Как не се ловят престъпници, или защо не им вярваме

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4798 Неутрално

  Ето един отговор на някои от въпросите:
  Катя Илиева, Фрог:
  "Живеем в мафиотско-тоталитарна държава. Мафията ни е превзела. Висш представител на МВР ми сподели, че ако не е служител в полицията, няма да се чувства защитен. В МВР се кръстосват разнообразни интереси – бизнес, икономически, политически.

  Как да очакваме, че ще бъдат разкрити убийствата в Нови Искър, на бизнесмена Петър Христов? От самото начало ни пробутват версията, че „Килърите” и „Наглите” са поръчали убийството на бизнесмена, близък до управляващите. Облъчват ни от сутрин до вечер по телевизията с тази версия, за да не разберем кой ще поеме строителството на „Хемус” или на пътя Русе – Велико Търново.

  В Търново във всички институции треперят дали ще си запазят работните места. Петър Христов е назначавал там хората. Той е бил светая светих. Вземал е обществени поръчки, казвал е къде какво да се прави.

  Как да вярваме, че поръчковите убийства ще бъдат разкрити? Ето например Огнян Стефанов не е бил разпитван, когато е бил зверски пребит. Единствено докато е бил в полусъзнание, след излизането от комата, са му задавали някакви въпроси.

  Погледнете „Килърите”: те са огледало на това, доколко България е готова да се справи с престъпността. Групата на „Килърите” е била свързана с политиката. В ареста Петър Стоянов – Сумиста е разказвал за проекта АБВ, той го е нарекъл новото БСП. Имал е в телефона си номера на хора от БСП. Един от защитените свидетели е изваден от програмата за защитени свидетели и вече е мишена. Наблюдаващият тогава прокурор по делото Ася Петрова, антимафиотът Валентин Цоновски, свидетелят Боян Джамалов са нападани, без някой да ги защити. Един от жертвите на „Килърите” е можел да бъде спасен – това е адвокат Петър Луков. Георги Вълев дава поръчка за неговото убийство. Колата на адвоката е била запалена, бил е пребит и чак тогава зверски убит. Не са го защитили."

  Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи." 1932 година.
 2. 2 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Ако се разбере кой взриви редакцията на вестник Галерия, ще се разкрият доста убийства, май?

 3. 3 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  За прокуратурата не знам, но в случая с Нови Искър, голямо браво на полицията!

 4. 4 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 519 Неутрално

  набеждаването на жертвите, че имат вина да са жертви по каквито и да е причини е отвратително.Дали не са си плащали данъците, дали в миналото са били в затвора, дали са разведени, бедни или богати, комарджии или наркомани.
  Мъртвите не могат да се защитават сами и действията на мвр и др. да създават усещане в обществото, че някой си го е получил защото е лош говори за липса на каквито и да е ценности.

  А чудно как педофил според тиражираната инфо за убиеца, се е влюбил и убива от ревност презряла дама и всичките и близки, барабар с невинен гостенин???След което се утешава с детско порно?

 5. 5 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 4151 Любопитно

  Цацата и Радев се покриха и оставиха подчинените им да отговарят на неудобните въпроси. А на вчерашната пресконференция и секретаря на МВР го нямаше, затова пък Борислав Сарафов беше винаги на предна линия готов да дава и най-невероятните обяснения с аргумента че никой не можел да даде логично обяснение за постъпките на един психопат?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 6. 6 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Тоя от ляво прилича на Китодар :)

 7. 7 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 502 Неутрално

  "полицаите отбелязвали с кръстче с тебешир къщите, които вече са проверили..."

  Сега вече нямам думи! Колко ли селяни са си драснали сами кръсчета на къщите? За съжаление една трагедия се превърна в комедия! Превърнаха я отговорните органи!

 8. 8 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 4151 Весело

  "полицаите отбелязвали с кръстче с тебешир къщите, които вече са проверили..."Сега вече нямам думи! Колко ли селяни са си драснали сами кръсчета на къщите? За съжаление една трагедия се превърна в комедия! Превърнаха я отговорните органи!
  —цитат от коментар 7 на Fiji


  Това както обясняваше Сарафов е систематичното проверяване "квадрант по квадрант", а не квадрат по квадрат както си го представят профаните дращещи по форумите!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 9. 9 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Изключително важно е с какъв цвят е бил тебешира. Това ще даде много отговори на много въпроси...

 10. 10 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Прави впечатление, че за разлика от предишни случаи за убийството в Нови Искър прекалено много се говореше и прекалено много информация изтичаше. Така уж извършителя чул, че го издирват и избягал, след това се оказа, че не е отишъл далеч, но се самоубил. Какво ли щеше да каже, ако бе задържан жив, а и защо все пак е извършил толкова много убийства за нищо. А Петър Христов е бивш представител на силова групировка, а защо не и сега да е бил.

 11. 11 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Аз съм съгласен с написаното и някои от изводите, но за близо 30 г. бяха извършени толкова много подобни убийства. Моля да бъда извинен за евентуалното си незнание, но кое беше разкрито и виновникът показан на обществото. На власт се смениха сума партии, но бих се обзаложил, че от многото покушения нито едно не беше по политически причини. Остават жени и пари. Понеже жени има за всички, остават пари, по-точно тяхното разпределение.

 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1005 Разстроено

  Свързан съм с района Нови Искър-Своге и наблюдавах лично добре това, което се нарича на руски "показуха", а на български "с топ врабци да ловиш" ... Отива се да се залови укриващия се като на парад, едва ли не с фанфари - за да бъде намерена запалена печка, топла храна на масата, включени телевизор и компютър. След това се впрягат полицейско-жатдармерийски сили като при военно положение, които влизат в черквата по време на богуслужение, проверяват колата на енорийския свещеник и т.н. За да бъде след три дни намерен трупът на заподозрения на 500 м от вилата, дето е живял "самонастанен" с години и си е садил домати...
  Ако една стотна дори от хвърлените сили биха действали ежедневно в района, нямаше да ги има редовните ограбвания на вили, с които се занимават цели семейства - не роми ! не! - грабителите са добре известни в своите села и си ходят по улиците! - Един от тях, бивш полицай, днес работи като охранител, а внукът му постъпи миналата година в полицията! Други двама, син и баща, бяха заснети с камера и показани на синия екран, но и днес се прехранват с обири! Трети, двама братя, с триетажна къща, добре си преживяват по същия начин! Нямаше миналата зима в Луково да бъдат ограбени и подпалени 4 вили една след друга - извършителят е заловен, но пуснат!
  И, разбира се, покойният вече Росен не би си живял в района от години на изоставена вила и не би си садил домати!

 13. 13 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Силни думи! Браво на Г-жа Владимирова!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 14. 14 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Права е г-жа Владимирова по всички точки - това вече не са единично задавани въпросите относно един или поне двама са били убийците, за мотивите да не говорим, сменят се като носни кърпи или изглеждат като цветни кръпки, за "самоубиването' на въпросното лице също, за ДНК-експертизите, дето по други дела ги чакаме с месеци, тука стават за часове.
  Що се отнася до многогодишното пребиваване на издирван и осъден на известно на маса хора адрес, но оставянето му да си живее необезпокояван до трагичното събитие, няма ни звук, ни стон - и всичко това се прави от хора, на които сме платили и плащаме пре-прилични заплати, оборудване, кабинети, униформи, оръжия, компютри и даже и бонуси.

 15. 15 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 502 Неутрално

  По "случаят приключи, забравете" аз питам:
  1. Къде е лобното място на Кети? Ако е установено от разследващите органи, намерени ли са там следи или веществени доказателства? Ако не е установено, търси ли се?
  2. Неделчо и Георги имали ли са законно оръжие? Намерено ли е някакво тяхно оръжие в къщата, законно или не?
  3. Боби обезобразен ли е, прострелян ли е в слабините?
  4. При телата на убитите в къщата имало ли е телефони? Ако да, били ли са достатъчно близо до тях?
  5. Използвани ли са кучета за издирването на Росен? Ако да, колко и докъде са завели разследващите органи? Ако не е имало кучета, защо?
  6. Използван ли е заглушител за убийствата на шестимата? Ако да, същият ли е като този, с който се е "самоубил" Росен?
  7. В кое слепоочие се е прострелял Росен? В коя ръка е стискал пистолета? Левичар ли е Росен или не?
  Като гражданин и данъкоплатец бих искала да получа отговор на тези елементарни въпроси, моля!

 16. 16 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  До коментар [#15] от "Fiji":

  И колко данъци плати, че да трябва да създадем една служба, която да се занимава с това да ти докладва в детайли за всичко което се върши в държавата ден по ден.

 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Весело

  БРАВО, Петя!!!
  "Убийството на бизнесмена Петър Христов тепърва ще се припознава като нов незаличим знак за мафиотизираната държава, който ще затрупа и въпросите около предходното убийство..."
  на Илия Павлов
  или на Андрей Луканов?

  Скараха се кой кара влака и КГБ им показа!
  :)

 18. 18 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 502 Разстроено

  :И колко данъци плати, че да трябва да създадем една служба, която да се занимава с това да ти докладва в детайли за всичко което се върши в държавата ден по ден.
  —цитат от коментар 16 на svoboden

  И пет стотинки да съм дала, отишли са нахалост за такива платени слуги на властимащите като теб.

 19. 19 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#16] от "svoboden":

  Ти си свободен само от акъл и съвест, гнусен трол!

 20. 20 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 358 Неутрално

  А какъв е проблема на г-жата се питам? Разкрито ли е шесторно убийство за седмица? Нея я вълнували разнопосочните сигнали, които се давали в първия ден! Кои от доказателствата на прокуратурата са оборени? Какво значение за доказване на вината на убиеца има въпросът къде се е шляел четири дни при положение, че става въпрос за вилна зона от 500 къщи и факта, че на убиеца е било ясно, че ще го потърсят първо в къщата, в която преди пет години са го задържали? Има ли ДНК експертиза, която е категорична? Има ли оръжейно-балистична експертиза, която е категорична? Тогава. Какво иска Владимирова и кръга на олигарха Прокопиев? Ясно е, че търсят под вола теле, но специално за този случай, не им се получи мечтата полицията и прокуратурата да се провалят.

 21. 21 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4798 Неутрално

  До коментар [#15] от "Fiji":

  Защо не вземеш да се запознаеш малко по обстойно, вместо да задаваш въпроси?!Не, не е прострелян в слабините Боби, слепоочието е лявото и т.н. и т.н.

  Академик Павлов: "Трябва да изразя тъжното си виждане за руския човек - той има толкова слаба мозъчна система, че не може да възприема реалността като такава. Условните му рефлекси се координират не с действия, а с думи." 1932 година.
 22. 22 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#15] от "Fiji":И колко данъци плати, че да трябва да създадем една служба, която да се занимава с това да ти докладва в детайли за всичко което се върши в държавата ден по ден.
  —цитат от коментар 16 на svoboden


  Е по-нагло изказване не бях чела скоро. Знам, че не ви пука, че ние питаме, ама поне запазете приличие.

 23. 23 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 918 Разстроено

  Мафията от филма ,,Октопод" е като тимуровска команда в сравнение с нашенската. Понеже за 29 години не е разкрито нито едно знаково убийство едва ли е реално да се очаква , че сега ще е по-различно.

 24. 24 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  А какъв е проблема на г-жата се питам? Разкрито ли е шесторно убийство за седмица? ............ Има ли ДНК експертиза, която е категорична? Има ли оръжейно-балистична експертиза, която е категорична?
  —цитат от коментар 20 на oliverstone


  Е, именно това не вярваме, че има. Не вярваме, че е разкрит убиецът, защото има маса нелогични данни и обстоятелства.
  Да бяха само разнопосочните сигнали - ще им ръкопляскам, а то, колкото повече говорят, толкова повече въпроси възникват.

 25. 25 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Е просто казано,няма как престъпници да ловят други престъпници, а и особено когато са в изпълнителната, законодателна и съдебна власти.
  И точно тия на снимката са типичен пример.
  Но всичко започва от това за кого гласува материала, а той материала си харесва тези които му казват,че е дебил,че не става и чеп за зеле от него и т.н.
  Мафията властва в тази територия с името България.
  Материала, материала.

 26. 26 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Реално проблемът с разследването на убийствата в Нови Искър се корени в липсата но доверие от хората в борбата на прокуратурата с корупцията по върховете на държавата. Въпросът беше, че жертвите бяха замесени в точене на ДДС от кухи фирми. И това доведе хората да се съмняват, че това разследване няма да бъде "опраскано" за да не засегне накой от "недосегаемите" в тази държава. И наистина как семейство на безработни и чистачки карат кола БМВ, явно има нещо нердно в доходите им. Ако семейството от Нови Искър не беше замесено в точене на ДДС никой нямаше да се съмнява, че Росен Ангелов е убиеца. Това е проблемът. Липсата на доверие в разследващите органи, когато става въпрос за добре организирана престъпност.

 27. 27 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#26] от "event_horizon":

  И какво се случва на практика - журналистите получават имената на убитите и почват ровичкане из мрежата, тези, които не ги мързи отиват "на терен", където черпят "достоверна" информация от бъбривите съседи или местни пияници.
  В нета излиза, че мъжът навремето е бил проверяван, че имало дело за източване на ДДС, но...тъй като тази информация е "гореща" и трябва да се изпревари конкуренцията, се тиражира. Нищо, че се оказва впоследствие, че делото е било срещу друг.
  И версията за ДДС измами точно пасва с "луксозната" вила, и джипа БМВ.
  И т.н., и т.н...

 28. 28 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  еми след толкова години и въпроси, очевадния отговор е, че на тях (споменатите, като функция на управляващите) обществено доверие изобщо НЕ им трябва... грам даже.... щото колкото по-голямо е недоверието, толкова повече кинти капят

  каква им е ползата от вашето доверие... изкарайте да видим колко са похарчени от 2009-та досега за 'реформирането" им - от бюджета, програми и пр. алабализми и тва са само официалните, отделно още толкова от "кошници" и "кошнички"... но вие си питайте що не мърдат от там, то не пречи

 29. 29 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 502 Любопитно

  Защо не вземеш да се запознаеш малко по обстойно, вместо да задаваш въпроси?!Не, не е прострелян в слабините Боби, слепоочието е лявото и т.н. и т.н.
  —цитат от коментар 21 на hamiltonf1

  Откъде я почерпи тази информация, за да се запозная и аз?

 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8208 Неутрално

  "Корупцията се е просмукала в основите на полицейската система в Грузия, пише в доклада на Световната банка "Борбата с корупцията в обществените услуги". Полицаите са получавали ниски заплати, понякога забавени с месеци. Много от тях са работели за мафиотски групировки, продавали са дрога или са прибирали в джобовете си "глоби", събрани под измислен претекст от шофьорите.
  Цената да те наемат на полицейски пост е вървяла между 2000 и 20 000 долара. Веднъж започнали работа, новите полицаи са си връщали инвестицията, вливайки се в престъпната йерархия. Всяка седмица патрулиращите са плащали част от събраните "глоби" на шефовете си, които предавали процент от своята печалба нагоре по веригата.
  Пътната полиция е била сред най-корумпираните държавни структури
  в Грузия. Проучване от 2000 г., цитирано от Световната банка, показва, че при спиране на пътя на шофьорите им е искан подкуп в 7 от 10 случая."

  Май не само Румъния ще ни е за пример, а е време и за грузинския модел.Няма друг начин, всичко трябва да се опита, а и така повече не може.

 31. 31 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 502 Любопитно

  Разкрито ли е шесторно убийство за седмица?Кои от доказателствата на прокуратурата са оборени? Има ли ДНК експертиза, която е категорична? Има ли оръжейно-балистична експертиза, която е категорична?
  —цитат от коментар 20 на oliverstone

  ДНК експертизата доказва по категоричен начин, че Росен Ангелов е вил в съприкосновение с кървящите Кети и Неделчо. Това как доказва, че той ги е убил, а не някой преди него?
  Оръжийно-балистичната експертиза показва по категоричен начин, че Неделчо, Георги, Кети, Боби, Нанси, Еленка, Росен и кучето са убити с един и същ пистолет. Но не доказва коя ръка е държала пистолета. Заглушителят на Росен не е неделима част от пистолета. Затова е важно да се отговори използван ли е този заглушител и при убийството на хората в къщата или е използван само при "самоубийството" на Росен?

 32. 32 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#20] от "oliverstone":

  Ех Оли ти да не би да казваш че Цацаров добре си гледа работата и че нашата полиция ни пази ? Първо да вземем последните 25 години кой от големите бандити беше съден и превъзпитан в затвора ? Освен за Митьо Очите за друг не си спомням. СИК и ВИС аджии се състезаваха да се гърмят едни други а полиция и съдебна власт се правеха на статистици. После ако полицията си гледаше работата нямаше да има още толкова охранители, а пък сме на първо място по престъпност и корупция а полицаите само слагат чадър над престъпниците и ги доят помагат им или се правят на глухонеми но имат и наглостта да стачкуват за по-високи заплати. А престъпниците няма кой да ги респектира. Да ги разпускат и да разрешат на гражданите да имат оръжие и да отстрелват бандитите а не да ги чакат като жертви готови да умрат за нищо.

 33. 33 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#30] от "Роси":

  В Грузия уволниха целият състав на полицията в един ден и назначиха нов. Има положителни промени, но чак за пример не са.

 34. 34 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 466 Гневно

  Права е Роси че на нашата полиция и е нужна РЕФОРМА ПО ГРУЗИНСКИ МОДЕЛ , а на съдебната власт и трябва РЕФОРМА С ПРАВОСЪДЕН БОРД като за целта се внесат магистрати отвън- Германия, Холандия, Румъния и др., а Цацаров и ко да им носят куфарчетата докато стажуват на минимална заплата и веднъж годишно да минават през полиграф с който работят чужди специалисти. Ако това направи Бойко ще го призная за мъж но дълбоко се съмнявам че има куража .

 35. 35 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  ДНК експертизата доказва по категоричен начин, че Росен Ангелов е вил в съприкосновение с кървящите Кети и Неделчо. Това как доказва, че той ги е убил, а не някой преди него? Оръжийно-балистичната експертиза показва по категоричен начин, че Неделчо, Георги, Кети, Боби, Нанси, Еленка, Росен и кучето са убити с един и същ пистолет. Но не доказва коя ръка е държала пистолета.
  —цитат от коментар 31 на Fiji
  Искате да кажете, че някой е убил хората в къщата, после РА ги е намерил, отъркал се е в тях и после същия този някой е самоубил РА?

  Не Ви ли се струва малко прекалено? Във форума се възмущаваха как е възможно сам човек да убие хората в къщата а Вие "надкозвате" като казвате, че не само, че ги е убил, ама и е убил и РА. И после ако РА е невинен как така ДНК-то му е по жертвите? Намерил ги е, отъркал се е в тях и после няколко дена си е мълчал?

  Има едно нещо дето му викат "Бръснача на Окам" - за всяко нещо има безброй обяснения. Избира се това, което е най-правдоподобно. Вариантът РА да е убиецът е много по-правдоподобен от този РА да е невинен, който е намерил труповете и после си е затраял докато някой мистериозно не го е самоубил със същото оръжие.

 36. 36 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  А иначе съм съгласен с Петя. Работата с медиите от страна на МВР и Прокуратурата беше кошмарно слаба.

  Това с тебеширите ако е вярно е също невероятна палачорщина.

  Също съм съгласен за омаскаряването на жертвите или подозрените - това си е безобразие от всякъде.

 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#35] от "Николай Николов":

  Няма негово ДНК по жертвите. Има ДНК на двама от тях по дънките му (кръв).
  И не казвам кой кого е убил, а задавам въпроси, на които могат да се дадат точни отговори. Не задавам въпроси, за които трябва тълкуване, като например какъв е мотивът, защо не е избягал, защо се е самоубил, как ги е убил, без да се съпротивляват и прочие. Не, аз задавам въпроси (в пост 15), на които, ако искат, могат да дадат отговор, защото касаят факти. Ако не искат, ще остана с впечатление, че нещо крият.

 38. 38 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  По "случаят приключи, забравете" аз питам:1. Къде е лобното място на Кети? Ако е установено от разследващите органи, намерени ли са там следи или веществени доказателства? Ако не е установено, търси ли се?2. Неделчо и Георги имали ли са законно оръжие? Намерено ли е някакво тяхно оръжие в къщата, законно или не?3. Боби обезобразен ли е, прострелян ли е в слабините?4. При телата на убитите в къщата имало ли е телефони? Ако да, били ли са достатъчно близо до тях?5. Използвани ли са кучета за издирването на Росен? Ако да, колко и докъде са завели разследващите органи? Ако не е имало кучета, защо?6. Използван ли е заглушител за убийствата на шестимата? Ако да, същият ли е като този, с който се е "самоубил" Росен?7. В кое слепоочие се е прострелял Росен? В коя ръка е стискал пистолета? Левичар ли е Росен или не?Като гражданин и данъкоплатец бих искала да получа отговор на тези елементарни въпроси, моля!
  —цитат от коментар 15 на Fiji


  Само един въпрос ще добавя:
  1. Росен Ангелов и Кети Кюхова били ли са нещатни / щатни служители на някоя служба?

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 39. 39 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  До коментар [#35] от "Николай Николов":Няма негово ДНК по жертвите. Има ДНК на двама от тях по дънките му (кръв). И не казвам кой кого е убил, а задавам въпроси, на които могат да се дадат точни отговори. Не задавам въпроси, за които трябва тълкуване, като например какъв е мотивът, защо не е избягал, защо се е самоубил, как ги е убил, без да се съпротивляват и прочие. Не, аз задавам въпроси (в пост 15), на които, ако искат, могат да дадат отговор, защото касаят факти. Ако не искат, ще остана с впечатление, че нещо крият.
  —цитат от коментар 37 на Fiji
  Остава да питате и кой номер гащи е носила Кети. Не знам дали някой е длъжен да Ви отговаря.

  Това, което е известно е достатъчно инкриминиращо по отношение на РА. Трудно е да се повярва, че той няма нищо общо с убийството. Другото са несъществени детайли, които не променят основния извод.

  Пък Вие си вярвайте в каквото си искате. То и сега има хора дето не вярват, че американците са стъпили на Луната. И колкото да им обясняваш все ще си вярват, че цялата история е конспирация. Такива е по-добре да ги оставиш да си вярват в каквото си искат.

 40. 40 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#39] от "Николай Николов":

  Ще подмина неуважителния ти тон и ще ти кажа, че аз искам Росен Ангелов да е убиецът, искам да вярвам, че няма невинен обвинен, а убиец на свобода. Но Сарафов и Маринов не искат да ме убедят и ако бях единствена, ок, но много хора искат да знаят истината, искат да са спокойни, че убиецът е мъртъв, а не жив и на свобода.

 41. 41 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Тава си можат и това си прават! Да благодарим на г-н Цацаров,че свали доста килца и стана по-пъргав.

 42. 42 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1983 Неутрално

  До коментар [#8] от "Julian Mall":

  Ха Ха Ха, квадрант по квадрант проверявал - сигурно с Google earth e търсил и разделил земята на четири квадранта.
  Живи и здрави тия дето не са забелязали настроението с което си написал поста си.

 43. 43 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  До коментар [#39] от "Николай Николов":Ще подмина неуважителния ти тон и ще ти кажа, че аз искам Росен Ангелов да е убиецът, искам да вярвам, че няма невинен обвинен, а убиец на свобода. Но Сарафов и Маринов не искат да ме убедят и ако бях единствена, ок, но много хора искат да знаят истината, искат да са спокойни, че убиецът е мъртъв, а не жив и на свобода.
  —цитат от коментар 40 на Fiji


  МВР и Прокуратурата не правят впечатление да си вършат работата особено акуратно. Но, за техен и наш късмет, този случай е доста лек за решаване.

  Виж там където убийствата не са извършени импровизирано (както изглежда е в случая), а планирано (какъвто е случая с Христов) МВР ще се озори много. Там палачорщината им ще се окаже препъни-камък.

 44. 44 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1983 Неутрално

  Вижте пичове, в нашата конституция има системна грешка заложена от тия дето я конструираха. Змиичето вече стана ламя и май няма български юнак който да се справи с нея . Ламята е триглава - две активни и една логистична.

 45. 45 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 4151 Любопитно

  "Не Ви ли се струва малко прекалено? Във форума се възмущаваха как е възможно сам човек да убие хората в къщата а Вие "надкозвате" като казвате, че не само, че ги е убил, ама и е убил и РА. И после ако РА е невинен как така ДНК-то му е по жертвите? Намерил ги е, отъркал се е в тях и после няколко дена си е мълчал?"

  Въпросът който стои без отговор е защо не беше казано предварително нищо за оръжието с което е извършено престъплението. Единствено беше споменат калибърът му. От поемното лице се разбра че само в Неделчо са изстреляни 10 куршума което е повече от един пълнител и с пистолет е невъзможно да се постигне такава скорострелност. Чак след като бе намерена "Беретата" до убитият Росен веднага съобщиха че именно това било оръжието с което е извършено убийството на всички?! Кога и с какви балистични експертизи беше доказано това?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 46. 46 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 237 Неутрално

  та какво значение има истината , щом ;разследващите; са подали данни на прокурора че делото е приключило и ТОЙ 2 го е обявил публично ? МНОГО ГОЛЯМО , 1 . че държавноста може да затрие цяло семейство без обяснение 2. че каквото и да се е случило никога ;компетентните; органи няма да позволят то да стигне до ушите на публиката 3. налагането на страха от псевдозаконието да даде финансов резултат преливащ се в сметките на ;едни хора; , европейски цености ? или бизнес-милиционерско управление ?

 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  ...На власт се смениха сума партии, но бих се обзаложил, че от многото покушения нито едно не беше по политически причини....
  —цитат от коментар 11 на man_un


  Да ама ръководителите в МВР не се сменят.
  Има още от хората работили при бай Тошо, които са там на доизживяване!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Вчера вътрешният министър нахока полицаите, че имат големи претенции: Как да не увеличаваме заплатите! Увеличаваме ги - от 3 до 12 %. Обаче не на калпак. Не на всички. Според резултатите. 50 милиона за МВР. Това е положението. И пр. Днес внезапно Борисов обяви още 100 милиона отгоре. И постави вътрешния си министър в неловка ситуация. Решението е внезапно. За всеки случай Радев трябваше да знае за някакви колебания у Борисов. За да не бъде толкоз рязък и категоричен. Някой му е подсказал на Борисов. Отнякъде са го "светнали", че трябва да лъска чепиците на очевидно несъстоятелния главен секретар и да вдига имиджа на полицаите му. Когато всички очакваха, че въпросният главен секретар ще бъде сменен - щедър жест от премиера, с който затвори устата на вътрешния министър. Защо така? Защо се беше запънал и за предишния главен секретар Лазаров, по-известен с ювелирната операция в Горна Оряховица? И махна не него, а вътрешния министър, професионалистът Вучков? Който не искаше да работи с Лазаров. Що за драгоценен кадър бе той? Стана ясно, след като почти оглави Атака. И се заизживява като говорител на руснаците тук. Маринов, иначе със същия капацитет, според генерал Атанс Атанасов, пък бил човек на ДПС, Пеевски, Доган и пр. Т.е., от същите... Добре. Борисов си пази и той стола, че и повече от стола. Но нещата стават все по-зле. Хора извикали полицията, защото се усъмнили кой живее във вилата. Дошъл полицай. Поприказвал с обитателя, издирван от 8 години, за да влезе в затвора, и си тръгнал. След което, пак според полицията въпросният обитател разстрелял шест души. Въоръжен с автомат, с маска се качва в нопостроена сграда, в която предварително е устроил място за стрелба, чупейки прозорец, разстрелва в 10 часа сутринта буквално на правителственото трасе за Бояна крупен бизнесмен. След това си тръгва спокойно. Пак с маска излиза на самото правителствено трасе. Слага пръст пред устата си, показвайки на хората да си траят. Слиза в подлеза пълен с народ под въпросното трасе и си отива. Да. А точно там, на метри има будка с полицай. Който би трябвало да е видял разстрела... И - бам - 100 милиона отгоре.

 49. 49 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1983 Неутрално

  Полицаите не са не са от главите на ламята , не са дори част от нея, по скоро спадат към екипировката - ръкавици, боксове, наколенки, ботуши и др. подбни. Днес двете глави на ламята са решили да им отпуснат малко за лъскане на пагона и са се разпоредили за стоте милиона.

 50. 50 Профил на dankar
  dankar
  Рейтинг: 8 Весело

  Това с кръстчетата по вратите явно е заимствано от приказката за разбойниците на Али баба или пък от сказанието за събиране на еничари...

 51. 51 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  "....той първо реагира с "този случай го приключихме"..."

  Ами, вижте сега, не е съвсем така. Съгласно чл. 243 ал. (1) от Наказателно-процесуалния кодекс въз основа чл. 24 ал. (1) от същия прокуратурата ще издаде постановление за прекратяване на наказателното производство - деецът е починал. Но трябва да изпрати препис от това постановление на наследниците на пострадалите. И съгласно чл. 243 ал. (4) наследниците могат да обжалват постановлението пред първоинстанционния съд. Който има възможност да потвърди постановлението, но и да го върне на прокуратурата със задължителни указания за прилагането на закона.
  Така, че случаят не е приключил - оттук нататък той е в ръцете на наследниците на пострадалите и неговото развитие зависи от това дали те ще се примирят или ще решат да го разнищят докрай.

 52. 52 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf1":

  "...Един от защитените свидетели е изваден от програмата за защитени свидетели и вече е мишена. Наблюдаващият тогава прокурор по делото Ася Петрова, антимафиотът Валентин Цоновски, свидетелят Боян Джамалов са нападани, без някой да ги защити. Един от жертвите на „Килърите” е можел да бъде спасен – това е адвокат Петър Луков. Георги Вълев дава поръчка за неговото убийство. Колата на адвоката е била запалена, бил е пребит и чак тогава зверски убит. Не са го защитили."..."

  А министър Радев се оплаква, че гражданите не съдействали на МВР и на разследванията.
  Отделно всяка жертва се набеждава, че има някаква вина. Т.е. така му се пада!
  Отвратителни помияри стоят на първата редица в РБ. Това много често се отнася и за медиите.

 53. 53 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#31] от "Fiji":

  Понеже и Вие задавате въпроси като мене искам да Ви питам - при всичките противоречия и нелогично говорене на МВР и другите Вие сигурна ли сте, че наистина е имало кръв по дрехите на РА или пък как тя се е озовала там. И т.н. мога да задам и други подобни въпроси.
  Ето дотук ни докараха вече лъжливите овчарчета.

 54. 54 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  До коментар [#52] от "historama":

  В сайта на БТВ все още има интервютата на журналистката от Фрог и на Асен Йорданов при Слави от 10 януари. Те казват неща, от които е малко да се каже, че ми се изправи косата. Пуснете си ги, ако не сте ги чули, независимо какво Ви е отношението към въпросното шоу.

 55. 55 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#53] от "Мондиана":

  Иска ми се да вярвам поне на официално изнесените факти. Няма да посмеят да лъжат, според мен, вече сме уж европейска държава. Но тези факти, които изнасят са твърде недостатъчни, за да се правят изводи. Когато се отговори на всички съществени въпроси, чак тогава може да се гради някаква теория и да се каже със сигурност кой е убиецът.

 56. 56 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Тревожи още нещо. Неглижирането на органите на реда от убиеца в Нови Искър и от убиеца на бизнесмена. Убиец или не, но като издирван за престъплението се разхожда в района най-спокойно. Отива си в къщата. Гледа телевизия, интернет, готви си и пр. През което време държавата го търси под дърво и камък и с армията, че и с хеликоптер. Малко преди да се усетят да го потърсят във въпросната вила спокойно си излиза и отива на няколкостотин метра в друга къща. Където се самоубил. Самоубил се е. Експертизите са ясни и категорични. В това време се преравят чукари и дерета, че и спецоперация в София.... И го търсили "квадрат по квадрат" според главния секретар Маринов. Сигурно е искал да каже квадраНт по квадраНт. Същото неглижиране на полицията показва и убиецът на бизнесмена. Вярно си е излязъл преспокойно с качулка и медицинска маска и минавайки край хората е сложил пръст на устата си - да си мълчат. И после потънал в подлеза. Според разказ на очевидец пред БТВ, отразен и в "Блиц" /цитиран с извинение/, публикуван на 09. 01. 2018 г.под заглавие "Нов свидетел на покушението направи скандални разкрития за убиеца". Та, така. Само да се добави, че наистина на метри се намира будка, от която полицай контролира движението. Убийството напомня убийствата на Фатик и Кюлев, извършени също на правителственото трасе "България". На червен светофар убиецът отива до колата на Фатик и го прави на решето. Качва се в неговата и отпрашва.

 57. 57 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Убиецът от Нови Искър се самоубил с пистолет със заглушител и второ нямало от него кръв по земята...

 58. 58 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Некадърни полицаи,а само ревът за високи заплати.

 59. 59 Профил на zyx
  zyx
  Рейтинг: 294 Неутрално

  .....вътрешния министър Валентин Радев, който обяснява..."това е човек, убит показно в центъра на София и това ни притеснява".....

  Убит показно? - убит е най-банално на входа на офиса си, а не на обществено събитие.
  Центъра на София? - дори широкия център е на километри от местопрестълението.
  Притеснява? - притеснението го оставете за любителите на турски сериали, вие действайте без колебание!

 60. 60 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 696 Неутрално

  А някои си мечтаеха как Боко като премиер ще смаже престъпността. А точно при него се разрасна.

 61. 61 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  Малко смешно ми звучи-цацич казал,че всички са убити с по един изстрел ,за да заблудят убиеца.Ами нали убиецът знае с колко изстрела ги е убил-кого ще заблуждават-искат да кажат че са много тъпи-да ама той не е тъп и знае как се работи.Всеки съдебен лекар ще каже коя жартва с колко куршума е убита.Неко се оплетоха в лъжите.

 62. 62 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 696 Неутрално

  А някои си мечтаеха как Боко като премиер ще смаже престъпността. А точно при него се разрасна.
  —цитат от коментар 60 на historama


  Медиите представяха Боко като шериф, громящ сам престъпността.
  https://www.google.bg/search?q=борисов +като+шериф&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=d5U2HkN4EK0TXM%3A%2CXSmtA4OXDpp8JM%2C_&usg=__WR8Embjdyq3jmbBIvV2cLrSZh4Y=&sa=X&ved=0ahUKEwjE_ci2hNPYAhWHr6QKHfEgDtAQ9QEILTAD#imgrc=qlgx5PgkY78BJM:

 63. 63 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "Некомпетентност и безотговорност, прикрити зад приповдигнато говорене на шефовете пред камерите" = затова именно не сме държава а територия и хората от Европа идват в БГ за малко, така както се посещава Зоопарк... инак производните думи на безотговорност са безхаберие, безмозъчност, мекотелие, мекотелост, мижитурчество, пристореност, опаковка без съдържание, циркаджилък и т.н. (за да се демонстрира безотговорност първо трябва да имаме яснота що е то ОТГОВОРНОСТ и КОЙ точно и как я поняся?)

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 64. 64 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#37] от "Fiji":

  То и това ДНК е повече от съмнително, защото няма кой да провери истинноста му.
  Дело няма да има.
  За сметка на това - само голи твърдения.

 65. 65 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#64] от "dokoro":

  Остава само близките на жертвите да се запознаят с фактите, поне на тях би трябвало да дадат възможност да разберат как и какви експертизи са направени.

 66. 66 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 768 Весело

  До коментар [#3] от "svoboden":
  „За прокуратурата не знам, но в случая с Нови Искър, голямо браво на полицията!“

  Ти май наистина си "svoboden"...от мозък де...

 67. 67 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 755 Весело

  "Едно от обясненията беше, че цялото МВР е работило по-случая, затова толкова бързо ДНК експертизата"

  Не знам да може 9 жени да се съберат и да родят за 1 месец.

 68. 68 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 558 Разстроено

  Как не се ловят престъпници, или защо не им вярваме?!
  Ловят ги както си могат! А защо и да им вярваме на пасквилите съшити с бели конци - за прекалено наивни ни имат?!!!!

  До коментар [#7] от "Fiji":
  Сега вече нямам думи! Колко ли селяни са си драснали сами "кръсчета" на къщите? За съжаление една трагедия се превърна в комедия! Превърнаха я отговорните органи!

  Нещата май заприличаха на случващото се в приказките за "Али Баба и 40 -те разбойници"?

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK