Джихадът на патриотите

Джихадът на патриотите

© Георги КожухаровТе са гневни и отчуждени. Чувстват се лишени от права, които им принадлежат. Казват, че политическото им представителство не позволява истински промени в обществото. Възприемат се като жертви на социалната несправедливост. Твърдят, че е крайно време да се премине от думи към дела. Вярват, че каузата, на която служат, прави персоналната им идентичност по-ясно различима.


Това не са ли момчетата с голите глави и трикольор на раменете? Не са ли тези - с цветна татуировка на Левски върху глезена?


Нищо подобно! Това е радикализираният ислямист, изчистения профил на джихадиста.
Екстремизмът заличава разликите


И поразява масово.


На 9 февруари т.г. две момчета от Афганистан - на 16 и 17 години бяха преместени в Пловдив от дома за деца, лишени от родителски грижи в Широка лъка, защото местните жители заплашиха, че ще блокират пътя към селото, ако те останат там.


На 13 февруари граждани на Елин Пелин въстанаха срещу Фатима, Фахим и сина им, които имаха статут на бежанци от Сирия. Крещяха, че там "турчин не е вирял и сириец няма да има", че нямат място в града, тъй както няма и джамия, че ще ги покръстят в реката, "но... с главата надолу".


На 7 март друго сирийско семейство реши да напусне Белене, след като част от местното население се вдигна на протест срещу настаняването му там с решение на Държавната агенция за бежанците. Ден преди това пред сградата на общината пребледнял младеж крещеше "Да живее България! Смърт на предателите!".


Така изглеждат профилите на радикализираните български патриоти – на гневните националисти, убедени, че са безправни и политически непредставени, обвиняващи другите (най-често различните) за собствения си социален провал. Маргинали, за които думите никога не са имали особена стойност. Предпочитат прякото действие, но за повечето от тях то се изчерпва с демонстрациите на


публична групова агресивност


Те вече изглеждат готови на крайни действия, за да защитят обществената конструкция, която искат да обитават - етнически чиста, ксенофобска и исторически догматична, всичко онова, което западният либерализъм не е.


Цяло щастие е, че радикализираният български националист все още не е попаднал в реален театър на бойните действия. Но тренира, измисля си го - организира си паравоенни лагери за оцеляване в тежки условия, патрулира край границата, лови "орки", унижава. Дори политическото му крило (Симеонов, Каракачанов, Сидеров) вече не се притеснява публично да се държи по същия начин. Това поведение печели. Затова


национализмът започна да продава


и влезе директно в търговските отношения.


В критичните месеци между оставката на Борисов и извънредните парламентарни избори в края на март първичните белези на патриотизма се превърнаха в маркетингов аргумент. Големите вериги за бързооборотни стоки – там, където контактът със западния стил на потребление е най-директен, вдигнаха националния флаг над магазините си, организираха безплатни уроци по хора и ръченици на паркингите си, брандираха регалите със стоки, произведени в България и дори създадоха нови търговски марки.


Рекламната подкрепа за пазарното им позициониране мина през клипове с калдъръми, цървули, гайтани и потури.


Същия стайлинг избраха за предизборната си рекламна презентация на Капъ Куле и патриотите, които Ангел Джамбазки и Валери Симеонов заведоха, уж за да спрат организираните гласоподаватели от Турция.


За това въпросът, който все по-често ще трябва да ни занимава от тук нататък, е как се случи така, че


българският националист стана враг на модерността?


Кога успя да стигне толкова далече назад – чак до символиката на възрожденския сантиментализъм. И дори да я превърне в кич. То не бяха патриотични скиорски спускания с трикольор и национални носии, униформени детски караули пред паметника на Левски в София, един бариста, който рисува портрети на Ботев и пейзажи с паметника на Шипка върху пяната на капучиното си... Непостижимият шедьовър, разбира се, остава "нематериалното културно наследство" на калоферското хоро по Йорданов ден.


Къде точно минава границата с угнетяващата азиатска ретроградност? Къде са принципните разлики с показната му нетърпимост към всяка различност или с агресивното му двуличие да отхвърля западната цивилизация, докато я консумира лакомо зад хиляди "фундаментални" оправдания.


Абсурдът на тези сходства


става много ясен с този експеримент:


"Когато надеждата за лично и обществено израстване се провали, тогава се появява и чувството на лично неудовлетворение и наранено самолюбие, на убеденост, че неуспехът не е обективно мотивиран, а просто ти е отказано онова, което ти се полага, и ти се дават само огризките. Тогава намираш обществото за несправедливо и покварено, само защото други живеят по-добре от тебе".


За кого става дума ли? Грешите, ако мислите, че текстът е за европейските "ултраси", които по подразбиране формират общностите си върху


първичния патриотизъм


Не е и за настръхналия от страховете си българин. Цитатът е от анализа на Владимир Градев, публикуван в портал "Култура". Озаглавен е "Ислямският радикализъм".


Тук, както и там, агресията бързо покълва върху усещането за непрестанно и непреодолимо разминаване, за неприспособимост към западната система на социална солидарност. Либералният модел на обществени отношения сваля всички ограничения пред свободата да избираш – от начина по който искаш да живееш, до мястото в света и в обществото, което смяташ, че заслужаваш. Само че, тази роля на "хомо фабер" се оказа натоварена с прекалено много отговорности. А безпорядъкът на българския преход създаде


критична маса от безотговорност


От тук и непоносимостта към отвореното общество, в което успехът е функция на волята непрестанно да се конкурираш. Резултатът е затварянето на умовете в порочен кръг - всичко започва и свършва някъде назад в историята. Тя стана патерица за липсващото самочувствие. За това е тази истеричната нетърпимост към всеки опит да бъде прочетена наново.


Няколко дни, след като изкрещя през телевизора "смърт на предателите", потърсих младежа от Белене, за да поговорим.


Попитах го кои са предателите? Отговори ми - "политиците". После попитах, дали си дава сметка какво би последвало, ако някой вземе на сериозно думите му, че трябва да умрат?


"Няма нищо лошо да бъдат убити"


каза той. Така покри чертите на централноевропейския джихадист, който не смята похищението срещу държавата, в която е роден, за осъдително. Напротив!


Публикувах разговора, а от това не последва нищо. Тези дни предстои да разберем, че най-вероятно нищо няма и да последва.


Ритниците и заплахите, с които Валери Симеонов влезе в парламента направо от границата, фашизоидното говорене на Ангел Джамбазки и организаторът на дневни погроми и нощни скандали Волен Сидеров – този комплект ще гарантира през следващите четири години политическият ренесанс на българския национализъм. И, че България ще е над всичко.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (119)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  Дори политическото му крило (Симеонов, Каракачанов, Сидеров) вече не се притеснява публично да се държи по същия начин."Ами ако ги тикнат в затвора,няма да се държат така.А пък ако продължават - пак в затвора,ако имаме правосъдие.

 2. 2 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Българският патреот е савецко мекере.

 3. 3 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  Така е бай Спасе. За съжаление точно тези агресивни примати ще трябва да бъдат обуздавани в управлението защото бяха избрани от матряла. Евентуалната алтернативата и коректив от умни, красиви и толерантни пък беше изхвърлена на боклука пак от същия матрял. Резултатът от двубоя между "гневни и отчуждени" срещу некадърни и ялови е виден за всички. И е късно, либе, за китка.

 4. 4 Профил на DEV
  DEV
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Добре, протестират, всеки има право на мнение: да не харесва съседа си, да се притеснява и т.н., но когато се заплашва някого със смърт (пък била тя и изказана заобиколено като "кръщение с главата на долу") само защото не харесваш него или мнението му, тук вече трябва да има държава!
  Къде е държавата? Някой няма ли да обърне внимание, т.е. да се самосезира? Заплахата не е ли наказуема?

  П.П. Преди много години ме водиха специално в Елин Пелин (местни) да ям торти, ако не ме лъже паметта точно при собственик сириец.... "такива в София няма"

 5. 5 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Руски патрЕоти.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 6. 6 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Българският патриот е савецко мекере.
  —цитат от коментар 2 на 4ort


  Е, тогава излиза, че
  Българският НЕпатриот е х_американско мекере.

 7. 7 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Във всяка една държава политик който подлепи патриотичните чувства на гражданите ще хване едно 10% на избори.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 8. 8 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Тъжната истина. Социални аутсайдери, обсебени и направлявани от подлички попове и окриляни от корумпирана и лицемерна администрация, под пасивния поглед на силовите ведомства, за срам на Европа, както се пее в "Песен за простака" от Тодор Колев, безчинстват върху "беззащитните" и налагат паралелни обществени порядки - незаконни, ретроградни, безперспективни, унизителни и аморални. Същността на мутро-религиозното управление.

  https://www.youtube.com/watch?v=hqsxdrIPCGk

 9. 9 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Руски патрЕоти.
  —цитат от коментар 5 на Танас


  Така си е - и патриотите ни са малко менте - да се чуди човек български патриоти ли са или Кремълски* ?
  * Не казвам Руски, щото такова животно у нас нЕма . Всички са за мафиотска солидарност с капо ди тути капи на държавното мафиотстване

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 10. 10 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Вместо да бъдат арестувани затова че разплакваха бабички по границата, т.н. патриоти влизат във властта.
  И аз имам известни претенции към чуждите гласоподаватели, но би трябвало да се създаде общоприет, законов регламент, а не да се организират публични акции срещу нищо не подозиращи граждани.

 11. 11 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ""Рекламната подкрепа за пазарното им позициониране мина през клипове с калдъръми, цървули, гайтани и потури.""

  Ами цървули и потури. С тях ще борят корупция, политици, обръчи, порции, олигарси...

 12. 12 Профил на blahblah
  blahblah
  Рейтинг: 379 Неутрално

  До коментар [#4] от "DEV":

  Za sazhalenie v Bulgaria darzhavata si zatvaria ochite za rasizma i skotskoto povedenie.

 13. 13 Профил на Prosevchomai
  Prosevchomai
  Рейтинг: 274 Неутрално

  За съжаление държавата си затваря дълго време очите за нередностите с вота на турските изселници, както и с етническите партии. По тази причина се стигна до протеста на границата. Ако държавата си свърши най-после работата, няма да има други такива протести.

 14. 14 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Тази статия трябва дълго да стои на първа страница.

 15. 15 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Поредната антибългаркса статия, внушаваща, че да обичаш България е все едно си джихадист. Гнусно, много гнусно. За 27 години либерална демокрация България намаля с 2,5 милиона. Нещо трябва да ни светне, че нещата не са наред. Близо до нашата граница се води войа, наша съседна държава постепеено се превръща от светска в шериатска държава. Ердоган съвсем ясно заяви, че има претенции към наша територия. Нещо трябва да ни светне, че нещата не са както трябва. Вие продължавата да обяснявате, как "сигналните лампични" са лоши, фашисти, как са равни на ислямистите и как всички живеем в мир и любов и видите ли, всеки може да живее където си иска и както си иска. Да, но реалностите започват да показват друго. Онези не са либерални като вас и не проповядват любов.

 16. 16 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  На първо време държавата трябва да си поеме регулаторните функции и активно да се бори с подообни примати. Само че няма политическа воля за това. Самата управляваща класа е чалгаджийска порнография на управляващи.
  Втората, много по-дългосрочна крачка, която би довела и доо много по-устойчиви резултати е целенасочено, осъзнато възпитание и образование - от детската градина. В насока на демократично мислене, либерални позиции. Което в никакъв случай не е антипатриотично. Само че демократизъм и либералност не може да се преподават от комплексирани лелки и чичковци, които не могат да си платят сметките за апартамента, чиито семейства мизерстват и които, като учители, имат изключителноо нисък обществен престиж.
  Просто повредите са на толкова нива, че ни чака много сложнен период - пропиляхме почти 30 години в нерешаване на възникналите при комунизма духовни проблеми на нацията. Още 50 ще сас необходими, и то ако се захванем за работа сега.

  E PLVRIBVS VNVM
 17. 17 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 808 Неутрално

  бай Спас малко е пресолил манджата тука. барем да беше турнал и линк към статията на Владо Градев. по тая логика, обаче, остава да кажем, и че националисти и джихадисти, тъй като са "формално едно и също", ще си стиснат ръчичките.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 18. 18 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Така е бай Спасе. За съжаление точно тези агресивни примати ще трябва да бъдат обуздавани в управлението защото бяха избрани от матряла. Евентуалната алтернативата и коректив от умни, красиви и толерантни пък беше изхвърлена на боклука пак от същия матрял. Резултатът от двубоя между "гневни и отчуждени" срещу некадърни и ялови е виден за всички. И е късно, либе, за китка.
  —цитат от коментар 3 на Lemmy


  Говориш глупости! Това, че приматите, както ги наричаш, се оказаха достатъчно умни за да се обединят и да спечелят от това, не е проблем на приматите. Сумарно, така наречените умни и красиви ( да се чуди човек, как решиха, че са умни след като правят само тъпотии) имат гласове колкото на приматите, само че вместо да се обединят те решиха да си мерят глупостта, пардон интелекта и резултата е явен. Имаха златен шанс, но защото са изключително умни настъпиха мотиката за пореден път, с което на практика дадоха власт на приматите. Сега вместо да ругаеш приматите, потърси отговорност от зовящите се умни и красиви.

 19. 19 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5646 Неутрално

  Крайностите (патритотите влизат в тази категория) живеят от сблъсъците затова ги създават, дори там където ги няма.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 20. 20 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#2] от "4ort":

  и не знае един чужд език, не познава и собствената си култура, не е чел почти нито един български класик, да не говоря за Иван Хаджийски и Страшимиров, ако е пътувал в ЕС е било като евтин гастарбайтер, в България работи ниско платена и неквалифицирана работа, защото е необразован, неспособен, некадърен, нископлатен и непрофесионалист...

  какъв да бъде, ако не русофил и съветско мекере?

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 21. 21 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Явно се опитват да ни кажат, да се наведем и да си заровим главата в пасъка и да си мислим, че всички докато ни "любят" сещата се къде ни и обичат /тезата на побойника, бия те защото те обичам/ и го правят за наше добро. Всеки, който има нещо против е фашист, путинист, дегенрат....вече и джихадист. Сега ни любят неолибералите, но скоро с помоща на неолибералите ще ни любят брадатите. За съжаление в цялата работа няма нито любов, нито мирно съжителство /никога не е и имало, освен на приказки/, а едно планирано тихо унищожение на България и българския народ. А и не само на нашият, а на много народи в Европа. Земята ни е прекалено ценна и плодородна, за да не си я заплювят.

 22. 22 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Имам лоша новина за Спас Спасов !

  Истинските български националисти не са назначените от Кремъл бивши ченгета от т.н. Обединени патриоти, начело с агентите Сидеров и Каракачанов! Не са и бившите военни , организирани в полулегални проруски отряди, трениращи по горите и посрещащи Вълците на Путин.

  Не са и ляво- толерастите на Ръдан и Ристю, които не различават мерник от мушка и не знаят що е лампаз, но лелеят за свят без държави, нации, религии и полове. и по тази причина са готови да наводнят Европа с клети араби и африканци.

  Истинските български националисти са ОТВЪД тези две карикатурни персонажи.
  Та лошата новина за Спас Спасов и подобните му е, че тях ги има и не могат да бъдат излъгани със статийки, като настоящата.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 23. 23 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#16] от "PavelCZ":

  Ако във вашия коментар се замени репликата "духовни проблеми" с "духът на либералната демокрация или духът на Европа, можем да се наречем единомислещи.

 24. 24 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Честно казано, би трябвало патрЕотите поне да си наемат някаква агенция и да изглади малко стила, щото Проглодитите поне го дават лъскаво откъм дизайн.

  И на мен стилът ми идва малко крив, какво да се прави, като американски възпитаник общо взето мога да троля с Великата жаба и като за мацка съм доста добра в shitlord-стойките. Та така, за пет лева толкоз.

  Но и в двата случая ясно си личи, че има едни хора, на които им е много некомфортно, че в света се случва едно събуждане. Рошаво, намусено- както се случва при събуждане, не изглежда много добре...но значи също, че една тежка нощ може би е свършила и е време слънцето да изгрее.

 25. 25 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  Злощастната Раданова чета се напъна да докара БСП на власт, но не успя. Вместо това обаче с отсъствието си вкарват във властта тримата смешковци.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 26. 26 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1730 Весело

  ""Рекламната подкрепа за пазарното им позициониране мина през клипове с калдъръми, цървули, гайтани и потури.""Ами цървули и потури. С тях ще борят корупция, политици, обръчи, порции, олигарси...
  —цитат от коментар 11 на gmbh


  А най-страшната ирония е, че и потурите, и гайтаните, са характерни за турските "носии".

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 27. 27 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Ако меркел не беше вкарала мигрантите,националистите в цяла ЕС щяха да са невидими,дребни,кротки.Меркел ги напомпа и им даде криле.
  Хората нямат страхове,а опит.Не искаме тероризъм и ислям.Не искаме все нас,Балканите,да ни цакат с топла бира.
  Пробват ни живи ли сме,реагираме ли,колко можем да го поемем.
  И когато изведнъж отворим очи и ударим,тогава сме лоши,грозни и брадати.
  Що не си .........(по избор).

 28. 28 Профил на Rob Roy
  Rob Roy
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Опитът да се постави равен знак между джихадистите и родните патриотчета е жалък. Кой взриви метрото в Петербург, кой разстреля толкова народ в Лондон, кой караше камионът-убиец в Берлин. А случаите Париж? А Брюксел? И т.н., и т.н. Малко е нелепо да сочим с пръсти по родните глупаци, които размахват знамена и искат просто някакъв контрол над безкрайния поток от "бежанци" който безконтролно вече няколко години залива Европа, залива и България. Факт е че има няколко партийки които печелят гласове от това. Но не винете българите, те се страхуват и затова я има тази нетърпимост. Толерантност си е толерантност, но не може да си затваряме очите.

 29. 29 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#27] от "fresia":

  Абсолютно!

  Ако не беше гедерейката, Каракачанов го бяхме забравили, Сидеров- също, а Скатаджията щеше да се вихри само в бургаския общински съвет.

  Но това др. Спас Спасов никога няма да го признае!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 30. 30 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  Поредната антибългаркса статия, внушаваща, че да обичаш България е все едно си джихадист. Гнусно, много гнусно. За 27 години либерална демокрация България намаля с 2,5 милиона. Нещо трябва да ни светне, че нещата не са наред. Близо до нашата граница се води войа, наша съседна държава постепеено се превръща от светска в шериатска държава. Ердоган съвсем ясно заяви, че има претенции към наша територия. Нещо трябва да ни светне, че нещата не са както трябва. Вие продължавата да обяснявате, как "сигналните лампични" са лоши, фашисти, как са равни на ислямистите и как всички живеем в мир и любов и видите ли, всеки може да живее където си иска и както си иска. Да, но реалностите започват да показват друго. Онези не са либерални като вас и не проповядват любов.
  —цитат от коментар 15 на primaxm


  Това добре, ама какво общо има описаното от теб с озверелите мутри на снимката горе, или пък онзи тотално объркан пубертет от Белене ?

 31. 31 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  На първо време държавата трябва да си поеме регулаторните функции и активно да се бори с подообни примати. Само че няма политическа воля за това. Самата управляваща класа е чалгаджийска порнография на управляващи.Втората, много по-дългосрочна крачка, която би довела и доо много по-устойчиви резултати е целенасочено, осъзнато възпитание и образование - от детската градина. В насока на демократично мислене, либерални позиции. Което в никакъв случай не е антипатриотично. Само че демократизъм и либералност не може да се преподават от комплексирани лелки и чичковци, които не могат да си платят сметките за апартамента, чиито семейства мизерстват и които, като учители, имат изключителноо нисък обществен престиж.Просто повредите са на толкова нива, че ни чака много сложнен период - пропиляхме почти 30 години в нерешаване на възникналите при комунизма духовни проблеми на нацията. Още 50 ще сас необходими, и то ако се захванем за работа сега.
  —цитат от коментар 16 на PavelCZ


  Не знам защо са ти сложили минуси, но мисля че си напълно прав!

 32. 32 Профил на Бай Благой
  Бай Благой
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Човек да го е срам да се нарече патриот вече покрай такива маргинеси..

 33. 33 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#30] от "xhi13317223":

  Нали това обясняваме ве- тези на снимката са "организираните" патриоти от Кремъл.
  "Организацията" изисква пари, подготвени кадри- бивши ченгета, някой да им напише "програма" за действие, да им продуцира телевизии, медии и т.н.

  "Организираните" ляво- толерасти пък са с пари на Сорос. И други грантове.

  На истинските български националисти никой не дава пари, медии и инструктори. Кое не е ясно?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 34. 34 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#16] от "PavelCZ":Втората, много по-дългосрочна крачка, която би довела и доо много по-устойчиви резултати е целенасочено, осъзнато възпитание и образование - от детската градина. В насока на демократично мислене, либерални позиции. Което в никакъв случай не е антипатриотично.

  Антипатриотично е! "Родината е понятие, претоварено с негативни конотации!" - "афоризъм" (?!) на лелка от екипа, създаващ ДОИ-тата на МОН!...

  Вие, либералите, унищожихте нашето образование с утопии за
  невъзможни общества в името на грантаджийството!

  "... пропиляхме почти 30 години в нерешаване на възникналите при комунизма духовни проблеми на нацията. Още 50 ще са необходими, и то ако се захванем за работа сега." Не! НЕ!!! Ако ти, авторът и подобни на вас останат още 5 години на власт НЯМА ДА ИМА БЪЛГАРСКИ НАРОД! (Не случайно говорите за "нация","етноси" и "общности"!...)

  Питам теб, авторът @ со, какво ознава "народ? Спомняте ли си тази дума? Има ли я в речника на новоговора ви?....
  ... Както и думата "съмнение"...

  И ПОСЛЕДНО: Съмнявали ли сте се някога в нещо?

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 35. 35 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  До коментар [#30] от "xhi13317223":....На истинските български националисти никой не дава пари, медии и инструктори. Кое не е ясно?
  —цитат от коментар 33 на mr. wonderworld.


  Интересно - и неясно е какви аджеба са българските интереси според истинските български националисти, как се различават те от тези на "Кермълските" такиъа, или пък от онези, които наричаш "ляви-толерасти" ?

 36. 36 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#17] от "abdelhaqq":
  Ами ето как "патриотите" и ДПС си стиснаха ръцете под благосклонния поглед на Путин. Патиротите на границата защитаваха не България, а ДПС от ДОСТ.

 37. 37 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#30] от "xhi13317223":

  "Това добре, ама какво общо има описаното от теб с озверелите мутри на снимката горе, или пък онзи тотално объркан пубертет от Белене ?"

  Както казах, тези са сигналната лампа, ЧЕ НЕЩО НЕ Е НАРЕД. Това не значи, че трябва да оставим те да го оправят или да решават проблема, но значи че имаме сериозен сигнал. Значи, че подбни припевни статии с внушения от сорта на трайте и бъдете толерантни, иначе сте лоши, фашисти и прочее безумия, които ги слушаме вече няколко години, са просто манипулация, за да не направим нищо по проблема. А проблем видимо има. Сигналните лампички светнаха. Ако още малко се уфлянкваме под подобни добре звучащи мелодии /любов, толерантност/ ще изтървем момента за решениеи и ще сме зрители на поредният епизод на затриването на България и българският народ. За съжаление, според мен България трябва да се подготвя за война. Ще видим какъв ще е резултата от референдума, но Турция стана прекалено войнствена и ислямизирана през последните години. Неприятно, но факт. Като свърши конфликта в Сирия, онези любящите и толератни неолиберали ще подпалят балканите. Прекално много пари получаяват от Саудитска Арабия и съм убеден, че вече са ни продали.

 38. 38 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#24] от "lil_alex":

  Поздравления за изказа! Стилно.

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#36] от "авторът":

  защото ги обединяваше русофилията, не "общите черти", изтъкнати от Владо Градев през Спас. проблемът с тия "формални определения" е, че те не дават същностни разлики, т.е. не правят дефиниции. така всичко излиза всичко: патриот, джихадист, фрустриран селски бек, бабата от горния етаж и пр.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 41. 41 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#39] от "Национален Легион":

  ...а сървърите му да бъдат изгорени ритуално.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 42. 42 Профил на usa88
  usa88
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Много слаба статия, но за сметка на това, крайно пристрастна. Браво на автора.

 43. 43 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#39] от "Национален Легион":

  Явол, групенфюрер!

  Как е , днес постреляхте ли в гората?
  Раздадоха ли вече летните дрехи, да не се потите в зимните шаяци?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 44. 44 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#40] от "abdelhaqq":
  Да, нашите патриоти и ДПС са обединени от руския интерес. Но по принцип радикалистите от всякакъв вид имат обща популистка природа, гъделичкат чувства, а не на разума, обещават неща, които решават един отделен проблем за сметка на много други, важното е да носят дивиденти в момента.

 45. 45 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#43] от "mr. wonderworld.":

  рано е за летните дрехи, трябва да се пестят разходи. но идеализмът не знае спирачка. ако трябва, и по шушони ще се ловят "орки".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 46. 46 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#35] от "xhi13317223":

  Темата сме я обсъждали многократно, но най- общо - всеки, който не ти прилича нито на патрЕот, нито на ляво- толераст.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 47. 47 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1190 Неутрално

  До коментар [#46] от "mr. wonderworld.":

  Ставаше дума за българските интереси, ама нейсе

 48. 48 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#20] от "полувишис":

  "... не знае един чужд език, не познава и собствената си култура, не е чел ... български класик, .... Иван Хаджийски и Страшимиров, ... в ЕС е бил ... евтин гастарбайтер, в България работи ниско платена и неквалифицирана работа, ... необразован, неспособен, некадърен, нископлатен и непрофесионалист... русофил и съветско мекере? "

  Аз съм "антоним" ( в смисъл на антипод) на всички понятия, които сте изредили!...

  Научавайки нещо за конретен случай, вие го апроксимирате (к'во значи това, знаете ли?) за всяко множество, а това е 1/2 невежество. Но отчитайки усърдието ти, тая надежда, че ще достигнете 100-те %.

  Дерзайте! Бъдещето е пред Вас1

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни:/Кой знае, как ще се наричат/и българи дали ще са?!... ... Коректно за права милеем,/в уж гражданското "общество"./Тъй в холивудската Еея/пърформанско ще оскотеем,/че ще си кажем:"И какво/щом чужд байрак над нас се вее?!..." Превърнахме се в население,/- но не в народ! -, което в прения,/през поводи-причини бол,/- за да няма угризения! -,/поредното си унижение,/ще срешнем пак със хляб и сол!... NB: Еея - островът на магьосницата Цирцея, която превръщала хората в свине; Омир, "Одисея" ===== РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 49. 49 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на tall_ship
  tall_ship
  Рейтинг: 274 Неутрално

  В цяла Европа се надига националистична вълна, как България да остане изолирана от тази тенденция. Всеки има право да изразява мнението си, да демонстрира, това е демократично право. И още патриотизмът няма нищо общо с национализма. Ама и авторът е прехвърлил границата сравнявайки нашите патриотари с джихадистите.

  FILII MARIS SUMUS
 52. 52 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3041 Неутрално

  Прав си, Спасе.
  Но ... и не си прав.
  Защото в горното липсва простичкият въпрос "ЗАЩО?"
  Дори не предявавам претенция за отговор "Защото ... ". Поне въпросът да беше зададен!
  И не, не е отговорът: "Защото мат'рялът е прост" ...

 53. 53 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#44] от "авторът":

  един ислямски "радикалист" (така и не разбрах какво е това), не е гъделичкан от "емоция". "радикализмът" му има много ясни основания в текстовете на вярата му. затова и да се прокарват такива паралели е рисковано: да, откъм симптоми може да имат сходно поведение. откъм причини и мотивация: напълно не. все едно да кажа (както Обама казваше), че консервативните републиканци в САЩ, настроени критично към сделката относно ядрената програма на Иран, са същите като крайните ходжи в Иран. защото и двете групи са срещу подписването на споразумение. но причините и мотивацията им са напълно различни.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  "агресивното му двуличие да отхвърля западната цивилизация, докато я консумира лакомо зад хиляди "фундаментални" оправдания.
  Напълно вярно, за съжаление. Какво ли биха казали българските патриоти от Възраждането.

 56. 56 Профил на Nothing matters
  Nothing matters
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#29] от "mr. wonderworld.":

  Това просто не е вярно. Маймунката Сидеров навлезе още 2005 и 12 години все не можем да го забравим. Фрау канцлерин не ни е виновна. Нито бежанци имаше тогава.

 57. 57 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#6] от "Dоауnар": Не. Тези, които нагло и незаслужено си приписаха определението патриоти не са такива. Напротив, те са българомразци, не обичат родината си.
  А истински патриоти, слава богу, има.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 58. 58 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#56] от "Nothing matters":

  Не казвам, че гедерейката е виновна за появата на Сидеров, Каракачанов и Скатаджията, а за ренесанса им!

  Без меркелизма, нямаше да има нито Льо Пен, нито Фараж, нито Брекзит.

  Тези явления щяха да са на ниско национално равнище, нямаше да разтърсват из основи ЕС, както днес.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#15] от "primaxm":

  Статия не е антибългарска. Атибългарска е коалицията, която се води от описаните деградирали люде, сдобили се с власт.
  Те например искат да върнат казармата. По този начин още 2,5 млн. млади образовани българи ще отидат в чужбина и едва ли ще се върнат. Сред тях ще са и тези, които биха защитили държавата ни от мераците на Ердоган.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 61. 61 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  До коментар [#59] от "Национален Легион":

  Ми аз не съм млад о.з. старшина с голяма пенсия кат теб- трябва да заработвам пари за жената, не ми дават кат зимни, кат летни дрехи и обувки...:(((

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 62. 62 Профил на Nothing matters
  Nothing matters
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#58] от "mr. wonderworld.":

  Аз разбирам, че става дума за ренесанс, но идеята ми е (не бях достатъчно ясен - факт), че не са минали през "тъмната епоха", за да влизат в ренесанс. Не смятам, че са спирали да бъдат актуални, за да има сега набиране на нова популярност.

  Фараж и Брекзит също не са вина на меркелизма, а на България и Румъния, защото онези на острова ни смятат за хлебарки още от време оно. Геерт Вилдерс в Холандия също си направи политическата кариера, плюейки по балканските народи.

  Всичката тая гад вярно, че в момента си захранва подкрепата от анти-бежански и анти-ислямистки настроения в обществата, но и без тях се захранваше с анти-каквото-и-да-се-присетиш. По-склонен съм да смятам, че реално има една част от обществото, която си търси враг, за да се самоопредели и няма много значение кой е тоя враг.

 63. 63 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#28] от "Rob Roy":


  "Опитът да се постави равен знак между джихадистите и родните патриотчета е жалък."


  Каква е разликата между взривилия влака в Петербург и Ангел Джамбазки?
  Еднакво разсъждение, еднаква необразованост, еднаква липса на воля.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 64. 64 Профил на Nothing matters
  Nothing matters
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#59] от "Национален Легион":

  Да. Естествено. Ама Сорос намали премиите, защото има проблеми в Унгария нещо и сега се прехвърляме на спонсориране от илЬОмЕнатите молускоидите от Алфа Кентавър Б.
  Великден не се празнува, защото - безбожие.

 65. 65 Профил на Prosevchomai
  Prosevchomai
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Явно патриотите са настъпали някой много яко за опашката, за да се надигне такъв вой.

  Изборният туризъм на бабите си е истински джихад срещу българите.

 66. 66 Профил на Rob Roy
  Rob Roy
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#63] от "Gopeто":
  Май сериозно не виждаш разлика между екстремисти които убиват хора и родните псевдополитически патреотчета, които се правят на интересни за някой глас...

 67. 67 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4020 Весело

  До коментар [#3] от "Lemmy":

  Къв матрял бе- Лемми! Не знайш ли дето под благоприятното слънце на пожарникаризма лошият матрял се превърна в мъдър народ!

 68. 68 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#66] от "Rob Roy":
  Да това е определено е разлика. Джамбазки няма смелостта сам да се сбие с някого. И слава богу.
  Но възгледите и омразата са еднакви.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Любомир Сирков
  Любомир Сирков
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Спас Спасов много държи да открие някакви сходства между националисти и джихадисти (или "ислямски радикали"). ОК, винаги може да се намерят някакви сходства, между всеки две явления. В един истински анализ обаче освен сходства трябва да се търсят и разлики. Такива също винаги има, между всеки две явления. (Например, всеки би могъл да се запита: ако си наистина загрижен за страната си и ако някога се наложи България отново да бъде защитавана с оръжие, например срещу заплаха от съседна Турция, ти на кого ще разчиташ да ти бъде съюзник: на "централноевропейския джихадист" - или на "радикализираните български патриоти"? Или и тогава ще наблягаш само на някакви въобразени сходства, без да виждаш реалните разлики?)
  Така че разлики има и те трябва да се взимат предвид - защото иначе и всички обикновени хора от своя страна вероятно също ще намерят известни сходства между всеобхватния фалш, който предлагат днешните либералните елити, и общите приказки за "отвореното общество, в което успехът е функция на волята непрестанно да се конкурираш" и "неприспособимост към западната система на социална солидарност", които ни предлага тук Спас Спасов.

 71. 71 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#13] от "Prosevchomai":

  Ама да...! Ето, сега т.нар. патриоти са във властта или поне с голяма доза сигурност, може да се твърди, че ще влязат в правителството! Тоест, те ще са държавата! Дали ще свършат нещо по въпроса с гласовете от Турция...? Аз поне, силно се съмнявам!
  Едно е да се приказва на висок тон, друго е да се работи, както трябва в обществен интерес...! То и Бойко, ако беше свършил работа, колко приказваше...! Ехе-е-е-е...!

  Бивш tww09306483.
 72. 72 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#53] от "abdelhaqq":

  1) Ислямски радикалист е онзи, който е превърнал живота си в придатък на исляма, който живее заради исляма. Такъв човек не може да се интегрира никъде и от никого.
  2) Текстовете на вярата не правят едно действия рационално, дори когато го обясняват. Самовзривяването, например, може да изглежда напълно рационално, ако религията ти обещава, че с това ще заслужиш вечно блаженство в ислямския рай, но с това действието не става рационално.
  3) Популисткият стил сближава силно примитивния патриотизъм и ислямския радикализъм. Затова единият тип радикализъм стимулира другия. Разликата в съдържанието (вяра, национални комплекси и пр.) не променя сходството в политическия и морален ефект. Примерът с американските консерватори и иранските ходжи не е точен. Защото ако и едните, и другите са против иранската

 73. 73 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#65] от "Prosevchomai":
  Патриотите са най-вуерните съюзници на ДПС, тъй като и едните и другите са руски петоколонници.

 74. 74 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2973 Весело

  До коментар [#64] от "Nothing matters":

  Стига лъга - Сорос играе на страната на Путин - виж в американската преса. А ако не те одобрят илюминатите от Бета Алкалозавър С - рептилиите ще ти дадем малко финанс - питай за Рептайл зелената нинджа от Мортал Комбат - той е човека с кайметата.

  А Спас Спасов имаше една силна статия изключение - иначе както обикновено много шум, никаква работа - дребни факти в метална кутия, която се размахва яростно, че да дрънчи силно.


 75. 75 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#53] от "abdelhaqq":
  1) Ислямски радикалист е онзи, който е превърнал живота си в придатък на исляма, който живее заради исляма. Такъв човек не може да се интегрира никъде и от никого.
  2) Текстовете на вярата не правят едно действия рационално, дори когато го обясняват. Самовзривяването, например, може да изглежда напълно рационално, ако религията ти обещава, че с това ще заслужиш вечно блаженство в ислямския рай, но с това действието не става рационално.
  3) Популисткият стил сближава силно примитивния патриотизъм и ислямския радикализъм. Затова единият тип радикализъм стимулира другия. Разликата в съдържанието (вяра, национални комплекси и пр.) не променя сходството в политическия и морален ефект. Примерът с американските консерватори и иранските ходжи не е точен. Защото ако и едните, и другите са против иранската

 76. 76 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#70] от "Любомир Сирков":
  Измисляш си захплахи от страна на държава от НАТО, за да обосновеш важността на Русия. Елементарен петоколонен трик.

 77. 77 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#70] от "Любомир Сирков":
  Ами след като Русия постоянно заплашва нашето икономическо развитие и се опитва да ни направи 100% енергийно развитие, какви въпроси трябва да зададем относно нашата сигурност?:
  На кого трябва да разчитаме, за да се освободим от зависимостта от Русия?
  Ако Русия рлеши да изпрати вежливи зеленич човечета по Българското черноморие, на кого трябва да разчитаме?
  Такива въпроси са актуални в България от 150 години, т.е. откакто граф Игнатиев изпрати българските владици, обявили независимостта на българската църква на заточение в Диарбекир.

 78. 78 Профил на droidus
  droidus
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не знам дали авторът разбира тежката ирония да се бори за един по-толерантен свят с подобно писание изпълнено с чиста омраза и безумни стереотипи. Българските политици патрЕоти заслужават презрение заради примитивизма и русофилията си - няма спор. Но те изразяват определени настроения в българското общество, които трябва да бъдат разбрани и, с умна политика - въведени в някакви цивилизовани рамки. ВМЕСТО това безумно стереотипизиране, с което допълвате образа на "либералния консенсус" като съвременна форма на болшевизъм - който не мисли точно като нас е фашист, джихадист, боклук, тъп селянин и т.н. Борите "джихада на патриотите" с "либерален джихад". Не само, че не е "либерално" и толерантно", а дори не е много умно. Сами се закопавате и губите "умове и сърца" с това поведение.
  Всяко подобно омразно писание налива масло в огъня и увеличава броя на хората, склонни да гласуват за ОП. Т.е. влошавате тчно тази ситуация, с която твърдите, че се борите. И въпросът е - ако не ви харесва този вид патрЕотизъм, защо с такава тоталитарна страст отричате каквато и да е форма на патриотизъм? Щях да ви приема насериозно, ако покрай попържните в стил "либерален интернационализъм" (няма народности, няма етноси, всички сме равни, да плеснем ръце и да се прегърнем) поговорите малко за приоритетите на България. Приоритети, които съчетават евроейската идентичност на България със съвсем реалните страхове на българите. Не съм чул и думичка по въпроса от вас, високомерните либерали, които обичате да говорите от последна морална инстанция. Докато се държите като малоумни гаулайтери, които пръскат слюнки и заклеймяват и крещят със светнал поглед и не признават нищо, различно от "правата линия" ще продължавате да бъдете наричани "толерасти" и "антибългари" и ще ставате все по-малка фанатизирана групичка, убедена в своето превъзходство. Съвсем просто е. Изборът си е ваш.

 79. 79 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2973 Весело

  До коментар [#77] от "авторът":

  Предлагам Китай - честно, като гледам колко са мекушави от ЕС и САЩ, то не ми се иска някой нов Чърчил да ни продаде отново на новия Сталин (Путин) и някой неоРузвелт (Тръмп) да се съгласи.

  Не че и нашите проруски политици няма да ни продадат - но някак и очакваната сигурност и правосъдие от влизането ни в НАТО и ЕС понамаля. Оказа се че и там вирее руското лоби, да не говорим за такова в Лондон.

 80. 80 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Само че защо упорито се заобикаля КОИ и КАК създадоха почвата за да избуяването на този национализъм? Не бяха ли тези същите полит-коректните които заедно с многобройните си медии и грант-получатели упорито ни промиваха главите преди 1-2 години за "клетите бежанци"? Тикайки пред камерите малцината деца или жени и криейки зад техен гръб озверелите джихадисти крещящи "Алах Акбар". Да вадя ли линковете за режисираните постановки и истинският образ на тези нашественици които заляха Европа?

  Обществото както всеки организъм има своята имунна система. Усещайки заплахата за себе си то реагира. Многократно тогава предупреждавахме, че тази безумна политика на преместване на огромни човешки маси, на насилствено внедряване на несъвместими раси и религия ще доведе до възход на национализма. Не не слушаха господата ляво-либерали, високомерно вирнали нос си вярваха, че след като в тях са парите и медиите всичко им е позволено, всичко ще преглътнем.

  Е, дойде време да берете това което посадихте. И недейте да се мръщите, че плодовете са горчиви, такива ги посадихте. За да се спаси от нападналият го вирус човешкият организъм вдига температура. Висока температура, треска го тресе докато изчисти организма от нашественика. Същото става сега с обществото.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 81. 81 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#78] от "droidus":

  +++++++++++++++++++++++++++++

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 82. 82 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#80] от "Fred - ФИАСКОТО НА ДНЕВНИК":

  ++++++++++++++++++++++++

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 83. 83 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#70] от "Любомир Сирков":

  Например, всеки би могъл да се запита: ако си наистина загрижен за страната си и ако някога се наложи България отново да бъде защитавана с оръжие, например срещу заплаха от съседна Турция, ти на кого ще разчиташ да ти бъде съюзник: на "централноевропейския джихадист" - или на "радикализираните български патриоти"?

  —цитат от коментар 70 на Любомир Сироков

  Ако не дай боже има заплаха от Турция "радикализираните български патриоти" вече ще са избягали. Най-вероятно при същите тези турци, които са ни заплашили.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 84. 84 Профил на harbig
  harbig
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#78] от "droidus":
  Много точно казано. Неусетно някакси се превърнахме в заложници на "политически коректното" клакьорство уж в условията на демокрация. А демокрацията драги ми автори включва и реторика и действия, различни от "мейнстрийма"

 85. 85 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Неутрално

  По добре патриоти във властта, отколкото там да са е големеят готините откровени неокомунисти с големите , но неподплатени претенции.
  Всъщност, точно това реши и мъдрия български избирател...

 86. 86 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Само че защо упорито се заобикаля КОИ и КАК създадоха почвата за да избуяването на този национализъм?
  —цитат от коментар 80 на Fred - ФИАСКОТО


  Ами най-малкото защото всеки си има своята теория по въпроса и всеки може да избълва един билюк тъпотии без нито един факт, както си направил ти.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 87. 87 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#85] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Само да не забравят, че средностатистическия избирател, чака от тях обещаните 300 лева минимална пенсия...! Естествено и актуализация на доходите, според растежа, както обещаваха! И, ако може да ги получат след около година или две...! Приказки за светлото бъдеще, сме слушали! Вариации на тема, кой и как ни пречел, вече ще бъдат смешни...!

  Бивш tww09306483.
 88. 88 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тикайки пред камерите малцината деца или жени и криейки зад техен гръб озверелите джихадисти крещящи "Алах Акбар".
  —цитат от коментар 80 на Fred - ФИАСКОТО


  Те тия "озверели джихадисти" още никой не ги е видял в потоците мигранти. Някакви халюцинации ли имате, г-н Фиаско?

  Послушахте ли съвета ми да се консултирате с психиатър?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 89. 89 Профил на Nothing matters
  Nothing matters
  Рейтинг: 221 Неутрално

  За да се спаси от нападналият го вирус човешкият организъм вдига температура. Висока температура, треска го тресе докато изчисти организма от нашественика. Същото става сега с обществото.
  —цитат от коментар 80 на Fred - ФИАСКОТО НА ДНЕВНИК


  Кога ще вдигне и тоя форум температура, за да се прочисти от такива люде като Fred...

 90. 90 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Весело

  До коментар [#28] от "Rob Roy":"Опитът да се постави равен знак между джихадистите и родните патриотчета е жалък." Каква е разликата между взривилия влака в Петербург и Ангел Джамбазки? Еднакво разсъждение, еднаква необразованост, еднаква липса на воля.
  —цитат от коментар 63 на Gopeто


  Ха-ха.....ха-ха.........ха-ха

 91. 91 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5267 Неутрално

  Както тук ни наричат "матряла" това си избра, между двете злини- по малката е ГЕРБ. Нинова доста се увлече в лъжи и от много то приказки и сгреши.Малките десни не успяха да ни убедят, че трябва да гласувам за тях.

 92. 92 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1694 Любопитно

  Споделям личната си емоция откровено, което обикновено не предпочитам да правя. Не откровеноста, а емоционалноста.
  Интуитивната ми реакция на това словестно излияние беше ОТВРАЩЕНИЕ. Отвращение от внушението, отвращение от образността, отвращение от стилистиката, отвращение от съпоставките, сравненията ...отвращение от замисъла на автора.
  Цинизъм е да поставиш знак на равенство между Патриотизма и Джихадизма. Всяка демагогия трябва да има някаква граница.
  Тази демагогия няма граници.
  Тя е БРУТАЛНА!
  Да ЕТИКЕТИРАШ "ислямистки тероризъм" най-съкровенното чувство - любов към отечеството! Това е смъртоносно. В национален, в народностен, в родв, в личностен план това е СМЪРТОНОСНО!
  Вие, създателите на новата мантра-фобия хора ли сте изобщо, българи ли сте в частност? Какво сте?
  Антипатриот било правата вяра!
  Да отъждествиш партиот с ислямист.
  Промивката на Глобалистите!
  Ами хайде тогава да кажем така ГЛОБАЛИСТ е ДЖИХАДИСТ!
  ГЛОБАЛИСТИТЕ СТЕ ТЕРОРИСТИ!
  ЛИБЕРАЛНИТЕ ГЛОБАЛИСТИ СТЕ СМЪРТОНОСНИ ВРАГОВЕ на Гражданина и демокрацията! По страшно и от комунизма с неговия интернационален тоталитарен режим!
  Хайде сега Спасов, Джасим и кохорта да ви видим.
  Това не може да се остави така. Това е за глава първа от НК!
  Това е за ДАНС.
  Това е за прокурора Цацаров!
  Това е за самозащита на Отечеството....
  Иначе Възраждането ни и Героите - НАЦИОНАЛНИТЕ ни ГЕРОИ-ПАТРИОТИ ще ни заплюят от вечността!
  !

 93. 93 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#85] от "ПРОРОК ИЛИЯ":Само да не забравят, че средностатистическия избирател, чака от тях обещаните 300 лева минимална пенсия...! Естествено и актуализация на доходите, според растежа, както обещаваха! И, ако може да ги получат след около година или две...! Приказки за светлото бъдеще, сме слушали! Вариации на тема, кой и как ни пречел, вече ще бъдат смешни...!
  —цитат от коментар 87 на tww09306483


  Не съм казал, че пенсиите ще станат 300 лв. Най-малкото, защото не те имат решаващ глас в очертващата се коалиция. Но поне имат намерение и желание, и вероятно под техен натиск някакво увеличение на пенсиите ще има. За разлика от неокомунистите -сектанти, които даже нямат такова желание
  Не мисля, че патриотите са най-добрия избор за България - като цяло, но категорично са за предпочитане пред самодостатъчните неокомунисти, втренчени единствено в собствения си пъп .
  С две думи, мъдрия български народ избира винаги по-малката злина. ...

 94. 94 Профил на id
  id
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Спасе, ти си срам за нацията си.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  До коментар [#30] от "xhi13317223":"Това добре, ама какво общо има Като свърши конфликта в Сирия, онези любящите и толератни неолиберали ще подпалят балканите. Прекално много пари получаяват от Саудитска Арабия и съм убеден, че вече са ни продали.
  —цитат от коментар 37 на primaxm


  Ми да, по груби сметки ние сме наред. От 90-те насам Балканите не са яли бомби. Да се надяваме да се позабавят още в Сирия.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#92] от "AzDebil":

  Е нямаше как по точно да изразя обзелите ме емоции при това четиво.
  Много мерси, че ти успя!
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 99. 99 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#92] от "AzDebil":
  Дебил, най-големият цинизъм е да се нарича "патриотизъм" защитата за руските интереси в България. Нашите патриоти са именно активисти на руския геополитически интерес. Няма такива патриоти никъде по света. Патриотизмът на Валери Симеонов и сие на границата не беше нищо друго, освен яростна защита на проруската партия ДПС от протурската партия ДОСТ. Ако Турция се намесва в политиката като се опитва да даде рамо на една нова партия, Русия вече има 5 такива партии в парламента. Отношението по този въпрос е критерий за истински патриотизъм. Останалото е национално предателство.

 100. 100 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#95] от "vicovnic":
  Твоето изказване показва какво е общото между руския патриотизъм в България и джихадистите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK