Пролетта дойде и държавата пак обяви война - на природата и на нас самите

Пролетта дойде и държавата пак обяви война - на природата и на нас самите

© Надежда Чипева, КапиталДойде пролетта и се захвана пролетната офанзива срещу българската природа.


Забелязали ли сте, че министерствата, натоварени с опазване и стопанисване на природата, й обявяват война два пъти годишно: зимна кампания и пролетна такава? Зимните кампании досега включваха бойни действия като разораването на дюните край Несебър на 2 януари 2013 г. ("Дюнигейт") и по-неотдавна решението на правителството от 28 декември 2017 г. за предаването на още територии от Пирин в ръцете на Цеко Минев.


Пролетните бойни действия на властта против природата са като правило по-зрелищни. Започнали със свалянето на защитата на парк "Пирин" през 2008 г., те продължиха с префасонирането на Закона за горите в угода на Цеко Минев (2012 г.), заливането на "небетон" върху "недюни" в плажа "Корал" по Великден 2015-а и пр.
Пролет е и министерствата, действащи като авангард на държавната война срещу природата, се раздвижиха. Да видим първо кои са тези министерства и какво им е зададено като мисия.


В страницата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) мисията доскоро плуваше горе под главата. Беше първото нещо, което човек прочиташе при отварянето на сайта. При управлението на Нено Димов – който, напомням, публикува цяла книга, в която "доказва", че природозащитниците са едни лоши и продажни левичари – мисия на МОСВ вече не плува горе под главата на страницата. Няма такава. Защо?


Защото мисията гласи следното (Димов я е махнал от първа страница, но тя продължава да е скрита в различните текстове вътре): "...управлението, контролът и опазването на биологичното разнообразие и защитените природни територии".


Ще рече:


в МОСВ получават заплати за това да пазят растенията и животните


и особено – защитените със закон територии.


Другото бойно подразделение, ползвано от държавата за война срещу природата, е Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). Тези са онези, които се занимават с гората. На страницата на министерството "мисия" няма; няма и в документите вътре. Не е ясно, за какво получават заплата аграрните, хранителните и горските чиновници. В Изпълнителната агенция по горите мисия също няма.


Някакво обяснение за това какво следва да върши тази агенция все пак намираме в онзиденшната приветствена реч на шефа Гогов към подчинени по повод Седмицата на гората: "Повишен е интересът на обществото към процесите в горите... В тази връзка е и нашата активна дейност със съседни държави... както и държавите, членки на Европейския съюз, защото ни обединяват общи стратегически цели и интереси в опазването на това световно наследство. Наследство, което ще завещаем на децата ни ... да предадем любовта и познанията си за гората, за да сме сигурни, че делото ни ще бъде продължено."


Не е много, но все пак разбираме


какво трябва да работят горските: да обичат и съхраняват горите


за бъдещите поколения


Накратко: някакво природоопазване е вменено като задача и на МОСВ, и на МЗХГ. Което, разбира се, е само за заблуда на противника – природозащитници, граждани, данъкоплатци и подобни соросоиди, които "се мотаят в краката". Защото и двете министерства работят за друго: за предаването на общите наши природни ресурси в ръцете на близки им частни интереси.


И двете тези министерства стартираха


пролетните бойни действия срещу българската природа


МОСВ например готви прекрояване на картата на защитените територии около Каварна, така щото плажът Болата да може да се превърне в гето като Слънчев бряг. А вече три години въпреки признанието на тогавашния екоминистър Василева, че всичко, построено на и около плаж Корал е напълно незаконно, МОСВ не прави нищо за събаряне на това всичко. Дори небетонът върху недюните си седи законсервиран в очакване на стартовата свирка за юруша. Може би тя ще прозвучи именно тази пролет...


По-дейна в бойните действия засега е агенцията по горите. С гръм и трясък уволни дисциплинарно директора на парк "Странджа", защото... вдигнал заплатите на служителите си със спестени от фонд "Работна заплата" средства. Не това, разбира се, е истинската причина – а това, че е пролет и трябва да бъде унищожена някаква природа. А уволненият Златаров се бореше и срещу незаконната "Златна перла", и срещу изсичането на самата Странджа. И щеше да се бори срещу предстоящото нашествие на булдозери в поверения му парк.


Тук в бойните действия за унищожаването на българската природа се включва местен резервен корпус - община Царево, известна с партизанската си война от миналата година срещу плажуващите на "Корал".


Обявен е нов общ устройствен план (ОУП) на община Царево (предния път той беше спрян с протести в София и съдебни дела, водени от местни хора). В този ОУП е предвидено на мястото на "Златна перла" да бъде построено ново вилно селище, а застроената територия в Синеморец и Резово да бъде удвоена.


В Синеморец например ще бъде застроена цялата местност Поляните, раждайки още едно селище с размери, малко по-големи от сегашното село. Пред легендарния бар "Кораба" с изглед към устието на река Велека се задава още един пояс застрояване. Край на изпращането на слънцето над Странджа в края на деня с чаша нещо студено в ръка...


Откъде да бъде взета земята, предвидена за застрояване?


От защитените територии на парк "Странджа", няма откъде другаде. Кой е натоварен със задачата да пази защитените територии? МОСВ на Нено Димов. Какво прави МОСВ по ОУП - Царево? Нищо. Според информацията, разпръсквана от местната власт, МОСВ само щяло да "помага" с този министър начело. За всеки случай местни кметове агитират местните да посрещат с вили и барикади "зелените", когато дойдат да гледат какво става...


Тази точно офанзива е добре планирана като сериозна военна операция. Затова бе уволнен директорът на парк "Странджа" от шефа на горите Гогов - защото нямаше да даде от парка му да бъдат отхапвани нови земи. Новият директор, назначен спешно и без конкурс (т.е. беззаконно) - предполага се, че той ще подпише, каквото трябва.


Пролетта дойде и държавата отново обяви война - на нашата природа и на нас самите. До лятото може и да спечелят войната, ако не правим нищо в отговор.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Clap
  Clap
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Жалко ако е истина! Синеморец е едно от кътчетата, където се радваме на семейна почивка.

  Усмихвай се на всичко свежо по пътя си...
 2. 2 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 395 Неутрално

  а да ли забелязавате, че с появата на пролетта неадекватни любители на високоградусови напитки обявяват война на всички които искат да ползват морския бряг освен на пушещите съмнителни зелени вещества и отличаващи се с това, че миналата година са се къпали един път, а тази по-рядко.

 3. 3 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Мафия, не държава!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 4. 4 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Войната не е спирала 15 години. Примееите са много малко даже.

 5. 5 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 347 Неутрално

  Няма оправия.. Мафията си лази и застроява. После мрънка, че няма кой да спи в грозните им спални.

 6. 6 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Грозната истина, която показва колко жалко племе е наследник на извоюваната с кръв от нашите предци територия...

 7. 7 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1934 Весело

  "Забелязали ли сте, че министерствата, натоварени с опазване и стопанисване на природата, й обявяват война два пъти годишно"

  Не съм се вглеждал, може и да е така. Но това, което се забелязва и без вглеждане е, че Дайнов е обявил целогодишна война на всичко, което се случва в България. Учудвам се, че още е тук! Обяснявам си го само с това, че е обсебен от изключителната си мисия и не иска да лиши тази изстрадала страна от скъпоценното си присъствие.

 8. 8 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Зеленото е последният пристан на червеното.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 9. 9 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5353 Неутрално

  Войната продължава на приливи и отливи в зависимост от желанията на близките до властта бизнесмени, лобиращи за една или друга промяна.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 10. 10 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 524 Неутрално

  не съм чел статията. като видя автор дайнов и нещо за екология - предполагам, че вътре ще се пише за мафия, гадове от министрества и непорочни зИлени, последните защитници на природата. жалко, с времето хората изкукват.

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
 11. 11 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Весело

  Когато Дайнов тренираше клек за снимката - https://i2.offnews.bg/events/2016/05/10/629094/phppthakj_800x *.jpg

  "Вярно е, че сегашната власт не е и няма как да бъде инициатор и покровител на дългогодишното безобразие. Бившето правителство буквално го поощри и това беше видно по начина, по който превърна голфа в свой приоритет и се включи активно в строителството на игрища за този спорт. За целта то обяви през февруари 2008 г. намерението си да създаде държавна фирма „Голф развитие“ с апортна вноска от около 2000 декара от държавната дивечовъдна станция „Балчик“. Първоначално Станишев спря проекта, но след година не само му даде зелена улица, но и лично се включи в рекламирането му, възлагайки на министри и заместник министри да пишат стратегии и да обосновават необходимостта от начинанието.

  Връщам ви към този епизод заради аргументацията на тогавашния строителен министър Асен Гагаузов. „Направихме максималното, за да опазим някои особено атрактивни терени. Няма по-добър начин. В противен случай са застрашени от презастрояване“, каза Гагаузов. Днес виждаме същата загриженост, наречена тогава от в. “Сега” “абсурдна” и в аргументацията на Гергов. Вестникът написа черно на бяло, че според източници от дивечовъдна станция „Балчик“ единият от имотите опира в местността Табията, където фирма „Блексирама“ вече строи голф игрище. Собственици на „Блексирама“ са Красимир Гергов и социолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев..."
  от Иво Инджев - http://www.svobodata.com/page.php?pid=2572&rid=34

 12. 12 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 310 Неутрално

  "При управлението на Нено Димов – който, напомням, публикува цяла книга, в която "доказва", че природозащитниците са едни лоши и продажни левичари"

  Много точно определение. Синът на кореспондента на Работническо Дело в Лондон защо ли се възмущава?

 13. 13 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 310 Неутрално

  не съм чел статията. като видя автор дайнов и нещо за екология - предполагам, че вътре ще се пише за мафия, гадове от министрества и непорочни зИлени, последните защитници на природата. жалко, с времето хората изкукват.
  —цитат от коментар 10 на 彼得。斯托亚诺夫


  Естествени че при тоя "автор" това ще пише.

 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  Тази неутолима жажда за още земя започва да ме стряска!
  А какво ще стане, когато земята в България се свърши?
  Ще се сбият по между си ли или ще отворят война на някоя съседна държава?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  До коментар [#12] от "Jumbo Jet":

  Що не започнеш оплюването от дядо му или прадядо му?
  Ми що не подхванеш цялата му рода, та да си по-убедителен?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 16. 16 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3999 Любопитно

  не съм чел статията...
  —цитат от коментар 10 на 彼得。斯托亚诺夫


  Ми от какъв зор се буташ да пишеш тук тогава?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Дайнов завива все по-наляво!
  ЖАЛКО!!!

 18. 18 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Дайнов завива все по-наляво!ЖАЛКО!!!
  —цитат от коментар 17 на selqnin  До коментар [#17] от "selqnin":

  Той така зави , че вече е срещу себе си !

  ПП помня къде беше преди преди 20 години (сигурно е било мимикрия) .

 19. 19 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 578 Гневно

  Синеморец остана едно от малкото места по родното бетономорие, където благодарение на защитената зона урбанизацията тече с по-кротки темпове. С този нов план ще му разкажат играта. Вече построиха хранителни стоки тип Кауфланд в центъра, с което удрят малките магазинчета и препитанието на местните хора. Целият склон към Велека, за който се говори в статията ще се застрои и обаянието на селото ще изчезне завинаги. За мен Синеморец е последен пристан по южното черноморие, който все още посещавам с удоволствие, макар че всяка година забелязвам все повече и повече апетите на местните мутри за окепазяване на мястото и респективно откъсване на парчета от парк Странджа в полза на мутро-бетонизма. Положението с природата в България все повече се приближава към точката, от която няма да има връщане. Жалко, защото подобни природни дадености, като тези, които имаме в България, са безценно богатство, от което се лишаваме заради шепата Юди, които ни разкатаха фамилията като род, народност и държавносст последните 30 години.

 20. 20 Профил на cde44434219
  cde44434219
  Рейтинг: 229 Гневно

  Не мога да приема позицията на Дневник и Капитал, винаги държавата да се представя като злонамерена, порочна, действаща в ущърб на гражданите. Това няма как да е вярно просто.

  Като сте такива големи многознайковци - пратете Вашите приятели, познати и т.н. , които Вие смятате, че са свестни да заместят текущите служители в съответните институции.

 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Синеморец остана едно от малкото места по родното бетономорие, където благодарение на защитената зона урбанизацията тече с по-кротки темпове. ... Жалко, защото подобни природни дадености, като тези, които имаме в България, са безценно богатство, от което се лишаваме заради шепата Юди, които ни разкатаха фамилията като род, народност и държавносст последните 30 години.
  —цитат от коментар 19 на SaveBG


  До коментар [#19] от "SaveBG":

  Доста емоционално, малко сълзливо, но добро е мнението ви. Само дето му липсва аналитика. А аналитика има в мнението на местните хора и кмета им - защо все още няма нито ОУП, нито план за управление на ПП Странджа и какво надробиха Арх. Калин Тихолов и Десислава Терзиева от кабинета на Орешарски:

  https://www.tsarevo.info/novini/2017/04/obshtina-tsarevo-v-plen-na-byurokratsiyata-i-lichnite-interesi/

  Специално за презастрояването:

  "Както сам казахте, много хора се страхуват от презастрояването, включително и местни жители. Факт е, че по Черноморието вече почти няма диви плажове. Как бихте коментирали това – къде според вас е балансът между природа и градоустройство?

  Кинтът на застрояване на първа линия трябва да бъде най-малкото съобразен със ЗУЧК. Там пише, че кинтът е 0.5. Ние тук правим поправка – искаме 0.2. По родното Черноморие такова нещо няма, а в Гърция например е 0.3. Искаме по-малко, за да има абсолютно спокойствие, че няма да се появи грамаден строеж в тази 100-метрова зона, за която всички се притесняват. Това е нещо, което Общински съвет в Царево ще гласува. Но някои хора, които не знаят какво искаме, твърдят други неща."

 22. 22 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2445 Весело

  До коментар [#20] от "cde44434219":"Не мога да приема позицията на Дневник и Капитал, винаги държавата да се представя като злонамерена, порочна, действаща в ущърб на гражданите. Това няма как да е вярно просто. "

  Защо си мислиш, че това е позиция на "Дневник" и Капитал"?!
  Разделът е - Анализи - статията е на Дайнов!
  И не се "представя държавата като злонамерена, порочна, действаща в ущърб на гражданите", а се критикуват Управляващите тази Държава! Малка, но съществена разлика!
  "Дневник" е платформа, която предоставя възможност да изкажеш мнение, както Дайнов, така и ти!
  Така че, коментирай статията, не "вестоносеца"!;)

 23. 23 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  До коментар [#20] от "cde44434219":

  Не мога да приема позицията на Дневник и Капитал, винаги държавата да се представя като злонамерена, порочна, действаща в ущърб на гражданите. Това няма как да е вярно просто. Като сте такива големи многознайковци - пратете Вашите приятели, познати и т.н. , които Вие смятате, че са свестни да заместят текущите служители в съответните институции.
  —цитат от коментар 20 на cde44434219


  Факт е, че държавата е злонамерена, порочна и действаща в ущерб на гражданите. Оттук следва и отговора на другия ви въпрос:
  Знаещите, можещите, почтените и отговорните не трябва да се допускато до властта и администрацията. Уволнението на инж. Златарев е точно такъв случай.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 24. 24 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3000 Весело


  ,,Пролетта дойде и държавата пак обяви война - на природата и на нас самите,,
  Евгений Дайнов

  Евгений Дайнов

  Женя, ко стаа със слънчевия ти ток в Миндя. Ей човеко с тая ти статия за ногото слънце и как в Миндя можело да са праи ток бес пари, кат додат теа ми ти багери и разкопаят тая древна земя край Минда за паркоселища, за село селища после да не пишеш подобна статия, ти си ги канил в Миндя. Ного фнимавай държавата дан доди и в Миндя да обяви война на природата, ти си я канил

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  Пак, а вие защо биете негрите .Сега Дайнов ли ще коментираме или истините, които е написал.

 26. 26 Профил на Димитрова
  Димитрова
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Докато има от какво още да се печели по плажовете ни, държавата няма да приема на сериозно смислените оплаквания на гражданите (казвам смислени, защото някой от протестите чисто и просто са с обречен край от началото, за да може някой да се покаже по тв-то едва ли не).

 27. 27 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#19] от "SaveBG":

  Мне, грешиш. На север има все още доста закътани места, но по всичко изглежда и на тях им идва ред за омаскаряване. А ако видиш какво е между Бяла и Обзор, направо ще се хванеш за главата. Покрай Камчия и Шкорпиловци все още е тихо, не се знае за колко време. След Балчик посока Румъния има прекрасни местенца. Поради липсата на инфраструктура не са лесно достъпни, но южните ни комшии правят голям бизнес именно от подобни плажове. Разни лодки и прочее возят туристи и им предлагат напитки на сериозни цени. Ама пусто Ганя няма да се научи на устойчив бизнес, дай си му търгашин да стане и толкоз.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 28. 28 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#27] от "tsyrvulan":

  Да, визирах южното черноморие. На север, поради по краткия летен сезон и спецификата на черноморските течения апетитите са по-малко, но сега борят за нов УП на Шабла, който ако се приеме ще много лошо за Шабленска тузла, Шабла и Дуранкулашкия регион. Отделно около Калиакра виждаш какво се случва. Кофти работа...

 29. 29 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5213 Весело

  Ще влязат вече и в морето да строят... инициативни хора бе.

 30. 30 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 340 Неутрално

  "Забелязали ли сте, че министерствата, натоварени с опазване и стопанисване на природата, й обявяват война два пъти годишно"Не съм се вглеждал, може и да е така. Но това, което се забелязва и без вглеждане е, че Дайнов е обявил целогодишна война на всичко, което се случва в България. Учудвам се, че още е тук! Обяснявам си го само с това, че е обсебен от изключителната си мисия и не иска да лиши тази изстрадала страна от скъпоценното си присъствие.
  —цитат от коментар 7 на Дон Кихот  Не мога да приема позицията на Дневник и Капитал, винаги държавата да се представя като злонамерена, порочна, действаща в ущърб на гражданите. Това няма как да е вярно просто. Като сте такива големи многознайковци - пратете Вашите приятели, познати и т.н. , които Вие смятате, че са свестни да заместят текущите служители в съответните институции.
  —цитат от коментар 20 на cde44434219


  Работата е следната:
  В една истинска демокрация (за разлика от източно-европейска имитация на такава), има 2-3 големи партии, които редовно се сменят. И докато едната е на власт, опозицията безкомпромисно критикува всичко.
  Ама наистина безкомпромисно. Всички реални и възможни слаби места изкарват наяве--това е едно от предимствата на реалната демокрация--че всяко правителство има РЕАЛНА опозиция, която забелязва всичко и така кара правителството да не го дава през просото.
  Медиите им също са фифти-фифти: половината бранят правителството, а половината подкрепят опозицията.
  Но тук в България, НЯМА реална опозиция, освен едни сини и зелени джуджета дето все ще се събират ама кура ми янакий. А всички големи партии предпочитата да са на хранилка при управляващите срещу министерски места, по руски модел
  ТОЕСТ, жизнено-важната функция на безкомпромисна и непрекъсната критика на правителството, вместо да се поддържа както в Англия или САЩ от половината политически елит и половината медии, се крепи на 1-2 малки медийки и общо 5-6 анализатора и автори на статии.
  Това е.
  В момента в който те изчезнат--ние се превръщаме в Русия.
  Може единствено да се надяваме, че преди Дайнов, Минчев и останалите се пенсионират, или а) ще се появи ново поколение което да не допуска да се превърнем в Русия, или б) ще се появи витално политическо движение, което когато не е на власт да е реална опозиция.

 31. 31 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  Дайна,
  Стига простотии бе майна!
  Не ти ли омръзна да се излагаш?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 32. 32 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  последните 3 години ,плажовете на север са пусти и много добри за семеен туризъм , на това отгоре са почти чисти ,за разлика от предните години , аз лично предпочитам Кабакум ,където е натоварено с туристи няколко уикенда през лятото ,в останалото време е спокойствие ,готино и чисто море и идилия , няма много западни туристи ,а и колата си я спираш наблизо ,досега не са го окъкали ,но никога не е късно , останалите места са също добри ,но хубавите са превзети от руски туристи ,които нямат умора ,добре ,че китайците не са ни открили още ,че не можем да припарим до морето ни .

 33. 33 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  Защото е ясно какво може да напише един расъл с привилегии при комунизма и правещ се на демократ! Човек с малко акъл разбира, че Дайнов е левичар и защитава левичарите!
  [quote#16:"Храбър"][/quote]

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 34. 34 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 733 Весело

  До коментар [#7] от "Дон Кихот":
  Прав си!
  Единственият червен КОМУНИСТ в България е тоЯ, който напусна МВР, за да си ЗАПАЗИ ПАРТИИНАТА КНИЖКА НА БКП!!!
  Кажи МУ името!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 35. 35 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  Дайнов, откакто се снима на рождения ден на Станишев, ми стана напълно ясен.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 36. 36 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Финансовата олигархия е новият робовладелец! Новите роби, подобно на тъпоумни говеда, работят до изнемога, за да плащат ипотеките си и всякакъв вид кредити, за да плащат 10 дневните годишни "почивки" на море или на планина (много често ол инклузив), в тъпите (направо гнусни понякога хотели), за да правят снимки, които публикуват във фейсбук, като си мислят, че по този начин възбуждат завистта на познатите си. Превръщането на хората в говеда за западния свят е вече прочетена страница от живота им. През 19987- 1988 г. бях на международния пионерски лагер в Кранево под егидата на така нареченото "знаме на мира". Над 800 деца от целия свят събрани да се опознават, да почиват и се забавляват. Тогава бях потресен от изявлението на френския представител. Той каза, че пионерският лагер е конструиран така, че не стимулира никакво творчество, никакво удоволствие от някакъв смислен, креативен труд. "Тези деца- каза той- събрани днес, тук, с нищо няма да запомнят този 20- дневен лагер освен кльопачката и топенето във водата." Не е това начинът! Скоро модата с хотелите ще отмре! Ще останат само грозните поражения на природата, като свидетелство за ерата на пълното господство на безумната мафия.

 37. 37 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Инсинуация е, че Професор Дайнов завива наляво.
  Той , откакто соца взе да се накланя почна широк десен завой. И когато Костов разгроми дясното, професора стигна 180 градуса на завоя, изправи и от тогава кара направо.
  Тъй де какво му беше лошото на соца?
  Изучи професора с нашите данъци в западни училища и колежи.
  В един пазарен свят дописник на "Рабочие дяло" би продавал семки а синът му щеше да бута количката със стоката.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 38. 38 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Инсинуация е, че Професор Дайнов завива наляво.
  Той , откакто соца взе да се накланя почна широк десен завой. И когато Костов разгроми дясното, професора стигна 180 градуса на завоя, изправи и от тогава кара направо.
  Тъй де какво му беше лошото на соца?
  Изучи професора с нашите данъци в западни училища и колежи.
  В един пазарен свят дописник на "Рабочие дяло" би продавал семки а синът му щеше да бута количката със стоката.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 483 Разстроено

  Тук всичко пенявещи се по автора, а не по сигурното бетониране на останалата част южно крайбрежие са класически представители на матрЯла - коне с капаци, могат да гледат само в една посоката, където е кралят Слънце, който така ги заслепява и хипнотизира, че обезсмисля жалкото им съществуване...

  Stef
 41. 41 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Мафията си има държава. Ако до ..ат Синеморец, явно ще се ходи на други места като Гърция или Италия.

  Ако ми падне неноу ще му изтрия мазната усмивка от лицето.

 42. 42 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1025 Гневно

  Пожелавам на всички защитници на застрояването по черноморието да 'почиват' само там и печалбата от 'труда си' да влагат в лекарства за опазване на чревния си тракт.
  На всеки който иска да сече да гора, безусловно да подкрепи лекарите борещи се с асма.

 43. 43 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 340 Неутрално

  /.../.Тъй де какво му беше лошото на соца?Изучи професора с нашите данъци в западни училища и колежи./.../.
  —цитат от коментар 38 на О, ко ма напрай!

  Въпросче: какви точни данъци от средата на 1970-те, в Народна Република България, са спонсорирали стипендията дадена от Оксфорд на автора за обучението му там?
  За един приятел питам. 44. 44 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Драги Патиланчо, 43. Формално заяждане с по млад колега. Аз съм съвременник, та мога да отговоря...
  Бачо "ОКСФОРД" как се е ориентирал да даде баш на ЖЕНЯ??? Не е ли пратен "хабер" оттук? Че то, иначе е малко като днешните "изтрити" печалби?
  Колко други имаха ОК оттам, ама тук не ги ПУСНАХА да припарят до Сръбската граница?
  Щеше ли изобщо да види Албиона Женя, ако тейко му беше кривнал от АПРИЛСКАТА ЛИНИЯ?
  Питам за баба ми...

  roo
 45. 45 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Нямате ли чувството, че власта прави всичко възможно да не остане природа в България!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 46. 46 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Забравих да ви кажа, че тригодишният ни син казва на гърнето за акане и пишкане Нено. Колко проницателно. Нено за акита и пиш. Винаги на разположение да приеме изходните матрияли.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 47. 47 Профил на cde44434219
  cde44434219
  Рейтинг: 229 Любопитно

  Къде са хората в цялата тази история? Ако винаги залагате на версията, че държавата е лош стопанин, какъв стопанин са хората, ако те не притискат държавата за действия? Те са същите ако не и по-зле.

 48. 48 Профил на Vonegat
  Vonegat
  Рейтинг: 1392 Гневно

  Добре, никой ли не разбира, че няма да има природа, която да да покаже на децата си освен по телевизията, че сте се захванали с дядото на автора, с баща му, с клека му за снимка, със стипендията.
  Как никой не може да припознае тази изчезваща природа, като ОБЩА, наша...?

  Мога да преглътна грубата сила, но грубият разум е нещо непоносимо.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK