Обемът на обвинителния акт за КТБ не помага, а пречи

Специализираната прокуратура внесе на 20 юли обвинителния акт за "КТБ"говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и шефа на специализираната прокуратура Иван Гешев

© Велко Ангелов

Специализираната прокуратура внесе на 20 юли обвинителния акт за "КТБ"говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и шефа на специализираната прокуратура Иван ГешевОгромният обем на обвинителните материали срещу 18-те обвиняеми начело с Цветан Василев по делото КТБ, които заедно с обвинителния акт възлизат на 210 хил. страници, не улеснява, а затруднява старта на делото в съдебна фаза, коментира юристът Петър Обретенов. Той сравнява обема на делото с филибустерството, което се използва като похват в парламентите на някои държави с цел проваляне на някое законодателно действие чрез продължителни речи за проточване във времето на въпроса.


"Дневник" препечатва с незначителни съкращения статията от сайта defactolegal.bg с разрешение на редакцията. Заглавието и акцентите са на "Дневник".


Умопомрачаващ размер на обвинителен акт!
Аферата КТБ става съизмерима с Нюрнбергския процес, но смайващият обем на обвинителния акт неволно ме накара да направя асоциация с една любопитна и странна за европейския парламентаризъм практика в американския Сенат – филибустерството.
Когато някой – обикновено от малцинството – иска да осуети или поне да забави приемането на някой законопроект, прилага т. нар. филибустерство.


Понеже няма ограничение за изказването на всеки отделен сенатор, прилага се тактиката за прознасяне на нескончаеми речи


– докато ораторът може да издържи.


Последният по значителен случай е през 2013 г., когато трима републикански сенатори се помъчиха да осуетят приемането на здравната реформа "Обамакеър", като един от тях, сенаторът Круз, стоя на трубината 21 часа.


Само да поясня, че " филибустер" / filibustier/ е един от синонимите на пират, доходно занятие във времената на първоначално натрупване на капитала, което даже се е считало за законно ако филибустерът има т.нар. "каперско свидетелство", издадено от краля, което дава право на притежателя му да граби корабите на други държави. Най–известният английски пират – Френсис Дрейк, е бил даже удостоен от кралица Елизабет с титлата " сър".


Защо ми хрумна тази асоциация между обема на обвинителния акт по аферата КТБ и практиката на филибустерите в американския конгрес?


Искаш ли да осуетиш едно начинание – ако не можеш директно да му се противопоставиш – проточи го във времето


Мярката във всичко е основно изискване за успех. Пунктуалността и прецизността в един юридически акт е условие без което не може, но не бива да се прекалява с подробности, които само пречат да си види основната нишка. "Истината е винаги кратка", гласи една древноиндийска поговорка.


За да се докаже основното обвинение срещу Цветан Василев по чл. 321, ал. 3 и пр. от НК – образуване и ръководене на организирана престъпна група, създадена с користна цел – съвсем не са необходими описания в над 5 000 страници. Изобщо, претрупването с подробности не само не допринася за убедителното доказване на обвинението, но е пречка ясно да се откроят основните факти, които го обосновават.


Внесеният обвинителен акт в този обем наподобява филибустерска акция


която – ако не осуети изобщо финален резултат с осъдителни присъди – е от естество да ги отложи толкова далеч във времето, че от тях изобщо да няма смисъл, било поради естествени причини – смърт, заболяване, отсъствие на някои от участниците в процеса, независимо от коя страна на съдийската банка се намират, било поради отпадане на обществения интерес или новопоявили се юридически пречки, включително давност.


А юридически трудности – и то предимно от процесуално естество – ще се появят още в самото начало на процеса. Защитниците имат благодатна почва за изяви, които могат да доведат до стопиране на процеса или до затъване в блатото от подробности, в които прокуратурата сама се набутва. Качеството на един обвинителен акт се преценява не по неговата дължина, а от логическата връзка между доказаните основни факти и престъпния състав, по който е квалифицирано обвинението. Това важи за всички видове наказателни дела и делото КТБ не може да прави изключение.


Ако се съди по бомбастичните сравнения на шефа на специализираната прокуратура Иван Гешев, че разликата между делото КТБ и другите дела е като между операция на апендикс и присаждане на глава, а работата по него по сложност била близка до тази с дизелов двигател да се кацне на луната, може да се направи заключението, че той е неосъществен литературен талант, скаран с фактите и логиката. Още никой не е присадил глава, а даже и Жул Верн не прати своите герои на луната с дизелов двигател.


Нищо чудно, че прокурорът се затрудни да даде смислени отговори не на школувани юристи, а на обикновени журналистически въпроси, които и всеки нормален човек си задава, но на които няма отговор в обвинителния акт. Защо например липсва Делян Пеевски в обвинителния акт, след като акцията на прокуратурата срещу шефа на КТБ започна като разследване на опит за убийството на Пеевски, поръчано от Цветан Василев?


Публично е известно , че версията на Цветан Василев е, че атаката срещу КТБ е организирана от Делян Пеевски или хората, които стоят зад него, с цел завземане на бизнеса му. Това е версия на обвиняем, но тя също задължително трябва да бъде проверена и събрани доказателства в тази насока и въз основа на тях тя трябва да бъде приета или отхвърлена. Фактът, че Делян Пеевски не е разпитан дори като свидетел, свидетелства, че тя не е проверена, както личи от резюмето "Общ поглед върху модела КТБ".


На логичния журналистически въпрос: защо не е разпитан Делян Пеевски, главният прокурор отговаря, че няма пречка защитата да поиска призоваването му.


Това е смайващ отговор за прокурор, и то главен


Г–н Цацаров е ерудиран юрист, но с такъв отговор той ще бъде скъсан на изпит по наказателен процес. Изискването за обективност, всестранност и пълнота на разследването е основен принцип в работата на разследващите органи в наказателния процес и прокурорът е длъжен да разкрие и изследва всички обстоятелства, които са не само във вреда на обвиняемия, но и са в негова полза. Най–малкото, което тя беше длъжна да направи с оглед на тези изисквания е да разпита Пеевски, независимо в какво качество.


От "Общия поглед върху модела КТБ" става ясно, че версията на Цветан Василев не е изследвана, както и изнесената в публичното пространство информация, че част от активите на банката са придобити от свързани с Пеевски фирми. А подхвърлената с обвинението бомба, че колосална сума от активите на банката с влезли в портфейлите на политици, но е поименно посочено само финансирането на проекта "Бареков", повдига логичния въпрос:


защо в хилядите страници на обвинителния акт не са отделени поне няколко,
за да видим кои са те


Посочването на Цветан Василев като единствен виновник за организирането на престъпна група, осъществила грандиозна измама, в която потънаха пет милиарда обществени средства, повдига още по-съществения въпрос:


толкова ли гениален измамник е този индивид,
че може да преметне многобройните контролни органи


които, вместо да разкрият пирамидата, която според обвинението представлявала КТБ, допуснаха той даже да бъде обявен за банкер на годината!


Обвинителният акт повдига повече въпроси, отколкото дава отговори на българската общественост, за действителните причини и фактори причинили фалита на КТБ


Истината за рухването на банката вероятно може да се посочи в няколко десетки страници, но нито прокуратурата, нито политическата класа, се осмеляват да я разкрият. Да се надяваме, че в процеса ще научим нещо повече, отколкото се съдържа в хилядите страници на обвинителния акт. Но


при този подход на обвинението, краят на този процес не се вижда в обозримо бъдеще


Във всеки случай – не до края на мандата на сегашния главен прокурор, за да може да оправдае дитирамбите по повод работата на прокуратурата. А след мен – и потоп!


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1799 Весело

  На обем са го докарали.Това дело ще приключи след 20 години(ако не приключи преди това по давност).

 2. 2 Профил на stalker
  stalker
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Tози обвинителен акт е както казваше една моя позната - "голем, ама мек".
  Извинявам се за натурализма, ама аналогията с акта е пълна.

  Common sense !
 3. 3 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  Сега вече е безспорно ясно що са работили в Прикриватурата та няма други обвинения.:-)
  Физически колко време трябва за написването на 210 000 страници някой може ли да каже?

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 4. 4 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2730 Весело

  Изглежда този път прокуратурата е оставила много малко вратички, през които защитата на обвиняемите (адвокатите и съдиите) да може да ги измъкне от тресавището. Но-сель ави-някой е написал тези 200 хиляди страници, предназначени за някого. Сега този, за когото са предназначени, да бъде добър да ги прочете, а не да лее крокодилски сълзи...

  ПС Имаше един закон на диалектиката-количествените натрупвания водят до качествени изменения. Белким проработи в този случай...

 5. 5 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 309 Весело

  Много добра статия! Съвсем умишлено е подготвен огромен по обем обвинителен акт. Целите са ясни. От една страна- демонстрация на старание и професионализъм пред българското общество и пред Европа, а от друга страна - затрудняване на съда, забавяне на делото и затъване в блатото от ненужни приказки. Прокуратурата си е оставила и вратичка за оправдание - допълнителни 24 наказателни производства, които никой не знае какво съдържат и кога ще бъдат приключени. А имаха 3 години! С тези допълнителни производства могат да вадят зайци пред публиката и да натиснат някой политик или бизнесмен, свързан с КТБ, ако и когато стане нужда! Липсва, както отговор на въпроса за финансирани от КТБ политици, така и липсва отговор на въпроса КЪДЕ СА ПАРИТЕ И ЗАЩО НЕ СА ПРЕДПРИЕТИ ДЕЙСТВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕТО ИМ ОТ ПРОКУРАТУРАТА??

  Ако прокуратурата не е проверила всички версии вкл. на Цв. Василев, ако не са посочени политиците, бизнесмени, длъжностни лица в ДАНС, МВР, БНБ, които са източвали или улеснили източване, какъв е смисъла? Кой се очаква да предприеме действия по конфискация и връщане на парите, кой да разкрие подставени лица и връзки между фирми, получили парите?

 6. 6 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2156 Неутрално

  Обемът на обвинителния акт идва от многото факти. Голяма част от тези факти са възпроизведени от писмените материали по делото. Приобщаването на тези факти в съдебното следствие не отнема много време. Делата се бавят, ако съдът не вземе мерки за правилното му администриране. Международната правна помощ (съдебните поръчки) може да тече докато се правят разпитите. А накрая, както каза Менда Стоянова, каквито и да са присъдите - паричките ги няма. Този, дето ще ги управлява, както е посочено, дори не фигурира в обвинителния акт. Въпросът е дали зад Този стои чужда държава на изток от нас. Само историята ще може някога да каже. Едно е сигурно, живеем в пленена държава. Малки, но сигурни донори сме. Превзели са ни институционално, а резултатът го виждаме демографски.

 7. 7 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1218 Гневно

  Делото КТБ дейт стартира, но никога няма да финишира!

  Стартира, защото се натрупа огромен обем обществено очакване и управляващите щат-нещат трябваше да му дадат ход или поне да имитират някакво движение.

  Няма да финишира, защото не е никак от полза за управляващите и тези, които привидно му дадоха ход, понеже те са същите, които или чрез които бе фалирана
  (ограбена) банката. Цветан Василев е под носа на българското правосъдие, но то, обслужвайки интересите на "възложителите" никога няма да направи необходимото, за да го върне в България. Дори обратно, съдебната система изнамира, създава и реализира предпоставки, които да направят връщането му невъзможно. За пред публиката обаче, трябва да се имитира активност, но такава, каквато кокошката показва пред петела когато я гони!!!!

  Що тези номера никога не биха могли да минат в Норвегия, пита прокуденият ми в Осло син????

 8. 8 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Целта е забавяне и забравяне.
  Прокуратурата се страхува само от високия обществен интерес към провалите и.
  КТБ е в тази категория.
  Сега ще се подхвърлят трохи и ще се разиграва театър пред публиката за да се "отговори" на интереса. Междувременно ще има отклоняване на вниманието със суджуци и други простотии, зад които ще се прехвърлят на вентилатора хилядите страници КТБ, отпред ще се развява флага на ЕС председателството и целия миш-маш ще замазва нагло ухиленото лице на КОЙ.

 9. 9 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 309 Весело

  До коментар [#6] от "hammurabi":

  Има някои прости факти, които са достатъчно показателни. Следствието и прокуратурата очевидно не искаха в продължение на 3 години да разпитат Цв. Василев - било по видеоконферентна връзка, било по делегация, а това е предвидено в закона. Следствието и прокуратурата не разпитаха нито Пеевски, нито политиците управлявали по времето на КТБ. Следствието и прокуратурата не тръгнаха по следите на парите - как се срути КТБ, кой имаше интерес, кой получи и за какво кредити и къде е финансирала банката. А можеха да изяснят тези въпроси, да повдигнат обвинения и да искат конфискация на имущество от съда. Сървърите за случайно разпределение на делото КТБ са във ВСС и съвсем случайно се сринаха точно при разпределение на това дело, после се оправиха, а делото не беше разпределено в присъствието на журналисти. Очевидна е имитацията на работа, прикритта с хиляди страници и литературни лирически отклонения за дизелови двигатели и полети до Луната!

 10. 10 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 309 Неутрално

  До коментар [#7] от "Дедо Либен":
  „Що тези номера никога не биха могли да минат в Норвегия, пита прокуденият ми в Осло син????”

  Щото в Норвегия народът не е от послушни овце, както и в повечето държави!

 11. 11 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2386 Неутрално

  А честито! Ако е дълъг акта, що е дълъг. Ако е къс - що не е подробен.

  САПАРД, Бисеров...
  "По делото липсват събрани непосредствено чрез надлежните швейцарски власти данни за номерата на сметките в Ш., лицата, открили сметките, дата на откриване, лицата с право да оперират по сметките, извършените операции и начин на нареждане на операциите, данни за наредители и бенефициенти, основания за операциите. Отсъстват първични документи, с които се извършват операциите; спесимени от подписите, банкови договори , документи или извлечения от счетоводните книги на Б.та в Ш. и т.н."
  scc.bg/wp-content/uploads/2016/01/МОТИВИ-БИСЕРОВ.doc

  Глейте си работата.

 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2386 Неутрално

  От делото за КТБ са отделени 24 дела за пари, получени от Цв.Василев и КТБ. Пример е дело срещу Соня Колтуклиева. Делото е за неплатени данъци върху получените суми. По същия начин стоят делата срещу фирмите по веригата, получатели на средства от КТБ. Уязвими са само първите фирми-бушони. Резонният въпрос към Цв.Василев е защо не върна БТК, Дунарит и т.н. в патримониума на държавата.

  VTB и представителят на оманците - Стоян Денчев!!!

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6352561
  https://www.24chasa.bg/novini/article/6349767

 13. 13 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  Сега този, за когото са предназначени, да бъде добър да ги прочете, а не да лее крокодилски сълзи...
  —цитат от коментар 4 на Дон Кихот


  И аз това се канех да напиша. Другарите съдии не искат да четат и това си е. Ако може да им е лесно, що да им е трудно - заплатата нали си тече... Ако обвинителният акт е кратък, значи не са събрани достатъчно доказателства, ако е дълъг, "що не са добавени 1000 страници за Пеевски", примерно, та ще се налага съдът да го привиква за осемдневно заседание (разпит на свидетел).. Отделно от това, дебелото мамино дете ще се води "враждебен" свидетел на защитата, но пък за прокуратурата може да е скрит в ръкава коз за делото. Разбира се, че най-добре щеше да е обвиняем да бъде само Василев, а останалите дребни риби, признали се за виновни по споразумение с прокуратурата, да свидетелстват срещу него, но тук и прокурорите не четат. Само пишат. От друга страна, някъде из стенограмите мернах признание на бившия финансов министър, че са изтеглили големи суми от КТБ точно преди квестурата. Ореха кога ще стане обвиняем заедно с Искров и Ко. - сите от ДПС?! Цецо е само изпълнител на бея от ГРУ (Цацаровия повелител), а и за "невинността" му си имаме прецедент - делото срещу Миронов и Василева.

  P.S. Някой да помни за осъден шеф на банка по времето на др. Костов с по-кратките обвинителни актове?

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 14. 14 Профил на Nwabudake Morgan
  Nwabudake Morgan
  Рейтинг: 217 Неутрално

  За целия акт не знам, но резюмето трябва да бъде прочетено от всеки не само банков, но и държавен служител. И ако са интелигентни, ще схванат посланието, че накрая наказателната отговорност е за тези, които по закон имат вменени контролни функции, а не тези, който получават. Едните са обв., а другите са св.

 15. 15 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Все пак има полза, че болшевизъмът отмина. В далечните мракобесни времена има немалко смъртни присъди за злоупотреба и присвояване на 10,000 тогавашни лева. Има и изпълнена смъртна присъда за поругаване гроба на г-жа Людмила Живкова. Или някой ще ми каже, че днес смъртните присъди се раздават по правилата на Дивия Запад ... като начало един жесток бой на нотариуските вчера.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 16. 16 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2730 Весело

  По логика, вторият обвинителен акт трябва да бъде срещу тези, които са вземали кредити и се измъкнаха без загуби от тресавището КТБ. Те са играли заедно с обвиняемите и е логично да се смята, че части от откраднатите пари са били предназначчени за тях.

 17. 17 Профил на rdf16318709
  rdf16318709
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Поздравления за автора!

 18. 18 Профил на Denis Stoyanov
  Denis Stoyanov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Понеже единствено Под Игото имам подръка (на една ръка разстояние от компютъра), тя е с формат на тетрадка и гледам че е дълга 433 странички. За да я прочетеш и да я осъзнаеш ти трябват 3-4-5 дена. 210 000 страници. Така в най-добрия случай да се прочетат тия неща от адвокатите и разтълкуват (нека да кажем 2 дена въпреки че е невъзможно) прави 280+ години. Дали това дело ще тръгне някога, правете си изводите сами (и заради кой е писано).

 19. 19 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1649 Весело

  По логика, вторият обвинителен акт трябва да бъде срещу тези, които са вземали кредити и се измъкнаха без загуби от тресавището КТБ. Те са играли заедно с обвиняемите и е логично да се смята, че части от откраднатите пари са били предназначчени за тях.
  —цитат от коментар 16 на Дон Кихот


  Вторият обвинителен акт трябва да е срещу съветниците на Василев и "скъпите" подбрани клиенти, дето успяха да си приберат чрез цесии и връзкарски договори със синдиците "пагичките" от ФГВБ , за които едва ли ще намерят оправдание в спестени банички, партийносекретарски пенсии или привилегировани лихвени проценти по депозити. Но пък това обвинение ще бъде само две-три страници и няма да съдържа основното - че банката на КГБ се е била нещо като сейф-перачница на хонорарите на цялата КГБ-ДС-ГРУ УЖ българска политическа мафия, начело с товарищите Иван Йорданович и Ахмед Доган, с подгласници изброените в предишния ми постинг. Сега си давам сметка, че Цацаров неслучайно стана главен прокурор и начена битката срещу ГЕРБ заедно с Пеевски и Овчев. Двойното ограбване на държавата и общините чрез КТБ и замитането под килима на следите (плюс обезкървяване на останалите банки) е било основната им цел. Нещо като гръцки сценарий - "ние грабим, а ЕС налива, ние пак грабим, ония пак дават, и така до края на света"

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 20. 20 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2156 Неутрално

  До коментар [#9] от "iceman_bg":
  По това дело няма нищо случайно. Ако Цветан Василев бъде разпитан като обвиняем - по делото ще има закрепени гласни доказателствени материали. Очевидно не всеки иска Цветан Василев да дава обяснения. А за да даде обяснения, обвинението трябва да му бъде предявено. Спорният въпрос е може ли предявяването да стане със съдебна поръчка...иначе спор няма, че след предявяването на обвинението има процедура за провеждане на неприсъствен разпит.

 21. 21 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 682 Неутрално

  " Обемът ... пречи"

  Абе то и времето едно такова горещо, и международното положение напрегнато - въобще много пречки, зарежете го това дело.

 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8363 Неутрално

  На обем докаран, на съдържание, хич. Защитниците на Цветан Василев ще ги направят смешни. Скоро слушах в едно предаване бивш прокурор, който каза, че не е допустимо да се внася обвинителен акт, без да е разпитан главният обвиняем. как стана допустимо и кой го допусна.

 23. 23 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  "... разликата между делото КТБ и другите дела е като между операция на апендикс и присаждане на глава" (шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев).

  Много е прав пр-р Гешев: успешното (засега) изолиране на фалита на КТБ от битието на Пеевски, е поне толкова трудна задача, колкото е и присаждането на глава в хирургията.

 24. 24 Профил на Kamen Iliev
  Kamen Iliev
  Рейтинг: 96 Неутрално

  210 хиляди страници е сериозно обвинение, но и да източиш милиарди и сътвориш пирамида също е грандиозно постижение, като че едното отговоря на другото.

 25. 25 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8476 Неутрално

  Това е целта на мероприятието, голям обем, продължително гледане до изтичане на давностния срок.

 26. 26 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 309 Весело

  До коментар [#20] от "hammurabi":
  „Очевидно не всеки иска Цветан Василев да дава обяснения. А за да даде обяснения, обвинението трябва да му бъде предявено.”

  Прокуратурата можеше да го разпита в рамките на проверка. Можеше да го разпита като свидетел и впоследствие като обвиняем. Най-просто, прокуратурата можеше да провери неговата версия и информация дадена пред журналисти и в интернет. Можеше, но нямаше желание да се рови. Защото Цв. Василев може да е използвал парите, събрани от банката, но нямаше интерес да фалира собствената си банка.

 27. 27 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  До коментар [#19] от "Непукистка":

  Всъщност точно това е и простичката истина за КТБ-това е просто черната каса на олигархията,през която тя финансираше политици,партии,жирналисти,медии,създаваше нови медийни и бизнес проекти.И точно обслужващия персонал на олигархията реве най-много.Защото лъснаха-от Колтуклиева,та до Костов...

 28. 28 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3827 Неутрално

  До коментар [#26] от "iceman_bg":

  Цветанов ли е нямал интерес?!Да не мислите,че като е бил собственик на банката,всички пари са били негови лични?!Точно той има най-голяма възможност да ги открадне.

 29. 29 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10219 Неутрално

  Това дело ще приключи по давност без присъди...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 30. 30 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 633 Неутрално

  В едно съм убеден- дори ако някой, някога, по някаква случайност вземе, че прочете тези 200.000 страници- със сигурност ще забрави за какво иде реч вътре.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 31. 31 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#13] от "Непукистка":

  Ицо Салфетката е един от тях

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 32. 32 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2343 Любопитно

  "Аферата КТБ става съизмерима с Нюрнбергския процес"

  Ако Цветан Василев докато чака да го върнат научи сръбски може би повече ще замяза на Лайпцигския процес?!

  I Want To Believe
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK