2017 - България е по-малко европейска отпреди 10 години и повече "евразийска"

Бойко Борисов и Сотир Цацаров

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов и Сотир ЦацаровВ края на годината "Дневник" спази традицията си и се обърна към философи, политолози и социолози за оценка на процесите, събитията и личностите на 2017 г. Днес публикуваме оценките на проф. Евгений Дайнов. Четете в специалната тема "Годината".


С какво ще запомните българската политическа 2017 г.?


- С разгръщането на държавна политика за тормоз над критиците на властта – политика, почерпена от книгата "1984" в частта "петминутка на омразата". Публикуват се списъци и свитъци (писани от анонимни лакеи на властта) на "врагове на народа" – нещо, невиждано от диктаторските времена насам. За всички свои провали, особено по линия "Европейски съюз", ГЕРБ обвинява ту "Зелените", ту – "Да, България"; все партии, никога не упражнявали никаква порция от властта.
В бъдеще може би ще гледаме на 2017-та като годината, в която властта се опита да омаскари и заглуши всички свои критици със средствата на Гьобелс от 30-те години и на Путин / Ердоган днес.


Коя е думата на тази година в България (Жана Попова предложи в "Култура" да е "постцензура")?


- "Председателството", членувано.


Защо в края на 2017 г. управляващите се заеха да търсят виновни за "престъпната приватизация"?


- Няколко видими причини:


1. За да ударят Корнелия Нинова и й отслабят позициите вътре в БСП;


2. За да внушат следното равенство: "Костов/ОДС = крадци = всички днешни наследници на "синьото" и те са крадци = да си налягат парцалите, да не вземем да ги арестуваме".


Второто положение просто осъществява, с инструментите на превзетата власт, пропагандните тези на изданията на Пеевски относно "слугите на олигархията" и подобни. С което ГЕРБ постигат обаче следното равенство, което не са планирали да постигнат: "Пеевски=ГЕРБ".


3. За да делегитимират частната собственост изобщо; и да пре-легитимират държавната. Така подготвят почвата за лозунга "Всичко в държавата, нищо извън държавата, нищо против държавата!", разработен от Бенито Мусолини през 1923 година. Целта, за разлика от Мусолини, е битова: чрез държавата властващата групировка да присвоява ресурси.


В пост-социалистическа страна като България, делегитимирането на частната собственост неизбежно делегитимира и демокрацията като форма на организация на властта. ГЕРБ не знаят това (не четат книги), но го чувстват. Затова по-дългосрочната перспектива (т.е. отвъд експроприацията на собственост) е – подготовката за някакъв вид не-демократично управление. Дали това е възможно в рамките на ЕС и НАТО – предстои да видим.


Какъв е приносът на Обединените патриоти в управляващата коалиция?


- Постепенно покриват с битово-нацистки лак сегашния модел на властване. Полека превеждат нравите на милиционер-социализма в национал-социализъм. От тази гледна точка ОП печелят, в стратегически план, повече от ГЕРБ, чиито ползи са само тактически: национал-социализмът е по-привлекателен, за типа гласоподаватели, които гласуват за партии като ГЕРБ, отколкото – милиционер-социализмът.


Как оценявате Бойко Борисов в новата му роля на "дипломат и геополитик" (по израз в медиите)? Изненадва ли с нещо министър-председателят в третия си мандат?


- Стоплянето на отношенията с Македония е постижение, макар по-голямата част от него да е на самите македонци, които престанаха да "се правят на интересни". Фарсовите визити по арабски емирства и султанства не се броят – имаше такива и миналия път, от които не последва нищо (освен може би някакви лични приходи за някои участници). Слугуването на Русия става все по-видимо. Не желая да коментирам приноса на Борисов за стабилността на Германия ("Прегърнах Меркел и й дадох кураж да прави правителство"...).


Борисов ме изненадва с това, че страхът, който видимо го гони от около година и половина, като че се усилва. От какво е този страх? Подозирам, че отговорът, когато го научим, ще промени нашата представа за управлението на страната.


Мнозинството или опозицията задава тона в парламента?


- Опозицията е имитациона, което личи от гласуванията по ключови въпроси. Мозинството – т.е. Борисов и Цветанов – задават тона.


Чия партия е ГЕРБ?


- На Пеевски и Борисов, в този порядък.


Чия партия е БСП?


- На различни боричкащи се кланове, над които се рее Нинова, опитваща се да е над клановите боричкания, за да не затъне с някой от замесените в противоборството. БСП може да не е "на Русия", но е категорично инструмент, работещ в интерес на Русия.


Чия партия е ДПС?


- На Ахмед Доган.


Как оценявате първата (почти цяла) година на президента Радев?


- Очевидно човекът не е злонамерен – на няколко пъти заставаше зад правилни позиции, изразявани в обществото. Проспа обаче извънредното законодателство на ГЕРБ, което е глупост от негова страна, защото след края на мандата му това законодателство може да го вкара в ареста за доста време. Изобщо – време е да престане да сънува самолети и да става политик, инак ще го оглозгат, а и гражданството няма да има полза от него.


Има ли действително разделение на властите?


- Не. Реалната власт е, в основни линии, събрана в трима – Борисов, Цацаров, Пеевски. А те не са разделени в основната си политическа философия: че властта е неограничена и служи, за да се усвоява ресурс от обществото. Което е философията на руските, да речем, царе от Иван Грозни насам и обяснява лекотата, с която българската върхушка си общува с кремълската.


Европейска страна ли е България десет години след влизането в Европейския съюз?


- Някои индустрии и някои градове в България са европейски. По отношение обаче на основни "европейски" репери – независим живот на гражданите, свобода на изказа, закрила на частната собственост, свобода от произвола на властта – България е по-малко европейска отколкото беше преди 10 години и повече "евразийска": гражданите са все по-зависими и по-незащитени срещу произвола на властта, свободата на изказа е силно ограничена, частната собственост се превзема непрестанно.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (139)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Така е, ама иначе като се нацупи матряла катарзисират. Така чеее, общо взето за тези дето са близо до властта всичко е точно.

 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Герб си осигуриха охолна власт. Инсталираха си съглашателска опозиция, съглашателски партньори и вече могат да си правят каквото поискат.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 3. 3 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  Герб си осигуриха охолна власт. Инсталираха си съглашателска опозиция, съглашателски партньори и вече могат да си правят каквото поискат.
  —цитат от коментар 2 на Николай Колев


  Защо Партията не печели избори, за да "оправи" България?

 4. 4 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  Политическия картел ни дърпа назад. Хората започнаха да се осъзнават. На други ще им е необходимо още време , но и те ще се усетят.

  SHADOWS of SOFIA
 5. 5 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  "За да внушат следното равенство: "Костов/ОДС = крадци = всички днешни наследници на "синьото" и те са крадци = да си налягат парцалите, да не вземем да ги арестуваме".

  Ако от това равенство се извади абревиатурата "ОДС", то се превръща в широко известна аксиома. "ОДС" там е излишно, защото унищожаването му вървеше паралелно с далаверите на Костов. Крайният резултат е замяната на "ОДС" с "ДСБ", С тази заменка горното равенство също се превръща в аксиома.

 6. 6 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Свалям шапка на Евгений Дайнов за точността на възприемане, осмисляне и обясняване на ситуацията и положението.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 7. 7 Профил на Aham Brahmasmi
  Aham Brahmasmi
  Рейтинг: 233 Весело

  Евгений не беше ли приятел на олигарсите Станишеви?

 8. 8 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Откъде са го извадили този човек, че такива глупости е изприказвал!?

 9. 9 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  "....... всички днешни наследници на "синьото" и те са крадци ....".

  Този бисер на Дайнов не ми дава мира! Щото "всички днешни наследници на синьото..." , заради които страда Дайнов, са "непрестъпният" приватизатор Костов, тарторката на БСП Нинова и олигархът Прокопиев. Всички останали, облажили се от приватизацията са от редиците на БСП и нейния апендикс ДС. От техните редици се пръкнаха и всички останали олигарси.
  С това уточнение вече мога да приема цитириания текст на Дайнов за близък до истината.

 10. 10 Профил на Варадинов
  Варадинов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Прекаляването с некачествен алкохол никого не е довело до добро...

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3180 Неутрално

  За да ударят Корнелия Нинова и й отслабят позициите вътре в БСП;


  2. За да внушат следното равенство: "Костов/ОДС = крадци = всички днешни наследници на "синьото" и те са крадци = да си налягат парцалите, да не вземем да ги арестуваме"
  това не го ли четохме скоро ? и предизвиква ли демократичната общност ? или просто някой налага тезата в опит да се крие зад Нинова

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Има избори (все още), хората това са си избрали.
  Явно така им харесва.

 13. 13 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Защо Партията не печели избори, за да "оправи" България?
  —цитат от коментар 3 на 4ort

  Напротив, тя печели и си я "оправя"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 14. 14 Профил на kant
  kant
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Дайнов е синтезирал това, което всички виждат, но не знаят как да го кажат.

 15. 15 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1251 Весело

  "национал-социализмът е по-привлекателен, за типа гласоподаватели, които гласуват за партии като ГЕРБ, отколкото – милиционер-социализмът"

  Обичам изнервено 'интелектуалско' бучене с второто кафе. Въпреки че точно тая реторика е в стил квартален пиянка, опа чакай...

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 16. 16 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Вчера Дичев, днес Дайнов. И двамата в един глас бранят Корнелия и срамежливо хвалят Радев. Личи си закваската, колкото и да се опитват да я прикрият.

 17. 18 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  До коментар [#9] от "Дон Кихот":

  Аха...! Само приватизаторите в редиците на ГЕРБ се забравят и заобикалят...! :)

  Бивш tww09306483.
 18. 19 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Откъде са го извадили този човек, че такива глупости е изприказвал!?
  —цитат от коментар 8 на svoboden


  Бихте ли ме осведомил в коя част на текста по-горе видяхте глупости?

  Предварително благодаря!

 19. 20 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Завалията! След като вкара в играта и Иван Грозни, явно здраво е прекалил с 12-годишното.

 20. 21 Профил на dann5
  dann5
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Мале троловете яко са ги стегнали предколедено. Иначе Дайнов хирургически точно описва ситуацията, затова с толкова плам платените тролчрта се опитват да омаловажат казаното от него.

 21. 22 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2108 Весело

  Тя България и сега е точно толкова "европейска",
  колкото преди десет години.
  По това време приказките за "по-малкото зло" още бяха на мода и махмурлука още беше силен!
  Изтрезняването става бавно и мъчително!

 22. 23 Профил на mqj41586140
  mqj41586140
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Тоя не трябва да си отваря устата, че има лош дъх.
  Но ми прави впечатление, че вече два дни няма нищо за Хр. Иванов, как така?

 23. 24 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 1698 Разстроено

  Обикновено съм оптимист - или поне така казват приятелите ми - и пак мога да дам данни за положително развитие. Икономически ситуацията бавно се подобрява, оттам и битовото качество на живот. Но ... като започнем с мръсния въздух, минем покрай "усвояването" на пари чрез (често групави до престъпление) инфраструктурни проекти и стигнем до идеите за ревизия на закони със задна дата и лични атаки срещу неудобни ...
  Наистина имам чувството, че институционално се връщаме назад или поне отиваме към Азия.

  Никола Йорданов
 24. 25 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 364 Весело

  Има и точни неща, но и доста глупости. Достатъчно е да си спомним кои бяха на власт и коѝ беше в президентството. Тогава сме били по големи европейци? Съмнително.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 25. 26 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Глупости. България е европейска държава.

  The best way to predict the future is to invent it.
 26. 27 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Ей..гоУем зор да ни направят некакви си.. Явно на некои хора им не изнася че нямаме нищо общо с Брюксел.. Не станахме турски вилает, нито 16-та Ссср..е, няма да станем и 27-ма Ес провинция..:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 27. 28 Профил на Варадинов
  Варадинов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [/quote]
  [quote#21:"dann5"]
  —цитат от коментар 19 на xhi13317223


  "Чия партия е ГЕРБ?
  - На Пеевски и Борисов, в този порядък."

  Бихте ли дали ПОНЕ ЕДНО доказателство в подкрепа на тази "не-глупост"? Но не в стила "фирма близка до", а конкретен, ДОКУМЕНТАЛНО ДОКАЗУЕМ факт? Защото например ДСБ бяха пряко финансирани с необезпечен кредит от Делян Пеевски по времето, когато бяха партньори с Цветан Василев в КТБ, което води към едни други връзки, нямащи нищо общо с ГЕРБ и Борисов. Но вие някак свенливо го подминавате. Но пък щедро си измисляте или повтаряте измислени от други лъжи и манипулации, за които няма нито едно доказателство!

 28. 29 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#6] от "Георги":

  Жалка картинка си, ако писанията на шамана ти свалят шапката :)

  Него даже студентите му се присмиват вече.

 29. 30 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  Много точно! :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 30. 31 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  Отново класически миндянски дайновозъм.Естествено псветен на плюене по ГЕРБ.За Костовистите въхът на тортата е поредното слагане на БСП/Нинова в един кюп с Прокопиев/Дай,България/Зелените.Дано им в комфортно.

 31. 32 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Колкото Радан Кънев и Христо Иванов са политици, толкова и Дайнов е политолог. Мястото им е едно и усилено се движат натам.

 32. 33 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  До коментар [#5] от "Дон Кихот":

  Най-гадното е,че облажилите се от най-малкото "неморалната" приватизация на Костов(Кака Корни и Прокопиев са само двама от облажилите се) се опитват да се "мушнат в тълпата" сред деруги богати,и че атаката била срвщу всички богати.А аз не съм чул някой да каже нещо срещу собственика на Телерик,например.Та атаката не е серщу факта, че някой има пари,а как ги е натрупал.

 33. 34 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Женя,

  Не те чета ама знам, че бълнуваш власт. Няма да стане. Успокой се.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 34. 35 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Борисов ме изненадва с това, че страхът, който видимо го гони от около година и половина, като че се усилва. "

  Тук съм напълно съгласен. Не разбирам какво става. ББ видимо се снишава, наляга си парцалите, отстъпва с подвита опашка пред Цацаров и Пеевски, макар това да не е в дългосрочен негов интерес. Последни примери са това с Икономедия и със закона за КТБ - негативите ще останат за него, печалбата за Пеевски и Цацаров, но видимо го е страх. От какво точно го е страх, с какво го държат?
  Ще се разбере след време,в България всичко се разбира, но междувременно ситуацията става все по-неприятна.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 35. 36 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  До коментар [#7] от "ॐ":

  Не само техен.

 36. 37 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  [quote#3:"4ort"][/quote]


  Чорте,
  с изключение на 1991 година ( 10 месеца ) и периода 1997-2001 година Партията е " оправляла " и оправя и днес България !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 38 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  До коментар [#14] от "kant":

  Аха.А,тези "всички" сте 0,5 % ДСБ и 1,2% Дай,България.

 38. 39 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2627 Неутрално

  "България е по-малко европейска отколкото беше преди 10 години и повече "евразийска": гражданите са все по-зависими и по-незащитени срещу произвола на властта, свободата на изказа е силно ограничена, частната собственост се превзема непрестанно."

  Честно казано Боко и гербавите нито веднъж не са ме цензурирали, за разлика от едни други. Ние сме на границата между Европа и Азия, което не е просто предимство, то е приоритет. Но за Дайнов евразийско е антипод на евроатлантическите демократични ценности. Но си е неговото, Дайново право, нали! По-скоро е добре, че политиката не се върти около Дайнов и сие.

 39. 40 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  До коментар [#16] от "zle_platen_trol":

  Ами и Дичев и Дайнов са чеда начервената номенклатура.Естествено е!

 40. 41 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  До коментар [#18] от "tww09306483":

  Кои са приватизаторите в ГЕРБ?!

 41. 42 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  До коментар [#23] от "сминдух":

  Коледни празници идват.Иванов ще излезе след празниците..

 42. 43 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  Тоя не трябва да си отваря устата, че има лош дъх.Но ми прави впечатление, че вече два дни няма нищо за Хр. Иванов, как така?
  —цитат от коментар 23 на сминдух  А на мен ми прави впечатление, че в никакви медии не се пише нищо за " бизнесмена " Пеевски и не се изнасят на светло връзките му с другите двама шишковци и мафиоти .
  Защо така ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 43. 44 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  До коментар [#28] от "Варадинов":

  Какво ДСБ в КТБ ,Самия Дненик през 2014-та си писа,че Костов има над един милион в сметки на цялата си рода в КТБ.Щерка му имаше 30 000 заплата на месец при Цветан Василев!После питат що им е кафяво в гащите...

 44. 45 Профил на The Dude
  The Dude
  Рейтинг: 664 Любопитно

  На снимката виждам двама огромни индивида и три лица с черти не съвсем еропейски. Погледи вперени нагоре, зареяни в бъдещето.

  Та за какво ставаше дума в тая статия?

  When I was re-born I realized that it was too late.
 45. 46 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Всички бокулизачески никове са строени и постват многократно заповяданото, побрано в едно изречение.

  Забавна гледка. И позната.
  Дори някой твърдеше, че простотията се възпроизвежда.

  Дали Евгени Дойнов е прав?
  Все пак това не е статия, а интервю!
  И интервюираният отговаря на конкретни въпроси, не развива становища.
  Казва какво мисли, както всеки от нас.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 46. 47 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  До коментар [#37] от "niksan1":

  Значи ,викаш добре че беше Костов,че Корнелия да изкара малка външнотърговска фирмичка,а Хампарцумян да е един ден шеф на агенцията за приватизация,а на другия да се събуди собственик на Булбанк.И това са само два малки примера..

 47. 48 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2627 Неутрално

  "А на мен ми прави впечатление, че в никакви медии не се пише нищо за " бизнесмена " Пеевски и не се изнасят на светло връзките му с другите двама шишковци и мафиоти .
  Защо така ?"
  [quote#43:"niksan1"][/quote]

  Не е вярно. В БЛИЦ пишат хубави работи за него. И за Боко също пишат само хубави работи. И за патриотите даже.

 48. 49 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  До коментар [#43] от "niksan1":

  Как в "никакви" Пркопиевите само с това се занимават?!Виж,за референдума в Г.Тошево само една статийка!Що ли така?!

 49. 50 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Народът мрази богатите сини и червени, защото и сините и червените употребяваха властта за да забогатеят чрез преразпределение на националното богатство по непрозрачен, незаконен и нечестен начин. Никой от тях не се е разкаял и не заслужава вота на народа. Сегашното управление внушава, че инвестиции могат да е правят само от европейски фондове, които се контролират от администрацията и отблъснаха много инвеститори с неработеща администрация и неадекватно законодателство. Резултатът е плачевен: младите хора напуснаха страната, здравното и пенсионно осигуряване е пред колапс, оскъдните публични средства се отклоняват.

  ATX
 50. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 53 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 559 Весело

  Тролчетата са много забавни ... Под строй в защита на БСП2 и КОЙ ... А Дайнов е съвсем точен :)

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 53. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 56 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 707 Неутрално

  На дайнов какъв му е проблема, нали и той е от хората дето им е все тая стига пари да взима. Лицемер.

 56. 57 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 286 Неутрално

  С притеснение занимавам форума с личните си преживявания,но ще ги опиша.Преди време в компания ат 11 души(с широк спектър от образование,възраст и соц.статус)само 2 души бяхме русофоби.Никой от тези хора дори и не помисля да отиде в Русия,камо ли да си купи(каквато и да е)руска вещ.Не знаят кой е Булгаков,за Суворов да не говорим!Но започват да гледат грозно ,ако някой каже ,че макар любимата му книга да е"Майстора и Маргарита"не припада от любов към Матушката.Защото я обвинявам в долнопробен колониализъм,убийство на българското село,чрез насилствено налагане на крепостничество,убийство и и грабеж на българската история чрез Азиатския департамент,покваряване на българската нация чрез майкопродажна 5 колона.В замяна,какво получихме??Свобода!!!!Та българите не обичат свободата.Те обичат силна ръка и голям брат.Ами да станем германофили тогава.

 57. 58 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 855 Неутрално

  До коментар [#4] от "ka2":

  "Политическия картел ни дърпа назад. "
  Абсолютно вярно. Поддържа мантрата , че "България е бедна държава", което означава - "не искайте повече, няма възможност", както и "добре, кажете откъде да вземем парите", както и "производителността ви е ниска/мързеливи сте/, затова няма". Което не е вярно. Бедни са само българските граждани/най - бедните в цяла Европа, в конкуренция с молдовците/, защото "картелът"/за него няма КЗК/, държи съвсем целенасочено бедността, мизерията, образованието и здравеопазването/качеството на живота/ на африкански равнища. Мутиралите комуноиди - ученици на разбойника Луканов, упражнявали се в управлението добре са усвоили уроците му.

  "Хората започнаха да се осъзнават. На други ще им е необходимо още време , но и те ще се усетят."
  Според мен по - скоро невярно. Интуитивните усещания са далече от "осъзнаването". Осъзнаването означава да разбираш какво и защо се случва и след една или две грешки да не ги допускаш повече, а не 27г. с настървена мазохистична упоритост "хората" да настъпват все една и съща ръждясала мотика, като избират да ги управлява същият този "политически картел"/самонарекъл се "политическа класа"/, на който те по дефиниция, уж са работодател. Това е диагноза. Поставена още през 1875г. от Петко Славейков в стихотворна форма. Не на хората а на "народа".
  Единствената реална надежда е членството в ЕС и НАТО./най - голямото постижение в цялата българска история, след приемането на християнството/. Друга няма. За щастие. На хората.

 58. 59 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  До коментар [#28] от "Варадинов":

  Чакай сега...! Данчо Ментата онзи ден обясняваше, че Пеевски нямал нищо общо с КТБ! Забрави ли...?! :)
  Последно, седнете се разберете кое е вярното, че всеки път ГЕРБ-ерите различно обяснявате, според ситуацията! :)

  Бивш tww09306483.
 59. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 61 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Дайнов няма да коментирам, просто не е по темата, това го оставям на троловете, но отговорите му са много точни почти на всички въпроси.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 61. 62 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  До коментар [#41] от "yanne":

  Първата приватизаторка в ГЕРБ е, една Цветелина, която стана основен акционер в банката на властта, или банката на Костов...! По него време живееше с Бойко, ама наскоро Бойко каза, че не знаел и нямал нищо общо. Сещаш се коя е банката, предполагам. :)
  Последния приватизатор в ГЕРБ се оказа... Пеевски. Уж това, уж онова..., накрая Булгартабак при него! Или ще кажеш, че не е вярно? :)

  Бивш tww09306483.
 62. 63 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1138 Неутрално


  "Чия партия е ГЕРБ?
  - На Пеевски и Борисов, в този порядък."

  Бихте ли дали ПОНЕ ЕДНО доказателство в подкрепа на тази "не-глупост"? Но не в стила "фирма близка до", а конкретен, ДОКУМЕНТАЛНО ДОКАЗУЕМ факт? Защото например ДСБ бяха пряко финансирани с необезпечен кредит от Делян Пеевски по времето, когато бяха партньори с Цветан Василев в КТБ, което води към едни други връзки, нямащи нищо общо с ГЕРБ и Борисов. Но вие някак свенливо го подминавате. Но пък щедро си измисляте или повтаряте измислени от други лъжи и манипулации, за които няма нито едно доказателство!
  —цитат от коментар 28 на Варадинов  Господине, с огромно съжаление трябва - за кой ли път - да се съглася с твърдението на небезизвестния т. нар. проф. Иво Христов, че 80% от българите са дебили...

 63. 64 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  До коментар [#2] от "Николай Колев":

  Герб си осигуриха охолна власт. Инсталираха си съглашателска опозиция, съглашателски партньори и вече могат да си правят каквото поискат.
  —цитат от коментар 2 на Николай Колев


  Така е, но за мен основния въпрос е къде сме ние - все пак при активност около 50% и от тях по-малко от половината гласували за ГЕРБ, остава доста голяма част не представени хора. Знам че не са останалите 50%, но поне 20-22 от тях са на относително нормални хора, което е огромен потенциал, който стои безгласен - нещо не е наред.
  Да не говорим за неодобрението към парламент и главен прокурор, което е по същество масово, а не може да излезат повече от 200-300 души да го демонстрират при толкова много и толкова големи гафове на власт имащите.

 64. 65 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Ами това е резултата от проекта на Глобална България и Типинг пойнт - "ГЕРБ" с Боко тиквата начело на държавата, активно подкрепян поне в първите два мандата от почти всички десни партии.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 65. 66 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#16] от "zle_platen_trol":


  Вчера Дичев, днес Дайнов. И двамата в един глас бранят Корнелия и срамежливо хвалят Радев. Личи си закваската, колкото и да се опитват да я прикрият.
  —цитат от коментар 16 на zle_platen_trol


  "Проспал извънредното законодателство" хвалба ли е?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 66. 67 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#47] от "yanne":


  До коментар [#37] от "niksan1":,а Хампарцумян да е един ден шеф на агенцията за приватизация,а на другия да се събуди собственик на Булбанк.
  —цитат от коментар 47 на yanne


  Само че Хампарцумян не е собственик на Булбанк.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 67. 68 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2876 Весело

  "Публикуват се списъци и свитъци (писани от анонимни лакеи на властта) на "врагове на народа" – нещо, невиждано от диктаторските времена насам"

  Тия СВИТЪЦИ (или светиняци) се наричан "манифести"
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/03/2716717_intelektualci_predstaviha_svoia_manifest_za/

  А списъците са проекти за усвояване на грантове http://ime.bg/bg/proekti/

  Да се чуди човек на какво учи студентите тоз професор в свободните университети, когато е сбъркан с терминологията?

 68. 69 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2876 Весело

  До коментар [#62] от "tww09306483":

  "Първата приватизаторка в ГЕРБ е, една Цветелина, която стана основен акционер в банката на властта, или банката на Костов...!"

  Бъркате терминологията! После се чудите що преходът Ви е сбъркан.
  Цветелина Бориславова е инвеститор - в съдружие с други инвеститори иска да спечели от обслужване на държавата.
  Приватизаторът Славчо Христов иска да сготви наличните активи при Костов:
  "БАНКЕРЪТ на синьото правителство Славчо Христов се е нанесъл при малката дъщеря на Иван Костов Мина. От няколко месеца фирмите на скандалния бизнесмен са прерeгистрирани на адреса на бизнес център "Интрейдингс"
  www.168chasa.bg/Article/483784

 69. 70 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2876 Весело

  До коментар [#53] от "danvan":

  " А Дайнов е съвсем точен"

  Право в нулата! Ни на йота към евро-атланските ценности като "отрицателна лихва", "отрицателна доходност", "отрицателни филии", отрицателен живот". На на процентен пункт от натовските стандарти -2% от БВП да се харичаж на нечий Голям Врат.

 70. 71 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2876 Весело

  "В пост-социалистическа страна като България, делегитимирането на частната собственост неизбежно делегитимира и демокрацията като форма на организация на властта. ГЕРБ не знаят това (не четат книги), но го чувстват."

  Дайнов като е чел книги дали е разбрал какво се случва когато се "делегитимира" собствеността, държавната собственост, Държавата. Когато няма Ред и Закон (Върховенство на закона), дали не иде реч само за Демос-окрадвяне вместо демокрация.
  Явно е пропущил да чете Платон и Аристотел, що елинската демокрация са основава на Закона, а не на собствеността и правата (имало е роби, жени със собственост и свободни граждани без собственост). Когато частната собственост се преекспонира, се ражда олигархията, в частност монархизма.

 71. 72 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 915 Любопитно

  манталитета на българина е евразийски ,така че днешната милиционерщина си е в реда на нещата, не всички народи са способни на Демокрация

 72. 73 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Парадоксално е, но най-ярък изразител на политиките, застъпвани от "автентично десните" жълтопаветници беше именно омразната им Тройна коалиция. Да не говорим, че единственият ДОКАЗАНО европейски политик след 1989 г. е другарят Сергей Станишев.

 73. 74 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Борисов, Цацаров, Пеевски..., а защо не Доган? Нека Дайнов да ме извини, но Пеевски е като боксова круша, всеки го плюе и псува, и затова му се плаща, а зад него се крие Доган.

 74. 75 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#71] от "wanderer":

  "Демократите" със соц. закалка тип Дайнов милеят за феодализъм, не за друго.

 75. 76 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2876 Неутрално

  До коментар [#74] от "historama":

  " а зад него се крие Доган."
  То да беше сал един Доган! Я колко библейски, опс библиотекарски школи са се нароили - всяка от дирекциите на ДС се е цепнала на две - едните са "библеи", другите са "Деца на капитан Грант". Общото помежду им, че се изразяват от "последна инстанция" ... като ЦК на БКП.

 76. 77 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#63] от "xhi13317223":

  Господине, с огромно съжаление трябва - за кой ли път - да се съглася с твърдението на небезизвестния т. нар. проф. Иво Христов, че 80% от българите са дебили...
  .........................

  Мдааа,
  който не е на твоя акъл е дебил, така ли?
  Чугуни сте и такива ще си останете.
  Ти му казваш - дай факти - то те нарича дебил.
  Е, логиката никога не била силна при червените кхмери / нищо че вече се пишат "градска десница"/
  вярата е по-важна, нали?

  Вашият "професор" е напълно прав - ти си живо доказателство.

 77. 78 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Борисов, Цацаров, Пеевски..., а защо не Доган? Нека Дайнов да ме извини, но Пеевски е като боксова круша, всеки го плюе и псува, и затова му се плаща, а зад него се крие Доган.
  —цитат от коментар 74 на historama


  Въпросът е кой се крие зад Доган

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 78. 79 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  До коментар [#63] от "xhi13317223":Господине, с огромно съжаление трябва - за кой ли път - да се съглася с твърдението на небезизвестния т. нар. проф. Иво Христов, че 80% от българите са дебили............................Мдааа,който не е на твоя акъл е дебил, така ли?Чугуни сте и такива ще си останете.Ти му казваш - дай факти - то те нарича дебил.Е, логиката никога не била силна при червените кхмери / нищо че вече се пишат "градска десница"/вярата е по-важна, нали?Вашият "професор" е напълно прав - ти си живо доказателство.
  —цитат от коментар 77 на buljubei


  Ама вие гламави ли сте - или по-скоро се правите на такива! Ето какво става току що:

  "След "техническа грешка" Пеевски удвоява дяловете си в Intrust Ltd." - http://www.dnevnik.bg/biznes/2017/12/20/3100658_sled_tehnicheska_greshka_peevski_udvoiava_dialovete_si/?ref=home_main_news

  Никоя институция в т. нар. Република България обаче не си мърда пръста да по-провери какво става около този масивен и преуспял млад мъж - за не знам си кой път...

  Какви по-очевдни факти от ставащото пред очите ви, дяволите да го вземе - Булгартабак, Техномаркет, Лафка, Монитор, Телеграф, международна контрабанда с цигари... С какви пари го купи всичко това корпулентното момче? Защо ДАНС, прокуратура, или НАПС пасуват по всички тези въпроси?


 79. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  "България е по-малко европейска отколкото беше преди 10 години и повече "евразийска": гражданите са все по-зависими и по-незащитени срещу произвола на властта, свободата на изказа е силно ограничена, частната собственост се превзема непрестанно."
  Значи се запътихме натам, откъдето тръгнахме. Миналото се завръща, защото не можахме да се отървем от сенките на миналото.

 80. 81 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Колкото Радан Кънев и Христо Иванов са политици, толкова и Дайнов е политолог. Мястото им е едно и усилено се движат натам.
  —цитат от коментар 32 на niakoi_si


  Така е, че те не са политици. Политиците мислят единствено как да спечелят изборите, и как да крадат (Борисов, Доган).
  Държавниците мислят за следващото поколение, с перспектива поне 30-50 години (Костов, Р. Кънев, Хр. Иванов)

 81. 82 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#79:"xhi13317223"][/quote]
  "...Защо ДАНС, прокуратура, или НАПС пасуват по всички тези въпроси?..."

  Смеят ли? Зад Пеевски (ДПС, Доган) стоят руските интереси в България. Затова Доган е като свещена крава, никой не смее и дума да каже против него.


 82. 83 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  На дайнов какъв му е проблема, нали и той е от хората дето им е все тая стига пари да взима. Лицемер.
  —цитат от коментар 56 на doxen


  а Борисов какъв е? Целува се с Меркел, и стотици милиони дава на путин. Защото а се позабави с 1 седмица, а някой решетников започва да му мачка топчетата.

 83. 84 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 458 Неутрално


  Въпросът е кой се крие зад Доган
  —цитат от коментар 78 на Darcas


  СъвеЦките другари.
  За съжаление, те не се и крият...

 84. 85 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Прав е Дайнов. И за разлика от Дичев вчера изразява позицията си ясно и без недомлъвки

 85. 86 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#82] от "historama":

  Замисляли сте се защо падна правителството на Орешарски? Падна не заради протестите, а защото ДПС оттегли подкрепата си.А я оттегли, защото Орешарски спря"Южен поток".А кой подписа с Путин договора за"Южен поток"? Не беше ли един политик от Банкя? Та се оказва, че ДПС и ГЕРБ защитават руските интереси дори повече от Орешарски.

 86. 87 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  До коментар [#28] от "Варадинов":


  ...Защото например ДСБ бяха пряко финансирани с необезпечен кредит от Делян Пеевски ...
  —цитат от коментар 28 на Варадинов


  Упс, явно Вие имате факти, с които прокуратурата не разполага. Щото и прокуратурата и ГЕРБ в един глас твърдят, че същият тоя Пеевски няма нищо общо с фалита на КТБ...
  И сега само за Вас малко документирани факти:
  Документиран разговор на ББ на тема една фабрика за бира...
  Друг документиран разговор на ББ, от който разбираме кой си е избрал Цацаров...
  Документиран и широко осветлен във всички медии опит на един министър в правителството на ББ да "националицира" едно заводче, към което ДП има апетит...
  Документирано от медиите разпореждане на ББ на заводчето да му се размине ако плати един рекет на ВМЗ...
  Документирано изказване на ББ на тема офшорки - онова там, че бившата му жена се разправяла с тия работи...
  и т.н.

 87. 88 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  За повечето неща , Дайнов е прав , разбира се ...:))

  Десет години , десет години , -!!!! - след влизането ни в ЕС -
  Сме под надзор- с доклади , като за бавноразвиващи се ,
  Сме извън шенген ,
  Сме извън евро - зоната ,
  Сме с най- известната съдебна система и по- точно , прокуратура ,
  Сме с по- ниски заплати от Македония , Албания , Румъния , Гърция ...
  За пенсиите - да не говорим !!??,
  Сме с най- великата корупция- поне в района..
  Сме с най-тъпите - недоучили екземпляри- начело на държавата ,
  Сме с едно недоразумение , което се изживява за Цар български, нищо че е бил бандит - от мафията "застрахователна " ..
  И т.н. , и т .н...
  Това , като начало ...::))

  BIG AL
 88. 89 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Не сме, обаче , в милиционер- социализма .....
  Ние сме английския , дикенсов капитализъм..:)))
  Капитализмът, от зората..:))
  С тази разлика, че тук, не буржоазията , с нейните СПОСОБНОСТИ , а червени туруци, , потомствени и слугите им - недоразвити -са олигарсите, грабителите или експлоататорите - по Маркс ::))
  нещо повече ..Вече си имаме и КОМПРАДОРИ - международни олигарси - , които заедно с руските от КГБ- заробват икономически страната ...АЕЦ и и потоции ит.н... Пак по Маркс - за да е по-ясно на другарите ::)))
  В такава итузция сме , уви, в 21-вия век ..Каитализмът по света се реформира , разви се, осъвремени се, а у нас , се започна отначало ..казвам, английския , защото в Англия хората нямаха 'Колт" в джоба , а в Америка го имаха..:)) Е, ние сме , като в Англия - от времето на Дикенс..Вижда се мизерията по провинцията и "залите за балове" - в София и някои други градове ::))

  BIG AL
 89. 90 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Съвременният капитализъм е успешен в страните , където има СРЕДНА класа- силна и достатъчно "богата" ,..Стара истина ..
  У нас, по соца - целта беше , да НЯМА ИКОНОМИЧЕСКИ независими хора , граждани, за да не започнат ТЕ , сами да мислят , ИЗВЪН мислите на Партията ::))
  Сега ЦЕЛТА е същата ..Нови са методите - смачкват ти бизнеса , ако НЕ си от ЕДНИТЕ - герб или поне от другите - БСП...Те , помежду си внимават - защото УТРЕ , си мислят , че като се сменят във властта- да НЕ СЕ ГОНЯТ - взаимно , едните и другите ...::)

  BIG AL
 90. 91 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ако не си от едните или другите , тук може и ДПС - да прибавим - ти си АУТ..Така е по страната , така е и в София ...Т.е, някаква форма на икономически ФЕОДАЛИЗЪМ..Без другарите златев или онзи -фаса- няма бизнес за ТЕБ- например в Ботевград и т.н...
  Без Герб - най- много - будка за вестници..ТОВА им е философията ..
  И това не е милиционер- социализъм , а мафиот- капитализъм, осъществен от същите наследници на онези, които взеха властта на 9-ти 1944 година ..
  Ако тръгнеш в Америка - да изнудваш , крадеш бизнес, магазин и т.н., онзи ЗАД щанда - иам и ТОЙ пушка - помпа , не само ти ..
  Тук , у нас , пристигат 'адвокатите ' на Боко- пашата , или дс другарите преди - и ти го взимат - продаваш им го , бе - бизнеса си !!??
  ТОВА сега става в страната ...

  BIG AL
 91. 92 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  А защо става , ли?? Да се върнем пак в началото ..:)

  За да си икономически ЗАВИСИМ за парчето хляб, ипотеката , колата , ЖИВОТА си !! За да си на яслата - и ТЕ , само от тях - да зависи целият ти живот и ...съществуване..ДАЖЕ и ПЕНСИОНЕРИТЕ изнудват , лъжат -по тази линия и философия ...По 40 лева - за нещастниците, ограбвани от бащите и дедовците им ...
  Да няма СРЕДНА класа - независима материално!! А доколкото я има - лекари, компютърджии, адвокати,квалифицирани работници, дребни предприемачи, артисти , художници и т.н. и т,.- да бъдат ПЛАШЕНИ и смачквани....
  Нещо , което го НЯМА в такива размери, изобщо, в развитите страни !!! Стига да искаш и да работиш там - имаш ги условията , като се започне от ВЕДНАГА регистрация на фирма и т.н...

  Един народ , ТЕЗИ години ,МОЖЕ да бъде държан в подчинение , САМО ако е икономичеки зависим от ВЛАСТТА !! Знаят го - и го правят , днес и сега , в 21-вия век - в България !!
  Червено- гербаджийските МУТРИ ..Бандата , която е на власт !!Правят го и с журналистите, даже и с ВСЕКИ, който им се ..озъби ...

  BIG AL
 92. 93 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Всепак, не забравяйте , КОЙ ви е мин. председател ..И смешно звучат всички хвалби на компирите , около него ..
  ДЕСЕТ години минаха !!!
  Те , мафиотите , не работят , като ВАС - за пенсиите си ::))

  BIG AL
 93. 94 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Някои млади, ще започнат да рабират , скоро и в годините , КОЙ и как ги е "управлявал, преди ..:)) както НИЕ разбрахме , кой и как ни управляваха ПРЕДИ 1989 година...:))
  Дано не е късно ...
  Не защитавам прокопиев и който и да е ..Има Закони , но ...няма Правосъдие в България ..
  За АЕЦ- милиарди, за КТБ - милиарди , за феодалните владения по страната - колко ни струват ??
  КЪДЕ са чуждите инвестициии ???
  ЗАЩО не верват на Съдебната ни система ??
  Кой са милиардерите на България ?? Бил Гейтс , ли??
  Или мутрите от БКП ??
  Няма го основното положение на капитализма - ВСЕКИ според способностите си ...:))
  Тук , унас - е всеки, според това , КОЙ Е на власт !!??

  BIG AL
 94. 95 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  И накрая ...Да рачиташ, че по- добрият живот ще дойде от БИТКАТА на 2-3 клана , мафиотизирани, помежду си , е ..наивитет..:))
  Боко, нинова или доган - ако ТОВА ни е избора , си заслужаваме ,..живота , който водим ...:))

  BIG AL
 95. 96 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  А накъде сме тръгнали ли ??/
  В Германия Хитлер НЕ национализира..
  Запази ЧАСТНАТА собственост....Беше по- умен от сталин ..."Месершмит" се конкурираше с "Фокевулф", Круп- не пипнаха , не вкара някои , като сталин - в лагерите и да ги вади ПОСЛЕ - да му спечелят войната ::)) А Фердинанд Порше - си беше Фердинанд и при Хитлер ...:))) Не беше в лагер , като руски спецове , например ...
  Е ,сега няма лагери, но има ХОРА , които Боко ще сложи - а ти, който и да си - отиваш ...където си искаш - в чужбина, обикновено ...:))
  С две думи - вървим по стъпките на сталин, а дори НЕ по тези на ..хитлер ::)))
  Хахахахааааа........

  BIG AL
 96. 97 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Баси, след толкоз апокалиптична мъдрост ще кукна в клозета, зер нямам вана, ще нагъна бозата и ще си резна мазола!!! Така ще приключа с Аристотел Дайнов, и с великите държавници Костов, Кънев, Иванов!!! Малко на Сталин, Тито, Димитров мязат, ама това хич не е случайно...

  roo
 97. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 99 Профил на Варадинов
  Варадинов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Господине, с огромно съжаление трябва - за кой ли път - да се съглася с твърдението на небезизвестния т. нар. проф. Иво Христов, че 80% от българите са дебили...
  —цитат от коментар 63 на xhi13317223

  Е, не е задължително да си дебил, за да не можеш да посочиш фактите, които съм поискал. Вероятната причина е, че такива просто липсват. Не се самоизмъчвайте.

 99. 100 Профил на Варадинов
  Варадинов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Господине, с огромно съжаление трябва - за кой ли път - да се съглася с твърдението на небезизвестния т. нар. проф. Иво Христов, че 80% от българите са дебили...
  —цитат от коментар 87 на lz73

  Каква връзка има фалита на банката с факта, че 5 години преди това е отпускала необезпечен кредит на ДСБ - видимо от изнесените от одиторите документи?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK