Републиката срещу царя? Не, държавата срещу свой гражданин

Парк музей Врана

© Анелия Николова

Парк музей ВранаВсички български граждани могат да върнат имотите си, построени, купени, придобити от техните деди и бащи, само Симеон Сакскобургготски няма това право. А защо ги наричам имоти на неговия дядо и баща? Защото държавата досега не показа никакво доказателство, че ги е строила или платила за построяването им, обратното - Сакскобургготски показа десетки нотариални актове, документи за получени заеми с цел купуване и за извършени плащания наред с десетки свидетелски показания.


Този е изводът от продължилите десет години съдебно-политически вихрушки около царските имоти. Защо се получи така? Защото дядо му и баща му са били царе на България, не за друго - така излиза. А това, което "излиза", твърде силно напомня дискриминация по произход, колкото и лошо да звучи за всяка демократична държава. Ако не са били царе, а деди и бащи на сини, червени, розови и зелени редови граждани и политици, щяха да си реституират имуществото без проблем, и то само със свидетели - това бе позволено от Закона за реституцията. Но нали и Симеон Сакскобургготски е български гражданин, защо в нито един закон не бяха включени евентуалните негови искания за възстановяване на отнета собственост? Този въпрос, на който нито един управляващ политик не е дал отговор досега, обяснява заглавието.


Въпросът за имуществото на монарсите в цивилизования свят е и политически въпрос. А българската политическа класа, родена от демократичния преход, се оказа притворна, брутално лицемерна и страхлива, за да реши този въпрос със създаване на закон за царските имоти. И го хвърли на съда, за да си измие ръцете с него и да покаже на народа колко е загрижена за народния интерес.
Но защо съдът решава в полза на държавата, след като тя не представя никакъв документ


че е строила и плащала за построяването на тези имоти? Този е най-тежкият въпрос. И най-тъжният. Защото - така мисля аз - съдът работи сред непоправимо отровена от пропаганда среда, от една страна; а от друга - поради най-невинно вътрешно убеждение на конкретните съдии, че решават в обществен интерес. Убеждение, изградено от историческо невежество, затова е и невинно.


Коментарът можеше да свърши тук, но щеше да е голословен.


Ще спомена само две решения на Върховния касационен съд, които са преодпределящи за последвалите по-късно. Едното е решението на Върховния касационен съд от 2016 г., с което хижата "Саръгьол" в Рила бе окончателно върната на държавата.


Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза попитаха съда
дали след като липсва закон


който да уреди последиците от отменения от Конституционния съд закон за одържавяването на царското имущество от 1947 г., гражданският съд може да постанови решение, което да съобрази с принципа на законност, тоест при липса на закон да основе решението си на основните начала на правото, обичая и морала.


Ето отговора на ВКС: Постановяване на такова решение е възможно "доколкото предметът на правния спор допуска това, но съдът не може да признае реституционни последици на основание, което не е нормативно уредено от действащото законодателство". С други думи: без парламентът да приеме специален закон за царската реституция, съдът не може да признае правото на собственост на царското семейство. Но излиза, че може да направи другото - сепва се здравият разум - да признае правото на държавата да е собственик, така ли? И на какво основание? На одържавяването на царското имущество от 1947 г., което беше отменено от Конституционния съд?


Абсурдът е в това, че точно държавата, която е ищецът -претендент да е собственик, трябваше да приеме този специален закон, за да може и царските наследници да си върнат имуществото, за което могат да докажат, че им принадлежи, както всички други български граждани. Държавата не прави това, въпреки че в решението на парламентарното мнозинство на ГЕРБ от 2009 г. за мораториума над комерсиалното използване на царските имоти, се казваше изрично, че той, мораториумът, ще действа "до приемането на закон"..


Повтарям - да вникнем в коварството на сътворения казус: Държавата, разбирай мнозинството на ГЕРБ и неговите сини и патриотични партньори през годините, не изпълнява задължението си да приеме закон за царските имоти. А в същото време предявява иск за собственост спрямо възстановените имоти, знаейки, че при липсата на закон може и да спечели. Колко хитро! (Като казвам "знаейки" имам предвид адвокатите на държавата - не нейните министри Мирослав-Найденовци, Порожановци, Нанковци, които от името на държавата заведоха и водят съдебните дела, нито премиера Борисов визирам - убедена съм, че те хал-хабер си нямат нито от исторически факти, нито от право.)


Разбираме ли каква каша забърка Върховният съд, безпристрастният генерален арбитър? Затова имената на върховните съдии по двете ключови за развитието на съдебната сага дела трябва да се знаят. За делото Саръгьол във ВКС: Красимир Влахов, Камелия Маринова, Веселка Марева и Владимир Йорданов.


Но решението за Саръгьол е само смекчена последица от


основополагащото решение на ВКС от 2012 г.


с което бе отказана реституциуята на чифлика Кричим. Това е решението, за вземането на което ВКС игнорира свидетелски показания и документи за собственост, отказвайки да обсъди почти половината от възраженията на царскте наследници. Това е решението, което предопредели всички последващи произнасяния в полза на държавата по всички спорове на всички съдебни инстанции, не оставяйки никакъв шанс на съдиите от долните инстанции - така поне те го тълкуват.


Решението "Саръгьол" от 2016 г. е само облагородена последица на това от 2012 г., в него цитираните върховни съдии ревизираха драконовските последствия на основополагащия акт от 2012 г., според който Сакскобургготски трябваше да плаща милиони лева за това, че е получил и стопанисвал върнатите имоти. Цитираните върховни съдии проявиха щедър жест да не третират царя като влязъл с взлом бандит в имотите, а само го обявиха за недобросъвестен владелец. И защо трябваше да правят такъв благороден жест? Да бяха го задължили и да плаща, за да бъдат докрай последователни в сътворения абсурд, нали е бил недобросъвестен?


(Впрочем върнатата на държавата хижа Саръгьол вече не съществува - туристи са видели руина, в която е имало и пожар. А за окончателно спечелената от държавата къща в Ситняково пък, бивш творчески дом на българските писатели, държавата нищо не е предприела като стопанин - там е запустение, министър Нанков да я беше дал на някоя мутра концесионер, поне да я опази от разграбване.)


Връщам се на основополагащия акт на ВКС. Тогава - именно с това свое първо решение за царски имот от 2012 г., ВКС обяви, без да назначи правно-историческа експертиза, че интендантството на цивилната листа на царя е държавна институция: без да е представен документ за учредяването му, без да коментира въпроса защо, ако е държавна институция, то действа по упълномощаване на царя и защо той назначава главния интендант.
Върховните съдии, които постановиха решаващия акт от 2012 г. са Костадинка Арсова, Василка Илиева, Даниела Стоянова.


Цар Фердинанд I

Цар Фердинанд I


Защо сегашното решение за делото "Врана" е знаково, макар да не е окончателно


Защото Врана е домът на царската фамилия - от построяването на имота през цялата история на Третото българско царство - и това винаги се е знаело. Сградите и паркът са построени и платени от цар Фердинанд, запазени са над сто крепостни акта и продавателни записи, удостоверяващи купуването и окрупняването на земята. В които дори не фигурира злополучното интендантство, дори да го приемем за държавно, а парчетата земя са купувани по лично упълномощаване от княз/цар Фердинанд.


Историята на Третата българска държава е много кратка - само 140 години, и ако има имоти в България, които през цялото време да са били строени и стопанисвани пред очите на всички българи, това са царските имоти и конкретно Врана.


Че домът е личен, говори и печалния факт, че след като комунистическата власт изважда от Рилския манастир тленните останки на цар Борис III през 1946 г. и нарежда на вдовицата царица Йоанна да ги препогребе "някъде другаде", тя полага ковчега именно там, в дома си, в парка Врана, което е считала за най-сигурното място за покой на царя и там построява параклис. /След заминаването й параклисът е взривен и тленните останки на царя изхвърлени или отнесени незнайно къде, спасена е само бронираната стъкленица със сърцето, тъй като е била положена отделно от оловния ковчег/.

При всички преброявания на недвижими имоти в 140-годишната история на Третата българска държава


всички български правителства са отделяли личните царски имоти от държавните


стриктно и обосновано, независимо от отношението си към Двореца. Включително и земеделското правителство на Стамболийски, включително и отечественофронтовско-комунистическото на Кимон Георгиев след деветосептемврийския преврат. Доживяхме днес да видим как се отнема дом на царската фамилия от демократична съдебна и политическа система, в която действа конституция, гарантираща правото на собственост.


Онези власти, дори и презиращите царя, не са посмели да го направят, дори комунистическата през 1947г. е приела закона за одържавяване с най-подробни описи на всяка вещ...


Можеше ли Борисов да отговори на въпроса на Макрон? Да, ако знаеше...


През лятото на 2017г. президентът Емануел Макрон, докато нашият премиер го развеждаше гордо из Евксиноград, попита "кой е построил тази впечатляваща красота". Напрегнах слух и усилих телевизора, за да чуя какво отговори Борисов. Не отговори, каза само че "тук са почивали и царе". А французинът с въпроса си даде възможност на българския си домакин да каже ясно "Цар Фердинанд", тоест и ние сме имали царе и история.


Разбира се, нашият премиер можеше да каже и нещо повече, което щеше да зашемети госта му: "Тази красота я е построил българският цар Фердинанд, внукът на последния френски крал-бурбон Луи Филип, единственият монарх в Европа, който по собствено желание е намалил цивилната си листа от френската държава, защото е бил достатъчно богат за да си надвива на харчовете..." Можеше да каже това Борисов. И Макрон да ахне в едно с медиите - българските и френските. Можеше нашият премиер, ако знаеше...


Вмъквам този забавен детайл, защото от абдикацията на цар Фердинанд до днес


пропагандата - далеч не само комунистическата впрочем,
проповядваше мерзки фалшификации на историческите факти


- как дошъл отнякъде си гол и бос един Кобург да се облагодетелства на български гръб. Историческите факти говорят друго. В старите ми тефтери има имена на селяни от Самоковско и Софийско, които до към 80-те години на миналия век си спомняха как майката на цар Фердинанд - княгиня Клементина /дъщерята на споменатия френски крал Луи Филип/ е плащала със златни наполеони нивите и ливадите, които лично купувала от тях, за да бъде създадено имението Врана. Пак тя е докарала мебелите за Евксиноград - говорят за това лични писма от царските описи в Държавна агенция "Архиви"...


Да не се чудим защо ни подритват големите и силните /държави имам предвид/. Ето затова: защото за днешната политическа класа, наричана още елит, историята служи само за бутафория. Защото биещите се в гърдите, че са патриоти Валери-Симеоновци и Каракачановци дори не знаят, че саркофагът на цар Фердинанд, който от една изостанала османска провинция заедно с правителствата създаде модерна суверенна държава, който изгради и модернизира българската армия, стои от 1948 г. над земята непогребан в замъка Кобург, покрит с българското знаме и с писменото му последно желание да бъде погребан в България. Те не се и замислят /а искат уважение отвън/, че нямаме гроб на цар на Третата българска държава. Имаме само гробницата със саркофага на княз Александър I Батенберг, и то защото именно цар Фердинанд е настоял пред парламента за решение тленните останки на първия държавен глава на нова България да бъдат пренесени от Австрия в София. За да се пише историята на Третата българска държава ...


Днешните си мислят, че историята започва от тях - до степен, че почти удариха в земята болшевиките, онези поне не лицемереха. С изземването на дома на царското семейство Врана точно това направиха - показаха своята нищета. И най-страшното, и най-жалкото е, че овъргаляха съда в политическата конюнктура за "лошия цар, който дошъл да си вземе имотите."


Е, вземат му ги обратно. На ход /и на входа/ са концесионерите. Ликуй народе...


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (184)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cartmann
  cartmann
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Някой е голям фен на цАра. Аз не съм.
  Отнетите имоти да се считат глоба за некадърно управление

 2. 2 Профил на Diego
  Diego
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Симеончо няма никакво морално право дори да стои в България. Той бе доведен от ДС за да разруши развиващият се либерално-демокатичен модел. Заради его, имоти и още кой знае какво се съюзи с враговете на неговите родители. Докара некадърна шайка от юпита и те покрай него да се нагушат (и Р.Агайн вкл.). Всичко изкривено като партии и политици на власт сега в България идва от активното мероприятие на неговите кукловоди в началото на века.
  Наглец!

  "Жить стало лучше, жить стало веселее" Й. В. Сталин :-)
 3. 3 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Симеоночо успя за 800 дни да убие добрите спомени на българите от монархията и последният български монарх. Всички реституционни претенции, които са подкрепени с нужните документи трябва да бъдат уважени независимо дали са Кобургите или на някой обикновен български селянин.

 4. 4 Профил на kpu14575282
  kpu14575282
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Имотите се отнемат, защото навремето Царя не гласува за П.Стоянов и Първанката спечели.
  П. Стоянов и Ив. Костов не могат да простят това на Царя,
  а Съдът е пълен с техни хора.
  Навремето Софиянски и Костича се скараха заради тези имоти – Софиянски върнал имотите, а не дал нищо „от сухо“ на Костов!

 5. 5 Профил на vtl53383951
  vtl53383951
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Надледниците на ББ ще си вземат магистралите, че нали той ги е строил :)

 6. 6 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Едно от най - логичните неща писани по тия ширини Не е проблема в царя а в ЦАРЕДВОРЦИТЕ или поне в Един ! Трябва да се знае че той контролира и съдебната система - вече няма власти ! Имаме нов ЦАР и той не счита предходния за персона

 7. 7 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 249 Неутрално

  Този индивид, когато и да го изгоним от България без право на връщане, ще е късно!!

 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4251 Неутрално

  Доста бездарна пледоария в защита претенциите
  на един алчен и безкрупулен човечец да получи нещо,
  което Съдът постанови,че не му се полага и че не е негово.
  Дано да е безвъзмездна пледоарията......

 9. 9 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Очевидно,че съществото спретнало целенасочено статийка с "факти" в полза на единстваия в света цар-републиканец дошъл или по-точно докаран да "оправи" българския народ си въобразява,че едвали не ще промени реалните факти и отношението на голяма част от обществото в България към този както той самия се изразява "честен и почтен" гражданин цар-републиканец.
  https://www.youtube.com/watch?v=U1wkeWjAniI
  Индивида захвърлил короната,станал министър председател на република с гръмки обещания,които на практика се сведохаа до това да присвои нещо което не е негово,сега съди същата тази държава за която той казва,че е собствената му страна.
  Лицето Симон Борисов на практика само с възобновяването на гьола Беляне нанесе толкова вреди на държавата и народа,че повторното му изгонване от България е най малкото,което трябва да се направи.
  Каква е разликата между него и комуноидите които крадът,на практика никаква,та затова те си бяха и в коалиция,веднъж с ДПС и след това заедно с ДПС и БКП-БСП.
  А относно лакеите за мен подлоги на лъжливия цар,обслужващи същевремено и мутро-мафиотите е излишно да се говори.
  Но всичко опира до матряля,матряла.

 10. 10 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Не симпатизирам на Симеон, но това решение няма нищо общо с правото.

 11. 11 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Ееее, тоя съд един път да постанови и той нещо правилно! Бравос тоя път!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 12. 12 Профил на me13
  me13
  Рейтинг: 232 Разстроено

  До коментар [#1] от "cartmann": коментара ти направо трепе принципа за правова държава. Ако имаше в закона критерий кадърност за управление (в частност на реституирано имущество) реституциятя щеше да си остане само нормативно пожелание. За демокрацията да не говорим.

  "Всички български граждани могат да върнат имотите си, построени, купени, придобити от техните деди и бащи, само Симеон Сакскобургготски няма това право."
  Много демократично - няма що.

 13. 13 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 931 Весело

  И сега какво ще залага Царо в казиното? Лоши поданици ей!

 14. 14 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3206 Неутрално

  Не съм привърженик нито на царя, нито на монархията, но това, което се случва е срамно и още веднъж доказва, че не сме модерна европейска държава и че справедливостта няма нищо общо със съдебната ни система.
  И след такива позорни актове не трябва управляващите да се чудят защо не ни искат нито в Шенген, нито във валутния механизъм - ами точно заради подобни неща не ни искат.

 15. 15 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1011 Весело

  Когато задругата изпод опашката на коня състави правителство справедливостта ще бъде възстановена, не разбирам притесненията. Опа, чакай, разбирам притесненията :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 16. 16 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Индендантството било второто "аз" на царя, били идентични! ахахахахаха https://www.24chasa.bg/novini/article/7023943

 17. 17 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 551 Весело

  През лятото на 2017г. президентът Емануел Макрон, докато нашият премиер му показваше гордо Евксиноград, попита "кой е построил тази впечатляваща красота". Напрегнах слух и усилих телевизора, за да чуя какво отговори Борисов. Не отговори, каза само че "тук са почивали и царе". А французинът с въпроса си всъщност даде възможност на българския си домакин да каже ясно "Цар Фердинанд", тоест и ние сме имали царе и история.


  Разбира се, нашият премиер можеше да каже и нещо повече, което щеше да зашемети госта му: "Тази красота я е построил българският цар Фердинанд, внукът на последния френски крал-бурбон Луи Филип, единственият монарх, който по собствено желание е намалил цивилната си листа от френската държава, защото е бил достатъчно богат за да си надвива на харчовете..." Можеше да каже това Борисов. И Макрон да ахне в едно с медиите - българските и френските. Можеше нашият премиер, ако знаеше...
  —цитат от коментар 0 на Петя Владимирова


  Що ли си мисля, че Макрон е питал за архитекта, а не за поръчителя, още по-малко по времето на кой цар и на коя династия е строено.

 18. 18 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 877 Неутрално
 19. 19 Профил на me13
  me13
  Рейтинг: 232 Гневно

  До коментар [#9] от "anty": "съществото спретнало целенасочено статийка" е единствената юридически грамотна авторка, която пише за Дневник.

 20. 20 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 551 Весело

  Индивида захвърлил короната,станал министър председател на република с гръмки обещания,които на практика се сведохаа до това да присвои нещо което не е негово,сега съди същата тази държава за която той казва,че е собствената му страна.
  —цитат от коментар 9 на anty


  Обещанията не бяха от него, някой му беше написал тая приповдигната и глуповата реч. Той тогава даже не знаеше, че ще влизаме в НАТО, на следващия ден каза, че това скъпо удоволствие не е за нас. Пък който е решил, че царят знае какво прави, ма не ще да го каже, както разни хора са го решавали за Иво Недялков и Майкъл Капустин преди това, да речем, си е негов проблем, че обещанията се били свели до нещо си.

 21. 21 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 303 Весело

  Съдът не изследва доколко успешно е управлявал министър-председателят Сакскобурготски, нито кой го докара и подпомогна обществената истерия около неговата личност. Съдът изследва доколко реституцията е била извършена законно. И постанови, че не е била. Има и следващи съдебни инстанции, да видим те какво ще отсъдят, но е трогателно, че Нейно Верноподаническо Сиятелство Бравопетя не цитира мотивите на съда за първото решение...

  Още по-трогателна е пледоарията за цар Фердинанд I Български - тема, която е "принадена" към уж чисто юридическото несъгласие на Бравопетя със съдебния акт. На верноподаничката ще напомня, че собственият му син - при това в годините, когато на практика държи цялата власт - отказва на баща си да дойде в България - дори само като временно посещение. Дали тленните му останки трябва да се препогребат в България, каквато е последната воля на Фердинанд I Български, е въпрос политически, не юридически. Но дитирамбите как той бил модернизирал България са колкото верни, толкова и нелепи. Едва ли не без него България нямало да се модернизира. Не, драга ми придворна Бравопетя, щеше! Устремът за модернизация е в цялото общество, във всички негови слоеве. При друг владетел въпросната модернизация можеше да е или малко по-неуспешна, или малко по-успешна, но щеше да се състои неизбежно! Само че при друг владетел е много, ама много възможно и историческата съдба на България да беше друга. И най-вероятно - по-добра. Разбира се, политиката и авантюризмът на Фердинанд далеч не са единствените причини за влизането ни във Втората балканска и преждевременното ни участие в Първата световна войни. Но безспорно имат голямо значение, дори бих казал решаващо що се отнася за ПСВ. При друг владетел е много, много възможно България да бе изчакала - като съседна Гърция, която отначало също е клоняла към Централните сили - до момента, в който победителят ще стане 95% ясен. И тогава не само бихме получили отново Източна Тракия по линията Мидия - Енос, но най-вероятно и сръбската част от Македония. И не би имало перманентна гражданска война от 1918 година натам. Най-вероятно щеше да ни се размине и съветската окупация.
  Но тава са общи разсъждения, понеже в историята няма "ако". Има обаче факти - и те сочат, че Фердинанд I Български нанася много повече вреди за България, отколкото са заслугите му към нея.

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 22. 22 Профил на jok05318467
  jok05318467
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Тук мнозинството от пишещите са идиоти и това си личи по състоянито на държавата. Интересно, ако на тези същите коментиращи им се отнемат (откраднат) имотите и не им се върнат как ли ще реагират?

 23. 23 Профил на bnb39573998
  bnb39573998
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Ако горните комплексарски, провинциални, дребнави, злостни коментари са на умните и красивите, които уж пишат в този форум, не ми се мисли какви ще са коментарите на останалите българи. Царската фамилия беше потъпкана от комунистите, същото правим и ние днес. Изключително е грозно. Толкова много имоти бяха върнати на собствениците им само и единствено на база свидетелски показания. В случая има и десетки документи. Да с радваш на мимикриите на съда, които се правят само с цел да се удовлетвори някакво обществено мнение показва, че съдебна реформа искате, но само когато се отнася до вашите хора. Тотален позор е отношението към царската фамилия.

 24. 24 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Авторката ,ако не знае Симеон е немец и не е български Цар и никога няма да бъде.Отделно родата му докара 3 национални катастрофи на България -загуба на територия и най лошото стотици хиляди загинали българи за нищо. Същия беше докаран от ДС,КГБ и кръга монтерей за да отклони страната от пътя и.С него дойдоха синове и внуци на заклети комунисти ,измамници и крадци.Така наречения цар докара 4 национална катастрофа с корупционното си управление с ДПС от ,което дори днес берем ,още плодове .Ни ма има хора забравили братя Велчеви,Любка Качакова,Мултигруп и КОЙ ?Васил Иванов и кой ли ,още не .На Симеон трябва да му се отнеме гражданството и да бъде пратен там ,където му е мястото в историята.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 25. 25 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#22] от "jok05318467":

  ++++++++++++++++++++
  Злобни и тъпи, характерни етнически черти. Естествено не коментират фактите, (когато фактите говорят и боговете мълчат), защото няма как, а е важен шопския девиз: "Не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле?!"
  Но ако тази нелепица се случи, така ще ни осъдят в Страсбург, че ще платим, (абсолютно заслужено) три пъти цената на "Врана".

 26. 26 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Благодарение на Симеончо, Станишев и Доган ни приеха в ЕС. И сегашното отношение към тях е за благодарност. Друг е въпросът, че царят не е научил децата си едно "Добър ден!" да кажат на български, Станишев е комунист, а Доган - доносник.

 27. 27 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  "Да не се чудим защо ни подритват големите и силните /държави имам предвид/. Ето затова - защото за днешната политическа класа, наричана още елит, историята няма значение."

  Големите и силните са ни подритвали и по времето на династията!
  Монархиите се отправят към своя залез след двете войни.
  Защо ли би го пропуснал един сенилен автор, овен за пари?!

  I Want To Believe
 28. 28 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#26] от "krummm":

  И за какво точно да казват добър ден на български?! Защото ще останат гладни ли без да могат?! Или за да благодарят на добрите, мили, почтени българи за това, че не са утрепали шест годишния им тогава баща, а само са го прокудили и са изровили и взривили трупа на дядо им?!

 29. 29 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Разочаровахте ме, госпожо Владимирова!

  А твърденията Ви, че гусин Готски бил предоставил на съда множество документи за собственост, направо ме втрещиха!

  Навремето министър-председателя Смион Готски назначи за областен управител една особа, която общо-взето говореше същото, като написаното от Вас.
  Особата изведнъж и обилно разбогатя.
  Не правя внушения.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 30. 30 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#24] от "tamplierr":

  Дори и да приемем, че всичко написано от теб е вярно, какво общо има то с казуса с имотите? Дори и да е най- големия престъпник той си има права, като теб и мен. Права, които в случая са потъпкани.

 31. 31 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1011 Любопитно

  Ееее, тоя съд един път да постанови и той нещо правилно! Бравос тоя път!
  —цитат от коментар 11 на Нефертити

  Правилно е, защото ти е противен дедо Симо, може би или как?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 32. 32 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Каза че ще ни оправи за 800 дни, е сега него го ,,оправиха,, !!!

 33. 33 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Заради кражби в огромни размери, гавра с монархията и републиката и национално предателство в полза на Русия и бивште кагебешници лайното Симеон трябва отдавна да е изгонен от страната,паспортите на целия му род отнети ,а имотите му национализирани. На цялата кобурготска пасмина трябва да им се забрани да стъпват в страната . Както гърците направиха с тяхното чучело.

 34. 34 Профил на Vladimir St Radoslavov
  Vladimir St Radoslavov
  Рейтинг: 8 Гневно

  Мончо и фамилятаму не трябваше да бъдат пускани да се рзвихят тук сега ще му сърбаме попарата с години щото е нагъл алчен и лъжец

 35. 35 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Благодарение на Симеончо, Станишев и Доган ни приеха в ЕС. И сегашното отношение към тях е за благодарност. Друг е въпросът, че царят не е научил децата си едно "Добър ден!" да кажат на български, Станишев е комунист, а Доган - доносник.
  —цитат от коментар 26 на krummm


  Ей охлюв, приеха ни в Евросъюза заради волската работа на Иван Костов , който четири години дърпа каруцата почти сам нагоре по баира докато я закара на място откъдето нямаше връщане назад. Капиш ?

 36. 36 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3883 Неутрално

  До коментар [#21] от "stem":
  "Не, драга ми придворна Бравопетя. Устремът за модернизация е в цялото общество, във всички негови слоеве. При друг владетел въпросната модернизация можеше да е или малко по-неуспешна, или малко по-успешна, но щеше да се състои неизбежно! Само че при друг владетел е много, ама много възможно и историческата съдба на България да беше друга. И най-вероятно - по-добра."


  За поредна година датата 9 август не беше отбелязана, а подмината от медии и от обществеността на България като цяло. Това е датата на детрониране на българския княз Александър Батенберг от слуги на Русия. Тази дата се оказва една от най-черните за България. Тогава започва великата борба за оцеляване на България между българския Давид в лицето на Стамболов и руския Голиат в лицето на руския император Александър трети, описана така добре от Симеон Радев в "Строители на съвременна България". България е принудина на търси нов княз за утвърждаване на своята независимост. Никой от благородниците в Европа не рискува да дойде в България да става владетел на една страна, която е била на прицел в Русия да става руска провинция. Съгласява се Фердинанд. Неговото голямо его да бъде владетел надделява пред опасностите които го дебнат като княз, неодобрен от враждебна към България имперска Русия. Осем години Фердинанд не е признат за княз от Великите сили заради Русия. Никоя от западните велики сили не е искала да си разваля отношенията с Русия заради някаква България и някакъв княз Фердинанд. Въпреки , че са симпатизирали на борбата на Стамболов да спаси България от попълзновенията на руската мечка, западните страни са наблюдавали безучастно тази борба, като не са вярвали , че тя ще завърши с победа на българския Давид. Стамболов се утвърждава в Европа като велик държавник , единствен , който успява да запази независимостта на страната си от "освобождението" на Русия. Руският цар не мирясва, въпреки загубата на България като руска провинция. Той се споразумява с Фердинанд да го признае за княз на България при условие , че ще води проруска политика , на което Фердиданд се съгласява. Другото условие е да бъде ликвидиран Стамболов физически , въпреки , че тогава вече той не е бил на власт. Така Фердиданд се утвърждава в българския престол и до началото на ПСВ води проруска политика, която води България до националните катастрофи.
  Така , че Фердинанд е продукт на руската убийствена за България политика. Ако не беше детронацията на Александър Батенберг на 9 август 1886 година , съдбата на България щеше да бъде съвсем друга.

 37. 37 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#24] от "tamplierr":Дори и да приемем, че всичко написано от теб е вярно, какво общо има то с казуса с имотите? Дори и да е най- големия престъпник той си има права, като теб и мен. Права, които в случая са потъпкани.
  —цитат от коментар 30 на zle_platen_trol


  С имотите ли дойде фамилията КОбург от Германия ? или и бяха дадени от Българската държава да ги ползва .Тази фамилия са вампири и отиват там ,където има , какво да се краде .Малко е известно на хората тук ,че в днешно време имаше дори претенций от кобурги в Германия за Българска земя.Да приятелю чисти немци искаха да вземат земичка от България за това ,че са от фамилията на Симеон Хасан
  Сакс-Кобург и Гота е стара германска княжеска династия потомци на легендарния саксонски род Ветини. Наследници на княжеството Саксония-Кобург и Гота, те са владели големи части от Европа и останалия свят, в това число и България.

  Саксония-Кобург и Гота – това малко княжество (или херцогство) с площ 1977 кв. км, закътано в Тюрингския лес, според Ото фон Бисмарк, е било „ферма за разплод на жребци за цяла Европа“. Най-известният принц-консорт от този род е Алберт фон Сакс-Кобург-Гота, който през 1840 г. се оженва за братовчедка си Виктория, кралица на Обединеното кралство Великобритания и Ирландия, а впоследствие и императрица на Индия. След този брак британската кралска династия възприема името Сакс-Кобург и Гота. То обаче става фамилно име само на един крал — на Едуард VII, който царува от 1901 до 1910 г. Неговият наследник Джордж V през 1917 г. възприема името Уиндзор, за да се спаси от немско звучащата си фамилия по време, когато страната му води война с Германската империя.

  Херцогството Саксония-Кобург и Гота се създава на базата на две съседни княжества. Саксония-Кобург е създадено за членове на семейството Саксония-Гота-Алтенбург през 17 век. Част от Саксония-Гота-Алтенбург, включваща град Гота, попада под контрола на династията през 1826 г. след смъртта на последния му херцог. Дъщеря му принцеса Луиза фон Сакс-Гота се омъжва за херцог Ернст I фон Сакс-Кобург-Заалфелд. Той се отказва от Заалфелд, за да получи далеч по-желаното херцогство Гота. Обединеното херцогство Саксония-Кобург и Гота се наследява от сина му Ернст II, но той умира бездетен през 1893 г. След смъртта му херцогският трон се поема от втория син на принц Алберт — британския принц Алфред. Единственият му син обаче умира през 1899 г. и херцогството пак остава без наследник.

  След дълги консултации между кралица Виктория, принц Алфред и кайзер Вилхелм II династията се оглавява от британския принц Чарлз-Едуард (или Карл-Едвард), внук на Виктория. Той обаче губи владението си след края на Първата световна война. Работническо-войнишкият съвет на Гота го сваля от трона през ноември 1918 г. След неговата смърт през 1954 г. номинален глава на династията става принц Фридрих Йозиас. От 1998 г. на негово място е синът му принц Андреас. През последните десетина години той си реституира хиляди хектари гори в Тюрингия, които били национализирани от бившата ГДР.

  През втората половина на 19 век Сакс-Кобург и Гота владеят Британската империя, Белгия, Бразилия, България, Португалия, Саксония и др. Днес династията е на власт в Белгия, а под името Уиндзорска династия – във Великобритания и други страни от Британската общност.

  Цар Фердинанд е потомък на странична линия на Сакс-Кобург и Гота. Дядо му принц Фердинанд се жени за унгарската принцеса Мария-Антония Кохари де Чабраг през 1816 г. и създава католическата линия Сакс-Кобург и Гота-Кохари. Към нея принадлежат всички потомци от българската Сакскобургготска династия.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Съдът показа своята пристрастност и зависимост . Не съдии , а слуги . Не отсъждат , а обслужват . На тая територия не са от значение законите , а зависимостите .

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3883 Неутрално

  Агент Карточник си заслужава съдбата. Той беше употребен от службите и после захвърлен като никому ненужен повече. Това Симеон е трябвало да знае , когато се е съгласил да им служи. Обещавали са му имоти които са били собственост на фамилията му и такива , които не са били собственост , като част от сделката да се върне , за да свали правителството на Иван Костов и да настани на власт комунистическата мафия. Идването на Симеон може да се отчете като поредната национална катастрофа за България , защото тя се превърна в мафиотска страна.

 42. 42 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1007 Весело

  Ура, другари! Да се готви английската кралица!
  С тия мотиви, българският съд може и Бъкингамския двирец да отнеме от Елизабет Втора! Гении сме!

 43. 43 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  И сега какво ще залага Царо в казиното? Лоши поданици ей!
  —цитат от коментар 13 на Коте  Онова, което е награбил от 2001 до 2009 година !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 44. 44 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Агент Карточник си заслужава съдбата. Той беше употребен от службите и после захвърлен като никому ненужен повече. Това Симеон е трябвало да знае , когато се е съгласил да им служи. Обещавали са му имоти които са били собственост на фамилията му и такива , които не са били собственост , като част от сделката да се върне , за да свали правителството на Иван Костов и да настани на власт комунистическата мафия. Идването на Симеон може да се отчете като поредната национална катастрофа за България , защото тя се превърна в мафиотска страна.
  —цитат от коментар 41 на tacheaux  Съвършенно правилно , но това как променя факта , че съдебното решение е всичко друго , но е и ПРАВОВО ?

 45. 45 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Силно тенденциозна статия, но парите не миришат. Симеон е собственик на Врана, колкото комунистите са собственици примерно на Партийния дом в Пловдив. Нито представи в съда документи че е купил земята” позовава се на давност при придобиване”!!! , нито приходите му отговарят на цената на строежа и издръжката на сградата. Просто го сложиха да може някой хора да си завъртят игрите, а му обещаха имотите. Само, че дори това не изчистиха законно, можеше да пробутата едно решение на Народното събрание и готово. Но за тях законите не важат, за това взеха всички имоти на “партията-майка”, по същия начин и царчето се оказа без дворци.

 46. 46 Профил на hjs07354609
  hjs07354609
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Конституционният съд не отменя закони, както грешно се твърди в статията. Той има правомощие да ги обяви за противоконституционни, от което следва, че те от този момент нататък (а не със задна дата) не се прилагат. Единствено Народното събрание може да отменя закони. Законът от 1947 г. е с еднократно действие, така че към момента на решението на КС от 1998 г. той така или иначе няма приложимост, тъй като неговите разпоредби вече са били приложени 50 години по-рано.

 47. 47 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#22] от "jok05318467":

  само ти и николай банев може да си мислите, че нещо, което нито сте строили, нито сте платили е ваше...

 48. 48 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 311 Неутрално

  [quote#44:"v.n.t.news"][/quote]

  Че ти да не би да имаш илюзии че живееш в правова държава ? Я се събуди бързо.

 49. 49 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Факт е, че комунистите одържавяват царските имоти през 1947 година.

 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  Агент Карточник си заслужава съдбата. Той беше употребен от службите и после захвърлен като никому ненужен повече. Това Симеон е трябвало да знае , когато се е съгласил да им служи. Обещавали са му имоти които са били собственост на фамилията му и такива , които не са били собственост , като част от сделката да се върне , за да свали правителството на Иван Костов и да настани на власт комунистическата мафия. Идването на Симеон може да се отчете като поредната национална катастрофа за България , защото тя се превърна в мафиотска страна.
  —цитат от коментар 41 на tacheaux  Отличен коментар ! Браво !

  ++++++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на Diego
  Diego
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Каква ирония на съдбата....
  Да докараш ченгесарите превземат демократичната система - съд, прокуратура, следствие, изп. власт, медии, инфраструктура и после да се жалваш, че съдът съди необективно.
  Възможно е решенията за имотите да са политически, както за Ист. конвенция. Но, тази попара я надробиха ръчичките на Симеончо, вързани с червени кукловодски конци.
  Та, такива са последствията... Правиш блато, пък после неможеш да си напълниш манерката с вода и се жалваш.

  "Жить стало лучше, жить стало веселее" Й. В. Сталин :-)
 52. 52 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 726 Неутрално

  .... Докара некадърна шайка от юпита и те покрай него да се нагушат (и Р.Агайн вкл.)
  —цитат от коментар 2 на Diego


  Навит съм да му върнат имотите, ако са негови, но напълно да сътрудничи на съда по казуса "външен дълг", а на всички забогатели да им се отнеме имуществото по закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, а след това и полагащия им се по други закони затвор.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 53. 53 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Въпросът за имуществото на монарсите в цивилизования свят е политически въпрос

  Манипулативно съждение. И много лъжовно.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 54. 54 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  Тази красота я е построил българският цар Фердинанд Можеше да каже това Борисов. И Макрон да ахне
  —цитат от коментар 0 на др Петя


  Определено др Макрон щеше да ахне, понеже Фердинанд е бил по - известен като гендер
  http://gayinfluence.blogspot.com/2012/02/ferdinand-i-of-bulgaria.html

  Баба му пък е от богатия юдейски род Кохари (личи си и по носа му)
  https://bit.ly/2PCMlOz

 55. 55 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1007 Разстроено

  Личната ми неприязън към царя и неодобрението ми към статиите на Петя, не ми пречат да видя, че българският съд в случая погазва правото.
  Отнемат се имотите на царя с идиотското определение, че Интендантството било държавен орган и собствеността следователно била държавна. А кой идиот реши, че Интендантството е държавен орган? Според кой закон и експертиза Интендантството е е държавно? Интендантство на цивилната листа на Царя е органа, който е управлявал парите/заплатата на царя, за да не го прави той лично, понеже според монархическите традиции монарсите не бива да си цапат ръцете с подобни неща.

  Търновската конституция ясно разграничава държавното от княжеското имущество:

  "ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ИМОТИ
  51. Държавните имоти принадлежътъ на Българското Княжество и съ техъ не могътъ да се ползуватъ нито Князьтъ, нито неговите роднини"

  Ясно като бял ден, поради което, когато комунистите отнемат царското имущество, те го правят с ясното съзнание, че това са лични имоти на семейството.
  Законът от 1947 година не е за възстановяване на държавната собственост върху имотите, а за отнемане на лично придобити или наследени имоти.
  Българският съд днес прие априори идиотската теза, че през 1947 година са се одържавявали държавни имоти. Нищо чудно де, все пак живеем в Абсурдистан.
  И аз искам тези имоти да са държавни, не на Симеончо и се дразня, че получи наготово такова богатство, но още повече ме дразнят болшевишките методи на посегателство върху частната собственост.

 56. 56 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Точно. Комунягите извадиха костите на баща му, днешните им образоподобни му взеха домицила! Пфуй!

  Мърфи е оптимист!
 57. 57 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#2] от "Diego":
  Ти за тези клевети, дето ги ръсиш, доказателства имаш ли? Или ей така безнаказано си дрънкаш? Защо не се научите на едно:Клеветата е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, което се наказва яко! Навсякъде по света!

  Мърфи е оптимист!
 58. 58 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 290 Неутрално

  [quote#55:"Котаракът на Шрьодингер"]Личната ми неприязън към царя и неодобрението ми към статиите на Петя, не ми пречат да видя, че българският съд в случая погазва правото.

  ++++

  До коментар [#55] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Ето така трябва да се коментира по темата , а не по вуте - наневски или нане-вутевски манталитет

 59. 59 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Симеон трябваше да заведе дело за отмяна на незаконния референдум от 1947 година и всички последващи актове на държавата, включително и конституцията гласувана с мнозинството на БСП щяха да отпаднат.
  Само че, Симеон беше докаран в България по задължение към БСП.

 60. 60 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Освен всичко друго, къде в световната история се е видяло Цар-Комунист и на всичкото това Отгоре със лична собственост?
  Такава крава и в нашата шопска ливада няма!

 61. 61 Профил на cgl09310346
  cgl09310346
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Петя Владимирова е страшно интелигентен, почнен и прям журналист. Но в тази статия се изложи. Никога тези имоти не са били на царската фамилия и никакви нотариални актове безспорни не са показвани. Имотите са на българския народ, защото са строени на негови земи и с негови пари. А съвсем друго е комунистите които после освен със земите имотите разполагаха и с живота на хората както си искат. А Владимирова да напише за това което направи симион сакскобургота като премиер и после коалиционен на станишев, за кражбите и престъпленията върху българския народ за милиарди, десетки хиляди пъти пъти надхвърлящи стойността на тези имоти

 62. 62 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  Имотите се отнемат, защото навремето Царя не гласува за П.Стоянов и Първанката спечели. П. Стоянов и Ив. Костов не могат да простят това на Царя, а Съдът е пълен с техни хора. Навремето Софиянски и Костича се скараха заради тези имоти – Софиянски върнал имотите, а не дал нищо „от сухо“ на Костов!
  —цитат от коментар 4 на kpu14575282


  Това може да го напише само безогледно комуне!

  Дали е прав съдът, трудно мога да отсъдя Петя, но много преди мен едни хора написаха ролята на Симеон в тай-новата ни история.
  Първо – в интервю пред Кеворкян отрече каквито и да е претенции към "моята родина България".
  Второ – върна се триумфално и веднага направи съюз с бившите комунисти, въпреки че твърдеше обратното! Знаем КОЙ ХОДИ многократно до Мадрид, за "да уреди работата"!!!
  Трето – разруши УМИШЛЕНО току що създадения баланс в страната с кухи обещания и празнословие!
  В статията има претенции за морал от страна на държавата и съда!
  Аз имам претенции, и всеки нормален и мислещ българин ще има същите, към морала на Симеон!
  Ако той съзнава какво извърши с появата си в политическия НИ живот, би трябвало въобще да не се появява в страната, камо ли да иска нещо, което да е принадлежало на фамилията Кобург гота!
  Симеон ни върна в орбитата на Русия, от където Костов ни беше извадил!
  За този грях – вън, без имоти!!!

 63. 63 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1007 Разстроено

  Никога тези имоти не са били на царската фамилия и никакви нотариални актове безспорни не са показвани. Имотите са на българския народ, защото са строени на негови земи и с негови пари.
  —цитат от коментар 61 на cgl09310346


  Вие изглежда нямате понятие за какво става въпрос... Има ли право човек, на който държавата му е давала заплата/издръжка да се разпорежда с парите, които получава, включително да има имущество?
  Или си мислите, че на всеки държавен служител, който получава заплата, държавата може да му отнеме имуществото, понеже е собственост "на българския народ" и това са народни пари? Защото случая е такъв - държавата е решила да плаща издръжка на царското семейство с така наречената Цивилна листа. И вие сега мислите, че това са народни пари и трябва да са народа?! И болшевиките с този мотив са ги одържавили тези имоти, но дори те не са смятали, че това са държавни имоти, а са приели, че са лична собственост на фамилията.

 64. 64 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5675 Неутрално

  Меко казано не съм фен за цар Симеон. Не харесвам неговата дребнавост и съглашателство с комунисти, както и това, че продаде интересите на България на шепа хиени.
  Това, което творят сегашните управляващи и съда срещу него е подло и гнусно.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 65. 65 Профил на Tsveta
  Tsveta
  Рейтинг: 801 Неутрално

  Свети Боже, чета и не вярвам на ушите си.
  Царя да не е строил Врана тухла по тухла, камък по камък случайно? Толкова съм потресена от лъжите в тази статия, че останах безмълвна...Бог да пази България от лакомията Сакскобурготска...

 66. 66 Профил на cgl09310346
  cgl09310346
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#63] от "Котаракът на Шрьодингер":

  имам малко представа от нещата. Вие въркате. Именно цивилната листа е издръжката на царското семейство, това е нещо като рента (не в смсъл на наем), сума пари, предоставени имоти и др., които да покриват нуждите на царското семейство. Паричните суми се използват както е угодно, но имотите са държавна собственост, когато това се е случвало, слава Богу тук не е имало болшевизъм и чекизъм. Но това не отменя факта, че Интендантството, което се е грижило за имотите, е държавна служба, която обезпечава материалните нужди на царското семейство. Царят не може да даде пълномощно на ръководителя на Интендантската служба да му закупи имоти в лично качество, просто защото той действува в служебното си качество и купува от името и за сметка на Интендантството, а не от името и за сметка на царя . Моля Ви да коментирате и останалата част от моя пост, отнасящ се до политическата ролята на симеон в най-новата ни история, Благодаря

 67. 67 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Доста бездарна пледоария .....Дано да е безвъзмездна пледоарията......
  —цитат от коментар 8 на Hawaii


  Надявай се!

  "убедена съмq че те хал-хабер си нямат нито от исторически факти, нито от право.)"

  Тази петя дали има хал-хабер от исторически факти и от право.?

  Пледоарията показва - НЕ!

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 68. 68 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Ясно се вижда, какво мнозинство са жалките, дребни и завистливи душички във форума на Дневник. Тях не ги интересува законноста а само следват воя на тълпата. Къде са залегнали ХИ, РК и всички храбри борци за съдебна реформа?! Как се излиза насреща на екзалтираната и побесняла тълпа. Сега всички обвиняват Фердинанд за заповедта му да нападне излъгалите и провокиращи го съюзници през балканската война. А знаете ли каква е била обстановката в Б-я по това време? Екзалтация на мах, тълпата смята, че ние можем да бием всеки, половината генерали са от Македония и го притискат да спаси родните им места, ВМРО открито го заплашват с убийство, пресата тръби всекиднено за мъст и бой със съюзниците. Когато настъпва катастрофата, всички се изпокриват и изкарват само него виновен. Така ще стане и сега, когато царя ни осъди в Страсбург. Ще трябва да му върнем всичко и да платим за целия си гяволък но това ще бъде и окончателна раздяла с царското семейство и после пак ще се чудим къде са гробовете на царете ни.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 69. 69 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Не симпатизирам на Симеон, но това решение няма нищо общо с правото.
  —цитат от коментар 10 на spiegel


  Сигирно е, че си юрист!

  А?

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 70. 70 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Ясно се вижда, какво мнозинство са жалките, дребни и завистливи душички във форума на Дневник. Тях не ги интересува законноста а само следват воя на тълпата. Къде са залегнали ХИ, РК и всички храбри борци за съдебна реформа?! Как се излиза насреща на екзалтираната и побесняла тълпа. Сега всички обвиняват Фердинанд за заповедта му да нападне излъгалите и провокиращи го съюзници през балканската война. А знаете ли каква е била обстановката в Б-я по това време? Екзалтация на мах, тълпата смята, че ние можем да бием всеки, половината генерали са от Македония и го притискат да спаси родните им места, ВМРО открито го заплашват с убийство, пресата тръби всекиднено за мъст и бой със съюзниците. Когато настъпва катастрофата, всички се изпокриват и изкарват само него виновен. Така ще стане и сега, когато царя ни осъди в Страсбург. Ще трябва да му върнем всичко и да платим за целия си гяволък но това ще бъде и окончателна раздяла с царското семейство и после пак ще се чудим къде са гробовете на царете ни.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 71. 71 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Ясно се вижда, какво мнозинство са жалките, дребни и завистливи душички във форума на Дневник. Тях не ги интересува законноста а само следват воя на тълпата. Къде са залегнали ХИ, РК и всички храбри борци за съдебна реформа?! Как се излиза насреща на екзалтираната и побесняла тълпа. Сега всички обвиняват Фердинанд за заповедта му да нападне излъгалите и провокиращи го съюзници през балканската война. А знаете ли каква е била обстановката в Б-я по това време? Екзалтация на мах, тълпата смята, че ние можем да бием всеки, половината генерали са от Македония и го притискат да спаси родните им места, ВМРО открито го заплашват с убийство, пресата тръби всекиднено за мъст и бой със съюзниците. Когато настъпва катастрофата, всички се изпокриват и изкарват само него виновен. Така ще стане и сега, когато царя ни осъди в Страсбург. Ще трябва да му върнем всичко и да платим за целия си гяволък но това ще бъде и окончателна раздяла с царското семейство и после пак ще се чудим къде са гробовете на царете ни.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 72. 72 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Ясно се вижда, какво мнозинство са жалките, дребни и завистливи душички във форума на Дневник. Тях не ги интересува законноста а само следват воя на тълпата. Къде са залегнали ХИ, РК и всички храбри борци за съдебна реформа?! Как се излиза насреща на екзалтираната и побесняла тълпа. Сега всички обвиняват Фердинанд за заповедта му да нападне излъгалите и провокиращи го съюзници през балканската война. А знаете ли каква е била обстановката в Б-я по това време? Екзалтация на мах, тълпата смята, че ние можем да бием всеки, половината генерали са от Македония и го притискат да спаси родните им места, ВМРО открито го заплашват с убийство, пресата тръби всекиднено за мъст и бой със съюзниците. Когато настъпва катастрофата, всички се изпокриват и изкарват само него виновен. Така ще стане и сега, когато царя ни осъди в Страсбург. Ще трябва да му върнем всичко и да платим за целия си гяволък но това ще бъде и окончателна раздяла с царското семейство и после пак ще се чудим къде са гробовете на царете ни.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8064 Неутрално

  Ако нещо е на дядо му, то защо ще го наследява само Симеон. Там има и други наследници.

 74. 74 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1411 Разстроено

  Виждам, че боцевите, курнелините и бойкикевите чекисти са в пълно единодушие относно царските имоти. Личи си, че сте от една порода - комунистическата. За вас няма значение правото, щом трябва да се отнеме нещо от някого, когото не харесвате...
  Жадувате за септември 44-та, нали другари, скрити под различни цветове.
  Дедо Симо има много грехове, но за едно беше прав: Трябва ни смяна на чипа...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 75. 75 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4625 Неутрално

  Ура, другари! Да се готви английската кралица!С тия мотиви, българският съд може и Бъкингамския двирец да отнеме от Елизабет Втора! Гении сме!
  —цитат от коментар 42 на Котаракът на Шрьодингер


  Ми не. По-скоро с твоите мотиви Румен Решетников след години ще претендира за собственост на резиденция Бояна.

  Gunter glieben glauchen globen
 76. 76 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Законите важат и за този гражданин.

 77. 77 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  До коментар [#63] от "Котаракът на Шрьодингер":имам малко представа от нещата. Вие въркате. Именно цивилната листа е издръжката на царското семейство, това е нещо като рента (не в смсъл на наем), сума пари, предоставени имоти и др., които да покриват нуждите на царското семейство. Паричните суми се използват както е угодно, но имотите са държавна собственост, когато това се е случвало, слава Богу тук не е имало болшевизъм и чекизъм. Но това не отменя факта, че Интендантството, което се е грижило за имотите, е държавна служба, която обезпечава материалните нужди на царското семейство. Царят не може да даде пълномощно на ръководителя на Интендантската служба да му закупи имоти в лично качество, просто защото той действува в служебното си качество и купува от името и за сметка на Интендантството, а не от името и за сметка на царя . Моля Ви да коментирате и останалата част от моя пост, отнасящ се до политическата ролята на симеон в най-новата ни история, Благодаря
  —цитат от коментар 66 на cgl09310346


  Откъде си ги измисляте тия работи не знам? Какви имоти са предоставени с Цивилната листа? - Никакви! Цивилната листа е заплатата/издръжката на княза!
  Това са парите с които княза/царя може да се разпорежда еднолично и да бъдат похарчени за каквото си иска, вкл. за имоти! По разпореждане на княза, тия пари са се харчели от Интендантството.
  Още авторите на Търновската конституция са определили заплатата/издръжката на царското семейство:
  "35. Народното Събрание определява за обдържанье на Князя и на неговий дворъ шесть стотини хиляди франки на година. Това количество не може да бъде нито уголемено безъ съгласието на Народното Събрание, нито намалено безъ съизволението на Князя."

  Ето това е Цивилната листа - заплата, никакви имоти няма. Оспорвате правото на авторите на ТК да решат кое е справедливо като издръжка за княжеското семейство? Малко е тъпо, да не кажа средно тъпо...
  Четете повече, има си факти, вярата ви народните пари няма стойност като аргумент:
  https://www.dnevnik.bg/analizi/2006/04/06/255920_za_carskite_imoti_-_s_pogled_kum_istoricheskite_fakti/

 78. 78 Профил на Онуфри
  Онуфри
  Рейтинг: 411 Весело

  ....Дедо Симо има много грехове, но за едно беше прав: Трябва ни смяна на чипа...
  —цитат от коментар 74 на CINZANO - оправете си сайта!


  Не може някой, който изобщо няма чип да ми казва да си сменя чипа!!!

  :)

  Имало едно време ссср! Маргарет Татчър: "Комунизмът свършва тогава, когато свършат чуждите пари, които харчиш!"
 79. 79 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4935 Неутрално

  Ще пренебрегна невежеството на някои от коментиращите, ..защото статията е 100% достоверна фактологически.Но,за тези които само си дрънкат ще кажа , да проверят как беше възстановена собствеността на имота в с.Баня! Вижте , защо сме в Ес е направо невероятно , но и в Евразийския съюз няма да ни искат със съдебна система , която обслужва политически конюктури…..защото , това изобщо не е изолиран случай , когато тази власт отнема , чрез подобни хватки частни имоти!Това решение на съда опровергава напълно правото ни присъствие в Ес , защото не се спазват основополагащи принципи на правото в именно Обединена Европа.....

 80. 80 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#37] от "tamplierr":

  Кобрггогската династия са преки потомци на династията на Комитопулите, на цар Самуил.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 81. 81 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  [quote#75:"Alarmstufe: Rot"][/quote]

  Точно обратното, по вашата логика излиза, че на Радев и Борисов след време може да им вземем къщите на основанието, че са получавали народни пари, без да отчитаме, че са купени със законни лични средства или са от наследство. Болшевишки идиотизъм, но вие май си падате по такива неща.

 82. 82 Профил на nxo44693674
  nxo44693674
  Рейтинг: 388 Весело

  Бабката, която има неизменна трибуна и печели вече от едни десет години на гърба на гражданите заради тотално извратеното кривосъдие в България, решила да направи някой лев от този позорен казус. Без препратки към Румъния, Сърбия и Гърция и техните съдебни решения по сходни неща. Изключително нечистоплътна статия в нечистоплътна медия. А това, че един кагебист-комарджия си е профукал парите, не значи, че гражданите-данъкоплатци трябва да му платят и незаслужените държавни имоти. Авторката е на нивото на ПИК, Блиц и Труд, дори още по-долу, предвид факта, че тези имоти могат да се ползват за образователни, културни и туристически случки. Позор, Дневник!

 83. 83 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#9] от "anty": "съществото спретнало целенасочено статийка" е единствената юридически грамотна авторка, която пише за Дневник.
  —цитат от коментар 19 на me13


  Хихихих.... Всички взехте да разбирате от юридическа грамотност, ей. Ако това е най-грамотната юридически авторка, аз ще се казвам Айше. Толкова "грамотна" е, че докато чета... рева. Но и се питам. Питам се КОЙ е председател на ВКС по времето, когато са взети въпросните противоречиви решения, КОЙ от кого е зависим и от какво се страхува, та... по думите на Петинка, е нагазил закона както мома - прясно обрано грозде, КОЙ и защо НЕ Е приравнил издържания цял живот от КГБ Симеончо на баща му и на дядо му, лека им пръст, КОЙ и защо не е позволил не само костите на баща му да почиват в България, но и не му е дал приживе да помисли да се върне тук, за да види внуците си... Знам КОЙ и защо продаде по ebay ордените и медалите на Фердинанд, обаче. Знам КОЙ, кога се върна и по чия поръчка. Знам КОЙ и как се превърна от наследник на короната в пияница и зависим от хазарта, освен от Москва, човечец. Знам КОЙ му помогна нагло да излъже за втори път (след т.н. сДС) отчаяния от репресивните комунистически туморни образувания български народ... Всичко знам, но не се питам за всичко и не "ах-кам" за глупостите на Знамето. Тя няма да се промени. Който дава хляба, той определя музиката.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 84. 84 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  "Спорът кой от използваните от царската фамилия имоти е държавен и кой - личен, би могъл да бъде лесно решен, ако се прегледат внимателно държавните бюджети за съответната година. И при най-детайлната разбивка на бюджетите не се откриват предвидени средства за Врана, Царска Бистрица, ловните хижи, нито за интендантството, на името на което са нотариалните актове за имотите. Всичко това показва, че държавата не е участвала в изграждането и поддържането на имуществото, смятано за лична собственост на наследниците на царете Фердинанд и Борис III.

  „Ний сме народ, който ще може да плаща на княза си и няма да прибегнем към субсидии като гърците.” Субсидията от 600 000 франка (лева) е увеличена от Народното събрание през 1893 г. на 1 000 000 лева. Въпросната сума (ЗАПЛАТА) е предназначена за ЛИЧНИТЕ нужди на княза и за изразходването й той не се отчита пред никого."

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2006/04/06/255920_za_carskite_imoti_-_s_pogled_kum_istoricheskite_fakti/

 85. 85 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Да ви пикая на мафиотско-феодалната република неуважаеми другарки и другари.
  Държава на тая територия е имало до 05.09.1944г. От тогава до сега правото е на страната на мошенниците и отрепките, които го ползват, за да крадат, пречат и рушат, а не за да има справедливост.
  Но всички вие защитници на тая порнография, рано или късно ще бъдете разочаровани!

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 86. 86 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1328 Весело

  Бывшего царя Болгарии обвиняют в связях с КГБ

  Вчера стало известно, что бывшего царя Болгарии Симеона II Сакскобургготского обвиняют в сотрудничестве с КГБ. Как выяснилось после детального изучения архивов Болгарской Народной Республики, когда экс-монарх находился в изгнании, он работал на КГБ в качестве тайного агента. Он дал согласие на сотрудничество после того, как советская разведка пообещала оплатить его долги, приобретенные в результате пристрастия к азартным играм. Сам бывший царь отрицает эти обвинения и настаивает на том, что оппоненты хотят опорочить его доброе имя.

  https://www.kommersant.ru/doc/808852

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 87. 87 Профил на cgl09310346
  cgl09310346
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#77] от "Котаракът на Шрьодингер":

  статията, към която препращате е писана от историк, не е лошо да напише такава статия юрист. историкът мисля че е пропуснал някои условия по отношение давността, които няма ка да не са били в сила и тогава, и сега са - кога не тече давност. в цитираната статия се дава извадка от нотариален акт:
  „Ний, Княз Фердинанд Български, принц Сакс Кобург-Готски, даваме право на Интенданта на цивилната ни листа и управителя на частните ни имения Павел Калевич да надпише за Нас акта за покупката, като частно имение и от частните ни средства къщата на г-на д-р Иван Касабов, находяща се на ул. „6-ти септември” под номер 77. Издадено в столица София на 29 октомври 1896 г.: Дворът заедно със застроената част възлиза на 1206.04 кв.м и е купена за 50 000 златни лева. "
  ако такава уговорка има в нотариалните актове с които са придобити спорните имоти, тогава всичко е ясно. Ама такава уговорка няма. Относно самото Интендантство историкът представя желаното за действително - службата е създадена от царя по негово воля и разпореждане, с негови средства, а пък се одитира от държавата - това няма ка да стане. пак ще Ви помоля да коментирате ролята на симеон в най-новата ни история, благодаря

 88. 88 Профил на me13
  me13
  Рейтинг: 232 Неутрално

  До коментар [#83] от "Непукистка":

  И всичко написа от Вас няма никакво отношение към реституционните права. Юридическата Ви грамотност няма да коментирам...

 89. 89 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#88] от "me13":

  И добре ще сторите. За нея имам една кръгла шестица в диплом от СУ, хахах... Душичка златна тролстваща!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 90. 90 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#88] от "me13":

  И добре ще сторите. За нея имам една кръгла шестица в диплом от СУ, хахах... Душичка златна тролстваща!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 91. 91 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#88] от "me13":

  И добре ще сторите. За нея имам една кръгла шестица в диплом от СУ, хахах... Душичка златна тролстваща!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 92. 92 Профил на specifier
  specifier
  Рейтинг: 544 Неутрално

  СПОРЕД ЧЕРВЕНУШКОто #16 waterfall
  https://www.24chasa.bg/novini/article/7023943
  откъдето са долните извадки:

  “Доpи и да cе пpиеме, че имотът е бил лична cобcтвeноcт нo цаpете Феpдинанд и Бepиc ІІІ, то дъpжавата е cтанала cобcтвеник на имотите по cилата на извъpшена национализация на имотите на cемейcтвата на бившите цаpе и на теxните наcледници от 31 деĸеĸмвpи 1947 г.”, поcочи още cъдът.
  и по-нататък:
  ....................... адвокат Мариана Попова от кантората “Савова и сие”, която защитава дъpжавата.

  “Дъpжавата избpа единcтвеното пpавилно pешение да отиде в cъда и да pеши cпоpа cъc cъдебно pешение. Имаше и глаcове тя да одъpжави имотите, да изгони г-н Сакскобурготски и дo го оcтави той да доказва пpавoтo cи. Дъpжавата избpа тpyдния, бавен и cкъп начин - чpез cъд”, каза пред Би Ти Ви Попова.

  ПО-ЧУДОВИЩНА ГАВРА С ПРАВОТО едва ли би могла да съществува...
  За сведение на публиката: Водещата адвокатура в огромната си част са генерични потомци на АБпФК - деца и внуци, както и по-голямата част от магистратите. Посочените в статията имена на магистрати са точно от тази "организация". Всъщност генеричните потомци управляват сега България- техни са съд. власт, адвокатурата, медиите, повечето от големите български фирми, средната и голяма част от държавната и общинска администрация, управлението на науката и изкуствата (по-голямата част от началствата), има солидна база в армията и Тайните служби. Те са агетнурата на Русия в България.
  Техните деди мразеха:
  Бога
  Царя
  КапитализЪма
  Американците.
  Внуците - само първите две

 93. 93 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Ще пренебрегна невежеството на някои от коментиращите, ..защото статията е 100% достоверна фактологически.Но,за тези които само си дрънкат ще кажа , да проверят как беше възстановена собствеността на имота в с.Баня! Вижте , защо сме в Ес е направо невероятно , но и в Евразийския съюз няма да ни искат със съдебна система , която обслужва политически конюктури…..защото , това изобщо не е изолиран случай , когато тази власт отнема , чрез подобни хватки частни имоти!Това решение на съда опровергава напълно правото ни присъствие в Ес , защото не се спазват основополагащи принципи на правото в именно Обединена Европа.....
  —цитат от коментар 79 на Николай Бучков


  ++++Поздрави от Созопол,приятелю!

 94. 94 Профил на g.kuchukov
  g.kuchukov
  Рейтинг: 388 Разстроено

  явно и Дневник се превръща в кафява бухалка срещу съда.
  Интересното в случая е, че го прави с парите на американските данъкоплатци

 95. 95 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Ако нещо е на дядо му, то защо ще го наследява само Симеон. Там има и други наследници.
  —цитат от коментар 73 на Роси


  Наследници ще бъдат в крайна сметка Борисов,Пеевски,Цацаров,Цветанов и други такива верни синове на Партията.Митьо Очите не го споменавам,защото той не е бандит от тяхната класа.

 96. 96 Профил на me13
  me13
  Рейтинг: 232 Неутрално

  До коментар [#91] от "Непукистка":

  Не подлежат на коментар и критериите Ви за знания.

 97. 97 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  Е, има и заслуги човекът! Затвори малките блокове на АЕЦ Козлодуй които се бяха изплатили и носеха чиста печалба. Направи Бойко генерал.
  Доста отдавна младият кадет Рилски обикалял света и търсел подкрепа да си върне царството. Събрал българската емиграция в Канада и държал реч. Станал еди стар македонец и попитал:
  - Да го питам мОмчето дека сака да стане цар на българите. Българин ли е таткото негов? Българка ли е майката негова?
  Симеончо се изнизал като мокра връв.

 98. 98 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Освен всичко друго, къде в световната история се е видяло Цар-Комунист и на всичкото това Отгоре със лична собственост? Такава крава и в нашата шопска ливада няма!
  —цитат от коментар 60 на Ще върнем България в Европа


  +++Именно.Обяснете го по-подробно на тези,които си въобразяват че царят е комунист.Световната история наистина не познава такъв случай.Още през 1991 год. беше пределно ясно,че пред нас стоят две опции-или Царят,или комунистите.Резултатите от изборите,с малки изключения,показаха,,че нашите хора предпочитат комунистите.Знаят,че ще съсъпят държавата и ушите ще ни проглушат от скандали,но си гласуват за тях,ей така,сеир да става.

 99. 99 Профил на specifier
  specifier
  Рейтинг: 544 Неутрално

  КраснаяПукистка-комунистка, да каже кои са тези архиви, където се говори, че Симеон е агент на КГБ

 100. 100 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4935 Разстроено

  Спирам , защото е безсмислено да се коментират истини в конкретния случай.....Но , един ден когато е се плаща за такива решения и Републиката ще бъде на течение....( то , поначало там кирливи ризи се срещат....)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK