Последен тест

Сотир Цацаров

© Георги Кожухаров

Сотир ЦацаровПо-красноречиво потвърждение за бедственото състояние на институционалния ред в България от мълчанието на политически лидери и институции на политическата и съдебната власт за разкритията на бизнесмена и издател Сашо Дончев за срещата му със Сотир Цацаров трудно може да бъде посочено.


Мълчание, което потвърждава, че зад гърба на съюзените да бранят териториите си власти начело с главния прокурор, е щракнал сериозен капан.


Мълчание, което говори най-вече за надеждата им да се измъкнат и спасят пак невредими - по инерцията на "всяко чудо за три дни", за което, без съмнение, зад кулисите яко се работи.


Невъзможно мълчание
Какво съобщи Дончев: Бизнесменът Георги Гергов му се обажда и го кани на среща с главния прокурор Сотир Цацаров. Срещата се провежда дни преди изборите - на 22 март в офиса на Гергов, който е освен бизнесмен, и политик от високо ниво, член на висшето ръководство на БСП. Дори и само този факт би бил повод за проверка.


Няколко са обаче детайлите от останалата част на разказа на Дончев, пред които оттук нататък Висш съдебен съвет, президент, парламент и правителство няма как да продължат да мълчат:


- Цацаров посреща Дончев с въпрос дали е виждал изданията на Пеевската медийна империя, на чиято корица бяха нарисувани критици на главния прокурор и на статуквото в съдебната власт. (Разпространението им беше забранено от ЦИК, защото атакуваха "Да, България" по време на предизборната кампания. Сцената заслужава да бъде нарисувана и изложена в музей на българската държавност.)


- Цацаров разпитва събеседника си защо му е да се занимава с подкрепа на "Да България" (конкретно спомената партия), като има "хубав бизнес"; и още, защо вестникът му и художникът Христо Комарницки интерпретират събитията по определен начин... Забележете - тези въпроси се задават от главен прокурор на издател на вестник.


- Цацаров уведомява Сашо Дончев, че комуникациите му са под контрола на службите и според разказа на Дончев прави това под формата на вледеняващ реторичен въпрос: "Ама вие нали не се съмнявате, че вашата кореспонденция и телефон се контролират."


- След като Сашо Дончев съобщава на журналиста Сашо Диков за срещата, получава обаждане от посредника Гергов :"Много говориш по телефона". Дончев е сезирал вече - по думите му - Националното бюро за контрол над СРС, да извърши проверка дали е бил обект на СРС.


- Дончев е готов да свидетелства пред парламентарна комисия, която да разследва случая.


- И най-важния формален детайл: срещата и разговорът се провеждат пред свидетел - бизнесмена и политик Георги Гергов, в неговия офис.


Разказът на Сашо Дончев в телевизионното интервю дойде след като главният прокурор в официална позиция обяви, че срещата е била по искане на бизнесмена и го обвини в натиск.


Да видим реалността: Главен прокурор, въоръжен с най-голямата процесуална власт в държавата, и доказал, че може да я ползва в широки граници включително и с надскачане на закона, по собствения му израз по повод фалита на КТБ, твърди, че е притискан от събеседника си, който няма никаква процесуална власт която да може да бъде употребена за натиск. Тази конструкция не издържа логически. Поне докато главният прокурор не застане да отговаря на въпроси по твърденията си.


Сашо Дончев също има още какво да изяснява за срещата - защо я е приел и защо е носел писмото от прокуратурата, какво са обсъждали за тази проверка.


Мълчание в президентството


Преди основния въпрос - защо през посредника Гергов главният прокурор си урежда срещите, трябва да бъдат изяснени и опровергани и две лъжи от избълвания в сряда и четвъртък в предварителен пропаганден огън от Пеевските окопи и от вестник "Труд", целящ да неутрализира предстоящите разкрития на Дончев.


Първо, не е вярно че Дончев е огласил за заплахите на Цацаров най-напред пред "някакви дамички почерпен докато келнерите му сервират" (срещата с дамския бизнесклуб е на 30 март). По информация на "Капитал" и последващо проучване на "Дневник", веднага след срещата с Цацаров Дончев се е обърнал към Съюза на издателите и ги информирал за случилото се. На 4 април Съюзът на издателите изпраща писмо до президента Радев с искане за среща по повод обезпокоителната ситуация със свой член издател. Намерението на издателите е да дадат пресконференция след срещата. Тази е всъщност и институционалната логика. (В нормалната държава щеше да се обърне към прокурор, в този случай към Цацаров ли?) Реакция от президента до сряда (19 април) не е имало. Защо снощи в интервюто си Дончев премълча този съществен факт за опита за комуникация с президента, не зная.
Президентската администрация може да коригира или опровергае тази информация.


И второ - не е вярно, че твърденията на Цацаров и Дончев са дума срещу дума. Защото - повтарям, има свидетел. И още - защото е проверима и хронологично, и по съдържание eлектронната комуникация на Гергов, Цацаров и Дончев или на техните секретари при организирането на срещата им в офиса на Гергов, тоест установимо е не само кой на кого е звънял, а и кой кого е поканил. (В нормалната държава това се установява от прокуратурата, в нашия случай - от Цацаров ли?) И понеже отговорът е "да, от г-н Цацаров се установява", Пеевските бухалки могат да гърмят всякакви фишеци.


Защо Гергов


И дойде ред основният въпрос: Защо през посредничеството на Гергов се провежда срещата с Дончев? Защото явно са твърде близки, но Цацаров скри това при избора му за главен прокурор.


Помня, че по време на изслушването във ВСС при избора му за главен прокурор на 20 декември 2012 Цацаров беше попитан за отношенията му с Гергов. И той отговори, че го познава като виден гражданин на Пловдив, "нищо повече".


Имаше обаче и въпрос по повод сигнал до Етичната комисия с твърдение за търговия с влияние по търговско дело, касаещо апортни вноски в дружество контролирано от бизнесмена Гергов (Пловдивският панаир), а именно: че самият Гергов е посочил трите вещи лица, които да извършат оценката на имотите, и че Пловдивският окръжен съд, на който тогава Цацаров е председател, е назначил именно същите вещи лица. Помня добре, че г-н Цацаров много дълго обясни, че делото е било разпределено на случаен принцип, както изисква законът, и че той самият е отсъствал от страната при разпределянето. Но на зададения повторно конкретен въпрос - вярно ли е все пак, че трите вещи лица са посочени от Гергов и същите са назначени от съда, той не отрече: "Това не мога да ви кажа, откровено. Ако е вярно, е практика и по други дела за апорти."


Помня също, че при гласуването на промените в Закона за съдебната власт (ЗСВ) през 2016г. от парламентарната трибуна се чуха най-агресивните и гръмки речи от депутати от ДПС и Патриотичния фронт против предложенията за осветяване на масоните в съдебната власт, а вместо това да подлежат на огласяване членовете на Съюза на съдиите, сякаш става дума за терористична, не за съсловна организация. И в крайна сметка масоните останаха скрити. А е публично известно, че промените и в Конституцията за съдебната власт, и в ЗСВ бяха осъществени под надзора и ревизирани от главния прокурор. Според публикации в сайта "Биволъ", магистратът Цацаров и бизнесменът Гергов били свързани с една и съща масонска ложа. Информацията няма как да бъде проверена (такъв закон прие ГЕРБ със сателитите си и разбира се с ДПС), но си позволявам да я отбележа, нека ме опровергаят.


Описаните съдебно-политически спомени оборват твърдението на Цацаров, че "нищо повече" нямало в отношенията им с Гергов. Оборва го още по-убедително актуалният "Дончевгейт": Само към много свързан, и то по не най-удобни за публичност връзки човек (защото такива връзки са гаранцията за довереност) би се обърнал един главен прокурор, за да си уреди среща с един издател, и то в офиса на въпросния посредник.


Мълчание равно на натиск


Скандалът е огромен, съкрушителен и многопосочен. И може да бъде заглушен само с брутален натиск над БСП и президента.


Този случай не e записи на дискредитиращи върховете на съдебната власт и разделението на властите разговори на "две каки", а жива среща, която вкара Цацаров в сериозен капан. В момента той зависи от свидетеля Гергов и от волята или отказа на политическата върхушка да създаде парламентарна комисия за разследване на случая. Корнелия Нинова е вкарана в трагикомедия дел арте. (Бел. авт. - Текстът е писан преди Корнелия Нинова да обяви в "Панорама", че е поискала оставката на Гергов, той е отказал и тя ще подложи отстраняването му от Изпълнителното бюро на БСП на пленум на партията в събота. А действията й след по думите й "тежък разговор" с него, потвърждават поне част от съобщеното от Дончев за ролята му в срещата.)


Този път случаят няма как да бъде потушен само с неистовата, свирепа отвъд предела Пеевска артилерия.


ГЕРБ, Патриотите и ДПС няма да искат парламентарна комисия. Но Корнелия Нинова, която се кълне, че БСП е опозиция, ще я иска ли, или ще я предложи ли, недай боже? Нали заявява че ще се бори с паралелната държава? Дори да предположим, че Нинова може да прежали Гергов, как ще удържи партията си под очаквания брутален натиск на главния прокурор, който с всички средства, явни и скрити, ще опита да опази непробит своя фронт?


Ами президентът? Който сякаш не смее да отговори на писмото на Съюза на издателите за натиска над Дончев? Нито да отвори стенограмата от срещата за КТБ през 2014 г.? По какви ли причини, как мислите? Дали пък не защото и по двата казуса решаваща е била волята и ролята на главния прокурор...


Какви въпроси само си задаваме... За държавността в европейска България, която била държава с парламентарно управление и с пряко избран от народа президент.


Какво би следвало да се случи


Ако България е държава с действащи институции и реално разделени власти:


- Висшият съдебен съвет би се сезирал най-напред и би започнал проверка за уронване престижа на съдебната власт и да прецени какво трябва да предприеме.


- Главният прокурор би се отстранил сам от поста, докато трае проверката на ВСС.


- Главният прокурор би предприел стъпки за доказване на твърдението си, че не той е поискал срещата с Дончев, а обратното, и за всички останали въпроси, които Дончев повдига, и най-вече да докаже, че му е оказвал натиск по проверки.


- Парламентът би създал парламентарна комисия за изясняване на случая и проекторешение


- Президентът би направил изявление за да се чуе авторитетната независима позиция на държавата


А какво виждаме дотук: мълчание. (Ако не броим отработения способ - пълен обстрел от Пеевските медии срещу дръзналия да говори срещу главния прокурор.)

Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2379 Неутрално

  Пореден тест! Надежда всяка тука оставете.

 2. 2 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Повтарям: Кремъл-гергов-цаца, останалото е следствие...

  Имало едно време ссср...
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Ivailo Asparouhov
  Ivailo Asparouhov
  Рейтинг: 400 Неутрално

  А на бас, че и това чудо ще е за 3-4 дни

 5. 5 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9070 Разстроено

  Боже колко мъка има из властта, измежду милионерите и в пустата му прокуратура. Има да чакам децата ни да се завърнат от чужбина...

 6. 6 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 920 Неутрално

  "Ако България е държава с действащи институции и реално разделени власти"
  Блаженни са вярващите. В БГ от 2009 година се управлява от ГЕРБ, БСП и ДПС.
  Кой сложи Цацата за ГП? КУРнелия Нинова е с нисък интелектуален капацитет, за да свърши каквото и да е било. Фуражката е под чехъл, не само на собствената си жена, а и на Дебелата Берта/Иляна Йотова. Те. нищо няма да обели.
  Гербаджиите стоят в основата на всички силови практики при досъсипването на съдебната система- от фамилни назначения/вече с присъди/ до безконтролни повсеместни подслушвания .
  Цацата е само следствието , причината е другаде.
  При този парламент ще стане още по лошо - дедесарите са във властта, интересите са огромни, а безпрнципните и делокожи съюзи/виж Волен Сидеров/ само доказват, че гербаджиите са всъщност най-голямата олигархична структура. Децата на комунистите изядоха старата баба БКП.
  Честито на затъпелия панелен електорат.

 7. 7 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 957 Разстроено

  Ако България е държава с действащи институции и реално разделени власти:
  —цитат от коментар 0 на Статията


  Е, да! Ама не сме такава държава!

  Да разлая троловете!!
 8. 8 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Дончев бял като едно невинно херувимче.
  Христоматиен пример за поръчкова "журналистика ", дано поне да е добре платена.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 9. 9 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 957 Любопитно

  До коментар [#6] от "SSS":


  КУРнелия Нинова е с нисък интелектуален капацитет, за да свърши каквото и да е било. Фуражката е под чехъл, не само на собствената си жена, а и на Дебелата Берта/Иляна Йотова.
  —цитат от коментар 6 на SSS


  Тоя май бие всички рекорди за "умен" Президент! Че предстоят пет години!
  Дано да продължи в същия стил, та да си изпроси импийчмент!

  Да разлая троловете!!
 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10640 Неутрално

  Цацаров, ако не падне (което е наитина трудно при тази власт) ще влезе в продължителна карантина от партии и публичен живот...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4948 Неутрално

  Права сте, Петя! Но, ако прочетете коментарите, ще се отчаете като мен!

 12. 12 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  Всичко в тази държава е гнило и докато Цацаров е главен прокурор, няма надежда да започне някакво положително развитие.

 13. 13 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4948 Неутрално

  До коментар [#12] от "Fiji":

  Проблемът не е в Цацаров! Проблемът е КАК се избира главен прокурор, членове на ВСС и председатели на съдилищата! Помните ли как бе избрана Янева? Основното и качество бе, че била "семейна приятелка" на Цвъчко! Докато критериите са такива, няма да има промяна!

 14. 14 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 831 Разстроено

  На теория това може и да е скандално, но чисто практически проблем няма. Ще отмине и тази пошла сценка. Като едно от многото действия на слабата и бездарна пиеса "Вечният нашенски преход"... Не вярвам някой от "героите" в пиесата да тръгне да проявява достойнство и морал, смелост, или мъжество, в нашите условия това е равно да режеш клона, на който си високо-поставен...

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 15. 15 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Претръпнахме към безобразията на главния мафиот /прокурор/

 16. 16 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1353 Любопитно

  До коментар [#8] от "qwertqwert":

  Да кажем че не е бял.Да кажем,че направо е черен.
  Е...това прави ли ги другите по-малко ла####и?
  Като как същността на Дончев,променя бардака и мастиите в него?
  КАК!?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 17. 17 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1353 Гневно

  Ей за това на,се ометох/евакуирах от мястото,наричано България.
  Такива бардаци са само кавказките и балканските територии.А,да не забравим и Раша.
  Не мога да проумея що за дебили са елитите ни.
  Отврат.И това е само върха на айсберга.Отдолу е още по-чудно.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 18. 18 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2379 Весело

  Това на снимката не е Сотир Цацаров, това е Силвестър Сталоун:)

 19. 19 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Байгън, повтарям си коментара.
  Излезе пълна версия на интервюто на Дончев в BiT. Големият спор е на кого е водещата роля:
  Водещата роля е на Цацаров, Гергов е посредник - версията на BiT.
  Тц!
  Водещата роля е на Гергов, който олицетворява правителството, по силата на което си позволява да ползва и прокуратурата.
  Схемата от приватизацията на Пловдивския панаир се повтаря. Правителство, община и съд работят срещу държавата, в полза на Гергов, руския гражданин.
  Вторичните заключения касаят BiT и "Да България"...
  Интервюто в текст, където има и линк към видеото - https://clubz.bg/53044-sasho_donchev_cacarov_mi_kaza_che_telefonyt_i_korespondenciqta_mi_se_kontrolirat

  За вторичните заключения - след малко.

 20. 20 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#19] от "plebs":

  Интересни са вторичните заключения и особено това с Да,България и връзката И с един собственик на медия.

 21. 21 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4948 Неутрално

  До коментар [#17] от "sandman":

  Разбирам Ви и не Ви виня, че сте се изнесал! Въпрос и Право на избор! Аз съм от тези, които се крепят на зрънце надежда! Но и моята надежда се изпарява. И то не заради т. нар. ни "елити", а заради обикновените хора! Просто прочетете коментарите под подобни статии в Дневник (не в Шишовите парцали) и ще ме разберете! Забележете колко от коментиращите в Дневник се радват, че една от партиите (Да България), борещи се срещу статуквото не влезе в парламента!

 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4948 Неутрално

  До коментар [#20] от "gobay":

  Значи проблемът е с връзката на Да България с "кръга Капитал" / Прокопиев, но няма никакъв проблем във връзката на Цацаров със Шиши! Браво! Поздравления!

 23. 23 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4221 Гневно

  В една нормална държава съобщеното от Сашо Дончев би било достатъчно Цацаров да бъде изхръвлен като мръсен парцал ИЗОБЩО от съдебната система!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  "Водеща: Нещо друго конкретно извън книжката, извън забележките му, че харесвате „Да, България“. Всъщност чакайте да изясним нещо.
  Водеща: Вие имате ли някакви отношения с Христо Иванов извън това, че го познавате, както вие казвате?
  Водеща: Финансирали ли сте вие или ваш близък партия „Да, България“?
  Водеща: Поиска ли да се разграничите публично от „Да, България“?
  Водеща: До този момент вие знаехте ли, че г-н Гергов и г-н Цацаров са близки?
  Водеща: ... Вие осмелихте ли се да зададете въпрос на главния прокурор - той откъде например има информация, че вие сте близък с Христо Иванов или че се познавате, или че въобще може да става дума за някакво общение?
  Водеща: Как се слага точка, г-н Дончев, при положение че от едната страна ви казват, че ви слушат телефона, а от другата главният прокурор ви рекламира книжка, която е анонимна и е издание на Пеевски?
  Водеща: ... Тъй като до голяма степен главният прокурор в България е безнаказан, вие знаете. Но все пак може ВСС да се опита да му потърси някаква отговорност, макар че аз не съм оптимист за това, като знам ВСС как се държи по принцип спрямо Стори Цацаров. Може ли обаче да кажете още някакви подробности от тази среща, които да изяснят неговата роля?
  ..."

  Супер професионална журналистика! Особено последния "въпрос". И супер нагласено интервю. В телевизия, управлявана от Нери Терзиева, бившата говорителка на Дончев. За партия, към която издателите на Икономедия и Медиапул са безусловно пристрастни. Липсва само "зебрата" на Огнян Донев за да се попълни състава на "съюз на издателите в България" Които роптаят срещу схемата "бизнес+партия+медии" и обявяват това за порочния модел "Пеевски".
  НАХАЛНО!

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8872 Неутрално

  Положението е стигнало дотам, è нито Цацаров ще си подаде оставката, нито ВСС се разследва нещо, нито парламентарна комисия ще има, нито президента ще посмее да вземе отношение. На ред е улицата. Те само от улични бунтове се стряскат.

 26. 26 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2031 Весело

  Новото съдържание на модела КОЙ: Трима бизнесмени, клиенти на съдебната система, си правят партия, която се фокусира върху реформата на съдебната система.

 27. 27 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4507 Неутрално

  Лошото е че последният тест отдавна го преминахме , ставащото сега и преди в продължение на четвърт век( стршно е дори да си помисли човек ) е именно резултат че не сме издържали теста.

  klimentm
 28. 28 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  Браво на Петя! Най-ясното и безкомпромисно описание на станалото което досега съм чел! Ако бяхме нормална държава досега пред офиса на Цацаров, парламента и президентството щеше да има десетки хиляди... За съжаление не съм оптимист :(

  Да го видим Дългия какъвто "борец" срещу мафията се пише дали ще посмее да се захване с тази тема. И в това не съм оптимист.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 29. 29 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Главният прокурор би се отстранил сам от поста, докато трае проверката на ВСС.

  - Главният прокурор би предприел стъпки за доказване на твърдението си, че не той е поискал срещата с Дончев, а обратното, и за всички останали въпроси, които Дончев повдига, и най-вече да докаже, че му е оказвал натиск по проверки.

  Така би било ако имахме Главен прокурор. Само, че ние имаме Главен Цацаров на републиката и нищо няма да се промени.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3104 Весело

  Буря в легена с протестъри! "Скандалът е огромен, съкрушителен и многопосочен" или как да предрешим руската мастия в рицарски доспехи. Боже, прибери си верисиите.

 32. 32 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  До коментар [#10] от "penetrating":
  Журналистите трябва с публично писмо с копие до ЕК да попитат Главният прокурор на Република България какво обсъжда в офиса на Почетният консул на Русия във България Георги Гергов ?
  Този скандал трябва да се изнесе на Европейската сцена за да се види ясно Кой е топлата връзка между Русия и независимата Българска прокуратура.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 33. 33 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10640 Неутрално

  До коментар [#32] от "Танас":

  Добра идея, но неосъществима, но посланиците на Германия, Холандия са тук и те могат да се включат на съвместна публична среща с политици като Борисов "любимеца", Нинова "опозиционерката" и Цацаров с темата :)
  Въпросите са:
  - ще има ли разследване от страна на прокуратурата и как ще се провери с Цацаров, останал начело?
  - ще има ли парламентарна комисия и какво ще поиска тя от Цацаров?
  ЕС е рамка, но ние трябва да си решим проблемите сами...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 34. 34 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Как хубаво всичко знае Петя!? Пък га стане въпрос за Борисов и ГЕРБ каква мъгла я обхваща... да се чуди човек

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 35. 35 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Поредният опит на Петя Владимировна да направи герой от Корнелия Нинова.

  Няма шики-мики.
 36. 36 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  До коментар [#34] от "oporna_to4ka":

  Никъде не е изкарала виновен Борисов Губи тренинг. другарката, старост-нерадост.

  Няма шики-мики.
 37. 37 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 616 Любопитно

  ,,щеше да има десетки хиляди... За съжаление не съм оптимист :"
  До коментар [#28] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  Значи,че и вие няма да излезете да протестирате.

 38. 38 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1614 Неутрално

  Браво на Петя! Най-ясното и безкомпромисно описание на станалото което досега съм чел!
  —цитат от коментар 28 на Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?


  :-D
  На деди Фреди му било ясно. Аз пък се обърках още повече. Вместо да пише за т.н. "паралелна държава", за руски слугинаж, нерагламентирани контакти и душеприказни излияния на ямболския газов посредник за любимците й от "Да България", за динената кора, подложена на Цацаров от неговите си хора (ДпС и БКП), другарката вдига вежди от липсата на реакция на... президента (нали и той е от същия кървавочервен сой), хахахха... Може ли Цацаров да си се среща където и с когото поиска се пита в задачката, при това без цялата държава да настръхва от всяка негова казана (или преразказана) дума. Този път обаче липсва запис от разговора или другарите от "Биволъ" още не са го разделили на парчета, за да поддържат съспенса и "бурята". Емблематичното е, че разговорът е преразказан не от кого да е, публично Цацаров е наречен "нахалник" (то си е така, въпреки че "наглец" е по-точната дума) , а "БКП на К(-орнелия)" е разтресено до основи. Кой и защо е недоволен и дали накрая са му скроили кюляфа на Костинбродския превратаджия. Тези въпроси Петинка не си задава. Не й трябва да задълбава. Както винаги.
  Апропо, някой сеща ли се, защо Дончев се поставя във фокуса на общественото внимание точно в момент, когато правителството трябва да се занимава с цената на руския газ? Дончев излиза "борец" за справедливост, демокрация и силна, независима прокуратура, Цацата е в оправдателен режим, Корни е турена в ъгъла и пред оставка, а махленските клюкарки от всякакви "гейт"-ове слагат "Нова Бразилия" на печката. Милите ни те комуняги! Да ги разцелуваш просто... Барабар със "знамето" им.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 39. 39 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#38] от "Непукистка":

  "......Дончев излиза "борец" за справедливост, демокрация и силна, независима прокуратура, Цацата е в оправдателен режим, Корни е турена в ъгъла и пред оставка,..."
  Без да иска, без да иска много добре му се получи. Направо - получи се Еерониияя :) :)

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 40. 40 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Това е подъл удар под кръста срещу Радан Кънев. Разбива тезата му за "тримата шишковци" Според Радан Кънев - Цацаров, Пеевски, Борисов. Оказва се, шишковците са - Цацаров, Пеевски, Гергов. Лошо. В гарнитура със съветски газовик.

 41. 41 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 851 Неутрално

  А съветският газовик каза тая сутрин в ТВ ефира, че още не бил си оправил сметките с Газпром. И че Първанов се обаждал на Путин да го притисне да сложи човек на Първанов в управлението на Овъргаз. Какво става тук? Бунт на кораба? Сашо Дончев еманципиран от руснаците?

 42. 42 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3337 Неутрално

  Цацаров изигра една несравнимо по-лоша роля при атаката срещу КТБ. Всичко тръгна от абсурдните обвинения в подготовка за убийство и обиските в помещения в сградата на банката, като и за двете след това се оказа, че "не било така, а иначе". И абсолютното бездействие на прокуратурата, когато действаща банка (каквато и да е тя, но действаща) се атакува брутално пред очите на всички. Всичко това доведе до щети в милиарди, платени от данъкоплатците! Последва ли нещо? Имаше ли медийна реакция за ролята му в този многократно по-голям скандал? Нищо! Пълно мълчание! А сега шум до небесата! Двата случая са несравними по размерите си - все едно да сравняваш раково заболяване с настинка! Е, когато мълчиш по първия и тръбиш по втория, нещо в достоверността куца!

  Мърфи е оптимист!
 43. 43 Профил на Другарката Михайловна
  Другарката Михайловна
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Театър на абсурда.

  Нито на Цацаров вярвам, нито пък на другаря Дончев!

  Кой кого канил, кой кого заплашвал - лъжат и двамата като дърти цигани.

  Пълен смях са както независимите институции, така и пишман бизнесмените.

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 44. 44 Профил на the saint
  the saint
  Рейтинг: 8 Гневно

  По Площадите !!! Да излезем Всички по Площадите !!! Друг начин Няма . Трябва да си вземем държавата обратно ! По Площадите !!! По Площадите !!!

  Всички мои усилия се състоят в това да избавя хората от глупостта и да им прибавя честност. - Волтер
 45. 45 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Какво става тук? Бунт на кораба? Сашо Дончев еманципиран от руснаците?
  —цитат от коментар 41 на nik_77.


  Без солидни козове не вярвам да има бунт. Някаква постановка е, ама какво винаги много дим и дезинформация и докато ние тук се джафкаме за глупости, върви основния план. Щото бунта се наказва с чай или олово.

  Няма шики-мики.
 46. 46 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  По Площадите !!! Да излезем Всички по Площадите !!! Друг начин Няма . Трябва да си вземем държавата обратно ! По Площадите !!! По Площадите !!!
  —цитат от коментар 44 на the saint


  Прокопи, ти ли си?

  Няма шики-мики.
 47. 47 Профил на Vidin_123
  Vidin_123
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Кефи обаче как до към 30-ти коментар липсват троловете и изведнъж се включват дружно да браянт Шишковците :-)

 48. 48 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 529 Весело

  Как хубаво всичко знае Петя!? Пък га стане въпрос за Борисов и ГЕРБ каква мъгла я обхваща... да се чуди човек
  —цитат от коментар 34 на oporna_to4ka


  Явно не си чел достатъчно от Петя Владимирова . Чукча не чтатель,чукча писатель !

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 49. 49 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Гневно

  До коментар [#1] от "hammurabi":

  тестове-местове, глупости-млупости.

  без да ги избесим тия престъпни червени боклуци, промяна към добро няма да видим.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 50. 50 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  До коментар [#40] от "nik_77.":

  Бай Х си изигра ролята миналата година ,като се опита да отстрани Дончев от газовия пазар.Сега се е снишил защото като се ритат атовете, магаретата страдат. Шиши яко се е устремил към газовия пазар.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4221 Неутрално

  На теория това може и да е скандално, но чисто практически проблем няма....
  —цитат от коментар 14 на Йоаникий

  Как може да кажеш че нямало проблем!?
  Главният прокурор на страната, личността, която трябва да брани справедливостта, принципността и безкористността на съдебната система, си прави тайни срещи, в частни офиси с бизнесмени, чиито желания и щения тепърва ще се разнищват.
  Цацаров трябва не само да бъде свален от позицията му на главен прокурор, но изцяло изхвърлен от съдебната система, защото сега вече той се превръща в главен носител на корумпираността и пристрастността в страната.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#8] от "qwertqwert": .... Като как същността на Дончев,променя бардака и мастиите в него?КАК!?
  —цитат от коментар 16 на sandman


  Виж, тук въобще не става въпрос за Дончев. Тук коментираме темата за институцията "главен прокурор". Тук дори не става въпрос и за личността Цацаров - той така се е овъргалял в лайна, че оправия за него няма!

 54. 54 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Ето тука е ключа за мазата. По мое преброяване депутатите които бяха за обявяване членство в масонските ложи бяха под 50. Направете си сметка какво завладяване на публични ръководни, законодателни места от масони които се_ат всички в едно гърне има

  "Помня също, че при гласуването на промените в Закона за съдебната власт (ЗСВ) през 2016г. от парламентарната трибуна се чуха най-агресивните и гръмки речи от депутати от ДПС и Патриотичния фронт против предложенията за осветяване на масоните в съдебната власт, а вместо това да подлежат на огласяване членовете на Съюза на съдиите, сякаш става дума за терористична, не за съсловна организация. И в крайна сметка масоните останаха скрити. А е публично известно, че промените и в Конституцията за съдебната власт, и в ЗСВ бяха осъществени под надзора и ревизирани от главния прокурор. Според публикации в сайта "Биволъ", магистратът Цацаров и бизнесменът Гергов били свързани с една и съща масонска ложа. Информацията няма как да бъде проверена (такъв закон прие ГЕРБ със сателитите си и разбира се с ДПС), но си позволявам да я отбележа, нека ме опровергаят."

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 55. 55 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  От началото на прехода не сме имали свестен главен прокурор. Всичките бяха платени слуги на олигархията, изпълняващи поръчките на господарите си. Поръчкова прокуратура, поръчкови магистрати, поръчкова съдебна система, парите решават всичко.

 56. 56 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Български нрави. Двама се осраха и поляха с нечистотии всички политици и институции. Ха сега последните да се обясняват, имат ли, нямат ли сестри. Все пак, след като в статията се констатира, че "...зад гърба на съюзените да бранят териториите си власти начело с главния прокурор, е щракнал сериозен капан...", не е ли логично да се попита: "Кой заложи капана?!" и то с акцент върху ... Президентството!!

 57. 57 Профил на Негласуваната оставка на Ръдан Кънев
  Негласуваната оставка на Ръдан Кънев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Главният прокурор на страната, личността, която трябва да брани справедливостта, принципността и безкористността на съдебната система...
  —цитат от коментар 52 на Храбър

  Тоя глупендер изби рибата... Я кажи в кой закон са записани тия рицарски обязаности на главния прокурор? И що не се възмущавахте, когато Лозан Панов и останлите от драгалевската хунта участваха в "политически" (а всъщност определено мафиотски) проекти на Прокопиев? Или съдиите не трябва да "бранят справедливостта, принципността и безкористността на съдебната система"?

  Кога малкото БКП ще гласува оставката на Ръдан Кънев? На бас, че ДС ченгето Атанасов вече е организирал "преизбирането" му!
 58. 58 Профил на jessony
  jessony
  Рейтинг: 458 Гневно
 59. 59 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  До коментар [#21] от "vassilun":

  " Забележете колко от коментиращите в Дневник се радват, че една от партиите (Да България), борещи се срещу статуквото не влезе в парламента!"

  Радваме се и то много! И това е защото "Да!България" е мимикрия на същото долно комунистическо котило! Вижте само кои са основателите! Лакоми наследници на бившите грабители на България! Не мога да разбера само, къде ви е на вас акъла да го разберете!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 60. 60 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3337 Неутрално

  До коментар [#42] от "султана глаушева":
  И вие всичките на куп, дето не щете и да прочетете за какво иде реч, сте пълни кретени!

  Мърфи е оптимист!
 61. 61 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  Буря в чаша с чешмяна вода, май, май?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 62. 62 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#42] от "султана глаушева":

  Не знам за Дончев Цацаров, ама за пирамизата КТБ си много далече от истината....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 63. 63 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Значи един "бизнесмен" кани в офиса си друг "бизнесмен" на среща с главния прокурор? Както какъв го викат, като какъв е там главният прокурор и защо "бизнесменът" въобще отива? Може би това трябва да са първите въпроси, които да си зададем...

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3857 Неутрално

  До коментар [#36] от "Натътрузен десебар, слуга на БСП":


  До коментар [#34] от "oporna_to4ka":Никъде не е изкарала виновен Борисов Губи тренинг. другарката, старост-нерадост.
  —цитат от коментар 36 на Натътрузен десебар, слуга на БСП


  И изобщо ги споменава чак след средата.Аз съм изненадан!Явно Прокопиев се ослушва нещо....

 66. 66 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Резулнаните от теста ще доведат до ...екзекуции!
  Поради изчерпване на консенсусния арсенал.
  !

 67. 67 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3285 Неутрално

  Моето скромно мнение е, че от произволните тълкувания на недостоверни твърдения, поднесени с псевдо-интелектуална претенциозност от "противоречива личност" като Сашо Дончев Кърваво писмо не става. А и да става - не бива.

 68. 68 Профил на today
  today
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Да кажа за пореден път, трябва да има някаква прокуратура на ниво ЕС, която да разследва висши политици, висши държавни чиновници, и висши магистрати. За да е наистина независимо разследването, просто няма друг вариант.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 69. 69 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Браво,Владимирова! Много добър анализ!!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 70. 70 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 937 Неутрално

  До коментар [#59] от "lz2":

  Нещо по темата на статията имаш ли да кажеш?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 71. 71 Профил на babagicka1
  babagicka1
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Уважаема Петя , като че ли пропускате /нарочно или не/ , че видния представител на бълг. народ в този парламент Г.Гергов съвсем случайно притежава двойно гражданство /руско и българско/ , както и че е толкова много ценен за Русия , че е избран за неин почетен консул в Пловдив.....и става толкова интересно , почти като в шпионски роман....по действителен случай...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK