Aut Peevski, aut nihil *

Делян Пеевски в първия работен ден на парламента

© Анелия Николова

Делян Пеевски в първия работен ден на парламентаСъдебната война, която се води над година и половина за овладяване на най-апетитната отломка от активите на фалираната КТБ - русенския оръжеен завод "Дунарит", навлезе във финалната си фаза.


От едната страна е фирмата "Емко" на Емилиян Гебрев, подкрепян от изпълнителните директори на завода, който успя да увеличи капитала на дружеството и поиска вписването си като собственик. От другата е "Виафот инвестмънт България", сочена като контролирана от депутата и бизнесмен Делян Пеевски чрез офшорката Viafot ltd. (Моля учтиво държавните регулатори да не ми казват "докажете", тъй като преди това те трябва да отговорят на редица въпроси.) Да припомним и това, че Цветан Василев неведнъж от година насам е заявявал, че още по време на бизнеспартньорството им с Пеевски депутатът е искал да му бъдат прехвърлени безвъзмездно дялове в няколко предприятия, сред тях и "Дунарит".


След като се изчерпаха почти всички съдебни възможности за изход в полза на Пеевски, на сцената излезе държавата. Как? Ами със заплаха за отнемане на лиценза за оръжейно производство и търговия на "Дунарит". Но на какво основание? Ами по изпитаната и доказано работеща схема във всички войни с участието на Пеевски досега:
С прокуратурата напред


В началото на август прокуратурата повдигна обвинение на изпълнителните директори за нарушения, които дори не заслужават място в този коментар и ето ти основанието за отнемане на лиценза, което остана да виси като заплаха. Директорите веднага подадоха оставки, за да елиминират основанието за отнемане на лиценза. Но понеже тече сложна плетеница от обжалвания, не може да бъде вписано ново ръководство на "Дунарит" и формално обвиняемите мениджъри продължават да са на местата си.


Работниците излязоха на протест с опасения за работата си, а телевизии, радиостанции и сайтове тутакси заподозряха обслужването на Пеевски от страна на държавата в битката му за оръжейната компания, която за миналата година е реализирала печалба от 24 млн. лв.


Какво излиза: държавата харчи пари за да изкупи вземания на Пеевски


В понеделник, 28 август, министърът на икономиката Емил Караниколов на нарочен брифинг обяви новината: държавата ще си върне оръжейния завод "Дунарит", като за целта изкупува изискуемите кредити на завода към КТБ. Вече са изкупени от държавата чрез Българската консолидационна компания над 40 млн. лв. кредити на дружеството, които, след поредица от сложни прехвърляния от бившия кредитор Миролио, се оказаха свързани с споменатата вече Viafot investment.


Заради загриженост да не си изгубят работата и препитанието хиляди работници държавата се принуждавала да сложи ръка на завода, реди Караниколов. Понеже - заплашен от отнемане на лиценза, "Дунарит" може да бъде затворен. Въпреки че е на печалба. А отнемането на лиценза е поискано от... Караниколов! - вметка за разведряване.


Следващата стъпка - обясни министърът - заводът ще бъде продаден чрез публична продан, на която "всеки можел да се яви, това е пазарен принцип", тъй че действията на държавата в момента в никакъв случай не може да се нарекат национализация". После пък каза, че заводът ще бъде забранен за приватизация.


Цялото многословно всекидневно убеждаване на публиката в най-добрите намерения на правителството и преди всичко в грижата за работниците, което благо звучи за ушите на народа от телевизорите, беше предшествано от едно отворено писмо на самия Пеевски до избрани медии на 21 август, в което заявява "категорично, че няма, никога не е имал и няма да има и в бъдеще нищо общо с дружествата от военната индустрия".


Пеевски меко уверява, държавата след него потвърждава "да, не е той, не е той, ние сме"


За какво му е на Пеевски да има "нещо общо" номинално, като държавата ще му свърши работата? А по-късно - както вече прогнозират мнозина анализатори - неговите фирми, нямащи нищо общо, могат да застанат на входа и изхода на държавния оръжеен завод. Или заводът да /му/ бъде продаден "на пазарен принцип" през някоя офшорка, след което вицепремиерът Томислав Дончев да репликира телевизионните водещи с нескрито раздразнение: "Не ме вкарвайте в интриги да казвам кой завод на кого е" (както направи във вторник по БиТиВи на въпроса за "Дунарит".)


Синхронът между писмото на Пеевски и новината на Караниколов е забележим. Пеевски е бил наясно за маневрата на държавата към "Дунарит", за която министърът обявява официално седмица по-късно, на 28 август. Никакво въображение...


(Да повторя - не ме замеряйте с дежурното "докажете", че съвсем ще надминете героите от преди сто и толкоз години на гениалния Алеко Константинов от фейлетоните му "По избори": Настанал часът да броят бюлетините, опозицията ревниво наобиколила масата, изсипали урната, в този миг някой извикал "угасете ламбите". И когато светнало, властта обявила победата си. Ама вие лъжете, разревала се опозицията. Ами докажете, отвърнала властта.)


И все пак само един пример-доказателство за кого и как играе държавата:


Дейността на пловдивската тютюнева фабрика "Юрий Гагарин" беше забранена със закон през 2012 г. с гласовете на ГЕРБ. Когато - три години по-късно, през 2015, фирмата чрез сложни схеми мина под контрола на който трябва, тоест на правилния акционер Пеевски, депутатите свалиха забраната. Пак с гласовете на ГЕРБ.


Дали не повтарят схемата, чрез която Пеевски легализира участието си и в "Булгартабак холдинг"? Или другата, с която държавата придоби "Авионамс"? И за "Булгартабак" министрите от различни партийни цветове не казваха кой го е купил и се дразнеха като ги питаме, не било тяхна работа, имало си Агенция за приватизация (чийто шеф апропо беше сегашният министър Караниколов - пак за разведряване). Пеевски завзе "Булгартабак", затвори софийската тютюнева фабрика, работниците протестираха, забрави се. Затворил и една от пловдивските фабрики, прочетох наскоро. Вече никой не протестира.


Нито пък държавата (нито готвеният с много тържественост антикорупционен орган) смятат да питат Пеевски откъде взе пари, близо милион през 2015, да увеличи капитала на фирмата си "НСН инвествмънт" чрез която почна да придобива собственост; и как така след раздора с Цветан Василев изведнъж се замогна материално, след като допреди година декларираше един опел и скромен апартамент? Не пита и опозицията.


Като отговорят господата Цацаров, Борисов, Караниколов, НАП, КОНПИ, ДАНС, КФН, и всевъзможните още надзиратели на законността на тези питания, тогава ще ми искат доказателства.


*По латинската сентенция "Aut Caesar, aut nihil" (Или Цезар /всичко/, или нищо)


** Докато довършвах коментара, дойде новината, че "Дунарит" е изплатил дълга си. В сряда следобед в Търговския регистър са вписани и сканирани платежните нареждания. А това означава, че държавата чрез ДКК не може да се впише като кредитор и да започне придобиване на завода. И както "Капитал" коментира, ако иска да стигне дотам, държавата ще трябва да прекара "Дунарит" през несъстоятелност. А това никак, ама никак няма да изглежда като рекламираното спасяване на завода и работниците. Министър Караниколов все още не е коментирал какъв е следващият им ход.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да се внушава :" Борисов и Пеевски са комбина; 2. Доган, Серж и Пеевски се скараха"!! Вижте нещо ако има начин тролчета да насъскате народа срещу Бойко !! Все по напечено става около Аамбубата* и както винаги трябва нещо да се избудалкат масите!

  * Аамбубата - Опасно същество - лъже, маже, краде и въшки има. Цели се предимно в общите пари. Последния път избудалка хората в БГ-то че ще им даде блажна пица ако и дадат достъп до общите пари.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  НаШа гордост, млад и успЕл.

 3. 3 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  Излиза, че според цацаратурата собствениците на Дунарит източвали дружеството?!
  Е, и? Нали си е тяхно, що да нямат право да го източват? Още малко ще започнат да разследват работниците, че си харчат заплатите.

 4. 4 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  И друг куриоз ме изумява при случилото се - синдиците на КТБ, оспорват по съдебен ред вземането на "Дипи", тоест не го признават, обаче на 25 август го купуват и го продават на Държавната Консулидационна Компания. Що за идиотщина?

 5. 5 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 973 Любопитно

  Интересно - "мениджмънта" на "Дунарит" прави опити за прилапване на дружеството чрез увеличаване на капитала (класика в жанра от времето на РМД-тата), а БравоПетя ругае държавата, че се опитва да им попречи, щото била намесена прокуратурата, а и по някакви неизвестни и на нея схеми някак си щяла да даде нещо на Пеевски.
  И това в рубриката "анализи".....


  Знанието е сила, информацията - власт
 6. 6 Профил на Stoyan Ivanov
  Stoyan Ivanov
  Рейтинг: 264 Весело

  На амбразурата в защита на Цв. Ваъсилев?
  Стана твърда и последователна политика.
  Честито!
  На политическите цензори - също...

 7. 7 Профил на vaboman
  vaboman
  Рейтинг: 400 Весело

  М-да, поредното вълнуващо изпълнение на Петя Поръчката по музика и текст на другаря Прокопиев. :)

 8. 8 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  ДС срещу БКП а двете заедно срещу Народът.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 9. 9 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  ДС срещу БКП а двете заедно срещу Народът.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3846 Весело

  Отслабнал ми се вижда Шиши, явно е поспортувал лятото...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 11. 11 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Съдейки коментарите, отдел "Партийно строителство" на Сарайско - шишевската организация е вдигната "по тревога". Другари, не се хабете с писане, а мислете как да намерите начин да угодите на Шиши. Ако трябва и законодателни промени.

  Миша
 12. 12 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 842 Любопитно

  цялата герберска шайка скача да защитава шиши и да плюе по петя ,има ли изненадани ?

 13. 13 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1423 Гневно

  Хубаво и правдиво си пише Петя, но не знам дали въобще ще има някакви последствия това, за присвоителите на заводи, фирми и дружества. Държавата в защита на мафиотите, тя, която трябва да пази обществения интерес! А народът спи тежък зимен сън, дори през август...
  Бог да ни е на помощ!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 14. 14 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Министър Караниколов все още не е коментирал какъв е следващият им ход.
  ------------

  Защото мутрата от ГЕРБ е в ШОК!!!!!!! Не беше предвидил това развитие на събитията. Караниколов мислеше че прави услуга на Шиши, пък тя каква стана? Сега дълговете на Дунарит са изплатени от собствениците на фирмата и Шиши (с помощта на ГЕРБ) не успя да прилапа и тази апетитна хапка. В настоящия момент Караниколов няма каквито и да е основания да отнеме лиценза на фирмата. 15. 15 Профил на Гуси Гуси
  Гуси Гуси
  Рейтинг: 217 Разстроено

  Кучетата си лаят, керван си върви...

 16. 16 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 345 Неутрално

  На амбразурата в защита на Цв. Ваъсилев?Стана твърда и последователна политика.Честито!На политическите цензори - също...
  —цитат от коментар 6 на stoyaniva


  Няма място на амбразурата от такива като теб защиЩаващи Свинята, Тиквата и Цацаров!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2885 Неутрално

  Радвам се, че има журналисти и медии, които да се подпишат под такива статии.

  Любовта ще спаси света!!!
 19. 19 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3273 Весело

  Трите прасенца - (Или всичко, или нищо).

 20. 20 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Приятна,бърза и с много пари схема:)типично по свински...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 21. 21 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 622 Неутрално

  М-да, поредното вълнуващо изпълнение на Петя Поръчката по музика и текст на другаря Прокопиев. :)
  —цитат от коментар 7 на vaboman


  Що, бе? На мен ми звучи изцяло смислен и логичен текста. Защо не споделиш твоето предполага се вярното тълкуване на събитията?

  Петя Владимирова е написала статия. Я напиши контра статия в коментарите като ясно и логично интерпретираш фактите и събитията в казуса.

  @)----,--'--
 22. 22 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 616 Неутрално

  НЕГРАМОТНИ РЕДАКТОРИ

  Aut Caesar, aut nihil - или Цезар, или нищо

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 23. 23 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Неутрално

  Още не съм прегледал поредното писание на Браво Петя,не се съмнявам,че пак ще се опита да пришие Пеевски на Борисов,и да защити Прокопиев и Цветан Василев.

 24. 24 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Неутрално

  До коментар [#3] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Ами то по вашата логика и Цветан Василев е невинен,че е източвал КТБ,че си е негова.Ама,забравих,че вече сте приятели с Василев.

 25. 25 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 622 Любопитно

  Сега дълговете на Дунарит са изплатени от собствениците на фирмата и Шиши (с помощта на ГЕРБ) не успя да прилапа и тази апетитна хапка.
  —цитат от коментар 14 на theduloclan


  Между другото от всички статии по аферата не ми стана ясно как фирмите на ДП са придобивали вземанията на КТБ (или на когото е дължал Дунарит). Тези вземания били ли са в падеж? Платени ли са ефективно цесиите? На каква цена? Защото после държавата ги е придобила с ефективни пари. И в крайна сметка тези пари ще стигнат ли да масата на несъстоятелността на КТБ (демек до българския данъкоплатец чрез Фонда за гарантиране на депозитите)?

  Ако държавата е похарчила 40 млн. лева за цесии и сега е получила 50 млн. ефективно, то значи ли, че е изкарала 10 млн. лв. за една седмица?

  Значи ли, че този който „се е вътрил“ цесирайки към държавата очаквайки „съпътстващи ползи“, сега ще се ядоса и ще хвърчат политически глави?

  @)----,--'--
 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  Добре че в България все пак остана тук таме некупен журналист. Поздравления за Петя. Но мафията, която ни управлява, едва ли се притеснява ,че някой я е разобличил, мълчат си и продължават по същия начин. Щом Делянчо си хареса нещо, то е завинаги.

 27. 27 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 811 Весело

  Е то не останаха много варианти за "честна приватизация" и конкуренцията е голяма. А активите на фалираната КТБ са си интересни, особено за "национално-отговорни бизнесмени". ГЕРБ пък винаги си сътрудничи с правилните хора и понякога им оказва хуманитарна помощ с разни закони и решения. Примери за такава помощ са посочени в статията.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 28. 28 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3234 Весело

  Е па видим какцелото ДСБ воинство застава кат един зад Петя комунистката. Врагът на моя враг е мой приятел, дори да е комунист

 29. 29 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 808 Неутрално

  А бе аз си спомням много добре, какво каза една достойна жена, когато й предложиха и отказа да е главен прокурор - страх ме е, и аз имам семейство!

 30. 30 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Неутрално

  До коментар [#25] от "MyTwoCents":

  Въпросите ви идват от изначално спестените подробности от Дневник.

 31. 31 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  До коментар [#25] от "MyTwoCents":

  "Платени ли са ефективно цесиите? На каква цена? Защото после държавата ги е придобила с ефективни пари. И в крайна сметка тези пари ще стигнат ли да масата на несъстоятелността на КТБ (демек до българския данъкоплатец чрез Фонда за гарантиране на депозитите)?"

  Нищо не е ясно. В повечето матряли само блябат да забършат по някой грош от краденото, щото са отпуснали бюджет за агитпроп. От последните се разбира, че управители, дето в момента не са такива, ама и са, щото не може да се разбере кой е собственикът дето треба да ги смени, обаче пък има назначени и други нови от Гебрев, дето пък не е собственик, щото нито успя да прехвърли арестуваните акции, нито да направи дървено увеличение на капитала, та или едните, или другите, или пък двата комплекта тугедър, са извадили неясно отъкъде 50 млн да платят на "мними кредитори" , тоест без правно основание. Та тия 50 млн от сие писание се казва, че били за Пеевски. Въпреки, че самите цесии се обжалват и може накрая да паднат. А пък запорът на акциите беше башка в един пакет за общо 2 милярда крадени от Цецо , и ако си вървят с пакета, тея 50 млн не ги греят особено.

  Тука пък едни пишат други работи - http://bit.ly/2eKGMwE

 32. 32 Профил на Stoyan Ivanov
  Stoyan Ivanov
  Рейтинг: 264 Любопитно

  Няма място на амбразурата от такива като теб защиЩаващи Свинята, Тиквата и Цацаров!
  —цитат от коментар 16 на theduloclan

  Модераторите вероятно ще пропуснат откровено просташкия език, защото всяка крива, успоредна с партийната линия, е най-правата права... Но ми е интересно да разбера как решихте, че защиТавам споменатата от Вас тройка?! Имам само един или два коментара, в които съм одобрявал, и то частично и с уговорки, действия на Борисов... и единият беше във връзка с договора с РМакедония. Всички останали мои мнения, свързани с тях, варират от критични, през остро критични, до гневно осъждащи.
  Зная, че левичарите псевдо либерали, опитващи се да излъжат дори себе си, че са "десни", мрат да лепят етикети и обиди. Толкова могат, така са възпитани, дотам са образовани и грамотни.
  Конкретно по темата: Статията на БравоПетя щеше да е обективна, ако иначе добрата журналистка си бе направила труда да цитира някои други, по-стари, статии на "Дневник", "Капитал" и съвсем малко още издания, които разказваха как Цв. Василев, по това време ортак и донейде дори ментор на Пеевски, слага ръка на ценни активи. Как парите на вложителите, сред които много държавни и общински институции и фирми, се използват за спекулативни сделки чрез фирми-бушони. И как след като организираната престъпна група Василев-Пеевски се изпокара и с активното съдействие или бездействие на държавни институции КТБ бе фалирана, Цв. Василев продължи да прави опити да открадне чужди пари. Да, чужди, защото огромната част от парите в КТБ не бяха негови, а на вложителите. Апропо, КТБ не е рожба на ГЕРБ, но затлъстя най-бързо и алчно по времето на първото правителство на Борисов.
  Накратко: Наблюдаваме изключително грозна сценка между отвратителни, арогантни и крадливи люде... и - тук сте прави - Цв. Василев е просто един от тях. Пледоариите в негова защита са смешни и нелепи. И жалки. Грамотната част от читателите го знае.
  Хайде, блъскайте пак минусчета!

  Да не забравя: https://kaksepishe.com/zashtitavam/
  Използвам интернет линк, но направих справка и с въпросния официален речник. На лавицата до бюрото ми е. Успех с другите съвети за правопис! 33. 33 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 973 Неутрално

  [quote#25:"MyTwoCents"][/quote]

  Хубави въпроси.
  Обаче точно тук няма да видите отговорите - нищо лично, просто редакционна политика ......

  Знанието е сила, информацията - власт
 34. 34 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  Няма по скапан период в българската история от този на "хората със суджуци". Вървят много бързо към момента когато ...да си бил ГЕРБЕР , ще представлява нещо мръсно, а партията забранена ....заради срастване с организираната престъпност. Трябва да има и период на ЛУСТРАЦИЯ ... 3-5 години, тоест да не заемат никаква държавна длъжност.

 35. 35 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#14] от "theduloclan":

  Дори и да не успее да прилапа компанията, Прасевски пак не е капо. Заради това, че КТБ, последвана от ДКК изкупуват вземанията към Дунарит от свинските фирмички, Дебелянчо кашира едни не малко съвсем истински парички.

 36. 36 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#32] от "stoyaniva":

  http://www.capital.bg/kreader/?i=special&issueid=4431 #post2556647
  Ето ти тук събрани статии поне от 2009 г. по темата как се надува балонът КТБ. В "Капитал" си пишеше от самото начало какви пари се държат в КТБ, как се раздават кредитите, на кого, какво се купува с парите. Пишеше и когато Прасето и майка му купуваха медии със заеми от КТБ, когато Боко продаде Булгартабак, когато беше купена БТК, как държавата и в частност КРС дадоха на Цветан Василев монопол над мултплексите за цифровата телевизия и т.н. Пишеше си и как БНБ и КФН гледат услужливо встрани и т.н. Когато балонът беше спукан контролирано от Цацата и Прасето пък си пише как последният се домогва до отломките от бизнесите, останали като активи в масата на несъстоятелността и как държавата, оглавявана от всенародния любимец Боко Т съдейства за това.

 37. 37 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 478 Любопитно

  Нещо съм объркан - статията ли не ви харесва или автора,или пък си падате по *трите прасенца* в български вариант?

 38. 38 Профил на imar
  imar
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Не разбирам защо троловете се себеизразяват под статии в тази и подобни медии. Засилената им активност няма друг резултат, освен да потвърди съмненията ми. Не знам за какво точно ви плащат, но не си заслужавате хонорара.

 39. 39 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Всичко точно е точно така. Само две малки неточности. Меролио не е бил акционер. пеевски не е затварял фабрика на БТ в Пловдив. Бойко кога продаде БТ, фабриката вече не беше част от холдинга.

  over the under
 40. 40 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Ще трябват още ЗАТВОРИ - за шайките ръководени от Банкя и х-л Берлин

 41. 41 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Любопитно

  До коментар [#36] от "nick_wolf1":

  Как смеете да наричате честната българска банка,където големия финансов патриот Костов,си е сложил паричките и е пратил щерка си да работи,финансов балон?!

 42. 42 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#41] от "yanne":

  Осъдете ме за клатене на банковата система.

 43. 43 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Като не е Пеевски, ще го заграби Прокопиев.

  От 2013 година ни занимават с тия двамата и кой от тях има правото да заграби повече.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 44. 44 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2967 Неутрално

  До коментар [#42] от "nick_wolf1":

  Ааа,на корифея Костов противоречите,не на мен...

 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Браво ПЕТЯ,пак се изходи по въпроса за жалки стотинки......................................
  —цитат от коментар 17 на mentra65
  Абе, ломчанин ти идиот ли си ?
  Май, че ДА !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 345 Неутрално

  До коментар [#32] от "stoyaniva":

  Кое е просташкото в коментара ми? Че използвам Съветския вариант на думата "ЗАЩИЩАВА" за ваше улеснение, или това че назовавам лидерите на мафията в България поименно? А и дори изказването ми да бе просташко, какво от това? Значи може цял народ да толерира един най-натурален простак за МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, но един невздрачен коментар не може??? Това ли ви е проблема??????

 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Още не съм прегледал поредното писание на Браво Петя,не се съмнявам,че пак ще се опита да пришие Пеевски на Борисов,и да защити Прокопиев и Цветан Василев.
  —цитат от коментар 23 на yanne
  Друже,
  Боко сам " пришива " Пеевски към себе си . Попитай ме как и защо ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  До коментар [#3] от "Котаракът на Шрьодингер":Ами то по вашата логика и Цветан Василев е невинен,че е източвал КТБ,че си е негова.Ама,забравих,че вече сте приятели с Василев.
  —цитат от коментар 24 на yanne  Нашата логика е едно, а решението по казуса " Магнитски " е нещо съвсем друго . Лично аз чакам решението. !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3458 Неутрално

  До коментар [#44] от "yanne":

  Poneze njama s kakvo da zashtitish mushiite na Boko I Peevski wze che se hvana za starite mantri za Kostov!
  SMESHEN SI!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 966 Неутрално

  До коментар [#34] от "dejmos":

  Така е

 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3458 Неутрално

  До коментар [#35] от "nick_wolf1":

  Shte ima lustracija, kolkoto za chrvenite kradci imashe.
  MA to njama nikakva razlika. GERB ILI BSP vse sa cherveni.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на Galileo
  Galileo
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Коментарите тук на тези потребители(възможно е да са на един и същ човек):

  oporna_to4ka
  pag
  stoyaniva
  vaboman
  mentra65
  yanne
  сидер
  socialen
  Котаракът на Шрьодингер

  са доста ...тъпи и само внасят излишен шум докато търся нещо смислено (два-три коментара ,но все пак). Общо взето се въртят около това как авторката била комунистка (докато е по-скоро колумнистка) и Цветан Василев и Пропокопиев кроят заедно пъклени планове. С изрази напомнящи на "журналистиката" в блиц и пик.

  Или се радват на платена любов или страдат от пасивна такава от страна Пеевски.

  Поне активността им разсейва всякакви съмнения кой към чии задник е пришит.

 53. 53 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#10] от "hamiltonf1":

  Не, това е само от тия дни, аха да глътне и Дунарит въпреки усилията на цялата червена мафия, ама му се поразмина....засега, пък току-виж се и позадавил... та за това може да изглежда позаслабнал, все пак много калории са нужни на Дилянчу, инак бързо заслабва....нужни са му стотици милиони и милиарди, много гладни гърла е длъжен тоже да рани...

 54. 54 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Нищо не разбрах от статията. Няма логика, няма факти, някой министър бил казал нещо, пък друг казал друго, трети казал трето, Пеевски и той се бил изказал и това по някаква странна логика означавало "синхрон", ама видите ли даже било обидно да се искат доказателства на тезите на другарката Петя.

  За сметка на това, статията в Труд, някой е дал линк понагоре, не знам колко са верни фактите в нея, но поне да навързани логично така че да обясняват разумно ситуацията около завода.

  Даже и несвързаните брътвежи на другарката Петя обясняват.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 55. 55 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 976 Весело

  Трите шишита заквичаха ........ особено едното та чак и хотел Берлин се разтресе .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 56. 56 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Браво, Владимирова. Сразихте ги със слово.

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 57. 57 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 912 Гневно

  Господи,в каква дупка живеем...ама така ще е.Като не ги увесихме по кестените 89-та.

 58. 58 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  В междуведомствения съвет по отбранителна индустрия военният министър Каракачанов и Караниколов /и двамата от обединените патриоти, съответно ВМРО и Атака/ са поискали лицензиите на Дунарит и Емко. На Емко го отнеха за шест месеца, на Дунарит все още и висящо. И двата завода са важни звена в натовските структури на оръжейното производство, поне за региона. Руснаците чрез ДПС /Пеевски/, Атака /Караниколов/ и ВМРО /Каракачанов/ натискат да сложат ръка върху въпросното производство. Няма нужда да пускат ракети от Крим. Така разбиха стратегическите връзки по отношение на въздушната отбрана, стопирайки чрез Каракачанов идеята България да бъде интегрална част от военновъздушните сили на алианса. Като продължат да ни "въоръжават" с миговете си. Но къде е Борисов? Борисов го няма. Каракачанов и Караниколов не са му Ненчев и Лукарски. Борисов си прави сметка кой стои зад военния и икономическия министър. Пеевски - да. Но също и зад Пеевски. А какво се зарече Пеевски от парламентарната трибуна, когато паднаха от власт. Че прокуратурата /Цацаров/ ще се заемат и с Борисов, и с Цветанов. Направо призова човека на почетния руски консул в Пловдив Гергов - Цацаров да се заеме с двамата. Ето защо напоследък нещо не се излъчват заседания на министерския съвет, в които Борисов се кара на министрите си. И на Ненчев, и на Лукарски, и на Москов и пр. Каракачанов и Караниколов са друга опера.

 59. 59 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2767 Любопитно

  До коментар [#23] от "yanne":

  Чукча?

 60. 60 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#39] от "Отец Сисой":

  Миролио беше кредитор, но една "случайна" катастрофа, го "убеди" да прехвърли вземането си на свинята. Казват, че е разписал прехвърлянето от болничното легло, на системи. Но Цацаров тези подробности не го интересуват.

 61. 61 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Още не съм прегледал поредното писание на Браво Петя,не се съмнявам,че пак ще се опита да пришие Пеевски на Борисов,и да защити Прокопиев и Цветан Василев.
  —цитат от коментар 23 на yanne


  Виж ся, Янко, по-добре се загрижи, как Бойку-ти ще мъкне тая 200 кг-мова свиня на гърба си! Защото свинята не е пришита, метната е отгоре му!

 62. 62 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#25] от "MyTwoCents":

  Мно.о въпроси задаваш, а главната Цаца няма необходимите компетенции за да даде отговорите.

 63. 63 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Е па видим какцелото ДСБ воинство застава кат един зад Петя комунистката. Врагът на моя враг е мой приятел, дори да е комунист
  —цитат от коментар 28 на сидер


  Не зад Петя, гербав, зад НАПИСАНОТО от Петя!!!

 64. 64 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 674 Неутрално

  ...как решихте, че защиТавам споменатата от Вас тройка?!
  —цитат от коментар 32 на stoyaniva


  По-страшно от невежеството е войнстващото невежество. Човекът ти обръща внимание, че се пише "защиЩавам", а ти - на инат: "защиТавам". Като разбрах, че си неграмотен, осъзнах, че няма смисъл да чета поста ти по-натък.

 65. 65 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 558 Неутрално

  не е българска банката, а руска, хайде да не се лъжем, препраха едни пари, много пари, откраднаха няколко фирми е за няколко милиарда , голяма работа, те това си правят през цялото време, а хората изглеждат ужасно, всички са като виг брадър

  BG e мини империя на злото.
 66. 66 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 503 Неутрално
 67. 67 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#3] от "Котаракът на Шрьодингер":


  Излиза, че според цацаратурата собствениците на Дунарит източвали дружеството?!Е, и? Нали си е тяхно, що да нямат право да го източват? Още малко ще започнат да разследват работниците, че си харчат заплатите.
  —цитат от коментар 3 на Котаракът на Шрьодингер


  Точно с тази теза, сте абсолютно не прав.
  И аз съм против Пеевски да продължава да дебелее ( имам предвид не само физически, но и като портфейл:)), но източването не може да е легално действие, на който и да е собственик.
  Всяко лице, физическо и юридическо може да се разпорежда със собственсотта си, но в рамките на закона - т.е. то може да я купува (придобива), наследява, продава и отдава под наем, докато източването е напълно не разрешено, защото това означава, да не се плащат заплати и осигуровки за реално положен труд, да се трупат дългове към други фирми, направили разходи за транспорт, енергийни доставки, всякакви материално доставки свързани с производството, средства за мерки за безопасност и т.н., а в същото време да се прибират парите от реализиранта продукция - с други думи това е кражба в почти чист вид. Краят на тази приказка е известен - дружеството фалира, кредиторите, в това число и ние данъкоплатците пием една студена вода, а няКОЙ си кара яхтата - видяхме и преживяхме не една и две подобни истории и да ги повтаряме си е в най-чист вид дебилна проява.

 68. 68 Профил на krilatski
  krilatski
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Бойко да вземе да се гръмне!?Вече от всякъде издишат лъжите и опитите му да отрича, че май работи само за себе си и за Пеевски в ущърб на държавата!?Така фалираха и КТБ, така ще загробят и Дунарит и ЕМКО преди да налапат печелившия оръжеен бизнес!?С какво те са по-добри от Корнелия Нинова която съсипа Техноимпекс и оставки стотици специалисти в Мароко без осигуровки, въпреки комисионите 15% които прибира от заплатите им!?Аферата КТБ са случи въпреки сигналите до Цацаров години по-рано!?И аз ще се гръмна, защото ми е късно да избягам!?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK