Тест за политиците

Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов на дискусията "Европа отново на път"

© Анелия Николова

Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов на дискусията "Европа отново на път"Не само аз от години пиша следното: докато у нас има демокрация, обоснована от писани закони и подкрепена както от общественото мнение, така и от ЕС – докато има това, страната ще продължава да се европеизира въпреки периодичното желание на поредната власт да тръгне в обратна посока. Ще напредва на подскоци, прибежки и припълзявания, с подхлъзвания, падане по нос и сриване надолу по сипея – но ще върви напред. И все по-малко ще прилича на страни, инак точно като нас, на които обаче не им стигнаха силите – Сърбия, Македония, Молдова, донякъде и Украйна.


Дълго време гаранти, че движението ще продължава въпреки залитанията на политическия елит, бяха свободните медии и протестиращите граждани. Появиха се и партии, които работят в същия смисъл. Макар те да са, в момента, извън парламента, натискът на демокрацията продължава да съществува – и дори води до моменти на видимо вразумяване по върховете. Засега крехко, това вразумяване трябва да бъде окуражавано и развивано, за да не угасне, потопено в обичайното блато на рудиментарната ни политическа култура.


Днес в София наблюдавах изключително важен момент на вразумяване – дискусията "Европа отново на път", инициирана от Партията на европейските социалисти (ПЕС) и подкрепена от български политически неправителствени организации (НПО) от дясно, центъра и ляво. Моментът на вразумяване се изрази в няколко значими посоки.
Първо. Всички представени политически среди, чрез своите държавници, политически партии и НПО, се съгласиха да участват в разговор за по-добър Европейски съюз – а не, както доскоро беше модата, за по-добро бъдеще след някакъв разпад на ЕС. Това важи както за крайнодесните (представени от "Обединени патриоти" и от Институт за дясна политика - ИДП), така и за наглед крайно олевяващата (в лошия, антиевропейски смисъл) БСП.


Събрали се да обсъждат нашето общо бъдеще в ЕС, нито един представител на тези крайни позиции не си позволи да повтори любимите си доскоро популистки мантри. Корнелия Нинова ни спести размишления на тема, какво ни е взела Европа и как да се сближим с Русия. Напротив, предложи "експертен потенциал" за по-нататъшно прецизиране на българските политики за по-плътно интегриране в ЕС.


Откъм крайно десните, не чухме нищо по теми като "колонизирането" на България от "Брюксел", нито пък – борбата срещу либерализма и въвеждането на "нелиберална демокрация" по тертипа на Орбан или Ердоган. Напротив, изобилните представители на ИДП говореха за необходимостта от нови политики за "повече Европа", укрепване на средната класа и усилване на солидарността в социалната сфера.


Попаднали в прилична среда, дори най-неприличните бяха вкарани в релси. Вместо да обвиняват ЕС във всички грехове, поеха ангажименти да участват в неговото подобрение.


Второ. Общата загриженост за бъдещето на ЕС – т.е. на България – събра в залата хора, които инак при никакви обстоятелства не биха били на едно и също място по едно и също време.


Завършени, стопроцентови противници във вътрешнополитически план се ръкуваха (макар някои - с видимо стиснати зъби) и водиха възпитани разговори по зададените теми. Защото – позволявам си да мисля – веднъж поставена, темата за общото благо "Европа" мобилизира конструктивните сили в хората, въвлечени в обществена дейност, независимо през какви барикади инак си разменят любезности. С разгръщането на разговора, както в залата, така и навън в пушилнята, се очертаха и отчетливи теми, по които инак заклети противници могат да продължат заедно работа за общото благо.


А работата за общото благо, само напомням – това е първоначалната дефиниция на "политика", дадена още от Аристотел.


Трето. България е част от развития свят и всичко, което се случва в него, веднага дава отражение – на съзнателно или недотам ниво – тук. Никога – наистина никога – не съм очаквал, че говорещите един след друг Симеон Сакскобурготски, Сергей Станишев и Бойко Борисов ще говорят за опазване на природната среда като приоритет на България, който тя да предложи и като приоритет на ЕС. За Бойко Борисов, стана ясно, тласъкът се е оказал излизането на президента Тръмп от Парижкото споразумение за климата. Останалите двама се съсредоточиха върху екологията на Черно море и Дунавския басейн.


Това, признавам, не очаквах. Да се съберат и изработят общи позиции по бъдещето на ЕС и на България в него – ОК; макар това никога да не се беше случвало, все някога щеше. Но изведнъж трима премиери – двама бивши и един настоящ – да "позеленеят" пред очите ми, чак такова вразумяване наистина не очаквах и много му се зарадвах.


Какво остава? Остава на политиците да схванат, че всяка тяхна казана дума пред публика – това е ангажимент за провеждането на определена политика. Това е тестът дали моментът на вразумяване ще се окаже тенденция или – просто мимолетно просветление, последвано от обичайното затъмнение.


Пример. Премиерът Борисов задава въпроса: "Та има ли някой, който да не се тревожи от глобалното затопляне?" Има – собственият му министър на околната среда, Нено Димов, който написа цяла книга, според която затоплянето е измишльотина на зелените рекетьори. Каква политика ще следва сега този министър? А какво ще прави с натресените му от трибуната ангажименти с черноморската екология, след като самият той е убеден, че природата не бива да "пречи на развитието"?


Друг пример. Корнелия Нинова обеща експертна помощ от БСП за български политики за интеграция в ЕС. Как ще съчетае тя този ангажимент, оттук насетне, с парадираната от нея близост с позицията на Русия, която е в своя фундамент една: дезинтеграцията на съюзите на Запада, вкл. на ЕС и НАТО?


Още пример. Крайнодесните заговориха за Европа като за разширено "Отечество". Това, на нивото на поет идеен ангажимент, е огромен техен пробив по посоката на цивилизоваността. Как обаче те ще отстояват тезата за "Отечество Европа" пред своята си публика, на която довчера предлагаха съвсем друга манджа – възстановяване на приоритета на националните "Отечества" за сметка на европейското?


Да не говорим за поетия от всички политици ангажимент, оттук насетне да си сътрудничат с "гражданския сектор". Най-малкото, това означава при следващия протест срещу някое антиевропейско безобразие, властта да не пръска слюнки срещу "соросоидите, грантаджиите, хрантутниците и зелените рекетьори", а да се запита: "Защо тези доблестни люде отново са на улицата? Къде се изложихме и как да оправим нещата?"


Имаше момент на всеобщо вразумяване. Такова нещо не бях виждал. Дали ще остане моментно просветление, за което ще се сещаме с носталгия в следващите 20 години, или ще породи още моменти на вразумяване, които в крайна сметка да формират системно поведение? Искам да съм оптимист (писна ми да си хабя обущата с трамбоване по протести, скоро ще стане 30 години...) – но оставам нащрек. Ще гледам и ще изисквам поетите ангажименти да се превърнат в действия.


И все пак... Няма как човек да не е поне мъничко оптимист, след като е видял с очите си как млада жена, която не пропуска протест, поздравява Сергей Станишев за изразените от него позиции с... целувка. Мен за една снимка с него ме скалпираха, а тя чак го целува.


Ако не я скалпират и нея, значи – ледът се пропуква, уважаеми съдебни заседатели.

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Лека му пръст на Доньо Донев, ... и Комарнитски може да нарисува нещо по темата.

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3203 Неутрално

  Да,говоренето беше хубаво.

 3. 3 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Еврозоната и Шенген това е пътя. Нека лаят кучетата, нека хапят понякога. Ако вървим по тоя път, България има някакво бъдеще.

  chavo64
 4. 4 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 277 Неутрално

  "Макар те да са, в момента, извън парламента...".

  Много си пристрастен бе, Дайнов.
  Е кои са тези световни пазители на демокрацията - Да, България и Нова република ли?
  Големите партии, едната покрай Кънев, другата покрай Иванов.
  Сигурно на следващите избори тези двамата ще си направят нови партийки и пак ще прецакат дясното. Пък такива като теб ще им пляскат.

 5. 5 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  Честно казано, малко пресилена или не дотам искрена ми се вижда радостта на Дайнов от видяното от него и не защото имам нещо против, нещата да тръгнат в тази посока, а заради "изпълнителите" на горните покъртителни сцени.
  Защото доколкото ги познавам и тримата, да не говорим за Корни или патриотите, те нямат проблем да изговорят всичко, включително много правилни неща и след това да си правят това, което могат най-добре - да подсигуряват себе си и най-близките си съпартийци с максимум материални блага и за голяма част от тях и да бият чело пред голямия ( то пък един голям:)) руски брат.

 6. 6 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Няма грях на Хамстера, който борчето, дет са напомпило до него на снимката да не е продължило! Продажната енергийна политика и схемата Белене, схемата КТБ, съсипването на Черноморието, планините и горите, обслужването на Пеев, мафията ДПС и обръчите, липсата на медийна свобода, тоталитарната политика в милицията, службите и институциите, купуването на гласове по избори, отказът от реформи във всички важни сфери...
  Хвани единия, удари другия!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 7. 7 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Е сбраха се тримката, благодрение на които, прехода сви в задънена улица.
  Политици?! Още Йосиф Висарионович е казал: "Политици имаме достатъчно даже са в излишък. Трябват ни изпълнители." Край на цитата.
  Та тримцата повече им подхожда изпълнители!

 8. 8 Профил на Oven
  Oven
  Рейтинг: 784 Неутрално

  То хубаво се говори по конференции...
  Но когато си в обществото, в бизнеса, залят от медиите . . . нещата не са розови изобщо
  И не се учудвам на хората, че слушат чалга.

  "Българската работа е работа не обмислена, или зле обмислена, лошо ръководена, или оставена без ръководство и като правило завършва със скандал"
 9. 9 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  Твърде оптимистично, но благите приказки по принцип помагат

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 10. 10 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 301 Весело

  Без европари дори църквата ще остане на сухо, въпреки примитивизма на туземците.
  Как се вразумява БГ политик.
  Намек за евро-суша и изискване за върховенство на закона.

 11. 11 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 450 Неутрално

  аууу, какъв оптимизъм лъха от статията. Най-после се събра на едно място целият отбор юнаци /знаем си ги ние/ и ще се обденинят идейно как да папат още по-добре...ъъъ, България да върви напред де. :-) Нещо за лустрациа споменаха ли? или пак ще я караме по старому?

 12. 12 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 450 Неутрално

  аууу, какъв оптимизъм лъха от статията. Най-после се събра на едно място целият отбор юнаци /знаем си ги ние/ и ще се обденинят идейно как да папат още по-добре...ъъъ, България да върви напред де. :-) Нещо за лустрациа споменаха ли? или пак ще я караме по старому?

 13. 13 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2947 Весело

  Авторът на "Това е кабинет от мутри и агенти на Кремъл" - https://clubz.bg/53576-tova_e_kabinet_ot_mutri_i_agenti_na_kremyl

  и на горния материал да е едно и също лице-

  "Това, признавам, не очаквах." :)

 14. 14 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  Сигурно на следващите избори тези двамата ще си направят нови партийки и пак ще прецакат дясното. Пък такива като теб ще им пляскат.
  —цитат от коментар 4 на DJTrump

  До коментар [#4] от "DJTrump":

  Желая им успех, каня ви и вас да го направите.
  Но да не се присламчват към дясното.
  Либерализмът е тяхното амплоа.

  п.с. Либералното у нас - http://www.fnf-southeasteurope.org/wp-content/uploads/2015/09/FNF-25-Years-Promoting-Freedom-in-Bulgaria.pdf

 15. 15 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2296 Весело

  “Днес в София наблюдавах изключително важен момент на вразумяване – дискусията “Европа отново на път", инициирана от Партията на европейските социалисти (ПЕС) и подкрепена от български политически неправителствени организации (НПО) от дясно, центъра и ляво."

  Кой по-добре от автора би могъл да се справи с такъв текст?
  Човек, с еднаква лекота който се представя за десен и си прави селфи с председателя на ПЕС, с който между другото са от едно котило!

  I Want To Believe
 16. 16 Профил на джендър дебне в храсталака
  джендър дебне в храсталака
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  Това мило съгласие на тримата..... и другите обединените няма никакво значение ,ако не направим реформите, а те заобиколиха най-важните теми- ОБРАЗОВАНИЕ , СПРАВЕДЛИВОСТ. Без тях щя гледаме Шенген и еврозоната през крив макарон.

 17. 17 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Дори говоренето на точно тези тримата ме отвращава!
  А делата им всички ги знаем!

 18. 18 Профил на KA2
  KA2
  Рейтинг: 3381 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":

  Даа навява такива асоциации.

 19. 19 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4426 Неутрално

  Дедо само присъства за снимката.

 20. 20 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1851 Неутрално

  Оптимисти ще станем, когато видим тези изговорени думи претворени на практика, в действия.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 21. 21 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3331 Неутрално

  ... Имаше момент на всеобщо вразумяване. Такова нещо не бях виждал. Дали ще остане моментно просветление, за което ще се сещаме с носталгия в следващите 20 години, или ще породи още моменти на вразумяване, които в крайна сметка да формират системно поведение?...

  Уфффф, бе, Дайнов!
  Нищо не си видял! Или си видял това, което ти се е щяло ...

  Нищо подобно няма!
  Имаме първосигнално поведение на сдружаване на иначе боричкаща се глутница пред опасността от загуба на паницата, покрай която се боричкат.
  И поради това, че нивото им е на компрадориат с първосигнално-храносмилателно "разбиране на живота", е както "сдружаването" пред "общата опасност" - не само да се изпазни хранилката, но и да не знаят на кой господар да се мазнят за кокълче, така и "визионерската" им даже не просто немощ, а тотална интелектуална импотентност.
  Цялата "дискусия" и "визия" може да ги сведем до две простички възклицания:
  "Ъм ся?" и "Другаре, дайте да ни дадете!"

 22. 22 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2760 Неутрално

  Ще ми си и аз като Дайнов да съм оптимист. Тези като мен трябва, обаче да са наясно, че промените при хора като тримата цитирани, когато не са свързани с финансовия им интерес са нещо изключително трудно и бавно. Та ще ни трябва и търпение и здрави обувки (Евгени Дайнов може да се надява към 40-тата година да ги захвърли). За случая важи поговорката, че доверието е като езеро, което се пълни капка по капка, но всеки един момент може да изтече като летен порой.
  Та тези тримата са толкова силно компрометирани мързели, че оптимизмът ми е съчетан със същото количество подозрение

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 23. 23 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 484 Неутрално

  И тримата т.нар. премиери от снимката горе имат фундаментален принос за мафиотизирането на страната и омотаването и в "обръчи от фирми",според изказването на един друг известен идеолог на прехода. И тримата допринесоха за реабилитирането на ДС ченгетата и чуждите агенти и връщането им във властта. Тези т.нар. премири организираха заменките, бетонираха Черноморието, работиха неуморно за грабежите Белене, Южен поток, КТБ, Булгартабак и др. Те са причината страната да загуби 15 безценни години и и да продължава да изостава от централна Европа. Про-европейската риторика на тези трима т.нар. премиери се дължи на желанието на техните контролиращи офицери да усвояват фондове.

  Не знам кое точно събужда надежда у Дайнов. У мен би се появила надежда, когато тези тримата са в затвора...или поне само един от тях. Пълна гротеска е, че единственият истински про-европейски премиер за последните 3о години не е на снимката....

 24. 24 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4579 Неутрално

  Да говориш глупости е едно, съвсем друго е какво правиш!

  klimentm
 25. 25 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3331 Весело

  ... Не знам кое точно събужда надежда у Дайнов. У мен би се появила надежда, когато тези тримата са в затвора...
  —цитат от коментар 23 на easy63


  ++++++++++++++

  Ама нали знаете, че те сами няма да се вкарат. Би могъл да ги вкара само мат'рялът ...
  Рецептата е стара като света: хващат се гьостериците и се почват. Наред ...

 26. 26 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Галеника на ЦК на БКП ни говори за демокрация

 27. 27 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 799 Весело

  Малко по позитивно.

  За едни благата, за други ла*ната
 28. 28 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1417 Весело

  херсонския хамстер му е слабост на дайнов, стане ли дума за неги тръгват едни възхвали, една любов да му се неначудиш...

  К** за руслямският халифат и емира ал Джуджани!
 29. 29 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1546 Весело

  Мухахаха, Дайнов пак обръща резбата, а този "анализ" го е напънал точно по средата на пируета!
  Очаквам след две седмици да "признае някои заслуги" на Борисов, а след месец да му се възторгне, досущ както преди 6-7 години.
  А някои парламентарно непредставени пак ще скимтят потресени-втрещени-изненадани "и тоя се оказа предател"........

  Ами за Дайнов това е "business as usual", "нищо лично", така да се каже ве, патета.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 30. 30 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1857 Весело

  не е ясно какво точно е накарало дайнов да изпадне в подобна еуфория ,но в библията е казано "по плодовете им ще ги познаете"

 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8614 Неутрално

  Не по думите, по делата им ще ги познаете.

 32. 32 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Дайната да не забрави след това пак да се снима със Станишев.

 33. 33 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  До коментар [#5] от "tsvetko_51":

  Радостта на Дайнов е поради факта, че приятелчето му Станишев пак е във фокуса на вниманието. И, че застъпва "правата" вяра, т.е. Дайнов може да го похвали.

  Това му е на душицата на лилавия шаман.

 34. 34 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Авторът на "Това е кабинет от мутри и агенти на Кремъл" - https://clubz.bg/53576-tova_e_kabinet_ot_mutri_i_agenti_na_kremyl и на горния материал да е едно и също лице-"Това, признавам, не очаквах." :)
  —цитат от коментар 13 на plebs


  Човек пише различни мнения според различни ситуации? О не, той има нормална психика а не замръзнала в едно положение завинаги! Вили! Факли! Хванете го върже!

 35. 35 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Галеника на ЦК на БКП ни говори за демокрация
  —цитат от коментар 26 на трън в петата върнете стария дневник


  Храненика на ФСБ на РФ ни учи как да интерпретираме статии.

 36. 36 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  “Днес в София наблюдавах изключително важен момент на вразумяване – дискусията “Европа отново на път", инициирана от Партията на европейските социалисти (ПЕС) и подкрепена от български политически неправителствени организации (НПО) от дясно, центъра и ляво."Кой по-добре от автора би могъл да се справи с такъв текст?Човек, с еднаква лекота който се представя за десен и си прави селфи с председателя на ПЕС, с който между другото са от едно котило!
  —цитат от коментар 15 на 2.5


  Мм, добре избрахте абзац с който да правите точки на гърба на автора а самия вие да сте умен и готин. Ето така правилно се четат статии. Всички българи ако бяха като вас--досега да сме ехее. Молдова поне.

 37. 37 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Има си хас да не се сговорят за глобалното затопляне!
  Че то се поддържа от всички те 194 политически лидери в Света! Съвкупната вселенска политическа каста си намира извинение със затоплянето са прибира колкото си иска доход от подопечното население през енергийните сметки и си го раздава на родата, приятели и братя по далавера.
  Никой не смее да гъкне, защото кастата има силата на репресията и се чувства напълно свободна, дори задължена да репресира несъгласните в името на спасяването на човечеството следващите 100години.
  Нито Дедо Мони, нито Станишев, още по-малко пък Баце са толкова глупави да изтърват подобна гигантска далавера и да не топнат мазните си крадливи кунки в кацата с мед.
  И все пак не е зле да се припомня на възторжения Автор:
  Дали си спомня ЕД, какви точно пари, от какъв бизнес Христо Бисеров беше скътал в швейцарските банки? Колко бяха и колко получава в момента от същия бизнес?

 38. 38 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  “Днес в София наблюдавах изключително важен момент на вразумяване – дискусията “Европа отново на път", инициирана от Партията на европейските социалисти (ПЕС) и подкрепена от български политически неправителствени организации (НПО) от дясно, центъра и ляво."Кой по-добре от автора би могъл да се справи с такъв текст?Човек, с еднаква лекота който се представя за десен и си прави селфи с председателя на ПЕС, с който между другото са от едно котило!
  —цитат от коментар 15 на 2.5


  дайнов може да има грехове много, но никога не се е правил на десен - винаги си е бил откровен маоист-марксист

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 39. 39 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Само като видя името дайнов (или ивайло дичев), перисталтиката започва да се усеща все по-силно.

 40. 40 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  "Крайнодесните заговориха за Европа като за разширено "Отечество".
  "Отечество" значи!? Това ми напомня за времето, когато щяхме да ставаме република на СССР. Ама тогава се говореше под сурдинка, сега вече го крещят. Пък то си е най-обикновено предателство. С усещане за далавера. Ма далавера няма. Членският внос вече е един милиард, а аз поне в момента не виждам обектче да се строи с европейски пари /ако има, поправете ме/. Много скоро ще сме много на червено. Толкова топло се говори за евробратството сега, колкото за социалистическия интернационализъм и комунистическото братство тогава. Говорителите са всъщност едни и същи или техни отрочета. Ех, той животът учи. Колко хора мислите, че вярват в таласъми?

 41. 41 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  ТАСС 0.3

  Ако влезнеш в Евро
  зона, срам за КГБ пагона!

  пп
  Brexit Втори нема шанс за еврофондове в аванс

  До коментар [#3] от "Chavo64":

  Еврозоната и Шенген това е пътя. Нека лаят кучетата, нека хапят понякога. Ако вървим по тоя път, България има някакво бъдеще.

 42. 42 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  UNITED EUROPEAN UNION

  Не станахте ли Народная Республика Рассия?

  Прав си.
  Коминтерня заклейми "Отечество" като мръсна дума.
  Не плачи.
  Откак СССР се спихна НРР е Суверенна педерация.

  До коментар [#40] от "Judjuk":
  "Крайнодесните заговориха за Европа като за разширено "Отечество".

  "Отечество" значи!? Това ми напомня за времето,
  когато щяхме да ставаме република на СССР.

 43. 43 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  ТАСС 0.3

  Завиждаш?
  Социализма бе вечен в предходно съвремие, сега и насетне
  в крак с по-ново време*

  ___________________________
  *Патамучта сме Социалисти

  До коментар [#32] от "Jumbo Jet":

  Дайната да не забрави след това пак да се снима със Станишев.

 44. 44 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3032 Неутрално

  На снимката са тримата мръсника, които след 2001 г. непрекъснато градяха корумпираното статукво на модела КОЙ в България в услуга на червената мафия. И тримата въздишат по Москва, но от немай къде симулират проевропейско поведение.

 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4199 Неутрално

  Честно казано, малко пресилена или не дотам искрена ми се вижда радостта на Дайнов от видяното от него и не защото имам нещо против, нещата да тръгнат в тази посока, а заради "изпълнителите" на горните покъртителни сцени.Защото доколкото ги познавам и тримата, да не говорим за Корни или патриотите, те нямат проблем да изговорят всичко, включително много правилни неща и след това да си правят това, което могат най-добре - да подсигуряват себе си и най-близките си съпартийци с максимум материални блага и за голяма част от тях и да бият чело пред голямия ( то пък един голям:)) руски брат.
  —цитат от коментар 5 на tsvetko_51


  Това е първата положително настроена статия на Дайнов, която съм срещал.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  . Ще напредва на подскоци, прибежки и припълзявания, с подхлъзвания, падане по нос и сриване надолу по сипея – но ще върви напред. "

  Ако Дайнов приема това , което съществува у нас за демокрация , значи че тя е далеч по - лоша от времето в което автора се е изучил за демократ . Ако смята , че по начина на придвижване , който описва , ще се движим напред в европа - Прав е - ще се движим . Но винаги ще бъдем там , където в момента се намираме . Тотално на последните места , в които първото носи златен медал И винаги на първото , за дизциплини , за които първото място е позор за нацията . Като най- висока смъртност , най- ниска раждаемост , най- бързо изчезваща нация и други подобни . А споменатите Сърбия и Македония , които трябва да дундуркаме , за да стигнат и те до Европе между другото имат по- големи заплати и пенсии от наша милост . Така че , няма опасност , да се измъкнем от гореспоменатите класации , дори и да станем с тях съотборници с тях в Европейския отбор .

 47. 47 Профил на ba
  ba
  Рейтинг: 245 Гневно

  Абе Дайнов, вярваш ли си на това което си написал? Та нали с тази "хватка", иначе казано "политическа коректност", тези безбожници затриват България и ни бутат в устата на Путин..

 48. 48 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Льо Пен какво каза след изборите - щом народът не иска да излизаме от ЕС, и аз вече не искам ... що курни да не обърне вафлата, макар само на конференция ? ;)
  Ако бсп уеднакви политиката на "вътрешните" си депутати и евродепутатите си - какво лошо ? ;)
  Обаче съзирам як шут на станишеф по курни ;)

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 49. 49 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 2418 Весело

  До коментар [#45] от "Храбър":Това е първата положително настроена статия на Дайнов, която съм срещал.+

  Но не ти е първото почти почти дословно изявление за други статии на въпросния . Май .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK