Стари коалиции, нови проекти и пълен хаос

Христо Иванов и Радан Кънев

© Велко Ангелов

Христо Иванов и Радан КъневДо извънредните парламентарни избори остават три месеца, които в нормалния свят се наричат "активна кампания". Период, в който партиите се втурват да се виждат с потенциалните си гласоподаватели, за да им припомнят какво са свършили досега и да ги помолят за това да ги подкрепят – първо с дарения, след това с убедено застъпничество и накрая с гласа си. Вместо това в дясното политическо пространство настъпи хаос, шаш и паника.


Въпросът пак, както в последните 20 години,
е кой с кого ще се разделя и събира


Накратко публичните и непубличните разговори по темата вървят в следната логика: Има нов проект на бившия правосъден министър Христо Иванов, който очевидно за всички държи политическата, моралната и електоралната инициатива. Както всеки нов политически проект, основното предизвикателство пред него е възходящият му тренд да не пресъхне, преди изобщо да е влязъл в парламента. Покрай него напълно официално и публично желание за съвместни дейности изразиха разнообразни политически и граждански формации извън традиционно разбираното като дясно политическо пространство.
На второ място стоят ДСБ, хората около Радан Кънев и новият им проект "Нова република". До скоро те държаха електоралната инициатива в дясното политическо пространство, но обективната реалност е, че провалът на Реформаторския блок рефлектира както върху колабораторите с ГЕРБ, така и върху тези, които бяха опозиция – нещо, което между другото се случва всеки път, когато двете групи се разделят и изпокарат. Хората около Радан Кънев се намират в следната не съвсем приятна ситуация – вече не държат електоралната инициатива, както беше преди 3 години; абсолютно немислимо е да се върнат към Реформаторския блок; явяването на избори заедно с новата формация на Христо Иванов крие своите рискове, а явяването самостоятелно е дори по-опасно.


На трето място - партиите от така наречения Реформаторски блок, които останаха докрай във втория кабинет на Борисов. За тях ситуацията е следната – задържането им във властта означава, че поне част от електората им продължава да ги подкрепя. За сметка на това загубиха изцяло протестния заряд отпреди 3 години и твърдите им ядра хич не са толкова твърди, колкото е това на ДСБ. За тях най-добрият вариант щеше да бъде новият проект на Христо Иванов изобщо да не съществуваше, а ДСБ да нямаше избор, различен от това да играе с тях.


Само изброените дотук проблеми са достатъчни за да създадат поредния скандал в дясно. Нещата станаха значително по-тревожни с още няколко развития от последните дни. Първо се чуха гласове от средите на "Да, България", че не са сигурни за партньорството си с ДСБ, защото е стара и следователно компрометирана партия. След това и приблизително едновременно започнаха да се появяват отцепници в СДС, които искат да се движат заедно с хората на Радан Кънев, а пък членове на ДСБ, водени от гласа на професор Калин Янакиев, застанаха зад позицията, че мястото на партията все пак е в Реформаторския блок.


И това е моментът, в който средностатистическия десен гласоподавател си казва:


"Аз за политици, които помежду си не могат да се разберат, няма да гласувам"


За това да видим по същество какви са възможните и какви са правилните ходове на участниците в поредния епизод на тази семейна драма вдясно.


Партиите, останали в Реформаторския блок, са в най-ясна позиция – те могат единствено да се опитат да привлекат максимално широко обединение около себе си и да направят кампания върху това, което постигнаха в управлението. За съжаление обективната реалност е, че гласувалите за тях досега няма да проявят ентусиазъм да повторят избора си поради простата причина, че обещаните реформи така и не се състояха. Това ще рече, че партиите остават с електоралните си ядра, които по всяка вероятност ще ги докарат някъде около 4-процентовата бариера за влизане в парламента. Без значение дали ще бъдат над или под нея, изначалната идея, с която се създаде Реформаторският блок, вече не съществува и този политически проект, дали след 3 месеца или след 3 години, ще изчезне.


По-сложни са решенията, които трябва да се вземат от хората около Радан Кънев и Христо Иванов.


И "Да, България", и "Нова република" имат какво да губят
и какво да печелят от евентуално сътрудничество на предстоящите избори


Хората на Христо Иванов ще загубят част от революционността си, ако се явят заедно с ДСБ. Същевременно част от твърдото ядро на ДСБ ще бъде поне отчасти разколебано да гласува за коалиция с проект, който отказва официално да тръби колко десен и консервативен е.


Но и политическата, и електоралната логика говорят, че въпреки това Христо Иванов и Радан Кънев носят отговорността за това да убедят последователите си, че на предстоящите парламентарни избори трябва да се явят заедно.


Елементарният анализ показва, че ако политическото пространство, което двете формации заемат, бъде разделено отново, има значителна опасност то да остане без парламентарно представителство. Ако това се случи, разбира се, и двамата лидери ще се окажат в леко различни, но еднакво неприятни позиции – Кънев ще трябва да се откаже изобщо от политическите си амбиции, а Иванов почти сигурно ще си гарантира, че проектът му завинаги ще остане в покрайнините на важните политически решения. Дори и ако, явявайки се поотделно, едните успеят да влязат в парламента, самото им присъствие без евентуалния им близък партньор ще значи, че основната политическа теза за борба с корупцията ще бъде маргинализирана в живота на следващото Народно събрание.


В заключение, въпреки че безспорно явяването на "Да, България" и ДСБ заедно на предстоящите парламентарни избори носи известни негативи и за двете формации, политиците и политическите партии имат отговорността да поставят политическите си цели над тяснопартийните. И доколкото и двете формации обявяват, че основният им приоритет е борбата с корупцията и връщането на България в нормалния западен свят, в който законът стои над всичко, техните лидери носят отговорността да убедят последователите си, че тази цел е по-важна от евентуалните тяснопартийни загуби, които ще бъдат нанесени при евентуалното им коалиране.


Така двамата лидери са поставени пред първите си големи тестове
за новата политическа кампания


Радан Кънев да свикне с идеята, че в момента не той държи инициативата; Христо Иванов да убеди последователите си, че политиката е изкуството на компромисите, базирани на принципи.


И двамата имат броени дни за да преминат тестовете си.


Защото съвсем скоро хората ще започнат да си казват: "Аз за политици, които помежду си не могат да се разберат, няма да гласувам".


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (188)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Поне 1,1% да фанем, че много кофти с работа да си вадиш хляба.

 2. 2 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Аз за политици, които помежду си не могат да се разберат, няма да гласувам"...
  -----------------------
  Без коментар...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  И партийката на Бойкикев и партийката на Радан са лабораторни творения, или казано с други думи- маргинали. 1 маргинал+1маргинал = 1 маргинал. Това е политическата аритметика. Дори да оставим настрана, че и двете партийки са болшевишки по политиките си!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 402 Неутрално

  ДСБ да си избере нов лидер и всички заедно на изборите, останалите варианти са почти безнадеждни и следователно безсмислени.

 5. 5 Профил на patriotyt
  patriotyt
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Правилен е анализа. Аз ще гласувам за "Да, България". Даже им дарих пари. Според мен по-добре ще е да се обединят след като влязат в парламента. До изборите трябва да са отделно. Дано съберат нужните гласове само.

 6. 6 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#5] от "patriotyt":

  На същото мнение. Ако искат да си сътрудничат, но не трябва да да правят коалиция или "Да, България" ще изгуби доста гласоподаватели.

  "Да, България"
 7. 7 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 507 Неутрално

  [quote#0:"статията"]провалът на Реформаторския блок рефлектира както върху колабораторите с ГЕРБ[/quote]
  Не са колаборатори, ами са колаборационисти. Крайно време е да почнете да ги наричате така.

 8. 8 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  В СТАТИЯТА: Накратко публичните и непубличните разговори по темата вървят в следната логика: Има нов проект на бившия правосъден министър Христо Иванов, който очевидно за всички държи политическата, моралната и електоралната инициатива.
  =====================================

  Само този цитат от текста на статията, предложена ни за коментар, е достатъчен, за да се разбере, че статията не е ориентираща, а манипулираща и дезориентираща. Защото, както показват данните от едно неотдавнашно социологическо проучване, САМО 0,7% от анкетираните са заявили подкрепа на това партийно-политическо недоразумение, наречен0 ДА, БЪЛГАРИЯ!. И на неговия лидер.

 9. 9 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 961 Весело

  [quote#8:"glog"]Защото, както показват данните от едно неотдавнашно социологическо проучване, САМО 0,7% от анкетираните са заявили подкрепа на това партийно-политическо недоразумение, наречен0 ДА, БЪЛГАРИЯ!. И на неговия лидер.[/quote]

  Те социологичните допитвания са изключително точни напоследък.

  "Да, България"
 10. 10 Профил на Venelin Todorov
  Venelin Todorov
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#5] от "patriotyt":

  Не съм сигурен че е добра идея да се коалират, "Да,България" има достатъчно енергия да влезе сама в парламента и да започне да изпълнява целите за които беше учредена.
  Въпреки че последните няколко години съм подкрепял Радан Кънев не смятам да го правя повече, не оправа доверието ми и не искам да е в коалиция с "Да,България"

 11. 11 Профил на Venelin Todorov
  Venelin Todorov
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#8] от "glog":

  Социолога в мен казва че "Да,България" ще събере между 400,000-500,000 гласа

 12. 12 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  [quote#11:"Venelin Todorov"]Социолога в мен казва че "Да,България" ще събере между 400,000-500,000 гласа [/quote]
  Ама друг път.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 13. 13 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4529 Неутрално

  И това е моментът, в който средностатистическия десен гласоповадател си казва:

  "Аз за политици, които помежду си не могат да се разберат, няма да гласувам"
  ----------------------------------------------------------------
  Г-н Константинов подценява българина.
  Тези,които биха гласували за партии,дефинирани
  тук по ЧЕНГЕДЖИЙСКАТА ТАБЛИЦА,като "десни"
  са достатъчно ИНТЕЛИГЕНТНИ,за да дадат гласа си
  НЕ ЗА ЧЕВРЪСТИ КЪМ СЪЕШАВАНЕ и СЪВКУПЛЕНИЕ
  ПАРТИИ,а за ПАРТИИ,ПРОЕКТИ и ПРОГРАМИ,които
  НАЙ-ПЪЛНО ОТГОВАРЯТ НА ВИЖДАНИЯТА
  и нагласите му.
  Няма как един тотално неприемлив политически
  ментърджилък,какъвто ни го демонстрират
  Лукарски,Москов,Кунева и Зеленогорски
  да привлече гласовете на УСЛОВНО КАЗАНО
  "ДЕСНИТЕ" ИЗБИРАТЕЛИ само защото
  господата са се СЪЕШИЛИ и СЪВКУПИЛИ
  в името на СЛУЖБОГОНСТВОТО СИ.
  Подобна теза само ОБСЛУЖВА ЧЕНГЕДЖИЙСТВОТО
  и поривът му да се зачеркне
  ПАРТИЙНАТА ПОЗИЦИЯ и да се подмени тя
  с ХАРЕМ ОТ ПРО ГЕРБаджийски креатури

 14. 14 Профил на Terra pura
  Terra pura
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Ще гласувам за Христо Иванов. Но според мен ще е по-добре Да, България да се коалират с новия проект на Кънев преди изборите.

 15. 15 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Със сигурност ББ е виновен ако не се съберат. Странно обаче, как господин Радан тръби ли тръби, за новата, вече съвсем истински-ДЯСНА алтернатива на герб. Обаче ДА България не се заявява като дясна. Даже се куми за коалиция със Зелените. Радане, до кога ще се излагаш и ще излагаш и дсб, с тези си глупости?

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 16. 16 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4529 Неутрално

  [quote#11:"Venelin Todorov"]Социолога в мен казва че "Да,България" ще събере между 400,000-500,000 гласа [/quote]
  Това,другарю в теб,НЕ Е "СОЦИОЛОГА"
  Това е някакъв ВТОРИ ГЛАС,който кокетничи
  с претенциите си да ВРАЧУВА.
  СОЦИОЛОГИЯТА НЕ Е ВРАЧУВАНЕ
  в каквото го превърнаха ХИБРИДНИТЕ
  СОБСТВЕНИЦИ на ГОЛФ ИГРИЩА и ХОТЕЛИ
  Коректно направените анкети
  СА ЗАСЕКРЕТЕНИ и предназначени
  ЗА СЛУЖЕБНО ПОЛЗВАНЕ от
  ЧЕНГЕДЖИЙСКИТЕ ЕЛИТИ.
  На матряла,такива като теб
  ПОДХВЪРЛЯТ ВРАЧУВАНИЯ,
  с етикета на "социология"

 17. 17 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#11] от "Venelin Todorov":

  Социологът в мен казва, че нито ДСБ, нито "Да, България", нито геРБ2 ще влязат в следващия парламент.

 18. 18 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4529 Неутрално

  [quote#14:"Terra pura"]Ще гласувам за Христо Иванов. Но според мен ще е по-добре Да, България да се коалират с новия проект на Кънев преди изборите. [/quote]
  Така е.
  С уговорката,че ДА,БЪЛГАРИЯ и ДСБ
  са ДОСТАТЪЧНИ като коалиция
  Те са
  ЕДИНСТВЕНИТЕ РЕФОРМИСТКИ ПАРТИИ
  с РЕАЛНА ЕЛЕКТОРАЛНА ТЕЖЕСТ

 19. 19 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4529 Весело

  [quote#17:"globetrotter"]Социологът в мен казва, че нито ДСБ, нито "Да, България", нито геРБ2 ще влязат в следващия парламент. [/quote]
  Когато говориш на Бог,това е молитва.
  Вземе ли да ти отговаря,това е шизофрения
  Така е и когато някой почне да пита
  "СОЦИОЛОГА В НЕГО" за изборните резултати
  И ХИБРИДНАТА ФЛАШКА...
  пардон..."Социолога"
  отпочне да му отговаря......

 20. 20 Профил на Terra pura
  Terra pura
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#18] от "Hawaii":

  Факт... Ако говорим за крайно належащи реформи, аз нямам доверие на нито една партия и коалиция освен на тези двете. Затова съм на мнение, че трябва да се коалират преди изборите.

 21. 21 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4529 Неутрално

  [quote#10:"Venelin Todorov"]Въпреки че последните няколко години съм подкрепял Радан Кънев не смятам да го правя повече, не оправа доверието ми и не искам да е в коалиция [/quote]
  Ха-хааааааа
  Вехтата ЧЕНГЕДЖИЙСКА МАНТРА
  за това как
  "СЪМ СКАЧАЛ ПО МИТИНГИТЕ,
  АМА ТЕ МЕ ИЗЛЪГАХА...."
  вече има нов аранжимент....
  Много е плитко,даже като внушение
  Айде дайте нещо по-ново.
  Вехториите вече изветряха
  и не хващат дикиш,даже на Позитано
  и Врабча

 22. 22 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  Когато имаше възможност да покаже как може да управлява - Радан излезе в опозиция.
  Опозицията е една много удобна позиция, в която не носиш отговорност.
  Ако въпреки това са останали такива, които вярват, че той може да работи - това показва единствено нивото на умственият им потенциал.

 23. 23 Профил на Terra pura
  Terra pura
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#10] от "Venelin Todorov":

  Ако говорим за Радан Кънев и ДСБ в Реформаторския блок, той беше един от малкото принципни политици, които оттегли доверието си, в момента, в който не се проведе така желаната от всички правосъдна реформа.

 24. 24 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1226 Весело

  Мдааа, едни се чудят как ще управляват след изборите, други се чудят как да докопат 4% за да осигурят мек лебец за някоя и друга година, а ръданчовците и бойкикевците - как да излъжат цял 1% "умни и красиви" да гласуват за тях, че инак - глад.........

  Знанието е сила, информацията - власт
 25. 25 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":
  За тази ти работа колко рубли хвана?

 26. 26 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4529 Неутрално

  [quote#2:"Tod"]"Аз за политици, които помежду си не могат да се разберат, няма да гласувам"... [/quote]
  Аз пък няма да гласувам за
  много добре разбиращи се политици
  марка - ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ
  НДСВ - БСП - ДПС

 27. 27 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":
  Другарю милиционер, колкото по-добре за ГЕРБ, толкова по-безнадеждно е положението. Това не го ли разбра? А всъщност ГЕРБ върви бавно и уверено надолу по склона.

 28. 28 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#8] от "glog":
  Важното е, че ти си правилно партийно ориентиран. Кактосе казва, ако беше живял 120 години, все за една партия щеше за гласуваш.

 29. 29 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#8] от "glog":
  Да правиш изводи за подкрепата за една партия на 1 месец е все едно да прогнозираш какво ще стане едно бебе на 1 година когато порасне. Но това е част от манипулацията

 30. 30 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Защото съвсем скоро хората ще започнат да си казват: "Аз за политици, които помежду си не могат да се разберат, няма да гласувам".

  АФторът що си мисли, че хората са бавноразвиващи и не са го разбрали това и то отдавна?

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 31. 31 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#17] от "globetrotter":
  Това го казва комунистът в теб, с извинением.

 32. 32 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Цялата статия е грешна- Ръдан и десебарките са ляво- толерасти, а не десни.

  А Ристю сам не се знае къф е- нито ляв, нито десен.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 33. 33 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#24] от "pag":
  Тези, които се чудят как ще управляват, твърд хляб ли ще ядат или още по-мек?!

 34. 34 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#32] от "mr.lottalove.":
  А ти какъв си, че нещо и на теб не ти личи? Вижда се едно червено петно на челото, но само толкова.

 35. 35 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  [quote#27:"авторът"] А всъщност ГЕРБ върви бавно и уверено надолу по склона. [/quote]
  Дори ГЕРБ да изчезне напълно, ДБ и ДСБ пак няма да влязат в парламента защото ние десните не ги припознаваме за друго освен за болшевики!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 36. 36 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4529 Неутрално

  [quote#32:"mr.lottalove."]Цялата статия е грешна[/quote]

  Бегай в РУСКОТО ПОСОЛСТВО

  да ти дадат от там правилния текст

 37. 37 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#31] от "авторът":

  Напротив, просто не съм част от circle jerk-а, който се е заформил в Дневник.

  Самостоятелно нито една от тези партии няма да влезе в Парламента, както стана 2013 г. и затова се надявам ДСБ да убеди "Да, България" за коалиция, за да не остана без представителство в НС.
  Разбира се, това е трудно за проумяване от заврялите се в тая ехо камерата Дневник хорица, според които Трайчо щеше да е президент, а "Да, България" едва ли не ще управлява самостоятелно...

  В крайна сметка ми е все тая дали според теб говори комунистът или либертарианецът у мен. Jerk away.

 38. 38 Профил на gue12391373
  gue12391373
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Демократичните избиратели очакваме Радан и Христо заедно. Всичко друго ще означава, че Бай Х е пробил и ги е разцепил. Който от двамата откаже коалиция, ще бъде предателят обслужил мафията.

 39. 39 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4529 Любопитно

  [quote#35:"lz2"]защото ние десните не ги припознаваме[/quote]
  ЗАЩО всичките руски никове
  се скъсват да говорят
  от името на "десните" ?!?!?!

 40. 40 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  "До извънредните парламентарни избори остават три месеца,"

  Аз па викам, че са два месеца...
  Още първото изречение и .... неграмотност... Няма да чета нататък...

 41. 41 Профил на Venelin Todorov
  Venelin Todorov
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#16] от "Hawaii":

  Господин Никой, ще си позволя да ви наричам така защото нямате нито снимка нито име, а аз съм застанал със снимката и името си.
  Другар си казваха хората в едни в други времена за които нито искам да си спомням нито искам да се връщат, щом ползвате такива думи вероятно изпитвате някаква носталгия по тези времена.
  Относно това че ме определяте като матр'ял ще ви кажа че лошото ви възпитание надминава всякакви граници, но не мога да ви съдя за това, било е работа на родителите ви да ви възпитат

  Откъде аз си правя изводите за това кой и как ще гласува си е моя работа.

 42. 42 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#35] от "lz2":
  Всеки от нас знае, че си човекът на ГЕРБ във форума, но ако не ги считаш за болшевики, значи изобщо не те интересуват десните.

 43. 43 Профил на Venelin Todorov
  Venelin Todorov
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#21] от "Hawaii":

  Това си е личното ми мнение и става въпрос за личните ми принципи, това че не можете да ги приемете е ваш проблем.

 44. 44 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#37] от "globetrotter":
  Коларинатено на ДБ с ДСБ ще убие първата и няма да помогне на втората. Радан Кънев е натоварен с бреме (все едно заслужено или не), с което може да потопи всяка нова партия. Съжалявам за Трайчо Трайков, който е далече по чист човек.

 45. 45 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  [quote#38:"gue12391373"] Който от двамата откаже коалиция, ще бъде предателят обслужил мафията.[/quote]

  А така- твърдо и по костомолски!

  Да са знае врагът!

  Е, има една малка подробност- че Бай Ъз е разбил всяка коалиция, с която се е захванал дотук, ма карай да върви- напред с болшевишки плам!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 46. 46 Профил на Venelin Todorov
  Venelin Todorov
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#23] от "Terra pura":

  Съжалявям за него но закъсня, доста време се чуди как да постъпи и олекна в очите ми.

 47. 47 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#11] от "Venelin Todorov": Социолога в мен казва че "Да,България" ще събере между 400,000-500,000 гла
  ====================================

  Блжени са верующите! Така поне пише в Библията. В живота обаче нещата са малко по-други.

 48. 48 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#11] от "Venelin Todorov":

  Ако махнеш една нула, ще си по-близо до истината.

 49. 49 Профил на Terra pura
  Terra pura
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#46] от "Venelin Todorov":

  Не мисля, че закъсня. Направи го в момента, в който не беше приета съдебната реформа. Подкрепи публично Христо Иванов и беше достатъчно принципен да оттегли подкрепата си за кабинета.

 50. 50 Профил на pomnesht
  pomnesht
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#5:"patriotyt"]До изборите трябва да са отделно. Дано съберат нужните гласове само.[/quote]
  Но ако не съберат, което е най вероятно какво става?
  "Слава на БКП.
  Според мен Радан Кънев играе за комунистите. Така го определям по действията му. Спомнете си действията му като народен представител и особено какво направи с президента Росен Плевнелиев за да осуети кандидатурата му.
  Най съмнителното при него е че се радва на разкошен медиен комфорт. ЗАЩО!!!
  Може би семейна обремененост.

 51. 50 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#38] от "gue12391373":
  Неправилен извод. Критерият е създаването: Христо Иванов започна своя проект в началото на декември и чак сега Радан изкочи с друг проект, въпреки че си имаше ДСБ. Какъв е смисълът от нови япроект, след като пак Радан ще стои начело?! Това беше почти синхронизирано с новия "проект" на Бареков. Почвам да си мисля, че Радан прилага тактиката на Костов, с която той обедини и после разби СДС.

 52. 52 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#39] от "Hawaii":
  Руските никове също така обичат да обвиняват десните, че някога са минали през Комсомола или БКП.

 53. 53 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5873 Неутрално

  Съгласен. Всъщност постовнното роене на политически сили с еднакви или сходни идеи означава:
  - липса на доверие
  - липса на коалиционна култура
  - липса на партийна култура
  - желание за самоизтъкване
  - надделяване на личните причини над обществените
  ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 54. 54 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 515 Весело

  До коментар [#18] от "Hawaii":

  Много топло на Хаваите бе !!!

 55. 55 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#28] от "авторът": Важното е, че ти си правилно партийно ориентиран.
  ===================================

  Е, господин Авторе, това обяснява, защо вашите оценки са толкова пристрастни. Но според мен за избирателя и за държавата е по-важно избирателите да са добре политически ориентирани, за да могат да изберат, за коя партия да гласуват.

  Тоест, избирателят, според мен, не трябва да гласува за партия или за партиен лидер, а за политика. А политиката, която ДА, БЪЛГАРИЯ! предлага, няма нищо общо с интересите и с исканията на народа.

 56. 56 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#49] от "Terra pura":
  Оставката на Христо Иванов направи излизането на Радан и ДСБ от коалицията задължително. Иначе щяха да паднат страшни упреци върху Радан и партията му. Сега обаче Радан не се зае с обновяване на партията ДСБ, а предложи също нов проект, за да отклони вниманието от Да, България и да не позволи на Хр. Иванов да стане лидер на свободомислещите.

 57. 57 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  На мен ми се струва,че още не сме видели пълния хаос в целия му блясък,той(хаоса)сега се структурира и ще го видим след изборите.

 58. 58 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#53] от "penetrating":
  А дали не означава просто стратегия, да не се открои реална алтернатива на комунистическата мафия?

 59. 59 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1226 Весело

  [quote#33:"авторът"]Тези, които се чудят как ще управляват, твърд хляб ли ще ядат или още по-мек?![/quote]

  Трябва да ви вълнува какъв ще го ядете вие, ръданчовците и бойкикевците, защото няма да сте от управляващите, а нищо чудно да не сте и от заседаващите (в парламента, де......

  Знанието е сила, информацията - власт
 60. 60 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2719 Весело

  "До скоро те държаха електоралната инициатива в дясното политическо пространство, но обективната реалност е,.."

  ...че това е поръчкова измишльотина.

  "Дясното политическо пространство", както се подразбира в статията се състои от Дайнов, Слатински, автора и още двама-трима дежурни писачи, от троловете в "Дневник" и 100-200 души редовна агитка пред Орлов мост, Съдебната палата и отвреме навреме пред парламента.

 61. 61 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Да България не се позиционирала като десен проект. Всъщност единственото, което знаят за себе си е борба с корупцията. Това е прекрасно и обнадеждаващо, но трябва да се води политика в толкова области, която най-общо е лява или дясна.

 62. 62 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#55] от "glog":
  Разбира се, народът не иска премахване накорупцията, освобождаване откомунистическите зависимости и всеки да се развива в полето си. Народът, според теб, иска "вся власть советам" "съюз със СССР". Няма една мярка, която предлага "Да, България", която да не е неотложна и спасителна за България. Разбира се, няма лошо ако се дадат допълнителни идеи. А жгаранцията, че нещата ще потръгнат в тази посока е политическата неопетненост на всички участници. Затова партията, докато не се утвърди, не трябва да се коалира с никого.

 63. 63 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#59] от "pag":
  Точно това е проблемът: тези, които според теб се канят да управляват, не мислят какво ще ядат останалите. Затова ще гласувам за "Да, България".

 64. 64 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5873 Неутрално

  До коментар [#58] от "авторът":

  Не съм почитател на конспиративни теории

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 65. 65 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#61] от "daam":
  Деленето ляво-дясно с какво беше полезно досега за България? БСП се доказва като лява единствено по любовта си към Русия. Десните - обратно. Но във вътрешната област доминира интереса към далаверата. Затова атаката на корупцията засега е животоспасяваща.

 66. 66 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#28] от "авторът": Важното е, че ти си правилно партийно ориентиран. Както се казва, ако беше живял 120 години, все за една партия щеше за гласуваш.
  ===================================

  Благодаря, тоест, сори, че си се заинтересувал от житието/битието ми. Но си свикнал да мислиш неправилно и поради това пак бъркаш. Гласувал съм редовно до навършването на 80 години. Но точно такива, като тебе, постоянно натякват в медиите, че иначе всичко щяло да е о'кей, ама дъртаците в България гласували така, че младите не можели да си изберат такива управляващи, каквито те искат. Реших, че може би са прави, затова спрях да гласувам. Нека младите да си изберат каквото искат, та било то дори и Христо Иванов с неговата Да, България!

  Но на, и те не искат да гласуват за Христо Иванов с неговата Да, България! Защо ли?

 67. 67 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#64] от "penetrating":
  Въпросът не е дали тази "теория" е конспиративна, а дали е възможна. За комунистическото мислене, формирано и бетонирано, в условията на нелегалност, това е повече от естествен ход. Неслучайно Корнинова само търси доказателства за комунистическото минало на опонентите си, з каквито и да са а лични изгоди и ако не намери, генерира такива и ги поднася с популистки цели.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 289 Неутрално

  С дългогодишна примитивна реторика, основаваща се единствено на плюене по Русия всички тези бивши "реформатори", сега "революционери" се капсулираха около един тесен кръжец, който не стигаше дори за минимална значимост, а на всичко отгоре сега трябва да захрани три перки.
  Естественият резултат от това е, че нито едната от трите няма да помръдне.
  Пълно безветрие и обърканост.

  .
 70. 70 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#66] от "glog":
  Как разбра, че младите не искат да гласуват за Христо Иванов?! Това е партия от млади хора, стъпили здраво в професията си, никой от които не е бил на политическа позиция. Няма млад човек, който да не ги хареса, но те не разполагат с парите и медиите на КОЙ?, за да разгърнат напълно потенциала си за 3 месеца. Мисля, че ако проявят последователност и търпение, ще компенсират този недостатък.

 71. 71 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Обединявайте се, иначе лявата вълна ще ви залее и унищожи окончателно

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 72. 72 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2719 Весело

  До коментар [#71] от "neut":

  "Обединявайте се, иначе лявата вълна ще ви залее и унищожи окончателно"

  Върнахме се към корените: (Пролетарии от всичски страни, обединявайте се!), но вече като римейк "Изпаднали от всички партии, сношавайте се"

 73. 73 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5873 Неутрално

  До коментар [#67] от "авторът":

  Възможна е. Политическите борби в миналото показват подобни практики. Целите на манипулаторите е принципна и една - да "заразят" с вируса на съмнението всяка нова партия/формация и с метода на китайската капка да я отклоняват от целта и в удобна посока или да я разпаднат. Затова основателите трябва да са твърди и безкомпромисни в исканията си продължително до оформяне на облика на партията. Сега всичко е твърде аморфно или не е партийно ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 74. 74 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  До коментар [#35] от "lz2":


  " Защото ние десните ... "


  ГЕРБ ли сте десните - Боко и днес си пази партийната книжка, Тетка дори е била партийна секретарка, при вас е бъкано с комунисти и ченгета, но пък ... " ние десните ... !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 75. 75 Профил на Terra pura
  Terra pura
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#56] от "авторът":

  Какво означава "лидер на свободомислещите"? Точно защото аз смятам себе си за свободомислещ, не ми трябва лидер, а политики, програми, реформи. Лидер е Боце...не, мерси!

 76. 76 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1226 Весело

  [quote#63:"авторът"]Затова ще гласувам за "Да, България". [/quote]

  Ми хубу......
  Макар че има и по-приятни начини да си загубите времето.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 77. 77 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 515 Разстроено

  До коментар [#68] от "facilitator":

  Защо , тук само за поклонници на Раданя ли е позволено ?

 78. 78 Профил на Злото ченге
  Злото ченге
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Хаосът тепърва ще нараства.

  The war has begun! - www.fightcybercrime.net [Код: „Схемите не са това което са!“]
 79. 79 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#75] от "Terra pura":
  Хващаш се за думата "лидер". Политики и програми без лидер трудно печелят популярност. А днес лидерът се създава от медиите. Затова достъпът на читави хора до лидерски позиции е силно ограничен. А реформи се правят със силни позиции в парламента. Фокусирането върху корупцията и политическите зависимости е най-важната мярка, по която може да се оценят целите на една партия у нас. Разбира се, за да го направи, "Да, Българи" се нуждае от силна подкрепа, а срещу това ще са всички от условно нареченото "ляво", "руските патриоти", ГЕРБ, а по-прикрито дори ДСБ. Затова нека да видим какво ще стане до март, а особено до следващите избори (местни), които, според мен, ще са рубиконът.

 80. 80 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  [quote#0:"Дневник"]До извънредните парламентарни избори остават три месеца,[/quote] Не се научиха да смятат от Дневник...

 81. 81 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1025 Любопитно

  До коментар [#5] от "patriotyt":


  [quote#5:"patriotyt"]Според мен по-добре ще е да се обединят след като влязат в парламента.[/quote]
  Ами,ако допуснем,че ако го няма второто,няма да се получи първото?!

 82. 82 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#8] от "glog":


  [quote#8:"glog"]В СТАТИЯТА: Накратко публичните и непубличните разговори по темата вървят в следната логика: Има нов проект на бившия правосъден министър Христо Иванов, който очевидно за всички държи политическата, моралната и електоралната инициатива.
  =====================================

  Само този цитат от текста на статията, предложена ни за коментар, е достатъчен, за да се разбере, че статията не е ориентираща, а манипулираща и дезориентираща[/quote]
  Разбира се!Имайте предвид,че сте във сайта на собственика на проекта "Дай,България" !Какво очаквате друго?!Все едно Ауто Билд да хвали френски и италиански коли и да остави немските на заден план.Който плаща -той поръчва!Винаги е било така.

 83. 83 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#11] от "Venelin Todorov":


  [quote#11:"Venelin Todorov"]Социолога в мен казва че "Да,България" ще събере между 400,000-500,000 гласа [/quote]
  Не оставяйте тоя вътрешен социолог да взима решения,които са свързани с личните ви финанси например,щото май не може да смята добре.

 84. 84 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 392 Неутрално

  [quote#8:"glog"]САМО 0,7% от анкетираните са заявили подкрепа на това партийно-политическо недоразумение[/quote]

  Явно толкова са мислещите и желаещите промяна, за разлика от такива, като теб, види се, които продължавате да подкрепяте комунисти и престъпници и постоянно се хващате на въдицата с думи, като стабилност, магистрали, вдигане на пенсии и заплати, реформи, а накрая - нищо подобно!!!
  Покажи какво качествено и хубаво нещо са свършили ГЕРБ, БСП, всичките му там патриоти или гоцевци?!!А Кунева и Лукарски бързо-бързо накацаха около тях, като се облажиха с власт до последно!

 85. 85 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#13] от "Hawaii":


  [quote#13:"Hawaii"]Тези,които биха гласували за партии,дефинирани
  тук по ЧЕНГЕДЖИЙСКАТА ТАБЛИЦА,като "десни"
  са достатъчно ИНТЕЛИГЕНТНИ,за да дадат гласа си
  НЕ ЗА ЧЕВРЪСТИ КЪМ СЪЕШАВАНЕ и СЪВКУПЛЕНИЕ
  ПАРТИИ,а за ПАРТИИ,ПРОЕКТИ и ПРОГРАМИ,които
  НАЙ-ПЪЛНО ОТГОВАРЯТ НА ВИЖДАНИЯТА
  и нагласите му. [/quote]
  Това ви е предизборното ухажване към десния избирател.След изборите пак ще започнете да го плюете и обиждате.

 86. 86 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1025 Весело

  До коментар [#15] от "Правоверен грант-коментатор":


  [quote#15:"Правоверен грант-коментатор"]Странно обаче, как господин Радан тръби ли тръби, за новата, вече съвсем истински-ДЯСНА алтернатива на герб. [/quote]
  Е хубаво,де!ДСБ не беше ли най-автентично-дясната?!Може ли да има по-истинска и по-автентична от ДСБ?!

 87. 87 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Дали случайно, дали целенасочино и планирано от Герб, дясното пространство бе раздробено на парчета, което е полза на ББ. Десният избирател е объркан и накрая отново ще даде гласа си за по-голямото зло, като се самозаблуждава, че избира по-малкото. След два мандата нищоправене, Герб отново ще са водеща партия в дясно, със всички шансове, заради импотентната конкуренция, да останат и най-голямата партия в следващия парламент.

  over the under
 88. 88 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#5] от "patriotyt":

  А като не влязат? Мммм, умнико, подаряващ пари?

 89. 89 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#24] от "pag":


  [quote#24:"pag"]ъданчовците и бойкикевците - как да излъжат цял 1% "умни и красиви" да гласуват за тях, че инак - глад.........[/quote]
  Лошото е,че тоя 1% са едни и същи гласоподаватели-т.о.е те си стават конкуренция(дори и Проектантите да не са го целели) .И още по-лошото е,че ДСБ има едно миниатюрно твърдо ядро,което може да потрябва на "Дай,България" ,но пък ще отблъсне периферията ,която пък те биха могли без ДСБ да привлекат.И двата "Проекта" са в ситуация-заедно -зле,поотделно по-зле.Но,то и с РБ беше така.И със СК -също.Така,че се случват и ще се случват неща,които вече сме гледали.

 90. 90 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 533 Неутрално

  И за да внесем доза реализъм - силно рекламираният проект на Христо Иванов е напълно неизвестен за хората от след Руски паметник и 4-ти километър. За да спечелиш доверие не е достатъчно да си умен и красив. На изборите Да България ще се нареди и след Реформаторския блок, и след ДСБ. И трите формации няма да влязат в парлемента.

  over the under
 91. 91 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#29] от "авторът":


  [quote#29:"авторът"]Да правиш изводи за подкрепата за една партия на 1 месец е все едно да прогнозираш какво ще стане едно бебе на 1 година когато порасне.[/quote]
  Абсолютно не е така!Бебето е нов човек,нова личност.А в тоя "Проект'' има доста хора,които са известни с действията си с години назад-например Юлия Берберян и щерките и или Кристиян Таков или Бойкикиев,който се срамува от името си.Едва ли ще правят нещо различно от това,което са правили до сега-просто ще ползват новия "проект" и малко млади хора за параван,както са го правили и преди.Нито се случва за пръв път,сигурен съм,че няма да е последен.

 92. 92 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Смешковци от политиката, фани единия, удари другия!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 93. 93 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#27] от "авторът":


  [quote#27:"авторът"]А всъщност ГЕРБ върви бавно и уверено надолу по склона. [/quote]
  Така и никой костовист не ми е обяснил-ГЕРБ като изчезне,защо си мислите,че това ще означава тези гласове да отидат за ДСБ?!Вие тези избиратели като овце,които месите от една кошара в друга,ли си ги представяте?!Това да не са десебарките,които от коалиция в коалиция ги разкарвате,сега в "Дай,България'' ще ги вкарате и гък няма да кажат.Гласуващите за ГЕРБ са могли и преди 1 или преди 2 години или преди 4 години да гласуват за ДСБ,но не са го направили-вие си отговорете защо и ще знаете и защо никога няма да го направят и за в бъдеще.

 94. 94 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#37] от "globetrotter":


  [quote#37:"globetrotter"]Разбира се, това е трудно за проумяване от заврялите се в тая ехо камерата Дневник хорица, според които Трайчо щеше да е президент, а "Да, България" едва ли не ще управлява самостоятелно... [/quote]
  Да ги беше чел преди 4 години,когато си обещаваха по 15-20-30% на изборите през 2013-та!

 95. 95 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Поведението и на Радан, и на Иванов, не е коалиционно. Ерго, подлежат на изчезване. Държат се така, като че ли имат 50% и повече подкрепа. А те общо не могат да вържат 5%. Това отблъсква колебаещите се. Никой не е венчан за истината. А хората не обичат крайностите. ГЕРБ пак ще има около 1 млн. гласа и пак няма да има с кого да си партнира вдясно от центъра. Глупаците изпращат ЕНП лидера в България в ръцете на диви популисти, като ПФ и Марешки. С каква друга квалификация да удостоя тези хора, с опериран здрав разум, освен с "ГЛУПАЦИ"! Глупаци са и те, глупаци са и тия маргинали, които ги подкрепят, и по тоя начин подхранват глупащините им. Какво ще мрънкате, когато останат всички извън Парламента с по1-2-3%? Глупаво ще мрънкате ГЛУПОСТИ, глупаци такива, де факто врагове на България... :(

 96. 96 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 515 Разстроено

  До коментар [#87] от "Отец Сисой":

  За целта - да се създадат " Да България 2" , "Да България 3" , "Нова Република 2" , "Нова република 3" , "Да Нова Република България" , "Нова Да България Република" и още няколко , за което ГЕРБ ще са виновни !

 97. 97 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1025 Весело

  До коментар [#52] от "авторът":


  [quote#52:"авторът"]Руските никове също така обичат да обвиняват десните, че някога са минали през Комсомола или БКП. [/quote]За Бога,другарю!Та това означава,че плюещите по Цецка Цачева,Лиляна Павлова и Борисов десебарки,са руски никове?!

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1985 Весело

  До коментар [#5] от "patriotyt":
  "Според мен по-добре ще е да се обединят след като влязат в парламента."

  Искаш да кажеш - да се обединят след като не прескочат бариерата.

  подпис
 100. 100 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  "... Защото съвсем скоро хората ще започнат да си казват: "Аз за политици, които помежду си не могат да се разберат, няма да гласувам ..."!

  Да де..., ама кои хора ще си го казват? Тия, които преди години гласуваха за НДСВ, пък после гласуваха за ГЕРБ...? Такива, винаги имат готово оправдание, за да гласуват за поредното дясно менте, което им сервират червените!
  Всеки средноинтелигентен и дясно мислещ избирател, може да отдели зърното от сламата...! Който не може, гледа телевизия и чака да чуе, кой ще е победителя, че да гласува за него. Но, това не е десен избирател...! Това е класически конформист. В България такива, дал Господ...!

  Бивш tww09306483.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK