Миграционният натиск: причините, цената и търпението

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3621 Любопитно

  Вярно , че има обективни причини за засилване на миграцията , като демографския бум и слабата икономика в една част на света и точно обратното в друга част на света - АМА ЗАЩО трябва да ги разглеждаме двете части , като скачени съдове ????
  ЗАТВАРЯЙТЕ ДУПКАТА !!!!

  [email protected]
 2. 2 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2289 Весело

  Да обаче не политкоректно да се говори , че единствения хуманен начин да се справи света , пардон Европа с този проблем е кастрацията ...

 3. 3 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Решението е ясно - центрове на образование и растеж, позиционирани извън Европа и спонсорирани от ЕС ще осигурят спокойствие, мир и запазване на културните ценности ... да видим колко време ще трябва да се кондолидират около такъв план

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 4. 4 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun": тъпо, клето и първосигнално решение. Като затворят дипката създават предпоставки за разделение, омраза и изолация, които водят е средносрочен план до латински модел и социално напрежение. Гледали ли сте филма Елизиум?

  Мутрите от 90-те поеха открито държавата, а ние ги последвахме. Sapienti Sat
 5. 5 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Това като за Д-к е почти прилична статия - за пръв път някой да намекне, че безразборното размножаване на местните а не колониалното наследство седят в основата на проблема.

 6. 6 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#3] от "danvan":

  Ти май не вдяваш, че тъкмо африканската "средна класа" се изнася насам. Бедните и неграмотните там живеят с едната риза на гърба си и все още си лягат понякога невечеряли - тези нямат откъде да измъкнат $10 000 за да платят на трафикантите и да тръгнат по дългия път към Европата.

 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3621 Любопитно

  До коментар [#4] от "danvan":

  Не съм гледал филма Елизиум !
  Ама знам, че законите на физиката щеш, не щеш ги спазваш !

  [email protected]
 8. 8 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3638 Гневно

  " Че не беззаконието и насилието, упражнявано от някои арабски режими, а "Арабската пролет" била източникът на европейските миграционни злощастия."
  ==============
  Ами точно от страни, засегнати от "Арабската пролет" идат пришълците. Кадафи може и да беше калпав, но от Либия поне такива подаръци нямахме. Като тръгнаха да свалят Асад, само оплескаха положението.

  На арабите трябва да им бъде внушено по най-драстичния начин, че можеш да правиш толкова деца, колкото можеш да храниш. Значи китайците могат да си контролират капкомерите въпреки традициите, а арабите не могат?

  Еретик
 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3621 Любопитно

  До коментар [#4] от "danvan":

  Простичко е - като ти се пробие лодката в морето, гледаш да запушиш дупката с к'вото се намира, а не умуваш - кой вариант е за предпочитане....?!

  [email protected]
 10. 10 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 279 Любопитно

  "От една страна, следва да прояви човечност към бедстващите, към прогонените, към жертвите от пламъците на войната и верските антагонизми. Ако не го направи, Европа ще изневери на собствените си ценности, ще прояви непоправимо лицемерие и егоизъм, който не може да бъде оправдан"

  И какво пречи това да се организира чрез бежански лагери със умиротворители там където има конфликти на место, вместо да приема безконтролно хора, които никога няма да се интегрират в Европа и ще стоварят безброй проблеми върху нея самата.

 11. 11 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Така или иначе ще се стигне до кървав сблъсък в В Еропа , това е неизбжен процес , а и вече необратим , колкото повече се отлага повече кръв ще се пролее , колкото повече се отлага шанса бялото Автохтонно население да оцелее намалява . В момента обаче никой не е готов да го направи, а и ще го унищожат в зародиш , защото заради облъчването от левите медии хората си мислят, че кървав сблъсък може да се избегне.

 12. 12 Профил на IE B
  IE B
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#5] от "lustmord":

  Разбира се, че колониалното наследство има огромен ефект върху всички пост-колониални държави. По същия начин, както комунизмът има ефект върху България. Връзкарството и корупцията, мудната администрация - все неща, които ще ни отнемат десетилетия да оправим. Африканците са в подобен кюп, само че почват от много по-назад.

  Казвайки всичко това, съм абсолютно против да се пускат мигранти в европа по такъв безрасъден и безразборен начин. Според мен решението е свързано с повече външна помощ, но и това не е гаранция, като се има предвид колко трудно е да се оперира в тази част на света.

 13. 13 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Безконтролната миграция значи смърт и геноцид над местното население .Историята го е показала неколкократно .Като почнем от Бойна брадва ,хуните ,заселването белите хора в Америка,Ливан,страните по крайбрежието на Африка заляти от араби.ВИНАГИ има сблъсък с местната култура докато едната не вземе превес над другата .

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 14. 14 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 279 Любопитно

  До коментар [#12] от "IE B":

  До коментар [#5] от "lustmord":Разбира се, че колониалното наследство има огромен ефект върху всички пост-колониални държави. По същия начин, както комунизмът има ефект върху България. Връзкарството и корупцията, мудната администрация - все неща, които ще ни отнемат десетилетия да оправим.
  —цитат от коментар 12 на IE B


  Какво казваш точно, че връзкарството, корупцията и мудната администрация са им завещани на африканците от британските или френските колонизатори ли? Нали знаеш, че има една страна в Африка дето не е била колонизирана - Етиопия - последно като бях поглеждал беше на 12 място отзад напред по БВП на глава и по корупционен индекс беше далеч назад зад Намибия, Снегал, Руанда или Ботцвана.

 15. 15 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#12] от "IE B":

  Разбира се, че колониалното наследство има огромен ефект върху всички пост-колониални държави. По същия начин, както комунизмът има ефект върху България. Връзкарството и корупцията, мудната администрация - все неща, които ще ни отнемат десетилетия да оправим. Африканците са в подобен кюп, само че почват от много по-назад.  Това са глупости Сингапур , Хонг Конг , Канада , Австралия , юАР , САЩ, Индонезия са бивши колонии. Целят Арабски свят е бивши колонии , но ще кажеш, че те са имали петрол и затова са се оправили, което не е вярно, защото и Венецуела имат много петрол.

 16. 16 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Непреодолимите различия пораждат конфликтите в цялата история на човечеството. Следователно онези , които изповядват подчовешка култура трябва да бъда изгонени незабавно. До един!

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 17. 17 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#14] от "lustmord":

  Другата страна за която може да се каже в голяма степен на достоверност , че не е колонизирана никога е Либерия , тя по скоро е колонизирана от черни , е за нея оправднието е , че негрите са се научили на корупция и мудност на администрацията от престоя си в Америка. Когато говорим за вина на колониализма , то е в избитите и жертвите пряко нанесени , но не и , че са разбили нещо като бществен строй , защото преди колниализма е имало само и единствено племена с тояги и човекоядци по тези земи , като във комедията Боговте сигурно са полудели , е това го е разбил в не малка степен колониализма.

 18. 18 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 705 Любопитно

  До коментар [#3] от "danvan":

  ''ЕС следва чрез политиката си за развитие да създава условия за повече работни места в държавите, които са главните донори на миграционната вълна''.

  Нали искаха свобода и да няма бели там?
  Що пак към нас гледат да краднат!?

 19. 19 Профил на IE B
  IE B
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#15] от "Иван К.":

  Има голяма разлика между различните колонии. Африканските колонии предимно са били експлоатирани за ресурси и местното население е било използвано като евтина работна ръка, която да набавя материали за индустриалната революция в Европа. Местните (особено в суб сахарска африка) така или иначе не са били особено развити и колониалните сили са били доволни да държат това статукво, държейки образованието до минимум и управлявайки чрез местни тартори. Границите на тези държави са нарисувани на картата без никакво съображение за различните племена, които живеят там. Всичко това, след колонизацията, създава предпоставки за 1. лошо и корумпирано управление (тип тартори, които са свикнали да се облагодетелстват за сметка на населението си), 2. нискообразовано население, което не знае как да подхване нещата, оставени от колонизаторите, но знае как да се размножава 3. вътрешни конфликти, водещи до кръвопролития. Допълнително, от студента война Запада и СССР подкрепят какви ли не диктатури и граждански войни. Не казвам, че тези страни не носят отговорност за себе си, но имат сериозен хендикап по пътя на развитието си.

  За изброените примери: Сингапур и Хонг Конг са две търговски пристанища на ключови точки в света, обиколени от много по-развити култури когато са били колонизирани. Много от парите, които те са правели, са оставали там, при търговците, и местното население е успяло да се възползва от това по много добър начин.

  В САЩ Канада и Австралия колонизаторите са се заселили в много големи количества и изобщо не са се съобразявали с местните. Населенията на тези държави са самите колонизатори, а не колонизираните. В ЮАР, белите са се наслаждавали на колония тип САЩ, докато черните са били в суб-сахарски вид. 20. 20 Профил на Боже
  Боже
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Отлична статия!
  Проблемът е ясен и натиска за решаването му е голям /вижте изборите в Италия/.
  И първите няколко стъпки са направени, но има доста път да се извърви.

  Боже, Боже ...
 21. 21 Профил на IE B
  IE B
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#12] от "IE B":
  —цитат от коментар 14 на lustmord


  Примерите с връзкарството етц са от България, но подозирам, че в Африка са изразени в много по-голям мащаб, заради цялостно по-ниското образование на населението, по-слабите институции и една камара други неща.

  Що се отнася до Етиопия, това, че там са си преебали нещата самите те (С помощта на Хайле Селасие, който никак не го е бивало като управник), не значи, че на други места колонизаторите не са помогнали значително за подобни ефекти. А Намибия, Сенегал, Руанда и Ботсвана нека се развиват.

  Все пак, сигурен съм, че си чувал, за геноцида в Руанда, до голяма степен дължащ се на разделението на етнически групи от белгийските колонизатори и конкуренцията между франция и великобритания за влияние в региона.

 22. 22 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#21] от "IE B":

  Примерите с връзкарството етц са от България, но подозирам, че в Африка са изразени в много по-голям мащаб, заради цялостно по-ниското образование на населението, по-слабите институции и една камара други неща.
  —цитат от коментар 21 на IE B


  И кой ги е спирал да си направят училища или да приложат опита на други страни в държавното устройство. Васил Априлов или Найден Геров да не би да са се оплаквали, че султана не е построил едно училище в България? Или Стамболов или Каравлов да са казали - "Не - не става - обречени сме да имаме слаби институции"


  ...не значи, че на други места колонизаторите не са помогнали значително за подобни ефекти.
  —цитат от коментар 21 на IE B


  Нещо не разбирам - защо ако твърдиш, че британската и френската административна система поощтряват корупцията, връзкарството и се славят със своята нееффективност същите тези системи в Европа са донесли просперитет на съответните държави?


  Все пак, сигурен съм, че си чувал, за геноцида в Руанда, до голяма степен дължащ се на разделението на етнически групи от белгийските колонизатори и конкуренцията между франция и великобритания за влияние в региона.
  —цитат от коментар 21 на IE B


  До голяма степен Белгийците били виновни за геноцида в Руанда?!? Белгийците са се изнесли оттам 35 години по-рано и местните вместо да вземат да си налегнат парцалите и да си устроят държавката се впускат в геноцид за всеобщо удолетворение на Франция и Великобритания, които извличат несметни ползи и печалба от човешката трагедия??? Ти е добре да ходиш да се прегледаш някъде от ляво-либерално разстройство на мисълта.

 23. 23 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 749 Неутрално

  поредната политкоректна лакърдия в унисон с Форум за европейско бъдеще. Скоро няма да има европско бъдеще, защото никой не се наеме да тресне вратата и да спре потока нашественици. берлинската ханъма каза елате, ще се справим, а сега иска да ги теслими на останалите европейци. това за ценностите е дрън-дрън, защото мюсюлманинът с ханджара му дреме за женевската конвенция. а маймуняците стават все повече и повече, но копринаров не го види.

 24. 24 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 749 Неутрално

  впрочем такъв форум не можах да намеря. исках да видя, къде се е приютил г-н копринаров.

 25. 25 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  До коментар [#6] от "lustmord":

  Винаги е било така - поне според учебника по Всемирна история на Йигир, 1896 г . още през 1 хил преди Христа мигрират не най-бедните и не най-богатите, а тези по средата, които се надяват да подобрят положението си на новото място.

 26. 26 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  До коментар [#8] от "Костадин Иванов":

  Че какви са им традициите на китайците?
  Брачната раждаемост в Китай в продължение на векове е била около две трети от тази в Европа защото китайците са използвали масово продължителното кърмене /до 3 и повече години/, абортите и детеубийствата, което европейците не са правили. Затова и периодът на усилен демографски растеж там продължава относително кратко - както в КНР, така и останалите китайски общности.

 27. 27 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  До коментар [#10] от "lustmord":

  Ами пречи това, че на управляващата класа в Европа са нужни работници и потребители, 1/защото управляваните не щат да се размножават достатъчно и избягват някои видове труд! 2/за да могат да управляват и в бъдеще по принципа "Разделяй и владей"!

 28. 28 Профил на crimsonbg
  crimsonbg
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Нито думичка не се споменава за социалната държава, като главна причина за миграцията. Аз съм съгласен да идват, но:
  1. Първо да научат езика и законите
  2. Да се хванат на работа веднага след първото
  3. Който не ще да работи и да спазва законите - вън -хич не щем халифати тука
  4. Извън помощите за постигането на първа точка, никакви други помощи!

  Който е съгласен - да остава. Който е дошълк за да яде от моите данъци и от богатството на държавата ми - чао..

 29. 29 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#27] от "patsis":

  Този мит с работната ръка се чудя как има още кой да го повтаря? От 1 милион дето се натресоха в Германия през 2015 работещите след 1 година бяха....63-ма. Всичките африканци дето пристигат в Италия се шляят по улиците на големите градове и я продават наркотици я разни китайски джунджурийки я гепят по нещо - не знаят език, нямат квалификация а в Европа вече си имаме машини за почти всичкия ръчен труд.

 30. 30 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Върти-суче статията, барем замаже единствената причина за " миграционния натиск". Организиран и провеждан от евролевичарските хуманисти заедно с американските им колеги.... а това, че бедният иска битието на богатия, е било от както свят светува.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 31. 31 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#24] от "асен георгиев":

  https://europeanfutureforum.eu/what-we-do/

  Форумът си поставя за цел да обедини всички други НПО-та около Брюкселския балон, за да работят заедно, "тъй като повечето организации мислят само за разширяване на собственото си влияние и се конкурират с другите, въпреки че има много малко финансиране за този тип усилия".

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7295 Неутрално

  "разминаване между демографския бум и слабата икономика в тази част на света."
  Значи, това е помощта, която трябва да получат тези държави. Да се подпомогнат икономиките им и да им се ограничи размножаването.

 33. 33 Профил на IE B
  IE B
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#22] от "lustmord":

  Какви ляво либерални те гонят бе, вземи малко история да прочетеш вместо да гониш либерални вятърни мелници.

  В България при освобождението сме били в Европа, с немски княз и след това цар и покровителство от руснаците, имали сме население със бъларско самосъзнание и история. Имали сме градове с изградена инфраструктура и занаяти. Не сме били една камара племена, които не могат да се гледат и нямат никакъв международен статут. Относно Васил Априлов и Найден Геров, те са работили в 19 век, в африканските държави всичко се случва един век по-късно.

  Британската и Френската система са работели за Великобритания и Франция. Хората са си гледали в джоба, взимали са си ресурсите и са си гледали демокрацията вкъщи, без да им пука особено за останалата част на империята. А самите колонии са били истински управлявани чрез местни посредници като племенни вождове и.т.н, които са държали населението да бачка, в замяна на гаранция на висок статут и охолство.

  Белгийците са формализирали расовото и класово разделение в Руанда, налагайки малцинството Тутси като по-висока класа от Хутите. По този начин допринасят значително за обтягането на отношенията между двете раси. А за Франция и великобритания, Англичаните дърпат Руанда към англосферата, а Французите, не искайки да губят позиции, подкрепят правителството на Хутите срещу тутсите в Руанданската Гражданска война, давайки им оръжия и военни обучения. Същите тези след това биват използвани в Руанданския геноцид.

  Както казах и по-рано, разбира се, че тези държави трябва да си поемат отговорността и да се стремят напред, но е несериозно да се казва, че колонизацията не им е оставила сериозни проблеми, ефектите от които са нагледни и до днес.

 34. 34 Профил на Петко Симеонов
  Петко Симеонов
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Хубава статия. Нужна е постоянна дискусия по проблема и търсена на пътища за решаването му.

 35. 35 Профил на Antikelesh
  Antikelesh
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#5] от "lustmord":

  И колониалното наследство, защото покрай всичко друго, не коментирам добро или лошо, е занесло там медицина, ваксинации, водопровод, канализация, хигиена и други подобни подробнсоти, които намаляват детската смъртност, преборват се с болести, епидемии и инфекции, помагат на повече хора да достигнат фертилна върраст и да останат по-дълго в нея.

 36. 36 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 1289 Весело

  До коментар [#29] от "lustmord":

  А от новородените в Германия през 2015 година колко бяха работещите през 2016 година? Дали имаше и 63-ма?

 37. 37 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#3] от "danvan":

  Никакъв шанс - от колко време Западът даваше зор да интегрираме индобългарите. Резултат 0,00. Сега цели квартали се изнасят в Германия, онези умници там са вдигнали ръце, ситуацията е безнадеждна. Няма как да се интегрират хора, които не желаят да се включат в чуждото общество. Бъдещето е ясно - също като на Римската империя. Пробиване на лимесите /границите/, нахлуване на чуждо население и създаване на нови държави върху развалините на старите провинции. Във Франция вероятно ще има арабска джамахирия, в Германия ще е някакъв султанат, и т.н. И разбира се - големи проблеми за местните, които нямат тренинг да ходят по пет пъти на ден в джамия, или пък да се забраждат. САЩ пък ще станат Северна Латинска Америка. Западът в днешния му вид може би ще са запази само в Канада и тук-там из Източна Европа (Полша, Унгария, Чехия, Украйна). Честито на интернационалните комапнии, които ще си подсигурят евтина работна ръка.

  master
 38. 38 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  "Ще става все по-трудно да бъдат разграничавани икономическите емигранти от бежанците."
  Хич не е трудно даже. Щом не бягат от война, значи са икономически имигранти.

 39. 39 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  Отлична стания.
  Но не качеството на статията е важно.
  Важното е, че за първи път се публикува такава статия.
  Важното е въпросът да се дискутира непрестанно.

  подпис
 40. 40 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Статията е добра, но едностранна. Да има висока раждаемост в Афро-Азия, да няма демокрация и промишленост. Но забулени остават снслизите на ООН, че застаряваща Европа има нужда от 10 милиона поне свежа работна ръка, а председателят на Бундесбанк поиска 1.8 милиона за Германия. В Германия съм в момента. Отчаяно липсват мед. сестри, гледачи на стари хора и подобен персонал. Строителните работници са всякакви други, но не и германци, За липсата на програмисти, ИТ специалисти няма да говоря. Не че ги има точно в Африка, но тук местните кадри не учат. Май няма и футболисти, както се видя вчера :)

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 41. 41 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Статията е добра, но едностранна. Да има висока раждаемост в Афро-Азия, да няма демокрация и промишленост. Но забулени остават снслизите на ООН, че застаряваща Европа има нужда от 10 милиона поне свежа работна ръка, а председателят на Бундесбанк поиска 1.8 милиона за Германия. В Германия съм в момента. Отчаяно липсват мед. сестри, гледачи на стари хора и подобен персонал. Строителните работници са всякакви други, но не и германци, За липсата на програмисти, ИТ специалисти няма да говоря. Не че ги има точно в Африка, но тук местните кадри не учат. Май няма и футболисти, както се видя вчера :)
  —цитат от коментар 40 на vxa15365434


  И какъв им е проблема да си направят специален подбор на кадри в цял свят?И в Америка има достатъчно,и в Азия,а и в европейските държави извън ЕС..Все ще намерят 2 милиона квалифицирани работници.

 42. 42 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Абе аз да питам все пак. Като как си представяте Европа след 10 години? Да речем границите са затворени. Естествен прираст - отрицателен. Кой ще бачка за социалните ни придобивки? В една Германия армията е недофинансирана. Мислите, че е случайно? Ами не, не е. Мангизите отиват за пенсии, защото няма кой да ги изкарва. Та всъщност естествения процес е друг. Ние нямаме деца, те имат. Техните деца идват насам. Въпрос на далновидност е да им кажем пичове ще бачкате като черни дяволи, ще учите езика и ще спазвате закона, но барем децата Ви ще имат медицински осигуровки, пенсиии и т.н. Равенство няма да имате, защото тук сме расисти и не Ви приемаме. Вероятно е да проработи. Все пак е честния подход. Ако не проработи, то жална ни майка.

 43. 43 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#41] от "musashii":

  И какъв им е проблема да си направят специален подбор на кадри в цял свят?И в Америка има достатъчно,и в Азия,а и в европейските държави извън ЕС..Все ще намерят 2 милиона квалифицирани работници.
  —цитат от коментар 41 на musashii


  Че те го правят, колега. Аз какво диря в Германия? Работя за 65, 000 на длъжност на която германски инженер взима 90,000. И щастието е взаимно. Доцентската ми в СУ беше 980 лева месечно. Африканска заплата.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 44. 44 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#42] от "znayko84":

  Мисля, че вие улучихте десятката! Точно това е отговорът. Освен това някои по завехнали и неатрактивни германци си намират брачни и сексуални партньори от противоположния пол. И са щастливи. Виждам ги понякога.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 45. 45 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 807 Неутрално

  И понеже се заговори за пенсии ( а в Германия те са по-височки от българските) има специална комисия на Бундестага да се намери решение какво да се прави след 2025. Тогава балансът ще стане отрицателен. И по-разсеяните са пропуснали второто искане на Председателя на БундесБанк - към 2030 пенсионната възраст да е 70 години, за да излезе баланса. Той има и трето предупреждение за едно балонче - имотното и Канцлерството има готов авариен план в случай на опасност да хване за гърлото ипотечните кредити и да ги направи невъзможни.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 46. 46 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#41] от "musashii":

  Не могат, никой квалифициран не ще да ходи в Германия немците имаха програма зелена карта , която се провали , защото искаха с трици маймуни да ловят , просто дават малко пари , в смисъл по малко от другите развити страни и са неконкуретни , специалистите избират да се заселят в съседни страни като Швейцария , Дания , Холандия или САщ Австралия .

 47. 47 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#46] от "Иван К.":

  И това е вярно! В Германия няма браншова заплата. Всеки колкото си договори. А в САЩ има браншова заплата. Например за програмист е 65,000$ И Министерството на Труда на САЩ не позволява това. Счита се за дъмпинг на работна сила. Вярно, прикрива се. Но когато се кандидатства за продължението на работната виза или за Зелена Карта - недай си Боже да си под браншовата заплата. Един познат беше под браншовата заплата и си нае адвокат, който измисли, че той не е програмист, а инструктор, та затова взима 55,000 вместо 65,000. Та го допуснаха да кандидатства за Зелена Карта. Смени си веднага след това работодателя.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 48. 48 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Има и езикова бариера в Европа. Ако не говориш немски в Германия - подрязваш храстите. Ако не говориш холандски - няма работа в Холандия, дори да си с добър английски и висококвалифициран ИТ инженер. За Франкофонските страни не ми се говори. Всеки местен паралитик има предимство пред теб. А САЩ е с население 320 милиона и навсякъде се говори английски ... така че какво ще изберете.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 49. 49 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Абе аз да питам все пак. Като как си представяте Европа след 10 години? Да речем границите са затворени. Естествен прираст - отрицателен. Кой ще бачка за социалните ни придобивки? В една Германия армията е недофинансирана. Мислите, че е случайно? Ами не, не е. Мангизите отиват за пенсии, защото няма кой да ги изкарва. Та всъщност естествения процес е друг. Ние нямаме деца, те имат. Техните деца идват насам. Въпрос на далновидност е да им кажем пичове ще бачкате като черни дяволи, ще учите езика и ще спазвате закона, но барем децата Ви ще имат медицински осигуровки, пенсиии и т.н. Равенство няма да имате, защото тук сме расисти и не Ви приемаме. Вероятно е да проработи. Все пак е честния подход. Ако не проработи, то жална ни майка.
  —цитат от коментар 42 на znayko84


  Има една държава с по-трагични демографски показатели от ЕС.И това е Япония.Пък не са се втурнали да внасят чужденци.Пък като искат конкурентна работна ръка да бъдат така добри работодателите да плащат конкурентни заплати.

 50. 50 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#41] от "musashii":
  —цитат от коментар 43 на vxa15365434


  Въпросът е защо в Германия се приютиха хора без изградени трудови навици и без образование?Защо не приеха украинци,където също има война?Ето в Полша работят милион украинци.При избор между Германия и Полша биха избрали Германия заради по-високите заплати.

 51. 51 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Има и езикова бариера в Европа. Ако не говориш немски в Германия - подрязваш храстите. Ако не говориш холандски - няма работа в Холандия, дори да си с добър английски и висококвалифициран ИТ инженер. За Франкофонските страни не ми се говори. Всеки местен паралитик има предимство пред теб. А САЩ е с население 320 милиона и навсякъде се говори английски ... така че какво ще изберете.
  —цитат от коментар 48 на vxa15365434


  Само че не всеки може да отиде в САЩ.Светът е с население 7,6 милиарда души.Има достатъчно хора с образование и квалификация,стига да знаят какво търсят.

 52. 52 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 633 Неутрално

  След като негрите и аеабите мразят белите (главно белите мъже), то тук трябва да им се отговори със същото!Какво ще стане ако престъпници като Макрон (оженил се за връстница на майка си и без деца) и яловата Крава Меркел наложат политиката си? Европа ще стане като африка - пълно с чернилки, терор и убийства на нормалните хора! Е тогава негрите и арабите ще тръгнат към Русия и Китай, но там никой няма да го допусне!

 53. 53 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  След като негрите и аеабите мразят белите (главно белите мъже), то тук трябва да им се отговори със същото!Какво ще стане ако престъпници като Макрон (оженил се за връстница на майка си и без деца) и яловата Крава Меркел наложат политиката си? Европа ще стане като африка - пълно с чернилки, терор и убийства на нормалните хора! Е тогава негрите и арабите ще тръгнат към Русия и Китай, но там никой няма да го допусне!
  —цитат от коментар 52 на himler


  Напротив-в Русия всяка година имигрират по 1 милион мюсюлмани от бившите съветски републики в Централна Азия- узбеки,таджики,киргизи,казахи,туркмени.

 54. 54 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#31] от "baba_zozolana":

  не знаех, чме става дума за европска организация – мислех, че е тукашна. значи копринаров добре се е приютил.

 55. 55 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#42] от "znayko84":

  Страхувам се, че това за пенсиите са неграмотни празни приказки на невежи и неосведомени политици. Прочети какво казват икономистите по повода.

  За да излиза сметката, която предлагаш, трябва скакалците да изкарват:
  1. собствената си заплата,
  2.собствените и за семейството си социални разходи,
  3.социалните разходи за издръжка на част от пенсионерите.

  Само дето... не се получава.

  От слабообразованите (като бройка) работят твърде малко, а тези, които все пак работят, го правят на толкова ниско-платени длъжности, че вноските им в бюджета не могат да покрият техните собствени социални разходи. Та се оказва, че останалите трябва да покрият не само разходите за ставащите все повече собствени пенсионери, но и разходите за пришълците и техните семейства. Отгоре на всичко се оказва, че разходите за медицинско обслужване и образование на пришълците са по-високи от тези за местното население. Освен това се оказва, че има и допълнителни вторични социални разходи за пришълците.

  До известна степен надеждата е във второто поколение мигранти. Но ето ти отново проблем - при някои групи мигранти (от Близкия Изток и Сев.Африка) второто поколение не достига до достатъчно високо ниво на образование и подхранва младежката безработица. А в добавка местните са отявлени ксенофоби и допълнително създават трудности потомците на мигранти да си намерят работа.

  Страхувам се, че ако Европа иска именно по такъв начин да си реши демографския проблем, се налага да ползва КОНТРОЛИРАНА миграция и да всема не кой да е, а тези хора, които ще й свършат работа.

 56. 56 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#55] от "areta":

  Вижте, не стават анализи с академични разсъждения. В момента стоя пред телевизора в Германия и какво казват - безработицата в Германия е на историческо ниско ниво от обединението на Германия. Нуждата от работна ръка е крещяща. Това е най-мощната икономика в Европа. освен това косвените данъци като ДДС и акцизите за горивата пълнят хазната и увеличават вътрешното потребление. Проклятието на Германия е, че стопанството й е експортно ориентирано. А ето, Меркел заговори за построяване на 1.5 милиона социални жилища с намалени изискавания към строителството. Това е съществоно за увеличаване на вътрешното потребление. Освен това раждаемостта - младите е по-вероятно да имат потомство. Иначе жалко, че се стигна до такова решение на демографския срив.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 57. 57 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#50] от "musashii":

  Вижте, фаталната Ви грешка е породена от ограничения Ви хорозонт. Вие неволно си мислите, че имигрантите 100% са подобни на хората анатемосани с квалификацията "мангали" в България. Аз съм категорично против против подценяването на хорато според етноса им. Покривът на блока ни в София се поддържа от един прекрасен майстор от ромски произход и неговата бригада. Работят безукорно опасна и не проста работа. Българските цигани са жертвата на обедняване на България и жестоката криза. И е крайно несправедливо да се квалифицират с недостойни и главно неверни определения. Много от имигрантите в Германия са работливи и съвестни хора. Кой Ви е казал, че стоят без работа? Карат автобуси, продават в магазини, има ги навсякъде и работят съвестно. Товарят и разтоварват камиони и ТИР-ове. Работят. Не подценявайте хората! Това че в момента са бедни и бягат от страните си не означава, че нямат добродетели и нямат перспективи за развитие. Много мога да Ви пиша, но не искам да прекалявам. Но ще ви кажа, че в блока в Бавария под мен живеят, срещу мен живеят и над мен живеят ... какво мислите? Български семейства. Само за тези над мен съм сигурен че са от цигински етнос. Отсреща и отдолу не съм ги виждал. Та светът не е този, който го описвате, а доста по-различен ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 58. 58 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#57] от "vxa15365434":

  Брилянтен анализ в статията. За съжаление ти нищо не си разбрал. Какви цигани те гонят в тая тема, не знам. Ясно е само, че кутията на Пандора се отвори от призива на Меркел. Без да си е направила труда да "види" и анализира ситуацията в страните от Африка и Близкия Изток. И след като аз мога да го разбера, то за наш ужас трябва да приемем, че по темата за миграцията в ЕС сме на автопилот.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 59. 59 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#58] от "Реми":

  Виж какво ще ти кажа. Меркел анализира положението в Германия, а не в Африка. И разполага с аналитичните мощности на Бундесбанк. И освен това ти не си осведомен, ама хич, а драскаш по форумите, Меркел никога не е канила хора от Африка. Запомни, прегледай и се увери - поканата на Меркел се отнася само и единственно за бежанци от Сирия и Ирак. И за никой друг! Ама за никои други бежанци. Всички от Африка са нелегални и непоканени в Германия. Така че не си измисляй факти, инспирирани от прекрасния анализ в статията. Но между Африка и Меркел пряка връзка няма.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 60. 60 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#56] от "vxa15365434":

  Разбира се, че не става с академични разсъждения, но би трябвало те да са в основатана вземането на решения. Проблемът е, че всички икономически изследвания досега показват, че много зависи каква е групата мигранти: едни групи допринасят много за обществото и икономиката, други - средна работа, трети - никак.

  И не се заблуждавайте, недостигът на работна ръка не се отнася за неквалифицирана с нисък работен морал. Дори и в България е проблем да намериш подходящи хора, защото ти трябват добре образовани, с чувство за отговорност и с умение да разрешават самостоятелно проблеми... А баш такива няма... Намират се предимно с мизерни способности, зле образовани, но за това пък с огромни претенции.

  Та ако идеята на Германия е да си набави работна ръка, това е грешният начин.

 61. 61 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#56] от "vxa15365434":

  "Иначе жалко, че се стигна до такова решение на демографския срив."

  И още нещо. Демографският срив няма да се реши. Ще се поотложи във времето, но няма да се реши. Е, това го показват академичните изследвания, ама кой ли пък ги гледа...

 62. 62 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Анализирайте историята на САЩ - от корабите с роби от Африка, през Ку-Клукс-Клан до Барак Обама- президент на САЩ и Серена Уилямс.

  А най-добрият тенисист на Германия се казва ... Миша Зверев

  Шега е, както и това, че след няколко поколения канцлерът на Германия ще се казва Мохамед Илкхан.

  Но по-добре е да се замислим кой ще е президентът на България в 2060 година,
  нали така ...
  До коментар [#61] от "areta":

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 63. 63 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Начинът е прост и вече изпробван поне в Африка - колониализъм. Опитът ясно показа, че дори добре уредена държава след като се махнат белите и черното мнозинство вземе властта в ръцете си мигновено тръгва към упадък и анархия. Просто не са стигнали още този цивилизационен етап в развитието, това ниво на организация която е по-голяма от племето. Демокрацията при тях означава хаос и властта се взема от най-безскрупулният.

  Цивилизационен капитализъм едно 400-500г с ясната цел образование и изграждане на структурите на съвременно общество, след което колонизатора се оттегля. И да, регулиране на раждаемостта, няма начин слаборазвито общество да отглежда по 6-8 деца в приемливи условия. Всичко това обаче ще изправи на нокти политкоректните.

  Ами ето го вторият вариант - диктатура. Както каза една наша публична личност като не помага сиренето значи трябва да влезе в действие тоягата. Също изпробвано и работещо.

  Да ама толерастите отново са против него. Те искат третият вариант - Третият свят да дойде в Европа и да разсипе и нея. Само тогава ултралевичарската им душица ще се успокои защото ще е изпълнена главната задача, унищожаване на омразният капитализъм.

  И една забележка към автора, използването на термина "трудоспособна възраст" в изречението "Към 2040 г. Африка ще има най-голямото население в света в трудоспособна възраст. " е неправилно. Най-малкото защото ако те бяха наистина способни за труд /образование, трудови навици, квалификация, дисциплина/ световният капитал отдавна щеше да е използвал този потенциал вместо да плаща луди заплати по останалият свят. Става дума за биологична възраст, не за трудоспособна.

  Африка има сериозни цивилизационни проблеми и това е основното. Те не са изградили общества които да организират наличните природни и човешки ресурси така, че да генерират благоденствие. "Върху злато седи гладен ходи" казва народът ни, това е тяхната ситуация. Докато това не се оправи те ще продължат да мизерстват и бягат към останалият свят където това е постигнато.

  В останалото анализа на авторът е добър, всичко е така както го казва. И добре е че се поставят така ясно нещата на обективна основа а не любимата на толерастите демагогия.

  Но в мерките автора куца. Неговият призив "Дайте да се напънем да ги направим богати като нас за да не идват" е невъзможен поради една проста причина, нямаме властта да реформираме обществото им. Ще се получи безполезно изсипване на пари в една черна дупка /което впрочем предлага Сорос/ и никакъв полезен ефект, ще ги присвоят местните олигарси. Е, нещо ще падне и за безбройните НПО-та и цялата плеяда корумпирани чиновници и приближени до тях капиталисти. Което е целта на занятието, също добре познато. Казано с други думи познатото "Десетилетие на ромското включване".

  Така че казано с откровени думи си имаме ясно нашествие. Варварите срещу Рим. А при нашествие се затварят границите и пращат легионите да ги бранят. Не да се отварят портите и разпъват пищни трапези за нашественика. Ама не било хуманно. Ами моля отивайте в Африка и ги оправяйте като знаете как. А ние ще наблюдаваме отстрани и ръкопляскаме. Не да ги каните на гости ама за наша сметка.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 64. 64 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Поправка.

  ...Цивилизационен КОЛОНИАЛИЗЪМ едно 400-500г с ясната цел образование и изграждане на структурите на съвременно общество, след което колонизатора се оттегля. "
  —цитат от коментар 63 на Fred: Бойко Борисов-Ледоразбивача пред БСП


  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 65. 65 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#57] от "vxa15365434":

  https://www.dw.com/bg/и-дуисбург-пропищя-от-български-роми/a-15267725
  Това е написано във флагманът на толерастката политика-"Дойче веле".Пък вие ако искате си вярвайте и в дядо Коледа.

 66. 66 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#57] от "vxa15365434":https://www.dw.com/bg/и-дуисбург-пропищя-от-български-роми/a-15267725 Това е написано във флагманът на толерастката политика-"Дойче веле".Пък вие ако искате си вярвайте и в дядо Коледа.
  —цитат от коментар 65 на musashii  До коментар [#65] от "musashii":

  Да! Това е истина. По телевизията в Германия показаха български цигани в Мюнхен. Спят под мостовете през лятото и в една изоставена казарма през зимата и работят в строителството за 10 евро на час. И сега да се разберем кой е виновен за това! Циганите ли, циганките ли или положението им в България? Но казвам и повтарям; има цигани и цигани. Има такива, който работят усърдно по строежите и са добри майстори. Има такива, който крадат. Не може да се обобщава. Например, че всички българи са крадливи цигани, че всички германци са военнопрестъпници или поне дедите им, че всички американци са дебели и тъпи, че всички негри са гадове. Знаете ли, например мен в САЩ като научиха че съм българин, ме класифицираха като "агент на КГБ". На това ги бяха научили филмите ... И все пак да Ви напомня - това е форум за интелигентни хора, а вие ме разочаровате ....

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 67. 67 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#66] от "vxa15365434":

  Остава и да кажеш какъв процент от циганите работят с регистрирани трудови договори и плащат данъци и осигуровки.Първо циганките много рядко работят,а от мъжете малко са тези,които не работят в сивият сектор.

 68. 68 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#67] от "musashii":

  Колкото и в България. Нали знаеш, че една трета от икономиката в България е в сивия сектор?

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 69. 69 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Чудесен анализ. Дано световните политици мислят за това. Проблемът не е само за Европа.

 70. 70 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Миграционният натиск вече изчезва, те тепърва седнали да го анализират...

 71. 71 Профил на Flogger
  Flogger
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Днес населението на континента възлиза на 1.2 млрд., а според демографските прогнози на ООН в средата на ХХI век то ще се удвои.

  А ми дайте да ги докараме всички в Европа и да ги храним, защото са мързеливи и необразовани. Имат всички богатства на Земята, климат, минерали, да започнат да работят!

 72. 72 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Добър и правдив анализ, поздравления за което. Но трябва да се акцентира и синхронизират законодателствата за миграционните процеси (както не веднъж вече се е повдигал този въпрос), както и да се инвестира в подряването на условията за живот в тези страни и в тяхната икономика (главно от Северна и Централна Африка към Европа).

 73. 73 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 452 Неутрално

  " Че не беззаконието и насилието, упражнявано от някои арабски режими, а "Арабската пролет" била източникът на европейските миграционни злощастия."==============Ами точно от страни, засегнати от "Арабската пролет" идат пришълците. Кадафи може и да беше калпав, но от Либия поне такива подаръци нямахме. Като тръгнаха да свалят Асад, само оплескаха положението. На арабите трябва да им бъде внушено по най-драстичния начин, че можеш да правиш толкова деца, колкото можеш да храниш. Значи китайците могат да си контролират капкомерите въпреки традициите, а арабите не могат?
  —цитат от коментар 8 на Костадин Иванов


  китайците имат мнооооого голям проблем със застаряването на населението. повишаването на образованието, особено на жените, в рамките на 2-3 поколения ще регулира ръста

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK