Голямото политическо преструване

Румен Радев между Илияна Йотова, която стана вицепрезидент, и лидера на социалистите Корнелия Нинова, когато БСП свика учредително събрание на инициативния комитет за издигане на кандидатурата за президент на генерала

© Юлия Лазарова

Румен Радев между Илияна Йотова, която стана вицепрезидент, и лидера на социалистите Корнелия Нинова, когато БСП свика учредително събрание на инициативния комитет за издигане на кандидатурата за президент на генералаТекстът на Калин Янакиев е публикуван в портала "Култура". Вътрешните заглавия са на "Дневник".


През изминалата "политическа седмица" (както се изразяват мейнстрийм журналистите) не можех да се освободя от усещането за някакъв особен заговор на преструвачеството. Всички се преструват: отиващият си министър-председател се преструва, че "от сърце желае успех на новия президент Радев", БСП и ДПС се преструват, че "нямат никакво отношение към това какви хора ще нареди абсолютно независимият" президент Радев в служебното си правителство (макар че някой си Дуранкев специално благодари, че г-жа Нинова го била номинирала за министър, какъвто не станал), журналистическите кръгове се преструват, че ужасно се вълнуват колко точно "надпартиен" ще бъде въпросният президентски кабинет.


Всъщност всеки, що-годе съобразяващ политическата ситуация в България, бе наясно още преди излъчването на Огнян Герджиков какво ще стане, защо ще стане и защо няма как да не стане точно това, което ще стане.
Мисля, че е крайно време то да бъде изречено в прав текст. На президента Радев са поставени две основни задачи за изпълнение от края на януари до края на март. Първата и основна е да не руинира до парламентарните избори инерционния подем на издигналата и инсталирала го на президентския стол политическа компания – т.е. българските "социалисти", българските "националисти" и хората на Ахмед Доган (съзнателно пиша социалистите и националистите в кавички). Това е много важно, защото опитът от последните десетина години показва, че


БСП и ДПС имат способността буквално за седмици да "взривяват" избирателното тяло на нацията, след като бъдат "инвестирани" с власт


и отговорност от същото това избирателно тяло (да си припомним взривяването броени дни след възкачването на "коалиционния" Орешарски през 2013 г.). Но ето защо никой не трябваше да се прави на изненадан, че в последна сметка Радев излъчи служебен кабинет без присъствие на политици от спектъра на БСП и ДПС.


Прозрачното внушение тук е двояко: първо – Радев, както ви и уверявахме, е съвсем, ама съвсем независим от социалистите и, второ – вие не бива да бързате да очаквате, че "хубавото ще дойде още днес". То ще дойде едва когато и ако в края на март всички гласуват на парламентарните избори "както трябва". Защото, ако се спечелят парламентарни избори (както се видя през 2013 г.), каквито и протести да избухнат след това, онези, срещу които ще се протестира, ще имат важна институционална защита: те ще са избрани от "суверена". И ето: до края на март президентът Радев трябва да направи така, че никой да не си и помисля, че страната (все още) се управлява от БСП, ДПС и другите, свързани с тях кръгове. Не, правителството на Радев – внушават ни – се състои изключително от експерти и "безспорно почтени и обичани от народа не-партийни политици" (последното е "дървено желязо").


Така започва следващият кръг "преструвачество". Служебният премиер Огнян Герджиков е о, човек с "доказана почтеност", с "безспорна популярност и сред леви и сред десни", "има чувство за хумор" и т.н., и т.н. И нито за миг не се споменава, че влезе в политиката чрез партията на най-големия конформизъм и опортюнизъм – НДСВ; че само седем-осем години след това тази партия (защото той беше от тази партия) се стопи и изчезна напълно, доколкото се крепеше на призрачната "харизма" на един бивш цар. Служебният пък здравен министър (и вицепремиер) Илко Семерджиев бил "министър на Иван Костов (вижте каква "безпристрастност" демонстрира "независимият" Радев – дори министър на "самия" Иван Костов е взет в правителството му). И никой не казва, че Илко Семерджиев бе ангажиран (при това само преди няколко месеца) с кампанията на Пламен Орешарски като кандидат за президент на ДПС и значи да се идентифицира той с "правителството на Иван Костов" е почти толкова вярно, колкото би било вярно Йордан Цонев или Христо Бисеров да се определят днес като "депутати на Костов" (защото някога са били такива).


По-нататък идват "експертите". Така министърът на отбраната на Радевото правителство бил, видите ли, "натовски генерал". Сякаш, доколкото България е член на НАТО, може да бъде изненадващо, че генералите й са "натовски". Сякаш не са по определение "натовски" и може някой от тях да е случайно генерал на Варшавския договор. Министърът на външните работи бил "експерт" и "дипломат от кариерата" (само дето също е стартирал тази си кариера от изчезналото НДСВ и очевидно е успял да "запази" през изминалите 15-ина години абсолютна обществена анонимност). Следват министърът на образованието, който бил "най-цитираният преподавател в Алма матер". От 30 години работя в Университета, но признавам, че до днес не бях чувал името на този "най-цитиран" свой колега. Министърът на културата (добър приятел на Явор Дачков) е даже дважди експерт – мечтаел да бъде като Юри Буков (тоест музикант), пък по-късно станал актьор. И най-трогателното: министърът на не знам кое си имал три момченца и папагал (ако един ден стана министър, ще държа да се отбележи, че имам рибка и кактус).


Истината, изказана просто, повтарям, е:


президентът Радев изпълнява политическата задача да осигури (главно) на БСП комфорт до датата на предсрочните парламентарни избори


да запази "чиста" от отговорности тази партия дотогава, за да не започне (неминуемият) спад на рейтинга й (напомпан щастливо от избора на самия Радев).


Втората задача, която трябва да изпълни Радев с (очакваното) като състав служебно правителство също е от ясна по-ясна (макар всички да се преструват на "приятно изненадани"). Той трябва да внуши (пак до края на март), че изобщо, изобщо не е "проруският президент" на България, както твърдят от "гламавата десница" (цитирам един "анализатор"). Ето защо седмици преди да встъпи в длъжност и да събере кабинета си, всички мейнстрийм журналисти се преструваха на много развълнувани дали президентът ще "потвърди евроатлантическата ориентация на страната ни". И ето ти триумф: във встъпителната си реч той "заявил" това, в кабинета си – както казах – назначил "натовски генерал", довчерашен "посланик в Германия" (на Меркел) и въобще.


Само че нека си го кажем – кабинетът с "натовския генерал" и т.н. ще бъде на сцената до края на март. До края на мандата на Радев обаче, до него ще останат


неговите съветници и неговата "администрация", а тя – защо се преструват, че не забелязват това – е почти изцяло оцветена в цветовете на ляво-антиевропейското


(финансирано от мистериозната фондация "Урманов" с мениджър за България Васил Искров Александров, бивш приятел на Андрей Луканов и випускник на школата в Симеоново) списание "A-specto", в което излизат статии, казващи ни, че "държавите граничат една с друга, но Русия граничи с Бога", в което се клейми "глобалния либерал-фашизъм" на "Гей-ропа" и т.н.


Накрай, при цялата "независимост" на Радев и на кабинета му, пълен с "натовски генерали" и "костовисти", остава изключително чудно, защо по руските медии продължават триумфално да тръбят, че са "взели властта в София", а в страната ни основни венцехвалители на "независимия президент" остават люде като Петър Волгин, Димитър Иванов (Митьо Гестапото), д-р Николай Михайлов и Светлана Шаренкова. Защо е тази невероятна обнадежденост на гореизброените мракобеси, че ето сега, с идването на Тръмп (в световен мащаб) и на Радев – в домашен, започва "разчистването" на "либералните елити", смачкването на "умните и красивите", "Сороската клиентела" и т.н., и т.н.? Защо е този ентусиазъм? Защо са тези надежди? Защо, за разлика от мейнстрийм журналистите у нас,


въпросните мракобеси са в проруски възторг; защо никак не се лъжат от "натовските генерали" в правителството


и от "демонстрираната приемственост в евроатлантическата ориентация на България"? Защо е това инстинктивно свързване на Тръмп (там) и Радев (тук)? Защо са тези отмъстителни очаквания?


Мисля, че на всички би трябвало да е ясно защо.


P.S. Във връзка с появили се публикации в някои електронни медии, държа да заявя, че отказвам да принадлежа по активно-партиен начин към което и да било от трите "крила" на десницата у нас и смятам, че е много важно, в името на онова, което може да ни очаква, тези три "крила" да потърсят обединение помежду си. Но за това си заслужава да напиша специален текст.

Ключови думи към статията:

Коментари (162)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3278 Неутрално

  Всъщност Радев за сега има всички данни на човек който е по-скоро консервативен демократ от колкото социалист или фен на ДПС!
  Така или иначе за либерто-болшевиките който не храни сектантската вяра ,че либералната демокрация е правата вяра значи че лош,лош,лош!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4266 Любопитно

  прекрасна статия...но за мислещи хора!За чугунените глави е важно да са"наште на власт" и "твърдата ръка".А това че болшевиките ще ограбят България само за 6 месеца.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  Браво, г-н Янакиев!!! Ако се занимавах с писане, щях да напиша същото.
  P.S. Включително и P.S.- ма.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 5. 5 Профил на Mатематик
  Mатематик
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Много точен анализ!

  "Защо е тази невероятна обнадежденост на мракобесите, че ето сега, с идването на Тръмп (в световен мащаб) и на Радев – в домашен, започва "разчистването" на "либералните елити"? Защо е този ентусиазъм? Защо са тези надежди?"

  "We should not have to choose between bigots of the left and bigots of the right."
 6. 6 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4266 Разстроено

  У нас "натовските генерале" първо са били генерали от обединените сили на ВАРШАВСКИЯТ договор!!Воглаве с резидента ни!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 7. 7 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Този писал, писал, и накрая пак Русия му е виновна? Ами Радев е Президента на РБългария! Ще свикнете лека-полека.

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 8. 8 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 838 Неутрално

  K. Янакиев винаги се е отличавал с мътен, неясен език. Когато го използва по теологически въпроси, такъв език пасва към тематиката. Грешката му е, че със същия език си служи и при редките си политически коментари. И ...не се получава!!!

 9. 9 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Знаем, че К.Янакиев може да напише този текст. От него и немублизките интелигентни и модерни университетски хора очакваме активна позиция в подкрепа на българите, изпитващи екзистенциална потребност от премахване на отвратителната политическа корупция.

  Корупция олицетворявана от Доган, Цацаров, Борисов, Златев и Пеевски. Радев е само миризливата заблуда, увита в целофана Цачева. Имаме нужда от остра антикорупционна полемика.

  Navigare Necesse Est
 10. 10 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  [quote#1:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Всъщност Радев за сега има всички данни на човек който е по-скоро консервативен демократ от колкото социалист или фен на ДПС! [/quote]
  Всъщност comediante, статията на проф. Янакиев опровергава точно налагането на това "мейнстрийм" мислене.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6425 Весело

  Ммдаа, има една приказка на Ран Босилек за една булка, която слязла да наточи вино в мазата и видяла една греда, помислила си, че като роди дете и то порасне, и дойде в мазата, гредата може, да падне отгоре му...и седнала ...и заплакала.Понеже се забавила, дошла тъща и, да я види.Булката и разказала, какво си помислила и старата и тя седнала до нея, и двете заридали, и заоплаквали нероденото още дете. А дядото чакал, ли чакал...
  И Калин Янакиев и той така плаче за в бъдеще, когато може да се случи някакво нещастие я с Радев, я с БСП, я с някой друг ...
  Я да видим сега колко ще седнат да му пригласят...?!

  karabastun1@abv.bg
 12. 12 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7277 Неутрално

  Мрачна политическа картина от най-непреструващият се политически необвързан професор в родната татковина

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 13. 13 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 838 Неутрално

  "Първата и основна е да не руинира до парламентарните избори инерционния подем на издигналата и инсталирала го на президентския стол политическа компания"

  Туй сега, как следва да се разбира? Какъв въобще смисъл подобен случаен набор от думи?

 14. 14 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1023 Любопитно

  Калин Янакиев?!?!?! #КОй тоя?!??!?! Къв е тоя?!?!?!?

 15. 15 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  Горчивата истина. И тъжна. Особено при телешкия възторг от цялото журналистическо, експертно и т.н. рублофилско воинство.

 16. 16 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2280 Весело

  [quote#8:"von_seeckt"]K. Янакиев винаги се е отличавал с мътен, неясен език.[/quote]
  За тебе си има Боко, "хем просто, хем ясно"

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 17. 17 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#7] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":
  До коментар [#8] от "von_seeckt":
  много сте смешни руските доброволци-пенсии от миналия век. с вас няма разговор. само непоряди. не ви ли е неудобно, че сте най-неадекватните. или казвате путин да не е адекватен. прав е Янакиев да се подиграва на предучилищния ви ентусиазъм.


  Navigare Necesse Est
 18. 18 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 643 Неутрално

  тези статийчета издигат "журналистиката" до невиждани висоти, брррр, страх да те хване от "високото"
  в."ШОК" и ужас

 19. 19 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 270 Неутрално

  То и авторът е един такъв, политически необвързан.
  Но иначе експерт и разбира се независим...

 20. 20 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#16] от "Николай Колев":

  Вместо да поствате безмислици, отидете на портал "Култура" и се запознайте със стила на Янакиев. След като се запознаете, елате отново в този форум и коментирайте. Дотогава просто нямате право да се изказвате...поради пълно непознаване на предмета, за който се изказвате.

 21. 21 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3378 Неутрално

  Калинянакиеви вълнения... и толкоз...
  Рубрика "за сведение"...

 22. 22 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3378 Неутрално

  До коментар [#19] от "DJTrump":


  [quote#19:"DJTrump"]То и авторът е един такъв, политически необвързан.
  Но иначе експерт и разбира се независим...[/quote]
  И най-вече е духовно извисен, да не забравяме...

 23. 23 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Добре де, ще има избори, ще видим.
  Служебното правителство осигурява спокойствие и на ГЕРБ, чийто рейтинг също изневери на президентските избори
  понеже изборът на Радев приемам като наказателен вот за тях.
  Поначало идеята за служебното правителство е то да осигури нормалното протичане на изборите и до тогава държавата да не спре да работи. Няма нужда да го дъвчем толкова.

 24. 24 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Не мога да отмина следната простотия от статията:
  ======
  Следват министърът на образованието, който бил "най-цитираният преподавател в Алма матер". От 30 години работя в Университета, но признавам, че до днес не бях чувал името на този "най-цитиран" свой колега.
  ======
  Янакиев, ето ти една статия от "Дневник", че да се запознаете с колегата:

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/01/26/2907386_koi_e_prof_nikolai_denkov_-_slujebniiat_ministur_na/

  И да попитам, макар че се досещам за отговора: познаваш ли изобщо някого от точните науки?

 25. 25 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2662 Неутрално

  Ми кво верно е.

  Ако БСП и ДПС съставят правителство купона ще почне след изборите, както твърди автора.


 26. 26 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2068 Гневно

  До коментар [#1] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Абе парче накокошинено, ти наясно ли си какво означава консерватизъм и либерализъм? Дневник, да вземете да си погледнете форума малко. От 2011 година съм форумец ама последните две годинки тука стана джунгла. Да му се невиди.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 27. 27 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "държа да заявя, че отказвам да принадлежа по активно-партиен начин към което и да било от трите "крила" на десницата у нас и смятам, че е много важно, в името на онова, което може да ни очаква, тези три "крила" да потърсят обединение помежду си."
  - Докато едно от тези крила играе за ГЕРБ, никакво обединение няма да има. Ако автора е поддържик на ГЕРБ, може да не се безпокои: има кой да го представлява в парламента.

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 28. 28 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8586 Неутрално

  Който разбрал, разбрал. Това не е забавно четиво и не е за широката публика.

 29. 29 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#26:"tsyrvulan"]От 2011 година съм форумец ама последните две годинки тука стана джунгла. Да му се невиди. [/quote]

  Нали! Време е да се изтрият мненията, различни от вашето. Що за разпасаност???

 30. 30 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2280 Весело

  [quote#20:"von_seeckt"]Вместо да поствате безмислици[/quote]
  Ама аз не съм чакал разбиране.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 31. 31 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2068 Гневно

  До коментар [#13] от "von_seeckt":

  Айде и тебе да те метна дето претендираш да си юрист пък едно просто изречение не можеш разбра. Разбирай - задачата на Радев е по никакъв начин и чрез никои свои действия или действия на правителството назначено от него в качеството му на президент, да не позволи да се появи дори доза съмнение в потенциалните избиратели че действията по някакев начин са свързани с БиСиПито. Нещо неясно да има?

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 32. 32 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#28:"Роси"]Който разбрал, разбрал. Това не е забавно четиво и не е за широката публика. [/quote]

  Така е роске. Горното антрифиле е рядко дълбок философско политически анализ на заобикалящата ни действителност, отдаващ се на разбиране само на високо интелигентни персони като ваша милост.

 33. 33 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "(макар че някой си Дуранкев специално благодари, че г-жа Нинова го била номинирала за министър, какъвто не станал), .."
  Този Дуранкиев е добър специалист по маркетинг, и не знам дали Корни го е предложила, но се знае че Корни е обсъждала неговата кандидатура.
  Иначе- Похвално е че Янакиев повдига темата! Аз очаквах Женята, или Петьо Атака-та, Смилов, Слатински или Петя да алармират обществото кат едни свраки дето алармират животните в гората за приближаващия хищник, амаа те мълчат кат като решетници на разпит мълчат

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 34. 34 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2280 Неутрално

  [quote#11:"karabastun"]Ммдаа, има една приказка[/quote]
  М-дааа, пък и ние поназнайваме приказки. Та една такава казва, че Хитър Петър ступвал момчето, което пращал за вода, преди да тръгне, щото като счупи стомната, и да му се кара, кел-файда, "след дъжд качулка".

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 35. 35 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2068 Гневно

  До коментар [#29] от "von_seeckt":

  Я бре и ти всезнайко дето разбираш само когато ти изнася, пък когато не ти понася се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал. Какво мнение е изказало това недостойно същество нарекло се коменданте? Ми че той днеска същите помии за либертофонци и прочее недомислици ги написа под две фотогалерии.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 36. 36 Профил на Офелия Груева
  Офелия Груева
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Много добър анализ. Биха го разбрали повече хора, ако аргументите "защо не бива да се сближаваме с Русия" бяха по-добре изложени пред обществото. Това не е просто русофобия, както изглежда, и затова и предизвика силна реакция на русофилия сред обществото. Трябва да стане ясно, че целта е да се прекъснат и да не се допускат нови зависимости от едни кръгове у нас, които се стремят към управлението, с други кръгове в Русия, които преследват единствено и само своя геополитически интерес. Не благото на "братския славянски народ". Обикновените хора се подвеждат. Дори аз се обърках в началото от тази вълна - осмиваше се и отричаше всичко руско, без видими причини и аргументи. Явно президентът Плевнелиев към края също усети какво се случва и затова каза: "Обичам Русия, но съм против политиката на Путин".

  1.Този, който ходи на два крака, е враг. 2.Този, който ходи на четири крака или има крила, е приятел.3. ..... 7.Всички животни са равни.
 37. 37 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#28] от "Роси":

  абсолютно верно, широката публика се слави с широки задни части и тесен мозък, метафора

 38. 38 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#31] от "tsyrvulan":

  Добре! Нека да помислим заедно! Т.е. задачата на Радев е на никой да не му дойде на ум, че служебното правителство респ. той самият е свързан с Бсп. Това от какъв зор? Ако се установи, че служебното правителство работи добре, защо не трябва да се свързва с Бсп, при положение, че това е в нейна изгода?

 39. 39 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Какъв е смисъла, като няма значение. Явно автора си мисли, че като се излъчи някой друг и нещата ще са по-различни. 27-те изминали години показаха, че който и да е в правителството и който и да има мнозинство в парламента, нещата са едни и същи. Много ясно е да се предполага, че и сега няма да е по-различно. Лъжат и мажат, че едните са десни, другите леви, но всички са от едно котило и едни и същи господари им спускат задачките. Какъв е смисъла, като няма значение.

 40. 40 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2280 Весело

  [quote#31:"tsyrvulan"]дето претендираш да си юрист[/quote]
  [quote#32:"von_seeckt"]антрИфиле[/quote]
  Ама вярно ли е юрист и пише така думата? Дето имаше една приказка, "като се знам какъв съм инженер ме е страх да ида на лекар"

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 41. 41 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "...държа да заявя, че отказвам да принадлежа по активно-партиен начин към което и да било от трите "крила" на десницата у нас и смятам,..."
  Е, то за принадлежност остана трътката....и статията която и е продукт.

 42. 42 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3332 Неутрално

  Проф. Янакиев напомни на червеноперките Кой, Кой е !!!

 43. 43 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3278 Неутрално

  Текстът на Калин Янакиев е публикуван в портала "Култура".
  __________
  До коментар [#10] от "Николай Колев":
  Ето пак си си правоверен към либертофонските догми! И други професори са критични към Йотова и Нинова? Примерно проф. Дуранкев !
  Ама мейнстрим медиите си наблягат на професорите соросови стипендиант и грантаджии!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 44. 44 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#35] от "tsyrvulan":

  Или с думите на Янакиев, как според вас служебното правителство може да "руинира до парламентарните избори инерционния подем на издигналата и инсталирала го на президентския стол политическа компания" ?

 45. 45 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  [quote#0:".Калин Янакиев"]От 30 години работя в Университета, но признавам, че до днес не бях чувал името на този "най-цитиран" свой колега. [/quote]
  То, името не се "чува", а се вижда, когато се четат научни публикации. Ама кой да чете!? З0 години празни приказки.

 46. 46 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Добра , хубава статия и най-важното - фактологически вярна ...

  С две думи, както писах - голямата ИЗМАМА -радев - е в ход - навсякъде и по всяко време , и по всички телевизии...
  Имамата , поредната на червените ..

  BIG AL
 47. 47 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  До коментар [#38] от "von_seeckt":

  Основна задача на служебното правителство е да подготви изборите. Другата му задача е да поддържа нормалното функциониране на държавата. Служебните правителства в БГ са с ограничени пълномощия що се касае до сключване на договори с други държави в това число и търговски, ограничени правомощия по отношение на междудържавни отношения. Не случайно следващия БГ еврокомисар ще бъде предложен от редовно правителство а не от служебното такова.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 48. 48 Профил на tynys
  tynys
  Рейтинг: 221 Неутрално


  До коментар [#39] от "primaxm":
  [quote#39:"primaxm"]Лъжат и мажат, че едните са десни, другите леви[/quote]
  Няма „леви“ или „десни“ !
  Има „Република“ или „Олигархия“ !


 49. 49 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#47] от "tsyrvulan":

  Това, в каква връзка е със статията на Янакиев, която всъщност обсъждаме?

 50. 50 Профил на Офелия Груева
  Офелия Груева
  Рейтинг: 277 Неутрално

  президентът Радев изпълнява политическата задача да осигури (главно) на БСП комфорт до датата на предсрочните парламентарни избори
  ------------------
  Точно това правят. Освен това изчистиха от програмата си някои популизми вкараха и някои нелоши идеи. Някой умен човек ги е консултирал, специално за икономическата програма. Остава им само надеждата, че ни е къса паметта и ще повярваме в поредното прераждане и пречистване. Мога само да им препоръчам филма "Москва не вярва на сълзи".

  1.Този, който ходи на два крака, е враг. 2.Този, който ходи на четири крака или има крила, е приятел.3. ..... 7.Всички животни са равни.
 51. 51 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3278 Неутрално

  [quote#42:"4ort"]

  Проф. Янакиев напомни на червеноперките Кой, Кой е !!! [/quote]
  Янакиев винаги заема позиция която е далеч от обществените настроения и националните интереси! Който се съмнява в неговите съчинения, значи е червеноперка или как ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 52. 52 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 274 Неутрално

  К.Янакиев:
  "При цялата "независимост" на Радев и на кабинета му, пълен с "натовски генерали" и "костовисти", остава изключително чудно, защо по руските медии продължават триумфално да тръбят..."


  При целия анти-рашизъм и анти-путинизъм на Калинчо Янакиев, след приказките му, пълни с евроатлантизъм, остава изключително чудно, защо Янакиев напусна ДСБ и отиде при Кукувицата и Трикаджията.....


 53. 53 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3378 Неутрално

  До коментар [#47] от "tsyrvulan":


  [quote#47:"tsyrvulan"]Не случайно следващия БГ еврокомисар ще бъде предложен от редовно правителство а не от служебното такова. [/quote]
  Глупости. Това е решение на Радев. Нищо повече.

 54. 54 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  До коментар [#44] от "von_seeckt":

  Мисля че самото подобие на партия нерекло се БСП, което въобще не е партия а сборище от ортаци, напълно ясно го заяви, че няма да се бърка в решенията на президента относно назначенията на служебни премиер и министри. Защо си мислиш че БиСиПито не си знае интереса? След като са решели към момента да се дистанцират от президентските решения касаещи преходното правителство с всичките решения които то трябва да вземе и действия които трябва да извърши по време на управлението си е в техен интерес, точно това и правят. Пак повтарям, всички трябва да сме много далеч от мисълта че БСП не си знае и не си следва интереса. След като успя да оцелее толкова години е кристално чисто че знае как да преследва интересите си, друг е въпроса дали тези БеСеПарски интереси съвпадат с интересите на по-голямата част не БГ обществото. Тези които не си знаят инетерсите са десните. Те затова така се нароиха и в последтвие отслабнаха като политическа идеология и сила.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 55. 55 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2096 Неутрално

  Накрай, при цялата "независимост" на Радев и на кабинета му, пълен с "натовски генерали" и "костовисти", остава изключително чудно, защо по руските медии продължават триумфално да тръбят, че са "взели властта в София", а в страната ни основни венцехвалители на "независимия президент" остават люде като Петър Волгин, Димитър Иванов (Митьо Гестапото), д-р Николай Михайлов и Светлана Шаренкова. Защо е тази невероятна обнадежденост на гореизброените мракобеси, че ето сега, с идването на Тръмп (в световен мащаб) и на Радев – в домашен, започва "разчистването" на "либералните елити", смачкването на "умните и красивите", "Сороската клиентела" и т.н., и т.н.? Защо е този ентусиазъм? Защо са тези надежди? Защо, за разлика от мейнстрийм журналистите у нас".Въпрос на светоусещане,господин Янакиев.Съгласен съм вашето мислене.

 56. 56 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2180 Любопитно

  [quote#26:"tsyrvulan"]От 2011 година съм форумец ама последните две годинки тука стана джунгла[/quote]
  И Вие не се чувствате свободен да си изложите аргументите!? И Ви трябва "правителство на истината", опс "администратор на истината" за да ограничите свободата на другите?
  То и на Хитлер му се привидяли еврейските гета като джунгла и решил да ги цивилизова.

 57. 57 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#45] от "wanderer":
  Съгласен съм с теб. По какво точно е професор Калин Янакиев?

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 58. 58 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#54] от "tsyrvulan":

  По нещата които сте споделили нямам никакви забележки. Да, така е, Бсп е крадлива завера. Ставаше въпрос обаче за нещо друго, за статията Янакиева, пълна с недомислици, неясноти, нелогичности.

 59. 59 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#57:"az22"]Съгласен съм с теб. По какво точно е професор Калин Янакиев? [/quote]

  Богослов, теолог.

 60. 60 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#59] от "von_seeckt": Че каква наука е това? Още малко и ще почнат да раздават професорски титли и на разни рязани ходжи.

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 61. 61 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#59] от "von_seeckt":

  "Богослов, теолог"

  Т.е. по същото, по което Волен Сидеров е бакалавър - нали така излиза?

 62. 62 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  До коментар [#56] от "wanderer":

  Я кажи какви аргументи или мнение изказва радиоточката нарекла се коменданте? Същите мантри като в коментара му под тази статия, недостойното същество коменданте написа денска под две фотогалерии. Едната от които беше за дечица готвещи се да станат будистки монаси в Ладхк, а другата за уникална Боливийска традиция? Та очаквам да ми посочите какво точно мнение по статията е изказал този недостоен човек. Ако искате ще направя копи/пейст на помиите които изписа под фотогалериите че да ги сравните.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 63. 63 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#60] от "az22":

  Едва ли сте прав! Теологията е наука като всяка друга. Друго е смущаващото. К. Янакиев вместо да се занимава с това, което надявам се разбира, тръгнал да се излага с плоски статийки за родното ни политическо гюбре. А работа на неговото поле безкрай! Примерно няма нито един сравнително пълен превод на нещата на Св. Йоан Златоуст. За останалите църковни отци положението е същото. Който се интересува трябва да чете гръцки или руски издания.

 64. 64 Профил на tynys
  tynys
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#61] от "agile":

  Да.

 65. 65 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#61:"agile"]Т.е. по същото, по което Волен Сидеров е бакалавър - нали така излиза?[/quote]

  Е сега, К.Янакиев е значително по интелигентен и морален от Сидеров.

 66. 66 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#3] от "Julius":


  [quote#3:"Julius"]Що за невежа се прави на крайно начетен с такива идиотщини!?[/quote]

  Ти си сложи етикет : НЕВЕЖА !!!

 67. 67 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 686 Неутрално

  До коментар [#57] от "az22":какво значение има по какво е професор-във всеки случай не си е купил титлата от Митьо Гестапото, където и Марга Попова титулуваха.

 68. 68 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  [quote#57:"az22"]По какво точно е професор Калин Янакиев? [/quote]
  По богословие - ортак на Данчо ментата, но са на притовоположни принципи. Вторият се интересува само от финансите на духовеството.

 69. 70 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "У нас "натовските генерале" първо са били генерали от обединените сили на ВАРШАВСКИЯТ договор!!Воглаве с резидента ни!!"

  Няма такива! Хайде да ми посочиш дори един, който е бил генерал във Варшавския договор ( разпуснат в средата на 1990) и после е останал генерал при влизането ни в НАТО 14 години по-късно?!
  Специално за Радев - най-вероятно към 1990, когато Варшавския договор бе разпуснат, той е бил ленче ( т.е. лейтенант) и командир на екипаж. Не знам дали си бил в казармата и дали познаваш званията и длъжностите в Българската армия по онова време.

 70. 71 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#67] от "matera"
  Богословието за мен не е наука. Още малко ще обявят за наука и гледането на гол пъп!

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 71. 72 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  [quote#60:"az22"]Че каква наука е това?[/quote]
  За Душата. Фактически питащите теолози (колко дявола се събират на върха на иглата) са предпоставили (една от предпоставките) да възникне Ренесанса.
  Вярата, с главно В, продължава да има огромно значение за съвременните общества и е добре да има професионалисти, отдадени на Вярата, да я изследват. Например, аз не съм вярващ (по мейнстрийм определенията съм агностик), но ако имам проблем, свързан с Вярата, естествено е да се допитам до проф. Янакиев вместо да си измислям глупости.

 72. 73 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Янакиев, подобно на Ненчев, се опитват да маскират своя отявлен боковизъм и гербаджийство с подобни шумни, ати-рашистки и анти-бекапистки статии и изказвания, очевидно насочени към феновете с чугунен профил.
  В края на краищата и Ненчев, и Янакиев, избраха Кунева и Лукарски пред Радан Кънев, нали така?!!

 73. 74 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#62] от "tsyrvulan":

  Едно от правилата на форума е да не се коментират форумци, а също личността на автора на статията.
  Отделно, че раздаването на квалификации (което също не се допуска), е признак на спотаено фюрерство. Затова се ограничавам само с въпроси ... дали правилно съм разбрал.

 74. 75 Профил на Бай Той
  Бай Той
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Приятно съм изненадан от статията на К. Янакиев. Наистина не е трудно да се прозре зад действията на Радев и останалите упоменати в статията политици, колко елементарни сметки стоят зад действията и думите им.

  https://www.novarepublika.bg/bez-korupciya
 75. 76 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#75] от "Бай Той":

  "Приятно съм изненадан от статията на К. Янакиев. "

  Аз пък съм неприятно изненадан от твоя коментар. Уж привърженик на "Нова република" и Радан Кънев, пък подкрепяш коментарите на хора, които забегнаха в лагера на конформистите при Кунева.....

 76. 77 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2852 Весело

  "Във връзка с появили се публикации в някои електронни медии, държа да заявя, че отказвам да принадлежа по активно-партиен начин към което и да било от трите "крила" на десницата"

  Господинът си връзва гащите. Действително, в сравнение с Дайнов, Слатински и Атанасов неговото присъствие не може да се нарече "активно -партийно", но (което е не много приятно за него, защото той явно дава отбой, въпреки че това едва ли е нужно някому и някой ще го потупа по рамото) той вече си е изградил скрито-партиен имидзж на рупор на щатните орловмостовски протестори и най-зомбираното крило на ДСБ.

 77. 78 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  До коментар [#74] от "wanderer":

  А няма ли правило коментарите под определена статия да са във връзка с проблемите и въпросите които материала засяга? Сега ще постна два от коментарите от фотогалериите които радиоточката коменданте е изтипосал. Първият коментар е от фотогалерия за дечица които се подготвят за будистки монаси във високопланинското плато Ладхк в Индия. ето го.


  По-добре да се развиват духовно в планинската шир от колкото да станат соросови стипендиантчета и да изучават егоистичните му пазарни и неоколониални парадигми!
  Libertarianism is just anarchy for rich people

  Ето го и втория коментар на въпросното недостойно същество. Написан е под статия за уникална Боливийска традиция свързана с божеството на изобилието.

  Беднотия, суеверия, социализъм - скоро не ги виждам как ще се оправят боливийците. Страната ужким се развива ама при такава - цитат на коментар #4 от “lustmord”
  Ние сме неолиберална колония от от 27 години и сме пред разпад а те от векове опъват хомота, щом са оцелели до сега и още мечтаят значи ще се оправят!
  Еквадор ще им помогне да се събудят!

  Libertarianism is just anarchy for rich people

  Забелязваш ли едни и същи мантри при двете "мнения" на въпросната личност? Какво общо имат писанията на радиоточката коменданте с фотогалериите? Сега сравни какво пише и под тази статия. Човекът не изразява мнение по материалите в Дневник. Той е на принципа - едно си баба знае, едно си баба бае. Под всяка статия пише заучени идеологеми, което не е израз на конкретно мнение за конкретен проблем или въпрос свързан с конкретния журналистически материал.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 78. 79 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2180 Неутрално

  До коментар [#78] от "tsyrvulan":

  Аз не съм адвокат на никого и не искам за затруднявам администратора в изпълнението на задълженията си като се праскат коментари не по темата. - всичките ни коментари по този въпрос ще бъдат изтрити.
  Не коментирам повече.

 79. 80 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#69:"aboto"]https...[/quote]
  И какво ми го даваш този линк? И 100 титли да има пак може да си остане глупак. Намери ми ако обичаш думата "руинира" в българския език какво означава и дали има изобщо такава?
  ...
  Сульо и пульо в напъните си да се направи на много отворен почна да преиначава всякак думите в родния ни език? "Ваканцува", "трафикира", "пенетрира"... не знам си още какво. Аман от неграмотници, па и с проферски титли. Най-вече пък те!

 80. 81 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Как искам един "преструващ" се, но смел политик, да вземе властта и да направи това, което наистина трябваше досега да се направи:
  Според средната производителност в страната, минималната заплата трябва да е 1170 лева, ако вземем точните сметки като средната производителност на труда спрямо средната в Европейския съюз. Всичко останало са общи приказки.

 81. 82 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Отличен анализ, браво.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 82. 83 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2515 Весело

  [quote#0:"Калин Орела"]Накрай, при цялата "независимост" на Радев и на кабинета му, пълен с "натовски генерали" и "костовисти", остава изключително чудно, защо по руските медии продължават триумфално да тръбят, че са "взели властта в София", а [/quote]
  Прав си Калине, само в руските медии може да се прочете истината за България всичко друго е от лукавия!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 83. 84 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  [quote#0:"Калин неразбиращия"]Защо е това инстинктивно свързване на Тръмп (там) и Радев (тук)? Защо са тези отмъстителни очаквания?
  [/quote]
  Ами защото на хората им писна от празнодумци като тебе Калине и избират президенти които да защитават интересите на мнозинството, а не на всякакви маргинални малцинства някои от които като ислямското са развъдник на агресия и тероризъм.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 84. 85 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  До коментар [#81] от "Арон":

  Мислиш ли че това е възможно да стане? Как ще се строят палати след като си отворил бизнеса си преди 4 до 5 години. Пич, БГ е объркана държава и всичко е с главата надолу. Вместо администрацията да си гледа работата и събира данъци, те избират най-лесния вариант. Високо ДДС за всичко. В по-нормалните държави, ДДС за храни, книги, учебници, нелуксозни дрехи и прочее е няколко процента. Ама там данъчните си гледат работата. Един пресен пример от преди седмица. Докато си бях в БГ, имаше репортаж за Банско, как лифтовете се пукали по шевовете и хората трябвало да чакат нам-колко-си. Хотелиерите обаче не давали такава заетост на легловата база. Логично - крият се нощувки и съответно данъци. Ама не за пръв път се случва това в този курорт. Е защо данъчните и други органи не се заемат?

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 85. 86 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#13] от "von_seeckt": Туй сега, как следва да се разбира? Какъв въобще смисъл подобен случаен набор от думи?
  ===================================

  Има, има! Глупаците, като прочетат или чуят нещо, от което нищо не могат да разберат, защото в него нищо не е казано, веднага приемат, че това е нещо, което е толкова гениално, че дори и те, които знаят за себе си, че са много умни, не могат да го разберат.

  Многото хвалебни релации в коментарите доказват, че казаното тук от мен е вярно.

 86. 87 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#23] от "danid": Поначало идеята за служебното правителство е то да осигури нормалното протичане на изборите и до тогава държавата да не спре да работи.
  ===================================

  Всъщност назначеното от президента правителство има същите права и задължения, каквито и излъченото от парламента. Плюс задължението да подготви и да проведе парламентарните избори.

 87. 88 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#25] от "realguru": Ако БСП и ДПС съставят правителство купона ще почне след изборите, както твърди автора.
  ===================================

  Прав е човекът. Но ако спечели ГЕРБ или, не дай си Боже, ДСБ, ще бъде пак същото: КУПОНЪТ ЩЕ ПОЧНЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ. Единствената принципна разлика е в това, че в двата случая различни партии, олигарси и физически лица ще участват в този купон.

 88. 89 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#31] от "tsyrvulan": Добре де, това важи за потенциалните избиратели, които като потенциални, обикновено изобщо не гласуват. А какво искате да кажете не на потенциалните, а на реалните избиратели, които наистина ще гласуват? Да гласуват за БСП, така ли?

  И, апропо! Ти ли му даде тази задача или си подслушвал, когато други му я дават, та така добре знаеш, каква е тя?

 89. 90 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#45] от "wanderer": Ама кой да чете!? З0 години празни приказки.
  ===================================

  Ако и те са толкова жалки, като тази му статия, ....

 90. 91 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2264 Неутрално

  “”социалисти", българските "националисти" и хората на Ахмед Доган (съзнателно пиша социалистите и националистите в кавички)"

  Тогава трябваше да сложи и “хора” в кавички!

  I Want To Believe
 91. 92 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#47] от "tsyrvulan": Служебните правителства в БГ са с ограничени пълномощия що се касае до сключване на договори с други държави в това число и търговски, ограничени правомощия по отношение на междудържавни отношения.
  =================================

  Шефе, можеш ли да кажеш, в кой член от Конституцията е казано това, защото в моя екземпляр от нея, който сега е пред мен, подобен текст няма. А комай че няма и правен термин СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО. Пише само за някакъв си там Министерски съвет. И нищо повече.

  Дали пък моя екземпляр на Конституцията е нешо объркан?

 92. 93 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  "Радев, както ви и уверявахме, е съвсем, ама съвсем независим от социалистите"

  Ясно е, че не е така

 93. 94 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#48] от "tynys": Няма „леви“ или „десни“ !
  Има „Република“ или „Олигархия“!
  ===================================

  За съжаление, за сега тези две думи са обединени и е станало ОЛИГАРХИЧНА РЕПУБЛИКА. Друго няма!

 94. 95 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Вижте началото на ''Макбет''и отгатнете кои са тези три нечисти сили.

 95. 96 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#57] от "az22": Съгласен съм с теб. По какво точно е професор Калин Янакиев?
  ===================================

  Вероятно по някаква алабалистика.

 96. 97 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2068 Весело

  До коментар [#92] от "glog":

  Веднага ти отговарям. За много междудържавни споразумения се изисква ратификация или одобрение от народното събрание. И не само за междудържавни. Така че си прочети конституцията пак. Каво ще рече ако да речем сегашното служебно правителство сключи пакт с Русия, за което обаче се изисква да мине в Народното Събрание за да влезе в сила? Ми то по-време когато има служебни правителства - парламент няма. Ама нали все трябва на умни да се правим.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 97. 98 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  Калин Янакиев, разбулвайки и громейки преструването, също се преструва, че го прави от чисто иделаистически позиции.
  Нейсе ...

  Но не подобава на претенциите му да се изказва така за Рашко Младенов.
  Евтинджос си, Калине, евтинджос!
  Ако имаше наистина подплатата на възвишената си претенция - нямаше да подхождаш така ... ъъъ ... хейтърски, да го наречем по-меко ...

 98. 99 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#97] от "tsyrvulan": Каво ще рече ако да речем сегашното служебно правителство сключи пакт с Русия, за което обаче се изисква да мине в Народното Събрание за да влезе в сила?
  ===================================

  Щом Конституцията не забранява и не ограничава, отговорът на въпроса ти е съвсем лесен. Министерският съвет води преговори, подписва договора, а вече първия избран парламент одобрява или не одобрява сключения договор.

 99. 100 Профил на Neophyte Believer
  Neophyte Believer
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Интересно ми е г-н Янакиев кой поставя в тези три "крила" на десницата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK