕ, НЕ и НЕ. Даже стигна до дъното на Европа благодарение на отровната "братска" дружба.

 52. 52 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  До коментар [#42] от "678":
  Човек, това което губим отт санкциите на Русия е пренебрежимо малко. Обратно - това, което губим от енергийната зависимост от Русия е огромно и застрашава съществуването на държавата ни. Като доказателство, дори във форума дискутираме непропорционално една слабо развита държава с природни богатства, примитивна икономика, ядрено оръжие и хибридни стратегии, вместо да обсъждаме управлението на страната и възможностите за неговото подобряване. Когато Русия се развие така, че достигне по производителност държавите, които се опитва да подрива, сигурен съм, че този спор няма да съществува. Тогава просто ще търгуваме с нея и толкова. Разбира се, това засега е в "бъдеще недостижимо".

 53. 53 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#48] от "iak":

  Тия тука се мислят за много умни като постват факти изолирани от фактическата обстановка, че даже и обиждат като си мислят че така проявят превъзходството си. Такова салдо, такиви едни големи работи и прочее недомислици. Не може да има силна държава без силна икономика. А не може да има силна икономика ако мнозинството изпитва трудности да свърже двата края.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 54. 54 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Абе защо никой не говореше Бойко колко ще се еманципира от началниците в Брюксел...?

 55. 55 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#33] от "tsyrvulan":

  Плевньо беше толкова слаб президент, че е много трудно някой да падне под неговото ниво...

 56. 56 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  До коментар [#54] от "buran":
  Защото те ни дърпат по пътя, по който западноевропейсктие държави са постигнали своя стандарт и начин на живот. С какъвто се събереш, такъв ще станеш. Оттук и огромната разлика между отношението към ЕС и отношението към Русия.

 57. 57 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  До коментар [#55] от "buran":
  В развитите държави силата на един президент се определя от това, по посока на какъв модел на развитие тласка страната си. Та какъв по-добър модел е пропуснал Плевнелиев с критиките си към Русия?!

 58. 58 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 733 Неутрално

  "корупцията освен огромен политически и съдебен проблем, е и начин на мислене"
  Манталитета е трудно променяща се величина!
  Настроение: ТЪЖНО

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 59. 59 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 992 Неутрално

  [quote#54:"buran"]Абе защо никой не говореше Бойко колко ще се еманципира от началниците в Брюксел...?[/quote]

  Това е също толкова тъпо, както Ловеч да се еманципира от столицата София.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 60. 60 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#55] от "buran":

  Дали Радев ще е по-добър от Плевенлиев предстои да се види. Ако вие и подобните ви индивиди имате ясновидски способности, моля да ги споделите с тук списващите форумци, и ви предлагам да се пробвате професиолна като ясновидци.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 61. 61 Профил на t_
  t_
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#18] от "Да, Да България-Решетниковски":

  Хаха. Как го измисли това? За безгръбначното поведение на Радко тепърва оди ще се пишат. Поне до момента показа, че е твърде безгръбначен. Курнелка говори вместо него. Чака да му измислят какво да каже. Да не говорим, че отговорност определено не иска да поеме или не може. Наиграхме се с него. Мъжкарче изглежда и добър военен може и да е. Ама не мисля да успее да организира нещата. И нещата със съставянето на правителството не вървят май. Тоест, не успява да си свърши и малкото задължения. Роско като го гледам само не може да марширува правилно, инъче определено показа характер.

 62. 62 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Весело

  До коментар [#47] от "Добрин Велков":

  Ако не можеш да си намериш други забавления освен забавния Радев, ми е жал за тебе.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 63. 63 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 487 Любопитно

  [quote#61:"t_"]И нещата със съставянето на правителството не вървят май. Тоест, не успява да си свърши и малкото задължения[/quote]

  Малко се пообърках тука за кого става дума. За Радко или Роско говориш?

  over the under
 64. 64 Профил на t_
  t_
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#30] от "Каишков - Системен нарушител":

  Е това ли ще рече, че е безгръбначен??? Да вчеме да я окове, понабие, дръпне мъжкарската, та белкем се появява тук - таме с него? Да вземе да я възпре да се раздели с него???
  Стават такива работи. Обаче открито се обяви срещу олигархията и то токрито се озъби на собствените си хора.
  До тук Радко чака Корни да му подаде реплики. Ай, стига бе, той е страшно готин и независим пич?!

 65. 65 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#60] от "tsyrvulan":

  Какви ясновидски способности - като видиш абсолютната нула, която ни е президент вече 5 година, няма нужда да си гений за да осъзнаеш, че е много много трудно някой да бъде по-слаб президент...

 66. 66 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Радев се противи на БОйко и на частната ТОЛ система? Защо? Щото тя ще струва 30 млн лв всяка година от данъкоплатците в ръцете на честния частен концесионер! КОйто Боко ще си го избере! След това няма да има 30 млн лв на година за пехотата или за авиацията!
  Радан-25% от обществените поръчки са за ДПС, и поне 25% за ГЕРБ! Поръчките се печелят от 5 фирми, които НИКОГА не се конкурират по между си!
  ИПИ-70% от общинските и "само"40% от държавните пари се ПРАХОСВАТ! КАК? с НАГЛАСЕНИ обществени поръчки!
  Каквото и да си говорим, става върос за пари! ЗА МНОГО пари!
  Щял да се образува антикорупционен блок, който обаче бил за частна собственост в монополни сектори и за обществени поръчки, възлагани от дЕсни премиери!
  Така я борят дЕсните корупцията 27 години, че тя само РАСТЕ!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 67. 67 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#56] от "авторът":

  говорим за независимост на държавния глава. едно е да имаш обща политика с държави с които си в съюз. друго е да чакаш да ти спусне "началника" какво да ти е мнението. нали точно затова се предполага, че ЕС е по-добрия избор - всички държави имат мнение и общата политика се гради, на база интересите на всички страни членки...

 68. 68 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  " Макар че беше номиниран от БСП, Радев прилича повече на кандидат, издигнат от ГЕРБ. Ако следващият премиер е отново Бойко Борисов, то единственото разногласие между двамата би било по линията “кой е по-голям мъжкар”."

  Mакар косвено сходна теза изрази и бившият президент Петър Стоянов! Смятам, че има логика...

  I Want To Believe
 69. 69 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Любопитно

  До коментар [#65] от "buran":

  И от къде знаеш че Радев няма да е същата или по-голямо нищо от Плевенлиев ако не си ясновидец?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 70. 70 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#36:"tsyrvulan"]Ми виж, човека си е признал че е бил член на БКП. Нещо лошо ако някой казва истината виждаш ли? [/quote]
  Ми друг човек ще си признае че е с картонче... Ама ще се разкае и ще стане пръв борец срещу корупцията и член на другарския съд на "Да България"

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 71. 71 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Много русофилска злоба и откровена малограмотност се лее от чугунените глави. Четете бре, четете бре, русофили!

 72. 72 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#31:"4ort"]Др. Каишков, Радеф до къде я докара с управлението на семейството си??? [/quote]
  Навсякъде се показва с жена си, когато е необходимо - като Оланд, Саркози, Камерън и американския Обама, за разлика от българския Обама, кептан сардж.

 73. 73 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#64:"t_"]До тук Радко чака Корни да му подаде реплики. [/quote]
  както г-н Плевнелиев чака да му натиснат копчето play и да започне - агресивните действия на Русия заплашват единството на евроатлантическия съюз доминиран от великото и прогресивно влияние на американските ценности, които без съмнение са пряко следствие от прогресивния ход на историята и в този смисъл трябва да приемем Америка като велик водач и т.н.

 74. 74 Профил на 5ar8
  5ar8
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Отговорът на въпроса от заглавието на статията е :Колкото е възможно, според възможностите на тези които го подкрепят.

  5ar8
 75. 75 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#66] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  Написали сте един куп глупости. Това за проценти от обществени поръчки които отиват към ГЕРБ и ДПС можете ли да потвърдите? Ами според мен 100% от фирмите "спечелили" ( които не са нищо повече от SPV-та ) се отчитат на власт имащите независимо кой управлява, ама не мога да го докажа.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 76. 76 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#69] от "tsyrvulan":

  по-долу от абсолютната нула, няма накъде...

 77. 77 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Въпросът е колко лузъри ще се опитват да плюят по легитимно и с с голямо превъзходство е избран Радев - от мъдрия български избирател.
  А защо го правят не е въпрос - от завист и дребна злобичка....
  характерна за загубилите, но с големите претенции. И за тези на които им плащат да бъдат такива

 78. 78 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  До коментар [#30] от "Каишков - Системен нарушител":

  Ами, парясания Бойко..., защо го забравяш...? Плевнелиев поне е отгледал три деца. Бойко Борисов, какъв пример дава за здраво семейство или семейни ценности? Никакъв...! Освен, абсолютния си егоизъм, друго не можа да покаже...!

  Бивш tww09306483.
 79. 79 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Любопитно

  До коментар [#70] от "Кристалин Боков":

  Не разбрах какво сте искали да кажете за това с картончета? За футболен мач където се раздават картони от съдията на играчите ли става въпрос? Трябва да бъдете малко по-конкретен.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 80. 80 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#76] от "buran":

  При абсолютната нула, което е физичен термин, материята каквати ние я знаем спира да съществува. Нещо да се е дематериализирало по времето на Плевенлиев?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 81. 81 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  До коментар [#75] от "tsyrvulan": Да, мога да потвърдя, че лицето Радан Кънев каза тези думи [quote#66:"Антикорупционен блок-Да Корупция!"] Радан-25% от обществените поръчки са за ДПС, и поне 25% за ГЕРБ! Поръчките се печелят от 5 фирми, които НИКОГА не се конкурират по между си! [/quote] в интервю по БНР(с водещ Лили Маринкова)! Което слушах на живо! Беше в Неделя! Мога да потвърдя, че ВЯРВАМ на казаното! Затова го цитирам!
  Каквото и да си говорим, става въпрос за ПАРИ!
  А в демократична България-и за КОРУПЦИЯ!
  Въпросът според мен е до колко Радев ще кандиса на дЕсната корупция! Поне за сега-не кандисва! То затова го избраха хората като мен-ПРОТИВ Ретрограден Меркурий от Б!
  Спорът на Радев с Борисов за ТОЛ системата е върос на ЦЕННОСТИ и широко отворени врати за корупция! 30 млн лв за частен концесионер на ПОЛ системата, без да си мърда пръста! Или 30 млн лв повече пари за пехотата и авиацията например!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 82. 82 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#80] от "tsyrvulan":

  националното ни достойнство например...

 83. 83 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#81] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  Какво е това нещо "дясна корупция"? Един от най-големите корупционни скандали "Цанков камък" по кое вереме се случи и кой се облажи? Корупцията няма посока или цвят. Колкото БСП е корумпирана или не-корумпирана, същото важи и за ГЕРБ. А за големите шлемове на една плеяда БСПарски партийни функционери въобще не искам и да споменавам. За ВЕИ на преференциални цени, които точно Станишев наложи, също не искам да споменавам. Това не е корупция, това е визшата ѝ форма - разпределителни коалиции. Кажи сега, има ли Българската държава или Българска фирма която има опит в изграждането на тол система?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 84. 84 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Джафкайте се тука, джафкайте. Ма Йотова като направи български граждани 500-600 000 рускоговорящи новодомци по Черноморието..... да видим каква песен ще пеете?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 85. 85 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#82] от "buran":

  Това че твоето достойнство е достигнало абсолютната нула и се е разпаднало въобще не означава че с другите е така. Аз навсякъде в чужбина заявявам с гордост че съм Българин.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 86. 86 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 723 Неутрално

  [quote#65:"buran"] много много трудно някой да бъде по-слаб президент[/quote]

  Пропускаш Гоце, силата му бе да отстрелва архари и малолетни кучки...

  Eddie lives... somewhere in time!
 87. 87 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  То, едни жени...... Уплах да получи човек като ги погледне!

 88. 88 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 992 Неутрално

  [quote#82:"buran"]националното ни достойнство например...[/quote]

  Националните предатели, а и всякакви други предатели, нямате достойнство! Достойните не стават продажници! Само дребните човечета ставате предатели. Примерно русофили.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 89. 89 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 723 Неутрално

  [quote#72:"Каишков - Системен нарушител"]Навсякъде се показва с жена си[/quote]

  Тука улучи в десятката, жена му стана малко преди изборите, а преди му беше любовница и негова подчинена. Та за морала на бъдещия президент толкоз.

  Eddie lives... somewhere in time!
 90. 90 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#85] от "tsyrvulan":

  Аз също съм горд, че съм Българин. Срам ме е, че Плевньо ни беше държавен глава. Надявам се, че правиш разлика...

 91. 91 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#2:"lz2"]Нито Радев, нито жените генерали ще се отърсят от руската опека! Пак ще има шлемове и пак ще заборчнеем на Матюшка с някой милиард![/quote]

  Гарванът грачи грозно, зловещо,
  псета и вълци вият в полята...

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 92. 92 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 814 Неутрално

  До коментар [#32] от "tsyrvulan":

  +++++++++++++++++++++++++++++=
  Прав сте.
  Самото законодателство, прекалено усложнените административни процедури, страх и некомпетентност от администрация, огромното количество регулиращи органи и регулации, безконтролната прокуратура (която може да ви направи на див петел за нищо) са благодатната почва на която избуява корупцията на всички нива - от най-дребната до едрата политическа.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 93. 93 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 814 Неутрално

  До коментар [#42] от "678":

  Интересна работа
  Санкциите са наложени на около 150 физически лица и около 50 фирми (виж защо, има достатъчно информация). Между тези физически лица има и изтъкнати виолончелисти, много близки лично путину.
  Путин наложи ембарго върху вноса на стоки от ЕС. Да не споменавам идиотщините на росселхознадзор за вноса на хранителни стоки
  Огромни загуби викаш. При около 1,2% дял на износа за русия загубите са компенсирани в рамките на месец-два. В същото време вносът от русия (енергоносители) въобще не се е променил.
  Хъб ви се е приискал. Бълнуванията на безмозъчната тиква за хъбове са същите както бълнуванията на агента гоцко за енергийни центрове

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 94. 94 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#90] от "buran":

  След като сте горд че сте Българин, как тогава националното достойнство е било сведено до абсолютната нула. Ако достойнството е изчезнало - няма да казваш с гордост че си Българин и даже ще се опитваш да скриеш националността си.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Весело

  До коментар [#77] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  Сам си поставяш изнасилено въпросче за бъдещето и съвсем сам, целенасочено и субективно си правиш заключенията.
  Въпросът е защо го пишеш тук?
  Така и така сам си си достатъчен.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#79:"tsyrvulan"]Не разбрах какво сте искали да кажете за това с картончета? [/quote]
  Картончета за регистрация към ония служби... Щом може членове на "Да България" да бъдат бивши партийни членове, защо да не могат и бивши агенти на ДС да са? Стига да са се разкаяли.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 97. 97 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#93:"serafin"]Огромни загуби викаш. [/quote]
  400 хил. работни места. Малко ли е?

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 98. 98 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 451 Неутрално

  [quote#44:"pomnesht"]кои специалности бяха под специалното наблюдение на ЦК на БКП и по голямата част от студентите влизаха с привилегии като деца на АБФК а именно право, журналистика, история и международни отношения. [/quote]

  Аха, Кристиан Таков....

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#84:"chichka"]Ма Йотова като направи български граждани 500-600 000 рускоговорящи новодомци по Черноморието..... да видим каква песен ще пеете?[/quote]
  Най-много да хвърлим Йотова от скалите, та един път за винаги да се разбере, че тази земя е българска и никакви "новодомци" нямат правото да се месят в българските работи.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#67:"buran"]едно е да имаш обща политика с държави с които си в съюз. друго е да чакаш да ти спусне "началника" какво да ти е мнението.[/quote]
  Ми тези от БСП и АБВ нали точно това правят!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK