Политпогребение на Путин? Преждевременно

Путин

© Reuters

ПутинРед събития през последните две седмици принудиха Путиновия режим към политическо отстъпление. Това накара някои руски коментатори да предвещаят падане на режима. Според Russica такъв извод следва от нереалистични желания. За критически анализ избирам три ключови теми от различни области.


(За нас в България най-важна е четвърта: автокефалията на Украинската църква. Но по тази тема просто препоръчвам интервюто в "Дневник" с Дилян Николчев – един политически мислещ богослов.)


Тръмп обвинява Путин в отровителство по тръмповски

  14 октомври: интервю на Доналд Тръмп пред Си Би Ес:
  СТАЛ: Съгласен ли сте, че Владимир Путин е замесен в убийства? В отравяния?
  ТРЪМП: Вероятно да.
  А на другия ден, в отговор на измъченото признание на Тръмп, неграматичното каканижене на прессекретаря на Путин Дмитрий Песков: "Не бих започнал да давам оценка, че Тръм е допуснал възможността и т. н., както четем в много СМИ. Тук трябва да се отнасяме гъвкаво към лингвистичните особености. Ясно е, че друг отговор не би могло да има".


  Така е, на английски няма отговор "не". Според кремълските лингвисти в такива случаи англоговорящите казват: "вероятно, да". Реакцията на руския режим е безумна, като се има предвид, че Тръмп, все пак това е американският президент, публично и лично отправя към техния обвинение в углавно престъпление, извършено на територията на на-близкия съюзник на САЩ. На опита за измъкване на Кремъл не би повярвал дори "целокупният" руски народ. Но явно на руснаците не им е важно дали ще повярват – може да не е истина, ама нашите пак изнамериха отговор, бравос!


  Провали на ГРУ

   4 откомври: Американското министерство на правосъдието обвинява в хакерски нападения и други престъпни опити по цял свят 7 руснаци от ГРУ ("Главно разузнавателно управление" на военните, съперникът на КГБ, сега преименувано на нарочно нищо незначещото "Главно управление на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската Федерация"): американците ги търсят да ги съдят. Същия ден холандското военно министерство съобщава, че през април с.г. четирима от тях били изгонени от Холандия също за хакерство, заплашващо националната сигурност. Просто ги изгонили, защото имали дипломатически паспорти. Последваха и други разкрития за непрофесионализма и некадърността на днешното ГРУ, накарали един руски коментатор да каже иронично: "Оставаше да си бяха сложили и будьоновки", та да сигнализират какви са отдалече.


   Примерно разследващи групи "вероятно" (думичката на Тръмп) твърдят, че са установили истинските имена на двамата отровители на Скрипал, обвинени от Великобритания по паспортните им псевдоними.


   Руският режим окачествява всичко това като "пропагандна акция", но не казва дали тя се основава на лъжа, или на истина. Очевидно е едно: "дългата ръка" на Кремъл днес предимно си бърка в носа.


   Политическо пробуждане на Ингушетия

    4 октомври: Няколко хиляди души започват бдение пред парламента в Магас, столицата на Ингушетия; бдението продължава и сега. Поводът е едно споразумение за корекции на границите между президента на Ингушетия Юнус-Бек Евкуров и президента на Чечения – генерал-майора, почетния академик Рамзан Кадиров. Споразумението е прието от ингушетския парламент, но както казват депутатите, гласували против – с фалшифицирано гласуване. Обвинението на протестиращите ингуши към властите им е, че са отстъпили под натиска на Кадиров, защото той е любимец на Путин и му е позволено много. И той го демонстрира нагло (на 1 октомври, още преди протестите), с цел да уплаши комшиите:


    КАДИРОВ: Ако ще се воюва, то за мен и така става. Имам сила, ще се разплатя.


    Една федеративна република говори за война с друга, централната власт не реагира. Или защото не може – не се справя с подчинението на субектите на федерацията. Или защото не иска – подкрепя един субект против друг, без при това да поеме публична отговорност.


    Сред експертите няма консенсус доколко отстъпените земи имат икономическо или военно значение. Безспорно е обаче, че ингушите възприемат станалото като национално унижение от равна по статут, но не по привилегии съседна република. Политическата новина е, че за пръв път гражданите на Ингушетия организирано протестират пряко против местната власт и косвено – против централната. Засега властите се опитват да спрат протеста без насилие над протестиращите. Но показват какво могат спрямо гражданските активисти отвън.


    15 октомври: Отвлечен е сътрудник на Amnesty International, дошъл в Магас да следи ставащото. "стигнахме на някакво поле, където ме разсъблякоха, правиха ми снимки, заплашиха, че ще ги публикуват, ще ме изнасилят, ще ме предадат на кадировците и т.н. Настояваха да се съглася да работя за ЦПЕ, аз отказах. [ЦПЕ (Център за противодействие на екстремизма) на Ингушетия нееднократно е обвиняван за изтезания и убийства на арестуваните.] Биха ме, счупиха ми ребро, опираха пистолет в тила ми и казваха, че сега ще ме застрелят." Все пак го зарязват само пребит.
    Официалното разрешение на протеста в Магас е до днес. Нищо не е решено.


    СУМИРАМЕ:


    Въпреки свикването на Съвета за национална сигурност, на който Всеруският патриарх и ченге е бил и председател, Украинската православна църква се еманципира от Москва; ГРУ, представено навремето като свръхефективно от измъкналия се от него на Запад Виктор Суворов, днес е за посмешище; режимът не може да контролира както му скимне Ингушетия, след като не успя да контролира Армения. При това в цивилизовния свят Руската федерация е в морална изолация, с официалните ѝ представители се разговаря от немай къде, изключително с цел да не се тръгне по пътя на войната (не привеждам примери, те са много и се знаят). Защо това не предвещава падане на режима?


    Рейтингът на самия Путин пада – най-вече заради неотдавнашното вдигане на възрастта за пенсиониране. Но некалкулираният социологически рейтинг на режима си остава достатъчно висок. В сегашния политически момент никоя опозиционна група в Русия не може да предложи на мнозинството от руснаците това, което Путиновото управление им даде в сравнение 1990-те години:

    • възстановена държавност;
     възстановена военна мощ;
     възстановено световно влияние.
    Според световните стандарти и ценности тези възстановени качества на бившия Съветски съюз са долнопробни. Държавността е отново свръхцентрализрана, управлява се с произвол, насилие и корупция. Военната мощ е изградена според разбиранията на онзи ден. Световното влияние се основава на политики от времената на Студената война. Но това е така, видяно от мнозинството не-руснаци и от едно малко малцинство от руснаци. За голямото руско мнозинство тази световна ценностна скала не съществува. "Вероятно" това е функция от политическа и културна изостаналост от цивилизования свят. Но руското мнозинство "си знае", че е така, само че това слабо го интересува. Докато многото руснаци се задоволяват с малкото, което Путин им дава, режимът му няма да падне.


    А докога? Руснаците са свикнали да се чувстват изостанали – поне откакто Петър I жестоко им наби в главите, че освен Русия на света има и напредничава Европа. Отчаяният опит за настигане беше руската Революция, която ги отхвърли още по-назад. Режимът на Путин паразитира върху руската ретроградност, а тя расте, но не старее. Така че непутиноидни режими не предстоят в близкото историческо бъдеще. Уви.


    Анализът е публикуван в портала "Култура"


    Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

    Ключови думи към статията:

    Коментари (160)
    1. Подредба: Сортирай
    1. 1 Профил на 5149mich
     5149mich
     Рейтинг: 1156 Неутрално

     Тежки дни за всички мурзилки по всички земни кулбета.

    2. 2 Профил на Willy Messerschmitt
     Willy Messerschmitt
     Рейтинг: 4102 Неутрално

     Силна статия,казваща нещата в прав текст.В Расия и днес комунистическия феодализъм е правило...

     До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
    3. 3 Профил на KRAFTWERK
     KRAFTWERK
     Рейтинг: 746 Неутрално

     Дааа , Русия волно се въргаля в студената североазиатска кал.

    4. 4 Профил на 4ort
     4ort
     Рейтинг: 1658 Неутрално

     Тавагишч Путин, както и тавагишчте Ленин и Сталин,вечно ще живеят в сърцата на савцките хора.
     И същите тези хора ще си обясняват и ще им обясняват, че животът им е тежък, защото ги има Сорос и международното положение.

    5. 5 Профил на hamiltonf
     hamiltonf
     Рейтинг: 4201 Неутрално

     Малко оптимистично ми звучи това "Политпогребение", но както и да е. Всички искаме да видим Навални начело на Русия, какво ще се промени след 1, 3, 5 години и повече, и въобще, ще се промени ли нещо в това "общество"?!

     Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
    6. 6 Профил на Hawaii
     Hawaii
     Рейтинг: 3338 Неутрално

     Режимът на Путин паразитира върху руската ретроградност, а тя расте, но не старее. Така че непутиноидни режими не предстоят в близкото историческо бъдеще. Уви.
     ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     Е, и какво от това.
     За белите държави и Запада е достатъчно да изплира Русия
     спирайки по този начин разпространение на РУСКАТА ХИБРИДНА
     ЗАРАЗА отшъд границите на Русия
     Оттам нататък е въпрос на много кратко време, ПУТИНИЗМА
     ДА СКАПЕ РУСИЯ, както Ленинизма скаа СССР
     Останалото го знаем - НОЖКИ БУшА и ЛУСТРАЦИЯ

    7. 7 Профил на lz2
     lz2
     Рейтинг: 2303 Неутрално

     Путин няма да падне заради руските крепостни. Путин ще падне заради накърнени интереси на руските олигарси заради санкциите. Това статията не го засяга, а то е главното в случая!

     ПравописА е поле за изява на неграмотните!
    8. 8 Профил на гарата
     гарата
     Рейтинг: 573 Неутрално

     Идва краят на олигархичният капитализъм.

    9. 9 Профил на SS
     SS
     Рейтинг: 3022 Весело

     Вова е с доживотна гаранция !

     Даже с няколко % отгоре ...

    10. 10
     ****

     Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

    11. 11 Профил на quatro_4x3
     quatro_4x3
     Рейтинг: 935 Неутрално

     Малко оптимистично ми звучи това "Политпогребение", но както и да е. Всички искаме да видим Навални начело на Русия, какво ще се промени след 1, 3, 5 години и повече, и въобще, ще се промени ли нещо в това "общество"?!
     —цитат от коментар 5 на hamiltonf


     Навални е същият като фалшивите ни "дисиденти" от началото на "прехода" - създаден и контролиран от режима опозиционер. Истинските опозиционери в Русия ги убиват, освен ако на време успеят да избягат от там. Наш виден "дисидент" е Доган. Много са, но тоя е най-фрапиращият пример. Всичко е тествано в България и работи. При нужда ще го приложат и в Русия.

     Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
    12. 12 Профил на Willy Messerschmitt
     Willy Messerschmitt
     Рейтинг: 4102 Неутрално

     До коментар [#7] от "lz2":

     Прав си...никога досега крепостните не са сваляли сатрапа си.Расия вече няма финансите да се справи с разпада....Огромни суми са хвърлени в тотално безмислени начинания-газопроводи 100млд.,Сирия-24млд.,армия-над 150млд.......Без нормална икономика и пазар.....

     До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
    13. 13 Профил на Willy Messerschmitt
     Willy Messerschmitt
     Рейтинг: 4102 Неутрално

     До коментар [#7] от "lz2":

     Прав си...никога досега крепостните не са сваляли сатрапа си.Расия вече няма финансите да се справи с разпада....Огромни суми са хвърлени в тотално безмислени начинания-газопроводи 100млд.,Сирия-24млд.,армия-над 150млд.......Без нормална икономика и пазар.....

     До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
    14. 14 Профил на Иван K
     Иван K
     Рейтинг: 2394 Неутрално

     Самочуствието на алкохолиците се гради на глупавата фантазия за огромната сила на Русия.
     Тази фантазия може да ерозира само с очевидни примери за военно безсилие.
     Израел може да помогне с ефективни удари срещу руски оръжия предоставени на неговите съюзници.
     Украйна може да помогне като възпира всяка путинка атака.
     САЩ могат да помогнат като задушяват иновациите в руската индустрия с забрана за износ на технологии.
     ЕС могат да помогнат като създадат собствени отбранителни способности.

     подпис
    15. 15 Профил на Hawaii
     Hawaii
     Рейтинг: 3338 Весело

     Вова е с доживотна гаранция !Даже с няколко % отгоре ...
     —цитат от коментар 9 на SS


     Големият въпрос е, до кога ще продължи животът му.

     Нищо чудно, по стара руска традиция, някъде някой да обсъжда и това

    16. 16 Профил на Hawaii
     Hawaii
     Рейтинг: 3338 Весело

     Браво на другаря Кюранов......Тази статия я е поръчал на самия себе си. За да покаже че може..
     —цитат от коментар 10 на Judjuk


     Тавариш,

     ВСИЧКИ ГОЛЕМИ УМОВЕ САМИ СИ ПОРЪЧВАТ ТОВА ЗА КОЕТО ПИШАТ

     Те не са ТРОЛОВЕ, за да чакат някой да им ПОРЪЧА КАКВО ДА ПИШАТ

     Панимайш

    17. 17 Профил на Nil satis nisi optimum
     Nil satis nisi optimum
     Рейтинг: 422 Неутрално

     Путин лесно ще падне по един или друг начин...

     Въпросът е след това какво? В Московията, самонарекла се "Русия", всички опити за въвеждане на някаква нормалност са завършвали с повал, някои и трагично за реформаторите. Накратко припомням - Александър II, Столипин, мижавото "затпляне" след Сталин, Елцин...

     Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
    18. 18 Профил на spiegel
     spiegel
     Рейтинг: 1721 Неутрално

     Това за Кадиров го бях пропуснал. Наистина, това вече е нов етап в отношенията на взаимно заложничество между Путин и почетния академик Кадиров. Показва колко много Путин държи на своя кървав султан в Грозни. Защото оттам, откъдето започна да се гради властта на Путин с втората чеченска война, може да започне разплитането на чорапа, ако, да не дава Аллах, почетният академик на академиите на науките в Чечения и Крим, заслужилият защитник на човешките права (без майтап), героят на руската федерация, почетният професор на два университета и една академия, докторът на икономическите науки, заслужилият строител на Чеченската република, председателят на чеченския Клуб на веселите и находчивите, републиканският лидер на Нощните вълци, председателят на федерацията по бокс и майстор на спорта Рамзан Кадиров загуби властта или се гътне.

    19. 19 Профил на Hawaii
     Hawaii
     Рейтинг: 3338 Разстроено

     Путин лесно ще падне по един или друг начин...Въпросът е след това какво? В Московията, самонарекла се "Русия", всички опити за въвеждане на някаква нормалност са завършвали с повал, някои и трагично за реформаторите. Накратко припомням - Александър II, Столипин, мижавото "затпляне" след Сталин, Елцин...
     —цитат от коментар 17 на Nil satis nisi optimum     УРОЧАСАНО ГАСУДАРСТВО

    20. 20 Профил на Nil satis nisi optimum
     Nil satis nisi optimum
     Рейтинг: 422 Неутрално

     До коментар [#14] от "Иван К":


     Украйна може да помогне като възпира всяка путинка атака.
     —цитат от коментар 14 на Иван К


     Украйна помага! Както се пее в една популярна там песен "цяла Европа браним, доколкото можем, срещу нечестивата азиатска орда"...

     Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
    21. 21
     ****

     Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

    22. 22 Профил на Nil satis nisi optimum
     Nil satis nisi optimum
     Рейтинг: 422 Неутрално

     УРОЧАСАНО ГАСУДАРСТВО
     —цитат от коментар 19 на Hawaii


     Може би. Но каквото сам си направиш, триста уроки не могат да ти направят...

     Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
    23. 23 Профил на lone wolf
     lone wolf
     Рейтинг: 892 Любопитно

     До коментар [#5] от "hamiltonf":


     Всички искаме да видим Навални начело на Русия
     —цитат от коментар 5 на hamiltonf


     Ъ-ъъъ...
     Кои "всички"?
     Та то от време-навреме - Жириновски квичи срещу Жужи, него пак "всички" ли го искат?
     Още повече, че изгубените позиции от ЕС (Жужи), обикновено са заместени от избраници на партията на Жириновски.
     Защо предпочиташ Навални? Каква е неговата политическа платформа? Какво освен противопоставянето си на Путя и Димон, Навални предлага?
     Ще реши ли противопоставянията с Украйна? Как? Особено като се има предвид съюзника му Стрелцов!

     Да разлая троловете!!
    24. 24 Профил на pavur
     pavur
     Рейтинг: 1616 Неутрално

     русофилът кюранов пак се е ровил дълбоко в руската душевност,политика и механизмите на функциониране на обществото с ръша. преди по-малко от седмица пак беше писал за русия. отново рев за тежкото положение на работническо-селската класа,вдигната пенсионна възраст ,незавидното положение на творческата,градска интелигенция подтиснати от буржоазно-капиталистическата клика . пак му е дрънчал залпа на аврора,защото постоянно се включва в хора на комунистите на зюганов против путя. другари, ноември наближава,може да възстанете и да свалите омразния капиталистически режим и да дадете властта на работниците и селяните. вся власт советам,напред,другари.

    25. 25 Профил на rsw37525595
     rsw37525595
     Рейтинг: 233 Неутрално

     Идва краят на олигархичният капитализъм.
     —цитат от коментар 8 на гарата


     Да му мислят савецките разсейки в нашенско!

    26. 26 Профил на quatro_4x3
     quatro_4x3
     Рейтинг: 935 Неутрално

     Браво на другаря Кюранов. Истински наследник на баща си. Тази статия я е поръчал на самия себе си. За да покаже че може. Желаното може да стане действително, а действителното да отговори на целта. А целта определя средствата.
     —цитат от коментар 10 на Judjuk


     А нещо за статията не искаш ли да напишеш??? Голям плюс за автора е да признаеш, че статията не му е поръчана от друг, а е лично негова.

     Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
    27. 27 Профил на Radosveta Koleva
     Radosveta Koleva
     Рейтинг: 289 Неутрално

     Да, а смрадта от "трупа" я усещаме чак в България....

    28. 28 Профил на citoplast
     citoplast
     Рейтинг: 991 Неутрално

     Както бяха написали в един друг форум:


     Ръст в см на управляващите Русия богатири през последния век:

     Маркс – 155 см.

     Ленин – 151 см.
     Сталин – 163 см
     Берия – 159 см.
     Хрущов – 160 см.
     Медведев – 148 см.
     Путин – 155 см.

     Недохранване в детска възраст. Патология. Такива недохранени като поотраснат, започват да крадат инстинктивно. Даже и идеология си измислят – вземи чуждото и убий богатия!

     Имало едно време ссср...
    29. 29 Профил на stedim
     stedim
     Рейтинг: 1861 Неутрално

     Хубаво написано, показващо реалната безперспективност на този етап.

    30. 30 Профил на rsw37525595
     rsw37525595
     Рейтинг: 233 Весело

     До коментар [#7] от "lz2":Прав си...никога досега крепостните не са сваляли сатрапа си.Расия вече няма финансите да се справи с разпада....Огромни суми са хвърлени в тотално безмислени начинания-газопроводи 100млд.,Сирия-24млд.,армия-над 150млд.......Без нормална икономика и пазар.....
     —цитат от коментар 12 на Willy Messerschmitt


     Прав си. Руснаците и нашенските русофили дори не се усещат, че войната в Сирия е същият капан, като гонката на превъоръжаване, която торпилира ссср, а сега ще стане същото и с расия. Те си знаят , че трябва да викат само "уррра"!

    31. 31
     ****

     Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

    32. 32 Профил на rsw37525595
     rsw37525595
     Рейтинг: 233 Неутрално

     Путин лесно ще падне по един или друг начин...Въпросът е след това какво? В Московията, самонарекла се "Русия", всички опити за въвеждане на някаква нормалност са завършвали с повал, някои и трагично за реформаторите. Накратко припомням - Александър II, Столипин, мижавото "затпляне" след Сталин, Елцин...
     —цитат от коментар 17 на Nil satis nisi optimum


     Руснаците нямат капацитет да живеят нормално- ампутиран е векове наред и липсва дори в гените им.

    33. 33
     ****

     Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

    34. 34 Профил на vhv
     vhv
     Рейтинг: 458 Неутрално

     До коментар [#9] от "SS":

     Жив и здрав да е! Само той може да катализира социалния резонанс, който ще доведе до саморазрушаването на безсмислено разширяваната държава.

     Този неособено интелигентен индивид не може да проумее, че в XXI в. не е възможно да се управлява с методите и средствата на XIX. Не е възможно в ерата на знанието, да управляваш, отнемайки възможностите за развитие на хората. Това води до напускане на можещите и знаещите и в кратък период от време резултатът е - Венецуела. Оттам нататък, дали населението ще излезе на улицата за да иска храна или ще излезе за да иска свобода - резултата е само един, разпад на системата. А в случая, много е възможно да доведе и до разпад на държавата.

    35. 35 Профил на velos
     velos
     Рейтинг: 233 Неутрално

     Такава гавра с азиатците отдавна не бях чел. Кюранов,очаквай много злоба върху себе си,като изтрезнеят от снощната шльокавица,нашенските ватенки

    36. 36 Профил на lz2
     lz2
     Рейтинг: 2303 Неутрално

     Путин лесно ще падне по един или друг начин...Въпросът е след това какво? В Московията, самонарекла се "Русия", всички опити за въвеждане на някаква нормалност са завършвали с повал, някои и трагично за реформаторите. Накратко припомням - Александър II, Столипин, мижавото "затпляне" след Сталин, Елцин...
     —цитат от коментар 17 на Nil satis nisi optimum


     Русия не се е самонарекла така. Нарекли са я варягите на името на едно скандинавско племе "Рус". Варягите създават Киевска Рус и и слагат името. След бастисването и от монголците се създава московското княжество, но името остава.

     ПравописА е поле за изява на неграмотните!
    37. 37 Профил на Radosveta Koleva
     Radosveta Koleva
     Рейтинг: 289 Любопитно

     "Според кремълските лингвисти в такива случаи англоговорящите казват: "вероятно, да"

     А защо не е казал "перхапс" - може би, и да и не, не знам, а "вероятно" - почти сигурно и "да" , т.е. предполагам в някаква степен, ако има още доказателства , ще ме убедят напълно. Или направо - почти съм убеден е имал в предвид.


     Или кремълските лингвисти го имат Тръмп за яко вдлъбнат, че не може с една проста дума да отговори на един прост въпрос на родния си език?

    38. 38 Профил на vhv
     vhv
     Рейтинг: 458 Неутрално

     До коментар [#15] от "Hawaii":

     Това е едно от малкото сигурни неща в Кремъл.

     В нормалните страни, всеки избран на свободни избори, управляващ си приготвя евентуалната оставка. В Кремъл, за всеки новоназначен за управляващ се приготвя шишенце с отрова.

    39. 39 Профил на vhv
     vhv
     Рейтинг: 458 Неутрално

     До коментар [#17] от "Nil satis nisi optimum":

     Щом някой се държи като овца, то той си заслужава участта да бъде стриган.

    40. 40 Профил на Nil satis nisi optimum
     Nil satis nisi optimum
     Рейтинг: 422 Весело

     Варягите създават Киевска Рус и и слагат името. След бастисването и от монголците се създава московското княжество, но името остава.
     —цитат от коментар 36 на lz2


     Е, и навремето имало една Македония, но след смъртта на Александър името остава и сега президент и е Георге Иванов. И двете са съвремени държави имат еднакво право върху името и наследството...

     Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
    41. 41 Профил на zhivko6461
     zhivko6461
     Рейтинг: 575 Неутрално

     Малко оптимистично ми звучи това "Политпогребение", но както и да е. Всички искаме да видим Навални начело на Русия, какво ще се промени след 1, 3, 5 години и повече, и въобще, ще се промени ли нещо в това "общество"?!
     —цитат от коментар 5 на hamiltonf

     Проблемът е, че евентуалната промяна би могла да се осъществи от човек, чиито възможности не са съвсем ясни, чиито популярност и подкрепа не високи. А този човек трябва да обедини голямо множество хора, които да го подкрепят като лидер, да му осигурят победа на избори и да продължат с подкрепата като управляващ.
     Настоящите руски опозиционни политици не са правили нещо съществено в споменатите направления. Може и да могат.
     Популярност и подкрепа се печелят и с лични постижения. В политиката, в професионалната област, в обществени прояви, ...

    42. 42 Профил на lionly
     lionly
     Рейтинг: 248 Неутрално
    43. 43
     ****

     Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

    44. 44 Профил на bez_ime2
     bez_ime2
     Рейтинг: 328 Неутрално

     русофилът кюранов пак се е ровил дълбоко в руската душевност,политика и механизмите на функциониране на обществото с ръша. преди по-малко от седмица пак беше писал за русия. отново рев за тежкото положение на работническо-селската класа,вдигната пенсионна възраст ,незавидното положение на творческата,градска интелигенция подтиснати от буржоазно-капиталистическата клика . пак му е дрънчал залпа на аврора,защото постоянно се включва в хора на комунистите на зюганов против путя. другари, ноември наближава,може да възстанете и да свалите омразния капиталистически режим и да дадете властта на работниците и селяните. вся власт советам,напред,другари.
     —цитат от коментар 24 на pavur


     Винаги съм казвал, че родните ибрикчии на Путин са най-големите русофоби, комрад... Благодаря, че ме подкрепяте!

    45. 45 Профил на ali_ibn_isa
     ali_ibn_isa
     Рейтинг: 1063 Неутрално

     Перфектен анализ.
     Расия е тумор. За нас е важно да я избягваме за да предотвратим разсейките.

    46. 46 Профил на Hawaii
     Hawaii
     Рейтинг: 3338 Весело

     Това е едно от малкото сигурни неща в Кремъл.В нормалните страни, всеки избран на свободни избори, управляващ си приготвя евентуалната оставка. В Кремъл, за всеки новоназначен за управляващ се приготвя шишенце с отрова.
     —цитат от коментар 38 на vhv


     В руски вариант.


     КРЕМЪЛСКИЯТ СТАРИЧОК ще царува, докато се появи НОВИЧОКА

    47. 47 Профил на Taiga
     Taiga
     Рейтинг: 1140 Неутрално

     "Примерно разследващи групи "вероятно" (думичката на Тръмп) твърдят, че са установили "

     Тая думичка е любима най-много на майка Тереза мей-би/много вероятно тоя и оня полковник са виновни, щото се разхождали край къщата на Скрипал. Е единствените им доказателства са записи от камери.
     Да си спомним и за случая Бабченко. За който не помни (форумните доларолюбци най-вече) този беше "убит" от руските служби и разбира се, по западен образец, трябва да се обвини Русия. Бързо обаче се оказа, че всичко е инсценировка.
     Та същото и със Скрипаля.

     "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
    48. 48
     ****

     Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

    49. 49 Профил на Judjuk
     Judjuk
     Рейтинг: 2627 Неутрално

     "ВСИЧКИ ГОЛЕМИ УМОВЕ САМИ СИ ПОРЪЧВАТ ТОВА ЗА КОЕТО ПИШАТ
     Те не са ТРОЛОВЕ, за да чакат някой да им ПОРЪЧА КАКВО ДА ПИШАТ"
     До коментар [#16] от "Hawaii":

     Стига бе Хавай!? Нали и той за пари пише? И баща му пишеше политкоректно.

    50. 50 Профил на plebs
     plebs
     Рейтинг: 289 Неутрално

     "Политпогребение на Путин? Преждевременно"

     - Тц, само забавено. Забавено както бе забавена лустрацията у нас. С което се забави погребението на десарската мрежа. И което доведе до прибързаното "Преходът с8върши" на "Иван Хаджийски", бившия институт за младежта на бай Тошо.

     “Никога досега Русия не е активирала всички възможни сили и сфери на влияние в България – всеки възможен човек, олигарх, медия – всичко, което може да направи днес Русия, го прави. Русия има своя план за България. И ще даде всичко от себе си, за да може България да играе тази роля, която ѝ беше съдено да играе в продължение на много години”.

     Така се разкриват и лустрацията реално се случва. Сега.
     Дори от най-неочаквани места

     "Васил Василев – агент, секретен сътрудник, псевдоними „Паскал”, „Бобев”, ДС, ВГУ, отделение „ЧЖ”; ПГУ, отдел IХ; оперативен работник на обществени начала (ОРОН) ДС, ПГУ, отдел 09, отдел 03; 1990 г. - член на предизборния щаб на БСП; 1991-1992 г. - открива безмитни бензиностанции на изходните пътни коридори от България към Турция, Сърбия и Румъния с разрешение на Ив. Костов – финансов министър на СДС в правителството на Ф. Димитров; 1992 г. - официален вносител на „Пежо”; 1996 г. - приватизатор на хладилния завод „Мраз”; 1996 г. - финансира кампанията на П. Стоянов за президентските избори; 1998 г. -представител на марките Cariter, Bvlgari, Chaumet, IWC и Montblanc; 1999-2003 г. - участва в програмата „Петрол срещу храни” със съдружник Асен Агов, когато са изтъргувани над 7 млн. барела петрол; 2000-2005 г. - основател и първи председател на Съюза на работодателите" След това води общество "3-ти март", което си партнира с Нинова и Радев.

     п.с. цитатите са от
     Плевнелиев - https://terminal3.bg/plevneliev-rusija-aktivira-vsichki-sili-v-blgarija-mediite-bjaha-nakupeni-ot-korupcionnite-proekti/
     В.Дърева - http://epicenter.bg/article/Velislava-Dareva--Za-nashiya-dom--za-nashata-DUMA/166082/11/0

    51. 51 Профил на Дон Кихот
     Дон Кихот
     Рейтинг: 1852 Неутрално

     "Очевидно е едно: "дългата ръка" на Кремъл днес предимно си бърка в носа."

     Бърка в носа, щото в другото чувствително място отдавна стърчат гвоздеи.

    52. 52 Профил на 1gmbh1
     1gmbh1
     Рейтинг: 458 Неутрално

     До коментар [#48] от "dejmos":

     Много.
     Занапред още повече.
     Кюранов забогатява като руски олигарх.
     Ма и Путин да му даде нещичко.

    53. 53 Профил на espresso
     espresso
     Рейтинг: 289 Неутрално

     Путин наскоро очерта каква е алтернативата на неговия режим - да пуснат бомбата и всички руснаци да отидат на небето, като повлекат със себе си и повечето неруснаци.
     Още Валери Жискар дЕстен беше казал, че имаме Конго с атомна бомба насреща, така че трябва известно търпение и да чакаме империята да се разпадне малко по малко. Това за Чечня и Ингушетия не го знаех, звучи обнадеждаващо.

     ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
    54. 54 Профил на quatro_4x3
     quatro_4x3
     Рейтинг: 935 Неутрално

     [quote#41:"zhivko6461"][/quote]

     В кокосовите орехи на руснаците има място само за 4 категории - Путин, руснаци, предатели и врагове. Всякакви опозиционери автоматично минават в последните две, защото, очевидно е, че не са Путин и са различни от говеждото руско стадо. А подкрепа за "предатели" и "врагове" не може да има! В Русия промяна по тоя начин е невъзможна.

     Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
    55. 55 Профил на bez_ime2
     bez_ime2
     Рейтинг: 328 Неутрално

     Пазарен (капиталистически въпрос) . Колко пари е получил Деян Кюранов за поредните безсмислени размисли !?
     —цитат от коментар 48 на dejmos


     Комсомолец, със сигурност много повече от вас, русияните. Но, какво да се прави като е по-умен от вас? Капитализъм, другарю, хо-хо-хо...

    56. 56 Профил на bez_ime2
     bez_ime2
     Рейтинг: 328 Неутрално

     [quote#41:"zhivko6461"]
     —цитат от коментар 54 на quatro_4x3
     В кокосовите орехи на руснаците има място само за 4 категории - Путин, руснаци, предатели и врагове. Всякакви опозиционери автоматично минават в последните две, защото, очевидно е, че не са Путин и са различни от говеждото руско стадо. А подкрепа за "предатели" и "врагове" не може да има! В Русия промяна по тоя начин е невъзможна.[/quote]

     Това, с кокосовите орехи, много ми хареса... :)

    57. 57 Профил на nik_77.
     nik_77.
     Рейтинг: 2394 Неутрално

     Вярно е, че напоследък има проблем във външен аспект основно. Например, сам започна да обяснява за химическото нападение във Великобритания. Почти призна, че е по негово нареждане. Защото Скрипал бил предател на родината. Агентите му се изложиха и в Холандия, Швейцария, да не говорим за САЩ и пр. Но и в Гърция, например. Където ги изобличиха, че се опитват да подкупят хора от властта. И двама бяха изгонени. А проваленият преврат в Черна гора? За който и черногорците, и сърбите обвиниха Москва? Сега пък вселенската патриаршия даде независимост на православната църква в Украйна... Това се възприема с болка и страдание от руснаците. Но по различни причини. Едни /от по-дълбоката провинция/ като загуба на престиж. Но има други /те са малцинство, разбира се/ които се срамуват. Които, примерно, са изпратили децата си в чужбина да учат, да работят, или друго и не искат да им се подиграват. Както украинския делегат в Асамблеята на ПАСЕ Гончаренко, надянал гумени ръкавици, за да се предпази ако срещне руснак... Иначе, по мнението на руски наблюдатели, Путин ще ги управлява до живот. /До животни, както се изразяваше Радой Ралин/ Но е факт, че руснаците живеят по-добре отколкото при Горбачов и Елцин. Проблемът с тях е, че щом стъпят на крака, объщат поглед навън. Да си върнат империята.

    58. 58 Профил на miltaka
     miltaka
     Рейтинг: 226 Неутрално

     До коментар [#11] от "quatro_4x3":

     Хаха, Навални бил контролиран опозиционер?! Ти чуваш ли се бе, пич? Постоянни издевстелства над него, арести, задържане в следствения за по 50 дена, постоянни обиски и арестувани сътрудници?! Отказите да му регистрират партия (поне 8 опита досега)..... Не си наред, а сравнението с Доган изкърти мивки, чалмаря е бил агент на ДС и години преди събитията е бил подготвян за ролята му след това. Партията ДПС е част от схемата, защото е създадена от БКП/БСП за да бъде винаги баланс в НС и да изчиства изборни изненади, т. е. те винаги са управлявали досега. Та в извод-нито една прилика няма с Навални. Той е истински и реален опозиционер, а Путкин го е страх от него и това което може да направи- затова дори не му споменава името. Досега Навални го оставят жив, защото ако нещо му сторят-Путлер ще се сблъска с влак, тогава народа ще скочи. Не се получи с Немцов, защото той за разлика от Навални беше не толкова приказлив, премахнаха го за да не позволят комбина м/у тях.

    59. 59 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
     Птеродактиль Северномонгольский
     Рейтинг: 1149 Неутрално

     Повече от очевидно е, че кремълския дребосък вече няма на какво да разчита и играе вабанк с твърде некачествения мат'рял, с който разполага. Това е така, защото самият изперкал северномонголски фюрер на "Третия Рим" (досущ като онзи негов предшественик с мустачките на Третия Райх) вече се е обградил с уникални (макар и верни, а може би точно затова) идиоти, които няма как да му представят адекватната картина за нещата, камо ли да направят нещо като хората. Което всъщност е добре за нас, даже много добре!

    60. 60 Профил на faraon
     faraon
     Рейтинг: 971 Неутрално

     Путин може да бъде винен за това, че не принуди олигархията да дава повече на страната, с което разликата между бедни и богати се превърна в бездна. Не е редно в страна, която заработва милиарди от петрол и газ до народа на Русия да достига толкова малък дял от печалбите.

     Що се отнася до останалото Путин не носи вина. Като президент на най-голямата държава той не може да не се грижи за опазването на нейната териториална цялост, да не предприема стъпки за подобряване на сигурността ѝ. Предвид притесненията на Русия от разрастването на НАТО в непосредствена близост до границите ѝ, руснаците отново биха подкрепили Путин, независимо от несъгласието с пенсионната реформа. Руснаците умеят да се обединяват в името на националната кауза, в това отношение компромиси не правят.

    61. 61 Профил на дерибеев
     дерибеев
     Рейтинг: 3180 Весело

     материала е страхотен разбира се , но крайно недостатъчен да покрие часовата разлика до пристигането на истински новини

     всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
    62. 62 Профил на quatro_4x3
     quatro_4x3
     Рейтинг: 935 Неутрално

     "Примерно разследващи групи "вероятно" (думичката на Тръмп) твърдят, че са установили "Тая думичка е любима най-много на майка Тереза мей-би/много вероятно тоя и оня полковник са виновни, щото се разхождали край къщата на Скрипал. Е единствените им доказателства са записи от камери.Да си спомним и за случая Бабченко. За който не помни (форумните доларолюбци най-вече) този беше "убит" от руските служби и разбира се, по западен образец, трябва да се обвини Русия. Бързо обаче се оказа, че всичко е инсценировка.Та същото и със Скрипаля.
     —цитат от коментар 47 на Taiga


     Така е. Само накараха Ангелкова да плаче за руски туристи, а те отидоха в Солсбъри! Язък! А какъв мор щеше да е, ако бяха дошли в България с Новичока! Кеф, кеф, кеф....!

     Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
    63. 63
     ****

     Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

    64. 64 Профил на quatro_4x3
     quatro_4x3
     Рейтинг: 935 Неутрално

     Пазарен (капиталистически въпрос) . Колко пари е получил Деян Кюранов за поредните безсмислени размисли !?
     —цитат от коментар 48 на dejmos


     Повече от теб за троленето ти. Със сигурност! И да не е, поне ги заслужава, за разлика от твоите мъчителни писмени напъни.

     Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
    65. 65 Профил на Norman Granz
     Norman Granz
     Рейтинг: 4029 Неутрално

     "Русия не може да предложи на мнозинството от руснаците това, което Путиновото управление им даде в сравнение 1990-те години:

     възстановена държавност;
     възстановена военна мощ;
     възстановено световно влияние."

     По провалите и обещанията му от последните години можем да заключим, че Путин вече е в състояние да предложи на руснаците единствено

     РАЙ СЛЕД СМЪРТТА.

     По това той не се различава принципно от който и да било друг джихадистки главатар.

     НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
    66. 66 Профил на bez_ime2
     bez_ime2
     Рейтинг: 328 Неутрално

     Путин може да бъде винен за това, че не принуди олигархията да дава повече на страната, с което разликата между бедни и богати се превърна в бездна. Не е редно в страна, която заработва милиарди от петрол и газ до народа на Русия да достига толкова малък дял от печалбите.Що се отнася до останалото Путин не носи вина. Като президент на най-голямата държава той не може да не се грижи за опазването на нейната териториална цялост, да не предприема стъпки за подобряване на сигурността ѝ. Предвид притесненията на Русия от разрастването на НАТО в непосредствена близост до границите ѝ, руснаците отново биха подкрепили Путин, независимо от несъгласието с пенсионната реформа. Руснаците умеят да се обединяват в името на националната кауза, в това отношение компромиси не правят.
     —цитат от коментар 60 на faraon


     Е, голяма сигурност и донесе, особено в Керч. Всичката ви работа е такава, както казва Черномирдин...

    67. 67 Профил на Дон Кихот
     Дон Кихот
     Рейтинг: 1852 Весело

     Путин не е някой, който може да опровергае историята относно съдбата на диктаторите- всички те свършват по удивително подобен начин. Единственият, който успя да прескочи блатото, е Фидел Кастро. Той си имаше качествата за това, но такива се раждат по веднъж на век. И понеже 20 век вече е заплют, джуджи ще си получи, каквото му се полага.

    68. 68 Профил на Norman Granz
     Norman Granz
     Рейтинг: 4029 Неутрално

     "Очевидно е едно: "дългата ръка" на Кремъл днес предимно си бърка в носа."

     Със Скрипал и опитите за замитане впоследствие направо си бръкна в окото, не в носа.

     НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
    69. 69 Профил на samoedin
     samoedin
     Рейтинг: 4146 Неутрално

     Нека да си останат на власт - да си жънат каквото са си посяли, а не да ми обвиняват Горбачов, че извършил национално предателство ! Да стоят и да гледат Русия изолирана по всички направления, без никакви переспективи за развитие, да си държат Крим и да му се радват, да воюват в източна Украйна, в Сирия...изобщо да видим какво бъдеще наслениците на КГБ готвят за собствената си държава ! Нали лошия " запад" все им пречи !

    70. 70 Профил на faraon
     faraon
     Рейтинг: 971 Неутрално

     Ако не е Путин ще е Шойгу, Дзюганов, Медведев или някой като Жириновски. Затова свиквайте, втори Горбачов няма да има! Вместо да сипете заплахи срещу Русия, приемете я такава, каквато е и работете заедно с нея.

    71. 71 Профил на hammurabi
     hammurabi
     Рейтинг: 346 Весело

     До коментар [#9] от "SS":

     Мумифицирането вече не е на мода.

    72. 72 Профил на bez_ime2
     bez_ime2
     Рейтинг: 328 Неутрално

     Ако не е Путин ще е Шойгу, Дзюганов, Медведев или някой като Жириновски. Затова свиквайте, втори Горбачов няма да има! Вместо да сипете заплахи срещу Русия, приемете я такава, каквато е и работете заедно с нея.
     —цитат от коментар 70 на faraon


     Другарю, това ли ви е капацитета? Е, как се надаяваш да просъществува Матушката ти с такива дебили? Не случайно през последния век, два пъти се разпаднахте...

    73. 73 Профил на Norman Granz
     Norman Granz
     Рейтинг: 4029 Неутрално

     До коментар [#70] от "faraon":

     "Ако не е Путин ще е Шойгу, Дзюганов, Медведев или някой като Жириновски. "

     Да разбирам ли, че Русия е в състояние да излъчи за държавен ръководител единствено психопат?

     По-русофобско изказване от това не бях чел - а после ние сме били русофоби... :))))

     НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
    74. 74 Профил на pavur
     pavur
     Рейтинг: 1616 Неутрално

     До коментар [#54] от "quatro_4x3":

     В кокосовите орехи на европейците има място само за 6 категории - Меркел,Путин, руснаци, популисти ,врагове,хакери и отровотели. Всякакви опозиционери като льо-пенка,салвини,курц,качински,земан автоматично минават в последните четири, защото, очевидно е, че не са Юнкер и Меркел и са различни от говеждото европейско стадо. А подкрепа за "популисти" и "врагове" не може да има! В ЕС промяна по тоя начин е невъзможна.

    75. 75 Профил на bez_ime2
     bez_ime2
     Рейтинг: 328 Неутрално

     До коментар [#70] от "faraon":"Ако не е Путин ще е Шойгу, Дзюганов, Медведев или някой като Жириновски. "Да разбирам ли, че Русия е в състояние да излъчи за държавен ръководител единствено психопат?По-русофобско изказване от това не бях чел - а после ние сме били русофоби... :))))
     —цитат от коментар 73 на Norman Granz


     И аз мисля, че това беше най-голямата обида за Русия и руския народ... :)

    76. 76 Профил на quatro_4x3
     quatro_4x3
     Рейтинг: 935 Неутрално

     До коментар [#58] от "miltaka":

     Може ли да си толкова наивен?! От всички български ДеСе-денти огромната част се оказаха служители, сътрудници и доносници на ДС! На останалите не им намериха документи за принадлежност към ДС, добре са им ги почистили, но действията и бездействията им показваха какви са. Нищожно малка част са били истински дисиденти!!! Всички други бяха изфабрикувани от ДС, като Навални. И тях ги бяха вкарвали в арестите и затворите, за да им създадат "легенда". Да си чувал нещо за някакви действия на дисиденти преди перестройката на Горбачов??? Събирали се били да се почерпят и псували Т.Живков. Всички го псувахме.

     Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
    77. 77 Профил на penetrating
     penetrating
     Рейтинг: 5945 Неутрално

     Днес Русия на Путин е като радиоактивен елемент. Намира се в период на полуразпад. Заедно с Путин. Доверието се разпада, но кога ще се окаже в положението на Сталин на смъртното си легло е неясно за всички. Час преди обявяване на смъртта му (тайно) Сталин е бил силата от която всички са се бояли. След което махалото се задвижва обратно. Същото ще е и с Путин и неговата Русия. И това също ще стане с квантов скок, неочаквано и изненадващо, но необратимо :)

     Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
    78. 78 Профил на Мондиана
     Мондиана
     Рейтинг: 1475 Неутрално

     Путин не ми прилича на човек, който може да бъде свален/сменен. Той не е Елцин. А не се сещам за друг руски държавен глава, който да се е оттеглил по нормален начин.

    79. 79 Профил на quatro_4x3
     quatro_4x3
     Рейтинг: 935 Неутрално

     До коментар [#60] от "faraon":"Що се отнася до останалото Путин не носи вина. Като президент на най-голямата държава той не може да не се грижи за опазването на нейната териториална цялост, да не предприема стъпки за подобряване на сигурността ѝ.

     Както например в Грузия, Сирия, в някои африкански държави, Украйна, Приднестровието, Литвиненко, Скрипал, мръсотии по целия свят и още много, много! Денят няма да ми стигне да изброявам "грижите" му!
     Тия тъпотии ги пиши в някой руски сайт. Тук приличат на пародия.

     Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
    80. 80 Профил на von_seeckt
     von_seeckt
     Рейтинг: 850 Неутрално

     Гладни кокошки просо сънуват.

    81. 81 Профил на Десислав Георгиев
     Десислав Георгиев
     Рейтинг: 8 Неутрално

     Статия с пълни глупости.

     Първо в Русия няма режим, а демократично избран президент - недемократични режими има в СА,Катар,ОАЕ и пр. и всички да съюзници на САЩ.
     Ако погледнем миналото всички недемократични режими в Южна Америка и Африка са поддържани от САЩ. Не само тези режими са вследствие на преврати организирани от ЦРУ.

     Това какво ни говори-че САЩ използват лозунга в последните години за "демокрация" само за да свалят правителства или да нападат държави.
     Разкъсват държави-Сърбия ако имат интерес, а ако нямат са за тяхната териториална цялост,въпреки населението живеещо там.

     Т.е. има вечни интереси и никаква справедливост.

     Расате
    82. 82 Профил на faraon
     faraon
     Рейтинг: 971 Неутрално

     До коментар [#70] от "faraon":"Ако не е Путин ще е Шойгу, Дзюганов, Медведев или някой като Жириновски. "Да разбирам ли, че Русия е в състояние да излъчи за държавен ръководител единствено психопат?По-русофобско изказване от това не бях чел - а после ние сме били русофоби... :))))
     —цитат от коментар 73 на Norman Granz


     За вас психопат, за руснаците пръв защитник на тяхната родина. Проблемът ви е, че вие гледате нещата единствено от вашата камбанария, гоните единствено собствения интерес. Забравяте, че има и други, които вече не питат както беше преди, а действат както намерят за добре, нещо което не може да не ви вбесява. Рано ири късно ще се усетите и ще станете по-сговорчиви.

    83. 83 Профил на vhv
     vhv
     Рейтинг: 458 Весело

     До коментар [#62] от "quatro_4x3":

     Те същите "туристи" може да са посетили по едно и също време места, където са били Мишо бирата и жена му, Ваньо Танов, ...
     Поне един от тях е собственик на имот в България. Кой знае, колко още измет е на купувала имоти по морето и в Банско!?

    84. 84 Профил на Десислав Георгиев
     Десислав Георгиев
     Рейтинг: 8 Неутрално

     До коментар [#12] от "Willy Messerschmitt":

     Октомврийската революция какво е според теб?!

     Расате
    85. 85 Профил на lone wolf
     lone wolf
     Рейтинг: 892 Неутрално

     До коментар [#29] от "stedim":

     +++

     Хубаво написано, показващо реалната безперспективност на този етап.
     —цитат от коментар 29 на stedim


     Показващо че не само Путин, а цяла Русия е болна!

     Да разлая троловете!!
    86. 86 Профил на vhv
     vhv
     Рейтинг: 458 Весело

     До коментар [#70] от "faraon":

     Много им дълга "резервната скамейка" . Почти като на Боко.

    87. 87 Профил на quatro_4x3
     quatro_4x3
     Рейтинг: 935 Весело

     До коментар [#62] от "quatro_4x3":Те същите "туристи" може да са посетили по едно и също време места, където са били Мишо бирата и жена му, Ваньо Танов, ... Поне един от тях е собственик на имот в България. Кой знае, колко още измет е на купувала имоти по морето и в Банско!?
     —цитат от коментар 83 на vhv


     Плачът на Ангелкова за руски туристи е бил само за камуфлаж. Докато тя реве, "туристите" били в България.

     Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
    88. 88 Профил на vhv
     vhv
     Рейтинг: 458 Весело

     До коментар [#77] от "penetrating":

     Др. Сталин не е бил никога на смъртно легло, а на килима в собствените си го.на. Дали готвачът му Путин (дядо на сегашния), не е съпричястен?!?... Само архивите на НКВД знаят.

    89. 89 Профил на mitko11
     mitko11
     Рейтинг: 1789 Весело

     До коментар [#84] от "Десислав Георгиев":

     За болшевишкия преврат, извършен с помощта на пленените германски части ли става дума?

     "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
    90. 90 Профил на Julian Mall
     Julian Mall
     Рейтинг: 3012 Любопитно

     Путя като дзюдаист и почитател на китайските мъдрости предпочета да стои на брега на реката и да чака проблемите да се решат от само себе си! След като не се намеси в Донбас защо да се намесва в конфликта между изплъзващите се от контрола му ислямски държавици?

     По-добре миг свобода отколкото живот в робство
    91. 91 Профил на blondofil
     blondofil
     Рейтинг: 2367 Неутрално

     Ясно. Ще смърди още. Яма то в Русия си е така.

    92. 92 Профил на султана глаушева
     султана глаушева
     Рейтинг: 346 Неутрално

     “Който копае гроб другиму, сам пада в него. “
     Българска пословица.

     Мърфи е оптимист!
    93. 93 Профил на Един вампир броди из Европа
     Един вампир броди из Европа
     Рейтинг: 2500 Неутрално

     Такива неща не се случват. Нито в Русия, нито във Венецуела, а за Германия можете да видите още веднъж онзи филм с Бруно Ганц.

     Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
    94. 94 Профил на dfjftriktrcdt
     dfjftriktrcdt
     Рейтинг: 2589 Неутрално

     Путин,Ердоган,Си Дзинпин и други диктаторчета са бита карта! Въпрос на време е да бъдат политически трупове.

     shlshlshlshl
    95. 95 Профил на Nil satis nisi optimum
     Nil satis nisi optimum
     Рейтинг: 422 Весело

     “Който копае гроб другиму, сам пада в него. “Българска пословица.
     —цитат от коментар 92 на султана глаушева


     Подкрепям! Във времето на моята младост комунизмаът беше гробокопач на капитализма, СССР погребваше САЩ, сега путиновата клика плаче на гроба на ЕС...

     Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
    96. 96 Профил на bez_ime2
     bez_ime2
     Рейтинг: 328 Неутрално

     “Който копае гроб другиму, сам пада в него. “Българска пословица.
     —цитат от коментар 92 на султана глаушева


     Ама Султанке, колко пъти ще падате в гроба? Два пъти за последните 100 години не ви ли стигат?

    97. 97 Профил на Radosveta Koleva
     Radosveta Koleva
     Рейтинг: 289 Неутрално

     Сумарно от последните публикации по темата "Русия" и предвид ядрените заплахи на Путин и Рая, се налага изводът за установяването в света на една може да се каже морална дилема от гл. т. на руския президент: по-добре жалък, но жив или по-добре мъртъв, но достоен.

     Един вид ултиматум, отразяващ едно объркано подсъзнание.

    98. 98 Профил на pavur
     pavur
     Рейтинг: 1616 Неутрално

     До коментар [#43] от "quatro_4x3":

     е как да нямаше наса кореспонденти на луната бе?нали сума народ ходи там и снима през 70-те на миналия век

    99. 99 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
     Умен и красив но не умнокрасив
     Рейтинг: 739 Неутрално

     Крайно време е гражданите в посткомунистическите държави, включително и в Русия, да осъзнаем, че ние сме държавата, ние сме народа. Властта съществува за да ни служи и да ни помага да живеем по-добър, по-щастлив и по-сигурен живот, за нас и за бъдещите поколения. До като сами не изискаме ясно и на висок глас, тази грижа да се случи, до като сами не поискаме от всеки един чиновник на наша заплата, да се грижи за нас като наш служител, ще бъдем управлявани от хора като Путин, Борисов и сие, самозабравили се хора, които се мислят за нещо повече от останалите. Че те дават нещо, а ние като граждани им дължим нещо. Не, не дължим нищо на никого, който не работи за нас.

     No Pain No Gain
    100. 100 Профил на Чарли Мишкин
     Чарли Мишкин
     Рейтинг: 1887 Неутрално

     Ако не е Путин ще е Шойгу, Дзюганов, Медведев или някой като Жириновски. Затова свиквайте, втори Горбачов няма да има! Вместо да сипете заплахи срещу Русия, приемете я такава, каквато е и работете заедно с нея.
     —цитат от коментар 70 на faraon     До коментар [#70] от "faraon":

     За съжаление вие руснаците само това може да предложите - некадърни диктатори.

     Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
    За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
    С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK