Паралелната държава ли? Тя управлява

Корнелия Нинова на 49-ия конгрес на БСП

© Георги Кожухаров

Корнелия Нинова на 49-ия конгрес на БСП"Мафията, корупцията, сгрешеният модел на прехода си имат своята паралелна държава. (... ) Ние ще закрием тази паралелна държава."


Думите на Корнелия Нинова пред конгреса на БСП трябваше да станат новина не на деня, не на годината, а новина на прехода. И не само заради радикалността на изреченото. Не само и заради това, че са от лидер на партия, която вече е управлявала и следователно е съотговорна за "сгрешения модел на прехода".


Интригата е в това, че признанието за мафия и заканата да бъде закрита паралелната държава най-сетне е направено от лидер на партия, която смята да управлява съвсем скоро, и такава прогноза не е химера. (Досега единствено Христо Иванов, Радан Кънев и Татяна Дончева са си позволили да изрекат - в качеството на лидери на политически формации - че България е управлявана от задкулисен център - мафия, която е овладяла държавните институции, и че тяхната цел е ликвидирането на задкулисната власт. Пред тримата обаче не стои непосредствената перспектива да поемат държавното кормило.)
Но след като Нинова е признала съществуването на паралелната държава, тя ще трябва да посочи причините и да признае, че раждането и заякването на


паралелната държава беше плод на надпартийния консенсус на българските политически върхове за НЕносене на отговорност за всяко отминало управление


Как? Ами чрез парцелиране и овладяване на институциите на държавата, на първо място съдебната власт и прокуратурата, от новопристигащите на държавното кормило, за да прокарват безпрепятствено своите и на бизнес-контрагентите си интереси.


В името на тези интереси заканата за търсене на отговорност винаги си оставаше сюжет за политически актив пред избори, за залъгване на бушуващия в протести народ и нищо повече - колкото и драстични прояви на корупция, търгуване на власт, лобизъм в законите или вопиюща некомпетентност, безхаберие и произвол да е постигнало предишното управление.


Така България стигна до днешното състояние да е управлявана от паралелна власт територия, в която стражът на законността - главен прокурор, е едновременно и главен играч на политико-икономическия терен (Костинброд, случилото се с КТБ в пълен синхрон с интересите на "Пеевски", референдумът... не е ли достатъчно?). Това е състоянието на държавата, описано най-точно в онова откровение на довчерашния премиер Борисов от 2013 г.: "Доган пръв разбра, че който владее съдебната власт и има медийна империя, може да управлява...", каза тогава Борисов, ако помните ...


Откровение, за което във всяка друга европейска страна опозицията би го разкостила и извадила от политиката завинаги с едничкия въпрос "А кой владее съдебната власт сега, когато вие управлявате, г-н премиер". Но БСП мълча като мишка.


Затова и той в пълно съответствие с прозрението си прие омертата на "владеещите" съдебната власт, за да му бъде... позволено да управлява.

Паралелната държава готви същата съдба на всеки, у когото съзре реална заплаха за владенията си


- това е България днес. (Някой съмнява ли се откъде и защо дойде ударът срещу "Да, България" вчера?)


Готова ли е Корнелия Нинова да си сложи главата в торбата?


Готова ли е да бъде разкъсана от медийната империя - гигантското оръдие за манипулации и пропаганда на паралелната държава?


Дълбоко се съмнявам. Ако бяха готови да рискуват спокойствието си, и Корнелия Нинова, и президентът Румен Радев щяха да назоват мафията с истинското й име и да посочват корените и причините, а те дори са извадили от речника си думите прокуратура и главен прокурор, и то, забележете - докато говорят за законност. Не е случайно, че в пресмятането на БСП (че паралелната държава ни струва 10 млрд. лева) бяха внимателно премълчани 4-те милиарда за фалита на КТБ. Не е случайно и че президентът Радев не дава знак да е готов да разсекрети стенограмата от онзи консултативен съвет за банките и КТБ...


Безпроблемно е само да поднасят из Брюксел , Берлин и от конгресните трибуни с апломб слова за върховенство на закона, борба с корупцията и политическа стабилност. И президентът Плевнелиев говореше за върховенство на закона, заобикаляйки внимателно главния прокурор, докато ГЕРБ изливаше вече бетонната плоча за покрива на паралелната държава, заявявайки (Борисов), че "промените се правят за след Цацаров" - което само доказва къде е същината на проблема. Именно


при ГЕРБ паралелната държава стана окончателно официалната


Парадоксално, но паралелната държава може да бъде закрита само по начина, по който беше създадена - с надпартиен консенсус за възстановяване на държавността. Такъв няма - българските политически партии са дълбоко и необратимо увредени, това впрочем е исторически доказано, и е нереалистично да се мисли, че Нинова ще промени историята.


Затова и мафията ще продължи да отстрелва поединично смелчаците. И държи на мушката всеки, у когото съзре реална заплаха и който евентуално би спечелил изборите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Ние ще закрием тази паралелна държава."

  Иска да каже , че се готви да управлява!!!

 2. 2 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Интересно. Същите думи, все едно говори Христо Иванов (ДАЙ, България).

  Няма парадокс обаче - и в двата случая става дума за обикновен популизъм.

 3. 3 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3038 Любопитно

  Ама другарко,нали Вие и вашата партия създадохте "тази паралелна държава".Вашите кадри и тези на вашата ДС са мафиотите!Как ще им вземете нещо което сте им дали?И за което Ви плащат!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 4. 4 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Парадоксално, но паралелната държава може да бъде закрита само по начина, по който беше създадена - с надпартиен консенсус за възстановяване на държавността. Такъв няма - българските политически партии са дълбоко и необратимо увредени, това впрочем е исторически доказано/, и е нереалистично да се мисли, че Нинова ще промени историята.

  Нинова няма да промени нищо. Неокастрената е по-реалният вариант.

 5. 5 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3739 Весело

  Ми вие почти през цялото време (1989-та до сега) бяхте на власт бе Нинова.
  Кой я изгради тази..."паралелна държава"?
  ....Пък сега сте били тръгнали да я разрушавате!
  Ха-ха-ха!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 6. 6 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3739 Весело

  [quote#2:"12345"]и в двата случая става дума за обикновен популизъм.[/quote]
  Ти герберче ли си?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 7. 7 Профил на Юмжагийн 7-балов
  Юмжагийн 7-балов
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Паралелна държава ли? Ако се разиграе метлата/да не казвам сопа/ всичко това ще изчезне за месец.
  Само че няма хора, които да го направят, защото предпочитат да топят пръстчета в меда.
  Мърлявото статукво по един или друг начин устройва по-голямата част от населението, и силите, желаещи промяна, са немощни, или пък просто искат да изместят конкуренцията, и системата да работи за тях.

 8. 8 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Най-вярното написано е, че "стабилността" на Герб доведе до препирането на милиарди и окончателното, напълно ЗАКОННО превръщане на България в мафиотско-мутренска територия БЕЗ ВРЪЩАНЕ НАЗАД!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 9. 9 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Петя едно си знае, едно си бае. И за БСП да е статията пак ГЕРБ и е виновен!

 10. 10 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 270 Неутрално

  България не е Румъния. Тук открай време разбирането, че корупцията е начин да се решат проблемите е широко разпространено. Знаят го и властимащите, знае го и съдебната система, знаят го и в администрацията, КАТ, митниците, общиниге и къде ли не още. И така си върви от време оно. Затова е толкова трудно да се случат спонтанни протести по тая тема. Още повече, че хората не вярват и на политиците, когато им обещават, че ще премахнат корупцията - лъгани са много пъти вече.
  Та - в случая и аз не знам дали борбата е да се пребори корупцията (мисия невъзможна поне на тоя етап), или да се влезе в ръководството на паралелната държава...

 11. 11 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  На мястото на Нинова не бих пускал такива бойни лозунги.
  Тази объркана женица не схваща ли, че с тях, (с тази очевАдна манипулация) насъсква избирателите срещу БСП?
  Тази ужпартия няма да се откаже от наглостта и дебелашкото си самочувствие, независимо от унищожителното за нея въздействие, което то произвежда върху обикновените хора.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 12. 12 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Интерекно как ще се пребори паралелната държава след като е захранена така могъщо че какъвто и суперчестен конкурс за обществени поръчки и усвояване на европейски средства ВИНАГИ ще се печели от нея... Всичко е напълно загубено вече..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 13. 13 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3105 Неутрално

  До коментар [#2] от "12345":
  Прав си, "у нас свестните считат за луди" не от сега.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  До коментар [#8] от "ostin22":

  Ми БСП работеше усърдно в същата посока.
  Червените и ГЕРБ винаги са били съратници, независимо от декларациите и клетвите, с които излизат пред обществото.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Г-жо Владимиров, споделям изцяло написаното от Вас и особено абсолютно съм съгласен, че:
  "Не е случайно и че президентът Радев не дава знак да е готов да разсекрети стенограмата от онзи консултативен съвет за банките и КТБ..."

  Но Вие дали имате някаква вътрешна информация защо Плевнелиев не го направи? Това би дало отговори на много въпроси.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4661 Гневно

  всички системни партии са с жълт картон. ако не върнат държавата може и кръв да се пролее- тяхната.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Съд, прокуратура, ДАНС, МВР, БНА, и държавната и общинска администрация са пълни с кадри и назначения на БКП -ДС. Това е паралелната държава. В последните 72 години БКП е на власт 67 години. Каквото и да плещи Нинова, това са фактите.

 18. 18 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2705 Неутрално

  "...Доган пръв разбра, че който владее съдебната власт и има медийна империя, може да управлява.."Десет години журналистката на Ахмед Доган и "перлата"на агент"Бор"хвалеше агент"Сава"и като перифразирам едни стихове-И днес йощ Политиката,щом буря захваща,мадам Велева към таз тема ни препраща.Паралелната държава си я зъдадоха комунистите и ДС и те сами няма да я разрушат.

 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  [quote#7:"Циклонален вихър"]Мърлявото статукво по един или друг начин устройва по-голямата част от населението, и силите, желаещи промяна, са немощни, или пък просто искат да изместят конкуренцията, и системата да работи за тях. [/quote]
  Силите желаещи промяна перманентно биват оплювани и подигравани от хората, под вещата ръка на верни слуги на ДС и партиите на статуквото (БСП, ГЕРБ и редица техни прислужни ужполитици).

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  И к'во сега свалим ли мафията пада държавата или как ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 21. 21 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  И медиите се включиха явно и активно в предизборната борба.
  С агитация, или анти такава.....

 22. 22 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#4:"koko65bg"]Нинова няма да промени нищо. [/quote]
  О, ще пормени...ще напълни джобовете на "наши" фирми, своите собствени също, ще направи щастливи пенсионерите, но само с радостта, че "нашите" са на власт, ще ощастливи и руската енергийна мафия с няколко милиарда от българската хазна.
  Щастие ще има за всеки, освен за народа.

 23. 23 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 804 Неутрално

  "Мафията, корупцията, сгрешеният модел на прехода си имат своята паралелна държава. (... ) Ние ще закрием тази паралелна държава."
  Госпожата нещо е подучула но не го е разбрала. Терминът в смисъла в който го употребява, е "дълбока държава". Тоест, това което държавата/тя е само една, няма друга, вкл. и "паралелна"/, прави дълбоко под повърхността и което тя се надява, че ще остане невидимо и неразбрано то плебса, матряла, суверена.
  Каквото и да каже Нинова/и всички останали от кликата на станишев гласували за избирането на ДП за председател на ДАНС с изключение на Стоилов, Червеняков и Кадиев/, трябва веднага и винаги да и се напомня, че тя лично, гласува "За" избирането на 10 за председател на ДАНС.
  Станишев с невероятен успех запрати БСП на бунището на историята/Нинова и тези около нея явно още не го знаят/, като предаде през 2013г, заедно с парламентарната си група управлението на държавата на ДПС, което върна поне с 20г. страната назад.
  Апропо, днес все още в новините няма нищо за ММ/също част от станишевата кохорта, избрала с гласа си 10 за председател на ДАНС/, свързано с Топлофикация - София или преместваемите тоалетни за шофьорите.

 24. 24 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#13:"Николай Колев"]Прав си, "у нас свестните считат за луди" не от сега. [/quote]
  Не тя ние сме лудите!!!!!!!!!!!!!

 25. 25 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  [quote#9:"Мечо"]И за БСП да е статията пак ГЕРБ и е виновен![/quote]
  Ти как правиш разлика между БСП и ГЕРБ? По какво точно ги различаваш?

 26. 26 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  Да резюмираме статията: паралелната държава е прокуратурата, която обслужва частни интереси. Дали разбрах правилно?

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 27. 27 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  Може и да е права Владимирова. Да, ама не! Защо ли? Елементарно - да вземе да си спомни за Алеко Константинов. Преди повече от век е описал перфектно нравите, порядките, далаверите на ... днешния ден. Българите цвета на кожата може и да си менят, но нрава си - никога. Както прозря един по-скорошен българин: "Всички сме братовчеди". За далавера българинът душа дава, държава продават!

 28. 28 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  [quote#12:"ostin22"] ВИНАГИ ще се печели от нея... Всичко е напълно загубено вече..[/quote]
  Не, не е !!! Не може да стане за една година, нито за един мандат. Но не трябва да се предаваме! Децата на нас разчитат. Те ще пораснат и ще ни осъдят, че сме им оставили една пленена държава. Ще ни осъдят, че не сме се постарали достатъчно. А още по-лошо, ако не ни съдят, защото ще са станали като нас пораженци.

 29. 29 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#28] от "Fiji":

  Радвам се че имаш такъв дух.. но реалностите са други.. Докато ни забаламосваха с разни глупости десни и леви всичко се разпредели.. А най-отчайващото както го писах вече е, че е напълно "законно" благодарение на услужливата подкрепа на Герб..Над закона няма никой!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 30. 30 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  Паралелната държава вие я създадохте. През предългия преход най-много е управлявала левицата с всичките си превъплащения.Та да ми отговорите през тези години не го направихте защо да вярваме , че ще го направите сега?

  SHADOWS of SOFIA
 31. 31 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#25] от "Fiji":

  По надписа ги различава. Двата ешалона , обслужванияТ и обслужващият. И тук там по някой милиционер.

  SHADOWS of SOFIA
 32. 32 Профил на tall_ship
  tall_ship
  Рейтинг: 283 Неутрално

  "България се намира на 69-то място от 168 държави в света в годишната класация на Transparency International за корупцията по света."

  Мисля, че за да има конкретика в обещанията, г-жа Нинова би трябвало да каже до кое място смята да изведе България, ако евентуално БСП е в управлението в следващия мандат.

  FILII MARIS SUMUS
 33. 33 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  [quote#28:"Fiji"]Но не трябва да се предаваме! Децата на нас разчитат. Те ще пораснат и ще ни осъдят, че сме им оставили една пленена държава. Ще ни осъдят, че не сме се постарали достатъчно.[/quote]

  +++
  Лошото е, че много хора избират "по-малкото зло", без да разумеят, че то е непораснало Зло! Злото има много лица, истината и доброто по едно! Ако се примирим с Мафията, децата ни с право ще ни съдят за това!

 34. 34 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 485 Любопитно

  Я да видим кой ще бори паралелната държава!
  Корнелия Нинова, започнала възхода си при Иван Костов, зам. министър при Царя, сега лидер на БСП.
  Георги Гергов, замогнал се чрез разграбване на активи при СДС, кмета Чомаков, продължил при Царя, фен на Бойко, сега лидер на БСП-Пловдив.
  Кирчо Добрев, хванат да пренася куфари с пари от Сърбия към България. Парите, с които сръбските бандити плащат на ВИС за контрабандното гориво.
  А кого изритаха - Миков, Янаки Стоилов, Ангел Найденов и Божинов. Всичките що - годе почтени хора.

 35. 35 Профил на GATSBY
  GATSBY
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Ако прочетете Книгата "КОРУПЦИЯТА в БЪЛГАРИЯ" На ЖУРНАЛИСТА ХРИСТО ХРИСТОВ и ЕДВИН СУГАРЕВ ще ви стане ясно че Паралелната ДЪРЖАВА е била СЪЗДАДЕНА някъде в началото на 60-те години. Имало е даже и тетрадка за така наречените БЕЗ ОТЧЕТНИ ПАРИ раздавани на ПАРТИЙНИТЕ СЕМЕЙСТВА и ОБСЛУЖВАЩИТЕ ГИ ЛАПАЧИ. ДНЕШНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ТОГАВАШНАТА ДЪРЖАВА. Сумите са варирали от 5000, 10000, 15000лв. на ГОДИНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Заплатата на един инженер е била 150лв. Спомнете си колко е била ТОТО ПЕЧАЛБАТА май беше апартамен или кола ЛАДА. 10000лв. беше един апаратамент. ПРЕВЕШОКОТО ГОВЕДО е получавал без отчетни някъде около 15 000лв.. Като възнаграждение за "ТРУДОВЕТЕ МУ". И така около 1500000лв. Това е описано с факсимилета има ги в изобилие напечатани на пишещи машини от архивите на на БКП. Началото на паралелната държава е опоставено с "ТЕКСИМ". То не е и разграждано. Просто след 1989 година беше "УЗАКОНЕНО" по БОЖЕСТВЕНО ДС-ка линия. И се приеха новите играчи. Та ДРУАРИТЕ не знам какво ще разградят. Явно искат САМИ себе си да разградят. Една мафиотска партия на паничката и защитена от СТРАТЕГИИТЕ на МОСКВА не виждам как ще се САМОРАЗГРАДИ.

 36. 36 Профил на GRUBO
  GRUBO
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Типично по комсомолско-каскетски Бье Сье Пьето обявява, че ще гони до дупка отрочето си "паралелна държава", което, разбира се, е откровена лъжа. Нещо повече - всички знаем, че самата Курнелия е назначена от мафиотския кръг на това уродливо формирование, наричащо себе си "партия", начело с "бизнесмена" Геров, така че такова твърдение е оксиморон от типа "дървено желязо".

 37. 37 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#34:"fras"]Корнелия Нинова, започнала възхода си при Иван Костов, зам. министър при Царя[/quote]

  Корнелия беше зам. министър при тройната коалиция. Цитат от Уикипедия:
  "От септември 2005 г. до март 2007 г. е зам.-министър на икономиката и енергетиката по външноикономическата политика. От декември 2005 г. е председател на Управителния съвет на „Булгартабак Холдинг“ АД. През 2007 г. е отстранена от управата на дружеството и е разследвана по твърдения за престъпление срещу правосъдието. Според прокуратурата тя и следователят Татяна Шарланджиева са „пазили“ бизнесмена Красимир Георгиев /известен като лобист в съдебната система с прякора „Черния Красьо с тефтерчето“/ от наказателно преследване по делото „Топлофикация“. Нинова е отстранена с решение на премиера Сергей Станишев от поста на заместник-министър през май 2007 година."
  Както се вижда, няма нищо общо с корупцията.

 38. 38 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Долавят се песимистични нотки, значи излиза че мафията е вечна и непобедима. Такива писания, според мен, напълно устройват въпросните структури (от мафиотски тип), предполага се че те си имат и своите подставени лица на всички необходими места в държавата и т.н. Дали само в БГ е така, или вече това "явление" започва да придобива и глобален ефект, да кажат изследователите на тези процеси. Забравих да попитам, на какво мнение са българските олигарси по тези въпроси.

 39. 39 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#27] от "Мърмор":

  Не така песимистично, мърморко! Има много некорумпирани. Авторката на статията е некорумпирана, работодателите ѝ от Капитал също. Лирическата героиня на статията Нинова не е корумпирана, партията ѝ също. БСП управлява винаги заедно с ДПС, значи и те не са корумпирани, как иначе щяха БСП да ги вземат за съюзници.
  Всички пишещи във форума са некорумпирани, я виж как се възмущават от корупцията.
  "Много сме, силни сме!"

 40. 40 Профил на Shtiliyan Shtiliyanov
  Shtiliyan Shtiliyanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това е много интересно (заблуждаващо) изказване от страна на човек, активно участвал в изграждането на тази "паралелна" държава. Отказването от собствените деца е рядко срещано явление, не само по нашите географски ширини, а и по цял свят, май!?
  Голямата торба с лъжите отново е отворена. Вервайте ми!

 41. 41 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 822 Любопитно

  К*рнелия, как ще закриеш паралелната държава, като Решетников не ти е позволил?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 42. 42 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  [quote#39:"aralambi"]Не така песимистично, мърморко! Има много некорумпирани.[/quote]
  Мно-о-го, много тънко по отношение на некорумпираните. Браво - фин сарказъм. Само така - араламбенето му е майката, братчет.

 43. 43 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Единствено по времето на Мусолини мафията не е господствала в Италия. По онова време централното управление на мафиотите било изнесено в Америка, така наречената Коза Ностра. Без извънредни закони и консенсусно управление на държавата, мафията не може да бъде преборена. На всички е ясно какво трябва да се направи, какви закони трябва да се приемат за да се защити населението на България, но никой нищо не прави! Ако Корнелия Нинова заяви, че ще приеме следните закони:1) закон за пълна забрана на хазарта за вечни времена на територията на България;2) закон за инкриминиране отпускането на кредити на абсолютно неплатежоспособни, безимотни и безработни българи; 3) закон за доживотна присъда за всички производители и трафиканти на наркотици, без право на замяна; 4) закон за забрана дейността на заложните къщи и тяхното затваряне; 5) закон за ограничаване владеенето на обработваеми земи до 200 декара, ЩЕ И ПОВЯРВАМ, ЧЕ НАИСТИНА ИМА НАМЕРЕНИЕ ДА СЕ БОРИ С МАФИЯТА И ЩЕ ГЛАСУВАМ С ДВЕ РЪЦЕ ЗА НЕЯ И ПАРТИЯТА И.

 44. 44 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Естествено, закриването на тази така наречена паралелна държава (и нейните вредни за държавата последици) ще стане по универсалния начин - първо се закриват всички нейни идентифицирани капии в държавата и свързаните с тях организирани структури. Но ако за това няма воля (прословутата "воля", която много често в БГ върви в комплект като "политическа воля" от страна на всички политически сили, Нинова или който и да е той, нагърбил се с тази задача, няма изгледи за успех. Незнам защо Решетников го споменават като някакъв фактор в тази евентуална борба, или съответно битки - това са си чисто "български странични ефекти на така наречения 'придобит' капитализъм в държавата".

 45. 45 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 736 Весело

  Курнелия, Боко, македонецът от Русе, Слави не са виновни, изговаряйки за нула време хилядите си лъжи. Просто си вървят по задачите. Как да докопат отново баницата. Да се чуди човек на онези, които им вярват. Които безропотно гласуват за тях и очкват ''да ги оправят''. Ми, малко ли бяхте оправяни, бе природоединици? От Курнелията и другари 7О години. От банкянската бухалка два мандата, като две капки вода, незавършени от алчност и некадърност. Та сега ще им дадете трети. Шизофрения българска!

 46. 46 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 708 Неутрално

  [quote#0:"статия"](Досега единствено Христо Иванов, Радан Кънев и Татяна Дончева са си позволили да изрекат - в качеството на политици - че България е управлявана от задкулисен център-мафия, която е овладяла държав-ните институции, и че тяхната цел е ликвидирането на задкулисната власт. Пред тримата обаче не стои непосред-ствената перспектива да поемат дър-жавното кормило.)[/quote]Казват го и други политици - П. Славов, Март. Димитров, Мет. Андреев,...А Дончева, след като го каза все, че се коалира с Първановци - част от този "задкулисен център - мафия"! И има шанс- заедно с БСП да "поеме държавното кормило."

 47. 47 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Досега единствено Христо Иванов, Радан Кънев и Татяна Дончева са си позволили да изрекат - в качеството на политици - че България е управлявана от задкулисен център - мафия, която е овладяла държавните институции,...."

  Бих добавил Румяна Бъчварова, доколкото си спомням в предаване "Референдум" в качеството си на съветник на премиера Б. Борисов през есента на 2012г.

 48. 48 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Напълно излишен напън от Владимирова. Ама щели да разкостят Курнелия, щели туй-онуй. Нинова НЕ СМЯТА да закрива паралелната държава, а Владимирова или е много наивна или пее в хора на комунистие за да пуска подобни смешки...

 49. 49 Профил на achkoal
  achkoal
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Паралелна държава съществува, защото за много хора тя е изгодна. И тук не говоря за 1000-2000 човека, а за стотици хиляди, дори и повече. Това са хората, които живеят с далаверата. А за да има далавера, просто трябва да познаваш някой силен на деня. Всеки от нас има по един такъв приятел, роднина, роднина на роднина и пр. Така ще си намериш я някое удобно местенце в държавната администрация, я някой дребно бизнесче ще завъртиш, а за някой и много повече. Работеща съдебна система ще принуди всички тези хора да работят за насъщния си, като им изземе далаверката. А те не искат да работят, защото според тях работят само будалите. Те са хитреци, те са по далаверката. И ако утре се съберем 15-20 хиляди на жълтите павета, два пъти повече ще са готови да контрапротестират, за да не им развалим рахатлъка.

 50. 50 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  България има само един единствен спасителен път и това е опита на Германия след ВСВ за денацификация на обществото иизграждане на нови отношения между хората и държавата-Без нацисти!..За България ЕВРОСТАТ отдавна е изчислил броя на комунистическите изроди ,които трябва да се ЛУСТРИРАТ за срок от мин.40 год.Тези бандити са на брой около 1,5 милиона ,които държат в ръцете си богатства на стойност повече от 100 милиарда долара /ЕВРОСТАТ/крадени и заграбени от хората и държавата безнаказано.Тези малоумници държат в ръцете си резултатите от всички избори,всички властови места в държавата и обществото .Смяната на един с друг некадърник и главанак не води до смяна на комунистическата система.,а до нейното продължение.Вижте дейността и кадрите на всяко служебно правителство ,за да разберете ,че нищо ново няма.Един разбойник Герджиков сменя предишния Тиквата. от престъпната организация БКП и ДС ,съгласно ЗАКОНА за обявяване на комунистическия режим и БКП за престъпни и античовешки.Затова сме последни по всичко.

 51. 51 Профил на Спиро
  Спиро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#3] от "Messerschmitt":

  Без да искам, натиснах удивителната. Извинявай)

  Водната кула в Лозенец
 52. 52 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 969 Неутрално

  "Парадоксално, но паралелната държава може да бъде закрита само по начина, по който беше създадена - с надпартиен консенсус за възстановяване на държавността."
  ------------
  Съгласен.

 53. 53 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 689 Неутрално

  [quote#49:"achkoal"]
  Паралелна държава съществува, защото за много хора тя е изгодна. И тук не говоря за 1000-2000 човека, а за стотици хиляди, дори и повече. Това са хората, които живеят с далаверата. А за да има далавера, просто трябва да познаваш някой силен на деня. Всеки от нас има по един такъв приятел, роднина, роднина на роднина и пр. [/quote]
  Адекватен и за жалост точен коментар. Отдавна исках да формулирам със свои думи това, което ти си написал.
  Корупцията започва във всеки един от нас. Има общества, които не са така навътре в този рязяждащ обществения морал феномен.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 54. 54 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 549 Весело

  До коментар [#43] от "bobhunter":
  " 5) закон за ограничаване владеенето на обработваеми земи до 200 декара"

  А защо не и Закон за ограничаване владеенето на повече от основно жилище/апартамент, например

 55. 55 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#44] от "dr.web":

  "Незнам защо Решетников го споменават като някакъв фактор в тази евентуална борба, или съответно битки - това са си чисто "български странични ефекти"

  Ами може би, защото Решетников или решетниковци отдавна са фактор в българската вътрешна политика, или поне правят всичко възможно напоследък да станат такъв!

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7503 Неутрално

  Паралелна държава има там, където има зависими политици. И въпреки, че знаем кои са и от кого са зависими, нямаме сили да ги изритаме веднъж завинаги.

 57. 57 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#2] от "12345":

  Интересно - все едно ги получавате постулатите по електронна поща . Но го забелязвам всеки ден, когато се появи някоя по мислеща статия искаща нещо добро да се случи у нас!!! НЕ искам да те обидя с това - може просто дядо ти да е облажил от мандрите през 40-те/50-те години и от дам да си заквасен с лява закваска

  www.soundcloud.com/x2805
 58. 58 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Възвръщане на държавността на територията може да стане само по два начина,но не и "отгоре" ,в смисъл на общополитически консенсус.
  Трябва да бъде или "много по-оъгоре" - жестоки санкции и натиск от Брюксел, или чрез масово недоволство и протести отдолу,придружени с мащабно гласуване с ум за непокварени политически субекти,които да разринат парламента и статуквото с помощ на натиск отдолу. Към втория вариант спадат и не толкова мирни опции.....

 59. 59 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5395 Неутрално

  Нинова предусеща позицията си да бъде начело в партийното влакче (ДПС, БСП, ГЕРБ) на паралелната държава ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 60. 60 Профил на vld
  vld
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Нещата са простички. Другарката Нинова иска да закрие държавата на Боко, за да остане само държавата на Нинова. Тежко ни и горко ни, ако другарката Нинова ни стане началник (т.е. министър председател), Сталин ще ни се стори като много благ и добър другар в детските игри.
  Но другарката Нинова е толкова разпенена, когато стои срещу Боко, ако го няма този спаринг, тя ще спихне. Перефразирам по Дайнов.

 61. 61 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А дали няма нужда тази дама от психиатър? Как може да говори такива небивалици, че щяла да прави населението 8 милиона. Това е комично и как може да й се разминава? Те скоро 2,5 милиона пенсионери ще изчезнат, ще станем 4,5 милиона, тя за 8 милиона бленува.

 62. 62 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  "Мафията, корупцията, сгрешеният модел на прехода си имат своята паралелна държава. (... ) Ние ще закрием тази паралелна държава."

  Непосилна задача за политическото статукво

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 63. 63 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Има истина в статията, но е преиначена. Съотговорност няма. Цялата отговорност е на БКП, независимо как се нарича сега. Целият "ПРЕХОД" си е дело на "Партията". Уж-дисиденти, СДС, Кръгла маса - всичко това и много още, беше измъкнато от реквизита на БКП и службите й! Оттогава държавата се ръководи от скрит център! Напълно "червен" по произход, но моденизиран.
  Целта беше и винаги е била една - властта и собствеността! Идеологията винаги е била само прикритие. За наивни идеалисти, които или са се жертвали, или са били пожертвани...
  За народа, който вярваше и се надяваше, че един ден ще живее и свободно, и щастливо след построяването на комунистическия рай.
  Всъщност, преходът беше един дворцов държавен преврат - държавата беше разрушена и заграбена от "комунистите". Би трябвало не да ги търпят, да ги съдят и експроприират собствеността! Но няма кой! Народът не е народ, както е писал дядо Славейков. Румънците и унгарците са народи, българите - не!

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 64. 64 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1827 Неутрално
 65. 65 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 453 Весело

  До коментар [#62] от "neut":

  Не може да си махне началницте! Дори на лъжа. Нещо, което изкарва навън от себе си, както издишвания въздух.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 66. 66 Профил на шуменско пиво
  шуменско пиво
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Мафията, корупцията, сгрешеният модел на прехода си имат своята паралелна държава" - Курвелия Нинова.
  ...
  Ъхъ! Ония дето я създадоха и си я кътат 27 години след лъжливия преход щели сега да я разтурят!?
  ...
  Направо повярвах! И отивам да гласувам за Курвелия и бандата й!

  шуменско пиво
 67. 67 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#61] от "cherezchur":

  Шизофреничното в българската политика и обществен живот почна още с прехваления преход! И не само в говоренето, но и в действията! И резултатите са налице - левите са най -десните, борят се срещу себе си, в полза на народа, който страда по вина на тях, но те не са виновни, а "другите", които всъщност не са никакви други, а техни роднини и служители. И си имаме "леви" и "десни" само по име и цвят. Имаме си демокрация, която не съществува, но тържествува в приказките на политици и медии!

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 68. 68 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  "Мафията, корупцията, сгрешеният модел на прехода си имат своята паралелна държава. Ние ще закрием тази паралелна държава."
  ---------------
  Първото изречение представлява брилянтно определение на случката от последните 25 години. Второто обаче представлява неизпълнимо обещание.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 69. 69 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  А кой ще разтури Вашингтонския консенсус?

 70. 70 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  Владимирова,Петя статията е пълен хаус и тезата ти не предполага това което исках да прочета по въпроса,много жалко...Колкото до Корни,разбирам те...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 71. 71 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#64] от "nik_77.":Много си зле, ако четеш този парцал!

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 72. 72 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Парцал - не парцал, но фактите са факти. Няма значение, че ги изнася Блиц. Палатът на новия областен управител на Хасково не е нарисуван от въпросния Блиц.

 73. 73 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#72] от "nik_77.": Имаш в предвид "алтернативните факти"?

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 74. 74 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  "заканата за търсене на отговорност винаги си оставаше сюжет за политически актив пред избори"
  "ко бяха готови да рискуват спокойствието си, и Корнелия Нинова, и президентът Румен Радев щяха да назоват мафията с истинското й име и да посочват корените и причините, а те дори са извадили от речника си думите прокуратура и главен прокурор"

  напълно съм съгласен. Нито БСП, нито ГЕРБ ще разрушат паралелната държава .Ако искаха /и можеха/, отдавна да са го направили.Ще избирам между по-малката злина от двете - ГЕРБ или "Да България", в сомплект полуекстремистски леви обединения. Труден избор. За други не се сещам!

 75. 75 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  "....при ГЕРБ паралелната държава стана окончателно официалната"
  Аз отдавна пиша, че ГЕРБ са шайка на ръба на закона, но май не са много хората тук, които го споделят. Ако отново спечелят впечатляващ брой гласове, няма грам надежда. А БСП какво е? Може би същото, може би още по-лошо. Все пак Нинова почна да ги чисти. Не че не вярвам на Нинова, съмнявам се в нейните възможности да се справи. Освен ако генерал Радев не направи чудо. Той е военен човек, сериозен човек, борави с оръжие.

 76. 76 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Мисля, че на българите им се дава огромен шанс - да дадат трети, напълно заслужен мандат на Бойко Велики!

 77. 77 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Жената на снимката е част от тази паралелна държава. Вместо да се напъва безрезултатно, по-добре авторката да ни разясни твърде любопитната биография на Корнелия, която ще громи корупцията. Смяяяях. Изминалите дни доказаха, че НЯМА по-нагла твар на този свят от българския комунист.

 78. 78 Профил на Machu Picchu
  Machu Picchu
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#75] от "Judjuk": "Аз отдавна пиша, че ГЕРБ са шайка на ръба на закона."

  Със закона, със закона...

 79. 79 Профил на KKM
  KKM
  Рейтинг: 326 Неутрално

  До коментар [#25] от "Fiji":
  Е как по какво. Кои ше блажат - наш'те или ваш'те

 80. 80 Профил на Punka's
  Punka's
  Рейтинг: 221 Неутрално

  [quote#37:"aralambi"]Корнелия беше зам. министър при тройната коалиция. Цитат от Уикипедия:
  "От септември 2005 г. до март 2007 г. е зам.-министър на икономиката и енергетиката по външноикономическата политика. От декември 2005 г. е председател на Управителния съвет на „Булгартабак Холдинг“ АД. През 2007 г. е отстранена от управата на дружеството и е разследвана по твърдения за престъпление срещу правосъдието. Според прокуратурата тя и следователят Татяна Шарланджиева са „пазили“ бизнесмена Красимир Георгиев /известен като лобист в съдебната система с прякора „Черния Красьо с тефтерчето“/ от наказателно преследване по делото „Топлофикация“. Нинова е отстранена с решение на премиера Сергей Станишев от поста на заместник-министър през май 2007 година." [/quote]

  Ето точно заради това тоя път ще гласувам за БСП за да се самосвалят ритуално Гласувайте за БСП

  Всичко, което може да се яде, е обект на властта.
 81. 81 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 274 Любопитно

  [quote#35:"GATSBY"]

  Ако прочетете Книгата "КОРУПЦИЯТА в БЪЛГАРИЯ" На ЖУРНАЛИСТА ХРИСТО ХРИСТОВ и ЕДВИН СУГАРЕВ ще ви стане ясно че ...[/quote]

  ... паралелната държава почва с премиерството на Костов!

  Сугарев бе около Костов, знае за какво става дума!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 82. 82 Профил на hotentot
  hotentot
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Най-напред Нинова се готвеше да закрие СДС отвътре. Но я изгониха и тя се опитва сега да закрие собствената си партия. С Помощта на Решетников се опитва да закрие държавата. А след това ще помисли и за паралелната държава.

 83. 83 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#76:"Арон"]трети, напълно заслужен мандат на Бойко Велики! [/quote]

  Е, ти чете ли статията или си гласуваш винаги за батката, щото е простак, като теб?!!!
  Ако много хора знаят, че комунистите са лъжци, вече и много хора разбраха, че Борисов и компания са същите, като тях, че дори и по-опасни!
  Имаше два опита да прави реформи, да се бори с корупция и изобщо - да върши нещо полезно и за нас, докато граби и краде за себе си, ама нищо подобно!!!
  Най-интересно е, че много е вероятно след тези избори, че избирателите комунисти и герберисти ще се окажат прегърнати и първи приятели, за да втвърдят съвсем основите на "паралелната" държава, която те създадоха, с началната подкрепа на царя!

 84. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3739 Весело

  Нинова!
  Като си толкова ербап, що не възстанеш срещо Топлофикация София, която се посуква и не желае да плати загубите и неудобството на софиянци заради тяхната си авария?
  Понеже знам, че енергетиката в България е на вашите червени олигарси съм повече от сигурен, че ще се направиш на "ни лук яла, ни мирисала"!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 85 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  [quote#72:"nik_77."]Парцал - не парцал, но фактите са факти. [/quote]
  Заключенията много зависят от това как се изнасят фактите.
  В зависимост от това как са представени, фактите могат да бъдат и положителни, и отрицателни.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 86. 86 Профил на Ivan Stoyanoff
  Ivan Stoyanoff
  Рейтинг: 235 Весело

  Госпожа Лъжа играе ва банк.
  Тя заявява в открит текст, че като спечели изборите, и малкото добро нещо останало в България ще бъде закрито. Ще остане про-руската мафия, Цацаров и Държавна сигурност. Герджиков вече започна да назначава областни управители - агенти на ДС.
  А този дребен играч: Да България е също като БСП - за България. Номерът с обжалването беше трик за повишаване на рейтинга.
  Задкулисната борба разбира се е трудна, сложна и тежка. И задкулисна - т.е. тайна, многопластова, с много страни и фактори. И не може да става дума, че някоя си Петя Владимирова знае нещо от тези неща, ще ги анализира, ще ни ги каже и от това ще настъпят съдбоносни последствия.
  Нинова - за България - бла, бла, бла.
  Иванов - да България - бла, бла, бла.
  БТВ - за слави Трифонов референдумски - бла, бла, бла.
  След това става каквото е сега в Румъния.

 87. 87 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#5] от "Храбър":

  Храбрият Шивач? "Седем с един удар"? Аман от тъпи приказки: "почти през цялото време", "от 1989 до сега". Може ли по-точно. Или имаш предвид, че всички управляващи в този период са били от БКП-БСП?

 88. 88 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2132 Весело

  Няма паралелна държава. Държавата е една и това наистина се дължи на т.нар. мирен преход, когато още в самото начало палачи и "жертви" седнаха на една маса да разделят мазната баница. Сговарянето включи и съгласие, по-късно претворено в конституцията, и косъм да не пада от главите от представители на политическите клики независимо от цвят и мирис и независимо от престъпленията. Този модел на прехода прогони 1/4 от българите в търсене на щастие по света. Но останалите 3/4 се чувстват комфортно и си харесват новоскованата кочина. А Бравопетя излишно се напъва да пише безполезни текстове. Виж, ако призоваваше към преврат, въоръжено въстание или джихад - тогава да, но иначе защо?

 89. 89 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  Имаме и още едно недомислие в текста. Факт е, че най-чистият и некорумпиран премиер на прехода беше комуниста-чугун Жан Виденов. Това с нищо не помогна и именно той докара страната до финансова и стопанска разруха, граничеща с национална катастрофа. При това положение да твърдиш, че корупцията е основен проблем на България е меко казано маниашко.

 90. 90 Профил на janeausten
  janeausten
  Рейтинг: 417 Неутрално

  До коментар [#35] от "GATSBY":

  Паралелна държава значи вземане на решения извън легитимно овластените институции на властта - които по закон са независими една от друга и трябва да се контролират
  Не е гледане в канчето на властимащите
  То е и винаги ще бъде по-голямо от това на останалите
  И всичките пари по Тетрадка да им вземете - с Едвин Сугарев до вас да бае срещу уроки - няма да решите проблема
  И смяната на лица и партии по върховеге няма да го реши без постояннен натиск от всички да се спазват законите

 91. 91 Профил на janeausten
  janeausten
  Рейтинг: 417 Неутрално

  До коментар [#88] от "Lemmy":

  И като направите преврат - какво
  С кого ще сковете нова кочина - с ангелите от рая
  Проблемът е в неистовото желание на всички - включително интелигенцията и бизнеса - да решават въпросите си през държавата - особено свързаните с пари
  Тикаме в ръцете на политиците все по-голямо разпределение на ресурси и пари и после ревем че ни ограбват в полза на други
  Попътно прибират и за себе си - разбира се

 92. 92 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2132 Весело

  До коментар [#91] от "janeausten":

  Ние, таварисч, немаме намерение да правим преврат защото требва да се месим във вътрешните работи на суверенна держава. Пишем, че антрефилето на Бравопетя би имало смисъл само ако авторката сочеше някакъв изход като революция, пуч и т.н. Но след като авторката няма толку кураж, съчинението е безполезно като безалкохолна бира.

 93. 93 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#48] от "Jumbo Jet":
  а Владимирова или е много наивна или пее в хора на комунистие за да пуска подобни смешки...
  ...
  Мисля че и двете, но по-скоро я използват от редакцията за второто

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 94. 94 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Весело

  Открива топлата вода Корнелията! Обикновен капитализъм, командва естаблишмента, който наистина при нас в страната се "зароди" и "задейства" малко бавно, но му е времето да поема юздите.
  И как иначе основно да управлява естаблишмента освен чрез съдебната система, после Зазаров виновен!
  Вижте какво става в САЩ!!!
  А партиите, партиите слушкат и папкат и правят каквото им каже естаблишмента!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 95. 95 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 438 Разстроено

  [quote#28:"Fiji"]Децата на нас разчитат. Те ще пораснат и ще ни осъдят, че сме им оставили една пленена държава. Ще ни осъдят, че не сме се постарали достатъчно. А още по-лошо, ако не ни съдят, защото ще са станали като нас пораженци. [/quote] ++++++++++++++++++++
  Изключително правдив и същевременно изключително песимистичен анализ на Петя Владимирова...
  И песимизмът оставя без дъх всички честни хора у нас копнеещи да живеят в общество справедливо, основано на ценности и морал, където можеш свободно да поемеш дъх и да планирааш и градиш живота си спокойно!
  Без страх и отчаяние за утрешния ден!

  И все пак ми се струва, че има друг начин да се закрие паралелната държава - и той е единствено в пълното и безусловно обединение на всички честни и морални хора (а такива има много все още у нас) в политическо движение с една обща цел - убеждаване на възможно най-много избиратели да гласуват за общите ни ценности и морал като народ и така да разрушат статуквото спечелвайки избори и власт да осъществят идеите си.

  В името на съществуването на България!

  Потресен съм от разделението на дясното! А трябва цялата енергия на всички изповядващи желанието за победа над мафията да се събере накуп! Да се канализира и насочи в една посока! Влизане на това движение в парламента с достатъчно висок процент, тъй че да не може да бъде прескочено при управлението!
  Само така няма да има поединичен отстрел на смелчаци!

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 96. 96 Профил на arminius
  arminius
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Малко да помечтаем: Как би се променила България, ако покрай румънските събития българинът пощурее и налее повечко гласове на новите партии, вместо на тандема БСП-ГЕРБ?!

 97. 97 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 979 Неутрално

  А не така, другарко Нинова ама нали вашата партия създаде мафията и мафиотската държава. Нали вашата партия любима създаде и съответните производни пазители на статуквото.

  Б...си цинизЪма.

 98. 98 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  Браво на Корнелия! БСП се учат от братския турски опит - също като Ердогановата партия - изпод всяко храстче изскача ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА.
  Само че, в Турция това е пропаганден бул-шит, а в България е самата хибридна РЕАЛНОСТ. Освен това, паралелната държава е именно ДС-БКП-БСП-ДАНС+АБВ+ДПС под егидата на КГБ. Крадеца вика дръжте крадеца. Даже ГЕРБ в някаква степен са част от тая паралелна държава, но поне там са по-скоро еврофили и германофили, та поне има малка надежда да ни избавят от Русия. И за слепите е очевидно, че падането на ГЕРБ от власт е по сценарий на кукловодите и задкулисието. Иначе защо Бойко трябваше да извади неизбираем кандидат, при положение че в ГЕРБ има поне 5 човека, които можеха да отнесат Радев като куцо пиле домат!
  Нали БСП+АБВ са най-големи радетели да подарим още 10 милиарда на руснаците за никому ненужните идиотски проекти - ами че това, енергийната мафия е главния стълб на Паралелната Държава. Паралелната Държава я има на всички нива. Разните Златевци, прасета, свинята-майка, гоцета и пр. всички са част от тая държава, която ще доведе до окончателния и непоправим фалит на България като нация. Понеже се обслужват интересите на колхоза и то по най-подмолен начин. Дори уж дясното (Костов, дето остави контрола върху течните горива у руснаците + Радан, който играе открито в полза на БСП от година насам). А вместо това, цялата десница трябваше да се обедини с една единствена цел - изхвърляне на БСП от парламента въобще. Без да се карат за нищо. Едва след като се разчистят петоколонниците, тогава нека дясното да се нацепи на пет парчета и да се карат колкото си щат, но първо трябва да се действа срещу общия противник, който е ясен. И затова е редно да има едно временно сплотение на цялото дясно около ГЕРБ, понеже там има лидер и има бройка. Да махнат от парламента разните БСП-ДПС-АБВ и пр. подлоги. След това да се прегрупират кой както му е кеф. Иначе, Трайчо, Радан, Да Бг, Еко-незнам си кво си общо не могат да докарат над 6%. Независимо от причините, това е ФАКТ. Просто нямат сила. Затова е нужно единение на обща платформа - вън социалистите (комунисти) от политиката ЗАВИНАГИ. Пък после да се карат колкото щат - ще са извели България от руското блато!

 99. 99 Профил на janeausten
  janeausten
  Рейтинг: 417 Неутрално

  До коментар [#92] от "Lemmy":


  Четете Дайнов
  Той има в края на всяко свое писание магическо решение на проблема чрез бунт на свестните или разпад на лошите
  А и не е лошо да си четете постовете преди да ги пуснете - таваришч - че началото противоречи на края

 100. 100 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 804 Неутрално

  "Мафията, корупцията, сгрешеният модел на прехода си имат своята паралелна държава. (... ) Ние ще закрием тази паралелна държава."
  Някой очевидно живее в "паралелна" вселена. Госпожата някъде нещо е подучула, но не го е разбрала. Простено й е. Така беше и при срещата с Решетников. Терминът в смисъла в който го употребява, е "дълбока държава". Тоест, това което държавата/тя е само една, няма друга, вкл. и "паралелна"/, прави дълбоко под повърхността и което тя/държавата/ се надява, че ще остане невидимо и неразбрано от "плебса", "матряла", "суверена".
  Каквото и да каже Нинова/и всички останали от кликата на станишев гласували за избирането на ДП за председател на ДАНС с изключение на Стоилов, Червеняков и Кадиев/, трябва веднага и винаги да и се напомня, че тя лично, гласува "За" избирането на 10 за председател на ДАНС.
  Станишев с невероятен успех запрати БСП на бунището на историята/Нинова и тези около нея явно още не го знаят/, като предаде през 2013г, заедно с парламентарната си група управлението на държавата на ДПС, което върна поне с 20г. страната назад.
  Апропо, да изпреваря "новините", и днес ММ/също част от станишевата кохорта, избрала с гласа си 10 за председател на ДАНС/, ще посети един ГКПП, където ще настоява за изграждане на паркинг за шофьорите на камиони, за да чакат при по - човешки условия. Което е добре. Още по - добре би било обаче, да се създадат условия непозволяващи образуването на километрични колони от камиони /патент на българските ГКПП и работещите на тях институции/. Поставянето на преместваеми тоалетни покрай колоните от чакщи, е безспорен успех.За Топлофикация - София, днес още нищо не се е чуло. Има време.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK