Нинова, Борисов и "аристократската измишльотина дуела"

Карикатура на корицата на новия сатиричен вестник "Прас-прес", която иронизира преговорите за дебат

© "Прас-прес"

Карикатура на корицата на новия сатиричен вестник "Прас-прес", която иронизира преговорите за дебатСлед като цяла седмица телевизиите занимаваха народа с условията ("капризите" по Борисов), които лидерите на двете водещи партии ГЕРБ и БСП си поставяха, за да благоволят да проведат предизборен дебат (или дебати - филолозите спорят дали е задължително множественото число на препирнята) накрая дебат нямаше в уж договорената сряда, когато уж щяха да го предават пряко трите национални телевизии - БНТ, БиТиВи и "Нова тв".


Не се разбрали за условията


Бойко Борисов искал да се явят с екипите си, Корнелия Нинова искала "очи в очи лидерите". Борисов твърди, че било постигнато съгласие (и посочва за свидетели трите телевизии), половин час да дебатират екипите, след това само лидерите. Нинова отказва - продължава Борисов, значи се страхува да влезе в дебат. Лидерката на БСП светкавично реагира - не, не е постигнато съгласие, неприемливо е за нас да се смесват формите. Да покаже кои ще са министрите, които ще изпълняват това, което обещават, настоява Борисов, защото иначе не било ясно кой ще ги назначава.
Дебат няма и да има, стана ясно в петък сутрин от телевизионно интервю на бившия премиер, в което темата отново е обилно обговорена.


От публичната препирня на лидерите е невъзможно да се открият истинските мотиви за провала на дебата, който този път уж изглеждаше сигурен.


Днешните дебати като българските дуели отпреди век


Българският партийно-лидерски манталитет е трогателно елементарен и определено непреходен, променили са се само думите и дрехите.


В следосовобожденска България новосъздаващият се политически и обществен елит, докато копира европейски порядки, сред тях и извикването на дуел, ги българизира до степен че се превръщат в пародия.


Всеки от спорещите големци си има и вестник, та докато едната страна приеме секундантите на опонента, когото извиква на дуел, за да договорят деня, часа и правилата, по вестниците на спорещите се излива цялата агресия и дуелът накрая се оказва излишен. Страхът от револвера на другия не се признава от никого, но пък се излива в живописна помия по вестниците, в която е овъргалян и спорът, и причината от която е тръгнала препирнята, и кой кого наклеветил най-напред...Познато, нали...


"Ще ми праща парламентатори /секунданти - бел. ред./ тоя серсемин Икономов /кмет на София, консерватор - бел. ред./", пише в своя вестник премиерът либерал Петко Каравелов. Цял месец (1880 г.) вестниците се разправят


кой какво кога казал за "оногова", какво другият отвърнал


а публиката - недоразбрала и непознаваща правилата на "аристократската измишльотина дуела", се тресе възбудено и съвсем забравя, че предстои да избира управници ("ама ще се гърмят ли тез наистина, ама с револвери ли, олеле"). Гледа сеир народът и накрая прочита в същите вестници, че "дуелът не се състоява, онзи мизевирин го е страх", огледално отнасящо се и за двамата. И причината за кавгата е забравена, а изборите дошли.


Сто години по-късно двама партийни водачи не могат да се разберат


как "да дебатират". Не е безобидно, защото техният спор, транслиран напоително, се превръща в мощно средство за манипулация. Облъчването с проблемите и несъгласията на водачите на двете партии иде да покаже на насядалите пред телевизорите, че "то друго няма" - един е въпросът - кой ще победи - той или тя.


Не е безобидно и, че дебат между Бойко Борисов и Корнелия Нинова няма да има, само ще продължат да си прехвърлят вината. Причината няма да бъде изяснена публично, но една от хипотезите е страхът за рейтинга веднага след дебата, който може да се повлияе от един час публични пререкания. Нинова си дава сметка, че Бойко Борисов и дарен с непостижимия талант на монолога - да говори каквото си пожелае независимо какво го питат, да пуска лафове които публиката харесва, без да се задълбочава, и рейтингът му да скочи. Борисов пък си дава сметка, че Нинова не цепи басма, а двата негови мандата управление, и то недовършени, улесняват проявлението на силно изразената критично-политическа субектност на Корнелия Нинова. (Чух анализатори да я определят като "политическо животно".)


Най-реалистичната причина за провала на дебата обаче си остава


страхът от конкретика за "модела Кой"


който продължава да управлява България, а конкретиката може да дойде през въпросите, но повече през екипите.


Тази сутрин по "Нова тв" Борисов изреди своите експерти, които щели да се явят на дебата - "Влади Горанов, Томислав Дончев, Лили Павлова, Катя Захариева..." Ако медиите, които формулират въпросите, са си на мястото, и ако експертите на Нинова са свободни от "модела Кой" във всичките му аспекти, Борисов може да бъде размазан. Дори само с въпроса за "владеенето на съдебната власт от Доган /по самия Борисов/, който благодарение на това владеене и на медийната си империя можел да управлява". (А как е успявал да управлява Бойко Борисов - простият производен въпрос!). И в добавка питането защо Борисов остави подставените лица на Пеевски за синдици на КТБ. А към Нинова - ще ги остави ли и тя? Де ги свободните експерти на Нинова, които да отговорят - Драгомир Стойнев или Румен Гечев ли ще заведе тя в студиото, за да опонират на Влади Горанов за КТБ и "Пеевски"? Нали ще трябва да погледнат себе си...


Борисов иска екипите, за да се отърве от трънливите въпроси


(повтарям - ако медиите са си на мястото), Нинова не иска екипи, защото бяга от конкретиката по въпроса как ще се справи с паралелната държава (по нейното обещание). А бяга от конкретиката, за да не се конфронтира с... паралелната държава - в лицето на нейните крепители в съдебната власт, и съвсем конкретно - в Прокуратурата на Република България.


И Борисов, и Нинова се страхуват от конкретиката на публичното говорене, защото нито той, нито тя имат реални намерения и ресурс да побутнат паралелната държава. Страхът е, който невидимо ги съюзява зад завесата, а пререканията им на осветената сцена остават за примамка на публиката.


Така ще отидем и на тези избори без да чуем лично от лидерите, които претендират пак да управляват, позициите им по два от базисните въпроси, от които и двамата бягат: има ли на практика разделение на властите в България днес или се управляват скачено и противоконституционно, държейки се за гушите "чрез есемеси". И докъде ще ни отведе бедността наред със задълбочаващото се обществено разслоение...


Послеслов: По повод дуелите - любопитно е че в българската история е имало три извиквания на дуел, от които един все пак се е състоял. Освен споменатият - Тодор Икономов извиква Петко Каравелов /който отказва/, по-късно младият Иван Вазов извиква Петко Славейков заради обида - във вестника на Славейков народният поет бил наречен "случаен списовател" (Славейков не се явил под предлог, че сбъркал мястото и вместо в Пловдив, както било уговорено, чакал Вазов в София). Има и трето хвърляне на ръкавицата: Консулът на Австро-Унгария в София Доминик Кирали бил наречен бракониер от изявения политик и общественик Найчо Цанов и го извикал на дуел. Цанов дълго се колебал, но както пише той във вестника си "Народни лист" - "честта ми надделя, плюх си в пазвата и каквото ми е писано". Автриецът стрелял пръв, несполучливо. Българинът - с право на изстрел - не отвърнал, а хвърлил пистолета - "прекратявам". После обяснил, че така изразил протеста си срещу "варварските обичаи на всевъзможните аристократически глупци". А вестниците цяла година (1898 г.) качвали тиражите от възбудените коментари "за" и "против" постъпката на Найчо Цанов в единствения български дуел.


И все пак един дуел е имало... Но в новата ни история аз не помня нито един лидерски дебат...

Ключови думи към статията:

Коментари (317)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Петя не пропуска да насъсква читателите срещу Борисов. Случвало ли се някога Петя и Радан да кажат хубава дума за Бойко?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 2. 2 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 294 Любопитно

  Мдам, гласоподавателят е изправен пред дилема!Кой да избера-гербаджия комунист или комунист гербаджия!?
  Или може би атрактивната "Да България",макар че злите езици я наричат "Ла-ла-ла България"!?

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 3. 3 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Га комунист каже нещо хубаво за Борисов да ми се обадите скъпи съфорумци!!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  Българският партийно-лидерски манталитет е трогателно елементарен и определено непреходен, променили са се само думите и дрехите."Това е така,ама щом още им върши работа,то значи,че и ние избирателите сме на същото дередже.

 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 3612 Неутрално

  БСП и ГЕРБ=БКП и БЗНС.

  Какво ще ни предложат две фракции на Партията майка???

 6. 6 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7795 Неутрално

  Обективен анализ! Браво, Петя!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 7. 7 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Щом като отказват дебат ... и двете страни си мислят, че имат преднина и ги е страх от гаф Да видим кой е повярвал на собствената си пропаганда Както се пее "Денят е близко"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 8. 8 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Владимирова, кой отказа дебата? Защо пак редите истината, както ви отърва. Фактите са ясни и съвсем простички. Борисов каза, че ще бъде с екипа си там. Нинова се покри като лалугер в дупката си. Какво ве се завайкали че няма да има дебат?
  Позицията на ГЕРБ беше за открит дебат. Запазете си критиките за позорно отказалата се Нинова.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 9. 9 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Хората с комунистически манталитет ненавиждат Борисов -призлява им от него... все едно виждат червата си

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 10. 10 Профил на kalmuk
  kalmuk
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Вече 4 години и БСП, и ГЕРБ, и мало и голямо в България чакат "умните и красивите" като авторката да им кажат кой е този "модел кой", та да знаят най-после имат ли нещо общо с него, нямат ли, как ще го борят и т.н. "Моделът кой" е нещо като "румънския модел", баба Яга и Торбалан. Даже баба Яга не става в случая, щото все пак имаме идея за някаква кривозъба, сбръчкана бабичка с метла, ама виж, за останалите никой не може да каже какви са и какво са, та така и с десебарските "модели". Най-любопитното за "модела КОЙ" е това, че тази откровена тъпотия беше пусната от един грантаджия със средно образование по грънци и цукала, и охотно подет от имащите претенции да са "интелигенция". Е, май само те се имат за такава. Нали, другарко Владимирова?

 11. 11 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Каквито са ни аристократите, такава щеше да е и "аристократската измишльотина дуела"! Какви аристократи са селянката от врачанско и банкянският толуп? Да си богат с нагребеното в "мътна вода" не те прави аристократ!

 12. 12 Профил на Приказки под шипковия храст
  Приказки под шипковия храст
  Рейтинг: 294 Весело

  Тез двамата ги остави. Друго да питам - бе вярно ли Емил Джасим е кандидат от "Да, България" и обикаля с тях по турнетата? Ако да - мене не ме пишете с глас.

 13. 13 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  "Най-реалистичната причина за провала на дебата обаче си остава
  страхът от конкретика за "модела Кой""

  Не, Петя. Има дълбока символика във формата на дебата. "Лидерски" дуел на вождовете утвърждава вождизма. Дебат на екипите утвърждава екипността. Екипът е инструмент на ЕС. Вождът е инструмент на Путя.
  Хм, ... всъщност да:
  Вождът е инструмент на Путя.

 14. 14 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1790 Весело

  при чалга политиката няма дебати ,има скара , бира и безкрайни кючеци

 15. 15 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 294 Любопитно

  До коментар [#11] от "penchoo":

  На такъв народ-такива аристократи,драги ми Пенчо!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 16. 16 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 864 Весело

  ББ да не се чуства обиден или пренебрегнат

  В крайна сметка,Цачева също не се яви на дебати за Кандидат президентската кампания.
  Така,че тук- нищо ново.
  Стаи са номерата,стари муцуни са и актьорите

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 17. 17 Профил на След Герб и пустиня
  След Герб и пустиня
  Рейтинг: 1258 Весело

  До коментар [#12] от "Приказки под шипковия храст":

  той е представител на гейовете,коалиционната култура го изисква

 18. 18 Профил на kalmuk
  kalmuk
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Аз пък си задавам няколко съвсем резонни въпроса по темата. Първо, Борисов нито е с изтекъл мандат, нито е заявявал някаква промяна в досегашния курс като комунистическите лидери - Корнелия, Ръдан, Ристю и пр. Казано с други думи - ГЕРБ предлагат още от същото с някои малки изменения в приоритетите - сега образованието и административната реформа изместват инфраструктурните проекти от първото място. В този смисъл Борисов няма какво да дебатира с Нинова. В дебат трябва да участват тези, които се самопредлагат като "алтернатива", "промяна" и всякакви други глупотевини. Та редно е да се търси дебат между "алтернативите", за да обяснят от къде ще намерят пари и подкрепа за "алтернативите си". И за всички оплюватели по-горе да попитам - след като обвиняват Борисов, че не се бил включвал в дебати - колко пъти участва в дебат "смелчагата" Ръдан? Аз помня как един път отиде на дебат със сценаристите на учиндолския кретен и избяга като бит собственик на дефлорирано знаме... Може и да греша де и Тоньчо да ни даде линк към дебат, ама не с гур'ливи тетки от кутловишките села, а с политически опонент. А да почЕкаме, ега видим такова чудо.

 19. 19 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 810 Весело

  [quote#8:"достатъчно"]Владимирова, кой [/quote]

  Що да си разваляме настроението с подобни и доказани?
  400$ за изглаждане на бръчки са много и за Поптодорова,прави сметка за списвачката

 20. 20 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#14] от "Stewie":при чалга политиката няма дебати ,има скара , бира и безкрайни кючеци

  Както в Симитли?

 21. 21 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#16] от "nessarox":Цачева също не се яви на дебати за Кандидат президентската кампания.

  Проспал си ги.

 22. 22 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Корнелия Нинова като загуби изборите ще се се хапе и отпред и отзад за това дето се ски като мишка и избяга от дебата.

  Жалка история.

 23. 23 Профил на kalmuk
  kalmuk
  Рейтинг: 254 Неутрално

  [quote#19:"ret"]400$ за изглаждане на бръчки са много и за Поптодорова, прави сметка за списвачката[/quote]
  Е, тая поне със сигурност няма нужда от средства за изглаждане на гънки...

 24. 24 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 294 Весело

  Корнелия много се натиска да лапне власт, ама ке се задави!

  БСП докато не се самораспуснат и не изгонят червените чорбаджии от партийката си власт на куков ден!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 25. 25 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  Сбърканата клиентелистка журналистика е виновна. Боку и Корнелия щели да се разберат за условията на диспута. Защо?
  Събират се трите телевизии, уточняват формата, канят кандидатите. Който дойде - дойде. Който не дойде - губи.

 26. 26 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2214 Неутрално

  До коментар [#1] от "oporna_to4ka":

  Вие май четете съдържанието предубедено или както ви се иска пречупено през вашата призма. Аз пък никъде не видях някой да насъсква някого срещу другиго. Просто, се казва в прав текст: Дебат няма да има, като след това се изброяват причините и евентуалните последствия от несъстоялият се сблъсък.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти! Гербояд - производната на успоредно осцилиращи мутирали до неузнаваемост хиперкубове!
 27. 27 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1377 Весело

  [quote#18:"kalmuk"]Аз помня как един път отиде на дебат със сценаристите на учиндолския кретен и избяга като бит собственик на дефлорирано знаме... [/quote]

  E, той в "лидерски" д'ебати участва сам. Забравил си "200 въпроса, 300 отговора с Радан". Това, ако не е дебат, какво е? От друга страна, за да участваш в такива работи, требе да си лидер, ама истински, не някакъв измислен. Чатна ли ся, що др. Владимирова не е виждАла истински дебати? Ми щото друг "лидер", освен Раданчо, ня-ма!

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 28. 28 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  [quote#18:"kalmuk"]колко пъти участва в дебат "смелчагата" Ръдан?[/quote]

  До коментар [#18] от "kalmuk":

  Дебатът на Радан е задочен. С Москов.

  Москов печели.

 29. 29 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 966 Весело

  До коментар [#8] от "достатъчно":

  Остана ли някой в България да не разбра как бедната Корнелия Нинова, завита под купчина лъжи, трепереше от страх и не се яви на дебата?

 30. 30 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 864 Любопитно  [quote#21:"ahasver"]Проспал си ги. [/quote]

  Така ли?
  Може ли линк за дебат между Трайков и Цачева?
  Може наистина да съм ги проспалА

  Всички сме в кочината,но някои гледат към звездите:)
 31. 31 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#26:"tsyrvulan"]Аз пък никъде не видях някой да насъсква някого срещу другиго.[/quote]
  Ти ли не си видял, ти лии?! Всичко виждаш. Не ти ли казаха че не е възпитано да се правиш на гламав на Опорна точка?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 32. 32 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 966 Неутрално

  До коментар [#25] от "yavooor":


  [quote#25:"yavooor"]Събират се трите телевизии, уточняват формата, канят кандидатите. Който дойде - дойде. Който не дойде - губи.[/quote]

  То така и стана обаче Корнелия Нинова се отметна точно преди последната договорка.

 33. 33 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1377 Весело

  [quote#30:"nessarox"]Може ли линк за дебат между Трайков и Цачева? [/quote]
  Че кой от тях е "лидер", а?

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 34. 34 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#11:"penchoo"]Какви аристократи са селянката от врачанско и банкянският толуп?[/quote]
  Пенчо Цар!! Пенчо Цар!!!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 35. 35 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Весело

  Баце ше я насмете, защото притежава богат речник и умее изключително културно и възпитано, с нужната ерудиция и такт да излага мнението си по различни въпроси.

 36. 36 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Моделът КОЙ преди да ни приемат в ЕС - една илюстрация:
  Февруари 2009г.
  Управителен съвет на „Съюза на издателите в България":
  Тошо Тошев – Председател на УС
  Венелина Гочева – Зам. председател на УС
  Светлана Шаренкова - Зам. председател на УС
  Иво Прокопиев - Зам. председател и Главен секретар на УС
  Валери Запрянов, главен редактор на списание „Тема”
  Сашо Дончев, издател на в. „Сега”
  Степан Ерамян, управител на Издателски къщи „Марица” и „Струма”
  Тодор Батков, издател на в. ”Стандарт”
  Петър Манджуков, управител на ПМ Прес ООД– издател на в. „Дума”
  Валентин Панайотов, издател на в. „Пари”.
  Николай Даковски, издател на в. "Новинар"
  Аксел Шиндлер, главен управител на Вестникарска група България“

 37. 37 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 776 Неутрално

  " Ако медиите, които формулират въпросите, са си на мястото, и ако експертите на Нинова са свободни от "модела Кой" във всичките му аспекти, Борисов може да бъде размазан. "
  Ако, ако...голямо ако стана. Иска ви се Борисов да е "размазан". Ама не во е по силиците, та го докарвате само на плоски внушения за дребни душици.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 38. 38 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Дебат между кандидат премиери и екипите им ни приближава към пряка демокрация. На много партии и техните медии /или много медии и техните партии/ това не им харесва и се стараят да забатачат същината.

 39. 39 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1377 Весело

  До коментар [#35] от "Арон":

  Той не я насмете, той я завря в паяшки г!з. Първо й рече, че не й е любовник, че да са си само те двамата "тет а тет" и да се гледат "очи в очи", после, че по "женски акъл" никога не се е водил (там му е грешката, ако ме питат мене) и накрая, че повече капризите и лъжите й не го интересуват. Корни така се шашна, че взе да му говори за нещо, с което той очевидно се гордее - тупето да поема "лична отговорност", за разлика от нея. Тя за един Решетников се метА като улава, а за Радев да не говорим - ту БСП спечели изборите, ту Радев е независим, ту Герджиков не е одобрен от нас, ту - Герджиков никога не е идвал в НС да го прослушваме... "Ту... ту" стана "тю-тю", както винаги е ставало с комунягите.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 40. 40 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#13:"plebs"]Дебат на екипите утвърждава екипността. Екипът е инструмент на ЕС. Вождът е инструмент на Путя. [/quote]
  Браво Плебс! Много добре си формулирал нещата.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 41. 41 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 966 Неутрално

  До коментар [#35] от "Арон":

  С душа на художник и поет, Бойко Борисов е много по-образован от всички хора в БСП. И на момента прецени, че няма смисъл да си позволи да се натрапва, защото вярва във важността на своите послания. Гласът му е нежен, а песента приятна. Победата в предстоящите избори е в кърпа вързана.

 42. 42 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  за съжаление утвърди се практиката да се плаче, а не да се действа. оказа се че и на журналисти и на сини политици така им е по-лесно. седиш си на 4% и високоморално си плачеш. единствено ако паднеш под 4% ти се включва алармата и юркаш хората да излязат на улицата.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 43. 43 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 700 Неутрално

  И без това на 90% всичко им е еднакво.. И без това 90% им го го казват от Брюксел.. Какво има да дуелират..:-) нЕма нужда да се правят на важни.. Никой не им вярва вече..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 44. 44 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#37:"достатъчно"]Ако, ако...голямо ако стана. Иска ви се Борисов да е "размазан"[/quote]
  Те на приказки ежедневно ни размазват, ама като вземат да работят става еднаа...само крадене, да се чуди човек - така хубаво говореха, пък к'во стана та не ядохме

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 45. 45 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#41] от "Wornoxmaniak":

  Разбира се. Заслужен трети мандат!

 46. 46 Профил на d'artagnan
  d'artagnan
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#35:"Арон"]Баце ше я насмете, защото притежава богат речник и умее изключително културно и възпитано, с нужната ерудиция и такт да излага мнението си по различни въпроси. [/quote]

  Към това като добавим и неговата богата обща култура и много странни интереси, свободно владеене на няколко западни чужди езици плюс руски, проницателен ум, толерантност... направо я разбива.

  "We have now sunk to a depth at which restatement of the obvious is the first duty of intelligent men." George Orwell
 47. 47 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9807 Неутрално

  Сега ако не сме ги гледали на 26 март нощта срещу 27 ще ги гледаме, дано й увисне във въздуха лицемерната усмивка на г-жата.

 48. 48 Профил на garincha
  garincha
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Истината е, че дълбоко посредствения Борисов се уплаши от пряк дебат с Нинова. Вероятно въпреки, че е доста ограничен все пак е разбрал, че ще стане за посмешище. В крайна сметка кой е той ? Учил пожарникарство в школата на ДС. После се е мотаел заедно с такива прости хора като мутрите, които ДС използва за това и онова и после един по един ги очисти.
  Това е Борисов. Никой.

  God bless Russia!
 49. 49 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  Не се коркайте,Владимирова винаги си е била комунис.тка,на принципа,всички срещу ГЕРБ.

  sdg
 50. 50 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 966 Весело

  До коментар [#45] от "Арон":

  Мене ако питат дебат трябва да има. Като че ли е време да се организира нова препирня, още малко дандъния, защото народът е изнервен и ако им доскучае, гражданите може да се изпотрепят помежду си.
  Сейрджилък търябва, прословутият български сейрджилък.

 51. 51 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#48] от "garincha":

  Така като си започнал,осветли ни КОЯ е Нинова.Някакъв капацитет по нещо ли?

  sdg
 52. 52 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1790 Любопитно

  [quote#41:"Wornoxmaniak"]С душа на художник и поет, Бойко Борисов е много по-образован от всички хора в БСП. Гласът му е нежен, а песента приятна. [/quote]

  я да видим сега кой е по голям дебил ,ти или точката ?

 53. 53 Профил на garincha
  garincha
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#51] от "Svetlio":

  Завършила е Юридическия факултет на СУ. Не е като да си прост държач на маркучи.

  God bless Russia!
 54. 54 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 595 Неутрално

  МИСЛЯ ЧЕ ТУК ДЕБАТА ПРИКЛЮЧИ. КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ПАРТИИ КОИТО НЯМА ДА МИНАТ 4% ГРАСУВАТ ЗА ТОВА:

  Ако БСП спечели изборите и бъда министър-председател, отивам в Брюксел и заявявам: Господа, следващия път, когато подложите на гласуване санкциите срещу Русия, България ще наложи вето".
  Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 55. 55 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  Ако Владимирова беше обективна,щеше да пише за всичките смени с МОЙ човек по етажите от служебното правителство и Радев.
  Само че за служебното правителство и Радев,дума не обелват големите критици,а те са на път да таковат мамата на институциите,както го направиха по времето на Олигарски!

  sdg
 56. 56 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 776 Неутрално

  [quote#48:"garincha"] Учил пожарникарство в школата на ДС. После се е мотаел заедно с такива прости хора като мутрите, които ДС използва за това и онова и после един по един ги очисти.Това е Борисов. Никой. [/quote]

  Хахахах...гаринчо, кака Е бива ли така да ма разсмиваш..
  Учил бил "пожарникарство"...хихи, мотаел се, очистил ги...
  А ве ти имаш ли поне 14 годинки????

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 57. 57 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#52:"Stewie"]я да видим сега кой е по голям дебил ,ти или точката ?[/quote]
  Ар Ю толкинг ту ми?! Искаш да се пробваш срещу мене? Имаше един Домби в началото ги карах на караминьол с Ходоуната...веднъж им взех 6 точки...Ходоунски корава излезе, още ми се отваря

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 58. 58 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Толкова дълга статия написала Петя, а не споменала най-най-най-очевидната причина за провала на дебата. БСП няма експерти които да се представят достойно на един такъв дебат.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 59. 59 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#56] от "достатъчно":


  Видиш ли футболен ник-нейм 100% става дума за трол на Мидуей.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 60. 60 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 776 Неутрално

  [quote#55:"Svetlio"]Ако Владимирова беше обективна[/quote]
  Хихихи, ама мола та поне ти да не ма разсмиваш, аз си КУПУВАМ козметиката-не я крада като някой червени "аристократки...
  Дневник, Владимирова...каква обективност очакваш?
  Платформа с основна цел да се хвърля кал и други течности по ГЕРБ. Поне да бяха вдигнали нивото малко. Скучнотия. В момента само се забавлявам. Върху "дуелната" зацикленост на писателката.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 61. 61 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#58] от "Чеп за зеле":

  Мислиш че Петя е гламава и не знае? Прави се, прави се на гламава...Класика брат

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 62. 62 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#53] от "garincha":

  И какво е постигнала в частния бизнес като "Завършила СУ юрист"?
  А да сетих се на 28 години Костов я слага за ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ТЕХНОИМПЕКС"
  Ще да е била от "отличника"нагоре!
  А Бойко е ДОКТОРАНТ НА ТЕХНИЧЕСКИТЕ НАУКИ,но това може би не ти говори нищо.За тебе един завършил юрист е голяма работа в БГ!
  Попрочети малко,и си помисли кой е "по простия" от двамата!

  sdg
 63. 63 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 776 Любопитно

  [quote#59:"Чеп за зеле"]трол на Мидуей.[/quote]
  Жив да си, това пък какво е? Аз мислих, че са само кутевчета, раданчета лабораторни и чат-пат некой бот.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 64. 64 Профил на kalmuk
  kalmuk
  Рейтинг: 254 Неутрално

  [quote#56:"достатъчно"]А ве ти имаш ли поне 14 годинки???? [/quote]
  Бе 14 годинки може и да има, ама 4 гънки - едва ли. По-скоро една - като се облекчи в нужника, да стане и да се премести на компа.

 65. 65 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1739 Любопитно

  Всичко е цирк...
  Тънат в лукс и играят театър за пред материала.
  ГЕРБ заслужават да отидат малко в опозиция , защото трябва да си платят за високомерието.

 66. 66 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  Г-жо Владмирова,ако четете коментарите под статиите си.

  Осъзнайте се най сетне,ВИЕ и тези които подкрепяте.Казвате че сте десни,но съсипвате всичко дясно което се опитва да проходи.какъв ли не нарекохте Борисов,а реално ако не е той "дясното" в България отдавна щеше да е на по 2-3%.на по няколко партийки.От толкова самовлюбеност "десните"разсипаха всички десни формации.
  Ако идеята на вас,Радан,Иванов и всички наричащи се "десни" е да няма дясно в България,продължавайте в същата посока,и ГЕРБ ако се затрие,всичко дясно ще пропадне.Никой няма да гласува за тях,дори и ГЕРБ да изчезне от сцената,как пък не го осъзнахте това за толкова години?Бойко е човека,за вас може би е жалко че не са Радан или Иванов,но действителността е такава!

  sdg
 67. 67 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#63] от "достатъчно":

  Мидуей е ПР агенция, свързвана с Цветан Василев. Услугите и ползват БСП и ДСБ.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 68. 68 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#65] от "001":

  Съгласен съм че ГЕРБ трябва да отидат малко в опозиция,но за да осъзнаят хората кои бяха БСП,защото ми се струва че много бързо забравят!

  sdg
 69. 69 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#67] от "Чеп за зеле":

  Сова Харис,избута цялата кампания на Бареков за Европарламента,та чак им остана сила и пари да вкарат и хора в бългасркия парламент.

  sdg
 70. 70 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3475 Любопитно

  [quote#6:"neut"]Обективен анализ[/quote]
  цитирай нещо обективно от "анализа"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 71. 71 Профил на kalmuk
  kalmuk
  Рейтинг: 254 Неутрално

  [quote#68:"Svetlio"] за да осъзнаят хората кои бяха БСП,защото ми се струва че много бързо забравят![/quote]
  Те тия "хора", дето уж "забравят", БСП-то никак и никога не ГИ забравя! Някои се сдобиват с "лаборатории", други с ВЕИ-та, трети с имунитет и не им се налага да се крият в Сингапур... Такива благинки.

 72. 72 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#63] от "достатъчно":

  Всъщност в грешка съм. Точното име на агенцията е Лийдуей Медия Солюшънс",

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 73. 73 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1739 Весело

  Светльо, я кажи какво направиха ГЕРБ при фалита на една банка, намери ли се един виновник.
  Виновника уж е в съседна държава, но никой не прави нищо за да бъде върнат в България , за да не се разприказва с кой е поделено изчезналото .
  3 млрд се изпариха и две години държавата не можа да накаже виновните.
  ГЕРБ ще ми налагат партийния секретар цецка за наша майка и ще ме заплашват , че ако не е изберем , щели сме да видим.

 74. 74 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  [quote#32:"Wornoxmaniak"]То така и стана обаче...[/quote]
  Стана друг път. Господин Шубе за пореден път се скри.
  Добрата новина е, че спира финансирането на тролове.

 75. 75 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#71] от "kalmuk":

  Има много наивници от обикновения народ който наистина вярва че пак ако дойдат БСП на власт,ще им оправят проблемите.Сякаш забравят кой им ги докара тези проблеми че очакват точно същите да ги спасяват.

  На това ми се вика Стоколмски синдром!

  sdg
 76. 76 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#74] от "yavooor":

  Др.Нинова толкова е "смела" че избяга в Колумбия,да не я намерят медиите да им откаже лично за дебата.
  "Смелата" Нинова се страхува от дебат под всякаква форма!

  sdg
 77. 77 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 966 Неутрално

  До коментар [#52] от "Stewie":

  Стиви отговарям ти щом като си толкова любопитен: Обожаваме Бойко Борисов и се гордеем с неговия дух, интелигентност и подчертани делови умения. Той управлява България не по-зле от който и да било виден държавник в Европейския съюз. Разбира се във вашите очи постъпката на Корнелия Нинова се нарича дързост… За нас обаче си е чисто малодушие. Умълчани и смутени нещо изглеждате. Явно няма кой да ви разясни цялата сериозност на случилото се?

 78. 78 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3475 Весело

  [quote#71:"kalmuk"] трети с имунитет и не им се налага да се крият в Сингапур... Такива благинки.[/quote]
  еее , освен Сингапур си има и план нови проекти .. поне бъдете обективни

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 79. 79 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3475 Неутрално

  До коментар [#75] от "Svetlio":
  добър си !!! а оценен ли си ??

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 80. 80 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#73] от "001":

  Не е работа на ГЕРБ да търсят виновника за това кой е фалирал банката или как.Най сетне ще се научите ли кой разкрива престъпления в тази държава,и кой дава присъди?
  А и фалита на банката сатна по времето на Ореха,колкото и да се опитват някой да прехвърлят вината на Бойко.
  При Ореха се оср.ха,а чакат Бойко да им изчисти гащите.

  sdg
 81. 81 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#79] от "дерибеев":

  Кой да ме оцени,карам го на самоинициатива,да защитавам ГЕРБ,без дори да съм им и член.
  Някой трябва да го прави,защото прекалено много има които ги плюят,а реално само при тях се случват малко но добри неща,и естесвено неоценени!

  sdg
 82. 82 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 966 Весело

  До коментар [#74] от "yavooor":


  [quote#74:"yavooor"]Добрата новина е, че спира финансирането на тролове.[/quote]

  Абе, спира. Където е текло пак ще тече.

 83. 83 Профил на garincha
  garincha
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#62:"Svetlio"] Бойко е ДОКТОРАНТ НА ТЕХНИЧЕСКИТЕ НАУКИ,но това може би не ти говори нищо[/quote]

  Явно си падаш по фантастиката. Такова чудо като ДОКТОРАНТ НА ТЕХНИЧЕСКИТЕ НАУКИ просто няма. Явно за теб такова несъществуващо нещо е нещо велико.

  А може би ти повече знаеш за Мутрата е неговия "бизнес".

  God bless Russia!
 84. 84 Профил на мАГариан
  мАГариан
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Карикатурата, колкото "иронизира преговорите за дебат", толкова и съдържа прогноза за резултата от изборите.

 85. 85 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1739 Весело

  Оценката за управлението е ясна.
  В Румъния без ГЕРБ успяха да си направят минималната заплата 630 лева
  В България с ГЕРБ е 460 лева
  В Румъния средната заплата е 1400 лева
  В Българи с незаменимите ГЕРБ е 1000 лева
  А при влизането на Румъния и България в ЕС искахме да ни отделят от Румъния , защото били по зле и ни спъвали...
  Благодарение на ГЕРБ, вече изоставаме и от Румъния , а дори и от Сърбия , която не е в ЕС

 86. 86 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 4695 Неутрално

  Боце иска да се брани с конкретика, затова иска и придворните да са до него, но Корни иска да го трепе с общи приказки, затова напира да са само те двамата пред камерите.
  Все пак това не са президентски избори и Боце е донякъде прав.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 87. 87 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  До коментар [#8] от "достатъчно":


  " Борисов каза, че ще бъде с екипа си там . "


  Естествено ...
  Мутрагена си знае колко му е багажеца, а Корни надушва власта и става все по-агресивна и мутрата се тресе от страх !
  Можеш ли да ми посочиш поне един миг, когато банкянската мутра е излизал на дебат ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 88. 88 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 776 Неутрално

  [quote#66:"Svetlio"]
  Осъзнайте се най сетне,ВИЕ и тези които подкрепяте.Казвате че сте десни,но съсипвате всичко дясно което се опитва да проходи.какъв ли не нарекохте Борисов,а реално ако не е той "дясното" в България отдавна щеше да е на по 2-3%.на по няколко партийки. [/quote]
  Трогваш ме. Предполагам, че подобен призив за "осъзнаване" е плод на някаква вродена дипломатичност.
  Индивиди, които допускаха през годините премиера на държавата да бъде обиждан тук по един кръчмарски, примитивен начин/и сега в материала си Владимирова едва успява да скрие мерака си за "размазан" Борисов/, а в същото време нас ни цензурират за щяло и нещяло...
  Те нито могат, нито искат да се "осъзнаят". Целта им е да настройват колкото се може повече хора с/у ГЕРБ и Борисов. И затова, целта им оправдава изразните им средства.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 89. 89 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1739 Весело

  До коментар [#80] от "Svetlio":

  Не било работа на ГЕРБ да търси кой откраднал парите ...
  ама е работа на Борисов да праща смс на съдии и прокурори.
  Да ги събира в Банкя и да му пускат записите после.
  Щом нищо не са в състояние да променят, значи можем и без ГЕРБ.
  Кметът на Сандански , да целува ръка , защото града бил получил няколко милиона за зала в града.
  Да ми номинират за депутат от ГЕРБ , гошо марков дантелата, агент от ДС и това ли не зависи от тях.

 90. 90 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 966 Весело

  До коментар [#85] от "001":

  Они румънците затова щеха да се избият по площадите щото са цъфнале.

  Жалка история. Добре че Бойко им направи пътища да идват на екскурзия, да видат свят.

 91. 91 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  [quote#73:"001"]ГЕРБ ще ми налагат партийния секретар цецка за наша майка и ще ме заплашват , че ако не е изберем , щели сме да видим. [/quote]
  Ама вие още ли не сте видели?! Или пък точно това сте искали като избирахте "генерала", жена му Деса и червенокосата лисица начело на държавата? За такива като вас е и ласкателно-насърчителния пасаж за лидерката на БКП от нещото горе:
  "...Нинова не цепи басма, а двата негови (заб. на Борисов) мандата управление, и то недовършени, улесняват проявлението на силно изразената критично-политическа субектност на Корнелия Нинова. (Чух анализатори да я определят като "политическо животно".)"

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 92. 92 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#83] от "garincha":

  Чети бе момче,не чети глупостите написани по форумите.Напъни се и прочети Уикипедия,това ще ти просвестили ума.

  sdg
 93. 93 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 776 Неутрално

  [quote#87:"niksan1"]
  Можеш ли да ми посочиш поне един миг[/quote]

  Бих могла...ако изключиш от речника си думите: "мутраген", "банкянска мутра", сугестивния арогантен израз "колко му е багажецът"...
  Повдига ми се от подобно ниво на комуникация.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 94. 94 Профил на kalmuk
  kalmuk
  Рейтинг: 254 Неутрално

  [quote#80:"Svetlio"]Не е работа на ГЕРБ да търсят виновника за това кой е фалирал банката или как.Най сетне ще се научите ли кой разкрива престъпления в тази държава,и кой дава присъди? [/quote]
  Надявай се. Те са толкова "умни и красиви", че не им остава време да четат и за 27 години демокрация, и при цялата налична информация в Интернет, още чакат Бойко Борисов да вкарва в затвора, да им увеличава заплатите, да им създава работни места... Изобщо, за българският "умен и красив", Премиерът е синоним на вълшебната ламБа на Аладин. Иначе всички други били "прости" и заради тях не можела да се оправи България... Да жувеят Ръдан, Ристю и всичките им "умни и красиви" фенове! Новото поколение в българската чалга, достойни наследници на Малина, Къпина, Дзардзала и други плодни певици, както и на Златки, Радки-пиратки и други недоепилирани косматки...

 95. 95 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  До коментар [#90] от "Wornoxmaniak":

  Румънците бяха на площадите точно две седмици и управляващите клекнаха и оставят осъдените им политици в затворите.
  Стига се излагахте, че било по зле в Румъния , защото не е .
  Май забрави защо Борисов едно, подаде оставка, заради окървавените хора на Орлов мост.

 96. 96 Профил на garincha
  garincha
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#92] от "Svetlio":

  Ти чети ! Няма такова нещо като ДОКТОРАНТ НА ТЕХНИЧЕСКИТЕ НАУКИ. Просто няма и не е имало. Ограмоти се - научи какви бяха научните степени по ония години и сега.

  God bless Russia!
 97. 97 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  До коментар [#18] от "kalmuk":

  Защо тогава има избори..., всъщност? Каква линия ще продължи Борисов? Да обслжва Доган чрез Пеевски...?
  Проблема за ГЕРБ е, че вече станаха смешни с непрекъснатите си оправдания, как някой им пречел. Цецка беше капака, който изкара ГЕРБ от релси и то най-вече, заради неспособността на Борисов да си затваря устата...!
  След тези избори, Бойко Борисов няма да е министър-председател...! Може да си сигурен!

  Бивш tww09306483.
 98. 98 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1377 Весело

  Владимирова, признавам, че сте майсторка в нищонеказването, съчетано с омраза. Научихте ме и на някои изрази, хахах...

  (Ако някой тук е имал търпение да прочете статийката и знае какво е "критично-политическа субектност" или цветистото "политическо животно", моля да се обади.)

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 99. 99 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 1739 Разстроено

  Ако си мислите , че като напишете по 100 коментара колко сме добре и хората ще ви се вържат на фантазиите , няма да стане.

  Не очаквахте и Радев да победи кандидата на ГЕРБ с един милион разлика ,ама се случи.
  Жалко , че ще дойде госпожа лъжа, ама заради глупостите с мама цеца и това направихте.
  Съживихте БСП , от 40 депутати ги отдвоихте

 100. 100 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#24] от "Кърт Вонегът":

  Извинявай, исках да ти пиша +, но не уцелих. Съгласен съм с коментара ти.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK