Как да предвидим какво ще стане на изборите

Как да предвидим какво ще стане на изборите

© ДневникКак да предвидим, какво ще стане на изборите? Има два варианта:


а) магия (отиваме на врачка);
б) някаква наука (прилагаме вече разработен аналитичен инструментариум).


Всяка наука, ако е наука, би трябвало да предвижда развитието на изследвания от нея обект в бъдеще. Доскоро, преди избори следяхме социологическите допитвания като ориентир за бъдещи гласувания. Но вече от доста години дори най-добросъвестните такива изследвания дават фира. Не могат да предвидят бъдещо развитие дори там, където са измислени – Англия (изтърваха Брекзита) и Америка (изтърваха Тръмп).
Нещо става със социологията; и докато тя не дойде на себе си, предлагам да не гледаме нейните предвиждания. Има, за щастие, и други науки, които могат да ни послужат – в случая, да предугадим някои основни черти на изборния резултат на 26 март.


Класическата политология, например, дава такива възможности – в случая, в рамките на концепцията на Макс Вебер за видовете лидерство. (Знам, че Вебер се води "социолог"; в случая обаче се изявява като политолог).


Според Вебер има три вида лидерство:


1.Традиционно. Това са лидерите отпреди модерната епоха – племенни вождове, старейшини и подобни.
2.Рационално-бюрократично. Това са началниците от модерната епоха – например, шеф на отдел в някое минстерство.
3.Харизматично. Това лидерство винаги го е имало. То опира не до традиции, институции или процеси, а – до личните качества на лидера; до способността му лично да увлича хората след себе си.


Да видим, какво можем да направим с този инструмент. Основното положение е следното. На изборите, видно е, хората все по-често и упорито ще гласуват не толкова за партиен етикет, колкото за лидерски качества (на партийния председател или на водача на листа). Оттук: дори боравейки само с този инструмент, можем да стигнем до важни изводи относно бъдещето.


Очевидно е, че Бойко Борисов е класически харизматичен лидер, чиято харизма обаче се топи по-бързо от снежен човек през март. Тъй като харизмата е единствената му лидерска база, то в ГЕРБ нямат възможността да компенсират изчезването на харизмата с включването на някой друг вид лидерска основа. ГЕРБ не може да преопакова лидера си като рационално-бюрократичен, тъй като тази партия така и не се превърна в рационално-бюрократичен конструкт. Няма надежда да се тръгне и към племенно лидерство, тъй като ГЕРБ не е и племе (както е БСП, например), а – група заинтересовани лица, събрани поради временно съвпадащи себични интереси.


Извод първи: На изборите, герберите ще вземат съществено по-малко гласове, отколкото днес им отреждат дори най-неприятните за тях социологически сондажи. Че най-вероятно ГЕРБ ще остане зад БСП – това е ясно и без Вебер. Но е почти сигурно, прилагайки Вебер, че изоставането ще се окаже втрещяващо.


Обратно на ГЕРБ, БСП ще вземе значително повече гласове


отколкото днес й предвиждат и най-благосклонните към нея "социологии". Отново Вебер обяснява – защо. С изтляването на харизмата на Борисов, от ГЕРБ се изливат гласове като вода – от язовир със скъсана стена. Имайки предвид сегашното състояние на духа на избирателите, те ще търсят нов лидер – сред трите вида, описани горе.


Очевидно е, че тези избиратели няма да видят харизматично лидерство в Корнелия Нинова. Тя няма харизма. Но пък предлага не просто друг вид лидерство, а – и двата останали вида лидерство "по Вебер".


Нинова предлага на червеното ядро (части от които се връщат към БСП след временен отлив към ГЕРБ) традиционно лидерство. БСП, за разлика от останалите партии, винаги е демонстрирала отчетливи племенни характеристики. Оттук, вождът на племето е легитимен лидер. Нинова обаче предлага на по-широки кръгове от българския народ още нещо: лидерство от бюрократичния вид, в случая – в опаковката на познатия на всички бай-тошовски бюрократ-социализъм.


Никак не е случайно, че откак Нинова стана партиен лидер, тя:


а) рязко надебеля, доближавайки се до типичните габарити на соц-началниците отпреди 1989 година (които дебелееха "за солидност");
б) рязко смени гардероба, като започна да се облича (вижте й предизборните плакати) в сив костюм, характерен за "отговорните партийни другарки" от черно-белите филми от времето на Сталин. Фриволната линия на ревера е един вид намигане към разбиращите ("пичове, не съм станала тотална колхозничка, само се правя"), но това ще остане неразбрано от нейната електорана база, която е запленена от новия образ на "отговорна другарка" от златната ера на текезесетата.


Извод втори: Търсенето на ново лидерство (т.е. след края на ерата "Борисов") от страна на електората неминуемо ще донесе на БСП значително повече гласове, отколкото й дават днешните сондажи. Очертава се БСП да получи шокиращо повече гласове от ГЕРБ.


Къде обаче отиват онези гласове, бягащи от изтляващия Борисов, които търсят онова, което Нинова няма – харизматично лидерство? При обичайните заподозряни – фашисто-ксенофобите от "Обединените патриоти" – харизматици няма. Затова търсенето на харизма от типа на изгубената Бойкова такава може да отиде, на тези избори, само в една посока – към Марешки.


Извод трети: Движението на Марешки ще вземе значително повече гласове (а т.нар. "патриоти" – значително по-малко), отколкото в момента може да се види от която и да е "социология". Фашистките формации ще се наредят, най-вероятно, след "Воля", превръщайки Марешки, а не партиите от ОП, в "балансьор" на мястото на ДПС.


Ето ви и вероятната класация на изборите, изведена единствено от класическия текст на Макс Вебер за лидерството:


1. БСП; 2. ГЕРБ; 3. Воля


Естествено, тази картинка зависи от допускането, че между днес и 26 март няма да стане някакво извънредно потресение в българската политика, което да обърне всичко надолу с главата. Шансовете за такова цунами са, обаче, минимални.


Какво става с останалите партии? И там резултатите няма да бъдат очакваните, тъй като факторът "търсене на лидерство" ще тласка хората да гласуват за лидери и водачи на листи по-охотно, отколкото – за партии и програми. А това ще доведе и до изненадваща подредба на партиите от "Воля" надолу.


Не е ли яко да си учен? Почти – като да си шаман...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (209)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  Аз не вярвам, че БСП-то ще са първа политическа сила. Много глупости изговориха напоследък и ако е имало колебаещи се те няма да гласуват за тях.

 2. 2 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Вярно е че на социологическите агенции не им се сбъдват прогнозите, но също така е вярно че и на Евгений Дайнов (колкото и да го харесвам) нито веднъж досега не му се е сбъднало нито едно негово предсказание.

 3. 3 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1918 Весело

  Писаното остава, драги Евгенийййй Александрович. Целувки от левосектанската демократична общност! 💔🌸🥀

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1918 Весело

  Миндя е 100% сигурен как бързо се топи "снежен човек през март", не щеш ли обаче днес София осъмна със сняг. Следователно според инструмента на Вебер когато Еужен каже "добър ден" първо трябва да се гледа небето за луна и звезди.

 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2343 Неутрално

  Ако БСП стане първа на изборите това ще означава, че си заслужаваме да сме последни по доходи!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  На тези избори Партията ще вземе много повече от това, което е получавала до тук.
  Но остава въпросът, какво ще прави след изборите?
  Естествените съюзници на Партията са ДПС и Патреотите, ако Марешки се заиграе с тях на следващите предсрочни избори ще бъде аут.
  Едва ли му се ще на Марешки да напусне политиката преди да е влязъл в нея?

 8. 8 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3868 Весело

  Да видим сега - Картите на Андрей Райчев ли ще познаят или тези на Евгений Дайнов според Вебер.

 9. 9 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 466 Неутрално

  БКП пак ще спечели. За пореден път без прекъсване от ... 1944 г.

 10. 10 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1010 Весело

  Има и трети начин - четем Дайнов.
  По-добре обаче ще познаем, ако отидем на врачка.

  Знанието е сила, информацията - власт
 11. 11 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Що за смешна статийка? Написана е като от студент! Купчина постулати без никаква обосновка и едно бързо цапане през усложненията... Аман.

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Весело

  На бойко не може да му се отрече , че се бори и със жените като с мъже без да се жали и свени.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#9] от "calc":

  за съжаление освен БКП ще спечели и ДС !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  За едно е прав обаче Дайнов - Социологията в 21 век не е много - наука.

 15. 15 Профил на kaka_simitli
  kaka_simitli
  Рейтинг: 304 Неутрално

  [quote#5:"Lemmy"]Миндя е 100% сигурен как бързо се топи "снежен човек през март", не щеш ли обаче днес София осъмна със сняг.[/quote]
  Мартенски сняг, звезди посред бял ден, всичко ще ви се привижда в милиционерските кратуни. След тези избори отивате при ндсв-то затова по-чевръсто се оглеждайте за нов шлифер за който да се хванете.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Весело

  До коментар [#15] от "kaka_simitli":

  който е слуга не се вълнува много кой ще му е господар.Важен е келепирът.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на esk431063202
  esk431063202
  Рейтинг: 422 Неутрално

  кой е тоя Вебер и къде му е офиса

 18. 18 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Който и да спечели е възможно да има и някаква уговорка , защото политиката в България е опорочена . Всички негативи пак ще са за сметка на народа

 19. 19 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#7:"4ort"]Естествените съюзници на Партията са ДПС и Патреотите,[/quote]
  Ако им стигнат депутатите " за доброто на България и гражданите" ще ни спретнат една коалицийка, от която доста ще изпосталеем. ЕС вече заяви че решетниците са нежелани

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 20. 20 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#9:"calc"]БКП пак ще спечели. За пореден път без прекъсване от ... 1944 г.[/quote]
  Да се внушава :" Всички са маскари"!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 21. 21 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 360 Разстроено

  Как никой не разбра че всички наши политици са колежки от един бардак , и който може да си ги позволи той ще казва какво да става ! Вече е решено КОЙ ще бъде , остава само ние да " избереме свободно и демократично "

 22. 22 Профил на kaka_simitli
  kaka_simitli
  Рейтинг: 304 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Именно, от този шлифер няма какво да падне вече, да се оглеждат за нов.

 23. 23 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Социологията много добре си свърши работата и в случая с Брекзит - изчисли достатъчно голяма вероятност за събитието, около 30%, и в случая с Тръмп - предсказа повече гласове за Клинтън, без обаче да може да отчете особеностите на американската избирателна система. Така че вместо да разчитаме на качествени методи като този от статията, е добре да видим какво дават социологическите проучвания на нормалните агенции. Например Алфа рисърч:

  http://alpharesearch.bg/userfiles/file/0217-Alpha_Research_Public_Opinion.pdf

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Весело

  До коментар [#20] от "oporna_to4ka":

  ГЕРБ са най-големите !!! ФАКТ !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Шамане, злоупотребяваш с тиретата. А иначе ни е ясно, че ситуацията е патова. Колко патова, ще разберем след изборите.

 26. 26 Профил на Columbus
  Columbus
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Защо авторът предполага, че разочарованите от ГЕРБ ще прелеят мощно наляво, а не надясно? Разбирам, че дясното е фрагментирано, но лявото пък е доста компрометирано. Освен това в европейски и световен мащаб левиците са в криза, което надали е случайно. За повече социална политика е необходимо да има какво да се преразпределя, а покрай многото кризи и "клиенти", дисагите са се поизпразнили. Най-грубо казано, десните по ги бива да пълнят, левите да преразпределят. При нас нищо не е точно по формула, но май е време за пълнене...

  Imagination is as important as knowledge.
 27. 27 Профил на kaka_simitli
  kaka_simitli
  Рейтинг: 304 Неутрално

  [quote#20:"oporna_to4ka"]Да се внушава :" Всички са маскари"![/quote]
  Не бе Ганьо, само бкп креатурите каквато са и герп са маскари, ако ги изключим тях не остават много, ама има свестни.

 28. 28 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Ще спечелят комунетата, какво друго може да стане....

 29. 29 Профил на bafdjaf
  bafdjaf
  Рейтинг: 237 Весело

  Миндята ми замириса...

 30. 30 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1294 Неутрално
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  герб СА ВЧЕРАШЕН ВЕСТНИК. кОРУПЦИЯТА И МУТРЕНСКИЯТ СТИЛ ГИ ПОГУБИХА. кАКТО И МНОГОТО ЛЪЖИ НА нАЧАЛНИКЪТ ИМ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Лидерите могат да бъдат още: демократични и авторитарни. При демократичните присъствието на лидера е незабележимо, докато при авторитарните всичко е концентрирано в ръцете на лидера: изчезне ли лидера, изчезва и общността. Лидерите могат да бъдат назначени, да бъдат избрани или да вземат властта по самоинициатива, като се налагат сами със сила, чрез тесен кръг слабохарактерни подчинени около тях. Обществата могат да бъдат диади, триади или многочислени общности. Всичко започва от триадите. Властта успяват да вземат само онези, чиито идеи могат да овладеят масите. В момента нито една партия не показва наличност на идеи, които да се харесват на народа. Още повече, нито една партия не показва характер и желание да се бори с мафията овладяла тотално българската държава. За всичко се говори, когато излагат програмите си, но не и за някакви инициативи, които да накърнят бизнесите на мафията. Най-често се използват изтъркани до втръсване шаблони; общи приказки.

 33. 33 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  БКП-то просто закрива филиала ГЕРБ, голям шум за нищо.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 34. 34 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#27:"kaka_simitli"]Не бе Ганьо[/quote]
  Трепни Трепни трепни...

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 35. 35 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 874 Весело

  Професоре, това на колко мастики го написа ?!

  Много е смешно, особено за другарката текезесарка, да си знаят комундетата какви селяндури партията е раждала, а сега мутробизнесмени селяндури.

 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Весело

  [quote#23:"stein"]Алфа рисърч: [/quote]
  придворните на ГЕРБ !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Весело

  До коментар [#35] от "olimpipanov":

  Доста по-висока летва е от селския бик !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Весело

  "Какво става с останалите партии? И там резултатите няма да бъдат очакваните, тъй като факторът "търсене на лидерство" ще тласка хората да гласуват за лидери и водачи на листи по-охотно, отколкото – за партии и програми. А това ще доведе и до изненадваща подредба на партиите от "Воля" надолу. "

  Харизматичните лидери Ръдан и Ристю ще оберат всички гласове от Воля надолу и двете партии ДБ и НР ще имат общо 15 % от гласувалите!

  Хората изобщо ще забравят, че Ръдан и Ристю са българските ляво- толерасти и реват за клетите мигранти, гей- пърейди и гей- дружинки и за унисекс- тоалетни в училищата ПЛЮС буркини в часовете по плуване/ отделни за девойките / !

  А Женя внезапно ще се събуди с нова ел. китара и мощен усилвател за перформънса в Миндя!

  Блажени са вярващите! Тяхно ще е царството небесно!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 39. 39 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  ...Как да предвидим какво ще стане на изборите...
  Няма значение, какво ще стане на изборите. Няма нужда от гадателство и шаманство. Важните неща ще се случат след изборите. Независимо от изборните резултати, считам, че ГЕРБ ще управляват отново. Това е партия на интереса, която ползва патологичния егоизъм на феса си. Няма да изпуснат кокала, каквито и отстъпки да им се наложи да правят. Дори БСП да спечели изборите, няма да има с кого да се коалира, нещо повече, дори да успее да състави правителство, ще видим такава вакханалия от медийни и паважни изяви и открит саботаж, включително по ЕС линия (обикновено ЕС спира финансирането), че до три месеца ще сдадат властта. Това е отработено и работи. А и нали не искате Батя, гален от три папи и танте Меркел, отново да постъпва в Правителствена. Интервюта по бели гащи не ми се гледат!

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Хипотеза, подкрепена с наука - какво по-добро от това? Остава да го проверим, което ще стане съвсем скоро.

 42. 42 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  [quote#34:"oporna_to4ka"]Трепни Трепни трепни... [/quote]
  Генерал! Генерал Вебер!

 43. 43 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3043 Весело

  [quote#0:"Генчо-лъжливата врачка"]1. БСП; 2. ГЕРБ; 3. Воля

  [/quote]
  Генчо си е взел поука от времето когато беше се зарекъл да се замонаши ако Симеон победи и вече не залага каквото и да е ако прогнозата му не се сбъдне!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 44. 44 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  На тези избори ще стане това, което и на предишните:

  ОФ > ГЕРБ.

  Дори ГЕРБ да са първа политическа сила, те ще са малцинство в парламента и ще трябва да търсят съюзници от ОФ- то.
  Тюрлюгювечът е сигурен.

  Шефката Корнелия печели при всички случаи!

  И сега следва интересното- слушай, Евгений и си води записки!

  Този резултат се дължи НЕ НА ХАРИЗМАТА НА БОКО, а на простия факт, че ГЕРБ така и не изработиха стратегия за политическа борба с ОФ- то!
  ГЕРБ не пожелаха да чуят многобройните предупреждения!
  ГЕРБ и на тези избори не промениха основните си послания!
  По решителните и важни за обществото точки, ГЕРБ нямат послания! Някой да чу мнението на ГЕРБ за двете скорости и петте сценария? За протестите срещу разселването на клети мигранти из малките общини? За намесата на Турция в изборите у нас? И т.н, и т.н.
  По умряла предизборна активност от ГЕРБ не съм виждал!

  Боко продължава да е послушен и изпълнителен меркелист!
  Боко продължава да е срамежлив русофил!

  Това е базата за анализ, а не харизмата на Боко и сънищата на Евгений!


  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 45. 45 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 703 Неутрално

  :-) Не съм съгласен.. "Мъдрият" български народ ще си избере копие на предишният парламент на който имаше доверие околж 8% и ще си даде повод да мрънка още от първият ден...:-) Единствената разлика ще е че вместо Бареков Златоусти ще влезе Марешки Апчето...:-) И така ще си живеем "прекрасно" цели 6 месеца.. до следващите предсрочни избори..:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 46. 46 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6051 Неутрално

  Моята прогноза е същата, но без думите значително за БСП и ГЕРБ. Смятам, че разликата ще бъде статистическа социологична грешка.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 47. 47 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  [quote#28:"Коки"]Ще спечелят комунетата, какво друго може да стане....[/quote]
  Ще спечелят, ще се провалят с гръм и трясък (дано да е бързо), и тогава може би ще започне истинският преход от корупция към законност.

 48. 48 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Разбира се , има вероятност, макар и не голяма, на ГЕРБ да им е дошъл акълът и да откажат да влизат в безпринципни СЛЕДизборни коалиции.

  Такава юруш- коалиция би била ГЕРБ- РБ- ВОЛЯ- ПФ.

  Това би бил удар върху ОФ- то и Шефката Корнелия няма да бъде доволна ХИЧ !

  ТОВА ОЗНАЧАВА избори .

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 49. 49 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2570 Весело

  Гледайки само външното оформление и мяркайки болдваните големи букви, мога да се закълна, че между писанията на Смилов, Дайнов и даже Петинка Наштознаме няма никаква съществена разлика.
  Колкото до съдържанието, сигурно може да има някоя и друга особеност (примерно женска злоба или привързаност към "страдащи" магистрати тук-там). Омразата към ГЕРБ (лидерите й) е характерна за последните двама, неприкритата (!) привързаност към БКП - само за втория, а лежерността и кротостта на първия винаги изиграват лоши шеги на политическите му любовници (чувстват се несигурни, измамени и подиграни като ... нещастни съпруги. Затова го чакат зад вратата с точилката, а той със звезди в очите кротичко започва да им обяснява "първо-второ-трето", без да е осъзнал още на кой свят се намира). Е, Дайнов напоследък свали гарда и почна да пише кратичко и схематично, да цитира малко по-малко велики философи и да се дуе лимитирано с Кеймбридж-а си, но това май хич не му помага. Балонът с PRстването на Костов отдавна се спука и отлетЕ, а същият за Борисов се спихна още преди Еужен да е усетил вкуса от надуването. Затова английският възпитаник (хе-хе) с хайдушко-партизански манталитет сега е решил да се върне "назад към природата" и ... към малките червени балони - по-лесно се надуват, повече се плащат. Има и държавна (международна?) премия, ако (не дай Бог!) комунягите отново захапят Големия кокал.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Весело

  До коментар [#44] от "mr. wonderworld.":

  можеше просто да напишеш ПРЕСТЪПНА САМОНАДЕЯНОСТ !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Кампанията на Корнелия е насочена към отчаяните бесепари, отишли при патриотите. В Атака по-конкретно. Посланията са едно към едно с посланията на Волен Сидеров. За колониална Евро а и тежкото положение на народа. Почти като него скача персонално на европейските колониалисти. Не сте ни началници и пр.За дружба с Русия, за тежкото положение на народа и пр. Ново бе промяната. С нея дойде и Радев, за да върне НДСВ. Определено успяват обаче. Тия 5-6 процента, които БСП качи, идват именно от "патриотите". Електоратът на въпросните патриоти си е електорат на БСП, отчаян от евроатлантизма й.

 52. 52 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Мат'ряла не трЕбва да сЪ притеснява..Който и да спечели го чака "насилствено" увеличение на пенсиите, заплатите с поне 50-100% за нЕколко години..:-) Тълпи немци, фанцузи и англичани по границите молещи се за хуманитарно убежище.. и съответно двойно по-високи огради навсякъде по границите ни за да си спасим "рахатлъка"..:-).. А после незнайно как се събуждаме от кошмарът обляни в пот..:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 53. 53 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Иначе статиите на Е.Дайнов са ми симпатични, но този анализ се ограничава само с 2 изречения за фашисто-ксенофобите и затова го смятам за напълен и лековат! Ако мусолини, хитлер и сталин са нямали харизма сред зомбираните нации /превърнати в племена/ как да си обясним лудостта и огромните жертви на ВСВ?
  Каранацистите ще се борят със зъби, нокти и "инструментариума" на ДС, за ролята на балансьор. За да заслужат кървавите рубли, и поради липсата на кьорав бежанец по границите, фашистките бригади ще пристъпят към активни провокации в дните до 26-ти. Изстъпленията в Беляне и Елин Пелин са само лека тяхна загрявка.

 54. 54 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  [quote#2:"karen_walker"]на Евгений Дайнов (колкото и да го харесвам) нито веднъж досега не му се е сбъднало нито едно негово предсказание.[/quote]

  Евгени Дайнов успешно предвижда външнополитическите събития. Така например той още преди Медведев да стане президент предвиди изключително точно агресиите на Русия в Грузия и Украйна, тогава , когато още нямаше хабер за това.
  Във вътрешнополитически план съм съгласен, че Дайнов не прави добри прогнози. Дайнов например не взема под внимание факта , че така нареченото твърдо ядро на БСП с времето се топи по естествени биологични причини. По отношение на Марешки може би е прав и е възможно той да се окаже балансьор. Тогава , дори БСП да изпревари ГЕРБ, тази партия няма да може да състави правителство , защото Марешки декларира , че с БСП няма да прави коалиция, а гласовете на отслабеното ДПС няма да стигнат за парламентарно управленско мнозинство. Патриотите трябва да избират дали да се коалират с тандема БСП-ДПС, което ще бъде самоубийствено за тях или, което е по-вероятно, с ГЕРБ-Марешки.
  Дайнов не смее нищо да казва за НР, ДАБГи РБ2.

 55. 55 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Освен няколко ветерана-"социалисти", които поне са неотстъпни в нихилизма и цинизма си, повечето коментиращи във форумите на Дневник са или "умни и красиви", или войнствено прости (значи ГЕРБ-ери и "патриоти". Колко са платени тролове може само да гадаем.

  Но затова и не се учудвам въобще колко са раздразнени повечето коментари. Сякаш всички забравиха как един едвам сричащ наизустени реплики летец, с Корнелия и Решетников плътно зад гърба му, стана президент.

 56. 56 Профил на garincha
  garincha
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Дайнов е вечен, както и комунизма в България - няма нито един случаен. Борисов, Цецка, Плевнелиев и т.н. Все "наши" хора.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5366172

  God bless Russia!
 57. 57 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#55] от "nocomnet":

  И кой трябва да ни е идеала за политик?! Може би някой каруцар, който се обръща към опонентите си с Бай Х.й!?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 58. 58 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  [quote#11:"lechevalier"]Що за смешна статийка?[/quote]

  Анализите и статиите на Евгени Дайнов са писани с голяма доза чувство за хумор и с неподражаем водевилен стил, който ги прави да приличат на фейлетони. За мен е удоволствие да ги чета, защото по своеобразен весел и непринуден начин се поднасят на читателя сериозни неща.
  На края на тази статия Дайнов кърти мивки с иронията на която подлага съвременната социология като наука:

  "Не е ли яко да си учен? Почти – като да си шаман..."

 59. 59 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 620 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":
  Ако човек гласува с разум, НЕ трябва да гласува за БСП. Нито за негови производни (включително и за ГЕРБ) Но няма сериозна партия в дясно, за която да се гласува. Патриотите са прекалено мъгляви, а и проруски. Марешки е тотално неясен. Христо Иванов е интересен, че се опъна на Бойко, ама е прекалено либерален. По дяволите, бих гласувал за Татяна Дончева, тя поне е мъжко момиче и не цепи басма на никого, ма тя пък се върза с Първанов! Нямааа, няма за кого! Аз искам да избирам не лидери, а програми. Но се оказа, че истинска управленска и законотворческа програма няма предложена от никого !!!!

 60. 60 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 299 Неутрално

  ОГРОМНИ глупости, вероятно добре платени...

  "На изборите, герберите ще вземат съществено по-малко гласове, отколкото днес им отреждат дори най-неприятните за тях социологически сондажи. Че най-вероятно ГЕРБ ще остане зад БСП – това е ясно и без Вебер. Но е почти сигурно, прилагайки Вебер, че изоставането ще се окаже втрещяващо."

 61. 61 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#7] от "4ort":

  партийката няма да вземе повече, отколкото е получавал до днес.

  просто ГЕРБ ще получат по-малко...

  а за мое огромно съжаление, истинските десни и дясно-центристки реформаторски движения и партии няма да получат подкрепата, която ни трябва, за да променим корумпираното статукво.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 62. 62 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 299 Неутрално

  С други думи след като досега скрито подкрепяше БСП, плюейки по ГЕРБ, комунистическото отроче вече съвсем явно подкрепя партията си майка

 63. 63 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 299 Неутрално

  [quote#15:"kaka_simitli"]След тези избори отивате при ндсв-то затова по-чевръсто се оглеждайте за нов шлифер за който да се хванете. [/quote]
  Това го слушам от 10 години, чугунке

 64. 64 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 499 Неутрално

  таз статия не предизвиква интелектуално удоволетворение. явно е писана на 2 мастики за да се получи полагащият се хонорар. дори не заслужава коментар по същество.

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
 65. 65 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1441 Весело

  [quote#6:"lz2"]Ако БСП стане първа на изборите това ще означава, че си заслужаваме да сме последни по доходи! [/quote]

  Ами ние и при ГЕРБ сме си последни. Каква е разликата?

  /не се чете/
 66. 66 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3299 Весело


  Дайнов е изпляскал един "анализ" а'ла раздумка с авери в хоремага в Миндя.

  Мен най ма изкефи откриването на "харизмата" у Марешки.

  Е, всеки с вкуса си, Женя
  И ... наздраве на ваш'та маса ...

 67. 67 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Тъй като анализа започва с това, че за него все пак трябва да се използва научен метод, не мога да не приведа следния цитат:

  "На изборите, видно е, хората все по-често и упорито ще гласуват не толкова за партиен етикет, колкото за лидерски качества (на партийния председател или на водача на листа)"

  Обърнете внимание на съчетанието "видно е" - ето на това му казвам неоровержимо научно доказателство.
  Иначе, като оставим шегата настрана ( майтап на голо си е живо е.ане), няма да е чак толкова изненадващо, ако се получи и подобна конфигурация, макар че аз лично предпочитам, а и се надявам изненадата, па макар и в по-малък мащаб, изненадата да дойде от по-долните редове на сегашните социологически изследвания.
  А това зависи и от нас, поне от тези, които се самопоставят в дясната част на спектъра.

 68. 68 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  " Англия (изтърваха Брекзита) и Америка (изтърваха Тръмп)"
  Нищо не са изтървали! Фалшифицираха организирано!

  В Русия съм! В Русия съм!
 69. 69 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#57] от "tribiri":

  А, прав си разбира се. "По делата им ще ги познаеш...."

  Ето например всяко управление на БСП в последните 20 години завършва по точно един и същ начин. На ГЕРБ управленията пък дори не завършват

  Та кой да ни е идеал? Разбира се, двама се борят за това звание: "Бай Тошко", както и до ден днешен с умиление си спомнят за него някои; и Сокола, признат и от свои, и от чужди за най-добрият български политик.

 70. 70 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  И на мен ми е интересно какво ще става с ГЕРБ занапред. Дали ще има живот след Бойко Борисов или не. Дано да не залезе заедно с ББ, че наистина е по-малкото зло в сравнение с БСП.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 71. 71 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Толкова ли важно за обикновения гражданин да знае предварително?-аз не се интересувам от това.

 72. 72 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#70] от "espresso":

  Няма такова нещо, "по-малко зло". ГЕРБ през цялото време освен да взимат нашите и на ЕС парите и да ги раздават на "който трябва" не знам друго да са свършили. БСП дори и това не могат, вярно е. Но поне създават ситуация, в която и най-заспалите и отегчените ни сънародници им се налага да се огледат и да се запитат: "Какво става?"

 73. 73 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Малко вероятна картина след изборите

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#67] от "tsvetko_51":

  ГЕРБ никога не е била в дясното. Просто приложи агресивна вербална и медийно подплатена мимикрия , финансови аргументи и разби и съсипа автентичното дясно.
  Умните са отвратени от мутромилиционерите и деянията им !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  [quote#54:"tacheaux"]Дайнов не смее нищо да казва за НР, ДАБГи РБ2. [/quote]
  Поради факта, че вероятно няма да влезнат в парламента. Да помислим, какво би станало, ако влезнт, обаче. С ГЕРБ няма да се коалират. С (Б)СП също. Тоест, при всички случаи ще бъдат опозиция. Ако (Б)СП състави мнозинство и правителство, опозиционността на малките десни партии би била полезна. Ако ГЕРБ състави правителство, опозиционността на малките десни партии ще е, волю или неволю, в полза на (Б)СП.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 76. 76 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Възможностите са три: гласувате за ''Нова република'', за другите или '' въздържал се''.

 77. 77 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  До коментар [#68] от "Веселин Дечев":

  Тоя па!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 78. 78 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  [quote#66:"xm..."]Мен най ма изкефи откриването на "харизмата" у Марешки[/quote]
  Има или няма харизма, но беше трети на президентските избори. Защо сега да е различно? Предлага евтин бензин и дружба със съветския съюз.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 79. 79 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 931 Весело

  "Очевидно е, че Бойко Борисов е класически харизматичен лидер, чиято харизма обаче се топи по-бързо от снежен човек през март".


  в баце виждат харизма единственно и само кьоравите милиционери

 80. 80 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#72] от "nocomnet":

  Не съм съвсем съгласен. При ГЕРБ вариант ББ поне оставаме част от ЕС, валутният борд също стои, докато БСП кой ги знае.
  Там също има разумни хора, но при Орешарски се оказа, че никой не им обръща внимание. При НДСВ и пр. - гледай Герджиков. При ГЕРБ след ББ, ако се провали (както вероятно ще стане) - на ход са Влади Горанов и Лили Павлова, прислужничките на Пеевски. Там имаше някаква чистка и по-читавите хора като Румяна Бъчварова, дето си говореше с десните партии, я отстреляха. Хич не съм оптимист.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 81. 81 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Опасявам се, че авторът на статията е прекалил с лютеницата. Доста хаотично написано.

 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Весело

  [quote#79:"Stewie"]в баце виждат харизма единственно и само кьоравите милиционери [/quote]
  Има харизма !
  На кремълска клизма !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Няма виновни партии, има политически неграмотни избиратели. Не може да избираш непрекъснато едни и същи, те да те лъжат и крадат, а следващия път пак да им повярваш ,и да ги избереш. Ние си имаме куп поговорки за това явление, но не си ги спомняме , когато трябва.

 84. 84 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 294 Неутрално

  От Миндия се понесе непоносима смрад .Немитото Дайнов вече открито агитира за бсп тоест червно синия шаман показа истинското си лице .Странно защо Немитото Дайнов не агитира за НР, ДБГ нали до вчера беше от тях .Или поръчката е да дведе на власт бсп прекрасно знаейки че малките "автентични" са бита карта .Много е интересно да се наблюдават реакциите на "автентичните" тролове във форума след като Немитото дори не ги брой за живи ,но те водени от болшевишката си омраза явно изпитват душевен оргазъм от нелепите "прогнози " на Немитото. А че "прогнозите " и тезите на Немитото Данов са абсолютно измислини ,лъжливи и манипулативни по особено гнусен начин е ясно на всеки що годе нормално мислещ човек .Но щом активираха по този начин Немитото Дайнов заедно с вонята от Миндия явно социологията наистина не излиза.

 85. 85 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 352 Неутрално

  [quote#43:"Julian Mall"]Генчо си е взел поука от времето когато беше се зарекъл да се замонаши ако Симеон победи и вече не залага каквото и да е ако прогнозата му не се сбъдне! [/quote]

  Аре пак фалшиви реалности и подменяне на миналото. беше казал, че ако Симеон получи невъзможните проценти които му приписваха влюбените агенции, ще си отреже опашката.

  Симеон не получи чак такива проценти, "Генчо" не си отряза опашката. Всеки по-стар от 30 го помни това--и истерията покрай "царя-спасител" и тази мини-драма с облога.

  "Замонашвания" било, "ако спечели" било. Той ли бил откраднал палто, на него ли били откраднали, или пък чорап беше и го беше загубил...

  А в случая прогнозата е интригуваща. Не признава че е "Вебер плюс интуицития" прилаганата техниката, и ще видим доколо интуицията му сече в лето господне 2017.

 86. 86 Профил на phillipov
  phillipov
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":

  Не бих се учудил... възлагаш твърде много, като очакваш хората да мислят... Ако мислеха, до сега да се ехей....

 87. 87 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3294 Неутрално

  Дайнов пак се е размечтал БСП да дойде на власт.Може и мечтата да му се сбъдне..

 88. 88 Профил на глобално хасково
  глобално хасково
  Рейтинг: 237 Весело

  "3.Харизматично. Това лидерство винаги го е имало. То опира не до традиции, институции или процеси, а – до личните качества на лидера; до способността му лично да увлича хората след себе си."

  ето защо бате арни сколаса да са уреди за губернатор на калифорнията. пък язека си мислех, че за такъва рабута требе вишшу.

  за какво е по-жадно мнозинството: свобода или шише ракия?
 89. 89 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  Хм..
  Дайнов разплака герберите и разстрои демократичната дневникарска общност, като пророкува ново завръщане на първо място на умиращата, убиваната, изчезващата и т.н. столетница.
  Ако Дайнов познае, а е на път да го стори, то за този феномен няма да е виновна Нинова, а целокупната "десница" и жълтопаважните и фенове, оглавени за мой потрес през уикенда от Димитрин шуменски...
  И медиите им, разбира се.
  На редактори и джурнля няма да обяснявам що така(те знаят всичко по дефиниция), но с интелектуалците под статиите им ще се забавлявам, щото го заслужават.

  Ecrasez l’infâme
 90. 90 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#89] от "Graf":


  [quote#89:"Graf"]от Димитрин шуменски... [/quote]
  Кой тоз?

 91. 91 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Има логика в текста. Лошото е, че няма значение кой от двете образования ще вземе повече гласове от ошашавеното население. Резултата ще е същия. Гледаме го 16 години. Грабеж, популизъм и тотална безотговорност.

 92. 92 Профил на bafdjaf
  bafdjaf
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Даян, часът е 11:39. Пиша ти от форума на Дневник. В далечината виждам дългокос брадат мъж, облечен с червен пеньоар. В ръката държи бутилка бира, която, съдейки по синия етикет, е безалкохолна. Даян, питам се, какво ли се върти в главата на този човек?

 93. 93 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1386 Весело

  По-интересно би било да се прогнозират не мартенските, а октомврийските избори тази година. Изборите през март са пълна парализа и ше ги спечели ... президента Радев и неговият служебен кабинет (без да участват в изборите)! какво удобство!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 94. 94 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  До коментар [#17] от "evq15491716":

  Офисът е на Позитано 20 и от време на време на ЗАПОЙ в МИНДЯ!
  кАК НЕ РАЗБРАХТЕ ДО СЕГА,ЧЕ ТОЗИ ДАЙНОВ е платен ,ама високо платен политически "драскач"!
  Който даде повече - той ,не според него,а според Вебер ще спечели!
  Да ни е честита "ездачката" на ЧЕРНИЯ КОН ,купен или предоставен ,може би,от Драгалевци!

 95. 95 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#93] от "vxa15365434":

  Отдавна коментирана възможност,
  реална и без капка сложност...

 96. 96 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  До коментар [#74] от "КМЕТ В СЯНКА":


  [quote#74:"КМЕТ В СЯНКА"]ГЕРБ никога не е била в дясното. Просто приложи агресивна вербална и медийно подплатена мимикрия , финансови аргументи и разби и съсипа автентичното дясно.
  Умните са отвратени от мутромилиционерите и деянията им !!![/quote]
  Че кога съм споменавал ГЕРБ.
  За всеки, който все пак прочете това което съм написал, е че искам и очаквам изненада от партии/коалиции от по-долните редове на социологическите проучвания, при това в десния спектър и това, шом не ме разбирате, са ДБ и ДСБ.
  Е ако и след това започнете да ме убеждавате какво е ГЕРБ, няма какво повеч е да си кажем, нали така.

 97. 97 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Как да предвидим, какво ще стане на изборите? Има два варианта:

  а) магия (отиваме на врачка);
  б) някаква наука (прилагаме вече разработен аналитичен инструментариум).

  ---------------------------------------------
  Извинявам се много, но това, което следва прилича на казано от сладкодумна врачка и в никакъв случай на някакъв аналитичен инструментариум. Още повече научен.
  Не сте ли съгласни?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 98. 98 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 645 Неутрално

  "най-вероятно ГЕРБ ще остане зад БСП. Почти сигурно е, че изоставането ще се окаже втрещяващо"

  От неговите думи в божите уши!

  И в морето ми е до колене .....................
 99. 99 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Баси, докъде стигнаха нещата - двата БКП-фосила и Марешки дотолкова да импонират на мъдрия български народ, че да си ги тури за управници?!
  Те тва е - във всичко последни, ама по простотия - първенци!

  От Евгени Дайнов съм възхитен - докарал е туземните комуняги до истерия!
  А какво по-хубаво за нормалния човек от гледката на гърчеща се комуняга!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 100. 100 Профил на nikolay_mihaylov
  nikolay_mihaylov
  Рейтинг: 491 Весело

  Хм, този път статията е шега. Няма как да е иначе, нали?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK