10 проблема на ЛГБТИ хората в България

10 проблема на ЛГБТИ хората в България

© Юлия ЛазароваЕжегодното провеждане на гей парад в София всеки път предизвиква противопоставяне в обществото по въпроса дали е редно хора да демонстрират своята нетрадиционна сексуална ориентация. Най-честият аргумент на противниците на провеждането му е, че еднополовата любов в България не е забранена и на практика няма нужда от такива демонстрации.
Но хомосексуалните хора в у нас и по света всеки ден се сблъскват с проблеми, за които представителите на мнозинството често не подозираме. Ето 11 от тях.


1. Нямат право да легитимират любовта си правно


Чл. 46 от Конституцията на Република България определя брака като "доброволен съюз между мъж и жена". Така върховният закон в страната отнема правото на еднополовите двойки да сключват брак - основно право, от което може да се възползва мнозинството от гражданите в страната. Това означава, че Конституцията пряко дискриминира хората с нетрадиционна сексуална ориентация. За разлика от други общества, където на еднополовите двойки е разрешено поне да сключват граждански съюзи, чрез които да легитимират любовта си пред закона, живеещите в България нямат и това право.
Всъщност конституциите на повечето източноевропейски страни определят брака като съюз между мъж и жена. Така е още в Сърбия, Черна гора, Хърватия, Унгария, Словакия, Полша, Молдова, Украйна, Беларус, Латвия и Литва. В две от тях обаче на еднополовите двойки е разрешено да сключват граждански съюзи – Хърватия и Унгария. Граждански съюзи между хора от един и същи пол са разрешени още в Гърция, Кипър, Италия, Словения, Австрия, Германия, Швейцария, Чехия, Андора и Лихтенщайн.
Право да сключат брак имат еднополовите двойки във всички страни от Скандинавия и Западна Европа – Дания, Норвегия, Швеция, Финландия, Обединеното кралство (с изключение на Северна Ирландия, където са разрешени само граждански съюзи), Ирландия, Исландия, Франция, Белгия, Холандия, Люксембург, Португалия и Испания.
Конституциите на Румъния, Босна и Херцеговина, Македония, Албания и Косово не определят брака като съюз между мъж и жена, но въпреки това в тези страни браковете между еднополови двойки не са разрешени.
Еднополовите бракове далеч не са просто претенция. Невъзможността да сключат брак е предпоставка за още много проблеми, които възникват в живота на ЛГБТИ хората.
2. Не могат да наследят своя партньор


И традиционно, и правно брачният партньор е най-близкият ни човек, с когото не просто живеем, а и градим всичко заедно. С нашите съпруги и съпрузи хората създаваме семейство, наемаме, купуваме и обзавеждаме жилище, купуваме си автомобил или вила извън града, притежаваме бизнес и т.н.
При внезапна смърт и при липса на брак и завещение, наследници обикновено се явяват най-близките в правния смисъл роднини – майка, баща, братя, сестри, деца, племенници и т.н. Дори и наследството да бъде завещано предварително на най-близкия партньор, завещението лесно може да бъде оспорено в съда от други роднини.
Притежаваното от покойника автоматично се наследява от живия партньор и от децата му, когато е бил сключен граждански брак. Но поради невъзможността да сключат брак, много от загубилите своя партньор хомосексуални хора биват ощетени и на практика не могат да получат никакво наследство от своя най-близък човек, дори и техният принос да е бил голям.


3. Не могат да получават наследствена пенсия от починал партньор


Да си представим следната ситуация. Мъж и жена сключват брак и живеят цял живот заедно. Както винаги обаче, идва момент, в който единият от партньорите почива. Тогава живият партньор има право да получава 50% от пенсията на своя най-близък човек, докато самият той също е жив. Наследствената пенсия дава гаранция, че живият партньор няма да остане да живее в нищета, в случай че е разчитал на покойния му партньор да го издържа приживе. А ако в семейството има и учащи деца до 26-годишна възраст, те може да разчитат на още по-голям процент от месечната пенсия на покойника.
Но когато двойката е от двама мъже или от две жени, тогава по никакъв начин живият партньор не може да получава наследствена пенсия. При еднополовите двойки нито партньорът на покойника, нито съвместно отглежданите в тяхната връзка деца не биха могли да получават наследствена пенсия.


4. В случай на смърт, живият партньор не може да поеме грижата за съвместно отглежданите деца


Независимо от това дали одобряваме или не осиновяването и отглеждането на деца от еднополови двойки, факт е, че такива семейства има и те отглеждат деца – понякога техни собствени, понякога осиновени.
Освен проблемът, че в тези случаи децата в семейството не биха могли да получават наледствена пенсия от своя починал родител (освен в случаите когато децата са кръвни потомци на починалия) – тук се появява още един съществен проблем: че е твърде вероятно грижата за детето да бъде предоставена на друг роднина или на социалните служби, вместо на неговия най-близък жив човек. Така страда както детето, което бива откъснато от своето семейство, така и родителят. А семейството е опора, която е необходима на всяко дете и на всеки млад човек.


5. Хомосексуалните хора трудно намират работа


В българското общество трудно се намира работа по принцип. Още по-трудно е това начинание обаче за хората с различна от традиционната сексуална ориентация.
Според проучване, цитирано от неправителствената организация БХК, 62 процента от българите намират хомосексуалните връзки за нещо лошо. А близо 40 процента заявяват, че не желаят да работят в един офис с ЛГБТ хора. Тоест дори и такъв човек да успее да намери работа, твърде вероятно е отношението на колегите му към него да не бъде като към всички други. Вероятно е и неговото различие да се използва като оръжие срещу него.


6. Често биват подлагани на натиск от семейството и приятелите


Хомосексуалните хора често не получават разбиране от най-близките си хора. Нерядко тяхното различие става причина за кавги. Особено в по-малките населени места, където всички се познават, мнението на хората е много важно за семейството. И ако в семейството има член с нетрадиционна сексуална ориентация, твърде вероятно е не само той, а и други негови членове да бъдат обекти на подигравки и неуважение. Има дори случаи, в които хомосексуални мъже и жени сключват брак представител на противоположния пол, защото общественото мнение в малкия град е от важно значение за всички, като надали тези бракове носят повече щастие, отколкото проблеми.


7. Не могат да получат информация в болницата за своя любим човек


Българският закон е такъв, че информация за здравословното състояние на пациента може да се предоставя само на брачния партньор и на най-близките му роднини. Невъзможността на хомосексуалните хора да сключат брак отнема правото на най-близкия партньор да получи информация за състоянието на най-близкия си човек. В някои случаи, когато например пациентът е хоспитализиран в безсъзнание след претърпян инцидент, това може да попречи дори и за спасяването на живота му. Например ако е нужно преливане на кръв, а партньорът му не е уведомен.
Когато пациентът не е в състояние да вземе важно решение сам, това право се преотсъпва на брачния партньор. Но това не е практически приложимо при еднополовите двойки, които нямат право да сключват брак.
В такива случаи решението се взема от майка, баща, брат или сестра. Но в някои случаи тези роднини може дълго време да не са били в добро отношение с пациента, например поради причината, че неговата сексуална ориентация не е традиционна. Нерядко родители се отричат от най-близките си и може да откажат всякакво съдействие дори и в много тежък момент. Така на практика пациентът може да се окаже без нито един близък човек, на когото да може да разчита да бъде плътно до него в много трудни моменти, като важните решения се оставят в ръцете на чиновници и лекари.


8. Нападенията срещу хомосексуални НЕ са престъпления от омраза


Нападенията над ЛГБТ хора в България не са равностойни на престъпление от омраза. Това на практика означава, че според Наказателния кодекс когато хомосексуален човек бъде нападнат поради сексуалната му ориентация, престъплението няма да бъде квалифицирано като "престъпление от омраза", както например е в случаите, когато то е извършено поради различния етнос или раса на жертвата. В такъв случай извършителят може да получи много по-лека присъда за престъплението си, отколкото например ако нападне някого поради етническия му произход.


9. Те са един от удобните образи на врага


Хомосексуалните хора, макар и не чак толкова често, колкото други малцинствени групи, нерядко се експлоатират негативно в политическото говорене. Случва се те да бъдат демонизират и представяни като заплаха. Макар и внушаваните за тях страхове често да са неоснователни, те нерядко се поднасят достатъчно убедително, за да повлияят на мнението на по-слабо информираните хора. Чрез настройването на обществото срещу ЛГБТИ хората се забавят процесите по интеграция на хората с различна от традиционната сексуална ориентация.


10. Все още има общества, в които те са легално преследвани


В по-голямата част от света и до днес еднополовата любов се третира като престъпление. Има много общества по света, в които човек може да бъде вкаран в затвора и дори убит само заради неговата различна от традиционната сексуалност. Саудитска Арабия, Иран, Судан, Йемен, Сомалия и Катар са страните, където законът предвижда смъртно наказание за хомосексуални практики. В Северна Нигерия и в териториите, които се контролират от групировката ИДИЛ, хомосексуалните практики също се наказват със смърт. Именно поради тези причини всяка година се провеждат гей паради дори и в обществата, в които повечето от посочените по-горе проблеми на хомосексуалните хора отдавна са разрешени.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (217)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4898 Неутрално

  10 не важи. Останалите са спорни в една или друга степен. Но все пак- горките. Добре, че не съм от тях !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6005 Неутрално

  На първо място:
  - Биологически е невъзможно да имат собствени деца. Природните закони не го позволяват.
  Точка!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 3. 3 Профил на Stan Todorov
  Stan Todorov
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#2] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Коректна статия която показва че гей прайда има смисъл. И много гейове си имат деца - или осиновени или техни си. На мой приятел гей ше се ражда дете другата седмица от негова приятелка която забременя от него ин витро.

 4. 4 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 323 Неутрално

  Чудя се ако им разрешат законово да сключват съюзи или бракове дали ще вземат да млъкнат най-накрая? Нямам нищо против гей хората ама ми идва нанагорно това вторачване в техните проблеми все едно на инвалиди, незрящи, или деца от домове им е супер лесен и гладък живота.

 5. 5 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6005 Неутрално

  До коментар [#3] от "Stan Todorov":

  Не говоря за тези врътки с осиновявания и сурогатни майки и бащи, които са известни на всички. От две полови клетки от един и същи тип, ембрион не се развива.
  ТОЧКА

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 6. 6 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До голяма степен измислени проблеми.
  Авторът се е опитал да докара бройката до 10, но какво общо има примерно т. 10 със заглавието?
  Това с получаването на информация в болниците също е пресилен проблем. Наследяването пък може да стане със завещание. "Образът на врага" е спорен - Азис например ни втръсна с парадиране по медиите със своята хомосексуалнос и никога не бе представен като "враг", напротив.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на olga_kokoshkina
  olga_kokoshkina
  Рейтинг: 221 Неутрално

  И все пак, ситуацията в България е по-добра в сравнение с някои от другите страни в нашия регион.

 9. 9 Профил на sparti
  sparti
  Рейтинг: 276 Неутрално

  До коментар [#3] от "Stan Todorov":

  Ако ще живеят у нас - горкото дете, бих казал. Докато е малко - иди-дойди, като тръгне на училище съучениците му рано или късно ще разберат че се отглежда от двама бащи, или по-скоро от баща си и любовника му и тогава ще го направят лудо от подигравки. Отделно че когато срещне майка си - а това е неизбежно рано или късно при оформяне на всякакви документи - ще има много въпроси, задето му е осигурила такъв интересен живот, пълен с изненади и препятствия заради няколко хилядарки.

  slivizasmet.blogspot.com
 10. 10 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  измислени проблеми, бракът е съюз на жена с мъж, останалото е съжителство, а не брак, гей парадите са пълна безмислица с която се оправдават едни пари, доколкото съм чувал никой нормален гей, не би отишъл на такова пошло събитие

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 11. 11 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  8 - ако напданат гей и му откраднат парите това не е от омраза а щото го ограбват, ако някой е набил гей щото е гей следва да се докаже а не да се подразбира

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 12. 12 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  6. вътрешносемейните проблеми са си вътрешносемейни а не нещо което се решава със закон

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 13. 13 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  5 лъжа

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 14. 14 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  10 , тук такъв проблем няма поне от 50 години, ние не сме САЩ или Иралндия където проблема го е имало до много по скоро, където го има да си го решават

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 15. 15 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  9 , такъв проблем тук не е имало, ако продължават така наречените гей паради може и да възникне обаче

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 16. 16 Профил на sparti
  sparti
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Тъй като се замисля - между двамата бащи на детето дали няма да има търкания - все пак единият си е баща наистина, а другият вероятно вечно ще се чувства номер 2, тъй като колкото и да му се иска в това дете няма да има нищо негово.

  slivizasmet.blogspot.com
 17. 17 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  7. глупости

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 18. 18 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  1,2,3 и 4, ако наистина искат решение, може да има правно регламентирано съжителство но то не е брак и няма как да бъде

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 19. 19 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1445 Весело

  "Хомосексуалните хора трудно намират работа"

  В редките случаи, когато пусна телевизора, горното изобщо не изглежда вярно.
  Особено ако е петък и дават парламентарния контрол.

  ЛГБТИ, сър!

 20. 20 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Много от изброените неща са пресилени.
  Брак и семейство - това са исторически и социално наложили се институции, които предполагат различен пол и раждане на деца.
  Не може такива институции да бъдат разбивани или "адаптирани", заради незначителен процент хора. Нямам против да им се създаде "алтернативна" институция, законно регламентирана, със всичките му там - посещения в болници, надледства, пенсии и прочие.

  Отглеждането на дете в такова семейство у нас е жестоко спрямо детето.
  Просто ще го побъркат в училище, малко му е да гледа какво става у дома и да се чуди, що у дома е различно от другите домове.....
  Децата са жестоки. Ще го осакатят емоционално.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 21. 21 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Между другото, тази седмица на плажа наблюдавах как две лесбийки взаимно си мажеха гърдите и задниците една на друга. В същото време така и не видях мъж да маже гърдите или задника на жена и обратното.
  Та като искат да ги считат еднакви и равни с останалите, нека бъдат така любезни и да се държат подобаващо!

 22. 22 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2196 Весело

  "5. Хомосексуалните хора трудно намират работа."

  Буахахахахаха. И от къде стигнахме до този извод? Аааа - щото според БХК 62% от българите намирали хомосексуалните връзки за нещо лошо. Няма да подлагам на съмнение данните от този стожер на безпристрастността и законодател в областта на согиологическите проучвания и статистиката БХК, ама как точно тези данни доказват твърдението? То сигурно и 80% от българите не харесват змиите, ама едва ли от това можем да изведем, че за хората отглеждащи змии е трудно да си намерят работа. Естествено възможна е ситуация, при която на интервю кандидатът идва и като го питат да каже нещо за себе си започва "Аз съм Стоян-гей и много обичам да правя секс с други мъже...", след което да не го назначат. Ама съм абсолютно сигурен, че и аз ако започна "Ами аз много обичам като хвана приятелката си и да я ..... (сложете каквото си решите)" - и мен няма да ме харесат...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 23. 23 Профил на Stan Todorov
  Stan Todorov
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Нека сега хейтърите да излеят омразата си към гейовете. Такива каквито са коментарите под статии за бежанци, роми, мюсулмани, такива ще са коментарите и тук, а именно омраза и злоба към различния. Толкова озлобени хора, не може да са щастливи хора. Колко тъжна държава е България. Нека да завърша с думите на Нелсон Мандела:

  "Никой не е роден мразейки друг човек заради неговият произход, цвят на кожата или религия. Хората се научават да мразят, И ако могат да се научат да мразят,те могат да се научат и да обичат. Защото любовта е по-естествена за човешкото сърце от омразата"

 24. 24 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Ай стига бе ЛГБТИ хората в България си имат всички ЛГБТИ права и слободии!
  ЛГБТИ-тията просто малко се предозира, а би трябвало да се съобразява с мнозинството , за това е хубаво да не натрапват своята ЛГБТИ-тия пред възрастни хора и малки деца защото им идва в повече!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 25. 25 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Децата, които тези двойки отглеждат, са преживели психически (и може би физически) травми преди момента, в който са попаднали там. А това е нова трайна такава, тъй като е невъзможно две индивида от един и същи пол да създадат потомство.
  Всички точки са спорни и могат както да се потвърдят, така и да се опровергаят.

 26. 26 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#7] от "пустиняк":

  Лелееее... Не се бях сещал за този аспект на шантавелниците... Нали си имахме един депутат от тоя сорт, к'во стана с него?!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5865 Неутрално

  Интересно защо е спестена точка 11...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 500 Неутрално

  При всяко отклонение от нормите се получават повече или по-малко неудобства. Тук имаме дори противоестествени положения...така, че няма смисъл да се косим за белите кахъри на обратните, реални наболели проблеми за решаване - бол.

 29. 29 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Има много общества по света, в които човек може да бъде вкаран в затвора и дори убит само заради неговата различна от традиционната сексуалност. Саудитска Арабия, Иран, Судан, Йемен, Сомалия и Катар са страните, където законът предвижда смъртно наказание за хомосексуални практики.
  _________
  Ама това какво общо има с ЛГБТИ-тията в България??? Баце да обяви война на Близкия Изток ли? Нали на изброените страни САЩ им дават военни помощи или на тираните или на брадата опозиция!?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 30. 30 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2196 Весело

  "7. Не могат да получат информация в болницата за своя любим човек"

  Гледането на твърде много филми се е отразило на статията доста сериозно. Няколкото пъти в които ми се е налагало да търся информация за близки в болница (включително да обикалям да им вадя болнични, да взимам епикризи, да плащам разни такси и т.н.) абсолютно никой не е искал да му нося акт за раждане или брачно свидетелство за да доказвам връзка с човека. Лекарите и сестрите не са идиоти. Явно авторът ги мисли за такива и си представя как викат полиция ако някой гей пита как е половинката му след операция на менискуса....

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 31. 31 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  Освен няколкото измислени допълнения , статията се върти основно около правния статут поради невъзможността за сключване на брак. Забравя се следното : бракът е институция с основна цел създаване, отглеждане и възпитание на деца.
  Създаването на деца (от двамата брачни двойки партньори) явно няма място.
  Отглеждане. Привържениците на такъв тип семейство явно си пропускат явни биологични фактори. В ранна детска възраст детето има нужда от майка-жена. Специалистите са категорични. Мъжете (като цяло) не различават желанията на едно бебе. Освен това мъжете не могат да слушат 3-4 деца едновременно. Сученето от майчина гръд също е доказан положителен фактор. Това са само 3 гадини примера . Ролята на бащата в тази възраст се свежда до 2 основни неща. Издръжката на семейството и предпазването на детето от "поглъщане" от майката и развитие на Едипов комплекс.
  Възпитание. Има специфични роли и при възпитаването на децата. Майката жена изгражда уменията за общуване. Бащата е този който учи детето на борбеност. Според специалистите (за който не вярва да прочете някой учебник по педагогика) една от водещите функции на бащата мъж в училищната фаза на детето е да назовава нещата с истинските им имена.

  Разберете ме правилно, нямам нищо против хомосексуалността. Имам против изявите и извън спалнята. Демонстрирането и претенциите са неприемливи. А темата за хомобраковете е несъстоятелна и ВРЕДНА за нашето общество. Никой не ги спира да живеят заедно и да се наследяват. Останалото е някаква пародия.

 32. 32 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1704 Неутрално

  Против съм демонстрацията на различната сексуална ориентираност. Разбира се, такива хора не следва да бъдат дискриминирани, но не и непрекъснато да ни го натрапват. Категорично съм против отглеждане на деца от такива двойки. Това е жестоко спрямо детето. Съгласен съм, че трябва да има някаква юридическа форма, при която такава двойка да има права, както и при нормално сключен брак между мъж и жена.

 33. 33 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  имам колеги и познати гейове , работят си взимат си заплатата, не се крият но и не парадират, като всеки културен човек, на чашка са споделяли че заради тия паради, накрая хората ще ги намразят , толкоз, има хора на заплата, които трябва да измислят проблеми и паради, щото иначе ще трябва да работят , а те нямат идея какво е това

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 34. 34 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Позната акушерка ми каза, че за повече от 20 години нито един гей не се е родил в родилното.
  Излиза, че са изкуствено създадени, като Ислямска държава.

 35. 35 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Сетихте се, че не става само с паради и шарении. Трябват ви разяснителни кампании за да разберат хората какво искате и защо го искате. С натрапване на различността и демонстрация колко хубаво било да си на другия бряг си спечелихте единствено повече врагове.

 36. 36 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#34] от "yavooor":

  Тук не си ми прав. Изследванията твърдят , че човек се ражда гей. Не става такъв в последствие.

 37. 37 Профил на sparti
  sparti
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Нека сега хейтърите да излеят омразата си към гейовете.
  —цитат от коментар 23 на Stan Todorov

  Не е нужно веднага да ги въвличаш в трагичната, но удобна роля на жертва. Нормалните хора възприемат гейовете според действията им в и за обществото, а не според сексуалните им практики. Единственото право, което трябва да НЕ получават е правото за отлгеждане на дете. И това е, не заради нещо друго, а защото интересите на на детето стоят по-високо от техните интереси. Мисля, че е пределно ясно че дете с двама бащи, но без майка ще расте емоционално осакатено.

  slivizasmet.blogspot.com
 38. 38 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#34] от "yavooor":Тук не си ми прав. Изследванията твърдят , че човек се ражда гей. Не става такъв в последствие.
  —цитат от коментар 36 на George Svinarov


  изследвания има разни, такова е наложеното сега мнение, но доказателствата са трагично малко, някаква хромозома ли има или какво ?

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 39. 39 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Айде, няма нужда да си отглеждаме още един вид евреи или АБПФК!
  Аман от борещи се за привилегии!
  Да се държат нормално, да "не си го вирят" където не му е мястото и толкова!!!
  Българският народ е достатъчно толерантен, за да ги понася, както понася и всякакви други "блуждаещи електрони"!
  Виж, ако непрестанно се мъчат да ни убеждават, че сме виновни или прости, щом не ги толерираме и привилегироваме - ще си го получат!
  За останалото - доколкото природата се е погрижила, толкова!
  Да се оплакват на Господ!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 40. 40 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Чудя се ако им разрешат законово да сключват съюзи или бракове дали ще вземат да млъкнат най-накрая? Нямам нищо против гей хората ама ми идва нанагорно това вторачване в техните проблеми все едно на инвалиди, незрящи, или деца от домове им е супер лесен и гладък живота.
  —цитат от коментар 4 на lustmord

  Е то при нас ще си стане в Европата...който е ЛГБТИ-бежанец ще получи безплатна квартира,купони за храна от немска бакалия,безплатна квартира,безплатна езикова школа, и тлъста социална помощ!
  Ако си студент (хетеро) от бедно семейство и не покриваш норматив за соросова стипендия по-добре да се цаниш за миньор!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 41. 41 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Maйната им на ЛГБТИ "хората" в България! До миналата година бяха само ЛГБТ. А за проблемите на таковащите крави и кози нищо не пише? Те как да лигитимират "любовта" си с милото животинче?

 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  всъщност какъв ( Ви) е проблема с "проблемите" на гейовете .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  На първо място:- Биологически е невъзможно да имат собствени деца. Природните закони не го позволяват.Точка!
  —цитат от коментар 2 на Незнайко в Слънчевия град


  Биологически няма пречка да имат собствени деца. Е, вярно, малко по-трудно, но има начини. Например Пешо и Гошо са двойка, купуват яйцеклетки, едната се опложда с материал от Пешо, другата - с материал от Гошо, после ембрионите се имплантират в сурогатна майка и така двойката се сдобива със собстени деца. на лесбийките им е по-лесно, нуждаят се само от донор на сперма. Взема се яйцеклетка от едната жена, опложда се с дареният материал и се имплантира във втората жена, така едната ще му е биологична майка, а другата ще го износи и роди. Има начини, само желание да има и да не е забранено от закона.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 44. 44 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#38] от "stg":

  Като пример мога да ти дам една глава от книгата "войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" там има описани изследвания които доказват, че човек се ражда гей.
  Ти какво можеш да ми посочиш от "разните" изследвания което доказва обратното? Не съм чел за нито едно изследване доказващо тезата, че гей се става в последствие.

 45. 45 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  [quote#43:"Bicho Raro"][/quote]

  ами не не е вярно изисква се неестествена интервенция

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 46. 46 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#43] от "Bicho Raro":

  Под "техни" разбираме дете с хромозомите на двамата родители. Без чужди.

 47. 47 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Имаше някакъв виц за БХК и за един циганин, дето набил един гей, или обратното беше... Та първите изпаднали в потрес.... ;-)
  Интересен живот!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 48. 48 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#38] от "stg":Като пример мога да ти дам една глава от книгата "войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" там има описани изследвания които доказват, че човек се ражда гей. Ти какво можеш да ми посочиш от "разните" изследвания което доказва обратното? Не съм чел за нито едно изследване доказващо тезата, че гей се става в последствие.
  —цитат от коментар 44 на George Svinarov


  какво изследване е това, някаква си книга , някой казал рекъл, това не е сериозно просто

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 49. 49 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1341 Весело

  "5. Хомосексуалните хора трудно намират работа."Буахахахахаха. И от къде стигнахме до този извод? Естествено възможна е ситуация, при която на интервю кандидатът идва и като го питат да каже нещо за себе си започва "Аз съм Стоян-гей и много обичам да правя секс с други мъже...", след което да не го назначат..
  —цитат от коментар 22 на Тюфлекчия


  Това ми напомня за ей-този виц. Вярно, в него става дума за вегани, ама и за хомосексуални може да се приложи:

  - Какво образование имате?
  - Веган съм.
  - Но това не е образование!
  - О, чувствам се прекрасно!
  - Нещо не се разбираме… Веган не е образование! Кажете, какво образование имате?
  - Не мога да разбера, защо отказвате да приемете очевидното?
  - А бе ти чуваш ли въобще, какво те питат!?
  - Боже, колко сте раздразнителен! Това е от месото!


  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 50. 50 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  До коментар [#39] от "The Core":

  '''''''Българският народ е достатъчно толерантен''''''''


  LOL, LOL, LOL

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 51. 51 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  всъщност гейовете в България нямат особени проблеми, не и повече от останалите, и разните оргазнизации просто преписват и превеждат разни брошурки и усвояват пари, вредейки на хората които са решили че искат да са хомосексуални и на които никой не пречи, е да някой не ги харесват, но други не харесват дебели, трети не харесват плешливи, четвърти не харесват блондинки, хора разни

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 52. 52 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#48] от "stg":

  Изследванията се описват в "някакви си книги". И за да можеш да си аргументирал тезите , ще ти е нужно да почнеш да ги четеш. Споменатата книга е писана от двама признати и психолози , занимаващи се с изследвания на човешкото поведение. Тази специално третира разликите между мъжете и жените.

 53. 53 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#48] от "stg":Изследванията се описват в "някакви си книги". И за да можеш да си аргументирал тезите , ще ти е нужно да почнеш да ги четеш. Споменатата книга е писана от двама признати и психолози , занимаващи се с изследвания на човешкото поведение. Тази специално третира разликите между мъжете и жените.
  —цитат от коментар 52 на George Svinarov


  ето това ви е проблема господине, веднага като нямате доводи обиждате, популярна книга за разлика между мъже и жени, не е научна статия, нито научно изследване, а вие веднага обяснявате как виждате ли вие сте грамотен а аз не, без да ме познавате и да имате възможност да проверите това, къде аз съм ви давал каквито и да било личностни характеристики ?. Явно имате някакъв проблем с възпитанието, но той си е ваш не мой.

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 54. 54 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  ами не не е вярно изисква се неестествена интервенция
  —цитат от коментар 45 на stg


  Е, ама и при много хетеросексуални двойки с репродуктивни проблеми също се изискват "неестествени" (???) интервенции, ама никой не им отрича правото да ги правят, нали?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 55. 55 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1242 Неутрално  Е, ама и при много хетеросексуални двойки с репродуктивни проблеми също се изискват "неестествени" (???) интервенции, ама никой не им отрича правото да ги правят, нали?
  —цитат от коментар 54 на Bicho Raro


  да така е , говорим за хора които са болни, нима хомосексуалните са болни ?

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 56. 56 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  До коментар [#43] от "Bicho Raro":Под "техни" разбираме дете с хромозомите на двамата родители. Без чужди.
  —цитат от коментар 46 на George Svinarov


  Много хетеросексуални двойки с репродуктивни проблеми също отглеждат деца с хромозоми от трети човек, моя позната например, имаше рак на яйчниците и се наложи да и ги премахнат и миналата година стана майка, след като дарена яйцеклетка от анонимна жена беше оплодена с материал от съпруга и ембрионът - имплантиран в нея. Има и много случаи, когато съпругът е с недостатъчен брой активни сперматозоиди и тогава съпругата се опложда с материал от анонимен донор, та това за хромозомите от друг човек за просто дивотии.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 57. 57 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#50] от "kaiser":

  LOL - МОЛ, това са фактите и с историята не можеш да спориш!
  Турци, арменци, евреи, цигани, "македонци", гърци и всякакви други не са се оплакавали! Поне не и в най-широка ситуация с изключенията на единия етнос, хванат я при "бране на джилязо", незаконно строителство и заселване, или сечене на дървета до кръста!
  Виж, ЛГБТ по принцип си се оплакват навсякъде и очевидно някои народи, които имат исторически комплекс за вина поддават! Интересното е, че същите тези народи реагират бая остро, като им изядат лебедите от езерцето на кралицата, като им просят парички с "деца инвалиди" или като им берат боровинките... А уж били толерантни! Да се чудиш!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 58. 58 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Ако почнем да предефинираме брака, защо да спрем на еднополови бракове? Защо само между двама души, а? Ако защо изобщо само между хора? Предефинирането отваря кутията на Пандора. Видимо от това, което се случва в други държави, ако подадеш пръст ще ти отхапят ръката.

  Впрочем виждам, че авторът се е затруднил да намери десет проблема.

 59. 59 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  "7. Не могат да получат информация в болницата за своя любим човек"Гледането на твърде много филми се е отразило на статията доста сериозно. Няколкото пъти в които ми се е налагало да търся информация за близки в болница (включително да обикалям да им вадя болнични, да взимам епикризи, да плащам разни такси и т.н.) абсолютно никой не е искал да му нося акт за раждане или брачно свидетелство за да доказвам връзка с човека. Лекарите и сестрите не са идиоти. Явно авторът ги мисли за такива и си представя как викат полиция ако някой гей пита как е половинката му след операция на менискуса....
  —цитат от коментар 30 на Тюфлекчия


  Абсолютно вярно.Преди три години лежах в няколко различни болници и мои приятели са се интересували от състоянието ми без никой лекар да им откаже информация.Даже в повечето болници може срещу заплащане в една стая с болният да спи придружител.Така че това е поредната гейска лъжа.

 60. 60 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  До коментар [#38] от "stg":Като пример мога да ти дам една глава от книгата "войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" там има описани изследвания които доказват, че човек се ражда гей. Ти какво можеш да ми посочиш от "разните" изследвания което доказва обратното? Не съм чел за нито едно изследване доказващо тезата, че гей се става в последствие.
  —цитат от коментар 44 на George Svinarov


  Голяма е борбата да се намери ген на хомосексуалността, ама нещо не успяват. Като го намерят - тогава ще си говорим. До тогава остава валидно, че това е поведенчески феномен, а не наследствен такъв. Както и алкохолизмът, наркоманията, садизмът (в патологичния смисъл на думата) и всякакви други -изми, които обществото маргинализира след десетки хилядолетия опит до какво водят и как вредят в крайна сметка. Не ме разбирайте грешно - нямам нищо против гейове, алкохолици или наркомани. Напротив - много от тях са много полезни членове на обществото и заслужават уважение и признание. Ама не заради това че пият, друсат или спят със същия пол. Нека разделяме нещата - Фройд е Фройд не защото е шмъркал като за последно. Няма нищо лошо в това да харесваш и почиташ Фройд и да се възмущаваш от практиките на злоупотреба с наркотиците. Същото е и с хомосексуализма.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 61. 61 Профил на Хесапов
  Хесапов
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Има разлика между педераст и хомосексуалист. Педала върши педерастки работи, а хомото просто си живее като всички останали.
  Имам чувството, че в. "Дневник" го друса педалството.

  Герой на нашето време
 62. 62 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#44] от "George Svinarov":

  Интересно какво се е променило в генофонда по нашите земи, та като масово навлязоха американските филми, фондации и БХК-та, та рязко скочи броя на гейовете?
  Аз бих казал, че човек се ражда не гей, а просто вид примат/маймуна! Възпитанието е това, което го прави човек, ерго, липсата му - нещо друго!
  Но съпротивата срещу това, което дядо Господ му е дал в гащите, ей това вече е извращение, но ... до тук!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 63. 63 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  Сър Джон пита Джеймс:
  - Джеймс, какъв е този шум на улицата?
  - Гей-парад, сър.
  - Какво искат, Джеймс?
  - Еднополова любов, сър.
  - А някой забранява ли им, Джеймс?
  - Не, сър.
  - Тогава защо вдигат толкова шум?
  - Ами, педерасти, сър...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 64. 64 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Не ми пречат, но постоянното парадиране ме дразни. Медиите също помагат за това, ако цъкнете в търсачката ще видите колко теми има два месеца преди гей парада.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 65. 65 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6005 Неутрално

  Да си гей, състояние на духа. Няма никаква обективна природна причина за това.
  Както при всяко състояние на духа, свободата да го проявяваш, е гарантирана в развитите общества. Но да се твърди, че гей-поведението е резултат от естествени природни предпоставки, вродени в тялото на даден човек - това е пресилено и не почива на биологични критерии. Психологични - да!
  Бракът вече се разглежда като юридическо състояние, а не като съюз между биологични родители. В този контекст, нека има гей-бракове, нека има изкуствени оплождания, нека се шири нестандартният секс, да се практикуват ректални и орални удоволствия, свобода да има за всички, да се пробват отвсякъде!!!
  Но няма как един мъж да забременее от друг мъж, или жена да забременее от жена!
  ОК?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 66. 66 Профил на простак
  простак
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Целта на участниците в гей парада е да разширяват кръга на приятелите си.

 67. 67 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Аз мога да изброя много повече проблеми за хората с увреждания в България,ама за техните права никой не говори.
  Да видим точка по точка от какво са "лишени гейовете":
  1.Бракът е съюз между мъж и жена.И то не всички мъже и жени могат да сключат брак-трябва да са навършили 18 годишна възраст.Дори една жена на 17 години и 11 месеца не може да сключи брак,те искат на гейовете да дадат това право.Една почти 18 годишна жена ,която без проблем може да роди няма право на брак.
  2.Относно наследството-пълна лъжа е,че не могат да наследят.За тази цел си има завещание и никакъв проблем не е да си направят взаимно завещание.Освен това има един куп други начини да си прехвърлят собственост-дарение,покупко-продажба,замяна,договор за гледане и издържка и така нататък.
  3.Наследствена пенсия няма как да получават просто защото не са сключили брак.Както и една 17 годишна жена няма да получи наследствена пенсия ако мъжът с когото живее почини.
  4.И колко случаи има на съвместно отглеждани деца?А и да има-много по-правилно е децата да се отгледат от живият родител,отколкото от човек,който няма никаква връзка с тях.
  А и не знам как си представят отглеждането на деца гейовете,ма то не се заключава само да се снимаш с тях и постваш снимки във Фейсбук.Изисква голяма ангажираност и то 24 часа в денонощие при малки деца.Бързо ще им секне желанието да гледат чужди деца ако трябва всеки ден да им сменят памперсите,да не спят по цели нощи и да слушат плача на бебето.
  5.Дали ще намерят работа зависи от квалификацията им.Азис и Евгени Минчев как си намират работа?
  6.Естествено няма да намират разбиране от роднините си,защото това,което вършат е противоестествено.Колкото и да ни убеждават в противното.По същият начин не намират разбиране и алкохолиците и наркоманите.
  7.Относно информацията за здравословното състояние е пълна ЛЪЖА,че лекарите не им давали информация.
  8.И откъде накъде нападенията над гейове да се наказват по-строг?Ако някой бъде набит заради акцента си или заради фланелка на футболен отбор,да не би от любов да са го пребили?Естествено,че е от омраза.
  9.Никакъв враг не са,но непрекъснатото парадиране дразни нормалните хора.Вживяват се в ролята на жертва,дори когато няма никаква дискриминация спрямо тях.
  10.Най-абсурдната точка-какво общо има с България положението на гейовете в посочените държави.В тези държави могат да те убият ако кажеш,че Бог не съществува.Аз като атеист в България трябва ли да давам за пример това и да казвам,че съм дискриминиран?

 68. 68 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Има разлика между педераст и хомосексуалист...
  —цитат от коментар 61 на Хесапов

  Педерастът е хомосексуалист, участващ в прайд.

 69. 69 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#43:"Bicho Raro"][/quote]

  И как се купуват яйцеклетки?Това да не са домати на пазара?И тези сурогатни майки за нищо ги нямаш.Не знам дали си била бременна ,ма като гледам жената какви бремоности изкара си е голямо изпитание.

 70. 70 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 648 Неутрално

  измислени проблеми, бракът е съюз на жена с мъж, останалото е съжителство, а не брак, гей парадите са пълна безмислица с която се оправдават едни пари, доколкото съм чувал никой нормален гей, не би отишъл на такова пошло събитие
  —цитат от коментар 10 на stg


  Евалла за мнението, братле. Бързам да те копирам преди от Невник да са го изтрили за "обида по сексуален признак."

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 71. 71 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#53] от "stg":

  Да повторя за явно неразбралия:
  "Като пример мога да ти дам една глава от книгата "войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" там има описани изследвания които доказват, че човек се ражда гей. "
  Следите ли ми мисълта? В книгата има описани научни изследвания.
  После защо ви смятам за илитерат без да ви познавам? Ами защото не прочитате и едно изречение докрай и не вниквате в смисъла на казаното.

 72. 72 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Разбира се, такива хора не следва да бъдат дискриминирани, но не и непрекъснато да ни го натрапват.
  —цитат от коментар 32 на stedim

  На Невник затова им плащат. Редовно. Даже мина необичайно много време без статия за ЛГБТИ-стите, че чак се запитах защо така са олабили фронта.
  Аре, невник, трийте за ... каквото се сетите :)

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 73. 73 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 648 Неутрално

  има хора на заплата, които трябва да измислят проблеми и паради, щото иначе ще трябва да работят , а те нямат идея какво е това
  —цитат от коментар 33 на stg

  Точно написах горния си коментар и прочетох твоя! Пълно единомислие по въпроса!!!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 74. 74 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Съгласен съм и с десетте изброени оплаквания и силно се надявам да си я караме постарому! Както много други неща не са наред в тая държава и хората търсят спасение другаде, така и лгбти-хората могат да се спасяват поединично, по двойки или дори и с децата си, в посока такава, каквато им уйдиса!

 75. 75 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Какво очаква автора на тази статия? Да излезем на шествие в защита правата на различните ли? Има си организации, да се борят по законов път и за узаконяване на брака и за каквото им хрумне.
  Но...оставте децата на мира! Никакво осиновяване.
  И после защо мюсюлманите щели да ни залеят. Ние само се оляхме. Разводи, по едно, рядко две деца в семейство...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 76. 76 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#53] от "stg":Да повторя за явно неразбралия:"Като пример мога да ти дам една глава от книгата "войната за вдигнатия капак на тоалетната чиния" там има описани изследвания които доказват, че човек се ражда гей. "Следите ли ми мисълта? В книгата има описани научни изследвания. После защо ви смятам за илитерат без да ви познавам? Ами защото не прочитате и едно изречение докрай и не вниквате в смисъла на казаното.
  —цитат от коментар 71 на George Svinarov


  Казваш кой ген отговаря за хомосексуализма и разговора приключва.Това,че нещо било написано в някаква книга, а не в научно списание, е просто несериозен аргумент.

 77. 77 Профил на dr.m
  dr.m
  Рейтинг: 434 Гневно
 78. 78 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Безспорен комичен елемент в съдържанието. Наследяване, пенсии, болести. Все пак възрастните хора по правило са загрижени за тези неща.Ами по-често те умират , пенсионират са, боледуват. Веднага си представих двойка бабета лесбийки или дедовци-педерунгели. Има хляб за комичен сценарий. В „двама мъже половина” май имаше подобна серия.

 79. 79 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Безспорен комичен елемент в съдържанието. Наследяване, пенсии, болести. Все пак възрастните хора по правило са загрижени за тези неща.Ами по-често те умират , пенсионират са, боледуват. Веднага си представих двойка бабета лесбийки или дедовци-педерунгели. Има хляб за комичен сценарий. В „двама мъже половина” май имаше подобна серия.

 80. 80 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Безспорен комичен елемент в съдържанието. Наследяване, пенсии, болести. Все пак възрастните хора по правило са загрижени за тези неща.Ами по-често те умират , пенсионират са, боледуват. Веднага си представих двойка бабета лесбийки или дедовци-педерунгели. Има хляб за комичен сценарий. В „двама мъже половина” май имаше подобна серия.

 81. 81 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Безспорен комичен елемент в съдържанието. Наследяване, пенсии, болести. Все пак възрастните хора по правило са загрижени за тези неща.Ами по-често те умират , пенсионират са, боледуват. Веднага си представих двойка бабета лесбийки или дедовци-педерунгели. Има хляб за комичен сценарий. В „двама мъже половина” май имаше подобна серия.

 82. 82 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Безспорен комичен елемент в съдържанието. Наследяване, пенсии, болести. Все пак възрастните хора по правило са загрижени за тези неща.Ами по-често те умират , пенсионират са, боледуват. Веднага си представих двойка бабета лесбийки или дедовци-педерунгели. Има хляб за комичен сценарий. В „двама мъже половина” май имаше подобна серия.

 83. 83 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Има разлика между педераст и хомосексуалист. Педала върши педерастки работи, а хомото просто си живее като всички останали.Имам чувството, че в. "Дневник" го друса педалството.
  —цитат от коментар 61 на Хесапов

  ДА цитирам и този пост преди да са го изтрили за обида на сексуална основа.
  Кефи!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 84. 84 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#34] от "yavooor":Тук не си ми прав. Изследванията твърдят , че човек се ражда гей. Не става такъв в последствие.
  —цитат от коментар 36 на George Svinarov


  Няма такъв филм. Най-много 1-2% от тях са с някаква генетична предразположеност. Останалите са плод на серизни психологически проблеми в детска и пубертетна възраст.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 85. 85 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 808 Неутрално

  много изкуствена статия, да не говорим, че реално, след като отпаднат половината точки заради липса на съвместимост с разума, остава едно единствено: "защо дефиницията за брак в момента е такава, че по необходимост включва двата пола" (даже не джендъра). такива материали ме отчайват от "дневник".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 86. 86 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Какво очаква автора на тази статия?
  —цитат от коментар 75 на Kami

  Хонорар!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 87. 87 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#9] от "sparti":

  То ги има такива женски и мъжки двойки,които си правят едни на други деца.Незнам какво ще им е на тези деца,като зспочнат да си задават въпроси-например,че те не са плод на любов между баща си и майка си...

 88. 88 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  1. Нямат право да легитимират любовта си правно -бракът не легитимира любовта ,а създава семейство,което като изключим режима на СИО,и то ако е предпочетен е изцяло свързано с отглеждането и възпитанието на децата
  2.. Не могат да наследят своя партньор-могат без проблем по завещание,единствено нямат право на запазена част от наследството,но това не е проблем,доколкото единствено биха се конкурирали със запазената част на деца.
  3.. Не могат да получават наследствена пенсия от починал партньор-това е действително така,но наследствената пенсия на съпруг е доста спорен институт.
  4.4. В случай на смърт, живият партньор не може да поеме грижата за съвместно отглежданите деца -По силата на закона такова право автоматично имат само родителиуте.Ако и двамата са починали,се решава кой да поеме грижата в интерес на детето.
  5.
  5. Хомосексуалните хора трудно намират работа-не мисля.Дори изследването да е истина никой не пита работниците и служителите с кого искат да работят.
  .6. Често биват подлагани на натиск от семейството и приятелите-на натиск от семейството и приятелите сме подложени всички по какви ли не поводи.да сключим брак,да не слючим брак,да имаме деца,да направим кариерна промяна и за какво ли не.
  7. Не могат да получат информация в болницата за своя любим човек-Това е така,но решенито е да всеки да има право да посочи кои да получават информация за състоянието му,и кои да изключи.Както и кой да изрази воля по въпроси,свързани с лечението в случай на невъзможност на човек да изрази воля
  8.8. Нападенията срещу хомосексуални НЕ са престъпления от омраза-така и престъпление от омраза трябва да се предефинира и да не обхваща само някои признаци ,а всеки колективен принзнак,послужил като мотив за нападение.
  9. Те са един от удобните образи на врага-колективния образ на врага е порочна,ноне незаконна практика.-за такива се нарочват и либерасти,соросоиди,психо десни и кой ли още не
  10-10. Все още има общества, в които те са легално преследвани.Така е,но не мисля за това да се обяви война на Саудитска Арабия, Иран, Судан, Йемен, Сомалия и Катар ,а с ИДИЛ боюваме и така.Освен това не виждам с какво прайд в Берлин или София ще помогне с нещо на ЛГБТ в Саудитска Арабия, Иран, Судан, Йемен, Сомалия и Катар

 89. 89 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  До коментар [#67] от "mushashi":

  Много добре изложено - както винаги!

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 90. 90 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#66] от "простак":

  Кръга или халката?!

 91. 91 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Споменатата книга е писана от двама признати и психолози , занимаващи се с изследвания на човешкото поведение. Тази специално третира разликите между мъжете и жените.
  До коментар [#52] от "George Svinarov":

  Препоръчвам я.
  Казва много, но поднесено по лек, забавен и лесен за четене начин.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 92. 92 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 604 Неутрално

  популярна книга за разлика между мъже и жени, не е научна статия, нито научно изследване,
  До коментар [#53] от "stg":

  А това, че цитира такива научни изследвания, брои ли се?

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 93. 93 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Много специалисти по ЛБГТИ проблемите се навъдиха в този форум, много нещо!
  Не мо'ат да пишат правилно, но имат претенции, че жалките им драсканици са "чиста истина" с "научни аргументи"! Аман от нискочели празноглавци!

 94. 94 Профил на slaveyko
  slaveyko
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Не кажем ясно - хомосексуализмът е анормалност, така както например е и сърдечния порок. И никакви "политически коректни" изказвания от когото и да било не могат да променят този факт.
  Не съм против сексуалната ориентация на когото и да било, стига тя да не засяга интересите на обществото или на друга личност.
  В тези оплаквания жлъчта е насочена към обществото и към неговите ценности. Целта е рарушавне на обществото и създаване на една аморфна безлика маса, на която някои казват какво може и какво не.
  Не ми се занимава с всички измислени жалейки и нападки в това писание. Но само ще кажа относно първата - брачната институция е възникнала още в древността като съюз между мъж и жена. Затова така е залегнала и в Конституцията. А това, че някои гей-демократи се опитват да наложат друго разбиране на нещата, значи че те просто си преследват свои изгоди в ущърб на обществото и на човечеството.

 95. 95 Профил на slaveyko
  slaveyko
  Рейтинг: 223 Неутрално

  До коментар [#19] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Браво!

 96. 96 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 808 Неутрално

  До коментар [#93] от "uporit":

  не зная дали са "специалисти" (аз не съм, със сигурност, специалист съм по история на исляма), но пък имат право да изложат съображения и аргументи срещу ЛГБТИ патоса по-горе. надявам се, че разбирате добре защо това е нормално и очаквано.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 97. 97 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  7. глупости
  —цитат от коментар 17 на stg


  1- 10 - глупости.

 98. 98 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#76] от "mushashi":

  Дървена глава си и това си е. Ти какъв източник посочи, та критикуваш моя? Книга по темата , напасина от световноизвестни психолози цитирана научни изследвания публикувани във въпросните списания , които няма да търся за ваше удоволствие. Вие (ти и останалите дървени глави)не давате нито един контра аргумент или източник , но критикувате моя , който е даден като примерен и по отношение памет без подготовка. Естествено , няма да е най добрия. Но вие нямате никакъв.
  Още след десетина поста ще ме изкарате и хомосексуалист или поне защитник на хомосексуализма. Ей така щото не ви кефи аргументираното говорене.

 99. 99 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  До коментар [#98] от "George Svinarov":

  Няма научно прието мнение какво е хомосексуалността. Ако ще цитирате Kinsey - неговите "открития" отдавна бяха опровергани, поради това, че не е ползвал представителна извадка. А всъщност неговите писания са единствената причина WHO да извади това поведение от списъка с ненормалните такива. Науката не е в състояние да определи каква е причината (на този етап). Какво ни остава тогава? Да вярваме на теорията на еволюцията - според нея това не е девиантно поведение.

  П.П. Като вярващ християнин аз не вярвам в научни "теории" (вярвам само в научни закони, и за сега не съм видял такъв научен закон, който да противоречи или оборва Божието слово). Вярвам че всички хора сме равни и Божи творения и всеки от нас има избор да прави каквото реши. Само Бог може да ни съди, а Той е обещал да не го прави до Последния ден.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 100. 100 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  До коментар [#99] от "Тюфлекчия":

  Малка грешка, за която се извинявам - "според нея това Е девиантно поведение". Отново се извинявам.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK