Очаква ли се импийчмънт на Тръмп

Доналд Тръмп

© Associated Press

Доналд ТръмпБукмейкърите дават по-малко от 50% шанс на Тръмп да завърши президентския си мандат. Предвид че не са известни проблеми с общото здраве на американския президент, а съвременните служби за сигурност гарантират като цяло високо ниво на сигурност на висшите служители, най-вероятен начин Тръмп да не бъде повече президент изглежда процедурата по импийчмънт. До втората седмица на май букмейкърите даваха 80-90% Тръмп да завърши мандата си и когато историята с руската връзка се развихри с нова сила, числата полетяха в обратна посока. Да видим какво доведе до тези очаквания, какво всъщност представлява процедурата по импийчмънт и как би завършила тя.


На 8 май излезе новината, че Обама недвусмислено е предупредил Тръмп, че вече бившият му съветник по сигурността Майкъл Флин води неприемливи контакти с руснаците. Белият дом отговори, че Тръмп е останал с впечатлението, че Обама се шегува.


На 9-и Тръмп уволни директорa на ФБР Джеймс Коми, а самият Коми разбра за това от новините и според колегите му първата му реакция е била, че "това е една сравнително смешна шега".
На 10-и Тръмп се срещна в Белия дом с Лавров (руският външен министър) и Кисляк (руският посланик в САЩ, многократно обвиняван, че е руската връзка с щаба на Тръмп).


На 11-и Тръмп каза, че е уволнил Коми, защото "Тази руска работа с Тръмп и Русия е измислица".


На 12-и Тръмп заплаши в Twitter: "Джеймс Коми да се надява, че няма записи на разговорите им, преди да започне да говори с медиите."


На 15-и излезе информацията, че Тръмп е споделил с руските дипломати от срещата си класифицирана информация, която може да навреди на сътрудничеството между разузнавателните служби на САЩ и техните съюзници.


На 16-и стана ясно, че Коми пази записки от всичките си важни срещи, а според бележките му от срещите с Тръмп американският президент го е помолил да спре разследването за руските връзки и да прати в затвора журналисти, които публикуват изтекла информация.


На 17-и друг бивш директор на ФБР - Робърт Мюлер, беше назначен като независим специален прокурор по "руското разследване".


На 18-и за първи път представител на демократите в Конгреса излезе с реч за започване на процедура по импийчмънт. От вътрешната опозиция на Тръмп в самата Републиканска партия коментираха, че "ако казаното от Коми е истина, ще трябва да се предприемат мерки", а дори поддръжниците на Тръмп казаха, че не могат да защитят президент, който "постоянно сменя версията си (за уволнението на Коми)".


В следващите дни източници близки до разследването отбелязаха, че има сериозен напредък и са открили нови връзки, включително и финансови, между близки до Тръмп хора и руснаците, а все повече от лицата на републиканците, които досега стояха твърдо зад Тръмп, започнаха да поставят под въпрос интегритета му.


Оттук нататък разследването върху руското влияние над американския политически процес може да стане значително по-публично. Най-вероятно тази сряда Джеймс Коми ще даде публично показания пред комисията в Сената, а новият специален прокурор ще изиска записките на Коми и евентуални релевантни записи на разговори, както и свършената досега работа по разследването от ФБР. Събраните досега доказателства, показанията на Коми и десетките срещи на близки до Тръмп с представители на руската власт ще докажат, че съществува руска следа в американското президентство.


Големият въпрос е дали Тръмп ще бъде хванат за едно или няколко от следните неща: възпрепятстване на правосъдието (с действията си в защита на Флин), тайна сделка с руснаците по време на президентската кампания или търговия на влияние след това.


И за трите хипотези има множество косвени доказателства, но ще са необходими и преки. По разследването за възпрепятстване на правосъдието Тръмп трудно ще се измъкне, предвид че самият той коментира уволнението на Коми в контекста на руското разследване, а след това стана известно, че на срещата в Белия дом с руските представители се е похвалил за това, че директорът на ФБР повече няма да го притиска. Ключово за другото хипотетично обвинение (търговия на влияние) ще бъде да се проследи паричен поток.


Ако в разследванията (досегашното на ФБР, настоящото на специалния прокурор и това в Сената) се намерят преки доказателства по възможните обвинения, Тръмп със сигурност ще влезе в процедура на импийчмънт.


Много важно е да сме наясно какво точно представлява процедурата по импийчмънт. Тя е хибрид между политически и правен процес. За да започне, трябва да бъде внесено предложение в Конгреса (долната камара), за което ще са нужни 50% плюс един гласа в подкрепа на процедурата. Със сигурност "за" биха гласували всички демократи (193-ма от общо 435 народни представители), но за да достигнат нужното мнозинство, ще са им необходими около 20 от гласовете на представители на републиканците. Повече от вероятно е да се намерят достатъчно републиканци, които да гласуват "за". Когато това стане, започва същинската процедура по импийчмънт, в която Сенатът (горната камара) събира доказателства, изслушва свидетели и в крайна сметка гласува дали президентът е извършил престъпления, заради които трябва да бъде свален от поста си.


Досега в цялата американска история само трима президенти са влизали в такава процедура. През 1868-а президентът Андрю Джонсън уволнява силно популярния си военен министър и въпреки че е в директно нарушение на законовите изисквания и че самият Сенат връща военния министър на поста му, Джонсън остава президент по силата на един глас в Сената.


През 1974-а Ричард Никсън влиза в процедура по импийчмънт по обвинение във възпрепятстване на правосъдието. До гласуване в Сената не се стига, след като популярността на Никсън пада рекордно ниско, президентът губи влияние в собствената си партия и сам подава оставка преди гласуването.


Последно през 1998-а Бил Клинтън отговаряше на обвинения за лъжесвидетелстване и възпрепятстване на правосъдието и въпреки че Клинтън в действителност беше излъгал под клетва, никой от Демократическата партия не гласува за отстраняването му, защото обвиненията към тогавашния президент нямаха сериозна релевантност към действията му като държавен глава, а общественото мнение, изненадващо, беше в негова полза. Въпреки че процедурата по импийчмънт доби огромна публичност, в крайна сметка дори някои републиканци гласуваха в полза на Клинтън.


Така досега в американската история има два неуспешни опита за сваляне на президент чрез процедура за импийчмънт и един, в който президентът сам решава да подаде оставка, след като губи подкрепа от представителите на собствената си партия в Сената.


В това всъщност е и ключът към резултатът от процедурата за импийчмънт. За да започне тя, е необходимо обикновено мнозинство в долната камара, но за да завърши с премахването на президента Тръмп, е необходимо мнозинство от 2/3 в Сената (67 от 100 сенатори). В момента републиканците имат 52-ма сенатори, а демократите 48. В Америка и сенаторите, и конгресмените се избират чрез мажоритарна система, а съществува и политическата традиция недоволни от своите представители граждани да гласуват за опонента му, дори и когато не са съгласни с идеологическите му позиции.


Обяснено по-просто, конгресмените, които се явяват на мажоритарни избори на всеки две години, са особено внимателни да не разсърдят собствените си избиратели (следващите редовни избори за Конгреса са в края на 2018-а). Всеки отделен сенатор се явява на избори на шест години, но са разделени на три групи, така че отново има избори на всеки две години. Изборите за Сенат също са мажоритарни и тъй като всеки сенатор представлява цял щат (по двама сенатори за всеки от 50-те щата), той се радва на сравнително висока независимост от партията си. Отново казано по-просто, как биха гласували сенаторите в евентуална процедура по импийчмънт зависи най-вече от две неща: дали по време на процеса Тръмп губи (както Никсън) или печели (както Клинтън) популярност; дали републиканските сенатори имат сериозни основания да смятат, че трендът в популярността на Тръмп може директно да рефлектира върху изборите, на които отделният сенатор ще се яви.


Така, ако вярваме на букмейкърите, в момента има 50% шанс да се развие следният сценарий: специалният разследващ Мюлер открива преки доказателства, че Тръмп е опитал да възпрепятства разследването срещу Флин или директно е търгувал влияние с руснаците; Конгресът гласува започване на процедура по импийчмънт; след няколко месеца на изслушвания поне половината републикански сенатори са готови да гласуват за свалянето на Тръмп, а той е принуден или да подаде оставка, или да премине през унизителното гласуване за отстраняването му.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Пропуснали сте да добавите и последните разкрития около зетя на Тръмп - Къшнър.

  Every cradle is a grave.
 2. 2 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1433 Весело

  Някои очакват и камбанките на коча да паднат, по-точно много им се иска.
  Ама те все не падат, пущините.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1799 Неутрално

  И да има Импийчмънт за да мине ще трябва да бъдат доказани много сериозни злоупотреби и тежки престъпления с власт.

 4. 4 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хилъри Клинтън се оказа много зла губеща. Превърнала е Вашингтон в блато.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 5. 5 Профил на Mатематик
  Mатематик
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Не, не се очаква, ще си изкара мандата човека, за да ни разсмива постоянно с плебейските си изпълнения, голямо шоу прави.

  "We should not have to choose between bigots of the left and bigots of the right."
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Доколкото си спомням може да се стартира процедура за импийчмънт заради измяна, подкупничество или други тежки престъпления и провинения или ако има присъда за подобни провинения.

  Друга история е в сената дали ще се оформят 2/3 от гласовете за това. Тая бариера за сега не е преодолявана. Но винаги има първи път!

  Имало едно време ссср...
 8. 8 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  Малко вероятно, лисица е и тези около него ще го отнасят - и зетя може да изгори.

  The best way to predict the future is to invent it.
 9. 9 Профил на block
  block
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Хилъри Клинтън се оказа много зла губеща. Превърнала е Вашингтон в блато.
  —цитат от коментар 4 на socialen


  с ей тия две нежни ръце е сипвала ... блатна смеска по улиците на Вашингтон. А тръмп невинно е нагазил там и без да иска се е улял.

  харесва ми социалната ти мисъл хахаха

 10. 10 Профил на dobrielenkov1
  dobrielenkov1
  Рейтинг: 217 Гневно

  Абсолютно ясно стана, че Тръмп играе с руснаците. Само не знам дали ще го хванат в крачка, или пак ще заметат историята някак. Ама ако го хванат, няма да му се размине със сигурност.

 11. 11 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2689 Весело

  "Тръмп е останал с впечатлението, че Обама се шегува."

  Не може да се отрече, че Тръмп се справя добре с ролята на шоумен!

  Смятам, че ако не влезе в затвора, ще може да започне ТВ предаване за хуморески:)

  Модератора е неадекватен!
 12. 12 Профил на dobrielenkov1
  dobrielenkov1
  Рейтинг: 217 Гневно

  Но за всичко е виновна ужасната кандидатура на Хилари.

 13. 13 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#3] от "chicago514":

  "стана ясно, че Коми пази записки от всичките си важни срещи, а според бележките му от срещите с Тръмп, американският президент го е помолил да спре разследването за руските връзки и да прати в затвора журналисти, които публикуват изтекла информация."

  Това е предостатъчно, ако се докаже...

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 14. 14 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Тръмпи е инат и се очаква да върви по ръба на ножа и до края на мандата си.
  Колкото до импийчмънт, не вярвам.
  САЩ нямат нужда от разклащане на кораба...

 15. 15 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1178 Весело

  Хилъри Клинтън се оказа много зла губеща. Превърнала е Вашингтон в блато.
  —цитат от коментар 4 на socialen


  Путин да не и е носил материал от болотный... Че там много!

  Имало едно време ссср...
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на coxo
  coxo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Все още очаквам доказателства за връзки на Тръмп с руснаците и за договорки с тях за подпомагане на кампанията му, но освен бошлаф приказки и прескачане от тоя, на оня, че на третия, друго няма. Ако изобщо е допуснато такова влияние - това означава провал на службите на Обама да се справи с него. Чудя се дали щяхме да сме свидетели на същата истерия ако Клинтън беше спечелила, при положение, че доказателства за това, че и тя, и мъжът й, и общата им фондация са взимали пари от руснаците, за да прокарват техните интереси на американска земя?

 18. 18 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 674 Весело

  „Очаква ли се импийчмънт на Тръмп“
  Очаква се...очаква се оргазъм от цъфтежа на налъмите...

 19. 19 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Импийчмент е сравнително сложна процедура, и мисля, че няма да е приложена спрямо Тръмпиту!
  Импийчмент не беше приложен и спрямо Никсън, но го принудиха да си подаде оставка!
  Начините да принудят Тръмпиту да напусне Вашингтон и без импийчмент са много!
  Пътник е!

  Да разлая троловете!!
 20. 20 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1469 Весело

  Не, не се очаква, колкото и да му се иска на "прогресивното" човечество в САЩ и във форума.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 21. 21 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Всичко зависи от независимия прокурор, до какви резултати от разследването ще стигне.Иначе нашите местни, руски подлоги много им се иска без разследване да оневинят Тръмп,но процедурата е задействана.Както се вижда много от сенаторите и конгресмените не се влияят от политиката на партията на която принадлежат,и ще гласуват по съвест ако се стигне до импийчмънт!

 22. 22 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 914 Любопитно

  До коментар [#16] от "Феникс":

  И че някой се меси в изборите за американски Президент, е нещо ново?
  А, стига де!
  Още Хитлер се опитва да повлияе на изборите на Рузвелт, WWII!

  Да разлая троловете!!
 23. 23 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Не е ли о- добре да изчакаме да завърши специалното разследване на ФБР?
  И тогава да градим хипотези?

  А , не , сърце либертофонско не трае!:)

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 24. 24 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Републиканците ще му дадат поне още 500 шанса да сътвори глупости преди да започнат процедура за импийчмънт.

 25. 25 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 340 Неутрално

  При 50% след няма и половин година управление , какво остава след още половин година ? Единствения шанс на Тръмп да се задържи на власт е да скъса дипломатически отношения с Русия и така да докаже че няма общо с Руснаците , което няма как да стане , така че е пътник .

 26. 26 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3276 Неутрално

  До коментар [#19] от "lone_wolf":

  Импийчмънт може да има единствено ако е политически изгодно за достатъчно републиканци да гласуват за това. За момента поне на думи всички техни представители в двете камари са твърдо зад Тръмп, дори отделни личности да не одобряват някои негови прояви. Единствено ако разследването предостави неопровержими доказателства, тогава могат да се замислят да се избавят за него.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 27. 27 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2689 Любопитно

  До коментар [#20] от "Bicho Raro":

  Да разбирам ли, че смяташ Тръмп за справящ се с позицията президент на САЩ?

  Модератора е неадекватен!
 28. 28 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 602 Весело

  либералофили колкото и да облъчват вашите медии няма да я бъде тая с импийчмънта.що? щот се искат доказателства черно на бяло ,а не дописки в НЙТ и УСЖ.стана повече от половин година е как не се намери нищичко,освен леля Пена от белия дом каза...
  еми сори ама не става така...

  харпун
 29. 29 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  Импичмънт едва ли ще има. Не, че Тръмп не си го е заслужил. Въпроса е, че това ще е страшен имиджов удар по американската система на управление. Означава да се признае един грандиозен провал на системата. Особенно ако има и руска следа, егати срама....

  Та ще го крепят Тръмпи... Ако не прекали де, а той е способен....

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2689 Любопитно

  До коментар [#23] от "mr. wonderworld.":

  Разследването като приключи ще има факти, а не хипотези.
  Сега е момента да обсъждаме хипотезите, след това ще обсъждаме фактите.
  Важното е да има зрелища, но нека не променяме частите на пиесата.
  За добро представление си има последователност на действията.

  Мен ме тревожи повече какво се случва зад колисите докато Тръмп дефилира под светлината на прожекторите!

  Модератора е неадекватен!
 32. 32 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  импийчмънта е вероятен, но не е сигурен. Виж за втори мандат е сигурно, че няма да има. Във външната си политика (в най-новата си история) САЩ досега веднъж са се затваряли и резултата от това се казваше "Пърл Харбър". Но към момента е повече от сигурно, че САЩ загубиха, може би, най-важния си съюзник - ЕС. И под загубиха, имам в предвид точно загубиха

 33. 33 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3791 Весело

  В това всъщност е и ключът към резултатът от процедурата за импийчмънт. 
  =========
  Нека си правят колкото си искат имрийчмънти !
  Това е нещо като "шах" в шахматната игра. Докато стане мат , току виж са минали 8 години !

  Bukalemun
 34. 34 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  До коментар [#22] от "lone_wolf":Нормално. Все пак през първите си години в политиката Хитлер е бил финансиран от част от американската върхушка.
  —цитат от коментар 30 на Феникс


  Злите американци ли го накараха да бъде съюзник с другия сатрап Сталин?

  The best way to predict the future is to invent it.
 35. 35 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#30] от "Феникс":

  Щатите са емигрантска държава! Това защо се забравя?
  Има си както руска диаспора; така и немска, италианска и т.н.

  Да разлая троловете!!
 36. 36 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  До коментар [#20] от "Bicho Raro":Да разбирам ли, че смяташ Тръмп за справящ се с позицията президент на САЩ?
  —цитат от коментар 27 на ivan_


  Да. И го прави по-добре от президентите след Рейгън.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 37. 37 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  До коментар [#19] от "lone_wolf":Импийчмънт може да има единствено ако е политически изгодно за достатъчно републиканци да гласуват за това. За момента поне на думи всички техни представители в двете камари са твърдо зад Тръмп, дори отделни личности да не одобряват някои негови прояви. Единствено ако разследването предостави неопровержими доказателства, тогава могат да се замислят да се избавят за него.
  —цитат от коментар 26 на vesolr


  Има един тънък момент. Не се знае колко поразии причини Тръмпи на републиканците и как те ще се отразят на изборите за сенат през следващата година

 38. 38 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1313 Весело

  Гладна кокошка просо сънува.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 39. 39 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  До коментар [#6] от "Феникс":
  Американските избиратели и букмейкърита са "неколцина лумпени"?! Такива са само платените от Путин тролове като теб, които не искат и не могат да разберат защо Путин харесва Тръмп.

 40. 40 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1637 Весело

  Ме се спряха ей. Още 8 годинки ще го търпите😂😂

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 41. 41 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  Интересна и подробна статия по въпроса: https://fivethirtyeight.com/features/chance-donald-trump-impeached/

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 42. 42 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  [quote#36:"Bicho Raro"][/quote]

  Вени, с кое точно по-добре се справя? Той досега половината си време го прекара във Флорида, останалото време събираше, а и продължава да събира екип. Нищичко не е свършил, освен, че гласоподавателите му не са доволни от него и губи подкрепа както никой до сега

 43. 43 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Тук се пропуска и още нещо много важно - бюджета предложен от екипа на Тръмп не се вижда как ще мине, Сандърс разпарчатоса Мулвани на изслушването..
  "Sanders blasted the $2 trillion prediction as "hocus-pocus accounting."
  "That budget that Trump has presented is a grotesquely immoral budget, a horrific budget"

  Всичките приказки на Тръмп как щял да направи американците по-богати, повече работни места и т.н отекоха в канала. Уолтън - най-богатата фамилия в САЩ получават $50 млрд* (да, милиарда) данъчни облекчения

  В същото време милиони остават без медицинска застраховка и програмата за храна за бедните....

  https://www.youtube.com/watch?v=7Rjm5Fn1Zcg

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 44. 44 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  До коментар [#34] от "EU defender":

  Не започвай подобна тема!
  Световните финанси между двете световни войни са изключително динамични и има доста оборот между САЩ - Германия - СССР.
  Никой не разравя дълбоко подобна тема, рискува да излязат много неприятни неща, неща които АБСОЛЮТНО всички искат да бъдат погребани...

  Модератора е неадекватен!
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  След последните разкрития, че има преки доказателства за парични потоци от руски мафиоти към тръмп, чрез дойче банк, работата на тръмп става невъзможна.
  Тръмп си мислеше, че като стане президент ще потули всичко, но .. това САЩ не са някакъв бантустан.
  Според мен сега естаблишмънта в САЩ се чуди, дали да го вкара в затвора Тръмп или само да го свали от власт.
  Тръмп няма никакъв шанс да изкара до края на 2017, камо ли мандата си.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 47. 47 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Ще им се на битите демократчета реванш, ще им се. Тръмпи ги отупа като брашнени чумалчета, даже и не разбраха защо загубиха "спечелени" избори!!! :-) Ама нека се пробват, СМИ живее от клюки и скандали!!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 48. 48 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2689 Любопитно

  До коментар [#36] от "Bicho Raro":

  А нещо което конкретно е сторил?
  Какъв е неговия реален принос, неко което е направил?

  Модератора е неадекватен!
 49. 49 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3791 Весело

  Импийчмънт може да има единствено ако е политически изгодно за достатъчно републиканци да гласуват за това. 
  =========
  Ми те и самите избори бяха минали по същата формула .....
  Клинтън бе спечелилата ,но избраха Тръмп....егати демокрацията !
  До коментар [#26] от "vesolr":

  Bukalemun
 50. 50 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#25] от "Bojidar Vasilev":

  Че те отношенията му с Русия не са дипломатически, някакви лични, бизнес, а и Тръмп си пада по автократичните режими .. САЩ ЕООД му е най-големия блян така като гледам

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 51. 51 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1469 Весело

  До коментар [#36] от "Bicho Raro":А нещо което конкретно е сторил?Какъв е неговия реален принос, неко което е направил?
  —цитат от коментар 48 на ivan_


  Достатъчно е това, че побърква здравите леви сили по света и у нас и им изкарва пяна на устата.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 52. 52 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 914 Любопитно

  До коментар [#41] от "baba_zozolana":

  Значи, казваш, че няма да е лошо да му се спретне една natural death???

  Да разлая троловете!!
 53. 53 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  До коментар [#47] от "boby1945":
  Ти мислиш като футболен фен. Там има институции - нещо, което тук не можем дори да си го представим и със сигурност ще подкрепят свалянето му и много републиканци.

 54. 54 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  Както се разбира и от статията, а и от прогнозата на букмейкърите, нещата са горе-долу 50/50, така че предстои да видим независимо какво ни се иска на всеки един от нас, до къде ще стигнат разследващите и дали в хода на разследването рейтинга на Тръмп ще расте, ще пада или ще се задържи.
  Но не може да не прави впечатление в нашия форум, че докато противниците на Тръмп се позовават на бъдещите резултати от разследването или на минали, не 100% доказани, но явни фалове и противоречия в позициите на Тръмп, то неговите подръжници се позовават само на ругатни и внушения от типа на "лошата Хилъри" и въобще "лошите Клинтън" ( нищо че към момента и случая тя/те нямат никакво отношение) или на лошите либерали, които лъжат/мажат и чернят доброто рижо момче.
  А това си е показателно, от която и страна да го погледнеш.

 55. 55 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3276 Весело

  До коментар [#28] от "bitaka":

  Доказателства се искат и да вкарат Хилъри в затвора. Но доста хора скандираха като в транс, че е виновна и трябва да я затворят. Пък сега същите станаха много придирчиви - ауу, къде са доказтелствата... Спокойно, търпения трябва.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 56. 56 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  До коментар [#51] от "Bicho Raro":
  Искаш да кажеш, че и Путин изкарва пяната на левите сили от устата?!?

 57. 57 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  До коментар [#54] от "tsvetko_51":
  Обективността ти заслужава похвала. По това, което си забелязал, личи кой е по партийно поръчение във форума и кой - по убеждение.

 58. 58 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6356 Неутрално

  2/3 мнозинство в сената е трудно постижимо мнозинство, за което са нужни сериозни доказателства за държавна измяна

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 59. 59 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#51] от "Bicho Raro":


  че побърква здравите леви сили по света и у нас
  —цитат от коментар 51 на Bicho Raro


  Въх! Венче! Паднах от магарето!
  Къде отиде твоя първи ДЕСЕН аватар?
  Забрави ли за Коменданте Че?

  Да разлая троловете!!
 60. 60 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1469 Весело

  Ме се спряха ей. Още 8 годинки ще го търпите😂😂
  —цитат от коментар 40 на venci4


  И после Иванка още 8... голямо реване ще пада... очаквам и апоплектични удари за по-неиздържливите.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 61. 61 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2905 Весело

  До коментар [#41] от "baba_zozolana":

  Изключително достоверен източник си намерила. Виж сега и прогнозите им за изборите. 👺

  https://projects.fivethirtyeight.com/2016-election-forecast/

 62. 62 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 914 Любопитно

  До коментар [#45] от "Феникс":

  Че аз кога съм твърдял такова нещо?

  Да разлая троловете!!
 63. 63 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Някой обясни популярно, че импийчмънт е политическа, а не правна процедура. Конгресът действа като прокурор и повдига обвинението, Сенатът действа като съд и решава - виновен/невинен.
  Докато на двете места имат мнозинство републиканците импийчмънт няма да има. Ако Тръмп прекалено ги компроментира за следващите избори, те могат да му кажат да си отиде с добро :)

 64. 64 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1378 Весело

  До коментар [#52] от "lone_wolf":

  Аз нищо не казвам, а Нейт Силвър твърди, че:

  "Осем президента умират по време на мандата си. Макар че тази възможност не може да се изключи за Тръмп, вероятността й е относително малка. Актюерските данни показват, че има само около 10% вероятност 70-годишен американец (възрастта на Тръмп) да почине през следващите четири години." Дж. Сантаяна твърди, че ако искаме да знаем бъдещето си, трябва да познаваме своето минало.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 65. 65 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1089 Весело

  Моята прогноза е следната - Дони Дъмб ще нареди изстрелването на 2500 томаховки по Фат Ким и ще се спаси поне временно от боя, който го очаква у дома.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 66. 66 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1469 Весело

  До коментар [#51] от "Bicho Raro":Искаш да кажеш, че и Путин изкарва пяната на левите сили от устата?!?
  —цитат от коментар 56 на авторът


  Ъхъ... и той също, не четеш ли форума какъв рев пада под статии за Путин или Тръмп? Ред пяна, ред сополи, по някой и друг миниинфаркт отвреме навреме...

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 67. 67 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  [quote#51:"Bicho Raro"][/quote]

  По-ляв избирател от теб няма. А консерватизма на Тръмпи е само в отношенията му към жените. Ако е истински консерватор трябва да върне робството, да смачка високо технологичните производители, да напълни нивите и фабриките с евтина работна ръка, да върне религията в политиката. Пример за консерватизъм е Салман ибн Абдулазиз ал Сауд, кралят на Саудитска Арабия

 68. 68 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Те това са аргументи за управление на първата световна икономика:

  Достатъчно е това, че побърква здравите леви сили по света и у нас и им изкарва пяна на устата.
  Тръмпи ги отупа като брашнени чумалчета, даже и не разбраха защо загубиха "спечелени" избори!!!

  И друго злобеене на дребно, бойковски приказки. Били били, кво сте били, това да не е боксов мач? Настройването на една част от народа срещу друга води винаги до едно и също.. ама как да го разбере това един гладък мозък

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 69. 69 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1469 Весело

  [quote#51:"Bicho Raro"]
  —цитат от коментар 67 на stanislavdi
  По-ляв избирател от теб няма. [/quote]

  Нима? Хихих...

  Ако е истински консерватор трябва да върне робството, да смачка високо технологичните производители, да напълни нивите и фабриките с евтина работна ръка, да върне религията в политиката. Пример за консерватизъм е Салман ибн Абдулазиз ал Сауд, кралят на Саудитска Арабия
  —цитат от коментар 67 на stanislavdi


  Шегуваш се, нали?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 70. 70 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1469 Весело

  До коментар [#59] от "lone_wolf":

  Умните хора се развиват и еволюират, само идиотите тъпчат на едно и също място и си въобразяват, че са прогресивни.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 71. 71 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#53] от "авторът":
  Да бе, "институции"ы видяхме ги в действие, например, при кокошата история Клинтънчо- Люински..... една дебелана рекла и разлаяха СМИ в САЩ и по Света за таман 8 месеца време, за дърпане на "пури" в работно време ....
  После се оказа пшик!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 72. 72 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  До коментар [#61] от "Lemmy":

  Интересното е не прогнозата, а историческата справка, правните съображения и факторите, които трябва да се имат предвид. Прогнозите точно в този момент и при тези обстоятелства ги оставям на врачките.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 73. 73 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  До коментар [#45] от "Феникс":

  Хитлер е нямал директни американски "спонсори".
  Американци са финансирали дейности и компании в Германия, които са финансирали Хитлер. Изключвам отделни дарения, които не се били съществени.

  Модератора е неадекватен!
 74. 74 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  [quote#69:"Bicho Raro"][/quote]

  Ни най-малко. Можеш ти да ми разясниш какво е консерватизъм. Хубаво е да науча каква е твоята гледна точка.

 75. 75 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 426 Неутрално

  По-ефективно би било да го оставят да се провали тотално следващите четири години. Ако го отстранят насила той просто ще извърти нещата в поредната конспиративна теория и ще се завърне или той или някой като него на следващите избори.

 76. 76 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2689 Весело

  До коментар [#51] от "Bicho Raro":

  Да, след подобна свършена работа съм уверен, че САЩ ще си променят конституцията и Тръмп ще управлява до живот, а след това власта ще отиде в посочен от него приживе човек, който също ще управлява до живот...

  П.С. После се чудиш, защо се шегуват с теб във форума?
  Може да напишеш все нещо конкретно но ти реши да го удряш на пропаганда:(

  Модератора е неадекватен!
 77. 77 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  До коментар [#74] от "stanislavdi":

  На джихади Венетка гледната точка за консерватизма е онази, която надълго и нашироко бе разказана от тагариш решетников преди време.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 78. 78 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#50] от "Канасубиги":

  Че те отношенията му с Русия не са дипломатически,

  Да не би с Русия играло не би импийчмънт видяло

 79. 79 Профил на Georgi Milev
  Georgi Milev
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#35] от "lone_wolf":Щатите са емигрантска държава! Това защо се забравя?
  Има си както руска диаспора; така и немска, италианска и т.н.

  Приятелю,в САЩ 46 047 113 души(14,4% от населението)или всеки седми Американец е с Германски корени,което е 1/3 от Световното население с Германски корени.

 80. 80 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  [quote#69:"Bicho Raro"]
  —цитат от коментар 74 на stanislavdi
  Ни най-малко. Можеш ти да ми разясниш какво е консерватизъм. Хубаво е да науча каква е твоята гледна точка.[/quote]

  Придържане към традиционни ценности и морал, без обаче да се отхвърлят модерните достижения на науката и културата. Не знам защо повечето си мислят (погрешно), че консервативните хора би трябвало да живеят като амишите, примерно.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 81. 81 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1469 Весело

  До коментар [#74] от "stanislavdi":На джихади Венетка гледната точка за консерватизма е онази, която надълго и нашироко бе разказана от тагариш решетников преди време.
  —цитат от коментар 77 на меншевик


  Нямам представа какво ви е казал "тагариш решетников" би ли ми дал линк да прочета и аз?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 82. 82 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3276 Весело

  До коментар [#61] от "Lemmy":

  Лемму, това са прогнози, а не гарантирани събития. Нещо ти е каша в главата.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 83. 83 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1469 Весело

  До коментар [#76] от "ivan_":

  Шегуват се ограничените хора, дето не виждат по-далеч от носа си и отказват да мислят и да възприемат реалността. Честно казано, много ме радва това, че подобни троглотити не са съгласни с мен, щях много да се притесня, ако въпросните започнат да ме аплодират, ще означава, че съм паднала до тяхното ниво.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 84. 84 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  [quote#80:"Bicho Raro"][/quote]

  Вени, Венииии.....твоята работа е като на онези цигани "много исках, ама нямах желание".
  Според теб развитието на технологиите консерватизъм ли е либерализъм? Защото, до голяма степен, бързото развитие на някои технологии е предизвикано не от друго, а от опазване на околната среда (ако щеш вярвай). Та този индивид, консервативния, Тръмпи е на точно обратния полюс. Закостенелия му дърташки мозък отказва да мисли.

 85. 85 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3276 Весело

  До коментар [#51] от "Bicho Raro":

  Браво венче, значи важното в случая е на Вуте да му е зле... Колко ли пяна ще отделиш ти, когато глобализмЪма възтържествува?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 86. 86 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  [quote#80:"Bicho Raro"][/quote]

  Придържане към традиционни ценности и морал

  И още един въпрос към теб. Кажи ми какво представляват "традиционните ценности" и от кога датират?

 87. 87 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Тръмп и да е искал не е могъл да предаде интересите на САЩ по времето на предизборната си кампания поради простата причина, че не е бил президент и следователно не е имал никаква реална власт. Ако има факти датирани след 20 януари 2017 - да се докладват на специалния прокурор.
  То и Корнелия Нинова и косвено настоящият ни президент ни могат да бъдат обвинени във връзка с Решетников, а оттам с Путин, а Местан ефенди директно се засели в турското посолство, когато се сгъстиха облаците над главата му. Но всичко е било преди изборите ... След изборите вече дава сериозни поводи за размишления и действия. По интересното е, дали следващият президен няма да бъде Иванка Тръмп. Изглежда атаката срещу зетя цели да се предоврати това. Щото Тръмп се оказа много вещ в изборните кампании....

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 88. 88 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  До коментар [#83] от "Bicho Raro":

  Е, щом така смяташ...

  Модератора е неадекватен!
 89. 89 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  аре тоя смешник и до букмейкърите опря, техните коефициенти конкретно за този случай се влияят основно от залаганията, когато много хора почнат да залагат, че ще има импийчмънт съответно коефициента пада, а смешниците почват да си вярват.

  Значи либералните медии почват да бълват статия след статия за импийчмънт, хората почват да залагат че ще има такъв, коефициентите падат, либералните медии почват да цитират падащите коефициенти като доказателство за увеличената вероятност да бъде импийчнат Тръмп...

  като цяло тази тема вече почна да слиза от сцената и колкото и да се натягате да я връщате вече не е актуална

  twitter.com/voxybg
 90. 90 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#24] от "le_bigmac":

  републиканците гласуват ли импийчмънт означава директно да се разделят с поне 1/4 от гласовете си, т.е. - ще загубят всички следващи избори предвид малките разлики с демократите

  До коментар [#82] от "vesolr":

  верно ли? затова ли миналата година ни убеждавахте как Тръмп няма никакви шансове, как трябвало републиканците да го оттеглят защото разликата била нестопяема и клони към 0 шансът да го изберат, сега вече нямало значение

  twitter.com/voxybg
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92 Профил на ivo41493463
  ivo41493463
  Рейтинг: 217 Неутрално

  То е ясно, че ще го импийчнат в един момент, но трагедията е, че следващия поред (Майкъл Пенс) не е по-добра алтернатива.

 93. 93 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  Др Сорос е турил яка пачка на спекула за импичмент и шари на агитпропчета да дуднат да правят паника. Ма ако агитпропа пак не хване дикиш, вместо да спечели яко от спекулата, може яко да загуби.

  УчЕните даже са сметнали с колко.

  http://www.businessinsider.com/bridgewater-associates-calculations-on-donald-trump-impeachment-impact-2017-5

 94. 94 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3276 Неутрално

  До коментар [#90] от "voxy":

  Пак се бъркаш. Сериозните анализатори като Нейт Силвър даваха шанс на Тръмп в навечерието на изборите от около 30%. Това е доста повече от 0. И тази вероятност се менеше през цялото време след номинациите, на моменти дори удари 50%

  Покрай твоята обсесия с фалшивите новини как Хилъри имала слушалка или била на смъртно легло, най-вероятно си пропуснал това.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 95. 95 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1852 Неутрално

  До коментар [#59] от "lone_wolf":Умните хора се развиват и еволюират, само идиотите тъпчат на едно и също място и си въобразяват, че са прогресивни.
  —цитат от коментар 70 на Bicho Raro


  И от комунистка стана крайно дясна overnight? То не, че е голяма разликата :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 535 Неутрално

  В момента САЩ е най-смешната, най-уязвената, и ........най-опасната за световния мир и ред супер сила в света.
  Особено със неистовия стремеж да докажат колко е пробита системата им за национална сигурност, колко велик и можещ е Путин, колко некадърни са АНС, ФБР, ЦРУ, колко глупави са като цяло американците, колко са подкупни и т.н.
  Затова все повече политици и анализатори гледат на случващото с неприкрита насмешка
  В това отношение американските загубили избори много приличат на българските такива - вторачени само в собствения си път.
  Тази ситуация, обаче е и опасна за света. Нещата могат да излязат от контрол
  Все пак е добре, че в момента другите суперсили - Китай, и особено Русия са стабилни, сдържани и уравновесени.

 98. 98 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 429 Неутрално

  глупости! аман от разтегливи дъвки за шир потреба.

 99. 99 Профил на Georgi Milev
  Georgi Milev
  Рейтинг: 374 Неутрално

  днес, 12:52
  Вашият коментар [#91] към Очаква ли се импийчмънт на Тръмп в Дневник е изтрит поради Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася..

  Дневник,гола вода,кал в ушите и слама по гърба сте.Причината,поради,която изобщо посещавам некадърния ви сайт е,че тук е най-интелигентната аудитория.

 100. 100 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Злите американци ли го накараха да бъде съюзник с другия сатрап Сталин?
  —цитат от коментар 34 на EU defender

  Преди Сталин, той стана съдружник и на ингилизите и франсетата, комуне. Пак си забравило!
  А колкото до импийчмънта на Тръмп, заради някави "руски" връзки,... гладни, либерални кокошки, просо сънуват.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK