"Новите леви" и "младите консерватори" - към сталинизъм и нацизъм

Илюстрация на Георги Тенев - от архива на "Дневник"

© Георги Тенев

Илюстрация на Георги Тенев - от архива на "Дневник"Българската демокрация не е толкова крехка, колкото изглежда – най-малкото, защото резултатите от всички избори от 2013-а насам пукат циреи; и така оздравяват някаква част от общественото тяло. Този път процесът започна още преди старта на кампанията, камо ли – резултатите от гласуването. И това е добре.


Пред очите ни завършва цикъл от развитието на крайни политически позиции, рискови за обществото, които се установяват в точката на естественото си равновесие. Всякакви мистерии и неясноти отпадат; и още части от общественото тяло се освобождават от зараза.


Първо, преди две-три години в точката на естественото си равновесие се оказаха емблематични личности от т.нар. нова левица, групирани около списание "А-спекто". Дотогава позициониращи се като някакви митични революционери в традицията на Троцки, след като Русия прегази подписа си и отхапа парчета от Украйна, "новите леви" се саморазкриха като "предавки" на Путин. Напомням: според доктрината на Ленин - Сталин медиите (както и профсъюзите и дори шахматните клубове) са "предавки на волята на Партията". В случая "новите леви" станаха предавки на волята на Путин.
Днес,


навлизайки в листите на БСП, "новите леви" признават, че бъдещето не е тяхно


Позиционират се просто като едно от крилцата в БСП – в случая крайното путинско крилце. Ще рече - никаква "нова", антилиберална, триумфиращо-авторитарна левица от тях няма да излезе. Прибирайки се в БСП, "новите леви" признават, че нямат силата да стигнат до властта самостоятелно, та да въведат режим, подобен на Путиновия. Един риск по-малко.


Следвайки примера на "новите леви", днес гледаме как и други "нови" политически остриета се саморазкриват като онова, което са; и – за щастие – демонстритат, че бъдещето не е тяхно, както донякъде изглеждаше допреди малко. Иде реч за путинистите "отдясно", преди време самообявили се за "млади консерватори" и групирали се около т.нар. Институт за дясна политика.


Преди две-три години, докато "новите леви" ставаха предавки на Путин, "младите консерватори" обявиха война на "либерализма"; и подкрепиха тезата на унгарския клонинг на Путин, Виктор Орбан, че човешките права са американска измишльотина и че е необходимо да се върви към "нелиберална демокрация от национален тип". Не след дълго обявиха "края на либерализма" и началото на нов исторически етап, в който авторитетът на държавата/нацията/религията замества приоритета на отделния човек.


Още тогава стана ясно, че "младите консерватори" са в началната точка на път, по който рано или късно ще се срещнат с "новите леви". Последните, прекланяйки се пред Путин, бързо стигнаха до преклонение пред Виктор Орбан, Марин льо Пен и Доналд Тръмп. Вървейки по обратния път, "младите консерватори" бързо преминаха от Орбан към същите Льо Пен и Тръмп. Някак не успяваха да стигнат до Путин, но също намериха своята точка на естествено равновесие.


Затова виждаме


емблематични "млади консерватори" в листите на ГЕРБ и на "Обединени патриоти"


ГЕРБ очевидно е междинна спирка. Само преди година "консерваторите" обявиха, че националната задача пред България е Бойко Борисов да се превърне във Виктор Орбан. Но Борисов не стана Орбан, та идеологическото пътешествие на "младите консерватори" не може да спре в ГЕРБ.


Това пътешествие спира в "Атака", където младоконсервативен идеолог се появи като водач на листа. Което никак не е изненадващо. Както от самото начало личеше, че "новите леви" най-вероятно ще се окажат елементарни сталинисти, така и на "младите консерватори" също много им личеше, че вътре в себе си са елементарни ("common or garden", както казваше Маргарет Тачър) нацисти.


Когато водиш листа на "Обединените патриоти" от квотата на "Атака", ти поемаш ангажимента да си съгласен с – и да прилагаш в практиката – следните принципи, разкрити от твоите вождове (в случая – Сидеров и Симеонов):


- Да поемеш и поддържаш ангажимента в българския парламент да няма "турци, цигани и педераси".


- Да споделяш и разпространяваш позицията, че мястото на турците е в Турция, а що се отнася до циганите – "на Сатурн".


- По границата да откриваш огън по всички мигранти без предупреждение и без да избираш между мъже, жени и деца.


- С всички сили и средства да преследваш "соросоиди", "либерасти", "толерасти" и "грантаджии".


- Следвайки Валери Симеонов, да споделяш позицията "стига с тая демокрация" и да призоваваш гражданите да не ти "се мотаят в краката" с разни искания.


- Да работиш всеотдайно за централната теза на "Атака", а именно: че европейците са педераси. И следователно, че задачата пред България е незабавно да напусне ЕС и НАТО, за да се влее в Евразийския съюз (където има само много мъжествени мъже, подразбира се), воден от Русия; както и да сключи военен съюз с Кремъл.
Ето я и дълго отлаганата прегръдка на "младите консерватори" с Путин. В българските условия, когато станеш нацист, ставаш и прислуга на господаря на Кремъл.


Пропадането на всяко човешко същество в тресавището на сталинизма/нацизма е


само по себе си достойно за съжаление и е легитимен повод за тъга. Но за обществото всичко гореописано е добра новина. Приливът на мрака както "отляво", така и "отдясно" е прекършен, преди да ни е удавил. Нито "новите леви", нито "младите консерватори" имаха интелектуалния капацитет да измислят някакви нови, атрактивни модели на авторитаризъм. Затова закономерно се приплъзнаха към вече познатите модели – сталинизъм и нацизъм.


След интелектуалната импотентност последва политическа самокастрация. Вместо да залеят "старите" леви и десни крила на олигархията, "новите" и "младите" приеха да станат техни бурмички – "новите леви" (сталинисти) на БСП, "младите консерватори" (нацисти) на "Атака".


Няма да се борим нито с Тръмп, нито с Льо Пен, нито дори с Фараж. За наш късмет местните кандидати за подобна слава се оказаха без необходимия интелект и без необходимата политическа сила. Противникът остава обичайният – олигархията и нейните политически инструменти, поръсени с шепа сталинисти и шепа нацисти. Този противник го познаваме и знаем как той да бъде побеждаван.


Така омразната на сталинисти и нацисти българска демокрация излезе по-силна от тях. Ще се окаже по-силна и от техните господари от олигархията.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Дайнов се е захванал да жонглира с понятия и термини и е изписал 3 листа само за да може да пробута " ГЕРБ са зло и не трябва да им гласувате доверие" ?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 2. 2 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  Бедни ми Евгений, къде я видя тази ДЕМОКРАЦИЯ, че успя дори и да напишеш анализ за НЕЯ?

  TAKE THE RED PILL!
 3. 3 Профил на barlog
  barlog
  Рейтинг: 280 Неутрално
 4. 4 Профил на garincha
  garincha
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Не му е лесно на Дайнов. Още не знае на кой да заложи. А трябват пари. Преди доста години правеше метани на Костов. Замина си Костов и след известно затишие Дайнов се прехвърли при Борисов. През 2009 г. за него Борисов беше големата работа. После го оплю. Навярно Борисов не му е снесъл кинти. Отиде на рожден ден на Станишев и там си направи снимка с него. А сега накъде ? Откъде ще ти подадат комат хляб ?

  https://vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/dajnov-s-usmivka-do-stanishev-skara-profesorite-6053607

  God bless Russia!
 5. 5 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Малей, Дайнов надминава себе си. По-голям бливоч досега от него не бях чел.

 6. 6 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Най-големият майтап е, че ако запишем изказванията на доц.Иво Христов, журналиста от "Дума" Александър Симов и с-ие, преведем ги със субтитри и ги пуснем на 100 западни политически анализатори, то поне 90 от тях ще ги класифицират като кристално изчистени неолиберали тип "Окупирай Уолстрийт".

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  Кръгло 80 години сталинизмът и нацизмът са естествени съюзници против демокрацията.

  Дайнов просто констатира една обективна истина.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7405 Неутрално

  Не останаха читави хора в държавата, бе Дайнов

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 9. 9 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Значи само Ицето и Радан стават, така ли Дайнов?
  И само вие сте демократи?
  Ако не беше тъжно щеше да е смешно.
  Патриотите били псевдо, консерваторите били псевдо, глупости на търкалета.
  Вие сте псевдолиберали, това е простичката истина.
  Която отказвате да приемете...

 10. 10 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 1999 Любопитно

  Винаги крайните форми на силната държава отричат свободата и правата.отричат и различните.Не че в Расия примерно няма обратни,крайни левичари или глобалисти.Има и то много.Но идеята на бащицата за единна и здрава държава не дава на тези хора възможност.Нашите пишман леви политици веднага прихващат тезите на Бащицата и като еничари се стремят ВЕДНАГА да я претворят в дела.......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 11. 11 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Дайнов пак е махмурлия!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 12. 12 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Дайнов има хора, които си спомнят с носталгия Бай Ташко (императора на НРБ) и Виденовата зима!!! Какво да си говорим. Това са избирателите на такива "млади и напредничави" представители на политическото поприще!!!!

  www.soundcloud.com/x2805
 13. 13 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Честно казано, Петър Николов не заслужава толкова много внимание.

  No Pain No Gain
 14. 14 Профил на Дебоя
  Дебоя
  Рейтинг: 336 Весело

  [quote#7:"Norman Granz"]Кръгло 80 години сталинизмът и нацизмът са естествени съюзници против демокрацията[/quote]
  Опитът, на тебе и на Дайнов, да приравнявате "сталинизма" и нацизма, не ви се отдава.

  Сталин и днес е на почит, въпреки либерастката помия, изливана десетилетия, върху него.

  Жив е той, жив е...
 15. 15 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  [quote#14:"Дебоя"]Сталин и днес е на почит[/quote]

  Мчи то и Адолф е на почит.

  TAKE THE RED PILL!
 16. 16 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2688 Весело

  Дайната знаел как да побеждава противника. А у нас демокрацията процъфтявала на пук на отровната плесен на шепата нацо-сталинисти. То не че е лесно, ама чак пък такива яки гъби да смъркаш...

 17. 17 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3902 Неутрално

  [quote#7:"Norman Granz"]Кръгло 80 години сталинизмът и нацизмът са естествени съюзници против демокрацията. [/quote]Абсолютно точно.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#8] от "neut":

  остават бе, как. Ето примерно рЪдан кънев или пък христо иванов ... Достойнство, чест и политически морал като по учебник. Чудно защо обаче никой няма да гласува за тях Е, освен обичайните заблудени, но те биха гласували за всеки, лансиран от тея среди, така че това не се брои.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 854 Неутрално

  [quote#9:"DJTrump"]Вие сте псевдолиберали, това е простичката истина. Която отказвате да приемете... [/quote]
  При това назидателно отказва, поради липса на други опции

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7515 Любопитно

  Дайнов е пропуснал сините - тъмно -сините - т.нар. '''кинжали''', които пък по естествен път стигнаха в Ердогановата ДОСТ?!

  [email protected]
 23. 23 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  [quote#2:"Beyond"]Бедни ми Евгений, къде я видя тази ДЕМОКРАЦИЯ, че успя дори и да напишеш анализ за НЕЯ? [/quote]
  Как къде, още в Лондон при таткото кореспондент на "Работническо дело" там. Пределно ясно е кои служби пращат там и му е обяснено още тогава, че ще идва "демокрацията". . "Демокрация" в която комунистите стават капиталисти и той като номенклатурно чедо се е уредил добре в нея. Само че нещо му излязоха слаби силиците да се вреди в тази глутница и сега джафка безпомощно отстрани.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 24. 24 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  Този Институт за дясна политика си е чисто герберска рожба. Нено Димов, Георги Харизанов, Тома Биков са непрекъснато по медиите да коментират "обективно и компетентно" политическите събития. А най-фрапиращо е, че Харизанов води предаване по Канал3, а другите телевизии се надпреварват да го канят за коментари – не им пречи, че е от конкурентна телевизия.

 25. 25 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Хубаво е, че има избор: и за интелигентни хора с проевропейски възгледи, и за всякакви путинофили, ксенофоби и псевдопатриоти.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 26. 26 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 327 Неутрално

  Да перифразирам един умен български евреин - "всяка страна има нацистите, каквито заслужава".
  При нашите нацисти и сталинисти не знам дали е заслужено, или си е чист късмет, но съм съгласен с Дайнов, че май леко се отървахме. Да стискаме палци.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 27. 27 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Значие десните консерватори трябва да припознаят лявата либерастия, за да не са фашисти, сталинисти, путинисти, ксенофоби и там каквото се сетят умните и красивите леви прогресивни неолиберали?!? доста доста нагла теза.

 28. 28 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Смешно е когато хората, проповядващи до скоро култ към личността на Костов, започнат да разсъждават за баници и сталинистки.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 29. 29 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Хубаво е наредил Дайнов новите леви, новите десни, ама нито дума къде са старите десни- оная голяма част от нормалните, консервативни и традиционни българи, които НЕ СА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕДСТАВЕНИ.

  Тези нормално десни не се виждат в ляво- толерастката меркелистка дружина на Ръдан, не се виждат в левичарската многоцветно- дъгова дружина на Ристю и ДЕОС.

  Трудно се виждат в послушно- меркелистката и скрито про- руска дружина на Борисов.

  Не се виждат много- много и при старото СДС, част от РБ, понеже в РБ се навъдиха също твърде много левичарки.

  На Дайнов изобщо не му пука за традиционните десни, които са ХЛЯБА И СОЛТА на тази държава!

  И как да му пука, като самият той е ляво- толераст!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 30. 30 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#27:"primaxm"]Значие десните консерватори трябва да припознаят лявата либерастия,[/quote]

  Улучи Дайнов в десетката!

  Признавам, че подобна нелепица само ТОЙ може да роди!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 31. 31 Профил на nikolay_mihaylov
  nikolay_mihaylov
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Дайнов продължава упорито да си измисля някакви "нови леви" и след това да ги громи. Нови леви има в "Солидарна България" и в групи като ЛефтИйст. Дайнов размахва Волгин, Андролова и професора Иво Христов като плашила. Явно не му отърва да има нормални сили извън неговите любими.

 32. 32 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4337 Весело

  До коментар [#20] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":
  Лумпенпролетариите сте тези, които нацисто-комунистите използват за оръжие за постигане на целите си. Накрая пак сте прецакани.

  Gunter glieben glauchen globen
 33. 33 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 911 Неутрално

  [quote#2:"Beyond"]Бедни ми Евгений, къде я видя тази ДЕМОКРАЦИЯ[/quote]
  Един шаман може да види всичко, дори несъществуващото. Демокрацията в България е като Саваот, не трябва да се вижда, но фанатично трябва да му се вярва.

 34. 34 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3002 Любопитно

  До коментар [#1] от "oporna_to4ka":

  Трудно ти е да прочетеш 3 листа, или не разбираш термините? Учи тогава ,а не се упражнявай в писане на глупости в интелигентен форум.

 35. 35 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Нацизъм му казват, за да не изричат Национал Социализъм, както е официалното му име. Прави се за да не се обидят другите социалисти. Болшевиките в СССР и Национал Социалистите в Третия Райх си строят социализъм и вкарват неправилните хора в концлагери, но са от едно тесте хора - забраняват другите партии и ги вкарват по-будните в концлагери, където да умрат за благото на родината. И двете се стремят да завладеят целия свят, защото не могат да съществуват до нормална страна. Има ли нормална страна хората бягат. И от СССР бягаха и от Русия бягат и от Северна Корея бягат, а също и от Куба, Венецуела ... и от България и преди и сега.

  preklara rara
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3002 Неутрално

  До коментар [#14] от "Дебоя":

  Те и договори са подписвали /Сталин и Хитлер/ .и са се възхищавали един от друг, и са си поделяли държави...

 38. 38 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  "Новите леви" се саморазкриха като "предавки" на Путин". Не мога да разбера онези българи, които виждат нещо ново ляво в Пьотр Волгин, 2-мата Иво Христовци и т.н. Тези хора са просто агенти на днешна Русия, т.е на руските олигарси, показват го с действията си. Какво ляво може да има в новата империя на Путин и компания - не се вижда нищо ляво. Виждат се имперски съветски интереси. Императорът се познава по това, че унижава подчинения си роб, така както Путин накара Станишев да чака на затворената врата в продължение на няколко часа. Просто не очакнайте от руснаците равноправно отношение. Равноправие има само в радвитата част от Европа и ЕС.

 39. 39 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#9] от "DJTrump":

  за кого да гласуваме?

 40. 40 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3002 Неутрално

  До коментар [#24] от "Fiji":

  Институтът за дясна политика и библиотекарския заливат медийното пространство с „коментатори и анализатори“ Успехът им е слаб до умерен, защото за пристрастни и злобни. Личи им отдалеч ,че цитират заучени фрази и мнения.

 41. 41 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3002 Весело

  До коментар [#31] от "nikolay_mihaylov":

  Ако Волгин е нормален , нещата отиват на зле.

 42. 42 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  Какъв институт, какво дясно ? За да се защитава "дясно",трябва да има собственост и собственици ....нали ? При Боко Харем има роби, а те смятат че са най свободното нещо на света.

 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  До коментар [#41] от "hodounski":

  "Ако Волгин е нормален , нещата отиват на зле..."

  Всичко е относително. Волгин е (едва ли не) нормален в сравнение с Андролова. Там вече е патАлогия...
  😆😆😆😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 44 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  Нещо не е отделено , спорното от безспорното. Това че компрометирани личности се самоопределят като консерватори няма как да обезличи консерватизма.

  SHADOWS of SOFIA
 45. 45 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4337 Любопитно

  До коментар [#22] от "karabastun":

  А ти си пропуснал атакистите, които сега са в ДПС, а атака се готви да краде заедно с ДПС и (Б)СП в коалиция.

  Gunter glieben glauchen globen
 46. 46 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4337 Весело

  До коментар [#43] от "Norman Granz":

  Много са ми смешни някои нови консерватори, като Джихади Веньетка. Чегеваристка и Чавесистка, при която консерватизма ѝ се състои в яденето на консерви от десния рафт в мазътъ.
  Има и други.

  Gunter glieben glauchen globen
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Ей туй либералите много ги изплаши че палачинката се обръща. Убаво е си либералка. Хем си десен, хем па не си толкоз десен...важното е да плюеш национализма, нацизма и Путин. После залебиш некоя Фондацийка Америка за България, пишеш анализи , че мюсюлманитеи негрите са все неоправдани и опа грантче..

  Другарю Комсомолски защо не бяхте толкова стриктен като ходихте на Рожденния Ден на Станишев, пяхте му на уше и се гушкахте пред камерите...

  Чудно ми е как автентичните десни му се връзват на този...

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 49. 49 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Знам че има наистина десни хора, както и такива пострадали истински от комунизма. Не мога,ви съдя, че не обичате Русия. Но ми е чудно, защо се лашкате без да задавате въпроси:
  Като как журналистът Иво Инджев завърши в Москва по време когато само правоверните отиваха там.
  Като как и какво правеше на Ицата Иванов мама му в Русия дълги години?
  Като как и отктде Кристиян Таков е взел фамилията си?
  Защо Дайнов бе на Рожденния ден на станишев и изглеждаха близки....

  Въпроси, въпроси...

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  [quote#22:"karabastun"]които пък по естествен път стигнаха в Ердогановата ДОСТ?! [/quote]
  ами на теб какво ти пречи? Ти нали мечтаеш за Путин, а Путин е първа дружка на Ердоган. Само дето не се целуват.

 51. 51 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  До коментар [#46] от "Blood Red Skies":

  "...нови консерватори, като Джихади Веньетка..."

  От хора, които за една нощ се покръстиха и осъмнаха по-ревностни ристиени от Папата, друго не съм очаквал, освен да обявят капиталиста Дръмпфел за свой идеал, а всички, които не го харесват - за леви, комунисти и т.н.

  Това са достойни потомци на другара Тодар, който в нощта на 8 срещу 9 септември 1944 от доносник на полицията израсна до "нелегален", та дори "професионален револуцинер"...

  😆😆😆😆😈😈😈

  Оййй, мъко червенотролска... 😈😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 52. 52 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Либералите просто пресолиха манджата и се отдалечиха от здравия разум. Всички тези права на имигранти, малцинства и т.н. се осъществавят за сметка на обикновения данъкоплатец и неговите пари. А на данъкоплатеца просто му писна да спонсорира всякакви всякакви недообмислени идеи, даващи допълнителни права на горните групи.
  Така, че залитането в национализъм е логичен и очакван резултат от налаганата с години политическа коректност, която замазва проблемите с малцинствените групи и стпварва отговорността за тях на мнозинството. Хората не искат да търпят тази ситуация и всеки реагира според образованието и възпитанието си. Едни стават върли националисти и ксенофоби, а други биха подкрепили умерени консерватори, които биха променили статуквото към премахване на политическата коректност, привилегии за малцинствата и наричане на нещата с истинските им имена, както и промяна на законите към по-голяма сигурност на границите на Европа с цел ограничаване на нелегалната имиграция.

 53. 53 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  До коментар [#48] от "Georgi Velev":

  Обясни моля , каква е представата ти за либерали , консерватори и социалисти и комунисти? Защо след 9 . 9 консерватори са съдени от така наречения народен съд.

  SHADOWS of SOFIA
 54. 54 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Смях в залата. Новите леви се били прислонили под крилото на БСП и така вече нямало опасност от тоталитарна държава. И от пропутинизъм. Щото Женята както се знае им голямо доверие в БСП. Снима се със Станишев. не ги плюе (е умерено, колкото да не е без хич) и само ГЕРБ са му в устата

 55. 55 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1318 Весело

  Значи, какво излиза, др. Дайнов? Дали отляво, дали отдясно - все путинисти, така ли?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1318 Весело

  До коментар [#29] от "mr. wonderworld.":

  Абсолютно! Много е смешно, когато левичари почнат да реват за демокрация, свобода на словото и дясна политика!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#52] от "pamela":

  И ти си тръмпоидка , като те гледам!😀😁😂

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 61. 61 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  [quote#60:"mr. wonderworld."]И ти си тръмпоидка , като те гледам![/quote]
  Глупости! Много преди да изберат Тръмп беше ясно, че на значителна част от европейците и на американците взе да им писва от прекалената политическа коректност, прикриването на престъпленията, извършени от мигранти, както и от неглижиране на опасностите от тероризъм, които носи безконтролната имиграция и отворените граници.
  Резултатите от изборите ще го покажат.

 62. 62 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  [quote#41:"hodounski"]Ако Волгин е нормален , нещата отиват на зле.[/quote]

  Забравих и него да добавя в групичката нео-либерали по всеобщи за света разбирания. Против глобализма, против мултикултурата, против Холивуд, против свободната търговия и световния капитал.

  Даже според мен точно Волгин и Сашо Симов са нео-либералите. Доцентът отпада, защото май е нацяга.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 63. 63 Профил на vaskoagava
  vaskoagava
  Рейтинг: 8 Неутрално

  грешка г-н Дайнов, вашите "нови леви" са самонарекли се такива, а са издънки на БКП, същото е и за "консерваторите" в голямата им част. "Новото ляво" идва с "Диверсия", издателство "КОИ", социални центрове, ЛефтИйст и прочие анти-авторитарни инициативи.

 64. 64 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  [quote#25:"stein"]Хубаво е, че има избор[/quote]
  Хубаво е, че има избор, лошо е, че повечето хора правят грешен избор.

 65. 65 Профил на qke05665501
  qke05665501
  Рейтинг: 269 Гневно

  [quote#9:"DJTrump"]Патриотите били псевдо, консерваторите били псевдо, глупости на търкалет[/quote]

  вашите прехвалени „патриоти“ са едно към едно националсоциалисти. Че даже и слогана им "България над всичко" е копие на „Deutschland über Alles“.

 66. 66 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1365 Любопитно

  Менталната полюция на Дайнов този път не струва.
  Твърде елементарно, Евгений, твърде елементарно е приложението на принципа "който не е с нас е Нацист и Сталинист".
  Крайно либерална позиция!
  Интересно ми е, кои все пак са "ние" и кои "те", Евгений. И не ме залъгвай с разни атакаджии и необръснати левичари.
  КАЖИ МИ ДРУГО, Евгений.
  КЪДЕ в тая пропагандна кашица, разполагаш един ключов елемент на условните "ваши" - ГОЛИЯТ Асен Александров?
  И КЪДЕ разполагаш отрядът на кандидат ГОЛИТЕ Директори и Директорши от онзи несъстоял се ГОЛ календар?
  Организаторът на ГОЛИЯ календар /Директорът на 52 СУ/ току що се сдоби с УБИЕЦ - дете! Обаче в либерален "стил" предпочита да закриля убиецът за сметка на ЖЕРТВАТА.
  Май само Нацистите са правили такъв избор.
  Либерално някак си....
  Кажи, Евгений, къде се разполагат голите Директорски купони по семинарите, организирани от Кастрева? Къде се разполагат по оста нацизъм - либерализъм?
  Усещаш ли се как бавно и полека ставаш "Наци", Евгений, понеже не става на твоето....
  Неолиберални нацисти.... - КАЛ!
  !

 67. 67 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1665 Весело

  [quote#18:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Либертокомундетата са пътят и истината а всички инакомислещи дори демократичните консерватори са сталинисти и чекисти! [/quote]
  Точно либералите в Америка са комунистите и демократическата партия, тука обаче в тази губерния се опитват да се изкарват демократи. А задника им червен

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7601 Неутрално

  Малко ми е трудно да идентифицирам младите атакисти , с "младите консерватори". По-скоро бих ги нарекла, младите крайно леви.

 69. 69 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Гената пак е злоупотребил с лютеницата...

  Ecrasez l’infâme
 70. 70 Профил на nikolay_mihaylov
  nikolay_mihaylov
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#41] от "hodounski":

  Не говоря за Волгин, а за другите, които изреждам (СолидБул и ЛефтИйст). Къде на "Аспекто" пише, че е ляв, междувпрочем? Това е списание "за политическа култура". Основно пишат за геополитика.

 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3595 Весело

  [quote#1:"oporna_to4ka"]Дайнов се е захванал да жонглира с понятия и термини и е изписал 3 листа само за да може да пробута " ГЕРБ са зло и не трябва да им гласувате доверие" ?[/quote]
  А ти правиш жалки опити да го обориш само с едно неказващо нищо изреченийце!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3595 Весело

  [quote#31:"nikolay_mihaylov"] Дайнов размахва Волгин, Андролова и професора Иво Христов като плашила. [/quote]
  Верно са само плашила.
  Нищо повече не могат да свършат.
  Мислят се за страшилища, но зад думите им не стои нищо!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Агитирайте за Нова република, за да ви извади и от скудоумието.

 74. 74 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 513 Неутрално

  [quote#43:"Norman Granz"]... в сравнение с Андролова[/quote]
  За тази дама ли става дума?!Ако е същата,явно е претърпяла метаморфоза.

  " Социализмът на ума! Да обесим боговете!"
  "Масовият човек се характеризира със смъртна омраза към всичко, което не е той самият... "
  Хосе Ортега-и-Гасет

  Интелектуалният социализъм, който вирее в главите на българите, е, че всички трябва да сме равни. Еднакви като министър-председатели. Нацията е разложена на хора, които не приемат авторитети. Bellum omnium contra omnes - война на всички срещу всички. Злоба, основана на съждението, че всеки може да е Уорън Бъфет с 42 милиарда, но временно е таксиметров шофьор. Заради ченгетата, общия световен заговор, Костов, демокрацията и гравитацията.
  Че народът е мъдър и справедлив е опасна тартюфщина. Истината е, че след социализма демокрацията само подсили онова класическо усещане, че всепризнатият идиот един ден задължително започва да управлява. Вероятно затова българинът си ходи с табелка в съзнанието: Смърт на авторитетите! И точно като Вазовия герой Гороломов казва на всички: "Господа клепоухи мъдреци! Нима божествений Омир е имал диплом? Дипломът е нужен само на идиоти като вас!" Забележете, слушател се обажда на Милен Цветков да му каже как да си води предаването. Глухи баби поучават Станишев за руския виц с американските бази. Анонимко обяснява на Костов как да се държи в десницата. Простакеса е гепила мишката и дращи по форума колко е тъпа статията ти. Има мнение за честта на литературата, откакто гледа телевизия. Всеки в тази страна, независимо дали продава дюнер или е адвокат, си въобразява, че е по-добър президент от президента. По-голям умник от умника. Той възприема съседния живот като негово лично право и преживяване. И напълно омаловажава какъвто и да е авторитет. Какъвто и да е талант. Обаче самото отрицателно отношение не съдържа достойнство, то черпи значение от това, което отрицава. Затова, когато хората настояват за равенство, то е за равенство с тези, които ги превъзхождат. Те искат да ходят по трупове на победители, шоузвезди, писатели, артисти, политици. И знаете ли коя е причината. Просто завистта запълва празнините в познанието у човека. Веселието е неприятно за невеселите. Никога не забравяйте това. Средният човек е толкова много такъв, че не иска да бъде нищо извън това. Опасната мечта за "еднаквост" на изоставеното старо зомбирано общество още живее в умовете на бедните българи. Отпечатък на колективистката идеология. На контрола на мнозинството над малцинството. На вероятно глупавите над вероятно умните. Изобщо равенството е най-измамната тъпотия, заради която е разрушавана сграда със седем затворника - Бастилията. Четирима фалшификатори на пари, двама психично болни и един убиец, хич не се връзват с метафората 14 юли. Liberte, egalite, fraternite*! Да не говорим, че свободата е право на неравенство. Само робите са равни. Помежду си.
  По цял свят в демократичните режими политиците печелят гласове въз основа на икономическите си постижения. Тук се гласува против големите провали. Изкривеното удоволствие се състои в "отрицателния вот". В щастието на нещастника, че всички авторитети имат своята Бастилия! Може би равенството е някакво човешко право, но никаква сила на земята няма да го направи факт. Затова българинът казва: чуждото лайно е с два върха. Долу политиците! Долу звездите! Долу черния пипер! И прочее.
  Тази пролетарска липса на всякакъв респект не само че не е преживяна, но тя се задълбочава. Хора, които нямат възгледи, но имат антипатии. Знайте, че един народ е мъртъв, ако боговете му са мъртви. Нацията изобщо се състои от имена на хора. Състои се от величия. Еднаквостта е само пиедестал на величието. Завършвам този текст с едно прелестно старо немско стихче, изключително умно хапче против завист:
  "Благодаря Богу всяка сутрин, че няма нужда да се грижа за Римската империя."
  * Liberte, egalite, fraternite! - Свобода, равенство, братство ( фр. )14.08.2006 г. вестник "Новинар"
  .............................................................................
  https://www.24chasa.bg/Article/339038

 75. 75 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1318 Любопитно

  До коментар [#74] от "objektivist96":

  Калина Андролова е много добър журналист и пише страхотно, отдавна я чета. Напоследък зави доста наляво и почна да пуска и пристрастни материали, но като цяло е запазила стила си и трезвите до жлъчност понякога разсъждения.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 76. 76 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Дайнов плува по-добре в лявата тема защото е в свои води.

 77. 77 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 746 Весело

  [quote#69:"Graf"]Гената пак е злоупотребил с лютеницата...[/quote]
  Какво да прави човекът?След консумация на лютеница му идва музата и започва да пише,ама то след лютеница излиза едно...

 78. 78 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Евгени е видял демокрацията докато се е снимал със Станишев

 79. 79 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 746 Любопитно

  [quote#78:"shileto"]Евгени е видял демокрацията докато се е снимал със Станишев [/quote]
  Само да попитам.Демокрацията,дето е видял Дайнов,дали е била в брой или натурална?Щото на празен стомах(джоб) каква демокрация?

 80. 80 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  “Не след дълго обявиха "края на либерализма" и началото на нов исторически етап, в който авторитетът на държавата/нацията/религията замества приоритета на отделния човек. "

  Ами такива тези разтегаше в един момент от обърканото си политическо битие самият гус’ин Кънев!

  I Want To Believe
 81. 81 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  До коментар [#74] от "objektivist96":

  "Явно е претърпяла метаморфоза..."

  И тя, като Продачков, Любослава Русева и още няколко бивши сини идоли, вероятно е била стимулирана с шум на зелени банкноти...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 82. 82 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#81] от "Norman Granz":
  +Възможно е.Шумът на зелените банкноти е сериозна причина за метаморфози.

 83. 83 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  До коментар [#82] от "objektivist96":

  Любослава беше една от ПРИЧИНИТЕ да почна, преди 16 години, да следя Дневник.

  Докато някъде около 2008-2010 я изритаха по някакви вътрешни причини и тя отиде при ... Тошо Тошев и Валерия Велева. 😠

  Ако прочетеш неин "анализ" от последните 6-7 години, все едно Валерия го е писала...😆😆😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 84. 84 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#79] от "gobay":
  Течна е била с висок градус

 85. 85 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1719 Весело

  До коментар [#2] от "Beyond":

  Той автора все се мъчи да го приемат за Евгений а не за Генчо ама пише брише и пак си Генчо

  гошо
 86. 86 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#83] от "Norman Granz":
  Съжалявам.Винаги е тъжно,когато се случват подобни"метаморфози".Независимо от причините,поради които са се случили.Преобладаващата част от причините е тривиална-шумът на банкнотите.Зелени,сини,червени-без значение.Има и други, разбира се- поне така казват,но това не прави деянието по-малко непорядъчно.

 87. 87 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  Не можах да разбера Дайнов сега за кои работи? Като предизборна пропаганда четивото е пълна нула, електоратът няма никакъв шанс да разбере нещо. Като философско умозаключение също, защото не върви месец преди важни избори. Дайнов май е излязал в отпуск.

 88. 88 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1719 Неутрално

  До коментар [#35] от "edin slep":

  то ако е за бягане и от Испания бягат от Португалия също

  гошо
 89. 89 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  До коментар [#86] от "objektivist96":

  "Съжалявам. Винаги е тъжно..."

  Ако почна да ти разправям с колко от "тъмносините" идоли съм се чувствал близък съмишленик, доверявал съм им се и с времето съм се отвратил от тях, няма да ми стигне нощта.

  Такива като Андролова са дребни риби, дори не я бях чувал в "синия" й период. Допускам, че при нея е на лочностна основа - след като Карбовски й е бил шута, е решила да му го върне и "интелектуално" с оня ... червен организъм.

  Ако "интелектуално" е думата в случая... 😠😈

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 90. 90 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#43] от "Norman Granz":

  [quote#43:"Norman Granz"]Волгин е (едва ли не) нормален в сравнение с Андролова.[/quote]

  Извинявайте, разкажете ми този Волгин докъде го е докарал в политиката. Него си го спомням просто като един водещ по програма "Хоризонт".

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 91. 91 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#89] от "Norman Granz":

  А този Карбовски жив ли е още?

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 92. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  До коментар [#90] от "leon555":

  "Извинявайте, разкажете ми този Волгин докъде го е докарал в политиката..."

  Ами просто прочети този бълвоч:
  http://a-specto.bg/1917-g-nenauchenite-uroci/

  и ще видиш. Мен ме е гнус да навлизам в тази тема.

  А сега мисля да изляза на горната тераса за един nightcap - в случая, чашка порт. Над София тегне гъст смог...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 93 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  До коментар [#91] от "leon555":

  "А този Карбовски жив ли е още?"

  Сериозно ли питаш? Във всеки случай, не съм чувал да е умрял... 😆😆😆😈

  Лека от мен.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 94. 94 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  До коментар [#24] от "Fiji": Нено Димов, зет на ченгето Любен Гоцев. На 25 г. зам.министр на МОСВ. Специалист по въздуха. Директор на соросов институт за десни стратегии.
  Като има кой да плаща...

 95. 95 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  Думите на професора плющят като казашки кнутове по гърбовете на изстрадалите путинофили
  - Да поемеш и поддържаш ангажимента в българския парламент да няма "турци, цигани и педераси".
  - С всички сили и средства да преследваш "соросоиди", "либерасти", "толерасти" и "грантаджии".

  Бравост!

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 96. 96 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  И какво предлага авторът?

 97. 97 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#89] от "Norman Granz":
  [quote#89:"Norman Granz"]Ако "интелектуално" е думата в случая...[/quote]
  +Хм,може и това да е думата,не зная-не познавам тези хора и личните им връзки,и взаимодействия-само чета какво са писали,и пишат.И се удивлявам/все още/,но...:"... За тях важи в пълна степен репликата на Джордж Оруел, че „някои идеи са толкова глупави и абсурдни, че само интелектуалци могат да вярват в тях".Икономистът Томас Соуел им посвети цяла книга - „Вулгарната гордост на интелектуалците". В нея той описва как е възможно толкова много талантливи и умни хора да се объркат така свирепо в политически план."
  Но все пак, подобни "метаморфози" са тъжна работа...

 98. 98 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3171 Неутрално

  Нацизмът се оказа последното прибежище на комунизма. И нищо чудно, защото онова, което ги свързва е омразата на лумпените към всичко различно от тях.

 99. 99 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3171 Неутрално

  До коментар [#78] от "shileto":

  Бойко пък му занесе букет.

 100. 100 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  [quote#91:"leon555"]А този Карбовски жив ли е още[/quote]

  Даже води някакво предаване в една от частните ТВ-та.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK