Войната на Путин за "втората Европа"

Националисти по време на т.нар. "Руски марш" в Москва

© Максим Шеметов

Националисти по време на т.нар. "Руски марш" в МоскваТолерастията е разлагаща отрова, която неопитните умствено и нравствено не виждат и не чувстват. Тя е една от разновидностите на психологическото оръжие срещу народите. Толерастът не само отказва защита на социалния организъм, но пречи и на други да го направят като провокира нападение и дава на врага морално право да нападне".


Това е едно от тълкуванията на термините "толераст" и "толерастия", които могат да бъдат открити в интернет. При задаването на двете думи като ключови в руското копие на Google - "Яндекс" резултатите нарастват само за няколко дни от 696 хиляди до... 2 млн.


"Толераст" и "толерастия" са част от речника на антидемократичната и проруска пропаганда. Заедно с други думи като "либераст" и "соросоид" те бяха успешно инфилтрирани в лексиката на проруската и антидемократична реторика и в България.
В началото на седмицата Фондацията за хуманитарни и социални изследвания оповести данните от анализ, наречен


"Антидемократичната пропаганда в България"


Проучването обхваща съдържанието на 3080 онлайн медии и блогове, публикувано в периода 2013-2016 г., както и 3305 статии в осем популярни медии, които систематично дават гласност на пропагандни послания.


Български ултра-националисти, участници в т-нар. "Луков марш" в София

© Георги Кожухаров

Български ултра-националисти, участници в т-нар. "Луков марш" в София


Според авторите на изследването то е имало за цел да идентифицира и анализира специфичния език на антидемократичните послания в български медии, зараждането и динамиката във времето, основните опорни точки.


В анализа на фондацията те са сведени до четири. Първата от тях е


"Залезът на Европа"


Според тази теза Европейският съюз е "болен" от вируса на "либерализма". Той е изкуствена конструкция, измислена от САЩ, но е обречена да се разпадне, за да възвърнат народите суверенитета си.


Втората теза е


"Въздигането на Русия"


Тя изгрява отново като световен политически, военен и морален лидер, като "цивилизационна алтернатива" на "прогнилия Запад". Русия е невинна жертва на санкциите, наложени след анексията на Крим, а на всичко отгоре те са вредни най-вече за Европа.


"САЩ и НАТО са глобален хегемон – кукловод"


е третата теза на руската пропаганда. Според нея зад идеологическия параван на "човешките права" Съединените щати и доминирания от тях военен алианс заразяват народите с либерализъм, за да им отнемат суверенитета, насъскват ислямизма и мигрантите срещу Европа и обграждат Русия.


"Продажните елити на България"


е последната от четирите тези на проруската пропаганда у нас. Според нея всички български пролиберални и проевропейски граждански и неправителствени организации, застъпниците за съдебна реформа и правовия ред са платени от Сорос, Фондация "Америка за България" или директно от Вашингтон.


Сред важните изводи от изследването на Фондацията за хуманитарни и социални изследвания е и този, че пиковете и интензивността на пропагандните послания, разпространявани през медиите, ясно следват "руския политически календар". А стартът на "атаката" и по трите линии е даден с украинският Евромайдан и анексията на Крим през 2013 г. - 2014 г. Преди това сякаш не е съществувал нито Европейски съюз, нито опасност за суверинитета на народите му.


Какви са рисковете за България от


тази нова война на "тихия фронт"


Според заключенията на екипа, работил върху анализа, в глобален план големите рискове от антидемократичната пропаганда са няколко:
- създаването на среда на обществен цинизъм от типа "Всички са маскари!";
- суспендиране на правовия ред и замяна на силата на правото с правото на силата; - деинституционализация на демократичните механизми за разделение и взаимен контрол на властите;
- заглушаване и дискредитиране на гражданското общество и в крайна сметка пълзящ


авторитаризъм от популистки или"референдумен" тип


Владимир Путин

© Максим Шеметов

Владимир Путин


Като "острие" на антидемократичната пропаганда у нас и в Европа, същите цели, оказва се, преследва и руската.


В началото на март т.г. европейският телевизионен канал "Арте" (Arte) излъчи документалния филм "Фенове на Путин - крайната десница в Европа и очарованието на Кремъл". Целта на екипа, работил върху него, е да установи кое е свързващото звено между Русия и вълната от десен екстремизъм, надигаща се в страни като Германия, Чехия, Словакия, Полша и България?


"Либералните идеи са диаметрално противоположни на националния традиционализъм, казва в интервю за екипа на филма Фаркаш Гергели, член на партията на унгарските крайни националисти "Йобик".


Членове на националистическата партия "Йобик" в Унгария

© Бернадет Сабо

Членове на националистическата партия "Йобик" в Унгария


Според друг негов съпартиец – Коси Макси "Демонстрациите на гейпарадите не съществуват в страната на Путин.


Там цари ред


в добрия смисъл на думата".


Най-далече в проруското и антидемократично говорене стига Марек Обртел, един от лидерите на словашката "Народна милиция".


"НАТО е криминална организация, на чиято съвест тежат милиони животи, а сега иска и тези на нашите синове и дъщери, за да ги прати да умрат на фронта с Русия в името на перверзните интереси на 13 сатанински династии", обяснява той.


Според Д-р Щефан Майстер от Германския институт за външнополитически анализи (DGAP) изразяването на подобни позиции от крайното крило на европейските националисти е


"защитна стратегия", разработена в самата Русия


"Ясно е, че в икономически, технологичен и военен план Русия изостава, казва Майстер. При това положение единственият начин, по който Путин би могъл да превъзмогне собствената си уязвимост, е да отслаби другите системи. През 90-те години на миналия век западът прецизно използва лостовете, с които си осигури влияние в постсъветските страни, но и установи там свободни и демократични общества. Сега същите тези лостове са превърнати от Путин в инструменти за компрометиране и отслабване на тези общества", обяснява Щефан Мастер.


Член на "Български войнски съюз", представящ се като Георги, крие лицето си

© Скрийншот от ARTE

Член на "Български войнски съюз", представящ се като Георги, крие лицето си


Доказателство за думите му е


перфектната демагогия


на Бьорн Хьоке - лидер на партията "Алтернатива за Германия" в източната немска провинция Тюрингия. Във филма на "Арте" е заснето негово участие в обществен дебат за свалянето на санкциите срещу Русия.


Хьоке започва кратката си реч така: "Искам да благодаря на руския народ за 1989г. Държа да благодаря лично на Михаил Горбачов. Без него обединението на Германия сега нямаше да е факт. Благодарности за Русия!".


Словото си завършва така: "Казвам го с убеденост – санкциите срещу Русия не са в интерес на Германия, скъпи мои приятели".


Отговор на въпроса каква в крайна сметка е целта на необяснимия съюз между Русия и крайния национализъм в Европа дава "стратегът на новото политическо мислене в Русия" Александър Дугин. Той е философ, полиглот и журналист, известен с близостта си до Кремъл.


Александър Дугин

© Скрийншот от ARTE

Александър Дугин


За него съюзът между Русия на Путин и централноевропейския екстремизъм е "алтернатива" на съществуващото статукво,


"Втората Европа"


- тази на народите и традиционните им ценности.


"Тактическият съюз", за който говори Алексаднър Дугин, вече даде своите плодове. Членове на крайно десни европейски партии като "Йобик" и "Алтернатива за Германия" изиграха ролята на наблюдатели по време на т.нар. референдум за присъединяването на Крим към Русия. Така легитимираха резултатите от него като "демократични", независимо, че той по никакъв начин не отговаряше на международно приетите правила.


По същия сценарий националистическата организация "Народна милиция" (Narodny Domobrana) открива първото "дипломатическо" представителство на т. нар. "Донецка република" в Словакия, страна членка на Европейския съюз . "Посланик", разбира се, е председателката на милицията Нела Лижкова.


Откровен до цинизъм Александър Дугин обяснява, че това сътрудничество е дори начин да се влияе "отвътре" върху решенията, които се вземат в Европейския парламент, чрез парламентарните групи на националистите.


"Русия не може повече да бъде само наблюдател", казва стратегът.


Каква Европа ни чака тогава?


"Трябва да вървим към общо бъдеще", твърди още Дугин. Това вероятно трябва да е крайният ефект от руската пропаганда, разпространявана през медии в страните от бившия Съветски блок и очевидната взаимност на симпатиите между Путин и десния екстремизъм на "Йобик", "Алтернатива за Германия", словашката "Народна милиция" или българския "Войнски съюз".


Основният въпрос обаче е какво бъдеще иска Европа? Демократично, либерално и плуралистично, или консервативно, догматично и ксенофобско, подчинено на национализма и силната ръка? Бъдеще на толерантността или това, в което тя е "разлагаща отрова"?
---
Текстът е променен на 12 април в частта, касаеща заключенията на екипа, работил върху анализа "Антидемократичната пропаганда в България".


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (387)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  Хубаво е, че се появяват такива статии.

  Руската пропаганда е свръхпримитивна, насочена към лузъри и social outcasts, които не могат да намерят мястото си в глобалния свят и предпочитат да го отричат, вместо да признаят пред себе си собствената си непригодност.

  По влиянието, което тя придобива сред дадено общество, може да се съди за неговата незрелост.

  За мой ужас, в България това влияние изглежда неприемливо голямо. Има значителна маса от хора, които с радост биха заменили правата и ПРИВИЛЕГИИТЕ на демокрацията срещу някакъв вид идеологически мотивиран фашизъм.

  По коментарите под тази статия ще се убедите, че изобщо не си фантазирам.

  Затова, след като синът ми си хване пътя - който може да е навсякъде, но не и тук или в "Евразия" (в смисъла, който влагат в това понятия руските слуги) - ще се наложи на стари години и ние с жена ми да си хващаме нашия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  Интервю номер №4 на социалната .....не знам какво си :)) Кой какво казва, аз имам мнение. Бойко е най- моралния човек произлязъл от българското племе. Ако някой казва ,че "ч...а" всички власти , това е омаскаряване и "толерастия" . Приемам ,че той е най добрият пример за младите българи, ако някой приказва че "подарява банки им къщи " на жени - това е пропаганда и омаскаряване. Ако някой казва че обсебва съдебна власт и я управлява ръчно , това е в графа всички маскари. Ако някой смята ,че той няма нищо "живее със 2000 лева" като куче и се мъчи в името на простия мат,риал , това е руска пропаганда. Ако някой приказва ,че правят партия с Доган и неговият изпълнителен директор - това е омаскаряване. Например сайта Бивол е руска пропаганда .

 3. 3 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Толерастията е нещо прекрасно!Само требе да свикнеш,и да се трансформираш в една щастлива електорална единица!Останалото ша ти го кажат путиливизора!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 4. 4 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 828 Весело

  До коментар [#1] от "Norman Granz":
  То хубаво, ама много взеха да стават! А много хубаво, не е на хубаво, е казал народът!

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3462 Весело

  "Ясно е, че в икономически, технологичен и военен план Русия изостава, казва Майстер. При това положение единственият начин, по който Путин би могъл да превъзмогне собствената си уязвимост, е да отслаби другите системи."Е това е истината за Владко,гасударството му и пропагандата му.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Антидемократичната пропаганда е нещо като антисоциалистическата пропаганда.
  Само че СССР е заменен с САЩ и НАТО.
  Този който не е с мнението на Олигарха е враг.

 9. 9 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Ето, виждате ли м-р Гранц, а колко беше хубаво едно време като имаше гражданство, хората си живееха тихо и кротко и не можеха да си хващат пътя накъдето им скимне. Човек е уседнало същество, а не чергар, който скита по света да търси на хляба мекото.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3015 Весело

  след майката на всички бомби , следва майката на всички пропаганди

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Статията ми хареса много.
  Благодаря на автора!
  Напомни ми за в-к „Работническо Дело“.
  Бях се затъжил за стилът от времето преди 1989г.
  Сигурно Ж. Желев се е завъртял в гроба.

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#6] от "chicago514":

  "...единственият начин, по който Путин би могъл да превъзмогне собствената си уязвимост, е да отслаби другите системи..."

  То и между хората е, както между държавите.

  Преди 72 години единственият начин неграмотнште голтаци, слезли от Балкана, да се изравнят социално с баба ми и дядо ми, и бил да им вземат всичко... 😉

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Най-интересното в целия процес е че почти всички русофили никога не са ходили да поживеят малко в Русия да видят какво е. Не като туристи да охкат и ахкат. Да си намерят квартира и работа без помощ от държавата или някой олигарх. Или не дай боже в провинцията. Да видят рая на бленувания от тях православен ред.

  Умерен толераст
 14. 14 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#13] от "Наблюдател":

  "... почти всички русофили никога не са ходили да поживеят малко в Русия да видят какво е."

  Аз не познавам русофил, живял в Русия. Познавам хора, живели по някаква причина в Русия, но те са убедени русофоби.

  "Русофилите" най-често перат червени пари някъде на закътано в уредените държави и оттам философстват за превъзходството на православието над третополовия европейски упадък.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Какъвто и да е претекста на действията на Кремъл, в дъното на всичките им напъни е "линията на Президента" *. Не се жалят средства и енергия

  *линията на Президента - който е начело в Кремъл да продължи да царува

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 16. 16 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Антидемократичната пропаганда е нещо като антисоциалистическата пропаганда. Само че СССР е заменен с САЩ и НАТО.Този който не е с мнението на Олигарха е враг.
  —цитат от коментар 8 на Dоауnар

  Има разлика. Защото след подобно писание щяха да ти скъсат задника от бой в Народната милиция, а преди 1965г. и в Белене щяха да те пратят. А семейството ти в карлуково.

 17. 17 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  Създаването на обществен цинизъм беше приложено в България по руски модел още в началото на 90-те. Това беше защитната тактика на БКП/БСП. Тъй като бяха исторически провалени, оставаше им само да кажат, че и останалите са маскари. Тактиката тогава беше наречена "Пачавра леке не хваща". Години по-късно тя се насочи към либерализма и демокрацията. Трябва да се признае на Путлер, че ефикасно изнася - този път не комунизъм, а фашизъм. Руската антилиберална традиция е стара, от имперско време. Всъщност руснаците не са имали либерален период в историята си. И ето го резултата.

 18. 18 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Руската пропаганда е свръхпримитивна, насочена към лузъри и social outcasts, които не могат да намерят мястото си в глобалния свят и предпочитат да го отричат, вместо да признаят пред себе си собствената си непригодност.
  —цитат от коментар 1 на Norman Granz


  Много точно. На такива хора са им виновни другите и само малък подтик им трябва, за да насочат омразата си към различните по етнос, вяра, цвят, а не срещу окралата ги червена олигархия.

 19. 19
  дуле
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 20. 20 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Русия е цивилизована алтернатива на Европа? Никога това не е било и няма как да стане.
  Чечения с нейните хиджаби ли е алтернатива? Иркутск с бояращника ли? Или Екатеринбург с отлъчване на ХИВ позитивните от обществото?
  Или може би Омск с липсата на улици и изпечените дървета в града за отопление? А може би Москва в която все още входовете на блоковете се използват за уриниране и други физиологични нужди?

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  С една дума преди беше "Пролетарии", а сега "Лумпени от всички страни обединявайте се".

 24. 24 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  А всъщност точно такава е и ислямистката пропаганда и вербовка - насочена към дребни престъпници, които се чувстват жертва на либерализма, демокрацията, западния ред и морал.

 25. 25 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2973 Неутрално

  Поредната слаба статия на Спасов. Отначало западът използвал лостове за влияние у нас, но то било за добро, после незнайно как Русия ги взела тези лостове (може някой като западняк Чърчил да им ги е продал), но те ползвали лостовете за зло. Няма демократично лоби - лобито е за повече права, отколкото демокрацията дава. И в този ред на мисли - демократите са толерантни и либерални - но не харесват толерастията и либерастията - тези две понятия нямат нищо общо с предните две, а означават гнусно лобиране за повече права на дадени индивиди с цел финансово облагодетелстване на лобистите. И пример давам - толерантност - да компенсираш човек с увреждания, като му дадеш нещо безплатно; толерастия - на здрав, прав и корав индивид от дадена толерастка група да му осигуряваш пари от държавния бюджет, само на такива като него, защото имат "културни" , "сексуални" , "етнически" и други особености. Толерастията и либерастията стигнаха дотам, че за управленски позиции в ЕС подбора да не е по интелект и умения, а да е на квоти по сексуална ориентираност - това е тотална глупост - ако ще всички да са гейове, ако са умни и си вършат работата добре - да ги назначават - на никой хетеро няма да пречи да го управлява кадърен гей, вместо хетеросексуален "п3д3раст" .

  Такива статии са написани не за демокрацията, а в полза на антидемократични организации като Америка за България, БХК и други - които по чисто комунистически искат една прослойка хора да бъдат "по-равни" - но няма да стане, имаме опит.

  Liberté, égalité, fraternité

  Ето го девиза на демокрацията - свобода, равенство, справедливост.

  Лобистките клозетни напъвания да разделят хората на такива и онакива ще доведат до спускане на мрак над демократичното слънце - както бе при нас от 44-та до 89-та - официално, а след това под прикритие.

 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#17] от "spiegel":

  "Създаването на обществен цинизъм беше приложено в България по руски модел още в началото на 90-те. Това беше защитната тактика на БКП/БСП. "

  През първата половина на 90-те в България общесдтвеното съзнание бе обработвано чрез медиите по два начина.

  От една страна, имаше в. Дума, който проповядваше откровен сталинизъм, дива носталгия по соца и бе адресиран към чугунения контингент на комунистите-"идеалисти".

  От друга, привидно като контрапункт на идеологически правоверната червена преса, се появиха изданията на Петю Блъсков, които се отличаваха с уличен (коньовичарски) език и цинични послания, за да лепнат на примитивните вкусове на тълпата.

  Истината е, че и Дума, и "Дебелия" (леко двусмисленото обозначение на 168 часа) обслужваха едни и същи икономически интереси, но единият имаше за фокус група твърдото ядро, а другият - неориентираната периферия.

  Разбира се, с годините влиянието на Дума намаляваше (по чисто демографски причини), докато това на жълтата преса се увеличаваше.

  По подобен начин е обхванато руското общество - за неумиращият червен чугун се грижат КПСС (Зюганов) и в. Правда, а за огромната лумпенизирана и фашизирана маса - Единна Русия, "либералите" (каква десемантизация!) на лудия Жириновски и всички казионни, жълти, нацистки, Дугински, "православни" и пр. пропагандни рупори.

  В тази комуно-фашистка какофония гласът на разува мсе по-трудно се чува и различава.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Според тази теза Европейският съюз е "болен" от вируса на "либерализма".

  Явно тоя вирус е изключително желан , след като " силни " и " правови " държави като Турция и Русия които критикуват съюза за ценностите му , търсят да задълбочават контактите си с него .

 28. 28 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Дневник, в момента играете подло. С тази статия в момента оказвате психически натиск срещу гражданите, които не са руски агенти и аргументирано критикуват най-безумните политики на Запада (главно военните кампании на САЩ).

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Весело

  Началото на КРАЯ НА ЦАРСТВАЩАТА В РУСИЯ КЛЕПТОКРАЦИЯ
  Дотук бяха.
  Самият факт,че КГБейовете са извадени на светло и принудени да излязат на ОТКРИТА КОНФРОНТАЦИЯ С ОСТАНАЛИЯ СВЯТ показва само едно.
  КГБейовете са натикани да играят по правила,които не са техните правила.
  Свикналите на подмолност милиционери вече са извадени на светло и с това тяхната сила и тяхното предимство е сведена до нулата.
  САЩ и ЕС вече прогледнаха за това,което се случва и вече вземат контрамерки.
  Болестта е страшна до момента в който се диагностицира и започне лечението й.
  Точно това става в момента.
  БОЛЕСТТА НА ОВПУТЯВАНЕТО вече е установена и се вземат мерки за лечението.
  НИСКИТЕ ЦЕНИ НА НЕФТА И ГАЗА ще довършат останалото.
  Най-хубавото за Русийката тепърва предстои.
  Ха-хааааааа

 31. 31 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#24] от "spiegel":

  "... точно такава е и ислямистката пропаганда и вербовка - насочена към дребни престъпници, които се чувстват жертва на либерализма, демокрацията, западния ред и морал."

  АБСОЛЮТНО ТОЧНО! +++++

  Руският национал-социал-дугинизъм и ИДИЛ имат общност на целите и пълно съмпадение на враговете: Западът, западният начин на живот и западната ценностна система.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 32. 32 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3015 Весело

  подобни "анализи" са оправдани непосредствено преди избори (ако 8% за 15 партийки са оправдание) , но 4 години преди избори си е чиста заработка

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Весело

  Според тази теза Европейският съюз е "болен" от вируса на "либерализма". Явно тоя вирус е изключително желан , след като " силни " и " правови " държави като Турция и Русия които критикуват съюза за ценностите му , търсят да задълбочават контактите си с него .
  —цитат от коментар 27 на Bojidar Vasilev


  Остави другото,но и садистично пращат децата си да „страдат” и се „мъчат”,”изтезавани” и „тормозени” от гадните толерасти ха-хааааааааа
  Остави другото,но тези деца на ПУТИНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА така се „зомбират”,че НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ ЗА ТАТКОВИНАТА СИ – ОВПУТЕНА РУСИЯ

 35. 35 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  Крайно неприятна индикация е, че 28 години след демократичните промени у нас все още са актуални подобни изследвания. Аз лично не вярвам, че мнозинството андрешковци сериозно дава ухо на путлеристките внушения и с лека ръка би отхвърлило благините на западната цивилизация, но със сигурност има малцинство неудачници, които бленуват за сърпа и чука. Хиперболизирането на руското влияние у нас е по-скоро оправдание за социалния провал на другата крайност - ултралибералщината. Крайният резултат от контрапропагандните опити на фондацията се очертава като знак за равенство между комуноид и соросоид, между толераст и мурзилаж и т.н. Прехвърлянето на разумната мярка почти винаги води до обратен на очаквания резултат.

 36. 36 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Дуле, брат, много лесно се издаваш. За две минути си написал три коментара, всеки един от тях на машинописка би й отнело по няколко минути за да го напише.
  —цитат от коментар 29 на stanislavdi

  Нима твърдя, че аз съм написал горното? Просто съм цитирал две от набедените медии и съвестно съм дал линк. Не претендирам за авторство. Там авторите са се подписали - Александър Симов и Анастас Добрев.

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Весело

  До коментар [#1] от "Norman Granz":Ето, виждате ли м-р Гранц, а колко беше хубаво едно време като имаше гражданство, хората си живееха тихо и кротко и не можеха да си хващат пътя накъдето им скимне. Човек е уседнало същество, а не чергар, който скита по света да търси на хляба мекото.
  —цитат от коментар 9 на БМЗ


  Таварищ
  Това което погрешно наричаш гражданство си има свое име
  КРЕПОСТНИЧЕСТВО СЕ КАЗВА
  РОБСТВО при облекчен режим
  Съществува и сега в РУСИЯ под формата на ПРОПИСКА
  ЖИТЕЛСТВО демек
  В СЕВЕРНА КОРЕЯ съществува в още по-изчистен вид
  Айде бегай като РЕПРЕСИРАН ПОЛИТ ЕМИГРАНТ
  Кеф ти в РУСИЯ
  Кеф ти в СЕВЕРНА КОРЕЯ
  Там ще си отживееш по твоите разбирания
  Сърцето ни се къса да те гледаме как страдаш тук
  ха-хаааааааааа

 39. 39 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  До коментар [#35] от "Lemmy":

  дори е по елементарно , монетата е една и двете ѝ страни водят "борба" . едната приватизира другата изкупува

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 40. 40 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ето ги либералните ценности:

  В Германия започна съдебно производство срещу шофьор на автобус, който отказал да качи забулена жена, съобщи ДПА, като цитира полицейски говорител в град Леер, Долна Саксония.
  Според съобщението, шофьорът няколко пъти отказал да качи жената в автобуса. Най-вероятното наказание ще е глоба до 10 000 евро. Жената е бременна и носела дреха, покриваща я отгоре до долу, а главата й била забулена, само пред очите имало цепка.
  http://www.segabg.com/article.php?id=850667

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 41. 41 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Весело

  До коментар [#30] от "Hawaii":Смешко, на изборите ви изритахме на политическото бунище ! Постепенно ще ви изритаме извън България, споко !На зло куче, зъл прът !
  —цитат от коментар 37 на uqp04521403


  Такива като теб са най-важния аргумент за това
  след КРАХЪТ НА ПУТИНИЗМА
  да се проведе тотална и пълна
  ЛУСТРАЦИЯ
  ДЕТРОЛЕТИЗАЦИЯ
  ДЕПУТИНИЗАЦИЯ
  ДЕНАЦИФИКАЦИЯ
  ДЕСЪВЕТИЗАЦИЯ
  ДЕФАШИЗАЦИЯ
  И най-важното
  ЗАБРАНА ЗА ЛИЦА ОРГАНИЗИРАЛИ
  И ИЗПЪЛНЯВАЛИ ПРОПАГАНДНИ ЗАДАЧИ
  В ИНТЕРЕС И СРЕЩУ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ
  ОТ ЧУЖДА ДЪРЖАВА
  ЗАБРАНА ЗА ТАКИВА ДА ЗАЕМАТ ДЪРЖАВНИ
  И ИЗБОРНИ СЛУЖБИ И ПОСТОВЕ
  Точно липсата на такова
  след КРАХЪТ НА КОМУНИЗМА и СССР
  доведе Светът до това дередже

 42. 42 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Войната на Путин за "втората Европа" ще е също толкова успешна, колкото войната на СССР за световен комунизъм, Обаче дразнещите нови думички, служещи за промиване на мозъци, си остават: толерастия/толераст, либерастия/либераст, соросоид, гейропеец. Те са в речника на много доброволни проруски пропагандони. Е, можем да почнем и ние да си служим с консервастия/консерваст, педриотизъм/педриот, путиноид, русофилистик и т.н., но за съжаление борбата с простотията не става през по-голяма простотия.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 43. 43 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#38] от "Hawaii":

  Колега, глобализацията е процес, който съществува обективно, саморегулира се и не е идеологически обусловен. Идеологически мотивиран (и затова обречен на провал) е антиглобализмът и ония, които се надяват, че с декрети, веене на байряци и биене в гърдите ще попречат на копропации да изнасят производства, да набавят ресурси и подизпълнители, да рекламират и продават продукта си, да придобиват активи и пр. там, където им е изгодно - може отсега да пие една студена вода.

  На мурзиляжа му се наложи доста студени води да изпи в последно време, та една повече или по-малко няма да повлияе особено на диурезата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 44. 43 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 480 Любопитно

  На кой в Европа в нормална държава му пука за Русия?
  Не съм срещал такива хора!
  Имам една позната при мен холандка, иска да си говорим на руски, защото в момента го учи!
  Това и е 12 език, който учи и говори, така че при нея е ясна работата...

  Модератора е неадекватен!
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2973 Неутрално

  До коментар [#41] от "Hawaii":

  Един плюс от мен и два стиснати палеца това да стане.

 47. 47 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Аз лично не вярвам, че мнозинството андрешковци сериозно дава ухо на путлеристките внушения и с лека ръка би отхвърлило благините на западната цивилизация, но със сигурност има малцинство неудачници, които бленуват за сърпа и чука.
  —цитат от коментар 35 на Lemmy


  Значи не си разбрал, че проблема е екзистенциален.

  Дилемата е да се ползваме ли още 20-ина години от "западните благинки" и да допуснем България да изчезне завинаги или да се откажем от тях, но България да я има и през следващите 5-6 века (поне).

 48. 48 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#38] от "Hawaii":Колега, глобализацията е процес, който съществува обективно, саморегулира се и не е идеологически обусловен.
  —цитат от коментар 43 на Norman Granz


  Глобализацията за Европа означава ислямизация.

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 49. 49 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 795 Разстроено

  Либерастията и соросоидизма са едната страна, а русофилията и путинизма са другата страна на една и съща монета и тази монета се нарича българофобия.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2973 Неутрално

  До коментар [#42] от "stein":

  То има - мурзилка (кОвра), путлерист, ушанка, вата, чугун - такъв е езика на пребоядисания с постна боица довчера червен - днес син, андрешко - андрешко отишъл да работи като толерастки и либерастки трол - троянски кон на неосъветизма в западния свят.

  Както каза колегата по-горе - човек трябва да е свободен да критикува това, което е избрал - става дума за конструктивна критика на САЩ и ЕС, за някои техни антидемократични изяви. Който не работи, той не греши (комунистите не грешаха, 'щото и за сол работа не са свършили, всичко бе ангария на гърба на народа), но е нормално като допуснеш грешка и ти я покажат - да си я признаеш, да си я поправиш или да не я допускаш повече. На запад като не могат да се справят (грешат над нормата), хората подават оставки - въпрос на чест, при неосъветизма ще се о(ираш, докато не се удавиш в л@йн@, често от някой (ерящ над теб.

  Точно и затова западна Европа и САЩ дръпнаха много напред след ВСВ пред СССР и неоСССР - защото си виждаха грешките, пропуските и си подобряваха нещата - а оттам и резултатите; докато неосъветите имаха следния девиз: "Совершенство не требует изменения" - само дето бяха много далеч от съвършенството - т.е. ако го сравним с религията - още са на етапа да вярват в плоската земя.

 52. 52 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Неутрално

  Дилемата е да се ползваме ли още 20-ина години от "западните благинки" и да допуснем България да изчезне завинаги или да се откажем от тях, но България да я има и през следващите 5-6 века (поне).
  —цитат от коментар 47 на Отнесен


  Още една българомразка руска ОПОРКА - част от ХИБРИДНАТА ИНВАЗИЯ на РУСИЯ в България
  Тавариш,
  Ситуацията сега е такава,че Русия като гладно куче клечи отстрани и чака някой да се откаже от „западните благинки” за да му натресе своите си – „руски путинистични имперски благинки”
  В пределите на Османския Султанат,българите са оцелели като нация,защото този Султанат е бил „толерастки”,ако трябва да говорим на ЦЪРКОВНО-СЪВЕТСКИ ТРОЛСКИ.
  В пределите на РУСИЯ – под каквато и форма да ни се поднася това създание,никоя нация не оцелява повече от един век преди да се претопи и русифицира.
  Затова,хайде НЕ НА НАС ТЕЗИ РУСКИ ОПОРКИ

 53. 53 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Форумните идиоти с всеки свой постинг доказват верността на статията...

 54. 54 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Весело


  Глобализацията за Европа означава ислямизация.
  —цитат от коментар 48 на дуле


  Брях мааму стара

  Човек ще рече че МОСКВА Е НАЙ-ГЛОБАЛИЗИРАНИЯ ГРАД В СВЕТА

  Броейки ДЖАМИИТЕ И МЮСЮЛМАНИТЕ Й

  ха-хааааааа

 55. 55 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 221 Разстроено

  В пределите на Османския Султанат,българите са оцелели като нация,защото този Султанат е бил „толерастки”,ако трябва да говорим на ЦЪРКОВНО-СЪВЕТСКИ ТРОЛСКИ.
  —цитат от коментар 52 на Hawaii


  Значи предлагаш да се върнем там, където сме оцелявали?

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 56. 56 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 328 Неутрално

  На разпети петък съм изпълнена със страдание!

 57. 57 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Весело


  Значи предлагаш да се върнем там, където сме оцелявали?
  —цитат от коментар 55 на дуле


  Предлагам ДА НЕ ХОДИМ ТАМ КЪДЕТО НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕМ

  Панимайш !!!!

 58. 58 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Добра статия, но трябва да се подчертае, че не е само пропаганда, но и сериозни финансови инжекции към съответните партийни лидери и функционери.

  Естествено българските служби за сигурност спят дълбок сън (както винаги).

  "Да, България"
 59. 59 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3252 Весело

  Либерастията и соросоидизма са едната страна, а русофилията и путинизма са другата страна на една и съща монета и тази монета се нарича българофобия.
  —цитат от коментар 49 на gemeto


  КАКВА БЕШЕ РУСКАТА ОПОРКА

  Всички са маскари

  И ЗАПАДНИТЕ ЦЕННОСТИ както и тези на ПУТИНИЗЪМА били еднакви

  ДА АМА НЕ

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#48] от "дуле":

  "Глобализацията за Европа означава ислямизация."

  Ще има доста да почакаме, докато стигнем Москва с нейните 4 милиона мюсюлмани (1/3 от населението).

  Очевидно си поредният "русофил", който никога не е стъпвал в Русия.

  Аз съм американофил, защото съм живял 5 години в Америка, там съм получил старта си в жимота и до ден днешен продължавам да работа с американци, за което съм благодарен на Бога.

  А ти защо си русофил - и ти не знаеш...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 308 Неутрално

  [quote#48:"дуле"][/quote]

  Това сам ли го измисли или ти го подсказаха от Руското посолство?

 62. 62 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  До коментар [#32] от "дерибеев":

  :)) Така е. Не знам дали американският посланик е наясно че САЩ имат нов президент. Въпреки лашканията и 180 градусуво обръщане на "Соровските платени играчи" , "нямам първичен инстинкт" и смятам че САЩ избра добрият президент . Той е вид надежда да се победят " тъмните или дълбоки държавни сили на Америка", който нямат нищо общо с американския народ.
  Непрекъснатото бръщолевене на тема Русия , показва че те са проспали и идентифицираният нов враг геостратегически от САЩ - Китай. Тук избухват фойерверки. Няма проблем в близкият изток , по който тук САЩ и Русия не могат да се разберат или поделят влияние.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#48] от "дуле":"Глобализацията за Европа означава ислямизация."Ще има доста да почакаме, докато стигнем Москва с нейните 4 милиона мюсюлмани (1/3 от населението).Очевидно си поредният "русофил", който никога не е стъпвал в Русия.Аз съм американофил, защото съм живял 5 години в Америка, там съм получил старта си в жимота и до ден днешен продължавам да работа с американци, за което съм благодарен на Бога.А ти защо си русофил - и ти не знаеш...
  —цитат от коментар 60 на Norman Granz


  Аз пък съм русофоб защото 11 години съм живял в Русия и знам що за робски народ са, опианчени, глупави, ограничени и невминяеми.
  Едно сравнение, навсякъде по белия свят чиновниците (от президент и министър, до обикновен общински чиновник) се наричат служители, само в матушка те се наричат руководители

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 308 Неутрално

  - Западът залязва;
  - Русия се въздига;
  - САЩ и НАТО са кукловоди...
  Нищо ново от времето на социализма...
  Е, има леки нюанси, сегашните политици били корумпирани, а едно време какви политици бяха...

 67. 67 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#64] от "stanislavdi":

  "...11 години съм живял в Русия..."

  Майчице! Сигурно имаш железни нерви...

  Не те питам по каква линия, но ти се възхищавам, че си запазил разсъдъка си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на uqp04521403
  uqp04521403
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Някой знае ли как речникът на университета в Кембридж добавя още едно пояснение на термина толерантност(респективно толераст), а именно:

  3) способността на животно или растение да остане неувредено от въздействието на лекарство, дрога или отрова за продължителен период от време.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz":

  Абсолютно съгласен с мнението ти. Личната ми позиция е същата.

  No Pain No Gain
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#64] от "stanislavdi":"...11 години съм живял в Русия..."Майчице! Сигурно имаш железни нерви...Не те питам по каква линия, но ти се възхищавам, че си запазил разсъдъка си.
  —цитат от коментар 67 на Norman Granz


  Нормане, знаеш ли кои са най-силните изразените и известни русофоби в българската история? Ако ги знаеш, прочети им подробно биографиите и ще разбереш къде са учили и защо след това са започнали да ненавиждат Русия.

  ПП: някои от тях не само са учили в Русия, но и са родени там (ген. Колев)

  Всеки разумен и мислещ човек който опознае мръсната руска душа става русофоб

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 905 Любопитно

  "Основният въпрос обаче е какво бъдеще иска Европа? Демократично, либерално и плуралистично, или консервативно, догматично и ксенофобско, подчинено на национализма и силната ръка? Бъдеще на толерантността или това, в което тя е "разлагаща отрова"?"
  =====================
  Спасе, сега и консерваторите ли станаха ксенофоби, кои ще са следващите?
  А как се определят хора, които се гнусят от рублофилията, но и от толерастията, м?

  Мома, връщай 12 и 12А!
 76. 76 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#51] от "Deaddark":

  Критика и лепене на етикети са различни неща. Можеш да критикуваш либералните позиции, но е глупаво да наричаш хората либерасти. Те са либерали и имат право да са. Ти си консерватор и имаш право да си. Някои са толерантни, но не са толерасти. Използването на термините на руската пропаганда обаче прави много хора доброволни пропагандони. Не са пропагандисти, защото това е професия, за която нямат обазование и мозък.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Тука е редно и да споменем, че 10% от толерасто-либерастите са хомосексуалисти, а останалите 90% най-обикновени педерасти и вегани включая автора на статията !
  —цитат от коментар 72 на uqp04521403


  Интересно, какво ще кажеш за педофилите, като Бащицата ти,например?

 80. 80 Профил на uqp04521403
  uqp04521403
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#74] от "bez_ime2":

  Всичко с времето си !

  Do not jump before you're pushed !

 81. 81 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#13] от "Наблюдател":

  или поне да опитат да се напият с бояришник от уличен автомат :)

  Birds of a feather flock together.
 82. 82 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  През страстната седмица , форумната вата има страдания... Не обръщайте внимание на днешните , утре ще има нови!

  SHADOWS of SOFIA
 83. 83 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Русия никога не е била , а и в близко или по-далечно бъдеще едва ли някога ще бъде пример за подражание , като модел за обществено и държавнио развитие на която и да било страна по света. Кой млад и образован човек от която и да е страна би поискал днес , да работи и живее в Русия?

 84. 84 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Забравих само да кажа, че до преди 3-4 години не знаех, че съм толераст и либераст. Наричали са ме и хазарин (не знам какво означава, но би трябвало да е обидно) ;)
  Живота е прекрасен, с нетърпение очаквам бъдещето за да видя какво ще измисли още Дугин за мен ;) Може да предвкусим от сега оригиналността на бъдещите определения ;) като знаем принципа им на образуване - ако искаш да омаскариш нещо положително, прибавяш към него нещо отрицателно (отзад) и се получава ново определение, което финала му е негативен и съответно оставя негативен отпечатък върху персоната, за която се употребява. Примерно толераст = толерантен + педераст. По същя калъп може да предположим, че ще се появят и други определения, за вредните за путлеризма качества. Примерно "свободен" може да стане лесно "свобоболен" или пък "хуманист" да стане "хуманофашист" ;) За съжаление, не мога да се меря в пропагандните послания с Дугин ;)

  No Pain No Gain
 85. 85 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#73] от "stanislavdi":

  "Всеки разумен и мислещ човек който опознае мръсната руска душа става русофоб..."

  Разбира се, точно същото съм написал в пост № 14:

  "Аз не познавам русофил, живял в Русия. Познавам хора, живели по някаква причина в Русия, но те са убедени русофоби."

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 86. 86 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#74] от "bez_ime2":Всичко с времето си !Do not jump before you're pushed !
  —цитат от коментар 80 на uqp04521403


  Браво, Молодец...

 87. 87 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  Разстройването на Европа и дискредитацията на ценностите на Ренесанса и хуманизма, изградили съвременното модерно общество, в което човекът заема централно място, не е крайната цел на Азиатския департамент. Той е тактическо средство. Русия има съвсем семпли имперски ценности. Тя разглежда Източна Европа като бащиния. Крайната и цел е изграждане на санитарен кордон около себе си, в който да наложи поне отчасти своя цивилизационен модел. Това обаче е в разрез с интересите на тези народи, защото би ги обрекло на изостаналост.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 88. 88 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#84] от "Putarak":

  "Забравих само да кажа, че до преди 3-4 години не знаех, че съм толераст и либераст. Наричали са ме и хазарин (не знам какво означава, но би трябвало да е обидно) ;) "

  Мен най-редовно ме наричат хазарин и докато форумът имаше тази опция, получавах лични бележки, че ще ме варят на сапун...

  За тях всеки, с когото не притежават капацитета да спорят аргументирано, е хазарин (зер, евреите са много умни и затова са обект на оправдана омраза от ... по-малко умните).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 89. 89 Профил на uqp04521403
  uqp04521403
  Рейтинг: 0 Весело

  По-добре от Хайтов няма да го кажа:

  „В една зверилница толерантност значи смърт“ !

 90. 90 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Педи няколко дни руската машина за потискане на духа , арестува новия Българин и критик на жуже , Вечеслав Малцев.

  SHADOWS of SOFIA
 91. 91 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#73] от "stanislavdi":"Всеки разумен и мислещ човек който опознае мръсната руска душа става русофоб..."Разбира се, точно същото съм написал в пост № 14:"Аз не познавам русофил, живял в Русия. Познавам хора, живели по някаква причина в Русия, но те са убедени русофоби."
  —цитат от коментар 85 на Norman Granz


  А, идиоти има всякакви. Особено онези които се събират на Копринка. Живяли и работили в коми, но жив руснак са виждали един път в седмицата, когато дойде време местната курва да се върне при тях обиколила всички от описа си.

 92. 92 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 308 Неутрално

  По-добре от Хайтов няма да го кажа: „В една зверилница толерантност значи смърт“ !
  —цитат от коментар 89 на uqp04521403


  Още един привърженик на социалния дървенизъм... Хитлер си има достойни наследници...

 93. 93 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Аз винаги съм се мислел за либераст, но евразийската пропаганда ме разубеди.
  Не мога да ги понасям всичките тези путлеристи и русофили, готов съм за крайни мерки :)

  Birds of a feather flock together.
 94. 94 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#92] от "bez_ime2":

  "Още един привърженик на социалния дървенизъм..."

  Специално тоя с един шамар ще бъде превъзпитан, като му се увие сополът около врата...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#85] от "Norman Granz":

  За да обикнеш истински България , трябва добре да опознаеш Русия , Зимбабве или Северна Корея.

 97. 97 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#88] от "Norman Granz":

  преди 89 универсалната дума за враг на съветска територия беше "фашист", но след '89 хората пътуват, виждат, за това се наложи предефиниране на врага. Трябваше да минат през няколко кризи да изкристализира образът на врага виновен за калта, студа и бояришника

  Birds of a feather flock together.
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  ...Основният въпрос обаче е какво бъдеще иска Европа? Демократично, либерално и плуралистично, или консервативно, догматично и ксенофобско, подчинено на национализма и силната ръка? Бъдеще на толерантността или това, в което тя е "разлагаща отрова"?
  —цитат от коментар 0 на статията


  Липсата на толерантност и национализмът ще доведат най-напред до изостряне на отношенията, а след това и до дойни и смърт!
  Това ли желае Путин/Дугин на Евроипа?
  Това ли искаме ние?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#22] от "дуле":
  Другарю,
  Тези хора за прегледали над 3000 сайта и са работили 3 години за тези пари. Делян Пеевски, който олицетворява твоя идеал за успех хвърли тези пари в движение, за да издаде две книги, които дискредитират една нова партия, предлагаща изход на страната от безпътицата и зависимостите на путинските мрежи в България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK