Напрежението между Радев и Борисов е закономерно и ще продължи да ескалира

Бойко Борисов и Румен Радев

© Дневник

Бойко Борисов и Румен РадевПовишаването на тона и изострянето на схватката между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, които наблюдаваме през последните дни, имат дълбоки корени. Тук не става дума само за обикновено съперничество, каквото по естествен път се заражда между политици с различни визии.


Всъщност в много отношения


Борисов и Радев са сходни като имидж,
като политически продукт
И двамата са генерали, символизират "силната ръка"; това са политици с патриотични, умерено консервативни ценности, които говорят на езика на "обикновения човек" и т.н. В леко ироничен план конкуренцията между Радев и Борисов доста прилича на класическия сблъсък между "Кока-Кола" и "Пепси". И в двата случая става дума за тъмночервени, с лек кафяв оттенък, газирани и сладки напитки. Рецептите за изготвянето и на двете, в които се таи техният зашеметяващ пазарен успех, са грижливо пазена търговска тайна.


Анализът за електоралната подкрепа на ГЕРБ показва, че близо половината от избирателите на партията на Борисов одобряват президента. Радев има възможност да "ловува" в полетата на премиерската партия и дори да разшири електоралното си влияние там. Така че тук става дума освен за всичко друго и за ревност. Борисов няма как да не се противопостави на опитите да бъде "откъснато живо месо" от електоралното тяло на партията му. Радев за разлика от Борисов е дебютант в политиката. Липсата на опит е най-голямата му слабост, но също и най-привлекателното му "биографично качество". Летецът не е опетнен от дългото пребиваване в коридорите на властта. По данни от декември 2017 г. президентът получава одобрението на близо 60% от българите, министър-председателят – на 33% (обичайно е президент да получава по-голямо одобрение от премиер).


Сериалът "Борисов" тече 3-ти сезон; неговата харизма няма как да не започне да избледнява; обратното – новакът Радев е в подем. Вярно е, разбира се, че президентът няма собствена партия. Засега. Значителният електорален капитал, който Радев трупа и има всички шансове да увеличи, може да послужи на БСП. Той вече работи в нейна полза. Самата БСП навлиза все по-агресивно в популистката националистическа ниша – позицията на Столетницата към Истанбулската конвенция е симптоматичен пример. Но популярността на Радев може да бъде използвана и за самостоятелен политически проект. Такъв проект обаче трудно би могъл да се реализира успешно.


Конфликтът по линията "а ти имаш ли вземане-даване с Пеевски?"


следва от електоралните профили на двамата държавни мъже. Медийният магнат Делян Пеевски е фигура, за която има крайно негативни оценки в обществото. Пеевски преди всичко е ключова фигура в етническата партия ДПС. И двамата – и Радев, и Борисов, се опитват да "пришият" Пеевски на другия.


Причината е повече от очевидна. Всеки, който си партнира с Пеевски и ДПС, няма как да претендира, че е автентичен патриот, поборник за българщината и пр. Ако се отклоня за момент от политическата коректност, бих казал, че образът на Пеевски прилича на мустакатата мома, за която всеки член на компанията бърза да каже на другите, че "никога, ама съвсем никога" не е излизал с нея, не я е канил на срещи и пр.


Вярно е, че Радев получи електорална подкрепа и от ДПС, както посочи Борисов. Но тази подкрепа не беше решаваща за това авиаторът да кацне на "Дондуков" 2. От своя страна министър-председателят Борисов работи много добре и с ДПС, и конкретно с медийния магнат Пеевски. Спомняме си медийния комфорт, който осигуряваше империята на Пеевски на кабинета "Борисов" 1. Едва след като депутатът от ДПС и партията на Борисов развалиха достлука, медийният чадър падна. Тогава "чорапът започна да се разплита" и започнаха и проблемите за ГЕРБ. Но в момента, през третия мандат на Борисов, "дъждобранът" действа с пълна сила. Пеевски не само закриля ГЕРБ от техните опоненти чрез вестниците си, но охотно дава трибуна за изява на най-пламенните и верни Матросовци на най-голямата управляваща партия. Депутатите на ГЕРБ чудесно си партнират с тези на ДПС – подкрепата им за закона на Пеевски, Цонев и Хамид срещу т.нар. вторично разграбване на КТБ (Законът за банковата несъстоятелност) е съвсем пресен, много показателен пример. Ако държавният глава е последователен в критичната оценка, която по същество направи на Делян Пеевски, той трябва да наложи вето на въпросния закон. Последният нескрито защитава интересите на магната и депутат от ДПС.


Няколко думи и по отношение на вчерашните реплики на министър-председателя и призива му към Радев да го даде на прокуратурата, ако има данни за връзките му (на Борисов) с Пеевски. Трябва да се прави разграничение между нарушения на закона и състав на престъпления, от една страна, и политическа отговорност, от друга. Няма акт в България, нито в Наказателния кодекс, нито другаде, който да забранява на една партия да работи с ДПС.


Само че политическата отговорност
за такива "орташки взаимоотношения" е огромна


тежи като воденичен камък, защото имиджът на движението на г-н Ахмед Доган е доста особен. Всяка политическа партия, включително тази на г-н Борисов, се стреми да се дистанцира от него. Друг е въпросът дали връзката между ГЕРБ и ДПС е само платонична (и в рамките на закона) или е била консумирана – т.е. протекла е и продължава да се осъществява и с извършването на престъпения. Ако има данни за това, тук безспорно трябва да се произнесат специализираните органи.


При всяко положение обаче схватката между президент и премиер ще продължи с още по-голям и разгорещен размах.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6059 Любопитно

  Ми ей къде са -избори 20121-ва тропат на вратата!

  [email protected]
 2. 2 Профил на Bzz
  Bzz
  Рейтинг: 8 Весело

  "Делян Пеевски е фигура, за която има крайно негативни оценки в обществото. "

  Защото е дебел и в лице изглежда отблъскващо.
  Я как няма проблеми с Доган или Йордан Цонев!

 3. 3 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Той Костов работи с Делян- ей какви хонорари е получавал от банката, Президента избран от ДПС, Борисов им гласува закони, ами правилно казва депутатът Делян- не ми ползувайте името за оправяне на лични отношения, защото всички сте в кюпа.

 4. 4 Профил на pifi
  pifi
  Рейтинг: 574 Весело

  Шапкаря напъва за президентска република .....Професионално изкривяване на психиката от времето,когато ВВС-арите са му превивали гръб и се е меислел за голямото добрутро.

 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Тц. И Борисов, и Радев са архетипни образи от един и същ тип. В този смисъл според мен конфликтът ще продължи, но в тлеещ вариант.
  Ако Радев иска да остане в образа, де.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1109 Весело

  Тц. И Борисов, и Радев са архетипни образи от един и същ тип. В този смисъл според мен конфликтът ще продължи, но в тлеещ вариант.Ако Радев иска да остане в образа, де.
  —цитат от коментар 5 на dogwoman


  Тцъ, различен тип са:
  http://clubz.bg/64325-kategorii_politici_spored_proglejdaneto_za_peevski

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#6] от "virtual brain":

  "Архетипен образ" няма нищо общо с Пеевски.
  Самият Пеевски е архетипен образ също, но тук темата е друга.

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Дали ще има война между генералите, както ги призова Пеевски да се разберат по мъжки? Струва ми се, че генералите вече си строяват армиите. Армията на Бойко включва със сигурност ГЕРБ, почти сигурна е и ДПС. Армията на Радев е в основата си от БСП, но има още много малки формации като АБВ и разни русофилски организации. Т.нар. патриоти (ОП) в момента преговарят към коя армия да се присъединят, така че ако има предсрочни избори, те пак да са в управлението.

 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Весело

  тва с "и двамата са генерали" винаги е забавно .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Летецът не е опетнен от дългото пребиваване в коридорите на властта...."

  - Летецът беше прочетен още със служебните недоразумения. Геополитическата ориентация ясно бе изразена от един липсващ допуск до поверителна информация. Ламтежът за вождизъм, проявен както в "прокуратура, равно отдалечена от трите власти", така и в желанието за подчиняване на антикорупционното звено.

  Пак пропагандистика.

 11. 11 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Проблемът е не само в взаимотношенията между ГЕРБ и ДПС или Борисов-Пеевски, а че с общи действия мачкат бизнеса и разсипват хората. ГЕРБ чрез закони, институции и най-различни такси, които уж не били данъци, а Пеевски с директен рекет и дезинформация.
  Да не би Бойко да не ги разбира действителността?

 12. 12 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Дали ще има война между генералите, както ги призова Пеевски да се разберат по мъжки? Струва ми се, че генералите вече си строяват армиите. Армията на Бойко включва със сигурност ГЕРБ, почти сигурна е и ДПС. Армията на Радев е в основата си от БСП, но има още много малки формации като АБВ и разни русофилски организации. Т.нар. патриоти (ОП) в момента преговарят към коя армия да се присъединят, така че ако има предсрочни избори, те пак да са в управлението.
  —цитат от коментар 8 на Fiji


  Само да вметна, че в момента, в който "меренето на... (армии, да речем)" се превърне в основната им дейност, и двамата са заминали. Особено ако започнат да вземат решения на базата на свои си армейски маньоври, вместо на базата на обществения интерес.
  Първанов вече има възможност да се убеди лично какво означава от президент с приличен рейтинг да се превърнеш в някакво политически полунищо с подкрепа, която социологията я успее да регистрира, я не. Макар че дори той като президент се държеше по-дистанцирано спрямо БСП, отколкото Радев в момента. Поне такива са ми спомените.

  Доброто е заразно
 13. 13 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 650 Неутрално

  "В леко ироничен план конкуренцията между Радев и Борисов доста прилича на класическия сблъсък между "Кока-Кола" и "Пепси". И в двата случая става дума за тъмночервени, с лек кафяв оттенък,"
  Ето това казва всичко и двамата са продукт на една майка , но и двамата не знаят кои са им бащите , че то майката" БКП" с кой не си е лягала за да продаде интересите на България .

 14. 14 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Любопитно

  До коментар [#6] от "virtual brain":"Архетипен образ" няма нищо общо с Пеевски.Самият Пеевски е архетипен образ също, но тук темата е друга.
  —цитат от коментар 7 на dogwoman  До коментар [#7] от "dogwoman":

  Ще ми е интересно да прочета "диференциалната ви диагноза" за вожд и водач.

 15. 15 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5814 Неутрално

  И все пак Борисов, "ти имаш ли вземане-даване с 'мустакатата мома' Пеевски?"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 16. 16 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  До коментар [#12] от "dogwoman":

  На Първанов битките бяха други – за троен шлем. Той не се противопостави нито на корупцията, нито на мафията, нито на липсата на правосъдие, изобщо не го притесняваше порочния модел на управление, защото и той беше част от този модел. Сега Радев дава знак, че не му харесва точно този модел, от който и обществото се възмущава. Но дали наистина е така, или просто се опитва да клъвне Бойко там, където знае, че най-много ще го заболи. А и дори да иска да промени нещо, Радев не може да го направи сам, а с БСП, АБВ и евентуално Обединените патриоти зад гъба си, това не вещае никаква съществена промяна, а продължение на модела, но с по-ляв и по-кремълски нюанс.

 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Любопитно

  До коментар [#14] от "plebs":

  В архетипа на племенна основа разлика между "вожд" и "водач" няма. Даже като етимология думите са свързани.
  Какво точно питаш?

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Мравка се бори с дърво.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 19. 19 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#17] от "dogwoman":

  Вожд - унищожава своите конкуренти.
  Водач - обучава своите конкуренти.

 20. 20 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#12] от "dogwoman":

  Армия срещу полиция?
  Пожарникарят губи. Предал е и полицията. В момента МВР се ръководи от министър и заместник - полковници от армията. Само Ципов е за цвят.

 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "Олигархия" е точното събирателно, което пропагандистиката се опитва да замени с "Пеевски".
  "Олигархия" у нас пък е синоним на приватизатори. Което в термините на пропагандистиката означава примерно "Нинова е Пеевски". :)

 22. 22 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#18] от "Wornoxmaniak":


  Мравка се бори с дърво.
  —цитат от коментар 18 на Wornoxmaniak


  Вярно е. Баце е големо дърво...

 23. 23 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#16] от "Fiji":

  СЪгласна съм с написаното от теб.
  Към момента Радев не се е "напълно" позиционирал като президент само на БСП, но е много близо да го направи. А между другото направи ли го, връщането назад е почти невъзможно.
  Мъдър човек на негово място щеше да е успял да се дистанцира още преди месеци, но Радев не е мъдър. В обкръжението му също не забелязвам мъдри хора. Забележи, не казвам, че са тъпаци, защото не са. Просто бъкат от комплекси и оставят комплексите да ги водят.

  Доброто е заразно
 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#17] от "dogwoman":Вожд - унищожава своите конкуренти.Водач - обучава своите конкуренти.
  —цитат от коментар 19 на plebs


  Това някаква твоя дефиниция ли е?

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  До коментар [#23] от "dogwoman":

  По-скоро не комплекси, а зависимости.

 26. 26 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#25] от "Fiji":

  Възможно е, но двете са свързани. Човек без комплекси трудно попада в зависимости - и обратно.

  Доброто е заразно
 27. 27 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#24] от "dogwoman":
  Всеки има право на дефиниция. Разграничава понятия, които за някого са синоними. Защо не?

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 28. 28 Профил на Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Wornoxmaniak Верка СУ рибата и футата са умрели напълно
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#22] от "ВЕЛКОВ":


  До коментар [#18] от "Wornoxmaniak":
  —цитат от коментар 22 на ВЕЛКОВ


  Мощен дъб вплел корени дълбоко в обичаната ни родина. Срещу червей паразит цял живот на държавна заплата.

  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 29. 29 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#27] от "UJC4040":

  Няма проблем с това. Просто искам да знам дали това е личен избор или друго.

  Доброто е заразно
 30. 30 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#28] от "Wornoxmaniak":


  Всеки мощен дъб се превръща в мощен пън. Въпрос на време...

 31. 31 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  Пеевски без подкрепата на прокуратурата е приключил с активния си икономически живот за 24 часа. Безочието на прокуратурата която унищожава доказателства уличаващи Пеевски(тефтерчето на Златанов) е безпрецедентна. Заравянето на главата в пясъка е срамна и за двамата генерала. Единият генерал се е борил с огъня с всичките обрати и изненади, другият е свикнал да изпълнява стриктно инструкции и предписания - уставняк.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 32. 32 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  Авторът се опитва да представи конфликтът между двамата като бой на петли за вниманието на кокошките. Това далеч не е така. Президентът Радев има мисия. На първи план да изрита шайката от политическия живот и по-нататък да възстанови независимостта на държавата и гарантира законност, справедливост, икономически и културен просперитет. Трудна задача изискваща постоянство, търпение и огромна работа. В момента Радев почти няма на кого да разчита, даже и на партията, която го издигна, защото тя е в криза. Той трябва да намери начин да обедини огромното мнозинство от хора които са на негова страна и го подкрепят. Не е нужно веднага да създава партия, но е задължитено наличие на организирани структури, на които ще разчита в бъдеще. Радев трябва да работи с бъдещи лидери, способни да организират и сплотяват здравите сили на нацията. За да са налице, когато дойде момента.

 33. 33 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  Президентът има точен изказ за политик . Очевидно не е в КОЧИНАТА или МАТРИЦАТА. Изоставеността на цялото ГЕРБАВО войнство е очевидно. Да соатвим психологията , просто РАДЕВ е прав. Да ни ми обясняват купени дежурни "Професори -интелектуалци", че ставам жертва на някаква завист или "мерене на нещо" . Ако не са разбрали отговорите на Президента да ги прочетат няколко пъти. Те не кясаят Б. Б , а системата.

 34. 34 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Весело

  Двама мъже ...и половина...

 35. 35 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 936 Неутрално

  И правилно.
  Играят го доброто и лошото ченге.
  Като за разнообразие от време на време сменят ролите.

 36. 36 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  До коментар [#3] от "cintaksis":

  До колкото се сещам, съвсем до скоро и от ГЕРБ и от ДПС обясняваха, как Пеевски нямал нищо общо с КТБ. Забрави ли...? :)
  Та, в тази връзка от кого е вземал Костов кредити и хонорари...? От един почтен, към него момент банкер, нали? Или забрави, как до последно обясняваха колко хубав човек бил мустакатия Василев, пък като се скара с Пеевски и изведнъж стана мафиот...! Между другото, никой не е дал смислено обяснение, как така по време на правителствата на ГЕРБ, най-много държавни пари се озоваха именно, в банката на Василев?! :)

  Бивш tww09306483.
 37. 37 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Радев постави един въпрос, с който се изяви като говорител на гражданското общество. С този въпрос не може да бъде обвиняван, че представя БСП. БСП никога не си позволиха да обсъждат Делян Пеевски и връзките му с Борисов. Защото ще излязат и техните. Само че, след като веднъж Радев е казал А, трябва да е готов да изреди азбуката. Защото, за разлика от Петър Чолаков (авторът на статията) аз не разчитам, че за евентуални престъпления във връзката Пеевски-Борисов, специалните държавни органи ще се произнесат. То затова е и проблемът, че цялата държавна машина (очевидно с излючение на Радев) е впрегната в защита на интересите на Пеевски, Борисов, Цацаров.

  vesela
 38. 38 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Искам да добавя, че не съм фен на Радев, в смисъл, не съм гласувала за него. Но не мога да не отчета, че е усетил (кой ли не е) гнойния цирей в държавата в лицето на Пеевски.

  vesela
 39. 39 Профил на frankie...says
  frankie...says
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Единият генерал се е борил с огъня с всичките обрати и изненади, другият е свикнал да изпълнява стриктно инструкции и предписания - уставняк.
  —цитат от коментар 31 на korc

  За льотчика е така - ама другият "генерал" ... какъв генерал може да е някакъв майор от запаса от '90-та, когато имахме такива не на килограм, ами на тонове. Произведен в генерал за една нощ през януари 2002 с указ на президента. Друг въпрос е какъв огън е борил като преподавател във ВИПОНД на МВР ...

 40. 40 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Дали пък Решетников не натисна копчето и не активира резидента?

 41. 41 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Президентът Радев има мисия. На първи план да изрита шайката от политическия живот и по-нататък да възстанови независимостта на държавата и гарантира законност, справедливост, икономически и културен просперитет.
  —цитат от коментар 32 на Judjuk


  По-голяма глупост не бях чувал за Резидента на КГБ.

 42. 42 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Никой ли не си спомня думите на Гьобелс, че една лъжа повторена сто пъти става истина? Никой ли не се замисля дали не ви пробутват Пеевски само за да могат истинските бандити да продължават да си вършат кражбите? Не съм адвокат на Пеевски, но винаги когато упорито ме заливат с недоказани твърдения започвам да си мисля, че това е умишлено и така маскират истинските престъпници.

 43. 43 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#42] от "tda10501756":

  Добре разсъждавате.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  Радев е аматьор, при това от него нищо не зависи и няма партия. :)

  Но след няколко години може и да понаучи занаята политика, въпреки че ме съмнява, щото за момента не показва особен прогрес. Но най-вероятно поради липса на по-избираема фигура, ще си изкара втори мандат като президент. :)

 46. 46 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  "Само че, след като веднъж Радев е казал А, трябва да е готов да изреди азбуката. "
  До коментар [#37] от "vesela":

  Ако президентът може да го каже, щеше вече да го е казал. Мафията не е отскоро в парламента, отдавна е там чрез подставени лица и лобисти. Тъмните и дела са надеждно защитени от закона. Чрез всякакви секретни, търговски, служебни и конспиративни тайни. Президентът не може да ги изнася и да отговаря в съда, въпреки имунитета си. Нарушаване на закона от самия президент просто не е редно. Не случайно се казва, че законите защитават престъпника а не гражданина.

 47. 47 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  "По-голяма глупост не бях чувал за Резидента на КГБ."
  До коментар [#41] от "galapagas":

  Ми като не ти харесва, сложи минус. И възражение може да направиш, и на мнение имаш право. Другото е нахалство. Нали не искаш да ти отговарям подобаващо?

 48. 48 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 344 Неутрално

  „Друг е въпросът дали връзката между ГЕРБ и ДПС е само платонична....”

  Става въпрос за връзка за пари, а когато са намесени пари, връзката не е платонична. Така беше и с БСП-то, преди ГЕРБ, при Орешарски.... БСП и Орешарски предложиха Пеевски за шеф на ДАНС, а после ДПС гласуваха срещу тяхното правителство. Образцов пример за чудна консумация!

  Сега са наред ГЕРБ! Пеевски си назначи министри от квотите на ГЕРБ и патриотете, правителството, администрация и прокуратурата му слугуват. Консумация, та пушек се вдига. А хората питат Борисов кого вижда в огледалото, а той се ядосва. Но и той ще изреве като Орешарски накрая ...

 49. 49 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6013 Неутрално

  Президента е разочарование за част от избралите го, не е на всички Българи.

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  По-скоро Борисов иска да я пришие на Радев, защото за Боко направо е залепнала.

 51. 51 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#40] от "galapagas":
  Абе не ви ли писна този решетников? Защо не вземете да смените плочата?

  Мърфи е оптимист!
 52. 52 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  До коментар [#40] от "galapagas":Абе не ви ли писна този решетников? Защо не вземете да смените плочата?
  —цитат от коментар 51 на султана глаушева


  Щото нямат друга.

 53. 53 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3630 Весело

  До коментар [#51] от "султана глаушева":
  До коментар [#52] от "Judjuk":

  Как да сменим плочата като човека е автор на само една плоча,от де да я вземем?!

  klimentm
 54. 54 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 299 Неутрално

  "Напрежението" е част от играта. Да се кефи електоратът, за да е "надървен" за следващия вот. А че няма да си бият шамари, е очевидно. Пазят си "имеджа"... И "фотогеничността"...

  roo
 55. 55 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Какъв генерал може да е клоуна Борисов ? Хванаха го от улицата и го инсталираха за главен секретар на МВР, а след около година и половина стана генерал. Посмешище. Излага България навсякъде. Помните ли какво стана с избора на генерален секретар на ООН ? Сега прави метани на Ердоган. Но хубавото е, че наближава 2021 г. когато тоя ще иска да става президент. Е, тогава ще сложим края на политическата му кариера. Просто ще бъде размазан на изборите.

 56. 56 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 553 Неутрално

  "От своя страна министър-председателят Борисов работи много добре и с ДПС, и конкретно с медийния магнат Пеевски"

  Авторът сам си отговаря на въпроса кой кого пришива към Пеевски

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 57. 57 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  До коментар [#36] от "tww09306483":

  ,,....Между другото, никой не е дал смислено обяснение, как така по време на правителствата на ГЕРБ, най-много държавни пари се озоваха именно, в банката на Василев?! :)...,,

  От развитието на политическия живот, стратегия момче, стратегия, но не на Борисов

 58. 58 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3650 Весело

  До коментар [#42] от "tda10501756":


  ,,....но винаги когато упорито ме заливат с недоказани твърдения започвам да си мисля, че това е умишлено и така маскират истинските престъпници. ...,,

  Ах тос Борисов дет ва залива с недоказани твърдения, остафкъ начи

 59. 59 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 696 Любопитно

  До коментар [#22] от "ВЕЛКОВ":Мощен дъб вплел корени дълбоко в обичаната ни родина. Срещу червей паразит цял живот на държавна заплата.

  Жалка история.
  —цитат от коментар 28 на Wornoxmaniak


  Поздравления, добро чувство за хумор. Лично мнение, ако замениш мощен дъб с мощен кютюк ще звучи по-добре.

 60. 61 Профил на the only easy day was yesterday
  the only easy day was yesterday
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Не разбирам защо се харчат излишни пари за избори на Президент след като такъв не ви е нужен като си имате цар и царица.

 61. 62 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 974 Неутрално

  Суджука е толкова генерал,колкото и летеца политик.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 62. 63 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3339 Неутрално

  До коментар [#12] от "dogwoman":

  Първянов беше лидер на БСП,той беше фактор в БСП през цялото си президенство,че и след това испя да го разцепи.Радев не е никакъв фактор.

 63. 64 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 718 Весело

  И двамата са генерали...
  *********************************

  Да , особенно единят Е истински генерал, израстнал до командващ клон на въоръжените сили на РБ
  ...Другият е един оперетен ''генерал''...Проиведен до генерал от лейтенат, за по-малко от 1 час ! ...Лично ,от ''Кобург-величеството''😀
  А ,с'я ...Познайте кой -кой е?
  😀😀

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 64. 65 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Здравословен е този сблъсък, доколкото в резултат на него поизплува част от подмолните течения в политиката, та белким на повече хора им светне що за хора ни управляват и най=после да дойде някакъв вид възрожденски процес.
  Иначе нерде единия, нерде другия, за Пеевски и Цацаров няма какво и да се коментира, крайно време е точно тези да си заминат в политическото небитие, а дали ще се сдобием най-после с що-годе нормална правна система, та някои от тях и да преминат в нов статут, предстои да видим.

 65. 66 Профил на Анийдмъни
  Анийдмъни
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#65] от "tsvetko_51":

  От една страна се радвам, че има кой да се дърви на Бочко, тъй като от останалите идва само едно вяло блеене. От друга страна наистина този диалог не служи за друго освен за опит да се привлече електорат обратно към БСП и производни. Самия факт, че Пеевски още е в парламента е скандален за мен. Ако искате кажете "Завиждаш му на младия, успял бизнесмен!" и сигурно ще сте прави, но лично смятам че такива хора нямат място в управата. И без това имат достатъчно влияние да диктуват на пионките, поне да не са пряко във видимост.

  Все пак това, че се "обиждат на Пеевски" е може би най-явния акт на опозиция от страна на политическа фигура от много време насам. Пак само на думи разбира се.

  panem et circenses
 66. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK