Почтеност и политика

Президентът Румен Радев, току-що избран, Илияна Йотова - вицепрезидент и лидерът на БСП Корнелия Нинова на прескоференция

© Велко Ангелов

Президентът Румен Радев, току-що избран, Илияна Йотова - вицепрезидент и лидерът на БСП Корнелия Нинова на прескоференция"Дневник" препечатва текста от портала "Култура"


Избори 2017. Непонятни разцепления или немислими доскоро коалиции, листи, отзовавания в тях, последвани от скокове на "парашутисти", размахване на мръсни чаршафи, интриги, тунинговане на "стари муцуни" като "нови лица" и обратното. Опит за наливане на "ново вино в стари мехове" (Лук.5:37). В ход са евтини манипулации, набъбват и текущите медийни скандали: ГЕРБ и БСП си разменят едни и същи обвинения с всякаква, даже антинатовска реторика, самоописвайки се като "ястреби" или "врабчета". Умора и изчерпване на жанра, позната ситуация, в която новите играчи по-скоро печелят.


Що се отнася до листите, там шокът е силен:
е, вярно Волен Сидеров не води листа на ДПС


нито Румен Гечев е прегърнал либерално-икономически идея на старата (нова) десница, но и онова, което виждаме е стъписващо: Антон Тодоров в ГЕРБ, Слави Бинев в ДПС и Евгений Михайлов в ДОСТ са само някои от примерите, които няма как да не се коментират.
Служебното правителство, вместо да е рефер (организатор) на изборите, все по-активно играе на предизборния терен. Причините могат да са различни (партийни), но и натрапващите се мотиви са твърде лични (Илко Семерджиев срещу Петър Москов) или пък още по-лични (Стефан Янев/тоест Румен Радев срещу Николай Ненчев), свеждайки се до разчистване на сметките.


Ала над всичко сякаш витае една дума – почтеността – която, обзалагам се, все по-често ще чуваме в политическите дебати. Логично е най-много да се говори за онова, което всъщност липсва. За разлика от компроматите и взаимните обвинения, изобилстващи отвсякъде.


Затова почтеността е нещо, с което най-лесно се спекулира


Нали в началото на този век Симеон Сакскобургготски се завърна тъкмо в ролята на царствен бард на почтеността ("Почтеност във всичко"!), преди да затъне в имотни афери, проблемни сделки с държавния дълг, от които още няма оправия (в комбинация с ДПС и БСП).


И за тази "почтеност" ли сме забравили? За "почтеността" на тройната коалиция на Сергей Станишев във формата 3-5-8, за главоломното разрастване на банката на Цветан Василев и империята на #Кой? Нима и това е забравено? Спомня ли си вече някой и за възмездителната "почтеност" на модела ГЕРБ, за акциите на Цветан Цветанов, флашките и контрабандните канали?


За да настъпи самата "почтеност" в лицето на маската Орешарски, зад която отново надничаше Делян Пеевски в опитите си за пълна приватизация на държавата. За да се излее море от хора на улицата, което с месеци протестираше, уязвено от поредната гавра със свободата и достойнството на хората. И за това ли сме забравили? За дърпането на конците от Сарая чрез "библиотекарската мафия", овладяваща постъпателно и до ден днешен службите в държавата.


Лесната забрава най-вече облагодетелства "лявата алтернатива"


БСП, която вместо да се модернизира, става по-популистка и по-путинистка, поведена от Корнелия Нинова, която с хватката си напомня не толкова ранния Жан Виденов, колкото късния Вълко Червенков.


Изфабрикуваната "нова почтеност" най-добре сработи при избора на Румен Радев, който, кацнал отникъде, успя да влезе в ролята на антитеза на статуквото.


А също и "в олицетворението на почтеността", както повтаряше от телевизия в телевизия медийното му острие Елена Йончева, преди на свой ред да излети от президентството към червените листи.


Въпросът в случая е: кое е почтено?


Дори в личен план, отнесено към хората, концентрирали в момента цялата власт в ръцете си.
Във Франция кандидатът на десницата Франсоа Фийон е на път да се размине с Елисейския дворец, тъй като в продължение на години е "наемал" жена си като парламентарен сътрудник. С парите на данъкоплатците, разбира се.


Законите във Франция не го забраняват, но близо 80 % от гражданите намират това за крайно непочтено. Така Пенелопе Фийон срина рейтинга на съпруга си с близо 15%. Нали съгласно максимата на Сенека почтеността е тази, която трябва да ни пази от укорими дела, които законът иначе позволява.


В България изглежда не е така


Тук можеш да назначиш интимната си приятелка, работила при теб в очевиден конфликт на интереси, на допълнителен половин щат като пиар и това пак да минава за почтеност.
Тук можеш да назначиш държавна охрана на съпругата си, без каквато и да било необходимост, освен помпозността и пилеенето на средства, и това пак да минава за почтеност.


Тук можеш да постъпваш, както си искаш, при условие че тропаш с юмрук по масата, и това да минава за почтеност.


Never complain, never explain. Никога не се оплаквай, никога не се обяснявай – обичал да повтаря в подобни случая инак недолюбваният от българите лорд Дизраели. И така доста дълго се удържал на власт.


Излишно е да се уточнява, че според българските нрави разбирането за почтеността може да е още по-буквално – като за прислужница, дошла да почисти и украси залата преди поредния пир на властимащите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Julius
  Julius
  Рейтинг: 387 Любопитно

  Само почтени хора има в политиката!
  Това не подлежи и грам на съменние...

 2. 2 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  Все едно чета анализ направен от бай Ганьо, на принципа всички освен мен са маскари.

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 4157 Неутрално

  Почтеност и политика".Ко!?Не.

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8107 Неутрално

  Почтеността не продава.

 5. 5 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7832 Неутрално

  Няма почтеност когато става въпрос за власт и пари

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 6. 6 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 726 Неутрално

  На припомним на Тони Николов, че от години не е почтен и принципът по който се избира парламентарната квота във ВСС, КС, СЕМ, или пък главния прокурор. Сегашния състав на ВСС бе избран в съглашателство от герб:бсп:дпс:рзс:атака разделяйки квотата 5:2:2:1:1. Без значение професионален опит, лични качества, морал и почтеност на кандидатите.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 7. 7 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 284 Неутрално

  "За много кратко бях повярвала, че Спасение в България има и дори, че аз мога да бъда част от това спасение! Не! Спасението излита на всеки 30 минути от първи и втори терминал. За съжаление." - Луиза Григорова

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  "...да назначиш държавна охрана на съпругата си, без каквато и да било необходимост..."

  А-а-а, напротив! Има и необходимост, и нужда.

  https://www.facebook.com/142264952549709/photos/a.154091801367024.29930.142264952549709/1112828862159975/?type=3&theater

 9. 9 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  Почтенноста в политиката е само лозунг за пред масите!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 10. 10 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 561 Гневно

  Умен,честен,работлив,знаещ можещ,почтен и морален български комуняга не е имало и няма да има.Всичките ,ама всичките от тези човешки изроди са крадци,мошеници,далавераджии и убиици на собствения си народ,чрез съзнателно водене на политика на ниски доходи,мизерия ,бедност и живот в риск в продължение на десетки години-повече от 72 г.През тези години си отидоха без време ,ей така,милиони / 2,3 мил.българи.Това са милиони проклятия и клетви за пропилян живот,напразни надежди и изживяна радост от създаване на нов живот.Бъдете проклети всичките тези 1,5 мил.разбойници с червено комунистическо потекло/Евростат/,които ограбихте ,окрадохте и загробихте надеждите и мечтите на милиони българи.Погледнете АВТОБИОГРАФИИТЕ на сегашните кандидати за пет минутна слава.Всичките до един комунистически копелета или техни и на ДС възпитаници.Други няма .Те са на всякъде в държавата.Срам и позор!..

 11. 11 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Докато почтеността е считана за наивност има ли смисъл да говорим по темата.

  Политик и почтеност - чак не ми се коментира...

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 12. 12 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Че откога думите "почтеност" и "политика" имат нещо общо? Почтените политици никой не ги допуска до парламента или до властови позиции. Ако някой наивник все пак се промъкне, той бързо разбира къде е попаднал и бързо си тръгва. Всеки политик влиза в голямата игра подкован. Не е случайно, че във всички партии има т.н. "школи" - най-младите членове минават през партийно обучение на професионална политика - какво да се говори, как да се говори, как да се манипулира матряла. Един мой познат преди 6-7 години ходи на такава школа в СДС. Там го обучаваха три-четири седмици, а след курса имаше изпит пред известни журналисти да говори като професионален политик. Същият мой познат се оказа голям професионалист и опортюнист /лизач и интересчия/ , както в политиката, така и в живота. И сега е такъв. Пак в същата партия.
  Почтеността е табу в политиката. Обикновено почтените публично ги определят за луди, омаскаряват ги, осмиват ги, правят ги за посмешище. Защото матряла вярва на лидера, бащицата в партията, а не на гласовития му незначителен опонент. Затова политикът лъже и си върти фактите в своя полза, както му дойде. А ако трябва, се стига и до "карадайъщината" - чиста проба ибрикчийство.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 13. 13 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Очевидно авторът продължава да страда, че "изфабрикуваната нова почтеност" е осуетила избора на Цецка Цачева, който щеше да е триумф на неизфабрикуваната класическа почтеност.

  Почтено би било да се припомни на автора, че в политиката изборът често не е между кой е по-по-най-почтен, а между по-малко непочтените Вариант А и Вариант Б.

  Очевидно е също, че авторът не съзира и много други прояви на непочтеност, които, ако трябваше да квалифицира, не се съмнявам, че щяха да бъдат обявени за откровение на силите на вселенската почтеност.

 14. 14 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#5] от "neut":

  Има! Има почтеност!
  Проблема е, че когато се докопат (тези с прикритата почтеност) до власт и пари, (сякаш) автоматично се отказват от почтеността!
  И много точно е казано / цитирано от Библията „Не можеш да наливаш ново вино в стари мехове“!!! Аз го разбирам така: Колкото почтеността е била преди получаване на власт и пари, то пропорционално на това, трябва да расте и почтеността - изчезне ли, смали ли се - всичко отива ... при дявола!
  За съжаление, това е трудно смилаемо, следвано и постигано от/в общество в което ценностите, определящи и стоящи зад „почтеността“ липсват!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 15. 15 Профил на Черната пума
  Черната пума
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  БСП, която вместо да се модернизира, става по-популистка и по-путинистка, поведена от Корнелия Нинова, която с хватката си напомня не толкова ранния Жан Виденов, колкото късния Вълко Червенков.
  Като остарее, Корнелия ще заприлича на късната Цола Драгойчева

  Дива и кръвожадна, храни се с комунисти.
 16. 16 Профил на today
  today
  Рейтинг: 839 Неутрално

  Когато става въпрос за българските политици, не слагайте в едно изречение "почтеност" и "политика".

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 17. 17 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#14] от "Georgi Yordanov":


  [quote#14:"Georgi Yordanov"] „Не можеш да наливаш ново вино в стари мехове“[/quote]

  Остави я Библията!
  Да го кажем по друг начин!
  Не можеш да направиш нов бардак със старите труженички!

  Да разлая троловете!!
 18. 18 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5568 Неутрално

  Политика и почтенност, няма в България "такова животно"

 19. 19 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1123 Весело

  Само ако първото е в кавички

 20. 20 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално
 21. 21 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Радев и почтеност... БСП и почтеност...

 22. 22 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 238 Весело
 23. 23 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Замръзнала работа. Нещо дребно и почтено да се вижда в Б.Б ? Той симпатягата си организира и тото , коя съдийка /министърка или банкерка/пиарка ще бъде навирен до две срещи. Да сигурно не е почтенно за Радев , по почтен но ли е да се подаряват имоти по други държави на любовници, да се подаряват банки , бизнеси . Да говориш за почтеност и да имаш ОФШОРКИ ( много често при ГЕРБ и ДПС) ,вероятно е висша форма на почтеност. Да говориш за 'юбов към България и да строиш имоти в други страни е също форма на почтеност. Да плямпаш за справедливост...и да живееш в затворени комплекси , също е много мъжко.. Нека да мерим почтенността

 24. 24 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Доколкото разбрах, проблемът е във ваксата, ваксаджиите и скъпите каравани. А спортът и удоволствието от спортуването къде са ??? ... Ааааа, пардон, забравих - говорим за професия спортист, която не може без държавна субсидия ... демек, без моите данъци.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Малко встрани от темата: ФК Левски ще фалира. Спас Русев дойде с протекциите на байхуй и с откраднатите пари от КТБ. Сигурен съм, че има нещо много гнило тук. Та толкова за почтеността.

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3994 Неутрално

  Това си е баш по темата:

  "Подписаният Тома Николов Томов...считам, че мога да работя като сътрудник на органите на Държавна сигурност и да изпълнявам своя дълг като комунист“.
  http://www.faktor.bg/petak-13/95853-toma-tomov-topyal-pred-ds-uchitelya-si-po-angliyski-i-izmennika-na-rodinata-stefan-gruev.html

  Комунист-ченге, какво можеш да очакваш от него, освен да се надява Дръмпфел и Путин да пренаредят световния ред:
  http://www.blitz.bg/politika/toma-tomov-za-izborite-v-sashch-trmp-mozhe-da-e-noviyat-ruzvelt-i-s-putin-da-napravyat-yalta-2_news461660.html

  Ха-хааааа, комунета, как си личите отдалеч...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 506 Гневно

  До коментар [#12] от "Lou":


  [quote#12:"Lou"]Един мой познат преди 6-7 години ходи на такава школа в СДС[/quote]

  [quote#12:"Lou"]И сега е такъв. Пак в същата партия. [/quote]

  Всичко щеше да е почтено , ако се беше въздържал и да пропуснеш тези две изречения .
  Така не обобщаваш , а конкретизираш !
  Жалко !

 29. 29 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4412 Неутрално

  [quote#2:"svoboden"]на принципа всички освен мен са маскари. [/quote]
  Тони Николов не е властимащ, така че е нормално да изключи себе си. А като журналист не помня да е сменял принципите си според слуая.

  Gunter glieben glauchen globen
 30. 30 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4412 Любопитно

  До коментар [#25] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Кое е лъжа?

  Gunter glieben glauchen globen
 31. 31 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  Ако трябва да се избера между постепенността на Антон Тодоров, Георги Марков, Бойко Борисов и тази на Тома Томов, да заложим ли че Т. Томов печели. Просто казвам ....защото всички са нещо публично , нещо свързано ДС .

 32. 32 Профил на garincha
  garincha
  Рейтинг: 238 Неутрално

  В България ако заемаш висок пост и не си уредиш родата значи си балък. В България почтенния, честния човек просто е един добродушен тъпанар.

  God bless Russia!
 33. 33 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Добре казано, Тони ..
  Почтеността в рядко 'изкопаемо' в българската политика ..

  Затова си и имаме 'почтени" : президент, доган, пеевски, Боко, сидеров или кара- руските агенти , нинови и царе, сергейчовци и т.н...
  И пак, очевидно , ще си ги имаме ...) , защото почтеността е слабо известно 'понятие' по нашите ширини ...)

  BIG AL
 34. 34 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#23] от "dejmos":

  Че той Радев ,сега започва , бе ..
  Преди е имал власт - само да си назначи любовницата , а сега - тепърва ще го видим ...)

  BIG AL
 35. 35 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#30] от "Blood Red Skies":

  По скоро въпроса е - кое е истина?

 36. 36 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Като чели, в началото на Демокрацията имаше някаква почтеност ...
  НЕзависимо от идеите и възгледите си - различни,
  почтени от този свят си отидоха и Савов , и Дертлиев, и Милан Дренчев и доста от първите депутати ...

  BIG AL
 37. 37 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4412 Неутрално

  [quote#35:"ПРОРОК ИЛИЯ"]кое е истина? [/quote]
  Всичко. И ти не можеш да я опровергаеш, затова тролиш.

  Gunter glieben glauchen globen
 38. 38 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4412 Неутрално

  "Тук можеш да назначиш интимната си приятелка, работила при теб в очевиден конфликт на интереси, на допълнителен половин щат като пиар и това пак да минава за почтеност.
  Тук можеш да назначиш държавна охрана на съпругата си, без каквато и да било необходимост, освен помпозността и пилеенето на средства, и това пак да минава за почтеност."

  Тук можеш да назначиш втората си жена за първа дама и това пак да минава за почтеност.
  Допълнението е мое.

  Gunter glieben glauchen globen
 39. 39 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Не вярвам скоро някой да надмине БУДА по не почтеност За персоната Георги Марков не ми се говори. Това е еталона на младите българи и ГЕРБ демокрацията.

 40. 40 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4412 Неутрално

  Тук можеш да преговаряш за бъдещата си кариера на президент с една определена партия, докато си на действителна военна служба и деполитизиран на хартия, и това пак да минава за почтеност.

  Тук можеш да критикуваш политиката на държавата, чиито служител си и да я сравняваш с "Ньойския договор", но същевременно да не се отказваш от 135 000 лева компенсации, взети от същата тази лоша държава, и това пак да минава за почтеност.

  Допълненията са мои.

  Gunter glieben glauchen globen
 41. 41 Профил на dimov_a
  dimov_a
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Почтените хора в България често са считани за луди. Политиците може да са всичко но не и луди. Само някои от тях ''се правят'' на такива за да бъдат забелязвани все пак.

 42. 42 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#35] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Аз мога да ти кажа , че си умствено неангажиран , ама няма да го кажа , и ако ме попиташ с какво си го доказал , ще ти отговоря :
  С всичко !

 43. 43 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Тая статия не открива топлата вода. Още от ранния соц помня едно стихотворение от "Къдрава антена", дето се разобличаваше шуробаджанаштината, ставаше дума за ТПК "Прогрес", с началник другарката Долорес, и завършваше така: И синът ми Драгни бачка, всеки месец по стотачка, ний сме група Долорес, ний сме ТПК "Прогрес..." Моя шеф набута при себе си жена си, мед. систър, на педагогическа специалност, сина си-охрана-, снахата-нещо си, да направят бебата и да вземе майчински. Че то това е правило, хора, кво чекнете...

 44. 44 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  [quote#2:"svoboden"]Все едно чета анализ направен от бай Ганьо[/quote]

  Точно обратното.
  Анализът е направен ЗА Бай Ганьо, решил да удари келепира, влизайки в политиката.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 45. 45 Профил на garincha
  garincha
  Рейтинг: 238 Неутрално

  До коментар [#43] от "man_un":

  Оказва се, че дори американци са далавераджии на кокошкарско ниво:

  http://pik.bg/скандал-в-американския-университет-в-благоевград-президентът-на-вуза-разпнат-на-кръст-от-к-news634773.html

  God bless Russia!
 46. 46 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#42] от "aboto":

  Проблема е, че аз нищо на Ви питам.
  А не Ви питам, защото какво може да се очаква като отговор от един умствено неагажиран, който твърди, цитирам:
  '' Аз мога да ти кажа , че си умствено неангажиран , ама няма да го кажа"
  Приятел, как така казвате нещо, което няма да го кажете?

 47. 47 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  [quote#29:"Blood Red Skies"]Тони Николов не е властимащ, така че е нормално да изключи себе си. А като журналист не помня да е сменял принципите си според слуая. [/quote]

  До коментар [#29] от "Blood Red Skies":

  1. Защо да изключваме априори възможността Тони Николов да е маскара?
  2. Защо Тони Николов НЕ е влязъл досега в политиката и да даде пример за принципност? Да дрънка патетично-морално вече го може и последният селяндур.
  3. Защо смяната на принципи да е лоша? Например,може да си принципно честен,но да се налага да излъжеш,(благородно)?

 48. 48 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":


  [quote#27:"Norman Granz"]"Подписаният Тома Николов Томов...считам, че мога да работя като сътрудник на органите на Държавна сигурност и да изпълнявам своя дълг като комунист“. [/quote]

  Потискащо четиво. Като знае какво е вършил, защо не си стои тихо?! А тази партия БКП/БСП, която е създавала системата на доносничество, пак иска да управлява.

 49. 49 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1995 Весело

  [quote#10:"adenauer"]Всичките ,ама всичките от тези човешки изроди са крадци,мошеници,далавераджии и убиици на собствения си народ,чрез съзнателно водене на политика на ниски доходи,мизерия ,бедност и живот в риск [/quote]
  Пропуснал си ЛЪЖЦИ - ей го на, Франсоа Фийон, комунист, представящ се за десница, ама краде като комунист в продължение на години е "наемал" жена си за да усвои парите на данъкоплатците, разбира се.

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3994 Неутрално

  До коментар [#48] от "spiegel":

  "Потискащо четиво. Като знае какво е вършил, защо не си стои тихо?!"

  Червените бъркат все по-надолу в нафталина.

  Лошото е, че за хард-кор симпатизантите им принадлежността към ДС е по-скоро добродетел, отколкото повод за неудобство.
  😉😈😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  [quote#10:"adenauer"]мизерия ,бедност и живот в риск в продължение на десетки години-повече от 72 г.[/quote]
  45 години населението се увеличаваше, а 27 години стремглаво пада. Някакво мозъчна гънка дали има да обясни този ход в прираста на населението или само гладка тъкан, която като огледало отразява идеите на спонсорите?

 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3994 Неутрално

  До коментар [#51] от "wanderer":

  "Някакво мозъчна гънка дали има да обясни този ход в прираста на населението ..."

  Червен, в течение на 45 години "населението" беше затворено в бодлива тел, гранична бразда и картечни гнезда, насочени НАВЪТРЕ.

  За убит "диверсант" (сънародник, опитващ се да избяга от соц-рая) даваха домашен отпуск.

  ДС насърчаваше деца да докладват родителите си за "нездрав уклон", вкл. добро отношение към гнилия Запад.

  И т.н.

  Мислиш ли, че ако тези 45 години българинът не беше държан затворен като добитък в заграждения, щеше някой да остане?

  И това за "нарастващото" население също е лъжа, в типично твой стил.

  Ако населението е "нараствало", защо имаше ЕРГЕНСКИ ДАНЪК - а, червен?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1995 Весело

  [quote#50:"Norman Granz"]хард-кор симпатизантите им принадлежността към ДС е по-скоро добродетел, отколкото повод за неудобство. [/quote]
  То и за другите, хард-лайнарите, сътрудничеството с ЦРУ е по-скоро геройство, отколкото откровено предателство. Един даже се хвали с бутонелите, с които (ФБР) го е възнаградило.
  Та кои, казваш, са добродетелите днешно време? Продажбата на стоката срещу максимална печалба? Или продажбата само на обещанието (за светло бъдеще) без разходи за "производство"? Или старата комунистическа мантра "Дайте дадем!" територията си на Големия брат, че горкият е беден и не може да си плати за военните бази.

 54. 54 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 902 Неутрално

  [quote#15:"Черната пума"]Като остарее, Корнелия ще заприлича на късната Цола Драгойчева [/quote]
  Надали - почтено ще харчи откраднатите милиони при внуците си в САЩ

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 55. 55 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1995 Весело

  [quote#52:"Norman Granz"]бодлива тел[/quote]
  Бодлива, но икономически ефективна и предпазваща за разлика от сегашната, скъпа и пропускаваща ... всякакви вируси, птичи, свински грипове и шапове.
  [quote#52:"Norman Granz"]За убит "диверсант" (сънародник, опитващ се да избяга от соц-рая) даваха домашен отпуск.
  [/quote]
  И то сега дават отпуск - за убит афгански студент (на афгански талибан), опитващ се да избяга от американската демокрация.
  Няма нищо ново под небето. Въпросът е само от коя страна си държиш ибрика.

 56. 56 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1995 Любопитно

  До коментар [#54] от "роджър":

  В САЩ могат ли да се харчат откраднати пари, и то почтенно? Да не намеквате, че там се харчат крадени пари? Все пак хората там (Федералния резерв) имат най-голямата "печатница" - могат да си напечатат почтенно колкото им трябват. Дори раздават, помагат на другите ... срещу "скромна" лихва.

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3994 Неутрално

  До коментар [#53] от "wanderer":

  "Един даже се хвали с бутонелите, с които (ФБР) го е възнаградило..."

  Да, и въпросният диверсант слуша и западни радиостанции, гледа CNN и чете Ню Йорк Таймс.

  Що не го докладваш на кварталния - а, комуне?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  "Нали съгласно максимата на Сенека почтеността е тази, която трябва да ни пази от укорими дела, които законът иначе позволява."
  За каква почтеност може да става дума в българския политически живот. Тук даже законът не ги спира да си правят каквото искат, та камо ли някакви си разбирания за почтеност. Такива отвлечени понятия като чест, почтеност, доблест, не присъстват в представите на нашите т.нар.политици.

 59. 59 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Почетено ли е?

  Въпросът може да бъде зададен на АБСОЛЮТНО всеки български политик.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3994 Неутрално

  До коментар [#54] от "роджър":

  "Надали - почтено ще харчи откраднатите милиони при внуците си в САЩ..."

  Зелена карта - мечтата на всяко русофилско комуне.
  😆😆😆😆😈

  Абе, другари, руският КИЦ (культурно-информационнъй центр) раздава БЕЗПЛАТНИ записвания в Университета на Калуга, Челябинския машино-тракторен институт и воронежката Висша школа по старообреден марксизъм-ленинизъм, а вие се назлъндисвате (въздържате - тур.😈). Бива ли така?

  Я другарката Нинова, др. Любен Гоцев, др. Виктор Вълков, др. Лавров, др. Сечин, др. Рогозин и т.н. отговорни другари НЕМЕДЛЕННО да обяснят с какво Америка е по-убава от Великата Русь! 😈😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Самата Корнелия Нинова беше зам.министър на икономиката - физическият изпълнител на харизването на Пловдивския панаир на Гергов.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 62. 62 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2863 Неутрално

  [quote#50:"Norman Granz"]Червените бъркат все по-надолу в нафталина.
  Лошото е, че за хард-кор симпатизантите им принадлежността към ДС е по-скоро добродетел, отколкото повод за неудобство.[/quote]
  Всъщност политическата ни система в този си вид е измайсторена от комунистическата каста. Комунистическите терористи, взели веднъж властта, никога не са я изтървавали, метаморфозните им идеологически завои всъщност никога не са имали друга цел, освен тоталния грабеж на българското население. Каквото и да си говорим днес, полза няма, докато не бъде променена категорично властващата схема на другарите и ДС. Все едно да лекуваш с думи сифилис. Дори и великият вожд Ленин, съсипал половината човечество, не го е можел.

  На комплексирания болшевик и доносник vesolr с безразличие
 63. 63 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4412 Неутрално

  [quote#47:"deaf"]1. Защо да изключваме априори възможността Тони Николов да е маскара?[/quote]
  Защото например към хората трябва да подхождаме с добро, освен ако не са доказали, че не го заслужават.
  [quote#47:"deaf"]2. Защо Тони Николов НЕ е влязъл досега в политиката и да даде пример за принципност[/quote]
  Значи за да бъдеш принципен, трябва да си в политиката?
  [quote#47:"deaf"]Защо смяната на принципи да е лоша? Например,може да си принципно честен,но да се налага да излъжеш,(благородно)? [/quote]
  Мога ли да ти задам въпрос в същия стил: Защо е грешно да се краде?

  Gunter glieben glauchen globen
 64. 64 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Много добър анализ на днешния и утрешния ден. Жалко, но това е майковината. Това ни е природонаселението, това ни е бъдещето. Ако не ни оправя ''величеството'' ще е СерГей, ако не е той - Боко, после Орехчо, после пак Боко. Най-много да го смени Курнелия или македонец от Русе. Както е тръгнало и Марешки ще ни се израдва. Ми, хак ни е!

 65. 65 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 895 Неутрално

  До коментар [#10] от "adenauer":
  Уважаеми, не слагай всички под един знаменател. Имаше и достойни хора, но червената зараза ги обля с помия. Днес са демони, виновни за всички злини, грабежи и сексуални отклонения извършени над територията.

 66. 66 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#15] от "Черната пума":

  така точно го описа, че си разлях кафето.

 67. 67 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#59] от "mr.lottalove.":

  Да бе, ще си задаваме отговори сега....

  Почтеност и политик в едно изречение - не става тук.

 68. 68 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 895 Неутрално

  До коментар [#15] от "Черната пума":
  Извинявай, но да очакваш от червената зараза да се модернизира? Това е повече от наивно. Ако са способни на това, то ще е нещо от рода на ''достиженията'' на д-р Менгеле, който с екип от ''учени'' също е модернизирал няколко лагери на смъртта.

 69. 69 Профил на token
  token
  Рейтинг: 229 Неутрално

  В ход са евтини манипулации, набъбват и текущите медийни скандали: ГЕРБ и БСП си разменят ... едни и същи обвинения ... Умора и изчерпване на жанра, позната ситуация, в която новите играчи по-скоро печелят.
  ==================

  манипулации? такива може да има ако са на лице вярващи в една или друга теза. розетките на деривативните формации на БКП/ДС/КГБ са ясни на всеки. крадците на кашкавал държат властта от от 70 г на миналия век, като през 90-те замениха политическата диктатура с финансова и така днес крадат много повече кашкавал. тъй като тази вакханалия по мирен път не може да се спре, хората напускат команастката джамахирия - над 2М вече ги няма, а на опашката са още толкоз. този процес води до драматично намаление на населението и експоненциално падане на средната интелигентност на нацията. тъй като точката от която връщане назад е е възможно е отмината, той ще се задълбочава и в крайна сметка ще се формира една бананова република, в която отрочета на команасти затрилено ще се маят сред магарешките тръни, отчаяно търсейки да откраднат нещо де случайно е останало неоткраднато. одобрявам.

 70. 70 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 895 Весело

  До коментар [#43] от "man_un":
  Ми, така беше. Лошото е, че и днес е така, Още по-лошото: Няма изгледи за промяна. Мат'рялът!

 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3994 Неутрално

  До коментар [#62] от "GreenEyes":

  "Всъщност политическата ни система в този си вид е измайсторена от комунистическата каста..."

  Така е - да видим само кой държи медиите, "социологическите" агенции, висшите учебни заведения, всичките останали лостове за въздеяствие върху общественото мнение чрез фалшиви новини, манипулации, сплашване и шантаж.

  Но това се дължи на факта, че бе пропуснат историческият момент за пълна и радикална декомунизация - най-вече! - чрез отнемане на ограбеното от БКП/ДС имущество.

  До ден днешен в глухата провинция има градчета, превърнати във феодални стопанства от бивши, вече в напреднала възраст, стопански и милиционерски кадри на късния соц. Всички предприятия, създаващи работни места, са техни, и уволнят ли те от едно, няма да те вземат в друго.

  Мога да посоча конкретни примери - с имена, фамилни истории и заемани длъжности преди 10 ноември, но не желая да навредя на източниците си на информация.

  Тези хора хем са за ЕС, доколкото могат все още да "усвояват" (крадат) еврофондове, пътуват на Запад и продават продукцията си в Европа, хем скърцат със зъби и си мечтаят за политически реванш срещу "либерастите", "еврогейовете", "соросоидите" и т.н. - под което разбират всички, които не са от тяхната шумкарско-милиционерска семка.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на token
  token
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#71] от "Norman Granz":

  Но това се дължи на факта, че бе пропуснат историческият момент
  ===

  не е имало такъв момент. когато се провеждаше социалната промяна през и след '89, на комунистите бе раздадено оръжие, а за демонстрациите в софия бяха осигурени стотици картечари по покривите на жилищните блокове. комунистите в БГ за миг не биха се поколебали да стрелят на месо. ако се бяхме опитали да ги свалим от власт щеше да стане като в сирия, ако не и по-зле; битката щяхме да загубим с много кръв.

 73. 73 Профил на token
  token
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#71] от "Norman Granz":

  Но това се дължи на факта, че бе пропуснат историческият момент
  ===

  как смяташ, крадците на кашкавал тръгнаха да сменят социалната система за да се разкаят за делата си в новата и да се оттеглят от властта? те бяха добре подготвени и в ръцете им беше репресивният апарат. тълпата, която се събуди с новината, че 'вече няма команазъм' нямаше никакви шансове за успех извън схемата за успех на крадците на кашкавал.

 74. 74 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7068 Любопитно

  Политик и почтеност, че имали у нас почва за развитието му.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  До коментар [#72] от "token":Я си гони покемоните по-добре!

 77. 77 Профил на token
  token
  Рейтинг: 229 Весело

  До коментар [#76] от "ahasver":

  по забавно е от гоненето на кофичка кисело млеко. успех ти желая, макар зеленочорапестите пенсии ставате все по-бавни, а кофичките все по-често са миражи.

 78. 78 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1995 Весело

  До коментар [#57] от "Norman Granz":

  "Да, и въпросният диверсант слуша и западни радиостанции"

  Ами не слуша, защото Ц.Ц. не знае ни един чужд език. Затова го привикват на инструктаж на място, у Вашингтон, с преводач.

 79. 79 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1995 Весело

  До коментар [#58] от "proza":

  "Тук даже законът не ги спира да си правят каквото искат"
  Едните го променят за да си правят каквото си искат (дълг, данъци, привилегии);
  Другите го тълкуват както си искат ("гнили ябълки" подаряват фирми; червиви прокурори източват фирми);
  Останалите просто не зная законите заради честата им подмяна - "правите краставици" не бяха още внесени, когато бяха отменени. "Енергийната ефективност" се движи в същото русло - преди да почне "санирането" потреблението на ел. енергия се е свило с една трета; докато завърши, вероятно, няма да има потребители на енергия при тая смъртност.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  В политиката няма почтеност. Лъжи и какви ли не промени на политически виждания само за единия кокал

  "Слави Бинев в ДПС и Евгений Михайлов в ДОСТ"

  Какво по-голямо доказатилство от това?

 82. 82 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3994 Неутрално

  До коментар [#80] от "1Sion1":

  Тавариш,

  Съзнавам, че нямам никакви шансове да "догоня" вашия червен идол Томата във вашата ценностна скала.

  Нито съм син на червен убиец-надзирател от Белене, нито съм писал собственоръчно молба за сътрудничество на любимата ви ДС като "истински честен комунист".

  Даскалите ми от гимназията са отдавна покойници, за да тръгна тепърва да пиша мазни доноси за тях.

  И изобщо ... не принадлежа към ваши свят на червени кариеристи, съсипващи човешки съдби, за да ви пратят с държавни пари "у гнилия Запад".

  Бих ви поздравил с есето за "ракетата Круз", което пусна колегата Торбеш преди няколко дни. Струва ми се особено подходящо.

  Ама после си викам, че ... няма какво да се занимавам с вас...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 83. 83 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  До коментар [#82] от "Norman Granz":

  Аз мисля, че и те не са го оценявали достатъчно. Винаги съм смятал, че Томов е агент за влияние, пък той се оказа обикновен доносник.

 84. 84 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Ако правенето на политика в името и заради интересите на мафията е почтеност, то България е най- почтеното място на света! Почтеността в България е равнозначна на вярност и лоялност към мафията. Българските политици за 27 години успяха да създадат две Българии: едната за пред света, държава със съответните държавни структури и друга, задкулисна в услуга на мафията. Мафията в България вероятно е единствената държава в света, чиито бизнеси са почти 100% легализирани, законово- регламентирани. Недосегаеми не само в преносния, но и в законния, правов ред да държавата!

 85. 85 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3994 Неутрално

  До коментар [#83] от "spiegel":

  Томата е по-полезен в момента - като лакмусова хартийка за тоталната морална деградация на червената геронтофилска дружинка и нейните поддръжници.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 86. 86 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Животът ми досега (а по-голямата част от него премина) ми показа, че почтеността е изключение и то огромно. В тази страна повечето хора лъжат, лицемерят и крадат, откъдето им падне.
  Дали това го е донесла Червената армия - вероятно не, но го е институционализирала. И то е пуснало дълбоки корени.
  Така че от политиците ни не може да се очаква нещо повече.
  Казвам го с голяма горчивина.

 87. 87 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Чудесен текст, браво!! Радев верно е тотална излагация, но телекторатът си го избра, за съжаление.. Дано наистина "новите играчи по-скоро печелят", но съм леко отчаян, тъй като масата българи за съжаление не се интересуват активно от политика и това е умело използвано от старите партийни номенклатури и техните династии...

  www.commcrime.blogspot.com
 88. 88 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#23] от "dejmos":

  Почтеността не се мери - или я имаш, или я нямаш..

  www.commcrime.blogspot.com
 89. 89 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#32] от "garincha":

  "В България ако заемаш висок пост и не си уредиш родата значи си балък. В България почтенния, честния човек просто е един добродушен тъпанар"

  Ей за това мислене, сме на това дередже!!

  www.commcrime.blogspot.com
 90. 90 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 878 Весело

  До коментар [#71] от "Norman Granz":

  Прав си, така се получи след "Прехода"...
  Но и нямаше как да е иначе когато "преход" и рИформи се правят от втора ръка партейци и реститути ....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 91. 91 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 878 Весело

  До коментар [#89] от "Торбалан":

  Не само в България е така, така е и във Франция и по целият Свят...
  Брат, брата не храни, горкому който го няма....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 92. 92 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#43] от "man_un":

  "Още от ранния соц помня едно стихотворение от "Къдрава антена", дето се разобличаваше шуробаджанаштината, ставаше дума за ТПК "Прогрес", с началник другарката Долорес..."

  Така е, но винаги е имало двоен аршин - едно е за кокошката, друго за големеца...
  Я в ранния соц. напиши публично нещо за това как се е издигнал бай Вълко, че е бил зет на Жоро Мастиката и...оп, още привечер си в каторгата Белене...и няма да чуят повече за теб.

  www.commcrime.blogspot.com
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#91] от "boby1945":

  Може и да е така, но това мислене ни тегли назад, защото ако искаш някой да върши работа - си наемаш способен и работлив човек, а ако не искаш - назначаваш брат си, който обикновено е мързелив! Затова ще си седим в центъра на блатото и бавно ще потъваме, защото не се работи...а се назначават другаружки..
  Иии това, че се прави така, не значи, че трябва да се съгласяваме, нали..

  www.commcrime.blogspot.com
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 96. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 97. 98 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Много добро четиво!
  Препоръчах го, белким някои яростни привърженици на политически партии го прочетат. То да четеш и да осмисляш са различни неща, ама нейсе!
  Препоръчително за: БСП, ГЕРБ, Обединени патриоти, ДПС, ДОСТ, РБ-2, АБВ, ВОЛЯ, Български демократичен център.

 98. 99 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#84] от "bobhunter":

  "Българските политици за 27 години успяха да създадат две Българии: едната за пред света, държава със съответните държавни структури и друга, задкулисна в услуга на мафията."

  Че то две Българии си имаше и по времето на Тато - една за пред света - лъсната, само по време на партийните конгреси, една за домашна употреба, ежедневната. Даже самият той казваше, че е построил две Българии мисля..и не можем да ги боядисаме..

  http://www.struma.com/lyubopitno/velikite-citati-na-drugarya-todor-jivkov_51341/

  www.commcrime.blogspot.com
 99. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK