Иво Прокопиев: Суверенът на държавата е сменен от трима души, които решават кое е законно и кой да бъде ударен

Иво Прокопиев: Суверенът на държавата е сменен от трима души, които решават кое е законно и кой да бъде ударен

© Надежда ЧипеваВ сряда Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е взела решение да започне процедура срещу издателя на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев.


Знаех какво ще последва и съм взел всички мерки "Икономедиа" да не бъде застрашена, заявява Иво Прокопиев в интервю пред Телевизия Би Ай Ти по повод решението на КОНПИ.
"Дневник" публикува части от интервюто.


Какво се знае за решението на КОНПИ: Комисията работи по неясна и неодитирана методика
Нямам друга информация освен тази, че комисията е взела решение за начало на процедура (по отнемане - бел. ред.). Един от членовете е показал характер и е подписал с особено мнение, което показва, че не е имало единодушие. Другите четирима души са извършили грубо нарушение и злоупотреба със закона. Защото системата от наказателни мерки няма как да бъде приложена в конкретния казус, казва Иво Прокопиев.


Той коментира, че КОНПИ работи по необявена, изключително неясна методика за това как се установява несъответствие или съответствие между доходи и имущество. Тази методика не е одитирана от външен независим орган и това не е случайно - целта е да може да има тотална злоупотреба с правата, които комиисята има по закон. За разлика от Румъния, където съответната институция е одитирана от две външни одиторски фирми.


Декларираните доходи за проверявания период са 10 пъти повече от придобитото имущество, затова КОНПИ сменя линията и се връща назад към "Каолин"


Членовете на КОНПИ са си вменили правото да гледат в тавана и да казват има или няма несъответствие. В нашия случай бяха тръгнали по съвсем друга сюжетна линия: да кажат че определен имот струва прекалено скъпо и следователно има несъответствие с доходите, обяснява Прокопиев. - Ние обаче си направихме вътрешна ревизия и я изпратихме доброволно на КОНПИ. От тази ревизия се вижда съвсем ясно, но те са игнорирали числата, че за десетгодишния период, в който законът им дава правото да проверяват, доходите, които сме декларирали, са десет пъти повече от придобитите активи. Не малко повече, не много повече, а точно десет пъти!


Тази е причината КОНПИ да смени линията и да започне да връща назад - 15 - 20 години, и да стигне до приватизацията на "Каолин". Може да има съмнения за много приватизации, но не и за сделката за "Каолин". Още навремето Никола Филчев като главен прокурор направи всичко възможно тя да бъде "изровена с хастара" и накрая ВКС е сложил "точка", като определя сделката за законна.


А как КОНПИ се занимава със сделка, която отдавна е проверена?
Както прокуратурата повдига обвинение за мое изказване на заседание на Тристранния съвет, отговаря Прокопиев.


Целта е да уплашат всички останали: ако не ни се подчинявате, вижте какво става с Прокопиев


Целта е не само да бъда наказан аз и да смачкат медиите. В моя случай те с един куршум отстрелват два заека. Първо: опитват да потиснат една от значимите медийни групи, която особено в сферата, която ги интересува - приватизация и съдебна рефорвма, е с много добра и доказана репутация. Включително с разследванияата по КТБ в това и в другите управления. Но не само това. Аз не си разделям идентичността по линията да съм предприемач и издател. С атаката срещу мене искат да кажат на останалите предприемачи: както можем него да смачкаме, така можем и всеки от вас. В тази страна няма правила, правилата ги определяме ние, трима души. Ако не ни се подчинявате, следва заплаха и репресия, каквато преживява в момента Иво Прокопиев и неговите фирми.


Медиите и съдебната система са последните прегради пред тиранията


Това е само началото. Неслучайно почват от "Икономедиа", защото когато законовите възможности са изчерпани, медиите и съдебната система, конкретно съдът, са последните две прегради пред тоталния произвол и тирания.


Неслучайно атакуват тези две неща: правото да бъдеш информиран и правото на свободна инициатива. Не може да има демокрация и развита икономика в държава, където няма свободна инициатива и не е защитено правото на собственост. Това е тежкото дългосрочно поражение, то ще породи недоверие в България като партньор. Последиците не са за една, четири, пет фирми. В България приватизираните фирми са хиляди, те произвеждат половината от брутния вътрешен продукт. По-голямата част във финансовия сектор, друга част в енергетиката, тежката индустрия, голяма част от леката преработвателна индустрия, фармацията, услугите, някои от телекомите... Това не е шега работа. На всички тези инвеститори им се казва: Виe нямате права! Утре ви пращаме КОНПИ и ви запорираме.


Очаквам следващи погроми, не по-малко брутални


Не искам да бъда лош вестоносец, но това което очаквам в следващите седмици...неща не по-малко скандални и не по-малко брутални.


Свободните медии в режим на диктатура са като плуване в сярна киселина


Защо няма съпротива от самите потенциални жертви, защо си мълчи бизнесът?


На този въпрос Прокопиев отговаря, че бизнесът го е страх и това е нормално - след като демократичните механизми за контрол не работят, кой да го защити... Свободните медии са сред най-важните институции във всяко общество, но те не могат да съществуват в тирания. Свободните медии в режим на диктатура са като плуване в сярна киселина.


Произволът става с гласното или негласно съгласие на премиера Борисов


Кой стои зад диктатурата? Тук е мястото да кажа, че в развоя на целия този казус съм държал в течение премиера Борисов и през цялото време той не се намеси. Не бих казал че той е инициаторът, но цялото това безобразие стана с неговото гласно или негласно съгласие, казва Прокопиев в интервюто. Въпросът "защо" е към него. Но това ми позволява вече да посочвам ясно триумвирата. Тоест на моменти досега той успяваше в едното полувреме да се представя в отбора на добрите, в другото полувреме да е сред лошите. Но в последните дни той трайно е в отбора на лошите.


Упойката на пропагандата: да посочва враг и да внушава страх


На внушенията на пропагандата, че "Икономедиа" и самият издател е другата страна на монетата и че между него и Пеевски няма особена разлика, понеже воювали за територии, Прокопиев отговаря:


Толкова лесно хората не могат да бъдат заблудени. В България има голямо проевропейско мнозинство, което за съжаление няма нужното политическо представителство. Това, което няколко правителства в последните години успяха много успешно да направят, е да постигнат упойката на пропагандата. На две ключови неща се опира тя: да има враг и страх. Ние сме враговете, за да не се налага да се обосновават.


Абсурдна е тезата на главния прокурор, че не коментира твърдения на обвиняеми, щом той обвинява


Това, което главният прокурор казва - че не коментира твърдения на обвиняеми и принадлежащите им медии, е абсурдно, защото той е, който обвинява. Тоест - не харесвам някого, обвинявам го и спирам да коментирам всичко което казва.. Много удобно. А като видите кой не е обвинен и кой е обвинен? Всички които са независим издатели извън групата на Пеевски и ГЕРБ, което вече очевидно е едно и също, са обвинени от г-н Цацаров.


Какво се случва в дясното пространство и за обвиненията в политическо инженерство


Това което се случи, то се случи на изборите. И голяма част от събитията, които преживяваме, са резултат от този - можем да го кажем - грандиозен провал на дясното пространство, което не успя да се обедини. Всеки си избира ролята, с която да участва. Аз като някакъв активист на гражданското общество и бизнеса участвах в някакви бегли опити за консолидация на това пространство. И мога да кажа, че тия опити за съжаление катастрофираха.


За опозицията в парламента


На репликата на водещата интервюто Люба Кулезич дали липсата на реакция от опозицията в парламента означава, че сме готови за тирания и диктатура, Прокопиев казва: БСП проявава инстинкт за еманципация. Но имат дълъг път да извървят на вътрешна консолидация. Защото не мисля, че там г-жа Нинова разполага с нужната степен на свобода да определя курса на партията.


За извънредното законодателство и обществената чувствителност


Не мисля че обществото е изгубило сетива за това. Начинът, по който се приемат извънредните закони, в абсолютен разрез със здрав разум и правни принципи, в противоречие с Конституцията и базови човешки права, няма начин да не породят обществена чувствителност. Капката, която ще прелее чашата, са тези ретроактивни мерки за приватизацията. Защото това засяга гръбнака на обществото. Хората трябва да разберат, че не прокуратурата, не Пеевски, не дори Министерският съвет създават работните места в икономиката. Те посягат на най-важния стълб на една икономика и общество.


Уведомени са всички външни ключови партньори, но спасяването на правовия ред си е наше дело


Получаваме подкрепа от външни партньори. Но имайте предвид, че техните възможности, а и на който и да е, да повлияе отвън, са много ограничени. Спасяването на давещите се е наш вътрешен проблем. Единственият ни съюзник дори не е толкова и Брюксел, защото виждате какви доклади в изцяло политическа стилистика започнаха да се произвеждат. Единственият ни съюзник са европейските граждани, другите като нас, които си искат свободата, искат си гражданските права, и правото на свободна инициатива. Те са нашият съюзник.


Да запорират "Алфа финанс" без "Икономедиа" е козметичен ход в резултат на нашето публично разобличение


Това е само козметичен ход - в резултат на вълната, която предизвикахме с публичното ни изявление. Като ми попречат на бизнеса, пречат и на дейността на "Икономедиа", те не могат да бъдат разделени.


Но "Икономедиа" не е застрашена по никакъв начин, това е абсолютно категорично. Знам отдавна какво идва и са взети всички мерки. Голямото преструктуриране, което направих с бизнеса на "Алфа финанс", продавайки всичко което имаше вземане-даване с държавата и правителството - като концесии, лицензи и т.н., беше точно заради това: да намалим допирните точки и възможностите да бъдем атакувани от държавата.


За колкото трябва - човек сам решава кое му е най-важното. Така Иво Прокопиев отговаря на въпроса за колко дълга битка се е приготвил.


И обобщава: Суверенът на държавата е подменен и решението е политическо - промяна на модела


Суверенът на държавата е сменен, казва Иво Прокопиев в заключение. Тя не е държавата на българските граждани. Тя е държавата на трима души, които решават кое е законно, кой е прав и кой да бъде ударен.
Решението на всички проблеми, които коментирахме, е едно и то е политическо: трябва да има силна автентична опозиция на този модел и той да бъде променен.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (152)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3209 Гневно

  Прав е г-н Прокопиев...едни хора си присвоиха правата да определят кой е "добър" и кой "лош"!!натиска към фирнми и отдекни хора се засива и става безконтролен....Цацата смело и нагло не каза какво точно се случва в ЦУМ и защо?????И кого обслужва??

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 2. 2 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До колкото си спомням "Алфа финанс" помогнаха на Царя да продаде БТК-то.

 3. 3 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Между тебе и Пеевски няма много разлика. Медиини олигарси.

 4. 4 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Мафия! Както е казал поетът "Свестните у нас считат за луди, глупецът редом всеки почита"

 5. 5 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  В държавата на мутрите е така.
  Какво направихте, за да не сме държава на мутрите ми е въпроса?
  Или от нас нищо не зависи, от вас включително, г-н Прокопиев?

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 6. 6 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2672 Неутрално

  всъщност никой не е искал запор на медийната група ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Г-н Прокопиев, ни е споделил как изглеждат нещата от негова гледна точка. Но гледни точки има много и различни и някои от тях се борят за надмощие. На нас зрителите ни остава да проследим действието в това поредно шоу.

  мурзилка
 9. 9 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Знаех какво ще последва и съм взел всички мерки "Икономедиа" да не бъде застрашена, заявява Иво Прокопиев в интервю пред Телевизия Би Ай Ти по повод решението на КОНПИ. "Дневник" публикува части от интервюто.

  Какво се знае за решението на КОНПИ: Комисията работи по неясна и неодитирана методика

  Нямам друга информация освен тази, че комисията е взела решение за начало на процедура (по отнемане - бел. ред.). Един от членовете е показал характер и е подписал с особено мнение, което показва, че не е имало единодушие. Другите четирима души са извършили грубо нарушение и злоупотреба със закона. Защото системата от наказателни мерки няма как да бъде приложена в конкретния казус, казва Иво Прокопиев.  Някакво противоречие има тук......

 10. 10 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3139 Весело

  Единия олихарх дава интервю за медия на друг(претърпял катарзис-Цветан Василев) и после медията на първия го препредава.И двамата олигарси реват,че някой ги пресирал.Само Сашо Дончев ми липсва в картинката...

 11. 11 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 936 Неутрално

  И тия тримата се отчитат и учат от Чайка и Путин.................

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 12. 12 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Кажи нещо за Каолин? Кажи как забогатя?

 13. 13 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1232 Неутрално
 14. 14 Профил на gogata1955
  gogata1955
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Иво, имай уважение към публиката си, драмата така и така ще свърши зле. Началото хубаво, обираш натрупаните благини от наивния народец, ядене, пиене - но после идва сметката. Пениш се, не пениш се - ще плащаш. Се ла ви, моншер!

 15. 15 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#3] от "Иван Иванов":

  Много елементарна опорка. Все едно от Цвък е измислена. Oh, wait... 😀

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 16. 16 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#7] от "hhhuuunnnn":

  Баце е най-големия рубладжии на Територията. Факт! Колко кинти прати на Путя, м?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 17. 17 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#10] от "yanne":

  Пропусна Костов...

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 18. 18 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#12] от "Иван Иванов":

  Ще каже. И за Балкан ще каже, щом цаЦАРа пита всичко ще си каже

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 19. 19 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 605 Любопитно

  И защо не кажете имената на тримата,УВАЖАЕМИ и честен бизнесмен Иво Прокопиев.

 20. 20 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Триумвират?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 21. 21 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#14] от "gogata1955":

  Ще плаща и хоро ще играе. На Тримата Ще плаща обаче. На теб трибуквения.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 22. 22 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#19] от "mentra65":

  Баце
  цаЦАРа
  Пееф

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 23. 23 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1486 Любопитно

  "Един от членовете е показал характер и е подписал с особено мнение"

  Данее човека на Плевню др Терзиева?

  http://bit.ly/2irhVQ6

 24. 24 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Той коментира, че КОНПИ работи по необявена, изключително неясна методика за това как се установява несъответствие или съответствие между доходи и имущество.". Както е казал суверенът - "Дръжго в мъгла - да му е ясно!" . На мен тия, дето са го подменили, отдавна са ми писнали, но докато самият суверен и "по-първите люде в него" не се захвнат да го сложат на външната стълба и да натирят слугинажа му, ще страда...

 25. 25 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3139 Неутрално

  До коментар [#17] от "BG Territory":

  Костов само им подари огромни материални активи.И на тримцата...

 26. 26 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#25] от "yanne":

  Костов нищо не подарява. Милиарди прибра той, милиарди. По оценка на Тримата Шишковци някъде къмто 30 милиарда.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 27. 27 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3273 Любопитно

  До коментар [#19] от "mentra65":И защо не кажете имената на тримата,УВАЖАЕМИ и честен бизнесмен Иво Прокопиев.
  ...>> Е, ами ти не ги ли знаеш? Атос, Арамис и...обемистия Портос.:)

 28. 28 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Спокойно, поне единия от тези тримата догодина ще излети с шут от управлението на държавата. Завинаги.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 29. 29 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3273 Любопитно

  До коментар [#16] от "BG Territory":Колко кинти прати на Путя, м?
  ...>> Колко? И понеже често ме обвиняват , че не знам добре български..би ли ми обяснил колега какво значи в българския това...."м?"

 30. 30 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Каолин - най вероятно всичко е законно, но вкусът на нашенска приватизация си го има. А той никак не е приятен. Заради наличието на чужди инвеститори, които в крайна сметка са отстранени. Което по-скоро показва, че приватизацията чрез РМД по скоро се прави за наши хора, а не "на полза роду". Давам линк към едно старо интервю от 2001г. в Стандарт, който по това време е на Батков. Пеевски няма как да е намесен, но е от противник на "кръга Капитал" - Ангел Такев:
  http://paper.standartnews.com/archive/2001/03/08/interview/story3.htm

  В широк смисъл приватизацията е като при Софарма, за която пък пише Капитал:
  http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2000/05/05/255588_izborut_za_sofarma_stariiat_kupuvach_ili_novite/

  И едно обобщение за приватизацията чрез РМД-та:
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/1998/05/30/244811_spornata_rabotnichesko-menidjurska_privatizaciia/

 31. 31 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  До коментар [#29] от "тулса":

  На руски ли да ти обясня, да?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 32. 32 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Интересно е какво мислят от "А за Б"? Нали тази медийна група е рупор на западните демократичните ценности? Доста пари се дадоха от Фондацията именно за това, а сега се оказва, че има сериозни подозрения за бизнес морала на един от собствениците и'? И за демократичните му принципи?

 33. 33 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Олигарсите в борба помежду си. Нека по-хитрия победи.

 34. 34 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2672 Неутрално

  До коментар [#32] от "glaxo11":

  вероятно са гарант , че комисии , прокурори , съдии ... ще отсъдят правилно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Ще има ли революция или ще загнием бавно и гадно. ?

 37. 37 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5226 Любопитно

  Няма да е зле всеки олигарх да каже пред България от къде как и за колко време и колко пари спечели, не да се нападат. И на сигурно прокопиев не му е чиста работата.

 38. 38 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Тримата "души" са само непосредствените изпълнители. След като те си отидат, всичко ще си остане същото, просто ще имаме Беевски, Порисов и Сафридов, вместо сегашните подлоги. Това е управленска схема, в която България се "развива" през периода на всичките "промени" след 1989 година и от тогава само укрепва.
  Единствено през 97-2001 имаше частично отстъпление, но доста плитко и много за кратко.
  Ходът на КГБ с цара, на практика реши сражението.

 39. 39 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2755 Любопитно

  "КОНПИ: Комисията работи по неясна и неодитирана методика"

  Не съм длъжен да вярвам за всичко на Иво Прокопиев. Не че му и вярвам за всичко. Но тази фраза за КОНПИ ми направи впечатление. Запитах се дали трима души в тази държава се досещат какво ще им се случи, когато един ден, без специално законодателство, без барабани и фанфари новият състав на КОНПИ се заеме с тяхното имущество. По същата методика. На единият, който във фрапиращо нарушение на закона никога не е декларирал имуществото си, на другия, на когото освен стария "Опел" всичко друго му е подарено от мама и на третият, който излъга за подарения му апартамент в Пловдив и никак не можа да обясни мащабните имотни далавери на съпругата си.

 40. 40 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Който отказва да види очеизвадното, че под дирегентската палка на тримата шишковци избрани от КОЙ България бързо и необратимо се превреъща в умален модел на пут.инова Раззия е или сляп или петоколонец или полезен идиот. По съвместителство и олгин трол.
  България е в опасност!

 41. 41 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#35] от "theduloclan":

  Тиквата

  Свинята

  Сопола

 42. 42 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално


  " Начинът, по който се приемат извънредните закони, в абсолютен разрез със здрав разум и правни принципи, в противоречие с Конституцията и базови човешки права, няма начин да не породят обществена чувствителност. Капката, която ще прелее чашата, са тези ретроактивни мерки за приватизацията. Защото това засяга гръбнака на обществото. Хората трябва да разберат, че не прокуратурата, не Пеевски, не дори Министерският съвет създават работните места в икономиката. Те посягат на най-важния стълб на една икономика и общество."

  Съдържанието на цялото интервю и особено цитираната част ме убедиха, че много съм подценила Прокопиев.
  Ретроактивни, или не-ако Прокопиев е така сигурен в юридическата интактност на приватизационната сделка за Каолин/дори цитира как и Филчев не е успял да я предотврати чрез намесата на онзи стар и справедлив ВКС/, то тогава тези мерки за проследяване сделките за приватизация не би следвало да притесняват изобщо Прокопиев. Нали си има документация, чак Съдът е признал сделката за чиста.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 43. 43 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 878 Неутрално

  ще посрещнем европейците на жълтите павета. друг начин няма засъжаление. баце няма да изкара и този мандат.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 44. 44 Профил на txg42540027
  txg42540027
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "Иван Иванов":
  До коментар [#10] от "yanne":

  Между Прокопиев и Пеевски няма нищо общо, както и между медиите им.

  Открай време Прокопиев е радетел за съдебна реформа: нещо, което много малко бизнесмени в България искат. Пеевски е задкулисен образ, който се опитва да я осуети.

  Същото се отнася и до медиите им. Макар и журналистите на Дневник да губят грамотността си, то нивото на професионализъм и коректност е около 300 нива над това на Блиц, където няма абсолютно никакво зачитане на журналистическия кодекс. Само вижте заглавията.

 45. 45 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Между тебе и Пеевски няма много разлика. Медиини олигарси.
  —цитат от коментар 3 на Иван Иванов


  Това дори и във вашата партия не вярвам да го вярвате. :)

 46. 46 Профил на ivanvat
  ivanvat
  Рейтинг: 248 Разстроено

  Много нахално интервю на г-н Прокопиев. Оплаква се, че го атакуват без да има нещо срещу него, а всъщност той напада наред хора и институции, без да има и грам доказателства. Като изключим поведението му в стил „гузен негонен бяга”, всичко останало са само приказки, галещи очите и ушите на „десни” избиратели... Сякаш са се наговорили с Христо Иванов как да дразнят съдебната система. Като че ли са си съгласували изказванията и подскачат като малки деца, които не могат да стигнат щанда за бонбони. Инфантилна работа...

 47. 47 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "Надежда всяка тука оставете".

 48. 48 Профил на txg42540027
  txg42540027
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Който отказва да види очеизвадното, че под дирегентската палка на тримата шишковци избрани от КОЙ България бързо и необратимо се превреъща в умален модел на пут.инова Раззия
  —цитат от коментар 40 на kastor


  Не точно. Пуинова Русия има авторитарен лидер начело, докато при нас е мрежа от престъпници, без обособен и изричен главатар. Тази мрежа има за цел единствено своето материално обогатяване, докато при Путя съществуват и фактори като жажда а власт и болен национализъм.

 49. 49 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#3] от "Иван Иванов":
  Абе мъдрец, ти знаеш ли изобщо какво значи олигарх? Я вземи да прочетеш и тогава се обаждай. Прокопиев та Прокопиев... Само дето въпросният не политик/законодател и бизнесът му не е свързан с държавни поръчки и компании. За разлика от оня, който ви е яхнал, но нали пусто Борисов е казал, че това е хубаво и вие не смеете да се обадите, търпите, щото партията е права дори когато съгреши.
  Аман от матросовци на банкянския!

  "Я з москалями не балакаю!"
 50. 50 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Кажи нещо за Каолин? Кажи как забогатя?
  —цитат от коментар 12 на Иван Иванов


  Колега какво той трябва да каже - разследван е от съда и е оправдан. А вашето си е чиста инсинуация.

 51. 51 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#42] от "Kami":

  Ама вие от марс ли падате? Арестуват бизнеса ти, съсипват те, вкарват те в гроба и след няколко години казват: Да, тя беше права. И на вас ви олеква там, в небитието.

  "Я з москалями не балакаю!"
 52. 52 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  " Начинът, по който се приемат извънредните закони, в абсолютен разрез със здрав разум и правни принципи, в противоречие с Конституцията и базови човешки права, няма начин да не породят обществена чувствителност. Капката, която ще прелее чашата, са тези ретроактивни мерки за приватизацията. Защото това засяга гръбнака на обществото. Хората трябва да разберат, че не прокуратурата, не Пеевски, не дори Министерският съвет създават работните места в икономиката. Те посягат на най-важния стълб на една икономика и общество."Съдържанието на цялото интервю и особено цитираната част ме убедиха, че много съм подценила Прокопиев.Ретроактивни, или не-ако Прокопиев е така сигурен в юридическата интактност на приватизационната сделка за Каолин/дори цитира как и Филчев не е успял да я предотврати чрез намесата на онзи стар и справедлив ВКС/, то тогава тези мерки за проследяване сделките за приватизация не би следвало да притесняват изобщо Прокопиев. Нали си има документация, чак Съдът е признал сделката за чиста.
  —цитат от коментар 42 на Kami


  Добре де, след като веднъж съда го е оправдал, колко пъти според вас трябва да бъде разследван. Далеч съм от мисълта че всичко е цветя и рози при Прокопиев, и да, малко смърди около Каолин, ама има закони, има давност и т.н. В този ред на мисли защо не се интересувате за КТБ, за булгартабак - там има очевадни нарушения и корупция. Странно гласоподавателите на Герб не ги виждате тези неща.

 53. 53 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Между тебе и Пеевски няма много разлика. Медиини олигарси.
  —цитат от коментар 3 на Иван Иванов


  викаш и москвича кола и мерцедеса кола няма разлика пък и ако се случи да са един и същи на цвят ехеее :). такива сте вие комунетата (герб, бсп, ....).

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 54. 54 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3139 Весело

  До коментар [#49] от "Инспектор Стрезов":

  Прокопиев ли не е олигарх?!Сега и Сашо Дончев ще кажеш,че не е...

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 56. 56 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#42] от "Kami":Ама вие от марс ли падате? Арестуват бизнеса ти, съсипват те, вкарват те в гроба и след няколко години ...
  —цитат от коментар 51 на Инспектор Стрезов

  Запорът на активи не е арест на бизнеса на търговско дружество и не засяга дейността му, както се опитва да внуши Прокопи. Мярката ограничава (донякъде) възможността за
  безкрайни прехвърляния на собствеността, с които се заличават следите към престъпления.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 57. 57 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#49] от "Инспектор Стрезов":Прокопиев ли не е олигарх?!Сега и Сашо Дончев ще кажеш,че не е...
  —цитат от коментар 54 на yanne


  От речника:
  "Олигархията е форма на управление, при която властта е съсредоточена в ръцете на малка група от обществото.
  Всеки от тази група се нарича олигарх."

  Каква власт е съсредоточена в ръцете на Прокопиев? За Пеевски смятам че не е нужно да пиша. Има разлика между двамата май. :)

 58. 58 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Чета Капитал от самото му създаване и съм убеден, че това е най-обективния и качествен политически и бизнес седмичник в страната. През много кризи мина по край всяко едно правителство, ще помагаме и този опит за запушване на усти да не мине! Но явно все още не сме достигнали точката на пречупване, която да мобилизира гражданите да раздадат истинското правосъдие.

  No Pain No Gain
 59. 59 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Прокопи, кой да те защити бе пич. Кой си защитил ти примерно. И ще ти кажем - ваш'та мая е такава, че само у ваш'та копаня си гледате. Ако се бяхте пооглеждали където треба и когато треба, сега можеше да имаш голем гръб.

 60. 60 Профил на Явор Рг
  Явор Рг
  Рейтинг: 279 Неутрално

  С някои неща съм съгласен.
  Но, че "Икономедия" води разследване по КТБ, тука Прокопи леекинко поизлъга.
  По КТБ никой не води разследване. Не и такова, което да доведе до истината и до възмездието.
  Защо ли?

  .
 61. 61 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  За всички, гласували за "дясната" партия ГЕРБ - честито. Путинизмът успя в още една държава. Дано сега десният електорат се осъзнае и вече гласува за автентични партии, с реформаторска програма, защото положението е критично. Блокирането на Капитал / Дневник ще постави ГЕРБ дори под скандалните правителства на Орешарски и Виденов.

 62. 62 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 878 Весело

  да, по прочетох няколко коментара и ми става ясно, че за гербаджия думата олигарх е прекалено сложно понятие :). нищо както казва тато-2 няма страшно ще се разберем.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 63. 63 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#49] от "Инспектор Стрезов":Прокопиев ли не е олигарх?!Сега и Сашо Дончев ще кажеш,че не е...
  —цитат от коментар 54 на yanne


  И колко държавни поръчки е взел Прокопиев?
  Въобще държавата как му помага?
  В кои сектори на икономиката има монополно положение?
  Каква част от търговията с акцизни стоки се пада на негови фирми?
  Колко депутата има прокопиев?
  Кои са неговите назначения в правителството?!?
  Кои са законите, гласувани в негов интерес?

  Как се развива в сравнение с ТИМ, с Черепа, със Златев,

 64. 64 Профил на txg42540027
  txg42540027
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#54] от "yanne":

  И защо е олигарх Прокопиев?

 65. 65 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2800 Неутрално

  В предна публикация за атаката срещу Прокопиев проявих съчувствие и разбиране ... за което ми изтриха коментара. Сега само ще слагам (+) или (-)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 66. 66 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#52] от "foxa5":
  "Добре де, след като веднъж съда го е оправдал, колко пъти според вас трябва да бъде разследван. Далеч съм от мисълта че всичко е цветя и рози при Прокопиев, и да, малко смърди около Каолин, ама има закони, има давност и т.н. В този ред на мисли защо не се интересувате за КТБ, за булгартабак - там има очевадни нарушения и корупция. Странно гласоподавателите на Герб не ги виждате тези неща."
  Нека бъдем прецизни в интерпретиране на казаното. Съдът, НЕ е оправдал Прокопиев/та той не е бил съдебно обвинен/. Просто Филчев тогава явно е имал своите основания и е сезирал съответните органи заради приватизацията на Каолин. И още нещо, ако изобщо се стигне до промяна на зкона за давността около спорни приватизационни сделки, то трябва да има достатъчно депутати-поне 160 и то в бавния вариант ,за да се промени закон в Конституцията. Само тогава, Прокопиев може да има проблем по казуса.
  Този тип бизнесмени боравят с много пари, капитали и пр., по начин който често е само на ръба на закона.
  А за КТБ забрави. Подобно банково бедствие застрашило националната сигурност няма да бъде разгадано в това столетие.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 67. 67 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Иво го казва ясно и простичко: ПРОМЯНА НА МОДЕЛА

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 68. 68 Профил на matematika
  matematika
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Иво Прокопиев плати по 150 лв за декар за нивите ни във Вятовското землище, където е мината на Каолин. По това време за декар в същото -вятовското землище беше максимум 60 лв. Моя братовчедка съжаляваше, че са нямали ниви на същото място. Малко са бизнесмените от това време- около 2000-та година (може и края на 90-те да е било ), които да са били толкова почтени.

 69. 69 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  В предна публикация за атаката срещу Прокопиев проявих съчувствие и разбиране ... за което ми изтриха коментара. Сега само ще слагам (+) или (-)
  —цитат от коментар 65 на dark'star


  хаха...което само доказва старата максима, че няма ненаказано добро. Не се коси, сигурно си имат норма за бройка изтрити коментари, аз отдавна спрях да се впечатлявам за техните си правила. Сега, като ми изтрият коментара-ще са прави, защото не съм по темата. Жив и здрав!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 70. 70 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 955 Неутрално

  И защо не кажете имената на тримата,УВАЖАЕМИ и честен бизнесмен Иво Прокопиев.
  —цитат от коментар 19 на mentra65

  Няма нужда от имена, когато килограмите говорят - тримата шишковци.

 71. 71 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#56] от "bgkurshum":
  "Запорът на активи не е арест на бизнеса на търговско дружество и не засяга дейността му, както се опитва да внуши Прокопи. Мярката ограничава (донякъде) възможността за
  безкрайни прехвърляния на собствеността, с които се заличават следите към престъпления."
  Светът на капитала ми е чужд и непонятен. Но е винаги добре човек да понаучи нещичко, за обща култура. Така че, благодаря.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 72. 72 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3139 Весело

  До коментар [#57] от "foxa5":

  Ааа,щом ви успокоява определението...,между другото Прокопи не е политик....директно.Но,няма да си изкривите душата,като кажете че не стои поне зад два политически проекта-Дай,България и ДСБ!

 73. 73 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#26] от "BG Territory":

  Бъркаш - Плевналиев ги закръгли на 33! Впрочем, има прекрасна статия на Иво Беров баш по тия уйдурми.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 74. 74 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3139 Весело

  До коментар [#62] от "ck2013":

  Мхм-олигарх е само,ако е от противниковия кръг.Ако е от вашия е честен бизнесмен с интереси в политиката,бизнеса,енергетиката,медиите,финансите....Какъвто е Прокопи или Сашо Дончев,или Огнян Донев,еле пък Цветан Василев...

 75. 75 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3139 Весело

  До коментар [#63] от "1107a":

  Смешни сте...Дали знаете колко ВЕИ има Прокопиев,и за колко продава ток на НЕК и на всички нас?!А Каолин на кого продава?!

 76. 76 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3139 Весело

  До коментар [#67] от "neut":

  Модела иска партия,която да има електорат.Там Прокопи не успява...Няма и да успее.

 77. 77 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3139 Весело

  До коментар [#68] от "matematika":

  Хубав човек....И циганите в Пазарджик казват така за Пеевски..

 78. 78 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#57] от "foxa5":Ааа,щом ви успокоява определението...,между другото Прокопи не е политик....директно.Но,няма да си изкривите душата,като кажете че не стои поне зад два политически проекта-Дай,България и ДСБ!
  —цитат от коментар 72 на yanne


  Дори и така да е, вие също не би трябвало да си кривите душата - да не би ДСБ или ДаБГ да са във властта, за да може чрез тях да папа от властта. Друго може да се каже за Пеевски, нали?

 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Кажи нещо за Каолин? Кажи как забогатя?
  —цитат от коментар 12 на Иван Иванов  За Каолин, питай мен .
  Костов му подари Каолин, след това ограби " Белене ", след това оргаби КТБ, а днес продължава да граби и " Южен поток ", който уж отиде в историята ...
  Костов може да си позволи безнаказано всичко това, защото Пеевски и Цацаров са на негово подчинение - директно, въпреки титаничните усилия на премиера да работи за благото на българския народ и да ни изтегли от лапите на Кремъл !
  Други въпроси ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#17] от "BG Territory":Костов само им подари огромни материални активи.И на тримцата...
  —цитат от коментар 25 на yanne
  " И на тримцата ... "
  И какво е дал Костов на тримата - Боко Боклука, Дебелото парче сланина и Цацаров ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3273 Неутрално

  Трудно ми е да взема отношение по въпроси от икономическо и законово естество след четвърт век отсъствие от България.
  Обаче, признавам заслугата на И.Прокопиев в създаването и просперирането на една качествена медия( добър тим от млади и ентусиазиран журналисти, оперативна реакция на важни събития и не на последно място нашия форум).
  п.п.Ще си спестя ...доброжелателните критики за по-добри времена.

 82. 82 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ... прокопиев е най-обикновен мародер... с уж "човешко лице"... камунизин. (точка)

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 83. 83 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  “Тя е държавата на трима души, които решават кое е законно, кой е прав и кой да бъде ударен. “
  Кои са тримата? Единият сигурно е прас. А другите двама?

  Мърфи е оптимист!
 84. 84 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 878 Весело

  До коментар [#62] от "ck2013":Мхм-олигарх е само,ако е от противниковия кръг.Ако е от вашия е честен бизнесмен с интереси в политиката,бизнеса,енергетиката,медиите,финансите....Какъвто е Прокопи или Сашо Дончев,или Огнян Донев,еле пък Цветан Василев...
  —цитат от коментар 74 на yanne


  яне няма смисъл, трудно е :). нищо пробвай с нещо по лесно като да милиционер.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 85. 85 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  Не че ми пука особено за Прокопиев, ама не мога да разбера след като има скорошно крупно престъпление от финансов характер ( КТБ ) и разследване по него, защо се захващат със сделки станали преди 18-20 годинки за несравнимо по-малко парички? Не искам да търся под вола теле, нито си мисля че Прокопиев е чист като сълза, но тази загадъчност около КОНПИ, неясните методики които органът използва и прочее са ми малко съмнителни.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 86. 86 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Между тебе и Пеевски няма много разлика. Медиини олигарси.
  —цитат от коментар 3 на Иван Иванов


  Ми, Баце и Цацата що не впрегнат КОНПИ да подкара Пеевски? Логично, нали? ;)

 87. 87 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 878 Весело

  Светът на капитала ми е чужд и непонятен. Но е винаги добре човек да понаучи нещичко, за обща култура. Така че, благодаря.
  —цитат от коментар 71 на Kami


  кати на теб много нещата са ти чужди. просто няма смисъл да ти се обяснява ходи в някои друг форум където няма да ти трият постовете. прекалено много време съм изгубил да споря с такива като теб и практиката показва че само си губя времето, проблемите са на генетична основа.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 88. 88 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  [quote#45:"foxa5"][/quote]


  " Това дори и във вашата партия не вярвам да го вярвате . "


  Трябва да уточняваш, коя тяхна партия имаш предвид - старата БКП, или новата ГЕРБ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 89. 89 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 768 Весело

  Вставай страна огормная,
  вставай на смертньì бой
  с фашисткой силой темную
  с проклятую ордой...

  Говорит Прокопиев!
  Всичкото синьо смърф дружно и под строй да се включи в оплюването...
  Еманацията на целогодишното оплюване на държавните институции!
  Кулминацията настъпи СЕГА! (В петък вечер, безалтернативно!)
  И тя трябва да бъде в полза на един човек (от снимката, за заспалите)!
  Иначе - медията е свободна, ама е частна и се ползува според желанията на частника, това е...

  ПП: Ирония на историята, батка.. Сините комсомолци ще бранят червените комсомолци...
  А, да не забравите - утре статия от Петя!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 90. 90 Профил на gogata1955
  gogata1955
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#68] от "matematika":

  150 лв за декар - охарчил се завалията! Жив да го оплачеш.

 91. 91 Профил на futurika
  futurika
  Рейтинг: 442 Гневно

  Ами, да, просто тримата от запаса на Доган, ака Москва, както аз си ги наричам, с всички сили се стремят да превърнат държавата в бухалка срещу неудобни, другомислещи и истински опзиционно настроени и активни субекти, бизнеси и организации и да установят безотточен и безотчетен олигархичен псевдо-капитализъм на територията на България. Само са за европейските и други международни съдилища и комисии. Глупави са, нагли и самозабравили се, но и материалът е виновен. Много виновен.

 92. 92 Профил на gogata1955
  gogata1955
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Много от коментаторите забравят, че 10 ноември отдавна отмина. Погледнете площадите, някой да скача че не е "червен"? Да, комунизмът си отиде , но малцина спят спокойно. Идва време разделно, това го усеща Прокопи, но малко късно. Auri sacra fames.Алчността е смъртен грях, Прокопи, погубва душите на грешниците.

 93. 93 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  г-н Прокопиев тази комисия и да има критерии по които да работи няма да ги спазва както не спазват законът всички други Държавни институции, защото са на ръчно управление от тройната дебела Ламя образът на действащата ДС. Мисля, че Огнян Стефанов е прав да се обедините и съберете всички като Огнян Донев, Гебрев, Вие въобще всички ударени от това престъпно управление в полза на Русия и да поведете хората за да ги изметем от властта. Дерибействат на всякъде, слухтят с новата техника за подслушване и следене и създават компромати за да може Сталинската прокуратура да действа като бухалка върху всеки и малък и голям бизнес както и отделни хора пречещи им с публичното изказване на истината. Както Вие го изпитвате така и аз на собствен гръб. Трябва обединение и според скромното ми мнение.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 94. 94 Профил на Aham Brahmasmi
  Aham Brahmasmi
  Рейтинг: 225 Неутрално
 95. 95 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Любопитно

  До коментар [#91] от "futurika":

  Какво точно означава "безотточен" капитализъм?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 96. 96 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2672 Неутрално

  До коментар [#3] от "Иван Иванов":До коментар [#10] от "yanne":Между Прокопиев и Пеевски няма нищо общо, както и между медиите им.Открай време Прокопиев е радетел за съдебна реформа: нещо, което много малко бизнесмени в България искат. Пеевски е задкулисен образ, който се опитва да я осуети.Същото се отнася и до медиите им. Макар и журналистите на Дневник да губят грамотността си, то нивото на професионализъм и коректност е около 300 нива над това на Блиц, където няма абсолютно никакво зачитане на журналистическия кодекс. Само вижте заглавията.
  —цитат от коментар 44 на txg42540027


  със себе си ли се подиграваш или с генетиката

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 97. 97 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2672 Весело

  [quote#50:"foxa5"][/quote]

  ми значи съда е добър и няма нужда от реформа . ама има нужда от реформаторски проекти .. явно наистина сте повярвали в % на Христов , пак Иво

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 98. 98 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 707 Любопитно

  [quote#87:"ck2013"][/quote]

  Не мисля че съм се обърнала към теб с мой коментар. Как си? Но си прав за едно-много неща не са ми ясни. Но за разлика от теб аз осъзнавам това.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 99. 99 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5429 Неутрално

  Слушах интервюто. Прокопиев е напълно прав. Няма значение кой е удареният. Важен е принципът. А Борисов отдавна играе на една врата...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 100. 100 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2672 Весело

  Слушах интервюто. Прокопиев е напълно прав. Няма значение кой е удареният. Важен е принципът. А Борисов отдавна играе на една врата...
  —цитат от коментар 99 на penetrating


  ами щом си го слушал , значи има врата и за даващ интервюта ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK