Национално достойнство ли? Национално малодушие

Руският патриарх Кирил посети България на националния празник 3 март по повод 140-та годишнина от края на Руско-турската освободителна война и се обиди, че в словото си на Шипка президентът Румен Радев освен благодарност към Русия спомена и саможертвата на воини от други националности- финландци, поляци, румънци, черногорци и пр.

© Анелия Николова

Руският патриарх Кирил посети България на националния празник 3 март по повод 140-та годишнина от края на Руско-турската освободителна война и се обиди, че в словото си на Шипка президентът Румен Радев освен благодарност към Русия спомена и саможертвата на воини от други националности- финландци, поляци, румънци, черногорци и пр.Национално достойнство ли? Национално малодушие демонстрираха едновременно президентът и премиерът на България.


Двоицата българи, натоварени със службата да ни представляват – единият като нация, другият като държава – мълчат в отговор на господарското словоблудие на един руснак, поканен с добро на гости. Мълчат вече седмица – затова да заговорим ние, така зле представляваните.


Не познавам г-н Валери Симеонов, затова съм длъжен да допусна, че неговата реакция може да е резултат от искрено възмущение, не (само) от политическа сметка. Ако е така, това му прави чест – както в други случаи думи на същия човек са го покривали с безчестие. Но неговата реакция в комбинация с мълчанието на овните ето къде ни поставя реално в момента:
Русия е направила бележка на България – и България си е взела бележка.


Останалото е лъготене: натовският генерал Радев ще каже на Русия, че реакцията на Симеонов е несериозна, да не му се връзват, защото той не е България, България си е взела бележка; а българският генерал Борисов ще каже на ЕС, че вицепремиерът Симеонов е България, така че Русия бездруго ще си вземе бележка от неговия сериозен демарш.


Така че, госпожи и господа, независимо как преживяваме тази ситуация, тя е ситуация на унижение и оскърбление – засега. Мълчанието говори и ще говори с гореописаните лъжи. А казаното от Симеонов не върши работа. Защото не посредственото ченге и преуспелия контрабандист си позволи да размаха пръст – а Русия.


Реакцията на Симеонов омаловажава станалото. А за Русия то явно е важно – иначе нямаше да публикуват у тях видеозаписа на този урок как да изопачаваме историята и да се държим грубиянски пред публика.


А за нас явно е важно да се държим овчедушно щото ни е страх от кучето. Това не е презрителното мълчание на гордия човек – а поредното байтошовско снишаване. Когато скъпият гостенин започне да се държи нагло, учтивият стопанин му показва вратата. Ако не го направи – край с достойнството му, той е слуга. Когато патриархът на Русия оскърбява България, президентът на България пише нота. Ако не го направи – хайде да се попитаме какво...
Но да не изпускаме парата чрез псувни, тя може да бъде впрегната и в работа.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2409 Любопитно

  Браво на Кюранов !
  Каза го направо - Радев и Борисов са проявили национално малодушие, а единствен г-н Валери Симеонов е защитил Националното ни достойнство !

  [email protected]
 2. 2 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":
  Националното достойнство се защитава с официални документи, доколкото ми е известно.

 3. 3 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 870 Любопитно

  Забавно е как синовете на онези, които искаха да ни направят 16-та република на СССР, сега напоително ни поучават какво било национално достойнство.

  Знанието е сила, информацията - власт
 4. 4 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 674 Неутрално

  "Национално достойнство ли? Национално малодушие демонстрираха едновременно президентът и премиерът на България."

  А вицепрезидентът - робски, слагачески светоглед.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 5. 5 Профил на _mushichka_
  _mushichka_
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#3] от "pag":

  Никой не е отговорен за прегрешенията на родителите си, ако не ги приема и защитава.

 6. 6 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Явно позиците на Валери и патриарха не се приемат за официални. За това и няма реакции и от двете страни. Поне аз не съм чул, ако има се извинявам. А този Деян има ли общо с Чавдар Кюранов, някой зне ли? Че като видя вече такива имена с мнения и ме втриса.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 8. 8 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Така нар. "патриарх"/за мен чиста еманация на Злото/ , се държа като "слон в стъкларски магазин", защото на летището го посрещна в клекнала/буквално и преносно/ поза истинската менторка на пРезидента Радев, другарката в ролята на вицепремиер Йотова.
  Защото съвсем преднамерено трябваше да маскира отново Радев, тъй като последният НЕ трябва да бъде възприеман като руски служител.
  След като го унижи публично, се очаква рейтинга му да спре да пада. Защото им е нужен.
  Защото следващата стъпка е разваляне на коалицията ГЕРБ-Патриоти и предизвикване на извънредни избори.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 10. 10 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#6] от "nema_labavo":

  Деян Кюранов (син на Чавдар Кюранов) - както и цялата плеада завършили Научен комунизъм , знае най-добре как се защитава Националното ни достойнство !

  [email protected]
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 12. 12 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Не познавам г-н Валери Симеонов, затова съм длъжен да допусна, че неговата реакция може да е резултат от искрено възмущение, не (само) от политическа сметка. Ако е така, това му прави чест – както в други случаи думи на същия човек са го покривали с безчестие. Но неговата реакция в комбинация с мълчанието на овните ето къде ни поставя реално в момента:
  Русия е направила бележка на България – и България си е взела бележка."

  Валери Симеонов докосна един оголен нерв на обществото. За кагебейците, десарите, партиите, които ги създадоха и неприетия закон за лустрация. Какво прави един закон за лустрация? Изважда кагебейци и десари от обществени и държавни позиции, те престават да бъдат авторитети и гласът им не се чува. Биват подминавани като поредният пиколо, викач на ресторант и подобни. Това получи Гундяев - ченгето - милиардер. Това ще получи и Путя Кагебейски. Това е и истинската лустрация от хората, пък било то и без закон. Затова лустрация и за Бабиш, щото и той е бил ченге. Лустрация и за нашите ченгета, дори и да протестират срещу обявяването им за такива като Еленов, Карък или Омуртаг.
  Лустрацията се случва сега...

 13. 13 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Илия Бешков

  "Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някакво майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина: лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен. Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. От 30 години крещи за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за световно водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса. Русинът е въобще нуждаещ се – той няма дар и когато е дълбоко убеден, че дава – той всъщност взема, защото откъде ще вземе бездарният, за да даде? Защо русинът отрече с новата си материалистическа идеология (по-право религия) дара Божий, именно защото му липсва. Та дарът Божий наистина не съществува за русина и у русина, и той излишно бе задължен и обременен с Него от властническата руска църква. Дарът Божий изисква боязън и смирение, а русинът е годен за животински страх и дързост.

  „Ради Христа“ – казва вярващият русин, прекръства се, убива с нож заспалия си приятел, взема му часовника и заминава. Продава часовника, напива се и плаче неудържимо за приятеля си, за да се похвали с него, със сълзите си, с „голямата“ си съвест, да се похвали, и то пред целия свят, със своята мерзост, с безкрайната си богата „душевна“ амплитуда. Това е огромното туловище на руския ихтиозавър с мъничка глава – ехидна и зла."....

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 14. 14 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 572 Неутрално

  И най-добрата работа, която генерираната пара може да свърши е да предизвика промяна на националния празник на България. Очевидно трети март е спорна и конфликтна дата. Трябва ни ЧИСТО българска дата и събитие. Такова е първото народно събранието на Оборище, открито на 14 Април 1876 г. Още повече, че на тази дата през 1205 г. Цар Калоян разбива армията на Балдуин I при Одрин и го пленява.

  Navigare Necesse Est
 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  Снишиха се резидентът и бай Х. Страхливи и продажни управници. Мислете като гласувате!

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  Единственият, който не цепеше басма на руските наглеци, беше Президентът Плевнелиев.

  Затова собствените му съпартийци го бламираха и на негово място издигнаха исполинската фигура на плевенската стругарка.

  За да спечели руската прислуга Радев.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#11] от "Dimiter Tsvetkov":

  И щото съм милиционерка, затуй руските ти патрони ме хакнаха. Почти не мога да коментирам под статии за милият им "патриарх" май са го кръстили.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 18. 18 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Любопитно

  Президентът Плевнелиев.Затова собствените му съпартийци го бламираха .
  —цитат от коментар 16 на Norman Granz


  Брей, как тъй не съм знаела, че Плевнелиев е член на ГЕРБ???

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 19. 19 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Явно Русия е със стари разбирания. Те го удариха на национализъм и агресия. държат се като войнолюбци. Путин ги направи такива. Те разбиха идеята за православна общност, за общо славянско братство, като нападнаха Украйна. Това просто беше страховит автогол. И то пез отличителни знаци..... Къде е старата руска армия, къде е "честта на пагона".....Все едно ние да нахлуем в Македония. Може да стани, но трябва да си доста ограничен и лош. Родител бие дете и то пред световните камери. Може. После какво става. Детето се маха от дома и не ще да чуе за насилника. Отделно ние се заразихме от идеите на световния прогрес и добрия живот. Нали в сравнително малки държави като Люксембург, Лихтенщайн, Норвегия се живее в пъти по- добре от в разни там уона би империи. И още нещо. Путин е тръгнал по пътя на Милошевич- той не търпи чуждо мнение , има огромно его, краде нацията и я държи наплашена. Той не е морален човек. Вчера му гледах интервюто с Маган Кели. Силен, опитен мъж, който лъже. Гледа и спокойно лъже. За троловете, не му бил приятел готвача с троловете/ а той печели всички обществени поръчки/, Виолончелиста си били негови милиардите, а не било работа на президента да търси откъде.... Просто лъжец. Но........ на нивото на руския народ. Защото руският народ знае, че той лъже, знае че краде, знае, но счита , че ако тия лъжи дадат предимство на империята... то те са приемливи. Това е положението. Същото , като в Турция. Умните и образованите и честните ще захранват други развити държави. Те нямат място у дома. Отделно Путин след 20 години ще се окаже предател- понеже строи джамии в Москва, плаща на чеченците и подобни, а междувременно руснаците напускат старите съветски републики и се прибират в Старата Русия.

 20. 20 Профил на Toshko Asenov
  Toshko Asenov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Вице-премьер Болгарии Валерий Симеонов назвал патриарха Московского и всея Руси "агентом КГБ" и "сигаретным митрополитом России". Симеонов в эфире телеканала БНТ напомнил, что патриарх "ввез на 14 миллиардов долларов безакцизных сигарет и на 4 миллиарда долларов вина для нужд церкви. У него есть и частный самолет. Его часы стоят 30 тысяч. Это не православный духовник. Это агент Михайлов, второразрядный агент советского КГБ", – сказал вице-премьер."
  (https://www.svoboda.org/a/29086933.html )
  Не ми е ясна думата "напомнил" при положение, че не сьм срещал тази информация. Оказа се,че няма журналист в Бьлгария, който да даде повече информация.
  Добре дресирани са нашите, нищо не знаят...

 21. 21 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Любопитно

  Илия Бешков

  „Православна“ Русия води единадесет „освободителни“ войни, за да завоюва Полша, България и Турция, и като не успя – това правоверно православие бе заменено за 24 часа с болшевизъм, с атеистично православие, което започна нови „освободителни“ войни срещу България, Полша, Турция… и целия свят. Христос бе заменен със Сталин (досега успешно!). Иконките под ризите на мужика са заменени със Сталин, без да се е извършила някаква промяна в мозъка му. Църквите са пълни с „богомолци“ и всички те любят всеотдайно своя вожд и баща на човечеството, който е първият, откритият и най-ожесточеният хулител на Бога и Христа. Това би могло да се дължи на едно разюздано свободомислие, ако русинът можеше да мисли, но той е негоден за мислене – този процес за него е приключен или не е започнал."

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 389 Неутрално  Достоинство или малодушие - не знам, но едно е сигурно - ЗА ПРЪВ ПЪТ РУСНАЦИТЕ СЕ ВИДЯХА ПРИНУДЕНИ ДА ДОКАЗВАТ СВОЯТА ВЕРСИЯ НА ИСТОРИЯТА, ПРЕД СКЕПТИЧНОТО БЪЛГАРСКО РЪКОВОДСТВО.

  ТОЛКОЗ.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Аз пък смятам, че Радев, когото иначе не харесва, постъпи разумно в случая.
  Дошъл некъв изкуфял старец и говори глупости. Какво, да почне Радев да се обяснява с него ли?
  Изслушваш го, изпращаш го и кой откъде е...

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 26. 26 Профил на Liliana Simeonova
  Liliana Simeonova
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#14] от "Schopenberg":

  Суверенните държави имат за национален (а не някакъв си официален) празник Денят на независимостта. У нас това е 22 септ. (стар стил) или 5 октомври (нов стил). Защо това не е националният ни празник? Защото се страхуваме да обявим на света, че сме суверенна страна?

 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  Липсата на адекватна реакция от страна на Радев и на Борисов е жива демонстрация на жестокия удар, който комунистите са нанесли на България с избиването на цвета на българската аристокрация след 9 Септември 1944-та. Всъщност и то е било заповядано и ръководено от империята от североизток. Един потомствен аристократ едва ли би търпял просташките маниери на разпасалия се руски наглец, облечен в расо на патриарх, но в същност селски хитрец и служител на Дявола!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на komunistos bacilikus
  komunistos bacilikus
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "Двоицата българи,натоварени със службата да ни представляват,мълчат цяла седмица......"

  А оная женшчина,вицето,на Р.Овч. кур.ето,дето му коленичи на Киро и го цуня под престилката/расото/,тя,с какво е натоварена?
  Нея няма ли,кой да я натовари с една торба камъни и да я пусне в Искъро...

 29. 29 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  От гюбре торта не става. За достойнство пък да не говорим.

 30. 30 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":Националното достойнство се защитава с официални документи, доколкото ми е известно.
  —цитат от коментар 2 на wiligri

  Официалните документи са ,че Русия и изгонила османлиите от българските земи-земи населявани с българи и е подписан договор в Сан Стефано а Британците ни натрапват Берлинския Договор! По същото време Полша,Финландия и част от прибалтиките са били в Руска Империя и не са имали самостоятелна власт която взима решения за война и освобождаването ни.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  Хахаха какъв обрат, грантаджиите-сороспии сега целуват нозете на Валери Симеонов, когото довчера оплюваха в истерични пристъпи. Тоест, единствена техна идеология, която е над всичко друго, е подплатената с долари русофобия. Като бесни кучета душат новини за Путин или Русия за поредния пропаганден изблик. Ето сега нов идиот изпълзел, некакъв си Кюранов.
  —цитат от коментар 22 на qem02555164


  За разлика от теб глупако, нормалните хора разпознават достойното поведение и го акламират без да се придържат към партийната линия!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Радев покани Сатана, сега Радев да отговаря! Същият кани и Путин!? Е, вече целукупният български народ разбра, че Русия е Империя на Злото и друго освен зло от нея не се очаква. Тъй че, г-н Радв: забравете за Путин, за да не Ви забраним Вас! Такова недоразумение като Вашата персона повече в президентството няма да търпим!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на А Путин е Сенсей
  А Путин е Сенсей
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Забавно е как синовете на онези, които искаха да ни направят 16-та република на СССР, сега напоително ни поучават какво било национално достойнство.
  —цитат от коментар 3 на pag


  По-скоро е забавно, че някой се прави на големия антикомунист докато очевидно изповядва един от основните принципи на комунистическото мракобесене: преследване до трето коляно.

  Всъщност, предвид масовостта на явлението, никак не е забавно.

 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  И най-добрата работа, която генерираната пара може да свърши е да предизвика промяна на националния празник на България. Очевидно трети март е спорна и конфликтна дата. Трябва ни ЧИСТО българска дата и събитие. Такова е първото народно събранието на Оборище, открито на 14 Април 1876 г. Още повече, че на тази дата през 1205 г. Цар Калоян разбива армията на Балдуин I при Одрин и го пленява.
  —цитат от коментар 14 на Schopenberg


  Всъщност последното изречение на статията е оптимистично!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 282 Весело

  Руското безсилие и злоба от това, са явни! Независимо, че президентът и особено уж „проевропейския” премиер мълчат и липсва официална реакция, то обикновените хора гледат! Това е по-важно и все повече българи ще си зададат въпроса за руските интереси през годините.

  Русия ще губи и губи все повече от влиянието си на Балканите. Историята и панславянските идеи вече не действат. Опитаха чрез православните милиционери, но и тук се получи скандал, и тук удариха на камък....

 37. 37 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2409 Любопитно

  До коментар [#35] от "Храбър":
  Всъщност последното изречение
  ''Цар Калоян разбива армията на Балдуин I при Одрин и го пленява.'', ако го обявим ТОВА за национален празник - ще ни скара с Брюксел !?

  [email protected]
 38. 38 Профил на А Путин е Сенсей
  А Путин е Сенсей
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хахаха какъв обрат, грантаджиите-сороспии сега целуват нозете на Валери Симеонов, когото довчера оплюваха в истерични пристъпи. Тоест, единствена техна идеология, която е над всичко друго, е подплатената с долари русофобия. .
  —цитат от коментар 22 на qem02555164


  Като цяло, говориш глупости, разбира се, защото никой не целува краката на Валери, и пак ще бъде пържен следващия път като вътши глупости, но за русофобията си прав. Това е една добра идеология за основа. Щом нещо се подкрепя или твърди от Путя и русофилите, значи не става/ не е вярно.

  Помага просто в ежедневието да различаваш злото от доброто, истината от лъжата.

 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  До коментар [#13] от "Kami":
  Силни думи!
  Добре го е казал Илия Бешков!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  .... Русия ще губи и губи все повече от влиянието си на Балканите. Историята и панславянските идеи вече не действат. Опитаха чрез православните милиционери, но и тук се получи скандал, и тук удариха на камък....
  —цитат от коментар 36 на iceman_bg


  Ми заради това пусто влияние на Балканите руснаците извъртяха целия този театър.
  Защото виждат как го губят, как една по една всички страни от Балканския полуостров се насочват към Европа и ЕС. Единствената им възможност е да прекратят продължаващото взаимно свързване между Македония и България като попречат на БПЦ да стане майка на македонската църква. Така противоречията между славяните на Балканите щяха да продължат и да позволят продължаващото руско влияние над тях....един по един! Правилото разделяй и владей тук важи в пълна сила!
  Точно заради тази му политическа мисия този ужпатриарх, ужводач на християните не може да бъде наречен служител на Бога, а най-добре да го обявим за служител на мамона!
  Затова и схизмата с която ни заплашват не може да има каквато и да е религиозна сила!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1935 Неутрално

  Да ама вицепрезидентката Йотова обаче ни изми срама! Тя само коленичи пред Кирил, а можеше да легне и да пълзи! Хвала на такъви достойни вицепрезиденти!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 42. 42 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1913 Разстроено

  Без значение е реакцията или липсата на реакция на Радев, Борисов и останалите. Важното е че руснаците си показаха рогата. Дано ние, хората да сме го видели.

 43. 43 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Единственият, който не цепеше басма на руските наглеци, беше Президентът Плевнелиев....
  —цитат от коментар 16 на Norman Granz


  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Затова обобщи: "Старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов"
  Вчера Плевнелиев беше на събитието на ЕНП с ГЕРБ. ДСБ ги нямаше, няма и следа къде потъна членството им.

 44. 44 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3271 Весело

  ,,Национално достойнство ли? Национално малодушие демонстрираха едновременно президентът и премиерът на България.,,

  ,,Мълчат вече седмица – затова да заговорим ние, така зле представляваните.,,
  Убий простият с мълчание. Поговорка

  Не съм фен на Радев но той като президент за пръв път постъпи умно, не злезна до нивото на Руският патриарх Кирил и мълчаливо го гледаше с насмешка, затова и Кирил тропаше по масата, виждайки насмешката в очите на президента ни

 45. 45 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 377 Неутрално

  Абе в тази статия няма ли твърде много пунктуационни грешки?

 46. 46 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#26] от "Liliana Simeonova":

  В общия случай на нововъзникнали държави е така. Разликата е, че България е била независима още през 7-ми век. След византиийската окупация се възражда при Асен и Петър и просъществува, като независима до османската окупация. Със самоотверженото Априлско въстание, прието именно на Оборище, българите заявяват волята си за ТРЕТА НЕЗАВИСИМА българска държава. Руската окупация, разделението в Берлин и ред други трудности костват 32 години от решението на Оборище до манифеста за независимост на цар Фердинанд от 22.09.1908 г. Аз настоявам, че голямата дата е денят на изразената общонародна воля за самостоятелно извоюване на българската свобода и независимост с оръжие в ръка.

  Navigare Necesse Est
 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2906 Весело

  До коментар [#43] от "plebs":

  Не се и опитвай да разводняваш темата!
  Няма да ти се получи номера!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3811 Неутрално

  Много ясно че когато в продължение на десетилетия си бил верен сателит на една държава и отношенията ви са били като между господар и роб тази същата държава няма да те бръсне за нищо! Грозното е че дори и днес в страната ни има много голямо число хора подръжници на интересите на Русия

  klimentm
 49. 49 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 264 Разстроено

  До коментар [#25] от "kilgore":

  Аз пък си мисля нещо друго. Идвам на гости във вас ,хапваме пийваме и аз си тръгвам.На вратата се обръщам към жена Ви и потропвайки с крак и казвам ,че и изневерявате и ....т.н. Какво следва? Може примера да не е съвсем точен,но все пак така ли се постъпва?

 50. 50 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Сатана скастри Радев - като свой човек, като най-близък. Той не си позволи такова поведение пред Борисов - няма как да стане! В президенството обаче Сатана се почувства като у дома си и показа истинското си лице. Не някой друг, а именно Радев /той от този момент не е Президент на България, а някакво чучело/ трябваше да отговори, но не можа. Не можа и дума да обели срещу господаря си, нещастникът.....

 51. 51 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Не съм фен на конспиративни теории,нито вярвам в реинкарнацията,но наистина си приличат,а и Патриарх Кирил има доста мутренско поведение и манталитет и нищо чудно с мутрата Кирил Япончик да са едно и също лице.
  https://politua.org/2016/03/05/11512/

 52. 52 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#3] от "pag":
  А забавно ли ти е как синовете, които искаха да ни направят 16-та република продължават да искат същото?!

 53. 53 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 908 Неутрално

  А иначе, прав е разбира се руският патриарх да се възмущава на нашето малодушие и криворазбрана политкоректност. Не може да се приравнява ролята на Русия с етносите, участвали в армията ѝ. Ами самата Русия е и винаги е била многонационална държава с над 200 различни народа, какво ще стане ако тръгнем да ги изреждаме всичките и да им благодарим поотделно? Или само на членуващите в ЕС и гравитиращите около него, за да натрупаме точки? Това е все едно спасените от нас евреи да благодарят на всички българи, цигани, власи, каракачани и пр. населяващи територията ни етнически групи. Срам и позор за България ...
  —цитат от коментар 24 на qem02555164

  Защото войната с Османскат империя е водена от лична уния между Руската империя,Царство Полша,Велико княжество Финландия и Александър II Николаевич (на руски: Александр II Николаевич) е император на Русия, цар на Полша и велик княз на Финландия

 54. 54 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#6] от "nema_labavo":Деян Кюранов (син на Чавдар Кюранов) - както и цялата плеада завършили Научен комунизъм , знае най-добре как се защитава Националното ни достойнство !
  —цитат от коментар 10 на karabastun


  Само като му видях фамилията и го предположих. И тоя трупа некви точки. Сутринта гледах малко Антон Тодоров и документите му за Техниомпекс. Оказа се, че дясната ръка на Нинова до последно в Техноимпекс е Андрей Делчев, бащата на Димитър Делчев. Докога ще е все така незнам. Свински черва, няма на кой да повярваш вече.

 55. 55 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#54] от "nema_labavo":
  Не се възмущавай на син на бивш комунист, който от четвърт век работи за европейската кауза на България. Възмущавай се на комуниста, който продъ лжава да действа като партизанин. Справка: Корнелия Нинова, Жаблянов, Таско, с извинение и т. н.

 56. 56 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 702 Неутрално

  треторазрадници.
  Бравос, од9обрявам.
  Онези горе се снишават и ги бият пачки по главите. срамъ е за нас, че не получаваме нищо, а ги търпим.

 57. 57 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Браво на Кюранов !Каза го направо - Радев и Борисов са проявили национално малодушие, а единствен г-н Валери Симеонов е защитил Националното ни достойнство !
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Абе понеже Радев и Борисов мълчат- оценяме това като малодушие (аз използвам едни други думи вместо малодушие, ама няма да ги напиша тук).

  Какво да кажем тогава за Сидеров, който не мълчи, ами скача като гересто петле на Валери? Какъв ли е "портретът" на гласоподавателите на този човек...

  Този път- браво, Валери!

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 58. 58 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Специално за русофоби, особено за назначените такива:

  "„Молодец Валерий!“, „Молодец Симеонов!“, „Симеонов – мужчина!“ - в този дух се сипят коментари под публикациите в руските електронни медии по повод изявлението на вицепремиера Валери Симеонов от 7 март, че патриарх Кирил е агент на КГБ и „цигарен митрополит“ и няма право да казва на България кое и какво е правилно да прави"
  http://www.desant.net/show-news/44086

  Коментар във Фактор: "Уважение и поздравления за антипутинската руска интелигенция. Тя за нас е братският руски народ. С него се родеем !"

 59. 59 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#55] от "авторът":

  Честно казано до скоро аз също не приемах тезата, че децата трябва да носят отговорност за действията на родителите си. Винаги съм бил противник на твърдението, че всички са еднакви. Напоследък съм силно разколебан. А корнелия, Таско, Жаблянов и сие са лесни - те поне не се прикриват. А и вица е хубав - бивш комунист и бивш нехър няма.

 60. 60 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Кой сега е чехльо?

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Публикувах коментар под видеото в YouTube, който бе изтрит почти веднага. Ето и съдържанието му:Daragie comrads, you cannot produce ...
  —цитат от коментар 7 на Hutya Puylo

  И правилно са т изтрили, като са прочели глупостите написани на неграмотен английски

 63. 63 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Коментарът на Даниел Смилов по-горе е много по-смислен от този на Деян Кюранов, последният винаги бълва само злоба и жлъч. Липсват му облагите които е ползвал прикомунизма.

 64. 64 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Русия е една бедна пропаднала страна от 3-тия свят управлявана от диктатор. Единственото което ги крепи е лъжливата им интерпретация за миналото. Никаква свобода не са ни дали, нито са ни ''освободили'' колкото и да си го повтарвят. Русия въобще нямаше да съществува ако не беше България. Искам да видя путин да целува на колене знамето на България. Отрепки.

  България се е освободила през 1878-ма поради неуспех на опита на Русия да анексира територията ни изпозвайки основно чужда кръв - тази на българи, украинци, молдовци, румънци, финландци, сърби, черногорци.... Така наречения ''Санстефански договор'' не е договор а самоедин протокол, едно желание неосъществимо и това руснаците са го знаели. Затова и следва Берлинския конгрес.

  За освобождението на България трябва да сме благодарни към Българските герои и революционери които спечелиха битката при Шипка в резултат на което Източна Румелия се освободи, а след това отново САМИ избутаха Турция извън пределите на страната в резултат на което обединиха и възтановиха Българската държава, трябва също да сме благодарни към всички чужденци които са очаствали малко или много, но заслугата трябва да се отдава най-вече на България.

  България се появава на картата на Европа след Берлинският договор, а в Санстефанскит договор пише ''Балканска област''.

 65. 65 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#59] от "nema_labavo":
  Имам предвид това, че ако не допускаме възможността син на някогашен комунистически ръководител да мисли демократично, сами разширяваме фронта на комунистите. Обърни внимание как действащите комунисти от БСП използват комунистическото минало на хора, които днес са техни яростни противници, за да ги дискредитират. Това говори, че комунистите се страхуват най-много от измяната в своите редици. Нека да не им го спестяваме.:)

 66. 66 Профил на olm09555124
  olm09555124
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#64] от "happystory":

  Поредните глупости и гърчения да не казвате ИСТИНАТА!! А именно, че Освободителката на България е РУСИЯ.
  Поредните глупости, че шепата български герои които са помагали на Руската армия, щели и сами да ни освободят! 12 000
  Поредната глупост, че Берлинският договор, който орязва България трябва да се празнува от всички евроатлантици. Защото в този договор, евроатлантическите ви "съюзници" застават Срещу Русия и окастрят България. Колко Евроатлантическо държание само.
  Колко е Прав Сидеров като казва "Има в България хора, които ще ни докарат до турско робство, само и само да не сме освободени от Русия".
  Прав е! Добре че сте малко.

 67. 67 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Ах какъв патос седмица след пушилката.
  Ми то вече е време и Бойкикиеф да излезе храбър от шубрака.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 68. 68 Профил на qwx19354540
  qwx19354540
  Рейтинг: 213 Гневно

  Няма русофил който да не е българофоб...

 69. 69 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#65] от "авторът":

  Толкова са нагли и безскруполни, че няма полезен ход. На тях не им дреме. Незнам как го правят, но досега винаги са се измъквали сухи от водата. След всичките мизерии направени от тях, днес пак имат очи да искат власт. Нямам думи.

 70. 70 Профил на kilmer
  kilmer
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Така е - учтивия стопанин показва вратата ако добронамерено поканения гост започне да се държи нагло, грубо и обидно!! Ако не го направи другия път пак госта ще наглее, вероятно още повече!!!

 71. 71 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#66] от "olm09555124":
  "Поредните глупости и гърчения да не казвате ИСТИНАТА!! А именно, че Освободителката на България е РУСИЯ."

  Наистина коментирате като осем или осмдесетгодишни за парче шоколад. Чак пък с главна буква "освободителка"...Ти и подобните ти номерирани сте доказателство необоримо за това какви поражения нанесе Кремъл на психиката на българите.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 72. 72 Профил на liubo...otdale4
  liubo...otdale4
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Аз пък смятам, че Радев, когото иначе не харесва, постъпи разумно в случая.Дошъл некъв изкуфял старец и говори глупости. Какво, да почне Радев да се обяснява с него ли? Изслушваш го, изпращаш го и кой откъде е...
  —цитат от коментар 25 на kilgore


  Еми, какво да направи президентът - да се бие ли с тоя брадат простак ???

  Българското ръководство за пръв път:
  1. Даде да разбере на Съветското / Руското ръководство че е по-добре да не идват за 3 март в България;
  2, Показа своя версия на историята.

  Засега - стига.

 73. 73 Профил на sortero
  sortero
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "До коментар [#27] от "Храбър":
  "Един потомствен аристократ едва ли би търпял..."
  "Свети Александър Невски"- най големия християнски храм у нас на заупокойна молитва е и българския Монарх на Републиката...
  имаме църква "Света София"- наименувана на Великомъченица София, и празник на Столицата ни- (Великомъченици- Совия, Вяра, Надежда, Любов)

 74. 74 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#53] от "slonsco":

  ДА така е ,но със споменаването на финланци,поляци....и др. не им е приятно да се споменават ,защото пък идва въпроса ,кой ги е "поканил" в тия държави? за Полша знам, ще се поинтересувам и за Финландия. и затова не се "шуми "много .

 75. 75 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Значи ако сложим рекапитулация на посещението на руския патриах ще се получи следното:
  - създанието което незнайно защо изпълнява никому ненужната функция вицепрезидент на България при вида на руския патриарх се просна на земята. Не съм забелязал подобна реакция при вида на българския патриарх.
  - Духовният водач на руснаците с претенции да е духовен водач на всички православни се държа крайно нетактично и с подчертано имперски манталитет.
  - Руската част от делегацията си прави филмчета с нашия президент и си пуска каквото и кефне от тях.
  - Официална реакция от страна на българските власти няма. Един ура-патриот се изряза колкото да не е без хич а другият ура-патриот му каза, че не се говори така.

 76. 76 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2780 Любопитно

  "Реакцията на Симеонов омаловажава станалото. А за Русия то явно е важно – иначе нямаше да публикуват у тях видеозаписа на този урок как да изопачаваме историята и да се държим грубиянски пред публика."

  Деянчо, рожбо охранена, когато Роско Плевнелиев обяви че се ни освободили половината народи на Европа но забрави да спомене руснаците, това не беше изопачаване на Историята но когато патриархът казва историческата истина че ни е освободила Русия това било изопачаване?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 77. 77 Профил на Brother Felonious
  Brother Felonious
  Рейтинг: 264 Весело

  минавам за секунда в дневник да тегля една ПМ на ушанкистан. бедни, гладни и прости са ушанките. тънат в духовна и материална мизерия от векова и за векове, а лидер-бащица им е жуже. красиво. одобрявам.

 78. 78 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#74] от "galiwer1880":

  Не съм чул поляци ,финландци ,литовци да са изразили недоволство от споменаването им,дори са изпращали представителни боенни части и техните посланници присъстват на официалните ритуали.Макар и унията с Руската империя да не е сред периодите в историята им,които смятат за добри все пак е по-добре за националния им мит да са били в лична уния с Руската империя,отколкото част от нея,А и Царство Полша има първата в Европа и втората в света след тази на САЩ писана Конституция и поляците с основание се гордеят с този факт.По това време в Руската империя е имало креспостничество.

 79. 79 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2780 Любопитно

  "За освобождението на България трябва да сме благодарни към Българските герои и революционери които спечелиха битката при Шипка в резултат на което Източна Румелия се освободи, а след това отново САМИ избутаха Турция извън пределите на страната в резултат на което обединиха и възтановиха Българската държава, трябва също да сме благодарни към всички чужденци които са очаствали малко или много, но заслугата трябва да се отдава най-вече на България.

  България се появава на картата на Европа след Берлинският договор, а в Санстефанскит договор пише ''Балканска област''.

  А тези български герои кой ги въоръжи да не би Запада? И героите се сражаваха заедно с руснаците не с поляците, украинците, татарите и не знам още кой. И помощта на Шипка пак дойде от Руската армия или според теб от австрийската щом ги е водил Радецки?? И никаква Източна Румелия нямаше да присъединим ако императорската армия не беше прогонила турската армия заедно с "мирното" турско население в Турция!
  До коментар [#64] от "happystory":

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 80. 80 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2259 Весело

  Достаъчно беше да му кажат на този поп, че не е работа на попове да обсъждат такива теми с държавници !

  До коментар [#30] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Е нали знаеш, че в този форум от......нуждата правят история ?
  Що се хабиш ?

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 81. 81 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Три прости неща могат да оправят държавата: декриминализация на даването на подкуп, лустрация на бившите комунисти и доносниците и мандатност за всички началнически държавни служби от най-малката до най-голямата.

 82. 82 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Кюранов - през целия си живот си на западни хранилки. Вместо да миеш чинии в качеството си на син на виден червен функционер.
  Хайде да те говориш от името на всички както го правеше баща ти и неговите другари. Аз напр. не съм обиден. Просто руския патриарх си каза позицията, както и Радев направи това. Готово. Защо търсиш под вола теле ? Че нали и баща ти е ял червен хляб благодарение на руснаците ? Че нали и то по времето на соца си имал всичко заради червения си произход и руснаците ?! Малко благодарност, бе човек. За две пари работа не можеш да свършиш, а си живя по времето на соца като Симеончо през фашистко, че и сега така си живееш.

 83. 83 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#69] от "nema_labavo":
  Измъкват се, защото контролират ресурсите на старата държава, съответно повечето медии, лумпените, които възпроизвеждат като свой електорат, сериозни финансови инжекции по линия на "братската дружба", зомбирани държавни служители... БСП и нейните производни са фейк партия с фейк демократично мислене и фейк национална отговорност.

 84. 84 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#82] от "krf54523578":
  Кой какъв хляб е ял няма връзка с това, дали Деян Кюранов казва истината или не. Стига с тези комунистически хватки, подходящи за ратаи от 1940 г.

 85. 85 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#8] от "Kami":

  Къде е видеото искам да го видя???

 86. 86 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1566 Неутрално

  Кюранов, Българският ПРЕЗИДЕНТ е отговорил подобаващо!
  При това е отговарял не само на имперския Руски ПОП, а и на провокация на самия министЕр-председател Бойко Борисов, който е разговарял първи с Руския ПОП! ГЕРБ и Русия в единен строй!

  А сега, Кюранов, Българският ПРЕЗИДЕНТ е в правото си да отговори ЗА ВТОРИ ПЪТ на Руския поп и на цялата руска империя, като ПОИСКА 3-ти Март да бъде заличен като празник и НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИКА на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ да стане 22-ри Септември - Денят на Българската НЕЗАВИСИМОСТ!

  !!!
  !

 87. 87 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1638 Неутрално

  До коментар [#27] от "Храбър":

  Реакция на Борисов не трябва да има. А претенцията за нея на Кюранов е пресилена, предвид голямата вероятност да е гласувал за Радев. Освен това Радев го рекламираха като стратег, "въздушен Ас" с опит от тактически схватки във въздуха.
  Професионалното му занимание е защита на България от външни нападения!

 88. 88 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5568 Неутрално

  Абсолютно прав е г-н Кюранов. Офицерът Гундяев е официално ли че, покането от държавната власт в България. Всяко тяхно действие е действие на официални лица.
  Отказът да се реагира от страна на България е предателство на българските държавни институции. Опитът да се представи от тях, че има по-висши държавни интереси и не е нужно да се реагира на този за да се случи другия е нищо друго освен проституция, политическа или не ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 89. 89 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5568 Неутрално

  До коментар [#88] от "penetrating":
  Поправка: официално лице, поканено :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 90. 90 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#88] от "penetrating":

  Това беше идна много малка репетиция, опипване на почвата.Не знам какво ни чака,явно пак са решили да се захванат с нас. Може и по лошо да стане!

 91. 91 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  Приятно съм изненадан от Деян Кюранов.
  Много добър текст!!!

 92. 92 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":Националното достойнство се защитава с официални документи, доколкото ми е известно.
  —цитат от коментар 2 на wiligri


  Национално, че и друго достойнство може да се защити по доста начини. Ако бяха наритали тъпия нагъл руснак пак щеше да е защитено националното достойнство.

 93. 93 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5568 Неутрално

  До коментар [#90] от "galiwer1880":

  Не ме интересува. Държавни представители трябва да реагират адекватно за да защитят държавата България.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 94. 94 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2814 Неутрално

  Точно сина на един от бившите членове на ВС на БСП-Чавдар Кюранов ли говори за малодушие?!

 95. 95 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7130 Неутрално

  "Когато патриархът на Русия оскърбява България, президентът на България пише нота."
  И ние това очаквахме, но отде толкова смелост. Само по форумите все още се мъчим да пазим честта и достойнството на България.

 96. 96 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Илия Бешков"Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някакво майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина: лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен. Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. От 30 години крещи за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за световно водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса. Русинът е въобще нуждаещ се – той няма дар и когато е дълбоко убеден, че дава – той всъщност взема, защото откъде ще вземе бездарният, за да даде? Защо русинът отрече с новата си материалистическа идеология (по-право религия) дара Божий, именно защото му липсва. Та дарът Божий наистина не съществува за русина и у русина, и той излишно бе задължен и обременен с Него от властническата руска църква. Дарът Божий изисква боязън и смирение, а русинът е годен за животински страх и дързост.„Ради Христа“ – казва вярващият русин, прекръства се, убива с нож заспалия си приятел, взема му часовника и заминава. Продава часовника, напива се и плаче неудържимо за приятеля си, за да се похвали с него, със сълзите си, с „голямата“ си съвест, да се похвали, и то пред целия свят, със своята мерзост, с безкрайната си богата „душевна“ амплитуда. Това е огромното туловище на руския ихтиозавър с мъничка глава – ехидна и зла."....
  —цитат от коментар 13 на Kami


  С течение на векове Русия се разраства, а вашата Турция или Османска империя или като си я наричате по друг начин намалява. Колкото и да храчите по Русия тя по никакъв начин няма да клекне пред чужденци. И никой няма да я покори. Историята го показва. А за турците достатъчни бяха няколко израелски командоси, които скриха топката на един турски кораб, а после Турция не посмя да посегне на Израел.

 97. 97 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#82] от "krf54523578":Кой какъв хляб е ял няма връзка с това, дали Деян Кюранов казва истината или не. Стига с тези комунистически хватки, подходящи за ратаи от 1940 г.
  —цитат от коментар 84 на авторът


  Ако за теб е истина това, което този червен храненик казва е друг въпрос. Само като му видя името ми е ясен. Този за две стотинки работа не е съвршил през живота си. Какво точно е работил ? Жалкото е, че Запада се орезили с такива като него, като ги припозна за демократи и т.н. И им пълни гушите.

 98. 98 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#66] от "olm09555124":

  Гледай с насмешка на истерията, в която са изпаднали. Те са клиничен случай и би било добре професионален психиатър или психолог, а може би и двама такива да дадат коментар на това. Може да бъде и тема на дисертация. Те живеят в някакъв техен въображем свят и от време на време слизат на земята. Когато напр. Радев на балотажа получи над 2 млн. те дълго време бяха ошашавени. Агентът на Кремъл да получи 2 млн. Ако бяха нормално мислещи това нямаше да е изненада за тях.

 99. 99 Профил на Българофил
  Българофил
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Днес ни е нужен нов Стефан Стамболов, който да отстои Българска независимост. Българските русофили унищожават България.Преди 130 г великият държавник Стамболов показа какво се прави с русофилите- национални предатели.

 100. 100 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2906 Неутрално

  Явно позиците на Валери и патриарха не се приемат за официални. За това и няма реакции и от двете страни. Поне аз не съм чул, ако има се извинявам. А този Деян има ли общо с Чавдар Кюранов, някой зне ли? Че като видя вече такива имена с мнения и ме втриса.
  —цитат от коментар 6 на nema_labavo


  Ако ти откача един неофициално, теб по-малко ли ще те заболи?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK