Тръмп и Мей: Увехналият консерватизъм

Тръмп и Мей: Увехналият консерватизъм

© Reuters"Дневник" публикува текста на Даниел Смилов от портал "Култура".


Тъкмо у нас обявихме световната победа над глобализацията и гнилия либерализъм, тъкмо създадохме институти за нова, модерна, дясна, Тръмп и православно-путинска политика, тъкмо вкарахме в управлението всички възможни патриоти и консерватори, и консервативната "революция" взе, че увехна и се спаружи по най-високите си клони в световен мащаб.


Пръв усети това, разбира се, Бойко Борисов и предприе спешни мерки за неутрализиране на собственото си консервативно манясване. За целта патриот-консерваторите в неговото правителство бяха вербално напръскани със син камък и – по-важното – беше им отнета думата. През седмицата така и не чухме нищо за връщането на казармата, нямаше и нови свежи идеи като възраждане на студентските бригади и ленинските съботници. Никой не се появи и в народна носия на политическо мероприятие. С две думи, Симеонов и Каракачанов (да не говорим за Сидеров) бяха заключени в шкафа на "политическата коректност", който стои в гостната за посетители от ЕС.
Нещо повече, с двама други премиери – Станишев и Сакскобургготски – Борисов препотвърди европейския път на България на голяма конференция, даде подкрепа за по-задълбочена интеграция на Европа и разгроми безотговорността на Тръмп по въпросите с глобалното затопляне. И то в присъствието на министър Нено Димов! А след това Борисов направи и две бързи визити до Франция и Германия.


Оттам дойдоха добри новини: Макрон и Меркел ще дойдат в България, Франция ще ни подкрепи за еврозоната, а Германия започна да вижда у нас напредък и там, където всъщност го няма – тоест в съдебната реформа. Тези позитивни новини безспорно са плод на скоростната метаморфоза на Борисов от консерватор в либерал. За двигателя на ЕС (Германия и Франция) това е безспорно здравословен противовес на събитията във Вишеградската четворка, където консервативното манясване продължава с пълна сила.


Но дали Борисов е прав? Да не става дума за грешка и Великата консервативна революция да се окаже не просто менте, а да тръгне отново да прави Брекзити и други пакости в световен мащаб? Да не се озовем пак на грешната страна на историята?


Тереза Мей


Британският клон на консервативната революция на 8 юни загуби значителна листна маса. Преди два месеца Мей опортюнистично обяви избори с идея да консолидира гласовете на брекзитърите и да анихилира лейбъристите в техните крепости из Северна Англия. Някои смятаха, че така Мей иска да си създаде удобно мнозинство, за да може да договори по-мек Брекзит. По-вероятно е обаче, че тя искаше да се бетонира като водач на консервативната революция в страната, а пък Брекзитът щеше да е такъв, какъвто е удобен за основната й цел.


Като цяло планът се провали драматично, а лейбъристите успяха да мобилизират над 40% подкрепа, и то с лидер социалистът Джеръми Корбин, за когото почти всички бяха съгласни, че не става за премиер.
Мей загуби и някои свои крепости на юг, като големият куриоз е, че лейбъристите спечелиха в лондонските квартали Челси и Кенсингтън – две от най-богатите места в целия свят.


В резултат Мей загуби мнозинството си и ще управлява само благодарение на подкрепата на десет северноирландски демократични юнионисти, за които е по-сигурно, че са северноирландски, отколкото, че са демократични. Нещо повече, шотландската част на консерваторите – с 13 члена в парламента – има опасност да се отдели под ръководството на решителната Рут Дейвидсън.


Самата Дейвидсън, вярно, не е типичен нов консерватор от български тип. Тя подкрепя гей браковете, сгодена е за ирландката Джил Уилсън, и има твърда позиция против "твърд" Брекзит. Но пък сравнена с демократичните юнионисти или някои техни инкарнации у нас, тя е много по-близо до Едмънд Бърк или Уинстън Чърчил като политика и идеология.
Всичко това превръща "консервативната революция" в голяма купа овесена каша, която Тереза Мей ще трябва да консумира в странна компания. Позицията й в преговорния процес с ЕС беше отслабена, премиерството й е с неясен хоризонт, характерът на Брекзит – мек, твърд или газообразен – остава неопределен.


По-важно е какво става в страната обаче. Левите видяха в успеха на Корбин ренесанс на идеите на класическата социалдемокрация. Такъв ренесанс вече видяхме и във Франция с Оланд, но той бе по-кратък даже от консервативната революция. Фактът, че младите масово гласуваха за лейбъристите е значим обаче. Младите също така бяха масово и против Брекзит, макар че не отидоха толкова организирано да гласуват.


Сега Корбин успя да ги мобилизира чрез материални обещания (като намаляване на студентските такси), но и с факта, че лейбъристите представляват единствената (макар и неохотна) преграда пред "твърд" и безотговорен Брекзит, диктуван от таблоидите.


Дали Корбин ще оправдае някоя от двете надежди на младежта предстои да видим, но така или иначе той успя да смени политическия климат в Обединеното кралство и отне вятъра от консервативните платна. Което може би е за добро, защото страната се носеше в опасна, изолационистка посока.


Доналд Тръмп


След изборите в Австрия, Холандия, Франция и Англия САЩ останаха основната опора на консервативната революция. И то силно персонализирана такава. Доналд Тръмп все още не е опитомен от републиканците и макар че възприе някои от основните им политики – рязко намаляване на данъците, огромни военни разходи, лобиране за сделки с оръжие – запази и елементи на революционен плам. Основният такъв елемент е Стивън Банън, който укрепи позицията си в администрацията на Тръмп и най-вероятно е отговорен за Брайтбартовите идеи в устата и туитовете на президента. А те включват отрицанието на нуждата от действия по промените в климата, скептицизмът по отношение на НАТО и ЕС, танците със саби в Саудитска Арабия, хомофобията и ксенофобията, прикрити като "борба с политическата коректност".


Черешката на тази торта е необяснимата и подозрителна любов на Тръмп към Русия, и то не към Достоевски, а по-скоро към Путин. Тази любов между московските "монтеки" и вашингтонските "капулети" определено не се вписва в дневния ред на републиканците и е на път да вкара президента Тръмп в сериозна конституционна беля.


Свидетелството на Коми пред сенатската комисия, обективно погледнато, съдържа достатъчно материал за започване на процедура по импийчмънт. Всъщност, ако един от двамата Клинтън бе в подобна ситуация, тя щеше да е вече започнала със сигурност. Все пак става дума за политическо решение на републиканците, които все още смятат, че импийчмънтът за тях ще е по-неизгоден, отколкото оставането на Тръмп на власт. И, разбира се, републиканците не са хомогенна формация: при тях има и идеологически поддръжници на Тръмп, но повечето по-скоро търсят ползи от присъствието на "съпартиец" в Белия дом.


Изслушванията на Коми показват и силата на една система с разделение на властите: дори и най-силната фигура – тази на президента – ще трябва да се представи пред подобна комисия, а вече има и независим прокурор (приемлив и за двете основни партии), който разследва обвиненията за руски връзки на администрацията на Тръмп. Контрастът с нашия ВСС, който даже отказа да проверява Цацаров при абсолютно аналогични обвинения ("дума срещу дума"), е потресаващ.


"Имаш хубава работа, а вместо да й се радваш, се занимаваш с добри момчета от моите. Защо ти трябва всичко това? Виждам, че искаш да останеш, но за това се изисква лоялност, ако ме разбираш." Общо взето, това са диалозите, представени пред комисията, и ако ви звучат познато – не се чудете. Сашо Дончев също май ги е чувал, и то от първа ръка.


Тези диалози у нас са невинни, но навсякъде другаде са квалифицирани като "възпрепятстване на правосъдието" или нещо по-лошо. И това прави положението на републиканците много сложно. Още повече че Тръмп вече сам се похвали на руския външен министър Лавров и на посланик Кисляк, че е отстранил "откачалника" Коми, с което е "намалил напрежението", идващо от разследванията за връзки с Русия!


Как тази драма ще завърши за влюбените е трудно да се каже. Но в нейния ход имиджът на консервативната революция пострада доста тежко и ако Тръмп е шампион по нещо, към момента дисциплината му е "нисък рейтинг".


А и далеч не само възможният импийчмънт е причина за тази беда. Тръмп обърка всички: стена с Мексико няма да има, милиони останаха без здравни застраховки, данъците за най-богатите ще се смъкнат безпрецедентно, което сигурно ще отвори нови дупки в бюджета и ще увеличи държавния дълг и т.н. А съюзниците от НАТО и ЕС се споглеждат неловко и търсят изход в стил "направи си сам". Ако има хора, които се чувстват по-сигурни и по-обнадеждени в една такава ситуация, те очевидно не са особено много дори в САЩ.


А това всичко обяснява и малко неочаквания "либерален" обрат на Бойко Борисов.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 901 Весело

  Смилов, не знам в какъв "десен" институт участваш, но ти си класически левичар бе пич. След някоя и друга година ще е "узрееш" и за класовата борба и за равенството и т.н...въпрос на време е. И на грантове разбира се.:)

 2. 2 Профил на dow_jones
  dow_jones
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Смилов, чиито анализи и прогнози никога не са се сбъдвали пак се изказал хахаха... Пълен Мики Маус!

 3. 3 Профил на az
  az
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Големи глупости написани, машалла.

 4. 4 Профил на usa88
  usa88
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#2] от "dow_jones":

  Това е резултат от даване на гласност на набедени авторитети и капацитети.
  Цялата работа ни е такава.

 5. 5 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Иначе Бойко ги разбира тези неща, матрял и прочее, но някак си те го възприемат на сериозно. Еми сега ще охлаждат супата по Л. Пенев, щото вече е късно за друго.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3905 Весело

  " Никой не се появи и в народна носия на политическо мероприятие. "

  Или с куйрука на Хан Аспарух!

  klimentm
 8. 8 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Поредния неделен либтарден бълвоч от Смилов. Вече имам чувството, че от фондацията-грантодател подават полуфабрикат на статията а въпросния автор следва само да го претопли в микровълновата преди да ни сервира този "нов" шедьовър на аналитичната мисъл.

 9. 9 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3390 Весело

  Явно Даниел Смилов има много верни "прочитатели", които даже не дочакват байтите да минат по информационната фуния и са готови с комсомолски плам да защитят лидерите на световната консервация Дъмпи Тръмпи и Вован Путя от либералщината!...
  Жалко, че тези светила на недописаното слово пилеят таланта си безплатно за единия минус само...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 10. 10 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 479 Весело

  На Мей лодката още се клати, но ще бъде уравновесена, щом има желание.

 11. 11 Профил на Mark
  Mark
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Нашенската г ни да е опортюнист и ще направи всичко възможно да се задържи. Това е като свръхрезистентна бактерия, която не можеш да изчистиш с антибиотици. Изходът е смърт за държавността, гражданското общество и интелекта. Всъщност смъртта вече е настъпила и в момента наблюдаваме гнилостните процеси на разпад.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2336 Неутрално

  Англосаксонците не втвърдиха случайно позициите си !
  Статията е пълна с глупости.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 14. 14 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Ха-ха-ха разни Смиловци,Спасовци,Дичевци,Дайновци,Левчевци и други номенклатурни чеда,щедро грабили от привилегиите на комунизма,въртят сучат все до социализЪма го докарват.В България няма дясна ,камо ли консервативна партия,че наш Боко изведнъж да е изоставил консерватизма.Не знам ,ама все си мисля,че разни лаладжии като тоя не пишат това ,което мислят в действителност.Иначе няма как да се обясни странната им любов към ислямистите,гейовете,затоплистите и прочие левичарска сволоч.С тоя бодряшки коментар в стил "Работническо дело",Даниелчо се опитва неуспешно да приспи страховете си.Ами ако ми спрат подаянията или модерному грантовете ,ще се наложи за пръв път в живота си да работя разчитайки на себе си ,а не не на спуснатите опорни точки.

 15. 15 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3390 Неутрално

  До коментар [#1] от "VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире":
  До коментар [#3] от "az":
  До коментар [#2] от "dow_jones":
  До коментар [#4] от "usa88":
  До коментар [#6] от "CINZANO - оправете си сайта!":
  До коментар [#8] от "lustmord":

  Спрете за почивка! Чакам ви долу в клуба за кафе!!!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3510 Неутрално

  Пръв усети това, разбира се, Бойко Борисов и предприе спешни мерки за неутрализиране на собственото си консервативно манясване.
  =======
  Усети го разбира се ....и то още миналата година . Или по точно го научи от визитата му на Босфора , където се бяха насъбрали едни он най богатите хора на планетата.
  Следствие на това , Борисов бе привикан на спешна среща от Меркел....на нервна почва !!!
  Не и се понрави на Канцлерката , някой в Европа да гледа по далеч от нея !
  Тогава на гн. Борисов му се размина само с мъмрене и незавършен мандат.....
  Риска обаче , който той направи , си заслужи. Днес , щом хора като Барзани имат нужда да му стиснат ръката , показва много. ....... Меркел пак го чакаше за среща , но усмихната и усмирена ,а и предстои среща и с френткия ......

  Bukalemun
 18. 18 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 845 Весело

  и заскърцаха сърдито едни ръждясъли консерви

 19. 19 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Смилов, не знам в какъв "десен" институт участваш, но ти си класически левичар бе пич. След някоя и друга година ще е "узрееш" и за класовата борба и за равенството и т.н...въпрос на време е. И на грантове разбира се.:)
  —цитат от коментар 1 на VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире


  Отдавна твърдя, че полит-гей-коректните са ултралевичари. Обиждат се, но аз доста години съм живял при социализма и го подушвам от километри разстояние.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Весело

  За 'хомофобията' на Тръмп - http://www.washingtontimes.com/news/2016/nov/2/donald-trump-holds-high-flag-gay-equality/

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 23. 23 Профил на Napster
  Napster
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Браво на автора. Феновете на Dump са разстроени, от истината за идола и идеологията си. Едно време царя ми "помогна" да намразя монархизма. Сега оранжевия направо ме нокаутира с консервативните си полит идеи (ако изобщо ги има). Съдейки по резултатите от изборите в Англия май при доста хора отрезвяването е факт

 24. 24 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3510 Любопитно

  Статията е пълна с глупости.
  =========
  Що бе юнане , на мен ми хареса ....или допадна , да кажем.....
  Отразил ги е човека нещата .... клатушкането в западния политически свят !
  Дал е и доста точни координати за местоположението на Борисов , в цялата тая работа. .....
  До коментар [#13] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Bukalemun
 25. 25 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 901 Весело

  До коментар [#15] от "Депутат 241":

  Курабийки носиш ли?

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 845 Весело

  До коментар [#19] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  няма абсолютно нищо общо между сталинското "ляво" и модерното либерално ,но това българският заклет чугун ,няма как да го знае

 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Весело

  Малий!
  Ма много саркастичен Смилов бе!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Весело

  До коментар [#14] от "benefikato1":

  Човекът чистосърдечно си казва мнението.
  Това, че на теб не ти харесват подигравките с Боко, е друга работа!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3390 Весело

  До коментар [#16] от "'ΕΡΕΒΟΣ":
  "Застото съм Грък,застото отговарям на простаските атаки сресту мене, застото цитирам Ботев, застото знам История...

  ...Англосаксонците не втвърдиха случайно позициите си !
  Статията е пълна с глупости."

  Ей, гърчето, англосаксонците от Британските острови гласуваха в четвъртък и смекчиха втвърдената ти баба Тереза. От партията ѝ я задължиха да си уволни половината съветници, а чансалърът в момента променя бюджета не просто за мек Брекзит, ами и за никакъв Брекзит.
  Пък републиканските англосаксонци от Западните Индии по същото време подготвят вицето да замести Оранжевото какаду. А ти продължавай да цитираш Ботев какво е казал за Шипченската епопея...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Весело

  А ето и най-сериозната част от написаното, която със сигурност не харесва на БСП/ДПС/ГЕРБ мафията: "...Изслушванията на Коми показват и силата на една система с разделение на властите: дори и най-силната фигура – тази на президента – ще трябва да се представи пред подобна комисия, а вече има и независим прокурор (приемлив и за двете основни партии), който разследва обвиненията за руски връзки на администрацията на Тръмп. Контрастът с нашия ВСС, който даже отказа да проверява Цацаров при абсолютно аналогични обвинения ("дума срещу дума"), е потресаващ..."

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3390 Весело

  До коментар [#25] от "VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире":

  "Весели" (холандски) или с полоний (руски)?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 33. 33 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  До коментар [#14] от "benefikato1":
  "Ха-ха-ха разни Смиловци,Спасовци,Дичевци,Дайновци,Левчевци и други номенклатурни чеда,щедро грабили от привилегиите на комунизма,въртят сучат все до социализЪма го докарват."

  Коментираш статията като кооператор, за първи път влязал на спектакъл Националната Опера. Нищо не си разбрал, но преписваш опорките от листчето и громиш ли громиш! Като теб са и NN 1,2,3,======.
  Защо така бе, момчета или набори? Поне веднаж първо прочетете, после помислете и накрая ако имате нещо против - пишете!
  Не като кучето на Павлов - Смилов? - пфуу!

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Пак глупости, пълна деградация...

  Няма шики-мики.
 36. 36 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 269 Разстроено

  Смилов, не знам в какъв "десен" институт участваш, но ти си класически левичар бе пич. След някоя и друга година ще е "узрееш" и за класовата борба и за равенството и т.н...въпрос на време е. И на грантове разбира се.:)

  —цитат от коментар 1 на VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире


  Отдавна твърдя, че полит-гей-коректните са ултралевичари.
  —цитат от коментар 19 на Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?


  Да ви допълня,че почти винаги са бивши комунета минимум с едно АОНСУ! И част от афторите тук са такива: Лефчев, Инджев, Дайнов и др.

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 37. 37 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4666 Весело

  Първите консерватори се обадиха.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 38. 38 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4666 Весело

  До коментар [#15] от "Депутат 241":

  Това са консерватори бе, колега! Какво кафе? Те са на консерви. От зимнината на село.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 39. 39 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Първите консерватори се обадиха.
  —цитат от коментар 37 на Alarmstufe: Rot


  Чакай сега и новите, абсолютните, безапелационните, ултраконсервативните и новостарообредните.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4666 Неутрално

  До коментар [#21] от "benefikato1":

  Чест ти прави това изказване!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хъм, статията става.

  chavo64
 51. 51 Профил на jonson
  jonson
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Китай обяви спиране на "Силата на Сибир" - газовия тръбопровод Русия-Китай. Китайците ще разработват въглищните си находища и няма да купуват газ от руснаците. Това е огромен удар върху Путин, запазване на зависимостта на Русия от европейския пазар и блокиране на възможността за диверсификация на приходите им. С един единствен ход да скараш Русия с Китай ... хм, Тръм май не е такъв глупак, какъвто го представят.

 52. 52 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Свидетелството на Коми пред сенатската комисия, обективно погледнато, съдържа достатъчно материал за започване на процедура по импийчмънт. "-край на цитата

  Сороският храненик Даниел Смилов изкара надника с тази лъжа. Лъжата е точно обратната на това, което се случи- Коми напълно оправда Тръмп, адвокатите на Тръмп заведоха дело срещу Коми и Коми става следствен. Адвокатите на Тръмп заявиха, че след показанията на Коми, който заяви, че срещу Тръмп никога не е имало следствие, защото няма никакви данни за руска връзка, както и това, че Тръмп никога не се е месил в работата на правосъдието, те ще съдят всяко едно издание оттук нататък разпространяващо досегашните лъжи. "Руската връзка" изчезна, изпари се, веднъж завинаги. Само хрантутници като Даниел Смилов, които разчитат на такива лъжи да си платят сметките за месеца и са далеч от погледа на адвокатите на Тръмп, могат да си позволят да продължат да лъжат.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1656 Весело  Тръм май не е такъв глупак, какъвто го представят.
  —цитат от коментар 51 на jonson


  Така е. Още по-голям е. Значително.

  ПП Толкова голям, че се появиха дори конспиративни теории от типа, че Тръмп всъщност е китайски агент. Мда. Всичко това, за да се обясни неземната му тъпота по някакъв рационален начин... Трудно е, да.

 55. 55 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4666 Весело

  До коментар [#48] от "Тюфлекчия":

  Не се притеснявай, тавариш! Това, от което се притесняваш, го има само в любимата ти росссия!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 56. 56 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  ""Имаш хубава работа, а вместо да й се радваш, се занимаваш с добри момчета от моите. Защо ти трябва всичко това? Виждам, че искаш да останеш, но за това се изисква лоялност, ако ме разбираш." Общо взето, това са диалозите, представени пред комисията..."-край на цитата

  Сороският храненик Даниел Смилов не е прочел друго в сороските сайтове, откъдето черпи информация. В показанията си пред сената Коми казва следното- право на президента /президентът е Тръмп/ е да разпореди да се спре всяко следствие. Това е неотменно право на президента, както и правото да помилва всеки за всякакво престъпление. Но Тръмп не го е направил. Тръмп е казал - "надявам се", пожелателно, но в никакъв случай директива. Но дори и да беше издал директива- "веднага спри разследването срещу Флин!", това е право на президента и той не може да бъде импийчнат за това.

 57. 57 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1607 Неутрално
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  Много остроумен, закачлив и същевременно верен текст. Особено каламбурът за "....нова, модерна, дясна, Тръмп и православно-путинска политика..."Ясно е, че онова, в което вярват простите хорица от двете страни на Атлантика, предизвиква само снизходителни усмивки у образованата градска публика.Още по-смешното е, че внуците на онези, които навремето заклеймяваха бабите и дядовците ми като космополитни "суингове" и "зози", днес ме наричат мен "турбо-либерал глобалист", като при това си въобразяват, че ще се обидя на това определение.Нищо обидно няма в това да си лиБерал и глобалист, ама де под спарения козиняв каскет на шумкарския изтърсак акъл да се сети...
  —цитат от коментар 45 на Norman Granz

  Много сполучливо наистина, най-върлите путинисти безрезервно подкрепят Тръмп.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 60. 60 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1959 Любопитно

  До коментар [#48] от "Тюфлекчия":Не се притеснявай, тавариш! Това, от което се притесняваш, го има само в любимата ти росссия!
  —цитат от коментар 55 на Alarmstufe: Rot


  Може ли да ми покажеш един само коментар, в който хваля Русия? Понеже знам, че не можеш, ще ти кажа какъв си предварително - един долен лъжец си. Между другото това с предполагаемата ми "русофилия" им изигра лоша шега на Стюпида и Весо миналата година, ама ти явно не си разбрал. Очевидно е, че имаш наследствено комунистическо мислене и само си сменил боята, а? Не се притеснявай - много са така. И все бързат да обвиняват другите в "русофилия". По това ви познавам кои сте от стари номенклатурни родове.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 61. 61 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Как тази драма ще завърши за влюбените е трудно да се каже. Но в нейния ход имиджът на консервативната революция пострада доста тежко и ако Тръмп е шампион по нещо, към момента дисциплината му е "нисък рейтинг"."-край на цитата

  В САЩ съм, нямам такива впечатления за консервативната революция. Не чета и сороски сайтове като Смилов, за да се осведомявам какво става. точно обратното- демократи, глобалисти, ултралиберали така са се вманиячили да следят за фалшивата "руска връзка" на Тръмп и да чакат да ...паднат на коча...знаете какво, че пропуснаха стотици актове на Тръмп, всеки ден по няколко, които промениха фундаментално Америка. Абсолютно всичко ултралиберално и глобалистко, създадено от администрацията на Обама отива на бунището. Всякакви регулации- и като бройка и като видове заминават и се заменят с консервативни и националистически. Всеки ден четем- премахнат фонда за либералното арт изкуство/ глобалисткият соц.реализъм- същите пропагандни функции/, спряно финансирането на либералните групировки, уредено от Обама срез министерството на правосъдието, премахнати регулациите, които забавят строителството на нови инфраструктурни обекти /по десет години чакане за разрешителни заради околната среда/, премахнати регулациите за опазване на околната среда, които не позволяват нови производства и инфраструктурни проекти, за въглищата, за газопроводи и пр., приватизиране на въздушния контрол, премахване фондовете за зелени енергии и главно за източване на държавния бюджет. Независимо от решенията на еди кой си апелативен съд, забраните на Тръмп за мюсюлмани си остават в сила и се спазват. Продължават проектирането и съответните процедури за стената с Мексико. последно предложение на Тръмп- стената да бъде покрита със слънчеви панели. Работата по проектирането си продължава. Облагане с 2% на всяка сума, изпратена от Америка към Мексико- за финансиране на стената. Да не продължаваме списъка. Тръмп поставя Америка на здрава консервативна и националистическа основа и това се пропуска от противниците му, защото еврейската глобалистка медия по цял ден ги облъчва само с руската връзка и няма време за друго. Много хора си мислят, че Тръмп сам насърчава и поддържа истерията за руската връзка, за да си прави каквото иска, без да е в центъра на общественото мнение.

 62. 62 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Специално за увяхването на британския консерватизъм трябва да отбележим, че лошите резултати на изборите за консерваторите не са заради това, че хората са се осъзнали по някакъв начин и се отказват от консерватизма, прегръщайки идеите на глобализма и ултралиберализма. Консерваторите не отидоха до урните в знак на протест заради колебливите и нерешителни мерки на Тереза Мей срещу терористичните актове. Т.е. те не протестират срещу консерватизма, а заради недостатъчно консерватизъм и недостатъчно патриотизъм, проявявани от властите.

 63. 63 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Хайде в следващата си статия сороският хрантутник да напише една статия за увяхването на консерватизма в Полша!

 64. 64 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  егати глупостите, като ще пишете лява либерална пропаганда, поне намерете по-качествени драскачи хаха, с такива некадърници само отблъсквате потенциалните шарани които да клъвнат на левите ви бълвочи, Дневник. Това горе просто предизвиква съжаление, дори не може да се коментира :D

  twitter.com/voxybg
 65. 65 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Мисля, че е крайно време да поставим въпроса пред американските власти как с пари на американския данъкоплатец /уж сороски/ се финансира антиамериканска пропаганда в България. Администрацията на Тръмп още не е сетила за това.

 66. 66 Профил на plb234
  plb234
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Правдива и приятна за четене картинка е създал Смилов, а поувяхналите коментари я украсяват допълнително.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Така е увехнал консерватизма на Мей и Тръмп,че вторият е президент на САЩ,а първата е премиер на Великобритания и спечели последните избори.И пак ще има парламентарно мнозинство в коалиция с юнионистите от Северна Ирландия.

 69. 69 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3345 Неутрално

  Посещението на Дръмб в Обединеното кралство се отменя, защото се очаквали масови протести срещу одиозната му личност.

  Той искал от Мей да му гарантира "възторжено посрещане" (a rapturous welcome), а тя не била в състояние да му го гарантира.

  Я Гозамбо да даде тон за една руска протяжна балада!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 404 Неутрално
  До коментар [#29] от "Храбър":Никога през живота си не съм гласувал за Боко,който си е креатура на БКП.Да не говорим,че на български избори не съм гласувал от 2005 година.От туй нещо дето съм написал как разбра ,че защитавам Боко май и ти не знаеш.

 72. 72 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 404 Неутрално

  До коментар [#33] от "Alexander97":Ама разбира се ,че децата на бившите комунисти са най-наясно с нещата.Ние кооператорите трева пасем.Толкова е увяхнал консерватизма,че видиш чак наш Боко се отказал от него,щото изведнъж се осъзнал като либерал.Майко мила и това минава за анализ.Айде нема нужда.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2390 Неутрално

  До коментар [#51] от "jonson":


  " С един единствен ход да скараш Русия с Китай ... "


  Силно рекламирания поток " Сила Сибиры " си беше мъртво роден, поради липса на империалистически зелени долари в Кремъл, но изказванията на Тръмпи наистина внесоха студенина, а Драконът както е известно е и много отмъстителен ... Сега руските подлоги няма да могат да се позовават на " братски Китай " в трудни за Кремъл времена ... Съзнателно или не - Тръмпи направи изключителна услуга на цивилизованата част на човечеството !
  Шъ съ раСплача ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 75. 75 Профил на Shаdow Dancer
  Shаdow Dancer
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#74] от "niksan1": А руснаците и китайците дали знаят за спирането...

 76. 76 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2390 Неутрално

  До коментар [#52] от "gozambo":


  " " Руската връзка " изчезна, изпари се, веднъж завинаги ... "


  Нито е изчезнала, нито се е изпарила, а е на дневен ред в САЩ и разследванията ТЕПЪРВА предстоят . Ще гледам да не пропускам нищо от тях ( доколкото бъде осведомен светът ), а иначе не обичам пуканки, моята страст са семките !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 77. 77 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4666 Неутрално  До коментар [#60] от "Тюфлекчия":

  Ти не хвалиш росссссия. Ти хвалиш възраждането на съветско-американската дружба. Освен това, нищо не познаваш, но си с претенции.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 78. 78 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4666 Любопитно

  До коментар [#75] от "Shаdow Dancer":

  Абе ти китаец ли си?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2390 Неутрално

  До коментар [#69] от "Norman Granz":


  " Я Гозамбо да даде тон за една руска протяжна балада . "


  Няма да може, човека ... Гласовата му постановка е за частушки, но предвид самолетната катастрофа до Севастопол и загиналите там хористи, нашите другари и другарки биха могли да сформират един смесен четиригласен хор . За методическа и друга помощ биха могли да разчитат на мен ... да им тегля една чисто българска ... благословия ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2390 Неутрално

  До коментар [#74] от "niksan1": А руснаците и китайците дали знаят за спирането...
  —цитат от коментар 75 на Shаdow Dancer  За какво спиране говориш ?
  " Сила Сибиры " само шумно започна и ... до тук ! В Русия повече от 22 милиона руснаци гладуват, Путин воюва в Украйна и Сирия, поддържа фашистите в Западна Европа и пълни офшорните сметки на кръга " Озеро " . Предвид горното - откъде пари за потоци, а " Сила Сибиры " трябваше да се построи до китайската граница ... трябваше ...

  УМРЯЛ КОН НЕ РИТА !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#1] от "VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире":


  Смилов, не знам в какъв "десен" институт участваш, но ти си класически левичар бе пич. След някоя и друга година ще е "узрееш" и за класовата борба и за равенството и т.н...въпрос на време е. И на грантове разбира се.:)
  —цитат от коментар 1 на VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире


  А добър ден!Сега ще се сетите!Само не знам кога ще загреете и за Дайнов и Браво Петя....

 84. 84 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#83] от "yanne":

  плащат им да са левичари

  twitter.com/voxybg
 85. 85 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#19] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":


  Отдавна твърдя, че полит-гей-коректните са ултралевичари. Обиждат се, но аз доста години съм живял при социализма и го подушвам от километри разстояние.
  —цитат от коментар 19 на Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?


  Разбира се,че е така.Те са класически левичари-потомци на червената аристокрация,никога нямали връзка с обикновени хора,отгледани със сребърна лъжичка в уста.И френските комунисти и социалисти така са произлезли,и нашите комунисти в Царска България,също.Днес са като латентни гейове(не го казвам с обида) ,които са в етапа на самоотрицаниято.Може би в този психологичен етап и се корени самоубиствения им инстинкт да унищожават всичко,в което ДСБ се присъедини.Денят,в който ще захвърлят "автентично-дясната" маска ,и се открият като леви либерали,както Христо Иванов го направи открито,ще е прекрасен за българската десница,а и за левицата също-смятам,че нормална левица може да произилезе точно от градската "десница" ,която си е лява по рождение.И Зелените мога да прибавя също-незнайно защо тук привържениците им се наричат също "десни" ...

 86. 86 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#27] от "Stewie":


  До коментар [#19] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":няма абсолютно нищо общо между сталинското "ляво" и модерното либерално ,но това българският заклет чугун ,няма как да го знае
  —цитат от коментар 27 на Stewie

  Модерното либерално в пак ляво.Поради що се срамите да си кажете какви сте?!

 87. 87 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#31] от "Храбър":


  А ето и най-сериозната част от написаното, която със сигурност не харесва на БСП/ДПС/ГЕРБ мафията: "...Изслушванията на Коми показват и силата на една система с разделение на властите: дори и най-силната фигура – тази на президента – ще трябва да се представи пред подобна комисия, а вече има и независим прокурор (приемлив и за двете основни партии), който разследва обвиненията за руски връзки на администрацията на Тръмп. Контрастът с нашия ВСС, който даже отказа да проверява Цацаров при абсолютно аналогични обвинения ("дума срещу дума"), е потресаващ..."
  —цитат от коментар 31 на Храбър


  Тая му "силна част" просто се опитва да драсне нещо за ГЕРБ,каквато е и целта.Нищо,че заглавието е за Мей и Тръмп.Поне 30% от статията е за ГЕРБ,Борисов или правителството,нищо,ще нямат нищо общо нито с Тръмп,нито с Мей....

 88. 88 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#19] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  ултралевичари . . . аз доста години съм живял при социализма и го подушвам от километри разстояние.
  —цитат от коментар 19 на Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?


  По кое време на социализма е имало "ултралевичари"?
  При социализма всички бяха подстригани еднакво.
  Напиши няколко имена на видни български "ултралевичари" от онова време.

 89. 89 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Откровените лъжи на Смилов
  "милиони останаха без здравни застраховки"
  "данъците за най-богатите ще се смъкнат безпрецедентно"

  тоя доста неща е успял да сътвори в "портала си", та ако получава грантове от Америка за България ще е част от задаващата се буря с изразходването данъците на американските данъкоплатци, нещо което републиканците обещаха, че ще разследват

  twitter.com/voxybg
 90. 90 Профил на jalal_al_din
  jalal_al_din
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Ултра опростено представят консерватизма нео-либералните медии

  Дж. Ст. Мил умира от смях в гроба си :) нивото е ниско...

 91. 91 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1959 Весело

  До коментар [#19] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":Разбира се,че е така.Те са класически левичари-потомци на червената аристокрация,никога нямали връзка с обикновени хора,отгледани със сребърна лъжичка в уста.И френските комунисти и социалисти така са произлезли
  —цитат от коментар 85 на yanne


  Тук мога да потвърдя от личен опит с един от бандата - Ивайло Дичев. Преподавал ми е два семестъра в СУ. Сега няма да коментирам пълната му липса на преподавателски умения, а това което ти си засегнал - абсолютно откъснат от реалността господин, който има напълно нереално мнение за себе си. Чудех се защо е така навремето, но после разбрах чие синче е и нещата се изясниха. Тия цял живот са слушали как са повече от останалите (и са го виждали всеки ден), при тях идеологията няма значение - важното е да са отгоре и да не им се пречкат разни пезънти. То и това се вижда във всичките им статии - презрение към всички, които не са на едно мнение с тях и категоричен отказ да се приема чуждо мнение. Когато се появи такова то е осмивано, обругавано, осъждано и маргинализирано. Ако може - и преследвано (те за това са такива фенове на законите срещу "езика на омразата", стига те да са тези които го дефинират). Много са гнусни.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 92. 92 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#8] от "lustmord":

  "Вече имам чувството, че от фондацията-грантодател подават полуфабрикат на статията"

  Баш такава е системата. Както др Улфкоте пише в предговора на Gekaufte Journalisten : "machen bestimmte Journalisten genau das Gegenteil. Sie
  fühlen sich in den Spinnennetzen vor allem amerikanischer und israelischer
  Einflussgruppen offenkundig sauwohl"

  Юдеите им дават едни списъци с опорки , журналиста "развива теми" по опорките да прави "свободно слово" и после ходи да си получи гранта.

 93. 93 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5357 Неутрално

  Авторът е избрал най-некадърните представители на консервативното крило в политиката.
  Не виждам проблеми с умерения консерватизъм на Меркел и особено на баварците от ХСС :) Напротив, засилват се за пореден мандат :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  До коментар [#19] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":По кое време на социализма е имало "ултралевичари"?
  При социализма всички бяха подстригани еднакво.
  Напиши няколко имена на видни български "ултралевичари" от онова време.
  —цитат от коментар 88 на lemonadejoe


  Левичарството е светоусещане, начин за възприемане проблемите на света и методите предлагани за решаването им. Няма нищо общо с предлагането от Маркс делене по осите труд-капитал, богати-бедни. Вече съм го определил на друго място.

  Консервативното залага на еволюцията, съобразяване с мнозинството. Левичарството агресивно налага своят модел претендирайки, че той е правилният път за едно по-добро бъдеще. Като за целта първо трябва да се отрече и разруши съществуващото. Благодаря, това със "светлото бъдеще" което ще бъде построено на руините на старият свят вече го минахме при социализма. Останаха само руините.

  Като пример как формални антагонисти може да са едно и също по манталитет и методи ще дам комунисти-фашисти. Или някои които тук определям като "сини комунисти" :)

  Но сега се връщам от ежедневните 5-6км в парка и не съм настроен за дискусии :)


  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 96. 96 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 1975 Любопитно

  До коментар [#91] от "Тюфлекчия":

  Тюфлекчия, ами то половината което си написал те описва много добре - презрение към другите (инакомислещите), откъснат от реалността (Обама ще отмени изборите), категоричен отказ да се приема чуждо мнение... Ти за Ивайло Дичев ли си писал или автопортрет?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 97. 97 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 1975 Весело

  "Независимо от решенията на еди кой си апелативен съд, забраните на Тръмп за мюсюлмани си остават в сила и се спазват.
  —цитат от коментар 61 на gozambo


  Изписал си куп други лъжи, но тази е най-очевидната. Забраната на Тръмп НЕ СЕ спазва, съдилищата я отразяха веднага. В алтернативната реалност продължаваш да живееш.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 100. 100 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#97] от "vesolr":

  всъщност реално се спазват, посолствата вече почти не издават визи, то от тях зависи по лична преценка и указанието е такова каквото каже Тръмп хахаха той коли и беси, противниците му може да цъкат минуси и да плюят хаха

  twitter.com/voxybg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK