Обединението вдясно

Даниел Смилов

© Цветелина Белутова, Капитал

Даниел Смилов"Дневник" препечатва текста от портала "Култура".


Обединението на демократичната общност около ДСБ и "Да, България" не е славен, но е необходим акт. То е от същия характер като решението на онзи, който сам си счупил прозорците на къщата, да ги смени, преди да дойде зимата. Умно решение, но не и повод за особена гордост.


Христо Иванов и генерал Атанас Атанасов направиха своя анонс за смяната на стъклата. Сега остана да не ги изпотрошат при монтажа. Доброто дотук е, че, изглежда, са осъзнали предимствата на здраво слепения стъклопакет пред единичните маджуносани крила.
Санирането на демократичната десница ще трябва да стане изключително със средства на клиента обаче. Правителството и присъдружните му медии не само няма да финансират и подкрепят операцията със специална програма, но и активно ще я саботират. Саботажът ще включва презрително мълчание, ехидни забележки за качеството на дограмата и хвърляне на камъни по нея от случайни минувачи. Някои от тези камъни може да дойдат и отвътре.


Малцина също така ще са склонни да дадат кредит за тази операция в самото ѝ начало. Затова ще са нужни и много усилия, и търпение. Но санирането не бива да се точи месеци – толкова много търпение никой вече няма. Иванов и Атанасов говорят за година и половина до изборите за европейски парламент – това е прекалено дълъг хоризонт и те трябва да са готови с ремонта много по-рано.


СТАРИ И НОВИ КАПАНИ


Капаните пред обединението са такъв тип псевдодилеми, които уж го поставят пред невъзможен избор. Която и страна от дилемата да избере, обединението ще сгреши, независимо дали е с шапка или е гологлаво:


1. Ляво-десен капан


Новото обединение ще бъде вкарано веднага в обяснителен режим дали е достатъчно дясно. Отговорите, които лидерите засега дават на този въпрос, не успяват да го затворят. Или се твърди, че лявото и дясното са загубили своето значение у нас (което е частично вярно), или се налагат понятия като "демократична общност", които са коректни, но са прекалено мъгляви, абстрактни и беззъби.


Идентификацията по оста ляво - дясно е важна, защото огромното мнозинство от хората се ориентира по нея. Подобна идентификация спестява и многословни обяснения. В този смисъл най-точно и икономично би било обединението да се позиционира в център-дясното, като "Да, България" е по-центристката, а ДСБ – по-дясната формация. Подобно деление не би създавало нерешими пречки и напрежения, особено ако още в самото начало стане ясно по кои въпроси двете организации са съгласни да не са съгласни. Нещо повече, това определение е вярно в българския контекст, където център-дясното е проевропейско, продемократично и реформаторски настроено по отношение на съдебната система и борбата с корупцията.


2. Консервативно-либерален капан


По същия начин стои и въпросът с избора между консервативно и либерално. ГЕРБ напоследък инвестира в идеологически консервативни институти и говорители, но не с цел сам да се позиционира в консервативния спектър, а да внася идеологически смут сред евентуални конкуренти в дясното. И наистина самата идея, че Борисов е повече консерватор, отколкото либерал, е философско-антропологически оксиморон. Това не пречи на Борисов да провежда (чрез проксита) леки идеологически диверсии с цел да постави опонентите си в ъгъла – "а вие сега либерали ли сте или консерватори".


Разбира се, като оставим ГЕРБ настрана, в Европа има възраждане на един консерватизъм от "патриотичен" тип, чиито изразители са Орбан, Льо Пен и АфД. Но идеята ДСБ и "Да, България" да избират между Орбан и Меркел, да са между Макрон и Сидеров, е просто абсурдна. В крайна сметка и двете формации са доста по-центристки. В тях има много консерватори, но те са от типа на Бърк, Оукшот и Скрътън, а не съмишленици на Фараж, Джамбазки и крайната десница в Европа.


В този смисъл дилемата либерали-консерватори пред дясното обединение е фалшивка, тиражирана с цел то просто да не се състои.


3. Капанът "Пеевски"


Тъй като ГЕРБ в третия си мандат се превърна в откровено про-Пеевска формация, най-лесният начин дясното обединение да се идентифицира е като "не-Пеевска десница". Но подобна персонализация би била грешка, изключително удобна точно за опонентите и враговете на дясното обединение. Те са тези, които искат да сведат всичко до личностен конфликт, те са тези, които обясняват всичко в българската политика с два "клана", две "олигархически групи" и пр.


ГЕРБ отдавна се адаптира към персонализираната среда. За да оцелеят, те от време на време си позамиват ръцете, лицето и огледалото, като кажат, че "Пеевски си е тръгнал", или като върнат лиценза на някое оръжейно предприятие.


В този смисъл, вместо да персонализира политическата си идентификация като "анти-Пеевска" или "анти-Борисов" (разликите между двете опции са по-скоро естетически), дясното обединение трябва да се придържа към важните си структурни и принципни аргументи. Основното е, разбира се, моделът на управление през последните десетина години, условно наричан КОЙ. Но тъй като и това е вече клише, добре е десните да са винаги конкретни и да назовават нещата точно:


– пленената, захваната държава, чиито институции се използват за уреждане на частни интереси;


– безконтролността на прокуратура, чиято уредба и Венецианската комисия вече определя като куриоз в Европа;


– "независимите регулатори", които бездействат, когато е нужно, а се месят, когато не трябва, и по този начин се стига до необосновани печалби за монополистите и сриване на банки като КТБ;


– самата неразплетена афера КТБ, която е рекламната витрина на модела на управление;


– токсичната медийна среда, при която повечето медии търгуват медиен комфорт за правителството срещу протекции от управляващите;


– натоварването на най-бедните със сериозна данъчна тежест заради липсата на необлагаем минимум;


– шикалкавенето по отношение на казуси като "Белене" и остатъците от "Южен поток", поради което държавата продължава да налива милиарди и да се ангажира за още повече разходи в бъдеще, без да са ясни обществените ползи от всички тези начинания;


– по-бавното икономическо развитие (в сравнение с преки конкуренти като Румъния) и липсата на чуждестранни инвестиции заради липсата на доверие в страната;


– разкраченото положение на правителството по въпроси като санкциите срещу Русия.
Този списък може и трябва да бъде продължен и той е истинската задача пред обединениeто вдясно.


Персонализацията на политиката не трябва да води до отклоняване от нея.


4. Коалиционен-опозиционен капан


"Ще се коалирате ли с ГЕРБ щом сте в център-дясното" – ще е първият въпрос, който присъдружната правителствена преса ще отправи към дясното обединение. Ако оттам кажат, че няма да се коалират при никакви обстоятелства, ще ги обявят за ирелевантна секта, която може да е шумна, но не пречи на властта. Ако кажат пък, че ще се коалират, ще ги обвинят в безпринципност.


Всяка партия и коалиция е създадена с цел да управлява, да приложи идеите си на практика. Десните не трябва да се хващат в капана, че целта им е да са винаги в опозиция – това ги прави да изглеждат неефективни мърморковци и отблъсква гласоподаватели. Така че, за да избегнат подобни капани, те трябва да са готови да управляват с партии, които споделят горепосочените идеи, до момента, до който партньорите се придържат към тях.


5. Капанът "Реформаторски блок"


В този смисъл грешката на РБ не беше, че влезе в правителството с ГЕРБ, а че не излезе единен от него, когато ГЕРБ провалиха конституционната реформа през декември 2015 г. (Тук може да се спори дали декември 2015 г. е била най-подходящата дата за излизане – "историческият компромис" преди това беше друг възможен, по-ранен момент. Но така или иначе общият аргумент остава валиден.)


Участието във властта не трябва да се подценява – то е централната (инструментална) ценност в партийната политика, която дава възможност на една формация да реализира идеите си. За тази цел могат и трябва да бъдат правени компромиси, но разбира се, в границите на основните принципи. Когато те се нарушат, излизането от властта е задължително. Тук РБ се провали и с право трябва да бъде критикуван. Но заради този опит десните не бива да се отказват от бъдещи възможности да управляват в коалиция по принцип. Просто трябва да са достатъчно единни и ефективни в защитата на собствените си идеи – участието във властта или опозицията са просто инструменти за преследване на тази цел.
***
В заключение, голяма част от избирателите в център-дясно са изнервени от липсата на ефективно собствено представителство. От една страна, на тях им е омръзнало страната да тъне в заблатената шуробаджанашка уютност, станала хранителна среда на привилегировани, всеядни хипопотами. От друга страна, тези избиратели не искат неефективно представителство от рода на дискусионен клуб, философски кръжок или общество за наблюдение на грабливите птици. Дясното обединение трябва да избегне и шуробаджанашката опасност (опитът на РБ показа, че и тези изкушения не са му чужди), и опасността да се превърне във фейсбук група или чат. Затова са нужни не коментари и бабуване как работата да стане. Още по-малко са нужни коментари от рода на това защо тя няма да стане по принцип. Тази работа – с всичките ѝ организационно-практически детайли – просто трябва да се свърши най-накрая.


Защото и на всеки философ е ясно, че добрата къща има нужда от прозорци.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Дрън дрън, важно е Смилов да си вземе хонорара

 2. 2 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Обединението вдясно"

  След разбиването на центъра около Плевнелиев, дясно няма. Там бяха и Митов, и Ангеличин, и Захариева... Имаше друг център около Рицар Попова. Този център включваше и Цветлин Йовчев. Ако клакьорите това наричат "дясно", то си е тяхна работа.

  "Старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов" /Плевнелиев/

 3. 3 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  добра аналогия със санирането и станалите нарицателни програми и усвоявания покрай него ... вярвам и кумците са подръка вече

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 4 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  ПИСНАХТЕ НИ!!!

  В Русия съм! В Русия съм!
 5. 5 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Джамове трябват но да не са с решетки.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  До коментар [#2] от "plebs":
  Иван Костов разби косервативнати демократи и сега има само либерасти и евтини клакьорки и либерални комсомолци на соросови стипендии!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на Политически некоректен
  Политически некоректен
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Смилов, не наричайте "Да, България" и ДСБ десни партии!!! Особено първата.

  Преклонената главица сабя не я сече, но постоянно я боли задника
 8. 8 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Смилов си пише сладките приказки, но има един проблем - ДаБГ НЕ Е дясна формация, а сбирщайн от комунастки наследници, провалили дясното обединение (в полза на ГЕРБ) на последните избори...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 9. 9 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Ако моделът на управление бъде схванат като капан - вече повече от 15 години ни държи здраво и няма изгледи да ни пусне в скоро време. А напрежение се трупа. Еволюцията винаги е за предпочитане пред еволюцията. Затова обединението е важно и необходимо, за да има алтернатива.

 10. 10 Профил на kamaelsh
  kamaelsh
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Съжалявам, но гласоподавателите на ДСБ под 50 години мразят BULGARIA YES! повече от комунетата дори. Няма как да стане.

  https://radicotradico.wordpress.com/ Der Tradicionalist Blog
 11. 11 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 845 Любопитно

  дано новата демократична формация не обръща особенно внимание на разни анализатори ,социолози ,гадатели и врачки ,те вече многократно са доказали своята несъстоятелност

 12. 12 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2447 Любопитно

  К;во му е дясното на това на саниране , бе , Смилов ?

  [email protected]
 13. 13 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Писна ми от подлоги, които се опитват да навират Да, България в десния спектър. От едно подобно обединение ДСБ само ще загуби. Христо Иванов имаше своя шанс, но го пропиля.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  У Б Е Д И Н Е Н И Е

  Не "обединение", а УБЕДИНЕНИЕ
  УБЕДЕНОСТ на избирателите.
  УБЕЖДАВАНЕТО ИМ в правотата на дадена платформа.
  УБЕЖДАВАНЕТО ИМ с цената на всякакви средства.
  Няма как ДСБ и ДаБГ да бягат като дявол от тамян
  от създаването на СОБСТВЕНИ ТЕЛЕВИЗИЯ, РАДИО и МЕДИИ
  и да искат някой да ги припознае по инерция или
  защото били "ДЕСНИ".

  Вижте ГЕРБ и ББ
  НДСВ и СЕМЬОН 2 при триумфално спечелените избори 2001
  ДПС и АМЕТ Доган
  АТАКА и Волендьонушка СИДОРОВ
  Нима всички те имаха нужда от "обединение" с когото
  и да било за да спечелят избори и избиратели.
  НЕ !!! НЕ!!!! и пак НЕ !!!!
  Те направиха най-простичкото нещо
  Тръгнаха ДА АГИТИРАТ И ПЕЧЕЛЯТ СИМПАТИЗАНТИ
  С ВСИЧКИ СРЕДСТВА
  ВСИЧКИ !!!! та чак и до РУШВЕТИТЕ - 20 - 50 лв. за глас !!!

  Досегашната ИМИТАЦИЯ НА АГИТАЦИЯ от страна на ДСБ и ДаБГ
  вече почва да писва дори на иначе твърдото ядро на двете партии.
  ИМИТАЦИЯТА НА АГИТАЦИЯ и НЕЖЕЛАНИЕТО да се
  постигне нещо повече освен СИНЕКУРНИ ТОПЛИ
  ДЕПУТАТСКИ МЕСТЕНЦА ЗА ПАРТИЙНИЯ АКТИВ вече
  кара хората да се отдръпват с лека погнуса,
  доколкото ГЛАСЪТ ИМ ОТИВА НА ВЯТЪРА....

  "ОБЕДИНЕНИЕТО" е ЧЕНГЕДЖИЙСКИЯТ МУРАФЕТ
  ДА ОБЗАВЕДАТ ВСЯКА РАДИКАЛНА ИДЕЯ
  с "коалиционни партньори",които са като
  ВОДЕНИЧЕН КАМЪК за всеки радикално мислещ
  и действащ субект.

 16. 16 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Повече от 5-6 партии няма смисъл да се обединяват. Някакви мъничета като ХДС?!?!, Надежда Михайлова и т.н. само развалят работата. СДС/Кунева също са много компрометирани.

 17. 17 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Незнайно защо още един КАПАН е пропуснат от Автора.

  КАПАНЪТ "ОТНОШЕНИЕ КЪМ РУСИЯ и ПУТИНИЗМА"

  Докато ДСБ и ДаБГ не се определят ДИРЕКТНО
  и НЕДВУСМИСЛЕНО "ЗА" или "против"
  ОВПУТЕНА РУСИЯ и ПУТИНИЗМА са,
  дотогава и двете партии ще са в коловоза
  "и тия са като и ония-руските партии",
  доколкото ОСТАНАЛИТЕ РУСКИ ПАРТИИ
  не само не крият, че СА РУСКИ, но и кокетират с това.

 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  Надявам се, че визираното "дясно" няма да се върже на Смилов. Както и на останалите повтарящи с остъкленени погледи прословутото "дясно", та "дясно".
  Погледнете електората на ДаБ и ДСБ и ми кажете - какво му е "дясното"?
  Типично либерална с леко краен почти до анархистки уклон по фундаменталните въпроси за човешките права трябва да е "етикета", та съответстващата идеология да пасне на електората.
  Горе-долу това е съвременната либерална, (да не се бърка с либерастката!), платформа.

  Да не говорим, че тия мюрета с "дясното" освобождават либералната ниша ... само за ДПС. И така се торпилира либералното в общобългарска реализация.
  Не се ли усещате, че така режете представителността на либералното, оставяйте го за "случаен превоз", (да вляза в стила на Смилов), при "извозването" на избирателите, видели либерални стикери, лепнати от тарикатите на един или друг предизборен автобус?

  Дясното си има партия, при това не една. Но за него не гласуват тия, които се определят като електорат на ДаБ, ДСБ или дори РБ като по-широка рамка.
  Защото са си ... либерали!

 19. 19 Профил на artdaisy
  artdaisy
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#1] от "Гаргамел":

  А на гаргамел да му потекат още повече лигите олигофренски....

 20. 20 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Вече почвам да си мисля, има ли смисъл да си
  похарча гласа за глупава кауза като тази
  С ГЛАСА СИ ДА ОСИГУРЯ ХЛЯБ И ДЕПУТАТСКО МЯСТО
  НА ГРУПА "ОБЕДИНЕНИ" МЕРАКЛИИ ДА СА ДЕПУТАТИ
  с моя и на семейството ми гласове.
  Груповите снимки на "обединените" партийни секретари
  вече почват да приличат на грурповите снимки на сирачета
  сложени до урна за парични помощи......
  "Помогнете на гладните от Дом......да станат и те депутати...."

 21. 21 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Весело

  Една системна грешка има в стратегията на част от благородните рицари на дясното - бясното храчене срещу Герб. Набийте си го в главите - това единствено се харесва на ядрото което отдавна е достигнало максималния активационен потенциал.

  Ако продължавате по тоя откровено тъп начин повтаряйки най-отровните русоробски опорки как Герб били Б отбора на бекапето и глупостите за шишита и прочие, 'простия' избирател пак ше ви остави наказани в ъгъла.

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 22. 22 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Погледнете електората на ДаБ и ДСБ и ми кажете - какво му е "дясното"?
  —цитат от коментар 18 на xm...


  Така е.
  И ще те допълня с още нещо.
  Моят и твоят "електорати",
  Хората, които споделят написаното от мен и написаното от теб
  не са нито "леви", нито "десни", нито "горни" нито "долни"
  нито са дори "странични".....
  Те са хора, които са съгласни и споделят дадена идея, платформа
  и визия по повод конкретен повод.
  Това трябва да направят и ДСБ и Да БГ, пък и всички други
  с претенции да победят на избори.
  Да анонсират платформите си и да УБЕЖДАВАТ ХОРАТА
  ДА ДАДАТ ГЛАСА СИ ЗА ТЯХ.
  "Обединението" да го оставим за някой бирен карнавал,
  където колкото повече "обединение",толкова по-весел е карнавала....

 23. 23 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  'простия' избирател пак ше ви остави наказани в ъгъла..
  —цитат от коментар 21 на saint evlampi


  "Простия" избирател никого освен себе си не наказва.
  Избирайки ГЕРБ "простия" избирател НАКАЗВА ДЖОБА СИ
  С МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ЗА БЕЛЕНЕ, с МИЛИАРДИ ЗА южен поток
  С НЕПЛАЩАНЕ ДАНЪЦИ от БОКОВИЯ ПРИЯТЕЛ ЗЛАТЕВ и ЛУКОЙЛ....

 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Незнайно защо още един КАПАН е пропуснат от Автора.КАПАНЪТ "ОТНОШЕНИЕ КЪМ РУСИЯ и ПУТИНИЗМА"Докато ДСБ и ДаБГ не се определят ДИРЕКТНОи НЕДВУСМИСЛЕНО "ЗА" или "против" ОВПУТЕНА РУСИЯ и ПУТИНИЗМА ...
  —цитат от коментар 17 на Hawaii  До коментар [#17] от "Hawaii":

  "Новият проект на Радан Кънев се цели в десните избиратели ..." - знаете си. В същото време тапиите за членство на ДСБ в ЕНП са в задния джоб на Радан. Това май е достатъчно за "дясното" обединение.

  По-смелата хипотеза е, че около "Манифеста" се сбират либерали. Показателно за случая е гласността, която Кадик получи в медиите на съюза на издателите. Като се пропуска, че основния наш член на либералния алианс е ДПС. Това и поради политическата кончина на НДСВ. Така се формира ляво-либерален алианс, който няма нищо общо с дясното и ЕНП.
  Може да се справите - http://www.fnf-southeasteurope.org/wp-content/uploads/2015/09/FNF-25-Years-Promoting-Freedom-in-Bulgaria.pdf

 25. 25 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3254 Неутрално

  Така се формира ляво-либерален алианс, който няма нищо общо с дясното и ЕНП.
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Колега, не ме вписвай в толкова сложна конструкция.
  Аз съм обикновен човек, който иска по човешки да му бъде
  обяснена ПОЗИЦИЯТА на ДСБ и Да БГ към ОВПУТЕНА РУСИЯ
  и ПУТИНИЗМА !!!
  Както ще и да го етикетирате.
  Може дори и ПАНДЕМОНОИДНА ДЕМОНОИДНОСТ
  да го назовете за по-авторитетно.....
  Какъв ти "ляво-либерален алианс" кви пет лева ?!?!?!

 26. 26 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#23] от "Hawaii":

  Имай предвид че русоробите са майстори на слагането на мини. Сега има обвинение срещу Ненчев понеже... ощетил руска компания. Разбира се гримирано като загриженост за армията.

  Отстрани изглежда доста лесно, но прекъсването на каналите по които изтича данък русия е дяволски трудна работа, има русороби навсякъде и са оформяни неща документално дето обличат това в законова рамка.

  Неслучайно опорката че Герб е 'същото' като бесипету тръгва точно от най-фанатичните проруски кръгове. Тея са бесни понеже Герб реално са пречка пред много по-мащабен руски грабеж.

  Мислете на кой припявате

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Дрън дрън, важно е Смилов да си вземе хонорара
  —цитат от коментар 1 на Гаргамел


  Трябва да си много тъп, за да се опитваш да омаловажаваш написаното по този елементарен начин!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Весело

  Смилов, не наричайте "Да, България" и ДСБ десни партии!!! Особено първата.
  —цитат от коментар 7 на Политически некоректен


  Ето го първия "прокси"!
  Да беше прочел статията!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Обединението вдясно
  -----------------------------
  За смилов, "обединението в дясно" минава задължително през оплюване на ГЕРБ. Значителна част от бълвоча е посветен на това.
  Няма да стане по този начин драги...
  От къде ще дойдат гласовете за вас? От гласуващите за БСП, ДПС, Патриоти?
  Сещам се само за едно място - от гласуващите за ГЕРБ. Вие обаче, продалжъвайте да плюете по ГЕРБ, мълчете си за комунягите и чакайте хората да ви изберат.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Весело

  Незнайно защо още един КАПАН е пропуснат от Автора.КАПАНЪТ "ОТНОШЕНИЕ КЪМ РУСИЯ и ПУТИНИЗМА"Докато ДСБ и ДаБГ не се определят ДИРЕКТНОи НЕДВУСМИСЛЕНО "ЗА" или "против" ОВПУТЕНА РУСИЯ и ПУТИНИЗМА са,дотогава и двете партии ще са в коловоза"и тия са като и ония-руските партии",доколкото ОСТАНАЛИТЕ РУСКИ ПАРТИИне само не крият, че СА РУСКИ, но и кокетират с това.
  —цитат от коментар 17 на Hawaii


  Това че изцяло са против всички платени защитници на путинова Русия в България малко ли е?
  Та нали Русия е в основата на цялата мафиотска система в България, срещу която се обявиха вчера.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Защо ДСБ си мислят, че като се "обединят" с повечко партии и ще станат фактор!?
  По тази логика очаквам след "Да България" да се обединят с Либерална партия - Перник и с Йоло Денев, която и партия да представлява.
  Отделен въпрос е какъв е смисъла да се препечатват всякакви текстове от разни сайтове.

 32. 32 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3254 Неутрално
  Герб реално са пречка пред много по-мащабен руски грабеж.
  —цитат от коментар 26 на saint evlampi


  Ха-хаааааааа
  Не ни разсмивай !
  Каква "пречка" на РУСКИЯ ГРАБЕЖ беше БЪРЗАНЕТО ДА СЕ НАДИПЛЯТ
  МИЛИАРД И ПОЛОВИНА В РУСКИТЕ ДЖОБЧЕТА по повод реакторите
  дето и до днес никой нито ги е виждал, нито ги е чувал.

  Каква "пречка" са трескавото бързане КОЙ ГЕРБаджийски министър
  пръв да иде в Москва да целува ръка и да ПОДПИСВА това или онова

  Каква "пречка" е НАЗНАЧАВАНЕТО НА КРАСИМИР ПЪРВАНОВ - човекът
  ПОДПИСАЛ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА МИЛИАРДИ ПО ПОВОД БелеНЕ на поста
  ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА ?!?!?!?!

  ГЕРБ е ПО-РУСКОПОКЛОННО УПРАВЛЕНИЕ от тези на Станишев и Виденов

 33. 33 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#18] от "xm...":
  Хм, предизвикахте искрено объркване в мен!
  До скоро си мислех, че дясното не изключва либералното и обратно...

 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Весело

  Обединението вдясно-----------------------------За смилов, "обединението в дясно" минава задължително през оплюване на ГЕРБ. Значителна част от бълвоча е посветен на това.Няма да стане по този начин драги...
  —цитат от коментар 29 на clarkv622


  Сами си го докарвате драги!
  С разкрачената позиция по отношение на Русия и санкциите срещу нея, с нежеланието да проведете истинска съдебна реформа, с шуробаджабащината, с махленската разправия с БСП, със задкулисните договорки с ДПС, с ....


  ... От къде ще дойдат гласовете за вас? От гласуващите за БСП, ДПС, Патриоти? Сещам се само за едно място - от гласуващите за ГЕРБ...
  —цитат от коментар 29 на clarkv622


  Нима не схващате че ГЕРБ вече сте пътници?
  От зор да изядете всичко, вие до толкова се приближихте до БСП, че вече няма никаква разлика между вас и тях....А за какво са на народа две еднакви партии, двама кожодери?
  М?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  ...Неслучайно опорката че Герб е 'същото' като бесипету тръгва точно от най-фанатичните проруски кръгове. Тея са бесни понеже Герб реално са пречка пред много по-мащабен руски грабеж.Мислете на кой припявате
  —цитат от коментар 26 на saint evlampi


  Глупости!
  Затова ли след като не желаеха АЕЦ "БелЯне" сега тайно се опитват пак да ни го нахлузят?....
  Да,да,да!
  Точно ГЕРБ се опитва да направи това, като влиза в договорки с руски компании. Не случайно сегашното правителство се гласи да кани Путин. На него му дават честта да обяви свършеното предателство спрямо нещастния български данъкоплатец!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  ... ПОЗИЦИЯТА ... към ОВПУТЕНА РУСИЯи ПУТИНИЗМА !!!...
  —цитат от коментар 25 на Hawaii  До коментар [#25] от "Hawaii":

  Ето ви примерна позиция за проявите:
  "През пролетта на 1990 г. се осъществява среща на високо равнище на офицери от КГБ и ДС, на която е решено сътрудничеството да продължи на „културния и религиозния фронт“. От този момент нататък почти всички български епископи, след получаване на църковно образование в България, се задължават да завършат в Москва. Паралелно на този процес върви кампания по представянето на Богословския факултет в София и новооснования с кипърски пари Богословски факултет във Велико Търново за икуменически и прозападни. Този конфликт избухва по време на разкола в БПЦ, при който една част от преподавателите заема страната на алтернативния синод. Днес обаче равносметката за образованието на висшия клир е следната: от 15 митрополити в настоящия Синод 10 са учили в Москва, а от бъдещите митрополити, които са епископи-помощници и игумени от 14, 12 са учили пак там. ..." - http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/ruskoto-vliyanie-v-bpts-ot-promenite-nasam

  Няма да я чуете нито от Кънев, нито от Хр.Иванов, че и от Илиян Василев няма да я чуете.
  Няма да я чуете и от ББ. Другите са ясни.

 37. 37 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Любопитно

  Защо ДСБ си мислят, че като се "обединят" с повечко партии и ще станат фактор!? По тази логика очаквам след "Да България" да се обединят с Либерална партия - Перник и с Йоло Денев, която и партия да представлява.Отделен въпрос е какъв е смисъла да се препечатват всякакви текстове от разни сайтове.
  —цитат от коментар 31 на svoboden


  Понеже се правиш на много умен бих желал да обясниш каква е идейната база на ГЕРБ?
  На какви принципи се базират герберите? Какви цели и задачи са си поставили в тази....хм...."партия"?

  п.п. Този въпрос със същия успех бих задал и на БСП.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 38. 38 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#32] от "Hawaii":

  Както казах, реално е доста по-трудно отколкото изглежда отстрани и има заложени мини навсякъде (примерно определено действие да бъде повод за прокурорска атака за щети/пропуснати ползи).

  Ако считате че можете да се справите с тоя ребус, супер, само че първо трябва да участвате във властта. Плюването по Герб обаче ПРЕЧИ.

  Мислете

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 39. 39 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 481 Неутрално

  "Санирането на демократичната десница ще трябва да стане изключително със средства на клиента обаче"

  Все пак най-важен е материалът - кадрите

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 40. 40 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#37] от "Храбър":

  "каква е идейната база на ГЕРБ?"

  Действат като про-ЕС/НАТО партия с лек десен уклон (пазят плоския данък, нещо което примерно Костов не харесва, това като размисъл за 'автентичните'), строят инфраструктура с ЕС пари и не се бъркат в работите на бай-часник.

  Общо-взето са почти идеални. Затова като ви открехвам че с бесно плюване срещу тях няма да ви се получи е умно да ме слушате

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 41. 41 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  ...До скоро си мислех, че дясното не изключва либералното и обратно...
  —цитат от коментар 33 на lz73


  До коментар [#33] от "lz73":

  Един знаков пример: https://clubz.bg/27802-boje_pazi_ungareca

 42. 42 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Писна ми от@@@@@@, които се опитват да навират Да, България в десния спектър.
  —цитат от коментар 13 на zle_platen_trol

  ========================================================================
  Още от обявяването на този проект е ясно, за какво става дума:
  ""Да, България" - новият проект на бившия правосъден министър Христо Иванов трябва да обедини нормалните, прогресивни хора, независимо с леви или десни убеждения. Заявката на новия проект гласи: Няма да има ляво, няма да има дясно. "
  17.12. 2016 г. D W

  От едно подобно обединение ДСБ само ще загуби.
  —цитат от коментар 13 на zle_platen_trol

  ====================================================================
  Разбира се,че ще загуби.

  "Най-добрият начин да запазим не само индивидуалните си права, но и разума и свободата, е да ограничим правителството. За да направим това обаче, трябва да се предпазим от един много голям риск - „влизане в погрешните идеологически групи или движения, само за да „направите нещо”. Само по себе си това е политическо действие, което неизбежно ще се провали. Част от провала му ще е помощта, която сме оказали на идеологическите си опоненти да оборят собствените ни идеи. Защото ще сме ги предали, помагайки за победата на чуждите.
  Не може да се причисляваш към партия, която няма обща философска рамка. Аргумент: политиката е дял от философията. Като философска система обективизмът се застъпва за определени политически принципи – по-специално тези на капитализма от типа laissez-faire – на които политиката е практическо приложение. Политиката не е отделна или първична цел. Тя не може да бъде постигната без идеология. Затова не трябва да се присъединяваме към партии без философска рамки или с философска рамка, която не приемаме.
  Идеологията е нещо като политически наръчник „Как да се държим в обществото?“ Всеки конкретен порядък в обществените дела е резултат от идеологии; идеологиите не са, както твърдят марксистите, продукт на определено състояние на обществото. Обществото винаги е плод на идеологии. Тези идеологии го предшестват във времето. Делата следват думите; действието винаги се предхожда от идеи и реализира онова, което мисленето преди него е планирало. Затова идеите имат значение. Днешните идеи са утрешната политика.
  Особено важно е, че ако приемеш една идеология, приемаш и всички изводи, до които тя е стигнала. Който приема идеологиите на национализма и социализма за верни, приема и класовата теория на комунизма или расовата теория на нацизма. Тези теории ще владеят световното обществено мнение, докато то не възприеме идеологията на капитализма. Докато не разруши напълно идеологическите заблуди, на които се основават нацизма и комунизма. А това е задача не на психиатрите, а на икономистите. Човекът има само едно средство за борба с грешките: здравия разум.
  Идеите се развиват. Нова идеология все някога сменя старата. Нови хора с ново мислене идват на власт. Въпросът е каква е тяхната власт. И твърдим ли, че може да няма власт, ако заявим, че вече няма идеологии? Тогава за какво се борят носителите на идеологията, че вече няма идеологии? Особено когато правят партия?
  По презумпция всички партии твърдят, че са се посветили на благоденствието на хората. Така те всъщност декларират, че социалното сътрудничество, социалната организация и социалното действие за тях са идеологически въпроси. Дали това означава, че позициите им не подлежат на промяна, или обратно – че винаги са готови да жертват някоя и друга идеологическа точка пред реален или измислен риск? Най-често наричат този риск „опасност от анархия“ . Почти винаги обаче този риск е преувеличен или направо измислен. Рисковете са само оправдание за безпринципния компромис в името на властта.
  Партии, които завявяват, че е настъпил краят на идеологиите, би трябвало да не се интересуват и от властта. Не би тябвало да правят и компромиси, защото са „консенсусни“, тоест, направили са предарително всички възможни компромиси. По този начин са признали всички за прави.
  Често наричат това демокрация. Може и така да е, ако демокрацията означава забрана на споровете и конфликтите. Защото десните мислят, че идеологическите спорове са в основата на общественото развитие. Но тогава демокрацията забранява да бъдеш десен. Остава възможността да си ляв. Ако си «никакъв», пак си ляв. Между дясната идеология и липсата на идеология има само лява идеология.
  Или както е казал народът: «Не може и вълкът да е сит, и агнето – цяло». Това важи и за компромиса и тези, които трябва да го правят.
  При всеки конфликт между двама души (или две групи), които се придържат към различни базисни принципи, неизменно побеждава по-лошият или ирационалният. Ирационалният побеждава и когато няма противоположни принципи или те не са ясно и открито дефинирани. Рационалният човек има шанс единствено ако принципите са открито дефинирани. Рационалните хора са десни, ирационалните – леви. Левите нямат шанс в открит спор на идеологии.
  А какво да кажем за хората без идеология, тоест със смесени убеждения? Вече казах, че те на практика са леви.- „Ако един човек има смесени убеждения, лошото в него подронва, възпира, сразява и в крайна сметка руши доброто. Какъв е моралния статус на свободна страна, чието правителство нарушава от време на време правата на гражданите?“ Няма такъв статус, защото такава страна не е свободна. Следователно не е и морална.
  През 1917 г. руските селяни викаха: “Земя и свобода!” Но получиха Ленин и Сталин.
  През 1933 г. германците викаха: “Подслон!” Но получиха Хитлер.
  През 1793 г. французите викаха: “Свобода, равенство, братство!” А получиха Наполеон."
  Никоя революция, независимо колко е справедлива, и никое движение, независимо колко е популярно, не са направили добро на човечеството без политическа философия, която ги е водила, която е определяла посоката и целта им. И обратно – липсата на идеология винаги е спомагала за разпространението на злото.
  Злото обаче побеждава само ако не му се оказва съпротива. Злото побеждава само поради моралния провал на онези, които заобикалят факта, че не може да се прави компромис с базисните принципи." - К.Манолов
  До коментар [#13] от "zle_platen_trol":

 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Весело

  До коментар [#37] от "Храбър":"каква е идейната база на ГЕРБ?"Действат като про-ЕС/НАТО партия с лек десен уклон (пазят плоския данък, нещо което примерно Костов не харесва, това като размисъл за 'автентичните'), строят инфраструктура с ЕС пари и не се бъркат в работите на бай-часник....
  —цитат от коментар 40 на saint evlampi


  След ремонтите на ремонтите по магистралите, след случая с Делян Добрев, след суджуците, след случая ЕМКО-Дунарит не е ли доста нахално да продължавате да пишете тези тъпотии?
  Да не говорим за нееднократните декларации на Боко в защита на Русия!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#35] от "Храбър":

  ще има пак разочарование след поредните избори и мантрите колко тъпи са българите. правилната стратегия не е ти си тъп защото гласуваш за герб, а ако гласуваш за дсб си умен и красив. правилната стратегия за да привлечеш избирателяна опонета е сега си добре , но ние можем да го направим по добре. докато не осъзнаете таз простичкаистина все ще сте само по форумите и фацето. а най-голямата простотия е да казвате , че боко и комунетата са едно и също след като хората вече на толкова избори ви показаха, че не мислят така.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 45. 45 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#43] от "Храбър":

  "След ремонтите на ремонтите по магистралите, след случая с Делян Добрев, след суджуците, след случая ЕМКО-Дунарит не е ли доста нахално да продължавате да пишете тези тъпотии?"

  Поддръжката на магистралите включва ремонти, който счита че може да прави магистрали по-добре - действия, не плямпане по форуми.

  На Добрев какъв му е 'случая'? Беше атакуван от бесна руска собака с измислени 'аргументи'. Под одобрителното дюдюкане на 'десните'.

  суджука беше изхвърлен като парцал (така и трябва).

  За оръжейните драми каква точно е тезата?

  Та да, продължавам да пиша че с плюване срещу Герб ще гледате Парламента на картичка и реално помагате на русоробите

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Основната цел на това обединение е да се възстанови справедливостта в България. Да се изгради истинска и справедлива правосъдна система.
  Който се обявява срещу тези цели, демонстрира нежеланието да има справедливост в родината ни!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Весело

  До коментар [#45] от "saint evlampi":
  Вие вече сте у гроба бе мой човек!
  Бита карта сте!
  Червените олигарси, свързани с Русия ви употребиха и захвърлиха като мръсен парцал, който освен за боклука за нищо друго не става.
  Борисов го знае още от преди година.
  Затова се отказа от президентството, затова прави мили очи на Путин.
  Колкото до мантрата, че в Европа го били уважавали, на нея и той не вярва.
  Видяха го що за стока е и само го използват като пощальон!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Весело

  До коментар [#35] от "Храбър":ще има пак разочарование след поредните избори и мантрите колко тъпи са българите....
  —цитат от коментар 44 на sarunka


  Не схващаш ли, че за до сега за ГЕРБ гласуваха, защото не искаха да гласуват за БСП. След като на всички стана ясно, че между герберите и БСП няма никаква разлика, хората просто ще ви зарежат.
  Никой не желае да работи за двама изедници и разсипници.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6798 Неутрално

  Харесва ни в кочината. Срам ме , като чета форума. Борисов ли ви е идеала за политик. Той ли ще направи България демократична и правова държава. Жалко за умните и мислещи българи. Ще стават все по-малко. Хората с дипломи предпочитат да мият чинии, отколкото да живеят в това подобие на държава.С ГЕРБ, толкова.

 50. 50 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ако някой ден в далечното бъдеще се появи свястна дясна партия, защото герб е не повече от приемлива, първото нещо, което трябва да направят ръководителите ѝ, е да изхвърлят като мръсни котета иванкръстевци, дайновци, смиловци всякаква подобна марксистко и ляволиберална нелепост - тези хора са тясно обучени в марксистки либерализъм, което означава, че са просто недоучени; могат да не изглеждат много неграмотни и прости само в очите на слабограмотно население, което по принцип не гласува нито за дясно, нито за ляволиберални идеи; иванкръстевци, дайновци и смиловци са си червени по рождение, затова не бива да се сърдим на недоучеността им, но няма десен човек с претенции, който да не се гнуси от наглостта им да си присвояват правото да представляват чуждо за тях мислене... което е също типично комунистическа черта - да крадат, анексират и лъжат, че нещо е тяхно

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6798 Неутрално

  Десет неща, които умните не правят, но Борисов ги прави всичките.
  1.Не позволяват на миналите грешки да пречат на настоящето.
  2.Не се съсредоточават върху лошото.
  3.Не бягат от проблемите.
  4.Не се тревожат за мнението на другите.
  5.Не губят време.
  6.Не очакват незабавно удовлетворение.
  7.Не губят времето си с хора, които им пречат.
  8.Не са високомерни.
  9.Не забравят да благодарят.
  10.Не се фокусират върху онова, което не могат да контролират.

 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  ако някой ден в далечното бъдеще се появи свястна дясна партия....
  —цитат от коментар 50 на hhhuuunnnn


  Хайде първо да си изчистим къщичката, пък тогава да говорим за дясно и ляво.
  Защото в момента няма нито една парламентарна партия, която можем да причислим към което и да е от двете направления.
  Даже не можем да ги причислим към никъде.
  Кои от тези в Народното събрание имат истинска платформа, с декларираните в нея цели, задачи и изповядваните им идеи?
  В парламента има само слуги на Русия, мошеници, сметкаджии и използвачи.
  Това е!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Весело

  До коментар [#47] от "Храбър":

  "Вие вече сте у гроба бе мой човек!"

  Симпатяга, кои сме 'ние'? Аз конкретно съм сенсей евлампи и ако не ме изджаска бетонобъркачка или некъв подобен форсмажор възнамерявам да се забавлявам още неколко десетилетия поне независимо от Герб мерб и там квото.

  А за другите въжделения и врачуване кво да ти кажа - винаги съм пожелавал успех на нерусоробските партии, печелете избори, управлявайте, аз ше съм хепи панда. Само посочвам че с досегашната 'стратегия' няма да се получи

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 54. 54 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Весело

  До коментар [#48] от "Храбър":

  "След като на всички стана ясно, че между герберите и БСП няма никаква разлика"

  Не, не е станало ясно на всички.

  Съвсем скоро имаше частични местни избори. Я ми кажи резултатите?

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 55. 55 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  Ми той Смилов е готов за обединител на дясното. Да се хваща на една, ако не лидерска, то поне достатъчно висока позиция и да действа. Хем акъл ще дава, хем ще свърши и част от работата, дето никой не може да я свърши. Щото трябват и хора за работа. И нещо друго - ако десните не престанат с антируската си риторика, гарантирано им е място само в ъгъла, в мъглата, в небитието. Антируската политика какво е, ляво, дясно или либерален консерватизъм? На Русия хич не и пука от хилавите им напъни. На когото Русия му пречи, да си се оправя. Антируското говорене не е политика, то е антиполитика. А и сляпата привързаност към измислени ценности е политика на сляпо. Тя не е и няма как да е печеливша. Звучи антипатриотично и антинационално.

 56. 56 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Хареса ми сравнението за оня,"дето сам си счупил прозорците, за да ги ремонтира за зимата." Само че ми звучи негативно за Христо и Наско. Аз ще ви дам друг пиример за карибските пирати, истинските, не тия на Джони Деп, дето се промъквали до испанските галеони голи, само с нож между зъбите, и да няма колебания при нападението, потапяли лодките, с които доплували към набелязаната жертва. Само че това са отминали геройства. Приключвам с
  До коментар [#1] от "Гаргамел":

  +++

 57. 57 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#55] от "Judjuk":

  Реалното откъсване от токсичната руска орбита е необходимо условие за разгръщане на иначе чудесния потенциал на България.

  Ако русия някога стане цивилизована правова държава може да имаме някакви нормални връзки, но засега - далече, далече, далече от кремълските бандити

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 58. 58 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  "Реалното откъсване от токсичната руска орбита е необходимо условие за разгръщане на иначе чудесния потенциал на България."
  До коментар [#57] от "saint evlampi":

  Ми тя нали отдавна е откъсната. Поне от десет години сме натовци и европеци. Боко загроби всички руски проекти. Какво още ти липсва? И що тъй нищо не спори?

 59. 59 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#58] от "Judjuk":

  "Ми тя нали отдавна е откъсната"

  Не, не е. Миналата година гепиха над милиард само покрай Белене. Отделно откровените кремълски слуги в Българския Парламент. Оня ден една такава слугиня се пенявеше що имало наши кораби в Черно Море, дразнели руските ѝ господари

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 60. 60 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Другарю Смилов,

  Като не си наясно кой какъв е в българската политика, защо я анализираш бе?! Христо Иванов сам каза, че е център-ляво! Ти защо го тикаш в дясно и вадиш съвсем произволни заключения?! И стига с тоя Пеевски! Пеевски е НИКОЙ! Доган е Човека! Ама за него мълчите разните му там "анализатори".

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 61. 61 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5357 Неутрално

  Мисля си, че е добро обобщение на бъдещите действия. Десните трябва да минат през признаване на собствените грешки и опит да се избегнат отново, да фиксират общи цели-стълбове, на които се основава обединениети и на стратегията за постигането им, на консервативни правила, които да прилага при изпълнение на стратегията, включително за избор и освобождаване.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 62. 62 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2222 Весело

  Оставам с убеждението, че Смилов, с неговите "смиловизми", цели да бракосъчетае идеите на две групи, с неособено близки разбирания, в едно дясно ориентирано семейство! Да ама, да речем, "булката", се дърпа, колкото и да и обясняват, колко е хубав младоженеца, щото си е "по либералмна"! Явно, и Смилов не става за сватовница! А и не само той...

 63. 63 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Другарю Смилов,Като не си наясно кой какъв е в българската политика, защо я анализираш бе?! Христо Иванов сам каза, че е център-ляво! Ти защо го тикаш в дясно и вадиш съвсем произволни заключения?! И стига с тоя Пеевски! Пеевски е НИКОЙ! Доган е Човека! Ама за него мълчите разните му там "анализатори".
  —цитат от коментар 60 на lz2


  а всъщност там интелекта беше Таков

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 64. 64 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1417 Весело

  "Обединението на демократичната общност около ДСБ и "Да, България" не е славен, но е необходим акт. "

  Накратко-мисия невъзможна! По проста причина"- обединението" около тези две дискредитирани формации никому не е нужно. Откак се появиха в публичното пространство, те регистрират само провали и ялови напъни с меркантилен и съсловен привкус. Ефективност- нула! Излагация- на всеки километър!

 65. 65 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Малките градски партии се отърваха от шамана Дайнов, който разсъждаваше задръстено като най-чугунените ДСБ-ари, да им пожелаем късмет със Смилов! Странно ми е защо една проста истина, доловена от масовия избирател убягва от проповедите на двамата политолози: за нас лявото е БСП, за това дясно се явява антиБСП. След като ГЕРБ изгони БСП от властта най-голямата част от деснонастроентите гласуват за него. Стратегията на БСП е да унищожи ГЕРБ чрез друга сродна нему партия, която да изсмуче електората му и за ужас на мнозината с подчертано антигерберската политика на ДСБ това може да се случи. Тази стратегия на ДСБ е обречена на неуспех, което се потвърждава от резултатите. Доброто развитие на малките градски партии и техен единствен шанс е да потърсят общите цели и сътрудничество с партията подържана от най-много десни - ГЕРБ.

 66. 66 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Дори няма да ви напиша нещо!
  Просто нямате нужда от противник.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 67. 67 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1571 Весело

  Кресливите секти на анархо-либералите били демократичната общност и дясното у нас. Боже, прибери си верисиите! Ама верно той Смилец безбожник ли беше? Тогава Карлуково дебне отвсякъде.

 68. 68 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  До коментар [#18] от "xm...":Хм, предизвикахте искрено объркване в мен!До скоро си мислех, че дясното не изключва либералното и обратно...
  —цитат от коментар 33 на lz73


  Напълно сте прав. Класическият либерализъм, днес известен като десен либерализъм, винаги поставя правата над индивида над тези на какъвто и да било колектив. Левият либерализъм се опитва да балансира между индивидуалните и колективните права по начин, който често поставя ограничения над индивидуалните права. Конкретно ДСБ и Да, БГ би трябвало да се обдинят около върховенството на закона и да предложат конкретни мерки в тази посока. Гарантирането на върховенството на закона е слабото място на ГЕРБ и БСП.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 69. 69 Профил на Ivan Stoyanoff
  Ivan Stoyanoff
  Рейтинг: 217 Весело

  Да, България и ДСБ - десни партии + Обединение в дясно. Тези внушения и пожелания са много несериозни. Ако са можели да се обединят те никога нямаше да се разделят. Веднъж изпаднали от политическия живот нямат шанс да се завърнат. Тези партии нямат никаква електорална поддръжка, нямат сериозна опора в бизнес средите, нямат идейна идентичност и видимо са избрали за съюзник БСП, защото точно като комунистите се борят срещу ГЕРБ. Авторът и Дневник / КАПИТАЛ имат интерес действителността да се интерпретира по този начин и да представят себе си за избиратели в център-дясно изнервени от липсата на ефективно собствено представителство в парламента и в политиката изобщо. Те също по всякакъв начин се страхуват да кажат една лоша дума за БСП, не я определят като нещо ретроградно. Абсолютно неясно е кое им е дясното. Изводът е, че тези десни партии трябва да се обединят с "лявата" БСП.

 70. 70 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  ДСБ и ДаБГ имат някакъв патент/монопол за "дясното пространство" ли ?! Защото от статията се разбира ,че те не са много десни, но пък е жизнено важно избирателят да ги припознае за такива.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 71. 71 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  "Капаните пред обединението са такъв тип псевдодилеми, които уж го поставят пред невъзможен избор. Която и страна от дилемата да избере, обединението ще сгреши, независимо дали е с шапка или е гологлаво..."


  Псевдо-дилемите трябва да останат в ръцете на псевдо-коментаторите! Факт е, че между 5 и 10 процента от избирателите на десницата нямат представители в парламента в това число тези, подали гласа си от "немай-къде" за герберунгелите! За да бъде поправена тази грешка, за следващите избори независимо кога са те, трябва да има само една формация в дясно! САМО ЕДНА! Дилемата дали ДаБг е лява или дясна е псевдо-дилема! Постигането на целта "единна формация", минава първо през ДСБ и ДаБг. ДБГ избраха нов лидер и ще бъде глупаво, да бъдат игнорирани заради Кунева. След като СДС смени по легитимен начин Лукарски и избере нов лидер, тази емблематична партия, трябва също да участва в новата коалиция! Никой не трябва да бъде гонен, защото това няма да бъде обединение на лидери, а на избиратели. След като се съгласува една обща програма за секторни политики, формацията трябва да стане факт!
  Помията която идва от кухнята комунистите и Герберунгелите, е естествена реакция! Върхушките на тези партии знаят добре, че ако новата формация, (да я наречем Обединени Демократични сили) вкара примерно 20 депутати в парламента, техните трупи ще се смалят със съответното пропорционално количество места...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 72. 72 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#27] от "Храбър":
  Но не повече от хавайски трол

 73. 73 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  Дясно има.избирателите са решили.ДСБ е автентична,ама не знам доколко е дясна.Дай,България е по-скоро лява.Такива са ДЕОС и Зелените..Така,че стига с тези напъни да ги изкарвате десни! Тези хора и по произход и по убеждения са леви.Самия Кънев е казвал,че има леви убеждения..ю

 74. 74 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#22] от "Hawaii":

  Кого убеждава Кънев или Иванов?! Те направо ксзват,че ако не си с тях си против тях и раздават присъди...

 75. 75 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3033 Весело

  До коментар [#35] от "Храбър":

  ,,... Не случайно сегашното правителство се гласи да кани Путин. ...,,

  От това се вижда колко сте ,,умни,,. Да не знаете, че по протокол президент се кани от президент, а не от правителство

 76. 76 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3033 Весело

  До коментар [#51] от "Роси":

  ,,Десет неща, които умните не правят,
  1.Не позволяват на миналите грешки да пречат на настоящето.
  2.Не се съсредоточават върху лошото....,,

  По точка първа. Ристето и Радан-ча раздробиха ДСБ-ту на чети.
  По точка фтора. Сичките заедно мятате лайна по ГЕРБ, а уж сте добрите.
  Ако сте добрите ша кажите ГЕРБ направиха това и това,ние иша го довършим по ефтино. БСП говори за корупция, ми то по цял свят си има корупция, че у нас ли да няма, а вие повече от БСП лаете за корупцията. Сега лаете, че Бойко бил канел Путеин, ама не знаете, че по протокол президент от президент се кани на посещение, а не от правителство или премиер. Така че поизучете са малко и тогис пишете. Ма забравих, чукча не читател, чукча писател

 77. 77 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Основната цел на това обединение е да се възстанови справедливостта в България. Да се изгради истинска и справедлива правосъдна система. Който се обявява срещу тези цели, демонстрира нежеланието да има справедливост в родината ни!
  —цитат от коментар 46 на Храбър


  Кой не скача е червен а? :)

 78. 78 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Харесва ни в кочината. Срам ме , като чета форума. Борисов ли ви е идеала за политик. Той ли ще направи България демократична и правова държава. Жалко за умните и мислещи българи. Ще стават все по-малко. Хората с дипломи предпочитат да мият чинии, отколкото да живеят в това подобие на държава.С ГЕРБ, толкова.
  —цитат от коментар 49 на Роси


  Вие лично, освен да се срамувате и да пишете по форумите какво направихте да подобрите нещата.

 79. 79 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Капаните пред обединението са такъв тип псевдодилеми, които уж го поставят пред невъзможен избор. Която и страна от дилемата да избере, обединението ще сгреши, независимо дали е с шапка или е гологлаво..."Псевдо-дилемите трябва да останат в ръцете на псевдо-коментаторите! Факт е, че между 5 и 10 процента от избирателите на десницата нямат представители в парламента в това число тези, подали гласа си от "немай-къде" за герберунгелите! За да бъде поправена тази грешка, за следващите избори независимо кога са те, трябва да има само една формация в дясно! САМО ЕДНА! Дилемата дали ДаБг е лява или дясна е псевдо-дилема! Постигането на целта "единна формация", минава първо през ДСБ и ДаБг. ДБГ избраха нов лидер и ще бъде глупаво, да бъдат игнорирани заради Кунева. След като СДС смени по легитимен начин Лукарски и избере нов лидер, тази емблематична партия, трябва също да участва в новата коалиция! Никой не трябва да бъде гонен, защото това няма да бъде обединение на лидери, а на избиратели. След като се съгласува една обща програма за секторни политики, формацията трябва да стане факт!Помията която идва от кухнята комунистите и Герберунгелите, е естествена реакция! Върхушките на тези партии знаят добре, че ако новата формация, (да я наречем Обединени Демократични сили) вкара примерно 20 депутати в парламента, техните трупи ще се смалят със съответното пропорционално количество места...
  —цитат от коментар 71 на Rim


  +++
  Право в целта колега. И колкото по-бързо се случи това обединение, толкова по-добре за нас - изтерзаните поддръжници. :) Че нещо аз лично взех да се чувствам като лузър с избора си на политическа сила :)

 80. 80 Профил на alex_8712
  alex_8712
  Рейтинг: 448 Разстроено

  Невероятно е как 30 год. след промените това дали някой е ''десен'' или ''ляв'' предизвиква такава ожесточеност у някои, тотално измествайки фокуса на дискусията.
  С ръка на сърцето си признавам, че за мен определението дясна или лява партия в България не ми говори нищо. Лявата партия БСП въвежда един десен по своята същност плосък данък, а дясната партия ГЕРБ кляка пред всяко искане за увеличение на средства в нереформирани сектори, само и само да няма протести под прозорчеца на Слънчо...
  Не, на следващите избори няма да гласувам за десни или леви, а за партии, които:

  - гарантират институционалната независимост на отделните регулатори за да няма Костинброд, КТБ, Емко и т.н.
  - гарантират разделението на властите - не главният прокурор да се меси навсякъде, където не му е работа или пък да ходи по кафета с олигарси и да е тотално безотчетен за действията си
  -гарантират истинска и дълбока съдебна реформа по румънски модел
  - водят функционална, а не емоционална външна политика - може би е крайно време да се възприеме английската максима, че няма вечни приятели, а вечни интереси

  Това е. Не искам увеличение на заплатите на де що има администрация в държавата, нито магистрали до Луната, които само ги обещават от години. Само тези 4 неща искам, без значение кой ще ги предложи - ляв, десен, обратен или вертикален...

  Поздрав

 81. 81 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#44] от "sarunka":

  Няма смисъл да спориш с костовист.Тяхното е патология
  Няма как иначе да си обясня как непрекъснато повтарят едни и същи грешки,като всеки път се надяват на различен резултат.Айде,лидерчетата им ги рсзбирам-те са с червен произход,и са картици.Но избирателитеее-тяхното е пълна глупост...

 82. 82 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#46] от "Храбър":

  Бля-бля...Като се събрахте с Касим Дал,плямпахте същите глупоости....

 83. 83 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#50] от "hhhuuunnnn":

  В никоя нормална партия не би имало такива като Дайнов или Смилов.Такива са прости ненужни и вредни
  Те могат само да усвояват грантове,пишейки глупости.

 84. 84 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#49] от "Роси":

  Хората с дипломи предпочитат да мият чинии, отколкото да живеят в това подобие на държава.С ГЕРБ, толкова.
  .....................
  Мдаа,
  а как цъфтяхме при Костов...............
  нали?

 85. 85 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#52] от "Храбър":
  Кои от тези в Народното събрание имат истинска платформа, с декларираните в нея цели, задачи и изповядваните им идеи?
  В парламента има само слуги на Русия, мошеници, сметкаджии и използвачи.
  Това е!
  ........................
  Кисело е гроздето.
  Това е.

 86. 86 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#60] от "lz2":

  Абе и аз се чудя, защо все го тикат тоя Христо Иванов " в дясно".
  Той си е от левия бряг и не го крие.

 87. 87 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  До коментар [#15] от "Hawaii":

  +++++++++++++++++++++++

 88. 88 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  В Русия при драконовска цензура, вулгарна пропаганда, репресии, нападения, забрани, провокации и клеветническа кампания - опозиционният лидер Алексей Навални продължава кампанията си използвайки интернет, създавайки собствен канал в ютюб. Кампанията му се издържа от дарения на неговите симпатизанти от цялата страна, чрез активни доброволци, срещи със симпатизанти, раздаване на материали и т.н.

  В тази връзка питам ви г-да от Да, България и ДСБ, къде е вашата политическа активност, в една страна, която може да бъде обиколена за няколко седмици ? Къде са вашите медии ? Къде са вашите ютюб канали ? Не ви ли е срам да ми излизате само с едни изявленийца, които даже не ги прочитате , а ги пускате от пресцентровете си ? И не ми излизайте със стария номер, как нямало пари и прочие глупости. Вече сте станали толкова неубедителни и жалки, че няма накъде.

 89. 89 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  В България има нужда от обединение на демократичните партии, делението на дясно и ляво в сегашния момент е изкуствено.

 90. 90 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  Уважаеми г-н Симилов,
  нека да го кажем направо, всякакви обединения, прокламации на "дясното" и прочие външни актове, коеито не са подплатени от сериозни и автентични послания са много шум за нищо.
  Едно истинско демократично послание, което може да обедини демократично мислещите българи( не леви и десни) трябва да включва задължително следните точки:

  Отваряне на всички досиета и Закон за лустрацията
  Изучаване на престъпленията на комунистическия режим в учебниците по история.
  Реформа в съдебната и полицейската система.
  Съкращаване на държавната администрация.
  Разбиване на бандите на телефонните измамници, които необезпокоявано тероризират възрастните хора.
  Премахване на рекета на частните съдии-изпълнители.
  Премахване на държавния рекет спрямо частния бизнес и въвеждане на дънъчни облекчения за книгоздателството.
  Засилване на данъчното натоварване спрямо хазарта !
  Премахване на монопола на здравната каса.
  Премахване на порочната практика в образованието - "парите следват ученика и студента" , въвеждане на мандат на училищните директори. Спиране на издръжката на ненужни университетски специалности и ограничаване броя на университетите.
  Ясно деклариране на атлантическа и проевропейска политика, както и категорично противопоставяне на опитите за дестабилизация от страна на Русия.
  Премахване на руския енергиен монопол чрез закриване на проекти като АЕЦ Белене, разни потоци и хъбове, и слагане край на господството на Лукойл.
  Увеличаване разходите за въоръжаване с модерна западна техника.

  Имено тези мерки могат да извадят България от посткомунистическото блато на псевдопазарна икономика и псевдоевропейска политическа и съдебна системи. И именно те могат да привлекат като избиратели голям брой хора, на които им писнало сегашното престъпно статукво.

  Всякакви други приказки от рода на "концепции", "кръгли маси" и прочие
  трябва да бъдат забравени. 91. 91 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Като чета, още малко Смилов ще концентрира кръг на омраза съизмерим с този към Костов:).
  Но извън шегата, моето мнение е, че анализа е много добър, да не кажа перфектен и ако водещите фигури в двете разглеждани формации го вземат за основа, би могло да се получи добра комбинация.
  И още нещо, предвид горните писания, имам чувството, че автентичните участници в тукашния форум се 'пенсионираха" и тук вече пишат или искрено мразещи всичко дясно, западно и европейско или платени тролове. И да се чуди човек защо, предвид все пак по-малката аудитория - да си драскат там в техните блогове и медии и да не ни пречат тук, когато обсъждаме неща, които не се отнасят до тя.

 92. 92 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 640 Неутрално

  [quote#42:"objektivist96"]Заявката на новия проект гласи: Няма да има ляво, няма да има дясно. "[/quote

  Точно тази плахост от идеологическо обвързване на Да България остави настоящият парламент без опозиця. А и лишава самата нея от политическа перспектива. Какво значи: "Няма да има ляво, няма да има дясно"? Това е някакъв нов идеологически хермафродит. Пак ще цитирам Панайот Ляхов, който много остроумно заключи, че: "Идеологическата безполовост неизбежно води към политическа импотентност"


 93. 93 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  Вече почвам да си мисля, има ли смисъл да сипохарча гласа за глупава кауза като тазиС ГЛАСА СИ ДА ОСИГУРЯ ХЛЯБ И ДЕПУТАТСКО МЯСТОНА ГРУПА "ОБЕДИНЕНИ" МЕРАКЛИИ.."
  —цитат от коментар 20 на Hawaii


  Ами да! Отиваш при герберунгелите или комунистите и "смисъла" е открит! Ние обаче оставаме!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 94. 94 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 315 Неутрално

  До коментар [#88] от "antonio_vivaldi":

  то и за това питам.
  къде е активността.
  а.
  къде?
  не е въпроса в партийната субсидия.
  къде е политическата активност.
  мнението по темите на деня.
  нито ДСБ, нито Да, България не
  правят почти нищо в тази посока.
  досега да сте ги размазали разнию
  красимир първановци и онея боклуци
  с южен поток и поправките на газпром
  таско ерменков и оная другата руска подлога.
  къде ви е реакцията на мафиотската омерта на борисов
  за Дунарит. къде е бе.
  Трайчо Трайков от дъжд на вятър.
  Иван Костов още по-зле.
  само Илиян Василев прави това което трябва да се прави.


 95. 95 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  До коментар [#94] от "mihail_p":

  По принцип си прав! Но как да говорят, след като са извън парламента? Да застанат пред медиите сутрин рано и да чакат някой да ги покани ли? Не е ли по- добре, да им дадем малко време да се организират...?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 96. 96 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 915 Неутрално

  Отново, за пореден път, ще падне голямо бабуване. Дано този път поредното отроче изкласи, че то предишните изкарваха до детските ясли. Но като отчитам цитираните от Смилов лица - Атанасов и Иванов, работата е пределно ясна - и този път отрочето ще да е нефелно, ако изобщо го заченат разбира се. И соросоидното инвитро няма да им помогне. Много се изложиха завалиите. Сега може да се издигнат малко над излагацията, т.е. да стигнат до окончателен резил.

 97. 97 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Хайванска работа...

  Защо се не обедините в Центъра?

  "Обединението вдясно" Даниел Смилов

 98. 98 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  бързо отминал

  Ок :)

  Изходи се.
  Самоопредели се.

  До коментар [#92] от "petyo9":

  Какво значи: "Няма да има ляво, няма да има дясно"?
  Това е някакъв нов идеологически хермафродит.

  Пак ще цитирам Панайот Ляхов, който много остроумно заключи, че: "Идеологическата безполовост неизбежно води към политическа импотентност"

 99. 99 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  До коментар [#94] от "mihail_p":По принцип си прав! Но как да говорят, след като са извън парламента? Да застанат пред медиите сутрин рано и да чакат някой да ги покани ли? Не е ли по- добре, да им дадем малко време да се организират...?
  —цитат от коментар 95 на Rim


  Те са извън парламента именно от говорене, а не, че не могат да говорят защото са извън парламента!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 100. 100 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Съгласен съм с аргументите на автора, но не и с изтърканото дефиниция "дясно". Понятията "ляво" и "дясно" се използват абсолютно некоректно в условията на българската реалност. Общият знаменател на "Нова Република" и "Да, България" е каузата за справедливост и законност, носител на която е българската европейско-демократична интелигенция. Вместо тя да бъде флагман на процеса за реформиране на ретроградното статукво, умишлено или не, тя е разединена и изолирана от парламентарния политически живот ! Интелигентните хора в България са принудени да живуркат в унизително срамното положение, страната им да бъде представлявана пред Европа и света от недодялани, прости и нечистоплътни фигуранти на посткомунистическата мафия, които не желаят и не могат да осигурят просперитет на българския народ !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK