Антиутопия на прокуратурата

Антиутопия на прокуратурата

© Юлия Лазарова"Доган пръв разбра, че който владее съдебната власт и има медийна империя, може да управлява дори да е трета политическа сила."


Бойко Борисов в интервю, март 2014


В петък медийната империя на бизнесмена и бивш (и бъдещ) депутат на ДПС Делян Пеевски разпространи новината, че е образувано досъдебно производство за съмнителни подписи на бившия министър на правосъдието Христо Иванов върху четири заповеди от 2015 г. (историята не е нова, но припомням, че едната е за обезщетение на бивш служител, останалите за упълномощаване на служители да боравят с електронен подпис от името на министерството).


Официално съобщение от прокуратурата не дойде
и съдебните репортери цял ден звъняха на говорителите на главния прокурор и на Софийската градска прокуратура, за да потвърдят или отрекат информацията. Този, който е имал късмета да му вдигнат телефона, научи, че да, досъдебно производство по случая, датиращ от 2015 г., е образувано, но срещу неизвестен извършител. Не е ясно кога се е случило това. Защото от прокуратурата - нито дума повече, зад оправданието, че НПК не позволявал да се разгласяват обстоятелства по заведено дело заради следствената тайна. Така важните въпроси бяха отклонени, включително дали е направена графологична експертиза на подписите и какво е установила тя . И то с аргумента на закона.


Христо Иванов още през 2015 година заявява категорично: че подписите са негови, положени собственоръчно


В същото време и адресатите на заповедите - служители в министерството, отричат да са се съмнявали, че министърът ги е подписал, напротив, затова и от заповедите са последвали действия. А и прокуратурата няма претенции към съдържанието на заповедите.


Сега Христо Иванов добавя още нещо, което събаря всякакви разумни доводи за завеждане на дело: до миналия петък (17 февруари) не е бил призоваван за обяснения, нито е искан от него сравняващ подпис за целите на графологична експертиза. Въпреки че, припомням, сигналът срещу подписите му е бил подаден още през май 2015 г. от сдружението "План Б", станали известни с протестите срещу всички действия на Иванов като правосъден министър и в подкрепа на прокуратурата. Само можем да предполагаме, че още тогава - 2015 г., е започнала проверката, която миналата седмица бива активирана, защото моментът е удобен, и прераства в дело.


С две думи, да повторя: министърът като орган на власт казва, че подписите са негови,


но Прокуратурата на Република България (ПРБ) казва - не са негови, така излиза, щом проверката е прераснала в дело


За да се прозре по-лесно абсурдът на горното - да го сравним със случая от 2008 г., когато Бойко Борисов като кмет /орган на власт/ обяви, че е фалшифициран подписът му под документ на общината за имотна сделка в квартал "Стрелбище" /свързана с Петър Драшков, брата на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков/, затова той подаде сигнал до прокуратурата и беше образувано дело. /Не ми е в сюжета сега да разправя как то не стигна доникъде - но само мимоходом причината: след 7 години разследване прокуратурата внесе обвинителния акт един ден (!) след законовия срок и на това основание съдът прекрати делото/.


Но в случая с Христо Иванов е диаметрално обратно. Той казва - подписите са мои. Тогава?


Защо прокуратурата се осмелява да ни поднася такава очебийна липса на здрав разум


Каква е целта на мероприятието, какво се търси с този прокурорски абсурд, за който с привидна законност дори не отговарят на въпросите...


Смея да прогнозирам, че Христо Иванов няма да бъде изправен на съд, прокуратурата знае, че дори в нейните възможности такъв ход не се вмества, делото ще остане срещу неизвестен извършител и след време, когато го забравим, ще бъде прекратено. Смея да прогнозирам и че никога няма да научим от официално съобщение на ПРБ направена ли е графологична експертиза и какво е заключението на експертите.


Делото е образувано, за да бъде подадено "за изпълнение" на доверения публичен изпълнител на прокуратурата - медийната империя на Пеевски, която ще свърши работата - да постигне целта:


предизборен пропаганден бой по бившия правосъден министър и сегашен партиен лидер, който си е позволил да разобличава произвола на институцията и нейния върховен вожд


овластени да пазят закона, че и да иска произволът да бъде спрян, и отгоре на всичко направил партия и тръгнал на избори, виж го ти ! Целта е да се подхвърли предизборно на народа нещо за съмнителни подписи и фалшификации, и сред тях да бъде овъргаляно името на врага. Христо Иванов бе демонизиран със същите средства и цели от първия ден на встъпването в Министерството на правосъдието, та до днес. Наред с всички, които си позволяват същото, да искат отговорност - но тези "всички" сега, пред изборите , се осмелиха да бъдат само Нова република и Иванов.


Логично:
според сегашния закон и Конституция никой няма право да поиска отговорност и отчетност на прокуратурата


- например защо завежда дела срещу Борисов и Цветанов когато са в опозиция и ги прекратява, когато пак са на власт.


Затова и всички партийни водачи треперят и благоразумно мълчат. Да не ги застигне и тях бухалката - я на главния, я на медийната империя. В къщата на обесения (на политическия терен, където прокуратурата играе най-необезпокоявано) не се говори за въже. Политическите водачи знаят, че върховният надзирател на законността има вече отработена практика - помнят "Костинброд" в деня за размисъл - 12 май 2013. Онази операция беше гръмотевично осъществена пак през медийния мегафон, от Бареков лично


Сега - пак пред избори, - на прицела е Христо Иванов. Онова което прокуратурата не може (да го свърши със средствата на закона), ще го свърши медийната империя - да елиминира врага със средствата на най-безогледни и свирепи манипулации, непознати в демократичната история на българските медии.


Но - ще попитате - защо й трябва на прокуратурата да образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител и да се вкарва сама в сбъдната антиутопия - да разкрива несъществуващо престъпление, щом така или иначе си има медии - не можеше ли само да им продиктува кога и как да се разправят с врага?
О, можеше. Само че тогава можехме да искаме от прокуратурата да потвърди или отрече изнесеното (виж началото). Делото е необходимо, за да служи като броня на главния прокурор срещу въпросите на медиите извън империята.


Антиутопията на делото е броня срещу искане на каквато и да е отчетност и отговорност, изобщо


Хитро.


Така че Бойко-Борисовото съждение от опозиционния му период /виж епиграфа/, е базово вярно за днешната ни държава, но се нуждае от прецизиране. Не който владее съдебната власт може да управлява, а който се спазари със съдебната власт, ако приемем че главният прокурор е съдебна власт, по изпитания принцип на задкулисието: аз няма да пипам твоята власт и над тебе ще си остане само Господ, ти няма да ме закачаш и ще ме оставиш да управлявам.

Затова и след пет поправки на Конституцията този "принцип" на скачените власти си остана ненарушен от политическата класа.


И който се захване да ги раздели - бой. Без правила.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 544 Неутрално

  "Доган пръв разбра, че който владее съдебната власт и има медийна империя, може да управлява дори да е трета политическа сила."
  Бойко Борисов в интервю, март 2014"

  И ББ бързо се преориентира в нашенската действителност

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Т'ва БГ мафиотите са невероятно изобретателни. Прокурорски дяволии - Как им ражда ума такива неща се чудя!? С прокурорски обвинения искат за втори път да спечелят изборите...много им се усладиха костинбродските, сега искат нещо подобно.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 3. 3 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 544 Неутрално

  На ДП му е неудобно и ще му става все по-неудобно - затова са атаките към тези, които желаят да разтурят статуквото

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3563 Неутрално

  ..... предизборен пропаганден бой по бившия правосъден министър и сегашен партиен лидер, който си е позволил да разобличава произвола на институцията и нейния върховен вожд".Точно.Който има ум да гледа и да решава за каква демокрация става дума в България.

 5. 5 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  С прокурорско обвинение да съсипеш личността - Татарчев, Филчев, Велчев и Цацаров са виртуози в тази дисциплина

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 6. 6 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Нашата прокуратура винаги е в родкрепа на престъпниците. Колкото по-големи, толкова по-подкрепяни от прокуратурата

 7. 7 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#1] от "neut":

  Прави му чест да го заяви на всички граждани на републиката, щото всички политици знаят това, ама Бойко го казва на народа.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 8. 8 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Глейте какво нещо е да дадеш власт на мишок - Седи си в луксозния кабинет и се кефи че ако реши може да те смачка от позицията на главен прокурор и никой копче не може да му каже. И понеже са дребни душици усещат силните и ги ненавиждат...и не пропускат възможност да ги смачкат ако има начин

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 9. 9 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Делото е абсурдно и прокурорът, който го е образувал следва да понесе дисциплинарна отговорност.

  Горното не променя факта, че Христо Иванов се отрече от партията си и се съгласи да бъде издигнат за депутат от други партии, което е нечистоплътно!

 10. 10 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  ББ и той се отрече и Кака се отрече и патреота Слави бинев се отрече и Гоце се отрече и Сидеров се отрече, защо укоряваш САМО Хр.Иванов?
  До коментар [#9] от "svoboden":

 11. 11 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Христо Иванов пряко служи за разцепване и раздробяване на дясното и като такъв, кажете ми вие какъв и чий продукт е?

 12. 12 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3947 Неутрално

  [quote#9:"svoboden"]Христо Иванов се отрече от партията си и се съгласи да бъде издигнат за депутат от други партии[/quote]
  Кои са тези други партии?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 13. 13 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Естествено задължително за каквото и да пише Петя няма да пропусне да внуши " Борисов е лош и гаден и иска властта за да краде".

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 14. 14 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Весело

  [quote#3:"neut"]На ДП му е неудобно и ще му става все по-неудобно - затова са атаките към тези, които желаят да разтурят статуквото[/quote]

  До коментар [#3] от "neut":

  Москов ли визираш? Или Ненчев?
  Щото за други ентусиазирани борци срещу статуквото на приватизаторите и олигархията не се сещам.

 15. 15 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Прокуратурата много отдавна се е превърнала в маша на Доган и Пеевски и винаги се активизира преди избори, като целта е омаскаряване на политическите противници на кръга Кой.
  Будните хора са наясно с тази ситуация и никой от тях не би се подлъгал, но в страната хората масово не са наясно "кой НАИСТИНА кой е" в българската политическа действителност.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 16. 16 Профил на contra_banda
  contra_banda
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ами да, ние сме си прокурорска република. Ама защо главният поддава на пазарлък само с мафиоти! Медийните империи никога не са просъществували дълго. Не вярвам да е толкова недалновиден, сигурно тайно ги мрази и ще им скрои шапката и на тях. Все пак, презокеанският вятър духа силно, не може да не го е усетил, дори и с тапицерия като неговата.

 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Не който владее съдебната власт може да управлява, а който се спазари със съдебната власт,"

  Софийски имоти
  САПАРД
  Бисеров
  Масларова
  .....
  При това точно със съдебната част на съдебната власт.

 18. 18 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Съдебната система във вида, който ни отвращава е плод на посткомунистическата Конституция, създадена от партийците след изборната измама от 1991ва година. Комунистите до 89та година в огромния си страх от съдебно преследване, направиха съдебната система неработеща и най-важното, прокуратурата да е управляема и против всяко избирателно преследване на бивши активисти на окупационната съветска власт.


  [quote#1000:"Schopenberg"]Гласуването за БСП е престъпление![/quote]


  Navigare Necesse Est
 19. 19 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 957 Гневно

  Да,саморазправа и линчуване се задават. Някой от т.нар В.И,П персони ще....

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 20. 20 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#12] от "Депутат 241.":
  [quote#12:"Депутат 241."]Кои са тези други партии?[/quote]

  "Зелените" и ДЕОС.

 21. 21 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 957 Неутрално

  [quote#13:"oporna_to4ka"]"...да внуши " Борисов е лош и гаден и иска властта за да краде"."

  [/quote]
  Я обесни за тефтерчето? Кой е "Б.Б"?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 22. 22 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#11] от "cherezchur":

  той от ДС и работи по поръчка на "Позитано"

  гошо
 23. 23 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Мечтата на Христо Иванов
  „Уверен съм, че по-скоро рано, отколкото късно, ще има следващи поправки в конституцията, които ще сложат главния прокурор под реален парламентарен контрол с възможност за отстраняване. А това е и най-важната кауза, за която съм работил.“
  скоро ще се яви на избори. Ще се види дали има привърженици. Личното ми мнение е, че по-лошо от сталинската прокуратура /строго вертикална структура с един главен/ е само сталинска прокуратура, подчинена на политиците в НС. По този начин и трите власти ще се концентрират в НС. Защото правителство се избира от НС. Подчиняването и на прокуратурата на НС реално ще подчини и съда в частта наказателни дела, където прокуратурата контролира изцяло входа към системата.
  По-скоро трябва да се мисли как Правителството да се разкачи от НС, отколкото как прокуратурата да се "закачи" за НС.
  п.с. Цитата горе е от http://www.clubz.bg/46221-za_bacho_kolo_filchev_paduana_mu_i_bydeshteto

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5962 Неутрално

  До коментар [#11] от "cherezchur":

  Това са похвата на библиотекарите и КГБ.

 26. 26 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Всички онези "политици, които са гласували са "ДА" Конституцията да дава такава власт на главния прокурор и такъв дълъг мандат, са за линч, честно! Или са били безмозъчни, или всички са криминални пресъпници. Откъде накъде някакъв си ще се прави/са го преопределили/ за "бог" в една уж демократична държава?! Че то и светец може да се поквари така...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5284 Неутрално

  До коментар [#7] от "oporna_to4ka":

  А какво направи за да се промени това? Нищо! Нула! Самият Той каза, че прокуратурата няма нужда от реформа! Така предизвика оставката на Христо Иванов и изгуби окончателно моят глас!

 28. 28 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3947 Неутрално

  До коментар [#20] от "svoboden":
  [quote#20:"svoboden"]Зелените" и ДЕОС.[/quote]
  Аха, разбрах. Христо ще се явява от името на две различни партии.
  И тези партии как са регистрирани за участие в изборите?
  Аман от широкоъгълни манипулаторчета...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5284 Неутрално

  До коментар [#13] от "oporna_to4ka":

  А пък Той е цвете за мирисане! Не сме забравили, че Цацаров (любимец на най-близкия на ББ - Цвъчко) Той си го назначи!

 30. 30 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#24] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Малък си, но вече доста мъдър. Наблягай на "плахостта".

 31. 31 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#28] от "Депутат 241.":
  [quote#28:"Депутат 241."]Аха, разбрах. Христо ще се явява от името на две различни партии. [/quote]

  Тези две партии направиха коалиция и Христо Иванов, доколкото знам се е съгласил да стане техен кандидат, защото неговата партия още не е регистрирана. Голям мерак да бъде депутат, че чак да зареже партията си! Нещо повече сигурен съм, че ако "Зелените" и ДЕОС не успеят да влязат в парламента, на другия ден Христо Иванов ще се завърти пак около партия Да България, сякаш нищо не е било....

 32. 32 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3947 Неутрално

  [quote#31:"svoboden"]на другия ден Христо Иванов ще се завърти пак около партия Да България[/quote]
  Явно изобщо не си наясно или се мъчиш да парзаляш аудиторията. Хайде влез в сайта на ЦИК и ми кажи как се казват регистрациите на "Зелените" и ДЕОС за изборите.
  После ми се обсди по водопровода...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 33. 33 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  До коментар [#13] от "oporna_to4ka":

  Такива необорими истини едва ли има нужда да се внушават.

 34. 34 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5708 Неутрално

  Няма видима публична логика, няма отчетност, няма резултати - това е прокуратурата на България.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 35. 35 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Спокойно. Извършителят ще стане известен след изборите.

 36. 36 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Колкото и да ви се струва безсмислено - пуснете сигнал до горестоящата прокуратура с твърдение, че е образувано досъдебно производство без достатъчно данни. От отговора им поне ще разберете въз основа на какви данни и кога е образувано делото.

 37. 37 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  [quote#32:"Депутат 241."]Хайде влез в сайта на ЦИК и ми кажи как се казват регистрациите на "Зелените" и ДЕОС за изборите.[/quote]

  "Зелените" и ДЕОС са кръстили коалицията си Да България, но това няма нищо общо с партия Да България. Коалиция да България се състои единствено от двете партии "Зелените" и ДЕОС и представлява интересите на техните избиратели. В слуай, че някой от членовете на Да България харесваше тези партии, щеше да им стане член, а не да се включва в партия Да България. Ако кръстят коалицията си Републиканска ще означава ли, че имат нещо общо с Тръмп!?

 38. 38 Профил на curious1234
  curious1234
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Христо Иванов да си извади чисто удостоверение за съд и следствие и да го публикува - така ще парира манипулациите на мига. Иначе медиите са продажни и манипулиращи - за жалост вече и тези на Икономедия.

 39. 39 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Не виждам точно ние, имам предвид форума на Дневник, какво има да разсъждаваме поповод действията на прокуратурата особено преди избори.
  В този смисъл всякакви призиви към Христо Иванов, да направел едно или друго, каквито надявам се той няма да предприеме, ще го вкарат в обяснителен режим, което и е основната цел на поредното скалъпено мероприятие от Цацаров и Ко, барабар с КОЙ.
  Но си мисля, че точно ние, в този форум, а не във форума на ПИК или подобни, да се връзваме си е или глупост или злонамареност, платена или безплатна - все едно.

 40. 40 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 826 Неутрално

  В България НЯМА Прокуратура, има Цацура. И това е известно на цяла Европа. Просто тука останалите български граждани са в капана на Цацурата, която е окупирала прокуроските длъжности за да защитава олигарсите и да осигурява харченето на парите от данъците за същите тези олигарси посредством обществени поръчки и посредством бюджета. Дебелият "бизнесмен" е обикновен изпълнител в оркестъра на олигарсите в България.

 41. 41 Профил на Veli
  Veli
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#31] от "svoboden": Свободен от какво? По писанията предполагам, че свободен от скрупули. Пиша това, което се харесва та тези, от които имам полза.

 42. 42 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Хр. Иванов може сам да заявява, че подписите са негови, но може ли човекд а се подписва с четири различни подписа? Освен че говори, че е много неуравновесен, то е и абсолютно неприемливо. Затова като ви издават лична карта ви карат да се подпишете или като идете в банка давате спесимен на подписа си. Иначе всеки път като се види ваш подпис специално трябва да ви търсят да ви питат "ама тоя подпис ваш ли е , щото не прилича на предишните..."

 43. 43 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#13] от "oporna_to4ka":

  Не бе! Борисов е готин, ентелегентен, начетен, добър, тих, скромен, честен, прекрасно възпитан, държи на думата си!
  Що го срамят тъй чуека???
  И ас се чудя...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 44. 44 Профил на marinyotov
  marinyotov
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#11] от "cherezchur":
  Христо Иванов пряко служи за разцепване и раздробяване на дясното и като такъв, кажете ми вие какъв и чий продукт е?
  Знам ТИ какъв и чий продукт си подлого

 45. 45 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#44] от "marinyotov":

  Ничий представи си. Днес и депутат, и посланник каза същото и че няма да участва в дясното, докато не престанат да се цепят и делят. Иванов е без постижения, майка му е комунистка, тези партии се правят с пари. Кои ги дава?

 46. 46 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Драга Петя Владимирова, абсолютно сте права. Но къде бяхте между 2001-ва и 2006-та ,не само Вие лично,но и останалите "десни и демократи" ,когато хиляди македонци,български граждани, се кълняха в подписите си за да регистрират партия ,която да защитава и техните ,и на много други граждани с проевропейско мислене интереси, и българската прокуратура прилагаше същите прийоми. Къде бяха останалите привърженици на гражданското общество ,когато прокуратура и МВР се гавреха с Българската конституция. Предупреждавахме,че рано или късно това ще сполети и останалите граждани на територията,но тогава за масовия "патрЕот" бяхме "чужди агенти",а всички останали мълчахте срамежливо в ъгъла,защото не се вписвахме в общата легенда за "България е/или ще бъде част от ЕС" и "българския етнически модел"??? Днес е факт,че червената олигархия разруши всички остатъци от недоизградената правова държава,разправяйки се с всеки поотделно,докато следващите на "пангара" мълчаха оглушително. Тъжно,но факт.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK