"Голямата промяна" и наслeдниците на Живков

"Голямата промяна" и наслeдниците на Живков

© Велислава Попова"Дневник" публикува текста на политолога Даниел Смилов от портал "Култура".


Предизборната кампания щяла да бъде "титаничен сблъсък" между ГЕРБ и БСП, ляво и дясно, добро и зло, живот и смърт, Ин и Ян, Пижо и Пенда И накрая на тази титанична борба като нищо щяла да се роди една голяма коалиция между основните протагонисти. Ако не коалиция, то поне мартеница, с която да се окичи отрочето – "програмно" или "експертно" правителство.


Борбата ще е титанична, защото БСП се гласят да осъществяват грандиозна, глобална, революционна ПРОМЯНА. На фона на кънтежа на копитата на ескадроните се дочуват следните драматични констатации:
"Днес промяната е задължителна. Тя започна по волята на народите в света, в Европа и в България. Те поискаха справедливост и се обявиха против върхушките – малцината, които притежават 97% от богатството в света; които преразпределят политическа власт и икономическа мощ и гледат безучастно и бездушно на мнозината, които живеят в затруднения и нищета. Те поискаха, когато се вземат решения за техния живот, да бъдат участници, а не потърпевши."(Из предизборната платформа на БСП).


Титаничната борба най-вероятно ще завърши с коалиционна мартеница обаче, защото програмите на Пижо и Пенда по същество са еднакви. Tоeст Пенда е взела програмата на Пижо и е избродирала с червен конец върху нея няколко луксозни руски мотива, концентрирани в областта на енергетиката и външната политика.


И наистина, когато баластът от нищонезначещи фрази като "стратегическо прогнозиране и програмиране на държавно равнище", "специално законодателство", "въвеждане на професионално мениджърско управление" и "решителни мерки за създаване на български високотехнологичен икономически модел с висока добавена стойност" се изхвърли, разликите между програмите на ГЕРБ и БСП остават в следното:


БСП обещава 500 милиона за предприятия, "отговарящи на определени критерии" като дългосрочна заетост в изостанал регион например. ГЕРБ не залагат конкретна сума, но също приоритизират балансираното икономическо развитие;


- БСП обещава 150 милиона за "иновации" за насърчаване на млади научни кадри;


- БСП се агажира с "държавна подкрепа" (неясно дали ще включва участие, гаранции или субсидии) за "руските" енергийни проекти – "Белене" и евентуални наследници на "Южен поток" и "Бургас-Александруполис" и др. ГЕРБ не са разписали такава позиция, но не са и отхвърлили подобни възможности, изключващи все пак субсидиите;


- БСП се обвързва с "конкретни инициативи и стъпки" за отпадане на санкциите на ЕС спрямо Русия;


- Социалистите (доста смислено) се ангажират с бюджет за образование от 5% към 2020 г., което е сериозно повишение от сегашните 3,5%. Както и 1% за наука през 2020 г. спрямо сегашните 0,19%.


Останалите разлики в програмите са или в сферата на пожелателното ("постепенно повишаване на бюджета за култура до 1% от БВП", "постепенно отменяне на плоския данък"), или в сферата на смяна на етикетите (въвеждане на етикет "българско" за картофи например), или са козметични (20% данък за доходи над 120000 годишно, някои повишения на социалните плащания), или касаят реорганизации на институции (основно с цел подмяна на персонала).


В този смисъл "голямата коалиция" сравнително лесно може да се договори, като основният препъни камък ще е евентуално "държавната подкрепа" за "Белене", "Южен поток" и т.н. Тук наистина става дума за милиарди – решително над десет милиарда евро. ГЕРБ са давали сигнали, че обмислят възможности за построяване на АЕЦ "Белене", за да не "отидат на вятъра" вече изхарчените няколко милиарда. По отношение на Русия пък Борисов не е стигал до венцехваления на руския флаг над Крим, но се разграничи от Плевнелиев и като цяло е с обтекаеми позиции, които в нечии очи могат да минат и за дипломатични.


Така описана обаче ситуацията не е предреволюционна – става дума просто за съдбата на няколко проекта, които със сигурно ще бъдат много доходоносни за "върхушките", но е силно вероятно да натоварят "мнозината, които живеят в затруднения и нищета" с дълг от още 20%-30% от БВП. Защото с това развитие на технологиите днес е невъзможно да се каже дали една инвестиция от 12 милиарда евро в ядрена централа изобщо някога ще се изплати.


ПАТРИОТИЧНОТО ПЕРЧЕНЕ = ЖИВКОВО СНИШАВАНЕ


Приказките за "голямата промяна" в наш контекст не са нищо друго освен познатото Живково "снишаване" и страх да не те отнесе някой глобален вятър. Изпреварващо нагласяване, "перестройка" с цел да си останеш същият и на същото място.


Вярно е, че по света вее някакъв "консервативен вятър". Вярно е, че в утвърдени демокрации се появяват "революционери" като Тръмп, Фарадж, Льо Пен и т.н. Смисълът на тази "революция" е неясен (освен за основателите на българското "Тръмп общество"). Но куриозното е, че всички български ветропоказатели се "перестроиха" на консервативна посока за има няма и година. Най-консервативна стана БСП (след Българската православна църква), като зае най-недоброжелателни позиции спрямо бежанците. Социалистите не събраха кураж за една добра дума за горкото бежанско семейство в Елин Пелин. За да се конкурират с тях, "патриотите" сигурно трябва да обмислят линч или триъгълни бели качулки. Но и в "проевропейския" сектор "консервирането" протича с индустриална бързина. РБ-2 излезе с идеята за "мек образователен ценз" за ромите: тоест да се въведе сложно машинно гласуване, което те да не могат да използват. Практиката показва, че скоростното консервиране може да доведе до "бомбаж", както очевидно е станало в този случай или пък в казуса с появата на бивши членове на ДСБ и ДБГ в листите на Атака/Обединени патриоти.


Консервирането и патриотичното перчене са в повечето случаи Живково снишаване и нагласяване спрямо вятъра, но мащабите им у нас показват и преиграване. В крайна сметка и в Германия, и в САЩ, и във Великобритания има мощни политически формации, които стоят срещу този вятър, без да имат намерение да ходят никъде. Загубата на един референдум или едни избори там е началото на борбата, която може и да е продължителна, но едва ли ще бъде загубена.


У нас обаче превръщането на почти всички в "консерватори" от нов тип се случи с такава скорост, че избори вече не са нужни – Пижо и Пенда заговориха почти на един език. Пижо намали "проевропейците" в своите листи (хора като Бъчварова) и увеличи консерватор-патриотарите (като Георги Марков). Пенда пък направо си закачи медальон с лика на Тръмп от едната страна и Орбан от другата. Обединени патриоти, случайни патриоти, Марешки, РБ-Витков и др. също се наредиха на тази консервативна опашка.


Всичко това показва едно: ценностите за голяма част от политическата ни "върхушка" са били само приказки, които лесно могат да бъдат сменени, когато задуха друг кариерен вятър. Как пък не остана един, който наистина да е смятал, че в гражданските права и свободи, европейската интеграция и цивилизованото отношение към другите има ценност, която си струва да бъде защитавана, дори когато това е по-трудно?!


Изключения наистина има – "Да, България!" и "Нова Република" най-вече. Маргинализацията им в политическото пространство само доказва общата тенденция обаче. Въпреки това наличието на тези формации е все пак белег за обществена разумност и надежда, че политиката може да не е само краткосрочна калкулация на скоростта на вятъра.


А иначе някои неща у нас се случват и повтарят като фарс. Консерватизмът, например:


"КОНСТАНТИН СТОИЛОВ: Неизбежно е нужно, щото в нашата конституция да вее дух на разумен консерватизъм!


ПЕТКО СЛАВЕЙКОВ: Какви са тези бабини деветини! (смях, ръкопляскания) Всичките ни неприятели са ни борили с това, че не сме узрели за свободата! Но ето че една комисия от Народното събрание ще да потвърди думите им. Комисията иска да ни се дава свободата като комка! (смях, ръкопляскания) Малко по малко, защото ни бил слаб стомахът! Те искат конституция, в която вее нещо, с други думи, вятърничева конституция! (ръкопляскания) Народът не бивало да бъде свободен, защото тъй се родило в главата на някой си!"


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (217)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Стил Гьобелс непрекъснато ни пробутват разни коалиции между бсп и герб, а реално всички играят коалиция с бсп срещу ГЕРБ

 2. 2 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Каква е идеята да се говори за нероден Петко???

  Няма шики-мики.
 3. 3 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Абе, вие там още ли за комунизъм си мечтаите? )

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 4. 4 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Смилов премиер!! Смилов премиер!! Да са оправим в тоя живот да са опраим

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 5. 5 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  На 26 март мощен шут за Живковистите.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 6. 6 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#3] от "Galata":


  [quote#3:"Galata"]Абе, вие там още ли за комунизъм си мечтаите? [/quote]


  Не, но БСПарите са умрели от глад и искат да се върната за да окрадат отново всичко.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 7. 7 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Любопитно

  До коментар [#3] от "Galata":

  Абе вие долу в Анадола ще правите ли Ердо султан?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 8. 8 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#1] от "shileto":

  Радан ги отвори на този пиниз. Вечно ни слага в некви комбинации с крадците да съска балъка срещу нас

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 9. 9 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Иначе БСП по традиция обещават като на циганска сватба. Конь, каруца, на голия риза, на облечения галоши, на обутия шапка, помощи и мед и масло на корем. Прегръдки с Русия, евро-атлантизъм (на малкото евроатлантицив редиците им) въобще всички групи са им таргет. Само и само да се докопат до властта и до краденето...

  Няма шики-мики.
 10. 10 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#5] от "Blood Red Skies":
  Имаш предвид Новата Република и Да Беда с участието на Пеко Таковия унука

 11. 11 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5844 Неутрално

  Комунистите умират да сглобяват едни бомбастични кухи фрази: "стратегическо прогнозиране и програмиране на държавно равнище", "специално законодателство", "въвеждане на професионално мениджърско управление" и "решителни мерки за създаване на български високотехнологичен икономически модел с висока добавена стойност".
  В трудно дочуващите уши на твърдия електорат, тези помпозни изрази вероятно звучат, като ясна управленска програма, но всъщност са само механичен сбор от гръмки лозунги.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 12. 12 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4769 Неутрално

  До коментар [#10] от "shileto":

  Имам предвид мощен шут от ГЕРБ за любимата ти комунистическа партия (Живковисти).

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 13. 13 Профил на garincha
  garincha
  Рейтинг: 217 Неутрално

  На 26 март мощен шут на Мутрата. Простотията трябва да бъде изритана.

  God bless Russia!
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Неутрално

  [quote#6:"Wornoxmaniak"]Не, но БСПарите са умрели от глад и искат да се върната за да окрадат отново всичко. [/quote]
  Че то остана ли нещо след баш айдуците ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4852 Неутрално

  [quote#5:"Blood Red Skies"]На 26 март мощен шут за Живковистите. [/quote]
  И на разтривачите на ушите МУ !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Предизборната кампания щяла да бъде "титаничен сблъсък" между ГЕРБ и БСП, ляво и дясно, добро и зло, живот и смърт, ...
  Дани, тази борба не е "щяла".
  Тя е реалност, и факт.
  Това е така, защото дребосъците, които представлявате са слаби, безпомощни и с клонящо към НУЛА обществено доверие.
  Това е жестокатан истина
  Таке, че реването на чужд гроб няма да Ви помогне.
  Даже и съжаление няма да постигнете.
  Само насмешка. И пак - в миманса.
  За това се кахърете, не плашете с глупости избирателите - те /подавляващото мнозинство/отдавна са ви отписали. Т
  ова няма да ви помегне

 17. 17 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Пенда е взела програмата на Пижо и е избродирала с червен конец върху нея няколко луксозни руски мотива, концентрирани в областта на енергетиката и външната политика."

  Този абзац ми допадна най-силно. Въпросната пенда си милее за русия, а нейният син се е завлякъл (от моя гледна точка - довлякъл) в Америка. Дори само този факт би трябвало да отвори очите на червените галоши накъде върви светът и да хвърли сянка на съмнение върху всичко, което пенда им разправя. Галошите би трябвало да си кажат: "Тая собствения си син не е убедила в правотата на веруюто си, а нас е седнала да ни убеждава." Ама червен галош и логика са несъвместими понятия. Тях и самата пенда не ги интересува чак толкова. Те си милеят за русийката. Те си искат енергийните проекти с нея, защото така ѝ правят бизнеса и ѝ помагат чрез тях тя да се окопае и политически в България. Нефт, газ и ядрено гориво България така или иначе трябва да купи от някъде и да даде пари. И не непременно повече пари. Но галошите искат България да купи именно от Русия. Именно на нея да бъдат дадени българските пари, да ѝ се направи бизнеса на нея, а не на друга държава.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 18. 18 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#1] от "shileto":

  Ти прочете ли статията три пъти. Хайде направи го и пак коментирай. Аман от изтирящи се на сухо "заглавие" кокошки.

  Navigare Necesse Est
 19. 19 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Пълна свобода на индивида, безусловен базов доход, тотална реформа в правосъдие, МВР, здравеопазване, образование, земеделие, отбрана и всичко ще тръгне както трябва да върви и както му е предначертано да върви. Не сме нито по-прости, нито по-мързеливи от другите хора по света, просто ни плащат обидно малко. Но това ще се промени! И то веднъж-завинаги!

 20. 20 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  След като на тия избори стане като и на предишните, ще заобещават национализация, ТКЗСта и присъединяване към Руската федерация. Ескалиращи предложения един вид.

 21. 21 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  [quote#11:"Незнайко в Слънчевия град"]
  Комунистите умират да сглобяват едни бомбастични кухи фрази[/quote]

  Те това си могат. Цял живот куха пропаганда и крадене.

 22. 22 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Нова Република е решението.
  Само тя дава възможност страната ни да прогресира.
  От постоянните форумни критикари, пропити от тежка пеевска пропаганда, не очаквам смислено мнение.

  Но разумните и отговорни хора очаквам да прочетат и осмислят предложената програма. Аз лично я намирам добра.


  [quote#1000:"Schopenberg"]Гласуването за БСП е престъпление![/quote]

  Navigare Necesse Est
 23. 23 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Няма лошо човек да си мечтае са комунизьм...тогаеа бяха други времена..

 24. 24 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#17] от "leon555":

  "Тая собствения си син не е убедила в правотата на веруюто си, а нас е седнала да ни убеждава"

  Това само на пръв поглед е парадокс.

  руското робство се гради на даване на власт и привилегии на еничари като пенда за сметка на всички Българи. Такива като пенда и русоробските пижовци ако не са слуги на руснаците да крадат Български пари за тях срещу отчисления и за кенефочистачи не могат да се класират

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Е, все пак има малка разлика ... БСП ще ни продаде/ подари на руснаците по подразбиране

 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Весело

  [quote#3:"Galata"]Абе, вие там още ли за комунизъм си мечтаите? [/quote]
  борят го бе комшу , борят го .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28 Профил на horned
  horned
  Рейтинг: 217 Гневно

  Какъв Живков бе, каква промяна искате, промяната вече е в Германия, скоро и тук:
  Всеки 3 мюсюлманин в Берлин е полигамист, има няколко съпруги.. За първата съпруга мъжете се женят официално, със следващите правят религиозен брак и според техните традиции са женени. Пред държават обаче те са самотни майки и ползват всички блага на социалната държава.Така хитрият мюсюлманин си има харем, който в неговата си държава не може да си позволи, защото трябва да се грижи еднакво за всичките си жени. В Германия обаче, държавата се грижи за харема му и единствената работа на мъжете е да обикалят жените си и да правят още деца, за които съответно получават още детски(около 190 € за дете. Това за тях е раят, затова не се бутат да ходят в Саудитска Арабия, където ги третират като животни. Тук един от Афганистан с двете си жени и безбойни деца 😡
  За Франция разбрахме, вижте сега Германия.. ако се нарича все още така..

 29. 29 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1174 Весело

  До коментар [#19] от "Читател":

  "безусловен базов доход"

  И кое ще попречи наемите и цените да скочат толкова, че безусловния базов доход ПАК да не стига?

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 30. 30 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#18] от "Schopenberg":
  Същата плоча я върти и Радан, едва ли е случайно

 31. 31 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 374 Любопитно

  Като чета писаниците на Смилов се питам: Защо политолозите не учат история?! Видно е, че не учат философия и социология, ама само с изпит по български - не става!

 32. 32 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Tоeст Пенда е взела програмата на Пижо и е избродирала с червен конец върху нея няколко луксозни руски мотива....

  Това беше мотото на вечерта

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 33. 33 Профил на Ернесто
  Ернесто
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#3] от "Galata":

  Другарю Галата ето какво е казал другарят Георги Димитров
  - "Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на комунизма."


 34. 34 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 305 Весело

  Сегашните избори ще накарат много хора да прогледнат. Политически програми с неизпълними обещания, смени на партии от кандидат-депутати, липсата на идеи, противоречащи си мнения за НАТО, ЕС, Русия, санкциите ...

  Видно е, че голяма част от политиците в ГЕРБ и БСП, вкл. лидерите им, са просто едни некадърни политици без всякакви способности и полезност, без никакви ценности. Водени единствено от борбата за власт, пари келепир в най-елементарна форма. Да не говорим за ДПС, Обединени патреотари, Марешки, Бареков и прочее клоуни.

  Тези хора се интересуват само от възможността за лично обогатяване.

 35. 35 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Статията сякаш съм я писал аз. Със всичко съм съгласен и нямам никакви забележки или допълнения. За съжаление големите ни партии показаха своята слепота за реалните проблеми на България. Това е демографската катастрофа, която ни застига със страшна скорост и лесно решение за нея няма. В тази връзка клонинга ГЕРБ е по-зле от автентичната БСП !

 36. 36 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Много интересно как се говори за сблъсък между БСП и ГЕРБ - не виждате ли, че последните месеци съвсем си уеднаквиха програмите?! Чака ни нова силна коалиция БСП-ГЕРБ с ясна програма - лично забогатяване!

 37. 37 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 583 Любопитно

  До коментар [#30] от "shileto":

  Ще бъдете ли любезен да обясните за каква плоча става дума. Явно в архаичния ви свят някакви плочи са на мода.

  Аз искам да видя един път ваше мнение по-дълго от полуизречение, в което да покажете мисъл.

  Освен досадно дърлене, нищо не съм забелязал. Какво мислите за данъчните програми на партиите? Или за социалната им политика. И особено за развитието на присъщите ви селско-натовски райони на колективния бизнес и отбранителен капацитет

  Благодаря за неграмотното мълчание предварително.

  Navigare Necesse Est
 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3704 Неутрално

  Не може да се отрече на стратезите от Кремъл и Позитано, че успяха да върнат България в квадрат 1.

  И връщането започна още през 2001 г., с инсталирането на нелепия мадридски шарлатанин за нещо като глава на изпълнителната власт.

  Но проектът "Царят си идва!" бледнее и като замисъл, и като изпълнение пред проекта "Генералът от народа", който вче 16-та година профанира с присъствието си българската политическа сцена.

  АЗ СЪМ ПРОСТ, И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ - ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ.

  Действително, гениалното е винаги просто.

  И сега, в името на стебилността, едно (донякъде Едипово) завръщане на свидната рожба обратно в майчината утроба - коалиция ГЕРБ/БСП.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на Derek Jeter
  Derek Jeter
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#37] от "Schopenberg": Нищо не мисли...троли за ГЕРБ, не то ли разбра.

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  До коментар [#1] от "shileto":
  Нима не усещаш колко глупаво е това твърдение!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  "Титаничната борба най-вероятно ще завърши с коалиционна мартеница обаче, защото програмите на Пижо и Пенда по същество са еднакви."
  .....
  Смилов: (а) не е чел програмите на ГЕРБ и БСП; (б) чел ги е, но нищо не е разбрал; (в) разбрал е, но за истината няма да има хонорар?
  Какъвто и да е случаят, Смилов не може да аргументира внушението, заявено в началото на статията си. Причината е проста - разликата в двете програми е фрапираща - и като философия, и като конкретика.
  Затова на Смилов му се налага да прибягва до манипулации, като: "ГЕРБ са давали сигнали, че обмислят възможности за построяване на АЕЦ "Белене", за да не "отидат на вятъра" вече изхарчените няколко милиарда." Май само Смилов не е разбрал, че за ГЕРБ единственият вариант да се реализира "Белене" е на чисто пазарен принцип, с частен инвеститор и БЕЗ държавни гаранции. Не прави ли Смилов разлика между държавни и частни инвестиции?!
  Другата манипулация - за отношението към Русия. Само Смилов ли не разбира, че позициите са диаметрално противоположни. БСП говори за преосмисляне и предоговаряне на членството ни в НАТО, защото "поради историческата ни близост с Русия тя не е и не може да бъде заплаха за България"! ГЕРБ по никакакъв начин не поставя под въпрос цивилизационния избор на България, който отдавна направихме и го смятахме за необратим. ГЕРБ е единствената българска партия, призната и в ЕС, и в НАТО за гарант на евроатлантическата ориентация на страната ни.
  И така, цяла статия с полуистини, неистини и внушения, само за да стигнем до заветния извод: "Изключения наистина има – "Да, България!" и "Нова Република" най-вече." Ура, да живей!
  А аргументи нещо, доказателства, кое аджеба им е изключителното на "новите проекти" на старите кукловоди? То бива поръчкова журналистика, бива, ама вол за мезе не бива, Смилов.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 42. 42 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#38] от "Norman Granz":

  Смешното е, че независимо от идиотските проруски усилия, българите винаги гласуват против и чрез най-малката им се отворила възможност.

  Защото гласуването за Радев, идиотско разбира се, беше пак отхвърляне на досадното статукво. Обективно, българите никога не гласуваха за откровена проруска теза. Бяха само много лъгани.

  Същото ще направят и сега. Дано осъзнаят, че само Нова Репубрлика ги отдалечава от Алкашия.


  [quote#1000:"Schopenberg"]Гласуването за БСП е престъпление![/quote]

  Navigare Necesse Est
 43. 43 Профил на borko_to
  borko_to
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#35:"proizvoditel"]Това е демографската катастрофа, която ни застига със страшна скорост и лесно решение за нея няма. [/quote]

  е как да няма? Нали вкарват гастарбайтери от Сирия, пардон бежанци. Ти не си ли съгласен с изказванията на другаря Смилов по темата? Щото с всичко останало, нали все едно ти си го писал...

  Правите дървета в гората, първи се отсичат!
 44. 44 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  Пижо и Пенда – страхотно попадение!

 45. 45 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Другарю Смилов. Нещата са много прости: пазарно регулиране = дясно = свобода, държавно регулиране = ляво = комунизъм. България се премести от СССР в ЕССР. От единия комунизъм в другия. Оставете другаря Живков. Той си вършеше работата. За разлика от гавазина си.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 46. 46 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Поне за нещо приятно де се сети човек:

  Последен валс... Сбогом, любима...
  Ще си спомням за теб дори
  и под новото име...

  За промяна говореше ти,
  но понеже, обаче, защото -
  дума дупка не прави, нали -
  път на изток откри към Европа...

  И сполука дори предвеща . . .

 47. 47 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  [quote#42:"Schopenberg"]Обективно, българите никога не гласуваха за откровена проруска теза.[/quote]
  Алтернативата на проруската теза е пробългарска такава, а не проамериканска, както го тълкуват соросоидалните либерастични толерасти.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3704 Неутрално

  До коментар [#42] от "Schopenberg":

  "Обективно, българите никога не гласуваха за откровена проруска теза."

  Българите никога не са били русофили - това е една от най-дебелашките лъжи на червената пропаганда.

  Аз лично не познавам след 10.XI българско семейство, което да е изпратило детето си да завърши руско учебно заведение, а още по-малко да се е изселило целокупно в Русия. За мен ТОВА, а не някакви кухи декларации на руското посолство или на "русофилските" клубчета в България, е обективната истина за предпочитанията на българския народ.

  За 27 години - 2 милиона на Запад и срещу един Кисел Биров в Москва.
  😆😆😆😆😆😈

  Дори Венетка Джихадистката предпочита да чисти тоалетни в Барселона, отколкото да се омъжи за някое руско пиянде и да живее в бл. 15482 вх. Ю на някой безимянньiй московский жилой комплекс.
  😆😆😆😆😈😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3283 Любопитно

  "Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на комунизма."
  ======
  А корекоми ще има ли ?
  И милиционери около тях ?
  До коментар [#33] от "Ернесто":

  Bukalemun
 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Весело

  До коментар [#45] от "Калинктората на ГЕРБ се стяга за последен бой!":
  Фактът, че защитаваш селския хитрец Т.Живков, показва много ясно кой е от другарчетата.....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  Ми сега "кого за таз прокоба да виним", че реформаторското войнство се разцепи на 3-4 отделни групи, всяка една без шанс да влезе в парламента. Аз почти се бях навил да ги подкрепя, но не искам гласът ми да отиде на вятъра. Коскоджамити политологът Смилов не можа ли да им даде малко здрав разум? Нито ГЕРБ, нито БСП се разцепиха на три. И какво сега ни съветва Смилов да направим? Нищо! Само плямпа за евроинтеграция и демократични ценности. Те ако даваха ефект, за 10 години щеше да се прояви.

 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  [quote#48:"Norman Granz"]Аз лично не познавам след 10.XI българско семейство, което да е изпратило детето си да завърши руско учебно заведение...[/quote]
  Знам, че семействата на служителите на ДС изпращаха едно време децата си там.....да учат психология..
  После те заемаха техните работни места в ДС.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  [quote#50:"Храбър"]Фактът, че защитаваш селския хитрец Т.Живков, показва много ясно кой е от другарчетата..... [/quote]
  В голяма грешка си. Писах, че си вършеше работата, което е условна "хвалба". Например, повечето пирати и разни шмекери също си вършат добре работата, на която са се посветили.

  Изобщо с тези десни милиционери в България и тези леви милиардери в САЩ нещата стоят объркано.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 54. 54 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Ех, трагикомедия. Щеше да е забавно, ако не беше на наш гръб.

 55. 55 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  Не, но БСПарите са умрели от глад и искат да се върната
  =====
  С един ленински съботник , манджата е готова ...
  До коментар [#6] от "Wornoxmaniak":

  Bukalemun
 56. 56 Профил на КОНСТАНТИНОПОЛ
  КОНСТАНТИНОПОЛ
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Велик държавник е бил, не го помня защото съм роден през 90-те. Такъв държавник липсва в момента в България.

 57. 57 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 682 Любопитно

  По отношение на Русия пък Борисов не е стигал до венцехваления на руския флаг над Крим, но се разграничи от Плевнелиев и като цяло е с обтекаеми позиции,

  Това означава, че е наведен силно напред и надолу ли? Държи ли се за палците на краката?

 58. 58 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 621 Весело

  До коментар [#56] от "СВОБОДА РАВЕНСТВО БРАТСТВО":

  Като не го помниш, ето ти го с друг "велик държавник" - Брежнев.

  http://senzacia.net/wp-content/uploads/2012/04/Brejnev_Jivkov-2.jpg

  Дали пък не става въпрос за целувка между гейове, м?

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 59. 59 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#57] от "koko65bg":

  Позицията на Президент Плевнелиев по отношение на русия е базовата летва - всичко по-ниско от това е руски слуга.

  Не може да се оправдава лазенето пред кремълските фашисти с некви русоробски глупости да не сме били дразнели мечката и прочие.

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 60. 60 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  [quote#56:"СВОБОДА РАВЕНСТВО БРАТСТВО"]Велик държавник е бил, не го помня защото съм роден през 90-те.[/quote]
  Късметлия си, че не го помниш и не си го виждал. Беше един селски хитрец. Нагъл, отмъстителен и коварен. Умееше само да се справя със субектите от собственото си обкръжение. Не той крепеше системата, тя него крепеше. Щом системата рухна, той не се задържа и един ден, предаде се безусловно. Иначе темата за комунизма е дълга и не и е тук мястото. Не бъди наивен!

 61. 61 Профил на horned
  horned
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#57:"koko65bg"] като цяло е с обтекаеми позиции, [/quote]
  Направо безлични, ако въобще са някакви позиции.


 62. 62 Профил на horned
  horned
  Рейтинг: 217 Любопитно

  [quote#60:"Judjuk"] Беше един селски хитрец. Нагъл, отмъстителен и коварен. [/quote]
  Хи, хи, хи, и ти ли си бил от неговото обкръжение , та така добре го познаваш?

 63. 63 Профил на horned
  horned
  Рейтинг: 217 Весело

  [quote#59:"evlampi"]Не може да се оправдава лазенето пред кремълските фашисти [/quote]
  Само на чиновници от Брюксел ли може? Леко бе Ламби, ще се изложиш!

 64. 64 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 305 Весело

  До коментар [#57] от "koko65bg":

  Нинова е ясна - проруски позиции, но само за твърдия БСП (к) електорат. И пак тези позиции са по-скоро намек, отколкото заявка.

  По-смешен е Борисов. Той е наведен, но в някакъв смешен опит за балансиране. Заплашва електората с комунизма, ако не го избират. Опитва се да е единственото дясно, хем пронатовски, хем и с Русия. На думи се противопоставя на натовско присъствие, но за да осигури мир. Не застава на позицията на Плевнелиев (твърдо против завладяването на Крим и намеса в Украйна от Русия), но пък не постави под съмнение европейската и натовска ориентация. Опитва се като ментора и идола си бай Тошо, да се снишава, да изчаква, да лавира .... И накрая, ще гледа като бай Тошо ноември.

 65. 65 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#6] от "Wornoxmaniak":

  Порни, ГЕРБ не се ли накрадоха вече?! 6 години калинки и зулуми..По-добре ли живеем от 2009 насам?! БСП ще вземат изборите и ше се издънят , както обикновено.След тях ГЕРБ ще ги вземат, само за да избягат пак след година-две..И колко още може да понесе България и българите?!Не стигнахме ли вече пределът?!Честно казано, съм откровен песимист .Нещата ще стават от зле на по-зле и не виждам как това може да се промени.Не и в моят живот.

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 66. 66 Профил на horned
  horned
  Рейтинг: 217 Весело

  [quote#48:"Norman Granz"]Българите никога не са били русофили [/quote]
  Ха,ха, искрено се смях, бе шегаджия.

 67. 67 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  [quote#62:"horned"]Хи, хи, хи, и ти ли си бил от неговото обкръжение , та така добре го познаваш?[/quote]

  Не съм бил комунист. Тези работи баща ти ми ги разказа.

 68. 68 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Срамно е да се опълчваш на българския прогрес. Незначителни са форумните измекяри, предали се на кремълската пропаганда.
  Просто е. Участието ни в евроатлантическата общност е радостния ни път към националния прогрес и благополучие.
  Всичко останало е национално малодушие.


  [quote#1000:"Schopenberg"]Гласуването за БСП е престъпление![/quote]

  Navigare Necesse Est
 69. 69 Профил на horned
  horned
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#67:"Judjuk"]Не съм бил комунист[/quote]
  Джуджи, а знаеш ли какъв си? А баща ти какъв е бил, а прадядо ти. Аман от разбирачи фантазьори!

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  [quote#29:"evlampi"]И кое ще попречи наемите и цените да скочат толкова, че безусловния базов доход ПАК да не стига? [/quote]
  ами органа/регулациите определящи ББД

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 72. 72 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Весело

  [quote#31:"emilm13"]ама само с изпит по български - не става![/quote]
  става , ако българският по изпити е писан на латиница ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 73. 73 Профил на Galata
  Galata
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#33] от "Ернесто":


  [quote#33:"Ернесто"] ето какво е казал другарят Георги Димитров [/quote]

  А, другарвт Пеньо Пенев забрави ли какво е казал: ''Когато цъфнат теменугите...''

  "Büyük şeyleri yalnız büyük milletler yapar." K.Atatürk
 74. 74 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  За трупането на политически капитал от народното невежество и първичност има готов израз. Може да го чуете по масите на знаковите заведения около жълтите павета, на типичния шопско-цигански, характерен за горните слоеве на властта:

  "цИпни ън цфинкютю помийката, и ч' я упраулеъш до Колеа!"

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#70] от "horned":

  [quote#70:"horned"]А после, когато сняг забръска, ку.. ли ще ручаш ти зимъска? [/quote]

  Мислиш ли, че ще ни пратят пирожки??

  Ако така мислиш, помисли още веднаж

 77. 77 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1174 Весело

  До коментар [#71] от "дерибеев":

  Аха, аз правя банички и решавам от един лев да почна да ги продавам за три лева, който иска да купува и ми идва некъв шушляк да ми разказва как не мога да го направя това?

  Като го запукам с тавата ше избега чак у Обеля

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 78. 78 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2960 Весело

  До коментар [#77] от "evlampi":
  на евлампи е разрешено всичко (по форумчета) , за всичко друго държавата решава и налага на евлампи


  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 79. 79 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Смилов е сериозен автор - подготвен, хлъзгав, извратлив.
  Явно няма подходящи за високите изисквания на Смилов политически формации, освен две - "Да, България!" и "Нова Република". Тези формации за съжаление са родени с малформации и не виждам кога ще поемат страната; ако все пак един ден поемат управлението на страната, то няма да съществува ни "да", ни "не" България, а на мястото на републиката ще има един огромен катун.
  Докато се занимават с живковизма, страната си отива, защото не се нуждаем от многословно "нищо", а от Караджата!

 80. 80 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#0:"Смилов"]Социалистите не събраха кураж за една добра дума за горкото бежанско семейство в Елин Пелин. За да се конкурират с тях, "патриотите" сигурно трябва да обмислят линч или триъгълни бели качулки. Но и в "проевропейския" сектор "консервирането" протича с индустриална бързина. РБ-2 излезе с идеята за "мек образователен ценз" за ромите: тоест да се въведе сложно машинно гласуване, което те да не могат да използват....
  Пижо намали "проевропейците" в своите листи (хора като Бъчварова) и увеличи консерватор-патриотарите (като Георги Марков). [/quote]

  Ахаха, е те тва е цялата мъка на соросовия храненик Смилов - започналото изчистване на България от други соросови храненици и ограничаване на възможностите им да продължат да разрушават страната.
  Айде, чао пак пичове. На 26 март ще мина пак да се погавря с попарените фенове на двете антибългарски еднопроцентови хомосексуални соросови партийки дето били за България и за нова република. И дето повече никога няма да видят парламент.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 81. 81 Профил на 1Sion1
  1Sion1
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#80] от "Репей":

  Бегай, бегай...Направо съм в потрес от тая статия на Смилов.Най-сигурният начин да изгубиш избори в Бг е да почнеш да защитаваш бежанците и да се вживяваш в ролята на антируски ястреб.То затова Радан, Ицо и Пепи я съберат 6-7% общо, я не..

  Живота е това, което се случва, докато ние правим планове за бъдещето
 82. 82 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#62] от "horned":Останалите, извън обкръжението се досещахме. Но не ни интересуваше кого сваля.

 83. 83 Профил на horned
  horned
  Рейтинг: 217 Разстроено

  [quote#76:"lemonadejoe"]Мислиш ли, че ще ни пратят пирожки??[/quote]
  Не, вече свикнахме с двадесет и пет годишно говеждо и ГМО соя.

 84. 84 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  За разлика от останалите БСП имат програма. Намирам я добра.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 85. 85 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Смилов е смутен.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 86. 86 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#77] от "evlampi":Преди години на женски пазар беше седнал един старец да продава зеленчук от градината си. Седи на столче, пред него щайги с домати, краставици. Седя два-три дни. Питам едни продавач на сергия къде е стария, а той казва: " Дойдоха двама юнаци и като го почнаха с щайгите по главата, едва избяга". Чичовото, в България има ИМИТАЦИЯ на демокрация и свобода. Запомни го!

 87. 87 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  До коментар [#84] от "socialen":

  Имат, краставици! Комунистите са най опасни, два пъти фалираха държавата само за 27 години, преди това не ги смятаме!

  klimentm
 88. 88 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#79] от "Мърмор":Смилов е сериозен автор - подготвен, хлъзгав, извратлив.

  Иначе нямаше да е директор на соросов институт.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 90 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Весело

  До коментар [#86] от "ahasver":

  Да прав си,имитация на свобода, можеш да хванеш самолета за всяка точка на света, да прочетеш която си искаш книга или медия, да изказваш свободно мнението си. Всичко онуй което преди комунистите с радост давахте на хората!

  klimentm
 91. 91 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#87] от "klimentm":

  Ако същите критерии за фалит от тогава ги приложиш днес, то сме във фалит от 2010.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 92. 92 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Весело

  До коментар [#88] от "ahasver":

  Си друго си е институт Решетников и Фрадков, роден,близък, познат с години!

  klimentm
 93. 93 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#87] от "klimentm":Комунистите са най опасни

  Кои имаш предвид? Тия, дето останаха и се прекръстиха на социалисти или тия, дето си запазиха червените билети, но като хамелеончета си сменят боята когато им трябва?

 94. 94 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#87] от "klimentm":

  Те ви изиграха тогава един театър за фалит и използваха незнанието и наивността ви, за да продадат за левче цели отрасли.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 95. 95 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  До коментар [#91] от "socialen":

  Без война оставихте държавата без хляб, ограбихте банките инфлацията стигна 300%, в страни дето имаше война нямаше такова чудо! Комунистите сте особенно кадърни да провалите и най богатата страна.

  klimentm
 96. 96 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "shileto":

  Вярно е Шиле, но много народ не схваща или се прави на ударен.
  Връзка бсп-ГЕРБ устройва комуноидите.
  Техните избиратели са краен и стабилен брой.
  От тази "връзка", обаче много избиратели могат да се отдръпнат от ГЕРБ, но тъпите чугуни не схващат, че ще идат тези гласове при ДаБГ и ДСБ.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 97. 97 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Весело

  До коментар [#93] от "ahasver":

  Всички - и старите и децата им!

  klimentm
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#84] от "socialen":


  [quote#84:"socialen"]БСП имат програма. Намирам я добра. [/quote]
  Драсни ми три реда КОЕ точно ти харесва.
  Че лъжат и сам си знам, но искам да знам кое най-много ти харесва в измислиците на курнелия и останалите четирдесет червени разбойници.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 100. 100 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#90] от "klimentm":комунистите с радост давахте на хората!

  Бай Хуй, комунист не съм бил за разлика от вашите вождове. За да хванеш самолета трябват пари. Тогава четехме книги, сега зяпате Шоуто на Слави и Бойко по телевизора, изказвате свободно мнението си защото никого не интересува. Всички които не са на вашия акъл, са комунисти и русофили и,ако може, ще отворите отново Белене за нас. Това в ви е мафиотската имитация на свобода и демокрация.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK