Такава е репутацията на България

Такава е репутацията на България

© Георги Кожухаров"Дневник" публикува реакции в социалните мрежи от деня, когато власитте обявиха, че има арестуван за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе.


Парещата беля


Мария Спирова, редактор


Белята, в която се вкарахме, е многопластова и пареща.
Голяма част от българското отразяване на убийството на Виктория Маринова, особено сега, след като станаха достъпни името и образът на заподозрян, е сензационно и зловещо в омразата, която може да отключи. Още по-безумно е, обаче, че властта, която би трябвало да прави всичко възможно да възстанови и капчица доверие в авторитета и капацитета си да разкрие истината, всъщност прави всичко възможно да се злепостави до пълно делегитимиране.


Как да повярваш на правителство, чиито премиер и бивш главен секретар на МВР, събира всички чужди посланици, за да ги мъмри как е посмяла свободната преса в техните държави да публикува статии, отразяващи срива на доверието в системата у нас около това убийство? Как е възможно да дръзнеш да извършиш подобна канска милиционерщина докато целият свят ти казва, че имаш проблем именно с прозрачността, че не ти вярват, тъкмо защото държиш медиите си под контрол, за да покриваш и замазваш всяка злоупотреба?


В тази изцяло нелепа ситуация обаче, Северин Красимиров, заподозрян за убийството на Виктория Маринова, сега го разпитва немски съд, преди евентуална екстрадиция. Борисов заяви, че има ДНК съвпадение.


Наложително е да научим пълната поредност на събитията от разследването и, доколкото това е възможно, да получим и независими потвърждения на експертизите от чужди лаборатории. Има ли наистина видео от камери в района, което го уличава? Как се е стигнало до толкова бърза идентификация? Ако МВР разбира, че обществото не му вярва, трябва да положи усилия са обяснява, докато някой каже стига.


Ясно е обаче, че съмненията няма да стихнат. Когато не вярваш - не вярваш правопропорционално на опитите да бъдеш убеден. В тази история всичко звучи хем гротескно ужасно, хем някак прекалено познато - намесват се всички плашила, които обществото ни е издигнало - мутри, изнасилвачи, малцинства, страха да говориш за някои неща, да ходиш на някои места. Всичко звучи като филм, който вече са ни прожектирали - и ние не можем да решим мамят ли ни с опорки или всъщност имаме дежа вю, защото реалността, която населяваме си е такава.


Не стана ли така, че ние чак ИСКАМЕ Виктория Маринова да е била убита заради думите си, защото това ще придаде на битието ни някакъв морален героизъм, който така ни липсва? Защото алтернативата е толкова зверска, и същевременно битова, невдъхновяваща в грозната си примитивност?


Тревожа се, че от този кръг на ада няма излизане. И затова питам сериозно - какъв доказателствен стандарт е необходим, за да приемем каквито и да било официални разкрития по случая? Какви конкретни проверки и уверения биха били достатъчни? Трябва да имаме отговор на този въпрос. Иначе не можем да продължим.


Такава е репутацията на страната


Евгений Дайнов, политолог


Ако вие чуете, че в Русия е зверски убит журналист, коя ще ви е първата мисъл? Естествено - че е убит за това, че е журналист. Такава е репутацията на страната. Не се чудете, тогава, че същото са си помислили на запад от Ниш всички, когато са чули за убийството в Русе. Такава е репутацията на страната...


Борисов не е държавата


Любомир Аламанов, пиар специалист


Държавата, това е той?


Борисов даде пресконференция. Т.е. направи изявление. 10% от времето отдели на задържането на заподозрян, който с голяма вероятност е извършителят. И 90% от времето отдели да се кара, че някакви хора очерняли държавата, като му оказвали натиск.


За да съм мил и конструктивен, ето някои неща, които Борисов можеше да направи, вместо да се кара на пресконференцията си:


1. Да има малко приличие пред смъртта на една жена. Даже и да мисли, че други са нямали.
2. Да не злорадства по такъв повод. Нечовешко е. Като историята с кучето и пържолката.
3. Да си даде сметка колко други престъпления са неразкрити.
4. Да се научи, че разкриване на престъпления не е геройство, с което да се хвали, а част от служебната характеристика на всяко едно правителство.
5. Да се замисли защо нивото на доверие в институциите е толкова ниско.
6. Да се замисли защо даже международните му приятели искрено се притесниха.
7. Да си даде сметка, че България е на 111-о място по медийна свобода.
8. Да направи поне една реформа в някой социален сектор, особено в полиция, места за задържане, съдилища и т.н.
9. Да се извини за провала на комуникацията около Конвенцията за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.
10. Да докладва има ли поне една приета промяна в законов или подзаконов акт, която да подпомага намаляването на насилието над жени.
11. Да поиска функционален анализ от министъра на правосъдието защо престъпници с много осъдителни присъди се разхождат по улиците и защо не е въведен кумулативен фактор.
12. Да види колко изнасилвачи имат само условни присъди и да поиска анализ защо е така.
13. Да премахне лудостта за "маловажното престъпление", която възпитава цели поколения престъпници.
14. Да даде анализ колко са арестувани и наказани за сексуални контакти с малолетни и дали е прекъсната "изконната традиция" да се продават за булки деца на по 12-13 години.
15. Да даде отчет за подготовката на полицаите, защо работят в ужасни битови условия, защо все повече хора отказват да съобщават официално за престъпления, защо има много случаи на отказ да се работи по престъпления, особено свързани с насилие над жени.
16. Да разбере, че уплашените хора имат право на реакции. Работа на управляващите е с действия да успокояват тези реакции. А не да се карат.
17. Да излезе и по същия начин да даде отчет всички други случаи със загинали хора, когато остават почернени семейства, но няма наказани виновни.
18. Да разбере, че обществено доверие не се постига с каране от трибуната на Министерски съвет. А с непрекъснати систематични действия на всички институции.
19. Да проумее, че едно разкрито престъпление е добре, но не е повод за гордост. Защото всеки от нас може да извади по десет случая на неразкрити или неглижирани престъпления.
20. Да разбере, че не трябва да надзирава всяко престъпление. А да осигури независими работещи институции, които сами да правят това.
21. Да спре да олицетворява България със себе си или с някои администратори. Позиция срещу мудна работа на един държавен орган или ръководството му не е позиция срещу страната.


И основното. Да разбере, че е слуга на народа. И е там, за да служи на хората и да брани техния живот, достойнство, собственост, права и всичко останало. С цената на непрекъснат натиск и контрол. Не помня някой да го е карал насила да става премиер. Да се оправя сега. А ако не му харесва, спокойно може да си тръгне. Пак. Но не и да се кара, че някой го ръчка да си върши работата. Априлският пленум отмина.


Поздравления на полицията за добре свършената работа. Иска ми се всеки път да е така, не само когато има международен натиск. Съболезнования на близките на Виктория.


И да, държавата не е той. Държавата трябва да е общата ни съвкупност от индивиди, административни органи и спазване на закона и процедурите.

Ключови думи към статията:

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на О, ко ма напрай!
  О, ко ма напрай!
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Mи такава е защото хора с 1% доверие атакуват правителство с многократо по голямо такова.

 2. 2 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 1544 Разстроено

  Как да повярваш на правителство, чиито премиер и бивш главен секретар на МВР, събира всички чужди посланици, за да ги мъмри как е посмяла свободната преса в техните държави да публикува статии, отразяващи срива на доверието в системата у нас около това убийство?
  Обиденият МП да прочете 21-те точки в статията. А не да ни срами пред света. Сега ние ли да излезем пред медиите да се оплачем какъв ни е Той?! Жалко подобие на политик, облечен във власт.

 3. 3 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  Надявам се, че студеният душ на недоверието, който се изсипа върху Борисов, ще го накара да помисли по темата за репутацията на държавата по света. Той не че не знае добре за какво става въпрос, но след 10 г. във властта повечето започват да се обожествяват....

 4. 4 Профил на О, ко ма напрай!
  О, ко ма напрай!
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  На калпав мартял, министър председателят пречи.

 5. 5 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  Добра е репутацията.
  Въпреки напъните на умнокрасивите многокнижници.
  Хайде тропайте по жълтите павета.

 6. 6 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11387 Весело

  Харесвам обобщението на Любомир Аламанов...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4060 Гневно

  До коментар [#5] от "Боби Бобев":

  На жълтите павета са майките - ЦЯЛА нощ !!! Това също ще обиколи света !!!
  ВЕЧЕ няма място за лъжливи ъправници - ходете си с добро !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  До коментар [#5] от "Боби Бобев":

  Ти на кой свят живееш точно, международната реакция си беше звучен шамар по репутацията на държавата и лично по тази на премиера. Да, случаят се оказа криминален, слава богу - полицията се справи и мръсникът е заловен, но това не прави шамара потупване по рамото.

 9. 9 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1851 Весело

  Ало Ваньо ... до тук с доверието :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4060 Гневно

  До коментар [#4] от "О, ко ма напрай!":

  Най-много му пречат клетите измъчени майки !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на aleks ivan
  aleks ivan
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  Не е случайно, че никой не им вярва. Особено западните партньори. Да си прави изводите БХ!

  ЖИВОТ за дунавските есетри!! : https://esetri.wwf.bg/
 12. 12 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  Колко рев. Колко мъка. Колко верисии за прибиране.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4060 Гневно

  Оглушителното мълчание на посланиците вчера как го тълкуват управляващите - като звучен шамар или като погалване с перце ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3247 Весело

  4. Да се научи, че разкриване на престъпления не е геройство, с което да се хвали, а част от служебната характеристика на всяко едно правителство."Това не може да бъде разбрано от милиционер.

 15. 15 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#5] от "Боби Бобев":

  Добра е репутацията. Въпреки напъните на умнокрасивите многокнижници.Хайде тропайте по жълтите павета.
  —цитат от коментар 5 на Боби Бобев  Чалгаджийте - примитиви досега ни се подигравахте на "умни и красиви".
  Вече започнахте да ни изнасилвате и претрепвате.
  С изказване като горното показваш изоставане.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 16. 16 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  Много "зли" хора има, искащи да развалят тази "пасторална идилия", на "сигурност и спокойствие", в Държавата на Мафията! И зьадават въпроси!
  Даже и "колегите" дипломати?! На Него, Вожда-Слънце, най-големият Дипломат на Западните Балкани! Явно Му завиждат на "успехите"?!
  Шамана да вдигне четата на каракачанките и пинчерите, от всичкимилиционерски участъци, по тревога!
  "Сигурността и спокойствието" са в опсност!😎

 17. 17 Профил на aleks ivan
  aleks ivan
  Рейтинг: 2241 Разстроено

  До коментар [#14] от "chicago514":

  Е, не може Бойко да не среже и тази лентичка: на "разкритото" убийство на журналиста, разследващ кумът му. Гнус!

  ЖИВОТ за дунавските есетри!! : https://esetri.wwf.bg/
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  До коментар [#17] от "aleks ivan":

  На вчерашната пресконференция никой (б,ц,м) не каза ,че поръчковото убийство е изключено. Всеки да си прави изводите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4328 Весело

  До коментар [#15] от "simval":

  Чалгаджийте - примитиви досега ни се подигравахте на "умни и красиви".
  ======
  Пак ви се подиграваме, бъди рахат....!
  1001 поводи има за това.... 👏

  Bukalemun
 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  В момента, когато банкянский лев ръмжи и тропа с юмрук на учтиво мълчащите и незадаващи въпроси (зер всичко е ясно) посланици на нашите СЪЮЗНИЦИ, дуржавата МУ е обект на безпрецедентна проверка от ОЛАФ по сигнал на ЕК за корупция в исвояеането (краденето) на еврофондове от системно фаворизирани от държавата фирми.

  Сдържай левский рев, мъжкарино! Пази си нервите - тепърва ще става по-зле за теб и аверите ти.

  Много по-зле.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  До коментар [#20] от "Norman Granz":

  "исвояеането" >> усвояването

  Макар че би трябвало да е ясно, дори за гербери.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2070 Неутрално

  "Не стана ли така, че ние чак ИСКАМЕ Виктория Маринова да е била убита заради думите си, защото това ще придаде на битието ни някакъв морален героизъм, който така ни липсва? Защото алтернативата е толкова зверска, и същевременно битова, невдъхновяваща в грозната си примитивност?"
  *
  Ами влезте в час, вижте реалните факти, сочещи към убиец-психопат, пък тогава излагайте хипотезите си.
  На мене ми се иска въобще да е нямало убийство и всички тези примитиви, които се въдят в обществото ни да имаха някаква поне елементарна ценностна система.

 23. 23 Профил на aleks ivan
  aleks ivan
  Рейтинг: 2241 Весело

  До коментар [#19] от "eti mehter":

  Там от третия свят в Азия що мислите има значение какво мислите? Гледай си шамфъстъка и ни остави да се оправяме с некрасиво неумните ти роднини като Селиядин- Северин :)))

  ЖИВОТ за дунавските есетри!! : https://esetri.wwf.bg/
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  "Как да повярваш на правителство, чиито премиер и бивш главен секретар на МВР, събира всички чужди посланици, за да ги мъмри как е посмяла свободната преса в техните държави да публикува статии, отразяващи срива на доверието в системата у нас около това убийство? Как е възможно да дръзнеш да извършиш подобна канска милиционерщина докато целият свят ти казва, че имаш проблем именно с прозрачността, че не ти вярват, тъкмо защото държиш медиите си под контрол, за да покриваш и замазваш всяка злоупотреба?"

  Браво на Мария Спирова, която не познавам, за тези силни думи.

  Да напомним, че докато въпросният беше тъкмо главен секретар на МВР, страната бе залята от около 150 поръчкови убийства, от които НИТО ЕДНО не бе разкрито.

  Той обикаляше с джипа от местопрестъпление на местопрестъпление, запасан с пищов и с широкопола шапка като Зоро, и гледаше лошо в обективите на камерите.

  И така бореше престъпността.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Как да повярваш на правителство, чиито премиер и бивш главен секретар на МВР, събира всички чужди посланици, за да ги мъмри как е посмяла свободната преса в техните държави да публикува статии, отразяващи срива на доверието в системата у нас около това убийство?Обиденият МП да прочете 21-те точки в статията. А не да ни срами пред света. Сега ние ли да излезем пред медиите да се оплачем какъв ни е Той?! Жалко подобие на политик, облечен във власт.
  —цитат от коментар 2 на paf


  Каква "свободна преса"?

  ББС ли е свободна преса?
  Това е инструмент на англииската олигархия.

  Дойче веле е инструмент на германската ологархия.

  Сорос издържа журналисти.
  Този румънец който го арестуваха е на заплата при Сорос.

  ПРесата си има собственик, а той си има интереси.
  Журналист, това е човек на заплата при олигарха.

 27. 27 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5630 Неутрално

  От ЕС няма да не се правят на ощипани
  Те си го огледаха - Него и ГЕРБът Му
  С ПАРИТЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ.
  Единственото,което може да накара ЕВРОБЮРОКРАТИТЕ
  да се размърдат е, когато се наложи да обясняват на техните си
  избиратели КЪДЕ И ЗА КАКВО СА ПОТЪНАЛИ ПАРИТЕ ИМ
  в КОРУПЦИОННИ ДУПКИ като БЪЛГАРИЯ на ББ и ГЕРББ

 28. 28 Профил на aleks ivan
  aleks ivan
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  До коментар [#24] от "Нагъл Визионер":

  В тръмп общество/У(ни)БИТ ли ти дадоха тези опорки, Владко?? Ама те 1:1 с тезата на свинските тролове и корпоративните роби на Лукойл, бе :)))

  Иначе вицът за милиони мухи, кацнали на едно л@йно, че не може да грешат, нали го знаеш?

  Пък доверието лесно се губи, трудно се печели. В момента БКП/ГЕРБ трудно биха повторили който и да е от предишните резултати от изборите. Дори неумнонекрасивите почнаха да проглеждат. За това и се налага да се ползват репресии, убийства, повече тролове в Интернет. И раздаване на милиони на разни бизнесмени.

  ЖИВОТ за дунавските есетри!! : https://esetri.wwf.bg/
 29. 29 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5630 Неутрално

  Те си го огледаха
  —цитат от коментар 27 на Hawaii


  Да се чете

  оТгледаха

 30. 30 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Никога не трябва да се вярва на Западна преса и медии !!!

  Това са професионални лъжци , обучени да манипулират.
  Така те си изкарат заплатата , те са на заплата при собственика на медията.

  А собственика е винаги богат и влиятелен човек, олигарх.
  Ако не е олигарх, той нямаше да купи медия и да я управлява.
  Щеше да напрви например дом а бедни, или да даде парите си за борба с някоя болест.

 31. 31 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4328 Неутрално

  До коментар [#23] от "aleks ivan":

  Селиядин- Северин
  =======
  А така.... ела си на приказката!
  Трябва да си анадолски провокиран за да изплюеш камъчето.....
  Щото свободните ви медии го представят на света като Северин, а убийството за вътрешна употреба е извършено от Селяйтин....
  Добре обмислено, нали!

  Bukalemun
 32. 32 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Видите ли нещо в ББС или англииска медиа - това е лъжа !

  Такава им е традицията на Острова - лъжата там е превърната в изкуство.
  Лицемерието се учи още в частните колеи където се възпитва потомството на англииската олигархия.

 33. 33 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3938 Неутрално

  ....На вчерашната пресконференция никой (б,ц,м) не каза ,че поръчковото убийство е изключено. Всеки да си прави изводите.
  —цитат от коментар 18 на КМЕТ В СЯНКА

  ако ще е поръчково, нещата наистина стават сериозни! Защото надали поръчителите ще са бенефициентите на еврофондовете!

 34. 34 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5630 Неутрално

  "Сигурността и спокойствието" са в опсност!😎
  —цитат от коментар 16 на batzdravo


  Не толкова "Сигурността и спокойствието", колкото

  СТАБИЛНОСТТА НА КРАДЕНЕТО

 35. 35 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4328 Весело

  До коментар [#29] от "Hawaii":

  Те си го огледаха
  —цитат от коментар 27 на Hawaii


  Да се чете

  оТгледаха
  ======
  На мен грешката по ми хареса.....

  Bukalemun
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#27] от "Hawaii":

  От ЕС няма да не се правят на ощипаниТе си го огледаха - Него и ГЕРБът Му С ПАРИТЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ...
  —цитат от коментар 27 на Hawaii


  Да, така е.
  Ама ние си го избрахме.
  Дор трижди.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 38. 38 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  Той банкянския сам си го каза, че е прост! Та затова си и избира нискоинтелегентни калинки. Да се разбират! И съответно целия свят го разбра колко е прост!

  Имало едно време ссср...
 39. 39 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Дневник! На това вашето народа му казва "гьонсуратлък". Репутацията на една държава се гради и от медиите, а вие какво предложихте? Статия за творението ви Христо Иванов, в която той и чрез него вие казвате, че убийството е поръчково, политическо, свързано с бизнес интереси.

  "Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обвърза убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова с разследването на "Биволъ" за "Джи Пи груп". В ефира на Би Ти Ви той коментира, че името на компанията се появява и в двата случая."

  Това е цитат от ваша статия, която вие нескопосано след това "гримирахте".

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 40. 40 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Чета тези текстове и всичко ми става ясно. Не са били прави европейските политици, които хвалят България за високата ефективност на работата на правоохранителните органи, а прав е бил Христо, че България е корумпирана и некадърна!

 41. 41 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5630 Любопитно

  ОГЛУШИТЕЛНО е и МЪЛЧАНИЕТО на така наречената
  " Парламентарна опозиция"
  ОСТАНАЛИТЕ РУСКИ ПАРТИИ в парламента са се мишкосали
  като Доктор Мишкин в очакване да ги отмине бурята и с
  надеждата от ЕС да не се вгледат в КРАЖБИТЕ НА ЕВРОФОНДОВЕ

 42. 42 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 3039 Разстроено

  Да, случаят се оказа криминален, слава богу
  —цитат от коментар 8 на boevbisser


  За съжаление, не виждам какъв е щастливия край, който да ни позволи да кажем "слава богу" :-(

  - България продължава да е най-корумпираната държава в ЕС!
  - България продължава да е държавата в ЕС с най-ниска свобода на медиите (не защото убиват журналистите, а защото повечето от медиите защитават политически и бизнес-интереси на собствениците им)!
  - Наши сънародници продължават да извършват криминални престъпления, много от тях - насилие срещу жени - както в България, така и в други държави. Това от какъв етнос са не прави насилието по-търпимо!
  - Животът на Виктория Маринова няма да бъде върнат!

 43. 43 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  До коментар [#39] от "todor._89":

  Медиите ни паднаха от 111-о на 116-о място. Не е като да няма защо.
  Те тоя период с "медиите бухалки" отдавна са го минали, та сме им толкова ясни, че няма накъде повече :)

 44. 44 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 3039 Любопитно

  Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обвърза убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова с разследването на "Биволъ" за "Джи Пи груп". В ефира на Би Ти Ви той коментира, че името на компанията се появява и в двата случая."
  —цитат от коментар 39 на todor._89


  Кое е невярното в тези изречения?

 45. 45 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2204 Весело

  До коментар [#25] от "Norman Granz":"Той обикаляше с джипа от местопрестъпление на местопрестъпление, запасан с пищов и с широкопола шапка като Зоро, и гледаше лошо в обективите на камерите.
  И така бореше престъпността."

  Бих добавил, само, "преметнал пушка(гранатомет) през рамо"!
  Той толкова ги беше уплашил, че Министъра на "вътрешните работи", Шамана, за отрицателно време им "пречупи гръбнака", а един "трубадур", песни пееше за него!

 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  До коментар [#26] от "WWW":

  "ББС ли е свободна преса?
  Това е инструмент на англииската олигархия.

  Дойче веле е инструмент на германската ологархия.

  Сорос издържа журналисти.
  Този румънец който го арестуваха е на заплата при Сорос."

  Колко малко ви трябва на герберите да покажете шумкарско-милиционерските си рефлекси.

  Нищо чудно, че вие врещите най-силно против възобновяването на емисиите на Свободна Европа - този рупор на ЦРУ за оклеветяване на "народната власт"...

  От ЗЛАТНИЯ ВЕК на правешкия многотомен мислител не сте мръднали на сантиметър в развитието си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#14] от "chicago514":

  4. Да се научи, че разкриване на престъпления не е геройство, с което да се хвали, а част от служебната характеристика на всяко едно правителство.".
  —цитат от коментар 14 на chicago514

  Е, Баце чак пък това да научи. Ако си спомняш, когато беше главен секретар колко гангстерски убийства имаше? И след всяко на местопрестъплението се явяваше той със шлифера и шапката тип "Борсалино". И да се сещаш някое , дори едно от тях да е разкрито. Бай Миле, Стоил Славов, Георги Илиев, Емил Кюлев, Илийката Павлов - това са първите , които веднага идват наум, но сигурен съм ,че изпускам много , а и всъщност те си бяха десетки. Та така , Баце нищо няма да научи, ама матр"риал, мат"риала не се учи , това е проблема. Но от друга страна ,как да се научи този пусти мат"риал, като е облъчван почти като при соца. Трябва да му дойде яйцето до гъза, /а то ще дойде/ , но може би ще е късно.

 48. 48 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 983 Неутрално

  "Борисов даде пресконференция. Т.е. направи изявление. 10% от времето отдели на задържането на заподозрян, който с голяма вероятност е извършителят. И 90% от времето отдели да се кара, че някакви хора очерняли държавата, като му оказвали натиск."
  Така си беше - крайно неуместно и неуважително и банкянско. Използва момента да трие сол на главата на мачкания от него народ и медии, за това че са надигнали гласец и са се опитали да повдигнат завесата на фалшивата му стабилност.

 49. 49 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2204 Весело

  До коментар [#27] от "Hawaii":"От ЕС няма да не се правят на ощипани
  Те си го огледаха - Него и ГЕРБът Му
  С ПАРИТЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ."

  Тцъ! И почитателите на "по-малкото" зло, тук на терен, в синхрон с Дол- "колегата"!
  Ама ти нещо срамежливо премълчаваш?! ;) Не беше ли един от почитателите на Вожда?! :)

 50. 50 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 3039 Разстроено

  Чета тези текстове и всичко ми става ясно. Не са били прави европейските политици, които хвалят България за високата ефективност на работата на правоохранителните органи, а прав е бил Христо, че България е корумпирана и некадърна!
  —цитат от коментар 40 на svoboden


  Нека да не обобщаваме първото. Правоохранителните органи в България не работят ефективно в огромната част от случаите - независимо дали става въпрос за криминални или икономически престъпления (да не ги изреждаме)! Наистина, работиха бързо и ефективно в този случай.

  Второто е вярно - системата в България е корумпирана и некадърна. (Понякога не знам дали глупостите се дължат на първото или второто). Иначе държавата нямаше да губи милиарди заради КТБ и Белене (да не говорим за други случаи.

 51. 51 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4328 Весело

  До коментар [#30] от "WWW":

  Никога не трябва да се вярва на Западна преса и медии !!!
  =======
  Хо Хо.... не им го казвай толкова директно, че ще ги загубиш като форумни противници..... а и кръвното.... линейка ще трябва после...

  Bukalemun
 52. 52 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5630 Любопитно

  Ама ние си го избрахме.
  Дор трижди.
  —цитат от коментар 37 на simval


  Да,ама НЕ СМЕ "НИЕ"
  Избраха го ЛЕВОВЕТЕ - 20 и 50.
  пускащи булетини под строй
  Избраха го ЛЕВОВЕТЕ, ВРАЧУВАЩИ ИЗБОРНИ ПРОЦЕНТИ
  И ЛЕВОВЕТЕ, броещи и натъкмяващи РЕЗУЛТАТИТЕ
  С ТОЧНОСТ ДО 0.0001 % ут ИЗВРАЧУВАНОТО....
  Само да отбележим,че при население ПОД 7 МИЛИОНА
  в избирателните списъци има малко над 7 милиона "избиратели"
  За какво говорим изобщо !!!!

 53. 53 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2204 Весело

  "Сигурността и спокойствието" са в опсност!😎
  —цитат от коментар 16 на batzdravo

  Не толкова "Сигурността и спокойствието", колкото
  СТАБИЛНОСТТА НА КРАДЕНЕТО
  —цитат от коментар 34 на Hawaii  До коментар [#34] от "Hawaii":
  Е да де, "стабилността и спокойствието" осигуряват "стабилността" на краденето! ;)

 54. 54 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3938 Неутрално

  До коментар [#44] от "plamen_b":

  Това, че едни журналисти намекват за финансови злоупотреби с публични средства не дава основание на един политик ПУБЛИЧНО да свързва името на каквато и да е фирма с тежко криминално деяние. Намеците за подобна връзка бликаха отвсякъде, но само Хр. Иванов си позволи публично да ги изрече. Да не вземат сега да го осъдят за клеветничество?

 55. 55 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5630 Любопитно

  Ама ти нещо срамежливо премълчаваш?! ;) Не беше ли един от почитателите на Вожда?! :)
  —цитат от коментар 49 на batzdravo


  Това ли ви е новата опорка
  Рефлексът на циганките джебчийки
  Като ги хванат да крадат започват
  да се псуват една друга на "циганка"
  и на "джебчийка"
  Та и вие тука тъй я подкарахте.

  Достатъчно са ясни позициите ми,
  за да прибягваш до такива бездарни
  милиционерски хватки за манипулация
  и за мекоказано писане на неистини

 56. 56 Профил на Nike
  Nike
  Рейтинг: 258 Разстроено

  Като кажат , че сетрати е к*рва еди доказвай , че нямаш сестра...

 57. 57 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2767 Весело

  До коментар [#28] от "aleks ivan":

  "За това и се налага да се ползват репресии, убийства"

  Хайде пак да пробваме - какви 'репресии' и какви 'убийства'?

  Use your Illusion
 58. 58 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1935 Неутрално

  Да, такава е репурацията на страната, но не от 10 или даже 30 години. Такава е от много повече десетилетия. Да не забравяме, че като връх в цялото тресавище стърчи историята с българския чадър и всеки трябва да го помни. Най-вече политиците, които би трябвало да работят за промяна на тази репутация. Но, както виждаме, няма успех.

 59. 59 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  До коментар [#44] от "plamen_b":

  Доказателства!? Или това са подробности? Важно е да се каже,че сестра ти е......., пък после ти обяснява, че нямаш сестра.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 60. 60 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#5] от "Боби Бобев":

  Репутацията на краденето е добра и тази публична тайна ви създава доста напъни.

  Дошъл е момента да се изправи читавата журналистика и направи дисекция на властта и задкулисието.

  Тепърва ще се поти банкянския.

 61. 61 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  Боку като им набива канче'ата, да не се сети некой за грамите на един бивш амер. посланик. Хихихи

 62. 62 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2198 Весело

  ОГЛУШИТЕЛНО е и МЪЛЧАНИЕТО на така наречената" Парламентарна опозиция"ОСТАНАЛИТЕ РУСКИ ПАРТИИ в парламента са се мишкосаликато Доктор Мишкин в очакване да ги отмине бурята и с надеждата от ЕС да не се вгледат в КРАЖБИТЕ НА ЕВРОФОНДОВЕ
  —цитат от коментар 41 на Hawaii


  Особено "руската" партия ДПС която хубаво ви пусна по пързалката на поръчковото убийство заради интервюто с биволите! И вие разбира се направихте всичко възможно за сваляне на правителството или поне за силно разклащане на доверието в него в навечерието на евроизборите!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 63. 63 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  "Не стана ли така, че ние чак ИСКАМЕ Виктория Маринова да е била убита заради думите си, защото това ще придаде на битието ни някакъв морален героизъм, който така ни липсва? Защото алтернативата е толкова зверска, и същевременно битова, невдъхновяваща в грозната си примитивност?"
  Чуствам се ужасно поради факта, че действителността ни е толкова грозна, примитивна и гадна. Пак някакъв настървен нерез е изнасилил млада жена посред бял ден. Няма отърване от тази отвратителна паплач, от тези примитиви, които съпътстват живота ни откак сме се родили. Имах някаква надежда да се изнесат на запад, но не би,пак ни ги върнаха, още по-нагли и нахални поради протекцията на Брюксел. Този товар ще си го носим во веки веков, така сме орисани.

 64. 64 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  До коментар [#33] от "historama":

  Ще поживеем, ще видим ! Вероятно вече има паралелно, независимо разследване от партньорски служби. Никой не обича да го ругаят публично.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 65. 65 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  До коментар [#54] от "historama":

  Един съвет - изчакай становището на ОЛАФ преди да се Фърляш на амбразурата - да не станеш за кашмер на финала!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 66. 66 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  Реакцията на мило наричания премиер "Баце" никак не ме учудва! Той си остава едно много просто момче, без солидно образование и тотална липса на ЕЛЕМЕНТАРНА КУЛТУРА!
  Случайно е поставен на този пост от задкулисието и той го знае това!
  Само слепият и глухият не са видели "неприятното" съвпадение на разследващите журналисти на Джи-пи груп и убийството! Гафът с кражбата на евросредства е голяма издънка! Вчера говорих с приятел от Швеция, който ми разправи изказване на ОБИКНОВЕН швед:
  -Защо от моите данъци отиват пари в България, за да бъдат откраднати от мафиоти?
  Какъв Сорос, какви лъжливи медии!? Та ние си знаем как се печелят пари от евросредства и как се разпределят по стълбата нагоре, но това вече е и европейска "обществена тайна"!
  Апетитът идва с яденето, приятели-БЪЛГАРИ, защитаващи Баце и управляващата МУ шайка-обирджии. Ще кажете – много силни думи изрече. А какво е това, което непрекъснато виждаме, ако не непрестанно крадене от обществото?
  Та, момчето, случайно попаднало на върха на държавата, знае много повече от нас, долу, в низините и има основание не да се притеснява, а да изпадне в ужас от възможността цялата добре изградена система да се разплете и той и "приятели" да попаднат под ударите на европейското законодателство, което води към - - - - - - !
  Затова Баце така панически се карА /представете си неграмотника/ на посланиците!
  Не съм изненадан въобще!

 67. 67 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2204 Весело

  До коментар [#55] от "Hawaii":"Достатъчно са ясни позициите ми,
  за да прибягваш до такива бездарни
  милиционерски хватки за манипулация
  и за мекоказано писане на неистини"

  Не беше ли, един от най-силно врякщите за "по-малкото зло", баджанак?! А сега?!
  И, без извинение, милиционерските трикове и опорки да приписваш на мен(?!), след като ги прилагат такива като теб, е най-малкото къса памет, или сигурно е защото си се объркал?! ;)
  Ама няма нищо, аз ким не гоня, само попитах, най-любезно! ;)

 68. 68 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5630 Любопитно

  Не беше ли, един от най-силно врякщите за "по-малкото зло", баджанак?! А сега?!
  —цитат от коментар 67 на batzdravo


  Дай линк за поне едно мое "врякане за по-малкото зло"

  и ще ти повярваме

  Ама няма да можеш да намериш такова.

 69. 69 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  Добра е репутацията.
  —цитат от коментар 5 на Боби Бобев


  Шегуваш се , нали?!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 70. 70 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Ей, тези ПРски съвети най-много ми допаднаха. Ми да го напавят туй момче направо премиер. Ми то толкоз акъл е побрало в главата си, че чак ми иде да попитам :

  дали всеки голям специалист в някаква област е и безпогрешен и талантлив реализатор. Ако беше така, всеки професор по икономика щеше да е милиардер...

  От страни и аз знам по-добре....а моце и най-добре, какво ми пречи

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 71. 71 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3427 Неутрално

  Такава ще е репутацията на България, защото българомразци с цвят червен и лилав я клеветят нон-стоп пред чуждите медии!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 72. 72 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 958 Весело

  До коментар [#15] от "simval":Пак ви се подиграваме, бъди рахат....!1001 поводи има за това.... 👏
  —цитат от коментар 19 на eti mehter

  #КОИ сте вИЕ - "Шайката, Цецо и ..."

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 73. 73 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  НАРОД, който избира негодник, 3 пъти подред, който го хока за некачествен и дебилен, си заслужава съдбата, която има, защото неразбира, изобщо за какво иде реч, поради отровата която е приемал на малки дози от анормалните си управленци и подобни негодници - съсипници дошли на власт през заветната 1944 година м. септември.

 74. 74 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  РАЗЛОЖЕНИЕТО на социалното българско общество днес е достигнало своя апогей!

  Следва диктатура или гражданска война, като форма на управление!
  Но и двете форми са неприемливи за всички, особено за тези, които ни отпускат пари за да вегетираме.

 75. 75 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 10736 Гневно

  Не само народонаселението е 80% ..... журналистите ни са от същото народонаселение, както и политици, полицаи и дори лидерите на всички партии.

 76. 76 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2204 Весело

  До коментар [#68] от "Hawaii":"Дай линк за поне едно мое "врякане за по-малкото зло"
  и ще ти повярваме
  Ама няма да можеш да намериш такова."

  Човече, пак ще ти повторя че не съм милиционер, за да ти ровя из нечистото бельо, т.е. мненията ти. Те са си твои и касаят само теб. Аз само си изграждам, собствено мнение от постингите, на споделящите тук.
  Ясно ми е, че дебатът с теб е излишен, щом не можеш да се сетиш и искаш линкове към твои мнения.
  Бъди здрав!

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3427 Неутрално

  [quote#77:"Моа Преател Тайпи"][/quote]

  Лъжеш като дърт ц...ром!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK