Предозиране: Давам ви две седмици и идвам пред парламента, обяви Слави Трифонов

Слави Трифонов

© Георги Кожухаров

Слави ТрифоновВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари в хода на предизборната кампания през 2014 г., но продължава и след това с нови сюжети.


Следва открито писмо на телевизионния водещ Слави Трифонов до политиците, с което ги уведомява, че им поставя два ултиматума: ако за срок от две седмици след свикването на новия парламент той не започне работа по "приемането на решенията на народа от референдума" и ако за срок от два месеца не "започне работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума", той, Слави Трифонов, ще протестира сам пред сградата на Народното събрание. Ето пълния текст на откритото писмо:


Дами и господа политици,
От много време, заради естеството на работата ми, боравя с думи. С много думи. По принцип смятам, че делата са по-важни, но и думите тежат. Та, има четири думи, които ненавиждам да казвам. От всичките много думи... Те са:
Аз.
Нали.
Ви.
Казах.


Всъщност не ви го казах аз, а ви го казаха три милиона и половина българи. Те оглушително ви го изкрещяха на Референдума и вие упорито си запушихте ушите. И какво стана сега след тези избори? Проведоха едни напълно безсмислени парламентарни избори. Резултатът от тях практически възпроизвежда предишния парламент.


Парламент, който не беше харесван от никого. Вчерашните избори са идеалното доказателство, че сегашната избирателна система е напълно изчерпана. Че единственото, което прави, е да възпроизвежда същите хора. Да възпроизвежда същите безсмислени политически комбинации.


Затова ще ви кажа още веднъж. Знам, че не сте го забравили, но повторението е майка на знанието:


Дами и господа, новоизбрани стари политици, и ти, аптекарю, единственият ангажимент и задължение на новия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума:


– мажоритарен избор в два тура
– намаляване на партийната субсидия на един лев
– задължително гласуване на избори и референдуми.


Затова ще направя следното:


Първо:
Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права.


Второ:
Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения.


Ако след този срок вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права.


Това ще направя сам.


Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам.


И за финал ще ви кажа следното:
Зад партиите има електорат, а зад референдума има народ!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK