Либерална демокрация и безпросветност

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (242)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Мнозина българи не биха дали на българските цигани равни права, защото просто не ги смятат за равни."Господин Левчев,правата и задълженията вървят ръка за ръка.Мнозинството от циганите не смятат,че имат каквито и да било задължения към когото и да е.Те считат,че тяхно право е всички да се съобразяваме с техните етнически традиции и социала да работи за тях.Е,няма как да стане това.

 2. 2 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Добре е че се започва с приложение на либералната демокрация в ислямския свят. Само дет е написано толкова манипулативно, както и всичко останало по долу. Няма нужда да си представяме, то се случва. Християните в мюсюлманския свят не само че нямат права, но и периодично са унищожавани физически. Какво се случва при нас. Права. Много хубаво. Но еднакви ли са задълженията. Либералната демокрация не изисква ли равни права и задължения. Нима социалните системи в цяла Европа не работят на 80 % за малцинства. Не се ли прави анализ, че същите тези малцинства, неработещи, неучещи, неспособни да приемат нашите правила, раждат в пъти повече деца и в един момент ще станат повече от работещото мнозинство. Те искат правото да бъдат мюсюлмани, тяхната религия е начин на живот, не приемаш и признаваш нищо друго. И после какво се случва. Има нещо много гнило в тъй наречената либерална демокрация. Тя е предназначена за определено общество, тя работи за хора с определено мислене. Няма как да бъде отглеждана в лабораторни условия. Не става. Мултикултурализъм и либерална демокрация са две несъвместими понятия. Лъжа, измама.

 3. 3 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  Научаваме се от другаря Левчев, че и българите, и британците не само правят грешни избори, но са и пълни тапанари. Другото забележително откритие на Владо е, че преди либералната демокрация симфонична музика не е съществувала. С такива популяризатори всяка кауза е обречена да погине.

 4. 4 Профил на molon.labe
  molon.labe
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Да гарантираме правата на малцинствата!? е колко по-гараннирани от това?? И когато нециганите станат малцинство как ще им изработват помощите?

 5. 5 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Аз съм стар противник на "пряката демокрация" (с едно изключение - Швейцария). Предстваям си, ако Теорията на относителността беше подложена на референдум...

  Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
 6. 6 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Мнозинството българи, които гласуваха за мажоритарна избирателна система, нямаха никаква идея какво точно означава тя. Те бяха умишлено подведени..."

  Не е коректно да подценяваме вота на гражданите в референдума с обяснения за невежество. От друга страна, политическите сили и анализатори имаха достатъчно време да изразят позициите си

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 7. 7 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Либералната демокрация се руши с отработен подход, откакто съществуват религии.
  Разрушава се личността (физически или чрез дискредитиране) и посредством мащабна пропаганда се отричат убежденията и.

 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  Пак някакъв неделен трудно смилаем поръчков матрял за либералната демокрация която видите ли била светлото бъдеще а българите били расисти защото не се радват либералните болшевики или по-точно шамани-чекисти които им отреждат да плащат данъци за да хрантутят социално слабите братя! Диктатура на малцинствата наД мнозинството е основната програма на неолиберализма!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Повърхностна и манипулативна статия.
  Не си губете неделното време с нея.

 10. 10 Профил на id
  id
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Либерасти си посипват главата с пепел. Добро начало, явно могат да мислят, когато искат. Не е гаранция, че щ е направят каквото трябва.

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  Какво биха правили например християните в едно общество доминирано от мюсюлмани, които имат демокрация, но задължават всички да спазват правилата на исляма в личния си живот? "
  умерена опозиция в Сирия , създадена и въоръжена именно в името на демокрацията нали .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  [quote#6:"neut"]Не е коректно да подценяваме вота на гражданите в референдума с обяснения за невежество. От друга страна, политическите сили и анализатори имаха достатъчно време да изразят позициите си [/quote]
  Всъщност не,нямаха време и на национално ниво тези неща трябва добре да се обсъдя, защото това е демокрация в действие а не някаква двуметрова чалга звезда да е ракета носител на квази демокрация и квазинационализъм!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 13. 13 Профил на pur6ing
  pur6ing
  Рейтинг: 392 Гневно

  Владко, Владко - наследникът на татко.....
  Нека му е сладко....

  Така е когато не можем да излъчим истински хора да водят нацията.

 14. 14 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 225 Весело

  "Но ултра десните и ултра леви популисти не предлагат никакво решение на проблема на тези недоволни хора."

  Напротив, строят им църкви и ги вкарват още по-дълбоко в описаната от Сократ пещера:

  "В алегорията за пещерата, разказана от Сократ в платоновия диалог "Държавата", хората са приковани в една пещера, така че не могат дори да обърнат глава назад, където е изходът от пещерата. Те цял живот гледат насрещната стена, по която един източник на светлина отвън прожектира обекти, които преминават пред входа на пещерата. Ние, прикованите хора, живеем с убеждението, че тези сенки по стената са реалността."

  Добър анализ.

 15. 15 Профил на pur6ing
  pur6ing
  Рейтинг: 392 Гневно

  Тя и Евгения Живкова исказва политически мнения, що пък Владко да мълчи....

 16. 16 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Раждането на деца от други деца на по 12-13 години е част от либералната демокрация. Според Левчев. Всеки който е против тази гнусна практика, ограничава гражданските права на циганите. Потресаващо!

 17. 17 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  Оковите ни са нашите предразсъдъци и предубеждения

  които ни пречат да се огледаме и да видим реалността. Дори, ако някой бъде освободен от оковите си и излезе навън, и после се върне да ни разкаже за истинския свят, ние ще му се присмеем.
  ____________
  Е вие на всеки се присмивате щом не е окрилен от либералния ентусиазъм и казвате ,че мъдростта на мнозинството, когато то е неинформирано,е меко казано доста съмнителна!!!
  Казвате: Ако искате да сте мъдри гледайте сутрин рано Босфор ТВ,Нова и Европа нашите ментори ще ви сугерстират за да влезете информирани в правата вяра!

  А реалността е друга съобразявайте се с нея и бъдете реалисти,вашите господари ще оттеглят от Козяк ще останете ли твърди без грантове да се придържате към убежденията си или ще се преориентирате като комсомолските секретари след соца дето смениха посоката и обърнаха китката?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 18. 18 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 714 Любопитно

  [quote#16:"VR|46"]

  Раждането на деца от други деца на по 12-13 години е част от либералната демокрация. Според Левчев.[/quote]
  Това къде го прочете, че аз съм го пропуснал?
  Напротив - твърди, че често когато власта на закона е заменена от други фактори се сига до там, че "просветата губи битката с безпросветността" ...

  Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
 19. 19 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2794 Любопитно

  [quote#0:"статия"]Затова либералната демокрация е власт на закона. Мнозинството управлява чрез своите представители, но то няма право да репресира малцинствата. [/quote]
  Владо усещаш ли се какви ги плещиш? Значи либералната демокрация била власт на закона обаче имало едни малцинства които никой нямал право да закача например ако горят гуми и опушват с отрови цял квартал защото това е част от техният оригинален и приридосъобразен начин на живот и оботатявяща ни културна особеност?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 20. 20 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "Либералната демокрация, така презирана и от религиозните фундаменталисти".

  За да се спаси либералната демокрация, първо трябва да се отговори на един важен въпрос:
  Какви са разликите и приликите между поп, медиум, гледачка и баячка?
  Всички ползват кръст, тамян, свещи и офиси потънали в сумрак, търгуват с делюзии, "облечени" в "добро" или "зло" и отричат върховенството на разума и силата на човешките възможности, издигайки над всички и всичко форма на сюреализъм, дефинирана като "бог".
  Пропагандират собствените изопачени представи сред масите, но не им предлагат достоверна информация за ценностите на либералната демокрация, явяващи се алтернатива. Разчитат на подлеца за подкрепа, а подлецът се възползва от слепеца, който делюзията е произвела.
  Слепците се мобилизират срещу разума, "черното" става "бяло", ненормалното става норма, а неморалното - ценност.

 21. 21 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Всичко в статията е вярно и неоспоримо.

  .. а наште комунета , както винаги използват за аргументи против - циганите,Ердоган, мюсюлманите и прочие..

  За същите дребни комунета едно време враг беше капитализма
  сега либералната демокрация..

 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2085 Весело

  Яааааа? Владо сменил тона?
  Дава го вече не революционно-громящо и предводителски сочещо пътя за масите, а с тънка нотка на поуморен мъдрец, промълвящ бисерчета към недорасляците му неразумни, миличките те ...

  Ама тя па същата. Пълна каша в понятията.
  Която им пасва идеално, обаче, на конструкта. И затова са я прегърнали така въодушевено и изцяло и въртят, сучат, ама на кашата понятийна не посягат, че тя им е темелите.

  И драги ми Владо, още по-драги ми Левчев, какъв "алегорията за пещерата, разказана от Сократ в платоновия диалог "Държавата" те патил? Платон използва формата, а не "цитира" Сократ. Като човек на словото не мисля, че Левчев се е объркал в изразяването на мисълта си. А просто толкова го и е чел. Но пък се позовава. Типично за "школата" на либер ... таковата. Интелигентщини, а не интелектуалци.

  Но все пак този пореден идеологически труд Левчев е полезен. Защото онагледява отново за какво иде реч чисто идеологически под шапките на Владо и другаре.
  Сократ, Платон, Русо, тоя дрът лицемер ...
  Но ни гък за Кант ...
  А именно Кант е основата на "онази" либерална демокрация, която беше изградена в Европа и която последните десетилетия обяздиха и подмениха турболиберетата ентелехентски като Владко с другаре. На които, съвсем естетсвено, им пасват Сократ, Платон и Русо ... Но пък се пънат да са деца на Просвещението ... Типично за либера ... таквозата ...

 23. 23 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Опасявам се, че либералната демокрация днес губи битката с националпопулизма.
  ==================================
  Владимир Левчев продължава да се изживява като главен партиен агитатор на онази част от американските олигарси, които се наричат по незнайни причини "либерални" и които за пари за готови да съсипят всичко което им пречи да ги докопат - национални иконимики, национален суверенитет, национална история, самите нации и т.н. е типичен пример защо хората се отвратиха от либерализма и американските транснационални корпорации. Левчев е расъл в номенклатурно семейство, цял живот е ползвал привилегиите на най близката до Живков каста, дори заради тях придобил сегашния си социален статус на главен либерален демократ и говорещ от името на самата либерална демокрация. Е как да звучи сериозно човек,обгрижван от комунистическотоо УБО, хранещ се в стола на ЦК на БКП, почиващ в станцията на ЦК на БКП, учещ английски в курсове за деца на "висшия партиен актив" и сега пишещ проповеди като за неделно религиозно училище на тема "Колко велика е американската демокрация"?

 24. 24 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Наивно пропагандно писание на доста скромен човек.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 25. 25 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3530 Весело

  "Ако имаше народ от богове, тяхното управление би било демократично. Такова перфектно управление не е за хора."

  Ефектен лаф, но категорично неверен. Погледнете староцръцката митология. Зевс непрекъснато заплашва другите богове, приковава Прометей, провесва на верига жена си Хера, изхвърля бебето Хефест от Олимп, защото врещи и му пречи.....

  Написаното в материала се опитва да циментира остаряващото мнение, че малцинствата имат повече права от мнозинствата. Хареса ми обаче изразът, че всеки е част от някакво малцинство. В контекста на либералните ценности аз съм част от малцинството на образованите, работещи, хетеросексуални мъже, които за всичко са виновни. Ние сме длъжни да носим икономиката на гърба си и в същото време ни се внушава че сме ксенофоби и домашни насилници.

  Еретик
 26. 26 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#18] от "Nil satis nisi optimum":

  Ето тук:
  "Например често чувам следното: "Защо да им даваме помощи, ако не работят?"

  Разбира се леко манипулативно представя нещата, защото умишлено е пропуснал за какво точно циганите получават помощи. А именно защото практикуват раждане на деца като източник за доходи. Това, че го правят от 12-13 годишни явно също не е проблем за автора.

 27. 27 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2130 Неутрално

  [quote#22:"xm..."]А именно Кант е основата на "онази" либерална демокрация, която беше изградена в Европа и която последните десетилетия обяздиха и подмениха турболиберетата ентелехентски като Владко с другаре. [/quote]

  Много добре казано. Тия живеещи в echo chamber-и където кънтят само лозунгите на Маркузе и Хабермас надувки самообявили се за интелектуален елит така и не разбират, че на хората не им е писнало от либералната демокрация, а от това чудовище в което бавно и полека я превърнаха левичарите в Западна Европа и САЩ. Реват за малцинствата нон-стоп, непрекъснато измислят нови и нови такива само и само да атомизират все повече обществото и да го превърнат в оградени и воюващи един с друг лагери, които с желание да разрешат на такива като Владо да им направляват животите, щото не се трае вече. Извинявам се много Владко, ама между това да не се преследва хомосексуализмът, което е напълно нормално и в традициите на либералната демокрация, и това на деца в трети клас да се обяснява, че е нормално да искат да са друг пол вместо биологичния си, което е пълна перверзия и злоупотреба с тях няма нищо общо. И това че аз съм срещу второто и дори бих употребил насилие ако някой се опита тук да го прави с децата ми, не означава че съм хомофоб и мразя обратните, колкото и да обичате да обобщавате на едро. Нито ме прави безпросветен. Дневник вече тотално деградира. До скоро се мъчеха да го играят обикновен левашки рупор тип "Гардиън", но вече паднаха на нивото на някакви псевдо-медии като Salon и The Huffington Post, където редовно публикуват подобни статии, в които се обяснява на бялото хетеросексуално мнозинство какви са отпадъци... Между другото и собственика на "Hustler" Лари Флинт редовно пише такива "редакторски" в списанието си - твърдо е убеден, че когато малцинствата в САЩ станат мнозинство, всичко ще тръгне по мед и масло. Порнографията и леващината в един дух - хобот за хобот през вековете...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 28. 28 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  Прав е, че народната демокрация не беше истинска. Но либералната демокрация истинска ли е или поредната уловка на дъртите западни империи. Те бяха заробили половината свят и го представяха за износ на цивилизация. На всичко отгоре не можаха да го разделят по братски и си спретнаха две световни войни. Удариха арабския сват и го представиха за арабска пролет. И когато Путин не ги пусна в Сирия, демонизираха Русия. Организираха Майдан за 5 млд долара и спретнаха фашистки преврат. Накрая пак опустошиха и Сирия. Това ли ти е либералната демокрация бе Левчев?

  Judjuk
 29. 29 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  "Другарю Живков-никой не може да ми забрани да ви обичам."И другаря Живков естествено даваше с пълни шепи от благата на комунистическата номенклатура на "поетът" изрекъл тези думи.Крушата не пада по-далеч от дървото,така че синът на въпросният"поет" си е намерил някой Живков,за който подобни статии са музика за ушите му.

 30. 30 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Отлична статия на Левчев. Плебсът естествено не иска да вникне в написаното, а го критикува на база произход.
  Не иска и да се замисли, че щом като един номенклатурен наследник е осъзнал и преодолял тежкото бреме на собствения си произход, това е признак е извисяване и основание за уважение.

  СЛАВА НА УКРАЙНА.
 31. 31 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  И тия левотолерасти така и не разбраха,че повечето хора нямат нищо против малцинствата,а против привилегиите,които получават въз основа на цвят на кожата,религия ,сексуални предпочитания и етнос.Всеки трябва да има равни ПРАВА с останалите,но и равни ЗАДЪЛЖЕНИЯ.

 32. 32 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  [quote#21:"lynyrdS"]За същите дребни комунета едно време враг беше капитализма
  сега либералната демокрация.. [/quote]
  Всъщност комундетата и техните дечица веселушки които едно време им гореше червената звезда в сърцето сега са смели либертоносци, сега като Тъмп смени администрацията ще започнат пак да хапят ръката която ги е хранила! За някои това си е фамилна черта да се подмазват на силните на деня!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 33. 33 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#26:"VR|46"]Разбира се леко манипулативно представя нещата, защото умишлено е пропуснал за какво точно циганите получават помощи. А именно защото практикуват раждане на деца като източник за доходи. Това, че го правят от 12-13 годишни явно също не е проблем за автора. [/quote]
  Ако някой нарушава закона тряба да понесе цялата строгост на закона, независимо дали е кмет от мнозинството, или някой от малцинството.
  "Затова либералната демокрация е власт на закона."

  Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
 34. 34 Профил на Иван Иванов
  Иван Иванов
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#3] от "Lemmy":

  Не е прав Левчев. Само българите дето не знаят как се пише "тъпанар" са тъпанари.

 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  Тази статия трябваше да излезе преди телешкия референдум, на който мнозина гласуваха за, водени от емоциите си без дори да се замислят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  "Прав е Русо, че демократичното управление е по-подходяща за богове. Или поне за грамотни и добре информирани хора. Демокрацията в общество на неграмотни и неинформирани хора, или на хора "информирани" с фалшиви новини и конспиративни теории, т.е. дезинформирани, скоро се превръща в диктатура на посредствеността. А от там - в авторитарна диктатура на любимия народен вожд."

  Няма шики-мики.
 37. 37 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  [quote#31:"mushashi"]И тия левотолерасти така и не разбраха,че повечето хора нямат нищо против малцинствата,а против привилегиите,които получават въз основа на цвят на кожата,религия ,сексуални предпочитания и етнос.[/quote]
  Либертокомундетата ли не знаят???
  Че нали техните ментори измислиха модела в който работещите и тези с некорпоративен бизнес трабва да опъват каиша и да плащат данъци за да може КОРПОКРАЦИЯТА да взима парите да предлага стоки и услуги через своите картели и монополи на тези които не могат да си ги позволят сами!??? Този модел на либертоболшевизъм разжяжда всяко общество в което се въведе!
  Даже по времето на Ленин е било по-поносимо защото като вземат от хората добитък са го давали на колхоза а сега каквото им вземат го дават на картелите и монополите а след това пак ги карат да си го плащат веднъж с данъци и веднъж като потребители!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 38. 38 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2625 Неутрално

  Баща му на този смяташе народната демакрация за истинска. Той пък смята либералната за истинска. И сега коя е истинската? Демокрацията върви в комплект с още една дума - справедливост. Точно тя определя истинността. Когато стана въпрос за визите за българи за Америка, западняците ни обясниха, че не могат да ни съдействатс ответни мерки, щото щял да им се увреди туризма. Техните интереси са по-важни от справедливостта. А не се посвениха да унищожат руските ни проекти. Лоши или хубави, тези проекти си бяха наши и ние трябваше да решаваме, не те. Ние трябваше да решаваме и за четирите блока на АЕЦ-Козлодуй. Няма либерална демокрация Левчев, никаква няма, когато има имперски интереси. И когато няма справедливост.

  Judjuk
 39. 39 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  Да живее либералната демокрация и най-вече да живее управляващият в момента от нейно име елит!!!
  Може да живеят и слугите на елита.
  Останалите да си мълчат и да не се обаждат!!!
  Това е накратко - ако не ви се чете дописката на Левчев.

  [email protected]
 40. 40 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Лев4ев още не е проумял основни неща!

  При либералната демокрация мнозинството и малцинството имат днакви, гарантирани от закона права, НО само при едно условие - ако се ДЪРЖАТ като граждани. Който няма гражданско ПОВЕДЕНИЕ, губ и гражданските си права!

  Второ - Лев4ев все още не е разбрал разликата между либерална демокрация и либерастия и между толерантност и толерастия.
  Псо4вали сме я много пти в този форум, няма сега заради него ПАК да я коментираме.

  Ляво- тлерастията и меркелизма са ВРАГ на либералната демокрация от европейски тип!

  Те прдставляват по същество една диктатура.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 41. 41 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2130 Весело

  [quote#33:"Nil satis nisi optimum"]Ако някой нарушава закона тряба да понесе цялата строгост на закона, независимо дали е кмет от мнозинството, или някой от малцинството.
  "Затова либералната демокрация е власт на закона."[/quote]

  Да де, ама в това което се случва в ЕС и САЩ не е така. Клиторотомията е престъпление по смисъла на закона в цялото ЕС и САЩ, ама никой не я преследва. Щото била "културна особеност". Не преследват и насилствените бракове с малолетни (които съвсем не са изолирани в средите на нашите индо-европейци). Хората точно това ненавиждат, не равните права. Обаче за влъхвите на мултикултурализма и толерастията това да не разрешиш на някакви изроди да осакатят детето си е висша форма на крайна дясност, ксенофобия, ислямофобия и въобще безпросветност.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  Прав е Левчев като казва, че либералната демокрация е само за просветените....
  Тук (под статията) най-безпросветните са отворили най-големи усти, без дори да подозират, че с приказките си доказват тезата му!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#7] от "ruby":

  ''
  Либералната демокрация се руши с отработен подход, откакто съществуват религии. ''

  Я сега ни просветли каква ''либерална демокрация'' е царяла при ''ruby"нените кхмери в ''изчистената'' от религии Кампучия?

  П.С. Браво!!! Продължавай да градиш образа на атеист - видиотен и невеж!!! Ти си по-полезна от цяла рота проповедници!!!
  Успех!!!

 44. 44 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  По стар ляво- толерастки навик Лев4ев изкарва себе си "просветен", а хората"безпросветни" !

  Такова голо само4увствие е характерно по- скоро за нискобразованите, които са попро4ели малко основите на Кант, Сократ , Аристотел, Питагор , про4ели са най- ве4е марксистката им трактовка и си мислят, 4е вси4ко знаят.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 45. 45 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Напротив! Пропуснал си част от това което съм казал - "дори ако си кмет от мнозинството". Тогава всички тролове се юрнаха да обесняват, че момичето било незнамкакво си и правилно я ... кмета.
  "Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Лицемерецо, извади първом гредата от окото си"
  До коментар [#41] от "Тюфлекчия":

  Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  [quote#40:"mr.lottalove."]Който няма гражданско ПОВЕДЕНИЕ, губ и гражданските си права! [/quote]

  Какво разбираш под "гражданско ПОВЕДЕНИЕ"?


  [quote#40:"mr.lottalove."]Лев4ев все още не е разбрал разликата между либерална демокрация и либерастия и между толерантност и толерастия. [/quote]

  Ако ти си разбрал, покажи къде е границата помежду им.

  ...Това най-отдолу не казва нищо.


  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  [quote#27:"Тюфлекчия"] Тия живеещи в echo chamber-и където кънтят само лозунгите на Маркузе и Хабермас надувки самообявили се за интелектуален елит така и не разбират, че на хората не им е писнало от либералната демокрация, а от това чудовище в което бавно и полека я превърнаха левичарите в Западна Европа и САЩ. Реват за малцинствата нон-стоп, непрекъснато измислят нови и нови такива само и само да атомизират все повече обществото и да го превърнат в оградени и воюващи един с друг лагери, които с желание да разрешат на такива като Владо да им направляват животите, щото не се трае вече. [/quote]
  +1
  Само с едно не съм съгласен - че не разбират.
  Е, Владко и такива като него и аз мисля, че не разбират, но гурутата и предводителите им много добре разбират.
  А Владко с другаре усещат поне на първосигнално и подсъзнателно ниво, че става въпрос за мястото им в агитпропа, в който са се нацедили като куче в каруца. И на която агитпропска каруца са заплашени днес и ока НПО-шки, който са яхнали, и ритлите грантаджийски, които стискат.
  И че могат да изпаднат в калта, ако се разкапе каруцата. Е, калта образно казано. Те, самооблащените, ако не са начело по медии и трибуни, се чувстват все едно в калта сред плебса. Над който са си по рождение и по дифоут ...
  Пък и за лаладжийстване в реалния живот къде другаде ще им плащат?

  Та за това иде реч тука по нашите си краища ...
  Неотроцкистите в Щатите американците ги отхвърлят от себе си, техните авери в Европа губят позиции, а обслужващият им персонал се щура, снишава и мимикрира. Като междувременно набляга на "кернгешефта", както се прави във всяка фирма в момент на криза - задълбават в алабализмите, "доказвайки" обществената си "необходимост" и значимост.

 48. 48 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3530 Неутрално

  До коментар [#33] от "Nil satis nisi optimum":

  "Ако някой нарушава закона тряба да понесе цялата строгост на закона, независимо дали е кмет от мнозинството, или някой от малцинството"

  Ами на харата затова им писна, защото ТРЯБВА, ама не се прави. То и при комунизма благи приказки разправяха, ама не станаха.

  Еретик
 49. 49 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  [quote#42:"Храбър"]Прав е Левчев като казва, че либералната демокрация е само за просветените....[/quote]
  Ми да си ходи в САЩ където в масонските ложи има само просветени!
  Тук толкова се отдаваме на тази либерална демокрация ама не ни се получава! Ей ги ромовете страдат,старците също,бедност мизерия...

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 50. 50 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  До коментар [#41] от "Тюфлекчия":

  Именно!

  То4но тези, които не се дъжат като граждани на либералните държави от европейски тип, най- много пла4ат за граждански права и културни особености.

  То4но такива като Лев4ев, които не разбират, 4е няма права без спазване на гражданско поведение, защитават клиторотомията, браковете с малолетни, клетите мигранти, нарушаващи вси4ки грани4ни закони и т.н.

  Ляво- тлерастията е диктатура и се държи като такава- с медийна цензура, полицейска принуда срещу несъгласните, насилствено налагане на 4ужди, невропейски културни и образователни практики, сдебно преследване на инакомислещите и т.н.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 51. 51 Профил на mimeto71
  mimeto71
  Рейтинг: 388 Весело

  Значи Хилъри дето винаги е била на държавна софра е либерал,а Тръмп е комунист и левичар.Ако това е така,то и това дето го е надраскал автора е вярно.
  Либерално и демократично е да оставим разни брадясали да избият християните в близкия изток,но нямаме право да се защитаваме в собствените си страни,щото брадясалите тук са клети бежанци и малцинство.

 52. 52 Профил на valentin345
  valentin345
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Харесвам те Левчев, но много си мек. Направо попитаи - защо огромната част от тази нация мрази тези, дето крадат кокошки, телевизори, някоя и друга ръждясала кола и подобни неща. А не мрази тези, които крадат цели заводи, цели раиони от земята ни, подписват безсрамни договори и задължават народа си с милиярди за много години напред. Странен народ, бих казал, не по-точно - болен. Левчев продължаваи, не се страхуваи, има хора с тебе, не си сам. Истината винаги побеждава, дори и този които я произнася да страда или да загине.

 53. 53 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  До коментар [#46] от "Храбър":

  Гражданско поведение озна4ава да спазваш законите на државата, в която живееш, да си плащаш данъците, тока, водата, да си гледаш децата и да се грижиш за образованието и възпитанието им, когато държават, в която живееш, поиска от теб защита срещу нашевственици, да й я дадеш и т.н.

  Тогава и само тогава имаш граждански права.
  Ако си гражданин.

  Пришълци, нахлули в нарушение на вси4ки закони, отказващи регистрация и под4нение на законите, нямат граждански права.

  Издигането на културните им особености НАД правата на местното гражданско население, е ляво- толерастия!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  [quote#51:"mimeto71"]Либерално и демократично е да оставим разни брадясали да избият християните в близкия изток,но нямаме право да се защитаваме в собствените си страни,щото брадясалите тук са клети бежанци и малцинство.[/quote]
  Първо там няма демокрация.
  Второ - забележи как Ганди е спечелил в борбата си за независимост на Индия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Манголюбив памфлетец. И геювците се споменават мимоходом. Затоплизъма is missing.

 56. 56 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#48:"Костадин Иванов"]"Ако някой нарушава закона тряба да понесе цялата строгост на закона, независимо дали е кмет от мнозинството, или някой от малцинството"

  Ами на харата затова им писна, защото ТРЯБВА, ама не се прави. [/quote]
  Това е проблемът. Всички ругаят "малцинаствата" когато нарушат закона. И са прави, но когато някой от мнозинството, да го няречем например, Иван Евстатиев - кмет на Стрелча, или Динко направи същото - мнозинството застава като Матросов на амбразурата...

  Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
 57. 57 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#52:"valentin345"]Направо попитаи - защо огромната част от тази нация мрази тези, дето крадат кокошки, телевизори, някоя и друга ръждясала кола и подобни неща. [/quote]
  Нещо ненормално ли има в това човек,който се е трудил цяла година да произведе някаква продукция,да мрази човека,който идва и му я краде?Трябва да го обича ли?
  [quote#52:"valentin345"]А не мрази тези, които крадат цели заводи, цели раиони от земята ни, подписват безсрамни договори и задължават народа си с милиярди за много години напред. [/quote]
  И какви доказателства за това твърдение имате?Хората не могат да хваната и вкарат в затвора тези,за които споменавате.Ако смятате,че повечето хора са във възторг от олигарсите и политиците,сте в голяма грешка.Ама много голяма.Освен ако и вие като Левчев не живеете в някакъв измислен свят и си нямате понятие за чувствата на "плебса" както се изрази един подобен на вас.

 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  [quote#53:"mr.lottalove."]Гражданско поведение озна4ава да спазваш законите на државата, в която живееш, да си плащаш данъците, тока, водата, да си гледаш децата и да се грижиш за образованието и възпитанието им, когато държават, в която живееш, поиска от теб защита срещу нашевственици, да й я дадеш и т.н. [/quote]
  Това без усилия може да се приложи и за Хитлерова Германия, Южна Корея.....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  До коментар [#52] от "valentin345":

  Тая ляво- толерастка песен я пей на някой друг! Не си първият, който я опитва и не вървиш! Как пък не измислихте някоя нова пропаганда ?

  Гражданите мразят еднакво и циганската престъпност и едрата икономи4еска престъпност от български, турски, цигански, еврейски и какъвто и да е друг произход!

  Но...въпросът , който разглеждаме, не е кой какво МРАЗИ, а защо не се спазват гражданските права, а някои са недосегаеми.

  Без зна4ение на етноса им.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 60. 60 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#56:"Nil satis nisi optimum"]И са прави, но когато някой от мнозинството, да го няречем например, Иван Евстатиев - кмет на Стрелча, или Динко направи същото - мнозинството застава като Матросов на амбразурата...[/quote]
  По същата логика може да кажете,че хората харесват и Джак Изкормвача.Досега не съм чул или прочел НИТО ЕДИН ЧОВЕК,който да защитава Евстатиев.Нито един.А станалият нарицателен Динко се подкрепя от незначителен брой хора.Незначителен.Ама за такива като вас е най-лесно да го дават за пример,че бил харесван от българите и да правите негативни изводи за българите като цяло.Ами не го харесват.

 61. 61 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  [quote#2:"baxter"]работят на 80 % за малцинства.[/quote]
  ...на "" % - харесва ти този плевел в езика - много просташко!, и от тук нататък какво предлагаш? Народно-народна република, либерална диктатура или какво? И аз не харесвам това безредие с липса на задължения на определени малцинства, но не предлагам НРБ с нов ТЖ начело!
  А ти?

 62. 62 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  До коментар [#7] от "ruby":

  Да избягаме поне за молко от неграмотността. Религиите съществуват преди либералната демокрация. Предполагавм, че е трудно да не се пишат глупости, когато се тролува и във всяко писание трябва да се спомене /негативно/ религията.

  Колкото до статията - всичко хубаво, ама в един момент малцинствата имат по-големи права от мнозинството. В примера с циганите - да има и безработни българи и такива, които се нуждаят от социално подпомагане, но какъв процент са от съответния етнос. Когато малцинството "яхне" мнозинството и не се съобразява с порядките му, няма начин мнозинството да не е, да кажа развълнувано и недоволно

 63. 63 Профил на valentin345
  valentin345
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Харесвам математиката, хубаво е някои да направи тази сметка, за собствено успокоение и за успокоение на масите. Всички деиствия след Указ 56 - заводи, фабрики, земи, банки, фирми - фалирали, + Белене + заменките по морето и балканите + офшорки (има ли цигани участвували там, едва ли, та те са неграмотни, нали ?) = всички помощи изплатени+ окрадени кокошки+разбити къщи+крадени коли. Равенството не се получава. Тогава кои се оказва наи-големия враг на България, а?

 64. 64 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2085 Весело

  [quote#39:"karabastun"]Да живее либералната демокрация и най-вече да живее управляващият в момента от нейно име елит!!!
  Може да живеят и слугите на елита.
  Останалите да си мълчат и да не се обаждат!!!
  Това е накратко - ако не ви се чете дописката на Левчев. [/quote]
  +++++++++++++++++++
  Чак ти завидях на краткостта и точността на обобщението!

 65. 65 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  До коментар [#53] от "mr.lottalove.":
  Каква е разликата между ляво-толерастия и....дясно-толерастия?
  Щото ако има лява, би трябвало да има и дясна толерастия..(каквото и да значи последното).

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 66. 66 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  До коментар [#58] от "Храбър":

  Темата днес е либералната демокрция и граданските права, а не диктаторски режими от фашистки тип.

  Кое не ти е ясно, 4е търсиш под вола теле?

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 67. 67 Профил на libertariansky
  libertariansky
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Левчев за пореден път точно в десятката ! Кой разбрал, разбрал. Кой не - се плюнчи да развива расистки теории...

  Give me Liberty Or Give me Death !
 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  [quote#59:"mr.lottalove."]...въпросът , който разглеждаме, не е кой какво МРАЗИ, а защо не се спазват гражданските права, а някои са недосегаеми. [/quote]

  Това, че държавата не изпълнява всички свои задължения към гражданите, не прави либералната демокрация по-лоша.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#60:"mushashi"].Досега не съм чул или прочел НИТО ЕДИН ЧОВЕК,който да защитава Евстатиев.Нито един.[/quote]
  "Случайно познавам Евстатиев, доктор по право е, един от най-успешните кметове на Пазарджик, а след това и на Стрелча. Не ми се вярва да е бил толкова безразсъден и да налети на малката пикла. Мирише ми на постановка."
  Това е цитат от форум. Да давам ли и други?

  Україна Переможе! Слава Героям! Слава Україні!
 70. 70 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  [quote#66:"mr.lottalove."]Кое не ти е ясно, 4е търсиш под вола теле?[/quote]
  Обяснявам ти, че щом не можеш да дадеш точно определение, значи не си достатъчно просветен за да критикуваш...Иначе казано критиките ти не са правилни.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 71. 71 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 501 Разстроено

  Ще ме извинява г-н Левчев, ама толкова глупости е натворил, че няма накъде повече! Използва грешно и икономически, и социологически, и политологически термини; има нарушено причинно-следствена връзка още във втория абзац; логиката не просто куца, а е ампутирана! Дори на мен, въпреки че съм привърженик на усилията за интеграция на циганите, ми се повдига от тоя буламач!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 72. 72 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 279 Разстроено

  [quote#23:"Каишков - Системен нарушител"]Левчев е расъл в номенклатурно семейство, цял живот е ползвал привилегиите на най близката до Живков каста, дори заради тях придобил сегашния си социален статус на главен либерален демократ и говорещ от името на самата либерална демокрация.[/quote]

  Тази каста пак е на власт, успяха да се трансформират в капиталисти!

  [quote#23:"Каишков - Системен нарушител"]Е как да звучи сериозно човек,обгрижван от комунистическотоо УБО, хранещ се в стола на ЦК на БКП, почиващ в станцията на ЦК на БКП, учещ английски в курсове за деца на "висшия партиен актив" и сега пишещ проповеди като за неделно религиозно училище на тема "Колко велика е американската демокрация"? [/quote]

  В Америка е партокрация, две партии се въртят във властта, олигархията дава пари за предизборните кампании на политиците!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 73. 73 Профил на bad_owl
  bad_owl
  Рейтинг: 254 Весело

  Негативното отношение към либералната демокрация обикновено се изразява първосигнало и емоционално. Либералната демокрация е "либерастия" и "толерастия". За тези врагове на Европейския съюз, които са и хомофоби.............."

  Айдеееее. Малко се е поувлякъл нещо автора. Що ли имам чувството , че е представител на огромното мнозинство - това на глупаците.

  Атлантистите са фашисти маскирани като социалисти, действащи като комунисти и веят байрака на демокрацията. А тия дето им верват....
 74. 74 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  До коментар [#65] от "Храбър":

  Дясно- толерастия няма.

  Дясната, консервативна политика и манталитет изклю4ват толерастията.
  Днес се полу4ава така, 4е консерваторите защитават либералната демокрация от ляво- толерастките диктатори.

  Типи4ен ляво- толерастки диктатор е Меркел.
  Оставен без съпротива, меркелизмът ще промени етни4еския, културния, религиозния и цивилизационния състав на Европа и НА ПРАКТИКА ще унищожи либералната демокрация от европейски тип.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 75. 75 Профил на borismt
  borismt
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Основни противници на либералната демокрация са некадърниците и неудачниците. Защото тя дава равни права и възможности на всички, а така некадърниците и неудачниците нямат с какво да се оправдаят.
  Имам три въпроса към противниците на либеиралната демокрация :
  1. Кой ще избере кой да бъде диктатора.
  2. Ако диктатора се окаже лош за мнозинството кой и как ще го смени.
  3. Ако обичат чалга , а държавата я забрани или ако обичат рок и държавата го забрани , тогава какво правим.....

 76. 76 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "...или биват умишлено подвеждани да не правят, разлика между либералната демокрация в обществото и неолибералната икономика."

  Напълно вярно е, че са две различни неща, но също така е вярно, че неолибералната икономика е задължително условие за устойчивото съществуване на либералната демокрация.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 77. 77 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#69:"Nil satis nisi optimum"]Това е цитат от форум. Да давам ли и други?[/quote]
  Ами ти какво искаш да напише негов приятел?Щом го познава ясно е,че са приятели,а няма да се учудя и адвокатката му да го е писала това нещо.Значи от едно мнение във форум правите изводи ?Ами браво.Аз трябва ли да си съставям мнение за всички белгийци заради педофила Дютрю,за холандците от партията на педофилите,за норвежците от Брейвик и така нататък?

 78. 78 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2774 Любопитно

  [quote#74:"mr.lottalove."]Дясно- толерастия няма. [/quote]
  Като няма, защо тогава наричате толерастията лява?
  Не е ли по-просто левите да бъдат наричани толерасти?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 79 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#67:"libertariansky"]Кой не - се плюнчи да развива расистки теории...[/quote]
  Човешка "зоологическа" градина. На снимката високо просветени европейци от западна Европа наблюдава малцинство от различна раса на "зоологическа изложба". Всички "екземпляри" от малцинството умират в рамките на година. Либералите мълчат като пукали за това велико тяхно наследствво.
  http://2.bp.blogspot.com/-hvvl3qiruoI/UGok7B0821I/AAAAAAAAEW8/qaVFYQ2SG8o/s1600/image_thumb10.png

 80. 80 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2130 Весело

  [quote#77:"mushashi"]Аз трябва ли да си съставям мнение за всички белгийци заради педофила Дютрю,за холандците от партията на педофилите,за норвежците от Брейвик и така нататък?[/quote]

  Не - ти нямаш право да си съставяш собствени изводи за нищо, ако ще да са на база логика и да почиват на факти, статистика и т.н. Виж просветените могат да обобщават на едро на база изказване в анонимен форум и да те държат отговорен за него, както и цялата група към която принадлежиш. Така работи "либералната демокрация" според Левчев и феновете му във форума.
  Интересно откъде знаем, че това изказване не е направено от някой индо-европеец от Пазарджик, който е захлебил при кметуването на Евстатиев? Тогава цялата парадигма малко отива на кино де, щото Евстатиев ще излезе приятел на малцинствата, а в такъв случай педофилията му е разрешена, защото който го напада е крайно десен и безпросветен. Тия другари живеят в някакъв такъв безумен свят.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 81. 81 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1398 Любопитно

  Либералната демокрация, камарада Левчев, работи само при хора на едно и също еволюционно ниво, с еднаква култура, разбирания и начин на живот. Англичани, французи, италианци, българи, австрийци, етс. нямат никакъв проблем да живеят заедно в едно общество, да спазват законите и правата на всеки. Проблемите започват, когато в това общество се появат елементи с чужда култура, религия и начин на живот, несъвместими с либералната демокрация. Които, отгоре на всички, са абсолютно убедени, че точно тяхното разбиране за живота е правилно и агресивно се мъчат да го наложат на околните. Та, именно тогава мирното съвместно съществуване става невъзможно и принципите на либералната демокрация започват да носят повече вреди, отколкото ползи. В смисъл, ползите са за агресивното, отказващо да се итегрира малцинство, а вредите - за издържащото го мнозинство. И това мнозинство може и да търпи до време, но рано или късно започва да се бунтува. В момента в Европа сме точно на този етап. А как ще завърши всичко това, зависи само от реакциите на политиците. Ако те са неадекватни, ако продължат да си заравят главите в пясъка, да остават глухи за проблемите на мнозинството, като в същото време оставят малцинствата да вилнеят - то тогава нищо добро не може да се очаква. Но, ако политиците се осъзнаят и се захванат да озаптят и контролират така обгрижваните малцинства, то може пак да заживеем в либерална демокрация, където всеки уважава всеки и спазва правата му.
  Обаче, съдейки от това, което виждам, от безхаберието на хората, от които зависи всичко, ми се струва, че първият вариант е все по-реален. Колкото и да реват такива, като камарада Левчев.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 82. 82 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#80:"Тюфлекчия"]Виж просветените могат да обобщават на едро на база изказване в анонимен форум и да те държат отговорен за него, както и цялата група към която принадлежиш. Така работи "либералната демокрация" според Левчев и феновете му във форума. [/quote]
  Това им е типичният номер-покажат някоя гротексна фигура като въпросният Динко и излизат с тезата-щом си против ислямските бежанци,значи подкрепяш Динко.Това е положението-щом не си съгласен с тезата им,значи подкрепяш най-големите боклуци.Щом не си съгласен гейовете да осиновяват деца,значи си хомофоб.Щом искаш да няма привилегии въз основа на раса или етнос значи си расист и ксенофоб.

 83. 83 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2130 Весело

  [quote#75:"borismt"]Имам три въпроса към противниците на либеиралната демокрация :[/quote]

  Приятелю, тези въпроси ги задай във форума на вестник "Земя" или на събиране на симпатизанти на "Атака". Тук никой не е против либералната демокрация - против сме това, което Левчев се опитва да изкара "либерална демокрация". Ако проследиш развитието на тези идеи до татко им Джон Лок ще видиш, че "либералната демокрация" няма нищо общо с бюрократичната тирания, която ни пробутват за такава последните 20 години. Левчев точно за това ратува - държава, която е всесилна и има право да мачка индивида, стига да е в името на "общото благо". А за такива като него "общото благо" се изразява в това което те, "просветените" решат. Ако решат че общото благо е всички да станат вегани - край, спира се консумацията на месо и животински продукти. На който не му харесва - идва тежко въоръжената милиция и го затваря, а ако се противи го застрелва (както по едно време в САЩ редовно разстрелваха разни сектанти живеещи в комуни). Точно това което Левчев иска води до диктатура. По-добре го питай него следното:
  1. Кой решава кое е добро и зло?
  2. Има ли право държавата да се меси в личния живот на гражданите и да го регулира законово?
  3. Имат ли право отделни групи от обществото на специален статут поради техни характерни особености и исторически наслагвания?

  Като видиш отговорите и ще разбереш защо плюем по Левчев, а не по либералната демокрация.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 84. 84 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  [quote#78:"Храбър"]Като няма, защо тогава наричате толерастията лява? [/quote]

  Понеже левичарството и толерастията вървят ръка за ръка.

  Като десничарството и консерватизма.

  Неделими са.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 85. 85 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 225 Весело

  Дненик, някакви "бълхи, конски мухи и други паразити" са ме накацали във форума. Как да направя така че да спрат да ме следват. Очевидно много усърдно ме четат, но никак не поумняват.

  До коментар [#62] от "daam":

  Разкарай се бе простак. Майка му и поп.

 86. 86 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2130 Весело

  До коментар [#82] от "mushashi":

  Тази гротеска беше стигнала до крайна форма при президентстването на Хюсеин Обама. Разни просветени непрекъснато приключваха всяка дискусия относно политиките на ислямо-комуниста, като директно заявяваха, че всеки който е против (Обамакеър примерно) е расист и точка. Та и другаря Левчев също - навремето баща му раздаваше акъл как един писател трябва да прокарва Априлската линия сред масите, сега синът се е нагърбил с нелеката задача да обяснява напредничавостта на толерастията сред пезънтите дето навремето се редяха на опашки за банани, докато той чакаше да звънне чичкото от "Разносна търговия" (УБО) и да му донесе пресни и свежи ягоди докато навън е -20 градуса...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 87. 87 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1156 Любопитно

  [quote#67:"libertariansky"] Кой не - се плюнчи да развива расистки теории...[/quote]

  Мунчо, що вий , кат стане дума за граждански задължения и спазването им и за спазване на закона, винаги заговаряте за расизъм, ъ?

  Същото правят и ляво- толерастите, замо че те заговарят за "национал- популизъм" !

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 88. 88 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#86:"Тюфлекчия"]Та и другаря Левчев също - навремето баща му раздаваше акъл как един писател трябва да прокарва Априлската линия сред масите, сега синът се е нагърбил с нелеката задача да обяснява напредничавостта на толерастията[/quote]

  ++++++++++++++++

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 89. 89 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#86:"Тюфлекчия"]Та и другаря Левчев също - навремето баща му раздаваше акъл как един писател трябва да прокарва Априлската линия сред масите, сега синът се е нагърбил с нелеката задача да обяснява напредничавостта на толерастията сред пезънтите дето навремето се редяха на опашки за банани, докато той чакаше да звънне чичкото от "Разносна търговия" (УБО) и да му донесе пресни и свежи ягоди докато навън е -20 градуса...[/quote]
  То да е само това-такива като фамилия Левчеви без проблем посещаваха капиталистическите държави,а такива като чичо,които искаха да напуснат страната ги разстрелваха като кучета на границата или вкарваха в затвора.И сега синовете и внуците на партизани и номенклатурчици се опитват да се изкарат защитници на правата на човека.Няма такава наглост като тяхната.Друг въпрос е,че също като бащите и дядовците си са опортюнисти и не им пука за права на човека,а за определени суми,отпускани от дадени хора.

 90. 90 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Добър анализ, хареса ми че се използва "Държавата" на Платон, върху което имах навремето изпит и още го помня. Много неща на се разбират от мнозинството, в чиято човешка (нашата, вкл. и моята) природа е да действа първосигнално и затова си сипят и тези пейоративни обиди във форума тук например - "либерастия" и "толерастия", макар, че едва ли някой може да даде смислено обяснение какво е това - действа се на принципа "обида е за ония другите, кеф ми е да им го втъкна с тия думи, не ме интересува какво е, ама нека да им е гадно, виждам че и други го ползват, и на мен ми олеква тъй като им го кажа." И точка. Мисъл няма.

 91. 91 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1156 Весело

  [quote#30:"Rhapsody of Fire"]Не иска и да се замисли, че щом като един номенклатурен наследник е осъзнал и преодолял тежкото бреме на собствения си произход, това е признак е извисяване и основание за уважение.[/quote]

  От син на комунисти е станал ляво- толераст! Развитие!
  Щот днес ТАМ са грантовете!

  От дете на властта е станал дете на грантовете!

  Еволюция!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 92. 92 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  [quote#40:"mr.lottalove."] Лев4ев все още не е разбрал разликата между либерална демокрация и либерастия и между толерантност и толерастия.
  Псо4вали сме я много пти в този форум, няма сега заради него ПАК да я коментираме. [/quote]

  До коментар [#90] от "Черен хумор на кило":

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 93. 93 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#77:"mushashi"]Ами браво.Аз трябва ли да си съставям мнение за всички белгийци заради педофила Дютрю,за холандците от партията на педофилите,за норвежците от Брейвик и така нататък? [/quote]

  Много добре казано!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 94. 94 Профил на mimeto71
  mimeto71
  Рейтинг: 388 Любопитно

  [quote#54:"Храбър"]Първо там няма демокрация. [/quote]

  Дай да се разберем сега,как да няма демокрация?Нали Нато я наложи в Афганистан,Ирак,нали редовно имат демократични избори,значи е демокрация.Значи излиза,че по време на арабската демокрация,християните в Ирак бяха избити и прогонени,а сатрапа Асад ги защитава.Значи като Левчев и аз мога да заключа,че демокрация и то либерална такава е тогава когато се избиват и насилват християни.Либерална е и демокрацията в Германия доскоро само ги натискаха християнките,а вече и ги и газят.

 95. 95 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Всяко държавно управление има нужда от либерален коректив. Дотам. Либералите са негодни да управляват по дифолт.

  Иначе съм съгласен да има нормална левица в бг. Левчев, Дичев, Дайнов и т.н. биха били на място там.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 96. 96 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1398 Весело

  [quote#41:"Тюфлекчия"]Клиторотомията е престъпление по смисъла на закона в цялото ЕС и САЩ, ама никой не я преследва. Щото била "културна особеност". Не преследват и насилствените бракове с малолетни [/quote]

  Преследват се, но само ако са дело на бели, хетеросексуални християни. Ако ти например обрежеш дъщеря си или си вземеш 10-годишна булка, то законът ще се стовари отгоре ти с цялата си строгост и месеци наред ще те развяват по медиите с пълното ти име, снимка, адрес, етс. В графата "културни особености" минава, ако е извършено от небял, нехристиянин и неевропеец.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 97. 97 Профил на borismt
  borismt
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Либералната демокрация означава: Всички да могат да избират и да бъдат избирани. Това да се повтаря на 4 години. Хората , ако не са доволни да искат нови избори. Всички имат равни права пред закона и спечелилите, и загубилите изборите.
  ХАЙДЕ КАЖЕТЕ КАВО ПО ДОБРО ПРЕДЛАГАТЕ ВМЕСТО, ДА правите гол популизъм !!!!!

 98. 98 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1398 Любопитно

  [quote#50:"mr.lottalove."]То4но тези, които не се дъжат като граждани на либералните държави от европейски тип, най- много пла4ат за граждански права и културни особености. [/quote]

  Интересен колаж от туитър:
  https://pbs.twimg.com/media/C03dhP4W8AAq3zp.jpg

  На картинката пише:
  "Мрази европейците, будистите, атеистите, хомосексуалните, жените, кучетата, виното, хамона, твоята цивилизация, твоята култура, твоята страна и теб! И се оплаква от "ислямофобия!"

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 99. 99 Профил на borismt
  borismt
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Либералната демокрация ти предоставя възможност ако си сгрешил (и на изборите ) да можеш да се поправиш. Диктатурата не дава такава възможност......
  Кое ви пречи в либералната демокрация , за да можете да гоните и постигате мечтите си. При либералната демокрация, човек може да се издигне в обществото благодарение НА СОБСТВЕНИТЕ СИ СПОСОБНОСТИ И ТРУД , ИМЕННО ЗА ТОВА НЕКАДЪРНИЦИТЕ И МЪРЗЕЛИВЦИТЕ НЕ ОБИЧАТ ЛИБЕРАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ. ТЕ ИСКАТ ОБЩЕСТВО, В КОЕТО, ДА МОЖЕШ ДА СЕ ПОДМАЗВАШ, ДА ШИКАЛКАВИШ И ЛИЗАЙКИ НЕЩО НА ДИКТАТОРА ДА ЖИВЕЕШ ПО ДОБРЕ ОТ ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ДОСТОЙНСТВО И НЕ ИСКАТ ДА ЛИЖАТ НО СА КАДЪРНИ И РАБОТЛИВИ....... Това сме го виждали, особено по възрастните ....

 100. 100 Профил на borismt
  borismt
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#98] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  Точно тези които се ОПЛАКВАТ включително и от ислямофобия СА ВРАГОВЕ НА ЛИБЕРАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ. тОВА СА ХОРАТА КОИТО СА СЛАБИ , КОИТО НЕ ИСКАТ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ и затова искат да я няма либералната демокрация, защото диктатурата ще може да ги изравни с кадърните, достойните и работливите....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK