Разпищолената държава

Публика

© Георги Кожухаров

ПубликаРазпищолена държава е държавата, която е управлявана от разпищоления човек, който на свой ред назначава на повечето държавни длъжности други разпищолени хора. Който създава такава образователна система, която да произвежда нови попълнения от разпищолени хора. Който насърчава такава популярна музика във владенията си, която да сее разпищоленост сред населението. Който смята всеки неразпищолен за свой пръв враг и за опасен противник. Нищо, че неразпищоленият човек, е далеч по-малко агресивен от него.


Разпищолен човек е човекът, който каквото и да прави (или вече е направил) се държи на "висотата" на своето положение. И да е сгрешил, той обръща думите си така, че да прехвърли вината на другите. Дори нещо повече – вместо да се извини, той наставлява, размахва гневно пръста си като учителка пред ученици. Обича да кара другите да му се извиняват, защото смята, че всички са му длъжни. А ако трябва и напада. С цялата сила на липсващите си обноски и с цялото знание на скромното си образование. Той претендира, че е загрижен за общото благо, докато в същото време се държи презрително към всеки и всички. Вече свикнал да управлява, той навиква, че към него се отправят празните шепи на просителите. И затова смята всеки, който се изпречи на пътя му, за просител.


Когато сгреши, той ще се засмее. Ще го обърне на шеги и забава. Дори когато изобщо не е смешно, а направо е трагично. Когато го попитат защо не е свършил нещо, той ще отвърне: "А вие защо не направихте това и това?". Когато го питат защо не дава пари за нещо, той прехвърля топката към това как някой друг не е дал нещо друго. Изобщо, ако може да се каже, че този известен с безпринципността си човек има някакъв основен принцип, това е да прехвърля топката. Когато му искат оставка, той уволнява. Когато го критикуват прекалено, той налага наказания. Когато го упрекнат, че е бръкнал с ръката си прекалено навътре в меда, той хваща чуждата ръката и независимо дали тя иска или не, опитва се да я топне в меда. Най-големите си критици, той се опитва да подкупи с назначения, постове, службички.
Разпищолен човек е този, който така се е облякъл с власт, че вече не може да съществува, без да е вечно прав. Той си има армия от съветници и поклонници, които не спират да го уверяват, че той е най-великата и светла личност в държавата, която управлява. Които не спират да го тупат по рамото, да го прегръщат, да изпускат пред него фалшиви сълзи на благодарност. Които дори когато той е чисто гол, го уверяват, че на тая земя няма по-хубаво облекло от неговото.


Разпищолената държава е държавата, която е попаднала в ръцете на разпищолените хора. В техните редици всеки си има пряк началник и отговорността винаги се прехвърля нагоре, докато по тази верига не се стигне до върховния лидер. Затова и в тази държава малко се върши, защото никой не се чувства отговорен за делата си. Винаги има кого да натопи, да обвини. Винаги може да оправдае своето бездействие чрез неговото бездействие.


Разпищолената държава е държавата, която до голяма степен не е държава. Защото в своята разпищоленост тя е забравила, че трябва да съблюдава за функционирането на държавата. За това целият този механизъм да работи по най-ефективен начин. А ако някое зъбчато колело се счупи, то веднага да бъде сменено. Тъй като погледът на разпищоления човек рядко се спира в тези детайли, обикновено държавата му трака, тресе се и сякаш всеки момент ще се разпадне. Но винаги по някакво небивало чудо успява да оцелее.


Поправка – разпищоленият човек има един-единствен принцип и това е личната облага.
Разпищолената държава е държавата, в която цари олигархията на шуробаджанащината. В която чрез роднински връзки и приятелства всичко може да се постигне. В която хората се назначават и уволняват по принципа на шуробаджанащината. В която няма значение дали някой си върши работата добре или зле, а има значение дали той е "наш" или "ваш". В която няма значение каква ти е заплатата, като и без това получаваш основната си надница под масата. И не стига, че ти го правиш, но се грижиш това масово статукво да остане. Защото когато почти никой не е чист, е по-лесно да съществуваш като мръсник.


В разпищолената държава цари такава централизация, че населението й е навикнало на нея и много рядко проявява самоинициатива. Вместо това то предпочита винаги да обвинява за своето състояние и за състоянието на държавата тези, които са "горе". Населението просто е забравило (ако изобщо някога го е знаело), че за да има права и свободи, то трябва да ги отстоява всеки ден. В противен случай демокрацията твърде лесно се превръща в тотална и всеобхватна олигархия. И тогава се получава парадоксът, че вместо както в нормалните държави държавата да си има мафия, мафията започва да си има държава.


В разпищолената държава не може и няма как да се появи истински нов пророк. Появяват се десетки пророци-ментета, чиито образи биват напомпвани от медиите. Които се издуват като културисти, благодарение на стероидите, които им бият техните собствени пиари.


В разпищолената държава повечето медии са разпищолени, тъй като медиите отразяват духа на времето, а когато времето е разпищолено, медиите просто няма как да бъдат различни. Те са следствие, а не причина. Въпреки че биха могли да бъдат и средство за подобряване на положението на същата тази държава, стига да се научат да не гонят личния си интерес, а да отстояват общите блага.


В разпищолената държава почти липсват интереси, които не са лични. Поданиците на тази държава не спират да се оплакват от политиците си, които вместо да мислят за общите блага, действат по силата на личните си интереси. В същото време обаче поданиците на тази държава отстояват почти и изцяло единствено личните си интереси. Те забравят да работят освен за себе си и за благото на другите.


В разпищолената държава лекарите често биват бити. Учителите често биват бити. Деца се убиват едни други. Журналистите са заплашвани и често уволнявани, ако се опитват да се възпротивят на това общо течение. В такава държава всеки, който се опитва да надигне глава от блатото, в което се е превърнала тя, бива незабавно оплют и наричан "враг на народа".


Разпищолената държава е управлявана от врагове на народа, които същевременно са пряко следствие на разпищолеността на същия този народ.


Разпищолената държава престава да е разпищолена, когато управлението й престане да бъде в ръцете на разпищоления човек и подопечните му разпищолени хора.


Това става като гласоподавателите гласуват за някой неразпищолен човек.
За да гласуват гласоподавателите за неразпищолен човек, трябва самите те да са неразпищолени хора.


За късмет децата се раждат неразпищолени. И единствено времето решава какво ще стане от тях. Както и самите те. Чрез действията си.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (84)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  Разпищолена държава е държава управлявана от пищолджия.

 2. 2 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 729 Неутрално
 3. 3 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Докато в разпищолената държава търсим все истински, нови пророци а не гоним с тояги държавните мафиоци нещата ще остават такива под дефолт.

 4. 4 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  Разпищолен човек е човекът, който каквото и да прави (или вече е направил) се държи на "висотата" на своето положение. И да е сгрешил, той обръща думите си така, че да прехвърли вината на другите.
  =======
  Тази дефиниция почти отговаря на съвременния европеец....
  Още от ранни години му е внушено, че е Той !
  Тази трансплантирана идея в главата му , е трайна и добре защитена завинаги.
  Макар и демократично разпищоллен , европееца уверено си въобразява ,че е всемирен еталон , под маската на "съвременното модерно общество"....
  В Бг например , разпищолени хора няма. Има хора живеещи сроред съвременните демократични принципи и ценности !

  Bukalemun
 5. 5 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Докато не бъде организиран масов метеж, а само си пишем в Нета, нищо няма да се промени.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6585 Разстроено

  Разпищолено есе на разпищолен критикар!

  [email protected]
 8. 8 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Разпищолените политици са функция на разпищолената държава, а не обратното. Колкото повече животът на хората е поставен в зависимост от държавата, толкова по-разпищолена ще бъде тази държава. Трудно се разпищолва държава, която преразпределя по-малка част от БВП през бюджета си, която не издава разрешителни за осъществяването на един или друг бизнес, която не определя, за чие лечение да даде пари и за чие да не дава, която не определя чий бизнес е "стратегически", за да го спасява всеки път, когато се провали... Наивно е да се търсят политици, които да се грижат за общите интереси за сметка на личните си такива. Политиците са хора, а хората имат лични интереси. Това е нормално. Ако не искаме държавата да е разпищолена, не трябва да оставяме живота си в нейни ръце.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 9. 9 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Властимащите много обичат такиви безименни статийки-отдушници. "Ше поплюят, ше поплюят, па ше млъкнат?"

 10. 10 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 617 Весело

  Съдейки по реакциите на тролетарията, статия удря право в целта

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 11. 11 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  Истината боли - за това много матросовци наскачат първосигнално да оплюват. Да - небе хибаво да се казва че няма държава а територия превърната в кочина от обитателите и.
  И че изродената система само (въз)произвежда мутанти?!?
  Надеждата вероятно наистина е в някакво младо ново неоцапано и немутирало поколение....
  Или пък да обявим война на ЕС - да ни окупират и 50 години поред с немски губернатор холандски съдии френски полицаи и полски митничари английски учители
  Понеже излиза че сами НЕ можем

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 12. 12 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1696 Весело

  Понеже съм минималист by nature, да синтезирам за който го мързи да чете антрефилета ала раб дело с кафето - планът да омаем ентелегенцията и да я изкараме на бунт срещу кръволока Боко в синхрон с кремляните не се получава другаре, даже по-лошо - взеха ни на подбив и ни се хилят кат на циркаджии.

  Тези дни 'дясното' падение достига забележителни дълбини. Но поне е много, много, много смешно

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 13. 13 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3701 Весело

  До коментар [#8] от "russian78":
  Ако не искаме държавата да е разпищолена, не трябва да оставяме живота си в нейни ръце.
  =======
  А в чии ръце ще си оставиш живота ....в ръцете на някоя друга страна ли ? Терминал 2 ?
  Сладко горчиви са плодовете на разюздената демокрация !
  Ядеш ли ги , се цупиш , колко нагарчат.....но покъсно пак си ги хапваш ....!

  Bukalemun
 14. 14 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Разпищолено есе на разпищолен критикар!
  —цитат от коментар 7 на karabastun


  Ха, че кое от написаното горе не отговаря на картинката у татковината - чете човек и зад всяко описание изниква я г-нът Зам-Премиер Симеонов, я самият Премиер Борисов, я неизброимата им свита от знайни и незнайни разпищолени говеда?

 15. 15 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  За късмет децата се раждат неразпищолени, казва автора, но или се раждат малко деца, или неразпищолените между тях не са чак токова много, предвид на резултатите от изборите.
  И понеже разпищолената държава и човеци/управляващи в нея не са паднали с последния дъжд, а си ги избираме ние, като общност, която населява разпищолената държава, или ще се вземем в ръце и ще ги изгоним, или ще пишем тъжни текстове, все едно се жалим, че навън времето е студено/топло и изобщо всичко е Божа работа.

 16. 16 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2076 Весело

  Аре, стига с есета от разстроени зрелостници бе. Нищо ли читаво не остана в газетата?

 17. 17 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#4] от "eti mehter":


  Разпищолен човек е човекът, който каквото и да прави (или вече е направил) се държи на "висотата" на своето положение. И да е сгрешил, той обръща думите си така, че да прехвърли вината на другите.=======Тази дефиниция почти отговаря на съвременния европеец....Още от ранни години му е внушено, че е Той ! Тази трансплантирана идея в главата му , е трайна и добре защитена завинаги. Макар и демократично разпищоллен , европееца уверено си въобразява ,че е всемирен еталон , под маската на "съвременното модерно общество"....В Бг например , разпищолени хора няма. Има хора живеещи сроред съвременните демократични принципи и ценности !
  —цитат от коментар 4 на eti mehter


  С това изказване счупихте всякакви рекорди.
  Едновременно определяте ББ като европеец - нещо доста спорно:).
  Но какъв е извода от това което сте написали - да се откажем от съвременния европеец и да си изберем аналог на един от последните азиатци ли?:), макар че честно казано и нашия си е баш такъв, само че се маскира в европейски дрехи, по разбираеми причини.

 18. 18 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Като прочете това есе, главният разпищолен ще си премести пищоля от единия крачол в другия.

 19. 19 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  не зная защо колегата Димитров тъй се разпищолва есеистично, но това емоционално "тезисно изложение" малко мъчно се чете, хеле пък турено в рубрика "анализи".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 20. 20 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#17] от "tsvetko_51":

  ми анадолският колега морализаторства на тема "разпищолване".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 21. 21 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  планът да омаем ентелегенцията и да я изкараме на бунт срещу кръволока Боко в синхрон с кремляните не се получава другаре, даже по-лошо - взеха ни на подбив и ни се хилят кат на циркаджии.
  —цитат от коментар 12 на saint evlampi


  Тия от Европейската комисия са най-големите кремляни, щото ежегодно ни критикуват в доклада си за корупцията, нали? Авторът е прав - разпищоленият човек в разпищолената държава, създава разпищолени евлампита, за които "всеки, който се опитва да надигне глава от блатото, в което се е превърнала тя, бива незабавно оплют и наричан враг на народа" - кремлян, ушанка, мурзилка, комуне и т.н.
  А погледнато реално, разпищолените евлампита дори не могат да бъдат наречени българи, защото мразят България и не искат тя да просперира, а да се задушава в корупция и беззаконие, за да може клиентелистката им партия да съществува и управлява в тази отровна среда.

 22. 22 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  До коментар [#17] от "tsvetko_51":

  - да се откажем от съвременния европеец и да си изберем аналог на един от последните азиатци ли?:
  ======
  Това че си свикнал да налиташ само на крайности , не значи ,че всеки път можеш да успееш ! Особено в днешни времена ......
  Бъди балканец например ....това което си !
  Не виждаш ли .....наричали са те балкански субект , бай Ганьо ....и какво ли още не !
  Мислиш ,че е случайно ли ! За да си изгубен във времето и пространството , го правят !

  Bukalemun
 23. 23 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1696 Весело

  До коментар [#21] от "Котаракът на Шрьодингер":

  "А погледнато реално, разпищолените евлампита дори не могат да бъдат наречени българи"

  другарю кремълски котарак, предполагам сте наясно за 'значимостта' на вашата 'оценка', нали?

  Иначе е хубаво че единственото дето може да извадите срещу смеха е зле сподавена злобица и приказки за 'омраза' докато самите вие буквално се давите в нея

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 24. 24 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  До коментар [#19] от "abdelhaqq":

  Защо да е мъчно , бе колега ?
  Хубаво е четивото , макар и да е погледнато от малко по протестантски ъгъл ?

  Bukalemun
 25. 25 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Есето е добро. Не по-малко информативни от есето са последвалите коментари. За сетен път се убедих, че и разпищолването си има фенове. Малка утеха е, че рано или късно идва и Годината на разпищолена свиня, със съответната свинска Коледа. Така е навсякъде по света, където Свинята е изпусната или нарочно пусната да си отгледа песове. Мда, голямо тричане ни предстои.

 26. 26 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Докато не се въведе европейски политически борд, надежда всяка оставете. Няма как да бъде изпробвано но съм убеден, че ако се наложи избор между Турция и Раззия на никому в НС няма да мине през ум да потърси алтернатива. Сите ще са да паднем окончтелно в прегръдките на матушката. Зер сме ѝ длъжници. Веднъж и половона са ни "освободили".
  Идеята ми е, че в парламента реална опозиция няма, сите са се оплели кат свински черва, п..... в едно гърне и се занимават с дребнотемие. Извънпарламентарната опозция е натикана в ъгъла, хилава, чудеща се по кой път да поеме.
  Едно не мога да отрека на баш разпищоленият баце. Разби окончателно дясното а с лявото е винаги готов да флиртува. А и депесето са постоянно на разположение да дадат едно рамо. "войната" с патрЕотите е кьор фишек, всички бягат кат дявол от тамян от разискване на казуса с емисарят на КОЙ-пееФски.
  Проблемът на проблемите е да се отпочне започването с руски инвестици, има си хас, на строителство на "гьола" Белене. Там са дадени тлъсти комисони които ватнците си ги искат обратно ако се откажем от новият АЕЦ. И те, така, докога?????????

 27. 27 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#24] от "eti mehter":

  защото не е анализ, първо. второ, твърде емоционално есеистично е.

  разбирате толкова от протестантство, колкото и от юдаизъм.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4037 Неутрално

  Аз от доста години насам смятам, че демокрацията в България е стабилна, защото българите по напълно демократичен път вече 8 (осем) години излъчват за глава на изпълнителната власт индивид, перфектно олицетворяващ пълния набор от национални "добродетели".

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1696 Весело

  До коментар [#26] от "kastor":

  "Едно не мога да отрека на баш разпищоленият баце. Разби окончателно дясното"

  Не знаех че Баце разпиля десет процента нерусоробски вот на предните избори.

  Един критичен анализ не може да направите 'десните' на собствените си неадекватни действия а после мрънкате за клета майка България и как някой друг е изцапал вашите гащи

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 30. 30 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Е ми тогава да запасваме пищовите и да изгоним разпищолените !!!

 31. 31 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Хубави неща са казани и правилни но вече се повтарят години наред и на хората или им е омръзнало или са безразлични/лоша работа!/ или, както обичат да посочват като причина, свестнте са се изнесли в чужбина. Патова ситуация?!

 32. 32 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2076 Весело

  А можеше, ах как можеше: "Автентична държава е държавата, която е управлявана от автентичния човек, който на свой ред назначава на повечето държавни длъжности други автентични хора. Който създава такава образователна система, която да произвежда нови попълнения от автентични хора..."

 33. 33 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  ...няма значение дали някой си върши работата добре или зле, а има значение дали той е "наш" или "ваш"
  И отговарят нагло: "Нашите роднини не трябва ли да работят, докато ние сме на власт?" И няма кой да ги попита: "А вашите роднини какво работеха, когато вие не бяхте на власт?"

 34. 34 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1974 Весело

  Слабичко есе.
  —цитат от коментар 2 на koko65bg


  Слабичко е, не е дебеличко, шкембесто и разпищолено.

 35. 35 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1073 Любопитно

  Относно Боковата диктатура:

  "ПР специалистът Петър Кърджилов, заявил в съобщение до медиите, че "не прави чест на представителите на българското правителство да приписват заслугите си" [за признаването на бългаското малцинство в Албания] единствено на себе си и дори да не споменат за ключовият принос на БАН", е получил ултиматум да напусне по собствено желание или да бъде уволнен дисциплинарно за уронване на престижа на институцията, съобщи той във "Фейсбук".

  И е бил информиран от началника си, че

  лично премиерът Борисов "искал обяснение" от председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски по случая (Академията, ИЕФЕМ и Министерският съвет отричат).
  "На 15 октомври (неделя) вечерта ми се обади директорът на ИЕФЕМ и ми каза, че премиерът Борисов се е обадил на председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски, бил много ядосан и му искал обяснение за публикациите в медиите по темата. Ревалски, на свой ред вбесен, се обадил на директора на ИЕФЕМ доц. Петко Христов и му наредил незабавно човекът, който е замесен в това да бъда освободен.

  Кризата започна на 14 октомври, когато от имейла на ИЕФЕМ-БАН бе разпратено съобщение (вж. изображението за пълния текст), което подчертава десетгодишния труд на учени от БАН и конкретно доц. Веселка Тончева за признаването на българското малцинство в Албания и застъпничеството й пред депутати. В него фигурираше изречението "Не прави чест на представителите на българското правителство да приписват заслугите за този "исторически пробив за България" (по думите на премиера г-н Бойко Борисов) единствено на своите "изключителни дипломатически усилия" и дори да не споменат за ключовия принос на БАН".

  След като това стана тема в медиите, на 16 октомври последваха серия опровержения от БАН и ИЕФЕМ, първото от които гласеше, че "признаването на българското малцинство в Албания е изключителен успех на правителството на Бойко Борисов", а "усилията на учените винаги са били насочени към това да подпомагат българската държава." Резкият обрат в посланията стана повод за още повече публикации.

 36. 36 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Необходим и точен текст. Лошото е, че разпищолените четат други издания/изключвам платените разпищтролове/. Само ми се иска да сменя ''най- разпищоления'' с ''най- атомнобомбовщолен'', защото пищовчето е невинно оръжие вече.

 37. 37 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#13] от "eti mehter":

  А в чии ръце ще си оставиш живота ....в ръцете на някоя друга страна ли ? Терминал 2 ?....
  —цитат от коментар 13 на eti mehter


  Че какво Ви кара да мислите, че трябва да оставите живота си в ръцете на която и да е държава? Толкова ниско мнение ли имате за себе си, та не си се доверявате? На която и държава да поверите живота си, тя ще се разпищоли.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 38. 38 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#21] от "Котаракът на Шрьодингер":"А погледнато реално, разпищолените евлампита дори не могат да бъдат наречени българи"другарю кремълски котарак, предполагам сте наясно за 'значимостта' на вашата 'оценка', нали?Иначе е хубаво че единственото дето може да извадите срещу смеха е зле сподавена злобица и приказки за 'омраза' докато самите вие буквално се давите в нея
  —цитат от коментар 23 на saint evlampi


  Евлампи, слез от амбразурата, остави настрана малоумните си етикети срещу мен и кажи критиката за корупцията и съдебната система в България винаги ли е кремълска пропаганда?

 39. 39 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1696 Весело

  До коментар [#38] от "Котаракът на Шрьодингер":

  другарю кремълски котарак, абстрактните критики и ураджийско патриотатство ги може всеки, ето:

  Да живей България на три морета!
  Долу корупцията!!!
  Долу демографската криза!
  Пет бона минималната заплата!!!
  Долу оядените олигарси смучещи кръвчицата на тоз клет беден народец!

  Виждаш ли сега колко милея за клета майка България, а :)

  А 'съдебната' система е по съветски модел и е пълна с кремълски котараци, затова още дълго ще има критики от ЕК. Корупцията пък не се 'бори' като дадем яка бухалка на един льотчик на дистанционно от масква, напротив, това би я бетонирало.

  Хайде кръгом за нови опорки и глей да си по-подготвен

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 40. 40 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 909 Любопитно

  "Който смята всеки неразпищолен за свой пръв враг и за опасен противник. Нищо, че неразпищоленият човек, е далеч по-малко агресивен от него."
  ----------------------------------------
  Тези, разпищолените са като лефти толерюгите, сякаш една майка ги е раждала...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 41. 41 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#38] от "Котаракът на Шрьодингер":другарю кремълски котарак, абстрактните критики и ураджийско патриотатство ги може всеки, ето:Да живей България на три морета!Долу корупцията!!!Долу демографската криза!Пет бона минималната заплата!!!Долу оядените олигарси смучещи кръвчицата на тоз клет беден народец!Виждаш ли сега колко милея за клета майка България, а :)А 'съдебната' система е по съветски модел и е пълна с кремълски котараци, затова още дълго ще има критики от ЕК. Корупцията пък не се 'бори' като дадем яка бухалка на един льотчик на дистанционно от масква, напротив, това би я бетонирало.Хайде кръгом за нови опорки и глей да си по-подготвен
  —цитат от коментар 39 на saint evlampi


  Ясно, на Баце му пречи Кремъл да пребори корупцията, иначе суджука е фалшива новина и ГЕРБ няма нищо общо с корупцията в България. Всички неуспехи в борбата с корупцията се дължат на Кремъл и льотчика, който ще я бетонира, докато ГЕРБ се бори мъжки с корупцията... Може ли малко по-сериозно?

 42. 42 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Повече от очевадно е, че материала си харесва статуквото което е в момента.
  Материала си харесва водача "мъжкар" охранител на Тордор-правешки мутра с документ от милиционерското училище член на БКП.
  Просто създателите му БКП-БСП го изтърваха и в момента той е начело на територията на разпищолената "държава".
  Няма разлика между БКП-БСП; ГЕРБ;ДПС;" патриотите "-безродници с руски знамена.
  Те всички са от една и съща мафия, просто различни кланове.
  Та така,разпищолен материал- разпищолена " държава ".
  Материала, материала.

 43. 43 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Мдаа,ясно е че става дума за агн.главички.
  Перфектно са описани от автора.

  sdg
 44. 44 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  До коментар [#37] от "russian78":

  Че какво Ви кара да мислите, че трябва да оставите живота си в ръцете на която и да е държава?
  =======
  Идеята не е моя ,а на събеседника ми от ком. 13 .....него питай .

  Bukalemun
 45. 45 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#44] от "eti mehter":

  И негова не е. Мога да гарантирам за това. ;)

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 46. 46 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1696 Весело

  До коментар [#42] от "anty":

  Господин изтъкнат проповедник яхнал бележит висок морален кон,

  кое е това което отличава Вас от 'материала'? Завършил сте емайти? Развивате собствен бизнес и плащате добри пари на служителите си? Ангажиран сте неформално с филантропия?

  Не сте просто мрънкащ лозУнгаджия, нали? Или сте :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 47. 47 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1696 Весело

  До коментар [#41] от "Котаракът на Шрьодингер":

  другарю кремълски котарак,

  в правовите държави има разделение на властите, не концентрация в ръцете на един льотчик на кремълско дистанционно.

  Има прокуратура, има разследване, има съд, има изпълнителна и законодателна власт.

  Това не се харесва на кремълските котараци които искат една тяхна марионетка да коли и беси и да има тайна полиция, но ще се наложи да свиквате - България ще става все по-добра правова държава. ВЪПРЕКИ усилията на кремълските котараци

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2261 Неутрално

  Все пак разпищоленият идва на власт съвсем законно и напълно демократично. Три пъти. Таванът на възможностите на съвременната Българска демокрация. Не ви харесва ?! Значи сте фашисти/комунисти/тоталитаристи.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 51. 51 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  До коментар [#41] от "Котаракът на Шрьодингер":другарю кремълски котарак,в правовите държави има разделение на властите, не концентрация в ръцете на един льотчик на кремълско дистанционно.Има прокуратура, има разследване, има съд, има изпълнителна и законодателна власт.Това не се харесва на кремълските котараци които искат една тяхна марионетка да коли и беси и да има тайна полиция, но ще се наложи да свиквате - България ще става все по-добра правова държава. ВЪПРЕКИ усилията на кремълските котараци
  —цитат от коментар 47 на saint evlampi


  И отткъде ти хрумна, че аз искам концентрация на власт? Нали точно затова критикувам ГЕРБ, че са преяли с власт, вкл. съдебна и няма реално разделение на властите, което води до корупционна среда и беззаконие. Това се казва и в статията...
  И откъде изобщо ти хрумна, че съм някакъв кремълски котарак? Сигнали от Космоса?

 52. 52 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3048 Неутрално

  До коментар [#39] от "saint evlampi":

  Льотчика стана президент, заради нефелната кандидатура на Цецка, която ГЕРБ издигнаха...! Или си забравил...?! :)
  В тази връзка, парламата разигравана по оста ГЕРБ-БСП е повече от смешна...! Колкото Борисов водеше война с Първанов, толкова ще води и с Радев. Тоест, ще се вдига пушилка, но влиянието и кадрите на БСП и ДПС, ГЕРБ няма да пипа...! Първи братовчеди са, по БКП линия, няма да се карат, я...! :)
  Още повече, ГЕРБ е в коалиция с отявлено про-руски партии или ще ни кажеш, че не е вярно...?! :)

  П.С. Може да ми спестиш приказките за Костов. Всеки знае за глупостите, които направи...!

  Бивш tww09306483.
 53. 53 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3243 Весело

  Слабо, та чак отблъскващо за четене, а и за възприемане.
  След 3-тото "разпищолване" му изпуснах пусулата и се замислих за етимологията на глагола, чието основно значение е "разголвам се" и що моля ви се? Ами заради махането на пищемала (тур. peştamal - кърпа за около слабините в банята). Та, авторе, двойка! Опорки, облечени в дрипи, а мисъл - никаква!

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 54. 54 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  До коментар [#45] от "russian78":

  Кое гарантираш , чедетето на снимката е в правилната посока ли ?
  Ок от мен .....!
  Спори с автора на статията ....той говори за разпищоване .....

  Bukalemun
 55. 55 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3701 Весело

  До коментар [#53] от "Непукистка":
  кърпа за около слабините в банята).
  =======
  Ееех .....у нас даже и подобен лаф има ......
  Когато кажеш на някой " срамота е !" .....той би ти отговорил с усмивка, че е срамота да отидеш на хамам без пещемал ...... ;)

  Bukalemun
 56. 56 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  До коментар [#52] от "tww09306483":

  Симпатяга, за льотчика гласуваха точно 'автентични' образи. Аз гласувах за Трайков на първи и Цачева на втори тур. Тея глупости за говорене срещу Костов ако обичаш да не ми ги слагаш в устата.

  А коалицията можеше и да е друга ако десет процента нерусоробски вот не бяха разпилени абсолютно безотговорно.

  Медитирай над това и как е 'случайност'. Приличаш на умен все пак

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 57. 57 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Разпищоленият електорат избира разпищоления водач - мнооого семпло, но това си заслужаваме

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 58. 58 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  До коментар [#22] от "eti mehter":

  "Това че си свикнал да налиташ само на крайности , не значи ,че всеки път можеш да успееш ! Особено в днешни времена ......
  Бъди балканец например ....това което си !
  Не виждаш ли .....наричали са те балкански субект , бай Ганьо ....и какво ли още не !
  Мислиш ,че е случайно ли ! За да си изгубен във времето и пространството , го правят !"

  Недейте с такива страхотии, човек в началото на седмицата трябва да бъде малко щаден:)
  Дори Бай-Ганьо се пази от стрес, а тези лоши конспиратори, дето искат да ме загубят във времето и пространството...да ми дадат малко време, поне да пийна някоя бира с приятели..пък после, кучета ме яли:)

 59. 59 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1696 Весело

  До коментар [#49] от "anty":

  Образ, такива ниски топки дето ми се слюнчите с елементарни обиди даже не сте интересни за заяждане.

  За да ме засегнеш първо требе да си некъде около мойто ниво. А до там имаш едни добри поне стотина хиляди години Еволюция ако сичко е окей. Попътен вятър и гуд лък

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 60. 60 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3243 Весело

  До коментар [#55] от "eti mehter":

  Тук си имаме и друга дума, вместо жаргонната "разпищолен", но ти сигурно я знаеш, за разлика от автора. "Разпасан". Сега ми идва наум, че глаголът означава "сваляне (развиване) на пояса", от което сигурно и потурите са падали :)))) Та... що ли си представям авторчето като "разпасано журнале"?

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 61. 61 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3701 Неутрално

  До коментар [#58] от "tsvetko_51":

  ...да ми дадат малко време, поне да пийна някоя бира с приятели..пък после, кучета ме яли:)
  =======
  Нямаш проблем ! Времето е твое ..... ;)
  И те не бързат ....почнали са те от преди 200 години ....и ако трябва ще почакат още толкова ......

  Bukalemun
 62. 62 Профил на emilcho
  emilcho
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Без покаяние няма опрощение.

 63. 63 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3701 Весело

  До коментар [#60] от "Непукистка":

  "сваляне (развиване) на пояса", от което сигурно и потурите са падали :))))
  ========
  Ееее , и за фустите са валидни същите закони на физиката ...нека сме адекватпи .....:)

  Bukalemun
 64. 64 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  До коментар [#63] от "eti mehter":

  Не ти се удава лингвистикатав етимологичната й част, Ети. Жените никога не са носили пояси тука, а и под фустата и престилката има тъкана бяла риза до коленете. Колани с пафти, да, но пък се питам, що ли и на жените викат "разпасани" (разПОЯСени), а не "разколанчени" тогаз...Сигурно щото имаме и дума "гологъзя, разгологъзвам се", хахах

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7900 Неутрално

  А аз знам и името на разпищоления, ама каква полза.

 66. 66 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5521 Неутрално

  Това се вижда в огледалото ... Колкото и да не ни харесва.
  Разпощолената държава си има име
  И разпищоленият лидер също - Борисов...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 67. 67 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 940 Весело

  е ,може и по този иносказателен, алегоричен начин да бъде описано управлението на герб

 68. 68 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Мдаа,ясно е че става дума за агн.главички.Перфектно са описани от автора.
  —цитат от коментар 43 на Svetlio


  Не позна.
  Главният разпищолен очевидно е ББ, в разпищолената държава Б.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 69. 69 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3701 Весело

  До коментар [#64] от "Непукистка":
  , а и под фустата и престилката има тъкана бяла риза до коленете.
  =======
  Ей стига с тия подробности .....много предизвикателни ти стават коментарите .......;)

  Bukalemun
 70. 70 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Разпощолената държава си има име
  И разпищоленият лидер също - Борисов...
  —цитат от коментар 66 на penetrating


  И на мен не ми хареса текста, но, с това, няма как да не се съглася.

  #НиКой не е по-голам от Бахура!
 71. 71 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Разпищолени "мъдрости" за фанатици.
  Всъщност някои от фанатиците са умни. Авторът да се извини за обида на интелигентните хора. Не е за вярване ...над 30 пъти разпищолени недомислици на помътнен разум.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 72. 72 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 287 Весело

  Докато не бъде организиран масов метеж, а само си пишем в Нета, нищо няма да се промени.
  —цитат от коментар 5 на yellow_hater


  Редакцията! Ще ви почукат БОП и ДАНС на вратата! Не може да клатите стабилността, слагайки този коментар на челно място в "Избрани"

 73. 73 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 424 Неутрално

  "Това става като гласоподавателите гласуват за някой неразпищолен човек"
  Къде е този неразпищолен човек, който участва в политиката, Лично аз за последните 27 години нямах щастието да го срещна и затова престанах да гласувам, да ходя по митинги и да участвам в този цирк, наречен българска демокрация.

 74. 74 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 3243 Весело

  До коментар [#69] от "eti mehter":

  Е, за етнология ставаше въпрос и за думите, които някои използват, без да се замислят и без да разбират смисъла им. Оригиналничене му се казва на това.
  Колкото до предизвикателствата, не си ме виждал във вихъра, тъй че... извинявай! Не исках.

  “Достоевски дали е жив, само Смилов може да каже. Предполагам, че от една страна не е жив, но от друга страна е пресилено да се каже, че е умрял...” ― Яна
 75. 75 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 581 Неутрално

  И туй нещо минава за анализ - за бога НЕ.

 76. 76 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  секи 4ти км

  Абе, нали има уседнал термин?

  Либерастка, леберастко, либарастки...

  "Разпищолената държава"

 77. 77 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1279 Весело

  разпищолване, баце! Жик-так!

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 78. 78 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Браво, много добър текст !!
  Само слепите не виждат аборигена от Банкя , който съвсем се е самозбравил , ЗАЕДНО с класическите боклуци - пеевски, цацаровци, златевци, доган и сие червена измет ..
  Да не ти пука от лаенето на слугите на примитива !!::))
  Те са в състояние и едно магаре да защитават, щом е тяхното ::))

  BIG AL
 79. 79 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Браво, много добър текст !!
  Само слепите не виждат аборигена от Банкя , който съвсем се е самозбравил , ЗАЕДНО с класическите боклуци - пеевски, цацаровци, златевци, доган и сие червена измет ..
  Да не ти пука от лаенето на слугите на примитива !!::))
  Те са в състояние и едно магаре да защитават, щом е тяхното ::))

  BIG AL
 80. 80 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 973 Неутрално

  А какво да кажем за разпищолените медии с руско финансиране?
  Или за разпищолените журналя, дето им треперят топчетата като фъстъчета, когато пред тях седне политик? И на Запад има гнили ябълки, но не всички са на първата редица. А у нас има ли човек от първата редица, който да не смърди отвратително?

 81. 81 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 973 Неутрално

  ...Лично аз за последните 27 години нямах щастието да го срещна и затова престанах да гласувам, да ходя по митинги и да участвам в този цирк, наречен българска демокрация.
  —цитат от коментар 73 на proza

  В България има една другоа разпищолена категория. Категорията, търсеща кристално чисти и честни хора, които в търсене на съвършено чистите и честни хора докараха мадридския далавераджия с шайката му от Лондон, а впоследствия и банкянския тарикат.
  Никъде няма кристално честни и чисти люде, просто защото знаят че винаги има и видов ден (закони, ограничаващи разпищолването). А у нас се реве и срещу подобни закони, защото засягали "сувернитета" ни.

 82. 82 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 710 Неутрално

  А какво да кажем за разпищолените медии с руско финансиране?
  —цитат от коментар 80 на historama


  а за българските фирми, спонсориращи руски концерти? Филип Киркоров, Любе, кобзон?

 83. 83 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 710 Неутрално

  А какво да кажем за разпищолените медии с руско финансиране?
  —цитат от коментар 80 на historama


  а за българските фирми, спонсориращи руски концерти? Филип Киркоров, Любе, кобзон?

 84. 84 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 606 Разстроено

  ДНЕВНИК, МНОГО ВИ МОЛЯ ДА ЗАПАЗИТЕ ЛИНКА КЪМ ТОЗИ АНАЛИЗ КАТО ДОСТЪПЕН ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ПОНЕ ОЩЕ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 10ина ГОДИНИ!!!! ТОВА Е ОСОБЕНО ТОЧЕН И ЦЕНЕН АНАЛИЗ И АКО БЪЛГАРИЯ СПРЕ ДА Я ИМА (то територия БГ ще има въпросът е дали ще има Българи във нея?) то след това този текст ще бъде пак полезен като диагноза на Доктора Патолог констатирал причината за СМЪРТТА НА БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ!

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK