Емил Кошлуков - доза за многократна (политическа) употреба

Емил Кошлуков по време на протест на служителите на ТВ7 през 2014

© Надежда Чипева

Емил Кошлуков по време на протест на служителите на ТВ7 през 2014Една шепа кресльовци тук, които се пишат баш европейци, критикуват, задъхани от злоба.


(Водещият на "Още от деня" по БНТ Емил Кошлуков в коментара си на 12 януари след речта на Доналд Туск при откриването на европредседателството.)


Не повярвах на ушите си. От екрана на обществената телевизия се издава присъда - с език и тон, за който няма оправдание. Присъда над една част от българите, които си позволяват да критикуват и протестират срещу решения на управлението, но участват наред с всички в издръжката на националната телевизия. Присъдата я произнася лично програмният директор на БНТ 1 Емил Кошлуков, който според длъжността отговаря за стратегическото планиране на основния канал на БНТ. А от 8 януари е и с още една роля - водещ на публицистичното предаване "Още от деня".
А трябваше да се досетя за новото целеполагане не само в това публицистично предаване, но и на появата въобще в БНТ на Емил Кошлуков още с първия коментар на водещия в този ден. Тогава той представи "различен ракурс" към масовото убийство в Нови Искър. Водещият обясни, че извършителят не е бил намерен 9 години, за да бъде вкаран в затвора (това е задължение на полицията и прокуратурата) за друго престъпление и за това е отговорна Тройната коалиция и поправка в НПК от 2008 г. (вижте повече в края на текста*)


Масовите зрители не са длъжни да познават НПК и няма как да уловят манипулацията, че този текст се отнася за друго. Важно е да чуят обобщението на коментатора за доброто, което е извършено впоследствие от главния прокурор и ГЕРБ: "По-късно главният прокурор и депутати от ГЕРБ правят поправки през 2015 и 2017 г. Ако бяха послушали прокуратурата, той /престъпникът - бел. ред./ нямаше да излезе". Това заявява водещият, смесвайки процесуални норми с размера на присъдата. И без да обясни как и откъде е нямало "да излезе" осъденият, като не е бил намерен, за да влезе въобще в затвора.


Кошлуков по време на изслушването за кандидат за генерален директор на БНТ

© Надежда Чипева

Кошлуков по време на изслушването за кандидат за генерален директор на БНТ


И назначаването на Кошлуков за програмен директор в БНТ, а и настаняването му в ефира с публицистичното предаване "Още от деня" предизвикаха възмутени коментари и въпроси, особено от хората, които помнят политическата му кариера и после ролите му в медийни проекти на Цветан Василев, Делян Пеевски и близки до премиера.


А извън въвеждащите коментари (които тази седмица вече липсваха, но през студиото минаха по различни теми бивши партийни съратници на водещия от "Новото време")


ето как Кошлуков води предаването


На 11 януари са поканени по един депутат от ГЕРБ и от БСП да коментират изслушването във вътрешната комисия на главния прокурор и отговорни фактори от МВР за престъпленията в навечерието на европредседателството. "Какво каза главният прокурор" е първият въпрос на водещия. И аз бих попитала същото. Депутатът от ГЕРБ (Маноил Манев) обяснява, че главният прокурор е убедил комисията, че няма никакви съмнения че убиецът от Нови Искър е разкрит и той се е самоубил. Депутатът от БСП (Иван Иванов) казва: "Не бяхме напълно убедени...." и не довършва, тъй като депутатът от ГЕРБ го прекъсва "Какво значи не бяхме убедени, от чие име говорите". Намесва се водещият - забележете - не за да даде възможност на Иванов да довърши фразата си, а подканяйки Манев с въпроса "каква е критиката ви към думите на Иванов". Каква е, значи, критиката към Иванов - към същия, който изобщо не е изложил аргументи, защото не му беше позволено. Междувременно на екрана започват да текат кадри на премиера Борисов и Юнкер от тържественото откриване на европредседателството и темата е сменена.


Занимавам читателите с тези детайли, защото вярвам, че те сами могат да си направят изводите какво се случва с всекидневното публицистично предаване "Още от деня". Което досега наред с "Референдум", "История БГ", "Денят започва с култура", "Лачените обувки на българското кино" придаваше на БНТ образ на медиа с претенция за работеща и в обществен интерес, а не само във властови синхрон.


За властовия синхрон явно вече пряко отговаря програмният директор, който месец след настаняването му в БНТ (генералният директор Константин Каменаров така и не отговаря ясно защо го назначи на тази позиция) предизвика скандал с за цензура в предаването "Денят започва с култура".


В началото на седмицата от екипа заявиха, че има натиск какви въпроси да се задават и как да се представят гостите. Кошлуков реагира, че иска всички да работят повече и по-висок рейтинг. Генералният директор обяви конфликтът за комуникационен.


Скандалът обаче потвърди същинската роля на Кошлуков - видими впрочем и от екрана.


А на Кошлуков не може да му се отрече присъствие, и не само екранно


Той излиза на сцената през ноември 1989 г., когато като студент по Английска филология основава Независимото студентско дружество, което влиза в състава на СДС. Надареният с ораторски талант студентски лидер е с ореола на герой от по-ранен етап, тъй като има зад гърба си изтърпени 3 години затвор (1985 - 1988) за подбуждане към бунт в казармата, според публично известното за този негов период. През 1991г. заминава за САЩ където учи политология, завръща се през 1997 г.


Кошлуков в първите години на демократичните промени

© Живко Ангелов

Кошлуков в първите години на демократичните промени


Влиза отново в реалната политика през 2001 г., като става депутат с листата на новосъздаденото от царя НДСВ. Според мълвата бил подхвърлил по онова време пред съмишленици "абе ние да се закачим веднъж за царя, пък после ще го разиграваме като мечка". Писмено потвърждение не намерих.


Но пък през февруари 2004г. заедно с група депутати, които по-късно учредяват партия "Новото време", участва в отстраняването на председателя на парламента Огнян Герджиков и в опита за сваляне на "своя кабинет" "Сакскобургготски", вършейки работата на ДПС за предотвратяване продажбата на "Булгартабак" на стратегически инвеститор БАТ, която беше подготвена от правителството. Ето признанието на самия Кошлуков, че е обслужил на практика целта на ДПС, в интервю за агенция "Блиц" от 7 март 2010 г.: "Опитаха се да продадат "Булгартабак" но аз ги спрях. Шулева внесе предложението за гласуване в парламента, ние се развикахме и тогава падна председателят Герджиков."


Кажи ми докато МВР не ме вземе, какво шмърка Новото време **


В същото интервю Кошлуков казва, че избираемо място в кандидатдепутатските листи струвало между 50 хил. и 100 хил. лв, с уточнението, че на него не му се е случвало.

Кошлуков все още в политическа роля - европейски избори 2009 - като лидер на "Новото време"

© Георги Кожухаров

Кошлуков все още в политическа роля - европейски избори 2009 - като лидер на "Новото време"


Интересен момент от политическата активност на Кошлуков е идеята, подхвърлена от него през 2002 г. според публикации в медиите, НДСВ да издигне за кмет на София тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. Той наистина се кандидатира за кмет, но три години по-късно, когато тройната коалиция окастри част от правомощията на главния секретар.


А от законодателната активност на Кошлуков ще се запомни с криминализирането на еднократната доза дрога, което той и Мирослав Севлиевски прокараха в Наказателния кодекс. С което улесниха полицията да отчита успехи за по някоя спипана цигара марихуана, или някой нещастник със спринцовка, за сметка на едрите наркодилъри, които си останаха на сянка.


През 2004 г. основава партия "Новото време" и става неин председател. След като през 2005 г. партията участва в изборите за 40-то Народно събрание, но не успява да премине 4-процентната бариера и остава извън парламента, Кошлуков тръгва от политическа към медийна кариера. Започва да води предаване "Таралеж" по телевизия Евроком. През 2009 г. участва и във Vip Brother 3 по "Нова тв".


Но телевизионният му опит е натрупан най-вече в телевизия ТВ7 в периода на тандема Цветан Василев - Делян Пеевски:

Септември 2010 г. - започва да води "Уикенд с ТВ 7", съботно-неделно предаване (тогава програмен директор на медиата е Светлана Василева - поканена от Цветан Василев).


Април 2011 г. - започва да води предаване "Факторът Кошлуков" по ТВ7.


Септември 2014 г. - става изпълнителен директор на TV7, през ноември същата година освобождава поста.


Септември 2015 г. - април 2016 г. - води "Факторът Кошлуков" по Канал 3, след като напуска TV7.


15 декември 2017 г. - става програмен директор на БНТ1. Същата вечер Слави Трифонов кратко коментира новината: "Емил Кошлуков станал програмен директор на БНТ. Трябва да се ощипя - по-малко щях да се шокирам, ако Кошлуков беше станал космонавт. Аз пък какво се шокирам, в тая държава Емил Кошлуков да стане програмен директор на БНТ си е нещо в реда на нещата."


Кой изпрати Кошлуков в БНТ, кой с кого го договори


Две неща правят впечатление: че най-продължителният медиен стаж на Кошлуков е натрупан в телевизията ТВ7, финансирана от Цветан Василев, но в периода, когато банкерът върви устремно напред в тандем с депутата Делян Пеевски. Това е периодът, в който Николай Бареков и прокуратурата направиха сензацията за бюлетините в Костинброд в деня на размисъл пред изборите на 13 май 2013г., а по-късно Бареков беше трансформиран в политическия проект "България без цензура".


И вторият впечатляващ детайл - че толкова е било важно да се кандидатира Кошлуков за шеф на БНТ и името му да започне да се свързва с обществената телевизия, та се стига до абсурдно решение: партийна телевизия, и то тази на Атака - "Алфа", да му издаде документ, че е бил една година програмен директор, за да попълни необходимия му управленски стаж. Досега не се намери потвърждение, че Кошлуков е работил в телевизия "Алфа". Значи не му пука дали някой му вярва - това качество е важно не само за екранната самоувереност на водещия, а най-вече - за бруталното налагане на правата линия от политкомисаря.


Кошлуков по време на изслушването за кандидат за генерален директор на БНТ

© Надежда Чипева

Кошлуков по време на изслушването за кандидат за генерален директор на БНТ


Значи новият програмен директор на БНТ 1 и водещ на предаване е ръководил програмата на партийна медия, санкционирана многократно за нарушения на основни принципи на Закона за радиото и телевизията, включително и за нарушаване на добрите нрави. Очевидно сега, когато "Атака" е коалиционен партньор на ГЕРБ, рамо до рамо с Патриотите, принципите са се променили, по-точно са се омотали. А след инструкцията към ДПС, дадена по Коледа от почетния председател Ахмед Доган, с която практически бе подкрепен Борисов по липса на алтернатива, вече няма значение с кого е съгласуван Кошлуков. Принципът на властта вече е "всички за един".


Затова стигаме до кой предложи Кошлуков за БНТ - познато, нали. Всякакви други въпроси са второстепенни. Затова и пропускам въпроса редно ли е програмният директор да е и водещ на предаване. В правилата на БНТ не е записана забрана. И все пак преди години предшественикът на СЕМ - НСРТ, обсъждаше този въпрос по повод назначаването на Светла Петрова за програмен директор, която водеше и публицистичното предаване "Екип 4". И въпреки че няма нормативна пречка, УС на БНТ реши, че не бива програмният директор да води предаване. Сега очаквам, че СЕМ няма да вземе отношение - ще се позове на законовата норма, че регулаторният орган не може да се меси в програмната политика на телевизиите. Той само... назначава.


Така ще си остане без институционално изясняване камо ли реакция политкомисарското бушуване на програмния директор - но през екрана ще познаете кой всъщност е властта и с кого е "съгласуван" Кошлуков. И това става все по-видимо. Докато Кошлуков ни обяснява, че е е лежал в затвора, за да имаме свобода на словото днес...Пак не вярвам на ушите си.


* Текстът на чл. 254, от НПК, с добавената алинея 4, визиран от Кошлуков, се отнася по принцип за насрочване на първото съдебно заседание на делата на първа инстанция, на което не е необходимо присъствието на подсъдимия. А не се отнася за действия след потвърждаване на присъдата от Върховния съд, след което осъденият трябва да бъде откаран в затвора, какъвто е коментираният случай "Нови Искър". С две думи: аргументът на водещия не ставаше за подкрепа на тезата му, че поправката в НПК е причината осъденият да не бъде вкаран в затвора.


** От песента на "Ъпсурт" - "Стига фира"


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1762 Весело

  ........ЕМО Е ЛЕГЕНДА........!!!!!!........НЕКА СИ КОМЕНТИРА.........!!!!!?????........нали сме демокрация........?????!!!!!!!..........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 2. 2 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 2134 Гневно
 3. 3 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 2350 Весело

  Москва, Москва, Кошлука пак тупти...

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4424 Любопитно

  Кой наистина предложи Кошлукоофф?! И кой го назначи?!

  Топ 3 на най-младите приватизатори в България при по-мащабните сделки: №1 Д. Пеееевски, №2 К. Нинова, №3 И. Прокопиев
 5. 5 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Дневник е решил да сваля Кошлука.

 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7569 Любопитно

  Емил Кошлуков - ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ на българския преход - от ДС дисидентче'', през американски ученик, царски пишманцаредворец, до ръководител на неизвестно какво !

  karabastun1@abv.bg
 7. 7 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1929 Неутрално

  Слуга-изпълнител на Доган и ДС обкръжението му, толкоз.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 8. 8 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Не разбрах, защо "умнокрасивите" са го захапали този Кошлуков$

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3819 Неутрално

  Вербуван в гимназията да донася на 6 отдел на 6 управление - Политическа полиция.

  Това му е достатъчно като биография.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  Не разбрах, защо "умнокрасивите" са го захапали този Кошлуков$
  —цитат от коментар 8 на von_seeckt


  Очевидно трябва дълго дати се обяснява, може да се обърнеш към Митю Гестапото, той ще ти разясни...

 11. 11 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  ........ЕМО Е ЛЕГЕНДА........!!!!!!........НЕКА СИ КОМЕНТИРА.........!!!!!?????........нали сме демокрация........?????!!!!!!!..........
  —цитат от коментар 1 на kesh


  Прав си, ДС-легенда...

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  Който не е либерален туркофон и джендър ентусиазиран, значи е ушанка като Кошлуков!

  Москва, Москва, Кошлука пак тупти...
  —цитат от коментар 3 на Nimart


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Не разбрах, защо "умнокрасивите" са го захапали този Кошлуков$
  —цитат от коментар 8 на von_seeckt


  Една причина : Кошлуков не е техен !

  За либералната (какво име само - либерали, демек обичат свободата :) ) секта има само един критерии за правилен човек - да е от тяхната група. Това са всичките им критерии.

  Те трябва да прихванат всички ресурси на обществото - икономически, финансови, медиини, политически, ... - и това е критерия за демокрация .

  Ако вземат 2 % на избори - ги обявяват за нечестни, а властта за нелигитимна.
  Защото не са на яслата и народа не им плаща масрафа.
  Трябва кураторите им от чужбина да ги издържат на 100% - налагат се съкращения и огрничен бюджет.
  Затова драпап за нови избори, да легнат по тънко на кураторите си.

 16. 16 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  Който не е либерален туркофон и джендър ентусиазиран, значи е ушанка като Кошлуков!
  —цитат от коментар 14 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  Позитанец, нали до вчера се радвахте на успехите на Ердоган в Сирия? Кой е туркофонът?

 17. 17 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1452 Любопитно

  Аз ли съм сбъркан нещо, не знам. Но как хора като Кошлуков си гледат гледат децата в очите?!

 18. 18 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5527 Неутрално

  КошътЛуков е просто едно зависимо човече което се е продало за пари.Призките за свобода на слово.....са чиста демагогия!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1247 Неутрално

  Втори материал за Кошлуков в Дневник. И то на Петя. Благодаря, ако съм имала някакви съмнения около личността на Кошлуков, сега вече окончателно се разсеяха.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 22. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3379 Весело

  автентичната революция си яде децата

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 23. 23
  WWW
  Рейтинг: 831 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 24. 24 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1417 Весело

  БравоПетя...разкрихте врага с партиен билет...сега трябва да му се скалъпи един другарски съд...трябва да се върне в правия път...иначе линч, митинги и плювки...

 25. 25 Профил на argira
  argira
  Рейтинг: 274 Любопитно

  Поздравления за Петя Владимирова!
  Ще ми се тук да напишем един списък от журналисти, които искаме да видим на екран в БНТ. Да посочим име на журналист, когото искаме да видим като ръководител на тази "обществена телевизия".
  Кошлуков е с поръчение в БНТ, но очевидно и Каменаров.

 26. 26 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Според Дневник и кликата около тях, само хора които са раборили за чужди сили и чужди интереси имат право да управляват Българската Национална Телевизия.Трябва да са били на гранти от Соросовото Отворено Общество,....
  —цитат от коментар 12 на WWW


  Драги, не знам от къде падаш, но се замисли малко - по какъв начин и кой финансира "студенството" на това леке в САЩ, ъ?

 27. 27 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 440 Весело

  Кошлуков си е чист политкомисар на ГЕРБ и ДПС! Цялата му „кариера” и биография е показател за присламчване и изпълнение на поръчки!

  Вероятно никакъв бунт не е вдигал преди 1989, а са му създали легенда на дисидент. Или са го вербували в затвора. Млад и амбициозен кариерист, минал през няколко партии и партийни телевизии, с претенции за интелект, свободолюбие, професионализъм, без покритие. Явно доста добри доходи е получил при Цв. Василев и Бареков, та сега си е намерил нови господари.

  Отврат в БНТ!

 28. 28 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3379 Весело

  До коментар [#25] от "argira":

  подкрепям , и щатни гости с доживотен договор в същия списък

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 29. 29 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1762 Весело

  ..........добре де .........!!!!????.....ама не МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВО ИСКАТЕ ОТ ЕМО.........??????!!!!!!!!.........ми нека си КОМЕНТИРА.........нали СВОБОДА НА СЛОВОТО........????!!!!!!.....ТАКВОЗИНКА........????!!!!!.........или КАТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ....неудобен НЕЩО..........да му ВЗЕМЕТЕ МИКРОфОНА.........!!!??????.........еееее гиди ЮНАЦИ........не става така ВЕЧЕ........!!!!!........ДЕМОКРАЦИЯ СМЕ.....всеки ше си ХОРТУВА КВОТО СИ ИСКА........и му е на СЪРЦЕ............ПИЯ ЕДНО ЗА ЕМО........../ЛЕГЕНДА СИ БАТКА......../....!!!!!!......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 30. 30 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1624 Любопитно

  де да беше само кошлука ,ами онова малко злобно човече от БНР ,което хули и мачка всеки който мисли различно от москва ,и го прави в продължение на години,сякаш националното радио му е бащиния ?

 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3379 Весело

  До коментар [#26] от "xhi13317223":

  Завършва политология в Калифорнийския университет в Санта Барбара, където заминава с помощта на американското посолство, две американски фондации, Отворено общество и фондацията на Августин Пейчинов. "

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на argira
  argira
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#25] от "argira":подкрепям , и щатни гости с доживотен договор в същия списък
  —цитат от коментар 28 на дерибеев


  Щатни гости с доживотен договор гледаме и слушаме от 2002 година да дерибействат.

 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  До коментар [#32] от "argira":

  това е оригинално и свежо ++++++

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#12] от "WWW":

  лелеее, колко си прозд!

 35. 35 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1624 Весело

  след кошлука в БНР се очакват и други "легенди на българаката журналистика" ,като петьо б ,тошо т ,валерия в ,кеворк к ,недялко н ,и разбира се венета райкова

 36. 36 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Гестапото веднага да си прибира това помиярче при другия обработен послужник Ахмедчо Доган!

 37. 37 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1851 Неутрално
 38. 38 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Аз ли съм сбъркан нещо, не знам. Но как хора като Кошлуков си гледат гледат децата в очите?!
  —цитат от коментар 17 на popovski31


  Не ги гледат!

 39. 39 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3819 Неутрално

  Всеки, който в коментар под ТАЗИ СТАТИЯ пита: "И какво му е на Кошлуков?", или пише, без да е чел статията, или е кръгъл идиот.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 40. 40 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Поздравления за Петя Владимирова!

 41. 41 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5527 Неутрално

  До коментар [#23] от "WWW":

  Извинете а др .П.Волгин от БНР не е ли на заплата към пасоля?Ама защо ли Ви питам...та вие сте 14 годишен!Поне на акъл!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 42. 42 Профил на uporit
  uporit
  Рейтинг: 691 Весело

  Втори материал за Кошлуков в Дневник. И то на Петя. Благодаря, ако съм имала някакви съмнения около личността на Кошлуков, сега вече окончателно се разсеяха.
  —цитат от коментар 21 на Kami


  Вие и съмнения? Не може да бъде!
  За тази цел трябва да имате нещо в главата - нещо, различно от космичски вакуум.
  А Кошлука е кадър на ДС (Държавна сигурност) още от ученическата скамейка.

 43. 43 Профил на ogix
  ogix
  Рейтинг: 168 Неутрално

  Имам дистанционно в ръката и видя ли "програмния" директор сменям. Толкова е просто.Защо трябва да ме занимава с неговите простотии?

  огн.
 44. 44 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  Дневник е решил да сваля Кошлука.
  —цитат от коментар 5 на npg38547585

  Кошлукът е симптом, а не болестта.
  А болестта не е дезинтерия, та да я спрем, надвивайки симптомите.
  Шарката се лекува с ударни дози антибиотици.
  За обществото антибиотиците са ... гьостериците ...

 45. 45 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Цитат от статията: "....Депутатът от БСП (Иван Иванов) казва: "Не бяхме напълно убедени...." и не довършва, тъй като депутатът от ГЕРБ го прекъсва "Какво значи не бяхме убедени, от чие име говорите". Намесва се водещият - забележете - не за да даде възможност на Иванов да довърши фразата си, а подканяйки Манев с въпроса "каква е критиката ви към думите на Иванов". Каква е, значи, критиката към Иванов - към същия, който изобщо не е изложил аргументи, защото не му беше позволено. Междувременно на екрана започват да текат кадри на премиера Борисов и Юнкер от тържественото откриване на европредседателството и темата е сменена...."

  Не само този пример: Загледайте се, заслушайте се и ще разберете без никакво усилие, че Кошлуков не е в час по нито една тема, която е избрал! Явява се напълно неподготвен, задава неадекватни и направо смешни въпроси, системно прекъсва събеседниците си и скача от въпрос на въпрос като "скакауец", вследствие на което изречението и мисълта на събеседника увисват като прани гащи на цигански простор! Ама то, рядко може да се чуе и завършено изречение, тъй като събеседниците на Кошлуков обикновено говорят едновременно! Настава страшна олелия, в която драгия зрител вече е забравил както въпроса, така и темата и се е съсредоточил само върху екшъна... И тъй като на екрана са забравили да сложат предупреждение "забранено за лица под 18 г. ", по-чувствителните драги зрители, гледат няколко минути като поразени, след което панически напускат БНТ, а през нощта сънуват караконджоли...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 46. 46 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Кошлуков е верен син на управляващата партия - която и да е тя. За това си има нискоотговорна но за сметка на това високоплатена и престижна работа. От него се иска да слушка и да папка. А той в това е най-добър.

 47. 47 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Кой наистина предложи Кошлукоофф?! И кой го назначи?!
  —цитат от коментар 4 на hamiltonf1


  Да де, казват, че именно КОЙ го предложи и КОЙ го назначи :)

 48. 48 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Според мълвата бил подхвърлил по онова време пред съмишленици "абе ние да се закачим веднъж за царя, пък после ще го разиграваме като мечка".
  -------------------------
  Емблематично изреченеие за цялата помия от лъжи и полу-истини скалъпена от ПВ.
  Поредната изпълнена поръчка.
  Дано поне подсъдимият съ-издател поне да плаща добре и редовно, че мълвата пък нещо друго говори за последните 2-3 години в Дневник.........

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 49. 49 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1587 Весело

  ВЪН КОШЛУКОВ ОТ БНР!
  —цитат от коментар 37 на stedim


  Не, не... В БНР е Волгин! Мисля, че е по-точно "Вън Кашлуков от БНТ"!
  Всъщност, няма значение, май... И двамата разполагат с аналогичен по количество и качество умствен потенциал. Да са живи и здарови, ама освен за телевизията на Сидеров финансирана от Масква, за друга медия не стават.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 50. 50 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  Всеки, който в коментар под ТАЗИ СТАТИЯ пита: "И какво му е на Кошлуков?", или пише, без да е чел статията, или е кръгъл идиот.
  —цитат от коментар 39 на Norman Granz


  Извинявай, ама за позитанците, доносничеството е нещо съвсем нормално, как да обърнат внимание на такъв факт?

 51. 51 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf1":

  Как "КОЙ"....-"КОЙ"!

 52. 52 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#46] от "koko65bg":

  управляваща -ГЕРБ И ВЕЧНОТО ДПС!

 53. 53 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Тези дни Тръмп нарече журнлистите гадно племе и той има основания, когато става въпрос за журналисти като Кошлуков. Не може още с идването си като програмен директор да започва да коли и беси и да се прави на голям. Защото тези, които бяха по площадите му издействаха американската стипендия за обучение и му проправиха път за безоблачна клариера.

 54. 54 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  Тези дни Тръмп нарече журнлистите гадно племе и той има основания, когато става въпрос за журналисти като Кошлуков. Не може още с идването си като програмен директор да започва да коли и беси и да се прави на голям. Защото тези, които бяха по площадите му издействаха американската стипендия за обучение и му проправиха път за безоблачна клариера.
  —цитат от коментар 53 на proza


  В голяма грешка си, ДС му издейства ходенето до САЩ...

 55. 55 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Така четохме сума преразкази за Иван Искров, Стоян Мавродиев, сега за Кошлуков...дъвки, дъвки или песента на Далида и Ален Делон "Пароле, пароле".

 56. 56 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Не само този пример: Загледайте се, заслушайте се и ще разберете без никакво усилие, че Кошлуков не е в час по нито една тема, която е избрал! Явява се напълно неподготвен, задава неадекватни и направо смешни въпроси, системно прекъсва събеседниците си и скача от въпрос на въпрос като "скакауец", вследствие на което изречението и мисълта на събеседника увисват като прани гащи на цигански простор! Ама то, рядко може да се чуе и завършено изречение, тъй като събеседниците на Кошлуков обикновено говорят едновременно! Настава страшна олелия, в която драгия зрител вече е забравил както въпроса, така и темата и се е съсредоточил само върху екшъна... И тъй като на екрана са забравили да сложат предупреждение "забранено за лица под 18 г. ", по-чувствителните драги зрители, гледат няколко минути като поразени, след което панически напускат БНТ, а през нощта сънуват караконджоли...
  —цитат от коментар 44 на xm...


  Съгласен съм! Маниерът му е изключително неприятен, непрофесионален, видимо е неподготвен и се стреми да профанизира всяка тема по схемата - Аз съм прост и вие сте прости и ще се разберем!
  Много голяма излагация за БНТ! Скоро и за тях ще трябва да има протест май!

 57. 57 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3819 Неутрално

  До коментар [#50] от "bez_ime2":

  "Извинявай, ама за позитанците, доносничеството е нещо съвсем нормално, как да обърнат внимание на такъв факт?"

  Прав си, I stand corrected. 😆

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 58. 58 Профил на sha16312238
  sha16312238
  Рейтинг: 231 Неутрално

  До коментар [#38] от "antikvarno":

  Детето на Кошлука е в щатите тъй като има по-добри условия за живот на деца със "специфични потребности" .... Така че не уместно да се коментира....

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 274 Любопитно

  НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАКВИ СА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРИСТРАСТИЯ НА ЛИЦЕТО проф. ПЕТЪР КЪРДЖИЛОВ - АВТОР НА ПЕТИЦИЯ СРЕЩУ ЕМИЛ КОШЛУКОВ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО МУ ОТ БНТ ???

 61. 61 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5103 Неутрално

  Кошлуков е доста безспорна личност :)
  Не виждам никакви демократични елементи в него. Престоят в затвор не може да бъде универсално средство за бъдещи гафове или целенасочени действия срещу основни свободи...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 62. 62 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 274 Весело

  А, ИЗЛЕЗЕ, ЧЕ Е ЧЛЕН НА ПАРТИЯ "ДА, БЪЛГАРИЯ". "ИСТОРИЯТА" Е ЯСНА.

 63. 63 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 274 Любопитно

  До коментар [#37] от "stedim":

  А знаеш ли ЗАЩО ?

 64. 64 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 836 Весело

  До коментар [#8] от "von_seeckt":

  Е как да разбереш, като си от “глупавогрозните“ ;)

  No Pain No Gain
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 509 Неутрално

  След тази тежка канонада стещу Кошлуков вече вярвам на неговата версия за конфликта с “Денят започва с култура”.

  Мърфи е оптимист!
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Не разбрах, защо "умнокрасивите" са го захапали този Кошлуков$
  —цитат от коментар 8 на von_seeckt


  Не се и опитвай да разбереш. Доста сложно е за теб. Направо непосилно. Съдейки по предишните ти постове, ти имаш проблеми още на понятийно ниво.

 69. 69 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 221 Весело

  Браво ,на Петя Владимирова........ На такива будители,такава им съдбата.На зла круша-зъл прът....тая Сузи бедрото ми прилича на Жельо Ж. Същият измислен свободолюбец ,а всъщност вербуван от ДС комунист.Цялата ни "Демокрация"е измислена от......Кгб и ДС

  Долу рушистите и фашистите
 70. 70 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8284 Неутрално

  Боклук. Да беше само той, да го преглътне човек. Но те се размножават безконтролно.

 71. 71 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4018 Гневно

  Ей това леке на снимката горе е "страхотен" плужек и гъзолизец !Откакто е започнал т.н. Преход все е близо до властта независимо от цвета на партията на власт!

 72. 72 Профил на krilatski
  krilatski
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Много полезен анализ.Сам не бих се справил, макар че на Кошлуков излъчването издава нещо нехигиенично.Сещам се и за други от гилдията, като П.Блъсков, например.За Бареков да не говорим!?Все умни хора, пък гледат гузно когато вършат слугинаж!?На Бойко не му личи като на Цацаров, защото е тарикат и артист.Само като го снимат по долни гащи и той замирисва!?

 73. 73 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 965 Весело

  Както казва народът, на малко прасе и на нов шеф не се радвай - не знаеш каква свиня ще стане.

 74. 74 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  Дневник, не очаквах, че толкова ниско ще паднете. Вече съм убеден, че вестника и обслужващата го бригада "коментатори" сте по-голям боклук от пеевските. Не виждам какво ще спечелите, нито протежираната от вас "Да България".

 75. 75 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#12] от "WWW":

  "велики"умозаключения! :) на подобни на английски им се вика mind farts :) :)

 76. 76 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1762 Весело

  Всеки, който в коментар под ТАЗИ СТАТИЯ пита: "И какво му е на Кошлуков?", или пише, без да е чел статията, или е кръгъл идиот.
  —цитат от коментар 39 на Norman Granz


  ...............ПОДРЕДИ СИ МИСЛИТЕ........!!!!!?????.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 77. 77 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 836 Любопитно

  Според мълвата бил подхвърлил по онова време пред съмишленици "абе ние да се закачим веднъж за царя, пък после ще го разиграваме като мечка". -------------------------Емблематично изреченеие за цялата помия от лъжи и полу-истини скалъпена от ПВ.Поредната изпълнена поръчка.Дано поне подсъдимият съ-издател поне да плаща добре и редовно, че мълвата пък нещо друго говори за последните 2-3 години в Дневник.........
  —цитат от коментар 48 на qwertqwert


  Ама много осведомени сте, да не би да работите и вие за Пеевски?

  No Pain No Gain
 78. 78 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1946 Весело

  До коментар [#8] от "von_seeckt":Не разбрах, защо "умнокрасивите" са го захапали този Кошлуков "

  Няма и да разбереш .Сигурно не си от 20- тте процента .

 79. 79 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  (генералният директор Константин Каменаров така и не отговаря ясно защо го назначи на тази позиция)

  Ами как да отговори като след това ще питате кой назначи самия Каменаров. Пък то същият!

 80. 80 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  . През 1991г. заминава за САЩ където учи политология, завръща се през 1997 г.
  Зала със седящи зрители. Един стърчи по средата и вика:" Ама, господа, преди да свирят химна аз имах място!"
  Кошлучето изпадна в тази ситуация когато се върна от САЩ. Не му пазеха мястото на пръв дисидент и борец. И от тогава се бори да се набута отново между факторите и важните.

 81. 81 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  Как ли Петя Владимирова се въздържа да напише подобено "разобличение" за Люба Кулезич, като ни припомни за партийното й минало преди 1989-та и че беше уволнена от ТВ 7 за слагачество на същия Б. Борисов, когото сега плюе денонощно по "честната и независима" Би-Ай-Ти. Воните, и ще ми се борите за медийна чистота!

 82. 82 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Значи, според логиката на Кошлуков, това, че комунистите са те вкарали и си лежал в затвора е автоматично разрешение и индулгенция днес да правиш всякакви свинщини. Логиката на Кошлуков е като на криминален тип от 1985-та, неясно защо помолван 1989-та.

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 83. 83 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 667 Весело

  Абе, друго си е да си бил дисидент на топло вкъщи под юргана. Питам за една коректорка от вестник "Труд"?

 84. 84 Профил на VD
  VD
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Ти каква разпоретина си !

  VD
 85. 85 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Какъв бунт в казармата бе хора !!! Той просто избяга от казармата защото не го биваше за нищо, тормозеха го тотални и по силата на тогавашните закони го осъдиха. Какъв бунт , какви пет лева.

 86. 86 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3410 Неутрално

  До коментар [#71] от "bat_plamen":

  С кадрите на ДС е така... Все са близо или във властта...! :)

  Бивш tww09306483.
 87. 87 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  До коментар [#8] от "von_seeckt":

  Защото в сутрешния блок на БНТ често гостуват грантоядци.Предполагам Кошлуков искаше да ги махне от там.Което няма как да не накара Дневник да се активира.

 88. 88 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Очаквайте скоро пак да сложат Пеевски за шеф на ДАНС, Гошо Т. за шеф на хазарта, Вальо Топлото за шеф на топлофикацията, Софиянски за кмет, Бакърджиев за министър, и т.н.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 89. 89 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2041 Неутрално

  [quote#26:"xhi13317223"][/quote]


  Др. Жельо Желев, за сметка на Президентството !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 90. 90 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2041 Неутрално

  До коментар [#29] от "kesh":


  " ДЕМОКРАЦИЯ СМЕ ... ВСЕКИ ЩЕ СИ ХОРТУВА каквото си иска ... и му е НА СЪРЦЕ ... "


  Абе нека застане на плочките пред парламента и наистина да си хортува каквото е на сърцето му, но не и в БНТ и не и с мойте пари ! На мен ми писна от ченгета, които " хортуват каквото им е на сърце " !
  Виж подписа ми !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 91. 91 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2041 Неутрално

  де да беше само кошлука ,ами онова малко злобно човече от БНР ,което хули и мачка всеки който мисли различно от москва ,и го прави в продължение на години,сякаш националното радио му е бащиния ?
  —цитат от коментар 30 на Stewie  ПеДер Волгин ли имаш предвид ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 92. 92 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2896 Неутрално

  До коментар [#62] от "Петър Петров":

  Та за това става дума-сутрешния блок по БНТ дава трибуна на грнтояди.Затова е спора.Кошлуков иска да ги махне,Дневник иска да останат-все пак с държавни пари си правят реклама.Аз се чудех защо всякакви непеейци са напрекъснато там.Левчев и Смилов са чести гости там.

 93. 93 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2041 Неутрално

  Както казва народът, на малко прасе и на нов шеф не се радвай - не знаеш каква свиня ще стане.
  —цитат от коментар 73 на stein  В този случай не е дошло прасе, а угоена вече свиня !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 94. 94 Профил на slaveyko
  slaveyko
  Рейтинг: 244 Неутрално

  До коментар [#11] от "bez_ime2":

  Точно така! Само че много хора не знаят или не искат да се знае, че неговото "дисиденстване" беше задача от службите и "героят-клепар" я изпълни съвестно.
  А сега вече споменът за това време го компрометира и той предпочита да не се говори за това.

 95. 95 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 910 Неутрално

  https://www.peticiq.com/c/6950487/UXTNLV
  Петиция за отстраняването на Кошлуков.

 96. 96 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Благодаря, че ви има, Петя Владимирова.
  Тая мафиото-пасмина в политика, "бизнес", инстиуции и медии все някога ще погине под натиска на собствената си алчност, наглост, крадлво-уродливост и некомпетентност.
  Все някога.

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 97. 97 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2231 Разстроено

  Поглеждам кой защитава Кошлука, комунета и русофили и веднага си правя извода - Кошлука е произведение на "ДС изкуството".
  Браво емо, браво кошлуков.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 98. 98 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4018 Неутрално

  До коментар [#86] от "tww09306483":

  И в това се корени сегашното трагичното състояние на България днес след повече от четвърт век Преход!

 99. 99 Профил на Стуйень
  Стуйень
  Рейтинг: Весело

  Всеки, който в коментар под ТАЗИ СТАТИЯ пита: "И какво му е на Кошлуков?", или пише, без да е чел статията, или е кръгъл идиот.
  —цитат от коментар 39 на Norman Granz


  Е- то по принцип- който не е на твоето мнение, е кръгъл идиот.

  Това е защото ти винаги си прав!

  http://bit.ly/1HiENKG
 100. 100 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  До коментар [#17] от "popovski31":

  Кошлуков има ли деца?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK