От Русия с любов (и още нещо)

На 3 март на пл. "Народно събрание" в София се състоя тържествената заря-проверка по повод националния празник на България. В нея участваха президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, патриарх Неофит и руският му гост патриарх Кирил.

© Анелия Николова

На 3 март на пл. "Народно събрание" в София се състоя тържествената заря-проверка по повод националния празник на България. В нея участваха президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, патриарх Неофит и руският му гост патриарх Кирил."Дневник" препечатва анализа на политолога Даниел Смилов от портала "Култура".


Руският политолог Семьон Слепаков има теория, която добре обяснява неочаквано възникналото напрежение в отношенията между нашите две братски страни. Тази теория е "патриотическа-еротическа" и основната ѝ теза е, че външната политика на Русия стъпва на една предпоставка – да бъде обичана, колкото трудно или неудобно понякога да е това:


А мы, а мы без любви не можем
А мы, а мы без любви не хотим
Для нас это чувство всех прочих важней и дороже,
А мы без любви – не дадим, не дадим, не дадим!

(Виж видеото за цялата теория.)[1]
При посещението на руския патриарх Кирил у нас по повод честванията на 3-и март въпросът за липсата на достатъчнa (по руски оценки) българска любов беше остро и многократно повдигнат. Беше направена официална забележка на президента Радев, че българските чувства трябва да бъдат отправени единствено към руската страна, а не към други субекти на международните отношения (особено пък поляци, украинци, литовци или румънци). Многопосочната любов обърква и не може да създаде трайна и солидна основа на българо-руските отношения.


Негативният бащински отзив на патриарха внесе смут сред българските сановници. Дали пък наистина не можем да се понапънем още малко и да удовлетворим високите руски изисквания за чистота и еднопосочност на чувството? Вярно е, че президентът и вицепрезидентът ни направиха много в това отношение: при посрещането вицепрезидентът дори се поклони на руската страна по-ниско, отколкото изглеждаше физически възможно. След като ескортира патриарха по време на визита му, президентът Радев пък търпеливо и без излишно достойнство изслуша огорчението на госта от липсата на достатъчна взаимност. Но накрая малко развали впечатлението, което не остана незабелязано от руската страна. Вместо дипломатично да си замълчи, президентът все пак опита да защити правото ни да почитаме и други народности, загинали за българската свобода.


Нужно ли беше това? Не трябваше ли просто да си признаем грешката и да помолим за прошка?


Най-непремерена обаче беше реакцията на вицепремиера Валери Симеонов, който направо предизвика семеен скандал и в българо-руските, и в коалиционните си отношения. Когато стане дума за любов, на Валери Симеонов винаги може да се разчита за неприкритост на чувствата. За беда неговите се оказаха по-скоро в отрицателния спектър по отношение на персоната на руския патриарх. Симеонов повдигна иначе интересен въпрос за обекта любовта: дали тя трябва да е православието, КГБ или и двете заедно? Все пак едно е да обичаш първото, а съвсем друго – второто. Да не говорим и за двете едновременно. Българският "патриот" искрено се беше объркал какво точно се иска от него. Объркването при него обичайно води до нецензурност, чрез която мисълта му се избистря.


Този път обаче това породи остра реакция в иначе любвеобилния и богоязлив негов партньор Волен Сидеров. Ранен в най-скъпото му – вярата – той не можеше да замълчи. И не замълча. А и в крайна сметка за всеки политически коректен субект – като ОП – е неприемливо вицепремиер на една страна да обижда висш представител на друга. Политическата коректност изисква извинение, което беше поискано от Сидеров, но отказано от Симеонов.


ГЕРБ опитаха да омаловажат конфликта в коалицията като въпрос не на геополитическа ориентация, а на възпитание. Или по-скоро на неговото (временно) отсъствие у вицепремиера и неочаквания му излишък у Сидеров. По централното питане на патриарх Кирил – за недостатъчната българска любов – Борисов и ГЕРБ не взеха пряко отношение. В разговор с президента Путин премиерът Борисов беше вече направил намек за малък подарък под формата на АЕЦ "Белене", който да изясни чувствата. Но Русия вече лесно не се хваща на нашите байганьовски галантности: ще ти подаря рокля, ама ако съседите и ЕС се съгласят да я платят. Сами разбирате, че такива предложения не са гаранция за истинска любов.


Когато и нашето външно министерство се умълча, руската страна се уплаши, че е останала неразбрана. И за да няма объркване по отношение на това, как трябва да бъде обичана, Русия направи публицистично предаване по централния си канал с участието на водещи експерти.[2]


Уважаваният водещ на това предаване Владимир Соловьов (нещо като нашия Кошлуков) го започна ударно: "Патриарх Кирил преподаде на българите урок по история". Очевидно, любовта ни трябва да включва и толерантност, и уважение към дидактическите умения на Русия. Оттам нещата придобиха малко по-груб характер обаче в изказванията на мастития Семьон Багдасаров, директор на Центъра за проучване на страните от Близкия Изток и Централна Азия. Той каза следното: "целият проблем е в това, че днес в България на власт са предатели и негодници, които забравиха кой ги е освободил".


Малко несправедливо, изследователят постави под въпрос проруския характер на президента Радев и директно го обвини в пронатовство, завършвайки с недипломатичното: "Какво искате от тези дегенерати, управници на България?". Оттук всеки би се досетил, че основнaтa пречка пред любовта на Русия се оказват нашите управници, които чрез необяснима дегенерация са станали неатрактивни. (Макар че физиономично все още поразително напомнят на Тодор Живков.)


За да няма никаква остатъчна неяснота, Багдасаров заяви: "Трябва да помагаме да се сменят управниците и на украинския народ, и на българския. Да ги сменят!". Любовта – когато е истинска – изисква жертви.
Тези малко крайни твърдения се оказаха всъщност доста солидна основа за консенсус между участниците в предаването. Някои опитаха да защитят верността на България в отношенията, но като цяло ни се наложи образ на изневеряващ партньор, който си е заслужил един средно добър пердах. Тезата за по-твърдо отношение беше подета от професор Виталий Третяков, декан на Висшето телевизионно училище към МГУ, който ни удари направо в народния поет – Иван Вазов. "Те не са братушки. Забравете за това." – категоричен беше професорът.


Владимир Сергиенко, председател на Германския съюз на писателите за междунационално съгласие, предположи, че проблемът може да бъде решен не с насилие, а с по-меки средства. "И разбира се, колкото по-малка е една държава, толкова по-лесно е да бъде купена. Цялата. Да се разреши такава вялотекуща мафия. Да бъде дадена кредитна карта с тлъста сметка на трима-четирима пиарове, които имат телевизии и вестници – и страната е купена." Тази оферта със сигурност е породила интерес сред изброените лица с телевизии и вестници, които в нашия случай се свеждат основно до едно. Което обаче, ако му четеш вестниците, все едно вече е било купено.
Сергей Михеев, политолог, повдигна един джендър чувствителен проблем, който също изглежда е пречка за руската любов към нас. Общението с Европа според него е извратило българите и ги е направило неспособни на братска любов: "Г-н Багдасаров, между другото, спомена тук содомитите, макар и в друг контекст. Точно това е предателството – за един айфон, който ще ти дадат, да заемеш такава поза, за да те обладават така, както им харесва. Точно това са новите европейски ценности".


Тук разговорът очевидно зави в леко скандална посока, но Виталий Третяков го върна към съществото му като изясни характера на посещението на патриарх Кирил у нас: "Винаги съм твърдял, че Руската православна църква е второто руско Министерство на външните работи". Така че всеки у нас, който си мисли, че става дума просто за култура или религия, моля да си вземе нужната бележка.


Към края на разговора се наложи тезата, че само с меки средства (като купуване) проблемите в двустранните ни отношения може и да не се решат. Затова беше приведен и руският стратегически опит: " Който побеждава, те тичат подир него. А после – при този, който ги храни. Такава им е психологията. Кой освен самите нас може да гарантира сигурността на Русия? А ние трябва да гарантираме сигурността на нашите съюзници. За чий са ни такива съюзници?".
Разговорът завърши тягостно за нас – явно още има много да работим, за да заслужим любовта на Русия, която в момента сякаш е разколебана дали и как да ни привлече. Добре познатата ни поговорка – "бьет – значит любит" – има опасност да се окаже основно доказателство за чувствата на Русия към нас.


В края на патриотично-еротическата си теория за руската външна политика Семьон Слепаков предлага една теза, с която категорично не съм съгласен. Специалистът твърди, че Русия може да изглежда като много привлекателна жена, но под одеждите ѝ се крие същност от друг пол. Същност, която, ако не бяха дебатите за Истанбулската конвенция, бих нарекъл трансджендър. Това, разбира се, не може да е вярно, макар че след срещите си с руската страна президентът Радев доби вид на човек, прозрял нелицеприятна тайна.


[1] https://www.youtube.com/watch?v=0y6xUxaqNa4
[2] http://clubz.bg/65198-trqbva_da_pomognem_na_bylgarskiq_narod_da_si_smeni_upravnicite


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2409 Любопитно

  Ааайде сега пък - неочаквано възникналото напрежение ?
  Що да е неочаквано ?

  [email protected]
 2. 2 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Къде си Дяконе? Думите ти са вечни:"Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 528 Весело

  Ченгето от ФСБ, така де, Руския патриарх си върши съвестно работата която е да защитава Руските нациолнални интереси.
  Тези, които не си вършат работата и създават напрежение са:
  1. Безродниците, които го поканиха.
  2. Министъра на вутрешните работи, който допусна полицески тормоз над граждани по политически причини (нещо нечувано в последните 25 години у нас)
  3. Фатмакът, така де президентът, който ... абе срамът остана ...

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 8. 8 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Глупости. Опитват се да замажат положението по някакъв начин. Изводът е прост: едно евентуално посещение на Путин ще предизвика далече по-остра реакция, вече сме готови.

 9. 9 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#7] от "danvan":
  Бих добавил и министерството на външните работи, което не връчи протестна нота на руското посолство.

 10. 10 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Правилно Външно не реагира официално. Все едно да правиш забележка на селски пияндета, събрали се на раздумка. Аз не вярвам някой от участниците в това предаване да е бил трезвен.
  Предозирана провокация, нищо повече. От друга страна съвсем на място ГЕРБ настояват за разсекретяване на стенограмата. А щом пРезидент Радев твърди че не е имало такава, както не са били и допуснати журналисти от български медии(!), то да се започва процедура за импийчмънт за национално предателство!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 11. 11 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Очевидно някой иска да създаде напрежение между нашите два братски народа.
  Иначе не мога да си обясня защо е написано всичко това - за нещо, което не се е случило.

  Разсъждения с точно толкова стойност, колкото разсъждения по темата "Какво би се случило с .....ако ДСБ беше влязло в парламента"

  Та така.
  Великолепен анализ - по измислена тема.
  Който никой няма да приеме насериозно.
  Аз, разбира се, бих написал нещо много по-смислено.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 12. 12 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Явно руснаците са джендъри, след като искат толкова любов.

 13. 13 Профил на аnka georgievа
  аnka georgievа
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Историята е такава.Ние не сме способни да управляваме собствената си държава за това Стамболов доведе западните принцове.

 14. 14 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#11] от "г-н Саранди Говедаров":
  А-а, прекалено много хора вземаме тази тема на сериозно и ще го разбереш, когато ти се прииска да поканите и другаря си Путин, да видим той как тропа по масата.

 15. 15 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  2. Министъра на вутрешните работи, който допусна полицески тормоз над граждани по политически причини (нещо нечувано в последните 25 години у нас) .
  —цитат от коментар 7 на danvan

  Когато се засече коментар с намерение да се посрещне подобна персона със сребърен куршум и Макаров, то явно полицията трябва да провери тоя "солдат".
  Ащо касае полицейския "тормоз", някак бързо забравихте Орешака и Цветелин Йовчев. Не ме питай за детайли, не съм енциклопедия. Но помня.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 16. 16 Профил на Toshko Asenov
  Toshko Asenov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Очилатият автор сьвсем леко и небрежно в стила на инфантилния си преразказ пропуска обидите на Волен Сидеров кьм бьлгарския народ.
  За разлика от Смилов има и хора, които са написали:
  "Човек, който може да каже, че в средата на XIX век не е имало българи и така да плюе на цялото Ранно възраждане, на Паисий, на Софроний, на Неофит Рилски, на Васил Априлов, на Иван Богоров, на Чинтулов, на Бозвели, на Иларион Макариополски, на цялата първа фаза на Църковните борби, че дори на Славейков и Раковски...
  Каквото и да се каже, е малко. Никога, никога българин не е обиждал така България, народа ни, нацията ни, наследството ни. Никое мекере, хюмне, предател и ибрикчия не го е правил. И затова Сидеров не заслужава тези думи. Много са му." Р.Кьнев

  Смилов, пропуснал си в преразказа как шейсетгодишния сьветски пудел плюе бьлгарите.
  Защо бе Смилов? Толкова можеш или за това ти плашат?

 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  Аз съм много доволен от посещението на треторазредния чеки ст и тютюнев контрабандшст Гундяев в България.

  Показа ясно кой кой е - и нашенската прислуга, и руското "православие", и омразата на руснаците към България (и НАЙ-ВАЖНОТО: нескритото им презрение ИМЕННО към най-безгръбначните и слузести угодници като Резидента).

  Всяко нещо си дойде на мястото.


  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2539 Весело

  До коментар [#11] от "г-н Саранди Говедаров":

  а е едва 10.03 , до 18.03 колко по забавни "факти" ще бъдат анализирани

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  "чеки ст"

  По средата на думата се е получил интервал поради колебание как да я довърша ... 😉

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Не им ща ни любовта, ни омразата. Дневник, не ни занимавайте с недолюбените повече.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 22. 22 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3811 Весело

  Руската политика е пълна с тролове подобни на Гундяев, започваики с ръководителя на пресцентъра на президента и надолу по стълбичката през Думата и висшите чиновници в правителството.Това са особенностите на руската външна политика,важно е да се "нагади" а после да става каквото има да става.

  klimentm
 23. 23 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 470 Любопитно

  "За да няма никаква остатъчна неяснота, Багдасаров заяви: "Трябва да помагаме да се сменят управниците и на украинския народ, и на българския. Да ги сменят!".
  ===================================================================
  И за целта ще използват подобни бюлетини на изборите:
  https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/29028104_10156455885456833_7087136547425746944_n.jpg?oh=87a52c9e7905088a00cd753e80f24bbb&oe=5B006CE0
  Само вместо Российская Федерация, ще е Република България.:))) Или и от това няма да има нужда,защото зелените човечета без опознавателни знаци, вече ще са били посрещнати от местните русолюбци с хляб и сол,и третият опит за присъединяването на България към СССР/ Русия ще е успешен??!??:))):))):)))
  ......Тези , североизточните ,в огромната си част се намират в някакво особено психическо състояние,което е доста сложно да бъде описано,но е в раздела "психически разстройства"!:))) .........И,това са "интелектуалци",а не някакви...Хайде си представете,какво пък си мислят тези "някакви"-те ?!? В преобладаващата си част....

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4241 Весело

  До коментар [#5] от "qem02555164":

  Май има по-високо напрежение в болните русоробски безмозъчни тикви! 🤣

 25. 25 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Русия е една бедна пропаднала страна от 3-тия свят управлявана от диктатор. Единственото което ги крепи е лъжливата им интерпретация за миналото. Никаква свобода не са ни дали, нито са ни ''освободили'' колкото и да си го повтарвят. Русия въобще нямаше да съществува ако не беше България. Искам да видя путин да целува на колене знамето на България. Отрепки.

  България се е освободила през 1878-ма поради неуспех на опита на Русия да анексира територията ни изпозвайки основно чужда кръв - тази на българи, украинци, молдовци, румънци, финландци, сърби, черногорци.... Така наречения ''Санстефански договор'' не е договор а самоедин протокол, едно желание неосъществимо и това руснаците са го знаели. Затова и следва Берлинския конгрес.

  За освобождението на България трябва да сме благодарни към Българските герои и революционери които спечелиха битката при Шипка в резултат на което Източна Румелия се освободи, а след това отново САМИ избутаха Турция извън пределите на страната в резултат на което обединиха и възтановиха Българската държава, трябва също да сме благодарни към всички чужденци които са очаствали малко или много, но заслугата трябва да се отдава най-вече на България.

  България се появава на картата на Европа след Берлинският договор, а в Санстефанскит договор пише ''Балканска област''.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":"чеки ст"По средата на думата се е получил интервал поради колебание как да я довърша ... 😉
  —цитат от коментар 20 на Norman Granz


  .... дж... си пропуснал 😉

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 28. 28 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#11] от "г-н Саранди Говедаров":

  че напиши бе, саранди. с интерес ще го прочета.

 29. 29 Профил на Мария Янкова
  Мария Янкова
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Такава им е психологията на руските управници.
  Един агент на КГБ с диссоциално разстройство на личността, маскиран като божи служител, беше употребен за атака срещу генерал Радев. Оъчето се държеше неадекватно.
  Вниманието ни трябва да бъде насочено към българо-руския пропаганден център и техните парашутисти в НС.

 30. 30 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  Някой вярва ли че след визитата на патриарх Кирили БАЙ .....звъни на Путин и му казва какво ??? Виж има едни пари да СГЪНЕМ по една схема :) С кого е говорил - Захарова , чистачката ........или президента в 9.30 по пожар е дигнал телефона и започнали един ЛАФ за ....женки и енергетика ?? Тези неща вървят в комплект ...

 31. 31 Профил на rw
  rw
  Рейтинг: 335 Неутрално

  [quote#15:"Kami"][/quote] Когато се засече коментар с намерение да се посрещне подобна персона със сребърен куршум и Макаров, то явно полицията трябва да провери тоя "солдат".

  Защото по чисто милиционерски са прочели само куршум. Прекалено сложна метафора за тях. Със сребърен куршум се прогонват вампирите. Ако беше написал, че трябва да украсим аерогарата с чесън, щеше да означава същото, но никой нямаше
  да го "профилактира.


 32. 32 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 545 Неутрално

  че напиши бе, саранди. с интерес ще го прочета.

  До коментар [#28] от "асен георгиев":

  Ако си платиш - що не.
  Но едва ли можеш да си го позволиш😊

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 33. 33 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 790 Любопитно

  А дали БЪЛГАРСКОТО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО, ще се сети да обяви Семьон Багдасаров, ПЕРСОНА НОН ГРАТА?
  Няма ли основания за това?

  Да разлая троловете!!
 34. 34 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Чудесен пасквил за извратената джендърско-русофилистична "любов". Браво на автора.

 35. 35 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2409 Любопитно

  До коментар [#17] от "Norman Granz":

  Ето -веднъж и с тебе - да сме на едно мнение !
  А кажи - защо имам минуси на ком1- има ли наистина някой изненадан ???
  Виж к'во пишеш ти!
  -------------------------
  Всяко нещо си дойде на мястото.
  Виж к;во пиша аз?
  --------------------------------
  Ааайде сега пък - неочаквано възникналото напрежение ?
  Що да е неочаквано ?

  [email protected]
 36. 36 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Историята е такава.Ние не сме способни да управляваме собствената си държава за това Стамболов доведе западните принцове.
  —цитат от коментар 13 на abvgd7891ie56_1.


  Ние сме способни да си управлчваме държавата . Просто сме плащали на принцовете за ПР!!!
  Ние сме си наели принцове от потекло за ПР.
  Дедите ни са били умни хора.

  А дали БЪЛГАРСКОТО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО, ще се сети да обяви Семьон Багдасаров, ПЕРСОНА НОН ГРАТА?Няма ли основания за това?
  —цитат от коментар 33 на lone_wolf


  Който каквото си е дробил да си го сърба. Доста му се събира на Президента ни да сърба. Срама си е негов.
  От веещите се знамена та до днес.
  чоВек неук и няма изгледи да се научи. С тези с които се е захванал са крепостни селяни и се държат с него като с крепостен селянин. . .
  Това да му е за урок , щот като му казва народът да мисли какво прави той не слуша.
  Много е преглъщал българският народ и тоя ще го преглътне.

 37. 37 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2780 Любопитно

  Проблемът не е в Русия. Проблемът е в безгръбначните ни управници които винаги са искали да се харесат на поредният голям брат независима кой е той Германия, СССР или САЩ затова от двойните освободители стигнахме до абсурда да обявяваме че са ни освободили поляци, украинци и финландци обаче Руската империя в чиято армия са служили е поробителка! И това ако не е шизофрения!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 38. 38 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2780 Весело

  До коментар [#25] от "happystory":

  Стига копипейства едно и също! Прояви малко творческо въображение!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 39. 39 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 316 Неутрално

  В словесен двубой с онези, които като ти дойдат на гости, ставаш излишен - иронията е по-доброто оръжие от сарказма. Иначе става опасно.

 40. 40 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#37] от "Julian Mall":
  Извинявай, писах ти незаслужен плюс, тъй като не видях капана, който са ти дали от позитано

 41. 41 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Тъпата антируска пропаганда няма почва в България. Тия от фондация "Америка за България" още не са го разбрали.

 42. 42 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ==Нужно ли беше това? Не трябваше ли просто да си признаем грешката и да помолим за прошка?===

  Тези думи на автора на статията ли са, не разбрах??

  Елементарно чувство за достойнство има ли в тях.
  На кого и за какво да се извиняваме , да търсим прошка??


  На Патриарх дето трябва да знае че всяка душа е важна,
  За какво - че , българи , комити , доброволци , опълченци са осигурили 140 г влияние на Росия на Балканите???

 43. 43 Профил на русофил=ПРЕДАТЕЛ
  русофил=ПРЕДАТЕЛ
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  Не им се сърдя на СвинетеСвнскиотСевеРа!Те са си свине-свински се държат!Яд ме е на тукашните мекерета ,които им лижат задниците за няколко пробити рубли!

  МИЗЕРИЯТА Е ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛНА на РУСОФИЛИСТИЯТА!
 44. 44 Профил на русофил=ПРЕДАТЕЛ
  русофил=ПРЕДАТЕЛ
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#34] от "sweeper":

  Май не знаеш значението на думата 'пасквил'?Иначе,да,браво на автора!

  МИЗЕРИЯТА Е ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛНА на РУСОФИЛИСТИЯТА!
 45. 45 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  О-о-о, Семьон Слепаков има една песничка, която си е за мурзитата:
  https://www.youtube.com/watch?v=-e00TPb9HmI

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 46. 46 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  В последния куплет на песента на Слепаков се пее че Русия е женщина с х.я. Между другото точно така се държат напоследък - като неуравновесен трансексуален в депресия.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 47. 47 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Преди време работех във френска компания на обект в Русия.Веднъж при един професионален спор,понеже му свършиха професионалните аргументи и знания,един руски мърльо ми каза в прав текст:"Как се отнасяш към нас,та моят дядо си е проливал кръвта за вас,неблагодарните българи".Аз се облещих от изненада и без Валери Симеонов да е бил познат и актуален тогава,отговорих на рашката:"А бе, не знам дали си е проливал кръвта,ама сигурното е ,че се е лежал на печката мъртво пиян след излятата в гърлото си водка!"Рашката позеленя от яд и затръшна вратата след себе си.Е, след 2 месеца не ми продължиха работната виза и трябваше да си замина от Русия :) Та,така с "братската" им любов!

 48. 48 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Винаги съм подозирал, че държанието на "рашките" е от КОМПЛЕКСАРЩИНА.
  Скоро прочетох един интересен пост, който го потвърди:
  ------
  " Трябва да се познава историята. Не само тази от преди 140 г.
  В нашия народен епос , българина, юнака, воеводата, царя водят борба,
  война, рат срещу чер арапин, поганец, друговерец този от юг, от прашната Анадола.
  Черния арапин поганеца е наш основен враг.
  В руския народен епос, основен враг е българина!!!
  Вярно отнася се за волжските българи.
  Срещу тях се организират безброй походи от руските княжества за плячка-
  храна, дрехи, обувки, оръжия. И това векове наред!
  Как да оправдаят грабежите си над пребогата България?
  Като я обявят за изконен враг. Това е в техния народен епос!
  Това отношение руснаците прехвърлят и към нас- Дунавска България.
  Не си правете илюзии русофили. Щом сте българи вие сте врагове.
  От тази гледна точка всичко си идва на мястото.
  Прочетете книгата на Камен Михайлов
  -"Български/бугарски образи в рускоезична среда" Четете и плачете!!!!"
  --------

 49. 49 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Тъпата антируска пропаганда няма почва в България. Тия от фондация "Америка за България" още не са го разбрали.
  —цитат от коментар 41 на krf54523578


  Антируските настроения идват точно от тези дето освен Русия хранят и "Америка за БГ". Справка Аз, Валери Симеонов, почти всички гербери.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 50. 50 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1638 Неутрално

  Патриотична джендър еротика:
  Патриарх наехал Радев.
  Радев мълчаливо си мисли - Бий ме, обичам Те!

 51. 51 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 966 Любопитно

  Не му ли се обръща повече внимание от нужното на този поп и начлниците му.Няма ли кой да ги постави на мястото им,и повече да не им се обръща внимание.МНогото внимание ги прави важни в собствените им очи.
  Едо официално изявление от рода на "що не си гледате работата" и толкоз.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 52. 52 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2409 Любопитно

  До коментар [#40] от "авторът":

  Хитрече ЛИ играеш !
  я ОТГОВОРИ на От Русия с любов (и още нещо) а не уфлянквай!
  - да не си им ти авторът на фейкнюза!

  [email protected]
 53. 53 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  ГУНДЯЕВ, от тъпота и безхаберие и формално кагебейство, вместо да изпише вежди - избоде очи!
  Путин трябва да му намери заместник, щото ще прави още провали.
  Той е от старата съветска школа и действително е треторазрядно мързеливо кагебейско ченге.

  ГОРКО НА РУСИЯ, подобни характерови неадеквати я провалят тотално.

 54. 54 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1421 Весело

  Хаах, Слепаков политолог ли се оказа?! Може и да мине за такъв де, щом диагностицира Русия като “женщина с хуем”

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 55. 55 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Водещият Соловьов е най- известният неонацист сред руските журналисти и сега, след Толстой - той пръв изрази мнение, че остава да се изкупи и другата половина на България, е и най-близкия и верен до Путин. Разбира се отличителната черта на този сволач е езикът на омразата и неприкритата злоба към всичко не руско. Само дето не може да отговори на елементарния въпрос откъде идва названието, името Россия. Защото няма по-срамна и по-недостойна история от руската!

 56. 56 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 528 Неутрално

  [quote#15:"Kami"][/quote]

  Да припомян тогава:
  1. Орешака и Йовчев правеха списъци на протестиращите (аз също бях описан), но не са стигали до там да тормозят граждани по домовете им.
  2. Един полицески тормоз не е оправдание друг.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 57. 57 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5568 Весело

  Само така! С фейлетони става, но да не забравяме и реакциите в стил "В. Симеонов" :) защото
  "Каквото повикало, такова се е обадило"...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 58. 58 Профил на galiwer1880
  galiwer1880
  Рейтинг: 264 Любопитно

  До коментар [#25] от "happystory":

  България се появява на картата на Европа след Берлинският договор, а в Сан-Стефанския договор пише ''Балканска област''Как ли ще реагират ,и какво ще кажат и наши специалисти и най вече руснаците! Как ще го извъртят ,много ми е интересно?

 59. 59 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Знаем, че трябва да си сменим управляващите, обаче виждаме, че не можем. И руснаците го виждат и казват "Трябва да помогнем на българския народ да си смени управниците". Това е още по-страшно.

 60. 60 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7130 Неутрално

  Един Стефан Стамболов щеше да оправи нещата или най-малко един Иван Костов. Сегашните са просто едни страхливци.

 61. 61 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  " Дали пък наистина не можем да се понапънем още малко и да удовлетворим високите руски изисквания за чистота и еднопосочност на чувството?"

  Не можем! Биг Брадър бди.

 62. 62 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  "Руският политолог Семьон Слепаков има теория, която добре обяснява неочаквано възникналото напрежение в отношенията между нашите две братски страни."

  "нашите две братски страни"??!!! Това е цитат от статията. Ама пък точно Смилов да напише такова нещо??! Неее, не ми се вярва, сигурно е грешка. Смилов ли не знае, какви невероятни усилия се положиха и се доказа, че нищо общо нямаме с руснаците. Ние сме арийска раса с допълнително влята англосаксонска кръв. Къде си гледал, Смилов?

 63. 63 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Правилно Външно не реагира официално. Все едно да правиш забележка на селски пияндета, събрали се на раздумка. Аз не вярвам някой от участниците в това предаване да е бил трезвен.Предозирана провокация, нищо повече. От друга страна съвсем на място ГЕРБ настояват за разсекретяване на стенограмата. А щом пРезидент Радев твърди че не е имало такава, както не са били и допуснати журналисти от български медии(!), то да се започва процедура за импийчмънт за национално предателство!
  —цитат от коментар 10 на Kami


  Ами да! "Щом пРезидент Радев твърди че не е имало такава, както не са били и допуснати журналисти от български медии(!), то да се започва процедура за импийчмънт за национално предателство!"

 64. 64 Профил на hcx42545382
  hcx42545382
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#41] от "krf54523578":

  Тъпата антибългарска пропаганда също няма почва в Б-я. Тия от фондация “Русофили” също трябва да са го разбрали. Затова всички руски тролове пишете от името на “народа”.

 65. 65 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 448 Неутрално

  ==Нужно ли беше това? Не трябваше ли просто да си признаем грешката и да помолим за прошка?===Тези думи на автора на статията ли са, не разбрах??Елементарно чувство за достойнство има ли в тях. На кого и за какво да се извиняваме , да търсим прошка??На Патриарх дето трябва да знае че всяка душа е важна, За какво - че , българи , комити , доброволци , опълченци са осигурили 140 г влияние на Росия на Балканите???
  —цитат от коментар 42 на rorikabc


  П,и

 66. 66 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 448 Неутрално

  ==Нужно ли беше това? Не трябваше ли просто да си признаем грешката и да помолим за прошка?===Тези думи на автора на статията ли са, не разбрах??Елементарно чувство за достойнство има ли в тях. На кого и за какво да се извиняваме , да търсим прошка??На Патриарх дето трябва да знае че всяка душа е важна, За какво - че , българи , комити , доброволци , опълченци са осигурили 140 г влияние на Росия на Балканите???
  —цитат от коментар 42 на rorikabc

  При автора е ирония. Както и в целия му текст. На теб ли Миряна вика "Рюриковна", или е някакво съвпадение? :)

 67. 67 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1566 Любопитно

  Интересно, ГЕРБ на Цветан Цветанов, Бойко Борисов с верните му служби и Руския Патриарх кагебейски СПРЕТНАХА ПРОВОКАЦИЯ на Българския ПРЕЗИДЕНТ Румен Радев, а сега всякакви тролове, авторчета, откровени чуждослугуващи тинк-танкове се надпреварват да НИ ОБЛЪЧВАТ, че Българският ПРЕЗИДЕНТ Румен Радев е ВИНОВЕН за дето ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ИЗЧАДИЯ СА МУ СПРЕТНАЛИ ПРОВОКАЦИЯ!
  Много ви се събира господинчовци...
  !

 68. 68 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Интересно, ГЕРБ на Цветан Цветанов, Бойко Борисов с верните му служби и Руския Патриарх кагебейски СПРЕТНАХА ПРОВОКАЦИЯ на Българския ПРЕЗИДЕНТ Румен Радев, а сега всякакви тролове, авторчета, откровени чуждослугуващи тинк-танкове се надпреварват да НИ ОБЛЪЧВАТ, че Българският ПРЕЗИДЕНТ Румен Радев е ВИНОВЕН за дето ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ИЗЧАДИЯ СА МУ СПРЕТНАЛИ ПРОВОКАЦИЯ!Много ви се събира господинчовци...!
  —цитат от коментар 67 на AzDebil


  Вярваш ли си? И нали се разбрахме, повече да не се хвалиш, че си дебил? То бива, бива грандомания, ама твоето... Трябва да си знаеш мястото.

 69. 69 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1566 Весело

  Ти пък какви комплекси избиваш?:)
  :)
  !

 70. 70 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 282 Весело

  След тези официални изказвания на руския патриарх,

  ЗАЩО НЯМА ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ НА ПРЕМИЕР И ПРАВИТЕЛСТВОТО ПО ИЗКАЗВАНЕТО НА НЕДРАГИЯ, НЕВЪЗПИТАН И НАГЪЛ ГОСТ?!

 71. 71 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Тази теория е "патриотическа-еротическа" и основната ѝ теза е, че външната политика на Русия стъпва на една предпоставка – да бъде обичана, колкото трудно или неудобно понякога да е това:


  За разлика от Америка , която гори от желание да бъде мразена .

 72. 72 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Беше направена официална забележка на президента Радев, че българските чувства трябва да бъдат отправени единствено към руската страна, а не към други субекти на международните отношения (особено пък поляци, украинци, литовци или румънци). Многопосочната любов обърква и не може да създаде трайна и солидна основа на българо-руските отношения

  Нескопосен опит за ирония от един уж смятащ себе си за експерт по Конституционно право . Граничещ с лъжа . Ами лъжа , е примерно , че към Радев е отправена ОФИЦИАЛНА ЗАБЕЛЕЖКА ЗА НЕЩО СИ . В СЛОВОТО си патриарха ОБЪРНА ВНИМАНИЕ на присъстващите / не на Радев , данаилчо / че българите не трябва да обичат или не Русия , ада представят точно историческите факти , без да ги интерпретират по собствено усмотрение . Защото е факт исторически , ча войната е между Русия и Турция и е за освобождението на България . В тази държава ДРУГИ ДЪРЖАВИ не са участвали . И Властите трябва да отчитат този факт . Благодарността на властите към всички загинали във войната чуждестранни войни нямаше да направи впечатление на Патриарха , АКО НЕ БЯХА отпратени ОФИЦИАЛНО ТАКИВА КЪМ ДРУГИ ДЪРЖАВИ , НЕ ВЗЕЛИ ОФИЦИАЛНО , УЧАСТИЕ ВЪВ ВОЙНАТА . аА такива бяха отправени официално от ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ , който не се казва Радев И ако Смилов държи на някакво реноме на правист и политолог , трябва да каже кои е той . Иначе се оказва един пристрастен драскач , с извинение .

 73. 73 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Проблемът не е в Русия. Проблемът е в безгръбначните ни управници
  —цитат от коментар 37 на Julian Mall


  Написах го на друго място, ще го кажа пак :
  След като Радев сам се постави в ролята на руска подлога, не виждам защо трябва да се сърдим на руснаците, че го използват по предназначение !

 74. 74 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Радев пък търпеливо и без излишно достойнство изслуша огорчението на госта от липсата на достатъчна взаимност. Но накрая малко развали впечатлението, което не остана незабелязано от руската страна. Вместо дипломатично да си замълчи, президентът все пак опита да защити правото ни да почитаме и други народности, загинали за българската свобода

  Радев търпеливо и с досоинство ИЗЧАКА и изслуша с внимание словото на Патриарха , защото не се казва Валерката Симеонов , за когото любимите държавници на Смилов казват - " Ами той си е такъв , така си говори . Неговия хумор е дърварски . " Смилов , ами кажи направо , че Радев не е спазил нормите на дипломатическо поведевие , налагани от Валерката . Представям си какво щеше да пишеш , ако Радев се беше държал по твоите и на Валерката помисли за НАЦИОНАЛНА гордост и доблест . И Радев НЕ Е НАПРАВИЛ ОПИТ за да защити позициите и ПРАВОТО СИ да почита от името на народа КОЙТО ГО Е ИЗБРАЛ И НА НАШИЯ пАТРИАРХ , КОЙТО ГО Е благословил , А го е защитил . Което съвсем не се тълкува като опит . От хора непредубедени , разбира се . От които смилов явно не е . Още повече , че Радев ПОВТОРИ това , което каза и в словото си на Шипка . Не лъжи Смилов , Не залагай авторитет за несигурен хонорар . .

 75. 75 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 655 Неутрално

  Нужно ли беше това? Не трябваше ли просто да си признаем грешката и да помолим за прошка?

  Ами признайте си я ,бе Смилов . Щом в главите ви е проблеснало , че сте СГРЕШИЛИ И ТРЯБВА ДА ИСКАТЕ ПРОШКА , поискайте я . Кой ви бърка ?. Ще излезете с чест от кашата , която с удоволствие бъркате . Ако имате чест , естествено .

 76. 76 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 655 Неутрално

  . В разговор с президента Путин премиерът Борисов беше вече направил намек за малък подарък под формата на АЕЦ "Белене", който да изясни чувствата.

  Смилов , за един политолог с претенции за експертиза , няма да е трудно да изчерпи една тема до край , пък после да се прехвърля на друга Ами като говориш за ч,вствата на Борисов , защо не изясниш и афишираните от него чувства и към колегите му от Финландия , Полша и Румъния ? " Чувства , които Простия е обяснил благосклонно на патриарха . И ето че нещата си идват на мястото . И става ясно откъде се поражда руското недоволство . Ами това трябваше да хванат Смилов и всички други ози- та . Но пък нямаше да си заслужат хонорарите .

 77. 77 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Утепляците, дали става дума за цлокупна варварска нация, дали говорим за шайка български ушанки или за един Файтон неудачници - всички те страдат от остра недостатъчност на любов и признание. Липсата на любов и уважение ги влудява.

 78. 78 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 421 Неутрално

  "Руският политолог Семьон Слепаков"...
  "...при посрещането вицепрезидентът дори се поклони на руската страна по-ниско, отколкото изглеждаше физически възможно."
  "Специалистът твърди, че Русия може да изглежда като много привлекателна жена, но под одеждите ѝ се крие същност от друг пол. Същност, която, ако не бяха дебатите за Истанбулската конвенция, бих нарекъл трансджендър. "

  В Е Л И К О !!!

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 79. 79 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":
  До коментар [#27] от "zz_s":

  Само "И" е достатъчно, няма нужда от "дж" ! :))

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 80. 80 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 626 Разстроено

  За да няма никаква остатъчна неяснота, Багдасаров заяви: "Трябва да помагаме да се сменят управниците и на украинския народ, и на българския. Да ги сменят!".

  А някои "патреоте" в България запретнаха ръкави да месят пити и да приготвят солнички за тържествено посрещане на "учтивите" зелени човечета.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 81. 81 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Впрочем трябва да се признае, че теорията на руския "политолог" Семьон Слепаков е в доста голяма степен правилно отражение на реалността. За да се обоснова ще цитирам още няколко нейни пасажа без превод, както е направил и авторът на това есе:
  ...
  "Короче, никто нас не любит...
  Но трахнуть все очень хотят! "
  ...
  "Ведь все, кто учили историю, знают прекрасно,
  Что мы без любви никогда никому не даём!"
  ...
  "Так что, для вас же лучше
  При нас не снимать штаны..."

  Лошото за нас е, че нашите "държавници" са по презумпция
  със смъкнати гащи пред руските "начальници"...
  което се видя още в първата минута от стъпването на аерогарата
  на така назначения за "патриарх руски" Кирилл.

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 82. 82 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 626 Весело

  Защото е факт исторически , ча войната е между Русия и Турция и е за освобождението на България . В тази държава ДРУГИ ДЪРЖАВИ не са участвали

  Полный титул императора:
  «Божіею поспѣшествующею милостію, Мы, NN, Императоръ и Самодержецъ Всероссійскій, Московскій, Кіевскій, Владимірскій, Новгородскій; Царь Казанскій, Царь Астраханскій, Царь Польскій, Царь Сибирскій, Царь Херсониса Таврическаго, Царь Грузинскій; Государь Псковскій и Великій Князь Смоленскій, Литовскій, Волынскій, Подольскій и Финляндскій; и т.н
  Когато императорът е обявил войната, той е представлявал не само Русия , а и останалите, включени в титлата му ... царства и княжества.
  Т.е. войната е обявена и от името на Царь Полский, Великий Княз Литовский, Финландский и так дале.
  Та кой изопачава историята?!?! Май тютюневия митрополит не е бил много прилежен ученик!

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 83. 83 Профил на ynx53574781
  ynx53574781
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Предлагам на Дневник да спре да получава парички от Америка за България и тогава по-може да мине за безпристрастна медия. Същността на пропагандата е ясна - ние сме зле заради Русия, а ЕС и САЩ са ни единственото спасение от лапите на мечока. На кого са необходими факти и задълбочени анализи при положение, че ежедневно могат да ни пускат статии на Минчев, Смилов, Т. Николов и тем подобни? Доста слабички са, а минават за някакви високообразование интелектуалци, които ако не разбираме, то е по наша вина. Понеже Дневник и авторите му редовно обвиняват Радев в някаква зависимост, аз предлагам медията да покаже своята абсолютна независимост като откаже да получава грантове (подкупи?). Просто не върви някой да ти плаща да пишеш тенденциозно, а ти да обвиняваш други в зависимости.

 84. 84 Профил на Александър Йорданов
  Александър Йорданов
  Рейтинг: 939 Любопитно

  Признателността е едно, а любовта е нещо съвсем друго. Последното мога да имам само към семейството си и приятелите си.

  Often plays a very angry brute character, who swears a lot at people he dislikes
 85. 85 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Ролята на Русия за Освобождението е хубава тема за упражнения, ама хайде да поговорим и за ролята на останалите европейски нации за нашето освобождение и по-специално техните позиции на Берлинския конгрес? Или не е много политически коректно?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 86. 86 Профил на Mel Vi
  Mel Vi
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Кой още не се е упражнил по темата?
  От автора очаквах повече.......

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK