Палки и куршуми? А знаят ли как

Полицията в помощ на Столична община за премахване на незаконни къщи в ромската махала на улица Суходол в Захарна фабрика, август 2017 .

© Велко Ангелов

Полицията в помощ на Столична община за премахване на незаконни къщи в ромската махала на улица Суходол в Захарна фабрика, август 2017 .Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов изрази във вторник сутринта пред Би Ти Ви съжаление, че полицията в Ботевград не е използвала "сила, помощни средства, гумени куршуми и палки" при инцидента в ромската махала на Ботевград в неделя. И прикани вбъдеще да не се колебае. Тогава изпратени по сигнал за силна музика служители на реда са били замеряни с камъни и буркани от група роми.


Палки и куршуми - музика за ушите на изстрадалия от престъпност народ


Ден по-рано и вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по същия повод дори излезе с отворено писмо до медиите и се закани: "Маргиналите и екстремните субекти, които не желаят да спазват законите на страната ни, ще бъдат поставяни на мястото им с цялата сила и строгост на закона."
И зам.-министърът на МВР, и вицепремиерът отговорен за сигурността и обществения ред, са представители на патриотичния партньор на управлението. И двамата виждат задълженията и призванието си в заканителния език, нравещ се на изстрадалия от престъпността, включително и циганската престъпност, народ. Не са далеч от истината твърденията на социолози, че само с говоренето и заканите против ромите Патриотите и Волен Сидеров си гарантират перманентно присъствие в парламента и партньорство на ГЕРБ. А чрез тях ГЕРБ си осигурява да бъде харесвано управлението му, без да прави пропагандни усилия в същата посока... Не смея да помисля какво още има да чуем като се зададат избори...


Но да не се отклоняваме, а да видим как полицията би могла да изпълни препоръките на зам.-министъра и вицепремиера според два примера, които сме видели наяве.


2008 г. На бул. "България" двама полицаи спират автомобил за проверка, искат да видят и багажника. Шофьорът излиза (ключовете обаче са на таблото). От тротоара един се мята в колата на кормилото и отпрашва. След него остават смаяни двамата униформени, зяпнали от изненада, съвсем като случайните очевидци на тротоара. Не видях опит да го догонят със своя автомобил или да извадят радиостанция, въобще да предприемат нещо, не знам какво - те би трябвало да знаят, но очевидно беше, че не бяха подготвени за такъв развой на тяхната рутинна проверка.


1998 г., село в Плевенско. Открадната е крава и полицията влиза в циганската махала на Буковлак като наказателен отряд (мечтата на зам.-министъра и вицепремиера), товари в камионетката когото свари, а по пътя смила от бой заподозрения Славчо Цончев, довършва го в РПУ-то, където той умира от побоя. Късно вечерта се оказва, че кравата не е била открадната (Българияq разбира се е осъдена в Страсбург и за нарушено право на живот, и за неефективно разследване).


С други думи:
Когато властта призовава да се действа с куршуми, първо да каже дали е осигурила обучена професионално полиция, вместо в хор с медиите да ни дава пример с Америка


В Америка също имат проблем с употребата на сила, и там изправят на съд полицаи за смъртоносна стрелба, не заблуждавайте нашите униформени. Само че американските полицаи не зяпат сащисани след откраднатия автомобил, а знаят как до го догонят или да открият същия ден престъпника. Бият с палките и стрелят с куршуми, когато се налага, а не след като те оковат, защото тогава им е безопасно. И - да повторя, когато прекалят със силата, във всички правови държави се отива на съд. А за побой в килията се разделят с полицията. Завинаги.


С две думи - вместо да ни дават за пример как е в Америка, нашите полицаи и техните началници трябва най-сетне да проумеят, че професионализъм не значи бой до откат, и то на вързан. Нашите полицаи, ако трябва да ме открият и хванат, или ще ме изпуснат, или ще ме застрелят. А ако ме заловят, ще ме пребият. Толкоз. Обективно професионално разследване за пред съда? Глезотии...


Лесно е министрите да пускат строги закани по телевизора, за да се харесат, но мълчат защо полицията не е в състояние нито да защитава гражданите, нито да лови престъпниците. Мълчат, защото иначе трябва да признаят, че полицейската ни система е разбита тотално и трябва да бъде градена наново, ако въобще е възможно. Разбита и прогнила е, първо, морално: полицаите нямат мотивация да постъпят в системата освен за по някой рушвет. И това го знаят всички политически партии и лидери, защото са допринасяли методично и непрекъснато за тази разруха - чрез политическата употреба на системата за сигурност.


Та, когато призовават за палки и куршуми, властниците да кажат къде и как се обучават българските полицаи и какви средства се отделят за тази цел. Но май няма нужда от можещи и знаещи полицаи - за можене се плащат високи заплати. Стига му на народа да чува властта как се заканва на циганите, декларирайки пълна подкрепа за полицията. Същата... От горните примери.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4589 Неутрално

  "Само че американските полицаи не зяпат сащисани след откраднатия автомобил, а знаят как до го догонят или да открият същия ден престъпника. Бият с палките и стрелят с куршуми, когато се налага, а не след като те оковат, защото тогава е им е безопасно."  Самата истина, особено последния абзац.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 2. 2 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Харесва ми, че и вие вече казвате циганската престъпност, стига сме си кълчили езика с тези ром асоциации. Колкото до езика на Каракачанов, ми какво да каже, при положение, че за патрулката е опасно да влезе в махалата в Ботевград. Агресията е налице и трябват строги мерки и то веднага.

 3. 3 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Редовите полицаи нито владеят такива техниèски средства,не познават правомощията си и понякога стават смешни.

 4. 4 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  Отдавна е крайно време да се гарантират права на полицаите в подобни ситуации, а не да се страхуват да действат и после да бъдат принудени да пишат "по една кофа мастило", за това, че са използвали помощни средства, които Закона им позволява!!!

 5. 5 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 294 Неутрално

  това е поредната статия от днес и вчера , как нашата полиция не може да се намесва дори и когато се налага сила срещу подопечните на БХК , защото не била като американската.

 6. 6 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  А колко просто го е казал автора чрез думите на "лирическия герой":
  "Нашите полицаи, ако трябва да ме открият и хванат, или ще ме изпуснат, или ще ме застрелят. А ако ме заловят, ще ме пребият.
  И толкоз."

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 7. 7 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1987 Гневно

  "А знаят ли как"

  Това е същественият въпрос. С предизвестен отговор.
  Нито редовите полицаи, нито техните началници, та чак до министъра, имат нужните знания, опит и квалификация за работата, която трябва да вършат. Никакво повишение на заплатите няма да реши този проблем.

 8. 8 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 428 Весело

  "Палки и куршуми? А знаят ли как"

  Знаят бе Петя. Белият автобус е жив пример. Само дето още не са сигwрни кога ще ги оплюят и кога ще ги аплодират.

  Ето, пак ги плюете!!! :)

 9. 9 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Време е да заиграе тоягата в циганските гета .Има постоянни сблъсъци между Българи и цигани в последните 10 години с убити Българи.Създаване на вътрешни войски и влизане в гетата .Циганите щом не желаят да спазват българските закони и да живеят мирно с нас да бъдат прогонени от България .Иначе ,ще бъдат използвани от Турция за разпалване на етнически конфликт .Подпукайте гетата .Стига сте се насирали в Банкя .

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 10. 10 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Докато нашите политици не разберат, какво е , аджеба, туй нещо - "закон и законност", едва ли и полицията ще заработи както трябва! Законите се тълкуват, според политическата "принадлежност" на правоприлагащите, ги и "правоимащите", към които се "прилагатт"!
  "Бухалката" - МВР, и по-специално, т.н. "полиция", се размахва само и единствено, когато "акторите" решат, че е застрашена "сигурността и спокойствието" на "правоимащите". Политическите противници и Плебса, кучета ги яли!
  Но от поръчкови законодатели и ОПГ-та, толкова!

 11. 11 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Полицаите ни са най-силни когато трябва да арестуват някой за притежание на 1 цигара марихуана или да задържат две жени. Тогава и спец-частите се включват даже. Но ако се появи една тумба цигани с колове и брадви нямат идея какво да правят. Ако ли пък им се случи нещастието да си имат работа с някоя мутра-бизнесмен съвсем се опетлават.

 12. 12 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Предпочитам България да е осъдена за убит от побой циганин, отколкото невинни пенсионери да биват убивани и изнасилвани по селата за 2 лв. Истината е някъде по средата.

 13. 13 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  Знаят, Петя, знаят. Но не искат, защото после ще им разгонят фамилиите. Не е проблема в редовите ченгета, а в шефовете-чантаджии..

  Мома, връщай 12 и 12А!
 14. 14 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Ключовата фраза е "А знаят ли как?". Има ли центрове за обучение на полицаи, има ли тестове за нивото им на подготовка, има ли повишение на заплатите за тези, които имат необходимите умения? А и държавата с какво е показала на циганите, че законите трябва да се спазват от всички? А БХК с какво е показал на българските граждани, че и жертвите на циганските набези имат права? Има ли поне един етнически българин, защитен от тях от тези набези?

  vesela
 15. 15 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 595 Весело

  Обучение им трябва :-)
  Ама и трябва да подбират такива де се подлагат на обучение, с реакции, с възможности, а не слушкащи и папкащи НАШИ, които могат да пият вода и пушат цигари

 16. 16 Профил на Imeto mi
  Imeto mi
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#9] от "tamplierr":

  Всички сме граждани на държавата България, дефакто всички сме българи. Докато родължаваме да се делим дотогава ще сме толкова зле.

 17. 17 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5815 Весело

  Министърът е като пианиста. Не стреляйте по него - той толкова може :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 18. 18 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Ще повтарям това име всеки път, когато стане дума за МВР - ВЕСЕЛИН ВУЧКОВ ! - Последният шанс на МВР, похарчен от Борисов, заради дребни интереси !

 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3621 Неутрално

  Петя пита знаят ли? Те законите не знаят , та как да се защитят...

 20. 20 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Палки и куршуми - музика за ушите на изстрадалия от престъпност народ
  ————-

  Народа е изстрадал от циганските набези, а не от спазването на закона. Не мислете че ни заблуждавате! 21. 21 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 267 Весело

  Знаят, Петя, знаят. Но не искат, защото после ще им разгонят фамилиите. Не е проблема в редовите ченгета, а в шефовете-чантаджии..
  —цитат от коментар 13 на CINZANO - оправете си сайта!


  Бравопетя пак се прави, че не разбира...

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 22. 22 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  До коментар [#12] от "Лео":

  Средата е, че не трябва да се случват и двете убийства.
  А вие всъщност казвате, че предпочитате да плащате на некадърни полицаи, заради които се чувстате несугурни, два пъти. Един път за това, че не си вършат работата, втори път за резултата от несвършената им работа. А сигурни ли сте, че не се съгласявате да платите за да убият вашият баща или брат в ареста?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 23. 23 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 593 Неутрално

  За 30 години в МВР се извървяха министри и замовете им-откровени некадърници,активни борци против фашизма ,рабфаковци,дементи,пияници,любители на женско,шунди и откровени педерасти!Само дедето Данов беше мъж с топки,та по негово време се изработи първият Закон за МВР!

 24. 24 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 593 Разстроено

  От цялото МВР само Пожарната остана читава служба с ред и организация,добре че не се сбъднаха намеренията на Румен Петков да я извади от МВР и да я даде на Емел Етем в тогавашното Министерство на извънредните ситуации,просъществувало има-няма 4 години.Е,сега вече резултатът се вижда!

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8747 Неутрално

  Не може все циганите да са невинни.

 26. 26 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 487 Неутрално

  БГ политиците ги е страх от разните НПО та и "правозащитни" организации, няма какво да се лъжем. По вечето са добре финансирани от вън и имат голямо влияние.

 27. 27 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4758 Весело

  ,,Палки и куршуми? А знаят ли как,,

  Петя Владимирова

  Отива г-жа Деси Радева на посещение в болница и там двама полицае обинтовани като египетски мумии.
  Г-жа Радева
  - Момчета защо сте така обинтовани?
  Полицаите
  -Усмирявахме роми.
  Радева- Палки нямате ли, пистолети?
  Полицаите.
  -Имаме, ама след това ще си имаме работа с г-жа Петя Владимирова.
  Радева.
  -По тихо да не ни чуе г-жа Владимирова, че.....

 28. 28 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4728 Неутрално

  Като ги гледам тези едрички шкембелии юнаци и си мисля по няколко въпроса за професионалната им подготовка и квалификации:
  1. Провеждат ли се психологични тестове и оценки при посъпване на работа и периодично по време на работата им, поне веднъж годишно?
  2. Провеждат ли се занятия по правна подготовка и колко често?
  3. Как стои въпросът със задължителната физическа подготовка като част от еьеседмичната планирана дейност на полицаите, включително по бягане, преодоляване на препятствия, самоотбрана и бойни изкуства, фитнес и т.н.? Има ли теглови стандарти и правят ли се предписания за елиминиране на наднормено тегло със срокове?
  4. Какви ресурси са планирани и се отделят за стрелкова подготовка с лично табелно оръжие (пистолет) и автоматично оръжие? Какви са минималните изисквания по тези резултати и колко често се тестват те? (да кажем ресурс от 10 хиляди патрона на година, ежеседмични стрелкови занятия - 52 седмици по 60 патрона с пистолет и 100 с автоматично оръжие, или нещо такова)
  5. Колко често се правят проверки за корупция сред полицията и администрацията им ?

 29. 29 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  ,,....Бият с палките и стрелят с куршуми, когато се налага....,,

  Само че там най напред стрелят в тълпата с гумени куршуми, след това бият с палки на провала. Ако това се прилага и в циганските гета и при цигански тълпи, да знаете кви хрисими ша станат циганите

 30. 30 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 593 Весело

  До коментар [#28] от "daskal1":

  Даскале,не си добре-нормативът е 3 (три) патрона за пистолет и 10 за автомат на година (365 дни) за общата полиция,без спецчастите!

 31. 31 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4758 Весело

  ,,...Нашите полицаи, ако трябва да ме открият и хванат, или ще ме изпуснат, или ще ме застрелят....,,

  А бе Петя не пишете глупости. Навсякъде е така, избягал престъпник или се изпуска, понякога нарочно за да доведе полицията до други престъпници, или най често се застрелва

 32. 32 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4728 Неутрално

  До коментар [#30] от "val1320":

  Аз съм си много добре и цитирам нормативи на полицията от развити държави. Лично аз ходя, при възможност, ежеседмично и съм в този норматив без да съм полицай.

 33. 33 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4758 Весело

  До коментар [#32] от "daskal1":
  грешно написано:
  ,,Лично аз ходя, при възможност, ежеседмично и...,,
  вярното:
  ,,Лично аз ходя, при възможност ежеседмично и...,,

  Даскале пиша ти двойка. Запетайката що си я сложил там,...,,и,, то замества запетайката

 34. 34 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Докато има такива и като бхк да се фърлят на амбразурата да защитават мангалите, ще търпим да колят крадат и насилват беззащитните българи по селата

 35. 35 Профил на pavel717
  pavel717
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Редовият полицай на улицата, със средно образование ТРЯБВА:
  1. Да бъде тесен специалист по право (наказателно, наказателно-процесуално, полицейско, административно, контституционно и гражданско) -за да угоди на юристите.
  2. Да бъде 180 см/85 кг., да вдига 120 кг. от лежанка - за да угоди на бодибилдърите и манекените.
  3. Да има поне трети дан по минимум две бойни изкуства - за да угоди на спортистите.
  4. Да санкционира ВСИЧКИ ДРУГИ нарушители, НО НЕ И НАС, защото "Яз ти плащам заплатата бее!"
  5. Да може без техника и реактиви, с голи ръце да извлече ДНК от всяко произшествие - за да угоди на феновете на "Хорейшио".
  6. Да владее минимум два западни езика - за да угоди на "тези дето са ходили в чужбина и знаят там как е"
  7. Да бъде психолог, педагог, а в свободното си време да разшрешава граждански и изпълнителни дела - нищо че не му е работа.
  8. Да няма личен живот - за да угоди на моралистите.
  9. Да пее от щастие от факта, че служи на обществото и получава месечно цели 600 лв.

 36. 36 Профил на pavel717
  pavel717
  Рейтинг: 409 Неутрално

  МВР е нездравословно място за работа, институцията не цени своите служители, полицаите са

  непрекъснато в презумпция за виновност. Липсват ясни правила за подбор и растеж в кариерата,

  служителите работят при лоши материални и технически условия, подложени са на политически и

  управленски натиск, системата за оценка на постиженията е неадекватна и субективна. Всичко това води

  до изключително високи нива на професионален стрес, вследствие на което сред полицаите са

  регистрирани високи нива на сърдечносъдови заболявания, диабет, злоупотреба с алкохол и цигари,

  развиват усещане на хронично изчерпване, а мотивацията им за работа е изключително ниска. Това са

  резултатите от мащабен проект за изследване на професионалния стрес, провеждан от Синдикалната

  федерация на служителите на МВР заедно норвежка фондация.

 37. 37 Профил на pavel717
  pavel717
  Рейтинг: 409 Неутрално

  За какви полицейски техники и тактики става въпрос, като всички шефове в МВР са счетоводители, педагози, филолози, социолози и работата им се изразява само в статистики и стъкмистики.

 38. 38 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6895 Неутрално

  Това нишите дебели тежки и тромави дебеловрати полицаи могат ли да го проумеят и да го приложат в действие.

 39. 39 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4728 Весело

  До коментар [#33] от "сидер":

  Съгласен съм с критиката на правописа ми.

 40. 40 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Предпочитам България да е осъдена за убит от побой циганин, отколкото невинни пенсионери да биват убивани и изнасилвани по селата за 2 лв. Истината е някъде по средата.
  —цитат от коментар 12 на Лео

  това се нарича "фалшива дилема", защото внушава че двете са единствените възможности.
  докато желания вариант е и двете да не се случват.
  нещо повече -те изобщо не са алтернативи - при некадърни полиционери които правят едното много вероятно ще се случи и другото!! както и става при нас! пример "Предпочитам детето да да взима трева отколкото да е болен.
  ами ако взима трева вероятно ще има и слаб организъм и ще се разболее

 41. 41 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Че в България основната работа на полицията е да пази политиците от любовта на народа и в мафиотските им далавери! От нашата полиция се иска да пребива семонстранти - тя това го може!

 42. 42 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#16] от "Imeto mi":

  Всъщност самите цигани се делят.По-големи расисти не знам дали има.

 43. 43 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#29] от "сидер":
  Арлин Антонов, като началник на полицията в Пазарджик, за една нощ сложи в ред циганската махала в града!
  Потърсете: > Арлин Антонов Пазарджик циганска махала <
  и ще разберете как ги е направил Божи кравички!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 44. 44 Профил на t_tzanev
  t_tzanev
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Че в България основната работа на полицията е да пази политиците от любовта на народа и в мафиотските им далавери! От нашата полиция се иска да пребива семонстранти - тя това го може!
  —цитат от коментар 41 на himler


  Също така и да осигуряват безпроблемното преминаване на вишочайшите превозни средства на същите тези политици, чат-пат и на родата им, да не забравяме нежеланието да се занимават с мутрите /кортежите/ и т.н.

  Какво чакаме от тези неработещи дембели? - Нима да ни осигурят защита от авто-, мото- вече и велоталибаните, да разрешават изникващите битови конфликти по улицата, да премахват никнещите като гъби псевдопросяци, да гонят и хващат битовите крадци? А дано, ама надали!

 45. 45 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3077 Любопитно

  Педриотите са ясни. Полицията тоже. Но и Бравопетя проявява съмнителни пропуски в коректните толерастки шаблони. Веднъж "роми", след туй "циганската престъпност", после пак "роми", а подире "циганската махала". Човек почва да се чуди кой какъв се явява в тъй поднесения ни наратив.

 46. 46 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 593 Неутрално

  [quote#43:"Geoimg*"]До коментар [#29] от "сидер":Арлин Антонов, като началник на полицията в Пазарджик, за една нощ сложи в ред циганската махала в града!Потърсете: > Арлин Антонов Пазарджик циганска махала

 47. 47 Профил на shefketshefket
  shefketshefket
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Аз живея в пловдивска махала. Много пъти съм виждал, глупавата полиция да бие невинни хора уж търси престъпник. Търси един, вкарва в районното десет. И на никой не е тайно, че дрогата и цигарите са на полицайте. Нямам никакво доверие и уважения към тях- имам малко страх. Но ако видя полицай, да удари човек от семейството ми без да са виновни, съм готов да налитам на личноста, не на власта.

 48. 48 Профил на Antonio
  Antonio
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Временно управлиаваштите България (и от ляво и от дясно), нямат моралното право да изискват спазване на закона от който и да е, докато самите те продължават всекидневно да го нарушават. Едното е резултат от другото! Нима са очаквали нещо друго?

  Кроасан ти купих, без хляб го изяде!
 49. 49 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1404 Любопитно

  ""Според държавното обвинение, единият от обвиняемите е подбудил неустановени до момента лица, живеещи в бл. 15 и бл. 14 с думите: „Ей, съберете се, бе! Излизайте всички! Какво чакате, няма да им се даваме на тези!“

  А тука какво правим?

  За едни приятели от БХК питам, те са много , че полицията е пребила и изпозастреляла невинните цигани, кротко играещи с децата в къщи.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 50. 50 Профил на Пламен Данаилов
  Пламен Данаилов
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Другарко Владимирова, цитирали сте правилно зам. министъра Стефан Балабанов за палките и ГУМЕНИТЕ куршуми. В заглавието и текста на статията ви обаче се говори само за куршуми т.е. бойни такива. Разликата между двата вида боеприпаси е огромна. С едните се разпръскват бунтове, а другите са с летално действие. Има също и травматично оръжие, такова с пакетчета боб, електрошоково с проводници, оръжие-мрежа за залавяне на бягащи престъпници и други такива.

 51. 51 Профил на qax10558574
  qax10558574
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Споко,скоро властта ще е в манговците
  И тези ще лапат мухите, защото техните откраднати предприятия няма да имат персонал- роби БЪЛГАРИ

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK