Гуньо Гъсков на Шипка (В памет на Райко Алексиев)

Паметникът на Шипка

© Цветелина Николаева, Капитал

Паметникът на ШипкаКато наближиха тържествата на Шипка и аз се приготвих да тръгна натам, нали, разгеле, и аз съм патриотин, и аз искам да видя всичко, дето ще се случва на заветния връх. Пък и да ме прощавате, ама не може само с единия скандал да се живее – туй чез, мез, пес, влез, излез – побъркахме хората, ей

И пак нещата опряха до бай ти Гуньо Гъсков, няма как, нали съм народен представител и депутат, че и от виден род. Вярно, едно карикатуристче и хумористче отпреди войната, онуй "щурче" Райко Алексиев, се поупражнява навремето върху дядо ми, чието славно и красно име нося с чест, ама що стана с него? Разправят, че отнесъл поне хиляда яки шамара от млад комунист с ръце като чукове, додето не станал на пестил, дори жена му не го познала, като ѝ показали тялото му Ами да е мислил какви ги дращи и дрънка! На онзи явно му е паднало пердето заради щуротиите на "щуреца", изтрайва ли се чак такава слободия Щото после въпросният "отмъстител" се оказа стабилен човек, сам хвана перото, че и оглави СБЖ-то, а пък щерка му без малко да поеме обединените нации, ама това е друга история.


Искам да кажа, че съм човек от сой. Патриотизмът ми патриотизъм, приказката ми приказка, хората ме тачат и напират да се снимат с мене, всеки гледа да е добре с Гуньо Гъсков, а пък репортерките ме гонят с микрофоните да се изкажа по един или друг въпрос. Народният човек си личи, даже когато е гол, шегуваше се дядо ми.
Ами тъй де, народът ме иска. Щото и аз (като г-н премиера) мога с открито сърце и душа да кажа: "разбираме се, нали аз съм прост и вие сте прости". Или, дето викаше пак дядо ми, записан от "щуреца": "аз съм гъска, ти си патка – значи лика прилика сме си, та редно е да се съединим в изборите, да се произведем в народни представители и в мътната вода да половим малко риба".


Че положението и без това е доста двойствено и забъркано: Гинка-Ганка, Гуньо-Ганьо, Цецо на квадрат (с мустаци или без), един зарадван Румен и друг по-кахърен Румен, двама Деляновци (с магистрали или без магистрали), три Елени (със стълби или без стълби по границата), една гороломна Корнелия, една теменужена Офелия, Марешки и не-Марешки, Доган и (Ер)доган, Путин и (Рас)путин Накъде отива този свят, умът ми направо не го побира.


Нейсе, да оставим всички тия сложнотии и да се върнем към същественото. Защо ми е да се качвам в тези снегове на тържествата на Шипка ли? Че как защо, то си е като доброволната военна служба: всички викат "ура", показват те по телевизиите, снимаш се с руснаците, и накрая, хоп, идва ред на народната трапеза. Властта се строила отпред, дамаджаните са приготвени за по-подире, заемат се героични пози, сякаш всички са, ако не роднини на генерал Гурко, най-малкото опълченци или опълченки, извезали по едно копие на Самарското знаме. За зрителите остават сълзите, разказите за саможертвата и разните му там "исторически вълнения" Тук "работата" върви. Че така навремето дядо ми Гуньо Гъсков, след като се почерпили от дамаджаните и извикал пет-десет пъти: "Да живей шипченския герой", развъртял страхотен алъш-вериш със сума ти руснаци. Накъсал едни листчета на парчета и разпродал на братушките хартиените лентички като доброволна помощ за сираците на опълченците по 12 лв. едната, та с приятеля му Мачо Пе се спукали после от ядене.


Признавам си го без сянка от смущение, нали "щурецът" Райко Алексиев го изтропа навремето във вестника си. Ама, замислете се с днешна дата – то семки работа, иде реч за има-няма няколкостотин лева. А пък днес някои точат с помощта на братушките стотици милиони от хазната и какво – бълха ни ухапала Южни потоци и беленски реактори, доставки на газ и недвижимости, въртят се едни пари, въртят се из руско-българските отношения, не е като да няма. А разни там все мрънкат, все недоволстват и придирят, че не било ни изгодно, не било ясно кой пие, кой плаща. Не било ясно ли зер, от ясно по-ясно е, по-ясно е от пролетното слънце, което ще стопи падналия сняг.


Ама за да го схванеш, се иска акъл, акъл се иска, да имаш пипе като бай ти Гуньо Гъсков. Да схващаш връзките между нещата. Нещо просветва и угасва. Като ЧЕЗ под снега, а само наивниците търсят интересите на някакви си там чехи. Какви чехи бе, джанъм? По-скоро чуваши или грузинци, казано в кръга на шегата


Сега разбирате ли защо депутатът Гуньо Гъсков ще е пръв, най-отпред на шипченските тържества? Не за да рецитира "Опълченците на Шипка", има си хас. Да не съм се чалнал нещо. Там ще съм, защото руснаците са хора с размах, не си знаят парите и изобщо не са пинтии като европейците, дето и приказката им не можеш разбра. Ще дойде и руският патриарх, голям човек ви казвам, с чутовен размах. При първото си посещение в България направо ми скри очите. Спомням си го добре, нали бях член на интерпарламентарната група за приятелство. На заключителната церемония пред паметника на Царя Освободител той трябваше да поднесе венец, както си е по протокол. Два-три часа преди това дойде негов архимандрит, човекът му за специални поръчения, и пита: "Къде са цветята?" НСО му донася венеца, а той презрително свива устни: "Негово Светейшество не може да поднесе това! Нужни са 10 000 живи цветя, тоест червени рози"


Ей, казвам ви, направо гръм ни удари! Откъде ще му намерим 10 000 рози неделя следобед в София? И колко ли ще струва това? Архимандритът усети, че си говорим за пари, изгледа ни още по-презрително, бръкна в расото и извади пачка със столевки. Тогавашният шеф на НСО направо щеше да колабира, отдели му две коли с гардове и ги прати да търсят "живи цветя" из София за петдесет бона, направо ме заболя сърцето, за да ги изсипят ей тъй, нахалост пред паметника.
Ама руснаците така виждат нещата, така действат. Няма да си раздадат парите на голтаците, я. Винаги е имало и ще има бедни и богати. Затова и аз, любезни, без да му мисля за виелици, дъжд или сняг, отивам на заветния връх. Пък там, на Шипка, каквото Бог даде.


Ваш Гуньо Гъсков,
народен избраник и нов шипченски герой


П.П. Историите за Гуньо Гъсков излизат без прекъсване от 1932 г. до 1944 г. във в. "Щурец" – до убийството на Райко Алексиев, осъден посмъртно от Шести състав на "Народния съд" за "антисъветската си дейност" като хуморист и карикатурист. През 1995 г. те за първи път са събрани в сборник под редакцията на Радой Ралин.

"Дневник" препечатва текста от портала "Култура"

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6695 Весело

  ААаах, колко е остроумен Тони Николов....:)

  karabastun1@abv.bg
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6695 Гневно

  И мъченика Райко Алексиев,не те ли досрамя да развееш,за да си покажеш остроумието /магарията/на мегдана на Националния празник,бе Тони?
  Бива комплекси,бива....ама и мярка трябва

  karabastun1@abv.bg
 3. 3 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  Тъжно...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 4. 4 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  И мъченика Райко Алексиев,не те ли досрамя да развееш,за да си покажеш остроумието /магарията/на мегдана на Националния празник,бе Тони?Бива комплекси,бива....ама и мярка трябва
  —цитат от коментар 2 на karabastun


  Ама много добре го е казал, Тони Николов, как мислиш?

 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  ААаах, колко е остроумен Тони Николов....:)
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Аз него и Дайнов не ги чета. Те са болшевики и в червата!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6695 Разстроено

  До коментар [#4] от "bez_ime2":

  Ама много добре го е казал, Тони Николов, как мислиш?
  ---------------------
  Ми казал Е, НАЛИ Е остроумник...,а и шеф стана вече.....
  За това трябва да каже нещо ДОБРЕ.
  А за авторско право и ровене на Райко Алексиев -а да не питаме...???

  karabastun1@abv.bg
 7. 7 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  [quote#5:"lz2"][/quote]
  ''.....Аз него и Дайнов не ги чета. Те са болшевики и в червата!...'' ..............................................................................................................................................................++++++++++++++++++++++++++++ Ама прикрити добре .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 8. 8 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  Аз него и Дайнов не ги чета. Те са болшевики и в червата!
  —цитат от коментар 5 на lz2


  За Дайнов съм съгласен 100%, но Тони Николов като че ли е по-умерен. Все пак май не е бил от "златната младеж", не е учил в Оксфорд когато на такива като нас им е трябвал "открит лист" за да идат на гости в Драгоман и не си мечтае да се върнат тия времена и той пак да е "елит". Но Дайнов и Дичев са абсолютни болшевики от старата школа, колкото и да се крият зад някакви цитати...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4849 Весело

  Аха, голяма работа бил руския патриарх, голяма "пачка", брей...

  Кой продаде къщата, дарена от проф. Елисавета Карамихайлова на катедра физика към СУ, вследстие на което, на нейно място бе построен хотел? Кой/и са тези престъпници?!
 10. 10 Профил на Plamen Shopov
  Plamen Shopov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Хех,това с руския поп дет хвърлил пеесе бона ме разсмя!Че тоя само взима бе.Хе хе

 11. 11 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Тъпо та дрънка. Проблем със свободата нямам, защото съм малък дребен.......... и тн. Виж медии и журналисти имат проблем със свободата. В желанието да оближат "стопанина" и да налаят всеки приближил до него, представляват идеален образ за днешен журналист .

 12. 12 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Хех,това с руския поп дет хвърлил пеесе бона ме разсмя!Че тоя само взима бе.Хе хе
  —цитат от коментар 10 на Plamen Shopov


  И аз не мога да повярвам, че руски джендъри ще извадят пари... Освен да е бил много пиян...

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3310 Весело

  До коментар [#11] от "dejmos":

  ми на война и в любовта всичко е разрешено

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1044 Любопитно

  Какво иска да каже тоя?!?!!? Или се упражнява в писане!??!!?

 15. 15 Профил на vrid
  vrid
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#8] от "Тюфлекчия":
  А какъв е бил Тони Николов?

 16. 16 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  Тони опитва в сатирата. Не му се е получило от раз, но ако го съкрати и полира ще се чете по-лесно.
  По този повод някой да ме светне кой пише сега добра политическа, за предпочитане сравнително неутрална (знам че не е лесно на тия времена) сатира?
  Прас-Прес и Комарницики ок, ама има ли други?
  Стършел нещо ми се позагуби.

 17. 17 Профил на otis5
  otis5
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Русофилите-по-стар навик руски слугинаж-когато български полковник козируваше на съветски ефрейтор.Или комунистическия лозунг-Дружбата със Съветският съюз е ката слънцето и въздуха за всяко живо същество!?!?!?

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10599 Неутрално

  Поучителна история :)
  Колко ли наши депутати ще искат да се сложи задължително надписа:
  "Всяка прилика с действителни лица и събития е хммм, случайна?"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 20. 20 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2549 Любопитно

  Браво Тони, всички са маскари само красивите и интелегентните не са! Ти си от тях нали? Чудя се само с кого ще влязат в коалиция за да управляват нали пак със същия Гуньо Гъсков ?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 21. 21 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Браво Тони, всички са маскари само красивите и интелегентните не са! Ти си от тях нали? Чудя се само с кого ще влязат в коалиция за да управляват нали пак със същия Гуньо Гъсков ?
  —цитат от коментар 20 на Julian Mall


  С БСП! Те винаги са действали заедно!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 22. 22 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2943 Весело

  Замисълът на автора е потенциално добър. Но в реализацията очевадно си проличава, че той не е Райко Алексиев. Така и не изпих бозата до края, но ще си позволя да дам скромно мнение -да остави Гуньо Гъсков на мира. Не е по зъбите му!

 23. 23 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1626 Весело

  Забавно е как рубладжиите във форума се правят на неразбрали текста, на големи естети и литературни критици. Някак историята с руските попски пачки не им иде отръки да реагират с обичайното "Помощ, бият православието!".

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  С една дума - не се свършиха Гуньо Гъсковците в България. За руски пари продават и майка си, и отечеството си. Така свалиха Батенберг, така убиха Стамболов, така взривиха Света Неделя, та до днешните Южен поток и Белене.

 26. 26 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  Бива комплекси,бива....ама и мярка трябва
  —цитат от коментар 2 на karabastun

  Бастун, бива самочувствие, бива...ама и мярка трябва!

 27. 27 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 413 Весело

  Форумните позитанци пак сцепиха мрака рано сутрин. Оказаха се такива върли почитатели и заклети разбирачи на творчеството на Райко Алексиев, че с един поглед и леко гнуслива физиономия могат да преценят дали Тони Николов е на нивото на жертвата на видното шефче на СБЖ–то, баща на О–О–Нееее–принцесата и дядо на един заслужил автоджит. Чудя се дали вчера са им дошли в повече реките от водка или пък кофите с хайвер не са стигнали за всички.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 28. 28 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  До БАСТУНА, постинг 2:

  бастуне, набий си го в канчето - патроните ти все помияри, взели се насериозно за червени аристократи да знаят, че във всеки един момент ще им покажат кафеникави кюлоти на диви убийци и крадци.
  Дори и на националния празник ще напомняме на Иринчето Бокова (бок означава лайно на турски) за баща й долнопробен убиец. Простак убиец, дето се разхождал с палтото на убития от него щурец по "Раковски" с палтото му.

 29. 29 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Браво на Тони Николов ! Много точен , както винаги !
  Мисля , че и Райко Алексиев , ако беше жив , би го поздравил !

 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  До коментар [#27] от "c.b.o.":

  Ако имаха някогашната сила и танковете на Краставата армия зад гърба си, мислиш ли, че Карабастуните биха се поколебали да пребият Тони Николов и да го хвърлят на свинете?

  Дивакът винаги е готов да отговори на словото с тояга.

  Имаме късмет, че са слаби, малобройни и оредяват по естествени причини...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#23] от "spiegel":

  Точно!

 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  До коментар [#23] от "spiegel":

  "... рубладжиите във форума се правят на ... големи естети и литературни критици..."

  Те щом на християни и "десни" (покрай Дръмб) се направиха, останалото е лесно...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 413 Весело

  Иначе другариата вчера определено постави нов рекорд в идеологическата гимнастика. На няколко бутилки (или шишета, както би казал Гуньо Гъсков) водка и само половин кофа хайвер решиха, че "умнокрасивите" и "аФтентичните" били турци, помаци, изобщо врагове на славната руска армия. После – към края на втората кофа хайвер, полята подобаващо с неизвестно количество "Белуга" – се оказа, че "умнокрасивите" и "аФтентичните" всъщност били скрити и не чак толкова скрити (въпрос на няколко водки повече или по–малко) болшевики, че имненно те били подписали капитулацията в Брест–Литовск (неясно от чия страна, но няма значение) и не на последно място, че кръвожадни маниаци на тема мандри, кашкавал и сирене, наричани "рамадановци" и "бойкикиевци" били взели властта някъде по ракиено време на 8 срещу 9–ти (годината явно се разбира от само себе си). Та след като разкриха кои са днес и какви са били в миналото разните там "умнокрасиви" и "аФтентични", заслужилите форумни командоси с по няколко медала на ревера, между мартенички и георгиевски лентички, запяха в един глас серия от честушки за Св. Дръмбо Либерастоубиец и така да ранни зори... Празник, кофи хайвер и още нещо.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 34. 34 Профил на оКоМаНапрай
  оКоМаНапрай
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  Иаси тъпнята.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 35. 35 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#27] от "c.b.o.":Ако имаха някогашната сила и танковете на Краставата армия зад гърба си, мислиш ли, че Карабастуните биха се поколебали да пребият Тони Николов и да го хвърлят на свинете?Дивакът винаги е готов да отговори на словото с тояга.Имаме късмет, че са слаби, малобройни и оредяват по естествени причини...
  —цитат от коментар 30 на Norman Granz


  Хубавото е, че стават все по-слаби, иначе жална ни майка... Докато плашат с анимационни филмчета, трябва да сме спокойни.

 36. 36 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#27] от "c.b.o.":Ако имаха някогашната сила и танковете на Краставата армия зад гърба си, мислиш ли, че Карабастуните биха се поколебали да пребият Тони Николов и да го хвърлят на свинете?Дивакът винаги е готов да отговори на словото с тояга.Имаме късмет, че са слаби, малобройни и оредяват по естествени причини...
  —цитат от коментар 30 на Norman Granz


  Е, как малобройни, селският професор Христов, обяви, че са 80%...

 37. 37 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#16] от "k_":

  Д-р Тони Филипов , беше най добрият , сега не го следя, че нямам време, но изброените от теб използват статирата за лични цели и им се отразява в творчеството , видимо са обсебени от Бойко и се опитват да си смучат от пръстите сатира, докато Тони ги кара по домова книга и му се получаваше много добре.

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  До коментар [#33] от "c.b.o.":

  Колега, въпросните "православни русофили" знаят дори по-добре от нас колко са грешни и колко трябва да ги е срам от това, което представляват.

  При тях безотказно сработва миханизмът на циганката-джебчийка: докото с едната ръка ти бърка в джоба/чантата, с другата сочи "колежката" си и крещи: Дръжте крадлата!

  Хубаво е, че хората лесно различават циганките-джебчийки и се пазат от тях. 😉

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5294 Неутрално

  До коментар [#23] от "spiegel":

  До коментар [#32] от "Norman Granz":

  И, забележете, с каква гордост карабастуните съобщават, че не обичат да четат.

  Gunter glieben glauchen globen
 40. 40 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Ех. и досега не ви стана ясно, че върхът на снимката се казва "Свети Никола". Връх Шипка е по-нисък и се намира малко по-северно. Там е бил разположен щабът на отбраната на прохода

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 41. 41 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  То един комунист-поет със шмайзер в ръка търсил Елин Пелин за да го перфорира като трамваен билет, защото талантът му не бил оценен от знаменития писател. Обаче хитрият шоп и приятел на Борис Трети се бил благоразумно укрил някъде в провинцията за няколко месеца ....

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 42. 42 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Радвам се да чета воплите на "надръмбеният" във форума. Поне да си бе махнал аватара (снимката), защото тя е оскърбление към котешкия свят!
  Happy "Trumping"!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 43. 43 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2123 Неутрално

  Друго си е да знаеш, че "кат Русия няма втора, тъй велика на света". Това е достатъчно , да си живееш в света на покорството.

 44. 44 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Доста слаб текст! Писането на фейлетони не е за всеки работа, най малкото пък за Т. Николов.

 45. 45 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Доста слаб текст! Писането на фейлетони не е за всеки работа, най малкото пък за Т. Николов.
  —цитат от коментар 44 на von_seeckt


  Поне се научи да пишеш грамотно, като се правиш на литературен критик...

 46. 46 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Доста слаб текст! Писането на фейлетони не е за всеки работа, най малкото пък за Т. Николов.
  —цитат от коментар 44 на von_seeckt


  Поне се научи да пишеш грамотно, като се правиш на литературен критик...

 47. 47 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 4194 Любопитно

  На позитанци не им харесва истината и се правят на агнешки майки....зер Матушката е винаги права!Слугите и тук са все светци!Каквото и да стане.....първом поклон на Изток към петолъчката.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !
 48. 48 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5294 Неутрално

  До коментар [#44] от "von_seeckt":

  Ти пък най-малко имаш право да критикуваш Т.Николов. Нямаш капацитет за това.

  Gunter glieben glauchen globen
 49. 49 Профил на putlercaput
  putlercaput
  Рейтинг: 410 Неутрално

  искам да питам автора , сатирата безспорно е на ниво , жили яко , но наистина ли мислите че със сатира,памфлети , карикатури и прочие ще ги накарате да се засрамят ? че обикновенния "неутрален човечец ще се тупне по главата и ще каже брей какви маскари били тия комунаги русолюби ? ама наистина ли го мислиш ? какво стана с Райко Алексиев и какво промени неговата работа и неговата смърт ? един велик българин е казал "...Не вярвам аз, че калугер ще спаси раята —свободата не ще екзарх,иска Караджата." ...

  R.I.P John McCain Forever in our hearts
 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8904 Неутрално

  Удоволствие е да се чете, както Тони Николов, Така и Райко Алексиев. А напоследък ни пробутват само на Шиши простотиите.

 51. 51 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9423 Неутрално

  Гъски патки и 80% ...джендъри.

 52. 52 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Свежо,написано с чувство за хумор.Браво на Тони.Адаптирано към съвремието.Гуньо ганьовци да се видят как изглеждат отстрани,колко са жалки.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK