Да чакаме българите от Лондонското сити на протест?!

Да чакаме българите от Лондонското сити на протест?!

© Георги КожухаровАко проследим всичко, което се изписа и изговори в социалните мрежи, медии и разни други сайтове като иронични подмятания, откровени подигравки и остри нападки към протеста в неделя, обявен като инициатива на живеещи и работещи в чужбина българи, трябва да помолим критиците да напишат регламент за протести. В него да посочат лицата, които ще ни дискредитират, ако присъстват на площада.


И трябва да проверим предварително политологичната култура на хората, които ще се изкажат евентуално пред микрофоните на медиите, дебнещи точно за да ги заковат в неграмотност, за да преценим дали споделяме лозунгите им, извън основния, обявен от организаторите: "Оставка, съд и смяна на системата" (от зависимости, лобизъм и служба на институциите на мафията). И едва тогава да отидем на площада.


Ироничните подмятания из фейсбука са познатият неизменен белег на българската съпротива. Забележителното този път е друго -
не си спомням друг протест с такова целенасочено, масирано дискредитиране


Канонадата от сензационни заглавия в централни всекидневници и разни сайтове трябваше предварително да настрои общественото мнение срещу протестиращите: как специалните служби засекли сигнали, че ще има опит за преврат в деня на протеста - деня Х; как към митинга на емигрантите ще се присъединят "паравоенните групи на "Валтер Калашников" и как "въоръжени провокатори щели да нахлуят в президентството и да заставят президента да обяви извънредно положение", предупреждения, че в София ще се стреля, до "не извеждайте децата си навън". И това се съобщава с позоваване на МВР, докато вицепрезидентът Илияна Йотова заявява, че нито формално, нито неформално е постъпвала такава информация в президентството.


Поставянето на медии в услуга за дискредитиране на протести, а в случая на такъв, обявен да продължи дни наред на различни места тук и в чужбина, и за пазене на правителството (чието и да е то) агресира протестиращите хора, това е логично, и превръща и журналисти в тяхна мишена - видяхме остри нападки срещу телевизионни репортери. Което естествено не е допустимо и не може да бъде толерирано. Само отбелязвам логиката на порочния затворен кръг на българската публична среда.


Бях на площада два пъти през неделния ден


- около 13.30 ч. и 17.30 ч., наблюдавайки за кратко протеста. Не видях пред Народното събрание никакъв "Валтер Калашников". Няколко мъже в камуфлажни дрехи и тениски с надпис "Nazi", с портрета на Сталин и руския герб не посмяха да навлязат в центъра на множеството и трябваше да бъдат търсени, за да бъдат снимани като атракция. Ечаха скандиранията "Оставка" - непрекъснато, "Мафия", и "Бойко, не се крий като мишка". И всеки имаше достъп до микрофона - оттук и разностилието и наивността на исканията, които се носеха във въздуха.


Защо заслужават вниманието ми нападките срещу протеста, за който публичната информация, неопровергана засега, е, че е организиран чрез "Фейсбук" от работещи в Лондон българи, конкретно издателя на в. "Будилникъ" Емил Русанов?


Първо, поради субективната ми представа за същината на явлението: подкрепям всеки протест срещу Системата, защото го смятам за израз на свободата, съпротивата и солидарността... Ако звучи абстрактно или патетично, ето го по-просто: Когато протестират майките на деца с увреждания, трябва да ги подкрепим, независимо дали сме лично засегнати. Когато протестират възмутените от шоковото качване на цената на билета за транспорт (без финансова обосновка!) трябва да излезем всички, не защото сме леви, десни, консерватори или либерали, а за да напомним на властта, в случая общинската, че законът не й позволява това (виж в скобите)... Просто защото живеем в общност и се подкрепяме.


По мои наблюдения на площада имаше забележим брой българи емигранти - съдя по дочутите разговори. А дали към тях са се присъединили и други неемигранти, или противници на убиването на домашните животни в Странджа от лятото, или участници в протестите от зимата на 2013 г., каквито лица ни бяха показани по телевизиите с намека "знаем ги тия", или други с умишлена задача да объркат чий е протестът, или просто всякакви случайни граждани - не може да бъде аргумент за негативна целесъобразност на събитието. Не може да отнемете с презрително снизхождение или с необосновано подозрение правото на всеки да бъде несъгласен и да даде израз на несъгласието си както той го разбира.


В днешна България приключиха за дълго масовите протести


(И атаката срещу неделния също помага за това.) Скандалите, произволът и непукизмът на властта стигнаха дотам, че погубиха смисъла "да не си съгласен" и родиха усещането за абсолютна безнадеждност.


Политическите партии нямат мотивирана социална база, партийните лидери се ръководят от свои сметки и не могат да дадат енергия за протест. От синдикатите не можем да очакваме всеобща акция, те са част от системата и няма да реагират, ако ще властта да премахне дори минималната заплата. И сега, когато видяхме няколкостотин души, повече от които - повтарям, според моите наблюдения, пристигнали от чужбина (никой не твърди, че представляват "българиТЕ от чужбина), да извикат "оставка", ние им се смеем или ги обвиняваме, че не знаят какво искат или искали премахване на партиите - ах, какъв оскърбителен за бляскавата ни демокрация лозунг.


И не се задоволяваме да чуем какво не искат. Във всеки случай не искат същото, което не искам и аз. (Да, валиден е въпросът - дали зад организацията им не стоят други хора, средства или дори цели... Трудни за разследване са организациите на протести, а на службите ни очевидно няма как да се вярва/разчита... Ако пък се вярва на някои сайтове, които пакетират всеки протест по начин, че да го омаловажават и вкарат в конспирация - то аз трябва да съм соросен милионер...)


Иначе по силата на елитарните ни претенции трябва, изглежда, да чакаме на летището да слязат възпитаниците на Лондон скул ъф економикс от офисите на Лондонското сити наред с магистрите по политически науки в "Кеймбридж" и "Оксфорд", за да се надигнем от неделния фотьойл с лаптопа. Защото там, на площада, може да има селяни от Странджа, които са протестирали и по повод козите на баба Дора, а те не се вписват в нашия модел. И неизменно е там и "дежурният" Йоло Денев, какъв срам. Макар че той не е крал еврофондове и строил злополучни пътища...


Не ни е достатъчно, изглежда, да видим протест от онези, обезлюдилите селата, за да намерят каква да е работа в чужбина. Те не са по нашата мярка за свобода, съпротива и солидарност.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  По- абсурден и смешен протест не бях виждал от 30 години!
  Пълна пародия или контролирано изпускане на "парата"?!?!?!

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8128 Неутрално

  Много ми прилича на организиран от управляващата мафия.

 3. 3 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 620 Неутрално

  По- абсурден и смешен протест не бях виждал от 30 години!
  —цитат от коментар 1 на selqnin


  Най-абсурдния и срамен протест в най-новата ни история е този с прасетата в подкрепа на Борисов през февруари 2013-та! Толкова ниско още никой не е паднал.

 4. 4 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 492 Неутрално

  И аз винаги протестирам срещу системата, но не и с тези, които подкрепят предишната система!

 5. 5 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Весело

  "Това ли са "българите в чужбина"?
  Защо твърдят, че протестите в София били на българите в чужбина? И имат ли изобщо българите в чужбина право да се бъркат в българската политика? Коментар от Александър Андреев: ...
  Протестирам срещу този протест!

  Възмущава ме друго: претенцията, че това са протести на „българите в чужбина". Познавам сигурно хиляди „българи в чужбина" и не съм чул нито един от тях да се е включил в инициативата на българския ресторантьор от Лондон. ..."

  https://www.dw.com/bg/това-ли-са-българите-в-чужбина/a-45535892

 6. 6 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Разбира се, че ще ги чакаме българите от Ситото на протест! Трябва само демократичната общественост да им плати билетите, както и командировъчни. Иначе защо да си губят времето?

  Бог да благослови Америка за България!
 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  [quote#3:"trafopost"][/quote]

  Помниш ли контрапротестите в защита на КОЙ???

 8. 8 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Призивите на Русанов по нищо не се отличават от масата популисти от всички партии в политическия спектър ултраляво - ултрадясно, доколкото тази дименсия е валидна за България.
  Имам странното усещане, че нашите политици са скроени по една и съща мярка и по нищо не се отличават посланията им - еднакво неадекватни и изпразнени от логика и мисъл.

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 9. 9 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2984 Неутрално

  До коментар [#3] от "trafopost":

  Селяндурите с тракторите, в защита на еврофондовата мафия, на протеста срещу Дянков, е достоен претендент.

 10. 10 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Какви Българи в Лондонското Сити.
  В Лондон Българите са строителни работници и чистачки.
  Лесно манипулирани които чакат Слави да има направи концерт или визита на поредната фолк певица.

 11. 11 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 856 Весело

  Госпожо Владимирова, най-много дискредитираха протеста самита организатори.
  Исканията им бяха абсурдни, а предложените решения още по.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 12. 12 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3371 Неутрално

  Измислен протест с доста платени лумп@ни!Без смисъл....и без визия какво следва!Финансиран от неясно КОЙ!Горещо одобряван от червените редици и сенчести кукловоди!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 13. 13 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  Недоволната "нация" треба да припалва от най-малката искра. Но явно самодоволието е огромно, а и Сф не е мястото, просто я нема т.нар. "критична маса".

 14. 14 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Що за нелеп текст!? По света всеки ден някой протестира за нещо и трябва да изпадаме във възторг ли!? Ако нещо ни се струва глупаво и нелепо, защо да не го кажем, не ангажираме никой с мнението си. Що се отнася до мераците на авторката да сменя системата (все пак ми е интересно с какво) просто е, влиза в една партия, която иска същото като нея (партии дал бог в страната) убеждава ни да гласуваме за тази партия и после сменя системата с това, в което ни е убедила. Ако обаче успее да убеди не повече от 0.5% от нас, хубаво е да се замисли дали проблема е в нас или в нея.

 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3848 Неутрално

  ... не си спомням друг протест с такова целенасочено, масирано дискредитиране ...

  Ай ся, Петя, да не си кривим душата!
  Нито е първият, нито е най-омаскаряваният.

  Но вероятно си с такова впечатление, защото при този съотношението на ударната кампания за дискредитиране беше твърде несъразмерно мащабна и истерична в перспективата на реалностите и накрая реално получилото се.
  Което несъответствие мен ме навежда на други мисли , кардинално различни от финала на статията.
  Ако това ви е визията как ще се "вдигне масовият протест" - сорри, но тогава плювачите на ДБ ще излязат прави ...

 16. 16 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5219 Неутрално

  Добре бе, Петя, аз протестирам всеки ден против системата от дълги години, като живея извън нея. Мотивите на хората да са извън България са много и най-различни. Затова не може един "Протест заради самия протест" да обедини всички тези (в огромната си част трудовябиви и отговорни) хора за нещо безцелно.
  И какво, Петя, означава, че подкрепяш "всеки протест срещу Системата, защото го смятам за израз на свободата, съпротивата и солидарността"...?
  Това е много хипарско! Ние сме ПРОТИВ войната във Виетнам (Афганистан, Сирия, Йемен...), но не знаем ЗА какво сме. И най-смешното е, че нямаме идея как да го постигнем...
  Само че това не е наивност, Петя! Това е завоалирана подкрепа на същата тази Система. И ако искаш да си наясно със смените на системите, прочети българската история - там е написано ясно какво е хайдушкото движение и какво е БРЦК...
  п.п. Вестикът "Будилникъ" на Емил Русанов не е нито Ботевия със същото заглавие, нито е бледо копие на "Дума на българските емигранти".

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 17. 17 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5219 Неутрално

  Първият истински "протест" на българите в чужбина ще се случи на изботите, при които е въведено дистанционното гласуване.
  Само че Системата (и Русанов)не иска това да се случи...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 18. 18 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  Протест "срещу системата" - коя тъпа кратуна го измисли ?
  Любим инструмент на всякакви манипулатори.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 19. 19 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  Колкото и да се мъчи горката Петя, не маже да ме накара да мисля нищо свястно за тая пародия на протест! Нито организаторите имаха някаква свястна идея какво точно искат, нито участниците бяха "българите в чужбина"! Смесиха се комунистически, селскостопански и лични амбиции в един тюрлюгювеч, който породи само подигравки! Абсурдни искания премесени с козички и прасета! Това е протест ала Нинова! А спонсорите дори не посмяха да кажат кои са! Жалка и смешна история!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 20. 20 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3848 Весело

  ... И какво, Петя, означава, че подкрепяш "всеки протест срещу Системата, защото го смятам за израз на свободата, съпротивата и солидарността"...?Това е много хипарско! ...
  —цитат от коментар 16 на Депутат 241

  По същество е даоистко.

  А да кори човек Петя в хипарство е някакси смешно.
  Тя му е набор.
  Все едно да я обвините, ако и днес слуша Битълс, а не Джъстин Бийбър ...

 21. 21 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  Много тъпа статия. Да се възхищаваш от хора, които искат невъзможни неща , за да се нагласят в управлението , означава , че не мислиш. За авторката това е характерно, но ще поставя един цитат
  " Когато протестират възмутените от качването на цената на билета за транспорт без финансова обосновка, трябва да излезем всички, не защото сме леви, десни, консерватори или либерали, а за да напомним на властта (в случая общинската), че законът не й позволява това... Просто защото живеем в общност и се подкрепяме."
  И искам да попитам кой закон не позволява това и ние или съда трябва да реши нарушен ли е закона? Или само се пишат лозунги.

 22. 22 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  "не си спомням друг протест с такова целенасочено, масирано дискредитиране"

  Според мен, употребата на "протест" за тази нископробна, противна вакханалия е обида за термина. Замисълът, участниците и изпълненията им сякаш имаха една цел-да демонстрират степента на лумпенизация на зомбираните и зависимите .
  В тази ситуация самодискредитирането е неизбежно!

 23. 23 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4017 Неутрално

  Разбира се, че ще ги чакаме българите от Ситото на протест! Трябва само демократичната общественост да им плати билетите, както и командировъчни. Иначе защо да си губят времето?
  —цитат от коментар 6 на Günther


  и ще дойдат ако има вакантни длъжности за комисари, министри, евентуално евродепутати

 24. 24 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Петя Владимирова откровено няма място във Вашата медия. Нашата също де. Тя някак си не е видяла нищо. Не е видяла, че половината " протестиращи" са с бръснати глави и къси панталони, с еднакви свирки с трикольор на България. Не е видяла няколкото хоругви, които неизменно присъстват на всички "протести" на русофилите и на посрещане и изпращане на нощните вълци. Не е видяла десетките с фанелки на Сталин и Путин. Еми самият организатол, който е напълно прост има фанелка на която има зобразени човечета на фона на цветовете на нашето знаме, а на гърба на същия индивид са същите човечета но на фона на руското. Владимирова не е видяла, че почти всички участници са хора , които са с тъмни очила, хора който видимо нямат никакъв досег с чужбина. Долна, мръсна, комунистическа статия. Нали Владимирова подкрепяше комунистите Старчев и Светлин Русев - най- великите творци, за запазването на най- великия паметник - бившия пред НДК. Голям срам за Вас, Дневник.

 25. 25 Профил на kipe
  kipe
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Г-жо Владимирова, грешите и то много с тази статия. Всичко, което беше казано за този протест е даже много меко. Това , което се видя, е че това са някакви дирижирани лумпени, ала Бареков.

 26. 26 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2526 Неутрално

  До коментар [#14] от "svoboden":
  Да де, ама през 2013 г. един такъв "глупав" протест свали Бойко Борисов от власт.
  Вие може ли да обясните на авторката как да ви убеди да гласувате за нейните идеи, след като мислите, че като си сложите псевдоним "Свободен" изведнъж ставате такъв?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 27. 27 Профил на metalogy
  metalogy
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#23] от "historama":
  А може би от тях се очаква да дойдат за счетоводители на две дузини ООД-та, за да могат да си плащат наема?

  колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
 28. 28 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5999 Неутрално

  Петя Владимирова има право на своето мнение. Аз-също. В случая мненията ни не съвпадат. Няма драма.
  Драмата е, ако тези нови представители на протеста станат и новата политическа класа на България.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 29. 29 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Петя пак зае грешната страна. А този път задачката беше елементарна.

 30. 30 Профил на yvt58579477
  yvt58579477
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Без значение дали съм съгласен с текста, не мога да не споделя, че авторката със сигурност не познава русанов. Много се съмнявам, че е имало българи от Англия дошли да протестират с него. Той е човек, който би протестирал и срещу себе си, ако мусе плати достатъчно. Ако е имало други с него от Англия, то те са същата порода хора, но не и типичните българи в Англия.

 31. 31 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  ,....Ако проследим всичко, което се изписа и изговори в социалните мрежи, медии и разни други сайтове като иронични подмятания, откровени подигравки и остри нападки към протеста в неделя, обявен като инициатива на живеещи и работещи в чужбина българи...,,

  Щом като Петя Владимирова защитава нещо абсолютно съм сигурен, че това е Мей'Д ин ала БСП и една нова партия

 32. 32 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 312 Весело

  Ех, Петя, Петя...
  По-горе други ти го казаха... Дотолкова си станала пристрастна и тенденциозна, че дори натрапващи се гледки и факти ти се привиждат различно.
  А жалко, беше добър журналист. Дано се опомниш.

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 33. 33 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  Били имали хората право да протестират? И всеки протест срещу системата бил добро нещо? Ама не така бе душко! Да не искаш еййййй така да прескочиш някакви си 150 години от обществено развитие и да преместиш България от Ориента в Централна Европа, и после още 50 години и хоп в Западна Европа? Протеста е "правилен" само когато АЗ протестирам! Въпреки че съм далече от България имам чувството че хората хем не харесват сегашното управление с корупцията му и с патриотично-идиотските му партньори, хем са се примирили че бат Бойко и дружина е необходимото зло щото другите са къде къде по-големи маскари. Честито връщане в бай Тошовото време!

 34. 34 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  За протест българите да не чакат никой.
  Робите не протестират. Те си бачкат и не мрънкат.
  Те ги оставят да ги доят и стрижат и дори им е кеф.
  А който протестира го освиркват.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 35. 35 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  До коментар [#14] от "svoboden":

  Ако обаче успее да убеди не повече от 0.5% от нас, хубаво е да се замисли дали проблема е в нас или в нея.

  Пич, пробремът е във вас. Точно в такива като вас!

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 36. 36 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  До коментар [#33] от "Таралеж":
  Какво вика Петя:Не е важно кой са организаторите и участниците,щом е протест срещу системата,трябва да сме там.Яко!!!Ми навремето болшевиките протестираха срещу системата на царизма,а хитлеристите,срещу Ваймарската република.Знаем какви бяха последствията.Петяяя,Петя!!!!

 37. 37 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Някои много страдат, че протеста въпреки голямото му предварително лансиране се оказа кекава пародия. И съвсем заслужено беше осмян и оплют. Колкото и да й е мъчно на Петя и спонсорите й това не беше протест, а гротеска. А да ми вменяват че по дефолт трябва да подкрепям всеки протест е много нагло.

 38. 38 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Уважавам Петя Владимирова, но този път не съм съгласна с нея. Очевидно протестът е бил добре организиран и финансиран. Но исканията на протестиращите много ме смутиха, особено две от тях. Едното е, парламентът да работи, но ТЕ да изберат правителство! Как става това без избори? И другото - да се управлява с референдуми. Е тогава защо ни е парламент? Тук вече видях дългата ръка на Слави зад кулисите. Това не беше моят протест. Утре всякакви анархисти ще започнат да протестират. Трябва ли да ги подкрепя? Държавата има Конституция. Има и закони, някои много лоши. Но изборите са затова, да се изберат качествени депутати. И за това отговорността е на избирателите и е крайно време да я осъзнаят. Избирателите тази отговорност не осъзнават, а ще ми управляват с референдуми. Пародия.

  vesela
 39. 39 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 300 Весело

  Ако Русанов е организатор, то наистина има нещо гнило! Този е рядко долен екземпляр. Вероятно поредният Мишо шамара.

 40. 40 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 482 Любопитно

  Милата Петя. Какво ли е мнението ѝ по исканията на протеста?

 41. 41 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7164 Неутрално

  Смешници, и протест не могат да спретнат като хората.

 42. 42 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 265 Неутрално

  ултралевите извивки на Владимирова минават за нещо различно от Чегеварщина само в комунистическите среди около Дневник

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 43. 43 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3429 Неутрално

  Петя да не се терзае. Революционна ситуация не се създава под път и над път и по всяка икиндия. От самолет се вижда, че в момента такава няма. Топло е, уютно е, децата тръгват на училище. Ква чанта, кви 5 лева, кви протести? Организаторите не са в час и нямат капка далновидност. Или са искали да отбият номера, преди да свърши ваканцията и да отпътуват. Ситуация ще има през зимата, когато вдигнат цената на тока и парното, хляба и даже гнилите зеленчуци, дето сега ядем станат кът и скъпи. А властта сама ще си падне, когато огние достатъчно.

 44. 44 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#14] от "svoboden":

  Аааа,Браво Петя си има партия.Сега е фенка на ДеБъ.Винаги фенка на правиланата Прокопиева линия...

 45. 45 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#26] от "Gopeто":

  Много пъти ви е казвано-това от 2013-та няма да се повтори.

 46. 46 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#36] от "mvu02435512":

  Тя,Браво Петя не е против коя да е система,ами само срещу такава,в която ГЕРБ управлява.Ако е БСП,няма нищо против.

 47. 47 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Поредната родна нескопосана мърлявщина и ни се повръща, търсим кой ни посира, а не ни се ще да отчетем, че всички имаме дял в това. Хайде да се запитаме колцина тук правят нещо както трябва! Изявяваме се когато се махнем от тук, но когато се върнем пак ставаме предишните, но по-взискателни.

 48. 48 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  Аа, не! Не приемам упреците, г-жо Владимирова! Аз протестирам за всяка кауза, която припознавам и приемам за съмишленик всеки гражданин, който има почтени искания. Гласувам на всички избори. Не чистя веднъж годишно Родината, а я пазя чиста 365 дни. Тези хора не бяха читави. Поне организаторите, сигурно е имало неосведомени случайни участници.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 49. 49 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Каква тъга струи от тази обезверена поборничка против "диктатурата на ГЕРБ"! Вече няма кой да изреве "Доле Боеко"... ;) :)

 50. 50 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3815 Весело

  До коментар [#34] от "Боян Таксиров":

  Нали помниш че мечтата на роба е да си купи роб?

  klimentm
 51. 51 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2364 Весело

  Малий! Гледам и не вярвам на ушите си! Бравопетя на здрави национални позиции. Шайчната правда срещу гнусливите толерасти. Андреев и Дичев жално подсмърчат в ъгъла.

 52. 52 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3429 Неутрално

  Малий! Гледам и не вярвам на ушите си! Бравопетя на здрави национални позиции. Шайчната правда срещу гнусливите толерасти. Андреев и Дичев жално подсмърчат в ъгъла.
  —цитат от коментар 51 на Lemmy


  Те тез не са ли европеисти-интернационалисти?

 53. 53 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  Петя е деградирала до неотроцкицма. Цитат: "...подкрепям всеки протест срещу Системата, защото го смятам за израз на свободата, съпротивата и солидарността...". Точно описание на идеологията на Маркузе наречена културен марксизъм, там е важно да си против Системата, няма значение кой, терористи, малцинства, педер@си.... Всички са добре дошли защото така ще разградим Системата, ще направим нова и тогава ех, живот. Толкова познато.

  Всеки???? Ами ако протестират срещу ЕС например ще го подкрепи ли Петя? А срещу имигрантите, това е точно протест срещу Системата която ги пуска? Нееее, такава подкрепа няма да я дочакате от Петя. Тя подкрепя само удобните на нея протести, неудобните са фашисти и т.н.

  Жалко, един умен човек постепенно се спуска до нивото на Велислава Дърева, същата злоба. Разбираемо, когато губиш е трудно да сдържаш нервите си.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 54. 54 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Наистина зрее недоволство.И кукловодите-сатани изпуснаха малко пара -с пърдящ звук!И когато настъпи часът,много хора ще си спомнят за този протест.За пародията и жълтините.1:0 за мръсниците.Така ще бъде докато няма опозиция!Докато се структурира и нафилософства по Фейсбук!обаче във Фейсбук е и Славчо(чалгарският Робин Худ)!!!!!!И много мазно ги реди.

 55. 55 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  аз отказвам да се асоциирам по какъвто и да е начин с голяма част от местните:
  - ромляни
  - комунисти
  - рублофили
  - необразовани глупендери/пияндета/корумпета
  - противници на българската природа
  - талибани

  като тегля чертата - не виждам еднородно общество, а малка група нормални и голяма, безперспективна група, дето ми прилича на стадо.

  с други думи казано - в такова нееднородно общество без водачи с авторитет/морал/достойнство, е неразумно да се търчи след всяка овца, дето блее най-отпред.

 56. 56 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 585 Весело

  Аз не видях никакви "българи от чужбина" на този протест.

  А вие?

 57. 57 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1941 Неутрално

  Съглаен съм с автора, че имаше неглижиране на протеста от медийна страна, но това не се случва за първи път, по-скоро бих казал, че се случва почти винаги. Не бях на този, но минах от там и дали поради слабото медийно разгласяване или малко хаотичното организиране (все пак протест от сутринта до вечерта е малко труден за добра организация и присъствие) не беше многолюден и да си кажа честно, лицата на хората не ме привлякоха.
  Що се отнася до тезата на автора, че ако искаме да се наричме граждани, трябва да поддържаме всеки протест, просто не съм съгласен. Когато хора като Петното или подобни организират някакви протести, за мен е принципен въпрос да не съм там. Когато става дума за цената на билета в градския транспорт или зоните да паркиране, елементарната логика и това което съм виждал в някои европейски градове, ме кара да си мисля, че без такива мерки хаоса в транспорта на града само ще се увеличава и дори и цените да останат по-ниски, ще се наложи по друг начин да заплатим за него, т.е. от обеществена гледна точка и като се вижда как се подобрява градския транспорт ( ползвам го редовно) ми се струват мерки в правилна посока и аз няма да протестирам срещу тях.
  Та искам да кажа, че всеки от нас има глва на раменете си и ако желае, може да я използва не само да си носи шапката, но и чат-пат да помисли и тогава ДА или НЕ участва в поредния протест.

 58. 58 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Съглаен съм с автора, че имаше неглижиране на протеста от медийна страна, но това не се случва за първи път, по-скоро бих казал, че се случва почти винаги.
  —цитат от коментар 57 на tsvetko_51


  Ама то дори нямаше нужда протестът да бъде неглижиран - беше видно, че са се събрали шепа хора без ясна представа какво искат. Искат нова система... ама като ги питаш каква е тази нова система бягат от камерите.

  А за присъствието на хора участвали в други съмнителни протести в началото на 2013 г. дори няма нужда да го споменаваме...

  В крайна сметка протестът сам се принизи и неглижира.

 59. 59 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3429 Неутрално

  "....като тегля чертата - не виждам еднородно общество, а малка група нормални и голяма, безперспективна група, дето ми прилича на стадо."
  До коментар [#55] от "хм":

  Кажи, кажи кои са нормалните, искам да ида да ги видя. Отдавна не съм ходил в музей и зоопорк.

 60. 60 Профил на latsy
  latsy
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ще имали протести от хората на Чикаго? Там е синът на Курнела.

 61. 61 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2526 Неутрално

  До коментар [#45] от "yanne": Естествено, че няма да се повтори.
  Една река никога не минава два пъти през едно и също място.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 643 Неутрално

  ,.....,,Щом като Петя Владимирова защитава нещо абсолютно съм сигурен, че това е Мей'Д ин ала БСП и една нова партия
  —цитат от коментар 31 на сидер


  Ооо, герберастко тролче, тая опорка, с приравняването на "Мей'Д ин ала БСП и една нова партия", не върви.
  Протестът, организиран от разни съмнителни елементи, като тоя Русинов, въобще не бе припознат от "Демократична България", от проевропейската демократична общност. И то не за друго, а защото уж западноевропейските ни сънародници - организатори, не вееха нито едно европейско знаме, наред с българските знамена! Виж, руски байряци, тениски с лика на сталин имаше, ама европейски знамена - не, нито едно!
  Демонстранти, прославящи Русия на Путин и на Сталин, изобщо не биха припарили на митинг срещу мимикриращото управление на България, представящо се за европейско. Затова и знамената на Европейския съюз на всяка демонстрация на демократичната ни общност са жив упрек към Борисов и компанията му от путинофилстващи спътници в разиграването на България на геополитическата карта. Русите символи обаче са абсолютно нежелани там, където демонстрантите наистина са за европейско развитие на България. На такива събития никой не се и опитва да ги имплантира, защото автоматично биват изолирани и изхвърляни от демонстрантите.
  Разбира се, Петя Владимирова има право на мнение и аз уважавам това й право, но в случая не го приемам за правилно. Не може всеки протест да се подкрепя "по принцип".

 64. 64 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 686 Весело

  По- абсурден и смешен протест не бях виждал от 30 години!Пълна пародия или контролирано изпускане на "парата"?!?!?!
  —цитат от коментар 1 на selqnin


  То на село къде да видиш по-смешен протест...

 65. 65 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 686 Весело

  Недоволната "нация" треба да припалва от най-малката искра. Но явно самодоволието е огромно, а и Сф не е мястото, просто я нема т.нар. "критична маса".
  —цитат от коментар 13 на Хи-хи


  Много точно. N-теле-агентните десни само мрънкат из сурат тефтеря и по форумите, а когато някой изрази недоволство подскачат като ощипани моми колко бил глупав. След това мат'рялът им е виновен за двата процента. Не може да си демократ и да съдиш хората за това, че си упражняват правото да протестират.

 66. 66 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  Ех Петя!И твоята не е лесна. Жалка журналистика,поръчана от шефа сервирана ни от тебе.Пенсионирането ли наближава,че си толкова раболепна?
  Не е добре заради парите един журналист да се унижава.От това,което прочитам не мога да си изясня добър журналист ли си или пишещ по поръчка за пари?Май е второто?

 67. 67 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4026 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Говори за себе си, Петя Владимировна.

  "Да чакаме българите от Лондонското сити
  на протест?!"

 68. 68 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  Итересно как целия форумен тролетариат скочи срещу тоя протест - умнокрасивитета, герберунгелите, че даже и червения чугуний. Това само ми подсказва, че голямото множество кибици тук са на стотинков принцип, не за да защитават мнения и идеи. А протестът си беше нелеп, може и това да му е била целта и поръчката - кратко отпушване на напрежението, осмиване на всякаква идея за протест и смело продължаваме напреТ под мъдрото ръководство на тиквата-с.лънце. Цялата мизерия в България се случва само и единствено, защото ние я позволяваме. Запомнете това и си го набийте в кухите дамаджани.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 69. 69 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Името на кръчмата на организатора на протеста говори много за него и хората, които е събрал.

  ATX
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  До коментар [#16] от "Депутат 241":

  Много ерудирано! (Петя не пише по-малко ерудирано, впрочем)

  Но по същество да протестираш, като живееш извън не е по-различно от това да си против, без да казваш за какво си.

  Т.е. избягалите навън нямаме морално право да критикуваме бунтуващите се вътре само защото нямат по-добри предложения, зашото не сме направили нищои по-различно по отношение подобряването на системата.

  Само сме се погрижили за себе си по-добре.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK