Властта и масовата "евтаназия"

Властта и масовата "евтаназия"

© Георги КожухаровПреглеждах медиите за скандала с изтребването на кози и овце в Странджа. Няколко изречения изскочиха от потока и светнаха като неонови надписи:


Около 400 животни в село Шарково не са умъртвени заради живите вериги.


И още:
БАБХ (Българската агенция по безопасност на храните)... реагира ужасяващо неадекватно, пренебрежително, неморално, неуважително. Спомням си случай с лъвчета, случай с птици, втори случай с птици, сигурно има още. Когато някой политик се вземе прекалено на сериозно и забрави, че е слуга на хората, време е да си ходи.


Няколко са видимите теми както в този скандал, така и в цитираните изречения. Да ги огледаме една по една:


- Гражданите на Републиката вече активно търсят поводи да се сблъскат челно с подразделения на държавната власт. Не издържат. Помня и аз, преди има-няма две седмици, как на път да свиря за Джулая на "Корал" истински се надявах да заваря на място полиция и жандармерия, та най- сетне да си изясним отношенията директно. Очевидно подобна ярост бушува в огромно количество хора – до степен да си зарежат нещата и да се вдигнат, от цялата страна, за да застанат с жива верига срещу агентите на БАБХ.


- Във втория горецитиран абзац ясно виждаме основанията на тази гражданска ярост:
властта действа "пренебрежително, неморално, неуважително".


Пренебрежително и неуважително към мен може да се отнася единствено господарят ми. Но тъй като аз господар нямам – нито един гражданин няма, докато има статута на гражданин – то всички са равни на мен. А държавните институции са дори по-долу от мен – те са моите инструменти, "слуги на хората", както се пазва по-горе. И точно те ще се отнасят към мен като към крепостен?


Цялото поведение на властта по време на "Бойко-3" е поведението на господар към крепостен - пренебрежително и неуважително. "Не ми се мотайте в краката" съобщава вицепремиер на граждани, искащи своите права. Или: "Откъде накъде ще ви казвам за какво ще си говоря с Путин", изригва премиерът в интервю пред българите преди срещата си с руския президент. Почти всеки ден чуваме от някой властимащ пренебрежителни реплики от типа: "Не е ваша работа да знаете това."


От историята знаем, че всяка власт се опитва да се превърне в олигархия, т.е. в група, управляваща в свой интерес, а не в интерес на обществото. Това в България се случи. Не си даваме достатъчно сметка обаче за това, какво се случва, след като една власт е станала олигархия. А именно: че следващата крачка е тази власт да конституира себе си като господар на гражданите.


Нашите хубавци в момента се опитват да правят точно това; и затова използват господарско-пренебрежителен език, когато си говорят с нас.


А след като олигархичната власт се е конституирала като господарска, следва ли още нещо? Да, следва. Тази власт започва да убива.


Във втория абзац, цитиран в началото, авторът припомня случаите, в които БАБХ се опитва да убива: случаят с двете (впоследствие – трите) лъвчета, които искаше да убие без всякаква видима причина и в нарушение на решение на съда; (поне) две масови убийства на птици, отново без видима причина или повод; а днес се е запретнала да изтреби хиляди овце и кози, всичко от които – както тия дни ни напомни Веселина Седларска – си имат имена.


Няма – вече – абсолютно никакво значение дали има научни доводи в полза на масовата "евтаназия". Дори да ни представят такива, никой няма да ги чуе. Защото никой не вярва на институциите на властта – абсолютно никой, дори работещите в тях. А не вярваме, защото всеки ден (може би с изключение на някой и друг уикенд) институциите на властта ни демонстрират, че не са никакви институции; а са превърнати в наказателни бригади за репресия и терор срещу онези, които властта по някаква причина не харесва.


Няма и да повярваме. Не и на институциите на тази власт.


Напротив, хората ще търсят все повече поводи, за да се опитат да влизат в преки, директни сблъсъци с институциите.


Не иде реч единствено за институциите на изпълнителната власт. Няма как парламентът да остане отвън този назряващ сблъсък, той като той е същинското гнездо на злото. Виждаме как всеки внесен закон има за цел не общия интерес, а интереса на някой приятел на властта. А тези законовносители за разлика от министри, шефове на агенции и прочее ние ги избираме директно. И не ги избираме, за да се опитват да фалират цели сектори, да изхвърлят от работа десетки хиляди или да ни заробват за поколения напред с абсурдни "проекти", предназначени единствено за собствено обогатяване.


Всяко конкретно действие на властимащите в модела "Бойко-3" е насочено против обществения интерес. Затова всяко конкретно говорене на властта съдържа поне една конкретна лъжа и – все повече – една конкретна заплаха, насочена срещу гражданите.


Властта в България, след като успя да се превърне в олигархия, вече е на практика и преформатирана като господарска власт, мачкаща и заплашваща своите граждани. Третият етап на тази деградация – властта да започне да убива – е също вече налице, макар засега затворена единствено в убийството на животни и птици. Но да не забравяме, че днес-утре можем да се събудим с новината, че властта на "Бойко-3" е убила и Кольо Босия...


Положението, разбира се, е неспасяемо. Няма в историята случай, в който една власт, стигнала до този етап на своето израждане, да може да върне нещата назад.


Напротив, предстои ескалация.


Гражданите все по- яростно ще търсят сблъсък с различни агенти на властта. А властта, вече господарска (т.е. смятаща себе си за по-висша форма на живот от гражданството), ще действа все по-себично, все по-пренебрежително и все по-провокативно. Защото е длъжна, за да може да съществува в този си вид, непрестанно да тъпче и унижава гражданите, та те да не си помислят да й искат обяснения.


А скрито (или дори нескрито) зад провокативните действия на властта ще се прокарват все по-нагли законопроекти и практики, които да помагат на отделни тартори, свързани с властта, да грабят гражданите. Естествено, че докато държат бившата кметица на "Младост" Иванчева в спецзатвора и я съдят в спецсъда, в самия квартал "Младост" ще избухне ново застрояване на зелени площи. Едната ръка на властта нокаутира съпротивата; другата ръка на властта веднага поднася някое общо благо на някой приближен.


Изводи:


- Колкото и да кротувате и да си налягате парцалите, властта ще стигне и до вас. Ще ви вземе нещо или ще ви тикне в кауша. Може да не сте като Иванчева, но именно вашата градинка ще застроят. Съпротивата е единствената надежда нещо да остане неокрадено.


- Властта търси решителен сблъсък с гражданството, за да го откаже от съпротива. Ако се съди по градуса на обществените настроения – ще си получи този сблъсък.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Дайната като един умен и красив автентично десен работи неуморно против демократично избраните управляващи и легитимните държавни институции. Друго си е да си някое НПО без отговорности - правиш протести и мрънкаш във фейса по цял ден, за което получаваш грант след грант.

 2. 2 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Да се сблъскам с властта челно щото не ми дава да си свиря на плажа.

  Мечтата на интелигента от преди трийсетина години не е мръднала баят.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 3. 3 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  " Затова всяко конкретно говорене на властта съдържа поне една конкретна лъжа и – все повече – една конкретна заплаха, насочена срещу гражданите."
  При мисълта, че авторът е професор в български университет, тръпки ме побиват.
  После защо антиваксърите и вярващите в плоската Земя се множат.
  Множат се, ишиасът не прощава...

  Доброто е заразно
 4. 4 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Какъв социалистически плам да громим душманите капиталисти окупирали народната , ъъ държавната власт! :-)

 5. 5 Профил на шемет
  шемет
  Рейтинг: 233 Весело

  "Няма овца,няма проблем"-:)

 6. 6 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2719 Весело

  ,,Или: "Откъде накъде ще ви казвам за какво ще си говоря с Путин", изригва премиерът в интервю пред българите преди срещата си с руския президент. ,,

  Горкият Женя, искал да знае кво ще си говорел Борисов със Путин. Ми като искаш да знаеш стани премиер, па ние ша та питаме кво ша си говориш

 7. 7 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Тъпо! Предлагам на Дайнов, това, което предложих и на тресящата се от "социално" възмущение Курнелия и партия: да изкупят чумавия добитък, за да може хората спокойно да си възстановят щетите, и да го изядат вкупом на събора на Бузлуджа, за да ни докажат, че не е имало никакво основание за евтаназия на тези животни, те са безопасни за общественото здраве и държавата си търси провокации.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 8. 8 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2425 Неутрално

  До коментар [#1] от "12345":
  Ти къде видя какви грантове е получил Дайнов и в кое НПО? Зашото тази информация е публична. За разлика от доходите на жалки роби у плювачи като теб.

  До коментар [#2] от "О, ко ма напрай!":
  И по силата на кой закон властта забранява да се свири на плажа?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8403 Неутрално

  "властта действа "пренебрежително, неморално, неуважително".
  Абе , един ден и ние ще прогледнем, но дали ще има какво да гледаме.

 10. 10 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  "Гражданите на Републиката вече активно търсят поводи да се сблъскат челно с подразделения на държавната власт. Не издържат. "

  Глупости на търкалета. Както всеки път. Няма революционна ситуация, другари, Аврора няма снаряди.

 11. 11 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  "властта действа "пренебрежително, неморално, неуважително".Абе , един ден и ние ще прогледнем, но дали ще има какво да гледаме.
  —цитат от коментар 9 на Роси


  Ти още ли не си прогледнала???

 12. 12 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Какъв социалистически плам да громим душманите капиталисти окупирали народната , ъъ държавната власт! :-)
  —цитат от коментар 4 на xox55541929


  Редовните глупости на Дайнов, подлрепени от лекарставата за ишиас на Юнкер.

 13. 13 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Бившо номенклатурно чадо, нечовешки мъчено като студент от англо-американския империализъм, но запазило в сърцето чиста революционната идея на Троцки.
  Настоящ жълтопаветник-"интелектуалец", приятелче на Станишев, на моменти изживяващ се като алкохолизиран селски дауншифтър.
  Идеологически "шаман" на лилявата дружинка и щатен "анализатор" тук.
  С две думи - Женята Дайнов.........

  Знанието е сила, информацията - власт
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2812 Неутрално

  Ъъ, ко речи?!?

  Туй за хонорара ли го написа само? Ма то и за толкоз не става. :)

 16. 16 Профил на dr.web
  dr.web
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Дайнов, прав си, че става въпрос за крадливите момченца и момиченца, които повсеместно се навъдиха, но те не са само във властта. Нещата, според мен, опират до това - или можеш да крадеш и да лъжеш и то така, че и окото ти да не мигва, или ... не можеш, не ставаш за тая работа. Това е.

 17. 17 Профил на Lyubomir Zhelyazkov
  Lyubomir Zhelyazkov
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Made inTurkey
  Made in Russia
  Made in Hungary
  Made in Bulgaria

 18. 18 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Еей Дайнов, ходи направо при Нинова да плачете заедно при козите; току-виж ако вземат властта министър те направила...

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 19. 19 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Дайнов очевидно има спомени от "едно време", странно, че тогава не е писал така.

 20. 20 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2384 Любопитно

  Генчо хубаво критикува властта че действа без да проявява съчувствие към тези които са я избрали обаче защо пропуска два съществени момента. Всичко се прави за да се спазят директивите на ЕС. Заразата е дошла от Турция към която същият ЕС не прилага никакви санкции въпреки че епидемиите са повтарят периодично! Вместо да споменава Путя защо не зададе въпроса къде е европейската солидарност или солидарността трябва да е само към мигрантите и Турция която ги приютявала и затова трябва да и се плаща!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 21. 21 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 596 Неутрално

  дайнов открито застава на страната на Иванчева - тоест е нещо като пиар отдел на червени корупционери във властта - фамилна обремененост

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 22. 22 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5916 Неутрално

  Наблюдаваме бавна евтаназия на обществото ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 23. 23 Профил на kmy56562160
  kmy56562160
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Извод: РЕВОЛЮЦИЯ! Другари от всички страни, обединявайте се. Да пометем мръсните капиталисти и техните институции. Венсеремос!

 24. 24 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Дайнов не е прав!
  Ето, Властта запорира сметките на "Икономедиа", собственост на Прокопиев, а коментарите в сайтовете И, на Икономедиа, са в полза на Властта.
  Да се чуди човек...

 25. 25 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 282 Неутрално

  За мен е удоволствие да разбера,че този път Генчо и Корни са ветеринари и естествено имат едно и също мнение.

 26. 26 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  "Гражданите на Републиката вече активно търсят поводи да се сблъскат челно с подразделения на държавната власт. Не издържат. "Глупости на търкалета. Както всеки път. Няма революционна ситуация, другари, Аврора няма снаряди.
  —цитат от коментар 10 на Jumbo Jet


  Няма революционна ситуация, народът е апатичен. Няма го онзи плам от следдесетоноемврийските митинги, няма я вярата, че нещо ще се промени. Видя се, че т/нар.преход има за цел обогатяване на шепа хора за сметка на мнозинството. Властта на мутрите царува вече 30 години и никой не вярва в появата на справедливото общество. За какво да се сблъскваме с властта, като на нейно място ще дойдат същите алчни и ненаситни мафиоти. "Надежда всяка тука оставете."

 27. 27 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2159 Весело

  Не разбрах смисъла в статията на Дайнов....смесване на несмесваеми неща,кози,власт,плажове!И Дайнов като Корни показва че е жив и мърда!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 28. 28 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  *Колкото и да кротувате и да си налягате парцалите, властта ще стигне и до вас. Ще ви вземе нещо или ще ви тикне в кауша. Може да не сте като Иванчева, но именно вашата градинка ще застроят. Съпротивата е единствената надежда нещо да остане неокрадено.*
  !!!!!

 29. 29 Профил на pl_dichev
  pl_dichev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Дайнов излагаш се.

  има умисъл за да съществуваме
 30. 30 Профил на grigos666
  grigos666
  Рейтинг: 239 Любопитно
 31. 31 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Известните, но безполезни за обществото хора и формации все повече култивират протестите като форма на политическото си битие. По повод и без повод. Това е единственият им начин да привличат внимание и да се задържат в сферата на обществено внимание.

  Интересно обаче е да се види как каузалните протести, т.е. протести с конкретна и разбираема причина са несъвместими с професионалните протестъри. Последните протестират само за собствена изява и са вече толкова дискредитирани, че протестиращите по реални причини просто не ги допускат до себе си - виждат, че това само ще подкопае и техните си каузи.

  И при все това протестърите не спират да се самообявяват за съвестта и ума на нацията. Умнокрасиви са - какво да ги правиш?

 32. 32 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  И преди и сега не е било и не е проблем да си дрънкаш с китарка на плажа, колега.

  Ако четеш внимателно ще видиш, че Гената не отива за това там. Той отива за да се сблъска с властта и мъката му е, че знае, че властта няма да го спре да си дрънка с китара на плажа.

  За това Гената се е подготвил да го докара до там, че накрая да дойде властта.

  Приятели, усилватели, алкохол, палатки, къмпингуване боклуци и спринцовки .. накрая все пак ще дойде властта и Гената ще преживее младостта в която той се зъбил на милиционера а единия минцифай е викал на другия - не го бутай това ино, че ша почнат да звънят отгоре.

  Или ако по грешка на незапознати милиционери е хотелувал в районното, то на сутринта те са му четкали сакото да не оцапат тапицерията на 'чайката'.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 33. 33 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2195 Гневно

  " Няма – вече – абсолютно никакво значение дали има научни доводи в полза на масовата "евтаназия". Тези думи на Дайнов демонстрират самовлюбеността на един, който се смята за пророк и вожд.

 34. 34 Профил на zapp
  zapp
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Всичко си е точно на мястото, на такива идиоти като нас, Съдбата ни е точно по мярка.

 35. 35 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 317 Весело

  За мен е удоволствие да разбера,че този път Генчо и Корни са ветеринари и естествено имат едно и също мнение.
  —цитат от коментар 25 на tosho_toto

  " Няма – вече – абсолютно никакво значение дали има научни доводи в полза на масовата "евтаназия". Тези думи на Дайнов демонстрират самовлюбеността на един, който се смята за пророк и вожд.
  —цитат от коментар 33 на stedim


  Ама недей така! Генчо е учЕн! И има опит на терен. В село Миндя знаеш ли колко овце и кози е виждал, а? Даже вече ги различава - кое е овца, кое е коза. Е, още бърка пръча с козата и овена с овцата, но това са дребни детайли. Важното е, че е учЕн шаман и с епизоотиите е "на ти", особено след третата "юнкерка".


  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 39. 39 Профил на absolvent
  absolvent
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Жлъчта на форума е насочена срещу вестоносеца Дайнов, но вестите са такива, каквито са, и отрицанието няма да ги промени.

 40. 40 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Когато едно правителство от слуга на народа стане господар на народа,а народът му стане слуга,това правителство е време да си ходи. Лошото е че народът не се обединява в един общонационален протест,а всеки си протестира за свои си права. Лекарите за своите права,сега овцевъдите за избиването на животните,други за лоша питейна вода,полицаи за своите заплати,други заради увеличаване цените на бензина,тока и парното и т.н. Не се вижда че зад всичко това стои некадърността на правителството и то трябва да си ходи,защото техния господар не е народът,а Брюксел.

 41. 41 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Да се ехидничи срещу Женя е скучно занимание - нивото е махленски комсомол от Миндя. На момчето само торбичките под очичките растат, другото "намаля"...

  roo
 42. 42 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Ето че и платеното "НПО"Четири лапи се изказаха в БТВ,че протеста срещу евтаназията било война с правителството. Не купени дами и господа това е война на правителството с народа.

 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3743 Гневно

  Дайната като един умен и красив автентично десен работи неуморно против демократично избраните управляващи и легитимните държавни институции. Друго си е да си някое НПО без отговорности - правиш протести и мрънкаш във фейса по цял ден, за което получаваш грант след грант.
  —цитат от коментар 1 на 12345


  Престанете да се криете зад тази ваша изнасилена демокрация!
  Колко пъти трябва да ви се вика (не да ви се каже), че това в България не е демокрация, че тази власт не произлиза от народа, че тя е плод на машинации и манипулации!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3743 Неутрално

  дайнов открито застава на страната на Иванчева - тоест е нещо като пиар отдел на червени корупционери във властта - фамилна обремененост
  —цитат от коментар 21 на hhhuuunnnn


  На теб кой ти каза, че Иванчева е корумпирана?
  Боко на чашка кафе?
  Или онзи негодяй дето точно сега, когато я вкараха в затвора, решил да застрои и последната детска площадка, та поредизвика поредния масов протест в "Младост"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Само да питам "храбреца" - (ха,ха), тези "европски" кинти, дали са телепортирани в каручката на "кметката"??? Или Боко ги е подхвърлил? Не засягам изобщо, що се зове така???

  roo
 46. 46 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  Дайнов излагаш се.
  —цитат от коментар 29 на pl_dichev


  Нищо нова няма при Дайнов.Това вече е нормално за него.

 47. 47 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 750 Весело

  До коментар [#44] от "Храбър":


  "На теб кой ти каза, че Иванчева е корумпирана?
  Боко на чашка кафе?
  Или онзи негодяй дето точно сега, когато я вкараха в затвора, решил да застрои и последната детска площадка, та поредизвика поредния масов протест в "Младост"?"
  Е, па много я защитаваш тази кметичка. Внимавай, че ще възбудиш ревност в душата на "сенчестия" и колега. До тук 3(три) съдебни състава, на основа на събрани доказателства, са решили,че "има нещо гнило в Дания". За тебе и "сенчестия" може таз кметичка да е "сълзичка", но явно е топнала ръчичка в меда.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 48. 48 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1664 Гневно

  А тази вечер по националното радио изтече информация, че са заплашвали съдията от Върховния съд Лозан Панов и семейството му. Панов е подал сигнал за това до еврокомисаря Вера Юрова. Хубавецът от Банкя естествено действува, както си знае - по мутренски, чрез опити за сплашване и шантаж. И понеже всъщност е страхливец, го прави на тъмно, в сенките.

 49. 49 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4024 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Чукчав роб прост комплексиран писател...
  научи четене, прочети и научи:

  1. Великия Закон "Конституция на Република България" ;
  2. Лекцията на Европейския Българин Гражданин Дайнов.

  Гражданите Избират техни представители Слуги депутати.
  При Избори за Велико Народно събрание - Велики Слуги.
  При Избори за Обикновено - Обикновени.
  Обичайно/Обичайни. Не непременно Обичано/Обичани...
  Обикновено Слугите са обикновени.

  Обикновените слуги депутати законодателствуват съобразно под
  Великия Закон Конституция.
  Малко по-ниско в служебна йерархия, също под Великия Закон,
  съобразяват служители на съдебна власт.
  Най-ниско съобразяват слуги в изпълнителни служби.

  Най-високо, да припомним, са обикновените Граждани.
  Те избират слуги.
  Гражданите са Принципиални Правоимащи.
  Другите неща са служебни производни.

  Изрично е повелено в Преамбюл на Великия Закон.
  В Глава Първа...
  В Глава Втора...

  Ако 1 буква напишеш преди да си научиш домашното...
  Много е!

  До коментар [#1] от "12345":

  Дайната като един умен и красив автентично десен работи неуморно
  против демократично избраните управляващи и легитимните държавни институции.

 50. 50 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4024 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Странно наистина.

  Държавна Граница на БГ, ЕС И НАТО.
  Македония още не бе поканена в чакалнята де седи сега, а Сърбия седи вън.

  Въоръжени сили.
  Митничари инспектори.
  Ветеринари инспектори.

  Заядоха се с Крава мигрант.
  На Югоизточния фланг - с Кози и овце.
  А явно заразно стадо "нощни" вълци пропуснаха безпрепятствено...
  сред бял ден.

  Инсценировка подготовка за среща на Високо ниво в Хелзинки?

  До коментар [#5] от "шемет":

  "Няма овца,няма проблем"-:)

 51. 51 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Не искам да обидя никого, но Дайнов, с неговите претенции за човек с интелигентност доста над средната, сервира само и единствено констатации, доста от които неподкрепени с никакви аргументи или факти. Като това, например, че „Гражданите на Републиката вече активно търсят поводи да се сблъскат челно с подразделения на държавната власт. Не издържат“. Пътувам доста и въпреки всичко не забелязвам нито граждани, нито селяни (не го казвам в пейоративен смисъл), които „активно търсят поводи да се сблъскат челно“ с когото или с каквото и да било. Виж, в Миндя не съм ходил и за мой срам трябва да призная, че там такива „граждани“ може и да има, независимо дали преди или след визита при местния казанджия. Така че, за доброто име на Дайнов, не би било лошо той да дава, поне отвреме-навреме и някоя и друга идея като как, аджеба, да се поправи поведението на властта, което било като „на господар към крепостен - пренебрежително и неуважително“. Предполагам, че всички ще сме му благодарни.

 52. 52 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 1085 Весело

  До коментар [#13] от "pag":

  Да,много,мъка в Албиона ,с парите на ЦК на БКП,т.е. нашите и на родителите ни -парите.

  Ръй! Ръй!
 53. 53 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3298 Неутрално

  До коментар [#1] от "12345":

  Естествено...! Всички комунисти и милиционери са избрани, по възможно най-демократичния начин...! И понеже са обгърнати от всенародната любов, ходят с по няколко кортежа охрана и не смеят да излязат сами на улицата...! :)

  Бивш tww09306483.
 54. 54 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Не знам колко плащат за такава (по размер) статия, но май Гената е заработил за съботно-неделната сливовица, другото са празни приказки за революционна ситуация дето я няма.

 55. 55 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 676 Весело

  ПрофАН Дайнов е уникат!Да го запазим за Мавзолея на Цоциализма!

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 56. 56 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2189 Весело

  Женята успешно настига кмета в сянка и храбрия. 👻

 57. 57 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Какъв социалистически плам да громим душманите капиталисти окупирали народната , ъъ държавната власт! :-)
  —цитат от коментар 4 на xox55541929


  Тя държавната власт е окупирана от душмани-социалисти и тук таме някой националист,ама руски,

 58. 58 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  UNITED EU UNIONСтранно наистина.Държавна Граница на БГ, ЕС И НАТО.Македония още не бе поканена в чакалнята де седи сега, а Сърбия седи вън.Въоръжени сили.Митничари инспектори.Ветеринари инспектори.Заядоха се с Крава мигрант. На Югоизточния фланг - с Кози и овце. А явно заразно стадо "нощни" вълци пропуснаха безпрепятствено...сред бял ден.Инсценировка подготовка за среща на Високо ниво в Хелзинки?До коментар [#5] от "шемет":"Няма овца,няма проблем"-:)
  —цитат от коментар 50 на dnevnikar


  Викам Нощните вълци да бъдат посрещнати с хляб и сол(английска),ако дойдат Путин,Решетников или Дугин същото,но солта да е талиева

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK