Европейските ценности на ГЕРБ

4-ото национално събрание на ПП ГЕРБ в Интер Експо Център Бойко Борисов

© Николай Дойчинов

4-ото национално събрание на ПП ГЕРБ в Интер Експо Център Бойко БорисовС интерес четох декларацията за вечна вражда с БСП, приета от ГЕРБ на конгреса им. Даже – няколко пъти четох. И всеки път се препъвах в: "имаме непреодолими различия във визиите си за развитието на България; имаме различни представи за политически морал и ценности".


А се препъвах, тъй като по-нататък не откривах списък, който да ми обясни в какво вярват ГЕРБ, в което не вярват БСП. Има обаче начин да се ориентираме, като започнем с посланието, кодирано в самото име на властващата партия.


"Гражданите за европейско развитие на България" би трябвало, приемаме, да са за европейско развитие на България. "Европейско" включва като минимум: спазване на правила, под които си се подписал, упражнявайки свободната си воля; неприкосновеност на частната собственост – т.е. държавата да не може да ти заграби бизнеса; подкрепа за свободата на медиите, тъй като от триста години в Европа се знае, че свободата на словото е в основата на всички останали свободи – убиваш словото, всичко останало пада.
Да видим в навечерието на прословутото "председателство" как гражданите за европейско развитие на България допринасят за утвърждаването на гореописаните ценности.


Спазване на правилата


В началото на лятото долетя новината, че Европейската комисия е осъдила България за неспазване на правилата. Поела България ангажимент пред своите партньори, че ще пази природата на Калиакра – позволила обаче България на приятели на властта да застроят същата тази природа.


След произнасянето на присъдата България на "гражданите за европейско развитие" категорично отказва да бутне строежите. Напротив: гръмко обявява, че виновни са зелените и че тя, европейска България, няма да се подчини на собствения си ангажимент. Ще плаща неминуемите глоби. Т.е. ние, търпеливите данъкоплатци, които не се перчим с етикета "граждани за европейско развитие", ще плащаме.


Почти веднага след това същото стана с магистрала "Струма". В Брюксел от години отлежават два одобрени варианта, представени от България, за същата. Да, ама днешна – на "гражданите за европейско развитие" – България се отказва от тях и заявява, че ще прави трети вариант, който никой никога не е одобрявал. Същината му е следната: "да направим половин магистрала с парите, отпуснати за цяла; останалото ще откраднем".


После ще има глоби над милиард. Ще ги плащат тия, дето не са откраднали магистралата. Ние сме тия.


Тези неща, слушайте внимателно, тепърва започват. Оня ден целокупният парламент на тайно заседание (т.е. да не гледаме ние, които им плащаме заплатите, как си ги изработват) решава да не реформира БЕХ така, както се иска от Европейската комисия в ролята й на пазител на правилата. Напротив, нашите представители решават да плащат (т.е. ние да плащаме) глоби завинаги, започвайки с едни 330 милиона евро. За да може БЕХ да продължава да работи за едни техни приятели.


Мотивацията на нашите представители в парламента била: защита на националните интереси. Кой ги заплашва? Митичният Брюксел. Защо? Защото иска да спазваме правилата, приети – съвсем доброволно – от всички страни членки.


И така: щом Брюксел заплашва националните интереси, значи Европейският съюз е врагът. Няма друго логично обяснение.


Частна собственост


Частната собственост е вградена в самата основа на онова, което наричаме Европа. Тя, собствеността, стимулира хората да произвеждат и да не се лашкат по крайни политически програми, които биха поставили собствеността им под въпрос. Затова собствеността се охранява – за да работят хората и да не клатят стабилността.


Охранява се, но не и от "гражданите за европейско развитие на България".


Тия "граждани" се научиха да превземат бизнесите на хората още миналия път, когато бяха на власт. Сега се опитват да завземат такива големи бизнеси, та на останалите да е ясно – като дойде местният "гражданин за европейско развитие" и ти поиска 40 процента от бизнеса, да му го дадеш.


Докато един министър ни уверяваше, че ще си плащаме глобите за Калиакра и за магистрала "Струма", за да могат техни приятели да продължават да нарушават правилата – друг министър се запретна да заграбва частна собственост. Мобилизирайки целия държавен ресурс, "гражданите за европейско развитие" се опитаха да направят, както правят в Централна Азия: да превземат, изскачайки от засада, военните заводи "Дунарит" и "Емко".


Засега не им се получи – стигнаха единствено до онова реми, при което главният "гражданин за европейско развитие" казва на потърпевшия: "Добре, де. Дай тука едни 6 милиона и ще те оставим на мира, от нас да мине..."


Но пък "гражданите за европейско развитие" не спряха дотук. Какво са шест милиона? Решиха да променят самата конституция така, че да обявят частната собственост за престъпление. И държавната – за благо. С което да се подготвят за някоя бъдеща тъмна нощ, под прикритието на която да национализират – т.е. вземат за себе си – цялата частна собственост по модела на 1947 година.


Свобода на словото


Томас Джферсън, един от основателите на САЩ, ни е оставил следната мисъл: "Ако аз трябваше да решавам дали да имаме правителство, но да нямаме вестници, или да имаме вестници, но да нямаме правителство – нямаше да се поколебая да избера второто."


Свободата на словото е базисна ценност. Без тази свобода не може да има никакви други. Под окуражаващия поглед на гражданите за европейско развитие обаче все по-често на екрана на телевизора виждаме стол, опразнен от някой водещ на полемично предаване. Съвършено открит е натискът срещу независимите от властта издания на "Икономедиа". Властта открито окуражава доминацията на антимедии, в които вместо информация се подава пропаганда, вместо обективни факти – очевидни лъжи, и вместо осведомяване на данъкоплатеца за делата на правителството – публикуване на списъци с "врагове" на същото това правителство.


А после – защо Буркина Фасо (която не е дори близо до Европа) е по-напред от европейска България по отношение на независимостта на медиите...


Тези неща са очевидни. Да навлезем малко по-надълбоко, за да видим върху какви основи са поставени описаните горе ценности; и какво се случва с тези основи.


Най-лесно тези основи виждаме в Декларацията на независимостта от 1776 година: "Приемаме следните истини за очевидни: че всички хора са създадени равни от своя Създател... който ги е надарил с неотменими права, между които са (правата на) Живот, Свобода и преследване на Щастие..."


По отношение на "Живот" нещата засега не са окончателно катастрофирали, освен два-три крайно съмнителни инфаркта на видни деятели. По отношение на "Свобода" – в декларацията иде реч преди всичко за това властта да не може да ти отнема физическата свобода, като те тикне в дранголника например. Има категория хора (Манол Глишев, Асен Генов), които редовно прекарват по някой и друг ден в предварителния арест на някое РПУ. Засега това не е правило, но като се има предвид мащабната конспирация, обрисувана от премиера Борисов по повод открадването на шепа павета от булевард "Дондуков" – не би било чудно в близките дни да видим арести по списъци на заподозрените. Тъкмо няма да пречат с присъствието си по време на председателството.


В индиректен план натискът на властта да ограничи финансирането на извънпарламентарните партии очевидно е поредната свобода, която ни се отнема – свободата да бъдем представени там, където се вземат решенията.


А какво да кажем за планираните промени в стратегията за национална сигурност, в която пише: Опитите за възпрепятстване реализацията на стратегически транспортни и енергийни проекти увреждат интересите на държавата.


Значи така... аз всячески се опитвам да възпрепятствам АЕЦ "Белене" например, както и строителството на половин магистрала "Струма". Следователно съм за дранголника, нали така, драги граждани за европейско развитие?


Какво ли накрая мислят драгите граждани за европейско развитие за правото да си постигаме Щастието? Всъщност, въпросът е нелегитимен, ако е отнесен към тях. Те не биха го разбрали. Всеки европейски философ обаче от последните два века би казал, че отговорът е очевиден. В едно общество, в което ти заплашват собствеността, отнемат свободата на словото, публикуват списъци с врагове, в което единственото правило е, че силният в винаги прав – в такова общество няма и не може да има основания за постигането на щастие.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3385 Неутрално

  Не те чета Дайна! Мразя полит-пропагандата от татово време още, а ти даже не си добър в това!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3838 Гневно

  Цени , данъци, калъчка,
  Тъй ГЕРБ
  раята ежедневно
  бръчка !
  Законите са
  леваци !
  Не за шишковци,
  фуражки и мутраци !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  Може би ГЕРБ се нуждаят от още критика и анализи, предвид че все още печелят изборите, но аз мисля, че много, включително и техни подръжници вече знаят каквото е необходимо и понеже, поне от тези, които влизат в парламента, никой не е алтернатива, остава въпроса да започне да се работи за такава.
  Иначе, ако продължаваме да заклеймяваме ГЕРБ излиза, че работим или за НЕ гласуване, което означава затвърждаване на настоящото статукво или за БСП, като партия "печелща второто място, за "вечните", както ги правим пак ние "балалнсьори' дето обичат да раздават порциите и разни дебили от типа на нашенските националисти.

 4. 4 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Аман от такива анализатори, дето не разбирали, ама коментират!
  Истината Дайнов е,че ГЕРБ се държат за ЕС, а твоите ги държат от Кремъл!
  Пък ти си разсъждавай, не пречиш!
  Очаквам и есе на тема„Защо БСП са русофили”!

 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3579 Весело

  Дайнов има обсесия със списъци, арести и дранголници.
  Но ние какво сме направили, за да ни занимавате с тях?
  Последната му читава статия беше за соларните панели в двора. Оттам насетне плява.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Отново някакви напъни от страна на Дайнов, но истината е, че Герб засега нямат политическа алтернатива. Защо се стигна дотам един Пожарникар да стане незаменим да го каже той, все пак той се правеше на профет сред онази групичка нищоправещи, които се именуват десни у нас.

 7. 7 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1213 Разстроено

  Ето защо държавата ни е на това дередже. Акъл ни дава преподавател от института по история на БКП. ШЪ СЪ ОПРАИМ , ама друг път.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 8. 8 Профил на KA2
  KA2
  Рейтинг: 3381 Неутрално

  Харесваме парите от ЕС , НО не харесваме правилата на ЕС . Интересно как ли ще обърнат палачинката след 2020г. Това ли е краят ?

 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3579 Весело

  Ето защо държавата ни е на това дередже. Акъл ни дава преподавател от института по история на БКП. ШЪ СЪ ОПРАИМ , ама друг път.
  —цитат от коментар 7 на todor._89


  Ти пък! Даденият акъл не е като взетия. В случая с любезния списувател Дайнов, слава Богу, бих добавила.

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3455 Неутрално

  Дайнов е относително смислен в критикуването и съвсем го няма в градивните предложения. Да му задам въпрос: Дайнов, тебе като мислене кой те представя в парламента?

  Еретик
 11. 11 Профил на KA2
  KA2
  Рейтинг: 3381 Неутрално

  До коментар [#9] от "dogwoman":

  Проблема е в друго.Нашенеца определя , дали един или друг анализатор за добър или лош според политическите си пристрастия. Приема някаква идея или не , според емоционална привързаност , но обективната истина не е винаги в емоцията. Та не е лошо да се вслушваме и в гласове които не харесваме.

 12. 12 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1213 Гневно

  До коментар [#9] от "dogwoman":

  Да де , но нали знаеш , че 80-те% приемат всичко написано за "чиста монета". Отгоре на това този същия оформя мирогледа на децата ни като преподавател/

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8614 Неутрално

  То на ГЕРБ само името им европейско.

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  До коментар [#12] от "todor._89":

  ами ти защоси си пратил децата при него ? учи си ги в Симеоново !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  ГЕРБ нямат ценности. Все пак това е мутренска групировка със силен селски субстрат.

 16. 16 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Не те чета Дайна! Мразя полит-пропагандата от татово време още, а ти даже не си добър в това!
  —цитат от коментар 1 на lz2

  Ами като не четеш и не коментирай, бе, чукча. Тук в тоя форум отдолу се коментира написаното по-горе.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 17. 17 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1213 Весело

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете извинявай , не прецених ,че ще го приемеш толкова лично.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 18. 18 Профил на KA2
  KA2
  Рейтинг: 3381 Неутрално

  До коментар [#16] от "virtual brain":

  Чукча си ти"гражданин за европейско развитие". Правилата на ЕС са приети и трябва да се спазват. Или не го пише в статията.

 19. 19 Профил на KA2
  KA2
  Рейтинг: 3381 Неутрално

  До коментар [#16] от "virtual brain":

  Извинявай , за пост едно се отнася.

 20. 20 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  "имаме непреодолими различия във визиите си ..."

  И аз с аспирантите на ЦК.
  И с клекнали снимки.

  Жалко, че в списъка с новини на Дневник не се показва автора. Изобщо нямаше да отворя материала. Със здраве.

 21. 21 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 10777 Неутрално

  Какво друго може да роди един комунистически мозък като дайнов, защото при комунистите нямаше да може да погледне встрани, а не да пише против властта, щеше да пътува към Скравена или Белене. И не е обективен.

 22. 22 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Добре ги е изтипосал Дайнов, но какво от това? Докогато на данъкоплатците не ни дреме, че ни бъркат в джоба, и каквото вземат от нас отива в едни други джобове, ще е така!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 23. 23 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#12] от "todor._89":

  Айде да се разберем нещо. Когато прочетете толкова книги (любовните романи и криминалетата не се броят) колкото е прочел Дайнов, тогава да се изказвате за възгледите му. Иначе става малко нещо като "чукча писател"

 24. 24 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#18] от "ka2":

  Ама се изпляска)

 25. 25 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Пред Европа се представят като Граждани за европейско развитие. Пред Русия са Граждани за евразийско развитие. Евопа дава парички, Русия предлага корупционни схеми. Народа плаща, обясненията ги прави отдел Пропаганда срещу правото да придобие чийто бизнес си поиска и да разпределя плячката.

 26. 26 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 672 Любопитно

  "Какво ли накрая мислят драгите граждани за европейско развитие за правото да си постигаме Щастието? Всъщност, въпросът е нелегитимен, ако е отнесен към тях. Те не биха го разбрали."
  Аааа, Дайнов , не си прав. Разбират те гербаджиите щастието , много добре разбират. Само трябва малко по-образно да им се обясни. Какво е това щастие ли? Ами много просто. Суджук - 4 тона. Ако не го плащаш и не те олепят. То , за какво са гербаджии, точно за да не плащат и да не ги олепят.

 27. 27 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1213 Весело

  До коментар [#23] от "George Svinarov":


  До коментар [#12] от "todor._89":Айде да се разберем нещо. Когато прочетете толкова книги (любовните романи и криминалетата не се броят) колкото е прочел Дайнов, тогава да се изказвате за възгледите му. Иначе става малко нещо като "чукча писател"
  —цитат от коментар 23 на George Svinarov


  Айде сега да се разберем нещо. Най-вероятно и Адолф е прочел повече книги от мене , но това не означава , че възгледите му са социално приемливи.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 28. 28 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  Добре че ги редуват тука Смилов и дружката на Сергей другаря Дайнов иначе ще умрат от глад , утре кой е на ред да ни поучава сигурно ще е Слатински или Петя

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#27] от "todor._89":

  Дали? Вие даже не знаете възгледите му. Знаете това, което антифашистката пропаганда Ви е разказала. Разкажете ми например защо толкова се е бързало с Нюрнбергския процес. Разкажете ми например откъде е дошла тази омраза към Евреите. Разкажете ми за "лотарията" зелена карта и приликите и разликите и с евгенетиката. "Социално неприемливи". За кой социум говорите? И кой сте Вие да съдите? Социално приемливо ли е 1 мъж да има 20 съпруги? Социално приемлив ли е минижупа? А бурката? А социално приемливо ли е 3 ма мъже да се оженят за 1 жена?

 31. 31 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1213 Весело

  До коментар [#30] от "George Svinarov":


  До коментар [#27] от "todor._89":Дали? Вие даже не знаете възгледите му. Знаете това, което антифашистката пропаганда Ви е разказала. Разкажете ми например защо толкова се е бързало с Нюрнбергския процес. Разкажете ми например откъде е дошла тази омраза към Евреите. Разкажете ми за "лотарията" зелена карта и приликите и разликите и с евгенетиката. "Социално неприемливи". За кой социум говорите? И кой сте Вие да съдите? Социално приемливо ли е 1 мъж да има 20 съпруги? Социално приемлив ли е минижупа? А бурката? А социално приемливо ли е 3 ма мъже да се оженят за 1 жена?
  —цитат от коментар 30 на George Svinarov


  Леко , леко... Много навътре го прие. Ше скъсаш некой менискус у "компютъра".

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 32. 32 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Стига глупости бе , Дайнов!

 33. 33 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#31] от "todor._89":

  Да, винаги съм приемал навътре агресивното невежество. Напоследък ни залива отвсякъде. Хора, заучили няколко популярни "истини" и папагалстващи наляво и надясно и раздавайки присъди.
  Дайнов, за разлика от Вас е човек търсещ отговорите. Затова и е прочел толкова книги.

 34. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3579 Неутрално

  До коментар [#11] от "ka2":

  Много ти се моля, с ръка на сърцето да ми посочиш какво ново и интересно научи от този текст на Дайнов. Ама честно!

  Доброто е заразно
 35. 35 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1160 Весело

  До коментар [#34] от "dogwoman":
  Че е сварил ракията и вече я е пробвал

 36. 36 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Ето защо държавата ни е на това дередже. Акъл ни дава преподавател от института по история на БКП. ШЪ СЪ ОПРАИМ , ама друг път.
  —цитат от коментар 7 на todor._89


  Виж,съвсем друго е акъл да ни дава д-р Борисов https://www.youtube.com/watch?v=RRV7t1sdExg

 37. 37 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 3231 Неутрално

  Фантасмагориите на Дайнов...смукал си е палеца докато пише...и според мен нищо ново...

 38. 38 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Виж,съвсем друго е акъл да ни дава д-р Борисов https://www.youtube.com/watch?v=RRV7t1sdExg
  —цитат от коментар 36 на registriran


  Па ти си мно'о убав!;)
  Ми Вожда си призна, че нищо не знае. Ранил е прасета, след това, следвайки мечтите си е кандидатствал в шкплата на ДС - Симеоново, ама разбрал, че призванието му е, да стане пожарникар, като татко! И след това, знаеш, станал бизнесмен, кмет и родоначалник на граждани, щото му омръзнало да е селянче от град Банкя!

 39. 39 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1213 Весело

  До коментар [#33] от "George Svinarov":


  До коментар [#31] от "todor._89":Да, винаги съм приемал навътре агресивното невежество. Напоследък ни залива отвсякъде. Хора, заучили няколко популярни "истини" и папагалстващи наляво и надясно и раздавайки присъди.Дайнов, за разлика от Вас е човек търсещ отговорите. Затова и е прочел толкова книги.
  —цитат от коментар 33 на George Svinarov


  Количеството прочетени книги не са мярка за човешките качества на даден индивид. А колкото до агресивното невежество , благодря . Тъкмо се чудех за подходящ епитет за коментарите ти.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 40. 40 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 696 Весело

  Единствената причина да се намеся е явлението Г. Свинаров... Жоре, умирам да науча колко книги е прочел??? Кажи точното число, или поне приблизително???

  roo
 41. 41 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#4] от "ralita68":

  Я пак, я пак. Кой от изброените факти тълкувате като държане за ЕС? Източването на евро средства ли?

  "Я з москалями не балакаю!"
 42. 42 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#5] от "dogwoman":

  Нещо по фактите ще джафнеш ли? Не, че партията не е права, дори когато съгреши. Но така, само да ни разсмееш, питам.

  "Я з москалями не балакаю!"
 43. 43 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#37] от "BGman1":

  Ама не смееш да се пуснеш по изброените факти с оборване, щото ще ти съдерат панталонките и ще лъсне каквото има отдолу.

  "Я з москалями не балакаю!"
 44. 44 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#28] от "Гаргамел":

  Абе ти прочети написаното, па после викай, че ти е хубаво Пеевски да ви яха. Ние ще ви повярваме.

  "Я з москалями не балакаю!"
 45. 45 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#29] от "hasmokar":

  Това нещо като опит за шега ли е?

  "Я з москалями не балакаю!"
 46. 46 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 696 Весело

  Стрезов сапри се ве?! Тук само маниакални ли пописват? По полека, ще си потрошиш киборда???

  roo
 47. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  До коментар [#30] от "George Svinarov":
  —цитат от коментар 31 на todor._89


  "...Леко , леко... Много навътре го прие. Ше скъсаш некой менискус у "компютъра"...."

  Извинявай, с какво от написаното неси съгласен?
  Страната ни я заобикалят европейските фирми, и Борисов търси разни пишман инвеститори от Русия, Китай, СА.
  Онази велика ПАТКА, ангелковата все ми търси туристи от екзотични страни, като СА, Индия, Китай, а игнорира най-важния пазар - европейския.
  Заради мошеничествата на държавната БЕХ страната ни ще плаща 330 млн евро! Алоу, има ли човек, който да оправдава ГЕРБ за това, и да не е ДЕБИЛ? Или сбъркан?

 48. 48 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2023 Весело

  Ето защо държавата ни е на това дередже. Акъл ни дава преподавател от института по история на БКП. ШЪ СЪ ОПРАИМ , ама друг път.
  —цитат от коментар 7 на todor._89


  Друго си е да ти подрежда живота докторант по пожарникарство от школата в Симеоново.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 49. 49 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1213 Весело

  До коментар [#47] от "historama":


  До коментар [#48] от "7777":

  Изказах лично мнение за индивида написал тази статия. На тези които са се почувствали засегнати поднасям искренни извинения.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 50. 50 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#39] от "todor._89":

  "Количеството прочетени книги не са мярка за човешките качества на даден индивид. А колкото до агресивното невежество , благодря . Тъкмо се чудех за подходящ епитет за коментарите ти."

  За съжаление сте прав само наполовина. Многото прочетени книги не са гаранция за богата култура. Малкото прочетени книги обаче са абсолютна гаранция за душевна бедност. И както сам отбелязвате, чуденето за походящ епитет (не че" агресивно невежество" е епитет) напълно илюстрира бедността на изразните Ви средства. А това абсолютно потвърждава неслучайното ми предположение за малкото прочетени книги от Ваша страна.
  По отношение на "агресивното". Даването на оценки за чужди визии от хора които не притежават собствени гледни точки е много типично за налагане на мнение по метода "който вука най силно е прав". За съжаление тезата Ви е доста празна откъм доводи.

 51. 51 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1213 Весело

  До коментар [#50] от "George Svinarov":
  Извинявай ! Щом се обичате толкова с Дайнов , вземете се. Кой съм аз да заставам на пътя на любовта.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 52. 52 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 708 Весело

  гледам поне 80% от коментарите нямат нищо общо с темата. та реших да попитам все пак дали някои има някакви аргументи срещу това което е написано в статията?
  аз лично не мога да не се съглася с констатациите :)

 53. 53 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2023 Весело

  До коментар [#49] от "todor._89":

  Не сме засегнати, Тодоре. Смеем ти се. Няма нужда от "искренНите" ти извиненеия. Много сте сладки, като почнете да се хвърляте на амбразурата. Дайнов - от интитута по история на БКП, ама скачате, като че ли ви клати стабилността и изравя паветата.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 54. 54 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2023 Весело

  гледам поне 80% от коментарите нямат нищо общо с темата. та реших да попитам все пак дали някои има някакви аргументи срещу това което е написано в статията? аз лично не мога да не се съглася с констатациите :)
  —цитат от коментар 52 на ck2013


  Абсолютно вярно е написаното в статията.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 55. 55 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#53] от "7777":

  И на тебе да ти се обясня. Ниъде не съм казал , че написаното от Дайнов не е вярно на 90+%( има предозиране при "свобода на словото " и "живот"). Това , че не харесвам индивида ползвал всевъзможни облаги на комунистическия режим не означава ,че ми харесва на чело на държавата да е необразован примат.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 56. 56 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2023 Неутрално

  До коментар [#53] от "7777":И на тебе да ти се обясня. Ниъде не съм казал , че написаното от Дайнов не е вярно на 90+%. Това , че не харесвам индивида ползвал всевъзможни облаги на комунистическия режим не означава ,че ми харесва на чело на държавата да е необразован примат.
  —цитат от коментар 55 на todor._89


  В случая, не е ли по-важното, че казва истината? ГЕРБ разграбват по най-мутренския начин. Данъкоплатците плащат. Иначе и аз бих се радвала Бацко да направи една лустрация, ама няма да стане. Дали защото и той се е ползвал от облаги като пазвантин на Тодор Живков?

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 57. 57 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 696 Весело

  Още чакам Жорето да преброи книгите на Дайнов, а после да ги изреди по автор и заглавие... Междувременно дама с цифров ник влиза остро с комичен довод: "Абсолютно вярно е написаното в статията." Баси... И всичко това да браним Ивчето Каолинов??? От амбразура на редут...

  roo
 58. 58 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4568 Весело

  До коментар [#41] от "Инспектор Стрезов":

  ,,Източването на евро средства ли?,,
  Това не е въпрос. Това е лозунг. Въпрос е. Източване евросредства от строежа на магистрали ли?
  Така навремето питаха комунистите и в бившата ДС, Личи си инспекторската закалка на ДС

 59. 59 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4568 Весело

  ,,... неприкосновеност на частната собственост – т.е. държавата да не може да ти заграби бизнеса; подкрепа за свободата на медиите, тъй като от триста години в Европа се знае, че свободата на словото е в основата на всички останали свободи – убиваш словото, всичко останало пада....,,

  Дайнов, расъл по времето на комунистическият режим, ползвал се с пълни шепи от неговите блага като син на комунистическа номенклатура ( баща му главен редактор на в-к ,,Раб. Дело,,), като такъв пратен по комунистическо време да учи в Лондон, да ме учи що е това демокрация, малко множко ми идв нанагорно.

  Дайнов който е кадзал това за Борисов:
  ,,...“Освен ако не хванеш някой хеликоптер да дойдеш в кръчмата в Миндя, ще чакаш, докато се върна в София” – отвърнах. Реши да си спести вертолета и още тогава ми направи добро впечатление, че не пилее с лека ръка парите на данъкоплатците. ...“
  ....
  ,,...Това е Бойко Борисов и затова се радва на огромна подкрепа. При него всичко е ясно и точно, като при герой от каубойските филми. Привлича хората, тъй като никога не го увърта и винаги казва кои са добрите и кои – лошите. И поне изглежда, че знае точно какво върши – поне е първият български премиер, който няма кръжащи около себе си съветници акълодавци. Има си собствен акъл...,,

 60. 60 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4568 Весело

  Та да продължа на тогавашният Дайнов ли да вярвам или на сегашният

 61. 61 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4568 Весело

  До коментар [#56] от "7777":

  ,,....Дали защото и той се е ползвал от облаги като пазвантин на Тодор Живков?..“

  Тва по комунистическо време ли беши, за облагите като пазвантин на Тодор Живков

 62. 62 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4568 Весело

  До коментар [#55] от "todor._89":

  ,,....не означава ,че ми харесва на чело на държавата да е необразован примат....“

  Е ми ко да напраим като от образованите десни и леви примати нема алтернатива на тос ,,необразован“ примат

 63. 63 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4568 Весело

  До коментар [#49] от "todor._89":
  ,,Изказах лично мнение за индивида написал тази статия. На тези които са се почувствали засегнати поднасям искренни извинения.“

  Мен абсолютно не си ме засегнал независимо, че не сме еднакво мислещи и както виждаш, те оценявам подобаващо където трябва с +

 64. 64 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1287 Неутрално

  До коментар [#60] от "сидер":

  Вярванията са характерни за хора, близки до основата на пирамидата на Маслоу. За хора притежаващи собствен светоглед е характерно по скоро да събират различни гледни точки и визии исравнявайки ги да изграждат своя.
  Дайнов (с всичките недоататъци, които така добре изтъквате) е човек, способен да Ви даде нови гледни точки. По простата причина че е насъбрал повече от повечето от нас (Вас).
  Обърнете внимание на следното. Не е нужно да сте съгласен с всяка негова гледна точка,но е хубаво да я имате предвид, за да обогатите собствената си.
  Всеки мислещ човек променя възгледите си. Ако ми кажете, че ценностите ви са останали непроменени през последните 20 години или няма да ви повярвам или ще ви причисля към онези прословути 80%.

 65. 65 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11443 Неутрално

  Добра статия. Дойде денят ГЕРБ вече явно да е срещу ЕС ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 66. 66 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 889 Неутрално

  До коментар [#59] от "сидер":
  ,,...Това е Бойко Борисов и затова се радва на огромна подкрепа. При него всичко е ясно и точно, като при герой от каубойските филми. (на Тарантино ли?) Привлича хората, тъй като никога не го увърта и винаги казва кои са добрите и кои – лошите. ( според чий критерии?) И поне изглежда, че знае точно какво върши ( сутринта казва едно, по обяд друго, а вечер трето и ха разбери какво точно е казал?) – поне е първият български премиер, който няма кръжащи около себе си съветници акълодавци. Има си собствен акъл...,, ( то оставаше и за това да се допитва - тогава какъв "Бат-мен" щеше да бъде?)

 67. 67 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 570 Неутрално

  ...Дайнов, тебе като мислене кой те представя в парламента?
  —цитат от коментар 10 на Костадин Иванов

  Представлява го Станишев от Европарламента. :-) Той е любимецът на Дайнов. Те двамата са от едно котило - на висшата комунистическа номенклатура, а и авторът на статията никога не е пестял суперлативи по негов адрес.

 68. 68 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  Цени , данъци, калъчка,Тъй ГЕРБ раята ежедневнобръчка ! Законите са леваци !Не за шишковци, фуражки и мутраци !!!
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Мноооого си умен , интелигентен дори . Е как бе сенчице моя мила , ненагледна , сътвори туй писание сластно , как ...... генийче мамино сладко , как...... кметче сладострастно !????? .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 69. 69 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  До коментар [#60] от "сидер":Вярванията са характерни за хора, близки до основата на пирамидата на Маслоу. За хора притежаващи собствен светоглед е характерно по скоро да събират различни гледни точки и визии исравнявайки ги да изграждат своя.Дайнов (с всичките недоататъци, които така добре изтъквате) е човек, способен да Ви даде нови гледни точки. По простата причина че е насъбрал повече от повечето от нас (Вас).Обърнете внимание на следното. Не е нужно да сте съгласен с всяка негова гледна точка,но е хубаво да я имате предвид, за да обогатите собствената си.Всеки мислещ човек променя възгледите си. Ако ми кажете, че ценностите ви са останали непроменени през последните 20 години или няма да ви повярвам или ще ви причисля към онези прословути 80%.
  —цитат от коментар 64 на George Svinarov


  Те от една страна 80%-те закостеняват като характер и личност още на 15г, и после просто стареят и дебелеят, без да са натрупали допълнителен капацитет като емоционални структури и функции. Затова за тях почти няма разлика между "факт" и "слух"--като психическо развитие са останали завинаги в 7-ми или 8-ми клас.
  Съответно затова и им се струва че да проявиш уважение е "слабост" и "подлизурство", а да бъдеш нагъл е "сила" и "власт".

  А това за мненията им че не се променят--те се променят непрекъснато, според както се променят пропагандните линии в любимите им ежедневници и телевизии, и съответно в техните приятелски кръгове, накратко според модата--просто те всеки даден момент така редактират своето минало, че да излезе че "винаги са вярвали в това".

  Както пише граф Толстой в началото на Анна Каренина:
  "И въпреки че нито науката, нито изкуството, нито политиката всъщност го интересуваха, той твърдо се придържаше към ония възгледи върху всички тия неща, към които се придържаше мнозинството и неговият вестник, и ги променяше само когато мнозинството ги променяше или, по-точно казано, не ги променяше, а самите те се променяха незабелязано в него.
  Степан Аркадич не избираше нито насоките, нито възгледите, а тия насоки и възгледи сами идваха при него, също както не избираше модела на шапката или сюртука, а вземаше ония, които се носят. А поради необходимостта от някаква дейност на мисълта, която обикновено се развива в годините на зрелостта, за него беше също така необходимо да има възгледи, както да има шапка, понеже живееше в известно общество."
  https://chitanka.info/book/3066-ana-karenina

  (А за пирамидата на Маслоу, Хлябоу, и Саламоу, колега, поне им слагайте линкове, да вземат да цъкнат от любопитство)

 70. 70 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  "Шепа павета"!? Баси шепите е извадил херцог Миндя! От глад ще да е.

 71. 71 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2671 Весело

  Няма по-голямо унижение за един бард на революцията, за един стожер на републиката и за един трегер на демокрацията от това един пожарникаро-мутро-простак да му бъде премиер. Трети мандат.

 72. 72 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3564 Неутрално

  :Много ти се моля, с ръка на сърцето да ми посочиш какво ново и интересно научи от този текст на Дайнов. Ама честно!
  —цитат от коментар 34 на dogwoman

  Хайде да дадеш поне една критика по същество на текста, ама честно!

 73. 73 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3564 Неутрално

  :Я пак, я пак. Кой от изброените факти тълкувате като държане за ЕС? Източването на евро средства ли?
  —цитат от коментар 41 на Инспектор Стрезов

  Да, "кохезия" е любима думичка на Бойко и запазването на кохезията е един от приоритетите му за Председателството. Сам го каза.

 74. 74 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 3579 Весело

  [quote#72:"Fiji"][/quote]

  Критика на този текст? Ти се шегуваш. Че в него са само глупости. Този текст от Дайнов го чета от поне пет години. Вече мога сама да му ги пиша.

  Доброто е заразно
 75. 75 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3564 Неутрално

  [/quote]Критика на този текст? Ти се шегуваш. Че в него са само глупости. Този текст от Дайнов го чета от поне пет години. Вече мога сама да му ги пиша.
  —цитат от коментар 74 на dogwoman

  Ами хайде, напиши! Ще ми е интересно да го прочета.

 76. 76 Профил на Antonio
  Antonio
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Проблема на България е прост и ясен и се намира точно в центъра, пред погледа на всички! Какъвто и анализ да прочета, той се отнася или само за лявото или само за дясното.
  Има ли олигархия? Има!
  Проникнала ли е в законодателна, изпълнителна, съдебна власт и медии? ДА!
  Айде сега просто влезте и прочетете внимателно, какво представлява олигархията и как функционира. Що е то олигархичен режим на управление?
  Олигархията не я вълнува ляво или дясно!
  Факта, че не съществува политическо решение за справяне с олигархията е достатъчно красноречив. Спора между ляво и дясно може да вълнува народа, но за олигархията е абсолютно без значение. Лостовете на управление които държи олигархията, просто са недостъпни за която и да е политическа формация в настоящето и бъдещето.
  Колкото и да е "начетен" Дайнов и всичките като него и срещу него, си остават единствено глашатаи. Обобщават фактите и проблемите видни за всеки, без да предлагат решение или поне да се опитат за момент да излезнат от "начетената" си матрица и да акценират конкретно върху истинкият проблем. Именно убедеността на всеки къде са проблемите е силата на олигархичните режими. Всеобщото неосъзнаване, че всяко действие е в тяхна полза. Нито едно европейско законодателство не разполага с инструменти за борба с олигархиите. Колкото и висши магистрати да бъдат уличени и осъдени в корупция, резултат няма да има. Те за това са там, защото са бушони! Тези които ще ги заменят, ще са отново продиктувани от олигархията, защото лостовете са в нея. Лостовете за контрол на органа избиращ магистратите, също е техен.
  На практика единствения начин да притесниш олигархията е брутално да погазиш законодателството, демократичните ценности и устоите на държавата. С две думи, да се разруши и изгради на ново. Няма случай в историята, за победена олигархия! БСП или ГЕРБ или който и да е друг - все тая. Всички са само временно наети работници, за работа с олигархичната машина. Не са самата машина!

  Кроасан ти купих, без хляб го изяде!
 77. 77 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Ако името им съответстваше на делата, нямаше да правят пътища към Турция, а щяха да строят магистрали към братска Сърбия, към Руминия за по- бързи , директви връзки с Европа. Европа започва всъщност на десетина кимолетра от Дунав мост, по пътя към Букурещ и след като се качиш на магистралата след Ниш. Сърбия може понастоящем да не е в ЕС , но е хиляди пъти по- добре представена като част от Европа от България; същото се отнася и за сръбската култура. На гръцкия остров Корфу видях едно, единствено казино и в сутеренен етаж, докато в България имаме хиляди казина; само в София са над 100, най- голямото от които е точно зад опашката на коня срещу сградата на парламента. Още повече, българският премиер от ГЕРБ беше показан със спортна фланелка рекламираща хазарт. Нищо европейско няма в България и като че ли с всеки изминал ден се отдалечаваме от Европа с: чалга културата, с хазарта, с ориенталщината, с масовото разпространение на наркотиците, с пълната бездуховност на управляващите, които по български избягват да се подчиняват на правилата, с липсата на европейско звучене на културните ни институции. Евгени Дайнов засяга и други характеристики, по които не си приличаме с Европа и показват, че ТЕ (ГЕРБ) всъщност не са граждани за европейско развитие на България.

 78. 78 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1851 Неутрално

  Жалко, че заклетите гербаджии няма да прочетат този анализ.
  Всеки непредубеден човек би изтръпнал, виждайки черно на бяло какво мрачно бъдеще ни очаква, ако продължаваме да се правим на ударени, че уж ГЕРБ били европейска партия, и да спим дълг политически сън.
  Този път Дайнов е брилянтен - с факти, аналитичност и заключения.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 79. 79 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1851 Неутрално

  [quote#72:"Fiji"]
  —цитат от коментар 74 на dogwoman
  Критика на този текст? Ти се шегуваш. Че в него са само глупости..[/quote]

  Посочи, моля те, поне една глупост.
  Да си сляп може, но и да лъжеш...

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 80. 80 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 347 Неутрално

  Съгласна с всяка дума в статията. Към спазването на правилата бих добавила, че всички контролни органи, начело с цацаратурата, работят единствено като чадър или бухалка, а не в защита на обществения интерес.
  Критикуваш властта? Очаквай данъчни и всякакви други инспектори, които ще те скъсат от проверки и поради това няма да имат ресурс за борба с истинските закононарушения. Неотдавна данъчни шефове бяха предложили "селектиране" на съдии, които отменят актовете им. Не чух някой да се възмути или да наложи санкции. Журналистка от Добрич, критикуваща местната власт, беше посетена от най-различни инспектори по анонимен сигнал. И така нататък.

 81. 81 Профил на джендър дебне в храсталака
  джендър дебне в храсталака
  Рейтинг: 2895 Любопитно

  До коментар [#5] от "dogwoman":

  Ти чете ли статията? Твоят приятел шоколадчето си признава ,че не чете ,а пише по флашка .И ти ли така?Гербери огледайте се ! Рано или късно ще усетите липсата на права.

 82. 82 Профил на джендър дебне в храсталака
  джендър дебне в храсталака
  Рейтинг: 2895 Любопитно

  До коментар [#21] от "Peni Nikol":

  А комунистическите мозъци на бай Х ,Цецка , Цецко , дебелото Лиле ,Главчев какво раждат? Апетит за суджуци и трите К ?

 83. 83 Профил на Ivan Tcholakov
  Ivan Tcholakov
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Проблемът с олигархията, опростено казано, започва с 20-те процента ДДС и голяматя бюджетна пица "Калцоне". Щом търпим това, ще си търпим и Бойко. Защото, да си го признаем, сме социалисти. ГЕРБ е и европейско явление, защо и Европа сме си социалисти. Искайте бюджетът да намалее, ето ви го решението. Ама хитреем, правим се, че не разбираме.

 84. 84 Профил на джендър дебне в храсталака
  джендър дебне в храсталака
  Рейтинг: 2895 Весело

  До коментар [#39] от "todor._89":

  Недей се мъчи да четеш.Истината е само във „Винету“.

 85. 85 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#23] от "George Svinarov":

  Te да си четата инструкциите...
  Освен това тук се коментира първосигнално - и той е маскара - а текста не са го чели. И без това гледайки как мислят, сигурно четат сричайки та им требе време да прочетат и повече за да омислят текста...

  www.soundcloud.com/x2805
 86. 86 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Съгласна с всяка дума в статията. Към спазването на правилата бих добавила, че всички контролни органи, начело с цацаратурата, работят единствено като чадър или бухалка, а не в защита на обществения интерес. Критикуваш властта? Очаквай данъчни и всякакви други инспектори, които ще те скъсат от проверки и поради това няма да имат ресурс за борба с истинските закононарушения. Неотдавна данъчни шефове бяха предложили "селектиране" на съдии, които отменят актовете им. Не чух някой да се възмути или да наложи санкции. Журналистка от Добрич, критикуваща местната власт, беше посетена от най-различни инспектори по анонимен сигнал. И така нататък.
  —цитат от коментар 80 на solange


  Това е разлика между "рул оф лоу" и "рул бай лоу"--цивилизованият азиатски сатрап никога не може да дорасне до "власт на закона", и тавана му е "власт чрез закона"--т.е. ползване на съществуващи законови механизми за налагане на своята власт.
  Т.е. закона естесвено не е над властта в азиатския "културен" вариант, но поне когато те нагъне те нагъва не чрез стихийни разстрели или доживотни затвори, а "както си му е реда"--почват безкрайни проверки на данъците ти, на здравни вноски, почват едни "административни грешки" дето държавата почва да те съди за сто неща дето не си направил--а твоите документи никога не стигат и никога не са правилните--и ако издържиш психически и финансово след десет години може и да "победиш"--т.е. да не влезеш в затвора.
  Ама в ареста може. Дори ако си известен първо да те тупнат пред камерите на асфалта с пистолет в главата, пък после да кажат ма то грешка, ма той майор Петров се увлече.
  Административен терор, без да има дори една истинска опозиционна партия или медия, която да заеме твоята страна, камо ли независим съд и прокуратура.
  След заиграването с западния модел, днес България и Вишеградците са на ръба да изберат това междинно състояние между западна демокрация и източна тирания.
  Уви.

 87. 87 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  Добре е, че Дайнов критикува, добре е, че и други го правят. Не е добре обаче, че така и не проумяват ( или по- скоро не искат да проумеят ) , че докато големия враг не е БСП и , докато алтернатива на Боко Слънцето са политици, като Атанасов, Иванов и Кънев, то процента на гъбарите по избори ще става все по- висок, а Боко и шайката му ще продължава да печели избори.

 88. 88 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#87] от "zle_platen_trol":

  Когато Дайнов критикува,значи ВСИЧКО в държавата върви ОК.Защото при него истината е точно обратна.Гответе се за 2028 год,когато Председателят на ЕС Бойко Борисов поздрави Цв.Цветанов с ВТОРАТА поредна победа на изборите в България.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 89. 89 Профил на paul_proteus
  paul_proteus
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Иронично, за да не използувам друга дума, е Дайнов, синът (знам че никой не избира родителите си но поне може да замълчи) на политическия кореспондент на Раб. Дело в Лондон да говори за “свобода на словото”. Все чакам да изкритикува БСП, не че ГЕРБ не трябва да отнасят критика, но не би. За останалите свободи, например на собственост да не говорим. А за Джеферсън и какво е казал, ами казал го е защото Дайнов не е списвал по това време и плеядата “журналисти” които се скъсват да се навеждат за силния на деня. Но ако едно вметване на Икономедия ти гарантира материал и съответно хонорар, О чакай Дайнов е над тези неща, защо пък да не доим кравата.

  "Nothing succeeds as planned" - J. Heller in "Good As Gold"
 90. 90 Профил на О, ко ма напрай!
  О, ко ма напрай!
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  Слаб интере към клекналия до станишев.
  Номера се изтърка.

 91. 91 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 88 Неутрално

  Гербаджии за Евразийско Разрушаване на България...

  73! Go Go
 92. 92 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Иронично, за да не използувам друга дума, е Дайнов, синът (знам че никой не избира родителите си но поне може да замълчи) на политическия кореспондент на Раб. Дело в Лондон да говори за “свобода на словото”. Все чакам да изкритикува БСП, не че ГЕРБ не трябва да отнасят критика, но не би....
  —цитат от коментар 89 на paul_proteus

  И ... за какво да критикува БСП? Те какъв фактор са в управлението на България днес?
  ГРОБ, да ти припомня, че 8 от последните 10 г. управляват страната, България трайно и по герберастки "стабилно" е закотвена на дъното на ЕС и няма никакви индикации нещата да се променят към по-добро, дори напротив.
  Да ти припомня също, че когато бесепарите за кратко дойдоха на власт, тутакси и с основания гризнаха дървото, заради опитите да монтират КОЙ, заради опита им да променят законите в интерес на Путлерландия за да пробутат Южния им паток... и бяха изринати от властта.
  Схващаш ли идеята, Пол? Критиките винаги са насочени към тези, които управляват, особено когато управлението им е вредно за страната и гражданите ѝ!!!

 93. 93 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Не те чета Дайна! Мразя полит-пропагандата от татово време още, а ти даже не си добър в това!
  —цитат от коментар 1 на lz2


  Предвид факта, че първи си скочил на амбразурата, показва, че си типично лъжливо тролско гербаво овчарче!

 94. 94 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 977 Неутрално

  До коментар [#11] от "ka2":Много ти се моля, с ръка на сърцето да ми посочиш какво ново и интересно научи от този текст на Дайнов. Ама честно!
  —цитат от коментар 34 на dogwoman


  Ами, това не е научен труд, та да те учи на нещо ново.
  Но на вас, гербавите тролове, това не ви е и необходимо!
  Вие старото и очевадното не сте научили и не проумявате - ГРОБ нямат нищо общо с демокрацията. Режимът на ваш Бойку е посттоталитарен!

 95. 95 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Стига глупости бе , Дайнов!
  —цитат от коментар 32 на Jumbo Jet


  Ей тоя въпрос се отнася напълно и за теб, Джъмбо!!!


  До коментар [#5] от "dogwoman":Нещо по фактите ще джафнеш ли? Не, че партията не е права, дори когато съгреши. Но така, само да ни разсмееш, питам.
  —цитат от коментар 42 на Инспектор Стрезов


 96. 96 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 977 Неутрално
  [quote#72:"Fiji"]
  —цитат от коментар 74 на dogwoman
  Критика на този текст? Ти се шегуваш. Че в него са само глупости. Този текст от Дайнов го чета от поне пет години. Вече мога сама да му ги пиша.[/quote]

  Не можеш!
  Цвък ще те изгони от тролетариата!!!

 97. 97 Профил на Mihail
  Mihail
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ще получи ли човек убежище

  Мишо
 98. 98 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  Съвършено открит е натискът срещу независимите от властта издания на "Икономедиа".

  От което се вижда кой е поръчал творението на гладния Генчо.

 99. 99 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3666 Неутрално

  "Значи така... аз всячески се опитвам да възпрепятствам АЕЦ "Белене" например, както и строителството на половин магистрала "Струма". Следователно съм за дранголника, нали така, драги граждани за европейско развитие?"

  Ето това е интересен въпрос. Какво значи "всячески се опитвам да възпрепятствам"? Че той даже и Президептът може да спира само в рамките на своите пълномощия. Дайнов даже и президент да беше станал, пак нямаше да може всячески. И всичките му приказки за правила и закон увисват.

 100. 100 Профил на gorskiqt
  gorskiqt
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":
  Тролове, като вас са със задача да разпространяват пропаганда, а не да четат граждански позиции. :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK