Оставка! Първо на министъра на икономиката

Премиер и министър

Премиер и министърПет причини защо трябва да подаде оставка министърът на икономиката анализира лидерът на "Движение Да, България" Христо Иванов. "Дневник" публикува текста от неговия профил във "Фейсбук" с неговото разрешение. Заглавието е на редакцията.


Имам цял списък с причини да искаме оставката на министър Караниколов. Ето ги:


1. Държавата-мутра изправя рамене
Караниколов започна министерстването със забрана на приватизацията на държавни предприятия и в рамките на броени месеци ескалира до експроприиране на частна собственост. Въпросът не е в това дали държавата може да организира добро управление на една или друга стопанска дейност и дали провеждането на определени политики не включва и държавни инвестиции в определени сектори. Въпросът е, че това трябва да се разглежда като изключение, за което трябва да има конкретна обосновка.


Отприщването на безразборна "стопанска инициатива" на чиновниците корумпира държавата. Създава сива зона на хранилки, черни прасенца-касички, входно-изходни порочни кръгове. Всичко това е ресурсна база за отглеждане и разрастване на една специфична паразитна прослойка от плутократи, чиято основна компетентност е администрирането на корупционни схеми, най-важният социален капитал – зависимостите и порочните обвързаности, а главните лични качества – тоталната аморалност и безрезервна лоялност на омертата.


Тази криминално-бюрократична класа е колективният Пеевски, Борисов реално е неин политически представител, а Цацаров – основен гарант за нейната безнаказаност. Това всъщност е конкретният окупационен еничарски корпус, пленил нашата република и държащ я в унизителното иго на страха.


Тази прослойка неизбежно стига до едновременна приватизация на публичния ресурс и одържавяване на частна собственост, за да осигури хранителната си среда. Тя стокира в общински жилища, наглася обществени поръчки, превръща правосъдието в магураджийско гешефтарство, разлага журналистиката, преживя дребни битови благинки като безплатния суджук. При наличието на този колективен Пеевски няма нито пазар, нито гарантирана частна собственост. Накрая е все едно дали Пеевски ще придобие формално един или друг актив, или ще го контролира чрез държавните лостове, които държи в ръцете си. И, разбира се, от една (отдавна отмината) точка нататък в историите, които наблюдаваме в тази среда, просто няма добри.


Караниколов е едновременно кариерен представител на тази прослойка и с дейността си извежда нейната роля в политиката и икономиката на нови нива. Всеки ден търпение към този герой и неговите господари е още една крачка към легитимирането и вкореняването на този модел.


Оставка!


2. Рейдърство във военнопромишления сектор


Единият конкретен пример за това, което описвам по-горе, е рейдърството във военния сектор. Караниколов е инструмент и лице на добре координирана атака за враждебно овладяване на частна собственост. Лъже, отказва да дава обяснения за действията си, извращава закона. "Спасява" едно предприятие и едновременно погубва друго; притеснява се от една конкретна офшорка, но не се свени да поеме и продължи акцията на друга (Viafot); оправдава отнемането на лиценза на "Емко", но тотално игнорира основния правов принцип на пропорционалността; говори за пазарни принципи, при положение че откровено координира действията си с редица държавни институции и синдиците на КТБ, за да концентрира цялото възможно държавно надмощие; елиминира "посредниците", при положение че превръща държавата в посредник за буквалния обир на един договор от частно дружество.


Ясно е, че в тази история няма добри, но многомесечната арогантна демонстрация на възможностите на държавата-мутра, която ни организира Караниколов, не само няма да установи никаква справедливост, но и ще изпрати поредния силно негативен сигнал към всеки, който би си помислил да инвестира в България, в която този човек е необвързан с никаква законова или публична отговорност министър.
Оставка!


3. ББР става новото КТБ


Перверзията на Караниколовите тюхкания за ролята на "една офшорка" е особено явна и на фона на лансирането от него на видния офшоркаджия Мавродиев в Българската банка за развитие.
ББР е поредната държавна структура, служеща за икономическа база на плутократичния ни еничарски корпус. Министърът не само няма намерение да създаде някаква публична и пазарно приемлива обосновка за ролята и целите на ББР, но очевидно обслужва нейното по-нататъшно привеждане във вид, удобен за употреба като черна каса на корупционната ни каста чрез поставянето на оперативното й ръководство под пълния контрол на двама изпитани ветерани.


Днес ние подаваме конкретен сигнал до БНБ, с който обосноваваме непригодността на Мавродиев за заемането на пост в ББР. Същевременно отново призоваваме за закриването на ББР изобщо.
Оставка!


4. Презумпцията "Пеевски"


При положение че всички държавни институции, които биха могли да разследват дейността на Пеевски и да потвърдят или отхвърлят съмненията за това, че едно или друго лице е негов съучастник, са под контрола на същия този Пеевски и неговите лейтенанти, става невъзможно да разчитаме на някакво обективно доказване. Ето защо до излизане на държавните институции от тази принудителна будна кома обявяваме, че ще прилагаме политическа презумпция за връзки с Пеевски при наличието на данни в това направление. В правото това се нарича обръщане на доказателствената тежест. Само така можем да принудим политическите сили и държавните институции да започнат последователно да се чистят от влиянието на този човек и стоящите зад него кръгове. На тази основа считаме, че за Караниколов има достатъчно данни за прилагането на презумпцията "Пеевски" и го считаме за инструмент на последния.
Оставка!


5. Отговорността на Борисов


Освен пионка на Пеевски Караниколов е очевиден политически бушон за Борисов. По изпитана схема тези двама съдружници в управлението на страната ни инсталираха министъра като номинация на "Атака", за да осигурят на Борисов територия за политическо отстъпление, когато това толкова старателно момче за поръчки се амортизира и дойде време за замитане на следите. Искането на неговата оставка е само средство да се принуди премиерът или да му вземе главата сега, преди да причини още повече вреди, или отсега да се ангажира с лична подкрепа за действията на Караниколов. Това съкращава пътя до искането на оставката на самия Борисов (за когото презумпцията "Пеевски" е практически необорима вече).
Оставка!


И една по-обща бележка, понеже отново ще слушаме напоително как свалянето от власт на Борисов, Пеевски и Цацаров не можело да бъде политическа цел и трябвало да се отдадем на висока идеологическа метафизика и да правим семинари, финансирани от немски политически фондации:


Живеем в завладяна държава. Цялото описание по-горе показва, че не става дума за метафора, а за


съвършено конкретен модел на обсебване
и криминализация на публичната власт


Този модел не започва, не свършва и не се изчерпва с ролята на въпросните господа. Но в момента те са негови главни оператори. Разрушаването на този модел не може да започне от другаде освен от свалянето им от власт и търсенето на тяхната отговорност. А докато този модел продължава да съществува и да се разширява, публична политика в България практически е невъзможна, защото властта не се упражнява в рамките на публичните институции и демократичния процес. Въпросът за това в България да има свобода на словото, собствеността и предприемачеството, да има върховенство на закона и властта да бъде под контрола на гражданите е въпрос на премахването на този паразитен модел.


Всички други политически цели са последствие.
Оставка!


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2182 Неутрално

  Вий се карайте помежду си, пък ще видите оставки през крив суджук.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на jif44392826
  jif44392826
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Христо Иванов да ни каже нещо, което не знаем.

 3. 3 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1946 Неутрално

  Е трябва ли всеки да прави като Христо Иванов?Големия борец за правда си подаде оставката, щото отговорност трудно се носи. А какво ще плямпаш в пространството няма значение.Всеки го прави.Какви са резултатите от неговото министерстване?

 4. 4 Профил на ige_koyo
  ige_koyo
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Е трябва ли всеки да прави като Христо Иванов?Големия борец за правда си подаде оставката, щото отговорност трудно се носи. А какво ще плямпаш в пространството няма значение.Всеки го прави.Какви са резултатите от неговото министерстване?
  —цитат от коментар 3 на nema_labavo


  Ако не си спомняш (разбира се, вие ГЕРБавите помните избирателно), точно ББ му спъваше реформите на Х.Иванов. Всеки нормален човек би си подал оставката, ако шефа му не му позволява да работи както трябва! Ама на вас, феновете на ГЕРБ, това не ви харесва, вие си знаете само вашето - "Бат Бойко така каза, значи е ТАКА!"

 5. 5 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 471 Неутрално

  А-а-а-а. Скука. Нещо протест няма ли да се заформи? ББРwithme, нещо Дунаритwithme? Че така само да громим врага от корпоративната газета, някак вяло ми се види.

  over the under
 6. 6 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7498 Неутрално

  "Тази криминално-бюрократична класа е колективният Пеевски, Борисов реално е неин политически представител, а Цацаров – основен гарант за нейната безнаказаност."
  А чия е вината. Кой избра тези хора и ги постави начело на държавата. Сами си го пожелахме.

 7. 7 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 415 Неутрално
 8. 8 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Е трябва ли всеки да прави като Христо Иванов?Големия борец за правда си подаде оставката, щото отговорност трудно се носи. А какво ще плямпаш в пространството няма значение.Всеки го прави.Какви са резултатите от неговото министерстване?
  —цитат от коментар 3 на nema_labavo


  Иванов си тръгна, Кунева, Лукарски останаха да "носят отговорност" до край. След като се нареформираха реформаторите, #КОЙ е по-силен от всякого. Вече и директно граби през държавни институции: министерства/ББР. Не знам кой има по-голяма заслуга за това, Бойко ли, друг ли? Едно няма да им простя - че пропиляха с лека ръка обществената енергия, волята за промяна, само и само да се изживеят, кой като антикомунист, кой като антирусист, за да оправдаят сговора си с ББ и така да се доберат до държавната софра.

  over the under
 9. 9 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Той този министър няма общо с Борисов, като може между тях двамата министъра да е с по- висок ранг в схемата. Борисов не може да го пипне. Така беше и с Лукарски. ДПС си има ресор и не случайно БВР я извадиха от МФ и я дадоха на тоя министър.

 10. 10 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Точка 5 според мен навежда за необходимостта от друга остсвка.

 11. 11 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Мнението на Ицето рИформата е със същата меродавност и тежест като на леля Сийка чистачката на входа.
  Макар че за разлика от Ицето много уважам леля Сийка, изкарва си хляба честно и никога няма да седне да защитава престъпници като Цветан Василев.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Напълно съм съгласен с написаното в статията! Караниколов трябва да бъде отстранен от кабинета и арестуван, за опит за рейдърство на стратегически важни за отбраната ни предприятия, както и за диверсионна дейност в полза на Кремъл!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Коректни думи

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 17. 17 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Ще има предсрочни избори предизвикани от БСП. Дори и те вече изпитват нетърпимост към коалиционните си партньори в сянка. С тези си нагли корупционни практики ГЕРБ си отива, дори и баламурниците които гласуват за тях под строй вече разбират че са излъгани. Партиите които останаха извън парламент ще влязат на предсрочните избори.

 18. 18 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  "Живеем в завладяна държава."

  Напълно съм съгласен с всичко казано

 19. 19 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Каква оставка!!!
  Тоя наглец си е турил главата в торбата като е станал министър и трябва да го осъдят по:
  '' Чл. 103. (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9.''

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 20. 20 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1208 Весело

  Ицето искал оставка - къде си тръгнАл бе момче, с тия мижави процентчета, и на жена ти вероятно не и се слушат излиянията ти.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 21. 21 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Оставка, тоя изпълнител в министерството на икономиката е аналог на Пееф шеф на ДАНС!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 22. 22 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  Както винаги Христо Иванов е сложил пръст в раната мутрокомунистическото ни управление. Пропуснал е обаче, да отбележи пътя за лечение от заразената с комунистическомутренска болест Родина. Макар, че трябваше да бъде направена отдавна, още по времето на Костов, лустрацията и сега се оказва единственият лек. Нямаме Закон за ЛУСТРАЦИЯ (а не народен съд). "Бивши служители на ДС” има не само в енергетиката, но и навсякъде където има пари (като мухи „ла.нянки”- в банките (най-паче), в телекомуникациите, военната индустрия, застрахователното дело, фармацевтичната индустрия, охранителния бизнес и разбира се в „Службите”. Където си бяха и преди сакралната дата. Весдесъщата и всеядна ДС съвсем не е бивша.
  А на нас ни разправяха че чужди компании обирали българите в енергетиката и в банковото дело. И че „криминални” бандити управлявали потоците пари от наркотици, проституция и ... да не забравя ... отвличанията. Журналистите Момчил Методиев и Мария Дерменджиева обстойно описаха (в 958 страници) характеристиките на болшинството ДС служители – селски момчета (даже не работнически). А също и принципите на подбора – „предимство по наследство” , както и принципите на работа – „антимеритократичния принцип”. Демек,непрофесионално, но затова пък – лоялно. Лоялни не на народа, даже не и на държавата, а на партията-мафия. Същата, която официално бе обявена за престъпна, както и нейния „железен юмрук”.

  Пазете се от доносника vesolr
 23. 23 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Ицето искал оставка - къде си тръгнАл бе момче, с тия мижави процентчета, и на жена ти вероятно не и се слушат излиянията ти.
  —цитат от коментар 20 на Пешката

  Оставка искам и аз, а аз съм просто един от няколкото милиона непредставени в парламента - негласували, гласували за партии непрескочили бариерата и т.н.. Като прибавиш и недоволните от ситуацията, гласували от зор за Бай Онуй и картинката става сериозна! Така че разбирам ви напълно, че инструкцията е да се осмива всеки напън за промяна по тая опорка,но знайте, че каруцата може много бързо да се обърне, особено с тая партизанска дружинка патрЕоте, дето сте натоварили на талигата.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 24. 24 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5872 Неутрално

  Оставка!
  И на двамата - Караниколов и Борисов!
  И да бъдат изправени пред съда.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 25. 25 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Христо е като селските радиоточки по времето на социализма-бръщолеви си глупостите и никой не го слуша!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1005 Любопитно

  Отговорността на Борисов

  Освен пионка на Пеевски Караниколов е очевиден политически бушон за Борисов. По изпитана схема тези двама съдружници в управлението на страната ни инсталираха министъра като номинация на "Атака", за да осигурят на Борисов територия за политическо отстъпление, когато това толкова старателно момче за поръчки се амортизира и дойде време за замитане на следите. Искането на неговата оставка е само средство да се принуди премиерът или да му вземе главата сега, преди да причини още повече вреди, или отсега да се ангажира с лична подкрепа за действията на Караниколов. Това съкращава пътя до искането на оставката на самия Борисов (за когото презумпцията "Пеевски" е практически необорима вече).
  Оставка!

 28. 28 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Някои хора още не могат да разберат, че джавкайки покрай бандитския керван, само ги подритват пренебрежително и керванът си продължава. Този народ вече не иска мотика, не зове Караджата, а предпочита далаверата и свинята. Нула надежди за Иванов и Сие, па и за когото и да е.

 29. 29 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  Христо-о-о-о..., Христо-о-о-о-о...! Прав си, много си прав, ама какво от това...?! Може и да приказваш, ама няма кой да те чуе! Парламентарната трибуна е далеко и нависоко. От нея, щеше да се чува по-добре...!
  Сещай се сега, защо се предовери на гейове и измислени еко-активисти и откачени университетски преподаватели...! Сещай се, защо провали коалицията с гарантирано влизане в парламента. В политиката, освен всичко друго, трябва и прагматичност. С гол идеализъм само, не става...! Утре да има избори, пак няма да влезете в парламента. Пак ще говорите и пак ще се карате, а в същото време ГЕРБ-ерите ще ви купят по места хората и ще ви провалят. Не си научихте урока, Христо! Не го научихте...! Колко избори трябва да минат, че да го разберете...?!

  Бивш tww09306483.
 30. 30 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Прав е Христо Иванов, но четейки някои от коментарите виждам, че
  българите трябва да извървим дълъг път, докато узреем за демокрация.
  За сега можем само да мечтаем за оставки и съд за престъпното управление и разграбване на Родината ни.

 31. 31 Профил на gorskiqt
  gorskiqt
  Рейтинг: 445 Весело

  Не съм виждал по-добро определение на настоящата „държавност” в БГ:
  „Тази криминално-бюрократична класа е колективният Пеевски, Борисов реално е неин политически представител, а Цацаров – основен гарант за нейната безнаказаност. Това всъщност е конкретният окупационен еничарски корпус, пленил нашата република и държащ я в унизителното иго на страха.”

 32. 32 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Живеем в завладяна държава.
  -----------
  Хората толкова ли са слепи и глухи та не го виждат и усещат?

  Любовта ще спаси света!!!
 33. 33 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 912 Весело

  Христо, а протестите къде са? Или от ул. Мальовица още не са решили?

 34. 34 Профил на melchett
  melchett
  Рейтинг: 605 Любопитно

  добре, аз имам обаче друг въпрос - докога партията, чийто лидер е Христо Иванов ще се изявява само във фейсбук и избрани "официози" като Дневник? колко още време ще трябва да ги чакаме да започнат да излагат идеите и плановете си в собствено издание в смислена форма, а не в някакви пасквили, туитове, фейсбук постове и други субпродукти на партизанската пропаганда? не е ли крайно време да излязат от София и да започнат да обясняват на хората по места, как стоят нещата и какви мерки според тях трябва да се вземат, за да може на следващите избори да вземат повече от 2,7%. ние знаем отдавна, че правителството е корумпирано. отдавна знаем, че хората по малките населени места ги е страх от Партията и Правителството. дори фенките във фейсбук вече го разбраха. как ще убедят обаче останалите хора в правотата на идеите, си като политиката не излиза от т.нар. социални мрежи и избрани онлайн издания?

 35. 35 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Кой беше пък този Христо Иванов, да не е храненика на БКП другаря Бойкикев младши?

 36. 36 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3652 Весело

  ,,Пет причини защо трябва да подаде оставка министърът на икономиката анализира лидерът на "Движение Да, България" Христо Иванов.,,

  Ристе, грантажийче дедово, се едно чета докладът ти до ,,АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ,, на тема ,,слабите министри на ГЕРБ и показване причините поради които те трябва да бъдат отстранени,,

 37. 37 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Ицо лае доста безразборно: "Всички грешат само аз съм прав". Навява на доста безпомощност.

  А иначе много от нещата, които казва са верни. Но той май още не може да осмисли, че в политиката са необходими компромиси и тактически съюзи. Да се бориш едновременно срещу 100-те глави на стоглавата ламя е, разбира се, романтично, но до успех няма как да доведе. А с необмисления си пуританизъм се оттече под 4%-вата бариера и така завлече доверието на тези, които повярваха с него.

  Махни се Ице - дохрупай грантовете дето ги получи и дай път на други.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 38. 38 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  БЕ ПИТАМ СЕ ,СЛУЧАЙНО ЛИ Е,ЧЕ ЗРЕЛИ МЪЖЕ КАТО КАРАНИКОЛОВ,ДОБРЕВ И ГОРАНОВ ИМАТ ИМАТ ЛИЦА НА ДЕЦА-ИДИОТЧЕТА?..

 39. 39 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  До коментар [#6] от "Роси":


  "Тази криминално-бюрократична класа е колективният Пеевски, Борисов реално е неин политически представител, а Цацаров – основен гарант за нейната безнаказаност."А чия е вината. Кой избра тези хора и ги постави начело на държавата. Сами си го пожелахме.
  —цитат от коментар 6 на Роси


  Уви, напълно сте права и докато ние и нашите тикви, пардон глави не узреят за тази истина, само ще драскаме по форумите.
  И това че вие или аз не сме ГИ избрали не ни оправдава много защото е редно, освен за собствения си глас, да се понапънем и докараме и нечий друг глас за каузата която ни се струва правилна и да не се включваме в хора на тези, които съвършено съзнателно и предумишлено ни вкарват в сценария "Всички са маскари" и най-добре е да НЕ гласуваме, та видиш ли те да останат недостатъчно добре представани - както се вижда това си е "дрън-дрън"

 40. 40 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3652 Неутрално

  До коментар [#38] от "aramissss":

  ,,БЕ ПИТАМ СЕ ,СЛУЧАЙНО ЛИ Е,ЧЕ ЗРЕЛИ МЪЖЕ КАТО КАРАНИКОЛОВ,ДОБРЕВ И ГОРАНОВ ИМАТ ИМАТ ЛИЦА НА ДЕЦА-ИДИОТЧЕТА?..,,

  А Ристето на джихадист

 41. 41 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3652 Неутрално

  До коментар [#35] от "баЙ Радуй Теменужкин":

  ,,Кой беше пък този Христо Иванов, да не е храненика на БКП другаря Бойкикев младши?,,

  Не пускай таквис секретни матриали за наши другари

 42. 42 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3652 Неутрално

  До коментар [#38] от "aramissss":

  ,,...А иначе много от нещата, които казва са верни...,,

  А зала ли си си въпросът, синът на БКП номенклатура, учил в Лондон при комунистически режим, с каква цел казва такива верни неща. И дали тези ,,верни,, неща не са малко манипулирани, така че да хванат дикиш от такива като вас

 43. 43 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3652 Неутрално

  Относно мой пост 42 много се извинявам, преди това четох статията на Женята и написах това отнасящо се за Женята. То няма нищо общо с тази статия, пак моля за извинение

 44. 44 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 768 Любопитно

  Абе кой е този Христо Иванов?

  Да не е кумец на Иво Прокопиев?
  Съученик, или е от Разград?

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 45. 45 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 768 Любопитно

  Редакцията,

  Тези, от "Фейсбук" можем да си ги четем и сами (ако искаме)!
  Няма нужда да ни ги препечатвате!

  Христо Иванов с какви връзки е в редакцията?
  И аз пиша интересни неща из Фейса, ама не сте ме препечатвали!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 46. 46 Профил на Lamento
  Lamento
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#45] от "The Core":

  Батка, мноо си зле ве!

  Комунизъм или смърт!......Каква е разликата?!?
 47. 47 Профил на block
  block
  Рейтинг: 795 Неутрално

  А-а-а-а. Скука. Нещо протест няма ли да се заформи? ББРwithme, нещо Дунаритwithme? Че така само да громим врага от корпоративната газета, някак вяло ми се види.
  —цитат от коментар 5 на Отец Сисой


  така е по цивилизовано, или искаш да дойдем и да ви начупим тиквите? не мисля, че искаш това..

 48. 48 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Не съм му фен на Христо, но подкрепям написаното от него. Прав е !
  Чудя се обаче къде е Новината ?!
  "Що не си стяга Христо Партията и да почисти лайната за които всички и от години знаем.
  България е държава на Мутрите. Гражданите нямат ържава. Те имат само права - да плащат данъци и да узаконяват /тези които гласуват/ властта на Мафията.
  Междувпрочем в Дир - а има статия по същата тема - позицията на АБВ към икономическия министър. Повече от ясно е, че властта рекирира бизнеса и собственото си население. Но докато в България вместо Гражданско Общество има стадо овце, все на този хла ще сме. Това е възможно най-оптимистичния извод за бъдещето на територията, ако въобще има такова...

  http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-komisia-abv-kazusa-emko-26414889?nt=4

  Stupid people make me sick
 49. 49 Профил на block
  block
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Христо е като селските радиоточки по времето на социализма-бръщолеви си глупостите и никой не го слуша!
  —цитат от коментар 25 на lz2


  виждам, че все пак си надал ухо. иначе едва ли щяха да ти правят впечатление думите на господин Иванов.

 50. 50 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  Малко приятелски огън...
  От няколко месеца ДаБг са изпаднали в тежки размишления и спорове! Леви ли са или десни; полезен ли е СЕТА или вреден; да критикуват ли Путин за окупацията на Украйна или да заемат по-безопасната позиция като си траят и се занимават само с Цацаров; как да се поздравяват по време на християнски празници, за да изглеждат хем атеисти, хем вярващи; врагове ли са старите десни партии или да... На всичко отгоре, големият им коалиционен партньор, джуджето Деос взе, че уволни лидера си Виктор Лилов с 3 на 2 гласа! Пуснали са цяла тема, по този въпрос в официалния си форум. Чудят се ДЕОС приятели ли са или вече не са... Лилов ли да подкрепят или тримата, които са го уволнили... А Христо гледа и немее... Това е Да България. Нищо повече за съжаление! Язък...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  Христо Иванов: "...Въпросът е, че това трябва да се разглежда като изключение, за което трябва да има конкретна обосновка..." (Цитат от статията)


  Именно! Ами ако има квалифицирана информация (която няма как да се сподели с масовия читател) че е продавано оръжие на страни и лица, които са в "забранителния списък"? Тогава какво? Излиза, че министъра е бил прав... Ако няма такава информация, Христо има основание по принцип...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  Каква оставка!!!Тоя наглец си е турил главата в торбата като е станал министър и трябва да го осъдят по:'' Чл. 103. (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9.''
  —цитат от коментар 19 на Танас


  Напълно съм съгласен с това искане!
  Тази личност заслужава сурово наказание!
  Та той дори няма свястно оправдание за действията си!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  А оставка на Каракачанов? Той изначално забърка кашата в оръжейната индустрия, искайки с Караниколов лицензиите на Емко и Дунарит в мвеждуведомствения съвет. И сега продължава да подръчква за някакви наеми, които Емко дължали ва военното министерство.

 55. 55 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1792 Весело

  Моите съчувствия за живота в завладяната държава, но все ми се струва, че авторът живее по-скоро във Фейсбук.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK