Задкулисието без маски: "Дръжте задкулисието"

Делян Пеевски в първия работен ден на новото Народно събрание

© Анелия Николова

Делян Пеевски в първия работен ден на новото Народно събраниеОтдавна пиша този коментар, ще го нарека дори личен, и все не го довършвам. Изчаках да отминат предсрочните избори с надежда, че по-внимателно ще се прочете, ако не е в контекста на тъй наречената предизборна кампания или борба, както искате - все едно, нямаше нито кампания, нито борба.


В резултат от тях - отново зае мястото си на парламентарната банка самият символ - от плът и кръв - на митичната, но успоредно управляваща власт. После дойде и срещата на кафе на главния прокурор с бизнесмените Дончев и Гергов в офиса на втория, от подробностите около която и най-вече от мълчанието за конкретиката на разговора вече прозира, че първият обвинител е отишъл по-скоро с надежда да постигне сговорчивост от критичния вестник на Дончев, отколкото да се порадва на компанията му. Но издателят взе че наруши омертата и стана скандал, който бива задушен само с брутален икономически, политически и морален натиск над всички, които биха задали въпроси по същество.


Този натиск скъса всички юзди на приличието в словото на статуквото и извиси лъжата, лицемерието, нахалството, безчестието до неподозирани дори за днешно време висини. Тези, които не спираме да задаваме въпроси след Яневагейт и Цум-гейт, и то публично, ясно, директно - бяхме наречени задкулисие, моля ви се.
Навремето покойният професор по езикознание Мирослав Янакиев водеше лекции по стилистика и за бъдещи журналисти, не само за филолози. От него научих, че науката квалифицира като стилистичен похват изземването на вече употребени в подкрепа на определен тезис и адрес термини и вкарването им в подкрепа на тезис срещу оригинално употребилия ги, запазвайки привидно смисъла им с цел да неутрализира или преобърне контекста на оригиналната им употреба.

Пеевски издава книги ?!


Едната от предизборните брошури на медийната империя (по Бойко Борисов, винаги ще подчертавам това, за когото медийната империя и владеенето на съдебната власт са двете условия за да можеш управляваш, но никой нито преди изборите, нито сега, когато вече действа третото негово правителство, не му иска уточнение); та втората предизборна брошура на империята се казваше "Маските на задкулисието". И в нея се визират всички, които противостоят на мафията, олицетворявана от сливането на властите в днешна България.


Сливане - в лицето на излязлото на светло задкулисие - корпорацията "Пеевски", плюс политическата власт в лицето на премиера Борисов, плюс съдебната в лицето на Висшия съдебен съвет. (Справка - напр. влетяването на премиера във ВСС през миналата година без публична покана и назидателната му реч, чиято най-висша експресия бе в репликата към председателя на ВКС: "Ела и ме бий на моя терен": целта на нахлуването на изпълнителната власт беше да спаси политическата агентура в т.нар. независима съдебна власт на терена, който е общ, по Борисов).


Налага се да припомня факти, които обясняват защо смятам коментара си за много личен.


Думата "задкулисие" е медийно употребена за пръв път в публицистичен текст в "Дневник"


на 1 декември 2005 по повод започващата процедура за избор на нов главен прокурор с искрицата надежда, че пробив в статуквото ще извърши задаващият се на хоризонта Борис Велчев - да освети и обезсили скритото политическо влияние над прокуратурата и съдебната власт.


Думата "задкулисие" влезе за пръв път в заглавие пак в " Дневник" в коментар на 31 октомври 2012 (с прозиращото притеснение на автора да употреби думата "мафия") като разобличение на задкулисните договорки на политическите партии за избор на Венета Марковска за член на Конституционния съд.


И по-късно - отново в заглавие в "Дневник" - в актуалния етап на задкулисието (21 юни 2014), а именно по повод договореното на тъмно фалиране на банка КТБ с цел разграбване на активите й.


И можех да махна с ръка - но поредната анонимка, и то неотдавна, в "Труд" насила ме провокира: нарекли "лейтенант на задкулисието" председателя на ВКС Лозан Панов. За сведение на анонимния автор - лейтенантът на задкулисието беше формиран много преди Лозан Панов да се появи във Висшия съдебен съвет.


А за кънтящите в ушите на публиката "олигархия" и "бухалки" и "фабриката за фалшиви новини" твърдя, че те бяха употребени за първи път в "Капитал" в цитати на политолози, но с точен и мотивиран адрес, а именно: пеевската политико-икономико-съдебно-медийна сплав за дистанционно управление на държавата.


Рейдърството на думите е брутално и нагло оръжие в боя


който се води отдавна срещу всеки, осмелил се да посочи с пръст мафията, изразена - повтарям - в слетите в едно власти. След "Янева-гейт" и ЦУМ-гейт боят е в нова фаза - открит и фронтален, без никакви задръжки и с всички средства, включително прясно одрани агнешки глави на тротоара пред ВСС в защита на г-н Цацаров. Форма, от която той очевидно не изпитва смущение. И стотици плакати срещу неудобните, разлепяни из София - явно заради притеснението, че медийната машина не стига до всички - последните от преди няколко дни.


Задкулисието отвлича думи, защото няма аргументи


А защо стигна дотам задкулисието - да отвлича думи? Отговора го подсказва детайлът, че не кога да е, а след като лъсна целта на фалита на КТБ, от пеевските пропагандни окопи бе развято "задкулисието" - с адрес противника, който всъщност отдавна го е разобличил!


А след срещата на главния прокурор с проверявания бизнесмен Дончев на терена на прононсирания бизнес-политик Гергов липсата на аргументи за присъствието на Цацаров доведе до истерично ожесточение в речта на защитниците на този вид методи за опитомяване на непокорните. Чух самия Гергов и представляващия ВСС Димитър Узунов (който зае поста чрез таен пуч), да наричат задкулисие всички, които заявяват, че ЦУМ-срещата е скандално-недопустима за главен прокурор.


Противникът, който не може да бъде опроверган с факти, е просто назован враг на държавата и стабилността.


Пиша този коментар (за термините), защото кражбата, наглото похитяване на думите и поставянето им в услуга на пеевските фишеци /бухалки/ с примитивната вяра, че така първично вложеният им смисъл и адрес ще бъде неутрализиран и преобърнат, е един от най-важните знаци, че пеевската пропагандна машина, оръдието на слятата в едно политическа, икономическа и прокурорско-съдебна власт, губи информационната война.


Нито един факт, изнесен от "Капитал" и "Дневник", конкретно за проблемите, пороците и произвола в управлението на съдебната власт, не бяха опровергани досега с факти. И нито един коментар на фактите не бе обсъждан с аргументи. Срещу фактите владелците на съдебната власт - владеещи я чрез погазване на закони, морал, елементарно приличие (посочени - повтарям, с факти) излизат с обвинението, че едни лоши - разбира се, бившият правосъден министър Христо Иванов и участниците в "задкулисните сбирки", искат да овладеят съдебната власт.


Но не опровергават позорните факти:


например, че Димитър Узунов гласува против проверка на съда, в който разпределя делата брат му (драстичен конфликт на интереси); или че ВСС взема решения с 16 гласа вместо със задължителните 17 (пряко нарушаване на закона); или че доносничат до премиера с есемеси от заседанията и после, след като бяха разобличени, се крият като мишки; или че отказват проверка на електронната система за гласуването на новия ВСС с наглата надежда да осигурят безпредела на същото ... Мога да продължа.


Е няма как да ме опровергаят - на показ са всяка седмица.


Ето затова задкулисието трябваше да се прегрупира в безредие и да свали маските, отвличайки думите на врага си.


Науката на проф. Янакиев безстрастно и невинно преподаваше това като "стилистичен похват", и дори му приписваше ирония. Похватът в конкретната му цел се осъществява без никаква ирония в полето на все по-освирепяващата пропаганда и отразява наглост и безсилие на мафията в "решаващия бой" за умовете на масите.


Мисля, че "медийната" империя можеше да мине и без да показва своята словесна импотентност ведно със съдържателното си безсилие. Задкулисието вече е договорило цената на своята подкрепа за победителите в изборите. За да управляват, те просто приемат омертата - Борисов знае как.


И все пак - какво е задкулисието днес


Изкушавам се пред най-кратката метафора: взаимно приклещване с ръка на гушата на другия в триумвирата Борисов - Пеевски - Цацаров. Който отпусне хватката, пада пръв - но с него останалите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 6 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8844 Неутрално

  Съгласен! С една корекция - Който отпусне ръка от триумвирата, падат и тримата!
  Затова и хващането за гушата е само привидно, те се крепят за да не паднат :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 2. 7 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  Питам се, кога Бравопетя споделя искрени мнения - сега или преди две години, когато черно на бяло заклеймяваше Лозан Панов като кандидат на горепосоченото задкулисие? И за да не съм голословен цитирам пасаж дословно:

  "Да видим другото лоби, заслужило респекта на главния прокурор:
  Лозан Панов бе издигнат официално от председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев и четирима членове на ВСС от неговия кръг. (Ще припомня, че връщането на Панов в състезанието за председател на ВКС изненадващо беше обявено от Яне Янев..."

  Цялото пасквилче от 3 февруари 2017:
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/02/03/2464007_koi_krug_vsushtnost_ovladiava_vks/

 3. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3773 Неутрално

  нета е едно злопаметно нещо дето помни кой/какво/кога е писал ,казал , приватизирал ... та виждаме правилно и неправилно задкулисие

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 9 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  Офф Петя, "задкулисието без маски" у нас са приватизаторите, всичките, почти. Напнали са се да си бранят приватизираното, да си бранят и партийните ръководства, които вкупом им осигуряват цялата власт. А плебса "духа супата", докато не му писне обаче.

 5. 10 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  "Задкулисието отвлича думи, защото няма аргументи"

  Да и какви лъжи се бълват от павечето вестници /на Пеевски/ и как се тикат пред общественото мнение разни незначителни неща, а главното остава скрито

 6. 11 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#7] от "Lemmy":
  Давай Леми, пази бащицата. Как да признаеш, че си на страната на негодниците? Прескочи фактите и питай защо бият негрите в Америка. Гнус, Леми, гнус.

  "Я з москалями не балакаю!"
 7. 12 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 955 Любопитно

  Че има неформални контакти, обмяна на информация, лобиране и уговорки между представителите на различните власти, е стара практика. Въпросът е дали това е главното. Дали ако ги нямаше, съдебната система щеше да функционира по-добре? Например, щеше ли да върнем изчезналите пари от КТБ?

 8. 13 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ха,ха,ха... присмял се хърбел на щърбел.Колко е лесно да се отвлича вниманието от същественото и да се хвърлят фишеци пред четящите за несъществени неща, а основното да се оставя на заден план. Къде е задкулисието и къде е центъра му? На това могат да отговорят само участниците, а другите са стоичкови измислици за чорби. Манджаре му е майката,манджаре ако няма духайте облаците,ако щете.

  mihala
 9. 14 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7585 Неутрално

  "взаимно приклещване с ръка на гушата на другия в триумвирата Борисов - Пеевски - Цацаров. Който отпусне хватката, пада пръв - но с него останалите."

  Докато първият в тройката печели избори, няма падане, задкулисието ще процъфтява, държавата ще бъде разграбвана, мафията безметежно ще съществува

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 10. 15 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Дали ако ги нямаше, съдебната система щеше да функционира по-добре? Например, щеше ли да върнем изчезналите пари от КТБ?
  —цитат от коментар 12 на stein


  Нямаше да ги върнем, защото нямаше да са изчезнали. Защото ако имаше добре функционираща съдебна система, никой от надзорните институции нямаше да допусне балона КТБ. Както и никой от политиците нямаше на използва държавния ресурс, за да си осигури медийния комфорт, който „проектите“ на КТБ даваха. Да не говорим и че нямаше да гребат с пълни шепи от този ресурс.

  @)----,--'--
 11. 16 Профил на Payakoff
  Payakoff
  Рейтинг: 463 Любопитно

  Къде са коментарите от 1 до 5?

  Post tenebras spero lucem
 12. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3118 Неутрално

  Нека наричаме нещата с истинските имена! Тримата шишковци са мафията. Мафията говори за „задкулисие“?!Мафията управлява държавата.Пресен пример е вендетата срещу собственика на „Уолтопия“. Цялата държавна машина се е нахвърлила срещу него ,защото не иска да дава подкупи.Ами ако и други го последват?Рекета и подкупите държат шишковците на власт.

 13. 18 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Мафията не е този или онзи. Мафията в България е една йерархична социално икономическа организация със своя идеология, методология и традиции от времето на БКП и ДС. Тя включва една немалка част от населението, с което не искам да кажа, че една немалка част от населението са мафиоти, а просто по значими или незначими функционери, част от системата на мафията, понякога дори работещи за нея против своята воля и по принуда и липса на избор. Но по често по совя воля.
  Мафията в България е определен вид култура, ценности и начин на мислене, които определят условията и порядките в страната. Тя се свързва с народопсихологията на българите, която като цяло е робска, раболепна и примиренческа, освен това кланова и патриархална. Ако не беше така мафия нямаше да има.

  Като цяло мафията у нас е дегенеративно образувание, което унищожава българския етнос, налагайки нежизнеспособни условия, което пък се отразява на здравето и прираста на популацията.

  Но... всеки народ си заслужава съдбата, както е казал Чърчил.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 14. 19 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Питам се, кога Бравопетя споделя искрени мнения - сега или преди две години, когато черно на бяло заклеймяваше Лозан Панов като кандидат на горепосоченото задкулисие? И за да не съм голословен цитирам пасаж дословно: "Да видим другото лоби, заслужило респекта на главния прокурор:Лозан Панов бе издигнат официално от председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев и четирима членове на ВСС от неговия кръг. (Ще припомня, че връщането на Панов в състезанието за председател на ВКС изненадващо беше обявено от Яне Янев..."Цялото пасквилче от 3 февруари 2017:http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/02/03/2464007_koi_krug_vsushtnost_ovladiava_vks/
  —цитат от коментар 7 на Lemmy

  Предполага се, че бравопетя чете форума, и би могла да ти отговори ;)
  Освен че паноф бил "съгласуван" с ББ, афторката е пропуснала да спомене, че Цацаров също е гласувал ЗА избора на паноф ... чудя се, кога точно Овъргаз започна да се "рекламира" в невник ;)
  Професор Янакиев дали е обръщал внимание в лекциите си на такива "съвПАДЕНИЯ" ???

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 15. 20 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  До коментар [#16] от "Payakoff":

  "Къде са коментарите от 1 до 5?"

  Скрити са зад кулисите.

 16. 21 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  До коментар [#11] от "Инспектор Стрезов":

  Нали искахте факти? Дават ви факти (цитати на същата г-жа Владимирова). Това, че негрите са бити също е факт. Неудобен, но точно толкова факт, както факта, че Владимирова и компания плюеха по Панов, а днес го величаят.

  Колкото и Владимирова днес да ни представя едните като ангелчета, а другите като черни дяволи - няма чисти, всичко смърди на мърша та се не трае.

 17. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 26 Профил на eqy50503529
  eqy50503529
  Рейтинг: 229 Неутрално

  имитър Узунов гласува против проверка на съда, в който разпределя делата брат му (драстичен конфликт на интереси); или че ВСС взема решения с 16 гласа вместо със задължителните 17 (пряко нарушаване на закона); или че доносничат до премиера с есемеси от заседанията и после, след като бяха разобличени, се крият като мишки; или че отказват проверка на електронната система з Убедена съм ,че на "изредените""позорни "факти другата страна може да стреля със свой "низ" толкова "значими"факти по чуждото поле.Аз ,като неследяща темата,се сещам за посещението на Панов в известна адвокатска кантора.Колкото до конфликтът на интереси игласуването ,е добре ,преди да ги впишем в графата престъпления ,да чуем обяснението на другата страна.

 22. 27 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  До коментар [#7] от "Lemmy":
  От позицията на председател на ВКС, Лозан Панов може да си "позволи" да бъде принципен. В ситуацията по време на избора му може да е обещавал нещо на задкулисието или да се е държал така, че да им е симпатичен и това е оправдано.
  Цацаров между другото можеше също да бъде принципен, да поведе прокуратурата така, че да заработи за обществото в България, можеше и да я промени и да помогне политиците да я променят. Той обаче предпочете облагите на безконтролната власт.
  А В статията си тогава Петя Владимирова е сравнявала качествата на двама кандидати, единият от които предложен от задкулисието. Тя не е предполагала, че Лозан Панов няма да си плюе на достойнството. За Цацаров вероятно щеше да пише по подобен начин, ако и той бе решил да постъпи достойно.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 23. 28 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 569 Неутрално

  .Аз ,като неследяща темата,се сещам за посещението на Панов в известна адвокатска кантора.Колкото до конфликтът на интереси игласуването ,е добре ,преди да ги впишем в графата престъпления ,да чуем обяснението на другата страна.
  —цитат от коментар 26 на eqy50503529


  "Се сещам" - ами другарко, то това го провериха, опровергаха и вече и чугуните спряха да се позовават на тази пропагандна измислица. Само такива като вас, вече извън времето (и не на място сред нас бих казал) помнят насоките от последната опорна точка която е останала в полусъзнанието им и я цитират, цитират, цитират...
  Айде мрете вече бе! До кога ще ни тормозите с присъствието (и дебилността си) ?!

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 24. 29 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  "..... науката квалифицира като стилистичен похват изземването на вече употребени в подкрепа на определен тезис и адрес термини и вкарването им в подкрепа на тезис срещу оригинално употребилия ги, запазвайки привидно смисъла им с цел да неутрализира или преобърне контекста на оригиналната им употреба."
  Ще видим, как мислещи с болшевишки категории, наричат хората ратуващи за истинските демократични ценности "болшевики". Похват, въведен от Продевата ДУМА, още след промените, за да се омаскарят опонентите.
  Ще видим, как похитилите съдебната власт и клакьорите им по форумите, обвиняват настояващите за реформи в опит да я похитят.
  Ще видим, че платените агитатори на Позитано (кутевчета), наричат протестиращите срещу статуквото "платени"

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 25. 30 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Браво! Както винаги ПРАВО КУМЕ В ОЧИ!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 26. 31 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Владей парите, владей медиите, владей силовите структури, обезличи закона, събуй гащите на армията, изгради паралелни силови структури и се обзавеждаш с частна държава. Всички необходими условия за превръщането на Република България в Банкянски тимар са налице. Затова, първо, забранява се със закон висенето на политици по медиите. За президентът и министър-председателят по час месечно и годишно обръщение към нацията. "Будната гражданска съвест" да не лежи по паветата в центъра на София, а да се разходи и разгледа страната като пие вода от кладенци и чешми съседни на септични ями, уранови находища и химически отрови. Силовите структури при президента. Заради събутите армейски шалвари и паралелни бандитско-мафиотски структури, да се раздаде оръжие на населението. За крадене активите на държавата и населението - затвор до живот и пълна конфискация на имуществото на мошениците до девето коляно. Възстановяване върховенството на закона!

 27. 32 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#28] от "300g":

  Нямат никакво намерение да мрат. Ако на това чакаш, има да чакаш...

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 28. 33 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2690 Весело

  "Науката на проф. Янакиев безстрастно и невинно преподаваше това като "стилистичен похват", и дори му приписваше ирония. Похватът в конкретната му цел се осъществява без никаква ирония в полето на все по-освирепяващата пропаганда и отразява наглост и безсилие на мафията в “решаващия бой” за умовете на масите."

  ‘баси, а аз смятах, че едвин и фил са самотните майстори на простото изречение!

  I Want To Believe
 29. 34 Профил на Ivan Stoyanoff
  Ivan Stoyanoff
  Рейтинг: 229 Весело

  Не е задкулисие когато Корнелия Нинова отиде тайно при Решетников в Москва. Не е задкулисие когато Москва избира за президент на България една неизвестна, но може би много зависима личност като Румен Радев.
  Когато нещата се правят задкулисно от БСП - това не е задкулисие.
  И този материал на Петя Владимирова можем да сложим в графата кухи мероприятия и агресивна социалистическа пропаганда на БСП - БТВ - Слави Тодоров Живков и прочие медии. Много години вече БСП и ДПС не са във властта и затова всичко трябва да е черен пиар и измислени скандали.
  Вярно е, че съдебната система не е нито съдебна, нито система и е създадена от БСП. Обаче в това отношение социалистите нито имат намерение, нито имат идея какво трябва да се направи.
  И с демографския проблем положението е същото.
  И със свободата на словото пак е така.
  Но главният въпрос пред обществото е как да се даде цялата власт на социалистите за България - приятели на СССР.

 30. 35 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  Адмирации за дамата, автор на статията. Наистина е много добра.

 31. 36 Профил на eqy50503529
  eqy50503529
  Рейтинг: 229 Неутрално

  [quote#28:"300g"][/quote]
  До коментар /28/Другарю/типичен представител сте на онова време и обръщението Ви пасва/Дайте линк,от който да стане ясно,че категорично е установено ,че такова посещение е нямало.Знам,че е имало проверка по случая,която е приключила.Но дали е приключила ,защото този факт не може да бъде установен,дали защото не е "позорен"и не заслужава внимание или защото е решено,че такова посещение няма.М/у другото журналистите спестяват този въпрос на Л.Панов и така го лишават от възможността да отрече и смъкне подозрението от себе си.
  Що се отнася до призива в заключителната част,отдавам го на лошо възпитание,а не на някакви психични отклонения.

 32. 37 Профил на Кози Крак
  Кози Крак
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#29] от "bajhuj_2010":

  Не знам защо говориш в бъдеще време. Неведнъж в този форум разни лица (Кланица №5 и компания) са ме наричали комунист. Виждаме съвпадение между тезата на авторката и реалния свят. Аз нямам повече въпроси - всичко си пада на мястото.

 33. 38 Профил на Кози Крак
  Кози Крак
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#35] от "gr52":

  Добре, че съм цъкнал да ти следя постовете колега - бях пропуснал тази статия, а си струваше.


  До коментар [#34] от "Ivan Stoyanoff":

  Ааааааа, класическата теза, която четем от дълго време - Да, България и/или Нова Република + Лозан Панов + животински части всъщност са проект на БСП, за да източат гласове от ГЕРБ, за да спечелят изборите БСП и посредством тях, Путин.

  Интересно е, че по заобиколен път (и грешен) път си стигнал до правилната теза - БСП искат да спечелят изборите и посредством това да дадат повече контрол на Путин и Родину. Проблемът е, че за теб всичко е толкова черно-бяло, че автоматично слагаш всички, които са срещу Вожда®, в другия лагер, игнорирайки факта, че и Вожда® e фундаментално същия тип човек като лошите, но тръгнал по Евро, а не Евра пътя.

 34. 39 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Тази женица все повече истерясва. Пеевски е олигарх; Прокопиев е олигарх. Бият се с похватите на мафията. Да се бият. Ако паднат едновременно и двамата - екстра! Тогава тази истерясала женица ще върви да си живее с пенсията и няма да драска за хляб и за пасти. Е, за биричка също...

 35. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  До коментар [#7] от "Lemmy":

  Всеки може да сбърка в даден момент.....
  Да се греши е човешко.
  Но да се...бърка целенасочено и непрекъснато е престъпление!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 41 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  Браво! Както винаги ПРАВО КУМЕ В ОЧИ!
  —цитат от коментар 30 на Без коз


  Затова са и истеричните, но беззъби коментари .
  За справка виж постове ## 7 и 39.....навярно има и други.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  ....Колкото и Владимирова днес да ни представя едните като ангелчета, а другите като черни дяволи - няма чисти, всичко смърди на мърша та се не трае.
  —цитат от коментар 21 на niakoi_si


  Колкото и да се опитвате да омесите всичко в една каша (този похват го копирате от Лилов - "Всички сме виновни"), колкото и да плюете по тези които застават на страната на честността и справедливостта все ще си оставате смешни и безаргументни.
  Това е така, защото в стремежа си да отречете истината вие се нахвърляте върху тези които говорят от нейно име, но никога не се насочвате срещу самата истина ( горе в статията е казано - нямате какво да кажете там).
  Как не схващате, че обществото търсещо истината търси нея и върви към нея, а не към отделните личности.
  Ето в тази съществена разлика губите битката недраги!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 43 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 284 Весело

  Питам се, кога Бравопетя споделя искрени мнения - сега или преди две години, когато черно на бяло заклеймяваше Лозан Панов като кандидат на горепосоченото задкулисие? И за да не съм голословен цитирам пасаж дословно: "Да видим другото лоби, заслужило респекта на главния прокурор:Лозан Панов бе издигнат официално от председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев и четирима членове на ВСС от неговия кръг. (Ще припомня, че връщането на Панов в състезанието за председател на ВКС изненадващо беше обявено от Яне Янев..."Цялото пасквилче от 3 февруари 2017:http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/02/03/2464007_koi_krug_vsushtnost_ovladiava_vks/
  —цитат от коментар 7 на Lemmy


  Ситно кариран си Леми! Какво ровиш 2 години назад, няма вечни неприятели, има само вечни интереси!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 39. 44 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2059 Весело

  "...науката квалифицира като стилистичен похват изземването на вече употребени в подкрепа на определен тезис и адрес термини и вкарването им в подкрепа на тезис срещу оригинално употребилия ги, запазвайки привидно смисъла им с цел да неутрализира или преобърне контекста на оригиналната им употреба.."

  да добавя едно кратко, но твърде забавно резюме на стилистичния похват Error 400 Bad request?

  Съдията, който не иска подарено уважение
  От Труд онлайн
  29.01.2015 • 21:21

  Професионалист, обединител, добър административен ръководител. Така колеги описват съдията от Върховния административен съд (ВАС) Лозан Панов. ...
  https://trud.bg/article-4567156/

 40. 45 Профил на Милев
  Милев
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#18] от "Боян Таксиров":

  Много добре казано. Подкрепям всичко което казвате.
  За да се променят нещата в България, трябва да променим нашето мислене и морал, дори и към най-малките неща.

 41. 46 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 2351 Весело

  До коментар [#38] от "Кози Крак":

  "Фауст ме убеди да замина за Рим и да преподавам там науката, която бях преподавал в Картаген."
  Свети Аврелий Августин, Изповеди, Книга пета, VIII.14

 42. 47 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  До коментар [#42] от "Храбър":

  Коя битка сме изгубили? Тази за сбърканите ви понятия за честност и морал? Тая битка си е само ваша и на още шепа хора. Не съм се и мъчил да се бия в нея :)

 43. 48 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Тази женица все повече истерясва. Пеевски е олигарх; Прокопиев е олигарх. Бият се с похватите на мафията. Да се бият. Ако паднат едновременно и двамата - екстра! Тогава тази истерясала женица ще върви да си живее с пенсията и няма да драска за хляб и за пасти. Е, за биричка също...
  —цитат от коментар 39 на sokrat41


  И двамата си имат собствени вестници, затова е така интересно!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 44. 49 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Вече съм спокойна. Знаем поименно задкулисието. Останалите са кристално чисти, дето от единия идеализъм работят на ползу роду. Поздравявам бивша "бравоПетя"настояща Петя с едно стихче на бай Радой(по памет):
  "Не пей ми се. И смелостта ми се сломи.
  Животът мен веч вразуми.
  И да няма кой да ме сваля, ще викам УРА и ще хваля.
  И така ще се подписвам:УРАдой, УРАлин.
  Но хората ще кажат:УУУРадой, УУУРалин!"
  Sic Transit Gloria mundi!

  Мърфи е оптимист!
 45. 50 Профил на rational72
  rational72
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#15] от "MyTwoCents"
  Добре си му отговорил, аргументирано, ама нямаше нужда - човекът просто изкарва едни стотинки :-D

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK