Държавата вече се разпада и всичко е възможно

Държавата вече се разпада и всичко е възможно

© Георги КожухаровДържавната власт, разбира се, се разпада пред очите ни. На плажа "Корал" нощно време полицията тараши палатки – както правеше народната милиция в средата на 80-те години, когато се разпадаше социализмът. По плажа на "Каваците" дефилират въоръжени мутри, събиращи рекет – както правеха в средата на 90-те години, когато държавата беше се снишила и предала цялата власт на гангстерите. На все повече места в страната нискочели австралопитеци бият нормални хора пред потресените погледи на туристите.


Държавата се разпада, защото е превзета от шайка шмекери, групирани около ГЕРБ. Примката е стегната и нищо, което държавата прави, не е в интерес на гражданите. Шайката е убедена, че окончателно е плячкосала властта и разполага с нея в свой интерес. Както беше обяснил Емо Ротманса още при първото управление на Борисов:
"Властта е наша... правим, каквото си искаме..."


Всяко едно действие, произвеждано от сегашната власт, има за цел да обслужи нечий частен интерес. Не – общото благо, а: нечие партикуларно благо. За да се случва това безпроблемно, обаче, е необходимо от главите на хората да бъде избита мисълта, че са граждани – че контролират властта.


Именно намерението да бъдат премахнати гражданите, т.е.


хората да бъдат преформатирани в зависими крепостни селяни


обяснява инак изненадващо мракобесническите законопроекти, с които напоследък ГЕРБ наводнява парламента.


Те могат да бъдат групирани в три основни групи:


1. Законопроекти, чиято цел е да постави гражданите в положението на онази постоянна гузност пред "органите", която беше характерна за комунистическите режими. Премахването на табелите "камера" по пътищата, както и правото на КАТ да тараши пътници в спряна от някой милиционер кола – тези мерки имат точно тази цел. Да си постоянно гузен и следователно да не ти хрумва да се опънеш на властта.


2. Втората група законопроекти има за цел да препъне онези (все по-малобройни, предполага се) граждани, които ще искат да се опънат на властта чрез съда. Такава е целта на драстичното – десетки пъти – вдигане на съдебните такси в случаите, в които граждани или групи граждани тръгнат да спират административен произвол по съдебен ред. Целта тук е гражданите да бъдат лишени от достъп до съда.


3. Третата група мерки е чисто политическа. В България има само една общност от граждани, които не приемат пропагандата на шайката "Бойко Борисов е антикомунист и затова го подкрепяйте, за да не дойдат комунистите" – това е общността на Зелените. Тъй като само тя не приема смайващо нелепата теза "Бойко-антикомунист", само тя организира протести срещу неговото управление вече седем-осем години. Останалите групи граждани не протестират, "за да не дойдат комунистите".


Та и срещу общността на Зелените има закон – оспорването на ОВОС (оценката за въздействие върху околната среда) може да бъде само на една съдебна инстанция. Ще рече: само в съда, най-близък до съответния измамник, решил да прави пари от рушенето на природната среда. До съд, който не е под влиянието на измамника, достъпът е отрязан.


4.Четвъртата група законови мерки, внесени от ГЕРБ, има за цел да сплаши самия съд.
Да си представим, че въпреки гореописаните пречки някакъв гражданин все пак се е добрал до съда. Ами сега? Ако съдът отсъди против някой приятел на ГЕРБ?


Сплашването на съдиите – това е смисълът на путинския тип забрана за "финансиране от чужбина" за специализации, пътувания, конференции и проекти на съдии. Посланието към съдиите е ясно: днес ще ви спрем кранчето (друг в въпросът колко точно примитивен австралопитек трябва да бъдеш, за да си убеден, че именно "външното финансиране" обяснява отказа на някои съдии да обслужват измамниците и че като го спреш, съдиите ще клекнат) – утре ще ви спрем други неща. Правим, каквото си искаме...


В удара срещу съдиите има и друго послание, което е към всички останали. И то е: днес ни хрумва да спрем външното финансиране на съдиите; утре ще ни хрумне да спрем проектното финансиране на медиите, университетите, гражданските организации. Вдругиден ще ни хрумне да започнем да закриваме медии, университети и граждански организации, както прави колегата Орбан в Унгария. Налягайте си прочее парцалите отсега...


Но държава, основана единствено върху плячкосване, не е възможно да съществува


Затова нашата видимо се разпада. Особено това започна да личи в последните седмици, в които отвсякъде долитат новини за отказ на полицията и прокуратурата да предприема каквито и да е действия срещу насилници и измамници. Как да предприема, като не се знае, кой насилник чие протеже ще се окаже?


Затова типичният продукт на сегашната власт - ямболският Динко, е на свобода, макар прясно признал си, че е набил и приятелката си и свой работник. Признал – ама е навън, защото делото се води срещу неизвестен извършител (когото, разбира се, никога няма да намерят)...


Властта днес, както мутрите преди 20 години, се опитва да изяде всичко. Затова никак не е чудно, че и подкупите включват ония четири тона суджук, с които в последните дни се забавлява френската преса.


Още от социализма мечтата на средния български австралопитек се свежда до непрестанно поглъщане на огромни количества суджук (е, и луканка) - това е изследвано, не си го измислям аз.


Днес средният български австралопитек е на власт


Как да не хукне към най-близката камара суджук?


След подчинението на всички парламентарни партии на "антикомуниста Борисов" остават само две пречки пред безпроблемното изяждане на всичко от властта - гражданите и правосъдието. Затова законодателните удари на ГЕРБ са насочени срещу тях. Защото, мислят си управляващите ни, ако няма граждани и правосъдие – тогава наистина всичко ще може да бъде изядено.
Трескавостта на гербаджийското законотворчество обаче също иска обяснение. Защото видимо не иде реч за отдавна и методично планирано мероприятие. Тази трескавост може да има поне две очевидни причини:


1. Властта готви някакво огромно, непосредствено предстоящо изяждане. И трябва да си осигури тила, преди да отвори паст.


2. Властта мъсти след преживян голям страх. Да си припомним. В края на 2015 година пред Съдебната палата се подредиха, излезли на мълчалив протест, върховни съдии, облечени в тогите си. В същото време пред тях течеше протест на граждани.


Това публично съюзяване между съдии и граждани никога не се беше случвало; и в този смисъл стана политически факт, отекващ надълбоко и надалеко из цялата система на политиката. За всяка плячкосваща власт по-голям кошмар няма и не може да има – срещу нея да застанат рамо до рамо граждани и съдии.


Преживяла този екзистенциален ужас, властта се опита да обезсили Лозан Панов, когото нарочи за главен виновник, с методите на мафията: анонимни книги и плакати; мутри, застанали пред Съдебната палата с маски на лицата и кървави животински глави в ръцете; отвинтване на болтове на автомобила му. След като това не успя, властта днес нанася законодателен удар, който има за цел да отстрани главната системна опасност - съюзяването на съдиите с гражданите. А и да си отмъсти за страха и за неспособността да сплаши Панов.


Какво предстои ли, т.е. освен установяването на произвола като рутинен начин на живот за властта ("Правим, каквото си искаме")? Поне две неща изглеждат повече от възможни:


1. Кошмарен провал на председателството на България на ЕС, затъващо в истеричната надпревара кой колко да открадне от свързаните с него ремонти и строежи.


2. Загуба на контрол върху шайката от страна на Борисов. Вече е съвсем близо моментът, в който той няма да може да ограничава стремежа на своите"кадри" да изядат всичко. Все пак той им налага някакви ограничения, които обаче те вече намират за възмутителни и са все по-готови да отхвърлят като намеса във вътрешните си дела.


Всеки път когато ГЕРБ стигне до преддверието на момента, в който да си каже: "Е, вече взехме цялата власт и нямаме никакви противници" – се оказва, че властта започва да се разпада заедно с държавата. Това стана ясно в четвъртата година на кабинета "Борисов 1", който малко след това падна. Същото положение бе постигнато на втората година на "Бойко 2", който също падна малко след това. При "Бойко 3" това положение е постигнато само за има-няма 100 дни.


Сега остава да видим дали ще има българско председателство на ЕС без правителство, но в присъствието на Путин на родна територия. Защо не? Държавата вече се разпада и всичко е възможно.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (176)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Че държавата се разпада е така. Но е нормално след като социолозите, политолозите, капиталистите, банкерите са с произход 9 септември 1944 г. Сред тях е и Дайнов. Не си спомням някога да е говорил за лустрация.
  Дайнов - а ти що се сърдиш на Путин ? Че нали жена ти беше рускиня. Яко ли те е държала под чехъл ? Нормално е Путин да дойде за3 март. В крайна сметка благодарение на Русия България възкръсва на политическата карта на Европа.

 3. 3 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Дайнов, тука ти е силата.
  Когато хората са уплашени.
  Давай, плаши народа за да дойде твоето време.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на OOPS
  OOPS
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Познавач е Дайнов. Помним прогнозите му за двубоя СДС vs НДСВ и едно обещание за една диплома.

 6. 6 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 836 Разстроено

  Тъжен и обезверен.
  Но откровен за австралопитеците.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 8. 8 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Познавач е Дайнов. Помним прогнозите му за двубоя СДС vs НДСВ и едно обещание за една диплома.
  —цитат от коментар 5 на OOPS


  Познавач е я. Една седмица преди изборите каза, че БСП ще спечели с много.

  Няма шики-мики.
 9. 9 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Евгений Дайнов направи своята прогноза за извънредните парламентарни избори на 26 март: "Днес и утре: От началото на февруари правя залагания за резултатите от изборите. Почнах от равенство БСП-ГЕРБ на 800 000 гласа. Преди две седмици, гледайки какво правят ГЕРБ и ББ, промених на ГЕРБ-под 800 000, БСП – близо до 900 000. Гледайки поведението на ББ тия дни имам нова прогноза: ГЕРБ 760 000 гласа, БСП – 910 000."

 10. 10 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Иначе след "новите варвари" лансирани от Дайнов в компанията на Буруджиева, нищо ново. Станишев ден и нощ хленчеше, че ще възстановява държавността, сега на Дайаната не му се напъва много да мисли и просто повтаря словата Станишеви...

  Няма шики-мики.
 11. 11 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Сина на кореспонденнта на Работническо Дело в Лондон и пръв приятел на Станишев,другаря Дайнов почна да клати кола на държавата,като маймунек на въртележка...Кой ли му се връзва на платените умонапъни?

 12. 12 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Поредния "десен" с татко върл комуняга и жена рускиня... ма демократ е човека и не работи никога за БСП.

  НИ-КО-ГА...

  К'во само плашиме народа с комунистите аама-ха... че само ГЕРБ спирали камуняките да се върнат на власт... ГЕРБ разрушиха държавността, демокрацията, световния мир и причиниха глобалното затопляне, вие тука с някакво БСП ни плашите. Долу ГЕРБ, да живеят зелените (БСП де)

  Няма шики-мики.
 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2739 Неутрално

  "Държавата се разпада, защото е превзета от шайка шмекери, групирани около ГЕРБ..." - отбраната е слаба - на гражданите, съюзът е слаб - на гражданите със съдии, демократичните идеи и отношения срамежливо се прокламират - слаби са... Властта пази себе си чрез облаги, които предлага на верния слугинаж, а групираните около властта нямат цвят - слаб им е ангела, че парите и спокойствието им са цели. Държавата се управлява от знаещи и можещи, жертвоготовни хора, които са в крак с времето. Уви, ТЕ пазят традициите на ДС, на БКП, на интернационалните братски партии... Нищо ново под слънцето над държавата България.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 14. 14 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Женята се беше отдал на работата си в екипа на Решетников....пардон - Радев, но явно е решил за лятната ваканция да зааботи повечко шашавейки балъка с някой - друг "анализ". Професионалиста си е професионалист

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 15. 15 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 883 Неутрално

  "Третата група мерки е чисто политическа. В България има само една общност от граждани, които не приемат пропагандата на шайката "Бойко Борисов е антикомунист и затова го подкрепяйте, за да не дойдат комунистите" – това е общността на Зелените."

  Общността на градската буржоазия де е ве Дайнов!? :)

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 604 Неутрално

  До коментар [#1] от "Иван Иванов":

  Четейки материала,пълен с неокомунистически простотии,просто бях почти сигурен,че е сътворен или от Кънчовец или от червено-синият шаман и "рокмен" Евгени Дайнов!
  Колко ли му е платила Курнелчето????

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 837 Неутрално

  ГЕРБ е вредна партия за България.
  БСП е вредна партия за България.
  ДПС е вредна партия за България.
  Обединени патриоти - вредни за България.
  Остана един Марешки, за когото мога да предполагам, че е вероятно и той да е вреден за България.
  Тези партии са избрани в народното събрание от българските гласоподаватели.
  Очевидно, българите предпочитат да ги управляват хора, които явно им причиняват вреди.
  Какво пък?
  Въпрос на предпочитания.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 20. 20 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Спечелих бира на бас, че авторът е Дайнов. Само се притеснявах да не е Слатински, но имах късмет.
  Тъй че от мен наздраве и приятно четене, аз ще пропусна :)

  Доброто е заразно
 21. 21 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Анализатора Дайнов, реши да изплува от блатото с поредния апокалипсис. Ням срам Миндянския пророк.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Отдъхнах си. Щом Байнов е недоволен значи нещата се движат в правилната посока. От вън зелен, но в душата си червен. :)

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 725 Неутрално


  Тъжен и обезверен.Но откровен за австралопитеците.
  —цитат от коментар 6 на arnautsky


  Не, просто елементарен, повърхностен и досаден.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 26. 26 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 1998 Неутрално

  До коментар [#9] от "Иван Иванов":

  какво се радвате ,не комунистите ,а другите комунисти ни управляват ,само суджуците да е ,да кажеш здраве .....

 27. 27 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 1998 Неутрално

  До коментар [#19] от "simval":

  Марешки поне се мъчи да прави пазарна икономика в две направления ,доказал е ,че може да помага на хората с ниски цени на лекарствата ,това е сигурно ,другото сигурно е ,че във Варна мафията смъкна днес цените на дизела на 1.69 , а на 50 км по магистралата същото гориво е 2.10 ,това намаление е изцяло дело на Марешки ,колкото да е лош и недолюбван , сега се чудят как да го изкарат и престъпник ,за да му пречат да продава евтино , същия Марешки трябва и в хранителния бизнес ,в строителството ,в услугите ,изобщо в цялата ни мизерна ДС пазарна икономика .

 28. 28 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 1998 Неутрално

  До коментар [#19] от "simval":

  Марешки поне се мъчи да прави пазарна икономика в две направления ,доказал е ,че може да помага на хората с ниски цени на лекарствата ,това е сигурно ,другото сигурно е ,че във Варна мафията смъкна днес цените на дизела на 1.69 , а на 50 км по магистралата същото гориво е 2.10 ,това намаление е изцяло дело на Марешки ,колкото да е лош и недолюбван , сега се чудят как да го изкарат и престъпник ,за да му пречат да продава евтино , същия Марешки трябва и в хранителния бизнес ,в строителството ,в услугите ,изобщо в цялата ни мизерна ДС пазарна икономика .

 29. 29 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  До коментар [#16] от "kcp37527713":

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Подкрепям мнението ти. Нищо не е нaред в тaзи държaвa.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#24] от "kcp37527713":

  Успокой нервичките. Само на Дайнов ли му е разрешено да плюе? А ние не може ли да плюем по Дайнов?

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 883 Неутрално

  Лъжи и манипулации. Комплекси....Това общество го грози хаос. Нормално - зомбираните тъпаци са прекалено много.
  —цитат от коментар 24 на kcp37527713


  Лъжи и манипулации има (навсякъде). Дайнов яко пее в хора на комплексираните манипулатори.
  Зомбираните тъпаци са много (във повечето общества).
  Нещо, което липсва тук е обективна и градивна критика. Това, идващото от теб, е чисто и просто боклук.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 36. 36 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#28] от "edin drug":

  Комундетата от ДСБ и Дай България, които играят в една игра с тези от БСП, започнаха да защитават олигарха Марешки, този, който изнудва конкурентите си. А уж се бореха срещу олигарсите и изнудвачите. Всички са в един кюп срещу ГЕРБ.

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6920 Неутрално

  Прав сте, господин Дайнов. Но вината е изцяло наша. Ние свободно и съзнателно избираме мафията да ни управлява. Вярваме на лъжите на Борисов, Цацаров и Цветанов, които всеки ден ни правят на идиоти. Чакаме нещо да се случи, някакви реформи, особено в правосъдната система.Нямаме чувствителност към мафиотските изпълнения на управляващите, към безумните закони, които приемат. Какъв народ сме ние. Румънците казвали, че българите са страшно търпеливи, но най-страшен е гнева на търпеливите.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#34] от "kcp37527713":

  Ами ние се учим от другаря Дайнов. Той никога не е писал нещо смислено.

 41. 41 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3245 Любопитно

  А защо не е казано становището на Брюксел , по въпроса ?
  Въпроса е към автора най вече. ....
  Нима в Европа ще цари мълчание ?
  Или така им е изгодно ?

  Bukalemun
 42. 42 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Определено един от слабите коментари на Дайнов.
  Жалко, понякога има отлични попадения, но днес не е така.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 478 Весело

  Женята ми отвори очите! Чак сега проумях с колко много групи мерки ме мачка властта! Още утре емигрирам и ще поканя Женята да идем в Масква, дето има мир, ред и спокойствие!

  Цацата трябва да бъде изпържена!
 47. 47 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Не ми се иска Дайнов да е прав, защото просто не ме кефи. Но като гледам какво изкара прокуратурата за КТБ и ми се ... Никой от истинските виновници за фалита на банката не беше обвинен, а причините се крият в текста на Дайнов по-горе.
  Жалко но факт! Мафията си има прокуратура, мин. председател, президентче на конци, олигарси от калибъра на Гергов, медии, парламент с депутати, като Пеевски и бат Сали...
  От горе на всичкото има олигофрени коментиращи под подобни статии и защищаващи разюзданата, перверзна пасмина, завзела държавата.

 48. 48 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 496 Неутрално

  "Но държава, основана единствено върху плячкосване, не е възможно да съществува
  Затова нашата видимо се разпада. Особено това започна да личи в последните седмици, в които отвсякъде долитат новини за отказ на полицията и прокуратурата да предприема каквито и да е действия срещу насилници и измамници"

  И най-вече отказ да се действа срещу престъпниците от циганското малцинство, които се радват на специална подкрепа от Брюксел, БХК и други инстанции. Тук ни се припомня как граждани и съдии са се били обединили в протеста си срещу властта. Това не е истина, магистратите в България винаги действат против жертвите и в подкрепа на престъпниците, такава съдебна власт няма бъдеще, както не може да има съюз между онеправданото гражданство и уядената и корумпирана съдебна система.

 49. 49 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  " Властта готви някакво огромно, непосредствено предстоящо изяждане. "

  Запомнете това !!! Много коментари предстои да изпишем за него.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 50. 50 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 860 Неутрално

  когато няма опозиция и народа е заспал ,идват герб и патриотите и приключват експериментът с "българската ПОЛУдемокрация"

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 837 Неутрално

  До коментар [#27] от "edin drug":

  Проблемът с Марешки, който е очевиден е, че както и много други, смесват бизнес с политика.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 53. 53 Профил на kcp37527713
  kcp37527713
  Рейтинг: 0 Неутрално

  От горе на всичкото има олигофрени коментиращи под подобни статии и защищаващи разюзданата, перверзна пасмина, завзела държавата.
  —цитат от коментар 47 на 4u4o


  Ха ха- да. Много точно казано.

  Но вижте - ГЕРБ, както и БСП, както и ДПС, не са политически партии. Това са феодално-клиентелистки машини за разпределяне на материалните блага в държавата. Който успее да вербува най-много хора в машината си, той печели и изборите. Затова е много важно да се внушава на населението, че ще загуби работата си, поминъка си, бизнеса си, ако властта се смени. И това действително е вярно, между другото. Ако БСП бяха сменили ГЕРБ, много хора щяха да загубят работата си. Това е разковиничето за изборните успехи на ГЕРБ, а не някаква голяма симпатия към идеите на ГЕРБ, които всъщност май не съществуват. Единствената им "идея" е "стабилността".

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на kaka_simitli
  kaka_simitli
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#34] от "kcp37527713":

  Пич, свикни с мисълта, че такъв е мат'ряла иначе само ще се късаш нервите, смисленият и аргументиран диалог е невъзможен. Мат'ряла си знае, че е умен(втори по Ентелект на кълбото, що не е първи?!?!- нямам идея) и много работлив, акъл не ще, и не взима. Още Захари Стоянов го е описал, Бенковски грабва главнята и започва да пали селото защото мат'ряла карал въстание редовна смяна, денем въстаници, вечер се прибирал да си нахрани добитъка и да си спи по къщите. Левски завършва тефтерчето си с: Народе????
  Та ти какво си мислиш, че можеш да промениш?- все пак говориш с представителите на най-бедната държава в Европа, на какви проблясъци на разум се надяваш? Има и някакъв процент читави но този процент е толкова пренебрежимо малък, че не си струва да се надяваш.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  До коментар [#27] от "edin drug":

  Що се излагаш? Марешки не е от мафията така ли? Може ли бизнесмен от такъв калибър да излезе от Бастиона на ТИМ и да е независим ? Мисли малко преди да говориш. Виж че се борят с монопола на Златев и овцете се радват. Няма лошо да е евтино горивото и да има конкуренция. Но да казвате,че Марешки се бори срещу мафията е смешно.

 58. 58 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  До коментар [#33] от "Иван Иванов":

  Ще плюеш по Дайнов , когато прочетеш повече книги отколкото той е написал. (любовните романи, криминалета и фентъзи не се броят)

 59. 59 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1260 Весело

  До коментар [#44] от "Миньора":

  Кратко , точно и ясно!

 60. 60 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Весело

  До коментар [#20] от "dogwoman":

  Наздраве! Суджук ли мезиш?

 61. 61 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3630 Весело

  Няма какво да се добави! Последния да затвори вратата!

  klimentm
 62. 62 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3630 Весело

  До коментар [#60] от "hodounski":

  +
  Че какво друго!

  klimentm
 63. 63 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#53] от "kcp37527713":

  ДСБ-истите и комунисти от Дай БГ на Бойкикиев много им се искаше БСП да смени ГЕРБ и да дойде на власт. Те работеха активно в полза на БСП, но хората се озъзнаха и им биха шута, а ГЕРБ дори си увеличи резултата. За ДСБ и Дай БГ врага е ГЕРБ, не БСП. Нали казват, че врага на моя враг е мой приятел.

 64. 64 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#58] от "George Svinarov":

  Кои книги е прочел Женята? За Карл Маркс ли?

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 68. 68 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1034 Весело

  "Дайнов, сър!"

  Знанието е сила, информацията - власт
 69. 69 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Да си припомним,че пика на мутренската наглост и терор приключу след като избиха няколко знакови и не толкова знакови мутри.Ултимативна превенция.И някои от сегашните мутри,мутрополитици и мутрополицаи ше двършат така и ще има известно време спокойствие

 70. 70 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2557 Весело

  До коментар [#1] от "Иван Иванов":
  "Единственото нещо, което се разпада, е в главата на Дайнов. "

  Няма как да се съглася с теб! За да се разпадне нещо, трябва да го има...

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Какво очаквате от хора , които не могат да различат кръгче от квадратче?

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 73. 73 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Брей що ГЕРБери са се сбрали да коментират Дайнов, а не написаното. Ех мъко партийна!

  Боли, но сами сте си избрали да сте на грешната страна. Суджуците свършват.

  "Я з москалями не балакаю!"
 74. 74 Профил на Подуенски нюанс
  Подуенски нюанс
  Рейтинг: 282 Весело

  По соц време бананите бяха по-дефицитни и най-мечтани от австралопитеците, така че логиичният въпрос е: кой депутат колко банана е откраднал най-много, в имено на ББ!

  Сидо
 75. 75 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5498 Неутрално

  До коментар [#2] от "krf54523578":

  Благодарение на Раковски, Караджата, Левски, Ботев, БРЦК, Бенковски, Априлското въстание, Батак...
  Чак тогава идва войната на Руската империя срещу Османската империя.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 76. 76 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Нормално е Путин да дойде за3 март. В крайна сметка благодарение на Русия България възкръсва на политическата карта на Европа.
  —цитат от коментар 2 на krf54523578


  Държавата Русия загива под ръководството на въпросния нацист, на когото - ще използвам сполучливия опит на една рускиня да използва български идиоми - никой (освен българските политици) "не бръсне сливата".
  Не знам какво ще прави такъв човек в родината ми, дала толкова много на руската култура и продължаваща да плаща данък Русия и да търпи руските диваци. Едва ли ще дойде, за да ни благодари за търпението.

 77. 77 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#76] от "solange":

  бойко приготвил ли е кученцето за Началника ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 78. 78 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2817 Неутрално

  До коментар [#19] от "simval":
  "Очевидно, българите предпочитат да ги управляват хора, които явно им причиняват вреди.
  Какво пък?
  Въпрос на предпочитания"
  ==================================
  Точно така. Избирателите предпочетоха точно тези партии да им причиняват вреди, вместо онези, които останаха отвън.
  Това имаше на сергията, това избраха, по-калпавото избутаха настрана.

  Еретик
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Вероятно доста от коментарите щяха да бъдат по-смислени ако същата статия не беше от Дайнов.
  Дори някои от форума щяха да я прочетат.

 81. 81 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#15] от "clarkv622":

  Дайнов говори за Зелените,разбира се,защото е на издръжка при Прокопиев,както и Зелените.

 82. 82 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Много добър, макар и тъжен текст на Дайнов. Само за австралопитека не съм съгласен - имаме си роден Чирпанопитек.
  И аз имам тягостното чувство, че наближава нещо крайно неприятно, свързано с провал на правителството. Европредседателството ще е грандиозен срам, това е ясно, но ГЕРБ не се притеснява от такива глезотии. По-скоро ББ губи контрол над партията (ЦвЦв вече е видимо по-силен от него, регионалните босове също тежат много, особено ако са си стиснали ръцете с местните ДПС и БСП).
  Добре, че терминал 2 винаги е опция.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 83. 83 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 320 Неутрално

  „Прав сте, господин Дайнов. Но вината е изцяло наша. Ние свободно и съзнателно избираме мафията да ни управлява. Вярваме на лъжите на Борисов, Цацаров и Цветанов, които всеки ден ни правят на идиоти. Чакаме нещо да се случи, някакви реформи, особено в правосъдната система.Нямаме чувствителност към мафиотските изпълнения на управляващите, към безумните закони, които приемат. Какъв народ сме ние. Румънците казвали, че

  българите са страшно търпеливи, но най-страшен е гнева на търпеливите.”

  Много, много точно! Наближава времето, когато гневът на търпеливите ще намери израз. За съжаление, мисля, че необратимата точка на безверие е достигната. Остава и отчаянието да стигне до критичната точка, което е въпрос на случайност.

 84. 84 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  На Дайнов глупостите няма да чета.Те са ясни и без четене-ще плюе по ГЕРБ и сигурен съм ще плаче за грантовете за браЦките съдии.Цялата грантова котерия около Америка за България и ПМ дамо за това пискат.Пък уж съдиите били незаивисими..

 85. 85 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Дай-нов, но не старата песен на нов глас !!!

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 264 Весело

  Държавата се разпада, защото е превзета от шайка шмекери, групирани около ГЕРБ.
  -------------------------------------------------------

  Браво Дайнов, удри по ГЕРБ, а на БСП ходиш по рожденни дани да им се подмазваш!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#53] от "kcp37527713":ДСБ-истите и комунисти от Дай БГ на Бойкикиев много им се искаше БСП да смени ГЕРБ и да дойде на власт. Те работеха активно в полза на БСП, но хората се озъзнаха и им биха шута, а ГЕРБ дори си увеличи резултата. За ДСБ и Дай БГ врага е ГЕРБ, не БСП. Нали казват, че врага на моя враг е мой приятел.
  —цитат от коментар 63 на Иван Иванов


  И Дайнов е бивша комунистическа креатура, сега се прави на демократ, ама не му се получава. Инджевците си остават ренегати!

  Виж ако БСП пак докопа властта Дайнов ще е щастлив и би веднага забравил номера с разпадналата се държава!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 90. 90 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 582 Разстроено

  Дневник, каквито са Ви "анализите" от "анализаторите" това Ви е и нивото.

  Но парите нямат мирис и цвят

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 91. 91 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 320 Весело

  Хахаха, има хора - пишат безотговорно. Четете внимателно, вижте познатите си какво доверие имат в т.нар. институции, особено прокуратура и полиция. Ако това не е разпад на държавност, за който и ние носим отговорност, не знам какво е. Няма значение какво пишете и слагате като плюсове и минуси, процесите на разпад са факт. А какъв ще е крайния резултат от цялата далавера, оставям на мисълта ви.

 92. 92 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#15] от "clarkv622":

  Общността на зелените не е партия "Зелените". По-скоро е демократичната общност дефинаирана от Христо Иванов.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 93. 93 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 264 Весело

  Сина на кореспонденнта на Работническо Дело в Лондон и пръв приятел на Станишев,другаря Дайнов почна да клати кола на държавата,като маймунек на въртележка...Кой ли му се връзва на платените умонапъни?
  —цитат от коментар 11 на pifi


  Първата му лИбов ръжда не хваща!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 94. 94 Профил на sporta
  sporta
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Държавата не се разпада ,...тя е мъртва:( Късен е дебата за България. Да не обвиняваме ГЕРБ ,за нещо което е в природата на тази група . Те се хранят с мъртвото тяло на държавата. Господ ни опази над 1300 години. Сега е различно. Вече сме биологичен материал за Американската , британската , Германската и прочие държави. Този въпрос не съществува пред Унгария, Чехия,Полша , Румъния, Хърватска и дори тоталитарната "комунистическа Сърбия" Изчезват двете български държави ,като едната не се смята за българска. Нефункциониращата държава, подменената реалност и дебати. породи нещо "странно". Хиляди българи желаят да се разграничат от българската си идентичност. Има изключения ,но децата на българите в Европейските държави вече не са българи. Дайнов е изненадан ,че българския "демократизъм" се оказа с няколко степени по тоталитарен от българския "комунизъм". Пропуснатия дебат не е за Русия ,Америка , а за много по простички неща.
  Както и да е.. Няма вечни неща. Никой не е гарантирал безсмъртие на държавата ни!

 95. 95 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Слушайки надутата чалга, четейки коментарите, за мен повечето от вас нямат бъдеще.

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 96. 96 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#71] от "venci4":

  Описваш себе си.

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 97. 97 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#20] от "dogwoman":
  С кого се хвана на бас? Щото си е написано кой е автор.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 98. 98 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#37] от "Роси":

  Кога си виждали овце да се гневят?

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3776 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Евгений, каква възможност си замислил?
  Дали не предозираш драмата?

  "Държавата вече се разпада и всичко е възможно"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK