Целите са постигнати, съдебната присъда не е сред тях

От около 13 ч. до 19 ч. във вторник Иванчева прекара на платното в белезници, а от 19 до към 23 ч. са извършвани с нея процесуално-следствени действия, но не в прокуратурата или следствието, където им е мястото, а в Министерството на младежта и спорта, което е институция на изпълнителната власт.

© Цветелина Белутова, Капитал

От около 13 ч. до 19 ч. във вторник Иванчева прекара на платното в белезници, а от 19 до към 23 ч. са извършвани с нея процесуално-следствени действия, но не в прокуратурата или следствието, където им е мястото, а в Министерството на младежта и спорта, което е институция на изпълнителната власт.Ден след показния арест на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева в центъра на столицата шефовете на Специализираната прокуратура Иван Гешев и на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев заляха медиите с обилна информация за случилото се, но така и не изясниха един ключов въпрос. При това въпрос, който няма нищо общо с това дали задържаната е виновна, или не - предмет на разследване и доказване от страна на обвинението.


А именно:


Защо беше необходимо
да се прави петчасовото зрелище на кръстовището пред Спортната палата, да се броят и описват банкнотите на тротоара, Иванчева да стои права в белезници, за да да я гледа и снима който мине, и като връх на произвола да не й се осигури адвокат веднага след поставянето на белезниците, а тя да вика през загражданията, че иска защитник?


Пред медиите прокурорът Иван Гешев обясни, че чакането на пътното платно е било наложително, защото, ако обвиняемата не присъствала по време на целия оглед и описване на уликите, можела по-късно да заяви, че са подхвърлени и да компрометира делото.


Гешев обаче не е от вчера в прокуратурата и знае, че в такова зрелище няма


никаква "производствена" логика


Тоест то не произвежда доказателства за съда, защото никаква криминалистична причина не налага разследване за такъв огромен подкуп да се прави на тротоара. Наказателно-процесуалният кодекс (НПК) изисква да се запечатат колата, пакетите, кашоните, т.е. да се обезпечи тяхната неприкосновеност, и в присъствието на задържаните, на адвокат и поемни лица да отидат в прокуратурата, следствието или полицията и да броят, описват, оглеждат, разпитват, освидетелстват и всичко каквото е нужно според НПК.


Гешев би трябвало да знае също, че сеирът на кръстовището произвежда друго, което никак не е в негов интерес -


снабдява защитата с доказателства


за нарушаващо човешки права унизително третиране на задържани, и то в присъствието на надзирателя и гарант на законността в негово лице - цял целеничък ръководител на Специализираната прокуратура.


Но тогава защо прокуратурата и антикорупционната комисия си го позволиха?


Защото актуалните цели са други и те са постигнати, а ефективното осъждане от съда на кметицата е цел от друг род и тя сякаш надникна зад неколкократно повторената вчера и днес предпазлива фраза на Гешев: "Ако делото влезе в съда...".


Постигнатите цели са няколко и всичките са с пропагандно-политически привкус:


- Зрелището е тухла в изграждането на образа на героите в борбата с корупцията - от Специализираната прокуратура, до новият-стар герой Пламен Георгиев и току що създадената суперкомисия КПКОНПИ. По коя телевизия няма да се чуе за всеотдайния труд и постиженията им...


- Всяване на страх и внушение за всепозволеност и недосегаемост на КПКОНПИ. Да си правят сметката всички - и онези, които има за какво да се страхуват, и които нямат причини за страх, и особено от средите на опозицията.


- Т. нар. гражданско общество, което вика по площадите, да си наляга парцалите и разни Десислави да не се натискат за политици, защото ще им бъде видяна сметката, както я видяха на Иванчева. Политиката е запазен терен за партийните юнаци.


- Агитпроп ефект пред европейците за репресивните промени в НПК и Закона за съдебната власт (ЗСВ) и конкретно за прехвърлянето на делата за корупция в Специализирания съд: вдругиден, когато Спецсъдът почти сигурно ще задържи с постоянен арест Иванчева и заместничката й, а най-вече ако и Апелативният спецсъд потвърди задържането, което при такова тежко обвинение, наказуемо с до 30 г. затвор, най-вероятно ще стане - то постигнатият ефект звучи така: ето, поправихме НПК и резултатът е виден.


А ако делото влезе един ден в съда (по Гешев) за разглеждане по същество на обвинението, този ден ще е толкова далечен (показва го практиката на този вид разследвания), че дотогава сегашното зрелище ще бъде потънало в забрава и дори осъждането или оневиняването няма да възбуди обществото.


Не е и нужно. Целите са постигнати сега.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  Петя, Петя.... Да, вярно, беше протяжно, показно, не са я пускали до тоалетна (особено за жена, това е недопустимо), но, имали данни, имали ли СРС, светнали ли са и ръчичките, от паричките?! Не ние сме "взели" едни десетки хиляди евра!?

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 2. 2 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  Толкова си го могат, а и в цацаратурата са пълни некадърници, защото нямаше нужда от ПОКАЗУХА в случая, ако са сигурни че Иванчева е ваела подкуп. Защото сега и дори да е виновна аз лично се усъмних в доводите на "борците против корупцията".

  Гербери (млЮционери), сър.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 3. 3 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Явно ще отчетем сериозен напредък в борбата с корупцията. Това, че ни спретнаха евтин ченгеджийски цирк, може и да бъде пропуснато в Брюксел.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 4. 4 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Да се чуди човек какво да коментира.Ако прокуратурата не работи-защо не работи?Ако работи-защо така работи?В края на краищата ние можем само да си коментираме докато не приключи производството.

 5. 5 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf1":

  След време, когато тази госпожа ни осъди в Страсбург - ти ще платиш ли 30 - 40 хиляди евро, а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 6. 6 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  До коментар [#4] от "uhl23528019":

  И ако това е "работата" на прокуратурата - дали сме пари на вятъра. Изпълняват се политически поръчки, даже не съм сигурен, че бай Гуй знае за тях.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3382 Весело

  До коментар [#5] от "Чарли":

  Задай въпроса до прокуратурата...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 8. 8 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Весело

  До коментар [#5] от "Чарли":
  Ще направим предложение да платят тези които са взимали подкупите задно с госпожата
  !

 9. 9 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  "Шефовете на Специализираната прокуратура Иван Гешев и на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев заляха медиите с обилна информация за случилото се"
  ----
  Горките дневникари. Всички медии обилно заляти с инфо, пък за дневник нищо не останало. Видяхме 100 тина статии за случилото се, но гледната точка на прокуратурата липсва. Тук таме някой откъслечен цитат и преразкази от трета ръка.
  Дневник, да не би от пресцентъра на прокуратурата да са ви отнели кредитацията, или просто това са ви стандартите за обективна журналистика. Да не грачите после пак, че сме на последно място по свобода и независимост на медиите.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 10. 10 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 679 Неутрално

  В случая Владимирова е права.

 11. 11 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1239 Весело

  светнали ли са и ръчичките, от паричките?!
  —цитат от коментар 1 на hamiltonf1


  несъмнено
  http://www.segabg.com/pic/12750/901977-l.jpg

 12. 12 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 705 Весело

  Хе, хе ... зелените пачки не са пачки, а нашите хора няма начин да са корумпирани. Борбата с корупцията само когато не е срещу активисти на Зелените, ДСБ и Дай, България. Иначе е произвол! 70000 бона в джоба на правилните хора не е престъпление, а съдебен произвол!

  Те тия искат да "оправят" България ... :)))

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 13. 13 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Весело

  Дайте сега да ги галим корумпетата с перце,че видите ли Страсбург...

 14. 14 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Циркът, който изиграха нискобюджетните служители на другарят Борисов, беше точно копие на постановките, поставяни от москалските им колеги.
  Некадърно!
  Грозно!
  И античовешко!

  А назначеният спец.прокурор е абсолютно недоразумение.
  Същото, като недоразумението, което упорито ни слагат за премиер.
  Същото, като недоразумението, което се води за управник на най-голямата парламентарна група.
  Същото, като недоразумението, което нагласиха да управлява това, което Бог знае защо някои наричат парламент.

  Убога история!

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 15. 15 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Да се чуди човек какво да коментира.Ако прокуратурата не работи-защо не работи?Ако работи-защо така работи?В края на краищата ние можем само да си коментираме докато не приключи производството.
  —цитат от коментар 4 на uhl23528019


  Прокуратурата може да работи, но не и срещу Зелените защото те са ..... над законите. Произвол и крясъци в защита на дама заловена с 70 000 евро подкуп в колата. Новият морал на Демократична България. :)))

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 16. 16 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 679 Неутрално

  [quote#15:"Български патриот"][/quote]

  Не измествай въпроса. Никой не възразява срещу ареста, а по безмисления начин по който е направен.

 17. 17 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Зелени синк червени-който крал да лежи на топло!ПИСНА МИ!

 18. 18 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5034 Неутрално

  Предозиран арест и всичко останало, можеше и да не е така показно.

 19. 19 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#18] от "Peni Nikol":


  Даже бих казала че точно по този начин е хубаво да ги излагат.Да берат срам пред хората на които са обрщали да служат!Знаете по времето на Хан Крум че за кражба са им рязали ръцете...

 20. 20 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Никаква файда от всичките тези прокурори, следователи и полицаи.

 21. 21 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  Много го е разводнила Петя Владимирова. Целта беше само една и не е нужно да се разделя на подточки: ЗАЯВЯВАМЕ ЧЕ БУХАЛКАТА Е У НАС И С ВСЕКИ МОЖЕ ДА СТОРИМ СЪЩОТО. Другият извод е също верен, разбира се. Когато след време настъпи развръзката, всички ще са вече забравили или поне отегчени. Поредната глоба от съда по правата на човека. Голям праз. И с това ни свикват. Още една цел, която можеше да бъде явно написана.

 22. 22 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Дори и да е виновна, дори да е хваната с подкуп, тази ще се отърве. Благодарение на неправомерните действия на силовите структури..... Сефте!

 23. 23 Профил на Ivan Jontchev
  Ivan Jontchev
  Рейтинг: 230 Неутрално

  Никаква професионалност,така не се арестуват и най-големите престъпници.Това е работа на ГЕРБ,уж се бори с корупцията

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Ако таа действително е гушнала 140 000лв за какви човешки права говорим?
  Там, на кръстовището, да я видят всички. Бивши, настоящи и бъдещи.
  И да си правят сметката.

 26. 26 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  "Ако делото влезе в съда...".

  По правило цацаратурата губи всички дела.

 27. 27 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Предозиран арест и всичко останало, можеше и да не е така показно.
  —цитат от коментар 18 на Peni Nikol


  а кафе да им сервират ли?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 28. 28 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4347 Неутрално

  До коментар [#22] от "paf":

  Точно! Дори и да е виновна (допускам го), целта не е да бъде осъдена! А да бъде даден урок на подобните и! Цв. Василев е повече от ясно, че е виновен. Но и той няма да бъде осъден, защото ако се разприказва, Шиши също отива в панделата! А и не само Шиши! И никой от БНБ няма да бъде осъден за КТБ по същата причина!

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 524 Неутрално

  човек не се съюзява с комунисти просто заради реваншизъм - необходимо е силно духовно родство с тия сатанински изчадия - интересите идват след това и са доста добре платени с крадени или измародерствани пари - лилаво-зелените даже не си и представят в какво блато нагазват и къде ще ги завлече то - със или без одите на червения трибун браво Петя или на червения трибун Дайнов или на който и да е от компаният им

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 31. 31 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5357 Неутрално

  Пилците се броят наесен :)
  Да видим усмихнат прокурор там и тогава...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 32. 32 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  Ако таа действително е гушнала 140 000лв за какви човешки права говорим?Там, на кръстовището, да я видят всички. Бивши, настоящи и бъдещи.И да си правят сметката.
  —цитат от коментар 25 на yavooor


  Влизаш в страшно противоречие. В израза "ако таа е гушнала... " вече се състоят и човешките права. Ако. Това не се установява от прокуратура, дори да е специална. Установява се от съд. По-горе някакъв тъпънар беше написал: "а какво, кафе ли да им предложат?" За кафе не знам, но да се ходи до тоалетна, да се пие вода и пр. подробности влизат в човешките права. За демонстрация на арогантност спрямо неосъдени вече сме патили. Доста пъти. Въпросът е, че се цели насаждане на такова отношение. "Абе има си крушката опашка. Щом са я подгонили, значи не и е чист косъма" и пр. примитивизми. Да, това влиза в пряк конфликт с човешките права. Имащият за бухалка специализирани органи, не е освободен да спазва законност - това ВКЛЮЧВА ЧОВЕШКИ ПРАВА. Ако това не ти е ясно, много жалко.

 33. 33 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Забавни са коментаторите , под други статии се обявяват за бесене и разстрели на поолитици по стадионите , тук без да е бита , просто я подържаха с белезниците права , докато броят парите, просто сумата е голяма , ако беше взела по малко нямаше да я държат толкова, и хоп зарониха крокодилски сълзи за милата женица, как й биле нарушени правата. Но на умно красивите не бива да им се сърдим , те толкова си могат.

 34. 34 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Авторът на статията не е обективен.
  Твърди, че било направено "разследване за такъв огромен подкуп на тротоара". Истината е, че там само са извършени НЕОТЛОЖНИ действия по разследването. Позоваването на НПК в статията е добро начало, но ако беше посочен и конкретен текст за погрешното твърдение, може би нямаше да се злоупотребява с правото да се пишат неверни неща;
  В статията се прави опит да се отнеме правомощието на разследващите органи и наблюдаващият прокурор да преценят измежду няколко алтернативи коя ще даде възможност за "разкриване на обективната истина, разобличаване на виновните и правилно приложение на закона" (това е задачата на НПК). Опитът в статията да се налага погрешна и непрофесионална теза буди съжаление и неразбиране на някои наказателноправни институти, а именно - върху кого лежи доказателствената тежест и при какви условия съдът постановява осъдителна присъда;
  Правилни е отбелязано в статията, че престъпната дейност на група лица беше преекспонирана. Това, обаче, е обяснимо, защото жертвата е самотен играч без политически гръб и лесна жертва - за нея може да се очаква обществена подкрепа, но не и задкулисна институционално-политическа. Самотните бегачи бързо се уморяват и изхабяват, и затова лесно ги отстраняват. А пред голата истина е нормално чувствителна част от обществото да се изчервява.
  Извод - бъдете обективни. За да ви вярват. Кметицата беше хваната на калъп и злоупотреби с доверието, което обществото й беше гласувало. За жителите на Младост тя беше добрата надпартийна алтернатива. Но кметицата бързо погреба надеждите на хора. Това е най-лошото в цялата случка.

 35. 35 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 322 Любопитно

  До коментар [#5] от "Чарли":

  А ти съгласен ли си по право на заместване да изтърпиш половината от присъдата й, ако бъде осъдена.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на fwf35308248
  fwf35308248
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#30] от "hhhuuunnnn":

  Комунистическо е твоето мислене - виновен до доказване на противното, ама герберите и шишковците толкова могат и пак всички ще плащаме за театрото, както за стрелбата с гранатомет и изпълненията на цв.цв.

 38. 38 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#30] от "hhhuuunnnn":Комунистическо е твоето мислене - виновен до доказване на противното, ама герберите и шишковците толкова могат и пак всички ще плащаме за театрото, както за стрелбата с гранатомет и изпълненията на цв.цв.
  —цитат от коментар 37 на fwf35308248


  абсолютно вярно. на част от мат'ряла продължава да е такъв. така и не схвана, че демокрацията се състои от "процедури". ама били дълги. ама отнемали време. така е. но е по-добре, отколкото местният задник да издава присъди без съд. мислех, че поне в това отношение, поне след маса негативен опит, ще им светне на кратунковците. не би. все същото. и пак. и пак. чудя се докога ще ни търпят в ЕС. Турция се била отдалечавала. Така е. А това тук каво е? Призив: паднете и се покайте пред специализираната прокуратура, щото ще ви таковаме майката и на вас по същия начин.... Мъка.

 39. 39 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Весело

  Хехехе, надъханите борци срещу корупцията дето искаха пълни затвори с политици и изкореняване на порока радикално сега са дълбоко възмутени че гепена баш у курника лиса не са я черпили тортичка гараш и двойно лате с фигурка канелено пате отгоре докато броят белязаните мангизи

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 40. 40 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf1":

  Абе, човекът с шестцифрените данъци.
  А кАжи си какви инвестиционни интереси имаш в Младост, та днес си залегнал зад амбразурата на плювалника?
  Аман от тебе!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 41. 41 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4347 Неутрално

  До коментар [#39] от "saint evlampi":

  Този Ви коментар е тотално неадекватен! Не очаквам да разберете защо.

 42. 42 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Еееехххх, Петя, Петя. Вчера пламенно защитаваше доказан агент на ДС, днес отново си на амбразурата, този път срещу лошата прокуратура. Липсата на морал драга Петя е голям проблем, особено когато се демонстрира от хора с претенции да бъдат алтернатива.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3382 Весело

  До коментар [#42] от "zle_platen_trol":

  Браво , "зле платен", браво "трол"! Обективен!
  Мой човек!

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3382 Весело

  Невероятна "драма" по БНТ! Корупция та дребно в чужбина, с "Баш майстора на екскурзия"! Не бях го гледал...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 46. 46 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#34] от "hammurabi":
  ".... защото жертвата е самотен играч без политически гръб и лесна жертва - за нея може да се очаква обществена подкрепа, но не и задкулисна институционално-политическа. "

  Харесва ми умерения ти тон, но не съм съгласна, че кметицата е "самотен играч". Няма начин да така самоубийствено наивна и по "кралимарковски" храбра, че да поиска от явно заможен инвеститор четвърт милион евро. Няма начин. Просто политикът/те, който е бил в комбина с нея веднага се дистанцира. Нямам идея кой е, но подозирам актьори от червената мъгла.Приложени са явно СРС и аз твърдя, че казусът е в самото си начало.
  Иначе много ме развесели коментара ти в частта за авторката. Перфиден, дори добронамерен...но сарказъм.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 47. 47 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1417 Весело

  Аз също съм скептичен относно присъдата. Там съсловната партийка "Дай България" ще си свърши работата, както винаги. Симбиозата "съдии-адвокати" вече десетилетия дава стабилни резултати- нито един крупен престъпник в затвора.

 48. 48 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1417 Весело

  Аз също съм скептичен относно присъдата. Там съсловната партийка "Дай България" ще си свърши работата, както винаги. Симбиозата "съдии-адвокати" вече десетилетия дава стабилни резултати- нито един крупен престъпник в затвора.

 49. 49 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Весело

  До коментар [#41] от "vassilun":

  Предполагам че е нещо свързано с нашисткия 'морал' - белезниците са хубави но не когато украсяват китките на наще хора, тогава са въпиюща несправедливост, нали :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 50. 50 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  Хехехе, надъханите борци срещу корупцията дето искаха пълни затвори с политици и изкореняване на порока радикално сега са дълбоко възмутени че гепена баш у курника лиса не са я черпили тортичка гараш и двойно лате с фигурка канелено пате отгоре докато броят белязаните мангизи
  —цитат от коментар 39 на saint evlampi


  коя е гепена баш у курника? следиш ли новините? пресконференцията? защо спец. прокуратурата се отказа от питомното - арест по време на подкуп - и започна да гони дивото? ма тя все пак ги взела в кафенето... да? някакво свидетелство? единственото възможно за доказване е, че вашият човек, на ченгесарията, когото са хванали за топките (бивш гербаджия, между впрочем) е взел някакви пари. каките хабер си нямат. снимки как излизат от там с кашона? запис на разговор, в който иска подкуп? тц. районът е опасан с камери. това е най-малкото, което можеха да направят. но, не. ще чакаме 20 дни докато пазаруват там, дето са заложени "осветитрлите". или направо ще им напръскаме дръжките на колата. или ще накараме "нашия човек"да се здрависа с тях. то хубаво, но твърденията бяха други. взела е парите в кафене някакво си. а к'во се получи? подхвърляме и парите в колата. никакви доказателства за вземане няма. та постановката е съвсем ясна, но целта е доста сбъркана. директна заплаха срещу всеки, който се опълчи. щото ръйш ли бухалката е у нас. не знам дали няма да се получи обратен ефект...

 51. 51 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  Ако таа действително е гушнала 140 000лв за какви човешки права говорим?Там, на кръстовището, да я видят всички. Бивши, настоящи и бъдещи.И да си правят сметката.
  —цитат от коментар 25 на yavooor


  Ами ако не е?
  Само питам...

  Аз лично вече на нищо и никой не вярвам.
  Възможно е тая да е гушнала паричките, не ми изглежда особено интелигентна, и всичко може да се очаква.
  Но е възможно и да ѝ е спретната постановка и в случая наистина да е жертва.
  Всички останали факти около нейното кметуване палят в мен една жълта мигаща лампа.
  Истината е някъде там...
  Интересно ми е, колко време трябва да държат на тротоара тия, дето окрадоха КТБ? Или това вече се забрави?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 52. 52 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#5] от "Чарли":
  А ти ще възстановиш ли на изнудваните инвеститори подкупите платени на недоразумението кмет на Младост? Зная, че основното искане на пишещите тук е борба с корупцията, но като чета написаното мисля, че трябва да добавите " но не с корупцията на нашите хора". А аз мисля, като Борисов, който хванат вън от парламента, политиката, обществото и в съда, независимо от кой е, така както се случва с хванатите гербаджии. Но не така мислят тук, всеки хванат, който не е от ГЕРБ веднага се обявява за невинен, прокуратурата за лоша. Докато се заигравате по линията "Наш човек" няма да има държава.

 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6798 Неутрално

  Явно ни броят за идиоти, щом ни представят по такъв наивен начин тази история и чакат да повярваме. Те работите не стават с пликове в колите, те се правят, както казва президентът, на тъмно.

 54. 54 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Поредната герберска щуротия. Още едно дело в Страсбург спечелено срещу държавата

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 55. 55 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#52] от "tda10501756":

  "всеки хванат, който не е от ГЕРБ веднага се обявява за невинен, прокуратурата за лоша"

  ами не е така. просто в един момент се обявява, че прокуратурата обявява присъди. това са много неприятни рецидиви от съветско време. харесва ти или не, прокуратурата е само обвинител. присъдата я обявява съд. на този съд (в цивилизованите държави поне) присъства защита. в момента сме свидетели на (опит за) арогантно налагане на волята на прокуратурата като присъда. уви, съдебният процес изобщо не е почнал. естествено, че процедурите отнемат време. общественото мнение има значение също. темата е друга. но все пак не може да не се зачита процедурата. съвсем неформално казано, такива опити (да се преувеличи ролята на прокуратурата) биха имали поне частичен успех, ако имаше обществено доверие като институция. случаят не е такъв. провалите, небивалиците и политическият слугинаж са ни много пресни случаи, които е излишно да изброявам. да, естествено, яхането на медиите може да се използва, но живеем в свят, в който не можеш да се скриеш зад един два зависими рупора. уви. остават и източници, от които можеш да се осведомиш за истината. поради тази причина, придържането към нормите на демократичните процедури е крайно желателно. който и да упражнява властта. каквито и институционални бухалки да си създаде. това е накратко.

 56. 56 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Весело

  До коментар [#50] от "Vili Jambov":

  Има кой да мисли къде точно да става закопчаването, а и закопчаните и симпатизантите им никога няма да сте доволни, ако ги бяха загащили на скрито пак щяхте да бучите тоя път че е на скрито и е постановка и те само минавали оттам, кво кашонче кви шес лева на цяло.

  Забавно е меткането на амбразурата, продължавайте

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 57. 57 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1417 Весело

  До коментар [#50] от "Vili Jambov":

  С твоя комсомолски плам ми приличаш на лично засегнат от неуспеха на мисията. Щото преднамерено изпускаш важния факт, че "ръцете им са светели като елха". Ако ги бяха хванали в кафето, това важно доказателство нямаше да го има, защото те още не са се докосвали до парите. Или ще ме убеждаваш, че те в кяфето пред целия честен народ са започнали да ровят в кашона? Освен това, щом са се докосвали до парите, по някои от банкнотите обезателно ще има отпечатъци. Много съм далеч от криминалистиката, но дори за такъв лаик като мен е пределно ясно, че това са НЕОПРОВЕРЖИМИ доказателства. Освен това банкнотите са описвани една по една пред десетки свидетели, така че да се избегне обвинение във фалшификация. Сигурен съм, че списък с номерата на банкнотите предварително е депозиран някъде така, че отново да не възникне съмнение в неговата достоверност.
  С други думи, смятам, че този път прокуратурата е предприела достатъчно предпазни мерки, за да избие от главата на съдиите мисълта да адвокатстват на подсъдимите, заради което и нямаме осъден нито един мафиот.

 58. 58 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  Тези, които се позовават на Крум, осъждат човек от сега само въз основа на думите на очевадно пристрастни и некадърни представитавители на власта да си припомнят, че живеят в 21 в в Европа. Има си процесуални правила, има си презумция за невинност.Ако не им харесва на изток и югоизток е за тях.Да си припомним случая с друга супер продукция на мвр/прокуратура пикчърс, когато за арестуването пред камери на един чиновник използваха тежко въоръжени качулки за ареста на Цонев а зам.градския прокурор си позволи да квалифицира-"абсолютен престъпник".Е сега Цонев е оневинен, а държавата(ние) е осъдена да плати 100 000 лв.Така че дано сте се нарадвали на шоуто с Иванчева, защото няма да е безплатно.И ще го платим ние, а не мутрата, цв.цв или прокурора изпълняващ поръчката.

 59. 59 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Весело

  До коментар [#55] от "Vili Jambov":

  "в един момент се обявява, че прокуратурата обявява присъди"

  Глупости. Има повдигнато обвинение. Какви присъди?

  По вашата 'логика' разследване не може да се води, арести не може да се извършват и обвинения не може да се повдигат щото нали - човека е невинен докато не бъде осъден. Не бачкат така нещата

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 60. 60 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Може да е невинна, може да в виновна, но операцията е показна. Определено.

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 61. 61 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#57] от "Дон Кихот":

  С твоя комсомолски плам ми приличаш на лично засегнат от неуспеха на мисията. Щото преднамерено изпускаш важния факт, че "ръцете им са светели като елха".
  ---------
  Не ми е известно. Но и да са светнали, по-горе описах маса механизми, по които и твоите ще светнат. Нека се повторя. Това е косвено доказателство. То може да се манипулира. И отново същият въпрос. Защо няма доказателства, че "светването" съответства на предполагаемия подкуп? Какво сложно имаше в това? Още по-прекият въпрос е: защо са нужни косвени доказателства, при положение, че Иванчева е взела подкуп в някакво кафене? Следили са я 20 дни. Какъв беше проблемът? Добре. Да речем че не са били способни да реагират на секундата. Но тя излиза с кашона. Поне според твърденията. Къде е документирано това? Ами просто е. Не е. Никаква не ми е Иванчева, за да я защитавам. Освен че е човешко същество с права. Утре и на мен може да ми се случи... Начинът е изключително арогантен. Без грам доказателства. ПРЕКИ. Включително обявяването с какво са я "хванали" (70 000 евро) преди още да е факт. За мен това е достатъчно да подскоча, да. В крайна сметка, още не съм забравил как свърши всичко с "убиеца от Нови Искър"...

 62. 62 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Малииий !!!
  Едно време, преди деноминацията заплатата ми беше 210 000лв и ни плащаше една касиерка дето ги броеше за 3 до 4 минути.
  Това ако трябваше да ни плащат тея от цацаратурата, направо щяхме да ги изтрепеме.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 63. 63 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#55] от "Vili Jambov":"в един момент се обявява, че прокуратурата обявява присъди"Глупости. Има повдигнато обвинение. Какви присъди?По вашата 'логика' разследване не може да се води, арести не може да се извършват и обвинения не може да се повдигат щото нали - човека е невинен докато не бъде осъден. Не бачкат така нещата
  —цитат от коментар 59 на saint evlampi


  Не са глупости бре, Евлампи. Днес имаше заявление от ГЕРБ, че партиите, които я подкрепят, трябва да поемат отговорност.
  На никакви партии не е член Иванчева, знаеш го. Точно за присъда си беше думата. И този, който посмее да спомене за демократични процедури е на мушката. Специализираната прокуратура е изнесла факти за не 'нам к'ви си престъпления. Тези, които оспорват ПРИСЪДАТА трябва да се покаят. Защото голямата бухалка ще заиграе и за тях. Защо се правиш на луд?
  Сто пъти писах вече, че никаква не ми е Иванчева. В крайна сметка, не живея в Младост. Но арогантността на акцията и купчината безсмислици в стил "убиеца от Нови Искър" ме потресоха. В каква държава живеем, мамка му?

 64. 64 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#57] от "Дон Кихот":

  "Много съм далеч от криминалистиката, но дори за такъв лаик като мен е пределно ясно, че това са НЕОПРОВЕРЖИМИ доказателства."

  Това го бях пропуснал. Признавам. Изключителен лаик си. Косвените доказателства НИКОГА не са неопровержими. Освен това ще има маса глаголствания над това защо се набляга на тях, при положение, че е имало възможност за преки. Изводът е очевиден. Защото доказателства (преки) са невъзможни. Това не доказва невинността на обвиняемите, разбира се (липсата на преки доказателства). Просто прави осъдителна присъда малко вероятна. Да не забравяме, че съдът няма да слуша само това, което изслушахме днес, например, от обвинението. Общо взето, предстои да видим, но аз съм скептично настроен относно способността на прокуратурата да спечели. Пак повтарям. Това не е знак за невинност на обвиняемите. Просто си мисля, è не беше в целите на прокуратурата печелене на дело (както винаги). Важна беше заплахата. Могат да ти разсипят живота, докато се отървеш...

 65. 65 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 815 Весело

  До коментар [#63] от "Vili Jambov":

  Има повдигнато обвинение след разследване довело до хващане на лисана в курника. Това е. Другото са извъртания точно в съветски стил - на калъп да си фанат - отричане и конспирации как лошите империалисти те цакат подмолно :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 66. 66 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Аз пък съм доволен че унизиха крадлата. Както всички добре предусещат в затвор няма да влезе, поне унижението да й остане. Макар че тя, и хилядите като нея отдавна са си плюли на достойнството.

 67. 67 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Бъдете сигурни, че има записи от кафенето.

 68. 68 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Щом Бравопетя е на хибридната барикада в защита на корумпето, това е сигурен признак, че от кметицата вони на мърша.

  Аргументите на защитниците се сведоха до специални поправки в НПК - осигуряване на параван, шезлонг, кетеринг, уринатори и диазепамче за обискираната другарка.😁

 69. 69 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1571 Весело

  Явно ни броят за идиоти,
  —цитат от коментар 53 на Роси


  Нима?

 70. 70 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1159 Любопитно

  Гледайки някои строежи в моя град се чудя ... защо кмета е на свобода? Та ще повярвам, че нещо се случва кога видя и дузина проснати ... партийни кметове :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 71. 71 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  И още една цел е постигната, вчера ГЕРБ я заявиха в парламента – поискаха ДСБ и Зелените да поемат отговорност за Иванчева и за корупцията в община Младост. Случайно или не, ДСБ и Зелените са две от трите формации, които се обединиха в Демократична България, от която коалиция властимащите изглежда много се страхуват и винаги търсят начин да подкопаят доверието в демократите.

 72. 72 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1022 Весело

  До коментар [#18] от "Peni Nikol":Даже бих казала че точно по този начин е хубаво да ги излагат.Да берат срам пред хората на които са обрщали да служат!Знаете по времето на Хан Крум че за кражба са им рязали ръцете...
  —цитат от коментар 19 на uhl23528019


  Ха, ха че ГЕРБавата партия ще е само от инвалиди. :-)
  Викам да им режат и ушите ако имат повече от един апартамент. :-)

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 73. 73 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Даже бих казала че точно по този начин е хубаво да ги излагат.Да берат срам пред хората на които са обрщали да служат!Знаете по времето на Хан Крум че за кражба са им рязали ръцете...
  —цитат от коментар 19 на uhl23528019

  Да се чуди човек тази позиция на представител от нежния пол ли е, или самият Ценко Чоков се крие зад женски образ?

 74. 74 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 277 Гневно

  Основното е да се покаже какво се случва с непослушните - мафията-държава демонстрира мускули пред свободомислещите.

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Хе, хе ... зелените пачки не са пачки, а нашите хора няма начин да са корумпирани. Борбата с корупцията само когато не е срещу активисти на Зелените, ДСБ и Дай, България. Иначе е произвол! 70000 бона в джоба на правилните хора не е престъпление, а съдебен произвол!Те тия искат да "оправят" България ... :)))
  —цитат от коментар 12 на Български патриот


  Дайте сега да ги галим корумпетата с перце,че видите ли Страсбург...
  —цитат от коментар 13 на uhl23528019


  Дали са корумпета, дали са престъпници се решава в съда, а не от разни неадекватни тролове из медиите!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Както казах и в другата статия, най-важната цел е да се оплюе най-пряката политическа конкуренция, че избори идат.
  Самите тролове от герб, а и тук ужпатриотите го доказват с генералните си заключения още преди дори да е предявено обвинение, камо ли осъдителна присъда!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 77. 77 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4321 Весело

  До коментар [#20] от "palav_nik":

  Долу тайната полиция!
  Стига с тая юрисдикция!
  Съдии и прокурори
  да почиват по затвори!
  - песничка от 1989-1990 г.

 78. 78 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Май е време да престана да чета тоя сайт. Сега и "правата" на мафията ли ще почнете да защитавате? Държите се като политическа опозиция а не като независима медия от много време.

 79. 79 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#51] от "Athanatos":

  Не разчитай на много плюсове. Те са организирани- тъпи, безмозъчни, но затова пък безкрайно предани на Главната мутра!
  И просто за протокола- Не харесвам мадамата, не мисля, че е достатъчно компетентна, нито ще говоря колко е честна! Не мисля, че от фризьорка става кмет /дори и на малко населено място/. Мисля, че е достигнала нивото на своята некомпетентност! И е безкрайно глупава! Като нищо може да е приела подкуп!
  Но можеше да направи такъв великолепен "припадък" на асфалта, че на умньовците там да им се завие свят! И после да седнат и да вкарат нещо полезно в кратуните си!
  Не бих я подкрепила дори да ми беше първа братовчедка, та ако ще да е член на любимата ми партия:)
  Не харесвам обаче голото звучене на думата демокрация! Демокрацията е законност, ред, защита на човешкото достойнство! Само дето тук тя служи като параван за всякякви боклуци по нашите земи! Имам чувството, че наблюдавам театър на абсурда!
  Най анти- комунисти се пишат тия, които подкрепят бившите опричници на комунизма! Те си знаят кои са. И си личат от километри разстояние!
  Но аз харесвам истинската ДЕМОКРАЦИЯ! Тази, която ще накаже престъпника строго, но СПРАВЕДЛИВО! Която няма да породи съмнение и критика! Която ще убеди целият порядъчен свят в много важното правило- ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО! Правило още от РИМСКО време!
  Само че затова са нужни грамотни, честни, интелигентни хора!
  А тях ги няма! Няма и откъде да дойдат! Младите, кадърните загърбиха цялата тази помия! Тук останаха фризьорки и детски учителки за кметици, охранители за министри, амбициозни булки за постове, гладните им за европейски фондове глашатаи и целият втори ешелон на Българската комунистическа партия!
  Та не чакай плюсове, де! И аз не чакам!
  П.с/ И аз не одобрявам статията на П. Владимирова за Ю. Кръстева, но това не значи че в тази не е права!

 80. 80 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 489 Неутрално
 81. 81 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  До коментар [#9] от "clarkv622":


  "Шефовете на Специализираната прокуратура Иван Гешев и на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев заляха медиите с обилна информация за случилото се"----Горките дневникари. Всички медии обилно заляти с инфо, пък за дневник нищо не останало. Видяхме 100 тина статии за случилото се, но гледната точка на прокуратурата липсва. Тук таме някой откъслечен цитат и преразкази от трета ръка.Дневник, да не би от пресцентъра на прокуратурата да са ви отнели кредитацията, или просто това са ви стандартите за обективна журналистика. Да не грачите после пак, че сме на последно място по свобода и независимост на медиите.
  —цитат от коментар 9 на clarkv622

  Не беше нужно да се ходи на пресконференцията на смешниците. Слугински телевизии начело с БНТ показаха достатъчно.
  Заливането с информация в случая е като хвърляне на кофа с ла*на от жалките нищожества.
  Ама като на човек му липсва образованиеото от 3-ти клас нататък, ще приема буквално всяка дума.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 82. 82 Профил на heavymetal
  heavymetal
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#79] от "nonsens2":

  Поздравления за коментара!
  За съжаление, количеството на подобни мнения винаги е < 1%. От месеци не бях поглеждал този форум, заради много по-смислени и важни занимания, но виждам, че нивото е същото.

  Who Is John Galt?
 83. 83 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Защо плачете бе?
  Цацата се учи от прокурора Вишински и от достойния му наследник Чайка.
  (За по-младите - Вишински е главен прокурор на кръволока Сталин по време на най-жестоките чистки в Русия. В сравнение с които онзиденшното задържане е детска игра).

 84. 84 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  [quote#15:"Български патриот"][/quote]

  Не бе, смотан, прокуратурата да си работи в съответствие със закона, който уж защитава, бе... Айде вземи ограмоти се малко - нищо не пречи да задържиш някого за подкуп, без да нарушиш един милион норми на НПК и да гарантираш осъждане на държавата в Страсбург, което ще платим ние като данъкоплатци. Малко акъл се иска да вденеш.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 85. 85 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  До коментар [#18] от "Peni Nikol":по времето на Хан Крум
  —цитат от коментар 19 на uhl23528019


  Най-тъпият аргумент, който успях да прочета в коментарите. Което си е подвиг.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 86. 86 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Формално не е член на партия, но зад нея застанаха зелените на Тома, кой беше... Незнайно защо приласкани при автентичните десни. Вече обявиха, че се връщаме в мракобесните времена. С една дума я припознаха за тяхна си. Пък и Иванчева издаде манифест от арестантската килия, зовящ към борба за справедливост и свобода.

 87. 87 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Неотложните действия по разследването трябва да се извършат неотложно, на место, веднага. В това е и същността им. А това,че нашият НПК е безкрайно формализиран е отделен въпрос и една грешка при първоначалното събиране и осигуряване на доказателствата може да провали процеса. Така че, по-добре да се проточи тая фаза, но работата да се свърши както трябва.

 88. 88 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Еееехххх, Петя, Петя. Вчера пламенно защитаваше доказан агент на ДС, днес отново си на амбразурата, този път срещу лошата прокуратура. Липсата на морал драга Петя е голям проблем, особено когато се демонстрира от хора с претенции да бъдат алтернатива.
  —цитат от коментар 42 на zle_platen_trol


  Ми... Опитва жената да защити хуманността и правата на човека от произвола на държавата. Това е и смисълът на демокрацията. Уви, мюлюционерите със закваска БКП няма как да узреят за идеята. Те така и по комунизма правеха - бой, наказания и психически тормоз на заловените. Без право на защита и по устав... Пусти зелени чорапки - от краката на милиционера можеш да ги свалиш, ама той от тях не може да излезе.

 89. 89 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Прави впечатление,че при последните си публични прояви Гешев чупи тъпомера!Май ще надмине друг голям "ум" в Прокуратурата от недалечното минало-Роман Василев.

 90. 90 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 970 Гневно

  Владимирова,по причини че трябва да спазава определен етикет е писала много меко.Дали госпожа кметицата е взела подкуп или не,няма никакво значение за начина на ареста.Каззано в прав текст/аз не съм длъжен да спазвам етикети/,това си беше чисто мутренско-мафиотски похват за арест.Разрешен и реализиран от полуидиоти.Полу,защото са толкова идиоти,че дори не могат да бъдат кръгли идиоти!Представвлението беше на тема ,престъпно- жестоко поведение спрямо предполагаем престъпник.Значи,показахме кой е баш тартора.И да,ако трябва и торта с кафе ще и поднесат.Ако я осъдят ще си ги плати,ако не я осъдят.те ще и ги платят.
  Мръсен манталитет демонстриран от малки и жалки получовеченца.
  Е за това мястото наречено държава България е на тоя хал.Няма върховенство на закона,няма човешки права.
  Арест с подтекст-"А ма,ти знаеш ли АЗ КОЙ СЪМ?"
  Отвратен съм!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 91. 91 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Статията не прочетох, защото не чета П Владимирова! Коментирам постовете. Ако са пипали парите- отпечатъци! Това "светене" с луминифор е лесно манипулируемо... /1987 г цяло РПУ светна без да са пипали маркираните предмети/. А за сценката на Цацароцирка- каката я сготвиха, а вас ви къпят!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 92. 92 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  И още на следващия ден реститути (пардон, инвеститори) налазиха студията и заплакаха в един глас как лошата кметица им бави общественополезните инвестиционни проекти за застрояване на малкото останали зелени площи. Прокуратурата да беше поразгледала що за реституция е тази след почти 30 години!

  Мърфи е оптимист!
 93. 93 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#4] от "uhl23528019":
  Когато прокуратурата заработи по същия начин в разследване за един стремглаво замогл се, млад и доста едричък бизнесмен, тогава ще повярвам.
  А на кадрите на управляващата партия, освен скандала се разминават с относително тиха оставка по молба на премиера. А те не са ли работа на прокуратурата? Ама не става така.
  Не бойте се. Не могат всички да вкарат в затвора. Скоро и това ще свърши.

 94. 94 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 915 Неутрално

  "...доказателства за нарушаващо човешки права унизително третиране на задържани..."
  Съмнявам се дали прокурорът Гешев се е занимавал в случая точно с нарушаването на човешките права. Тези хора не мислят, те действат - по думите на министъра на вътрешните работи. Каун-стайл действия - "...на колене, защото сте престъпник...". Може да има дело, възможно е Иванчева да бъде осъдена, но без всякакво "възможно е", а със сигурност България ще бъде осъдена, за пореден път, в ЕСПЧ, за позорящо личността - дори на потенциален престъпник, отношение от страна на силоваци и помагачи.
  И да, целите са постигнати, но разиграният цирк ще има по-скоро негативен ефект върху авторитета на управлението, доколкото презрението към управляващите може да бъде синоним на авторитет.

 95. 95 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 269 Гневно

  Тая постановка по-фалшива от Догановата с негърмящия пищов - хахах...егати Цацаратурата...

  www.commcrime.blogspot.com
 96. 96 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 269 Гневно

  Гешев да бъде разследван какъв подкуп е взел, за да разиграва този маскарад..Крадецът вика дръжте крадеца!!

  www.commcrime.blogspot.com
 97. 97 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 269 Гневно

  До коментар [#6] от "Чарли":

  Случайнос - не мисла!! Нищо в БГ не става без знанието на Бай Уй, особено такива наказателни акции в центъра на Сф...Даже Байо се е разпоредил, тъй като са пропищели неговите турски преатели Гаранти Боза!

  www.commcrime.blogspot.com
 98. 98 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 269 Гневно

  До коментар [#15] от "Български патриот":

  Абе патрав потреот - обединен мафиот - какво общо има този кмет със Зелените!?, бре чугунова главо...гробава!

  www.commcrime.blogspot.com
 99. 99 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 269 Любопитно

  До коментар [#39] от "saint evlampi":

  Вервай, вервай дедо Попе, вервай на фалшивите новини и пеявски медии...без доказателства, но с добра предварителна подготовка...прах в очите на скотското племе, кьораво...ти вервай..хаха

  www.commcrime.blogspot.com
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK