Песнопенията на кремълските сирени

От събора на русофилите край язовир "Копринка", 2017 г.

© Николай Дойчинов

От събора на русофилите край язовир "Копринка", 2017 г.Днес националната независимост и принадлежността на България към Европа е в много по-голяма степен застрашена, отколкото в средата на 90-те години, когато управляващата начело с Жан Виденов БСП потопи страната в глух провинциализъм и изолация от процесите на присъединяване на бившия източен блок към европейската и атлантическата общност. Всеобхватната криза на социалистическото управление, доведе до събитията от януари-февруари 1997 г. и до връщането на България към процеса на европейска и атлантическа интеграция.


Днес ние опасно и с все по-голяма скорост се плъзгаме -


срутваме се в обратната посока
В посоката на възродена зависимост от Москва, в посоката на отчуждаване от нашите европейски партньори и общността на демократичните и независими държави на евроатлантическия свят.


Вече години наред в българското общество върлува мощна дезинформационна кампания, платена от великодържавния империализъм, която ескалира до


пълномащабна хибридна война


насочена срещу българските национални интереси.


Като гъби никнат медийни рупори на хибридната война, които все по-истерично атакуват българската принадлежност към Европа и към атлантическия свят. Моделът е познат - формулиран е от Гьобелс: една лъжа, изречена сто пъти, се превръща в истина. За по-сигурно рупорите на великодържавната агресия повтарят лъжите не по сто, а хиляди, десетки хиляди пъти.


В съзнанието на милиони българи ударно се налага лъжата, че членството на България в ЕС е причина за нищетата, в която живеят хората - особено в обезлюдените селски и периферни региони на страната. Разрухата, която се създаде в България вследствие на "великата" криминална революция на висшата милиционерска и партийна номенклатура, натрапчиво и арогантно се приписва на... Европа. Организираните медийни лъжци не отговарят на смисления въпрос - защо Чехия и Полша, Словакия и Словения не бяха "разгромени" от членството си в ЕС? Напротив, забогатяха бързо и настигнаха средните нива на европейска заможност за едно десетилетие европейско членство.


Рупорите на великодържавната пропаганда изписват днешния режим в Кремъл като лидер на една световна "консервативна революция", призвана да ни спаси от "гейропа", от моралния упадък и залез на западния свят. Интересна работа - не са заглъхнали още залповете от кремълската война срещу цивилизования свят за установяване на "пролетарски интернационализъм" и комунизъм в целия свят, а Москва вече води война срещу същия свят на западната демокрация под маската на... "консерватизъм".


Трудно е да се скрие уродливото лице на неувяхващия великодържавен империализъм, който


сменя цвета на идеологическите овчи кожи


с които се маскира, но не изоставя никога острите си зъби и вълчия си нрав. Разбира се, не е необходимо да си платен рупор на Кремъл, за да разбираш, че части от европейската и североамериканската левица преминаха разумните граници в утвърждаването на хиперексцентрични културни модели в рамките на т.нар. постмодернизъм - вълна на промяна в политическата култура, започнала с младежкия бунт от `68-ма. Но Европа и Западът далеч не са само "постмодернистки". Тези общества имат дълбоко заложени инстинкти за самосъхранение, които им позволяват да балансират между правилата на своето демократично устройство и необходимостта да бъдат удържани - макар и със закъснение - определени процеси на социална деструкция, набрали скорост през последните две десетилетия.


За разлика от Запада и Европа в политически и граждански план Русия си остава полуфеодално общество, управлявано от алчна и репресивна олигархия, маскираща - както обикновено - своя произвол с войнствени призиви за държавно величие и имперска експанзия. Русия не е заплашена от постмодернизъм -


Русия е заплашена от бедност, диктатура
и самоубийствена агресивност


През целия период от три десетилетия след 1989 г. Русия практикува селективни стратегии за съхранение на своя контрол върху източноевропейските общества и особено върху тези от тях, които така и не осъзнаха пълноценно смисъла на голямата промяна след рухването на комунизма и на присъединяването към общността на развития демократичен свят.


България, разбира се, беше и си остава такова общество. Контролът на Москва върху българската държава и общество в продължение на десетилетия се осъществяваше по две основни стратегически линии. Първо - чрез енергиен монопол върху доставките на нефт и газ, на ядрено гориво и чрез арогантен натиск за придобиване на енергийната инфраструктура и разгръщане на нови енергийни руски проекти за затваряне на кръга на българското подчинение на руския енергиен монопол ("Големият шлем" на Първанов). Второ, чрез разгърната система на корупционни въздействия върху бизнес кръговете на българската олигархия и върху публичните институции - техните политически и административни етажи.


По своето социално и културно съдържание българският посткомунизъм заприлича все повече на руския олигархичен модел, отколкото на моделите за модернизация по европейски образец. По този начин Русия се готвеше за "по-благоприятни времена", за ревизия на геополитическото статукво в Източна Европа след края на студената война, за дестабилизация на страните от бившия източен блок и за придърпването им обратно под руски имперски контрол.


Тези времена дойдоха през второто десетилетие на нашия век, когато Европа се изправи пред поредица от вътрешни кризи - структурни, институционални и културно-идеологически, а в Америка започнаха да си пробиват път нови версии на квазиизолационизъм, спъващи ефективността на действие на Вашингтон като лидер на западния свят - неинтервенционисткият подход към кризите на Барак Обама и доктрината "Америка преди всичко" на Доналд Тръмп.


Москва видя своя шанс за завръщане на световната сцена


като новоимперски проект предвид разрастващите се вакуумни пространства в международната система, появили се след войната в Ирак, след неуспешния опит за re-set между Вашингтон и Москва, след хаотичната "Арабска пролет" и вследствие на европейските кризи. Така след Грузия от 2008 г. последва Украйна от 2014 г., а цяла Източна Европа бе подложена на нарастващия и координиран натиск на хибридната война за промиване на мозъците на големи маси от хора - особено на младите поколения в Източна Европа, които няма как да си спомнят "прелестите" на болшевишкия колониализъм върху региона през втората половина на 20-и век.


Великодържавната пропаганда успешно балансира и паразитира върху реалната драма на корупционния преход в страни като България, където една малка милиционерска шайка придоби и разсипа националното богатство, а милиони хора останаха без източник за препитание и достоен живот. Два милиона души напуснаха България, а други 2-3 милиона живеят на границата на бедността, докато идеолозите на олигархията гръмовно ги убеждават, че това е правилно, защото произтича от "пазара", а държавата не бива да бъде допускана до икономиката, защото е "лош стопанин". Така все по-голяма част от българите надават ухо към песнопенията на кремълските сирени, които ги убеждават, че ако напуснат НАТО и "подлата" Европа, българите ще започнат наново щастливо евразийско съществуване и просперитет.


Българинът стои объркано разкрачен между Изтока и Запада, със съзнание, промито от истерични внушения и заплахи за неговата сигурност, ако посмее да заеме позиция, съответстваща на неговата принадлежност към Европа и Запада. Така дойдоха "хитроумните" скатавания на държавата по случая "Скрипал", така се появиха президентските "геополитически анализи" на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС/)за Сирия, преписани от "ТАСС е упълномощена да заяви", така се появиха и поредицата от "социологически сондажи", които все по-настойчиво рисуват българина като все по-преобладаващо "възточен човек". Драматизмът на настоящата ситуация се изостря и поради факта, че днес Европа е все по-малко способна да проектира геополитическа власт дори в собствените си граници поради кризите, които преживява, и поради силното изкушение за развитие на "Европа на различни скорости". От другата страна на океана Америка се бори със собствените си дилеми на културна и политическа поляризация, които отслабват нейното внимание и потенциал да се противопоставя на геополитическата ерозия на западния свят.


Така България, водена от страхливи тарикати и от вербувани от великодържавието "националисти", е реално и сериозно заплашена да се срути в новия геополитически разлом между Изтока и Запада. В този разлом никой няма да ангажира за "посредници" нашите местни страхливци и слуги на чужда имперска власт. Ако подобна катастрофа се осъществи на практика, това наистина ще бъде лебедовата песен на дори номинално суверенната и редуцирана до провинциална олигархия българска държава. Дали някакво българско общество ще оцелее след този пореден крах на българската държавност в лапите на Москва е тема на друг, и то много тъжен разговор.


Коментарът е публикуван във "Фейсбук". "Дневник" го препечатва със съгласието на автора


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (223)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5341 Разстроено

  Доста смислена и точна статия!Реално описваща прослойката от подопечни на Масква хорица който ловко ни навеждат към Путин.Разни съмнителни социолози също "правят"анкети манипулиращи хората...с мнениета за "лошия"Запад!Хорица като Р.Петков,Йотова ,Болен директно се кланят на Масква показвайки на кого служат......и залагайки бъдещето на България!А руските пари безнаказано обхващат големи части от икономиката ни......

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Много добър текст на Огнян Минчев, както винаги впрочем!
  Рубладжиите могат да започнат да пищят и да вият СЕГА!!!

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3794 Неутрално

  Браво за този текст, и особено за:

  "Разрухата, която се създаде в България вследствие на "великата" криминална революция на висшата милиционерска и партийна номенклатура, натрапчиво и арогантно се приписва на ... Европа."

  +++++

  В подобна дебелашка лъжа може да повярва само жител на село Коста Перчово, Кулско, който не е ходил по-далеч от Кула (или максимум Видин).

  Всеки, който е бил в истинската Европа - богата, чиста, уледена, спокойна и задоволена - знае, че причините за разрухата у нас са забучените по селски плевници руски знамена, портретчетата на Сталин в над оджака (камина в селска къща), носталгията по "истинския шпек на Пепи" (когато го ПУСНАТ) и негата по плющящата милиционерска нагайка.

  Хората с истински европейски манталитет и ценностна система, които познавам, са прогледнали, материално задоволени, изучили или планиращи да изучат децата си (повечето на Запад) и не се лишават от нищо стойностно.

  Докато онези с руските знамена по плевниците и портретчетата на Сталин над оджака тънат в кал и мизерия, в алкохолизъм и битова престъпност и псуват Европата, дето толкова им е отнела.

  Ами нека псуват - тя едва ли ги чува.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Брилянтен и точен анализ на Огнян както винаги. И доста страшен.

 7. 7 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2978 Неутрално

  средата на 90-те години, когато управляващата начело с Жан Виденов БСП потопи страната в глух провинциализъм и изолация от процесите на присъединяване на бившия източен блок към европейската и атлантическата общност.
  ____________
  Ай ся , пак лабораторни анализи! Виденов беше млад и неопитен а на всичкото отгоре не се разбираше с МВФ, пък Костов беше много по-решителен да разпродава национални активи за жълти стотинки и за това Сорос,Мултигруп и комунистите към мириканското посолство направиха решителна стъпка към либерлна демокрация, свобода на Босфор ТВ и напъждането още милион млади да мият чинии !
  Само да припомня ,че по времето на "ликвидацията" на Костов, от София до Бургас се пътуваше 7-8 часа по дупки а нивите бяха с бурени до пояс, по същото време в Сърбия въпреки бомбардировките с обеднен уран, всяка нива си имаше табела и равнена по конец!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 8. 8 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5341 Любопитно

  Русофилските сборища на яз.Копринка,сбирките на движение "Русофили","Союз на съотечествениците" и др.....ясно показват Расия колко държи на петата колона у нас!И колко навътре във власта са проникнали руските пипала....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 882 Разстроено

  "Русия е заплашена от бедност, диктатура и самоубийствена агресивност"

  Относно самоубийствената агресивност!
  Когато на Запад се разработи неутронната бомба, с която убийствената мощ беше предназначена да унищожи противника, руснаците си продължиха с термоядрените оръжия!
  Какво каза ботоксовия гений? "За какво ни е свят, без Русия в него?"
  ДА РАЗРУШИМ СВЕТА!
  Sancta simplicitas!

  "България, водена от страхливи тарикати..."
  Ами, то хората, които имат глави, а не закачалки за шапки на раменете си си отвратиха от Политика!
  Но... "Докато умните се наумуват, тарикатите лудуват!"

  Да разлая троловете!!
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 332 Неутрално

  За разлика от Запада и Европа, в политически и граждански план Русия си остава полуфеодално общество,

  Към което видни мутри и фатмаци всячеки ни бутат с помоща на зомбирани русофили от всички касти

 13. 13 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  Другари русомили (производно на богомили, но с друг смисъл!),
  В началото на месеца рублата загуби 10% от стойността си. Затова днес Централната банка на Русия взе решение да увеличи минималната работна заплата с 1.5% до 11 000 рубли или около 280 лева по днешен курс.
  Освен това в последни дни руснаците получиха и друг подарък - този път от Роскомнадзор - да им се спре Телеграм и Гугъл. А от днес и Ютюб.
  Новият девиз на путинизма май трябва да бъде:
  Назад към природата, назад към пещерата, назад към комунизма!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 14. 14 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#4] от "selqnin":

  Дотук единственото пищене и сополивене (вкл. самата статия) е от лагера който подкрепяш.

  Така наречените "тролове" на ГЕРБ ги боли..... и вместо да пищят и хленчат ти се примисват.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 882 Любопитно

  До коментар [#13] от "Депутат 241":

  Спряха и Quelle и Otto (online shops)

  Да разлая троловете!!
 17. 17 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3794 Неутрално

  До коментар [#13] от "Депутат 241":

  "Русия взе решение да увеличи минималната работна заплата с 1.5% до 11 000 рубли или около 280 лева по днешен курс."

  Националните нихилисти-петоколонници искат и у нас да е така.

  И да има визи за навсякъде.

  И миризливи кафяви сталактити в мазетата на комуналките.

  Които Аркадий Ротенберг да може да събаря, когато си иска, на цели градски райони, изхвърляйки обитателите им на улицата.

  И да няма интернет (щото в Русия след време и той ще бъде забранен - според Путин е изобретение на ЦРУ).

  И те да са ЕДИНСТВЕНО ОТОРИЗИРАНИ да ни РАЗЯСНЯВАТ международното положение, както едно време ченгето Тома Томов по телевизора.

  Ама няма да стане.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 18. 18 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 447 Неутрално

  ...Докато онези с руските знамена по плевниците и портретчетата на Сталин над оджака тънат в кал и мизерия, в алкохолизъм и битова престъпност и псуват Европата, дето толкова им е отнела.Ами нека псуват - тя едва ли ги чува.
  —цитат от коментар 5 на Norman Granz


  +++

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на azzzy
  azzzy
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Лошото е, че "българите, които надават ухо към песнопенията на кремълските сирени" не четат или не желаят да осмислят подобни анализи.

 21. 21 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 447 Неутрално

  "Русия взе решение да увеличи минималната работна заплата с 1.5% до 11 000 рубли или около 280 лева по днешен курс.".....
  —цитат от коментар 17 на Norman Granz


  Малко ли е?

  Могат да си купят няколко литра от онова чудо за вана.

  Ще прокарат къшея!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 22. 22 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2978 Неутрално

  Всеки, който е бил в истинската Европа - богата, чиста, уледена, спокойна и задоволена - знае, че причините за разрухата у нас са забучените по селски плевници
  _____________
  До коментар [#5] от "Norman Granz":
  Пак си озарен либерален ентусиазъм
  Първо Европа изобщо не е така и не с европейски облик а по-скоро напмня за Азия-Африка а второ потока на парите си тече от колониите към централите на евроатлантиците - факт!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 23. 23 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Мисля, че средностатистическата симпатия към Русия силно се надценява. Една Украйна задави московието, до нас има още бая път. Опасно би било ако САЩ се самоизолира и ЕС се разпадне, но това е невероятен сценарий. Русия има много вътрешни проблеми с тенденция към увеличаване и да не забравяме че е федерация, която някои републики са изявявали желание да напуснат, а икономическите кризи засилват подобни настроения.

 24. 24 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Не разбирам, с какво Русия пречи на Запада.
  Единствената причина за раздухването на "руската заплаха", е да бъдат убедени европейците (електората), да закупят оръжие за 100-200 милиарда.
  А нас ни задължават да се присъединим към провокациите срещу Русия в замяна на евросубсидии.
  Политика сър.

 25. 25 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2978 Неутрално

  /ЦЕНЗУРИРАНО/

  Българинът стои объркано разкрачен между Изтока и Запада, със съзнание, промито от истерични внушения и заплахи за неговата сигурност, ако посмее да заеме позиция, съответстваща на неговата принадлежност към Европа и Запада.
  ____________
  Еха пак не точно формилирано обяснение от уважавания политолог Минчев!
  Ми нали всеки ден излизат новини колко ни е добре под търговската окупация на ЕС - детски храни двойно по-скъпи, заплати 10 пъти по-малки , единствената свобода словото сме извън топ 100 ,за мафията е забранено да си пише , единствената свобода е да се пише колко са лоши руснаците как съсипаха България като прогониха Хитлер и турския паша !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 26. 26 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#17] от "Norman Granz":
  Спокойно!
  Добрите новини от Алкашия не спират да идват!
  Руското правителство е приело програма за увеличаване на вътрешния дълг с 200 милиарда. А пък Министерството на финансите казва, че има срив на бюджетния план и към 400 милиарда не могат да се изплатят като дивидент.
  А е само понеделник наобяд...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 27. 27 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 575 Неутрално

  "Национализмът е последното убежище на негодника".
  Не помня кой го беше казал, но ако не можеш да се похвалиш с приличен стандарт на живот, правова държава, чисти и подредени градове и прочее атрибути на "упадъчната гейропа", то поне можеш да се фанеш за "народното величие"...

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3794 Неутрално

  До коментар [#23] от "nemeria":

  "Опасно би било ако САЩ се самоизолира и ЕС се разпадне..."

  Нали знаеш кой пристига днес във Вашингтон на ПЪРВО ДЪРЖАВНО ПОСЕЩЕНИЕ, откакто Тръмп е встъпил в длъжност?

  Подсказка: Не е Путин. ;-)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 421 Весело

  "Като гъби никнат медийни рупори на хибридната война, ... Моделът е познат - формулиран е от Гьобелс: една лъжа, изречена сто пъти, се превръща в истина. За по-сигурно рупорите на великодържавната агресия повтарят лъжите не по сто, а хиляди, десетки хиляди пъти."

  Огнян Минчев
  Даниел Смилов
  Калин Янакиев
  Тони Николов
  Илиян Василев
  Росен Плевнелиев,
  Иво Инджев,
  Иван Кръстев,
  Антоний Гълъбов,
  Асен Генов ...

 30. 30 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Много добър текст на Огнян Минчев, както винаги впрочем!Рубладжиите могат да започнат да пищят и да вият СЕГА!!!
  —цитат от коментар 4 на selqnin


  Честно, ако Огнян Минчев се присъедини към някоя партия ще гласувам за тях.

 31. 31 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Съвсем точна статия, дано на някой от заслепените "русофили" му светне лампата. За платените руски агенти на влияние и за руските полезни идиоти няма надежда.

 32. 32 Профил на 2LOOP
  2LOOP
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Отдавна не е писано нещо което да отговаря на представата ми за съвременна България. Нека форумната вата да чете и рИве.

  SHADOWS of SOFIA
 33. 33 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  "Всеобхватната криза на социалистическото управление, доведе до събитията от януари-февруари 1997 г. "
  Сигурно от Кремъл събориха лева и предизвикаха хиперинфлация? Какво повече да чета?

 34. 34 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4178 Неутрално

  / колко ни е добре под търговската окупация на ЕС - детски храни двойно по-скъпи, заплати 10 пъти по-малки
  —цитат от коментар 25 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи  Я сравни БЪЛГАРСКИТЕ с РУСКИТЕ ЗАРПЛАТИ !!!!
  Че РУСКАТА минималка е ДВА ПЪТИ ПО-МАЛКА ОТ БЪЛГАРСКАТА !!!!
  ДВА ПЪТИ ПО-МАЛКА от НАЙ-МАЛКАТА в ЕС !!!!
  Това ли е РУСКИЯТ ВИ "РАЙ" бре таваришчи ПУТИнисти ?!?!?!

  И ЗАЩО в НЕ ИСКАЩИТЕ И ДА ЧУЯТ ЗА РУСИЯ
  Румъния, Полша, Чехия, Словакия......
  ЗАПЛАТИТЕ СА НЯКОЛКО ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ?!?!?!

 35. 35 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 401 Неутрално

  Е, и? Кото се обърне каруцата, пътища много и анализи всякакви.

  Една от причините за описаните от Минчев трагедии, е липсата на десен политически фактор.
  А самият Минчев носи вина, а не видях самокритика.

  Ако ти, Минчев не беше подкрепял сини герои с червен хастар като Дайнов, ако не беше крепил мижитурки, неспособни да поведат избиратели като.. Рада, Ристу, Генерал намкойси, нещата Минчев поне нямаше да ти тежат на съвеста.

  Абепокайтесебе!

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 36. 36 Профил на Prozerpina
  Prozerpina
  Рейтинг: 326 Неутрално

  "В съзнанието на милиони българи ударно се налага лъжата, че членството на България в ЕС е причина за нищетата, в която живеят хората - особено в обезлюдените селски и периферни региони на страната. "

  Горното дори и да е така, явно не е много успещно поне пак според Дневник "България е на второ място сред държавите - членки на Европейския съюз, по доверие в блока..."(https://www.dnevnik.bg/evropa/2017/12/20/3100776_evrobarometur_bulgariia_e_vtora_sred_durjavite_chlenki/ )

  Явно българите не стоплят достатъчно бързо и въпеки, че има пропаганда анти Европа, те пак й се кефят :Д

 37. 37 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4178 Неутрално

  ДАНЪК РУСИЯ

  МИЛИАРДИТЕ ДОЛАРИ и ЕВРО

  ИЗТОЧВАНИ В ПОСОКА РУСИЯ

  Това прави българите бедни

 38. 38 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5341 Весело

  До коментар [#26] от "Депутат 241":

  .....и "браЦка" Индия води ускорени преговори с ...Боинг за закупуване на 100!!броя изстребители F/A-18E/F с договор за производството им на място!!!!!!!40 броя за ВМС на мястото на "безаналоговия" МиГ-29К и другите за армията!!Е и това ако не е симптом.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  Хубава статия. Ако в царска България интилектуалците всеки ден пишеха по една статия за Гулаг и за колхозите, щяхме да посрещнем руснаците с коктейли молотов, вместо с хляб и сол.

 41. 41 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  " Организираните медийни лъжци не отговарят на смисления въпрос - защо Чехия и Полша, Словакия и Словения не бяха "разгромени" от членството си в ЕС? "

  Хехехе, усещате ли как Унгария не се споменава в този ред? После защо хората ви наричат "соросоиди".

 42. 42 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3794 Неутрално

  До коментар [#27] от "Боян Таксиров":

  "... ако не можеш да се похвалиш с приличен стандарт на живот, правова държава, чисти и подредени градове и прочее атрибути на "упадъчната гейропа", то поне можеш да се фанеш за "народното величие"..."

  Руското величие е надматериално, то не се измерва с качествени коли, удобни жилища, добри доходи и здрава нация.

  Руското величие се корени в убеждението, че руснаците са народ с висша духовност и почитат висши сили.

  Като тази:
  http://i2.wp.com/euromaidanpress.com/wp-content/uploads/2015/06/wDuELY21.jpg

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 43. 43 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Е, и? Кото се обърне каруцата, пътища много и анализи всякакви.Една от причините за описаните от Минчев трагедии, е липсата на десен политически фактор. А самият Минчев носи вина, а не видях самокритика.Ако ти, Минчев не беше подкрепял сини герои с червен хастар като Дайнов, ако не беше крепил мижитурки, неспособни да поведат избиратели като.. Рада, Ристу, Генерал намкойси, нещата Минчев поне нямаше да ти тежат на съвеста.Абепокайтесебе!
  —цитат от коментар 35 на О, ко ма напрай!


  Каква вина баш за ТОВА може да е преподавателят от "Научен комунизъм" в СУ? Нали ката ден се напомня, че Бойко бил член на БСП. А Минчев да не би да не беше?

 44. 44 Профил на 2LOOP
  2LOOP
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  До коментар [#42] от "Norman Granz":

  Ватата пак устройва истерия. Много се възпаляват от истина или тънки намеци.

  SHADOWS of SOFIA
 45. 45 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И каква е основната мисъл в тая статия?
  Преразказ на клишета с елементи на разсъждение.

  Който не иска да слуша песнопенията на сирените, просто си пуска Металика на слушалките и толкоз :-)

  властта ражда паразити
 46. 46 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 582 Неутрално

  “Хората с истински европейски манталитет и ценностна система, които познавам, са прогледнали, материално задоволени, изучили или планиращи да изучат децата си (повечето на Запад) и не се лишават от нищо стойностно.”
  До коментар [#17] от "Norman Granz":
  Потвърждавам. Имам много широк круг от приятели и познати с това, което аз наричам нормално възприятие на света и ценностна система. Всички те не са лишени от нищо стойностно, децата им не учат в България (за изненада не и в Русия) и всички те органично не могат да понасят клетото статукво ... по не материални причини.

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 47. 47 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  До коментар [#29] от "Panda":

  Гъби, на червена основа с бели точки...

 48. 48 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Клетото статукво, наложено и обслужващо интересите на Кремъл ... ако някой все още не е разбрал ...

  Ние сме малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 49. 49 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3809 Любопитно

  До коментар [#37] от "Hawaii":

  ДАНЪК РУСИЯ
  ======
  Данъка ЕС пък е в човишки единици , валута. .....
  Колко беше. ...2.5 милиона ли ?

  Bukalemun
 50. 50 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Дневник, от коментара на Минчев няма да произтече нищо. Както обикновено. Може ли да ни разкажете нещо за малкия Хасанчо от Дума? Щото от неговия коментар може да се обърна нещата в Съвета за сигурност.

 51. 51 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  Това което липсва в статията е за ролята на американците през 1989. Те извършиха ново предателство над българите, след 1944, когато ни харизаха на Сталин. През 1989 извършиха предателство като допуснаха декомунизацията да не се случи. Луканов ги изигра да оставят червените мафиоти са станат капиталисти. Що не пропуснаха денацификацията в Германия и да чакат приятелство от тях.

 52. 52 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3809 Неутрално

  До коментар [#45] от "Николай Теллалов":

  И каква е основната мисъл в тая статия?
  Преразказ на клишета с елементи на разсъждение.
  =====
  Така е Теллалов. ......
  В не пряката демокрация на общия европейски дом е така. ......преповтаряне , предозиране , пресолидаризиране !

  Bukalemun
 53. 53 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#41] от "Stanko":

  Оня ден бях за два-три дни в Румъния с близък роднина. С някакви наченки на русофилия и соцносталгия.Чудеше се що румънските села все повече се отдалечават по тертип от нашите. Спрях един румънец и го питах бавно,дума по дума като всяка дума я отразяват и с жестове, да разбира и моя човек. Колко министри има в затвора? Оня вика 7 като показва и с ръцете. Депутати? Над 20......Видя ли защо му викам на моя човек ,а ти преди 2 часа се жалваше как може софийската кметица при ареста с парите да я държат два часа на слънцето

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 54. 54 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Всеки ден са нужни подобни текстове и мероприятия срещу петата колона. От североизток дойде моделът с милиционерската олихархия, корупцията и уродливата демокрация с батюшка начело.

 55. 55 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Клетото статукво, наложено и обслужващо интересите на Кремъл ... ако някой все още не е разбрал ...
  —цитат от коментар 48 на danvan


  А американските бази. И те наложени от Кремъл?

 56. 56 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  До коментар [#52] от "eti mehter":

  Друго са си мъдрите руски и турски нации, дето като се видят с малко пари, вместо да си оправят къщата, почват да мислят на шише ракия как геополитически да завладият цялата махала.

 57. 57 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#41] от "Stanko":

  " Организираните медийни лъжци не отговарят на смисления въпрос - защо Чехия и Полша, Словакия и Словения не бяха "разгромени" от членството си в ЕС? "Хехехе, усещате ли как Унгария не се споменава в този ред? После защо хората ви наричат "соросоиди".
  —цитат от коментар 41 на Stanko

  В този ред на мисли защо Унгария подкрепя санкции и гони руски дипломати? Или това не влиза в масата на русомилското тролене?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 58. 58 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 4986 Неутрално

  Точни наблюдения :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 59. 59 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#49] от "eti mehter":
  Турският ще бъде 25 млн.На 50-60 лири надник ще изкъртят КПП то да бягат към Аврупата.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 60. 60 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  Всичко, което изглежда русофилско и пр., може да се опише с тези три реда от Ботев

  само, знайте, за парата,
  като човек - що да прави?
  изяда си и месата.

  Иначе и текстът на Огнян Минчев е изключитено добър, както обикновено, а заглавието е находка. Само, че ние нямаме лидер като Одисей, който да завърже себе си за мачтата, а на моряците си да запуши ушите, за да не чуват песента на сирените. Те пък едни сирени - черни, с кози крака и рога.

 61. 61 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  До коментар [#53] от "kasko":

  Бойко , нали ти каза.тя е единствената корумпирана. Цацата се уби да търси корумпира кит, ама като няма, и дребната кметица е кит. Между другото как са румънците с русофилията и вечната признателносгт. Поднесохте ли цветя на извисяващия си над всичко в Букурещ, руски воин?

 62. 62 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#52] от "eti mehter":
  Ашколсун, аркадаш! Много я разбираш ти пряката демокрация. С фередже и шалвари...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 63. 63 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2644 Неутрално

  ТАСС 0.2

  За сравнение - руская панда никогда не лъже ;)

  Тов. Медведев посети Крым и уполномочтено заяви:
  Денги нет (за вас... за нас е друго нещо).

  До коментар [#29] от "Panda":

  "Като гъби никнат медийни рупори на хибридната война, ... Моделът е познат - формулиран е от Гьобелс: една лъжа, изречена сто пъти, се превръща в истина. За по-сигурно рупорите на великодържавната агресия повтарят лъжите не по сто, а хиляди, десетки хиляди пъти."

  Огнян Минчев
  Даниел Смилов
  Калин Янакиев
  Тони Николов
  Илиян Василев
  Росен Плевнелиев,
  Иво Инджев,
  Иван Кръстев,
  Антоний Гълъбов,
  Асен Генов ...

 64. 64 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 966 Неутрално

  Мисля, че Минчев визира основно "управляващия" вече 10 години другар Бойко Борисов.
  И това, което ръководените уж от него граждани за европейско развитие вършат.

  Припомням - "ръководеното" от другаря Борисов правителство не изгони дори един руски шпионин, с което доказа че не е съпричастно със западните ценности и морал.
  И даде начало то на поредната разюздана москалска пропаганда.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 65. 65 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Великолепен анализ на Огнян Минчев!
  Всичко това го разбираме и го чувстваме от години - точно така е, както е казано в статията - изказано е обаче с великолепен език, със заковаващи дефиниции, с пределна яснота.
  Други контрааргументи, че г-н Минчев "бил дебел", русофилистиците НЯМАТ и няма откъде да имат.
  Респект, г-н Минчев!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 66. 66 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4581 Неутрално

  Световна сила е онази държава чиито модел на обществено и икономическо устройство желаят да следват останалите държави
  Световен лидер е онази държава която разполага с нови технологии научни постижения и реномирани университети.

  klimentm
 67. 67 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#50] от "venelingeologia":
  Каменарче, не си по темата. За хасанчетата от Дума можеш да четеш в пеевските парцали или във вестник "Дума".
  Апропо той излиза ли още?
  Тук става дума за депутинизация на България и ако нямаш какво да добавиш...
  Ти си знаеш - чукчето и в планината.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 68. 68 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5341 Любопитно

  До коментар [#55] от "Stanko":

  Къде в България има американски военни бази бе др.С танкУ?Или си пишете е така ...по инерция!Нали твоите сЪпартиици не дадоха на времето....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 69. 69 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  До коментар [#57] от "Депутат 241":

  Щото со бесили КГБисти по дърветата през 1956? Разправят, че менторът на батюшка Путин е бил там през 1956, и много кошмари разказвал на младия Путин, какво става, когата народа обърне тоягата срещу "ръката дето го храни"

 70. 70 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  До коментар [#57] от "Депутат 241":

  Щото со бесили КГБисти по дърветата през 1956? Разправят, че менторът на батюшка Путин е бил там през 1956, и много кошмари разказвал на младия Путин, какво става, когата народа обърне тоягата срещу "ръката дето го храни"

 71. 71 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#61] от "blondofil":

  Жив да съм да науча работи от форума на Дневник. Над двеста пъти съм ходил и не знаех за този паметник. Може би защото ходя все по работа. Щом го знаеш и посещаваш, накъде се намира?

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 72. 72 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#68] от "Messerschmitt":

  От петолъчката като хванеш за Котел,на има няма 10 км. Вижда се от пътя,голяма е ,говорят за 2500 човека.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 73. 73 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3794 Неутрално

  До коментар [#66] от "klimentm":

  "Световна сила е онази държава чиито модел на обществено и икономическо устройство желаят да следват останалите държави ..."

  През последните 80 години тази държава е Америка.

  И няма изгледи скоро да бъде изместена от водещата си позиция.

  Днешният свят копира всичко от Америка; едва ли има друга нация в световната история, чието влияние да е било по-глобално, всепроникващо и определящо за епохата.

  Америка притежава "мека сила" (soft power), колкото на целия останал свут заедно. Вероятно повече.

  И то не защото има най-добрите университети, изследователски звена, НАСА, Мъск, Апъл, Амазон и Майкрософт. Или НЕ САМО за това.

  А защото американският начин на живот, американската музика (Гершуин, Вон Уилямс, Роджърс и Харт), литература (Керуак, Хелър, Хейли), масова култура (Холивуд и каквото можете да си представите) са ПРИВЛЕКАТЕЛНИ и ЗАРАЗИТЕЛНИ за милиарди хора.

  Кой може да се похвали, че слуша китайска музика? Или иска домът му даприлича на китайски? На какво прилича китайският дом?

  Всеки иска къща с два гаража, окосена ливада, баскетболен кош в драйвуея, беседка и басейн в задния двор, 50-инчов телевизор и уредба harman/kardon в хола, от която да слуша американски рок и ритъм енд блус - това е домът на поне стотина милиона американски семейства.

  Какво може Русия да предложи като алтернатива?! Айде да не казвам какво, че ще ме изтрият.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 74. 74 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Българинът стои объркано разкрачен..."

  По-скоро, не българинът стои объркано разкрачен, а тази поза са заели управляващите от Герб в съюз с проруските националисти!
  Българинът, не е давал гласът си за участие на Сидеров във властта. Не е давал съгласието си, за назначаването на комунист ДС агент за министър на отбраната, нито за наливането на още и още пари в джобовете на кремълските разбойници, за подръжка на несъвместимо въоръжение и остарели руски ядрени чайници!
  Борисов е човекът, който еднолично изтълкува по този начин посланието на избирателите и даде достъп на ксенофобски и проруски формации до управлението на държавата!
  Нямаше да се стигне до тук, ако този банкянски титан, беше си подал оставката, веднага след загубата на президентските избори, както прави всеки политик, загубил ключови избори!
  Свалянето персонално на Борисов от властта, трябва да стане цел номер едно за всеки, който иска да върне страната обратно на широкият европейски път...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 75. 75 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Точен анализ!
  Няма смисъл другарите Прас да продължават да се крият зад Пеевски.
  Светлинните сс запалени. Време е да поканим на сцената страхливите тарикати от отдел Пропаганда .

 76. 76 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1807 Неутрално

  Много точна статия, навяваща тъга.

 77. 77 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 796 Неутрално

  В територия тотално овладяна от комуноидо-гербъвата червена мъгла, такива текстове са повече от нужни. За жалост и почти недостъпни. Природонаселение, което гласува за индивиди от типа на Боко, Курнелия, македонеца от Русе, хидрофилософа и съвеЦкия патриотин Сибиров не обича да чете. И не само защото срича. Но, то си и знае, че горепосочените и подобни руски подлоги са им слънцето и въздуха. Ми да си ги дишат и след 2020, когато ни спрат фондовете и ни превключат на задна скорост. Тогава ше им се услади путинската братска обич.

 78. 78 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  До коментар [#71] от "kasko":

  Вярно ли няма? Сега остава да кажеш и, че русофили нямат. Или недаъ боже, че това, че са по-добре има връзка с това, че нямат русофили.

 79. 79 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1133 Весело

  Не разбирам, с какво Русия пречи на Запада.
  —цитат от коментар 24 на atmanpg


  Ми то ще е защото не разбираш...!

  Имало едно време ссср...
 80. 80 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#38] от "Messerschmitt":

  Индия каза на Русия, че руската стелт технология е стелт само на руски радари!

  Да разлая троловете!!
 81. 81 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#78] от "blondofil":

  Не знам. Хората се занимават предимно със себе си.Нито с Русия, нито с Франция, нито с Италия. Предимно тяхна музика ,филми,новини от страната.Не кибичат по форуми а бачкат. Ама така и не ми каза къде е паметникът. ..

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 82. 82 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 882 Весело

  До коментар [#81] от "kasko":

  Половината тук във Форума са на работа!
  От 09:00 до 16:45!

  Да разлая троловете!!
 83. 83 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5341 Любопитно

  До коментар [#72] от "kasko":

  Американска?Под американска юрисдикция?Официална?.......Сега разбирам защо ти е червена какската.....Сигурно инфото ти е от телевизия Атака!!Не ми отговаряй!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 85. 85 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#73] от "Norman Granz":

  Твърде идеалистична картина, но да не влизаме в подробности.
  САЩ не могат да служат като пример за подражание, нито като общество, нито като култура и качество на живота.
  Аз лично мисля, че Европа е на светлинни години пред САЩ във всяко отношение, освен може би военната индустрия.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 86. 86 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 5341 Разстроено

  До коментар [#73] от "Norman Granz":

  Остави ги русорабите човек....те си въздишат по панелките,Голфа отпред,сутлияжа в стола и и чалгицата!За тях тези "западни" неща са 3D ,"реклама"Гейропа и т.н.Наученият да пълзи не може да лети!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 87. 87 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3794 Неутрално

  До коментар [#85] от "Боян Таксиров":

  "САЩ не могат да служат като пример за подражание, нито като общество, нито като култура и качество на живота."

  Аз просто казвам как САЩ се възприемат от населението на Земята. Не мога да споря с няколко милиарда души.

  Що се отнася до място за живеене, аз също бих предпочел някое селце с 50 къщи и една готическа църква на езеро в Словения пред Ню Йорк или Лос Анджелис.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 88. 88 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  Ми то ще е защото не разбираш...!
  —цитат от коментар 79 на citoplast


  Ами щом си наясно, вземи да ме светнеш по въпроса.

 89. 89 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#24] от "atma
  Русия не само пречи. Тя е ЗАПЛАХА. Не само за България и Европа, опасна е и за света. Практически там липсва икономика. Криво ляво се произвеждат стоки в номенклатурата на леката и хранително-вкусовата промишлшност. За качество не се говори, само за количество. БВТ/ в най-богатата на ресурси страна/ се формира от ....износ на енергоносители. Но, тенденцията за по -ниски цени в сектора ежегодно намалява печалбата, увеличава инфлацията и застрашава стабилноста на рублата. Съответно и на Пути. За това по стар комуноиден навик на власта и трябва враг. Да обяснява на народеца защо живее като преди век. Виновни са САЩ и Европа. Пропагандата е на хранилка и работи по гьобелски. Резултата е на лице: ИЗБОРНА ПОБЕДА! Браво!
  Но, какво да очакваме от един гладен и тежко въоражен заблуден руснак? Щото ядрените програми хранят само Кремъл.
  Политика, другарю!

 90. 90 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#83] от "Messerschmitt":

  За да ти прасна един чук в черепа ,задължително ли чукът трябва да е мой? И ти не ми отговаряй.....

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 91. 91 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  До коментар [#24] от "atmaРусия не само пречи. Тя е ЗАПЛАХА.
  —цитат от коментар 89 на yorddj


  Подробно си обяснил защо стандарта на живот в Русия намалява и защо им е нужен враг.
  Съгласен съм с теб.
  Сега ми обясни защо е заплаха.
  Защото идеята, че бомбардирането на запада ще им донесе дивиденти е нелепа.

 92. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3794 Неутрално

  До коментар [#86] от "Messerschmitt":

  "Остави ги русорабите човек....те си въздишат по панелките..."

  Въздишат друг път!

  Я им дай избор: американска къща сс два гаража, баскетболен кош в драйвуея, окосена ливада, беседка и бадейн отзад (както съм я описал по-горе) в Делауеър, или "квартира" в блок 65829 вх. Ф на Проспект Фрунзе, ЖК Октьбрьский в Пиздецк на Амур, пък да видим кое ще изберат.

  Само че те искат да се намери някоя Партия (или някоя милиция, или някое ДС) да им го даде наготово - било като "дипломати", било като "дипломанти" на някой квалитетен съветски ВУЗ... ;-)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 93 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#80] от "lone_wolf":
  Индия прекрати договора за Су-57.
  "Индийские военные считают, что создаваемый российский истребитель не отвечает заявленным требованиям скрытности. Также индийская сторона полагает, что боевая авионика, радары и датчики российской разработки не соответствуют стандартам боевого самолета пятого поколения."

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 94. 94 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#87] от "Norman Granz":

  Що се отнася до място за живеене, аз също бих предпочел някое селце с 50 къщи и една готическа църква на езеро в Словения пред Ню Йорк или Лос Анджелис.
  —цитат от коментар 87 на Norman Granz


  Къде съм казал, че искам да живея на село?

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 95. 95 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3794 Неутрално

  До коментар [#93] от "Депутат 241":

  "Индия прекрати договора за Су-57."

  Нищо, то тяхното (на руснаците) не се губи.

  Сега ще я наводнят с Лади.

  Иле ще я удавят в газ (когато построят газопровода под Хималаите).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 96. 96 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 4255 Неутрално

  А сега, нека мурзилажът да заповяда...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 97. 97 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#73] от "Norman Granz":Твърде идеалистична картина, но да не влизаме в подробности.САЩ не могат да служат като пример за подражание, нито като общество, нито като култура и качество на живота.Аз лично мисля, че Европа е на светлинни години пред САЩ във всяко отношение, освен може би военната индустрия.
  —цитат от коментар 85 на Боян Таксиров


  Сериозно? Къде още е на светлинни години пред САЩ? Технологиите? Софтуера? Рисковото финансиране на нови идеи? Кое европейско кино има по-голям пазар от Холивуд? В музикалната индустрия - цяла Европа има по-малък дял от Великобритания, да не говорим за САЩ.

 98. 98 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2401 Неутрално

  Все същата ПЕСЕН. Нямаш пари ...преди , Русия е виновна .....,защото (Путин , рубладжии , ) Нямаш пари сега ..... ,Русия е виновна , тя създаде .......този държавен капацитет по партии. Не остават Българи........... то се знае кой ! Няма производство , а латифундии от най - примитивен тип ....досещате се ... Врагът не спи и дебне по фейсбук .... цял свят го знае :) Една цяла политическа генерация се упражнява върху темата РУСИЯ........и как нищо няма да стане , защото тъмните сили !!

 99. 99 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3794 Неутрално

  До коментар [#94] от "Боян Таксиров":

  "Къде съм казал, че искам да живея на село?"

  Колега, по снимката ти изглеждаш млад човек - живей, където искаш, светът е твой.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 100. 100 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#99] от "Norman Granz":

  Не се заяждам, питах защото ти писа че ти СЪЩО си искал да живееш на село, а аз просто писах, че Европа е на светлинни години пред САЩ.
  Аз не съм вече толкова млад, но ако ще се местя някъде,то ще е към някой голям европейски град, като например Берлин.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK